Utorak, 29.09.2009.

16:56

Otkazani letovi "Jata"

Direktor "Jata" Srđan Radovanović izjavio je da su svi letovi “Jata” otkazani do sutra u 15 časova, zbog štrajka zaposlenih u "Jat tehnici".

Izvor: B92

Otkazani letovi "Jata" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 14 godina

Naravno da je Milutinu Mrkonjicu strajk JAT Tehnike nije fer kad je napunio svoje dzepove, a kako je radnicima-nije ni vazno. Nije kriva JAT Tehnika, kriv je JAT i drzava kao sto se ne moze reci da su krivi radnici Zastave elektro iz Race kada su blokirali prugu, opet je kriva drzava zbog losih privatizacija, pa ministri lepo napune svoje dzepove, a radnici gladuju. Steta je sto putnici ne mogu da otputuju kuda su naumili nego ispastaju tudje bezobrazluke i bahatosti.

Gospodin Gradjanin

pre 14 godina

Struktura zaposlenih u Jat tehnici je takva da se kulturoloski i po nacinu razmisljanja naslanja na one siroke slojeve naseg drustva koji su doprineli opstem primitivizmu, bezakonju i poremecaju svih vrednosti. U Jat Airways-u nije mnogo bolja situacija, ali se cine neki napori prvensveno letackog kadra i nekoliko entuzijasta u rukovodecem timu da kompanija opstane u svetskoj krizi avio saobracaja koja je pocela godinu dana pre globalne ekonomske krize. Nije tezak odgovor na pitanje da li drzavi treba ovakva avio kompanija, ali ozbiljno restruktuirana i sa stranim vlasnikom bi mozda imala sansu. U ovoj drzavi i sa ovakvom globalnom krizom avio saobracaja mislim da su male sanse da se tako nesto desi.

Pajero

pre 14 godina

Gospodine Radovanovicu, ja vas u potpunosti razumem. Evo sta se meni desilo pre neki dan. Oteram ja kola kod vulkanizera, majstor zavrsi posao, ali zamislite trazi pare odmah. Ja mu lepo kazem da me saceka neko vreme dok ne skupim jer mi je zena otisla u soping u Italiju, a cerka na more u Spaniji. On ni da cuje. Ja mu lepo kazem da sam platio i neke "devojcice" za drustvo jer sam pravio neku zurku i da nemam ni prebijenog dinara. On zakljucao garazu i otisao. I tako se ja sada vozim GSP-om zbog neodgovornog majstora koji ne haje za tudje probleme i vreme. Problem je sto me i mnogi prijatelji kojima sam ovo ispricao ne razumeju. Pa zar bas niko u ovoj napacenoj zemlji nema razumevanja nizasta. Eto toliko, nadam se da me vi razumete, jer ja vas shvatam i neizmerno sam srecan sto ipak nisam lud i da neko razmislja kao ja.

dole jat

pre 14 godina

Upravo sam propustio let na drugi kraj sveta zbog toga sto je prvi od 4 leta bio sa Jatom... Zelim im sve najgore, nisu ni zasluzili da postoje... eto toliko!

sasa

pre 14 godina

Ma da uvek je kriv neko drugi, nema veze sto je Jat naplatio svoje karte od putnika i to unapred, a ostao duzan tehnici, keteringu i ostalim dobavljacima. Sram vas bilo. Da , i vas u tehnici i vas u keteringu i vas u jugopetrolu da i vas u suportu takodje. Svi vi hocete da upropastite Jat. Pa gde ce ako Jata nestane da se zaposljavaju partijski drugovi i najmiliji rodjaci . Ne mislite valjda da postoji bilo kakvo opravdanje da devetnestom savetniku generalnog direktora Jata , inace odanom partijskom drugu , na bilo koji nacin kasni plata od nekoliko hiljada eura.

Vladan R

pre 14 godina

Ne znam samo kako pojedinci imaju smelosti da brane JAT a napadaju tehniku. Kakve veze ima da li su i koliko su novac dobili avansno i gde su ga potrosili ako su odradili taj avanas, odnosno zaradili i znatno vise od pomenutog avansa. Kako je samo bezobrazna izjava da se otima od pilota i stjuardesa da bi se dalo mehanicarima. Nima se NISTA NE POKLANJA VEC IM SE PLACA ZA URADJEN POSAO. Znaci li to da piloti redovno treba da dobijaju hiljade evra i kada lete ali i kada ne lete a da se mehanicarima ne treba isplatiti ni nekoliko stotina evra koji su uzgred budi receno zadradili.

