Ponedeljak, 07.12.2009.

09:27

Voždovac: SNS prvi, DS drugi

Srpska napredna stranka osvojila je na vanrednim lokalnim izborima u opštini Voždovac 26 mandata, a koalicija "Za bolji Voždovac" 20 odbrnika.

Izvor: B92

Voždovac: SNS prvi, DS drugi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

115 Komentari

Sortiraj po:

izgubio na izborima

pre 14 godina

Glasate za Tomu ..., a smetaju vam huligani koji napadaju ljude na ulici zbog kisobrana... Ja stvarno ne znam sta vi hocete???

DSZ

pre 14 godina

Stvari se moraju iskristalisati, DS treba da shvati da se " vino ne sipa u stare mehove " da su se prvoborci revolucije jako osilili i obogatili, okružili nepismenim i nekompetentnim članstvom koje ih podržava. Jako slično kao SPS i Sloba, poslušan dobiješ posao,tender itd. Sta će biti ako Vojvodjani apstiniraju na sledećim izborima. I ako glasam 20 godina za demokratsku opciju ja lično ne mogu glasati više za ovu kompilaciju stranaka i verovatno ću apstinirati ako DS pod hitno nešto ne preduzme na unutrašnjoj reorganizaciji.
Posle lumperaja u kafani ceh se mora platiti a bircuz provetriti, oprati a lom počistiti.

marko

pre 14 godina

Odgovor je prost zasto je sns dobro prosao zato sto je narod gladan zedan praznih dzepova go i bos u kreditima do guse zato sto je sit obecanja a prazan stomaku i tanjir narodu je dosta afera i tajkuna zato sto ne vidi bolje sutra ne vidi perspektivu. Nisam politicki opredeljen ali je ovo moje misljenje zasnovanu jer radim posao koji zahteva kontakt sa velikim brojem stranaka

Iznogud

pre 14 godina

E sad bi Djilas mogao da ispuni obecanje , ako se iko seca njegovog obecanja ... sta ce da uradi ako izgubi izbore u Zemunu i na Vozdovcu !!!

posmatrač

pre 14 godina

Jako me brine zašto LDP polaže pravo na mlade i obrazovane, što provejava iz komentara. Ja se sa 29 god smatram mladim i ne pada mi na pamet da ikada zaokružim tu "intelektualnu - urbanu" zbrda, zdola skupljenu grupu građana.
Od kad glasam glasam za dve stnke u zavisnosti od momenta sitacije i sl. DS i DSS. DSS mi je najbliži al priču zasnovanu samo na Kosovu i Metohiji ne mogu da progutam. Međutim statutom odvajati mene u Bačkoj od rodbine iz Šumadije i to sa slugama poput Čanka je NEDOPUSTIVO i vređa moju inteligenciju. Znači nije važno, jeste važno, prenos zanos gluposti... Pa to oko statuta je jedino jasno vajnoj pokrajnskoj administraciji koja je apsolutno nepotrebna... Mislim zašto Šumadija ne reši problem nezaposlenosti kao Vojvodina i zaposli 50.000 u Šumadijsku administraciju pa i ostali regioni tako i rešili smo nezaposlenost ?!?!?!?
Šta smo dobili od najevropskije vlade??? Da nikad standard gori nije bio? da smo toliko siromašni da se više niko ne boji da nam ukine vize, da gledamo lokalne funkcionere kako se opijaju i bahate... DOKLE
I da, jedva čekam republičke izbore i više mi ne pada na pamet da zaokružim tim koji pobeđuje, jer mene su nažalost pobedili.

Milica

pre 14 godina

Podavalje nikada nije ni bilo naklonjeno DS-u...da se ne lazemo. I ne slazem se da oni cine vecinu biraca na Vozdovcu , od 82 biracka mesta 15 cini Podavalje zajedno sa Jajincima sto bi da je gradski deo dobro prosao dovelo do egala.

SNS je od gradskog dela pobedio na svim "srednjim" delovima, na Banjici,sva tri Medaka, Jerkovicu, Veljko Vlahovic, Kumodrazu i dobro parce koje zahvata Vojvode Stepe.

U "najurbanijem" delu Ustanicke ulice DS je u odnosu na prethodne izbore podbacio.

Ako se saberu glasovi samo gradskog dela SNS je opet u plusu.

gradjanin Rusije

pre 14 godina

Ovakvim polupismenim glasacima i odgovaraju ovakvi polupismeni i nazadni politicari koje su izabrali. Sada samo jos fali da vucic pocne da uvodi Ruske skole na vozdovcu, Kostunica je vec presao na maternji Ruski i eto vama saveza sa abhazijom i osetijom.

dejan

pre 14 godina

Iako je objavljeno vise od 100 komentara, interesantno mi je sto se ni u jednom ne pronalazim.Svi su manje-vise establizovani i sistemski iako na prvi pogled razliciti. Uostalom i gotovo sve politicke stranke ma koliko izgledale suprostavljene lice kao jaje jajetu. U krajnjem ishodistu te stranke nisu virtuelne nego ih cine i glasaju gradjani ove zemlje KOJI SU IDEOLOSKI USMERENI VEC 60 I KUSUR GODINA. Svima se ti isti kao gade, pa se obozavaju, pa kritikuju, pa likuje zbog necijeg trenutnog uspona ili propasti. Pri tome, kao ubedjeni demokrata, naravno, nikom ne sporim pravo na tako nesto. Ipak lose izbore vecine u ovoj zemlji koji su sa lakocom glasali devedesetoprocentno, za Slobu, Kostunicu, Tadic&Nikolic (pre samo godinu dana 70 posto za poslednju dvojicu) direktno me je pogadjalo u vidu trosenja mladosti, a sada vec i srednjovecnosti, niskim platama, besmislenim ratovima,sankcijama,mobilizacijama, izolovanoscu...tako i posmatram pobedu ovih do pre sest meseci bedzista, ratnika zardjalih kasika, branioca Ogulina i Marsa sa okolinom, podstanara sa kucama, nezaposlenih sa prvim radnim mestom ministra, Jorgovanke ekonomiste bez Vjerice, Gordane i Kosova...jednom neko odluci da oni budu novi i napredni i gore pomenuti navijaci, glasaci, bojkotasi razocareni, odusevljeni, zaboravise sve i evo ih novi...cestitke, viteski, pa to je demokratija, ali da samo ce da postoje te dve opcije, od srca pozeli neredovni platisa infostana i redovni kandidat za gradonacelnika sa imenom i bez imena stranke na plakatu...najavljuju opet neko njihovo prolece kao sto nekad najavise svojoj deci vecnoj u Srbiji do Tokija. I nije problem, sve su ugurali u svoje ideoloske staze - viva evropa 2030., ua NATO, 4 stuba bez srama, nesvrstani u nama...igranka bez prestanka...uostalom vise nije ni vazno. Deca nas koji od 45. ili 90. slavice ukidanje njihovih viza zbog odlaska u jednom pravcu, i to ne njihovim jevtinim kampanjama, pardon - letovima.

djidji

pre 14 godina

Sasvim je jasno da su ove izbore odlucili apstinenti, u koje i sam spadam, i veoma mi je drago zbog toga, jer mislim da je to kriticna masa koja ne pristaje na kompromise i ne zeli da bude prevarena po ko zna koji put.
A sta drugo preostaje nama koji ne zelimo da nam premijer bude osoba bez ikakvog politickog autoriteta, potpuno bezlicna, na to mesto dovedena samo da da bi imali premijera? Kako da ne kaznimo one koji su do pre samo nekoliko meseci obecavali stednju u svim drzavnim institucijama, sredjivanje javnih finansija, jer Boze moj kriza je velika. A onda kad stigne racun za popijeno i pojedeno kazu :
"Jeste trosili smo preko svake mere, ali nema elemenata krivicne odgovornosti".
Nasim ministrima je jedino vazno da ne zaglave Zabelu.
Onda se pojavi Tadic, odalami par zutih kartona, i za nekoliko dana nikom nista. Onda nove afere, nova upozorenja, floskule o potrebi samoprociscenja i tako do vecnosti. E pa vecnost je svaki dan sve blize. Svaki put kad onaj preduzimac u crnoj LACOSTA majci odvali neku glupost o auto-putevima ili necem slicnom, gubite bar po jedan glas. Kad god Tomica promeni iskaz o vakcinama, ode jedna mesna zajednica. Za svaki Miskovicev milion, nema jedne opstine. Lako je izracunati kad ce biti kraj.

Dule BG

pre 14 godina

Odlično!!! Princip promenljivosti vlasti je osnovno načelo demokratije. Šteta je što ga mi praktikujemo tek nakon što nam vladajuće garniture upropaste po celu deceniju. Menjaj Srbijo na svake 4 godine, a i češće ako možeš!

gradjanin

pre 14 godina

Samoupravljanje je prevara, demokratija je prevara! Mozda mislite da preterujem, ok. Samoupravljanje je ukinuto, nije se dobro pokazao naum da radnici sami odlucuju, preko predstavnika, o bitnim pitanjima za preduzece jer nemaju potrebna znanja i kvalifikacije, e sad, to sto ne valja za preduzece, dobro je za drzavu! Demokratija je kategorija starija od hriscanske crkve, demokrate se hvale da su napredni, a da je hriscanska crkva nazadna! Demokratija je po jednoj od definicija vlast vecine (kao i samoupravljanje), da li je to tako, izbori na ovoj opstini su dobar primer: oko 150000 glasaca (stariji maloletnici ne ucestvuju na izborima a odgovaraju pred zakonom - diskriminacija), na izbore je izaslo oko 62000 glasaca od toga ce neka nova koalicija da napabirci 32000 glasova da bi vladala, to znaci da ce predstavnici 20 posto stanovnistva sa GLASACKIM PRAVOM vrsiti vlast!!! Znaci demokratija nije vlast naroda kako joj ime kaze nego vlast predstavnika manjine naroda, ti predstavnici su nove aristokrate, oni izmedju sebe biraju najboljeg...eto monarhije koja se vise tako ne zove...Opet imamo teror manjine nad vecinom...Zbog toga nam se i dogadja da ljudi koji su neomiljeni u narodu i rade na stetu naroda - vladaju! Dobro bi bilo procitati malo sta o demokratiji kazu njeni pronalazaci stari Grci!

Tiger

pre 14 godina

Do izborne cutnje, Vozdovac je bio na svakoj televiziji,kopalo se, telefoniralo, paradiralo, cak su se gledali i filmovi na zidu bioskopa, a sada MUK....Da li je zatisje pred buru????

Nekada glasač DS-a

pre 14 godina

Od kada sam počeo da razmišljam kao zoopolitikon(a tome ima evo još malo pa 20 godina), nikada mi nije bilo draže nego sad zbog poraza stranke za koju sam glasao na poslednjim izborima. Čudno ali istinito koliko malo vremena mi je trebalo da promenim svoje političko opredeljenje. Ali ne u tom smislu da bih glasao za SNS već u pogledu poverenja u reči BT-a i DS-a. Nisam sa Voždovca, niti sam iz BG-a, ali isto bih rekao i da su izbori bili i u mom mestu, gde je, takođe DS-a na vlasti (City of the future-naznaka gde živim). Imam utisak da je ovaj rezultat, između ostalog, izazvan opštim ponašanjem DS i koalicije na vlasti na nivou republike. Zarad golog opstanka na vlasti BT je spreman na "trule" koalicije sa LDP-om, LSV-om i ostalim minornim strankama(koje same ne bi uzele ni 0,05 % na republičkim izborima da se oni sada raspišu) bez ikakve procene kako će se to odraziti na rejting DS i dobrobit Srbije. I eto rezultata.

BT, da li ti je sad jasno šta su ti doneli truli dogovori sa minornim strankama? Moje poverenje bi možda, ponovo, zaslužio(a verujem i dobrog dela naroda), kada bi raspisao izbore i na iste izašao sam, bez G17, bez SPO i mnogih drugih minornih stranaka, čije ucene više ne bi morao da trpiš.

Konačno, i SRS je doživeo ono što je davno trebao da doživi, i da bude u istom košu sa drugim ekstremom srpske političke scene:LDP-om, a tu je negde i SPS. Dešava se sve ono što sam rekao da će se desiti jednoj bliskoj osobi koja je u SPS-u, kada su prošle godine ušli u koaliciju sa DS-om. Tada sam rekao da će ih ta koalicija pojesti i to se upravo dešava. Sve ima svoju cenu, nadam se da se srpski narod konačno opametio i da više nije onaj koji brzo zaboravlja.

Za dobrobit Srbije očekujem dalje ukrupnjavanje političke scene u Srbiji, jer je nemoguće imati efikasnu vlast sa 6 ili 7 stranaka u koaliciji, u kojoj, dok se sve podeli, najmanje ostaje narodu. Do sledećih izbora!

zoranzoran

pre 14 godina

Znači na izbore je izašlo 41,95%, upisanih birača. Baš se pitam čemu li se nadaju ti birači kad izlaze na glasanje. Ja imam utisak da su svi ponuđeni jednaki. Gledaju samo kako da što više prigrabe za sebe, a biračima lažna obećanja. Samo napred birači, biraj te ih, birajte ih...

lazar

pre 14 godina

Uz puno postovanje 150 ooo biraca u vozdovcu i cutavog bg u Srbiji ima 6.7 milona biraca i stvarno neki daju jako veliku vaznost ovim izborima koje oni nemaju .
Pa koliko je bilo lokalnih izbora izvan bg i nigde Sns nije prosla dobro.
Ovo koliko govori o republickoj vladi , djilasu govori i o mentalitetu medija i samih gradjana Beograda.
Ja pa ja pa samo ja sam vazan.

nenad

pre 14 godina

Mislim da su gradjani lepo rekli svoje misljenje, a to je da ne zele nikoga drugog osim SNS i DS. Prema tome gospodo iz SNS-a napravite vladajucu koaliciju koju je narod izabrao. Ukoliko ponovo vracate kocnicare u politiku mozete da prodjete kao SRS.

duda

pre 14 godina

...
Od kada sam dobila glasacko pravo glasala sam ili za DS ili za koaliciju u kojoj je DS, verujuci da ce oni biti snaga koja ce promeniti nesto u Srbiji.
Medjutim ove poslednje stvari koje sam videla i kojima sam bila svedok, na zalost su me ubedile da su ( cast izuzecima) postali totalno beskrupulozni u svojim bahatim mahinacijama. Zar zaista misle da ce im to biti oprosteno.
Tako da, apstinencija nije kukavicluk, nego stvar izbora u mutnoj vodi nase Srbije.

Petar

pre 14 godina

То ти је жути картон екипи Демократске Странке од незадовољних навијача.
Мораћете нешто да мењате у игри.

gerarihir

pre 14 godina

Tjah, ljudi i meni je dosta DS-a, izneverio me je LDP, ali isto tako ce i ovi sns puchi.. Ko god da bude tamo gore, nece nam ici ni na gore, a ni na dole, tako da se ne vredi nesto preterano sekirat.

marko

pre 14 godina

Setih se proslonedeljnog nastupa Zorana Ostojica iz LDP.Pominjao je da LDP ima oko 15% glasova u Beogradu.Nije ni trepnuo a to je izgovorio.LDPje realno na samo 30% tih glasova!
Na primeru Vozdovca se jasno odslikava pad te stranke.Pre 17 meseci su dobili 8% pre 5 meseci dobise 6% a sada 4%.S
Ja sam po idejama veoma blizak LDP ali definitivno dok je ovo rukovodstvo stranke bojim se da mnogo liberala nece glasati za LDP i da ce cak i u Beogradu biti vanparlamentarni.
Ceda nema odogovore na brojna pitanja i ne nudi resenja.Isti je problem i sa lokalnim odborima koji su slabasni i bez ikakvog rejtinga.
Bojim se da je ovo pocetak nestanka LDP ili mozda pocetak drugacijeg rezonovanja i odlaska rukovodstva partije.

mara

pre 14 godina

Gospodo iz DS-a raspisali ste bespotrebno vanredne izbore na na Vozdovcu da bi bili pandam Zemunu. Sta ste trazili to ste i dobili. Svaka cast sa narodom se ne igra.Hvalili ste Tomu na sva zvona pa sada gledajte sta ce te.Dali ce neko da odgovara po revizorskom izvestaju ili ce dobiti od Tadica samo no no.... itd.itd.

Jegulja

pre 14 godina

ne mogu da kazem da mi je drago. bilo bi mi drago kada bi na opstim izborima izaslo manje od 30% biraca. to bi bila poruka da je dosta igranja, izraza "treba", "hocemo", "moramo", otvaranja 2km puta, slikanje pored tri plava kombinezona itd. svi koji su u igri za glasove su likovi i navikli su na takvo stanje. mali odziv bi im bio prvi zuti karton pa neka se sami izmedju sebe tuku za vlast. takodje, vise ne bi mogli da se zaklanjaju iza glasova biraca jer isti bi svojim neizlazenjem poslali jasnu poruku. ako im to ne bi bilo dovoljno da se dovedu u red i konacno pocnu da rade i ostvaruju rezultate crveni karton bi trebalo da bude u vidu gradjanske neposlusnosti. e sad jeste malo utopija ali ja do daljeg necu na izbore. svi su u talu i to treba razbucati.

mislim

pre 14 godina

korupcija kriminal nepotizam prostitucija narkomanija nasilje nefunkcionisanje pravne drzave unutar partijska nedisciplina i trgovina potkradanje budzeta i narodnih para use nase i podase decenijsko zaostajanje za evropskim okruzenjem providni marketing u smislu nije vazno sta stvarno jeste nego sta narod misli o tome a narod ce misliti ono sto mu kazu kontrokisani mediji - cuvajmo brankicu da nam je bar jos takvih - sns svaka cast za katarzu i hrabrost za korekciju bivse radikalske politike ukljucenje inteligencije u vodjenje partije partijsku disciplinu i uverenje naroda da bi se sa gore navedenim pojavama daleko bolje obracunali - zelim im da ne propuste ovu sansu jer se bojim da ih vise mozda nece dobiti. Za bolju i svetski napredniju Srbiju za nasu napacenu decu i omladinu socijalista i socijaldemokrata sretno vozdovac

Milos

pre 14 godina

Opstina Vozdovac ima 150 000 ljudi sa pravom glasa..To uposte nije mala cifra..Ovi izbori na Vozdovcu pokazuju da je dosao kraj ove vlasti...Jos 5-6 meseci i kraj...Doslo je vreme za promene...Mislim da ovi izbori u lokalu reprezentuju i raspolozenje biraca i na republickom nivou, sto ce se ubrzo pokazati istinitim...

Grof of Milutovac

pre 14 godina

Ja sam sokiran da je uopste neko izasao na izbore!
'Aj' dobro, znao sam da ce izaci ovi robovi i oportunisti uclanjeni po strankama, al' da ce tu izaci preko 40% iz spiskova!?!?
Ja to nisma ocekivao.
Zato, moj duboki naklon svima koji ste im dali legitimitet za nerad i kraduckanje.

Realista

pre 14 godina

Ako ste demokrate podhitno raspisujte parlamentarne izbore ili menjajte nešto rapidno. Institucije pustite da rade, ne dozvoljavajte da u svakom mestu sudijama upravljaju predsednici opština, koji su uglavnom njihove najveće mušterije. I da, sjajan komentar je neko dao za plate u javnom sektoru. Kakva je ta Uredba koja nekome sa fakultetom zamrzava platu na 35000, a nekome, pre svega u Bg, na 1000000, a rade potpuno iste poslove. Tu uredbu podhitno van snage. To vam je uništilo biračko telo koje po prirodi stvari treba da glasa za DS. Pa ko Vam pravi takve zakone, ljudi, aman?

Micko

pre 14 godina

Ocekivana posledica politike DS.... Da li su ista drugo ocekivali posle koalicije sa SPS i Palmom i postavljanem za ministre Jeremica, Malovicke, Dulica i ostalih anonimusa u svakom pogledu ??? Ovo je kazna za DS, ali i za Srbiju, koja zbog takvog ponizavanja od strane DS sada ili ne izlazi na izbore ili glasa za neku radikalsku druzinu pod imenom SNS. Jadna nam majka kada ta gomila polusveta dodje na vlast i na republickom nivou. Ali izgleda da ne zasluzujemo nista bolje. Jedini politicar koji je hteo da promeni Srbiju je ubijen i time je prekinut put Srbije ka normalnoj evropskoj zemlji. Posle svega sto nam se desava moze se samo zakljuciti da je glupost u Srbiji pobedila !

Era

pre 14 godina

Gospodine Predsedniče, i pored belog šengena i neviđene kampanje na Voždovcu rezultati su katastofalni za Vas. Ako i dalje želite da vladate Srbijom pod hitno krenite sa drastičnim rezovima i načinom funkcionisanja Vaše stranke i institucija u Srbiji. One koji loše rade svoj posao, smenite; one koji su se ogrešili o zakon i zloupotrbili položaj, uhapsite!! Nama je dosta više praznih priča nestručnih ljudi koji troše naše pare i pune svoje džepove, a rezultata nigde. Narodu je dosta i narod sve vidi i sve zna. Od opština, javnih i gradskih preduzeća pa do ministarstava zna se sistem napredovanja i zna se da se gleda samo lični i partijski interes! Siromašna smo mi zemlja da bi podmirili sve te lopove, a da i nama nešto ostane! Deset godina ste na vlasi, a Srbija nije dobila ni jedan pristojan auto-put, da ne govorim o nečem većem, a za to vreme mnogi direktori i funkcioneri su se poprilično okoristili. I to se zna! Pustite više praznu priču i krenite u akciju!!! Inače....

svejedno je

pre 14 godina

svi su oni isti bez obzira kako se zovu. SNS samo jos nije dobio priliku da uradi ovo sto rade stranke koje su trenutno na vlasti, i one koje su to isto radile pre njih. Cim pobede rusicemo i njih i tako...

Dragi

pre 14 godina

Ovo je odgovor na Tadićevu politiku da može sa svakim radi opšteg interesa. Pa mislim, da li stvarno to više može neko da popije. I dobar Vam je rezultat, sve će biti lošiji, polako samo. Neka Vas glasa onaj Miladin kome ste dali milionče, sram Vas bilo.

zemljotres!

pre 14 godina

8,55% razlika!!! DS je DEMOLIRANA na ovim izborima, i sad se postavlja i pitanje legitimnosti vlasti koja je dozivela ovako tezak poraz i po pitanju republickog parlamenta...

EU Citizen

pre 14 godina

Ključ ovih izbora nije u onima koji su izašli, već u onima koji nisu: 40% biračkog tela nije ni demokratija ni reprezentativni uzorak. Lepo je, doduše, što radikali nisu prešli cenzus, ali ta lepota je poprilično apstraktna, s obzirom da je 90% glasova otišlo strankama koje su sve od reda, uključujući i Tadićev DS, veoma bliske sa Udbom, tajkunima i Kremljem, to jest, po mom skromnom mišljenju, neprijatelji dugoročnih interesa građana ove zemlje, šta god da ti građani, poprilično niskog obrazovnog nivoa i, posle više od pola veka strogo kontrolisanih medija, poprilično ispranog mozga misle o tome. Dve stranke koje su od Udbe, tajkuna i kremlja najdalje, LDP i G17+, dobile su zajedno nekih 9% glasova (što s obzirom kakva se medijska hajka već godinama protiv njih vodi na privatno- i državno-udbaškim televizijama), ali su, potpuno zasluženo, ostale ispod cenzusa, jer normalnom i konstruktivnom svetu takvi nisu potrebni, pa makar i bili nekakvo najmanje zlo. S moje tačke gledišta, jedina snaga koja bi mogla da preporodi Srbiju u ekonomskom, društvenom i poltičkom smislu, i da na pravi način artikuliše interese i težnje srpskog biznisa (a ne samo Miloševićevih tajkuna, čiji je monopolski i lopovski pedigre u suštini otelotvorenje anti-biznisa) i srpske nastajuće srednje klase (koja je u svim normalnim državama izvor prosperiteta i progresa - pozor, ne govorim o ostacima nekadašnje lažne srednje klase koji su u međuvremenu postali za samoupravljanjem nostalgična sirotinja, već o ljudima koji rade, stvaraju, ne predaju se i ne očekuju da drugi rešava njihove probleme, jer to su odlike pravog kapitalističkog građanstva, to jest, da upotrebim termin koji svi mračnjaci, i na levoj, i na desnoj strani toliko mrze, buržoazije), bila bi neka partija koja bi bila negde između LDP-a (ali bez histerisčnih NGO-ista, kripto-komunističkih piskarala i komunističkih disidenata iz šezdesetih i sedamdesetih) i G17+ (ali bez korupcije i raznih "Tomica" koji vredno pletu svoje klijentske mreže i u njih uvlače čitave sektore privrede i državne administracije). Ako se takva politička sila uskoro ne artikuliše, ne mobiliše onaj deo apstinenata koji ne sanja vaskrsnuće Josipa Broza i neki novi raj za neradnike, i ne postane faktor dovoljno jak da spreči "bipolarizaciju" srpskog političkog sistema, odnosno, najnoviji trik domaćih kleptokrata usmeren na eliminaciju svega što nije deo "Kartela" i dugoročno monopolizaciju države dvema samo naizgled suprotstavljenim političkim opcijama kojima se, međutim, upravlja iz istog centra i za račun istih interesa, bojim se da je ova zemlja osuđena na dugoročnu stagnaciju, pa makar postala članica EU sto puta.

cedo odlazi!

pre 14 godina

Vreme je, da svi oni koji se najvise pozivaju na evropske standarde i sistem vrednosti, (u skladu sa istim) budu i najodgovorniji.

