Zaštita trudnica je besplatna

Beograd -- Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je da je u Srbiji zakonom zagarantovana besplatna zdravstvena zaštita žena u trudnoći i tokom porođaja.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Jel to onaj isto ministar koji je izjavio da je epiduralna anestezija tokom porodjaja "luksuz"? Molim redakciju da pronadje ovu izjavu i da podseti g. vecitog.
  (Ritter, 9. mart 2010 17:21)

  # Link komentara

 2. U tome i jeste problem sto je zakonom zagarantovana zastita,a kada se radi nesto van zakona onda ti nista nije zagarantovano.Sta mogu da ucinim ako zena treba da mi se porodi na carski rez jer nemoze prirodno a lekari cekaju zadnji trenutak pre smrti?Jel postoji neka institucija u Srbiji putem koje moze da se resi ovaj problem.Velika budala sam bio sto nisam platio 100 eura u Sremskoj Mitrovici da mi se zena porodi,sad mi zena ima velikih zdravstvenih problema od posledica porodjaja,budala sam bio jer sam mislio da su dosle demokratske promene i da se nemora vise davati mito.Mozda ce to nekad biti sto kaze gospodin ministar.Mislim da je problem svih ovih promena i reformi novac,mislim novac je koriscen kao motivacija.Mi se kao menjamo samo ako nam neko plati,a to ustvari nije nikakva promena jer smo u dusi ostali isti kakve nas je rezim Milosevica ucinio.
  (Zdravko, 7. mart 2010 12:17)

  # Link komentara

 3. Sve je to lepo, ti novi propisi i sl... a kako bi bilo da se malo poradi i ne primeni istih??
  Recimo žena se porodi, izvuku joj 500€ za porođaj (iako je sve besplatno, jel) bez fiskalnog, pred mužem svedokom i.... kome da se žalimo?
  dajte neku instituciju da to odmah, po kratkom postupku... da ne krećemo od kamenovanja!!
  Ako čovek tvrdi da nema korupcije, nema čega da se plaši!!
  (Vojvodinac, 7. mart 2010 01:28)

  # Link komentara

 4. To sto Tomica prica je ofucana socijalisticka-samoupravna demagogija:
  sve je dzabe - svakoj trudnici prema potrebi.
  A u stvarnosti, nigde na kugli zemaljskoj, ne postoji nista DZABE, besplatno.
  Ao hoces bilo sta dzabe, da platis NISTA - dobices samo NISTA, sto i jeste slucaj sa srpskim "besplatnim" zdravstvom i tzv. "obaveznim vidovima" zdravstvene zastite, medju kojima spadaju i trudnice.
  Ma nije Tomica glup da to ne shvata, shvata on to jako dobro, ali mnogo bolje shvata da sto vise demagogije i magle ponudis narodu - duze ostajes na vlasti. To njega interesuje a ne kako sustinski reformisati sistem zdravsta i istinski poboljsati zdravstveno stanje nacije, sadasnjih i buducih gradjana Srbije.
  (Doc, 7. mart 2010 00:40)

  # Link komentara

 5. E moj ministre!!!
  A sa svih strana stizu strasne price o zenama na porodjaju koje nece ni da pogledaju dok ne daju nesto i "na ruke".
  Dok neki doktor ne padne za to, to ce se i dalje desavati.
  (panisher, 6. mart 2010 23:34)

  # Link komentara

 6. I mene interesuje šta sve spada u besplatnu zaštitu trudnica? Epidural na prvom mestu. Pošto sam u petom mesecu trudnoće uzela sam da istražujem gde je porođaj najpovoljniji. Saznala sam da su cene epidurala u Nardnog Fronta 17 000 din uz izabranog anesteziologa, prisustvo oca na porođaju 5 000. U Višegradskoj 20 000 epidural, prisustvo oca oko 5 000, Dragiše Mišović epidural besplatan ali ne garantuju da će biti slobodnih anesteziologa u tom momentu, prisustvo oca nemaju na meniju. Zašto se tarife razlikuju od bolnice do bolnice? I kada će epiduralna anestezija i prisustvo oca biti deo standardne ponude u porodilištima kao što je svugde u civilizovanom svetu?
  (Jelena, 6. mart 2010 22:37)

  # Link komentara

 7. Teoretski jest besplatno!
  Da bi to ostvarili morate imati beskrajno mnogo slobodnog vremena,zivaca pogotovo,i zato ipak nesto para da podmazete tamo gde zapne.
  (ivan, 6. mart 2010 22:20)

  # Link komentara

 8. Gospodine ministre,inicijativa bi imala efekta,kad bi ste uvazili okolnosti da se u drzavnim zdravstvenim ustanovama gotovo i ne pruza zdravstvena usluga trudnicama vec se ,najcesce, upucuju u razne privatne ordinacije,u kojima rade isti ti lekari...a tamo se papreno placa svaki pregled trudnica...pogotovo papreno za one koje nemaju zaposlenje,a takvih je najvise...samo,da se rodi zivo,a za zdravlje cemo vec kao i nase bake i prabake...
  (trudnica, 6. mart 2010 21:56)

  # Link komentara

 9. Da li ovo podrazumeva i epidural?
  (milan, 6. mart 2010 20:21)

  # Link komentara

 10. Da li bi neko cenjenom večitom ministru objasnio da ne postoji ništa besplatno. To se sve plaća parama poreskih obveznika . Budžet koji on nemilice troši se puni parama nas građana. Hoću da dobijam bruto platu i da sam biram gde ću i kako da se lečim... Ovako 12% bruto plate ide Tomici svaki mesec na raspolaganje
  (Poreski obveznik, 6. mart 2010 19:19)

  # Link komentara