Milica K.

pre 14 godina

Nagovestaj veoma lose jeseni u trenutku kad treba da se dobije beli sengen i 2-3 giganta kao sto je JAT neka naprave blokade i to je pocetak kraja nase sadasnje Vlade.

Miwica

pre 14 godina

sta reci ...
prvo PREplatis kartu ... onda se juris sa stujardesom za casu vode ... guzvas na sedistu koje je velicine za malu decu i kada sve to prodjes kako bi otisao na odmor za koji stedis cele godine ... ne mozes da se vratis ... jer je neko imao pogresnu politiku pre par godina ... sjajno!
... i kao vrhunac ... dobijes i otkaz zato sto se na poslu ne pojavis na vreme jer su ti iz jata ponudili ili da zamenis kartu za drugi dan (naravno tek kada se strajk zavrsi) ili ... za drugu avio kompaniju ... sa kojom ti let traje bar 20 sati :)
a da ...i... ako bas bas nemas srece onda sam placas hotel za vreme trajanja strajka ... perfect

mike7x7

pre 14 godina

Nije im dosta 16 miliona bilo Eura ili Dolara AVANSNO? Gde i za sta su ih potrosili? Hoce li opet da traze ali sada od Mrkonjica da ukrade od pilota i stjuardesa plate kao onomad sto im je Velja omogucio? Zasto vec nisu angazovani strani mehanicari za dnevne preglede, a za radove fala bogu u okruzenju ima i boljih i jeftinijih servisa?

Ana

pre 14 godina

Srecom po putnike postoje i druge kompanije na vecini linija. Posto JAT ima veoma visoke cene, konkurencija se nivelisala sa njima, ali pruza bolje usluge. Tako za iste pare, ili za nesto manje mozete da letite drugom kompanijom i imate bolji tretman tokom leta, udobnija sedista i bolje posluzenje u vecini slucajeva.

Uz to aerodrom Beograd naplacuje ogromene aerodromske takse pa svi letovi iz Beograda postaju strasno skupi. Steta sto Srbija ima samo dva aerodroma pa nema konkurencije.

Pex

pre 14 godina

Hahaha..zasto nisu vec angazovani strani mehanicari..prvo, to je krsenje konvencije vazduhoplovstva gde se ne moze uzimati posao ljudima koji su u strajku..a kako bi to izgledalo da JAT nema novac da plati nesto sto je potpisao da ce da isplacuje svakog meseca (niko ga nije terao), a da se odjednom stvori novac za strane mehanicare? Pa ko je onda ovde lud? Zasto onda od starta nemaju te svoje dovedene mehanicare iz tih 'boljih i jeftinijih servisa'?

dare

pre 14 godina

KLINA (Majstorska igra...)


Jedan bude klin, drugi klešta.
Ostali su majstori...

Klešta uhvate klin za glavu,
Zubima ga, rukama ga dohvate.
I vuku ga, vuku...
Vade ga iz patosa
Obično mu samo glavu otkinu.
Teško je izvaditi iz patosa klin.

Majstori onda kažu:
Ne valjaju klešta!
Razvale im vilice, polome im ruke
I bace kroz prozor.

Neko drugi, zatim bude klin.
Neko drugi klešta.
Ostali su majstori...

Vasko Popa

bugzy

pre 14 godina

Podrška Jat Tehnici! Izdržite dok vam ne isplate i poslednji dinar od tih 100 miliona i nadalje radite samo na avans: prvo pare pa održavanje. Biznis je biznis, a ko je kriv Jatu što je nesposoban da preživi. Najbolje što može da se desi je da Jat propadne: Srbija ima manji izdatak u budžetu, a građani Srbije prvi put priliku da lete neuporedivo kvalitetnije i jeftinije.

milan BG

pre 14 godina

"Direktore", odgovornost za uskracivanje odrzavanja aviona Jat Ervejza je na Vama! Vi u svojoj kompaniji redovno isplacujete plate i dnevnice, a onima od kojih zavisite, ne! Mada, vas predhodnik je imao neke ortake u Tunisu, pa mozda napravite dil sa njima. Jes' da ce da kosta ko sv.Petra kajgana, al' ima se brate, moze se..... OSVESTITE SE

Boris

pre 14 godina

Izgleda da ovima iz JAT-a još nisu javili da je drug Tito umro. Kako bi bilo da za početak vrate svoja dugovanja, a malo se skinu sa grbače poreskim obveznicima Srbije?

