Merkelova u vođstvu

Berlin, Beograd -- Prema preliminarnim rezultatima parlamentarnih izbora u Nemačkoj konzervativci kancelarke Angele Merkel i opoziciona SPD imaju dovoljno glasova za sastav vlade.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Bravo Merkelova!
  (Lidija, 28. septembar 2009 00:09)

  # Link komentara

 2. Danas je Njemacka izabrala ministra inostranih poslova koji je gay. Srbijo, pripremi se za saradnju.
  (nema EU ez postovanja ljudskih prava, 27. septembar 2009 23:23)

  # Link komentara

 3. Pobeda CDU se očekivala i to zahvaljujući Merkelovoj. Ipak, Komunistička partija i Liberalna imaju najveći dobitak od oko 5% a nauštrb CDU i pogotovo SPD, s tim što su liberali u mogućoj koalicionoj poziciji. Zeleni su ostali na svom proseku od 10%. Takođe, o tendenciji otklanjanja birača od 2 najveće stranke govori i činjenica o umanjenom odzivu birača...
  (kom@, 27. septembar 2009 23:20)

  # Link komentara

 4. U doba finansijske krize vecina gradjanja Njemacke je izabrala upravo ono sto je do krize dovelo - hladni kapitalitizam. Ljevicari, razocarani intrigama i laznim obecanjima SPD-a, su ovaj put ostali kuci.Vrijeme je da njemacka politicka scena shvati ozbiljno die Linke, lijevu socijalisticku partiju koja je ocito odavno prestala biti zaostavstina DDR-a, nego realnost u Zapadnoj Njemackoj kojoj treba jedna jasna lijeva opcija.
  I jedna lijepa vijest - desnicari su potpuno nestali sa njemacke politicke scene.
  (psi, 27. septembar 2009 23:13)

  # Link komentara

 5. Ukoliko dodje, a najverovatnije hoce, do zuto-crne koalicije, kandidat FDP-a Guido Westerwelle ce postati ministar spoljnih poslova. Jedva cekam da vidim nase politicare i Vuka Jeremica koji ce u ovom slucaju morati da saradjuju sa covekom koji je gay.
  (J., 27. septembar 2009 22:40)

  # Link komentara

 6. O kako je važna vest. A nema ni komentara ni reagovanja, samo muk.
  Izbori u Nemačkoj su za Srbiju od prvenstvenog značaja.
  (Sava Drugi, 27. septembar 2009 22:32)

  # Link komentara

 7. Pa imajuci u vidu da je Guido Westerwelle ucenik Hans-Dietrich Genscher-a koji je i danas kicma liberala, normalno je da nas nece milovati nego po zaslugama ocenjivati, tako je i najbolje, a nase zasluge da budemo clan evropske porodice su svima vise manje poznate..
   (emigrant, 27. septembar 2009 22:20)

  # Link komentara

 8. I ja mislim da ministar Jeremić treba veoma toplo da se obuče pred prvi susret sa novim nemačkim ministrom...
  (Kosta Prelić, 27. septembar 2009 21:30)

  # Link komentara

 9. Oslobodjena stega "velike koalicije", nova nemačka vlada će, ipak, redefinisati i politiku prema Srbiji. Najverovatniji ministar spoljnih poslova, Guido Westerwelle, ima - kao i njegova FDP - veoma jasne i "tvrde" stavove o ljudskim pravima, medijskim slobodama i svim srodnim pitanjima koja su za njih od odlučujućeg značaja za procenjivanje evropskih kapaciteta svake zemlje, pa i Srbije.
  Zato treba s pažnjom pratiti njihovo ponašanje prema Srbiji.
  A već prvo rukovanje sa Vukom Jeremićem će biti simptomatično...
  (jovan delic, 27. septembar 2009 20:29)

  # Link komentara