Nedelja, 31.01.2010.

22:57

Dinkić:Veće plate i penzije u 2010.

Od septembra plate i penzije u Srbiji moraju da budu odmrznute i o tome ćemo razgovarati sa MMF-om, izjavio je ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Izvor: B92

Dinkiæ:Veæe plate i penzije u 2010. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Toma

pre 14 godina

Dinkic ima odlican predlog.
Ali neostvariv, i za jedan procenat povecanja plata Srbija bi probila Budzet koji ne bi mogla da nadoknadi u ovakvoj situaciji.

Da sagradimo jos jedan Belvil, ne bi mogli da izadjemo iz recesije.

Jaroslav

pre 14 godina

U početku sam mislio da je Dinkić stručnjak, zatim mi je ličio na diletanta a sada imam utisak da sve radi namerno. Naime kao da mu je cilj da narod živi što gore.

Vladan Jova

pre 14 godina

Hoće li svanuti dan kada će neko od naših političara reći: danas su podignute penzije, porasle plate zdravstvu, pušten je u saobraćaj most na Savi i sl a ne sve da prolongiraju do septembra, do marta 2011, do oktobra 2013. Sve je to zamazivanje očiju narodu. Nikako nešto da se uradi pa da kažemo to je to. Ovo je sve u stilu narodne: "obećanje ludom radovanje!"

NIkola

pre 14 godina

Sto se ne pohvalis da si zaduzio "ekspertski" zemlju sa vec 35 MILIJARDI dolara sto sa obzirom da ima 1.8 miliona zaposlenih daje cifru da je svaki zaposlen ekspertski zaduzen 20 000 dolara a da ga niko pitao nista nije. I ko ce da vrati te pare, pa ti neces sigurno, nego mi sa africkim platama.

goran

pre 14 godina

Po prvi put je ministar morao da zacuti, jer je pored sebe imao nekoga (g.dina Grujica) ko zna, ko se razume u privredu i biznis, ko ima ideje.

razocaran

pre 14 godina

a ko ce to da plati!!!

hoce li da se ptvori negde neka fabrika (a da to nije Beograd) u zadnjih 20 godina, da se zaposle oni koji nemaju posao, ili ce oni koji su se vec obezbedili dodatno da se cascavaju?

Ne dirajte nam Guvernera!

pre 14 godina

G. Grujicu, ne dirajte nam Guvernera! On zna sta radi. Imajuci u vidu probleme sa kojima se susrece evro zbog visokog deficita u Grckoj, Spaniji i Irskoj i izbezumljenosti u trazenju resenja koja nece pogoditi poreske obveznike clanica koje su vezbale strogu finansijsku disciplinu prema kriterijumima konvergencije, a nece dovesti ni do toga da se Grcka povuce iz evro zone, predlaze se resenje za koje politicari nisu dobili saglasnost na poslednjim izborima - INFLACIJA koja bi ohladila traznju. Vidite link:
http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/0,1518,673807,00.html
I kod njih je aktuelna prica da se izvoznici raduju slabijem evru prema dolaru, ali svi se jeze od same pomisli na inflaciju. Obzirom da su kod njih kamate znatno nize, svesni su da bi trebalo da ih podignu, ali to ne cine bas sad ne bi li ipak pomogli privredi da izadje iz krize. Za nas pitanje obzirom na okolnosti - da li se drzati evra ili traziti valutu koja nije izlozena ovakvim pritiscima? Izborima se ovo pitanje ne resava. Nama treba STABILNOST.

Aca

pre 14 godina

Koliko vidim Dinkic je ubedjen da ce uskoro doci do privrednog rasta? Po mom skromnom misljenju ovo je poruka javnim trutovima[preduzecima].
-Strpite se jos par meseci, nemojte sad da trazite pare, strajkujete, talasate i onako nezadovoljnu masu i pravite nam probleme. Lako cemo mi svojom statistikom i matematikom prikazati privredni rast koliko je god potrebno da bi skinuli ogranicenja na vase plate, bonuse, premije, regrese, dnevnice, tople obroke, putne troskove, 13-te plate, nadoknade... -

‚Milan

pre 14 godina

Nesreća ove zemlje je što od 2000g. od početka tkz. promerna nije odlučno krenula u obračun sa nasleđem i elitom koja je totalno upropastila Srbiju. Stalno se pokušava da se kompromisima reši problem. To je dopustilo da se gomila lopova i nesposobnjakovića infiltrira u sve struktura društva. Tako imamo, izmedju ostalih, da jedan kvazi ekonomista poput Dinkića vodi jednu totalnu promašenu ekonomsku politiku zemlje. Čovek koji dovodi u pitanje opstanak države zarad jednog prsta ili kako sinoć reče da ne želi da "ima na duši nekog tamo štrajkača". Ovo samo pokazuje da se definitivno kvalifikovao za neki orkestar u nekoj trećerazrednoj kafani a ne da bude ministar u vladi jedne zemlje. Nažalost, naša potpuna katastrofa je to što je kompletna sadašnja vlada sastavljena od gomile takvih nesposobnjakovića čiji je krajnji cilj: lični interes i da što duže ostanu na vlasti.
Nameće se na kraju pitanje: da li ova zemlja može da iznedri nekog čoveka koji može da je povede i izvadi iz ambisa u koji je zapala?

alex

pre 14 godina

Opet ovaj nesto obecava?? Ovo kao onih 1000e, kad prodje tih 6 meseci onda ce da kaze ja jesam to rekao ali neko drugi je zeznuo stvar.
Pa dobro bre zasto ovo radi? Za 6 meseci ce plate da stoje a cene malo da skoce i onda ce u septembru samo da se pojaca pritisak! Pa zar nemamo politicara koji ce da kaze NE povecanjima i rasipanju novca.

kolega gitarista ali ne i ekonomista

pre 14 godina

Po negativninim glasovima na komentare moze se zakljuciti da Dinkic ima tvrdo uporiste od 7 glasaca, a do kraja dana ce ih biti 12 mozda.
U ovakvom mu je stanju i stranka na sledecim izborima.
Nije mi jasno kakvu im je zaduzbinu ostavio pa da neko podrzava ovakvog "ekonomistu", ali nema veze, moj glavni problem je kako ga odlepiti sa mesta gde se zalepio i krivicno ga goniti za silovanje Srpske drzave, ekonomije i naroda, i kako spreciti da se jedan ovakav ikad vise pojavi na poziciji na kojoj se sada nalazi.
Da budem iskren ja sam njegov profil vidjao samo po rock grupama a oni bas nemaju mnogo veze sa ekonomijom, cak sta vise oni su antitalenti za ekonomiju i sve pare sto imaju jako brzo potrose.

