Dodik: RS posvećena integracijama

Banja Luka -- Premijer RS Milorad Dodik izjavio je da je RS posvećena evropskim integracijama i želi da ima svoje mesto u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Dejton je bio vrhunac kompromisa sa Srpskom stranom. Ja mislim da Dodik to zna ali se zaigr'o .... kao sto je Karadzic znao u sta vodi narod ali se i on kao i Milosevic zaigr'o....narod k'o narod.
  (Rade, 30. januar 2010 20:14)

  # Link komentara

 2. Stijepan Mesic je kraj svoga mandata odradio sjajno.Jasno je ukazao na problem i kazao da problem valja rijesiti.Ne bude li Dodk sa svojom ekipom neutraliyiran bojim se da ce u BIH biti novi belaj.
  Uzdam se u zdrav razum sva tri naroda ali i Borisa Tadica koji mora brzo reagirati.Srecom tu je i medjunarodna zajednica koja nece gledato nova klanja u Bosni i Hercegovini.
  Voljeli Mesica u Srbiji ili ne,covjek je po tko zna koji put pucao pravo usridu!
  (Mateo Divkovic,Tuzla, 30. januar 2010 15:23)

  # Link komentara

 3. Sada se vidi kako je Maestralno odigrao Mesić.
  (joso, 30. januar 2010 14:13)

  # Link komentara

 4. Dodikovo ponasanje ovih dana me podseca na Milosevica i njegovu moc tamo negde krajem 1991. - pocetkom 1992. Tada su se Hrvatska i Slovenija vec odvojile, dobrovoljci iz Srbije masovno isli da ratuju u RSK, pripremao se rat u Bosni.
  Miloseviceve slike su bile kao ikone u izlogu svake prodavnice u Srbiji. On je mislio da je potpuno neunistiv i da ce imati vecnu podrsku gradjana Srbije
  I, 10 godina kasnije on umre u zatvoru, gotovo zaboravljen od svog naroda, a ukopase ga pod drvetom cak van groblja.
  (kolikoliko, 30. januar 2010 03:27)

  # Link komentara

 5. Koliko vidim, Dodik u ovoj izbornoj godini, polako pokusava da svom SNSD i sebi pripise sve zasluge i za, na leto najavljenu, viznu liberalizaciju. Odjednom SNSD nema problema ni sa cim. Menjace i ustav BH da bi zadovoljili sud u Stazburu i njgovu presudu. Da covek ne zna stvarno stanje, ko i zasto koci/blokira sve ustavne promene, predlozene zakone, pomislio bi da je sve med i mleko.
  (sa strane, 30. januar 2010 02:53)

  # Link komentara

 6. Ovo pitanje meni lici na to da je Dodik imao velike planove sa referendumom, ali posle pritiska cele javnosti, pocev od opozicije u samoj RS, ogradjivanja Srbije i naravno javno izrecenih misljenja lidera iz Evrope, Dodik sada trazi uzmak, ali nastoji da taj uzmak bude castan i on (Dodik) ne izgubi obraz.
  Po meni je ovo smo tracenje skoro 4 miliona Eura koliko ce referendum kostati. Skup neki uzmak
  (ratko, 30. januar 2010 01:55)

  # Link komentara

 7. Inflacija Dodikovih ideja koje iz dana u dan tresu temelje RS se nastavlja. Ja bih mu sad ovaj referendum sa ovim bezazlenim, decijim, pitanjem dozvolio. Ali u neku ruku ovo nesretno sroceno pitanje je i pocetak njegovog kraja. Narod ce se vec poceti pitati: Da li podržavati velikog predsednika u nametanju ideja i referenduma, koji su vec na pocetku osudjeni na nista, vode nicemu, a slabe RS? S druge strane sve ovo gore navedeno je pozitivno, jer se Dodikovim slabljenjem trasira i asfaltira put BiH-a.
  (Cojle Badza, 29. januar 2010 23:55)

  # Link komentara

 8. Dodik uporno pokusava da demokratizuje Dejton za koga zna da nije nastao nikakvom demokratijom nego kao alternativa vojnoj intervenciji i ponavljanju Oluje. Medjunarodni pravnici cak i politicari kojima moral nije jaca strana imali su moralnu dilemu da li je moralno takoreci legalizovati etnicko ciscenje pa su nasli srednje resenje: entiteti nisu etnicki niti su drzave, granice ostaju a da se taj duh sprovede Dejton je dobio Anexe i ovlascenja "guvernera" da to sprovede sve dok etnicke zajednice nisu u stanju da to same urade. Dodik je ogromno kriv sto je MZ - guverner- jos tu- jer opstruise sve i sto treba i sto ne treba i stalno ponavlja da ga Bosna ne zanima - e pa pitao ti ne pitao narod, i Dejton i njene institucije su tu i nema sansi da nestanu tim referendumom. Nestace kada se Dodik i druzina odreknu karadjiceve tekovine i ne pocnu da sprovode i duh i slovo Dejtona.
  (Politicar, 29. januar 2010 21:49)

  # Link komentara

 9. Sto Dodik spusta lopticu...naglo...gdje je zapelo neustrasivi???
  (BH Gradjanin, 29. januar 2010 21:27)

  # Link komentara

 10. ..."Dodik: RS posvećena integracijama..."
  ...sa Srbijom, Rusijom, Kinom i sličnima...
  (matori, 29. januar 2010 20:58)

  # Link komentara

 11. Koja blamaza! Visoki Predstavnik ima svoje nadleznosti Dejtonskim Sporazumom i hvala bogu sto ih ima, jer su mnogi problemi u zemlji prevazidjeni njegovim direktivama.

  Dodik u zadnje vrijeme potpuno gubi kompas i puca u prazno.

  Nije ni meni drago sto Republika Srpska postoji (iz mijesanog braka sam, pa bi mi daleko vise odgovarala gradjanska zemlja bez nacionalnih torova), medjutim moram postovati tu realnost zbog Dejtonskog Sporazuma.
  (Vanja, 29. januar 2010 20:04)

  # Link komentara

 12. Ja nikako ne shvatam da ce pitanje stanovnicima RS (ali ne i drugog dela Bosne) biti je li podrzavaju nekoga SAMO zato sto taj neko radi svoj posao, postuje zakon i radi po mandatu koji je dobio od UN??
  (ne mogu reci da razumem, 29. januar 2010 19:57)

  # Link komentara

 13. Vezi konja gde ti gazda zapoveda i to je to gosn. Dodik
  (Milenkovic, 29. januar 2010 19:30)

  # Link komentara

 14. Evo Dodik cak PRE skupstine i ostalih otkri pitanje: "Da li podržavate visokog predstavnika u nametanju zakona?"
  Po meni se to moze pitati i kao: "Da li podržavate visokog predstavnika u nametanju zakona iako on po zakonu ima pravo da ih namece??"
  APSURD
  (riki, 29. januar 2010 19:19)

  # Link komentara