Kriza zbližava Skoplje i Beograd

Beograd -- Premijeri Srbije i Makedonije potpisali su u Beogradu Sporazum o privrednoj saradnji. Predsednici privrednih komora dve zemlje očekuju jačanje saradnje.

Izvor: B92, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Prijatelji, niste mogli da vidite da makedonski narod izadje na ulice protiv priznavanja zato sto bi automatski krenuo rat u glavnom gradu MKD. Dole je situacija specificna do te mere da samo malo fali da bukne rat, kriza... Zarad priznavanja Kosova koje se odlagalo koliko se moglo umalo nije pala vlada i poceli nemiri i kada vise nije bilo izbora i USA zamesala prste do toga je doslo protiv volje naroda koji i danas negoduje i to je jedini narod koji zajedno sa Srbima dolazi na Gazimestan svake godine.To nas vrh drzave zna i zato se tako ponasa.
  (Nemanja, 23. jul 2009 12:59)
 2. Mislim da ne treba ponavljati klasicno srpsko ludilo i odmah oberucke sve prihvatati!
  Trebali bi malo vise da gledamo nase interese. Pa lepo neka povuku priznanje Kosova, pa da se lepo onda dogovaramo dalje.
  Ako nece, brate isto kao i sa svima ostalima. Posteno i poslovno, nista vise od toga! Nesto nisam video da se makedonski narod bunio po ulicama protiv priznanja Kosova kao nezavisnog, a za podrsku Srbiji.
  (Djape, 22. jul 2009 21:12)
 3. Za krizu su Srbi uvek dobri, to smo barem naucili od nasih komsija u proslosti. A kada kriza ode ...
  (Necu da me zrtvuju, 22. jul 2009 18:32)
 4. Za mene odnosi sa Makedonijom nisu vise kao sto su nekada bili. Saradjivati treba, ali ipak s oprezom prema ovakvim vladama. Sa Crnom Gorom posebno!
  (Mirko, 22. jul 2009 18:22)
 5. "Kriza zblizava Skoplje i Beograd," a Kosovo i Metohija, nasa Crkva, ime "Makedonija" i ostalo nas veoma udaljavaju.
  (miki NY, 22. jul 2009 17:47)
 6. Gluplju izjavu odavno nisam pročitala! Jedna ekonomska kriza je bivšu nam državu uvela u propast, baš po onoj narodnoj: "Kad beda kuca na vrata, ljubav beži kroz prozor"!

  Hajde za promenu da nas sa susedima zbližavaju demokratsko opredeljenje, kultura i zajednički INTERES!
  (bezimena, 22. jul 2009 17:33)
 7. Makedonci su dobar i nama blizak narod i izmedju nas i njih postoji obostrano postovanje i simpatije, ali nazalost i oni spadaju u grupu naroda koji su uvek bili prijatelji nasih neprijatelja.
  (boban, nis, 22. jul 2009 15:00)
 8. "Tom prilikom ocenjeno je da, iako dve države nemaju iste poglede na pitanje Kosova, to ne treba da koči razvoj međusobnih odnosa." - ova rečenica lagano postaje najponavljanija floskula u svakoj izjavi vlade ili predsedničkog kabineta, naravno posle one da "država radi sve što je u njenoj moći kako bi pronašla haške optuženike i time u potpunosti ispunila svoje obaveze prema Haškom tribunalu..."
  (Lala iz Banata, 22. jul 2009 08:59)