Dugi

pre 14 godina

""Mislim da je neodrživo da cele godine ne povećavamo plate", rakao je Dinkić."
Isti taj MMF je naredio Latviji da smanji plate i penzije 20-25%. Ali predpostavljam da smo mi izrazito zdrava ekomomija i da mi mozemo da prodjemo i sa povecavanjem plata i penzija. Boze ... Boze... da li ovaj covek uopste zna sta govori?!

Stevan

pre 14 godina

Tipicna Dinkiceva predstava za javnost, koja raduje birokratiju i penzionere. A sta da ocekuju oni koji nisu na budzetu? Nista i jos gore. Prvo napravite ekonomski rast a potom obecavajte vece plate i penzije. Nije dovoljno sto se u emisiju ukljucuje clan G17XY i hvali Dinkica za ekonomski rast u prosloj godini, od lazi i obecanja nema ekonomskog oporavka, ali, od ove vlasti nista drugo se ne moze ocekivati, jedino resenje je ne gledati ih, sacuvacete bar nerve.

Malđan lovac, grm i zec

pre 14 godina

Logično. Ako se ne poveća potrošnja, tajkuni više neće moći da ostvaruju visoke profite, tako da neće imati odakle da onako izdašno finansiraju vladajuće stranke i njihove predizborne kampanje.

Gradjanin Q

pre 14 godina

Povecati plate u javnom sektoru bi bio cist bezobrazluk!!!

TO BI ZNACILO DA CE EVRO PONOVO SIGURNO, SIGURNO SKOCITU UZBRDO.

Pa vecina tih istih zaposlenih u javnom sektoruimaju kredite u bankama. Neka malo porazmisle. To im je moj prijateljski, strucan savet.

Volonter

pre 14 godina

Dragi g-dine Ministre,
pokazali ste Vasu "STRUCNOST ISPRED POLITIKE"! Sad kada Vam je zaljuljan presto obecavate neke povisice! To Vam sad nece proci, uskoro letite svi u kompletu sa trona...

Predrag

pre 14 godina

Čitajući komentare ovde (trenutno ih ima oko 30) i upoređujući ih sa komentarima gledalaca koji su se sinoć uključili u Utisak nedelje ne mogu da se otmem utisku da je sinoć bila angažovana mašinerija stranke G17+ kako bi se u program uključili samo oni koji kobajagi imaju neki umeren stav sa nekim besmislenim pitanjima. U diskusiji između Dinkića i Grujića crno na belo se videla razlika između jednog nesposobnog teoretičara ekonomije bez dana radnog staža u privredi(Dinkića) i čoveka koji praktično, realno i privredno razmišlja (Grujića). Mnoge stvari koje je Grujić rekao su mi se dopale. Npr. da li je ikome logično da Srbija moli za kredite za završetak koridora 10 a ima dosta velike devizne rezerve. Da sam u nekoj stranci koja pretenduje da vrši vlast ozbljno bih razmislio da uključim Grujića u ekonomski tim.
P.S. Jel se sećate svojevremene Dinkićeve izjave da se nada da će jednog dana dobiti Nobelovu nagradu za ekonomiju? Tad mi je to delovalo kao komedija a danas kao tragikomedija.

nada 2

pre 14 godina

Dokle će OVAJ podcenjivati inteligenciju srpskog naroda!? Bezobrazno je svestan da smo u fazi kada smo dovoljno očajni da želimo da verujemo u šarene laže. A šta će biti kada izaćemo iz te faze i pređemo u drugu...

nislija

pre 14 godina

Moram da primetim da je gospodin Dinkic malo promenio retoriku. Vise za svoje greske ne optuzuje rezim iz devedesetih, sada je za sve kriva svetska ekonomska kriza. I culi smo svakakve izjave i prognoze, i saznali da zivimo bolje nego mnogi u okruzenju.samo jedna ispravka za podatak dat u emisiji:simens je investirao i u Hrvatsku.

Mi lan

pre 14 godina

"Mislim da je neodrživo da cele godine ne povećavamo plate", rakao je Dinkić.

Ja znam ljude u Srbiji (a ima ih stotine hiljada) koji su 2001/02 imali platu 200 evra i danas posle 8-9 godina imaju platu 200 evra. Od toga treba da se podje kada se prica o povecanju plata u JP, penzija i sl.

Vlajkos

pre 14 godina

Diletant moze da unisti zemlju zato sto je nesposoban, ali to ima svoje granice koliko moze da unisti. Lopov moze da unisti kradjom, ali i to ima svoje granice. Dinkic i bratija vec deset godina unistavaju zemlju ciljno, sistematski i strucno. Mozda deluje kao neka teorija zavere, ali sad sa vremenske distance i kad se polako otkrivaju podaci iz devedesetih vidimo ciji su sve interesi bili umesani u tadasnja ratna dogadjanja. Ocigledno je i da u poslednjih 10 godina imamo namerno unistavanje zemlje, kako i zasto i za koga, ne znam, znam samo da Dinkic i njegova bratija nikada nece odgovarati zbog toga. Nemaju oni skrupula niti na njih i malo deluju kritike, oni su tu da ciljno uniste sve sto mogu. Pa pogledajte sta je sve Saric kupovao, zar stvarno neko misli da oni to nisu znali i jos su mu omogucili!

jova

pre 14 godina

Ovaj covek je toliko istrosio svoje trikove i poverenje naroda da verujem da vishe ne bi presao cenzus ni u koaliciji sa nekom jakom partijom. Chak bi i njene glasace oterao...

cone

pre 14 godina

Odsekao bih sebi jezik sto sam te hvalio 999 puta, jer sam mislio da si pre svega dobar strucnjak, a ne politicar! kako sam se samo zaj...o!!!

Marko

pre 14 godina

Blago njima kad imaju Dinkica da nam ga smeste. Pa svi pljuj pljuj pljuj po njemu... Recimo, Dinkic ode sutra na Jamajku - sta cemo mi?
Hoce li se SVI problemi resiti? Ja znam da nema coveka koga vise Srbija mrzi (mada su je mnogi drugi zavili u crno 100x vise od Dinkica), ali hajde da budemo malo realni, i da vidimo istinu... kao ni Milosevic, pa posle Kostunica, ni Dinkic nije jedini problem. Potrosio sam 10 godina skidajuci Milosevica, jos 5 skidajuci Kostunicu, a sad hocu da zavrsim to, jednom za svagda.
I upamtite: ako sam ista naucio za zivota u ovoj zemlji - istina je mnogo mnogo odvratnija nego sto mozete i da zamislite. Valjda zato bezimo od nje ko Djavo od krsta.

Pedja

pre 14 godina

Hej, Pinokio, ne znam da li si primetio, ali malo nam je benzin skochio, malo nam je evro skochio....sve bre malo skache...evo sad mi i pristisak skochio kad sam video ovu prichu. Idi odmori malo, lose utichesh na napacen narod.

