NIS pomaže Petnici

Beograd -- Naftna industrija Srbije donirala Istraživačkoj stanici Petnica 12 miliona dinara koji će omogućiti normalno funkcionisanje te naučno-obrazovne institucije.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Evo još jedne inicijative, ali skromne. Sklonite ono ruglo od SPS-JUL-ovske propagande iz 90-ih, kada je započeta gradnja jedne velike zgrade Istraživačke stanice, za koju se, očigledno nije imalo para (a niti se ima danas). Rušenje i odvoženje šuta započete građevine koja je ruinirana zubom vremena ne bi trebalo da košta puno, a prizor deluje sablasno i stoji umesto table koja bi trebalo da označi ovaj izrazito progresivni centar koji okuplja mlade istraživače i naučnike.
  (Juče prošao Petnicom, 31. jul 2009 23:39)
 2. 12mil. dinara nije 12000€ vec oko 140000€. U svakom slucaju to je mala suma za ozbiljno istrazivanje, ali bilo bi zanimljivo videti plan u sta ce Petnica da ulozi ove pare. Siguro su imali neki plan kad su trazili pare, ili se radi samo o obicnom pranju para od strane NIS? Molim novinare da istraze.
  (Ritter, 31. jul 2009 10:06)
 3. Hvala NIS-u i Kravcenku a srpsku vladu neka je stid!
  (Mirko, 31. jul 2009 10:00)
 4. Ovde su ljudi totalno sludjeni!!!
  Sa jedne strane pljuju drzavu sto nema ili nece da plati Petnici, a sa druge strane dive se NISu (u kom je drzava vlasnik 49%!) sto daje 12 miliona dinara za ISP.

  Alo ljudi, pa NIS planira da u ovoj godini NEDOMACINSKIM poslovanjem napravi 14 MILIJARDI dinara GUBITKA! A ovde poklanja Petnici 12 miliona i uvlaci se masama!??

  Takodje, istovremeno, taj isti NIS opstaje na nasem trzistu tako sto trazi od DRZAVE (znaci opet su nase pare u pitanju) da mu dozvoli da bude monopolista jos neko vreme - prevedeno to znaci - hocu da prodajem skuplje, a ako neko hoce da se takmici sa mnom - uzmite mu novce do one kolicine na kojoj mu se taj posao vise ne isplati.
  I sad mi treba da smo sretni sto ce ISP dobiti 13000 evra od NISa?

  Sramota i uvreda za sve te mlade i buduce strucnjake koji pohadjaju Petnicu.
  Poruka je: odracemo vam kozu sa ledja - i vama i vasim roditeljima i komsijama i prijateljima, a onda cemo vama kao pametnicama dati 13000 eur godisnje..
  Ne mislite o tome, samo opusteno.
  (Amos, 31. jul 2009 09:42)
 5. ' ... a mi zauzvrat možemo da dobijemo sveže, najbolje umove Srbije za rešavanje problema u oblastima kojima se bavimo ...'.

  care, za jednokratnih 12,000 ojrica NE MOZETE da dobijate navedeno. Lep je gest donirati lovu ustanovi kao sto je Petnica i kapa dole za to. Ali davanje ovako sitne love (a za NIS ovo je smesno zanemraljiva suma) ima za cilj PR, a ne znacajnu pomoc primaocu. I to je jasno kao dan.
  No, vasi su novci, vase je pravo raspolaganja. Bravo za 12K ojrica, ali hold your horses sa izjavama.
  (Plikuscht, 31. jul 2009 09:12)
 6. Alo, kako GUBITAS moze da daje donacije????????
  (Mica Trofrtaljka, 31. jul 2009 08:16)
 7. Bravo. Bar malo svetlosti u tunelu. Nadam se da se i mi Srbi u inostranstvu okupimo i doprinesemo nasoj zemlji. Ima nas, mozemo.
  (Crnogorac u Americi, 31. jul 2009 07:38)
 8. Umesto prikupljnja jeftinih poena, za NIS bi najbolje bilo kada bi prestao trovati sve gradjane Srbije benzinom koji ne zadovoljava EU standarde radi prevelike koncentracije sumpora u njemu.
  Ali NIS-u je zao uloziti novac u postrojenja za odsumporavanje !!!
  (marko, 31. jul 2009 02:48)
 9. Zahvaljujem NIS-u i B92 i naravno svim ljudima koji su poptisali peticiju i potrudili se da Petnica opstane.
  Nadajmo se da ce NIS i ubuduce pomagati Petnicu.
  (Strahinja Cupic, 31. jul 2009 01:59)
 10. Država je ovde pokazala svoje pravo lice. Svi su se slikali u toj Petnici sa svojim masnim osmesima i opevali njen značaj kao da je eto Petnica odmah iza Vlade Srbije najvažnija. Kada se povela priča o tome da država ne finansira Petnicu kako je dogovoreno, odmah su demantovali, rekli biće para, to je samo "zagubljen papir" a na kraju naravno ništa od toga. Za političare, narod je grupa debila kojoj baciš mosu i miran si neko vreme. Svaka čast za NIS, jeste da ni to nisu neke bog zna kakve pare za ISP, ali lepo je da bar ima onih giganata kojima nije samo čist profit jedini smisao života.
  (ns, 31. jul 2009 01:15)
 11. Svaka cast!
  (Luka Mirkovic, 31. jul 2009 01:00)