GSA: Nasilje nad homoseksualcima

Beograd -- Gej strejt alijansa upozorava na sve češće pretnje i porast nasilja nad homoseksualcima u Beogradu, kao i na mestima njihovog okupljanja.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. I bre, sta cemo sad da radimo?
  (Sumadinac, 21. avgust 2009 22:26)

  # Link komentara

 2. Cak i ovde u Torontu, gradu sa najvecom Pride paradom na svetu, postoji velika netrpljivost prema Gay drustvu. Vecini 'normalnih' zapada za oko onaj mali broj excentricnih, egzibicionisticki nastrojenih gay i lesbian pojedinaca - zbog odevanja, ponasanja itd. Vecina ostale gay populacije su svakodnevni radni ljudi, diskretni po svojoj sexualnosti kako bi i svi drugi trebali da budu. Razumem i one prethodne: neko ko je ceo zivot bio zbunjen, omalovazavan, prebijan i odbacen, konacno dolazi u drustvo istomisljenika i ima potrebu da potvrdi da je to kako se oseca pravo i prihvaceno - pa makar i preterujuci! Zar ovo ne zvuci poznato: cela populacija se generalizuje i ocenjuje po ponasanju pojedinaca? Ja sam ovde naucio da cenim i postujem jos vise nego samim roditeljskim vaspitanjem - sve ljude drugacije po misljenju, religiji, rasi itd. I pored toga nailazim ne "nashe' sto pocinju recenicu onom poznatom: 'nije da ja mrzim...ali...njih stvarno ne mogu da podnesem!" Zbog ovog se klonim slicnih homogenih community-ja i radije provodim vreme sa prijateljima, poreklom iz Hong Konga, brojnih Gay ili Lesbian prijatelja a i ponekim 'Nashim' sto nemaju ono carobno 'Ali' u svakoj raspravi o ne-sarma/cevap/rakija kulturama. Razmislite, pa mozda se Srbija pocne otvarati za koju stotinicu leta prema necemu sto je nesto malo drugacije od uvrezenog. Verujte, promena nije losa i injekcija 'stranog' je nekad dobra za kulturu. A tek kad ne morate nikog da bijete...!
  Cheers & Go Gay if you feel like it!
  (yoza, toronto, 21. avgust 2009 19:48)

  # Link komentara

 3. A svo to nasilje sprovodi jedna manjina, trenutno na radnom odmoru u Pragu, koliko mogu da vidim citajuci vesti. Eto lekcije za SUP kako se to radi.
  (Vlada, 21. avgust 2009 18:10)

  # Link komentara

 4. A zasto da ljudi sa afinitetima prema istom polu ostanu izmedju cetiri zida!? Zasto da budu manje vredni i sa manje prava od onih koji vole suprotan pol i koji mogu da svoju seksualnost bez problema ispoljavaju gde hoce?! Zasto dvostruki moral i kriterijumi!?
  (miladin, 21. avgust 2009 17:56)

  # Link komentara

 5. Da li je i sve ovo mozda izmisljeno? Sudeci po ranijim komentarima na temu povorke ponosa vecina komentatora je napisala da nema diskriminacije ili fizickih napada i da je njihov zivot "privatna stvar" koja treba da ostane u "cetiri zida" kao i da hoce da paradiraju iz cistog besa dok u drzavi ima mnogo precih problema.
  (Happy Pride Toronto, 21. avgust 2009 17:13)

  # Link komentara

 6. Ne radi se samo o porastu nasilja nad gej populacijom. Radi o opstem porastu netolerancije, nasiljnistva i fobije prema svemu, sto je vezano za manjine ma koje vrste.Odnos prema gej populaciji je samo vrh neslavnog ledenog brega, samo sto se lakse uocava od odnosa prema drugim vrstama manjina jer homoseksualnost nije opste poznata stvar, dok pripadanje drugim manjinama je lako uocljivo. Generalna fobija prema razlicitosti, to je moja dijagnoza.
  (soraya, 21. avgust 2009 17:00)

  # Link komentara