Kudos

pre 14 godina

Prvo daj jos onih 980 eura koje dugujes za akcije, onda organizuj zimsku olimpijadu na staroj planini, pa mozes da nastavis sa obecanjima...

Pedja

pre 14 godina

Moguce je apsolutno da ovaj covek ima takav moral da, posle svega sto je ucinio u Srbiji (sa bratijom i sam), dozvoljava sebi da prica ISTE price vec godinama?
I da ga nije sramota da ovaj jadan narod opet vuce za nos sa "izlaskom iz recesije" i "povecanjem plata".
A izlaz iz recesije i povecanja plata mogu da budu SAMO AKO privreda radi- a privreda je mrtva u Srbiji. I zna se zahvaljujuci kome.
Donacije su potrosene za socijalni mir, prodata privreda (i banke) za male pare, zaduzili se kod MMFa da ni praunuci ne mogu da vrate dug, unistavaju se oni koji nesto hoce da rade (i isplacuju plate radnicima-N.Popovic ), rigidan monetarni sistem i nerealni kurs dinara koji stiti uvoznike- eto par rezultata Dinkiceve "lumen" ekonomske politike.
Jadan smo mi narod kad, posle svega, gutamo i ovakve price pa jos i verujemo u njih.

Deki

pre 14 godina

Presipanje iz supljeg u prazno. Dokle ce ovaj covek vise da ima bilo kakav kredit? 10 godina kreira finansijsku politiku i danas smo najslabiji sa platama u regionu, visoka nezaposlenost, unistene stotine hiljada ljudskih sudbina.Losiji smo i od Bosne koja je prosla strahote gradjanskog rata.
Na zalost, on jos uvek uspeva da prevari znacajan broj nasih ljudi ovakvim izjavama koji u njemu vide nekog ko upravlja njihovim sudbinama, jer su sludjeni situacijom oko sebe.

Momčilo Vasić

pre 14 godina

Sada je sve jasno - gn Dinkić je virtuoz praznih obećanja!
Ono što lebdi svakom mislećem je - da li i kada pravda stići Dinkića za RAZARANJE Srbije, predaju u ruke tajkuna, ali i za ono što se ne sme zaboraviti - grdne milijarde "kiparskih para", koje su volšebno "nestale". A takođe, NAJZAD, pojavljuju se informacije o "4 banke", koje se još povlače po sudovima - jer, ustvari - one NIKAKO nisu smele biti zadavljene, a NJIHOVA imovina proglašena "Dinkićevom" i rasprodata za "jednu marku" i sl.
Ne, ne - ne: nipošto se ne sme Dinkiću oprostiti pod firmom "politička krivica" - u pitanju je namerno i udruženo delovanje protiv ekonomske sigurnosti države i građana!

DJ

pre 14 godina

"Bolje je da u jednom trenutku odmrznemo plate i penzije jer time povećamo tražnju, bolje je da može da se prodaje roba nego da ljudima dajemo kredite, ma koliko oni povoljni bili. Jednostavno, to je zdravije”"

Znaci zdravije je povecavati plate tako sto ce te pare dolaziti iz drzavnog budzeta, nego davati povoljne kredite koji ce da dodju iz drzavnog buzdeta? 1+1=3, jel'?

Najzdravije bi bilo da se narodu da onih 980 evra kusura, pa makar bilo i u zvakama.

veljko

pre 14 godina

Gospodine Ministre, lepo je to sto planirate povecanje plata ali nije problem samo u platama vec i u kursu evra, ceni goriva, taksama, akcizama, bankarskim kamatama...
Nemamo odakle vise da Vam placamo :(

dejan

pre 14 godina

Verovatno će ubrzo izbori čim g-din Dinkić velikodušno najavljuje povećanja plata i penzija i proglašava završetak krize u Srbiji.

chicadacha

pre 14 godina

...smešno, naravno. Ljudima je u više navrata, počev od januara 2008, plata obarana tako što je evro rastao, a sa njim i sve moguće cene. Samo u tom januaru, plate su smanjene za oko 20%.
Činjenica 1. nesposoban si za ono što radiš
Činjenica 2. nisi jedini
Činjenica 3. nema opravdanja

Grof

pre 14 godina

Dok je ovakvih politicara ja se ne brinem da li idemo u sigurnu propast. Plate se mogu povecati kada se nesto proizvede pa to nesto proda pa to nesto naplati pa od toga sto se naplati unapredi se proizvodnja da bi se moglo lakse prodati pa ako nesto posle toga ostane ONDA se plate povecavaju. A mislim da je nasa zemlja stala kod proizvodnje .....

dejan

pre 14 godina

O ne, opet su poceli.

Najbolji nacin da se resite viskova u drzavnoj administraciji je da im ne povecavate plate... sacekajte jos 1god i oni ce sami otici.

Pedja

pre 14 godina

Hej, Pinokio, ne znam da li si primetio, ali malo nam je benzin skochio, malo nam je evro skochio....sve bre malo skache...evo sad mi i pristisak skochio kad sam video ovu prichu. Idi odmori malo, lose utichesh na napacen narod.

Momčilo Vasić

pre 14 godina

Sada je sve jasno - gn Dinkić je virtuoz praznih obećanja!
Ono što lebdi svakom mislećem je - da li i kada pravda stići Dinkića za RAZARANJE Srbije, predaju u ruke tajkuna, ali i za ono što se ne sme zaboraviti - grdne milijarde "kiparskih para", koje su volšebno "nestale". A takođe, NAJZAD, pojavljuju se informacije o "4 banke", koje se još povlače po sudovima - jer, ustvari - one NIKAKO nisu smele biti zadavljene, a NJIHOVA imovina proglašena "Dinkićevom" i rasprodata za "jednu marku" i sl.
Ne, ne - ne: nipošto se ne sme Dinkiću oprostiti pod firmom "politička krivica" - u pitanju je namerno i udruženo delovanje protiv ekonomske sigurnosti države i građana!

chicadacha

pre 14 godina

...smešno, naravno. Ljudima je u više navrata, počev od januara 2008, plata obarana tako što je evro rastao, a sa njim i sve moguće cene. Samo u tom januaru, plate su smanjene za oko 20%.
Činjenica 1. nesposoban si za ono što radiš
Činjenica 2. nisi jedini
Činjenica 3. nema opravdanja

Pedja

pre 14 godina

Moguce je apsolutno da ovaj covek ima takav moral da, posle svega sto je ucinio u Srbiji (sa bratijom i sam), dozvoljava sebi da prica ISTE price vec godinama?
I da ga nije sramota da ovaj jadan narod opet vuce za nos sa "izlaskom iz recesije" i "povecanjem plata".
A izlaz iz recesije i povecanja plata mogu da budu SAMO AKO privreda radi- a privreda je mrtva u Srbiji. I zna se zahvaljujuci kome.
Donacije su potrosene za socijalni mir, prodata privreda (i banke) za male pare, zaduzili se kod MMFa da ni praunuci ne mogu da vrate dug, unistavaju se oni koji nesto hoce da rade (i isplacuju plate radnicima-N.Popovic ), rigidan monetarni sistem i nerealni kurs dinara koji stiti uvoznike- eto par rezultata Dinkiceve "lumen" ekonomske politike.
Jadan smo mi narod kad, posle svega, gutamo i ovakve price pa jos i verujemo u njih.

