Utorak, 29.09.2009.

15:21

Sutra dan žalosti zbog smrti Tatona

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, povodom smrti državljanina Francuske Brisa Tatona, proglasio je 30. septembar za Dan žalosti u Beogradu.

Izvor: B92

Sutra dan žalosti zbog smrti Tatona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

dario

pre 14 godina

sve ove komentare treba uvecati pa ostaviti pred zgrade vlade skupstine itd kad vec ne znaju sta narod misli o njima i totalni bojkot politicara i svih zvanicnih lica dok srbiju ne dovedu u normalno stanje za zivot

Nevena

pre 14 godina

dan žalosti zbog smrti Francuza... ali nije to palo sa neba. Ti isti nasilnici divljaju po Srbiji, a vi ih uzgajate. Nema dana žalosti tada, nema akcije pravodusnih organa. Sramota.

Savest

pre 14 godina

Iskreno mi je zao nesretnog mladica...tragedija..
Beograd NIJE Srbija, odraz huliganstva u Beogradu nije slika cele Srbije. Beograde (Beogradjani) Vi ste ovo dozvolili, sve se "vrti" oko Beograda!!! Dosta vise !!! Naravno da treba dan zalosti, izadjite iz svojih domova i pokazite se sad!

Kosinus

pre 14 godina

Tragicno je to sto se desilo mladom Francuzu. Kazete HULIGANI !
Ali kako objasniti, da je prije par godina , kada je u Beogradu igrala rep.BiH cijeli stadion grmio od uzvika : "Noz , zica, Srebrenica !" Dali su to huligani, ili masovna pojava huligana !

DOKTOR

pre 14 godina

Naravno da mi je veoma žao i naravno da neću ovo povezivati sa bombardovanjem.
Povod za moje javljanje je stanje u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije.
Odgovornim smatram Tomicu Milosavljevića i Đorđa Bajeca.
Ćebe kojim je bio pokriven ovaj mladić je sramota za suzperintenzivnu negu najtežih bolesnika. Obišlo je ceo svet izgledalo je kao neprano jer uostalom takvi ćebići se i ne mogu često koliko je potrebno prati.
Higijena povređenog bar u prvi mah kada je povređen nije bila obavljena, a to mora da bude jedna od prvih obaveza pri smeštaju u jedinice intenzivne nege. Sasušena krv po licu, vratu i rukama je podloga razmnožavanja bakterija. Konačno znam da mi nemamo intenziviste specijaliste čak i na takvom mestu i nemamo prave laboratorije za to. Nismo nikoga uputili da se specijalizuje za to po svetu jer smatramo da anesteziolozi mogu da obave taj posao, a ne mogu. Naše intenzivne nege posebno u Urgentnom centru ne valjaju pet para. Nije mladić umro nadam se zbog toga, ali JE MENE OSTAVIO U DUBOKOM NEMIRU??
Dvojica nesposobnih ministar zdravlja i direktor kliničkog centra Srbije bi mogli da se povuku.

nepričaj mi pred spavanje bajku..

pre 14 godina

Kome se sad pravdate Vi, Vi.. ne znam kako da Vas nazovem.. Gde ste bili do sada? Gde su ti zakoni do sada? Kako Vas nije sramota i da spomenete zakon, ej bre ovde se priča kako treba sprovoditi zakon!? Alo bre nenormalni?! Pa jel slučaj "Uroš" vraćen pod pritiskom huligana? Pa kako ti isti huligani mogu da kleče pred češkom policijom a pred našim da rade šta hoće? Gde je još 20-ak huligana koji su učestvovali u ovome? Jednog ste već pustili da se brani sa slobode.. Ovo se desilo u strogom centru prestonice, ispred vašeg nosa se to desilo.. "Svaki građanin će biti zaštićen", e jadna mu majka koga Vi štitite..

E moji

pre 14 godina

http://www.juznifront.com/index1.htm

Vazno da su doticni nazovi navijaci objavil OBAVESTENJE za Paradu Ponosa, a sada, svi junaci nikom ponikose....

VASE REAGOVANJE, odnosno odsustvo osude onih koji su pocinili ovo, SVE VAS SVRSTAVA U JEDNU VELIKU TERORISTICKO UBILACKU ORGANIZACIJU, ali takodje....Radovci, Cigani, Bolidi, Kreteni i ostala imena koja sebi nabacujete

Milan

pre 14 godina

"Ostre reakcije zvanicnika" - sram vas bilo. Zbog vaseg NErada se sve ovo i dogadja. Bojite se mediokriteta i vucibatina koje vrsljaju po gradu. Ne verujam vam vise ni kad se bogu molite. Sram vas bilo!

Goran Krahtis

pre 14 godina

Meni nije bilo jasno saopštenje FK Partizana da Toluz nije ispoštovao bezbednosnu proceduru i nije prijavio tačan broj navijača. Znači po njima svako ko sam organizuje put jer hoće da vidi grad u koji je došao, a ne da samo stadion, treba ovako da završi?
Nekom sa vlasti očigledno ovakva slika Srbije odgovara, kako to da ovi događaji padnu baš uoči gej parade kao i napada na Australijanca. Srbija je za manje od nedelju dana ipala ksenofobno drštvo, a ja mislim da to nije. Niko se ne pita kako je neko znao koje ljude treba da zove i kako to da je napad jako dobro organizovan, po svemu što sam video na TV-u, novinama i internetu.

Sinisa

pre 14 godina

Zabraniti fudbal na najmanje godinu dana i za to vreme doneti zakone po ugledu na Engleske. Sve ovo bi bilo izbegnuto da se ista prasina digla i oko ubistva sedamnaestogodišnjeg Aleksandara Radovića na na severnoj tribini Partizanovog stadiona, te da su pocinioci tog ubistva primerno kaznjeni.

VASA

pre 14 godina

Ne mogu da verujem sta pojedini politicari izjavljuju povodom ove strasne vesti. To mi samo govori da sam u pravu kada kazem da nemaju ni morala ni obraza. Kako vas bre nije sramota. Todorovicu da li si svestan sta pricas u ovom teskom trenutku za sve postene gradjane Srbije i jos tezem trenutku za porodicu preminulog. Ne mogu da verujem da takve izjave dajete. Sramota me je sto smo iz iste drzave.

Aleksandar

pre 14 godina

Od danas me navijanje za Partizan i bilo koji klub interesuje koliko i lanski sneg! Sramota me sto beskrajna sto se ovo desilo u Beogradu, Srbiji. Pratim da vidim sta ce drzava uciniti po ovom pitanju i guranju Beograda u mrak devedesetih. A ove... Nikolica,Kostunicu, ilica i sl.treba zatvoriti jer su svojim prikrivenim podrzavanjem podsticali, a skrivenim placanjem angazovali huligane da seju strah, zlo i smrt! Licemeri!

nazalost srbin

pre 14 godina

Ako je Miladinova sloboda kostala milion dolara, koliko kosta bol porodice ubijenog francuza? Barem isto toliko, a sigurno mnogo vise. Ako ovakve dogadjaje drzava ne moze da preventivno spreci, onda je ona za to i odgovorna i duzna da obesteti ostecene.