Milan Ostroški

pre 14 godina

Zašto kažete da je DS osvojila 20 mandata? To nije tačno. To su mandati koalicije "Za bolji Voždovac", inače bi DS sigvurno imala najviše 17 odbornika. Tačno je da Vuk i Rasim nisu ovde igrali veliku ulogu, ali nekoiliko procenata glasova doneli su koaliciji (pre tri meseca Rasim je išao sam i prešao cenzus). Sve ovo pišem da bih pokazao kako je poraz DS još veći nego što ga predstavljaju... Čudi me da se niko nije setio Statuta Vojvodine i ko je najzaslužniji što je Statut usvojen? Zar nije DS? A šta će nam doneti, pokazaće vreme. Ja verujem, samo nove nevolje.

Došla maca na vratanca

pre 14 godina

Ne vrede više obećanja. Od ovih 28 posto polovina glasa, što zbog straha, što zbog radnog mesta ili neke druge koristi. Lepo je rekao Koštunica da ste slaba stranka sa još slabijom politikom. Kad odete u opoziciju pamtićemo vas samo kao ružnu epizodu, i bumbare koji su nam zadužili i unuke.

Filip

pre 14 godina

...Najlakse je dici ruke i ne mesati se... Apstinenti su ustvari jedni obicni lenjivci koje nista ne interesuje i ne zele na bilo koji nacin da doprinesu poboljsanju necega, jer razume se mnogo je tesko nesto promeniti... Strasno zaista, to je najveci poraz svakih izbora, sto ljudi koji ne glasaju kasnije komentarisu kako nista ne funkcionise...

Marko

pre 14 godina

Samo bih da se osvrnem na jednu stvar...ako se izbori odrze u npr Nemackoj (na republickom nivou) i dve najvece stranke koje imaju razlicite programe osvoje po 40 posto glasova,a ostale ukupno 20,oni ce se ujediniti i napraviti vladu trudeci se da razrese nesuglasice zato sto je to volja 80 posto gradjana zemlje!Ogromna vecina!A samo kod nas se koalicije prave od jedne velike stranke i 50 malih koje se slepuju jer u suprotnom ne bi presle cenzus,i tako se nakupi 51 posto glasova,a prica se o nekoj toboze velikoj pobedi...Pa jel to volja naroda???DS i SNS u koaliciju,bez obzira na sve,zastupajuci svaka interese svojih biraca (jer je to naposletku prava demokratija i parlamentarna drzava),a ostali dovidjenja!Ja sam glasao za DS ali ne zelim Dinkica...Glasao sam za DS,ali bez Krkobabica,Cede ili Dacica...I vise bih cenio kada bi napravili koaliciju sa Tomom,jer bi onda vecina bila zadovoljna...Hajde da jednom budemo svi srecni?!

deki

pre 14 godina

Lepo je znati iz kojih će stranaka biti regrutovani odbornici u opštini Voždovac. Inače, odbornici koji budu izabrani će imati veliki uticaj na život ljudi u Srbiji, pogotovo onih koji imaju prebivalište van opštine Voždovac. Ili možda neće imati uticaj??

coolmih

pre 14 godina

Sta bi ovo bato?? Gde se denuli experti iz Gle17+?? A pitam se da li ima neke korelacije izmedju loseg rezultata LDP-a i nedavnog 'shopinga' njihovog lidera po buticima u BG-u?? A u medjuvremenu u Srbiji nikad bolje - najveci uspeh celokupne politick elite je otvaranje narodnih kuhinja po unutrasnjosti i prosirenje postojecih kapaciteta! Bravo ! Ah da to ne mogu da osporim vize su ukinute ... sto jes jes najbolji je ... LOL

Vladimir

pre 14 godina

... Molim vas da prestanete da mračite, da širite negativnu energiju, cinizam, da uvek druge krivite za svoje životne neuspehe i gluposti! Prestanite već jednom da duvate u jedra jadnih demagoga, koji ceo svoj politički vek profitiraju na jednostavnoj činjenici da tranzicija ima cenu i da u ovoj zemlji postoji veliki broj tranzicionih gubitnika! KO VAM JE ALTERNATIVA OVAKVOJ POLITIČKOJ RASPODELI VLASTI? Recite mi, molim vas! Ko je alternativa?

Prestanite da se bavite analizom tuđih neuspeha i promašaja. Počnite da se bavite svojim neuspesima, svojim promašajima, neispunjenim planovima i očekivanjima, nezavršenim poslovima. Bavite se svojim životom i onda ćete biti zadovoljniji!

Nedja

pre 14 godina

Koju bih reč utrošio o apstinenciji.
Vidite, poštovani političari, i apstinencija je izbor. Verujte, čak mnogo teži nego glasati. Svest o glasanju može biti zamućena vašom političkom kampanjom, licemerjem i lažima, a odluka o neglasanju predstavlja svesni čin bojkota svim lažima i prevarama!
Sam čin glasanja podrazumeva mogućnost (ne i obavezu) izaći na izbore i eventualno za nekoga glasati, ali jednako i neizaći i ne glasati. Logično - stvar izbora svakog punoletnog građanina.
Kao nekadašnji pristalica DSS-a, uputio bih jednu poučnu poruku srpskim političarima. Na poslednjim predsedničkim izborima voljno i svesno (dakle neobmanjen i neprisiljen) glasao sam u oba izbrorna kruga za predsedničkog kandidata DS-a. Iako član DSS-a nisam poklonio glas "svom" kandidatu (koji apsolutno i nije imao realne šanse), a nisam želeo da glasam za kandidata partije koja je sistematski tokom 90-tih sa Miloševićem uništila Srbiju.
Da se razumemo, vrlo sam racionalan kada nekom dajem svoj glas. I dalje verujem u doslednost Koštunice, ali (avaj) gospodine Koštunica od vaše doslednosti moja deca ne mogu da žive. Sit sam trabunjanja o Kosovu, svoju sam cenu vaših zalaganja već platio. DS-u i našem predsedniku bih poručio da malo zanemari želju za političkom dominacijom (pogotovu u okviru svoje stranke) i da na odgovorna mesta počne da raspoređuje sposobne ljude, jer gospodine Tadiću, molim Vas, Cvetković za premijera, Dragutinovićka za ministra finansija.. Možete vi to bolje! Poručio bih i drugovima Dačiću i Nikoliću: Za vas nikada!
Zato umesto pitanja zašto neko nije glasao, radije postavite pitanje zašto neko nije glasao za vas, za vašu stranku, za vaš politički program. Otvoreno i neopozivo zato izjavljujem da ću na sledećim izborima iskoristiti svoje pravo da ne izađem na glasanje i ne glasam ni za koga. Pošto mi ne dajete mogućnost izbora, to je moj izbor!

makijaveli

pre 14 godina

Bruka, SNS + DSS/NS ima skoro 1000 glasova vise od DS koalicije, LDP, G17+ i koalicije oko SPS, a sa glasovima Radikala i bivse radikalke skor 4000 glasova vise!Ako ne verujete pogledajte sajt opstine . I to na Vozdovcu, gde je tzv. demokratska opozicija uvek pobedjivala od prvih visestranackih izbora.
Ove izbore je raspisao Djilas kad i Zemun (totalno bez razloga, i jedne i druge) kao da bi dobio Zemun, a ono ode i Vozdovac, uz sve otvaranje domazdravlja i Ripnju, dzabe telefona od Telekoma...
Da budem iskren, meni je kao Vozdovcaninu jako tesko da vidim kako se Vucic seiri, ali mislim da je tzv demokratska opcija na celu sa DS (koji je ubedljivo najodgovorniji kako za stanje na Vozdovcu kao i sve oko njega jer je imao 70 % vlasti) duboko izgubila kompas. Tuzno, ali nadam se otreznjujuce.

klogu

pre 14 godina

Moj glas za DS nećete više nikada dobiti sem ako ne krenete odlučnije u čišćenje ove septičke jame od šljama, korupcije, kriminala, nepotizma... Marketing je jedno a činjenje je drugo...

taraba

pre 14 godina

ja preletace nikad ne bi uzimo uzbiljno, to mi je ko kad bi zena otisla kod komsije, pa kod drugog komsije, pa mi se vrati kad sam kupio novi auto zato sto me voli...

Miroslav.Miletic DI

pre 14 godina

Iako sam član DS-a, ovo je za mene normalno, zbog neispunjenih obećanja, kod mene u opštini Lazarevac se članstvo osipa, jer posle Insajdera i afere sa angažovanjem mašina u Kombinatu, velike halabuke, ništa se ne dešava, nema hapšenja, tako da je razočarenje veliko!

Nenad Petrov

pre 14 godina

Dok je Ugljesa direktor LDP-a ta stanka ima da pada sve nize i nize... Zapitajte se malo sta radite i kako se ophodite prema biracima!

Vlada

pre 14 godina

SNS nije, niti ce biti evropska stranka iz prostog razloga sto nemaju nikakve kontakte ni sa jednim znacajnim politicarem u EU, sto im je mogucnost lobiranja za interese Srbije u EU i Americi minimalna i sto, za razliku od naseg politickog mulja, politicari u EU pamte sta su celnici SNS-a pre samo par godina pricali, sta je porucio Tomislav Nikolic zoranu Djindjicu neposredno pre atentata, ko je prelepljivao ulicu Zorana Djindjica posterima Ratka Mladica... ovaj niz je ogroman, a ljudi ovde imaju kratko pamcenje. Na kraju, da rezimiram: Na celu SNS-a se nalaze bivsi ratnohuskaci, najblizi ljudi coveka koji je izjavio da ljude treba klati zardjalim kasikama. Neka se jos 1000 puta odalje od SRS-a, oni su isti ti ljudi. EU nikad nece biti spremna da sa takvima saradjuje, u to sam siguran. A ni ne treba.

Dusan

pre 14 godina

9% glasova G17 i LDP je propalo. Ljudi nece vise DS ali hoce nesto drugo, ali bivsi DSovci nece ni SNS, prema tome treba im ponuditi novu alternativu u vidu koalicije LDP i G17 i jos nekog. Glasacima LDPa je cesto alternativa G17 i obratno. Za obe glasaju mladi i obrazovani.

Dragan

pre 14 godina

Premijeru i predsednice Tadicu, hocete da hapsite lopove po osnovu izvestaja revizora? Necete? Sve je po zakonu? dobro, onda cu da glasam za Tomu. Kada ce izbori za Narodnu Skupstinu?

A.-ue

pre 14 godina

Normalno da DS gubi glasove zbog ne donosenja zakona o denacionalizaciji,i ostalih neispunjenih predizbornih obecanja, kao i ne primenjivanja postojecih zakona.

rammstein

pre 14 godina

Sta ste se ljudi uspanicli,pa nije taj Vozdovac citava Srbija.
Nece Vozdovac odlucivati sutra prekosutra o buducnosti Srbije.
Citam izjave od ovog Nikolica kao da su Srbi sleteli na Mars skup sa njim i ovim Vucicem.
Vecita borba za vlast,taj citave godine je samo izjavljivao po listovima,izbori izbori i samo izbori,kao da on ima carobni stapic u ruci i sa njim moze gradjanima Srbije da ispuni sve zelje.Da nije smesno bilo bi zalosno.
Opusteno samo ljudi bez nervoze.Vladajuca koalicija sa Ds-om na celu neka radi svoj posao kako treba na poboljsanju stanja u Srbiji,korupcija,kriminal,tkz navijaci(ako ih tako mozemo nazvati),napredak ka EU,integracije poboljsanje standarda gradjana,obracun sa korovima u sopstvenim redovima,obracun sa organizovanim kriminalom,to su strukture koje nas jedu kao canzer i unistavaju sve u zemlji Srbiji.Pa ce to gradjani Srbije na sledecim izborima nagraditi ili kazniti.Sve po zasluzi ni po babu ni po stricevima.
Znaci sada ovi krimosi sa Vozdovca koji su po zatvorima mogu da ocekuju bolje i lepse dane od Nikolica,posto koliko se ja secam u zadnjoj izbornoj kampanji jedan od plana i programa njegove nazovimo je stranke bila revizija sudskih postupaka protiv Ulemeka i kompanije koja lezi u zatvoru.

Нене

pre 14 godina

Ја сам веома задовољан резултатима иѕбора. Надам се да ће се ово пресликати и на републички ниво. Не сме више никада да нам се деси да једна политичка опција остане на власти 10 година. Милошевић је владао целу деценију, "проевропска" Србија скоро деценију, а резултате знамо. Зато ћу, чим СНС освоји власт у Републици, да гласам ПРОТИВ њих. И убудуће ћу УВЕК да гласам ПРОТИВ ТРЕНУТНЕ ВЛАСТИ, пошто се дефинитивно показало да ВЛАСТ БЕЗМЕРНО КВАРИ ЉУДЕ.

Vlada - bivši glasač DS

pre 14 godina

Obično ne želim da šaljem bilo kakve komentare, ali ovde ima stvarno jako pametnog i obrazovanog sveta koji me je oduševio analizom stanja u zemlji.

Gospodo iz DS, ovde vam je elita Srbije poručila šta misli o vama. Ne možete da se sakrivate iza Đilasa, kao osobe koja trenutno drži na leđima vašu stranku.

A za izjavu "tim koji dobija, ne treba menjati" pokazuje u kakvim oblacima živite.

Aleksandar

pre 14 godina

Ako nek se menja vlast sto cesce.Srbija je najvise napredovala pocetkom 20. veka, kada su vlade trajale jedva 6 meseci.E kad su politicari u takvoj situaciji da im je pozicija klimava, e onda se sete da nesto moraju da urade za drzavu i narod, a ne samo da kradu za sebe. Pozdravljam ovu pobedu sns-a, kao dokaz se svest u Srbiji polako menja, a ne kao simpatiju prema Tomi ili Vucicu.

DzoniBGD

pre 14 godina

Ne treba davati ovome prevelik znacaj, ipak se radi samo o tome ko ce potpisivati izgradnju vodovoda u Ripnju i Jajincima, dozvole za gradnju ispod Avale, parking mesta u Sumicama...
Kada se sabere DS, G17, LDP, to je ipak vise od SNS i radikala, ali posto ove dve stranke za malo nisu presle cenzus dobijamo ovakav rezultat. Vozdovac nije reprezentativan uzorak, ne predstavlja on Beograd, vise ima ljudi koji u toj opstini zive u prigradskim naseljima nego u samo gradu, zato i imamo ovakve rezultate.
Na parlamentarnim izborima izadje oko 60%, juce je to bilo 42%, ocigledno oni koji su ostali kuci su glasaci DS koji su vise izbirljivi i nece da glasaju ako izbori nisu jako vazni.
Srbija ide dobrim putem, ovo je samo mali kamen u cipeli na koga ce svi zaboraviti za 10 dana, ne treba praviti neke velike analize oko ovoga, zivot ide dalje, a Toma ce i dalje gubiti na svim vaznim izborima, takva mu je sudbina...

Dejan

pre 14 godina

Sve partije se nalaze na platnom spisku tajkuna tako da ne cudi da rade za potrebe istih a ne gradjana Srbije.
Kao takve ne mogu me animirati da izadjem na izbore i glasam za bilo koju od njih....
Mozete imati kontrolu nad svim novinama i televizijama ali moje misljenje promeniti necete.
Dovoljno mi je da vidim kako moji drugovi fakultetski obrazovani ljudi zive sa jedne strane i sjaj, bes i bahatost ljudi koji voze skupocene automobile sa druge strane i kazem jadna li si zemljo Srbijo.....

Linuxash_Pravoslavac

pre 14 godina

Pricati price o Evropi nije dovoljno. Gradjane zanimaju druge stvari, sto uostalom i izborni rezultati pokazuju. Ni marketinski "magovi" vam vise ne mogu pomoci. Dosta je sa glupostima, pocnite konacno da radite nesto na dobrobit gradjana pa ce vam i rezultati biti bolji. Umorni smo od vaseg nerada i nebrige. Bavite se i dalje sobom pa ce jos jedan hladan tus da usledi i na republickim izborima. SNS nije SRS koliko god se vi upirali da ih tako prikazete, oni su moderna, dobro profilisana, umereno nacionalna stranka koju vode iskusni politicari. Za razliku od DS oni su neke lekcije naucili.

Bivsi glasac DS (sada apstinent)

Južnoprugaš

pre 14 godina

Beograđani... Gde su glasovi DS-a? Zamrzavate plate u javnom sektoru, ali naravno, pre toga ste vaše u javnom sektoru Bg-a godinama dizali. Što bi jedan zaposleni na istim poslovima u lokalnom javnom preduzeću Beograda imao pet puta veću platu od nekog u drugom gradu. Zamrznite Vi plate prema stručnosti, a ne po političkoj pripadnosti. Nemate pojma o ekonomiji, rupa do rupe u svakom propisu. I vi da vodite državu. Ma ajde bre...

MM

pre 14 godina

Nisam pristalica SNS,ali vreme je Tadić natera neke ministre da plaću a neke da se smeju. Dinkić i Tomica nisu prešli cenzus,ali oni su omča oko vrata DS-u i Tadiću. "Jedini lek za sada je Tomicina vakcina, koja će sve probleme da reši". Gospodine Tadiću, narod u Srbiji užasno živi, a Vaši ministri troše (naše pare). Dinkić stalno saopštava kako je kriza prošla,a Mirko Cvetković,kako tim koji "pobedjuje ne treba menjati". Gospodine Tadiću,neće ovaj narod živeti od ukidanja ne treba ni da putuje već da živi u svojoj sredjenoj zemlji. 9 godina ste na vlasti, a sad pričate o infrastrukturi,bla,bla... Neke kvizove organizujete za sredjivanje sportskih dvorana po školama (sramota) kada se zna koliko su vaši ministri potrošili para na ručkove i putovanja. Vreme je za promene!

uroš

pre 14 godina

Moram da priznam da sam iznenađen,jer i pored ogromne medijske podrške ds-u prošli su gore.Očigledno je da su potrebni opšti parlamentarni izbori

5. Oktobar

pre 14 godina

Nije ni čudo da smo izgubili izbore kada su izneverena sva petooktobarska obećanja. Insajder o grdjevinskoj mafiji Vas je uzdrmao a ovaj o navijačima će Vas sahraniti. Sramota je da novinar mora da dodje do saznanja o korupciji i zloupotrebama umesto mnogobrojnih sluzbi koje su dobro plaćene da to rade. A od Vas samo prazna obećanja, koja niko više ni ne uzima za ozbiljno. Činjenica da su oni koji su uzeli milione Eura pretežno iz DS, nameće se zaključak da ili delite pare sa njima ili ste stvarno nesposobni da se obračunate sa korupcijom. I zato i vise nećemo ni izlaziti na glasanje i davati Vam podršku.Sudije, koje su pustile navijače-kriminalce na slobodu, treba krivično goniti ili za primanje mita ili za nesavesno obavljanje posla pa se takve stvari ne bi više dešavale.

Milan

pre 14 godina

I da nas DS uvede u EU za godinu dana, opet nikad ne bih mogao da glasam za njih zbog afere heroja Miladina. Tu sramotu nikad nece sprati sa sebe.

petar

pre 14 godina

S obzirom na neispunjena predizborna obećanja i izneverena očekivanja, broj ljudi koji su glasali za DS je fantastičan i posledica je kontrole nad medijima i čenjenice da je njihovim pristalicama još uvek teško da se opredele za nekada potpuno neprihvatljivog Nikolića. Ali, vreme prolazi i broj takvih gnevnih građana će biti sve više, makar se Tadić svako veće pojavljivao u Dnevnicima po pet puta, govorio o svemu i svačemu, makar prodali Telekom i od tih para podigli plate i penzije pred sledece izbore, makar spin majstoji ponovo lansirali neku priču tima 1000 evra od akcija ili neki novi Fijat ulazi u Srbiju i donosi blagostanje. Dragi moji iz DS-a, svemu dođe kraj pa i prodaji magle. A dosta je i bilo...

Era

pre 14 godina

Premijer: "Tim koji pobedjuje ne treba menjati" je prst u oko biracima. Koga je pobedio, siromastvo, korupciju i kriminal??? Gospodo, ovaj rezultat bi bio i na republickom nivou, sutra vec, vreme radi za SNS. Tako je to kada svako prigrabi "svoj" resor i nikome ne polaze racune, svaka stranka je Vlada za sebe.

Mira

pre 14 godina

LDP polako gubi svoje glasače medju kojima sam i ja. Verovala sam u tu novu energiju,verovala sam da ćete zaista bit opozicija ovoj vlasti. Definitivno verujem da ste u kohabitaciji sa Ivicom Dačićem , Mladjanom Dinkićem,Nenadom Čankom. Takav LDP nikad neće dobiti moj glas. Dok ovaj narod gladuje,Čeda živi na Dedinju, vozi džipove,nosi skupa odela. Skupo će sve to platiti LDP. Što se tiče ukidanja viza, mogla sam svih ovih godina bez čekanja nesmetano da putujem, tako ni za to ne mogu da vam kažem hvala. Čedo, ipak sam obmanuta.

Apache

pre 14 godina

Ovo je poraz DS-a zbog promene politike prema evroatlantskim integracijama,katastrofalne spoljne politike, izrugivanja pravde i prava nakon farsičnog suđenja B.Tadiću (prava tragikomedija) koketiranja sa pripadnicima bivšeg režima i zbog vladavine tajkuna u ovoj nesrečnoj i poniženoj zemlji.

duda

pre 14 godina

Ma nemojte nista da brinete, sad ce novoizabrane ekonomske diplomate ocas posla resiti stvar i postaviti sve stvari na svoje mesto.
Pa oni su pravi profesionalci!
Mi, naivni, cemo dotle cekati da vidimo sta ce se desiti i koliko ce jos glasova izgubiti " tim koji pobedjuje".

Lesa

pre 14 godina

Po meni je ovo Win-Win situacija za vecinu. Naime, Toma i Vucic sad moraju da predju sa reci na dela (nadam se ipak da nece opet poceti sa kioscima na Vozdovcu), mozda uspu i da rese problem sa SuperVerom. A vladajucoj koaliciji je ovo mozda i poslednja opomena da takodje POCNU da rade. Kriminal, navijaci, korupcija i mito, kradje, zloupotrebe vlasti su samo delic problema koji treba resiti... a vreme im istice...
I ne kapiram ljude koji pricaju kako je Dacic preokrenuo sliku o socijalistima... a sta cemo sa tim sto tu sliku svaki dan kvare Obradovic, Skundric, Mrkonjic...

dovlab

pre 14 godina

S obzirom na krizu i pad standarda, DS je prosao odlicno. Pitam se da li bi ljudi pricali isto ovako da je Srbija ove godine imala rast BDP-a od 5-6%. U situaciji ovakve krize, mi bismo sigurno mnogo vise prica slusali o Kosovu i srpstvu, izdajnistvu i junastvu, nego o ekonomiji, izvestajuma drzavne revizorske agencije, vizama, odmrzavanju SSP-a, samo da je koalicija DSS-SNS na vlasti. Svi ovi ekonomski problemi postoje od pre 10 godina, kako je onda moguce da je za vreme DSS-a postojao muk o tome, a samo se o Kosovu pricalo?

Ono sto je moja najveca briga jeste sto u Srbiji ne postoji normalna opozicija trenutnoj vlasti, koja je za sto brzi ulazak u EU. Nikad Srbija ne bi dobila ovoliko povlastica od EU, pogotovu za vreme krize, da su DSS-SNS na vlasti, jer oni nikad nisu ni zeleli da Srbija sustinski postane deo EU niti su zeleli da traze saveznike u zapadnim zemljama.

Tanja

pre 14 godina

Do sada sam uvek glasala za tzv. „proevropsku, demokratsku opciju” bez dileme. Duboko su me razocarali. Od preglomazne Vlade, preko katastrofalno skupe a potpuno neefikasne administracije (dobiti pasos ili l.k. ravno je Golgoti, isto vazi za svaki posao koji obican gradjanim mora da zavrsi u drzavnim institucijama) pa do poslednje kapi u casi – izvestaja revizora o „nenamenskom i nezakonitom trosenju budzetskih sredstava”, drugim recima otimanja zarad licne koristi para koje je ovaj narod u muci i znoju zaradio i posteno platio kao namet drzavi i cuvenog, vec milion puta oprobanog scenarija „nisam ja majke mi, to je sve onaj (ministar) pre mene” – kod mene je, a verujem i kod vecine drugih demokratskih glasaca, proizveo ocekivani ucinak. Na sledecim izborima ni sliku mi vidjet nece. Za ovu zemlju bi najbolje bilo kada bi kompletno upravljanje preuzeli stranci – to je izgleda jedina opcija koja bi evenutalno uvela red i zakon. Nasi politicari, svi do jednog, vec godinam funkcionisu po istom principu „sjasi Kurto da uzjase Murto”, ne polazuci nikom ni za sta racune, niti objasnjavajuci poreklo svoje, na volseban nacin, stecene imovine, kuca, skupocenih automobila. Tretiraju nas kao magarce, racunajuci da ce svaki put da im prodje prica od dva zla birajte manje. Konacno smo shvatili da nema dva zla. Svi su jedno te isto zlo.