Kudos

pre 14 godina

Prvo daj jos onih 980 eura koje dugujes za akcije, onda organizuj zimsku olimpijadu na staroj planini, pa mozes da nastavis sa obecanjima...

Vlajkos

pre 14 godina

Diletant moze da unisti zemlju zato sto je nesposoban, ali to ima svoje granice koliko moze da unisti. Lopov moze da unisti kradjom, ali i to ima svoje granice. Dinkic i bratija vec deset godina unistavaju zemlju ciljno, sistematski i strucno. Mozda deluje kao neka teorija zavere, ali sad sa vremenske distance i kad se polako otkrivaju podaci iz devedesetih vidimo ciji su sve interesi bili umesani u tadasnja ratna dogadjanja. Ocigledno je i da u poslednjih 10 godina imamo namerno unistavanje zemlje, kako i zasto i za koga, ne znam, znam samo da Dinkic i njegova bratija nikada nece odgovarati zbog toga. Nemaju oni skrupula niti na njih i malo deluju kritike, oni su tu da ciljno uniste sve sto mogu. Pa pogledajte sta je sve Saric kupovao, zar stvarno neko misli da oni to nisu znali i jos su mu omogucili!

dejan

pre 14 godina

Verovatno će ubrzo izbori čim g-din Dinkić velikodušno najavljuje povećanja plata i penzija i proglašava završetak krize u Srbiji.

cone

pre 14 godina

Odsekao bih sebi jezik sto sam te hvalio 999 puta, jer sam mislio da si pre svega dobar strucnjak, a ne politicar! kako sam se samo zaj...o!!!

Grof

pre 14 godina

Dok je ovakvih politicara ja se ne brinem da li idemo u sigurnu propast. Plate se mogu povecati kada se nesto proizvede pa to nesto proda pa to nesto naplati pa od toga sto se naplati unapredi se proizvodnja da bi se moglo lakse prodati pa ako nesto posle toga ostane ONDA se plate povecavaju. A mislim da je nasa zemlja stala kod proizvodnje .....

veljko

pre 14 godina

Gospodine Ministre, lepo je to sto planirate povecanje plata ali nije problem samo u platama vec i u kursu evra, ceni goriva, taksama, akcizama, bankarskim kamatama...
Nemamo odakle vise da Vam placamo :(

Deki

pre 14 godina

Presipanje iz supljeg u prazno. Dokle ce ovaj covek vise da ima bilo kakav kredit? 10 godina kreira finansijsku politiku i danas smo najslabiji sa platama u regionu, visoka nezaposlenost, unistene stotine hiljada ljudskih sudbina.Losiji smo i od Bosne koja je prosla strahote gradjanskog rata.
Na zalost, on jos uvek uspeva da prevari znacajan broj nasih ljudi ovakvim izjavama koji u njemu vide nekog ko upravlja njihovim sudbinama, jer su sludjeni situacijom oko sebe.

jova

pre 14 godina

Ovaj covek je toliko istrosio svoje trikove i poverenje naroda da verujem da vishe ne bi presao cenzus ni u koaliciji sa nekom jakom partijom. Chak bi i njene glasace oterao...

Marko

pre 14 godina

Blago njima kad imaju Dinkica da nam ga smeste. Pa svi pljuj pljuj pljuj po njemu... Recimo, Dinkic ode sutra na Jamajku - sta cemo mi?
Hoce li se SVI problemi resiti? Ja znam da nema coveka koga vise Srbija mrzi (mada su je mnogi drugi zavili u crno 100x vise od Dinkica), ali hajde da budemo malo realni, i da vidimo istinu... kao ni Milosevic, pa posle Kostunica, ni Dinkic nije jedini problem. Potrosio sam 10 godina skidajuci Milosevica, jos 5 skidajuci Kostunicu, a sad hocu da zavrsim to, jednom za svagda.
I upamtite: ako sam ista naucio za zivota u ovoj zemlji - istina je mnogo mnogo odvratnija nego sto mozete i da zamislite. Valjda zato bezimo od nje ko Djavo od krsta.

Predrag

pre 14 godina

Čitajući komentare ovde (trenutno ih ima oko 30) i upoređujući ih sa komentarima gledalaca koji su se sinoć uključili u Utisak nedelje ne mogu da se otmem utisku da je sinoć bila angažovana mašinerija stranke G17+ kako bi se u program uključili samo oni koji kobajagi imaju neki umeren stav sa nekim besmislenim pitanjima. U diskusiji između Dinkića i Grujića crno na belo se videla razlika između jednog nesposobnog teoretičara ekonomije bez dana radnog staža u privredi(Dinkića) i čoveka koji praktično, realno i privredno razmišlja (Grujića). Mnoge stvari koje je Grujić rekao su mi se dopale. Npr. da li je ikome logično da Srbija moli za kredite za završetak koridora 10 a ima dosta velike devizne rezerve. Da sam u nekoj stranci koja pretenduje da vrši vlast ozbljno bih razmislio da uključim Grujića u ekonomski tim.
P.S. Jel se sećate svojevremene Dinkićeve izjave da se nada da će jednog dana dobiti Nobelovu nagradu za ekonomiju? Tad mi je to delovalo kao komedija a danas kao tragikomedija.

nada 2

pre 14 godina

Dokle će OVAJ podcenjivati inteligenciju srpskog naroda!? Bezobrazno je svestan da smo u fazi kada smo dovoljno očajni da želimo da verujemo u šarene laže. A šta će biti kada izaćemo iz te faze i pređemo u drugu...

Volonter

pre 14 godina

Dragi g-dine Ministre,
pokazali ste Vasu "STRUCNOST ISPRED POLITIKE"! Sad kada Vam je zaljuljan presto obecavate neke povisice! To Vam sad nece proci, uskoro letite svi u kompletu sa trona...

dejan

pre 14 godina

O ne, opet su poceli.

Najbolji nacin da se resite viskova u drzavnoj administraciji je da im ne povecavate plate... sacekajte jos 1god i oni ce sami otici.

nislija

pre 14 godina

Moram da primetim da je gospodin Dinkic malo promenio retoriku. Vise za svoje greske ne optuzuje rezim iz devedesetih, sada je za sve kriva svetska ekonomska kriza. I culi smo svakakve izjave i prognoze, i saznali da zivimo bolje nego mnogi u okruzenju.samo jedna ispravka za podatak dat u emisiji:simens je investirao i u Hrvatsku.