Petar

pre 14 godina

To sto se desilo je totalni fijasko Srbije i srpske vlade. Ako vam je stalo do toga da kaznite pocinioce, krenite od ekstremista koje gajite u skupstini. Pohapsite ih vec veceras i osudite na rigorozne kazne. I uhapsite vise tog Mladica, za koga verujem da i ptice znaju gde je.

sarajlija

pre 14 godina

znam da mnogi ne mogu i ne zele da povezu nasilje u srbiji sa nasiljem koje je srbija posijala u 1990tim...ali vjerujte nece biti mira na balkanu dok srbija ne uvede dan zalsoti za srebrenicu. Srbija je danas jedina zemlja u Evropi koja odbija da uvede oficijelni dan sjecanja na zrtve Srebrenice...pa treba li se onda cuditi svemu sto se desava danas na ulicama beograda..sve je to isto sjeme koje post-miloseviceva Srbija uporno odbija pa iscupa..sjeme je samo pustilo korijenje i zato se ovakve stvari desavaju. pozdrav svim normalnim beogradjanima i srbijancima koji zele/mogu da razumiju ovo o cemu pisem.

zec

pre 14 godina

Posle bitke svi su generali. Sta je vlada uradila da spreci ove nemile dogadjaje.? NISTA!!!
Treba da se dogodi neki Hejsel u Srbiji pa da se konacno stane na put huliganima na stadionima i ulicama...?!
Sramota!!!
Saucesce porodici i prijateljima preminulog. Neka mu je vecna slava.

dana

pre 14 godina

svako ko je normalan mora da bude uzasnut svim dogadjajima u srbiji u poslednjih nekoliko nedelja (posebno). vest da je ovaj mladic preminuo je da ne zelis da u nju poverujes.
da li je ovo za cudjenje - dolaze generacije koje su odrastale uz dnevnikov dodatak, kojima brutalnost jeste svakodnevnica, generacije koje su posmatrale izvrnutu svakodnevnicu, gde su moralne vrednosti svakodnevno padale na ispitu. deca 90tih... eto, opet sa druge strane, jos jedna je stasala za proteste na platou kod filizofskog.
dokle? na radiju neko danas rece - neces biti kaznjen zbog mrznje, mrznja ti je kazna.
neka ti je laka zemlja, bris taoton, spokoj duse...

Aleksandra

pre 14 godina

Zna se ko je kriv za Brisa Tatona: svi oni koji su sejali i tolerisali mrznju poslednjih 20 godina, a posebno oni koji su mogli, a nisu nista ucinili da je suzbiju otkako su 5. oktobra dosli na vlast. Pre svega mislim na g.Kostunicu, za koga je i paljenje Americke ambasade, samo iskazivanje nezadovoljstva jadne nam patriotske omladine. DSS/NS, SNS/SRS su ovo zalivali i negovali, a Srbija je ostajala gluva i zaglibljena u ogorcenju i samosazaljenju usled sopstvene bedne egzistencije. E pa dragi sugradjani, ima li vece bede od ove?
I sada se pitam da li bi svi bili toliko zgranuti i pogodjeni da je kao Bris stradao neki pripadnik gay populacije ili nacionalne manjine. Ili nam samo smeta sto ce slika o nama u svetu biti crnja? Toliko smo otupeli na tudju patnju.

Ako ima bilo kakvog smisla ova tragicna smrt, to moze imati samo za Srbiju, ako iskoristi ovaj trenutak da ponovo pocne BEZUSLOVNO da neguje ljubav i toleranciju u sopstvenom srcu.

sonebg

pre 14 godina

Momak je dosao iz najbolje namere da se provede pogleda utakmicu svog kluba dva dana kasnije i reprezentaciju svoje zemlje a onda naidju ubice.... Sramota. Ali tako je to kada jedan Kovacevic bije Amerikanca drzava placa jos ga vodaju po parlamentu, ispade narodni heroj. SUDIJE SPROVODITE ZAKON

Vudu

pre 14 godina

Ovo je počelo ne juče, već onog dana kada su ovakve životinje i ubice puštene da nekažnjeno pale ambasade i demoliraju glavni grad! Znamo svi kada je to bilo, i ko je tad bio na vlasti.

E pa, ovo je sada nastavak, a pitanje je kako će se i kada sve završiti.

A Obraz... je l' bridi? Makar malo?

pre 14 godina

Nego, propustio sam da pročitam saopštenja od strane SPC i inih patriJotskih organizacija? Ja znam da njih ova tragedija posebno boli jer se oni bore za čovekoljublje i pobedu morala nad nemoralom, mira nad nasiljem...
Je l tako?
Ma, evo idem da ponovo tražim ... mora da je se barem neko od tih duhom najuzvišenijih Srba oglasio ... negde...
Je l tako?
Može bar neki link?

Zeljko

pre 14 godina

"Srbija će reagovati sa najvećom mogućom ozbiljnošću, po principu strogosti", poručio je predsednik Srbije Boris Tadić. Dokle ovakve izjave? Pa nije drzava i bezbednost prvi razred skole, da nam uciteljica kaze kako ce biti u drugom polugodistu ozbiljnija i strozija?! Zar ne treba drzava uvek da bude "ozbiljna" i "stroga"? Da ne poverujes...

Iggy

pre 14 godina

JAVNO SUDJENJE UBICAMA!
Fotografije, biografije, ko su im roditelji, u koje skole idu, sa kim se druze. Obavezno i televizijski prenos izricanja presuda, pa da im "saborci" vide uplakana lica, a ne da se posle prica kako su heroji. Javna sramota za huligane!

B92: molim vas pratite slucaj, neka ova sramota bude stalna tema! A ne da se opet sve zaboravi i zataska, pa da sledeca vest za koji mesec bude da su ponovo nekome polomljene kosti jer navija za protivnicki tim.

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Za one koji zive u Srbiji je vec svaki dan postao "zalostan dan" ili dan zalosti ? Dvadest godina Svet nije cuo NISTA PAMETNO o Srbiji a danas se kao cudimo sto nam je "omladina" krenula stranputicom ! 14 godina Srbija SKRIVA optuzenike za RATNE ZLOCINE, "mitinzima podrske" i razbijanjem BG. pokusava spreciti njihovo izrucenje pravdi, "rehabilituje" izdajnike i CETNIKE !!! Jedan "dan zalosti" nemoze skinuti ODGOVORNOST za SMRT ovog neduznog momka iz Francuske, ODGOVORNOST za njegovo UBISTVO, SNOSI u prvom redu POLITIKA SRBIJE !

milena rajkovic

pre 14 godina

Nekada su nas roditelji vodili na utakmice cak smo imali i godisnje karte ,ja se ne usudjujem da svoju decu odvedem na bilo kakav sportski dogadjaj........Treba stati na put takvoj vrsti nasilja

veerghoen

pre 14 godina

Sve navijacke grupe trebaju da dodju na mesto ubistva i ostave tamo salove, maice, kape, dresove, svojih klubova. Da se javno ograde ovih ubica!!

Ogorčeni

pre 14 godina

Ubistvo francuskog državljnina je samo vrh ledenog brega. Ne Dan žalosti, nego i dan AKCIJE, Sablja 2, bez anestezije do kraja! Po kratkom postupku staviti van zakona sve klero-fašističke i patriJotske organizacije tipa "1389", "Obraz" i slične, pohapsiti njihove vođe i strpati ih u Zabelu i Mitrovicu, ostale članove uputiti na prinudni rad a fudbalske klubove odrati od kazne!

banda je to!

pre 14 godina

Ama cujem li jos nekog da huligane naziva "OBESNIM MLADICIMA"....eksplodiracu!!!!
Nazovite kriminalce pravim imenom, dajte opis onoga sto stvarno jesu: huigani, kriminalci, talog Srbije! Kakvi obesni mladici, pa nisu se to deca zaigrala pa se malo posvadjala

bezimena

pre 14 godina

Djilasova odluka je ispravna i doneta pravovremeno!

Svi ostali koji sada " duboko i oštro sažaljevaju" slučaj, su beskrajni licemeri, jer su do danas ĆUTALI ILI USLOVNO OSUDJIVALI NASILJE, čak ga i opravdavali (Parada ponosa), što ih delom čini saučesnicima u ovom nezapamćenom linču DOBRONAMERNOG GOSTA, PUTNIKA NAMERNIKA, KOJI NAM JE DOŠAO U GOSTE!

"Princip strogosti" je komentar sam sebi!

"G-do političari" GADITE MI SE, SRBIJA JE ZBOG SVIH VAS ZRELA ZA PROTEKTORAT!

Nebojsa

pre 14 godina

Hocemo:
1. Ime i prezime napadaca
2. Fotografije napadaca
3. maksimalne kazne

Odlazite kao politicari na smetliste istorije veoma brzo. Ispunite ove 3 tacke i ljudi ce mozda i da vas se sete ponekad.

