Da li su korisna poslanička pitanja

Beograd -- Svakog poslednjeg četvrtka poslanici, u Supštini, postavljaju pitanja ministrima. Niti su pitanja suštinska, niti su odgovori konkretni, pišu "Novosti".

Izvor: Večernje novosti
Pošaljite komentar
 1. U ovoj banani sve je farsa! A da nije, najpre bi sve trebalo da ih ispituje tužilac!
  (Banana frape!, 27. februar 2010 17:00)

  # Link komentara

 2. Kada u Skupštini budu sedeli NARODNI POSLANICI pitanja će imati smisla!

  Dok ih postavljaju delegati koji predstavljaju svoje stranke a ne narod, dotle se taj scenski deo može nazvati "Od trača do istine"!
  (bezimena, 27. februar 2010 14:50)

  # Link komentara

 3. Mislim da jesu. Ukoliko težimo istinskoj demokratiji onda moramo biti spremni za demistifikaciju svih misterija u i oko politike. Hipoteke iz vremena prošlih moraju da se rasvetle i da sa potpuno čistim, časnim i moralnim političarima idemo napred. Samo tako Srbija će dokazati da je istinski okrenuta demokratskim procesima.
  (Vojislav, 27. februar 2010 09:06)

  # Link komentara

 4. Bas je bilo dobro gedati i slusati pametna pitanja i jos pametnije odgovore...
  Najsvetliji primer je cika Velja koji je svoja pitanja zapocinjao sa:"Da li je tacno, a jeste tacno, da je....?"
  Ne znam samo kakve je odgovore ocekivao.
  Covek je nazvao opticke kablove prirodnim resursom :))).
  (Ivan, 27. februar 2010 07:58)

  # Link komentara

 5. A posle izbora zamene mesta i onda ovi njih ispituju. Sio mi ga djuro.
  NAROD DA VAS ISPITUJE!
  (Aleksandar, 27. februar 2010 07:33)

  # Link komentara

 6. To je obicna glupost. Sto bi sad mi morali da slusamo i gledamo taj 'performans' sa pitanjima? I stvarno, koja je poenta?
  Pa uvek mogu da im se obrate pismeno, a ne da cekaju taj famozni 'dan za poslanicka pitanja', da bi se pravili pametni pred kamerama. Sa druge strane, valjda je duznost ministarstava da dostavlja informacije koje se od njih traze.
  Mislim da je vaznije da poslanici pokrecu teme koje su od znacaja za gradjane koji su ih birali.
  Meni npr. nije jasno, zasto se tek sada radi rekonstrukcija Gazele i zasto je bilo potrebno da prodje ovoliko godina od pocetka gradnje mosta preko Ade. Da li ce iko od politicara da odgovori na ovo pitanje - nece. Jer su krivi jedni i drugi. A da se provaljuju sa pricama oko MMF-a, statutu Vojvodine,.... to znaju.
  (Marko, 27. februar 2010 07:30)

  # Link komentara

 7. Nazovi "demokratski institut" postavljanja poslaničkih pitanja Vladi, očigledno, jeste farsa u srpskom parlamentarnom životu?!
  Premijer i resorni ministri se "ignorantski" odnose, prema ovoj "tekovini demokratskog parlamentarizma",, zbog čega, najveći broj postavljenih pitanja ostaje bez odgovora ili odgovori stižu toliko kasno i sadržajno uopšteno, da su vremenski prevaziđeni, pa bi bolje bilo, da uopšte nisu ni poslati?!
  Ipak, zbog takvog postupanja "izvršne vlasti", prema institutu "parlamentarne kontrole izvršne vlasti", Vlada i vladajuća većina u parlamentu će snositi "moralno-političku odgovornost", već na narednim izborima?!
  (Parlamentarna farsa, 27. februar 2010 01:24)

  # Link komentara

 8. U drugim zemljama se to radi tako što narod postavlja pitanja ministrima i poslanicima, a ne da oni međusobno postavljaju pitanja...
  (Miloš, 27. februar 2010 01:19)

  # Link komentara