Mi lan

pre 14 godina

"Mislim da je neodrživo da cele godine ne povećavamo plate", rakao je Dinkić.

Ja znam ljude u Srbiji (a ima ih stotine hiljada) koji su 2001/02 imali platu 200 evra i danas posle 8-9 godina imaju platu 200 evra. Od toga treba da se podje kada se prica o povecanju plata u JP, penzija i sl.

DJ

pre 14 godina

"Bolje je da u jednom trenutku odmrznemo plate i penzije jer time povećamo tražnju, bolje je da može da se prodaje roba nego da ljudima dajemo kredite, ma koliko oni povoljni bili. Jednostavno, to je zdravije”"

Znaci zdravije je povecavati plate tako sto ce te pare dolaziti iz drzavnog budzeta, nego davati povoljne kredite koji ce da dodju iz drzavnog buzdeta? 1+1=3, jel'?

Najzdravije bi bilo da se narodu da onih 980 evra kusura, pa makar bilo i u zvakama.

kolega gitarista ali ne i ekonomista

pre 14 godina

Po negativninim glasovima na komentare moze se zakljuciti da Dinkic ima tvrdo uporiste od 7 glasaca, a do kraja dana ce ih biti 12 mozda.
U ovakvom mu je stanju i stranka na sledecim izborima.
Nije mi jasno kakvu im je zaduzbinu ostavio pa da neko podrzava ovakvog "ekonomistu", ali nema veze, moj glavni problem je kako ga odlepiti sa mesta gde se zalepio i krivicno ga goniti za silovanje Srpske drzave, ekonomije i naroda, i kako spreciti da se jedan ovakav ikad vise pojavi na poziciji na kojoj se sada nalazi.
Da budem iskren ja sam njegov profil vidjao samo po rock grupama a oni bas nemaju mnogo veze sa ekonomijom, cak sta vise oni su antitalenti za ekonomiju i sve pare sto imaju jako brzo potrose.

‚Milan

pre 14 godina

Nesreća ove zemlje je što od 2000g. od početka tkz. promerna nije odlučno krenula u obračun sa nasleđem i elitom koja je totalno upropastila Srbiju. Stalno se pokušava da se kompromisima reši problem. To je dopustilo da se gomila lopova i nesposobnjakovića infiltrira u sve struktura društva. Tako imamo, izmedju ostalih, da jedan kvazi ekonomista poput Dinkića vodi jednu totalnu promašenu ekonomsku politiku zemlje. Čovek koji dovodi u pitanje opstanak države zarad jednog prsta ili kako sinoć reče da ne želi da "ima na duši nekog tamo štrajkača". Ovo samo pokazuje da se definitivno kvalifikovao za neki orkestar u nekoj trećerazrednoj kafani a ne da bude ministar u vladi jedne zemlje. Nažalost, naša potpuna katastrofa je to što je kompletna sadašnja vlada sastavljena od gomile takvih nesposobnjakovića čiji je krajnji cilj: lični interes i da što duže ostanu na vlasti.
Nameće se na kraju pitanje: da li ova zemlja može da iznedri nekog čoveka koji može da je povede i izvadi iz ambisa u koji je zapala?

NIkola

pre 14 godina

Sto se ne pohvalis da si zaduzio "ekspertski" zemlju sa vec 35 MILIJARDI dolara sto sa obzirom da ima 1.8 miliona zaposlenih daje cifru da je svaki zaposlen ekspertski zaduzen 20 000 dolara a da ga niko pitao nista nije. I ko ce da vrati te pare, pa ti neces sigurno, nego mi sa africkim platama.

Dugi

pre 14 godina

""Mislim da je neodrživo da cele godine ne povećavamo plate", rakao je Dinkić."
Isti taj MMF je naredio Latviji da smanji plate i penzije 20-25%. Ali predpostavljam da smo mi izrazito zdrava ekomomija i da mi mozemo da prodjemo i sa povecavanjem plata i penzija. Boze ... Boze... da li ovaj covek uopste zna sta govori?!

Aca

pre 14 godina

Koliko vidim Dinkic je ubedjen da ce uskoro doci do privrednog rasta? Po mom skromnom misljenju ovo je poruka javnim trutovima[preduzecima].
-Strpite se jos par meseci, nemojte sad da trazite pare, strajkujete, talasate i onako nezadovoljnu masu i pravite nam probleme. Lako cemo mi svojom statistikom i matematikom prikazati privredni rast koliko je god potrebno da bi skinuli ogranicenja na vase plate, bonuse, premije, regrese, dnevnice, tople obroke, putne troskove, 13-te plate, nadoknade... -

razocaran

pre 14 godina

a ko ce to da plati!!!

hoce li da se ptvori negde neka fabrika (a da to nije Beograd) u zadnjih 20 godina, da se zaposle oni koji nemaju posao, ili ce oni koji su se vec obezbedili dodatno da se cascavaju?

Malđan lovac, grm i zec

pre 14 godina

Logično. Ako se ne poveća potrošnja, tajkuni više neće moći da ostvaruju visoke profite, tako da neće imati odakle da onako izdašno finansiraju vladajuće stranke i njihove predizborne kampanje.

Stevan

pre 14 godina

Tipicna Dinkiceva predstava za javnost, koja raduje birokratiju i penzionere. A sta da ocekuju oni koji nisu na budzetu? Nista i jos gore. Prvo napravite ekonomski rast a potom obecavajte vece plate i penzije. Nije dovoljno sto se u emisiju ukljucuje clan G17XY i hvali Dinkica za ekonomski rast u prosloj godini, od lazi i obecanja nema ekonomskog oporavka, ali, od ove vlasti nista drugo se ne moze ocekivati, jedino resenje je ne gledati ih, sacuvacete bar nerve.

alex

pre 14 godina

Opet ovaj nesto obecava?? Ovo kao onih 1000e, kad prodje tih 6 meseci onda ce da kaze ja jesam to rekao ali neko drugi je zeznuo stvar.
Pa dobro bre zasto ovo radi? Za 6 meseci ce plate da stoje a cene malo da skoce i onda ce u septembru samo da se pojaca pritisak! Pa zar nemamo politicara koji ce da kaze NE povecanjima i rasipanju novca.

Gradjanin Q

pre 14 godina

Povecati plate u javnom sektoru bi bio cist bezobrazluk!!!

TO BI ZNACILO DA CE EVRO PONOVO SIGURNO, SIGURNO SKOCITU UZBRDO.

Pa vecina tih istih zaposlenih u javnom sektoruimaju kredite u bankama. Neka malo porazmisle. To im je moj prijateljski, strucan savet.