Marko

pre 14 godina

Hm!
Strajk zbog duga parnera je namestan od strane rukovodstva tehnike jer tako hoce da kazu e nismo mi radnici su.
Ako zato sto im JAT ne placa a JAT im je 80% prihoda ne mogu da isplate plate, sta ce se desiti ako neko drugi dobije odrzavanje aviona ili JAT propadne?

smesko

pre 14 godina

Haha, pa ovi iz JAT-a prevazilaze i Monty Python-a! Duguju preduzecu preko 100 miliona dinara i jos krivicu za eventualno odlaganje letova unapred svaljuju na to preduzece?! Je li gospodo, a je l mozemo mi da letimo vasim avionima dok ne napravimo dug od 100 miliona dinara?! Dosta ste vise na grbaci ovog napacenog naroda, treba vas ukinuti po kratkom postupku!

Avijaticar

pre 14 godina

Tim planom predviđa se da sa flotom od 16 aviona tokom naredne godine prevezemo najmanje milion i po putnika i ostvarimo pozitivno poslovanje, što se može ostvariti između ostalog i uspostavljanjem sopstvenog linijskog tehničkog održavanja aviona”, rekao je Radovanović
Direktor JAT-a bi trebao da zna da nijedan mehanicar i u tom linijskom odrzavanju koji hoce da stvori nece da radi za obecanja,klikere,pohvale,maglu ... nego za novac.

Pex

pre 14 godina

Dragi moj JAT-e..o daaaaaaa, bice strajka, nista se ti ne sekiraj. Ja ne trazim od tebe povecanje plate ili nesto drugo nenormalno u ovoj krizi..neee..ja trazim da mi platis ono sto sam TI uradio..sto sam noci provodio u hangarima opravljajuci TVOJE avione..dovijajuci se (bez novih delova) da TVOJE ptice ujutru polete..e pa to, dragi moj MORA da se plati..a ako neces, e onda cemo se potruditi da se nas rad na neki nacin isplati, a to je udar TEBI tamo gde najvise boli..sledeceg jutra TI nece poleteti ni jedna ptica, a ti objasnjavaj posadi koja dodje ujutru zbog cega nema aviona na fingerima..a ne gledaj preko stajanke ka nasim hangarima kada im budes objasnjavao, vec pogledaj malo SVOJE knjige i finansije, pa vidi kome sve dugujes..mozda ce ti avioni i poleteti jednog dana kada nam sve platis, ali ces onda (mozda) ostati i bez Keteringa u avionu jer i njima dugujes debelo..
E pa misli o tome, dragi moj JAT Airways-e !!!!!

Saša

pre 14 godina

Zamislite Srbiju bez JATA...
Letite kulturnim avio agencijama, birate low budget kompanije, nema potrebe da potrosite 200 EUR na obican let do Londona... o kako divan san.

P.S.
Samo vi ostanite prizemljeni

malosoli

pre 14 godina

Šta se dobija ovim? Ljudi dolaze na posao i ne rade-glupost! Treba te "pametne" sindikalce najuriti odmah! Koga će te servisirati ako ne bude JAT-a? I na kraju da li postoji i vaša odgovornost što su avioni JAT-a toliko kasnili u polasku?
Uzmite se u pamet ljudi, teška su vremena.

Saša

pre 14 godina

Zamislite Srbiju bez JATA...
Letite kulturnim avio agencijama, birate low budget kompanije, nema potrebe da potrosite 200 EUR na obican let do Londona... o kako divan san.

P.S.
Samo vi ostanite prizemljeni

smesko

pre 14 godina

Haha, pa ovi iz JAT-a prevazilaze i Monty Python-a! Duguju preduzecu preko 100 miliona dinara i jos krivicu za eventualno odlaganje letova unapred svaljuju na to preduzece?! Je li gospodo, a je l mozemo mi da letimo vasim avionima dok ne napravimo dug od 100 miliona dinara?! Dosta ste vise na grbaci ovog napacenog naroda, treba vas ukinuti po kratkom postupku!

Boris

pre 14 godina

Izgleda da ovima iz JAT-a još nisu javili da je drug Tito umro. Kako bi bilo da za početak vrate svoja dugovanja, a malo se skinu sa grbače poreskim obveznicima Srbije?

