Pastor: Uskoro rasprava o statutu

Novi Sad -- Lider SVM Ištvan Pastor očekuje da će Skupština Srbije uskoro raspravljati o Statutu Vojvodine i pratećem zakonu o nadležnostima pokrajine.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Ukidanja Vojvodine, suprotno zeljama nekolicine pojedinaca nece biti, jer Vojvodjani to ne zele i to su pokazali. Vojvodina je prirodna celina sa 3 prirodna regiona koja su u njenom sastavu. I BG je rekama podeljen na 3 dela, pa ga niko ne deli u 3 zasebne celine, a isto ima 2 miliona stanovnika kao Vojvodina. A navodni "Sremac" i ostali nek se prvo pobune protiv realne pljacke Srema i ostalih delova koju vrsi BG, pa tek onda ce imati pravo da se bune protiv hipoteticke pljacke od strane Novog Sada. Vrhunac licemerja, duplih standarda i paranoja!
  (Vojvodjan, 30. septembar 2009 22:25)

  # Link komentara

 2. Srem,Banat,Backa su vec prirodni regioni! Cemu sluzi ta dodatna administracija komunistickog imena "pokrajinska",... Zasto su samo kod nas tri "grupisane" ako je to potrebno, sto to ne urade Hrvati sa (primer samo) Baranja,Srijem, Slavonija ili Madjari sa Baranya,Tolna,Bacs-Ciskun ili Rumuni sa Timis, Arad, Caras-Severin vec je svaka zupanija za sebe sa svim svojim pravima i obavezama prema glavnom gradu i bez posrednika u vidu "pokrajinske administracije,.."
  (Cica, 30. septembar 2009 20:13)

  # Link komentara

 3. Ja sam iz uze-Srbije ili nazovite kako god zelite. Zivim dugi niz godina u EU od 86 god proslog veka . Posle dipome koju sam uzeo na polj. fak. u Zemunu otisao sam iz YU tj. Srbije. Moje misljenje je da se Vojodini mora sve dati i jos vise nego sto se trazi . Tako ce se jedno slomiti ova politika koja se vodi u Srbiji . Ako se ova politika i politicari ne zaustave najkasnije do polovine sledce godine od Srbije nece ostati nista, isto kao sto nije ostalo nista od YU . Srbiji ce glave doci popovi sa SPC i akademici sa SANU isto kao sto su dosli glave i Yugoslaviji. Nemojte sumnjati u ovo sto sam napisao jer ce tako biti. Zato jos jednom apelujem na normalne i razumne ljude da se zaloze i spase zto se spasiti moze.
  (daleko sam ja, 30. septembar 2009 15:29)

  # Link komentara

 4. Ma dokle bre mi Vojvodjani da cekamo!!! Vojvodjansko pitanje interncionalizovati ODMAH!!!
  (Vojvodjan BRE!, 30. septembar 2009 15:13)

  # Link komentara

 5. Pitanje svih pitanja je sada Statut koji ništa dobro ne donosi ni Srbiji a niti Vojvodini. Smanjujte administraciju ljudi pobogu. Stvorite uslove za zapošljavanje i na radnim mestima koja nisu direktno na jaslama poreskih obveznika.
  I na kraju: koja su to prava gradjanima ugrožena u Vojvodini za koja se vodi "grčevita" borba a koja će se novim statutom rešiti na opšte zadovoljstvo? Srbiju treba regionalizovati. Kada je u pitanju Vojvodina onda su Srem, Banat i Bačka već po prirodi regioni.
  (Miloš Ilić, 30. septembar 2009 15:08)

  # Link komentara

 6. ovaj gospodin Pastor se nikako ne zalaze za moja prava, ja zelim da se Srbija regionalizuje, takodje i vojvodina u Srbiji na Srem, Banat i Backu, ja ne zelim da zivim u nekoj autonomnoj kvazi drzavi vojvodini nego u regionalizovanoj drzavi Srbiji ia to ovaj statut NE dozvoljava
  Novi Sad
  (Inzenjer-Poslasticar, 30. septembar 2009 14:30)

  # Link komentara

 7. Opet sa tim statutom a zaboravlja se poenta da li je uopste potreban danasnjoj Srbiji takav vid pokrajine? Umesto da se daju veca prava lokalu-opstinama -okruzima, ovde je promena samo umesto Beograda- Novi Sad, stvaraju se tenzije a nista se gradajnima bitno nemenja! Tu duplu administarciju treba placati, i na kraju sta to nebi umela Sr.Mitrovica da cini za Srem i Sremacka mesta (na primer) vec tu MORA da je Novi Sad - posrednik i jos da im se placa!? pa ne treba ni to!
  (Sremac, 30. septembar 2009 14:26)

  # Link komentara

 8. VOJvodini autonomiju !
  Hocemo napredak a ne da nas Beograd zaplece na tom putu!
  (VOJvoda, 30. septembar 2009 13:30)

  # Link komentara

 9. Ko se brine za prava onih koji su iz Vojvodine a nisu za statut?
  (Srem, 30. septembar 2009 13:16)

  # Link komentara

 10. koliko jos da cekamo? crnogorci su to brzo i efikasno resili i vec imaju bolji standard i vece prosecne plate nego gradjani srbije. jos malo pa ce i gradjani "drzave" kosova ziveti bolje. sta ovi nasi vojvodjani cekaju vec godinama?
  (slaninar ns, 30. septembar 2009 13:07)

  # Link komentara

 11. Gospodine Pastor&malobrojni istomisljenici, evo Vam 5(pet)razloga PROTIV:
  1- Pojedine odedbe Statuta su neustavne
  2-Ogromna dodatna, neefikasna administracija
  3-Nasi novci umesto u Beograd idu u Novi Sad
  4-nema sustinske decentralizacije,jer pare ne idu opstinama
  5-politicka destabilizacija Srbije
  (deNiro, 30. septembar 2009 11:36)

  # Link komentara

 12. Svaka čast gospodinu Pastoru, to se zove iskreno, a ne deklarativno zalaganje za Vojvodinu. Nisam pripadnik ni jedne od nacionalnih manjina, i do sada sam glasao za LSV, međutim zbog svega onoga što nisu uradili, a mogli su bar uskratiti podršku vladi, moj glas LSV više dobiti neće.
  (SB&B, 30. septembar 2009 11:02)

  # Link komentara

 13. SVM ce biti prijatno iznenadjen na sledecim izborima.
  (Bacvanin, 30. septembar 2009 10:44)

  # Link komentara

 14. Gospodine Pastor, hvala vam sto se borite za prava AP Vojvodine. Iako nisam pripadnik madjarske niti bilo koje druge manjine, na sledecim izborima imate moj glas.
  (Arch, 30. septembar 2009 10:23)

  # Link komentara

 15. Lepo od Pastora sto se brine za nasa prava, ali to je ipak samo jedna partija. LSV je propao u zemlju.
  Gde su nestali Pajtic i Egeresi?
  Neko im je rekao sta su njihova prava, tojest da imaju pravo da cute?
  Gde su zvanicni predstavnici vlasti u Vojvodini?
  Dokle ce da nam okrecu ledja?
  (northstar, 30. septembar 2009 10:19)

  # Link komentara