Vladan Jova

pre 14 godina

Hoće li svanuti dan kada će neko od naših političara reći: danas su podignute penzije, porasle plate zdravstvu, pušten je u saobraćaj most na Savi i sl a ne sve da prolongiraju do septembra, do marta 2011, do oktobra 2013. Sve je to zamazivanje očiju narodu. Nikako nešto da se uradi pa da kažemo to je to. Ovo je sve u stilu narodne: "obećanje ludom radovanje!"

Jaroslav

pre 14 godina

U početku sam mislio da je Dinkić stručnjak, zatim mi je ličio na diletanta a sada imam utisak da sve radi namerno. Naime kao da mu je cilj da narod živi što gore.

goran

pre 14 godina

Po prvi put je ministar morao da zacuti, jer je pored sebe imao nekoga (g.dina Grujica) ko zna, ko se razume u privredu i biznis, ko ima ideje.

Ne dirajte nam Guvernera!

pre 14 godina

G. Grujicu, ne dirajte nam Guvernera! On zna sta radi. Imajuci u vidu probleme sa kojima se susrece evro zbog visokog deficita u Grckoj, Spaniji i Irskoj i izbezumljenosti u trazenju resenja koja nece pogoditi poreske obveznike clanica koje su vezbale strogu finansijsku disciplinu prema kriterijumima konvergencije, a nece dovesti ni do toga da se Grcka povuce iz evro zone, predlaze se resenje za koje politicari nisu dobili saglasnost na poslednjim izborima - INFLACIJA koja bi ohladila traznju. Vidite link:
http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/0,1518,673807,00.html
I kod njih je aktuelna prica da se izvoznici raduju slabijem evru prema dolaru, ali svi se jeze od same pomisli na inflaciju. Obzirom da su kod njih kamate znatno nize, svesni su da bi trebalo da ih podignu, ali to ne cine bas sad ne bi li ipak pomogli privredi da izadje iz krize. Za nas pitanje obzirom na okolnosti - da li se drzati evra ili traziti valutu koja nije izlozena ovakvim pritiscima? Izborima se ovo pitanje ne resava. Nama treba STABILNOST.

Toma

pre 14 godina

Dinkic ima odlican predlog.
Ali neostvariv, i za jedan procenat povecanja plata Srbija bi probila Budzet koji ne bi mogla da nadoknadi u ovakvoj situaciji.

Da sagradimo jos jedan Belvil, ne bi mogli da izadjemo iz recesije.

Ne dirajte nam Guvernera!

pre 14 godina

G. Grujicu, ne dirajte nam Guvernera! On zna sta radi. Imajuci u vidu probleme sa kojima se susrece evro zbog visokog deficita u Grckoj, Spaniji i Irskoj i izbezumljenosti u trazenju resenja koja nece pogoditi poreske obveznike clanica koje su vezbale strogu finansijsku disciplinu prema kriterijumima konvergencije, a nece dovesti ni do toga da se Grcka povuce iz evro zone, predlaze se resenje za koje politicari nisu dobili saglasnost na poslednjim izborima - INFLACIJA koja bi ohladila traznju. Vidite link:
http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/0,1518,673807,00.html
I kod njih je aktuelna prica da se izvoznici raduju slabijem evru prema dolaru, ali svi se jeze od same pomisli na inflaciju. Obzirom da su kod njih kamate znatno nize, svesni su da bi trebalo da ih podignu, ali to ne cine bas sad ne bi li ipak pomogli privredi da izadje iz krize. Za nas pitanje obzirom na okolnosti - da li se drzati evra ili traziti valutu koja nije izlozena ovakvim pritiscima? Izborima se ovo pitanje ne resava. Nama treba STABILNOST.

Momčilo Vasić

pre 14 godina

Sada je sve jasno - gn Dinkić je virtuoz praznih obećanja!
Ono što lebdi svakom mislećem je - da li i kada pravda stići Dinkića za RAZARANJE Srbije, predaju u ruke tajkuna, ali i za ono što se ne sme zaboraviti - grdne milijarde "kiparskih para", koje su volšebno "nestale". A takođe, NAJZAD, pojavljuju se informacije o "4 banke", koje se još povlače po sudovima - jer, ustvari - one NIKAKO nisu smele biti zadavljene, a NJIHOVA imovina proglašena "Dinkićevom" i rasprodata za "jednu marku" i sl.
Ne, ne - ne: nipošto se ne sme Dinkiću oprostiti pod firmom "politička krivica" - u pitanju je namerno i udruženo delovanje protiv ekonomske sigurnosti države i građana!

Marko

pre 14 godina

Blago njima kad imaju Dinkica da nam ga smeste. Pa svi pljuj pljuj pljuj po njemu... Recimo, Dinkic ode sutra na Jamajku - sta cemo mi?
Hoce li se SVI problemi resiti? Ja znam da nema coveka koga vise Srbija mrzi (mada su je mnogi drugi zavili u crno 100x vise od Dinkica), ali hajde da budemo malo realni, i da vidimo istinu... kao ni Milosevic, pa posle Kostunica, ni Dinkic nije jedini problem. Potrosio sam 10 godina skidajuci Milosevica, jos 5 skidajuci Kostunicu, a sad hocu da zavrsim to, jednom za svagda.
I upamtite: ako sam ista naucio za zivota u ovoj zemlji - istina je mnogo mnogo odvratnija nego sto mozete i da zamislite. Valjda zato bezimo od nje ko Djavo od krsta.

chicadacha

pre 14 godina

...smešno, naravno. Ljudima je u više navrata, počev od januara 2008, plata obarana tako što je evro rastao, a sa njim i sve moguće cene. Samo u tom januaru, plate su smanjene za oko 20%.
Činjenica 1. nesposoban si za ono što radiš
Činjenica 2. nisi jedini
Činjenica 3. nema opravdanja

Pedja

pre 14 godina

Hej, Pinokio, ne znam da li si primetio, ali malo nam je benzin skochio, malo nam je evro skochio....sve bre malo skache...evo sad mi i pristisak skochio kad sam video ovu prichu. Idi odmori malo, lose utichesh na napacen narod.

Vlajkos

pre 14 godina

Diletant moze da unisti zemlju zato sto je nesposoban, ali to ima svoje granice koliko moze da unisti. Lopov moze da unisti kradjom, ali i to ima svoje granice. Dinkic i bratija vec deset godina unistavaju zemlju ciljno, sistematski i strucno. Mozda deluje kao neka teorija zavere, ali sad sa vremenske distance i kad se polako otkrivaju podaci iz devedesetih vidimo ciji su sve interesi bili umesani u tadasnja ratna dogadjanja. Ocigledno je i da u poslednjih 10 godina imamo namerno unistavanje zemlje, kako i zasto i za koga, ne znam, znam samo da Dinkic i njegova bratija nikada nece odgovarati zbog toga. Nemaju oni skrupula niti na njih i malo deluju kritike, oni su tu da ciljno uniste sve sto mogu. Pa pogledajte sta je sve Saric kupovao, zar stvarno neko misli da oni to nisu znali i jos su mu omogucili!

dejan

pre 14 godina

Verovatno će ubrzo izbori čim g-din Dinkić velikodušno najavljuje povećanja plata i penzija i proglašava završetak krize u Srbiji.