Гробар

pre 14 godina

Стварно ми је криво, што 10ак будала, даје лошу слику о нама Гробарима, и навијачима уопште. Па сви смо ми исти, само нас боје деле! Докле више да се убијамо!
Вечна ти слава Брисе! Дубоко саучешће са породицом и пријатељима

Frustrirani

pre 14 godina

"sa najvećom mogućom ozbiljnošću, po principu strogosti"? Sta uopste predstavlja takav princip, verovatno ad hoc smisljen?
Maestro u prosipanju praznih fraza koje nista ne znace! Ova i sve vlade nakon Djindjiceve dozvolile su da ovo drustvo mutira u jedno od najprimitivnijih u Evropi, navodno negujuci "patrijarhalne" i "tradicionalne" vrednosti, na krilima jeftinog populizma tipa "ne damo Kosovo"...

Ovaj tragicno tuzan dogadjaj je poslednja sansa da se ovo drustvo malo trgne i dozove pameti, da se JAVNO okrene ka civilizaciji. Broj ljudi na marsu mira bice jasan pokazatelj ima li sanse i na uspeh. Vrlo tuzno ko nas vodi i dokle nas je doveo!

Bole

pre 14 godina

Molim političare da pored toga što će ovaj događaj iskoristiti sopstvenu promociju, stvarno nešto i urade da se ovakva stvar više NIKADA ne ponovi. Govorite delima!

jovan

pre 14 godina

Javljam se iz Svedske. Dok ovo pisem suza suzu stize. Ne mogu da verujem ka je prestalo da kuca mladalacko srce ovog junaka, koji se borio toliko dana za svoj zivot.
Sta je on zgresio bogu?
Nista, samo zato sto je doputovao u Beograd, da bi bodrio svoje ljubimce ,i da ujedno oseti nocni zivot prestonice, i gostoljubivost mog Srpskog naroda.
Na zalost sviju nas, rodili su se huligani i divljaci, koji su bez ikakvog povoda nasrnuli na jedan mladi zivot, i na najbrutalniji nacin mu ga i oduzeli.
Dokle vise moja Srbijo!
Da budemo na rubu srama svih novina u Evropi pa i sire.
Pre neki dan su nasi Srbi izveli najvecu pljacku stoleca u Svedskoj, ubili su naseg premijera Zorana, Srbin je ubio Svedsku Ministarku Spoljnih Poslova, Srbin preti Srbinu samo zato sto je druge sexualne orjentacije, ili druge vere ili druge rase i boje koze.
Dokle vise!
Ustani Srbijo u cetvrtak i u miru i dostojanstvu prosetaj ulicama Beograda, i pokazi celom svetu da mi nismo drugaciji od drugih.
Pozdrav Jovan iz Svedske.

Damir Tatalovic

pre 14 godina

Sada je kasno za ostre kritike i osude. Dan zalosti je slaba uteha i slaba reakcija drzave na ovaj nemili dogadjaj.
Neko mora da snosi ODGOVORNOST za cunami kriminala u Srbiji poslednjih meseci.
Ostavke na celu sledecih ministarstava: Ministarstva unutrasnjih poslova, Ministarstva pravde i Ministarstva za manjinska i ljudska prava.
Potreban je ozbiljan potres u Vladi Srbije zbog svega ovoga, a ne samo mlaka reakcija proglasavanja dana zalosti.
Gospodo na celu pomenutih ministarstava, Vi jednostavno niste dovoljno dobro uradili svoj posao i svojim necinjenjem ste stvorili ambijent u kome su svi ovi nemili dogadjaji bili moguci!
OSTAVKE!!!

Goran

pre 14 godina

Ako je ista tragicnije od same smrti ovog nesrecnog coveka, to je kako se svi kao lesinari sada grebu za neki politicki poen. LDP poziva na miting protiv svega, Radikali povlace nepostojece paralele sa planiranom tucom i stradanjem svojih pristalica, Vuk bi da zida spomenike.... Nama ne treba akcija od tri dana, pa posle sve po starom, vec dubinsko menjanje svesti koje ce biti postepeno (da bi se primilo) i mukotrpno dugo.

Djuro P.

pre 14 godina

Radikali pokrijte se usima vi i vasa nasilnicna politika. Al bi vam legla sad jedna izolacija Srbije, posle ovog ubistva. Citam vas kao bukvar, ma kome vi zamazujete oci.

Ida

pre 14 godina

Naravno da smo svi uzasnuti i ogorceni! I da cemo doci sutra na Trg!
Medjutim, ono sto me je uzasnulo je kako radikali ne biraju prliku za politicki obacun! Okolnosti pod kojima je preminuo Ranko Panic treba istraziti, samo mi se cini da radikali taj slucaj samo koriste u gore navedenu svrhu. Sramota!!!

Milan

pre 14 godina

Sad je kasno. Ljaga ovog podmuklog i zverskog ubistva nece se skinuti sa nas kao nacije jos dugo, dugo.
Sto rece neko, ubili SMO coveka koji nam je verovao i dosao u goste.
kao da je nastradao neko moj, tako se osecam.

Aleksandar

pre 14 godina

Zar je neko morao da umre da bi se ljudi probudili i uvidjeli sta se desava.
Ja sam bas ogorcen i potresen. Ne znam sta vise da kazem.

FFM

pre 14 godina

"Srbija će reagovati sa najvećom mogućom ozbiljnošću, po principu strogosti", poručio je predsednik Srbije Boris" Tadić. Da da videli smo odmah posle pokojnog tukli su Australijanac, pa Libijca Englez dobio metak itd. Ako nastavite sa tom "strogoscu" uskoro ce napasti i nas a ne samo turiste.

Milan

pre 14 godina

Sad je kasno. Ljaga ovog podmuklog i zverskog ubistva nece se skinuti sa nas kao nacije jos dugo, dugo.
Sto rece neko, ubili SMO coveka koji nam je verovao i dosao u goste.
kao da je nastradao neko moj, tako se osecam.

Djuro P.

pre 14 godina

Radikali pokrijte se usima vi i vasa nasilnicna politika. Al bi vam legla sad jedna izolacija Srbije, posle ovog ubistva. Citam vas kao bukvar, ma kome vi zamazujete oci.

FFM

pre 14 godina

"Srbija će reagovati sa najvećom mogućom ozbiljnošću, po principu strogosti", poručio je predsednik Srbije Boris" Tadić. Da da videli smo odmah posle pokojnog tukli su Australijanac, pa Libijca Englez dobio metak itd. Ako nastavite sa tom "strogoscu" uskoro ce napasti i nas a ne samo turiste.

jovan

pre 14 godina

Javljam se iz Svedske. Dok ovo pisem suza suzu stize. Ne mogu da verujem ka je prestalo da kuca mladalacko srce ovog junaka, koji se borio toliko dana za svoj zivot.
Sta je on zgresio bogu?
Nista, samo zato sto je doputovao u Beograd, da bi bodrio svoje ljubimce ,i da ujedno oseti nocni zivot prestonice, i gostoljubivost mog Srpskog naroda.
Na zalost sviju nas, rodili su se huligani i divljaci, koji su bez ikakvog povoda nasrnuli na jedan mladi zivot, i na najbrutalniji nacin mu ga i oduzeli.
Dokle vise moja Srbijo!
Da budemo na rubu srama svih novina u Evropi pa i sire.
Pre neki dan su nasi Srbi izveli najvecu pljacku stoleca u Svedskoj, ubili su naseg premijera Zorana, Srbin je ubio Svedsku Ministarku Spoljnih Poslova, Srbin preti Srbinu samo zato sto je druge sexualne orjentacije, ili druge vere ili druge rase i boje koze.
Dokle vise!
Ustani Srbijo u cetvrtak i u miru i dostojanstvu prosetaj ulicama Beograda, i pokazi celom svetu da mi nismo drugaciji od drugih.
Pozdrav Jovan iz Svedske.

Ida

pre 14 godina

Naravno da smo svi uzasnuti i ogorceni! I da cemo doci sutra na Trg!
Medjutim, ono sto me je uzasnulo je kako radikali ne biraju prliku za politicki obacun! Okolnosti pod kojima je preminuo Ranko Panic treba istraziti, samo mi se cini da radikali taj slucaj samo koriste u gore navedenu svrhu. Sramota!!!