Pex

pre 14 godina

Dragi moj JAT-e..o daaaaaaa, bice strajka, nista se ti ne sekiraj. Ja ne trazim od tebe povecanje plate ili nesto drugo nenormalno u ovoj krizi..neee..ja trazim da mi platis ono sto sam TI uradio..sto sam noci provodio u hangarima opravljajuci TVOJE avione..dovijajuci se (bez novih delova) da TVOJE ptice ujutru polete..e pa to, dragi moj MORA da se plati..a ako neces, e onda cemo se potruditi da se nas rad na neki nacin isplati, a to je udar TEBI tamo gde najvise boli..sledeceg jutra TI nece poleteti ni jedna ptica, a ti objasnjavaj posadi koja dodje ujutru zbog cega nema aviona na fingerima..a ne gledaj preko stajanke ka nasim hangarima kada im budes objasnjavao, vec pogledaj malo SVOJE knjige i finansije, pa vidi kome sve dugujes..mozda ce ti avioni i poleteti jednog dana kada nam sve platis, ali ces onda (mozda) ostati i bez Keteringa u avionu jer i njima dugujes debelo..
E pa misli o tome, dragi moj JAT Airways-e !!!!!

Avijaticar

pre 14 godina

Tim planom predviđa se da sa flotom od 16 aviona tokom naredne godine prevezemo najmanje milion i po putnika i ostvarimo pozitivno poslovanje, što se može ostvariti između ostalog i uspostavljanjem sopstvenog linijskog tehničkog održavanja aviona”, rekao je Radovanović
Direktor JAT-a bi trebao da zna da nijedan mehanicar i u tom linijskom odrzavanju koji hoce da stvori nece da radi za obecanja,klikere,pohvale,maglu ... nego za novac.

Marko

pre 14 godina

Hm!
Strajk zbog duga parnera je namestan od strane rukovodstva tehnike jer tako hoce da kazu e nismo mi radnici su.
Ako zato sto im JAT ne placa a JAT im je 80% prihoda ne mogu da isplate plate, sta ce se desiti ako neko drugi dobije odrzavanje aviona ili JAT propadne?

bugzy

pre 14 godina

Podrška Jat Tehnici! Izdržite dok vam ne isplate i poslednji dinar od tih 100 miliona i nadalje radite samo na avans: prvo pare pa održavanje. Biznis je biznis, a ko je kriv Jatu što je nesposoban da preživi. Najbolje što može da se desi je da Jat propadne: Srbija ima manji izdatak u budžetu, a građani Srbije prvi put priliku da lete neuporedivo kvalitetnije i jeftinije.

Ana

pre 14 godina

Srecom po putnike postoje i druge kompanije na vecini linija. Posto JAT ima veoma visoke cene, konkurencija se nivelisala sa njima, ali pruza bolje usluge. Tako za iste pare, ili za nesto manje mozete da letite drugom kompanijom i imate bolji tretman tokom leta, udobnija sedista i bolje posluzenje u vecini slucajeva.

Uz to aerodrom Beograd naplacuje ogromene aerodromske takse pa svi letovi iz Beograda postaju strasno skupi. Steta sto Srbija ima samo dva aerodroma pa nema konkurencije.

dare

pre 14 godina

KLINA (Majstorska igra...)


Jedan bude klin, drugi klešta.
Ostali su majstori...

Klešta uhvate klin za glavu,
Zubima ga, rukama ga dohvate.
I vuku ga, vuku...
Vade ga iz patosa
Obično mu samo glavu otkinu.
Teško je izvaditi iz patosa klin.

Majstori onda kažu:
Ne valjaju klešta!
Razvale im vilice, polome im ruke
I bace kroz prozor.

Neko drugi, zatim bude klin.
Neko drugi klešta.
Ostali su majstori...

Vasko Popa

milan BG

pre 14 godina

"Direktore", odgovornost za uskracivanje odrzavanja aviona Jat Ervejza je na Vama! Vi u svojoj kompaniji redovno isplacujete plate i dnevnice, a onima od kojih zavisite, ne! Mada, vas predhodnik je imao neke ortake u Tunisu, pa mozda napravite dil sa njima. Jes' da ce da kosta ko sv.Petra kajgana, al' ima se brate, moze se..... OSVESTITE SE

mike7x7

pre 14 godina

Nije im dosta 16 miliona bilo Eura ili Dolara AVANSNO? Gde i za sta su ih potrosili? Hoce li opet da traze ali sada od Mrkonjica da ukrade od pilota i stjuardesa plate kao onomad sto im je Velja omogucio? Zasto vec nisu angazovani strani mehanicari za dnevne preglede, a za radove fala bogu u okruzenju ima i boljih i jeftinijih servisa?