Kudos

pre 14 godina

Prvo daj jos onih 980 eura koje dugujes za akcije, onda organizuj zimsku olimpijadu na staroj planini, pa mozes da nastavis sa obecanjima...

Pedja

pre 14 godina

Moguce je apsolutno da ovaj covek ima takav moral da, posle svega sto je ucinio u Srbiji (sa bratijom i sam), dozvoljava sebi da prica ISTE price vec godinama?
I da ga nije sramota da ovaj jadan narod opet vuce za nos sa "izlaskom iz recesije" i "povecanjem plata".
A izlaz iz recesije i povecanja plata mogu da budu SAMO AKO privreda radi- a privreda je mrtva u Srbiji. I zna se zahvaljujuci kome.
Donacije su potrosene za socijalni mir, prodata privreda (i banke) za male pare, zaduzili se kod MMFa da ni praunuci ne mogu da vrate dug, unistavaju se oni koji nesto hoce da rade (i isplacuju plate radnicima-N.Popovic ), rigidan monetarni sistem i nerealni kurs dinara koji stiti uvoznike- eto par rezultata Dinkiceve "lumen" ekonomske politike.
Jadan smo mi narod kad, posle svega, gutamo i ovakve price pa jos i verujemo u njih.

Volonter

pre 14 godina

Dragi g-dine Ministre,
pokazali ste Vasu "STRUCNOST ISPRED POLITIKE"! Sad kada Vam je zaljuljan presto obecavate neke povisice! To Vam sad nece proci, uskoro letite svi u kompletu sa trona...

alex

pre 14 godina

Opet ovaj nesto obecava?? Ovo kao onih 1000e, kad prodje tih 6 meseci onda ce da kaze ja jesam to rekao ali neko drugi je zeznuo stvar.
Pa dobro bre zasto ovo radi? Za 6 meseci ce plate da stoje a cene malo da skoce i onda ce u septembru samo da se pojaca pritisak! Pa zar nemamo politicara koji ce da kaze NE povecanjima i rasipanju novca.

DJ

pre 14 godina

"Bolje je da u jednom trenutku odmrznemo plate i penzije jer time povećamo tražnju, bolje je da može da se prodaje roba nego da ljudima dajemo kredite, ma koliko oni povoljni bili. Jednostavno, to je zdravije”"

Znaci zdravije je povecavati plate tako sto ce te pare dolaziti iz drzavnog budzeta, nego davati povoljne kredite koji ce da dodju iz drzavnog buzdeta? 1+1=3, jel'?

Najzdravije bi bilo da se narodu da onih 980 evra kusura, pa makar bilo i u zvakama.

Grof

pre 14 godina

Dok je ovakvih politicara ja se ne brinem da li idemo u sigurnu propast. Plate se mogu povecati kada se nesto proizvede pa to nesto proda pa to nesto naplati pa od toga sto se naplati unapredi se proizvodnja da bi se moglo lakse prodati pa ako nesto posle toga ostane ONDA se plate povecavaju. A mislim da je nasa zemlja stala kod proizvodnje .....

nada 2

pre 14 godina

Dokle će OVAJ podcenjivati inteligenciju srpskog naroda!? Bezobrazno je svestan da smo u fazi kada smo dovoljno očajni da želimo da verujemo u šarene laže. A šta će biti kada izaćemo iz te faze i pređemo u drugu...

Dugi

pre 14 godina

""Mislim da je neodrživo da cele godine ne povećavamo plate", rakao je Dinkić."
Isti taj MMF je naredio Latviji da smanji plate i penzije 20-25%. Ali predpostavljam da smo mi izrazito zdrava ekomomija i da mi mozemo da prodjemo i sa povecavanjem plata i penzija. Boze ... Boze... da li ovaj covek uopste zna sta govori?!

‚Milan

pre 14 godina

Nesreća ove zemlje je što od 2000g. od početka tkz. promerna nije odlučno krenula u obračun sa nasleđem i elitom koja je totalno upropastila Srbiju. Stalno se pokušava da se kompromisima reši problem. To je dopustilo da se gomila lopova i nesposobnjakovića infiltrira u sve struktura društva. Tako imamo, izmedju ostalih, da jedan kvazi ekonomista poput Dinkića vodi jednu totalnu promašenu ekonomsku politiku zemlje. Čovek koji dovodi u pitanje opstanak države zarad jednog prsta ili kako sinoć reče da ne želi da "ima na duši nekog tamo štrajkača". Ovo samo pokazuje da se definitivno kvalifikovao za neki orkestar u nekoj trećerazrednoj kafani a ne da bude ministar u vladi jedne zemlje. Nažalost, naša potpuna katastrofa je to što je kompletna sadašnja vlada sastavljena od gomile takvih nesposobnjakovića čiji je krajnji cilj: lični interes i da što duže ostanu na vlasti.
Nameće se na kraju pitanje: da li ova zemlja može da iznedri nekog čoveka koji može da je povede i izvadi iz ambisa u koji je zapala?

Stevan

pre 14 godina

Tipicna Dinkiceva predstava za javnost, koja raduje birokratiju i penzionere. A sta da ocekuju oni koji nisu na budzetu? Nista i jos gore. Prvo napravite ekonomski rast a potom obecavajte vece plate i penzije. Nije dovoljno sto se u emisiju ukljucuje clan G17XY i hvali Dinkica za ekonomski rast u prosloj godini, od lazi i obecanja nema ekonomskog oporavka, ali, od ove vlasti nista drugo se ne moze ocekivati, jedino resenje je ne gledati ih, sacuvacete bar nerve.

Deki

pre 14 godina

Presipanje iz supljeg u prazno. Dokle ce ovaj covek vise da ima bilo kakav kredit? 10 godina kreira finansijsku politiku i danas smo najslabiji sa platama u regionu, visoka nezaposlenost, unistene stotine hiljada ljudskih sudbina.Losiji smo i od Bosne koja je prosla strahote gradjanskog rata.
Na zalost, on jos uvek uspeva da prevari znacajan broj nasih ljudi ovakvim izjavama koji u njemu vide nekog ko upravlja njihovim sudbinama, jer su sludjeni situacijom oko sebe.

veljko

pre 14 godina

Gospodine Ministre, lepo je to sto planirate povecanje plata ali nije problem samo u platama vec i u kursu evra, ceni goriva, taksama, akcizama, bankarskim kamatama...
Nemamo odakle vise da Vam placamo :(

dejan

pre 14 godina

O ne, opet su poceli.