Nebojsa

pre 14 godina

Hocemo:
1. Ime i prezime napadaca
2. Fotografije napadaca
3. maksimalne kazne

Odlazite kao politicari na smetliste istorije veoma brzo. Ispunite ove 3 tacke i ljudi ce mozda i da vas se sete ponekad.

bezimena

pre 14 godina

Djilasova odluka je ispravna i doneta pravovremeno!

Svi ostali koji sada " duboko i oštro sažaljevaju" slučaj, su beskrajni licemeri, jer su do danas ĆUTALI ILI USLOVNO OSUDJIVALI NASILJE, čak ga i opravdavali (Parada ponosa), što ih delom čini saučesnicima u ovom nezapamćenom linču DOBRONAMERNOG GOSTA, PUTNIKA NAMERNIKA, KOJI NAM JE DOŠAO U GOSTE!

"Princip strogosti" je komentar sam sebi!

"G-do političari" GADITE MI SE, SRBIJA JE ZBOG SVIH VAS ZRELA ZA PROTEKTORAT!

Aleksandar

pre 14 godina

Zar je neko morao da umre da bi se ljudi probudili i uvidjeli sta se desava.
Ja sam bas ogorcen i potresen. Ne znam sta vise da kazem.

banda je to!

pre 14 godina

Ama cujem li jos nekog da huligane naziva "OBESNIM MLADICIMA"....eksplodiracu!!!!
Nazovite kriminalce pravim imenom, dajte opis onoga sto stvarno jesu: huigani, kriminalci, talog Srbije! Kakvi obesni mladici, pa nisu se to deca zaigrala pa se malo posvadjala

veerghoen

pre 14 godina

Sve navijacke grupe trebaju da dodju na mesto ubistva i ostave tamo salove, maice, kape, dresove, svojih klubova. Da se javno ograde ovih ubica!!

Goran

pre 14 godina

Ako je ista tragicnije od same smrti ovog nesrecnog coveka, to je kako se svi kao lesinari sada grebu za neki politicki poen. LDP poziva na miting protiv svega, Radikali povlace nepostojece paralele sa planiranom tucom i stradanjem svojih pristalica, Vuk bi da zida spomenike.... Nama ne treba akcija od tri dana, pa posle sve po starom, vec dubinsko menjanje svesti koje ce biti postepeno (da bi se primilo) i mukotrpno dugo.

Bole

pre 14 godina

Molim političare da pored toga što će ovaj događaj iskoristiti sopstvenu promociju, stvarno nešto i urade da se ovakva stvar više NIKADA ne ponovi. Govorite delima!

Frustrirani

pre 14 godina

"sa najvećom mogućom ozbiljnošću, po principu strogosti"? Sta uopste predstavlja takav princip, verovatno ad hoc smisljen?
Maestro u prosipanju praznih fraza koje nista ne znace! Ova i sve vlade nakon Djindjiceve dozvolile su da ovo drustvo mutira u jedno od najprimitivnijih u Evropi, navodno negujuci "patrijarhalne" i "tradicionalne" vrednosti, na krilima jeftinog populizma tipa "ne damo Kosovo"...

Ovaj tragicno tuzan dogadjaj je poslednja sansa da se ovo drustvo malo trgne i dozove pameti, da se JAVNO okrene ka civilizaciji. Broj ljudi na marsu mira bice jasan pokazatelj ima li sanse i na uspeh. Vrlo tuzno ko nas vodi i dokle nas je doveo!

milena rajkovic

pre 14 godina

Nekada su nas roditelji vodili na utakmice cak smo imali i godisnje karte ,ja se ne usudjujem da svoju decu odvedem na bilo kakav sportski dogadjaj........Treba stati na put takvoj vrsti nasilja

Гробар

pre 14 godina

Стварно ми је криво, што 10ак будала, даје лошу слику о нама Гробарима, и навијачима уопште. Па сви смо ми исти, само нас боје деле! Докле више да се убијамо!
Вечна ти слава Брисе! Дубоко саучешће са породицом и пријатељима

Damir Tatalovic

pre 14 godina

Sada je kasno za ostre kritike i osude. Dan zalosti je slaba uteha i slaba reakcija drzave na ovaj nemili dogadjaj.
Neko mora da snosi ODGOVORNOST za cunami kriminala u Srbiji poslednjih meseci.
Ostavke na celu sledecih ministarstava: Ministarstva unutrasnjih poslova, Ministarstva pravde i Ministarstva za manjinska i ljudska prava.
Potreban je ozbiljan potres u Vladi Srbije zbog svega ovoga, a ne samo mlaka reakcija proglasavanja dana zalosti.
Gospodo na celu pomenutih ministarstava, Vi jednostavno niste dovoljno dobro uradili svoj posao i svojim necinjenjem ste stvorili ambijent u kome su svi ovi nemili dogadjaji bili moguci!
OSTAVKE!!!

Ogorčeni

pre 14 godina

Ubistvo francuskog državljnina je samo vrh ledenog brega. Ne Dan žalosti, nego i dan AKCIJE, Sablja 2, bez anestezije do kraja! Po kratkom postupku staviti van zakona sve klero-fašističke i patriJotske organizacije tipa "1389", "Obraz" i slične, pohapsiti njihove vođe i strpati ih u Zabelu i Mitrovicu, ostale članove uputiti na prinudni rad a fudbalske klubove odrati od kazne!

Iggy

pre 14 godina

JAVNO SUDJENJE UBICAMA!
Fotografije, biografije, ko su im roditelji, u koje skole idu, sa kim se druze. Obavezno i televizijski prenos izricanja presuda, pa da im "saborci" vide uplakana lica, a ne da se posle prica kako su heroji. Javna sramota za huligane!

B92: molim vas pratite slucaj, neka ova sramota bude stalna tema! A ne da se opet sve zaboravi i zataska, pa da sledeca vest za koji mesec bude da su ponovo nekome polomljene kosti jer navija za protivnicki tim.

sonebg

pre 14 godina

Momak je dosao iz najbolje namere da se provede pogleda utakmicu svog kluba dva dana kasnije i reprezentaciju svoje zemlje a onda naidju ubice.... Sramota. Ali tako je to kada jedan Kovacevic bije Amerikanca drzava placa jos ga vodaju po parlamentu, ispade narodni heroj. SUDIJE SPROVODITE ZAKON

Sinisa

pre 14 godina

Zabraniti fudbal na najmanje godinu dana i za to vreme doneti zakone po ugledu na Engleske. Sve ovo bi bilo izbegnuto da se ista prasina digla i oko ubistva sedamnaestogodišnjeg Aleksandara Radovića na na severnoj tribini Partizanovog stadiona, te da su pocinioci tog ubistva primerno kaznjeni.

DOKTOR

pre 14 godina

Naravno da mi je veoma žao i naravno da neću ovo povezivati sa bombardovanjem.
Povod za moje javljanje je stanje u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije.
Odgovornim smatram Tomicu Milosavljevića i Đorđa Bajeca.
Ćebe kojim je bio pokriven ovaj mladić je sramota za suzperintenzivnu negu najtežih bolesnika. Obišlo je ceo svet izgledalo je kao neprano jer uostalom takvi ćebići se i ne mogu često koliko je potrebno prati.
Higijena povređenog bar u prvi mah kada je povređen nije bila obavljena, a to mora da bude jedna od prvih obaveza pri smeštaju u jedinice intenzivne nege. Sasušena krv po licu, vratu i rukama je podloga razmnožavanja bakterija. Konačno znam da mi nemamo intenziviste specijaliste čak i na takvom mestu i nemamo prave laboratorije za to. Nismo nikoga uputili da se specijalizuje za to po svetu jer smatramo da anesteziolozi mogu da obave taj posao, a ne mogu. Naše intenzivne nege posebno u Urgentnom centru ne valjaju pet para. Nije mladić umro nadam se zbog toga, ali JE MENE OSTAVIO U DUBOKOM NEMIRU??
Dvojica nesposobnih ministar zdravlja i direktor kliničkog centra Srbije bi mogli da se povuku.

