Obaveza zapošljavanja invalida

Beograd -- Poslodavci u Srbiji će od 24. maja biti u obavezi da primenjuju odredbe koje se odnose na zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. OK, treba probuditi svest o zaposljavanju invalida. Ali jako je vazno da drzava prva pokaze primerom da treba tako raditi i u drzavnoj upravi, ministarstvima, lokalnoj upravi prva zaposli ovakve osobe. Nisam siguran da ce to drzava uraditi, vec ce to nametnuti privatnim firmama.
  (Dragan, 15. maj 2010 12:54)

  # Link komentara

 2. Uopste nije glupo, glup je taj neko ko se plasi da ce invalid da mu zauzme mesto, mera je dobra i obavezna je u svim zemljama EU pa ako hocemo da budemo deo EU mora da je postujemo. Nek se ne plase oni koji nisu invalidi, obicno je to klauzula u kojoj pise da se postuje procenat odredjen prema procentu invalida u toj zemlji, dakle ako recimo u Srbiji ima 10% invalida (namerno preterujem) onda bar 5% u jednoj fabrici od zaposljenih moraju da budu invalidi. Sto znaci da bi neko zaposlio jednog (celog) invalida mora da ima bar 20 radnika inace ova klauzula za njega nije obavezna a ako jedan od 20 radnika bude invalid, nece niko to da oseti a drustvo ce biti humanije jer bez ove opbaveze NIKo nece da zaposljava invalide a ja mislim da je ipak bolje da invalidi koji HOCE da rade-rade a ne da ih izdrzavaju bas isti oni koji se bune a morali bi kroz poreze da placaju za invalide koji u tom slucaju ne bi nista radili i imali bi invalidsku penziju ili bi bili klosari jer nece niko da ih zaposli, tj na birou rada a kako su invalidi moraju da primaju socijalni minimum. Dakle ovaj zakon je za one invalide koji su invalidi manje od 35% i koji mogu i hoce da rade.
  (D.Savic,Paris, 21. april 2010 23:48)

  # Link komentara

 3. Totalna glupost... Bolje da su doneli zakon kojim se zabranjuje diskriminacija i dali subvencije za one koji zaposljavaju invalide ovo zaposljavanje po kljucu... I sta sad? Neko treba da dobije posao zato sto je invalid, a da bolji kandidat od njega bude odbijen? Ili ce u firmama morati da izmisljaju radna mesta za njih? Da ponovim... Bilo kakvo odredjivanje kvota je glupo i stvara diskriminaciju...
  (vampirbg, 21. april 2010 17:20)

  # Link komentara