Sajt Index.hr na meti hakera

Zagreb -- Popularni internet sajt "Index" već je šesti dan izložen žestokim hakerskim napadima, što za posledicu ima otežan pristup tom sajtu i njegovom sadržaju.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. I ova vest je dokaz da su B92.net i index.hr najbolji sajtovi na prostoru Ex-Jugoslavije.Cudio sam se zasto se nemoze uci na taj sajt danima i naravno informaciju sam dobio na B92.net.
  Nadam se iskreno da ce se ekipa Indexa izboriti sa kriminalcina i da cemo ponovo uzivati u sadrzajima tog sajta.
  Pozdrav iz Makedonije.
  (Johnny, 29. septembar 2009 20:31)

  # Link komentara

 2. Postoje dva nacina da se Index odbrani od napada:
  - da promeni uredjivacku politiku i postane mainstream medij, siv, dosadan i lojalan;
  - da promeni provajdera (Iskon - serveri u Hrvatskoj) za koga sumnjam da moze da odgovori tehnoloskom izazovu bezbednosti sa kojim se suocava Index.
  Za neupucene, gotovo je nemoguce uci u trag izvornom napadacu jer napad ove vrste (zagusenje saobracaja izazvano hiljadama simultanih poseta stranicama) se izvodi sa hiljada i hiljada racunara sirom sveta. To moze biti i racunar bilo koga od nas koji je zarazen virusom koji u pozadini napada ciljani sajt. Korisnik takvog racunara ni ne zna sta mu radi racunar. Dakle, treba uloviti pisca virusa sto je opet gotovo nemoguce.
  Medjutim, Indexu se ovo ponavlja svakih nekoliko meseci sto mi govori da nisu sposobni sa resursima u Hrvatskoj izaci na kraj sa problemom. Mnogi ugledni evropski i americki hosting provajderi imaju resenje za ove DOSS napade. Pa neka razmisle sta im je ciniti jer Index je jedan od retkih uzornih medija na Balkanu.
  (3banchi, 29. septembar 2009 10:53)

  # Link komentara

 3. Ja mislio da zbog "uspeha" njihovih sportasa, blokiraju pristup sa b92. S obzirom da kada losije prodju od nas, rade update sajta posle 3 nedelje.
  (mail, 29. septembar 2009 10:21)

  # Link komentara

 4. S obzirom na vokabular dobro su prošli...
  (Ay.s, 29. septembar 2009 10:10)

  # Link komentara

 5. Nisam začuđen.
  (Kažem, 29. septembar 2009 10:00)

  # Link komentara

 6. Izgleda da hakeri vise ne prezaju ni od cega i da se nikoga ne plase!
  Pa sada hakuju sve sajtove, sam o mi se cini da postoje firme koje to rade, i lepo se plati odgovarajuci iznos i samo narucite: "Oborite taj sajt..."
  Strasno, vreme je ludo , i ljudi svuda prave profit i biznis!
  (darko l, 29. septembar 2009 09:01)

  # Link komentara

 7. A policija samo ceka prijavu pa da krenu u potragu, slicno kao kad su u Srbiji napali b92?

  U stvari nije mi poznato da se policija na balkanu oupste bavi informacionom bezbednosti. Mozda samo kriticnih sistema - ali tu izgleda ne spadaju i kriticni mediji.
  (deki, 29. septembar 2009 09:00)

  # Link komentara