Vudu

pre 14 godina

Ovo je počelo ne juče, već onog dana kada su ovakve životinje i ubice puštene da nekažnjeno pale ambasade i demoliraju glavni grad! Znamo svi kada je to bilo, i ko je tad bio na vlasti.

E pa, ovo je sada nastavak, a pitanje je kako će se i kada sve završiti.

Goran Krahtis

pre 14 godina

Meni nije bilo jasno saopštenje FK Partizana da Toluz nije ispoštovao bezbednosnu proceduru i nije prijavio tačan broj navijača. Znači po njima svako ko sam organizuje put jer hoće da vidi grad u koji je došao, a ne da samo stadion, treba ovako da završi?
Nekom sa vlasti očigledno ovakva slika Srbije odgovara, kako to da ovi događaji padnu baš uoči gej parade kao i napada na Australijanca. Srbija je za manje od nedelju dana ipala ksenofobno drštvo, a ja mislim da to nije. Niko se ne pita kako je neko znao koje ljude treba da zove i kako to da je napad jako dobro organizovan, po svemu što sam video na TV-u, novinama i internetu.

Aleksandra

pre 14 godina

Zna se ko je kriv za Brisa Tatona: svi oni koji su sejali i tolerisali mrznju poslednjih 20 godina, a posebno oni koji su mogli, a nisu nista ucinili da je suzbiju otkako su 5. oktobra dosli na vlast. Pre svega mislim na g.Kostunicu, za koga je i paljenje Americke ambasade, samo iskazivanje nezadovoljstva jadne nam patriotske omladine. DSS/NS, SNS/SRS su ovo zalivali i negovali, a Srbija je ostajala gluva i zaglibljena u ogorcenju i samosazaljenju usled sopstvene bedne egzistencije. E pa dragi sugradjani, ima li vece bede od ove?
I sada se pitam da li bi svi bili toliko zgranuti i pogodjeni da je kao Bris stradao neki pripadnik gay populacije ili nacionalne manjine. Ili nam samo smeta sto ce slika o nama u svetu biti crnja? Toliko smo otupeli na tudju patnju.

Ako ima bilo kakvog smisla ova tragicna smrt, to moze imati samo za Srbiju, ako iskoristi ovaj trenutak da ponovo pocne BEZUSLOVNO da neguje ljubav i toleranciju u sopstvenom srcu.

Milan

pre 14 godina

"Ostre reakcije zvanicnika" - sram vas bilo. Zbog vaseg NErada se sve ovo i dogadja. Bojite se mediokriteta i vucibatina koje vrsljaju po gradu. Ne verujam vam vise ni kad se bogu molite. Sram vas bilo!

Aleksandar

pre 14 godina

Od danas me navijanje za Partizan i bilo koji klub interesuje koliko i lanski sneg! Sramota me sto beskrajna sto se ovo desilo u Beogradu, Srbiji. Pratim da vidim sta ce drzava uciniti po ovom pitanju i guranju Beograda u mrak devedesetih. A ove... Nikolica,Kostunicu, ilica i sl.treba zatvoriti jer su svojim prikrivenim podrzavanjem podsticali, a skrivenim placanjem angazovali huligane da seju strah, zlo i smrt! Licemeri!

nepričaj mi pred spavanje bajku..

pre 14 godina

Kome se sad pravdate Vi, Vi.. ne znam kako da Vas nazovem.. Gde ste bili do sada? Gde su ti zakoni do sada? Kako Vas nije sramota i da spomenete zakon, ej bre ovde se priča kako treba sprovoditi zakon!? Alo bre nenormalni?! Pa jel slučaj "Uroš" vraćen pod pritiskom huligana? Pa kako ti isti huligani mogu da kleče pred češkom policijom a pred našim da rade šta hoće? Gde je još 20-ak huligana koji su učestvovali u ovome? Jednog ste već pustili da se brani sa slobode.. Ovo se desilo u strogom centru prestonice, ispred vašeg nosa se to desilo.. "Svaki građanin će biti zaštićen", e jadna mu majka koga Vi štitite..

Zeljko

pre 14 godina

"Srbija će reagovati sa najvećom mogućom ozbiljnošću, po principu strogosti", poručio je predsednik Srbije Boris Tadić. Dokle ovakve izjave? Pa nije drzava i bezbednost prvi razred skole, da nam uciteljica kaze kako ce biti u drugom polugodistu ozbiljnija i strozija?! Zar ne treba drzava uvek da bude "ozbiljna" i "stroga"? Da ne poverujes...

Kosinus

pre 14 godina

Tragicno je to sto se desilo mladom Francuzu. Kazete HULIGANI !
Ali kako objasniti, da je prije par godina , kada je u Beogradu igrala rep.BiH cijeli stadion grmio od uzvika : "Noz , zica, Srebrenica !" Dali su to huligani, ili masovna pojava huligana !

A Obraz... je l' bridi? Makar malo?

pre 14 godina

Nego, propustio sam da pročitam saopštenja od strane SPC i inih patriJotskih organizacija? Ja znam da njih ova tragedija posebno boli jer se oni bore za čovekoljublje i pobedu morala nad nemoralom, mira nad nasiljem...
Je l tako?
Ma, evo idem da ponovo tražim ... mora da je se barem neko od tih duhom najuzvišenijih Srba oglasio ... negde...
Je l tako?
Može bar neki link?

Petar

pre 14 godina

To sto se desilo je totalni fijasko Srbije i srpske vlade. Ako vam je stalo do toga da kaznite pocinioce, krenite od ekstremista koje gajite u skupstini. Pohapsite ih vec veceras i osudite na rigorozne kazne. I uhapsite vise tog Mladica, za koga verujem da i ptice znaju gde je.

zec

pre 14 godina

Posle bitke svi su generali. Sta je vlada uradila da spreci ove nemile dogadjaje.? NISTA!!!
Treba da se dogodi neki Hejsel u Srbiji pa da se konacno stane na put huliganima na stadionima i ulicama...?!
Sramota!!!
Saucesce porodici i prijateljima preminulog. Neka mu je vecna slava.

VASA

pre 14 godina

Ne mogu da verujem sta pojedini politicari izjavljuju povodom ove strasne vesti. To mi samo govori da sam u pravu kada kazem da nemaju ni morala ni obraza. Kako vas bre nije sramota. Todorovicu da li si svestan sta pricas u ovom teskom trenutku za sve postene gradjane Srbije i jos tezem trenutku za porodicu preminulog. Ne mogu da verujem da takve izjave dajete. Sramota me je sto smo iz iste drzave.

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Za one koji zive u Srbiji je vec svaki dan postao "zalostan dan" ili dan zalosti ? Dvadest godina Svet nije cuo NISTA PAMETNO o Srbiji a danas se kao cudimo sto nam je "omladina" krenula stranputicom ! 14 godina Srbija SKRIVA optuzenike za RATNE ZLOCINE, "mitinzima podrske" i razbijanjem BG. pokusava spreciti njihovo izrucenje pravdi, "rehabilituje" izdajnike i CETNIKE !!! Jedan "dan zalosti" nemoze skinuti ODGOVORNOST za SMRT ovog neduznog momka iz Francuske, ODGOVORNOST za njegovo UBISTVO, SNOSI u prvom redu POLITIKA SRBIJE !

sarajlija

pre 14 godina

znam da mnogi ne mogu i ne zele da povezu nasilje u srbiji sa nasiljem koje je srbija posijala u 1990tim...ali vjerujte nece biti mira na balkanu dok srbija ne uvede dan zalsoti za srebrenicu. Srbija je danas jedina zemlja u Evropi koja odbija da uvede oficijelni dan sjecanja na zrtve Srebrenice...pa treba li se onda cuditi svemu sto se desava danas na ulicama beograda..sve je to isto sjeme koje post-miloseviceva Srbija uporno odbija pa iscupa..sjeme je samo pustilo korijenje i zato se ovakve stvari desavaju. pozdrav svim normalnim beogradjanima i srbijancima koji zele/mogu da razumiju ovo o cemu pisem.

nazalost srbin

pre 14 godina

Ako je Miladinova sloboda kostala milion dolara, koliko kosta bol porodice ubijenog francuza? Barem isto toliko, a sigurno mnogo vise. Ako ovakve dogadjaje drzava ne moze da preventivno spreci, onda je ona za to i odgovorna i duzna da obesteti ostecene.