Igorko

pre 14 godina

Potpuno očekivani scenario. DS je toliko sebe unazadio time što građane Srbije smatra tolikim imbecilima ( primer vakcinacije, navodne brige o nezaposlenima). Ljudi, sa pričom je gotovo, pa svesni ste da je nemoguće zaposliti se više nigde bez stranačkog rendgena vladajućih partija. A to se sve pripusuje DS-u. Ispravno. Poruka za predsednika: Mnogo šminkeraja, i previše za ovu bedu kojoj si predsednik.

Radmila Stojanovic

pre 14 godina

Da l' se neko zaista necem drugom nadao?! Mene je samo iznenadio podatak da je izlaznost bila cak 42%!!! Zar je moguce da je na Vozdovcu toliko ljudi zavisno od politickih stranaka?!
I jos nesto, drago mi je da su pukli G17+ i LDP. G17+ zbog vakcina i "naknade za odvodnjavanje" koja je ovih dana fakturisana poreskim obveznicima, a LDP zbog sramne koalicije u Beogradu!!
Toliko o tome.

prevareni glasac

pre 14 godina

Ima nade za ovu zemlju! Ne mislim na to sto je na Vozdovcu pobedion SNS (licno ne mislim da su oni resenje). Ali komentari na ovu vest, nagovestavaju da je pocelo da se "pali" kriticki pogled. Jedino sto se ne slazem sa vecinom, je da da toga, da ce smanjiti licno bogacenje, nepotizam i afere, nema nista, cak ni posle ovih rezultata. Zasto? Pa zato, sto je to jedini razlog njihovog bavljenja politikom. Ali docice se i do toga. Nadam se da je svima jasno da je vreme za "velike" izbore!!!

B.B.S.

pre 14 godina

Voždovčani su kaznili one stranke koje su u skupštini grada, glasanjem za prenamenu lučkog zemljišta, oštetili grad i građane. Na žalost, time su nagrađeni još gori.

sn

pre 14 godina

Jao, kako su pateticni ovi analiticari: 'blok naklonjen DS-u je apatican'. Nije apatican nego duboko razocaran onim sto je do sada uradjeno!!! Do sada sam uvek glasala za DS ali na sledece izbore ne izlazim (kao ni jos dva punoletna clana moje porodice). Ne mogu da glasam za SNS, bacam glas na razne marginalce i slicno - jednostavno necu izaci. Dosta mi je vise glasanja 'protiv' nekog. Kod mene prica 'birati manje od dva zla' vise ne pije vodu. Ovi koji su sada na vlasti nicime nisu pokazali da su bolji od konkurenata. Cela prica oko EU integracija je takodje prilicno problematicna. Puna su im usta Evrope a u praksi furaju potpuno anti-evropske postupke. Sve je samo poza i sminka.

Da su se vise bavili uvodjenjem reda u drzavu i sektore koje su vodili ne bi morali da ulaze u razne trule koalicije koje ce im doci glave (ovde ne mislim samo na SPS). Nema te Saper-Krstic strategije koja ce ih spasti ako se ne uzmu u pamet. Mada, nesto nisam sigurna da ce se osvestiti. Verovatno ce se Predsednik i dalje savetovati sa pomenutim dvojcem...

NemanjaBGD

pre 14 godina

Najlosije od svega je cinjenica da je rezultat izbora na Vozdovcu uvek oslikavao i rezultat na republickom nivou.

Marketinski tim DS-a je pokazao da odlicno poznaje ovaj narod i na koju kartu kod njih treba igrati, ali ako se sve to ne proprati adekvatnim delima/rezultatima, onda na izborima prodju ovako kako su prosli.
Ja licno za SNS,DSS, NS, SPS i slicne ne bih glasao ni u kom slucaju, ali vise ni za DS, ciji sam birac bio do pre nekoliko godina.

Zbog svih gora navedenih stranaka (a i zbog ogromnog dela naroda, da se ne lazemo), na celu sa SPS-om i radikalima devedesetih, pa onda sa DSS, pa sa Tadicevom politikom mesanja svega i svacega zbog interesa njegove stranke, Srbija sve vise poprima oblik neke blisko-istocne zemlje, narod je moralno i ekonomski propao, a nazalost nema nikakvih izgleda da ce se uskoro pojaviti neka politicka snaga koja bi mogla da okupi dovoljan broj biraca. I ovi na vlasti i ovi iz opozicije su se tako lepo utalili da im ne pada na pamet da puste bilo koga drugog da udje u taj krug.

Miskovic drzi u saci sve stranke, a plasim se da nam se iza tog Miskovica ustvari kriju omrazeni ostaci porodice Milosevic i njihova ekipa, koji vladaju iz prikrajka i samo cekaju sansu da se i zvanicno vrate.

Situacija je mracna.....

Aleksandar

pre 14 godina

Rezultat je krajnje ocekivan.
Nevidim cemu tolika halabuka oko LDp, SNS ili DS? Pobedio je ko je pobedio. Neka rade, neka pokazu sta znaju i umaju. Krajnje je vreme da se sva te politika, a nasi politicari su svi jako ~viskoki politicari~, personalizuje i da konacno svako od nas kao glasac, zna za koga glasa po imenu i prezimenu. Dosta sakrivanja iza imena stranaka i lidera, ajmo malo vise licne odgovornosti u zivotu, pogotovo javnom.

Dragan

pre 14 godina

Kao bivši glasač LDP-a mogao bih da im razrešim tu misteriju zašto nisu prošli na Voždovcu a neće ni na republičkom nivou. Elem, stvar je u tome što je one koji su za njih do sada glasali malo teže prevariti nego neke druge i kad takvim glasačima kažeš da si morao da glasaš za zakon o informisanju da ne bi pala vlada (tj da Dinkić ne bi srušio sopstvenu vladu, sto nas nimalo ne bi trebalo da se tiče) ili kad posle svih Insajdera o Luci Beograd kažeš da si glasao za izmenu namene zemljišta te firme za dobrobit grada a ne Miškovića i Beka itd itd, e vidite bivše kolege - pomenuti glasači vas posle toga jednostavno ne podrže na sledećim izborima.

kuki

pre 14 godina

verovatno su glasovi ostali ZAMRZNUTI ko nase plate ovako nesto je ocekivano ali ja verujem da moze da bude jos mnogo gore ali boze moj samo vi dragi ministri dalje zamrzavajte nas plate a odmrzavajte troskove (kontrolisane) pa cete videti do cega ce se doci mozda i treba da se desi tako nesto na kraju. Sve manje i manje ce ljudi izlaziti na biralista a zasto pa iz razloga sto us svi ISTI nema razlike izmedju tome borisa i voje, tj. ja je nevidim zao mi je ali je tako. Mozda se nesto promeni mada cisto sumnjam ja i dalje imam platu od cirka 250E.

ZoranNS

pre 14 godina

Davanje ministrima još jednu šansu (šansa im je data kada su izabrani) da se poprave donelo je rezultat koji se lako može odslikati i na republičkom nivou. Ne biraju se ministri da bi šegrtovali, nego se pretpostavlja da znaju da rade svoj posao, ako su omanuli, oproštaja nema, ostavka ili smena. Ne bih voleo, ali gubitničke koalicije se brzo raspadaju. SPS koji je spasao DS lako može I da ga sahrani.

поштено

pre 14 godina

Један сам од ``сигурних гласача`` ДС-а још од 1991. И даље ћу гласати за ДС. Ово на Вождовцу је васпитни шамар ДС-у. Олабавите мало са аферама (вакцинација, непотизам у запошљавању, одуговлачење са легализацијом, геј параде, статут Војводине, јавне набавке...) па ће и гласова бити више. Не кажем да ту нема кривице коалиционих партнера али се негативна бројања искључиво приписују Дс-у.

Vukašin

pre 14 godina

DS -i mora biti jasno da izbore više ne može dobiti na priči kako su samo oni sigurna budućnost za Srbiju. S tim je gotovo. Dakle, obzirom da sam Vas do sada redovno glasao, a veoma ste malo uradili na funkcionisanje institucija u Srbiji, koje uglavnom koristite za sopstveni marketing ( primer šampanjca na stadionu), ovo Vam je opomena da se ne igrate svešću birača. Pokažite da neštofunkcioniše u zemlji normalno. Ukinite moć gospodarima kojima ste je Vi dali.

Waistiny

pre 14 godina

Ocekujem jos jednu u nizu definitivnih najava predsednika oko razracunavanja sa organizovanim kriminalom, navijackim huliganima i sl.

A koliko to pije vodu, izvol'te.

Prvi put mi je drago da pobede ovi. Ako ovo ne nauci DS pameti, onda i nisu za bolje nego za opoziciju. I to na malo duze vreme.

Velja

pre 14 godina

Licemerne izjave poput :''tim koji pobeđuje ne treba menjati;ili, nema elemenata za krivično gonjenje funkcionera''nakon izvestaja Državne revizorske agencije,anemični premijer- sve to negativno više deluje na biračko telo u celoj Srbiji,nego Šengenska viza za većinu građana koji za put od 100 kilometara kažu da putuju u ''beli svet''. Lokalne izbori su učinak vladajuće stranke na celoj Srbiji. DS koji sam nekad snažno podržavao je stranka koja će za par godina doživeti sudbinu radikala.

e moja DS-o

pre 14 godina

Opa znači i LDP je pukao, i to u Beogradu. Boga mi se stvari odvijaju mngo brže nego što se očekuje.

Možemo samo da se tešimo da ovi izbori nisu značajni, EKSTREMNO su značajni a zašto videće se već za mesec-dva.
U vladajućoj koaliciji kreće rasulu od ovog trenutka
- SPS će krenuti da koketira i otvoreno sarađuje sa Tomom, čak šta više mislim da će oni i oboriti Vladu, da bi kupili kartu za novu podelu vlasti
- Dinkić će takođe napustiti sadašnje pozicije i u očajničkoj borbi da sačuva goli život (čitaj golu vlast) kreće u jačanje starnek kroz uvlačenje regionalnih lidera. Njih će upropastiti a cenzus proći neće, samo će okrnjiti potencijal demokratskog bloka i dodatno ojačati pozicije naprednjaka i narodnjaka
- LDP će se, pretpostavljam i dalje baviti sobom i kritikama DS-a i time dodatno smanjiti šanse za ulazak u Parlament. Ovoga puta ne verujem da će ih Vojvođani nešto podržati pa su im realne šanse za opstanak na sceni minimalne. Iskreno nisam siguran da mi je žao što ovoga puta neće imati ko da zapne za njih (ko je pomenuo Srbljanovićku, ja nisam sigurno).
- DSS se "ukrtio" na 8-10% što im daje fantastičnu opciju i poziciju partnera bez koga se ne može a koji nije prvi na udaru. To je upravo ono što su i želeli.
- Toma je jači nego ikad, situacija mu ide na ruku 100% i konačno je dovoljno moćan da uzme sve što želi.

Boris je sad valjda napokon shvatio šta znači ono "neće nas uništiti neprijatelji već mangupi i hohštapleri iz naših redova".

Od pada Miloševića pa na ovamo nije zabeleženo ovako pogubno kadrovisanje i guranje nesposobnih partijskih poslušnika u prve redove državnog aparata. To se smučilo i svim normalnim članovima DS-a, a o narodu da ne govorim. Kako ste kuvali sad kusajte i mi zajedno sa vama.

Ko je ugasio svetlo???

pre 14 godina

Sramota da se ovo desava na Vozdovcu, ali izgleda da je zasluzeno. U sta se to pretvorio DS? Nije im bila dosvoljna opomena sto su jedva namakli vecinu sa SPS-om na nivou Beograda. Nista nisu ucinili, nista novo nisu izneli, mislili su da su bogom dani ... Posle Ivice i Skundrica polako nam se vracaju i Toma i Vucic na vlast. Eto na okupu pola ministara iz vremena Milosevica. Idealna prilika za Tadica da oproba, opet, jednu sveobuhvatnu kohabitaciju... Ocigledno, posle Djindjica Srbija je izgubila putokaz i posrtajuci krenula nazad...

Jututunski sindrom

pre 14 godina

Miskoviceva vladavina, gladni i obespravljeni gradjani, Cedina vila da Dedinju i koketiranje sa DS, Gordanina cipela u skupstini, samo su vrh ledenog brega koji je doneo poraz tzv proevropskom bloku. Mene ne treba niko da dovodi na biraliste ako znam da postoji stranka kojoj verujem i nije problem u tehnici naterivanja gradjana da se pojave na biralistima, vec u kredibilitetu stranaka koje ocekuju da im gradjani poklone svioje poverenje.

Dragan

pre 14 godina

Kada sa jedne strane imate Njih, bez obzira na pol. pripadnost i Narod, bez obzira na pol. opredeljenje, onda se slaba izlaznost ne moze objasnjavati APATICNOSCU onih koji nekog PODRZAVAJU. Ovi i Ovakvi Oni, sa zadnjicama u foteljama, razlicitim dresovima, berzom funkcija jednostavno NEMAJU PODRSKU U NARODU i to je jedini zakljucak!

D.F.

pre 14 godina

Ne znam o cemu ljudi u LDP-u pricaju.Pa na proslim izborima kada je izlaznost na Vozdovcu bila za 10% manja nego sad oni su jedva uspeli da udju u lokalni parlament a sad kad je izlasnost veca oni se pravdaju time sto kao manji broj glasaca favorizuje druge stranke.Nikako da ljudi iz LDP-a vide sta zapravo ne valja u njihovoj stranci,uvek su im krivi neki drugi.Potezi njihovih lidera idu totalno suprotno od njihovih (beskonacnih)prica.Dok sa jedne strane glasaju za predlog promene namene zemljista Luke Beograd sad pokusavaju da uberu plodove i da se pokazu kao da su oni omogucili da putujemo bez viza.Ranije sam glasao za LDP ali moj glas na Vozdovcu sam dao drugoj stranci a LDP je svojim potezimo obesmislio samu svrhu svoga postojanja i sveo se na nivo jednog SRS(ali sa suprotnom ideologijom).

ćići

pre 14 godina

Put od lepih želja i demagoških floskula je veoma različit od pragmatizma vladajuće koalicije, uključujući tu i LDP. Ovo je lepa opomena koja će sigurno imati implikacije u daljim društvenim tokovima. Manje mislite o sopstvenim interesima i nepotizmu i shvatite da su građani ti koji trebaju kvalitetan servis vlasti. Inače sve političke stranke su jedan homogeni deo sistema države koje kada se ugase reflektori dele dobit.

Ecco

pre 14 godina

"...uprkos apsolutnom broju glasova koji je za četvrtinu veći nego na junskim izborima..."
Kakav primer usko stranačke propagande. Pa zašto niste ušli u parlament? Zato što su i druge stranke dobile još više od vaše 1/4 više?
Ali to je nebitno.

Moca

pre 14 godina

Da, krivi su im biraci, a ne razmisljaju o tome zasto njihovi biraci nisu izasli da glasaju. Bice da nije zbog toga sto ih je mrzelo da odu do birackog mesta, nego zato sto vise puta iznevereni i razocarani nemaju za koga i za sta da glasaju. Bojim se da ce se isto dogoditi i na prvim parlamentarnim izborima,jer ljudi vise nece da glasaju protiv, nego za. Da citiram jednu meni dragu osobu - "Imam ideju, ali nemam opciju".

petar petrovic

pre 14 godina

Ne vidim zasto bi neko a priori odbacivao SNS kao neevropsku stranku? Ili su mozda neke stranke koje nas vec skoro punih deset godina zamajavaju - stavile tapiju na evroinetgracije?

Bivsi glasac DS-a

pre 14 godina

E pa ma ko sta rekao da ovi izbori nisu vazni kao republicki (u zemljama sa razvijenom demokratijom lokalni su najvazniji izbori) gospodo koja se makar deklerativno zalazete za EU (a u praksi nikako) pazite sta radite (mada cisto sumnjam).

Mile

pre 14 godina

"LDP smatra da u situacijama kada je izlaznost znatno niža od one uobičajene na parlamentarnim izborima, kao što je bilo juče, rezultati pokazuju da konzervativne političke snage bolje i efikasnije uspevaju da dovedu birače do glasačkih kutija i ostvare prevagu u izbornom skoru."

...ma nije nego... aj da imaju 20%, pa da se čipave sa DS-om ili SNS-om, pa da je bitno koliko je birača izašlo, aman, cenzus ne mogu da pređu, a usta puna priče...

STA SU OCEKIVALI ?!

pre 14 godina

LDP i vecito opravdanje.Ljudi pogledajte kakvi su vam odbori i preispitajte se sta ustvari zelite?!Na sledecim parlamentarnim vas nema,sto ste i zasluzili.Vrhunac je popustanje oko g.dje Dragane Jovanovic.Cime ste dokazali vasa predizborna ,,obecanja,,.O DS je izlisno govoriti,kao rade tako im se i vraca.Samo neka putuju po svetu a u drzavi rasulo,PREMIJER katastrofa,Dinkic ... !

Dragan

pre 14 godina

Kao bivši glasač LDP-a mogao bih da im razrešim tu misteriju zašto nisu prošli na Voždovcu a neće ni na republičkom nivou. Elem, stvar je u tome što je one koji su za njih do sada glasali malo teže prevariti nego neke druge i kad takvim glasačima kažeš da si morao da glasaš za zakon o informisanju da ne bi pala vlada (tj da Dinkić ne bi srušio sopstvenu vladu, sto nas nimalo ne bi trebalo da se tiče) ili kad posle svih Insajdera o Luci Beograd kažeš da si glasao za izmenu namene zemljišta te firme za dobrobit grada a ne Miškovića i Beka itd itd, e vidite bivše kolege - pomenuti glasači vas posle toga jednostavno ne podrže na sledećim izborima.

STA SU OCEKIVALI ?!

pre 14 godina

LDP i vecito opravdanje.Ljudi pogledajte kakvi su vam odbori i preispitajte se sta ustvari zelite?!Na sledecim parlamentarnim vas nema,sto ste i zasluzili.Vrhunac je popustanje oko g.dje Dragane Jovanovic.Cime ste dokazali vasa predizborna ,,obecanja,,.O DS je izlisno govoriti,kao rade tako im se i vraca.Samo neka putuju po svetu a u drzavi rasulo,PREMIJER katastrofa,Dinkic ... !

petar petrovic

pre 14 godina

Ne vidim zasto bi neko a priori odbacivao SNS kao neevropsku stranku? Ili su mozda neke stranke koje nas vec skoro punih deset godina zamajavaju - stavile tapiju na evroinetgracije?

Mile

pre 14 godina

"LDP smatra da u situacijama kada je izlaznost znatno niža od one uobičajene na parlamentarnim izborima, kao što je bilo juče, rezultati pokazuju da konzervativne političke snage bolje i efikasnije uspevaju da dovedu birače do glasačkih kutija i ostvare prevagu u izbornom skoru."

...ma nije nego... aj da imaju 20%, pa da se čipave sa DS-om ili SNS-om, pa da je bitno koliko je birača izašlo, aman, cenzus ne mogu da pređu, a usta puna priče...

e moja DS-o

pre 14 godina

Opa znači i LDP je pukao, i to u Beogradu. Boga mi se stvari odvijaju mngo brže nego što se očekuje.

Možemo samo da se tešimo da ovi izbori nisu značajni, EKSTREMNO su značajni a zašto videće se već za mesec-dva.
U vladajućoj koaliciji kreće rasulu od ovog trenutka
- SPS će krenuti da koketira i otvoreno sarađuje sa Tomom, čak šta više mislim da će oni i oboriti Vladu, da bi kupili kartu za novu podelu vlasti
- Dinkić će takođe napustiti sadašnje pozicije i u očajničkoj borbi da sačuva goli život (čitaj golu vlast) kreće u jačanje starnek kroz uvlačenje regionalnih lidera. Njih će upropastiti a cenzus proći neće, samo će okrnjiti potencijal demokratskog bloka i dodatno ojačati pozicije naprednjaka i narodnjaka
- LDP će se, pretpostavljam i dalje baviti sobom i kritikama DS-a i time dodatno smanjiti šanse za ulazak u Parlament. Ovoga puta ne verujem da će ih Vojvođani nešto podržati pa su im realne šanse za opstanak na sceni minimalne. Iskreno nisam siguran da mi je žao što ovoga puta neće imati ko da zapne za njih (ko je pomenuo Srbljanovićku, ja nisam sigurno).
- DSS se "ukrtio" na 8-10% što im daje fantastičnu opciju i poziciju partnera bez koga se ne može a koji nije prvi na udaru. To je upravo ono što su i želeli.
- Toma je jači nego ikad, situacija mu ide na ruku 100% i konačno je dovoljno moćan da uzme sve što želi.

Boris je sad valjda napokon shvatio šta znači ono "neće nas uništiti neprijatelji već mangupi i hohštapleri iz naših redova".

Od pada Miloševića pa na ovamo nije zabeleženo ovako pogubno kadrovisanje i guranje nesposobnih partijskih poslušnika u prve redove državnog aparata. To se smučilo i svim normalnim članovima DS-a, a o narodu da ne govorim. Kako ste kuvali sad kusajte i mi zajedno sa vama.

Velja

pre 14 godina

Licemerne izjave poput :''tim koji pobeđuje ne treba menjati;ili, nema elemenata za krivično gonjenje funkcionera''nakon izvestaja Državne revizorske agencije,anemični premijer- sve to negativno više deluje na biračko telo u celoj Srbiji,nego Šengenska viza za većinu građana koji za put od 100 kilometara kažu da putuju u ''beli svet''. Lokalne izbori su učinak vladajuće stranke na celoj Srbiji. DS koji sam nekad snažno podržavao je stranka koja će za par godina doživeti sudbinu radikala.

Waistiny

pre 14 godina

Ocekujem jos jednu u nizu definitivnih najava predsednika oko razracunavanja sa organizovanim kriminalom, navijackim huliganima i sl.

A koliko to pije vodu, izvol'te.

Prvi put mi je drago da pobede ovi. Ako ovo ne nauci DS pameti, onda i nisu za bolje nego za opoziciju. I to na malo duze vreme.

D.F.

pre 14 godina

Ne znam o cemu ljudi u LDP-u pricaju.Pa na proslim izborima kada je izlaznost na Vozdovcu bila za 10% manja nego sad oni su jedva uspeli da udju u lokalni parlament a sad kad je izlasnost veca oni se pravdaju time sto kao manji broj glasaca favorizuje druge stranke.Nikako da ljudi iz LDP-a vide sta zapravo ne valja u njihovoj stranci,uvek su im krivi neki drugi.Potezi njihovih lidera idu totalno suprotno od njihovih (beskonacnih)prica.Dok sa jedne strane glasaju za predlog promene namene zemljista Luke Beograd sad pokusavaju da uberu plodove i da se pokazu kao da su oni omogucili da putujemo bez viza.Ranije sam glasao za LDP ali moj glas na Vozdovcu sam dao drugoj stranci a LDP je svojim potezimo obesmislio samu svrhu svoga postojanja i sveo se na nivo jednog SRS(ali sa suprotnom ideologijom).

Dragan

pre 14 godina

Premijeru i predsednice Tadicu, hocete da hapsite lopove po osnovu izvestaja revizora? Necete? Sve je po zakonu? dobro, onda cu da glasam za Tomu. Kada ce izbori za Narodnu Skupstinu?

Mira

pre 14 godina

LDP polako gubi svoje glasače medju kojima sam i ja. Verovala sam u tu novu energiju,verovala sam da ćete zaista bit opozicija ovoj vlasti. Definitivno verujem da ste u kohabitaciji sa Ivicom Dačićem , Mladjanom Dinkićem,Nenadom Čankom. Takav LDP nikad neće dobiti moj glas. Dok ovaj narod gladuje,Čeda živi na Dedinju, vozi džipove,nosi skupa odela. Skupo će sve to platiti LDP. Što se tiče ukidanja viza, mogla sam svih ovih godina bez čekanja nesmetano da putujem, tako ni za to ne mogu da vam kažem hvala. Čedo, ipak sam obmanuta.

Igorko

pre 14 godina

Potpuno očekivani scenario. DS je toliko sebe unazadio time što građane Srbije smatra tolikim imbecilima ( primer vakcinacije, navodne brige o nezaposlenima). Ljudi, sa pričom je gotovo, pa svesni ste da je nemoguće zaposliti se više nigde bez stranačkog rendgena vladajućih partija. A to se sve pripusuje DS-u. Ispravno. Poruka za predsednika: Mnogo šminkeraja, i previše za ovu bedu kojoj si predsednik.

Jututunski sindrom

pre 14 godina

Miskoviceva vladavina, gladni i obespravljeni gradjani, Cedina vila da Dedinju i koketiranje sa DS, Gordanina cipela u skupstini, samo su vrh ledenog brega koji je doneo poraz tzv proevropskom bloku. Mene ne treba niko da dovodi na biraliste ako znam da postoji stranka kojoj verujem i nije problem u tehnici naterivanja gradjana da se pojave na biralistima, vec u kredibilitetu stranaka koje ocekuju da im gradjani poklone svioje poverenje.