Najbolji nacin da se resite viskova u drzavnoj administraciji je da im ne povecavate plate... sacekajte jos 1god i oni ce sami otici.

nislija

pre 14 godina

Moram da primetim da je gospodin Dinkic malo promenio retoriku. Vise za svoje greske ne optuzuje rezim iz devedesetih, sada je za sve kriva svetska ekonomska kriza. I culi smo svakakve izjave i prognoze, i saznali da zivimo bolje nego mnogi u okruzenju.samo jedna ispravka za podatak dat u emisiji:simens je investirao i u Hrvatsku.

kolega gitarista ali ne i ekonomista

pre 14 godina

Po negativninim glasovima na komentare moze se zakljuciti da Dinkic ima tvrdo uporiste od 7 glasaca, a do kraja dana ce ih biti 12 mozda.
U ovakvom mu je stanju i stranka na sledecim izborima.
Nije mi jasno kakvu im je zaduzbinu ostavio pa da neko podrzava ovakvog "ekonomistu", ali nema veze, moj glavni problem je kako ga odlepiti sa mesta gde se zalepio i krivicno ga goniti za silovanje Srpske drzave, ekonomije i naroda, i kako spreciti da se jedan ovakav ikad vise pojavi na poziciji na kojoj se sada nalazi.
Da budem iskren ja sam njegov profil vidjao samo po rock grupama a oni bas nemaju mnogo veze sa ekonomijom, cak sta vise oni su antitalenti za ekonomiju i sve pare sto imaju jako brzo potrose.

cone

pre 14 godina

Odsekao bih sebi jezik sto sam te hvalio 999 puta, jer sam mislio da si pre svega dobar strucnjak, a ne politicar! kako sam se samo zaj...o!!!

jova

pre 14 godina

Ovaj covek je toliko istrosio svoje trikove i poverenje naroda da verujem da vishe ne bi presao cenzus ni u koaliciji sa nekom jakom partijom. Chak bi i njene glasace oterao...

razocaran

pre 14 godina

a ko ce to da plati!!!

hoce li da se ptvori negde neka fabrika (a da to nije Beograd) u zadnjih 20 godina, da se zaposle oni koji nemaju posao, ili ce oni koji su se vec obezbedili dodatno da se cascavaju?

Mi lan

pre 14 godina

"Mislim da je neodrživo da cele godine ne povećavamo plate", rakao je Dinkić.

Ja znam ljude u Srbiji (a ima ih stotine hiljada) koji su 2001/02 imali platu 200 evra i danas posle 8-9 godina imaju platu 200 evra. Od toga treba da se podje kada se prica o povecanju plata u JP, penzija i sl.

Predrag

pre 14 godina

Čitajući komentare ovde (trenutno ih ima oko 30) i upoređujući ih sa komentarima gledalaca koji su se sinoć uključili u Utisak nedelje ne mogu da se otmem utisku da je sinoć bila angažovana mašinerija stranke G17+ kako bi se u program uključili samo oni koji kobajagi imaju neki umeren stav sa nekim besmislenim pitanjima. U diskusiji između Dinkića i Grujića crno na belo se videla razlika između jednog nesposobnog teoretičara ekonomije bez dana radnog staža u privredi(Dinkića) i čoveka koji praktično, realno i privredno razmišlja (Grujića). Mnoge stvari koje je Grujić rekao su mi se dopale. Npr. da li je ikome logično da Srbija moli za kredite za završetak koridora 10 a ima dosta velike devizne rezerve. Da sam u nekoj stranci koja pretenduje da vrši vlast ozbljno bih razmislio da uključim Grujića u ekonomski tim.
P.S. Jel se sećate svojevremene Dinkićeve izjave da se nada da će jednog dana dobiti Nobelovu nagradu za ekonomiju? Tad mi je to delovalo kao komedija a danas kao tragikomedija.

Gradjanin Q

pre 14 godina

Povecati plate u javnom sektoru bi bio cist bezobrazluk!!!

TO BI ZNACILO DA CE EVRO PONOVO SIGURNO, SIGURNO SKOCITU UZBRDO.

Pa vecina tih istih zaposlenih u javnom sektoruimaju kredite u bankama. Neka malo porazmisle. To im je moj prijateljski, strucan savet.

Jaroslav

pre 14 godina

U početku sam mislio da je Dinkić stručnjak, zatim mi je ličio na diletanta a sada imam utisak da sve radi namerno. Naime kao da mu je cilj da narod živi što gore.

NIkola

pre 14 godina

Sto se ne pohvalis da si zaduzio "ekspertski" zemlju sa vec 35 MILIJARDI dolara sto sa obzirom da ima 1.8 miliona zaposlenih daje cifru da je svaki zaposlen ekspertski zaduzen 20 000 dolara a da ga niko pitao nista nije. I ko ce da vrati te pare, pa ti neces sigurno, nego mi sa africkim platama.

Vladan Jova

pre 14 godina

Hoće li svanuti dan kada će neko od naših političara reći: danas su podignute penzije, porasle plate zdravstvu, pušten je u saobraćaj most na Savi i sl a ne sve da prolongiraju do septembra, do marta 2011, do oktobra 2013. Sve je to zamazivanje očiju narodu. Nikako nešto da se uradi pa da kažemo to je to. Ovo je sve u stilu narodne: "obećanje ludom radovanje!"

Aca

pre 14 godina

Koliko vidim Dinkic je ubedjen da ce uskoro doci do privrednog rasta? Po mom skromnom misljenju ovo je poruka javnim trutovima[preduzecima].
-Strpite se jos par meseci, nemojte sad da trazite pare, strajkujete, talasate i onako nezadovoljnu masu i pravite nam probleme. Lako cemo mi svojom statistikom i matematikom prikazati privredni rast koliko je god potrebno da bi skinuli ogranicenja na vase plate, bonuse, premije, regrese, dnevnice, tople obroke, putne troskove, 13-te plate, nadoknade... -

Malđan lovac, grm i zec

pre 14 godina

Logično. Ako se ne poveća potrošnja, tajkuni više neće moći da ostvaruju visoke profite, tako da neće imati odakle da onako izdašno finansiraju vladajuće stranke i njihove predizborne kampanje.

goran

pre 14 godina

Po prvi put je ministar morao da zacuti, jer je pored sebe imao nekoga (g.dina Grujica) ko zna, ko se razume u privredu i biznis, ko ima ideje.

Toma

pre 14 godina

Dinkic ima odlican predlog.
Ali neostvariv, i za jedan procenat povecanja plata Srbija bi probila Budzet koji ne bi mogla da nadoknadi u ovakvoj situaciji.

Da sagradimo jos jedan Belvil, ne bi mogli da izadjemo iz recesije.