E moji

pre 14 godina

http://www.juznifront.com/index1.htm

Vazno da su doticni nazovi navijaci objavil OBAVESTENJE za Paradu Ponosa, a sada, svi junaci nikom ponikose....

VASE REAGOVANJE, odnosno odsustvo osude onih koji su pocinili ovo, SVE VAS SVRSTAVA U JEDNU VELIKU TERORISTICKO UBILACKU ORGANIZACIJU, ali takodje....Radovci, Cigani, Bolidi, Kreteni i ostala imena koja sebi nabacujete

dana

pre 14 godina

svako ko je normalan mora da bude uzasnut svim dogadjajima u srbiji u poslednjih nekoliko nedelja (posebno). vest da je ovaj mladic preminuo je da ne zelis da u nju poverujes.
da li je ovo za cudjenje - dolaze generacije koje su odrastale uz dnevnikov dodatak, kojima brutalnost jeste svakodnevnica, generacije koje su posmatrale izvrnutu svakodnevnicu, gde su moralne vrednosti svakodnevno padale na ispitu. deca 90tih... eto, opet sa druge strane, jos jedna je stasala za proteste na platou kod filizofskog.
dokle? na radiju neko danas rece - neces biti kaznjen zbog mrznje, mrznja ti je kazna.
neka ti je laka zemlja, bris taoton, spokoj duse...

Savest

pre 14 godina

Iskreno mi je zao nesretnog mladica...tragedija..
Beograd NIJE Srbija, odraz huliganstva u Beogradu nije slika cele Srbije. Beograde (Beogradjani) Vi ste ovo dozvolili, sve se "vrti" oko Beograda!!! Dosta vise !!! Naravno da treba dan zalosti, izadjite iz svojih domova i pokazite se sad!

dario

pre 14 godina

sve ove komentare treba uvecati pa ostaviti pred zgrade vlade skupstine itd kad vec ne znaju sta narod misli o njima i totalni bojkot politicara i svih zvanicnih lica dok srbiju ne dovedu u normalno stanje za zivot

Nevena

pre 14 godina

dan žalosti zbog smrti Francuza... ali nije to palo sa neba. Ti isti nasilnici divljaju po Srbiji, a vi ih uzgajate. Nema dana žalosti tada, nema akcije pravodusnih organa. Sramota.

sarajlija

pre 14 godina

znam da mnogi ne mogu i ne zele da povezu nasilje u srbiji sa nasiljem koje je srbija posijala u 1990tim...ali vjerujte nece biti mira na balkanu dok srbija ne uvede dan zalsoti za srebrenicu. Srbija je danas jedina zemlja u Evropi koja odbija da uvede oficijelni dan sjecanja na zrtve Srebrenice...pa treba li se onda cuditi svemu sto se desava danas na ulicama beograda..sve je to isto sjeme koje post-miloseviceva Srbija uporno odbija pa iscupa..sjeme je samo pustilo korijenje i zato se ovakve stvari desavaju. pozdrav svim normalnim beogradjanima i srbijancima koji zele/mogu da razumiju ovo o cemu pisem.

Djuro P.

pre 14 godina

Radikali pokrijte se usima vi i vasa nasilnicna politika. Al bi vam legla sad jedna izolacija Srbije, posle ovog ubistva. Citam vas kao bukvar, ma kome vi zamazujete oci.

Ida

pre 14 godina

Naravno da smo svi uzasnuti i ogorceni! I da cemo doci sutra na Trg!
Medjutim, ono sto me je uzasnulo je kako radikali ne biraju prliku za politicki obacun! Okolnosti pod kojima je preminuo Ranko Panic treba istraziti, samo mi se cini da radikali taj slucaj samo koriste u gore navedenu svrhu. Sramota!!!

Milan

pre 14 godina

Sad je kasno. Ljaga ovog podmuklog i zverskog ubistva nece se skinuti sa nas kao nacije jos dugo, dugo.
Sto rece neko, ubili SMO coveka koji nam je verovao i dosao u goste.
kao da je nastradao neko moj, tako se osecam.

FFM

pre 14 godina

"Srbija će reagovati sa najvećom mogućom ozbiljnošću, po principu strogosti", poručio je predsednik Srbije Boris" Tadić. Da da videli smo odmah posle pokojnog tukli su Australijanac, pa Libijca Englez dobio metak itd. Ako nastavite sa tom "strogoscu" uskoro ce napasti i nas a ne samo turiste.

jovan

pre 14 godina

Javljam se iz Svedske. Dok ovo pisem suza suzu stize. Ne mogu da verujem ka je prestalo da kuca mladalacko srce ovog junaka, koji se borio toliko dana za svoj zivot.
Sta je on zgresio bogu?
Nista, samo zato sto je doputovao u Beograd, da bi bodrio svoje ljubimce ,i da ujedno oseti nocni zivot prestonice, i gostoljubivost mog Srpskog naroda.
Na zalost sviju nas, rodili su se huligani i divljaci, koji su bez ikakvog povoda nasrnuli na jedan mladi zivot, i na najbrutalniji nacin mu ga i oduzeli.
Dokle vise moja Srbijo!
Da budemo na rubu srama svih novina u Evropi pa i sire.
Pre neki dan su nasi Srbi izveli najvecu pljacku stoleca u Svedskoj, ubili su naseg premijera Zorana, Srbin je ubio Svedsku Ministarku Spoljnih Poslova, Srbin preti Srbinu samo zato sto je druge sexualne orjentacije, ili druge vere ili druge rase i boje koze.
Dokle vise!
Ustani Srbijo u cetvrtak i u miru i dostojanstvu prosetaj ulicama Beograda, i pokazi celom svetu da mi nismo drugaciji od drugih.
Pozdrav Jovan iz Svedske.

A Obraz... je l' bridi? Makar malo?

pre 14 godina

Nego, propustio sam da pročitam saopštenja od strane SPC i inih patriJotskih organizacija? Ja znam da njih ova tragedija posebno boli jer se oni bore za čovekoljublje i pobedu morala nad nemoralom, mira nad nasiljem...
Je l tako?
Ma, evo idem da ponovo tražim ... mora da je se barem neko od tih duhom najuzvišenijih Srba oglasio ... negde...
Je l tako?
Može bar neki link?

Aleksandra

pre 14 godina

Zna se ko je kriv za Brisa Tatona: svi oni koji su sejali i tolerisali mrznju poslednjih 20 godina, a posebno oni koji su mogli, a nisu nista ucinili da je suzbiju otkako su 5. oktobra dosli na vlast. Pre svega mislim na g.Kostunicu, za koga je i paljenje Americke ambasade, samo iskazivanje nezadovoljstva jadne nam patriotske omladine. DSS/NS, SNS/SRS su ovo zalivali i negovali, a Srbija je ostajala gluva i zaglibljena u ogorcenju i samosazaljenju usled sopstvene bedne egzistencije. E pa dragi sugradjani, ima li vece bede od ove?
I sada se pitam da li bi svi bili toliko zgranuti i pogodjeni da je kao Bris stradao neki pripadnik gay populacije ili nacionalne manjine. Ili nam samo smeta sto ce slika o nama u svetu biti crnja? Toliko smo otupeli na tudju patnju.

Ako ima bilo kakvog smisla ova tragicna smrt, to moze imati samo za Srbiju, ako iskoristi ovaj trenutak da ponovo pocne BEZUSLOVNO da neguje ljubav i toleranciju u sopstvenom srcu.

bezimena

pre 14 godina

Djilasova odluka je ispravna i doneta pravovremeno!