Bivsi glasac DS-a

pre 14 godina

E pa ma ko sta rekao da ovi izbori nisu vazni kao republicki (u zemljama sa razvijenom demokratijom lokalni su najvazniji izbori) gospodo koja se makar deklerativno zalazete za EU (a u praksi nikako) pazite sta radite (mada cisto sumnjam).

ZoranNS

pre 14 godina

Davanje ministrima još jednu šansu (šansa im je data kada su izabrani) da se poprave donelo je rezultat koji se lako može odslikati i na republičkom nivou. Ne biraju se ministri da bi šegrtovali, nego se pretpostavlja da znaju da rade svoj posao, ako su omanuli, oproštaja nema, ostavka ili smena. Ne bih voleo, ali gubitničke koalicije se brzo raspadaju. SPS koji je spasao DS lako može I da ga sahrani.

Vukašin

pre 14 godina

DS -i mora biti jasno da izbore više ne može dobiti na priči kako su samo oni sigurna budućnost za Srbiju. S tim je gotovo. Dakle, obzirom da sam Vas do sada redovno glasao, a veoma ste malo uradili na funkcionisanje institucija u Srbiji, koje uglavnom koristite za sopstveni marketing ( primer šampanjca na stadionu), ovo Vam je opomena da se ne igrate svešću birača. Pokažite da neštofunkcioniše u zemlji normalno. Ukinite moć gospodarima kojima ste je Vi dali.

Era

pre 14 godina

Premijer: "Tim koji pobedjuje ne treba menjati" je prst u oko biracima. Koga je pobedio, siromastvo, korupciju i kriminal??? Gospodo, ovaj rezultat bi bio i na republickom nivou, sutra vec, vreme radi za SNS. Tako je to kada svako prigrabi "svoj" resor i nikome ne polaze racune, svaka stranka je Vlada za sebe.

MM

pre 14 godina

Nisam pristalica SNS,ali vreme je Tadić natera neke ministre da plaću a neke da se smeju. Dinkić i Tomica nisu prešli cenzus,ali oni su omča oko vrata DS-u i Tadiću. "Jedini lek za sada je Tomicina vakcina, koja će sve probleme da reši". Gospodine Tadiću, narod u Srbiji užasno živi, a Vaši ministri troše (naše pare). Dinkić stalno saopštava kako je kriza prošla,a Mirko Cvetković,kako tim koji "pobedjuje ne treba menjati". Gospodine Tadiću,neće ovaj narod živeti od ukidanja ne treba ni da putuje već da živi u svojoj sredjenoj zemlji. 9 godina ste na vlasti, a sad pričate o infrastrukturi,bla,bla... Neke kvizove organizujete za sredjivanje sportskih dvorana po školama (sramota) kada se zna koliko su vaši ministri potrošili para na ručkove i putovanja. Vreme je za promene!

поштено

pre 14 godina

Један сам од ``сигурних гласача`` ДС-а још од 1991. И даље ћу гласати за ДС. Ово на Вождовцу је васпитни шамар ДС-у. Олабавите мало са аферама (вакцинација, непотизам у запошљавању, одуговлачење са легализацијом, геј параде, статут Војводине, јавне набавке...) па ће и гласова бити више. Не кажем да ту нема кривице коалиционих партнера али се негативна бројања искључиво приписују Дс-у.

Нене

pre 14 godina

Ја сам веома задовољан резултатима иѕбора. Надам се да ће се ово пресликати и на републички ниво. Не сме више никада да нам се деси да једна политичка опција остане на власти 10 година. Милошевић је владао целу деценију, "проевропска" Србија скоро деценију, а резултате знамо. Зато ћу, чим СНС освоји власт у Републици, да гласам ПРОТИВ њих. И убудуће ћу УВЕК да гласам ПРОТИВ ТРЕНУТНЕ ВЛАСТИ, пошто се дефинитивно показало да ВЛАСТ БЕЗМЕРНО КВАРИ ЉУДЕ.

Ecco

pre 14 godina

"...uprkos apsolutnom broju glasova koji je za četvrtinu veći nego na junskim izborima..."
Kakav primer usko stranačke propagande. Pa zašto niste ušli u parlament? Zato što su i druge stranke dobile još više od vaše 1/4 više?
Ali to je nebitno.

Radmila Stojanovic

pre 14 godina

Da l' se neko zaista necem drugom nadao?! Mene je samo iznenadio podatak da je izlaznost bila cak 42%!!! Zar je moguce da je na Vozdovcu toliko ljudi zavisno od politickih stranaka?!
I jos nesto, drago mi je da su pukli G17+ i LDP. G17+ zbog vakcina i "naknade za odvodnjavanje" koja je ovih dana fakturisana poreskim obveznicima, a LDP zbog sramne koalicije u Beogradu!!
Toliko o tome.

5. Oktobar

pre 14 godina

Nije ni čudo da smo izgubili izbore kada su izneverena sva petooktobarska obećanja. Insajder o grdjevinskoj mafiji Vas je uzdrmao a ovaj o navijačima će Vas sahraniti. Sramota je da novinar mora da dodje do saznanja o korupciji i zloupotrebama umesto mnogobrojnih sluzbi koje su dobro plaćene da to rade. A od Vas samo prazna obećanja, koja niko više ni ne uzima za ozbiljno. Činjenica da su oni koji su uzeli milione Eura pretežno iz DS, nameće se zaključak da ili delite pare sa njima ili ste stvarno nesposobni da se obračunate sa korupcijom. I zato i vise nećemo ni izlaziti na glasanje i davati Vam podršku.Sudije, koje su pustile navijače-kriminalce na slobodu, treba krivično goniti ili za primanje mita ili za nesavesno obavljanje posla pa se takve stvari ne bi više dešavale.

Linuxash_Pravoslavac

pre 14 godina

Pricati price o Evropi nije dovoljno. Gradjane zanimaju druge stvari, sto uostalom i izborni rezultati pokazuju. Ni marketinski "magovi" vam vise ne mogu pomoci. Dosta je sa glupostima, pocnite konacno da radite nesto na dobrobit gradjana pa ce vam i rezultati biti bolji. Umorni smo od vaseg nerada i nebrige. Bavite se i dalje sobom pa ce jos jedan hladan tus da usledi i na republickim izborima. SNS nije SRS koliko god se vi upirali da ih tako prikazete, oni su moderna, dobro profilisana, umereno nacionalna stranka koju vode iskusni politicari. Za razliku od DS oni su neke lekcije naucili.

Bivsi glasac DS (sada apstinent)

Ko je ugasio svetlo???

pre 14 godina

Sramota da se ovo desava na Vozdovcu, ali izgleda da je zasluzeno. U sta se to pretvorio DS? Nije im bila dosvoljna opomena sto su jedva namakli vecinu sa SPS-om na nivou Beograda. Nista nisu ucinili, nista novo nisu izneli, mislili su da su bogom dani ... Posle Ivice i Skundrica polako nam se vracaju i Toma i Vucic na vlast. Eto na okupu pola ministara iz vremena Milosevica. Idealna prilika za Tadica da oproba, opet, jednu sveobuhvatnu kohabitaciju... Ocigledno, posle Djindjica Srbija je izgubila putokaz i posrtajuci krenula nazad...

Aleksandar

pre 14 godina

Rezultat je krajnje ocekivan.
Nevidim cemu tolika halabuka oko LDp, SNS ili DS? Pobedio je ko je pobedio. Neka rade, neka pokazu sta znaju i umaju. Krajnje je vreme da se sva te politika, a nasi politicari su svi jako ~viskoki politicari~, personalizuje i da konacno svako od nas kao glasac, zna za koga glasa po imenu i prezimenu. Dosta sakrivanja iza imena stranaka i lidera, ajmo malo vise licne odgovornosti u zivotu, pogotovo javnom.

Milan

pre 14 godina

I da nas DS uvede u EU za godinu dana, opet nikad ne bih mogao da glasam za njih zbog afere heroja Miladina. Tu sramotu nikad nece sprati sa sebe.

NemanjaBGD

pre 14 godina

Najlosije od svega je cinjenica da je rezultat izbora na Vozdovcu uvek oslikavao i rezultat na republickom nivou.

Marketinski tim DS-a je pokazao da odlicno poznaje ovaj narod i na koju kartu kod njih treba igrati, ali ako se sve to ne proprati adekvatnim delima/rezultatima, onda na izborima prodju ovako kako su prosli.
Ja licno za SNS,DSS, NS, SPS i slicne ne bih glasao ni u kom slucaju, ali vise ni za DS, ciji sam birac bio do pre nekoliko godina.

Zbog svih gora navedenih stranaka (a i zbog ogromnog dela naroda, da se ne lazemo), na celu sa SPS-om i radikalima devedesetih, pa onda sa DSS, pa sa Tadicevom politikom mesanja svega i svacega zbog interesa njegove stranke, Srbija sve vise poprima oblik neke blisko-istocne zemlje, narod je moralno i ekonomski propao, a nazalost nema nikakvih izgleda da ce se uskoro pojaviti neka politicka snaga koja bi mogla da okupi dovoljan broj biraca. I ovi na vlasti i ovi iz opozicije su se tako lepo utalili da im ne pada na pamet da puste bilo koga drugog da udje u taj krug.

Miskovic drzi u saci sve stranke, a plasim se da nam se iza tog Miskovica ustvari kriju omrazeni ostaci porodice Milosevic i njihova ekipa, koji vladaju iz prikrajka i samo cekaju sansu da se i zvanicno vrate.

Situacija je mracna.....

Dragan

pre 14 godina

Kada sa jedne strane imate Njih, bez obzira na pol. pripadnost i Narod, bez obzira na pol. opredeljenje, onda se slaba izlaznost ne moze objasnjavati APATICNOSCU onih koji nekog PODRZAVAJU. Ovi i Ovakvi Oni, sa zadnjicama u foteljama, razlicitim dresovima, berzom funkcija jednostavno NEMAJU PODRSKU U NARODU i to je jedini zakljucak!

B.B.S.

pre 14 godina

Voždovčani su kaznili one stranke koje su u skupštini grada, glasanjem za prenamenu lučkog zemljišta, oštetili grad i građane. Na žalost, time su nagrađeni još gori.

prevareni glasac

pre 14 godina

Ima nade za ovu zemlju! Ne mislim na to sto je na Vozdovcu pobedion SNS (licno ne mislim da su oni resenje). Ali komentari na ovu vest, nagovestavaju da je pocelo da se "pali" kriticki pogled. Jedino sto se ne slazem sa vecinom, je da da toga, da ce smanjiti licno bogacenje, nepotizam i afere, nema nista, cak ni posle ovih rezultata. Zasto? Pa zato, sto je to jedini razlog njihovog bavljenja politikom. Ali docice se i do toga. Nadam se da je svima jasno da je vreme za "velike" izbore!!!

Moca

pre 14 godina

Da, krivi su im biraci, a ne razmisljaju o tome zasto njihovi biraci nisu izasli da glasaju. Bice da nije zbog toga sto ih je mrzelo da odu do birackog mesta, nego zato sto vise puta iznevereni i razocarani nemaju za koga i za sta da glasaju. Bojim se da ce se isto dogoditi i na prvim parlamentarnim izborima,jer ljudi vise nece da glasaju protiv, nego za. Da citiram jednu meni dragu osobu - "Imam ideju, ali nemam opciju".

uroš

pre 14 godina

Moram da priznam da sam iznenađen,jer i pored ogromne medijske podrške ds-u prošli su gore.Očigledno je da su potrebni opšti parlamentarni izbori

Vlada - bivši glasač DS

pre 14 godina

Obično ne želim da šaljem bilo kakve komentare, ali ovde ima stvarno jako pametnog i obrazovanog sveta koji me je oduševio analizom stanja u zemlji.

Gospodo iz DS, ovde vam je elita Srbije poručila šta misli o vama. Ne možete da se sakrivate iza Đilasa, kao osobe koja trenutno drži na leđima vašu stranku.

A za izjavu "tim koji dobija, ne treba menjati" pokazuje u kakvim oblacima živite.

Apache

pre 14 godina

Ovo je poraz DS-a zbog promene politike prema evroatlantskim integracijama,katastrofalne spoljne politike, izrugivanja pravde i prava nakon farsičnog suđenja B.Tadiću (prava tragikomedija) koketiranja sa pripadnicima bivšeg režima i zbog vladavine tajkuna u ovoj nesrečnoj i poniženoj zemlji.

petar

pre 14 godina

S obzirom na neispunjena predizborna obećanja i izneverena očekivanja, broj ljudi koji su glasali za DS je fantastičan i posledica je kontrole nad medijima i čenjenice da je njihovim pristalicama još uvek teško da se opredele za nekada potpuno neprihvatljivog Nikolića. Ali, vreme prolazi i broj takvih gnevnih građana će biti sve više, makar se Tadić svako veće pojavljivao u Dnevnicima po pet puta, govorio o svemu i svačemu, makar prodali Telekom i od tih para podigli plate i penzije pred sledece izbore, makar spin majstoji ponovo lansirali neku priču tima 1000 evra od akcija ili neki novi Fijat ulazi u Srbiju i donosi blagostanje. Dragi moji iz DS-a, svemu dođe kraj pa i prodaji magle. A dosta je i bilo...

Južnoprugaš

pre 14 godina

Beograđani... Gde su glasovi DS-a? Zamrzavate plate u javnom sektoru, ali naravno, pre toga ste vaše u javnom sektoru Bg-a godinama dizali. Što bi jedan zaposleni na istim poslovima u lokalnom javnom preduzeću Beograda imao pet puta veću platu od nekog u drugom gradu. Zamrznite Vi plate prema stručnosti, a ne po političkoj pripadnosti. Nemate pojma o ekonomiji, rupa do rupe u svakom propisu. I vi da vodite državu. Ma ajde bre...

kuki

pre 14 godina

verovatno su glasovi ostali ZAMRZNUTI ko nase plate ovako nesto je ocekivano ali ja verujem da moze da bude jos mnogo gore ali boze moj samo vi dragi ministri dalje zamrzavajte nas plate a odmrzavajte troskove (kontrolisane) pa cete videti do cega ce se doci mozda i treba da se desi tako nesto na kraju. Sve manje i manje ce ljudi izlaziti na biralista a zasto pa iz razloga sto us svi ISTI nema razlike izmedju tome borisa i voje, tj. ja je nevidim zao mi je ali je tako. Mozda se nesto promeni mada cisto sumnjam ja i dalje imam platu od cirka 250E.

Tanja

pre 14 godina

Do sada sam uvek glasala za tzv. „proevropsku, demokratsku opciju” bez dileme. Duboko su me razocarali. Od preglomazne Vlade, preko katastrofalno skupe a potpuno neefikasne administracije (dobiti pasos ili l.k. ravno je Golgoti, isto vazi za svaki posao koji obican gradjanim mora da zavrsi u drzavnim institucijama) pa do poslednje kapi u casi – izvestaja revizora o „nenamenskom i nezakonitom trosenju budzetskih sredstava”, drugim recima otimanja zarad licne koristi para koje je ovaj narod u muci i znoju zaradio i posteno platio kao namet drzavi i cuvenog, vec milion puta oprobanog scenarija „nisam ja majke mi, to je sve onaj (ministar) pre mene” – kod mene je, a verujem i kod vecine drugih demokratskih glasaca, proizveo ocekivani ucinak. Na sledecim izborima ni sliku mi vidjet nece. Za ovu zemlju bi najbolje bilo kada bi kompletno upravljanje preuzeli stranci – to je izgleda jedina opcija koja bi evenutalno uvela red i zakon. Nasi politicari, svi do jednog, vec godinam funkcionisu po istom principu „sjasi Kurto da uzjase Murto”, ne polazuci nikom ni za sta racune, niti objasnjavajuci poreklo svoje, na volseban nacin, stecene imovine, kuca, skupocenih automobila. Tretiraju nas kao magarce, racunajuci da ce svaki put da im prodje prica od dva zla birajte manje. Konacno smo shvatili da nema dva zla. Svi su jedno te isto zlo.

Dejan

pre 14 godina

Sve partije se nalaze na platnom spisku tajkuna tako da ne cudi da rade za potrebe istih a ne gradjana Srbije.
Kao takve ne mogu me animirati da izadjem na izbore i glasam za bilo koju od njih....
Mozete imati kontrolu nad svim novinama i televizijama ali moje misljenje promeniti necete.
Dovoljno mi je da vidim kako moji drugovi fakultetski obrazovani ljudi zive sa jedne strane i sjaj, bes i bahatost ljudi koji voze skupocene automobile sa druge strane i kazem jadna li si zemljo Srbijo.....

sn

pre 14 godina

Jao, kako su pateticni ovi analiticari: 'blok naklonjen DS-u je apatican'. Nije apatican nego duboko razocaran onim sto je do sada uradjeno!!! Do sada sam uvek glasala za DS ali na sledece izbore ne izlazim (kao ni jos dva punoletna clana moje porodice). Ne mogu da glasam za SNS, bacam glas na razne marginalce i slicno - jednostavno necu izaci. Dosta mi je vise glasanja 'protiv' nekog. Kod mene prica 'birati manje od dva zla' vise ne pije vodu. Ovi koji su sada na vlasti nicime nisu pokazali da su bolji od konkurenata. Cela prica oko EU integracija je takodje prilicno problematicna. Puna su im usta Evrope a u praksi furaju potpuno anti-evropske postupke. Sve je samo poza i sminka.

Da su se vise bavili uvodjenjem reda u drzavu i sektore koje su vodili ne bi morali da ulaze u razne trule koalicije koje ce im doci glave (ovde ne mislim samo na SPS). Nema te Saper-Krstic strategije koja ce ih spasti ako se ne uzmu u pamet. Mada, nesto nisam sigurna da ce se osvestiti. Verovatno ce se Predsednik i dalje savetovati sa pomenutim dvojcem...

klogu

pre 14 godina

Moj glas za DS nećete više nikada dobiti sem ako ne krenete odlučnije u čišćenje ove septičke jame od šljama, korupcije, kriminala, nepotizma... Marketing je jedno a činjenje je drugo...

ćići

pre 14 godina

Put od lepih želja i demagoških floskula je veoma različit od pragmatizma vladajuće koalicije, uključujući tu i LDP. Ovo je lepa opomena koja će sigurno imati implikacije u daljim društvenim tokovima. Manje mislite o sopstvenim interesima i nepotizmu i shvatite da su građani ti koji trebaju kvalitetan servis vlasti. Inače sve političke stranke su jedan homogeni deo sistema države koje kada se ugase reflektori dele dobit.

Aleksandar

pre 14 godina

Ako nek se menja vlast sto cesce.Srbija je najvise napredovala pocetkom 20. veka, kada su vlade trajale jedva 6 meseci.E kad su politicari u takvoj situaciji da im je pozicija klimava, e onda se sete da nesto moraju da urade za drzavu i narod, a ne samo da kradu za sebe. Pozdravljam ovu pobedu sns-a, kao dokaz se svest u Srbiji polako menja, a ne kao simpatiju prema Tomi ili Vucicu.

coolmih

pre 14 godina

Sta bi ovo bato?? Gde se denuli experti iz Gle17+?? A pitam se da li ima neke korelacije izmedju loseg rezultata LDP-a i nedavnog 'shopinga' njihovog lidera po buticima u BG-u?? A u medjuvremenu u Srbiji nikad bolje - najveci uspeh celokupne politick elite je otvaranje narodnih kuhinja po unutrasnjosti i prosirenje postojecih kapaciteta! Bravo ! Ah da to ne mogu da osporim vize su ukinute ... sto jes jes najbolji je ... LOL

zemljotres!

pre 14 godina

8,55% razlika!!! DS je DEMOLIRANA na ovim izborima, i sad se postavlja i pitanje legitimnosti vlasti koja je dozivela ovako tezak poraz i po pitanju republickog parlamenta...

duda

pre 14 godina

Ma nemojte nista da brinete, sad ce novoizabrane ekonomske diplomate ocas posla resiti stvar i postaviti sve stvari na svoje mesto.
Pa oni su pravi profesionalci!
Mi, naivni, cemo dotle cekati da vidimo sta ce se desiti i koliko ce jos glasova izgubiti " tim koji pobedjuje".

A.-ue

pre 14 godina

Normalno da DS gubi glasove zbog ne donosenja zakona o denacionalizaciji,i ostalih neispunjenih predizbornih obecanja, kao i ne primenjivanja postojecih zakona.

duda

pre 14 godina

...
Od kada sam dobila glasacko pravo glasala sam ili za DS ili za koaliciju u kojoj je DS, verujuci da ce oni biti snaga koja ce promeniti nesto u Srbiji.
Medjutim ove poslednje stvari koje sam videla i kojima sam bila svedok, na zalost su me ubedile da su ( cast izuzecima) postali totalno beskrupulozni u svojim bahatim mahinacijama. Zar zaista misle da ce im to biti oprosteno.
Tako da, apstinencija nije kukavicluk, nego stvar izbora u mutnoj vodi nase Srbije.

Milan Ostroški

pre 14 godina

Zašto kažete da je DS osvojila 20 mandata? To nije tačno. To su mandati koalicije "Za bolji Voždovac", inače bi DS sigvurno imala najviše 17 odbornika. Tačno je da Vuk i Rasim nisu ovde igrali veliku ulogu, ali nekoiliko procenata glasova doneli su koaliciji (pre tri meseca Rasim je išao sam i prešao cenzus). Sve ovo pišem da bih pokazao kako je poraz DS još veći nego što ga predstavljaju... Čudi me da se niko nije setio Statuta Vojvodine i ko je najzaslužniji što je Statut usvojen? Zar nije DS? A šta će nam doneti, pokazaće vreme. Ja verujem, samo nove nevolje.

Nenad Petrov

pre 14 godina

Dok je Ugljesa direktor LDP-a ta stanka ima da pada sve nize i nize... Zapitajte se malo sta radite i kako se ophodite prema biracima!

Došla maca na vratanca

pre 14 godina

Ne vrede više obećanja. Od ovih 28 posto polovina glasa, što zbog straha, što zbog radnog mesta ili neke druge koristi. Lepo je rekao Koštunica da ste slaba stranka sa još slabijom politikom. Kad odete u opoziciju pamtićemo vas samo kao ružnu epizodu, i bumbare koji su nam zadužili i unuke.

Dragi

pre 14 godina

Ovo je odgovor na Tadićevu politiku da može sa svakim radi opšteg interesa. Pa mislim, da li stvarno to više može neko da popije. I dobar Vam je rezultat, sve će biti lošiji, polako samo. Neka Vas glasa onaj Miladin kome ste dali milionče, sram Vas bilo.

Milos

pre 14 godina

Opstina Vozdovac ima 150 000 ljudi sa pravom glasa..To uposte nije mala cifra..Ovi izbori na Vozdovcu pokazuju da je dosao kraj ove vlasti...Jos 5-6 meseci i kraj...Doslo je vreme za promene...Mislim da ovi izbori u lokalu reprezentuju i raspolozenje biraca i na republickom nivou, sto ce se ubrzo pokazati istinitim...

Era

pre 14 godina

Gospodine Predsedniče, i pored belog šengena i neviđene kampanje na Voždovcu rezultati su katastofalni za Vas. Ako i dalje želite da vladate Srbijom pod hitno krenite sa drastičnim rezovima i načinom funkcionisanja Vaše stranke i institucija u Srbiji. One koji loše rade svoj posao, smenite; one koji su se ogrešili o zakon i zloupotrbili položaj, uhapsite!! Nama je dosta više praznih priča nestručnih ljudi koji troše naše pare i pune svoje džepove, a rezultata nigde. Narodu je dosta i narod sve vidi i sve zna. Od opština, javnih i gradskih preduzeća pa do ministarstava zna se sistem napredovanja i zna se da se gleda samo lični i partijski interes! Siromašna smo mi zemlja da bi podmirili sve te lopove, a da i nama nešto ostane! Deset godina ste na vlasi, a Srbija nije dobila ni jedan pristojan auto-put, da ne govorim o nečem većem, a za to vreme mnogi direktori i funkcioneri su se poprilično okoristili. I to se zna! Pustite više praznu priču i krenite u akciju!!! Inače....

Lesa

pre 14 godina

Po meni je ovo Win-Win situacija za vecinu. Naime, Toma i Vucic sad moraju da predju sa reci na dela (nadam se ipak da nece opet poceti sa kioscima na Vozdovcu), mozda uspu i da rese problem sa SuperVerom. A vladajucoj koaliciji je ovo mozda i poslednja opomena da takodje POCNU da rade. Kriminal, navijaci, korupcija i mito, kradje, zloupotrebe vlasti su samo delic problema koji treba resiti... a vreme im istice...
I ne kapiram ljude koji pricaju kako je Dacic preokrenuo sliku o socijalistima... a sta cemo sa tim sto tu sliku svaki dan kvare Obradovic, Skundric, Mrkonjic...

