Čečen Umarov odgovoran za napad?

Moskva -- Lider čečenskih pobunjenika Doku Umarov preuzeo je odgovornost za bombaške napade u moskovskom metrou u kojima je 39 ljudi poginulo a više desetina ranjeno.

Izvor: B92, Beta
Pošaljite komentar
 1. Želim da se snage bezbebednosti što pre razračunaju sa ovakvim ljudima-teroristima,
  Ali,mora se reči da Rusija plaća danak neučestvovanja u pohodu i ratu protiv islamskog terorizma. Kada je Amerika pošla protiv te pošasti Rusi u skladu sa svojom dvoličnošću, izigravanjem nekog faktora u međunarodnoj zajednici i koketiranjem sa najreakcionarnojim islamskim režimima (Iran, Sirija,Hamas...)doprineli razvoju ove situacije.Večina (proruskih) ovdašnjih komentatora je lila krokodilske suze nad "nesrečnim i maltretiranim" narodima gde je bujao i gde se širio islamski fundamentalizam.CIA je više puta upozoravala ruske zvaničnike o predstojećim napadima, ali ne, zar će njima neko drugi reči šta treba činiti.
  Putin i ostali su sada poniženi, osramoćeni i u potpunom cajtnotu.
  (Apache, 1. april 2010 11:38)

  # Link komentara

 2. nadam se da ce ruske sluzbe bezbednosti uhapsiti ovog bandita i teroristu sto pre.junak koji je poslao druge da ubija nevine zene i decu.ispada da ko god hoce da se odvoji od nekog ima pravo da cini ovakva zverstva.pa zamislite reakciju americke vlade kada bi nedaj boze recimo meksikanci uradili nesto slicno u nameri da odvoje teksas od maticne drzave.terorizam saseci u korenu na sve moguce nacine!
  (bane, 1. april 2010 09:13)

  # Link komentara

 3. Sa ovom izjavom je zavrsio karijeru.
  (Alas, 1. april 2010 07:51)

  # Link komentara

 4. Urumov idol je izgleda Osama Bin L.
  (takovo, 1. april 2010 01:01)

  # Link komentara

 5. O braco Rusi, samo ostro, nema druge.
  (SRB, 1. april 2010 00:40)

  # Link komentara

 6. Zalosno sto stradaju nevine zrtve na obe strane. Rusija definitivno nema resenje za severni Kavkaz. Oni ratuju vec 150 god za tu teritoriju, i ratovace sve dok ne bude pod kontrolom Cecena-ocigledan je veliki finansijski interes Rusa za tim podrucjem. Pre nego sto Putin uhapsi ovog bandita, neka pohapsi i svoje (bandite) iz FSB-a koji godinama cine (nekaznjeno) strasne zlocine nad neduznim civilima severnog Kavkaza.
  Ceceni su zeznuti borci to i Rusi znaju!
  (samo kazem, 1. april 2010 00:23)

  # Link komentara

 7. Svoju zelju za nezavisnoscu od Rusije Ceceni su do sada uvek preskupo placali.Ovakve pajace nece nista postici sa svojim krvavim pirom,samo ce jos pogorsati stanje koje ce rezultirati uglavnom novim cecenskim zrtvama.U svakom slucaju nadam se da ce ga Ruske bezbedonosne snage uhapsiti i to sto pre.
  (ivan, 31. mart 2010 23:16)

  # Link komentara