Nedelja, 31.05.2009.

16:50

"Zemljište nije posao predsednika"

Predsednik Tadić izjavio da nije posao predsednika države da se bavi slučajevima preduzeća i atraktivnih lokacija koje nisu prodate na licitaciji.

Izvor: B92

"Zemljište nije posao predsednika" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Dejan

pre 14 godina

Belgrade for sale !!!
vise nikada necete dobiti moj glas mada je sada verovatno vec kasno. vise vam nista nije potrebno. dobili ste sve.

Dejan

pre 14 godina

ako je nesto sto kosta 2 milijarde placeno 100 miliona,
ostaje 1 milijarda i 900 miliona da se drugari namire. mnogo para, mnogo. vise nego dovoljno.

Dejan

pre 14 godina

I bas danas kada je izasao placeni oglas MPC-a u novinama, krece i Predsednik i Gradonacelnik u marketinsku ofanzivu. Kakva koincidencija.

neki

pre 14 godina

da, da.. zemljiste nije u njegovoj nadleznosti.. hm..

Prekljuce izjavljuje "stop korupciji i veliku borbu protiv korupcije, posle toga toga ova izjava..
Verovatno ce sutra opet izjaviti nesto tipa "zestoka borba protiv korupcije" i tako u nedogled...

Tuga..

Bata Djora Sr.

pre 14 godina

Znaci, osim Knezevica iz Zrenjanina, nema drugih slucajeva korupcije. Ja nisam ni bio svestan da u tako uredjenoj zemlji zivim. Neka Bog pozivi ovog naseg odlucnog predsednika, da smogne snage i rasciti javasluk u tom Zrenjaninu. Ne ide da jedan gradic kvari idilu ove drzave. A kad se to klupko korupcije razmrsi, nagrnuce investitori, narocito strani, Kinezi ce da grade most, bice i skola i obdanista, gradice se i neki preskupi most koji ce sigurno biti tema nekog novog Inasajdera, a cela Srbija ce imati sest regiona : Miskovicev, Bekov, Maticev, Zivnaciev, Jankovicev i Drakulicev. Bice to zivot kao iz bajke, na pocetku malo tezak, ali kasnije ni Svajcarska nam nece biti ravna. Samo napred predsednice, pitajte se za sve kada vam to odgovara i ne pitajte ni za sta cak i onda kada bi imali punu podrsku svih gradjana, ne samo Beograda, vec i Srbije.

Prekogorkih

pre 14 godina

Ne slazem se sa shvatanjem da Predsednik drzave postane i njen vodeci Sherlock Holmes. Drzava je jedan ogromni sistem-mehanizam, i svako u njoj mora raditi svoj posao, od beraca kukuruza, do suzbijaca korupcije. Tadic je predsednik.

ksenija

pre 14 godina

Zanima me gde je mislo da se nalazi to zemljiste, u Zanzibaru ili u Srbiji. U Zanzibaru ne bi trebalo da ga zanima, ali zato ovde da. Zato je izabran, a vidiecete po rezultatima na Vozdovcu i Zemunu, kako ce ds. zbog takve, mogu reci, njegove politike proci. Nisam od onih koji stalno kukaju da nece izaci na izbore, izaci cu na svaki, ma menjacu sa svojim glasom do god mogu da zaokruzujem, ali iako clan od 1991.g.ds, za vas i vasu politiku sa zmurenjem na jedno oko, a drugo sa gledanjem gde se uvaliti nakom mandata, nikad vise.

svi (ni)su isti

pre 14 godina

U velikoj sam dilemi: ne znam da li da kao komentar napisem: "Vas ne sme niko da ... pljacka!" ili ono "Ma, sta znaju deca sta je ... 200 hektara!".

Nenad

pre 14 godina

Zašto jednostavno nisu ćutali, pa i jedan evro da je uzet od grada prevarom to je sramota, a ne da trošimo vreme da li je SEKA pojela 15% ili 20% od tih 2.5 milijarde evra!!!!

Milos

pre 14 godina

Pa kada je sve tako kao sto kazu predstavnici DS, a.zasto se ne denacionalizuje imovine oteta posle 45g? Zasto Gospodo Demokrate ne ucinite gest pravde? Mi potomci znamo istinu kako su se nasi preci i rodeitelji obogatili i stvarali, a to mora i da interesuje demokratsku vlast. Medju nasim dedovima i ocevima bili su i vidjeni clanovi predratne demokratske stranke, samo da znate.

Naivcina

pre 14 godina

Kad Predsednik izjavi nesto ovako:“Kada u nekom mediju bude prezentovano da je Beograd zbog toga što sad nema licitacije izgubio dve milijarde evra, s projektovanim cenama iz ko zna koje godine, a da se ne uzima pritom u obzir svetska finansijska kriza koja je oborila cene građevinskog zemljišta svugde u svetu, pa cene i u izgradnji, onda to nije u redu”, onda ja pomislim da on nesto hoce da sakrije. Ali ako nije 2,5 nego 2 onda je to OK. Mediji ne treba nista da objave dok ne zavrse kompletnu istragu i izvedu dokaze, a kad to urade nek zamole Predsednika da zamoli tuzioca da to pogleda!

belami

pre 14 godina

Veoma je bitna uspešna tranformacija funkcije po potrebi. Ovog puta u izjavi predsednik je nestranačka ličnost a u svim ostalim poslovima stranka i vlast su mu na prvom mestu. Puno toga je rečeno u prethodnim komentarima, ja bih samo jedno. Posle toliko godina predsednik se konačno setio šta bi trebao raditi. Po svim pitanjima je mnogo obećavao i na kraju zaključio da je ovako puno lakše kad za ništa nije odgovoran. Uostalom njegov Ustav mu to sasvim lagodno obezbedjuje. Ovo je srpska tranzicija i demokratija u kojoj se sve moguće, a najlepše je kad se ne poštuje zakon i silne uredbe.