Miroslav.Miletic DI

pre 14 godina

Iako sam član DS-a, ovo je za mene normalno, zbog neispunjenih obećanja, kod mene u opštini Lazarevac se članstvo osipa, jer posle Insajdera i afere sa angažovanjem mašina u Kombinatu, velike halabuke, ništa se ne dešava, nema hapšenja, tako da je razočarenje veliko!

marko

pre 14 godina

Setih se proslonedeljnog nastupa Zorana Ostojica iz LDP.Pominjao je da LDP ima oko 15% glasova u Beogradu.Nije ni trepnuo a to je izgovorio.LDPje realno na samo 30% tih glasova!
Na primeru Vozdovca se jasno odslikava pad te stranke.Pre 17 meseci su dobili 8% pre 5 meseci dobise 6% a sada 4%.S
Ja sam po idejama veoma blizak LDP ali definitivno dok je ovo rukovodstvo stranke bojim se da mnogo liberala nece glasati za LDP i da ce cak i u Beogradu biti vanparlamentarni.
Ceda nema odogovore na brojna pitanja i ne nudi resenja.Isti je problem i sa lokalnim odborima koji su slabasni i bez ikakvog rejtinga.
Bojim se da je ovo pocetak nestanka LDP ili mozda pocetak drugacijeg rezonovanja i odlaska rukovodstva partije.

Dule BG

pre 14 godina

Odlično!!! Princip promenljivosti vlasti je osnovno načelo demokratije. Šteta je što ga mi praktikujemo tek nakon što nam vladajuće garniture upropaste po celu deceniju. Menjaj Srbijo na svake 4 godine, a i češće ako možeš!

Petar

pre 14 godina

То ти је жути картон екипи Демократске Странке од незадовољних навијача.
Мораћете нешто да мењате у игри.

Nekada glasač DS-a

pre 14 godina

Od kada sam počeo da razmišljam kao zoopolitikon(a tome ima evo još malo pa 20 godina), nikada mi nije bilo draže nego sad zbog poraza stranke za koju sam glasao na poslednjim izborima. Čudno ali istinito koliko malo vremena mi je trebalo da promenim svoje političko opredeljenje. Ali ne u tom smislu da bih glasao za SNS već u pogledu poverenja u reči BT-a i DS-a. Nisam sa Voždovca, niti sam iz BG-a, ali isto bih rekao i da su izbori bili i u mom mestu, gde je, takođe DS-a na vlasti (City of the future-naznaka gde živim). Imam utisak da je ovaj rezultat, između ostalog, izazvan opštim ponašanjem DS i koalicije na vlasti na nivou republike. Zarad golog opstanka na vlasti BT je spreman na "trule" koalicije sa LDP-om, LSV-om i ostalim minornim strankama(koje same ne bi uzele ni 0,05 % na republičkim izborima da se oni sada raspišu) bez ikakve procene kako će se to odraziti na rejting DS i dobrobit Srbije. I eto rezultata.

BT, da li ti je sad jasno šta su ti doneli truli dogovori sa minornim strankama? Moje poverenje bi možda, ponovo, zaslužio(a verujem i dobrog dela naroda), kada bi raspisao izbore i na iste izašao sam, bez G17, bez SPO i mnogih drugih minornih stranaka, čije ucene više ne bi morao da trpiš.

Konačno, i SRS je doživeo ono što je davno trebao da doživi, i da bude u istom košu sa drugim ekstremom srpske političke scene:LDP-om, a tu je negde i SPS. Dešava se sve ono što sam rekao da će se desiti jednoj bliskoj osobi koja je u SPS-u, kada su prošle godine ušli u koaliciju sa DS-om. Tada sam rekao da će ih ta koalicija pojesti i to se upravo dešava. Sve ima svoju cenu, nadam se da se srpski narod konačno opametio i da više nije onaj koji brzo zaboravlja.

Za dobrobit Srbije očekujem dalje ukrupnjavanje političke scene u Srbiji, jer je nemoguće imati efikasnu vlast sa 6 ili 7 stranaka u koaliciji, u kojoj, dok se sve podeli, najmanje ostaje narodu. Do sledećih izbora!

Marko

pre 14 godina

Samo bih da se osvrnem na jednu stvar...ako se izbori odrze u npr Nemackoj (na republickom nivou) i dve najvece stranke koje imaju razlicite programe osvoje po 40 posto glasova,a ostale ukupno 20,oni ce se ujediniti i napraviti vladu trudeci se da razrese nesuglasice zato sto je to volja 80 posto gradjana zemlje!Ogromna vecina!A samo kod nas se koalicije prave od jedne velike stranke i 50 malih koje se slepuju jer u suprotnom ne bi presle cenzus,i tako se nakupi 51 posto glasova,a prica se o nekoj toboze velikoj pobedi...Pa jel to volja naroda???DS i SNS u koaliciju,bez obzira na sve,zastupajuci svaka interese svojih biraca (jer je to naposletku prava demokratija i parlamentarna drzava),a ostali dovidjenja!Ja sam glasao za DS ali ne zelim Dinkica...Glasao sam za DS,ali bez Krkobabica,Cede ili Dacica...I vise bih cenio kada bi napravili koaliciju sa Tomom,jer bi onda vecina bila zadovoljna...Hajde da jednom budemo svi srecni?!

cedo odlazi!

pre 14 godina

Vreme je, da svi oni koji se najvise pozivaju na evropske standarde i sistem vrednosti, (u skladu sa istim) budu i najodgovorniji.

Tiger

pre 14 godina

Do izborne cutnje, Vozdovac je bio na svakoj televiziji,kopalo se, telefoniralo, paradiralo, cak su se gledali i filmovi na zidu bioskopa, a sada MUK....Da li je zatisje pred buru????

dovlab

pre 14 godina

S obzirom na krizu i pad standarda, DS je prosao odlicno. Pitam se da li bi ljudi pricali isto ovako da je Srbija ove godine imala rast BDP-a od 5-6%. U situaciji ovakve krize, mi bismo sigurno mnogo vise prica slusali o Kosovu i srpstvu, izdajnistvu i junastvu, nego o ekonomiji, izvestajuma drzavne revizorske agencije, vizama, odmrzavanju SSP-a, samo da je koalicija DSS-SNS na vlasti. Svi ovi ekonomski problemi postoje od pre 10 godina, kako je onda moguce da je za vreme DSS-a postojao muk o tome, a samo se o Kosovu pricalo?

Ono sto je moja najveca briga jeste sto u Srbiji ne postoji normalna opozicija trenutnoj vlasti, koja je za sto brzi ulazak u EU. Nikad Srbija ne bi dobila ovoliko povlastica od EU, pogotovu za vreme krize, da su DSS-SNS na vlasti, jer oni nikad nisu ni zeleli da Srbija sustinski postane deo EU niti su zeleli da traze saveznike u zapadnim zemljama.

mara

pre 14 godina

Gospodo iz DS-a raspisali ste bespotrebno vanredne izbore na na Vozdovcu da bi bili pandam Zemunu. Sta ste trazili to ste i dobili. Svaka cast sa narodom se ne igra.Hvalili ste Tomu na sva zvona pa sada gledajte sta ce te.Dali ce neko da odgovara po revizorskom izvestaju ili ce dobiti od Tadica samo no no.... itd.itd.

Dusan

pre 14 godina

9% glasova G17 i LDP je propalo. Ljudi nece vise DS ali hoce nesto drugo, ali bivsi DSovci nece ni SNS, prema tome treba im ponuditi novu alternativu u vidu koalicije LDP i G17 i jos nekog. Glasacima LDPa je cesto alternativa G17 i obratno. Za obe glasaju mladi i obrazovani.

djidji

pre 14 godina

Sasvim je jasno da su ove izbore odlucili apstinenti, u koje i sam spadam, i veoma mi je drago zbog toga, jer mislim da je to kriticna masa koja ne pristaje na kompromise i ne zeli da bude prevarena po ko zna koji put.
A sta drugo preostaje nama koji ne zelimo da nam premijer bude osoba bez ikakvog politickog autoriteta, potpuno bezlicna, na to mesto dovedena samo da da bi imali premijera? Kako da ne kaznimo one koji su do pre samo nekoliko meseci obecavali stednju u svim drzavnim institucijama, sredjivanje javnih finansija, jer Boze moj kriza je velika. A onda kad stigne racun za popijeno i pojedeno kazu :
"Jeste trosili smo preko svake mere, ali nema elemenata krivicne odgovornosti".
Nasim ministrima je jedino vazno da ne zaglave Zabelu.
Onda se pojavi Tadic, odalami par zutih kartona, i za nekoliko dana nikom nista. Onda nove afere, nova upozorenja, floskule o potrebi samoprociscenja i tako do vecnosti. E pa vecnost je svaki dan sve blize. Svaki put kad onaj preduzimac u crnoj LACOSTA majci odvali neku glupost o auto-putevima ili necem slicnom, gubite bar po jedan glas. Kad god Tomica promeni iskaz o vakcinama, ode jedna mesna zajednica. Za svaki Miskovicev milion, nema jedne opstine. Lako je izracunati kad ce biti kraj.

posmatrač

pre 14 godina

Jako me brine zašto LDP polaže pravo na mlade i obrazovane, što provejava iz komentara. Ja se sa 29 god smatram mladim i ne pada mi na pamet da ikada zaokružim tu "intelektualnu - urbanu" zbrda, zdola skupljenu grupu građana.
Od kad glasam glasam za dve stnke u zavisnosti od momenta sitacije i sl. DS i DSS. DSS mi je najbliži al priču zasnovanu samo na Kosovu i Metohiji ne mogu da progutam. Međutim statutom odvajati mene u Bačkoj od rodbine iz Šumadije i to sa slugama poput Čanka je NEDOPUSTIVO i vređa moju inteligenciju. Znači nije važno, jeste važno, prenos zanos gluposti... Pa to oko statuta je jedino jasno vajnoj pokrajnskoj administraciji koja je apsolutno nepotrebna... Mislim zašto Šumadija ne reši problem nezaposlenosti kao Vojvodina i zaposli 50.000 u Šumadijsku administraciju pa i ostali regioni tako i rešili smo nezaposlenost ?!?!?!?
Šta smo dobili od najevropskije vlade??? Da nikad standard gori nije bio? da smo toliko siromašni da se više niko ne boji da nam ukine vize, da gledamo lokalne funkcionere kako se opijaju i bahate... DOKLE
I da, jedva čekam republičke izbore i više mi ne pada na pamet da zaokružim tim koji pobeđuje, jer mene su nažalost pobedili.

DzoniBGD

pre 14 godina

Ne treba davati ovome prevelik znacaj, ipak se radi samo o tome ko ce potpisivati izgradnju vodovoda u Ripnju i Jajincima, dozvole za gradnju ispod Avale, parking mesta u Sumicama...
Kada se sabere DS, G17, LDP, to je ipak vise od SNS i radikala, ali posto ove dve stranke za malo nisu presle cenzus dobijamo ovakav rezultat. Vozdovac nije reprezentativan uzorak, ne predstavlja on Beograd, vise ima ljudi koji u toj opstini zive u prigradskim naseljima nego u samo gradu, zato i imamo ovakve rezultate.
Na parlamentarnim izborima izadje oko 60%, juce je to bilo 42%, ocigledno oni koji su ostali kuci su glasaci DS koji su vise izbirljivi i nece da glasaju ako izbori nisu jako vazni.
Srbija ide dobrim putem, ovo je samo mali kamen u cipeli na koga ce svi zaboraviti za 10 dana, ne treba praviti neke velike analize oko ovoga, zivot ide dalje, a Toma ce i dalje gubiti na svim vaznim izborima, takva mu je sudbina...

Nedja

pre 14 godina

Koju bih reč utrošio o apstinenciji.
Vidite, poštovani političari, i apstinencija je izbor. Verujte, čak mnogo teži nego glasati. Svest o glasanju može biti zamućena vašom političkom kampanjom, licemerjem i lažima, a odluka o neglasanju predstavlja svesni čin bojkota svim lažima i prevarama!
Sam čin glasanja podrazumeva mogućnost (ne i obavezu) izaći na izbore i eventualno za nekoga glasati, ali jednako i neizaći i ne glasati. Logično - stvar izbora svakog punoletnog građanina.
Kao nekadašnji pristalica DSS-a, uputio bih jednu poučnu poruku srpskim političarima. Na poslednjim predsedničkim izborima voljno i svesno (dakle neobmanjen i neprisiljen) glasao sam u oba izbrorna kruga za predsedničkog kandidata DS-a. Iako član DSS-a nisam poklonio glas "svom" kandidatu (koji apsolutno i nije imao realne šanse), a nisam želeo da glasam za kandidata partije koja je sistematski tokom 90-tih sa Miloševićem uništila Srbiju.
Da se razumemo, vrlo sam racionalan kada nekom dajem svoj glas. I dalje verujem u doslednost Koštunice, ali (avaj) gospodine Koštunica od vaše doslednosti moja deca ne mogu da žive. Sit sam trabunjanja o Kosovu, svoju sam cenu vaših zalaganja već platio. DS-u i našem predsedniku bih poručio da malo zanemari želju za političkom dominacijom (pogotovu u okviru svoje stranke) i da na odgovorna mesta počne da raspoređuje sposobne ljude, jer gospodine Tadiću, molim Vas, Cvetković za premijera, Dragutinovićka za ministra finansija.. Možete vi to bolje! Poručio bih i drugovima Dačiću i Nikoliću: Za vas nikada!
Zato umesto pitanja zašto neko nije glasao, radije postavite pitanje zašto neko nije glasao za vas, za vašu stranku, za vaš politički program. Otvoreno i neopozivo zato izjavljujem da ću na sledećim izborima iskoristiti svoje pravo da ne izađem na glasanje i ne glasam ni za koga. Pošto mi ne dajete mogućnost izbora, to je moj izbor!

taraba

pre 14 godina

ja preletace nikad ne bi uzimo uzbiljno, to mi je ko kad bi zena otisla kod komsije, pa kod drugog komsije, pa mi se vrati kad sam kupio novi auto zato sto me voli...

makijaveli

pre 14 godina

Bruka, SNS + DSS/NS ima skoro 1000 glasova vise od DS koalicije, LDP, G17+ i koalicije oko SPS, a sa glasovima Radikala i bivse radikalke skor 4000 glasova vise!Ako ne verujete pogledajte sajt opstine . I to na Vozdovcu, gde je tzv. demokratska opozicija uvek pobedjivala od prvih visestranackih izbora.
Ove izbore je raspisao Djilas kad i Zemun (totalno bez razloga, i jedne i druge) kao da bi dobio Zemun, a ono ode i Vozdovac, uz sve otvaranje domazdravlja i Ripnju, dzabe telefona od Telekoma...
Da budem iskren, meni je kao Vozdovcaninu jako tesko da vidim kako se Vucic seiri, ali mislim da je tzv demokratska opcija na celu sa DS (koji je ubedljivo najodgovorniji kako za stanje na Vozdovcu kao i sve oko njega jer je imao 70 % vlasti) duboko izgubila kompas. Tuzno, ali nadam se otreznjujuce.

Jegulja

pre 14 godina

ne mogu da kazem da mi je drago. bilo bi mi drago kada bi na opstim izborima izaslo manje od 30% biraca. to bi bila poruka da je dosta igranja, izraza "treba", "hocemo", "moramo", otvaranja 2km puta, slikanje pored tri plava kombinezona itd. svi koji su u igri za glasove su likovi i navikli su na takvo stanje. mali odziv bi im bio prvi zuti karton pa neka se sami izmedju sebe tuku za vlast. takodje, vise ne bi mogli da se zaklanjaju iza glasova biraca jer isti bi svojim neizlazenjem poslali jasnu poruku. ako im to ne bi bilo dovoljno da se dovedu u red i konacno pocnu da rade i ostvaruju rezultate crveni karton bi trebalo da bude u vidu gradjanske neposlusnosti. e sad jeste malo utopija ali ja do daljeg necu na izbore. svi su u talu i to treba razbucati.

Grof of Milutovac

pre 14 godina

Ja sam sokiran da je uopste neko izasao na izbore!
'Aj' dobro, znao sam da ce izaci ovi robovi i oportunisti uclanjeni po strankama, al' da ce tu izaci preko 40% iz spiskova!?!?
Ja to nisma ocekivao.
Zato, moj duboki naklon svima koji ste im dali legitimitet za nerad i kraduckanje.

svejedno je

pre 14 godina

svi su oni isti bez obzira kako se zovu. SNS samo jos nije dobio priliku da uradi ovo sto rade stranke koje su trenutno na vlasti, i one koje su to isto radile pre njih. Cim pobede rusicemo i njih i tako...

Vlada

pre 14 godina

SNS nije, niti ce biti evropska stranka iz prostog razloga sto nemaju nikakve kontakte ni sa jednim znacajnim politicarem u EU, sto im je mogucnost lobiranja za interese Srbije u EU i Americi minimalna i sto, za razliku od naseg politickog mulja, politicari u EU pamte sta su celnici SNS-a pre samo par godina pricali, sta je porucio Tomislav Nikolic zoranu Djindjicu neposredno pre atentata, ko je prelepljivao ulicu Zorana Djindjica posterima Ratka Mladica... ovaj niz je ogroman, a ljudi ovde imaju kratko pamcenje. Na kraju, da rezimiram: Na celu SNS-a se nalaze bivsi ratnohuskaci, najblizi ljudi coveka koji je izjavio da ljude treba klati zardjalim kasikama. Neka se jos 1000 puta odalje od SRS-a, oni su isti ti ljudi. EU nikad nece biti spremna da sa takvima saradjuje, u to sam siguran. A ni ne treba.

Realista

pre 14 godina

Ako ste demokrate podhitno raspisujte parlamentarne izbore ili menjajte nešto rapidno. Institucije pustite da rade, ne dozvoljavajte da u svakom mestu sudijama upravljaju predsednici opština, koji su uglavnom njihove najveće mušterije. I da, sjajan komentar je neko dao za plate u javnom sektoru. Kakva je ta Uredba koja nekome sa fakultetom zamrzava platu na 35000, a nekome, pre svega u Bg, na 1000000, a rade potpuno iste poslove. Tu uredbu podhitno van snage. To vam je uništilo biračko telo koje po prirodi stvari treba da glasa za DS. Pa ko Vam pravi takve zakone, ljudi, aman?

Micko

pre 14 godina

Ocekivana posledica politike DS.... Da li su ista drugo ocekivali posle koalicije sa SPS i Palmom i postavljanem za ministre Jeremica, Malovicke, Dulica i ostalih anonimusa u svakom pogledu ??? Ovo je kazna za DS, ali i za Srbiju, koja zbog takvog ponizavanja od strane DS sada ili ne izlazi na izbore ili glasa za neku radikalsku druzinu pod imenom SNS. Jadna nam majka kada ta gomila polusveta dodje na vlast i na republickom nivou. Ali izgleda da ne zasluzujemo nista bolje. Jedini politicar koji je hteo da promeni Srbiju je ubijen i time je prekinut put Srbije ka normalnoj evropskoj zemlji. Posle svega sto nam se desava moze se samo zakljuciti da je glupost u Srbiji pobedila !

mislim

pre 14 godina

korupcija kriminal nepotizam prostitucija narkomanija nasilje nefunkcionisanje pravne drzave unutar partijska nedisciplina i trgovina potkradanje budzeta i narodnih para use nase i podase decenijsko zaostajanje za evropskim okruzenjem providni marketing u smislu nije vazno sta stvarno jeste nego sta narod misli o tome a narod ce misliti ono sto mu kazu kontrokisani mediji - cuvajmo brankicu da nam je bar jos takvih - sns svaka cast za katarzu i hrabrost za korekciju bivse radikalske politike ukljucenje inteligencije u vodjenje partije partijsku disciplinu i uverenje naroda da bi se sa gore navedenim pojavama daleko bolje obracunali - zelim im da ne propuste ovu sansu jer se bojim da ih vise mozda nece dobiti. Za bolju i svetski napredniju Srbiju za nasu napacenu decu i omladinu socijalista i socijaldemokrata sretno vozdovac

EU Citizen

pre 14 godina

Ključ ovih izbora nije u onima koji su izašli, već u onima koji nisu: 40% biračkog tela nije ni demokratija ni reprezentativni uzorak. Lepo je, doduše, što radikali nisu prešli cenzus, ali ta lepota je poprilično apstraktna, s obzirom da je 90% glasova otišlo strankama koje su sve od reda, uključujući i Tadićev DS, veoma bliske sa Udbom, tajkunima i Kremljem, to jest, po mom skromnom mišljenju, neprijatelji dugoročnih interesa građana ove zemlje, šta god da ti građani, poprilično niskog obrazovnog nivoa i, posle više od pola veka strogo kontrolisanih medija, poprilično ispranog mozga misle o tome. Dve stranke koje su od Udbe, tajkuna i kremlja najdalje, LDP i G17+, dobile su zajedno nekih 9% glasova (što s obzirom kakva se medijska hajka već godinama protiv njih vodi na privatno- i državno-udbaškim televizijama), ali su, potpuno zasluženo, ostale ispod cenzusa, jer normalnom i konstruktivnom svetu takvi nisu potrebni, pa makar i bili nekakvo najmanje zlo. S moje tačke gledišta, jedina snaga koja bi mogla da preporodi Srbiju u ekonomskom, društvenom i poltičkom smislu, i da na pravi način artikuliše interese i težnje srpskog biznisa (a ne samo Miloševićevih tajkuna, čiji je monopolski i lopovski pedigre u suštini otelotvorenje anti-biznisa) i srpske nastajuće srednje klase (koja je u svim normalnim državama izvor prosperiteta i progresa - pozor, ne govorim o ostacima nekadašnje lažne srednje klase koji su u međuvremenu postali za samoupravljanjem nostalgična sirotinja, već o ljudima koji rade, stvaraju, ne predaju se i ne očekuju da drugi rešava njihove probleme, jer to su odlike pravog kapitalističkog građanstva, to jest, da upotrebim termin koji svi mračnjaci, i na levoj, i na desnoj strani toliko mrze, buržoazije), bila bi neka partija koja bi bila negde između LDP-a (ali bez histerisčnih NGO-ista, kripto-komunističkih piskarala i komunističkih disidenata iz šezdesetih i sedamdesetih) i G17+ (ali bez korupcije i raznih "Tomica" koji vredno pletu svoje klijentske mreže i u njih uvlače čitave sektore privrede i državne administracije). Ako se takva politička sila uskoro ne artikuliše, ne mobiliše onaj deo apstinenata koji ne sanja vaskrsnuće Josipa Broza i neki novi raj za neradnike, i ne postane faktor dovoljno jak da spreči "bipolarizaciju" srpskog političkog sistema, odnosno, najnoviji trik domaćih kleptokrata usmeren na eliminaciju svega što nije deo "Kartela" i dugoročno monopolizaciju države dvema samo naizgled suprotstavljenim političkim opcijama kojima se, međutim, upravlja iz istog centra i za račun istih interesa, bojim se da je ova zemlja osuđena na dugoročnu stagnaciju, pa makar postala članica EU sto puta.

gerarihir

pre 14 godina

Tjah, ljudi i meni je dosta DS-a, izneverio me je LDP, ali isto tako ce i ovi sns puchi.. Ko god da bude tamo gore, nece nam ici ni na gore, a ni na dole, tako da se ne vredi nesto preterano sekirat.

gradjanin

pre 14 godina

Samoupravljanje je prevara, demokratija je prevara! Mozda mislite da preterujem, ok. Samoupravljanje je ukinuto, nije se dobro pokazao naum da radnici sami odlucuju, preko predstavnika, o bitnim pitanjima za preduzece jer nemaju potrebna znanja i kvalifikacije, e sad, to sto ne valja za preduzece, dobro je za drzavu! Demokratija je kategorija starija od hriscanske crkve, demokrate se hvale da su napredni, a da je hriscanska crkva nazadna! Demokratija je po jednoj od definicija vlast vecine (kao i samoupravljanje), da li je to tako, izbori na ovoj opstini su dobar primer: oko 150000 glasaca (stariji maloletnici ne ucestvuju na izborima a odgovaraju pred zakonom - diskriminacija), na izbore je izaslo oko 62000 glasaca od toga ce neka nova koalicija da napabirci 32000 glasova da bi vladala, to znaci da ce predstavnici 20 posto stanovnistva sa GLASACKIM PRAVOM vrsiti vlast!!! Znaci demokratija nije vlast naroda kako joj ime kaze nego vlast predstavnika manjine naroda, ti predstavnici su nove aristokrate, oni izmedju sebe biraju najboljeg...eto monarhije koja se vise tako ne zove...Opet imamo teror manjine nad vecinom...Zbog toga nam se i dogadja da ljudi koji su neomiljeni u narodu i rade na stetu naroda - vladaju! Dobro bi bilo procitati malo sta o demokratiji kazu njeni pronalazaci stari Grci!