Pex

pre 14 godina

Hahaha..zasto nisu vec angazovani strani mehanicari..prvo, to je krsenje konvencije vazduhoplovstva gde se ne moze uzimati posao ljudima koji su u strajku..a kako bi to izgledalo da JAT nema novac da plati nesto sto je potpisao da ce da isplacuje svakog meseca (niko ga nije terao), a da se odjednom stvori novac za strane mehanicare? Pa ko je onda ovde lud? Zasto onda od starta nemaju te svoje dovedene mehanicare iz tih 'boljih i jeftinijih servisa'?

malosoli

pre 14 godina

Šta se dobija ovim? Ljudi dolaze na posao i ne rade-glupost! Treba te "pametne" sindikalce najuriti odmah! Koga će te servisirati ako ne bude JAT-a? I na kraju da li postoji i vaša odgovornost što su avioni JAT-a toliko kasnili u polasku?
Uzmite se u pamet ljudi, teška su vremena.

Pajero

pre 14 godina

Gospodine Radovanovicu, ja vas u potpunosti razumem. Evo sta se meni desilo pre neki dan. Oteram ja kola kod vulkanizera, majstor zavrsi posao, ali zamislite trazi pare odmah. Ja mu lepo kazem da me saceka neko vreme dok ne skupim jer mi je zena otisla u soping u Italiju, a cerka na more u Spaniji. On ni da cuje. Ja mu lepo kazem da sam platio i neke "devojcice" za drustvo jer sam pravio neku zurku i da nemam ni prebijenog dinara. On zakljucao garazu i otisao. I tako se ja sada vozim GSP-om zbog neodgovornog majstora koji ne haje za tudje probleme i vreme. Problem je sto me i mnogi prijatelji kojima sam ovo ispricao ne razumeju. Pa zar bas niko u ovoj napacenoj zemlji nema razumevanja nizasta. Eto toliko, nadam se da me vi razumete, jer ja vas shvatam i neizmerno sam srecan sto ipak nisam lud i da neko razmislja kao ja.

Vladan R

pre 14 godina

Ne znam samo kako pojedinci imaju smelosti da brane JAT a napadaju tehniku. Kakve veze ima da li su i koliko su novac dobili avansno i gde su ga potrosili ako su odradili taj avanas, odnosno zaradili i znatno vise od pomenutog avansa. Kako je samo bezobrazna izjava da se otima od pilota i stjuardesa da bi se dalo mehanicarima. Nima se NISTA NE POKLANJA VEC IM SE PLACA ZA URADJEN POSAO. Znaci li to da piloti redovno treba da dobijaju hiljade evra i kada lete ali i kada ne lete a da se mehanicarima ne treba isplatiti ni nekoliko stotina evra koji su uzgred budi receno zadradili.

Miwica

pre 14 godina

sta reci ...
prvo PREplatis kartu ... onda se juris sa stujardesom za casu vode ... guzvas na sedistu koje je velicine za malu decu i kada sve to prodjes kako bi otisao na odmor za koji stedis cele godine ... ne mozes da se vratis ... jer je neko imao pogresnu politiku pre par godina ... sjajno!
... i kao vrhunac ... dobijes i otkaz zato sto se na poslu ne pojavis na vreme jer su ti iz jata ponudili ili da zamenis kartu za drugi dan (naravno tek kada se strajk zavrsi) ili ... za drugu avio kompaniju ... sa kojom ti let traje bar 20 sati :)
a da ...i... ako bas bas nemas srece onda sam placas hotel za vreme trajanja strajka ... perfect

sasa

pre 14 godina

Ma da uvek je kriv neko drugi, nema veze sto je Jat naplatio svoje karte od putnika i to unapred, a ostao duzan tehnici, keteringu i ostalim dobavljacima. Sram vas bilo. Da , i vas u tehnici i vas u keteringu i vas u jugopetrolu da i vas u suportu takodje. Svi vi hocete da upropastite Jat. Pa gde ce ako Jata nestane da se zaposljavaju partijski drugovi i najmiliji rodjaci . Ne mislite valjda da postoji bilo kakvo opravdanje da devetnestom savetniku generalnog direktora Jata , inace odanom partijskom drugu , na bilo koji nacin kasni plata od nekoliko hiljada eura.

dole jat

pre 14 godina

Upravo sam propustio let na drugi kraj sveta zbog toga sto je prvi od 4 leta bio sa Jatom... Zelim im sve najgore, nisu ni zasluzili da postoje... eto toliko!

Milica K.

pre 14 godina

Nagovestaj veoma lose jeseni u trenutku kad treba da se dobije beli sengen i 2-3 giganta kao sto je JAT neka naprave blokade i to je pocetak kraja nase sadasnje Vlade.

