Osnovano preduzeće za "Južni tok"

Beograd -- "Srbijagas" i "Gasprom" registrovali su u Švajcarskoj zajedničko preduzeće "Južni tok Srbija" koje će upravljati budućim gasovodom kroz našu zemlju.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Mislim da srbijanski pregovaraci nisu postupili ni mudro ni diplomatski. Sav prihod od poreza koji su se trabali placati drzavi Srbiji otici ce tj.ce ostat ce u Svicarskoj. Nerazumijem princip kojim su se rukovodili srbijanski pregovaraci da su toliko i na taj nacin ostetili interese gradana i drzave Srbije! Da se moze bolje i transparentnije pokazuje primjer Slovenije koja je sklopila puno povoljniji ugovor i koja se nije dala prevesti zednu preko vode.
  (Konstantinos Veliki, 18. novembar 2009 12:58)

  # Link komentara

 2. A preduzece je za sta? Za nesto cega nema, a kad ce ga i dal'ce ga biti... Bitno, racuni su otvoreni i bitno srpska javnost sigurno nece imati uvid u njih.
  (Vlada, 18. novembar 2009 00:42)

  # Link komentara

 3. Ha, ha, ha drzava Srbija je osnovala OFF SHORE firmu!!!!! Kriminal! ZUG je poznato mesto u Svajcarskoj gde su locirane mnoge kompanije Ruske oligarhije i takozvani poreski raj! Al ce lako biti iz te firme puniti PRIVATNE racune i Ruskih, a i nasih politikanata!! Vazno je da ce sve to narod da plati!! Tito vrati se...
  (mica, 17. novembar 2009 18:51)

  # Link komentara

 4. Zašto je sedište preduzeća u Švajcerskoj? Zašto je Srbija manjinski vlasnik? Ovo su pitanja koja tužilaštvo treba da postavi g. Bajatoviću.
  (B.B.S., 17. novembar 2009 18:04)

  # Link komentara

 5. Zasto u Svajcarskoj?
  Profit novonastale firme ce biti u inostranstvu, tako da nema osnove za naplatu poreza na profit.
  (Bacvanin, 17. novembar 2009 17:21)

  # Link komentara

 6. Samo par pitanja ovom socijalistickom liku.
  1.Zasto je preduzece osnovano u Svajcarskoj?Zar trasa Juznog toka prolazi i kroz Svajcarsku?
  2.Kako misli da ce manjinski vlasnik imati uticaja na donosenje vaznih odluka?Mozda misli da u upravljanju
  kapitalistickim kompanijama vazi koncenzus??
  Jadna smo mi (kvazi)drzava sa ovako "sposobnim" kadrovima, koji su strucnjaci jedino za populizam, i to od 1987. u kontinuitetu...
  (Leo Krstin, 17. novembar 2009 17:19)

  # Link komentara