Svi ostali koji sada " duboko i oštro sažaljevaju" slučaj, su beskrajni licemeri, jer su do danas ĆUTALI ILI USLOVNO OSUDJIVALI NASILJE, čak ga i opravdavali (Parada ponosa), što ih delom čini saučesnicima u ovom nezapamćenom linču DOBRONAMERNOG GOSTA, PUTNIKA NAMERNIKA, KOJI NAM JE DOŠAO U GOSTE!

"Princip strogosti" je komentar sam sebi!

"G-do političari" GADITE MI SE, SRBIJA JE ZBOG SVIH VAS ZRELA ZA PROTEKTORAT!

Гробар

pre 14 godina

Стварно ми је криво, што 10ак будала, даје лошу слику о нама Гробарима, и навијачима уопште. Па сви смо ми исти, само нас боје деле! Докле више да се убијамо!
Вечна ти слава Брисе! Дубоко саучешће са породицом и пријатељима

milena rajkovic

pre 14 godina

Nekada su nas roditelji vodili na utakmice cak smo imali i godisnje karte ,ja se ne usudjujem da svoju decu odvedem na bilo kakav sportski dogadjaj........Treba stati na put takvoj vrsti nasilja

Kosinus

pre 14 godina

Tragicno je to sto se desilo mladom Francuzu. Kazete HULIGANI !
Ali kako objasniti, da je prije par godina , kada je u Beogradu igrala rep.BiH cijeli stadion grmio od uzvika : "Noz , zica, Srebrenica !" Dali su to huligani, ili masovna pojava huligana !

Ogorčeni

pre 14 godina

Ubistvo francuskog državljnina je samo vrh ledenog brega. Ne Dan žalosti, nego i dan AKCIJE, Sablja 2, bez anestezije do kraja! Po kratkom postupku staviti van zakona sve klero-fašističke i patriJotske organizacije tipa "1389", "Obraz" i slične, pohapsiti njihove vođe i strpati ih u Zabelu i Mitrovicu, ostale članove uputiti na prinudni rad a fudbalske klubove odrati od kazne!

Nebojsa

pre 14 godina

Hocemo:
1. Ime i prezime napadaca
2. Fotografije napadaca
3. maksimalne kazne

Odlazite kao politicari na smetliste istorije veoma brzo. Ispunite ove 3 tacke i ljudi ce mozda i da vas se sete ponekad.

veerghoen

pre 14 godina

Sve navijacke grupe trebaju da dodju na mesto ubistva i ostave tamo salove, maice, kape, dresove, svojih klubova. Da se javno ograde ovih ubica!!

Sinisa

pre 14 godina

Zabraniti fudbal na najmanje godinu dana i za to vreme doneti zakone po ugledu na Engleske. Sve ovo bi bilo izbegnuto da se ista prasina digla i oko ubistva sedamnaestogodišnjeg Aleksandara Radovića na na severnoj tribini Partizanovog stadiona, te da su pocinioci tog ubistva primerno kaznjeni.

Aleksandar

pre 14 godina

Od danas me navijanje za Partizan i bilo koji klub interesuje koliko i lanski sneg! Sramota me sto beskrajna sto se ovo desilo u Beogradu, Srbiji. Pratim da vidim sta ce drzava uciniti po ovom pitanju i guranju Beograda u mrak devedesetih. A ove... Nikolica,Kostunicu, ilica i sl.treba zatvoriti jer su svojim prikrivenim podrzavanjem podsticali, a skrivenim placanjem angazovali huligane da seju strah, zlo i smrt! Licemeri!

Frustrirani

pre 14 godina

"sa najvećom mogućom ozbiljnošću, po principu strogosti"? Sta uopste predstavlja takav princip, verovatno ad hoc smisljen?
Maestro u prosipanju praznih fraza koje nista ne znace! Ova i sve vlade nakon Djindjiceve dozvolile su da ovo drustvo mutira u jedno od najprimitivnijih u Evropi, navodno negujuci "patrijarhalne" i "tradicionalne" vrednosti, na krilima jeftinog populizma tipa "ne damo Kosovo"...

Ovaj tragicno tuzan dogadjaj je poslednja sansa da se ovo drustvo malo trgne i dozove pameti, da se JAVNO okrene ka civilizaciji. Broj ljudi na marsu mira bice jasan pokazatelj ima li sanse i na uspeh. Vrlo tuzno ko nas vodi i dokle nas je doveo!

Bucko razmisljam

pre 14 godina

Za one koji zive u Srbiji je vec svaki dan postao "zalostan dan" ili dan zalosti ? Dvadest godina Svet nije cuo NISTA PAMETNO o Srbiji a danas se kao cudimo sto nam je "omladina" krenula stranputicom ! 14 godina Srbija SKRIVA optuzenike za RATNE ZLOCINE, "mitinzima podrske" i razbijanjem BG. pokusava spreciti njihovo izrucenje pravdi, "rehabilituje" izdajnike i CETNIKE !!! Jedan "dan zalosti" nemoze skinuti ODGOVORNOST za SMRT ovog neduznog momka iz Francuske, ODGOVORNOST za njegovo UBISTVO, SNOSI u prvom redu POLITIKA SRBIJE !

sonebg

pre 14 godina

Momak je dosao iz najbolje namere da se provede pogleda utakmicu svog kluba dva dana kasnije i reprezentaciju svoje zemlje a onda naidju ubice.... Sramota. Ali tako je to kada jedan Kovacevic bije Amerikanca drzava placa jos ga vodaju po parlamentu, ispade narodni heroj. SUDIJE SPROVODITE ZAKON

Damir Tatalovic

pre 14 godina

Sada je kasno za ostre kritike i osude. Dan zalosti je slaba uteha i slaba reakcija drzave na ovaj nemili dogadjaj.
Neko mora da snosi ODGOVORNOST za cunami kriminala u Srbiji poslednjih meseci.
Ostavke na celu sledecih ministarstava: Ministarstva unutrasnjih poslova, Ministarstva pravde i Ministarstva za manjinska i ljudska prava.
Potreban je ozbiljan potres u Vladi Srbije zbog svega ovoga, a ne samo mlaka reakcija proglasavanja dana zalosti.
Gospodo na celu pomenutih ministarstava, Vi jednostavno niste dovoljno dobro uradili svoj posao i svojim necinjenjem ste stvorili ambijent u kome su svi ovi nemili dogadjaji bili moguci!
OSTAVKE!!!

Petar

pre 14 godina

To sto se desilo je totalni fijasko Srbije i srpske vlade. Ako vam je stalo do toga da kaznite pocinioce, krenite od ekstremista koje gajite u skupstini. Pohapsite ih vec veceras i osudite na rigorozne kazne. I uhapsite vise tog Mladica, za koga verujem da i ptice znaju gde je.

Iggy

pre 14 godina

JAVNO SUDJENJE UBICAMA!
Fotografije, biografije, ko su im roditelji, u koje skole idu, sa kim se druze. Obavezno i televizijski prenos izricanja presuda, pa da im "saborci" vide uplakana lica, a ne da se posle prica kako su heroji. Javna sramota za huligane!

B92: molim vas pratite slucaj, neka ova sramota bude stalna tema! A ne da se opet sve zaboravi i zataska, pa da sledeca vest za koji mesec bude da su ponovo nekome polomljene kosti jer navija za protivnicki tim.

DOKTOR

pre 14 godina

Naravno da mi je veoma žao i naravno da neću ovo povezivati sa bombardovanjem.
Povod za moje javljanje je stanje u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije.
Odgovornim smatram Tomicu Milosavljevića i Đorđa Bajeca.
Ćebe kojim je bio pokriven ovaj mladić je sramota za suzperintenzivnu negu najtežih bolesnika. Obišlo je ceo svet izgledalo je kao neprano jer uostalom takvi ćebići se i ne mogu često koliko je potrebno prati.
Higijena povređenog bar u prvi mah kada je povređen nije bila obavljena, a to mora da bude jedna od prvih obaveza pri smeštaju u jedinice intenzivne nege. Sasušena krv po licu, vratu i rukama je podloga razmnožavanja bakterija. Konačno znam da mi nemamo intenziviste specijaliste čak i na takvom mestu i nemamo prave laboratorije za to. Nismo nikoga uputili da se specijalizuje za to po svetu jer smatramo da anesteziolozi mogu da obave taj posao, a ne mogu. Naše intenzivne nege posebno u Urgentnom centru ne valjaju pet para. Nije mladić umro nadam se zbog toga, ali JE MENE OSTAVIO U DUBOKOM NEMIRU??
Dvojica nesposobnih ministar zdravlja i direktor kliničkog centra Srbije bi mogli da se povuku.