Gospodin Gradjanin

pre 14 godina

Struktura zaposlenih u Jat tehnici je takva da se kulturoloski i po nacinu razmisljanja naslanja na one siroke slojeve naseg drustva koji su doprineli opstem primitivizmu, bezakonju i poremecaju svih vrednosti. U Jat Airways-u nije mnogo bolja situacija, ali se cine neki napori prvensveno letackog kadra i nekoliko entuzijasta u rukovodecem timu da kompanija opstane u svetskoj krizi avio saobracaja koja je pocela godinu dana pre globalne ekonomske krize. Nije tezak odgovor na pitanje da li drzavi treba ovakva avio kompanija, ali ozbiljno restruktuirana i sa stranim vlasnikom bi mozda imala sansu. U ovoj drzavi i sa ovakvom globalnom krizom avio saobracaja mislim da su male sanse da se tako nesto desi.

Milan

pre 14 godina

Naravno da je Milutinu Mrkonjicu strajk JAT Tehnike nije fer kad je napunio svoje dzepove, a kako je radnicima-nije ni vazno. Nije kriva JAT Tehnika, kriv je JAT i drzava kao sto se ne moze reci da su krivi radnici Zastave elektro iz Race kada su blokirali prugu, opet je kriva drzava zbog losih privatizacija, pa ministri lepo napune svoje dzepove, a radnici gladuju. Steta je sto putnici ne mogu da otputuju kuda su naumili nego ispastaju tudje bezobrazluke i bahatosti.

malosoli

pre 14 godina

Šta se dobija ovim? Ljudi dolaze na posao i ne rade-glupost! Treba te "pametne" sindikalce najuriti odmah! Koga će te servisirati ako ne bude JAT-a? I na kraju da li postoji i vaša odgovornost što su avioni JAT-a toliko kasnili u polasku?
Uzmite se u pamet ljudi, teška su vremena.

Saša

pre 14 godina

Zamislite Srbiju bez JATA...
Letite kulturnim avio agencijama, birate low budget kompanije, nema potrebe da potrosite 200 EUR na obican let do Londona... o kako divan san.

P.S.
Samo vi ostanite prizemljeni

mike7x7

pre 14 godina

Nije im dosta 16 miliona bilo Eura ili Dolara AVANSNO? Gde i za sta su ih potrosili? Hoce li opet da traze ali sada od Mrkonjica da ukrade od pilota i stjuardesa plate kao onomad sto im je Velja omogucio? Zasto vec nisu angazovani strani mehanicari za dnevne preglede, a za radove fala bogu u okruzenju ima i boljih i jeftinijih servisa?

Marko

pre 14 godina

Hm!
Strajk zbog duga parnera je namestan od strane rukovodstva tehnike jer tako hoce da kazu e nismo mi radnici su.
Ako zato sto im JAT ne placa a JAT im je 80% prihoda ne mogu da isplate plate, sta ce se desiti ako neko drugi dobije odrzavanje aviona ili JAT propadne?

Pex

pre 14 godina

Dragi moj JAT-e..o daaaaaaa, bice strajka, nista se ti ne sekiraj. Ja ne trazim od tebe povecanje plate ili nesto drugo nenormalno u ovoj krizi..neee..ja trazim da mi platis ono sto sam TI uradio..sto sam noci provodio u hangarima opravljajuci TVOJE avione..dovijajuci se (bez novih delova) da TVOJE ptice ujutru polete..e pa to, dragi moj MORA da se plati..a ako neces, e onda cemo se potruditi da se nas rad na neki nacin isplati, a to je udar TEBI tamo gde najvise boli..sledeceg jutra TI nece poleteti ni jedna ptica, a ti objasnjavaj posadi koja dodje ujutru zbog cega nema aviona na fingerima..a ne gledaj preko stajanke ka nasim hangarima kada im budes objasnjavao, vec pogledaj malo SVOJE knjige i finansije, pa vidi kome sve dugujes..mozda ce ti avioni i poleteti jednog dana kada nam sve platis, ali ces onda (mozda) ostati i bez Keteringa u avionu jer i njima dugujes debelo..
E pa misli o tome, dragi moj JAT Airways-e !!!!!

bugzy

pre 14 godina

Podrška Jat Tehnici! Izdržite dok vam ne isplate i poslednji dinar od tih 100 miliona i nadalje radite samo na avans: prvo pare pa održavanje. Biznis je biznis, a ko je kriv Jatu što je nesposoban da preživi. Najbolje što može da se desi je da Jat propadne: Srbija ima manji izdatak u budžetu, a građani Srbije prvi put priliku da lete neuporedivo kvalitetnije i jeftinije.

