CG: Kosovo da prizna Crnogorce

Podgorica -- Predsednik Crne Gore Filip Vujanović kaže da će ukaz o postavljanju crnogorskog ambasadora u Prištini potpisati tek kada Kosovo Crnogorce prizna kao manjinu.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Nije nikakav problem priznati Crnogorce za manjinu, problem je u tome sto su Crnogorci ponekada bili veci Srbi od Srbijanaca pa oni treba sami da se opredele sta su!
  (kaktusbod, 1. januar 2010 11:49)

  # Link komentara

 2. Баш инфантилна изјава. Па зашто би Албанцима сметало пар десетина Црногораца, па да их не признају. За узврат добијају мноооого више.
  (сандра, 31. decembar 2009 17:25)

  # Link komentara

 3. Dobro se u Crnoj Gori neko i setio tih ljudi, nakon sto su kuce svih tih Crnogoraca popaljene po Metohiji, oni proterani, neki ubijeni ili nestali, Crna Gora je iz velike ljutnje zbog toga priznala Kosovo. Tek evo posle 10 god. od stradanja predsednik Crne Gore pominje prava tih ljudi, a do juce ko da nisu postojali. No samo nek je Milo zdravo, a ostali kako god hoce!
  (Sava, 31. decembar 2009 16:30)

  # Link komentara

 4. Sta, Crnogorci jos nisu priznati na Kosovu? Pa kako se to vama "hiljadugodisnjim demokratama" koje su eto Srbi ugnjetavali a vi se eto oslobodili i povratili demokratiju moglo desiti? Ne mogu da verujem da ugledne prijatelje i maltene bratski crnogorski narod ovako "tretirate" i "nagradjujete", a priznali su vam drzavu???Strasno!!! I jos jedna stvar. Vidim da se javljaju i gradjani Kosova. Otkud vi to odjednom govorite i pisete Srpski? Tako su i Slovenci 1992. naprasno zaboravili Srpski, a zbog potreba njihove trgovine, vrlo brzo se "obsetili". Pozdrav i daj molim vas lepse tretirajte Crnogorce u "vasoj lepoj".
  (vladulns, 31. decembar 2009 16:29)

  # Link komentara

 5. Znaci, iscekanje stava MSP se za par dana pretvorilo u iscekivanje dodele statusa nacionalne manjine Crnogorcima?
  (Rade, 31. decembar 2009 15:06)

  # Link komentara

 6. Naravno da ce Kosovo priznati Crnogorsku zajednicu na Kosovu, po tom pitanju nema ni jednog Albanca koji se tome protivi. Cim se ustav promeni to ce se i desiti. Da je Kostunica premijer Kosova to bi se desilo za dva tri dana (setimo se zadnjeg srpskog ustava) ali na zalost premijer Kosova je Thaqi i on pokusava da uvede malo reda na Kosovu sto mu polako ali uz dana u dan sve vise i vise uspeva. Crna Gora ima pametne politicare, ko zna mozda ce jednog dana da izadje iz nase Crnogorske zajednice neki pametan politicar i postane predsednik Kosova, Zasto da ne ?
  (Agim, 31. decembar 2009 13:07)

  # Link komentara

 7. Crnogorce kao manjinu?
  Moram da priznam da mi ovo nije jasno.
  Ako misle kao nacionalnu manjinu, to je jedna stvar, ako misle kao manjinu, to je u redu. Građana Crne Gore ima oko 600.000, te su oni već mali i kao manjinu ih svi priznaju ili makar većina svetskih država.
  Ako pričamo o nacionalnosti, to je nešto sasvim drugo. Posle francuske revolucije, francusko novo rukovotstvo počelo je da izjednačava državnost sa nacionalnošću, pošto narod nije imao suverena zbog koga bi ratovao. To je bio jalov posao tada a i sada je i dalje jalova rabota.
  Crnogorsku državu sačinjavaju razne nacije i nacionalnosti. To što je njihova politika danas takva da se žele odreći svog srpskog bića, to je sasvim druga tema.
  Mali ljudi i male nacije imaju kompleks veličine. Ali to je već psihološki problem.
  (Mutimir Mutimirović, 31. decembar 2009 12:05)

  # Link komentara

 8. U Crnoj Gori odluke donosi, zari i pali, onaj ko je pobedio na izborima i dobio poverenje naroda. Kod nas zari i pali Miskovic, a niko ga nizasta nije birao.
  (Demokrata, 31. decembar 2009 11:45)

  # Link komentara

 9. Vi se tu gospodine Vujanovicu pitate onoliko koliko se ja pitam.
  Bice naravno onako kako Milo kaze. Svi znamo sta kaze gospodar Crne Gore.
  I nemojte puno da sekirate svoje nove prijatelje tako sto cete odugovlaciti sa slanjem ambasadora. Nije lepo.
  (Pedja, 31. decembar 2009 09:54)

  # Link komentara

 10. To je pravedan stav Crne Gore jer Crnogorci stvarno treba dobiti status posebne zajednice na Kosovu (nema manjine na Kosovu). Problem je medjutim sto Ustav Kosova treba da se menja i tako Crnogorci kao manjinska zajednica treba dobiti bar jedno ili dva rezervisana mesta u Skupstini Kosova. Vlastima Kosova to odgovara jer Crnogorci priznaju drzavu Kosovo ali problem je posetici konsenzus ostalih manjiniskih zajednica a posebno srpske zajednice.
  (Kosovastar, 31. decembar 2009 09:18)

  # Link komentara

 11. Ja tebe Serdare ti mene Vojvodo.
  Smesno!!!!
  (Coca cola Marlboro Suzuki, diskoteque gitara buzuki..., 31. decembar 2009 09:00)

  # Link komentara