Iznogud

pre 14 godina

E sad bi Djilas mogao da ispuni obecanje , ako se iko seca njegovog obecanja ... sta ce da uradi ako izgubi izbore u Zemunu i na Vozdovcu !!!

rammstein

pre 14 godina

Sta ste se ljudi uspanicli,pa nije taj Vozdovac citava Srbija.
Nece Vozdovac odlucivati sutra prekosutra o buducnosti Srbije.
Citam izjave od ovog Nikolica kao da su Srbi sleteli na Mars skup sa njim i ovim Vucicem.
Vecita borba za vlast,taj citave godine je samo izjavljivao po listovima,izbori izbori i samo izbori,kao da on ima carobni stapic u ruci i sa njim moze gradjanima Srbije da ispuni sve zelje.Da nije smesno bilo bi zalosno.
Opusteno samo ljudi bez nervoze.Vladajuca koalicija sa Ds-om na celu neka radi svoj posao kako treba na poboljsanju stanja u Srbiji,korupcija,kriminal,tkz navijaci(ako ih tako mozemo nazvati),napredak ka EU,integracije poboljsanje standarda gradjana,obracun sa korovima u sopstvenim redovima,obracun sa organizovanim kriminalom,to su strukture koje nas jedu kao canzer i unistavaju sve u zemlji Srbiji.Pa ce to gradjani Srbije na sledecim izborima nagraditi ili kazniti.Sve po zasluzi ni po babu ni po stricevima.
Znaci sada ovi krimosi sa Vozdovca koji su po zatvorima mogu da ocekuju bolje i lepse dane od Nikolica,posto koliko se ja secam u zadnjoj izbornoj kampanji jedan od plana i programa njegove nazovimo je stranke bila revizija sudskih postupaka protiv Ulemeka i kompanije koja lezi u zatvoru.

zoranzoran

pre 14 godina

Znači na izbore je izašlo 41,95%, upisanih birača. Baš se pitam čemu li se nadaju ti birači kad izlaze na glasanje. Ja imam utisak da su svi ponuđeni jednaki. Gledaju samo kako da što više prigrabe za sebe, a biračima lažna obećanja. Samo napred birači, biraj te ih, birajte ih...

nenad

pre 14 godina

Mislim da su gradjani lepo rekli svoje misljenje, a to je da ne zele nikoga drugog osim SNS i DS. Prema tome gospodo iz SNS-a napravite vladajucu koaliciju koju je narod izabrao. Ukoliko ponovo vracate kocnicare u politiku mozete da prodjete kao SRS.

Milica

pre 14 godina

Podavalje nikada nije ni bilo naklonjeno DS-u...da se ne lazemo. I ne slazem se da oni cine vecinu biraca na Vozdovcu , od 82 biracka mesta 15 cini Podavalje zajedno sa Jajincima sto bi da je gradski deo dobro prosao dovelo do egala.

SNS je od gradskog dela pobedio na svim "srednjim" delovima, na Banjici,sva tri Medaka, Jerkovicu, Veljko Vlahovic, Kumodrazu i dobro parce koje zahvata Vojvode Stepe.

U "najurbanijem" delu Ustanicke ulice DS je u odnosu na prethodne izbore podbacio.

Ako se saberu glasovi samo gradskog dela SNS je opet u plusu.

Vladimir

pre 14 godina

... Molim vas da prestanete da mračite, da širite negativnu energiju, cinizam, da uvek druge krivite za svoje životne neuspehe i gluposti! Prestanite već jednom da duvate u jedra jadnih demagoga, koji ceo svoj politički vek profitiraju na jednostavnoj činjenici da tranzicija ima cenu i da u ovoj zemlji postoji veliki broj tranzicionih gubitnika! KO VAM JE ALTERNATIVA OVAKVOJ POLITIČKOJ RASPODELI VLASTI? Recite mi, molim vas! Ko je alternativa?

Prestanite da se bavite analizom tuđih neuspeha i promašaja. Počnite da se bavite svojim neuspesima, svojim promašajima, neispunjenim planovima i očekivanjima, nezavršenim poslovima. Bavite se svojim životom i onda ćete biti zadovoljniji!

Filip

pre 14 godina

...Najlakse je dici ruke i ne mesati se... Apstinenti su ustvari jedni obicni lenjivci koje nista ne interesuje i ne zele na bilo koji nacin da doprinesu poboljsanju necega, jer razume se mnogo je tesko nesto promeniti... Strasno zaista, to je najveci poraz svakih izbora, sto ljudi koji ne glasaju kasnije komentarisu kako nista ne funkcionise...

gradjanin Rusije

pre 14 godina

Ovakvim polupismenim glasacima i odgovaraju ovakvi polupismeni i nazadni politicari koje su izabrali. Sada samo jos fali da vucic pocne da uvodi Ruske skole na vozdovcu, Kostunica je vec presao na maternji Ruski i eto vama saveza sa abhazijom i osetijom.

dejan

pre 14 godina

Iako je objavljeno vise od 100 komentara, interesantno mi je sto se ni u jednom ne pronalazim.Svi su manje-vise establizovani i sistemski iako na prvi pogled razliciti. Uostalom i gotovo sve politicke stranke ma koliko izgledale suprostavljene lice kao jaje jajetu. U krajnjem ishodistu te stranke nisu virtuelne nego ih cine i glasaju gradjani ove zemlje KOJI SU IDEOLOSKI USMERENI VEC 60 I KUSUR GODINA. Svima se ti isti kao gade, pa se obozavaju, pa kritikuju, pa likuje zbog necijeg trenutnog uspona ili propasti. Pri tome, kao ubedjeni demokrata, naravno, nikom ne sporim pravo na tako nesto. Ipak lose izbore vecine u ovoj zemlji koji su sa lakocom glasali devedesetoprocentno, za Slobu, Kostunicu, Tadic&Nikolic (pre samo godinu dana 70 posto za poslednju dvojicu) direktno me je pogadjalo u vidu trosenja mladosti, a sada vec i srednjovecnosti, niskim platama, besmislenim ratovima,sankcijama,mobilizacijama, izolovanoscu...tako i posmatram pobedu ovih do pre sest meseci bedzista, ratnika zardjalih kasika, branioca Ogulina i Marsa sa okolinom, podstanara sa kucama, nezaposlenih sa prvim radnim mestom ministra, Jorgovanke ekonomiste bez Vjerice, Gordane i Kosova...jednom neko odluci da oni budu novi i napredni i gore pomenuti navijaci, glasaci, bojkotasi razocareni, odusevljeni, zaboravise sve i evo ih novi...cestitke, viteski, pa to je demokratija, ali da samo ce da postoje te dve opcije, od srca pozeli neredovni platisa infostana i redovni kandidat za gradonacelnika sa imenom i bez imena stranke na plakatu...najavljuju opet neko njihovo prolece kao sto nekad najavise svojoj deci vecnoj u Srbiji do Tokija. I nije problem, sve su ugurali u svoje ideoloske staze - viva evropa 2030., ua NATO, 4 stuba bez srama, nesvrstani u nama...igranka bez prestanka...uostalom vise nije ni vazno. Deca nas koji od 45. ili 90. slavice ukidanje njihovih viza zbog odlaska u jednom pravcu, i to ne njihovim jevtinim kampanjama, pardon - letovima.

lazar

pre 14 godina

Uz puno postovanje 150 ooo biraca u vozdovcu i cutavog bg u Srbiji ima 6.7 milona biraca i stvarno neki daju jako veliku vaznost ovim izborima koje oni nemaju .
Pa koliko je bilo lokalnih izbora izvan bg i nigde Sns nije prosla dobro.
Ovo koliko govori o republickoj vladi , djilasu govori i o mentalitetu medija i samih gradjana Beograda.
Ja pa ja pa samo ja sam vazan.

deki

pre 14 godina

Lepo je znati iz kojih će stranaka biti regrutovani odbornici u opštini Voždovac. Inače, odbornici koji budu izabrani će imati veliki uticaj na život ljudi u Srbiji, pogotovo onih koji imaju prebivalište van opštine Voždovac. Ili možda neće imati uticaj??

marko

pre 14 godina

Odgovor je prost zasto je sns dobro prosao zato sto je narod gladan zedan praznih dzepova go i bos u kreditima do guse zato sto je sit obecanja a prazan stomaku i tanjir narodu je dosta afera i tajkuna zato sto ne vidi bolje sutra ne vidi perspektivu. Nisam politicki opredeljen ali je ovo moje misljenje zasnovanu jer radim posao koji zahteva kontakt sa velikim brojem stranaka

izgubio na izborima

pre 14 godina

Glasate za Tomu ..., a smetaju vam huligani koji napadaju ljude na ulici zbog kisobrana... Ja stvarno ne znam sta vi hocete???

DSZ

pre 14 godina

Stvari se moraju iskristalisati, DS treba da shvati da se " vino ne sipa u stare mehove " da su se prvoborci revolucije jako osilili i obogatili, okružili nepismenim i nekompetentnim članstvom koje ih podržava. Jako slično kao SPS i Sloba, poslušan dobiješ posao,tender itd. Sta će biti ako Vojvodjani apstiniraju na sledećim izborima. I ako glasam 20 godina za demokratsku opciju ja lično ne mogu glasati više za ovu kompilaciju stranaka i verovatno ću apstinirati ako DS pod hitno nešto ne preduzme na unutrašnjoj reorganizaciji.
Posle lumperaja u kafani ceh se mora platiti a bircuz provetriti, oprati a lom počistiti.

Dusan

pre 14 godina

9% glasova G17 i LDP je propalo. Ljudi nece vise DS ali hoce nesto drugo, ali bivsi DSovci nece ni SNS, prema tome treba im ponuditi novu alternativu u vidu koalicije LDP i G17 i jos nekog. Glasacima LDPa je cesto alternativa G17 i obratno. Za obe glasaju mladi i obrazovani.

DzoniBGD

pre 14 godina

Ne treba davati ovome prevelik znacaj, ipak se radi samo o tome ko ce potpisivati izgradnju vodovoda u Ripnju i Jajincima, dozvole za gradnju ispod Avale, parking mesta u Sumicama...
Kada se sabere DS, G17, LDP, to je ipak vise od SNS i radikala, ali posto ove dve stranke za malo nisu presle cenzus dobijamo ovakav rezultat. Vozdovac nije reprezentativan uzorak, ne predstavlja on Beograd, vise ima ljudi koji u toj opstini zive u prigradskim naseljima nego u samo gradu, zato i imamo ovakve rezultate.
Na parlamentarnim izborima izadje oko 60%, juce je to bilo 42%, ocigledno oni koji su ostali kuci su glasaci DS koji su vise izbirljivi i nece da glasaju ako izbori nisu jako vazni.
Srbija ide dobrim putem, ovo je samo mali kamen u cipeli na koga ce svi zaboraviti za 10 dana, ne treba praviti neke velike analize oko ovoga, zivot ide dalje, a Toma ce i dalje gubiti na svim vaznim izborima, takva mu je sudbina...

petar petrovic

pre 14 godina

Ne vidim zasto bi neko a priori odbacivao SNS kao neevropsku stranku? Ili su mozda neke stranke koje nas vec skoro punih deset godina zamajavaju - stavile tapiju na evroinetgracije?

rammstein

pre 14 godina

Sta ste se ljudi uspanicli,pa nije taj Vozdovac citava Srbija.
Nece Vozdovac odlucivati sutra prekosutra o buducnosti Srbije.
Citam izjave od ovog Nikolica kao da su Srbi sleteli na Mars skup sa njim i ovim Vucicem.
Vecita borba za vlast,taj citave godine je samo izjavljivao po listovima,izbori izbori i samo izbori,kao da on ima carobni stapic u ruci i sa njim moze gradjanima Srbije da ispuni sve zelje.Da nije smesno bilo bi zalosno.
Opusteno samo ljudi bez nervoze.Vladajuca koalicija sa Ds-om na celu neka radi svoj posao kako treba na poboljsanju stanja u Srbiji,korupcija,kriminal,tkz navijaci(ako ih tako mozemo nazvati),napredak ka EU,integracije poboljsanje standarda gradjana,obracun sa korovima u sopstvenim redovima,obracun sa organizovanim kriminalom,to su strukture koje nas jedu kao canzer i unistavaju sve u zemlji Srbiji.Pa ce to gradjani Srbije na sledecim izborima nagraditi ili kazniti.Sve po zasluzi ni po babu ni po stricevima.
Znaci sada ovi krimosi sa Vozdovca koji su po zatvorima mogu da ocekuju bolje i lepse dane od Nikolica,posto koliko se ja secam u zadnjoj izbornoj kampanji jedan od plana i programa njegove nazovimo je stranke bila revizija sudskih postupaka protiv Ulemeka i kompanije koja lezi u zatvoru.

поштено

pre 14 godina

Један сам од ``сигурних гласача`` ДС-а још од 1991. И даље ћу гласати за ДС. Ово на Вождовцу је васпитни шамар ДС-у. Олабавите мало са аферама (вакцинација, непотизам у запошљавању, одуговлачење са легализацијом, геј параде, статут Војводине, јавне набавке...) па ће и гласова бити више. Не кажем да ту нема кривице коалиционих партнера али се негативна бројања искључиво приписују Дс-у.

dovlab

pre 14 godina

S obzirom na krizu i pad standarda, DS je prosao odlicno. Pitam se da li bi ljudi pricali isto ovako da je Srbija ove godine imala rast BDP-a od 5-6%. U situaciji ovakve krize, mi bismo sigurno mnogo vise prica slusali o Kosovu i srpstvu, izdajnistvu i junastvu, nego o ekonomiji, izvestajuma drzavne revizorske agencije, vizama, odmrzavanju SSP-a, samo da je koalicija DSS-SNS na vlasti. Svi ovi ekonomski problemi postoje od pre 10 godina, kako je onda moguce da je za vreme DSS-a postojao muk o tome, a samo se o Kosovu pricalo?

Ono sto je moja najveca briga jeste sto u Srbiji ne postoji normalna opozicija trenutnoj vlasti, koja je za sto brzi ulazak u EU. Nikad Srbija ne bi dobila ovoliko povlastica od EU, pogotovu za vreme krize, da su DSS-SNS na vlasti, jer oni nikad nisu ni zeleli da Srbija sustinski postane deo EU niti su zeleli da traze saveznike u zapadnim zemljama.

EU Citizen

pre 14 godina

Ključ ovih izbora nije u onima koji su izašli, već u onima koji nisu: 40% biračkog tela nije ni demokratija ni reprezentativni uzorak. Lepo je, doduše, što radikali nisu prešli cenzus, ali ta lepota je poprilično apstraktna, s obzirom da je 90% glasova otišlo strankama koje su sve od reda, uključujući i Tadićev DS, veoma bliske sa Udbom, tajkunima i Kremljem, to jest, po mom skromnom mišljenju, neprijatelji dugoročnih interesa građana ove zemlje, šta god da ti građani, poprilično niskog obrazovnog nivoa i, posle više od pola veka strogo kontrolisanih medija, poprilično ispranog mozga misle o tome. Dve stranke koje su od Udbe, tajkuna i kremlja najdalje, LDP i G17+, dobile su zajedno nekih 9% glasova (što s obzirom kakva se medijska hajka već godinama protiv njih vodi na privatno- i državno-udbaškim televizijama), ali su, potpuno zasluženo, ostale ispod cenzusa, jer normalnom i konstruktivnom svetu takvi nisu potrebni, pa makar i bili nekakvo najmanje zlo. S moje tačke gledišta, jedina snaga koja bi mogla da preporodi Srbiju u ekonomskom, društvenom i poltičkom smislu, i da na pravi način artikuliše interese i težnje srpskog biznisa (a ne samo Miloševićevih tajkuna, čiji je monopolski i lopovski pedigre u suštini otelotvorenje anti-biznisa) i srpske nastajuće srednje klase (koja je u svim normalnim državama izvor prosperiteta i progresa - pozor, ne govorim o ostacima nekadašnje lažne srednje klase koji su u međuvremenu postali za samoupravljanjem nostalgična sirotinja, već o ljudima koji rade, stvaraju, ne predaju se i ne očekuju da drugi rešava njihove probleme, jer to su odlike pravog kapitalističkog građanstva, to jest, da upotrebim termin koji svi mračnjaci, i na levoj, i na desnoj strani toliko mrze, buržoazije), bila bi neka partija koja bi bila negde između LDP-a (ali bez histerisčnih NGO-ista, kripto-komunističkih piskarala i komunističkih disidenata iz šezdesetih i sedamdesetih) i G17+ (ali bez korupcije i raznih "Tomica" koji vredno pletu svoje klijentske mreže i u njih uvlače čitave sektore privrede i državne administracije). Ako se takva politička sila uskoro ne artikuliše, ne mobiliše onaj deo apstinenata koji ne sanja vaskrsnuće Josipa Broza i neki novi raj za neradnike, i ne postane faktor dovoljno jak da spreči "bipolarizaciju" srpskog političkog sistema, odnosno, najnoviji trik domaćih kleptokrata usmeren na eliminaciju svega što nije deo "Kartela" i dugoročno monopolizaciju države dvema samo naizgled suprotstavljenim političkim opcijama kojima se, međutim, upravlja iz istog centra i za račun istih interesa, bojim se da je ova zemlja osuđena na dugoročnu stagnaciju, pa makar postala članica EU sto puta.

Vlada

pre 14 godina

SNS nije, niti ce biti evropska stranka iz prostog razloga sto nemaju nikakve kontakte ni sa jednim znacajnim politicarem u EU, sto im je mogucnost lobiranja za interese Srbije u EU i Americi minimalna i sto, za razliku od naseg politickog mulja, politicari u EU pamte sta su celnici SNS-a pre samo par godina pricali, sta je porucio Tomislav Nikolic zoranu Djindjicu neposredno pre atentata, ko je prelepljivao ulicu Zorana Djindjica posterima Ratka Mladica... ovaj niz je ogroman, a ljudi ovde imaju kratko pamcenje. Na kraju, da rezimiram: Na celu SNS-a se nalaze bivsi ratnohuskaci, najblizi ljudi coveka koji je izjavio da ljude treba klati zardjalim kasikama. Neka se jos 1000 puta odalje od SRS-a, oni su isti ti ljudi. EU nikad nece biti spremna da sa takvima saradjuje, u to sam siguran. A ni ne treba.

Ko je ugasio svetlo???

pre 14 godina

Sramota da se ovo desava na Vozdovcu, ali izgleda da je zasluzeno. U sta se to pretvorio DS? Nije im bila dosvoljna opomena sto su jedva namakli vecinu sa SPS-om na nivou Beograda. Nista nisu ucinili, nista novo nisu izneli, mislili su da su bogom dani ... Posle Ivice i Skundrica polako nam se vracaju i Toma i Vucic na vlast. Eto na okupu pola ministara iz vremena Milosevica. Idealna prilika za Tadica da oproba, opet, jednu sveobuhvatnu kohabitaciju... Ocigledno, posle Djindjica Srbija je izgubila putokaz i posrtajuci krenula nazad...

Filip

pre 14 godina

...Najlakse je dici ruke i ne mesati se... Apstinenti su ustvari jedni obicni lenjivci koje nista ne interesuje i ne zele na bilo koji nacin da doprinesu poboljsanju necega, jer razume se mnogo je tesko nesto promeniti... Strasno zaista, to je najveci poraz svakih izbora, sto ljudi koji ne glasaju kasnije komentarisu kako nista ne funkcionise...

gradjanin Rusije

pre 14 godina

Ovakvim polupismenim glasacima i odgovaraju ovakvi polupismeni i nazadni politicari koje su izabrali. Sada samo jos fali da vucic pocne da uvodi Ruske skole na vozdovcu, Kostunica je vec presao na maternji Ruski i eto vama saveza sa abhazijom i osetijom.

nenad

pre 14 godina

Mislim da su gradjani lepo rekli svoje misljenje, a to je da ne zele nikoga drugog osim SNS i DS. Prema tome gospodo iz SNS-a napravite vladajucu koaliciju koju je narod izabrao. Ukoliko ponovo vracate kocnicare u politiku mozete da prodjete kao SRS.

B.B.S.

pre 14 godina

Voždovčani su kaznili one stranke koje su u skupštini grada, glasanjem za prenamenu lučkog zemljišta, oštetili grad i građane. Na žalost, time su nagrađeni još gori.

Milan

pre 14 godina

I da nas DS uvede u EU za godinu dana, opet nikad ne bih mogao da glasam za njih zbog afere heroja Miladina. Tu sramotu nikad nece sprati sa sebe.

Apache

pre 14 godina

Ovo je poraz DS-a zbog promene politike prema evroatlantskim integracijama,katastrofalne spoljne politike, izrugivanja pravde i prava nakon farsičnog suđenja B.Tadiću (prava tragikomedija) koketiranja sa pripadnicima bivšeg režima i zbog vladavine tajkuna u ovoj nesrečnoj i poniženoj zemlji.

Radmila Stojanovic

pre 14 godina

Da l' se neko zaista necem drugom nadao?! Mene je samo iznenadio podatak da je izlaznost bila cak 42%!!! Zar je moguce da je na Vozdovcu toliko ljudi zavisno od politickih stranaka?!
I jos nesto, drago mi je da su pukli G17+ i LDP. G17+ zbog vakcina i "naknade za odvodnjavanje" koja je ovih dana fakturisana poreskim obveznicima, a LDP zbog sramne koalicije u Beogradu!!
Toliko o tome.

lazar

pre 14 godina

Uz puno postovanje 150 ooo biraca u vozdovcu i cutavog bg u Srbiji ima 6.7 milona biraca i stvarno neki daju jako veliku vaznost ovim izborima koje oni nemaju .
Pa koliko je bilo lokalnih izbora izvan bg i nigde Sns nije prosla dobro.
Ovo koliko govori o republickoj vladi , djilasu govori i o mentalitetu medija i samih gradjana Beograda.
Ja pa ja pa samo ja sam vazan.

NemanjaBGD

pre 14 godina

Najlosije od svega je cinjenica da je rezultat izbora na Vozdovcu uvek oslikavao i rezultat na republickom nivou.

Marketinski tim DS-a je pokazao da odlicno poznaje ovaj narod i na koju kartu kod njih treba igrati, ali ako se sve to ne proprati adekvatnim delima/rezultatima, onda na izborima prodju ovako kako su prosli.
Ja licno za SNS,DSS, NS, SPS i slicne ne bih glasao ni u kom slucaju, ali vise ni za DS, ciji sam birac bio do pre nekoliko godina.

Zbog svih gora navedenih stranaka (a i zbog ogromnog dela naroda, da se ne lazemo), na celu sa SPS-om i radikalima devedesetih, pa onda sa DSS, pa sa Tadicevom politikom mesanja svega i svacega zbog interesa njegove stranke, Srbija sve vise poprima oblik neke blisko-istocne zemlje, narod je moralno i ekonomski propao, a nazalost nema nikakvih izgleda da ce se uskoro pojaviti neka politicka snaga koja bi mogla da okupi dovoljan broj biraca. I ovi na vlasti i ovi iz opozicije su se tako lepo utalili da im ne pada na pamet da puste bilo koga drugog da udje u taj krug.

Miskovic drzi u saci sve stranke, a plasim se da nam se iza tog Miskovica ustvari kriju omrazeni ostaci porodice Milosevic i njihova ekipa, koji vladaju iz prikrajka i samo cekaju sansu da se i zvanicno vrate.

Situacija je mracna.....

Linuxash_Pravoslavac

pre 14 godina

Pricati price o Evropi nije dovoljno. Gradjane zanimaju druge stvari, sto uostalom i izborni rezultati pokazuju. Ni marketinski "magovi" vam vise ne mogu pomoci. Dosta je sa glupostima, pocnite konacno da radite nesto na dobrobit gradjana pa ce vam i rezultati biti bolji. Umorni smo od vaseg nerada i nebrige. Bavite se i dalje sobom pa ce jos jedan hladan tus da usledi i na republickim izborima. SNS nije SRS koliko god se vi upirali da ih tako prikazete, oni su moderna, dobro profilisana, umereno nacionalna stranka koju vode iskusni politicari. Za razliku od DS oni su neke lekcije naucili.

Bivsi glasac DS (sada apstinent)

Vladimir

pre 14 godina

... Molim vas da prestanete da mračite, da širite negativnu energiju, cinizam, da uvek druge krivite za svoje životne neuspehe i gluposti! Prestanite već jednom da duvate u jedra jadnih demagoga, koji ceo svoj politički vek profitiraju na jednostavnoj činjenici da tranzicija ima cenu i da u ovoj zemlji postoji veliki broj tranzicionih gubitnika! KO VAM JE ALTERNATIVA OVAKVOJ POLITIČKOJ RASPODELI VLASTI? Recite mi, molim vas! Ko je alternativa?

Prestanite da se bavite analizom tuđih neuspeha i promašaja. Počnite da se bavite svojim neuspesima, svojim promašajima, neispunjenim planovima i očekivanjima, nezavršenim poslovima. Bavite se svojim životom i onda ćete biti zadovoljniji!

Micko

pre 14 godina

Ocekivana posledica politike DS.... Da li su ista drugo ocekivali posle koalicije sa SPS i Palmom i postavljanem za ministre Jeremica, Malovicke, Dulica i ostalih anonimusa u svakom pogledu ??? Ovo je kazna za DS, ali i za Srbiju, koja zbog takvog ponizavanja od strane DS sada ili ne izlazi na izbore ili glasa za neku radikalsku druzinu pod imenom SNS. Jadna nam majka kada ta gomila polusveta dodje na vlast i na republickom nivou. Ali izgleda da ne zasluzujemo nista bolje. Jedini politicar koji je hteo da promeni Srbiju je ubijen i time je prekinut put Srbije ka normalnoj evropskoj zemlji. Posle svega sto nam se desava moze se samo zakljuciti da je glupost u Srbiji pobedila !