Boris

pre 14 godina

Izgleda da ovima iz JAT-a još nisu javili da je drug Tito umro. Kako bi bilo da za početak vrate svoja dugovanja, a malo se skinu sa grbače poreskim obveznicima Srbije?

smesko

pre 14 godina

Haha, pa ovi iz JAT-a prevazilaze i Monty Python-a! Duguju preduzecu preko 100 miliona dinara i jos krivicu za eventualno odlaganje letova unapred svaljuju na to preduzece?! Je li gospodo, a je l mozemo mi da letimo vasim avionima dok ne napravimo dug od 100 miliona dinara?! Dosta ste vise na grbaci ovog napacenog naroda, treba vas ukinuti po kratkom postupku!

Pex

pre 14 godina

Hahaha..zasto nisu vec angazovani strani mehanicari..prvo, to je krsenje konvencije vazduhoplovstva gde se ne moze uzimati posao ljudima koji su u strajku..a kako bi to izgledalo da JAT nema novac da plati nesto sto je potpisao da ce da isplacuje svakog meseca (niko ga nije terao), a da se odjednom stvori novac za strane mehanicare? Pa ko je onda ovde lud? Zasto onda od starta nemaju te svoje dovedene mehanicare iz tih 'boljih i jeftinijih servisa'?

Pajero

pre 14 godina

Gospodine Radovanovicu, ja vas u potpunosti razumem. Evo sta se meni desilo pre neki dan. Oteram ja kola kod vulkanizera, majstor zavrsi posao, ali zamislite trazi pare odmah. Ja mu lepo kazem da me saceka neko vreme dok ne skupim jer mi je zena otisla u soping u Italiju, a cerka na more u Spaniji. On ni da cuje. Ja mu lepo kazem da sam platio i neke "devojcice" za drustvo jer sam pravio neku zurku i da nemam ni prebijenog dinara. On zakljucao garazu i otisao. I tako se ja sada vozim GSP-om zbog neodgovornog majstora koji ne haje za tudje probleme i vreme. Problem je sto me i mnogi prijatelji kojima sam ovo ispricao ne razumeju. Pa zar bas niko u ovoj napacenoj zemlji nema razumevanja nizasta. Eto toliko, nadam se da me vi razumete, jer ja vas shvatam i neizmerno sam srecan sto ipak nisam lud i da neko razmislja kao ja.

milan BG

pre 14 godina

"Direktore", odgovornost za uskracivanje odrzavanja aviona Jat Ervejza je na Vama! Vi u svojoj kompaniji redovno isplacujete plate i dnevnice, a onima od kojih zavisite, ne! Mada, vas predhodnik je imao neke ortake u Tunisu, pa mozda napravite dil sa njima. Jes' da ce da kosta ko sv.Petra kajgana, al' ima se brate, moze se..... OSVESTITE SE

dare

pre 14 godina

KLINA (Majstorska igra...)


Jedan bude klin, drugi klešta.
Ostali su majstori...

Klešta uhvate klin za glavu,
Zubima ga, rukama ga dohvate.
I vuku ga, vuku...
Vade ga iz patosa
Obično mu samo glavu otkinu.
Teško je izvaditi iz patosa klin.

Majstori onda kažu:
Ne valjaju klešta!
Razvale im vilice, polome im ruke
I bace kroz prozor.

Neko drugi, zatim bude klin.
Neko drugi klešta.
Ostali su majstori...

Vasko Popa

Ana

pre 14 godina

Srecom po putnike postoje i druge kompanije na vecini linija. Posto JAT ima veoma visoke cene, konkurencija se nivelisala sa njima, ali pruza bolje usluge. Tako za iste pare, ili za nesto manje mozete da letite drugom kompanijom i imate bolji tretman tokom leta, udobnija sedista i bolje posluzenje u vecini slucajeva.

Uz to aerodrom Beograd naplacuje ogromene aerodromske takse pa svi letovi iz Beograda postaju strasno skupi. Steta sto Srbija ima samo dva aerodroma pa nema konkurencije.

Milica K.

pre 14 godina

Nagovestaj veoma lose jeseni u trenutku kad treba da se dobije beli sengen i 2-3 giganta kao sto je JAT neka naprave blokade i to je pocetak kraja nase sadasnje Vlade.

