Protest protiv "Vukovara 1991"

Zrenjanin -- Ratni vojni invalidi iz Zrenjanina i Žitišta okupili su se u Stajićevu i Begejcima kako bi sprečili dolazak predstavnika Udruženja pravnika "Vukovar 1991".

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Daleko od toga da su uhranjeni, mazeni i pazeni.
  Bilo je zlostavljanja, mucenja i izvodjenja na lazna streljanja. Ovo znam iz, moze se reci, prve ruke...najbolji prijatelj zarobljen u Vukovaru je prosao ovu golgotu. I danas smo prijatelji pored svega. ALI...za rat, kao i za mirenje je potrebno dvoje. U isto vreme kad ova organizacija postavi spomen plocu u Stajicevu, neka slicna delegacija postavi isto takvu spomen plocu u Lori, recimo. Pa da vidimo hoce li da moze.
  Muka mi je vise od domacih dezurnih posipaca pepela tipa Martona. Ne mogu nas takvi likovi izmiriti...veliku vecinu onih koji su prosli golgotu rata, sa sve tri strane nema potrebe miriti. Svi su svesni da se ono kroz sta su jedni prosli, prolazili i drugi. A u najvecem broju slucajeva, danasnji bukaci i "predstavnici" nisu barut ni omirisali, ali zgodno im kupiti politicke poene. Eto, moj predlog Martonu, kao sto rekoh - plocu pod ruku i pravac Split.
  (3banchi, 30. septembar 2009 22:31)

  # Link komentara

 2. Ne mogu da ne osudim zlostavljanja, premlacivanja i silovanja gde god da su se desila.
  Razumem ogorcenost boraca iz ovog zadnjeg rata, koji su ostavili po koji ud ili litru krvi u hrvatskoj, ali reci da su se zatvorenici iz redova mupa, zengi i sl u Stajicevu ugojili i vratili kuci je idiotizam.
  I to su bili neki ljudi, neciji ocevi i braca, koji su imali tu nesrecu da budu ratni zarobljenici na balkanu.
  Mada, u Hrvatskoj su ta udruzenja veterana sigurno 5x gora nego nasa, u to ne sumnjam, tako da s te strane razumem bes ovih domacih.
  (Amos, 30. septembar 2009 20:56)

  # Link komentara

 3. Ima Keruma na sve strane izgleda, nadam se da ce i ovakve izjave neko osuditi ili se gleda samo tuđe.
  (mario, 30. septembar 2009 20:38)

  # Link komentara

 4. "On je naveo da u Stajićevu i Begejcima nije bilo mučenih i zlostavljanih Hrvata već da su tamo uhranjeni, da su se odmorili i da su kada su vraćeni Hrvatsku, uzeli oružje u ruke."
  Ovo da nisam proćitao ne bih vjerovao da neko može ovako nešt izjaviti, pa to je van svake pameti volio bih da se taj susretne sa nekima koji su bili tamo i da takvo nešto tvrdi.
  Ovo se sve radi samo da se ne prizna kako su na tlu Srbije bili logori i kako Srbija nije umješana u rat, a dokaz su evo ovi borci.
  (mario, 30. septembar 2009 20:37)

  # Link komentara

 5. "da su tamo uhranjeni, da su se odmorili..."
  Čovek to reče kao da ne postoji niti jedan svedok ovog "uhranjivanja i odmaranja" zarobljenika na farmama u Stajićevu i Begejcima. Osim toga, nije mi jasno što se invalidi rata i borci bune, pa oni su ratovali na ratištu, bivali ranjavani i zarobljeni; oni koji su bili zarobljeni prošli su manje-više podjednako užasno kao i zarobljeni Hrvati...
  (Lupi pa ostane živ, 30. septembar 2009 19:54)

  # Link komentara

 6. Da,sigurno su ih lijepo hranili, mazili i pazili kao sto su "nasi" u Lori super-humano postupali prema srpskim ratnim zarobljenicima. samo na moju veliku sricu (jer ne zelim da takve psihopate hodaju mojin gradon) "dobrotvore" iz Lore je hrvatski sud osudio na zasluzenu robiju, a ovde ne samo da za zlocine u tim logorima (ubojstva i mucenja,ima pregrst dokaza i svjedocenja) niko nije ni optuzen a kamoli osuden, nego jos se prijeti smrcu nacelniku opcine koji zeli staviti spomen plocu i prijeti se fizickim sukobom ljudima koji zele posjetiti i obiljeziti mjesto svog mucenja. pa zamislite da poslje 2.svj.rata Njemci nisu dozvoljavali Zidovima obilazak logora.
  (ne mogu virovat, 30. septembar 2009 19:53)

  # Link komentara

 7. Podrska pomirenju Srba i Hrvata! Podrska Martonu!
  (milan, 30. septembar 2009 18:07)

  # Link komentara