Mira

pre 14 godina

LDP polako gubi svoje glasače medju kojima sam i ja. Verovala sam u tu novu energiju,verovala sam da ćete zaista bit opozicija ovoj vlasti. Definitivno verujem da ste u kohabitaciji sa Ivicom Dačićem , Mladjanom Dinkićem,Nenadom Čankom. Takav LDP nikad neće dobiti moj glas. Dok ovaj narod gladuje,Čeda živi na Dedinju, vozi džipove,nosi skupa odela. Skupo će sve to platiti LDP. Što se tiče ukidanja viza, mogla sam svih ovih godina bez čekanja nesmetano da putujem, tako ni za to ne mogu da vam kažem hvala. Čedo, ipak sam obmanuta.

STA SU OCEKIVALI ?!

pre 14 godina

LDP i vecito opravdanje.Ljudi pogledajte kakvi su vam odbori i preispitajte se sta ustvari zelite?!Na sledecim parlamentarnim vas nema,sto ste i zasluzili.Vrhunac je popustanje oko g.dje Dragane Jovanovic.Cime ste dokazali vasa predizborna ,,obecanja,,.O DS je izlisno govoriti,kao rade tako im se i vraca.Samo neka putuju po svetu a u drzavi rasulo,PREMIJER katastrofa,Dinkic ... !

Mile

pre 14 godina

"LDP smatra da u situacijama kada je izlaznost znatno niža od one uobičajene na parlamentarnim izborima, kao što je bilo juče, rezultati pokazuju da konzervativne političke snage bolje i efikasnije uspevaju da dovedu birače do glasačkih kutija i ostvare prevagu u izbornom skoru."

...ma nije nego... aj da imaju 20%, pa da se čipave sa DS-om ili SNS-om, pa da je bitno koliko je birača izašlo, aman, cenzus ne mogu da pređu, a usta puna priče...

Ecco

pre 14 godina

"...uprkos apsolutnom broju glasova koji je za četvrtinu veći nego na junskim izborima..."
Kakav primer usko stranačke propagande. Pa zašto niste ušli u parlament? Zato što su i druge stranke dobile još više od vaše 1/4 više?
Ali to je nebitno.

Dragan

pre 14 godina

Kao bivši glasač LDP-a mogao bih da im razrešim tu misteriju zašto nisu prošli na Voždovcu a neće ni na republičkom nivou. Elem, stvar je u tome što je one koji su za njih do sada glasali malo teže prevariti nego neke druge i kad takvim glasačima kažeš da si morao da glasaš za zakon o informisanju da ne bi pala vlada (tj da Dinkić ne bi srušio sopstvenu vladu, sto nas nimalo ne bi trebalo da se tiče) ili kad posle svih Insajdera o Luci Beograd kažeš da si glasao za izmenu namene zemljišta te firme za dobrobit grada a ne Miškovića i Beka itd itd, e vidite bivše kolege - pomenuti glasači vas posle toga jednostavno ne podrže na sledećim izborima.

Marko

pre 14 godina

Samo bih da se osvrnem na jednu stvar...ako se izbori odrze u npr Nemackoj (na republickom nivou) i dve najvece stranke koje imaju razlicite programe osvoje po 40 posto glasova,a ostale ukupno 20,oni ce se ujediniti i napraviti vladu trudeci se da razrese nesuglasice zato sto je to volja 80 posto gradjana zemlje!Ogromna vecina!A samo kod nas se koalicije prave od jedne velike stranke i 50 malih koje se slepuju jer u suprotnom ne bi presle cenzus,i tako se nakupi 51 posto glasova,a prica se o nekoj toboze velikoj pobedi...Pa jel to volja naroda???DS i SNS u koaliciju,bez obzira na sve,zastupajuci svaka interese svojih biraca (jer je to naposletku prava demokratija i parlamentarna drzava),a ostali dovidjenja!Ja sam glasao za DS ali ne zelim Dinkica...Glasao sam za DS,ali bez Krkobabica,Cede ili Dacica...I vise bih cenio kada bi napravili koaliciju sa Tomom,jer bi onda vecina bila zadovoljna...Hajde da jednom budemo svi srecni?!

Bivsi glasac DS-a

pre 14 godina

E pa ma ko sta rekao da ovi izbori nisu vazni kao republicki (u zemljama sa razvijenom demokratijom lokalni su najvazniji izbori) gospodo koja se makar deklerativno zalazete za EU (a u praksi nikako) pazite sta radite (mada cisto sumnjam).

gradjanin

pre 14 godina

Samoupravljanje je prevara, demokratija je prevara! Mozda mislite da preterujem, ok. Samoupravljanje je ukinuto, nije se dobro pokazao naum da radnici sami odlucuju, preko predstavnika, o bitnim pitanjima za preduzece jer nemaju potrebna znanja i kvalifikacije, e sad, to sto ne valja za preduzece, dobro je za drzavu! Demokratija je kategorija starija od hriscanske crkve, demokrate se hvale da su napredni, a da je hriscanska crkva nazadna! Demokratija je po jednoj od definicija vlast vecine (kao i samoupravljanje), da li je to tako, izbori na ovoj opstini su dobar primer: oko 150000 glasaca (stariji maloletnici ne ucestvuju na izborima a odgovaraju pred zakonom - diskriminacija), na izbore je izaslo oko 62000 glasaca od toga ce neka nova koalicija da napabirci 32000 glasova da bi vladala, to znaci da ce predstavnici 20 posto stanovnistva sa GLASACKIM PRAVOM vrsiti vlast!!! Znaci demokratija nije vlast naroda kako joj ime kaze nego vlast predstavnika manjine naroda, ti predstavnici su nove aristokrate, oni izmedju sebe biraju najboljeg...eto monarhije koja se vise tako ne zove...Opet imamo teror manjine nad vecinom...Zbog toga nam se i dogadja da ljudi koji su neomiljeni u narodu i rade na stetu naroda - vladaju! Dobro bi bilo procitati malo sta o demokratiji kazu njeni pronalazaci stari Grci!

Nekada glasač DS-a

pre 14 godina

Od kada sam počeo da razmišljam kao zoopolitikon(a tome ima evo još malo pa 20 godina), nikada mi nije bilo draže nego sad zbog poraza stranke za koju sam glasao na poslednjim izborima. Čudno ali istinito koliko malo vremena mi je trebalo da promenim svoje političko opredeljenje. Ali ne u tom smislu da bih glasao za SNS već u pogledu poverenja u reči BT-a i DS-a. Nisam sa Voždovca, niti sam iz BG-a, ali isto bih rekao i da su izbori bili i u mom mestu, gde je, takođe DS-a na vlasti (City of the future-naznaka gde živim). Imam utisak da je ovaj rezultat, između ostalog, izazvan opštim ponašanjem DS i koalicije na vlasti na nivou republike. Zarad golog opstanka na vlasti BT je spreman na "trule" koalicije sa LDP-om, LSV-om i ostalim minornim strankama(koje same ne bi uzele ni 0,05 % na republičkim izborima da se oni sada raspišu) bez ikakve procene kako će se to odraziti na rejting DS i dobrobit Srbije. I eto rezultata.

BT, da li ti je sad jasno šta su ti doneli truli dogovori sa minornim strankama? Moje poverenje bi možda, ponovo, zaslužio(a verujem i dobrog dela naroda), kada bi raspisao izbore i na iste izašao sam, bez G17, bez SPO i mnogih drugih minornih stranaka, čije ucene više ne bi morao da trpiš.

Konačno, i SRS je doživeo ono što je davno trebao da doživi, i da bude u istom košu sa drugim ekstremom srpske političke scene:LDP-om, a tu je negde i SPS. Dešava se sve ono što sam rekao da će se desiti jednoj bliskoj osobi koja je u SPS-u, kada su prošle godine ušli u koaliciju sa DS-om. Tada sam rekao da će ih ta koalicija pojesti i to se upravo dešava. Sve ima svoju cenu, nadam se da se srpski narod konačno opametio i da više nije onaj koji brzo zaboravlja.

Za dobrobit Srbije očekujem dalje ukrupnjavanje političke scene u Srbiji, jer je nemoguće imati efikasnu vlast sa 6 ili 7 stranaka u koaliciji, u kojoj, dok se sve podeli, najmanje ostaje narodu. Do sledećih izbora!

Lesa

pre 14 godina

Po meni je ovo Win-Win situacija za vecinu. Naime, Toma i Vucic sad moraju da predju sa reci na dela (nadam se ipak da nece opet poceti sa kioscima na Vozdovcu), mozda uspu i da rese problem sa SuperVerom. A vladajucoj koaliciji je ovo mozda i poslednja opomena da takodje POCNU da rade. Kriminal, navijaci, korupcija i mito, kradje, zloupotrebe vlasti su samo delic problema koji treba resiti... a vreme im istice...
I ne kapiram ljude koji pricaju kako je Dacic preokrenuo sliku o socijalistima... a sta cemo sa tim sto tu sliku svaki dan kvare Obradovic, Skundric, Mrkonjic...

Došla maca na vratanca

pre 14 godina

Ne vrede više obećanja. Od ovih 28 posto polovina glasa, što zbog straha, što zbog radnog mesta ili neke druge koristi. Lepo je rekao Koštunica da ste slaba stranka sa još slabijom politikom. Kad odete u opoziciju pamtićemo vas samo kao ružnu epizodu, i bumbare koji su nam zadužili i unuke.

uroš

pre 14 godina

Moram da priznam da sam iznenađen,jer i pored ogromne medijske podrške ds-u prošli su gore.Očigledno je da su potrebni opšti parlamentarni izbori

MM

pre 14 godina

Nisam pristalica SNS,ali vreme je Tadić natera neke ministre da plaću a neke da se smeju. Dinkić i Tomica nisu prešli cenzus,ali oni su omča oko vrata DS-u i Tadiću. "Jedini lek za sada je Tomicina vakcina, koja će sve probleme da reši". Gospodine Tadiću, narod u Srbiji užasno živi, a Vaši ministri troše (naše pare). Dinkić stalno saopštava kako je kriza prošla,a Mirko Cvetković,kako tim koji "pobedjuje ne treba menjati". Gospodine Tadiću,neće ovaj narod živeti od ukidanja ne treba ni da putuje već da živi u svojoj sredjenoj zemlji. 9 godina ste na vlasti, a sad pričate o infrastrukturi,bla,bla... Neke kvizove organizujete za sredjivanje sportskih dvorana po školama (sramota) kada se zna koliko su vaši ministri potrošili para na ručkove i putovanja. Vreme je za promene!

D.F.

pre 14 godina

Ne znam o cemu ljudi u LDP-u pricaju.Pa na proslim izborima kada je izlaznost na Vozdovcu bila za 10% manja nego sad oni su jedva uspeli da udju u lokalni parlament a sad kad je izlasnost veca oni se pravdaju time sto kao manji broj glasaca favorizuje druge stranke.Nikako da ljudi iz LDP-a vide sta zapravo ne valja u njihovoj stranci,uvek su im krivi neki drugi.Potezi njihovih lidera idu totalno suprotno od njihovih (beskonacnih)prica.Dok sa jedne strane glasaju za predlog promene namene zemljista Luke Beograd sad pokusavaju da uberu plodove i da se pokazu kao da su oni omogucili da putujemo bez viza.Ranije sam glasao za LDP ali moj glas na Vozdovcu sam dao drugoj stranci a LDP je svojim potezimo obesmislio samu svrhu svoga postojanja i sveo se na nivo jednog SRS(ali sa suprotnom ideologijom).

Tanja

pre 14 godina

Do sada sam uvek glasala za tzv. „proevropsku, demokratsku opciju” bez dileme. Duboko su me razocarali. Od preglomazne Vlade, preko katastrofalno skupe a potpuno neefikasne administracije (dobiti pasos ili l.k. ravno je Golgoti, isto vazi za svaki posao koji obican gradjanim mora da zavrsi u drzavnim institucijama) pa do poslednje kapi u casi – izvestaja revizora o „nenamenskom i nezakonitom trosenju budzetskih sredstava”, drugim recima otimanja zarad licne koristi para koje je ovaj narod u muci i znoju zaradio i posteno platio kao namet drzavi i cuvenog, vec milion puta oprobanog scenarija „nisam ja majke mi, to je sve onaj (ministar) pre mene” – kod mene je, a verujem i kod vecine drugih demokratskih glasaca, proizveo ocekivani ucinak. Na sledecim izborima ni sliku mi vidjet nece. Za ovu zemlju bi najbolje bilo kada bi kompletno upravljanje preuzeli stranci – to je izgleda jedina opcija koja bi evenutalno uvela red i zakon. Nasi politicari, svi do jednog, vec godinam funkcionisu po istom principu „sjasi Kurto da uzjase Murto”, ne polazuci nikom ni za sta racune, niti objasnjavajuci poreklo svoje, na volseban nacin, stecene imovine, kuca, skupocenih automobila. Tretiraju nas kao magarce, racunajuci da ce svaki put da im prodje prica od dva zla birajte manje. Konacno smo shvatili da nema dva zla. Svi su jedno te isto zlo.

Нене

pre 14 godina

Ја сам веома задовољан резултатима иѕбора. Надам се да ће се ово пресликати и на републички ниво. Не сме више никада да нам се деси да једна политичка опција остане на власти 10 година. Милошевић је владао целу деценију, "проевропска" Србија скоро деценију, а резултате знамо. Зато ћу, чим СНС освоји власт у Републици, да гласам ПРОТИВ њих. И убудуће ћу УВЕК да гласам ПРОТИВ ТРЕНУТНЕ ВЛАСТИ, пошто се дефинитивно показало да ВЛАСТ БЕЗМЕРНО КВАРИ ЉУДЕ.

Nedja

pre 14 godina

Koju bih reč utrošio o apstinenciji.
Vidite, poštovani političari, i apstinencija je izbor. Verujte, čak mnogo teži nego glasati. Svest o glasanju može biti zamućena vašom političkom kampanjom, licemerjem i lažima, a odluka o neglasanju predstavlja svesni čin bojkota svim lažima i prevarama!
Sam čin glasanja podrazumeva mogućnost (ne i obavezu) izaći na izbore i eventualno za nekoga glasati, ali jednako i neizaći i ne glasati. Logično - stvar izbora svakog punoletnog građanina.
Kao nekadašnji pristalica DSS-a, uputio bih jednu poučnu poruku srpskim političarima. Na poslednjim predsedničkim izborima voljno i svesno (dakle neobmanjen i neprisiljen) glasao sam u oba izbrorna kruga za predsedničkog kandidata DS-a. Iako član DSS-a nisam poklonio glas "svom" kandidatu (koji apsolutno i nije imao realne šanse), a nisam želeo da glasam za kandidata partije koja je sistematski tokom 90-tih sa Miloševićem uništila Srbiju.
Da se razumemo, vrlo sam racionalan kada nekom dajem svoj glas. I dalje verujem u doslednost Koštunice, ali (avaj) gospodine Koštunica od vaše doslednosti moja deca ne mogu da žive. Sit sam trabunjanja o Kosovu, svoju sam cenu vaših zalaganja već platio. DS-u i našem predsedniku bih poručio da malo zanemari želju za političkom dominacijom (pogotovu u okviru svoje stranke) i da na odgovorna mesta počne da raspoređuje sposobne ljude, jer gospodine Tadiću, molim Vas, Cvetković za premijera, Dragutinovićka za ministra finansija.. Možete vi to bolje! Poručio bih i drugovima Dačiću i Nikoliću: Za vas nikada!
Zato umesto pitanja zašto neko nije glasao, radije postavite pitanje zašto neko nije glasao za vas, za vašu stranku, za vaš politički program. Otvoreno i neopozivo zato izjavljujem da ću na sledećim izborima iskoristiti svoje pravo da ne izađem na glasanje i ne glasam ni za koga. Pošto mi ne dajete mogućnost izbora, to je moj izbor!

Velja

pre 14 godina

Licemerne izjave poput :''tim koji pobeđuje ne treba menjati;ili, nema elemenata za krivično gonjenje funkcionera''nakon izvestaja Državne revizorske agencije,anemični premijer- sve to negativno više deluje na biračko telo u celoj Srbiji,nego Šengenska viza za većinu građana koji za put od 100 kilometara kažu da putuju u ''beli svet''. Lokalne izbori su učinak vladajuće stranke na celoj Srbiji. DS koji sam nekad snažno podržavao je stranka koja će za par godina doživeti sudbinu radikala.

A.-ue

pre 14 godina

Normalno da DS gubi glasove zbog ne donosenja zakona o denacionalizaciji,i ostalih neispunjenih predizbornih obecanja, kao i ne primenjivanja postojecih zakona.

coolmih

pre 14 godina

Sta bi ovo bato?? Gde se denuli experti iz Gle17+?? A pitam se da li ima neke korelacije izmedju loseg rezultata LDP-a i nedavnog 'shopinga' njihovog lidera po buticima u BG-u?? A u medjuvremenu u Srbiji nikad bolje - najveci uspeh celokupne politick elite je otvaranje narodnih kuhinja po unutrasnjosti i prosirenje postojecih kapaciteta! Bravo ! Ah da to ne mogu da osporim vize su ukinute ... sto jes jes najbolji je ... LOL

posmatrač

pre 14 godina

Jako me brine zašto LDP polaže pravo na mlade i obrazovane, što provejava iz komentara. Ja se sa 29 god smatram mladim i ne pada mi na pamet da ikada zaokružim tu "intelektualnu - urbanu" zbrda, zdola skupljenu grupu građana.
Od kad glasam glasam za dve stnke u zavisnosti od momenta sitacije i sl. DS i DSS. DSS mi je najbliži al priču zasnovanu samo na Kosovu i Metohiji ne mogu da progutam. Međutim statutom odvajati mene u Bačkoj od rodbine iz Šumadije i to sa slugama poput Čanka je NEDOPUSTIVO i vređa moju inteligenciju. Znači nije važno, jeste važno, prenos zanos gluposti... Pa to oko statuta je jedino jasno vajnoj pokrajnskoj administraciji koja je apsolutno nepotrebna... Mislim zašto Šumadija ne reši problem nezaposlenosti kao Vojvodina i zaposli 50.000 u Šumadijsku administraciju pa i ostali regioni tako i rešili smo nezaposlenost ?!?!?!?
Šta smo dobili od najevropskije vlade??? Da nikad standard gori nije bio? da smo toliko siromašni da se više niko ne boji da nam ukine vize, da gledamo lokalne funkcionere kako se opijaju i bahate... DOKLE
I da, jedva čekam republičke izbore i više mi ne pada na pamet da zaokružim tim koji pobeđuje, jer mene su nažalost pobedili.

e moja DS-o

pre 14 godina

Opa znači i LDP je pukao, i to u Beogradu. Boga mi se stvari odvijaju mngo brže nego što se očekuje.

Možemo samo da se tešimo da ovi izbori nisu značajni, EKSTREMNO su značajni a zašto videće se već za mesec-dva.
U vladajućoj koaliciji kreće rasulu od ovog trenutka
- SPS će krenuti da koketira i otvoreno sarađuje sa Tomom, čak šta više mislim da će oni i oboriti Vladu, da bi kupili kartu za novu podelu vlasti
- Dinkić će takođe napustiti sadašnje pozicije i u očajničkoj borbi da sačuva goli život (čitaj golu vlast) kreće u jačanje starnek kroz uvlačenje regionalnih lidera. Njih će upropastiti a cenzus proći neće, samo će okrnjiti potencijal demokratskog bloka i dodatno ojačati pozicije naprednjaka i narodnjaka
- LDP će se, pretpostavljam i dalje baviti sobom i kritikama DS-a i time dodatno smanjiti šanse za ulazak u Parlament. Ovoga puta ne verujem da će ih Vojvođani nešto podržati pa su im realne šanse za opstanak na sceni minimalne. Iskreno nisam siguran da mi je žao što ovoga puta neće imati ko da zapne za njih (ko je pomenuo Srbljanovićku, ja nisam sigurno).
- DSS se "ukrtio" na 8-10% što im daje fantastičnu opciju i poziciju partnera bez koga se ne može a koji nije prvi na udaru. To je upravo ono što su i želeli.
- Toma je jači nego ikad, situacija mu ide na ruku 100% i konačno je dovoljno moćan da uzme sve što želi.

Boris je sad valjda napokon shvatio šta znači ono "neće nas uništiti neprijatelji već mangupi i hohštapleri iz naših redova".

Od pada Miloševića pa na ovamo nije zabeleženo ovako pogubno kadrovisanje i guranje nesposobnih partijskih poslušnika u prve redove državnog aparata. To se smučilo i svim normalnim članovima DS-a, a o narodu da ne govorim. Kako ste kuvali sad kusajte i mi zajedno sa vama.

Vlada - bivši glasač DS

pre 14 godina

Obično ne želim da šaljem bilo kakve komentare, ali ovde ima stvarno jako pametnog i obrazovanog sveta koji me je oduševio analizom stanja u zemlji.

Gospodo iz DS, ovde vam je elita Srbije poručila šta misli o vama. Ne možete da se sakrivate iza Đilasa, kao osobe koja trenutno drži na leđima vašu stranku.

A za izjavu "tim koji dobija, ne treba menjati" pokazuje u kakvim oblacima živite.

Jututunski sindrom

pre 14 godina

Miskoviceva vladavina, gladni i obespravljeni gradjani, Cedina vila da Dedinju i koketiranje sa DS, Gordanina cipela u skupstini, samo su vrh ledenog brega koji je doneo poraz tzv proevropskom bloku. Mene ne treba niko da dovodi na biraliste ako znam da postoji stranka kojoj verujem i nije problem u tehnici naterivanja gradjana da se pojave na biralistima, vec u kredibilitetu stranaka koje ocekuju da im gradjani poklone svioje poverenje.

prevareni glasac

pre 14 godina

Ima nade za ovu zemlju! Ne mislim na to sto je na Vozdovcu pobedion SNS (licno ne mislim da su oni resenje). Ali komentari na ovu vest, nagovestavaju da je pocelo da se "pali" kriticki pogled. Jedino sto se ne slazem sa vecinom, je da da toga, da ce smanjiti licno bogacenje, nepotizam i afere, nema nista, cak ni posle ovih rezultata. Zasto? Pa zato, sto je to jedini razlog njihovog bavljenja politikom. Ali docice se i do toga. Nadam se da je svima jasno da je vreme za "velike" izbore!!!

sn

pre 14 godina

Jao, kako su pateticni ovi analiticari: 'blok naklonjen DS-u je apatican'. Nije apatican nego duboko razocaran onim sto je do sada uradjeno!!! Do sada sam uvek glasala za DS ali na sledece izbore ne izlazim (kao ni jos dva punoletna clana moje porodice). Ne mogu da glasam za SNS, bacam glas na razne marginalce i slicno - jednostavno necu izaci. Dosta mi je vise glasanja 'protiv' nekog. Kod mene prica 'birati manje od dva zla' vise ne pije vodu. Ovi koji su sada na vlasti nicime nisu pokazali da su bolji od konkurenata. Cela prica oko EU integracija je takodje prilicno problematicna. Puna su im usta Evrope a u praksi furaju potpuno anti-evropske postupke. Sve je samo poza i sminka.

Da su se vise bavili uvodjenjem reda u drzavu i sektore koje su vodili ne bi morali da ulaze u razne trule koalicije koje ce im doci glave (ovde ne mislim samo na SPS). Nema te Saper-Krstic strategije koja ce ih spasti ako se ne uzmu u pamet. Mada, nesto nisam sigurna da ce se osvestiti. Verovatno ce se Predsednik i dalje savetovati sa pomenutim dvojcem...

Grof of Milutovac

pre 14 godina

Ja sam sokiran da je uopste neko izasao na izbore!
'Aj' dobro, znao sam da ce izaci ovi robovi i oportunisti uclanjeni po strankama, al' da ce tu izaci preko 40% iz spiskova!?!?
Ja to nisma ocekivao.
Zato, moj duboki naklon svima koji ste im dali legitimitet za nerad i kraduckanje.

svejedno je

pre 14 godina

svi su oni isti bez obzira kako se zovu. SNS samo jos nije dobio priliku da uradi ovo sto rade stranke koje su trenutno na vlasti, i one koje su to isto radile pre njih. Cim pobede rusicemo i njih i tako...

zemljotres!

pre 14 godina

8,55% razlika!!! DS je DEMOLIRANA na ovim izborima, i sad se postavlja i pitanje legitimnosti vlasti koja je dozivela ovako tezak poraz i po pitanju republickog parlamenta...

zoranzoran

pre 14 godina

Znači na izbore je izašlo 41,95%, upisanih birača. Baš se pitam čemu li se nadaju ti birači kad izlaze na glasanje. Ja imam utisak da su svi ponuđeni jednaki. Gledaju samo kako da što više prigrabe za sebe, a biračima lažna obećanja. Samo napred birači, biraj te ih, birajte ih...

Waistiny

pre 14 godina

Ocekujem jos jednu u nizu definitivnih najava predsednika oko razracunavanja sa organizovanim kriminalom, navijackim huliganima i sl.

A koliko to pije vodu, izvol'te.

Prvi put mi je drago da pobede ovi. Ako ovo ne nauci DS pameti, onda i nisu za bolje nego za opoziciju. I to na malo duze vreme.