Gospodin Gradjanin

pre 14 godina

Struktura zaposlenih u Jat tehnici je takva da se kulturoloski i po nacinu razmisljanja naslanja na one siroke slojeve naseg drustva koji su doprineli opstem primitivizmu, bezakonju i poremecaju svih vrednosti. U Jat Airways-u nije mnogo bolja situacija, ali se cine neki napori prvensveno letackog kadra i nekoliko entuzijasta u rukovodecem timu da kompanija opstane u svetskoj krizi avio saobracaja koja je pocela godinu dana pre globalne ekonomske krize. Nije tezak odgovor na pitanje da li drzavi treba ovakva avio kompanija, ali ozbiljno restruktuirana i sa stranim vlasnikom bi mozda imala sansu. U ovoj drzavi i sa ovakvom globalnom krizom avio saobracaja mislim da su male sanse da se tako nesto desi.

Avijaticar

pre 14 godina

Tim planom predviđa se da sa flotom od 16 aviona tokom naredne godine prevezemo najmanje milion i po putnika i ostvarimo pozitivno poslovanje, što se može ostvariti između ostalog i uspostavljanjem sopstvenog linijskog tehničkog održavanja aviona”, rekao je Radovanović
Direktor JAT-a bi trebao da zna da nijedan mehanicar i u tom linijskom odrzavanju koji hoce da stvori nece da radi za obecanja,klikere,pohvale,maglu ... nego za novac.

Miwica

pre 14 godina

sta reci ...
prvo PREplatis kartu ... onda se juris sa stujardesom za casu vode ... guzvas na sedistu koje je velicine za malu decu i kada sve to prodjes kako bi otisao na odmor za koji stedis cele godine ... ne mozes da se vratis ... jer je neko imao pogresnu politiku pre par godina ... sjajno!
... i kao vrhunac ... dobijes i otkaz zato sto se na poslu ne pojavis na vreme jer su ti iz jata ponudili ili da zamenis kartu za drugi dan (naravno tek kada se strajk zavrsi) ili ... za drugu avio kompaniju ... sa kojom ti let traje bar 20 sati :)
a da ...i... ako bas bas nemas srece onda sam placas hotel za vreme trajanja strajka ... perfect

sasa

pre 14 godina

Ma da uvek je kriv neko drugi, nema veze sto je Jat naplatio svoje karte od putnika i to unapred, a ostao duzan tehnici, keteringu i ostalim dobavljacima. Sram vas bilo. Da , i vas u tehnici i vas u keteringu i vas u jugopetrolu da i vas u suportu takodje. Svi vi hocete da upropastite Jat. Pa gde ce ako Jata nestane da se zaposljavaju partijski drugovi i najmiliji rodjaci . Ne mislite valjda da postoji bilo kakvo opravdanje da devetnestom savetniku generalnog direktora Jata , inace odanom partijskom drugu , na bilo koji nacin kasni plata od nekoliko hiljada eura.

Vladan R

pre 14 godina

Ne znam samo kako pojedinci imaju smelosti da brane JAT a napadaju tehniku. Kakve veze ima da li su i koliko su novac dobili avansno i gde su ga potrosili ako su odradili taj avanas, odnosno zaradili i znatno vise od pomenutog avansa. Kako je samo bezobrazna izjava da se otima od pilota i stjuardesa da bi se dalo mehanicarima. Nima se NISTA NE POKLANJA VEC IM SE PLACA ZA URADJEN POSAO. Znaci li to da piloti redovno treba da dobijaju hiljade evra i kada lete ali i kada ne lete a da se mehanicarima ne treba isplatiti ni nekoliko stotina evra koji su uzgred budi receno zadradili.

dole jat

pre 14 godina

Upravo sam propustio let na drugi kraj sveta zbog toga sto je prvi od 4 leta bio sa Jatom... Zelim im sve najgore, nisu ni zasluzili da postoje... eto toliko!

Milan

pre 14 godina

Naravno da je Milutinu Mrkonjicu strajk JAT Tehnike nije fer kad je napunio svoje dzepove, a kako je radnicima-nije ni vazno. Nije kriva JAT Tehnika, kriv je JAT i drzava kao sto se ne moze reci da su krivi radnici Zastave elektro iz Race kada su blokirali prugu, opet je kriva drzava zbog losih privatizacija, pa ministri lepo napune svoje dzepove, a radnici gladuju. Steta je sto putnici ne mogu da otputuju kuda su naumili nego ispastaju tudje bezobrazluke i bahatosti.