Poziv građanima da daju krv

Beograd -- Institut za transfuziju krvi Srbije pozvao je građane da, zbog smanjenih rezervi, dobrovoljno daju krv.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. I ja sam redovan davalac krvi. I dacu krv sutra, prekosutra na trgu jer je taman proslo 4 meseca od poslednjeg davanja. Tamo mi je usput.

  Ali moram i ja da uputim primedbu Crvenom Krstu. Pre godinu dana dajem krv, dolazim posle 4-5 meseci da dam ponovo. Kazu mi ne moze, jer vam je ne poslednji nego pretposlednji put kad ste davali krv detektovana zutica. Odmah mi je doktorka rekla da se nista ne brinem, da je to verovatno lazan nalaz. I posalje me tamo kod Hrama da proverim. Sve ona meni to isprica i rece ali vi to vec znate, javilu su Vam. Javili malo sutra. A imaju sve podatke, adresu i telefon(mobilni). Ja dam krv, ucinim humano delo, a oni ne mogu ni toliko malo kao sto je jedan poziv. Sta da sam stvarno bio bolestan, a oni to znali?
  (Nikola, 15. decembar 2009 23:34)

  # Link komentara

 2. Sa ponosom dao 37 puta...

  Međutim, ono što mi se ne sviđa je što Crveni krst još ne shvata neke stvari. Naime, davaoci krvi su saradnici Crvenog krsta i uopšte zdravstva, ali to nikako ne ovlašćuje zaposlene u Crvenom krstu da podatke o davaocima mogu saopštiti bilo kome, dakle, još je pojam "tajnost podataka" za njih misaona imenica. Imao sam slučaj da su moje podatke dali osobi koja me tražila po gradu da dam krv za srodnika koji je bio na operaciji. Da se razumemo, nije bio problem dati krv za tu osobu, već način kako je to urađeno - u toj situaciji ne bih imao ništa protiv da su me kontaktirali iz Crvenog krsta, ali ovako...
  I kako da se onda eventualno prijavim kao davalac organa, pa jel' treba da strepim da će me neko iza ćoška samo zato što je dobio podatke da sam pogodan davalac.
  U Srbiji to još nije zrelo, hvala lepo...
  (Jovir, 15. decembar 2009 13:53)

  # Link komentara