Aleksandar

pre 14 godina

Zar je neko morao da umre da bi se ljudi probudili i uvidjeli sta se desava.
Ja sam bas ogorcen i potresen. Ne znam sta vise da kazem.

banda je to!

pre 14 godina

Ama cujem li jos nekog da huligane naziva "OBESNIM MLADICIMA"....eksplodiracu!!!!
Nazovite kriminalce pravim imenom, dajte opis onoga sto stvarno jesu: huigani, kriminalci, talog Srbije! Kakvi obesni mladici, pa nisu se to deca zaigrala pa se malo posvadjala

Goran Krahtis

pre 14 godina

Meni nije bilo jasno saopštenje FK Partizana da Toluz nije ispoštovao bezbednosnu proceduru i nije prijavio tačan broj navijača. Znači po njima svako ko sam organizuje put jer hoće da vidi grad u koji je došao, a ne da samo stadion, treba ovako da završi?
Nekom sa vlasti očigledno ovakva slika Srbije odgovara, kako to da ovi događaji padnu baš uoči gej parade kao i napada na Australijanca. Srbija je za manje od nedelju dana ipala ksenofobno drštvo, a ja mislim da to nije. Niko se ne pita kako je neko znao koje ljude treba da zove i kako to da je napad jako dobro organizovan, po svemu što sam video na TV-u, novinama i internetu.

Goran

pre 14 godina

Ako je ista tragicnije od same smrti ovog nesrecnog coveka, to je kako se svi kao lesinari sada grebu za neki politicki poen. LDP poziva na miting protiv svega, Radikali povlace nepostojece paralele sa planiranom tucom i stradanjem svojih pristalica, Vuk bi da zida spomenike.... Nama ne treba akcija od tri dana, pa posle sve po starom, vec dubinsko menjanje svesti koje ce biti postepeno (da bi se primilo) i mukotrpno dugo.

Vudu

pre 14 godina

Ovo je počelo ne juče, već onog dana kada su ovakve životinje i ubice puštene da nekažnjeno pale ambasade i demoliraju glavni grad! Znamo svi kada je to bilo, i ko je tad bio na vlasti.

E pa, ovo je sada nastavak, a pitanje je kako će se i kada sve završiti.

VASA

pre 14 godina

Ne mogu da verujem sta pojedini politicari izjavljuju povodom ove strasne vesti. To mi samo govori da sam u pravu kada kazem da nemaju ni morala ni obraza. Kako vas bre nije sramota. Todorovicu da li si svestan sta pricas u ovom teskom trenutku za sve postene gradjane Srbije i jos tezem trenutku za porodicu preminulog. Ne mogu da verujem da takve izjave dajete. Sramota me je sto smo iz iste drzave.

nazalost srbin

pre 14 godina

Ako je Miladinova sloboda kostala milion dolara, koliko kosta bol porodice ubijenog francuza? Barem isto toliko, a sigurno mnogo vise. Ako ovakve dogadjaje drzava ne moze da preventivno spreci, onda je ona za to i odgovorna i duzna da obesteti ostecene.

Milan

pre 14 godina

"Ostre reakcije zvanicnika" - sram vas bilo. Zbog vaseg NErada se sve ovo i dogadja. Bojite se mediokriteta i vucibatina koje vrsljaju po gradu. Ne verujam vam vise ni kad se bogu molite. Sram vas bilo!

nepričaj mi pred spavanje bajku..

pre 14 godina

Kome se sad pravdate Vi, Vi.. ne znam kako da Vas nazovem.. Gde ste bili do sada? Gde su ti zakoni do sada? Kako Vas nije sramota i da spomenete zakon, ej bre ovde se priča kako treba sprovoditi zakon!? Alo bre nenormalni?! Pa jel slučaj "Uroš" vraćen pod pritiskom huligana? Pa kako ti isti huligani mogu da kleče pred češkom policijom a pred našim da rade šta hoće? Gde je još 20-ak huligana koji su učestvovali u ovome? Jednog ste već pustili da se brani sa slobode.. Ovo se desilo u strogom centru prestonice, ispred vašeg nosa se to desilo.. "Svaki građanin će biti zaštićen", e jadna mu majka koga Vi štitite..

Bole

pre 14 godina

Molim političare da pored toga što će ovaj događaj iskoristiti sopstvenu promociju, stvarno nešto i urade da se ovakva stvar više NIKADA ne ponovi. Govorite delima!

E moji

pre 14 godina

http://www.juznifront.com/index1.htm

Vazno da su doticni nazovi navijaci objavil OBAVESTENJE za Paradu Ponosa, a sada, svi junaci nikom ponikose....

VASE REAGOVANJE, odnosno odsustvo osude onih koji su pocinili ovo, SVE VAS SVRSTAVA U JEDNU VELIKU TERORISTICKO UBILACKU ORGANIZACIJU, ali takodje....Radovci, Cigani, Bolidi, Kreteni i ostala imena koja sebi nabacujete

Zeljko

pre 14 godina

"Srbija će reagovati sa najvećom mogućom ozbiljnošću, po principu strogosti", poručio je predsednik Srbije Boris Tadić. Dokle ovakve izjave? Pa nije drzava i bezbednost prvi razred skole, da nam uciteljica kaze kako ce biti u drugom polugodistu ozbiljnija i strozija?! Zar ne treba drzava uvek da bude "ozbiljna" i "stroga"? Da ne poverujes...

dana

pre 14 godina

svako ko je normalan mora da bude uzasnut svim dogadjajima u srbiji u poslednjih nekoliko nedelja (posebno). vest da je ovaj mladic preminuo je da ne zelis da u nju poverujes.
da li je ovo za cudjenje - dolaze generacije koje su odrastale uz dnevnikov dodatak, kojima brutalnost jeste svakodnevnica, generacije koje su posmatrale izvrnutu svakodnevnicu, gde su moralne vrednosti svakodnevno padale na ispitu. deca 90tih... eto, opet sa druge strane, jos jedna je stasala za proteste na platou kod filizofskog.
dokle? na radiju neko danas rece - neces biti kaznjen zbog mrznje, mrznja ti je kazna.
neka ti je laka zemlja, bris taoton, spokoj duse...

zec

pre 14 godina

Posle bitke svi su generali. Sta je vlada uradila da spreci ove nemile dogadjaje.? NISTA!!!
Treba da se dogodi neki Hejsel u Srbiji pa da se konacno stane na put huliganima na stadionima i ulicama...?!
Sramota!!!
Saucesce porodici i prijateljima preminulog. Neka mu je vecna slava.

Savest

pre 14 godina

Iskreno mi je zao nesretnog mladica...tragedija..
Beograd NIJE Srbija, odraz huliganstva u Beogradu nije slika cele Srbije. Beograde (Beogradjani) Vi ste ovo dozvolili, sve se "vrti" oko Beograda!!! Dosta vise !!! Naravno da treba dan zalosti, izadjite iz svojih domova i pokazite se sad!

Nevena

pre 14 godina

dan žalosti zbog smrti Francuza... ali nije to palo sa neba. Ti isti nasilnici divljaju po Srbiji, a vi ih uzgajate. Nema dana žalosti tada, nema akcije pravodusnih organa. Sramota.

dario

pre 14 godina

sve ove komentare treba uvecati pa ostaviti pred zgrade vlade skupstine itd kad vec ne znaju sta narod misli o njima i totalni bojkot politicara i svih zvanicnih lica dok srbiju ne dovedu u normalno stanje za zivot