Milos

pre 14 godina

Opstina Vozdovac ima 150 000 ljudi sa pravom glasa..To uposte nije mala cifra..Ovi izbori na Vozdovcu pokazuju da je dosao kraj ove vlasti...Jos 5-6 meseci i kraj...Doslo je vreme za promene...Mislim da ovi izbori u lokalu reprezentuju i raspolozenje biraca i na republickom nivou, sto ce se ubrzo pokazati istinitim...

dejan

pre 14 godina

Iako je objavljeno vise od 100 komentara, interesantno mi je sto se ni u jednom ne pronalazim.Svi su manje-vise establizovani i sistemski iako na prvi pogled razliciti. Uostalom i gotovo sve politicke stranke ma koliko izgledale suprostavljene lice kao jaje jajetu. U krajnjem ishodistu te stranke nisu virtuelne nego ih cine i glasaju gradjani ove zemlje KOJI SU IDEOLOSKI USMERENI VEC 60 I KUSUR GODINA. Svima se ti isti kao gade, pa se obozavaju, pa kritikuju, pa likuje zbog necijeg trenutnog uspona ili propasti. Pri tome, kao ubedjeni demokrata, naravno, nikom ne sporim pravo na tako nesto. Ipak lose izbore vecine u ovoj zemlji koji su sa lakocom glasali devedesetoprocentno, za Slobu, Kostunicu, Tadic&Nikolic (pre samo godinu dana 70 posto za poslednju dvojicu) direktno me je pogadjalo u vidu trosenja mladosti, a sada vec i srednjovecnosti, niskim platama, besmislenim ratovima,sankcijama,mobilizacijama, izolovanoscu...tako i posmatram pobedu ovih do pre sest meseci bedzista, ratnika zardjalih kasika, branioca Ogulina i Marsa sa okolinom, podstanara sa kucama, nezaposlenih sa prvim radnim mestom ministra, Jorgovanke ekonomiste bez Vjerice, Gordane i Kosova...jednom neko odluci da oni budu novi i napredni i gore pomenuti navijaci, glasaci, bojkotasi razocareni, odusevljeni, zaboravise sve i evo ih novi...cestitke, viteski, pa to je demokratija, ali da samo ce da postoje te dve opcije, od srca pozeli neredovni platisa infostana i redovni kandidat za gradonacelnika sa imenom i bez imena stranke na plakatu...najavljuju opet neko njihovo prolece kao sto nekad najavise svojoj deci vecnoj u Srbiji do Tokija. I nije problem, sve su ugurali u svoje ideoloske staze - viva evropa 2030., ua NATO, 4 stuba bez srama, nesvrstani u nama...igranka bez prestanka...uostalom vise nije ni vazno. Deca nas koji od 45. ili 90. slavice ukidanje njihovih viza zbog odlaska u jednom pravcu, i to ne njihovim jevtinim kampanjama, pardon - letovima.

kuki

pre 14 godina

verovatno su glasovi ostali ZAMRZNUTI ko nase plate ovako nesto je ocekivano ali ja verujem da moze da bude jos mnogo gore ali boze moj samo vi dragi ministri dalje zamrzavajte nas plate a odmrzavajte troskove (kontrolisane) pa cete videti do cega ce se doci mozda i treba da se desi tako nesto na kraju. Sve manje i manje ce ljudi izlaziti na biralista a zasto pa iz razloga sto us svi ISTI nema razlike izmedju tome borisa i voje, tj. ja je nevidim zao mi je ali je tako. Mozda se nesto promeni mada cisto sumnjam ja i dalje imam platu od cirka 250E.

Dragan

pre 14 godina

Premijeru i predsednice Tadicu, hocete da hapsite lopove po osnovu izvestaja revizora? Necete? Sve je po zakonu? dobro, onda cu da glasam za Tomu. Kada ce izbori za Narodnu Skupstinu?

deki

pre 14 godina

Lepo je znati iz kojih će stranaka biti regrutovani odbornici u opštini Voždovac. Inače, odbornici koji budu izabrani će imati veliki uticaj na život ljudi u Srbiji, pogotovo onih koji imaju prebivalište van opštine Voždovac. Ili možda neće imati uticaj??

makijaveli

pre 14 godina

Bruka, SNS + DSS/NS ima skoro 1000 glasova vise od DS koalicije, LDP, G17+ i koalicije oko SPS, a sa glasovima Radikala i bivse radikalke skor 4000 glasova vise!Ako ne verujete pogledajte sajt opstine . I to na Vozdovcu, gde je tzv. demokratska opozicija uvek pobedjivala od prvih visestranackih izbora.
Ove izbore je raspisao Djilas kad i Zemun (totalno bez razloga, i jedne i druge) kao da bi dobio Zemun, a ono ode i Vozdovac, uz sve otvaranje domazdravlja i Ripnju, dzabe telefona od Telekoma...
Da budem iskren, meni je kao Vozdovcaninu jako tesko da vidim kako se Vucic seiri, ali mislim da je tzv demokratska opcija na celu sa DS (koji je ubedljivo najodgovorniji kako za stanje na Vozdovcu kao i sve oko njega jer je imao 70 % vlasti) duboko izgubila kompas. Tuzno, ali nadam se otreznjujuce.

Moca

pre 14 godina

Da, krivi su im biraci, a ne razmisljaju o tome zasto njihovi biraci nisu izasli da glasaju. Bice da nije zbog toga sto ih je mrzelo da odu do birackog mesta, nego zato sto vise puta iznevereni i razocarani nemaju za koga i za sta da glasaju. Bojim se da ce se isto dogoditi i na prvim parlamentarnim izborima,jer ljudi vise nece da glasaju protiv, nego za. Da citiram jednu meni dragu osobu - "Imam ideju, ali nemam opciju".

Igorko

pre 14 godina

Potpuno očekivani scenario. DS je toliko sebe unazadio time što građane Srbije smatra tolikim imbecilima ( primer vakcinacije, navodne brige o nezaposlenima). Ljudi, sa pričom je gotovo, pa svesni ste da je nemoguće zaposliti se više nigde bez stranačkog rendgena vladajućih partija. A to se sve pripusuje DS-u. Ispravno. Poruka za predsednika: Mnogo šminkeraja, i previše za ovu bedu kojoj si predsednik.

Južnoprugaš

pre 14 godina

Beograđani... Gde su glasovi DS-a? Zamrzavate plate u javnom sektoru, ali naravno, pre toga ste vaše u javnom sektoru Bg-a godinama dizali. Što bi jedan zaposleni na istim poslovima u lokalnom javnom preduzeću Beograda imao pet puta veću platu od nekog u drugom gradu. Zamrznite Vi plate prema stručnosti, a ne po političkoj pripadnosti. Nemate pojma o ekonomiji, rupa do rupe u svakom propisu. I vi da vodite državu. Ma ajde bre...

gerarihir

pre 14 godina

Tjah, ljudi i meni je dosta DS-a, izneverio me je LDP, ali isto tako ce i ovi sns puchi.. Ko god da bude tamo gore, nece nam ici ni na gore, a ni na dole, tako da se ne vredi nesto preterano sekirat.

marko

pre 14 godina

Setih se proslonedeljnog nastupa Zorana Ostojica iz LDP.Pominjao je da LDP ima oko 15% glasova u Beogradu.Nije ni trepnuo a to je izgovorio.LDPje realno na samo 30% tih glasova!
Na primeru Vozdovca se jasno odslikava pad te stranke.Pre 17 meseci su dobili 8% pre 5 meseci dobise 6% a sada 4%.S
Ja sam po idejama veoma blizak LDP ali definitivno dok je ovo rukovodstvo stranke bojim se da mnogo liberala nece glasati za LDP i da ce cak i u Beogradu biti vanparlamentarni.
Ceda nema odogovore na brojna pitanja i ne nudi resenja.Isti je problem i sa lokalnim odborima koji su slabasni i bez ikakvog rejtinga.
Bojim se da je ovo pocetak nestanka LDP ili mozda pocetak drugacijeg rezonovanja i odlaska rukovodstva partije.

izgubio na izborima

pre 14 godina

Glasate za Tomu ..., a smetaju vam huligani koji napadaju ljude na ulici zbog kisobrana... Ja stvarno ne znam sta vi hocete???

ZoranNS

pre 14 godina

Davanje ministrima još jednu šansu (šansa im je data kada su izabrani) da se poprave donelo je rezultat koji se lako može odslikati i na republičkom nivou. Ne biraju se ministri da bi šegrtovali, nego se pretpostavlja da znaju da rade svoj posao, ako su omanuli, oproštaja nema, ostavka ili smena. Ne bih voleo, ali gubitničke koalicije se brzo raspadaju. SPS koji je spasao DS lako može I da ga sahrani.

petar

pre 14 godina

S obzirom na neispunjena predizborna obećanja i izneverena očekivanja, broj ljudi koji su glasali za DS je fantastičan i posledica je kontrole nad medijima i čenjenice da je njihovim pristalicama još uvek teško da se opredele za nekada potpuno neprihvatljivog Nikolića. Ali, vreme prolazi i broj takvih gnevnih građana će biti sve više, makar se Tadić svako veće pojavljivao u Dnevnicima po pet puta, govorio o svemu i svačemu, makar prodali Telekom i od tih para podigli plate i penzije pred sledece izbore, makar spin majstoji ponovo lansirali neku priču tima 1000 evra od akcija ili neki novi Fijat ulazi u Srbiju i donosi blagostanje. Dragi moji iz DS-a, svemu dođe kraj pa i prodaji magle. A dosta je i bilo...

klogu

pre 14 godina

Moj glas za DS nećete više nikada dobiti sem ako ne krenete odlučnije u čišćenje ove septičke jame od šljama, korupcije, kriminala, nepotizma... Marketing je jedno a činjenje je drugo...

Dragi

pre 14 godina

Ovo je odgovor na Tadićevu politiku da može sa svakim radi opšteg interesa. Pa mislim, da li stvarno to više može neko da popije. I dobar Vam je rezultat, sve će biti lošiji, polako samo. Neka Vas glasa onaj Miladin kome ste dali milionče, sram Vas bilo.

Dragan

pre 14 godina

Kada sa jedne strane imate Njih, bez obzira na pol. pripadnost i Narod, bez obzira na pol. opredeljenje, onda se slaba izlaznost ne moze objasnjavati APATICNOSCU onih koji nekog PODRZAVAJU. Ovi i Ovakvi Oni, sa zadnjicama u foteljama, razlicitim dresovima, berzom funkcija jednostavno NEMAJU PODRSKU U NARODU i to je jedini zakljucak!

Aleksandar

pre 14 godina

Ako nek se menja vlast sto cesce.Srbija je najvise napredovala pocetkom 20. veka, kada su vlade trajale jedva 6 meseci.E kad su politicari u takvoj situaciji da im je pozicija klimava, e onda se sete da nesto moraju da urade za drzavu i narod, a ne samo da kradu za sebe. Pozdravljam ovu pobedu sns-a, kao dokaz se svest u Srbiji polako menja, a ne kao simpatiju prema Tomi ili Vucicu.

Aleksandar

pre 14 godina

Rezultat je krajnje ocekivan.
Nevidim cemu tolika halabuka oko LDp, SNS ili DS? Pobedio je ko je pobedio. Neka rade, neka pokazu sta znaju i umaju. Krajnje je vreme da se sva te politika, a nasi politicari su svi jako ~viskoki politicari~, personalizuje i da konacno svako od nas kao glasac, zna za koga glasa po imenu i prezimenu. Dosta sakrivanja iza imena stranaka i lidera, ajmo malo vise licne odgovornosti u zivotu, pogotovo javnom.

5. Oktobar

pre 14 godina

Nije ni čudo da smo izgubili izbore kada su izneverena sva petooktobarska obećanja. Insajder o grdjevinskoj mafiji Vas je uzdrmao a ovaj o navijačima će Vas sahraniti. Sramota je da novinar mora da dodje do saznanja o korupciji i zloupotrebama umesto mnogobrojnih sluzbi koje su dobro plaćene da to rade. A od Vas samo prazna obećanja, koja niko više ni ne uzima za ozbiljno. Činjenica da su oni koji su uzeli milione Eura pretežno iz DS, nameće se zaključak da ili delite pare sa njima ili ste stvarno nesposobni da se obračunate sa korupcijom. I zato i vise nećemo ni izlaziti na glasanje i davati Vam podršku.Sudije, koje su pustile navijače-kriminalce na slobodu, treba krivično goniti ili za primanje mita ili za nesavesno obavljanje posla pa se takve stvari ne bi više dešavale.

Nenad Petrov

pre 14 godina

Dok je Ugljesa direktor LDP-a ta stanka ima da pada sve nize i nize... Zapitajte se malo sta radite i kako se ophodite prema biracima!

Realista

pre 14 godina

Ako ste demokrate podhitno raspisujte parlamentarne izbore ili menjajte nešto rapidno. Institucije pustite da rade, ne dozvoljavajte da u svakom mestu sudijama upravljaju predsednici opština, koji su uglavnom njihove najveće mušterije. I da, sjajan komentar je neko dao za plate u javnom sektoru. Kakva je ta Uredba koja nekome sa fakultetom zamrzava platu na 35000, a nekome, pre svega u Bg, na 1000000, a rade potpuno iste poslove. Tu uredbu podhitno van snage. To vam je uništilo biračko telo koje po prirodi stvari treba da glasa za DS. Pa ko Vam pravi takve zakone, ljudi, aman?

Jegulja

pre 14 godina

ne mogu da kazem da mi je drago. bilo bi mi drago kada bi na opstim izborima izaslo manje od 30% biraca. to bi bila poruka da je dosta igranja, izraza "treba", "hocemo", "moramo", otvaranja 2km puta, slikanje pored tri plava kombinezona itd. svi koji su u igri za glasove su likovi i navikli su na takvo stanje. mali odziv bi im bio prvi zuti karton pa neka se sami izmedju sebe tuku za vlast. takodje, vise ne bi mogli da se zaklanjaju iza glasova biraca jer isti bi svojim neizlazenjem poslali jasnu poruku. ako im to ne bi bilo dovoljno da se dovedu u red i konacno pocnu da rade i ostvaruju rezultate crveni karton bi trebalo da bude u vidu gradjanske neposlusnosti. e sad jeste malo utopija ali ja do daljeg necu na izbore. svi su u talu i to treba razbucati.

ćići

pre 14 godina

Put od lepih želja i demagoških floskula je veoma različit od pragmatizma vladajuće koalicije, uključujući tu i LDP. Ovo je lepa opomena koja će sigurno imati implikacije u daljim društvenim tokovima. Manje mislite o sopstvenim interesima i nepotizmu i shvatite da su građani ti koji trebaju kvalitetan servis vlasti. Inače sve političke stranke su jedan homogeni deo sistema države koje kada se ugase reflektori dele dobit.

Era

pre 14 godina

Premijer: "Tim koji pobedjuje ne treba menjati" je prst u oko biracima. Koga je pobedio, siromastvo, korupciju i kriminal??? Gospodo, ovaj rezultat bi bio i na republickom nivou, sutra vec, vreme radi za SNS. Tako je to kada svako prigrabi "svoj" resor i nikome ne polaze racune, svaka stranka je Vlada za sebe.

taraba

pre 14 godina

ja preletace nikad ne bi uzimo uzbiljno, to mi je ko kad bi zena otisla kod komsije, pa kod drugog komsije, pa mi se vrati kad sam kupio novi auto zato sto me voli...

duda

pre 14 godina

...
Od kada sam dobila glasacko pravo glasala sam ili za DS ili za koaliciju u kojoj je DS, verujuci da ce oni biti snaga koja ce promeniti nesto u Srbiji.
Medjutim ove poslednje stvari koje sam videla i kojima sam bila svedok, na zalost su me ubedile da su ( cast izuzecima) postali totalno beskrupulozni u svojim bahatim mahinacijama. Zar zaista misle da ce im to biti oprosteno.
Tako da, apstinencija nije kukavicluk, nego stvar izbora u mutnoj vodi nase Srbije.

Vukašin

pre 14 godina

DS -i mora biti jasno da izbore više ne može dobiti na priči kako su samo oni sigurna budućnost za Srbiju. S tim je gotovo. Dakle, obzirom da sam Vas do sada redovno glasao, a veoma ste malo uradili na funkcionisanje institucija u Srbiji, koje uglavnom koristite za sopstveni marketing ( primer šampanjca na stadionu), ovo Vam je opomena da se ne igrate svešću birača. Pokažite da neštofunkcioniše u zemlji normalno. Ukinite moć gospodarima kojima ste je Vi dali.

Milan Ostroški

pre 14 godina

Zašto kažete da je DS osvojila 20 mandata? To nije tačno. To su mandati koalicije "Za bolji Voždovac", inače bi DS sigvurno imala najviše 17 odbornika. Tačno je da Vuk i Rasim nisu ovde igrali veliku ulogu, ali nekoiliko procenata glasova doneli su koaliciji (pre tri meseca Rasim je išao sam i prešao cenzus). Sve ovo pišem da bih pokazao kako je poraz DS još veći nego što ga predstavljaju... Čudi me da se niko nije setio Statuta Vojvodine i ko je najzaslužniji što je Statut usvojen? Zar nije DS? A šta će nam doneti, pokazaće vreme. Ja verujem, samo nove nevolje.

duda

pre 14 godina

Ma nemojte nista da brinete, sad ce novoizabrane ekonomske diplomate ocas posla resiti stvar i postaviti sve stvari na svoje mesto.
Pa oni su pravi profesionalci!
Mi, naivni, cemo dotle cekati da vidimo sta ce se desiti i koliko ce jos glasova izgubiti " tim koji pobedjuje".

Dejan

pre 14 godina

Sve partije se nalaze na platnom spisku tajkuna tako da ne cudi da rade za potrebe istih a ne gradjana Srbije.
Kao takve ne mogu me animirati da izadjem na izbore i glasam za bilo koju od njih....
Mozete imati kontrolu nad svim novinama i televizijama ali moje misljenje promeniti necete.
Dovoljno mi je da vidim kako moji drugovi fakultetski obrazovani ljudi zive sa jedne strane i sjaj, bes i bahatost ljudi koji voze skupocene automobile sa druge strane i kazem jadna li si zemljo Srbijo.....

djidji

pre 14 godina

Sasvim je jasno da su ove izbore odlucili apstinenti, u koje i sam spadam, i veoma mi je drago zbog toga, jer mislim da je to kriticna masa koja ne pristaje na kompromise i ne zeli da bude prevarena po ko zna koji put.
A sta drugo preostaje nama koji ne zelimo da nam premijer bude osoba bez ikakvog politickog autoriteta, potpuno bezlicna, na to mesto dovedena samo da da bi imali premijera? Kako da ne kaznimo one koji su do pre samo nekoliko meseci obecavali stednju u svim drzavnim institucijama, sredjivanje javnih finansija, jer Boze moj kriza je velika. A onda kad stigne racun za popijeno i pojedeno kazu :
"Jeste trosili smo preko svake mere, ali nema elemenata krivicne odgovornosti".
Nasim ministrima je jedino vazno da ne zaglave Zabelu.
Onda se pojavi Tadic, odalami par zutih kartona, i za nekoliko dana nikom nista. Onda nove afere, nova upozorenja, floskule o potrebi samoprociscenja i tako do vecnosti. E pa vecnost je svaki dan sve blize. Svaki put kad onaj preduzimac u crnoj LACOSTA majci odvali neku glupost o auto-putevima ili necem slicnom, gubite bar po jedan glas. Kad god Tomica promeni iskaz o vakcinama, ode jedna mesna zajednica. Za svaki Miskovicev milion, nema jedne opstine. Lako je izracunati kad ce biti kraj.

cedo odlazi!

pre 14 godina

Vreme je, da svi oni koji se najvise pozivaju na evropske standarde i sistem vrednosti, (u skladu sa istim) budu i najodgovorniji.

mislim

pre 14 godina

korupcija kriminal nepotizam prostitucija narkomanija nasilje nefunkcionisanje pravne drzave unutar partijska nedisciplina i trgovina potkradanje budzeta i narodnih para use nase i podase decenijsko zaostajanje za evropskim okruzenjem providni marketing u smislu nije vazno sta stvarno jeste nego sta narod misli o tome a narod ce misliti ono sto mu kazu kontrokisani mediji - cuvajmo brankicu da nam je bar jos takvih - sns svaka cast za katarzu i hrabrost za korekciju bivse radikalske politike ukljucenje inteligencije u vodjenje partije partijsku disciplinu i uverenje naroda da bi se sa gore navedenim pojavama daleko bolje obracunali - zelim im da ne propuste ovu sansu jer se bojim da ih vise mozda nece dobiti. Za bolju i svetski napredniju Srbiju za nasu napacenu decu i omladinu socijalista i socijaldemokrata sretno vozdovac

Tiger

pre 14 godina

Do izborne cutnje, Vozdovac je bio na svakoj televiziji,kopalo se, telefoniralo, paradiralo, cak su se gledali i filmovi na zidu bioskopa, a sada MUK....Da li je zatisje pred buru????

Milica

pre 14 godina

Podavalje nikada nije ni bilo naklonjeno DS-u...da se ne lazemo. I ne slazem se da oni cine vecinu biraca na Vozdovcu , od 82 biracka mesta 15 cini Podavalje zajedno sa Jajincima sto bi da je gradski deo dobro prosao dovelo do egala.

SNS je od gradskog dela pobedio na svim "srednjim" delovima, na Banjici,sva tri Medaka, Jerkovicu, Veljko Vlahovic, Kumodrazu i dobro parce koje zahvata Vojvode Stepe.

U "najurbanijem" delu Ustanicke ulice DS je u odnosu na prethodne izbore podbacio.

Ako se saberu glasovi samo gradskog dela SNS je opet u plusu.

Dule BG

pre 14 godina

Odlično!!! Princip promenljivosti vlasti je osnovno načelo demokratije. Šteta je što ga mi praktikujemo tek nakon što nam vladajuće garniture upropaste po celu deceniju. Menjaj Srbijo na svake 4 godine, a i češće ako možeš!

Miroslav.Miletic DI

pre 14 godina

Iako sam član DS-a, ovo je za mene normalno, zbog neispunjenih obećanja, kod mene u opštini Lazarevac se članstvo osipa, jer posle Insajdera i afere sa angažovanjem mašina u Kombinatu, velike halabuke, ništa se ne dešava, nema hapšenja, tako da je razočarenje veliko!

Era

pre 14 godina

Gospodine Predsedniče, i pored belog šengena i neviđene kampanje na Voždovcu rezultati su katastofalni za Vas. Ako i dalje želite da vladate Srbijom pod hitno krenite sa drastičnim rezovima i načinom funkcionisanja Vaše stranke i institucija u Srbiji. One koji loše rade svoj posao, smenite; one koji su se ogrešili o zakon i zloupotrbili položaj, uhapsite!! Nama je dosta više praznih priča nestručnih ljudi koji troše naše pare i pune svoje džepove, a rezultata nigde. Narodu je dosta i narod sve vidi i sve zna. Od opština, javnih i gradskih preduzeća pa do ministarstava zna se sistem napredovanja i zna se da se gleda samo lični i partijski interes! Siromašna smo mi zemlja da bi podmirili sve te lopove, a da i nama nešto ostane! Deset godina ste na vlasi, a Srbija nije dobila ni jedan pristojan auto-put, da ne govorim o nečem većem, a za to vreme mnogi direktori i funkcioneri su se poprilično okoristili. I to se zna! Pustite više praznu priču i krenite u akciju!!! Inače....

mara

pre 14 godina

Gospodo iz DS-a raspisali ste bespotrebno vanredne izbore na na Vozdovcu da bi bili pandam Zemunu. Sta ste trazili to ste i dobili. Svaka cast sa narodom se ne igra.Hvalili ste Tomu na sva zvona pa sada gledajte sta ce te.Dali ce neko da odgovara po revizorskom izvestaju ili ce dobiti od Tadica samo no no.... itd.itd.

Petar

pre 14 godina

То ти је жути картон екипи Демократске Странке од незадовољних навијача.
Мораћете нешто да мењате у игри.

Iznogud

pre 14 godina

E sad bi Djilas mogao da ispuni obecanje , ako se iko seca njegovog obecanja ... sta ce da uradi ako izgubi izbore u Zemunu i na Vozdovcu !!!

marko

pre 14 godina

Odgovor je prost zasto je sns dobro prosao zato sto je narod gladan zedan praznih dzepova go i bos u kreditima do guse zato sto je sit obecanja a prazan stomaku i tanjir narodu je dosta afera i tajkuna zato sto ne vidi bolje sutra ne vidi perspektivu. Nisam politicki opredeljen ali je ovo moje misljenje zasnovanu jer radim posao koji zahteva kontakt sa velikim brojem stranaka

DSZ

pre 14 godina

Stvari se moraju iskristalisati, DS treba da shvati da se " vino ne sipa u stare mehove " da su se prvoborci revolucije jako osilili i obogatili, okružili nepismenim i nekompetentnim članstvom koje ih podržava. Jako slično kao SPS i Sloba, poslušan dobiješ posao,tender itd. Sta će biti ako Vojvodjani apstiniraju na sledećim izborima. I ako glasam 20 godina za demokratsku opciju ja lično ne mogu glasati više za ovu kompilaciju stranaka i verovatno ću apstinirati ako DS pod hitno nešto ne preduzme na unutrašnjoj reorganizaciji.
Posle lumperaja u kafani ceh se mora platiti a bircuz provetriti, oprati a lom počistiti.