Razocarani

pre 14 godina

Eh, tesko da bih mogao da Vam objasnim koliko me je sramota sto sam glasao za ovoga coveka, i njegovu stranku, i radovao se njegovim, njihovim, pobedama na izborima.

Tri Zo Ne

pre 14 godina

Ja sam tužan!
Da li bi iko ostao u ovoj i ovakvoj državi da kojim slučajem imamo mogućnost da odemo iz nje?
A ja druge države nemam!!!

Claudio

pre 14 godina

Da, možda zemljište nije posao predsednika Srbije Borisa Tadića (iako se on bavi svime u ovoj zemlji, ali izgleda da ne želi ovime), ALI bi zemljište trebalo da bude posao predsednika DS-a Borisa Tadića. Ja sam izašao na gradske izbore 2004 i glasao za listu DS-Boris Tadić. Mislio sam da gradska vlada koja je poklanjala zemljište ima veze sa DS i njenim predsednikom Borisom Tadićem, ali izgleda da sam pogrešio...

J

pre 14 godina

Volim predsednika koji OHRABRUJE Ministarstva da rade svoj posao.
Sretna sam sto mi je predsednik objasnio da je cena zemljistu pala zbog SEKE te, prema tome, NISAM OPLJACKANA.
Radujem se sto imam tako pametnog i briznog predsednika.

rub pameti

pre 14 godina

Da, da. Posao predsednika je da tumara po drugorazrednim sportskim priredbama, pa onda da se kaze kako je prezauzet vaznijim pitanjima!

cinik

pre 14 godina

par dana posle izjava na GO o borbi protiv kriminala i korupcije sada predsednik govori da trichave sitnice tipa 200 hektara najboljeg zemljista u bg koje je njegov pozivar na veceru skoro pa dobio za sitne novce nije njegov posao kao predsednika. Na zalost svi mi znamo da je on i predsednik i premijer i ministar i predsednik partije ali nije pravi lider hrabar i borben nego lik sa mnogo fraza i bombasticnih izjava. Setimo se kako je"otvorio" izgradnju koridora 10 pre par nedelja. posel toga tamo vise ni nema masina a Mrki je min istar a Dacic je ministar. OVo je potpuno ludilo, laze i paralaze. DENACIONALIZACIJA ODMAH!

Prevodilac

pre 14 godina

Gospodo, Predsednik Tadic je predsednik drzave. Ali, mnogi bi hteli da ga vide sa pendrekom, slemom na glavi do zuba naoruzanog kako patrolira kroz Vladine kabinete, Parlament, ulice gradova, sela itd. To bi, zar ne, bila karikatura i Predsednika i drzave. Njegovo je da inicira i pokrece teme, ukazuje na lose i dobro, da komunicira s javnoscu, i da pored svih poteskoca zraci optimizam i prenosi ga na narod. I on to, dobro, do sada radi. Ostali neka rade svoj posao kao on, i eto leka. Karikirano gledano, po shvatanju nekih, Tadic je odgovoran za svako, u zemlji, ukradeno i jaje i koku. Banalno i profano ostaje uvek na ivici zivota, i nije problem cak ni jednog casnog i misleceg coveka da se takvim stvarima bavi, a kamo li jednog predsednika drzave.

pop

pre 14 godina

Svi smo imali odredenu nadu da ce se stvari u ovoj zemlji napokon poceti da pomeraju nabolje, da to ide brze, da smo pred zakonom svi jednaki. Medutim kako vreme prolazi,a i posle ovakvih izjava nasih voda potpuno je jasno da ova zemlja ide stranputicom. Od 1990 god.stalno zivim u nekoj nadi u bolje sutra--daj da prode rat pa ce biti bolje, i bi bolje ali odmah dode bombardovanje i vrati nas nazad jos vise, daj da dodu promene i demokrate na vlast i dodose demokrate ,ali evo vec 9 god.a nama nije bolje. Za to vreme POJEDINCI su postali vlasnici cele drzave i nas samih ,a gospodin Predsednik drzave nam danas kaze da nije cena ara bas tolika - treba uzeti u obzir svetsku krizu. Posle ovoga ocekujem da se izade sa podatkom da je drzava nasim parama (iz budeta), pomogla DELTI da uspesno prebrodi ovu krizu, kako bi radnici sacuvali svoja radna mesta.
Sva moja nadanja i ocekivanja si izneverio gos.Tadicu, pocevsi od samog formiranja vlade sa socijalistima, koje si rehabilitovao od svake odgovornosti, pa nam opet kao u doba Milosevica Mrkonjic pravi puteve, sva vazna ministarstva vode oni, a gos.Dacica necu ni da komentarisem jer je on izgleda pravi vladar ove nase drzave.
PS. Mislim ida je posle svega recenog jasno da demokrate vise nikad nece imati moj glas-siguran glas od 1990.

blaž

pre 14 godina

poštovani susjedi, na veliku našu i vašu žalost, i jedni i drugi vlastodršci kod nas i kod vas NE mogu, ne žele i neće shvatiti da nije bitna količina novaca, nego jedino davanje u zakup ili što već BEZ JAVNOG natječaja ... sve ostalo je priča iz komiteta ...

evita

pre 14 godina

Slazem se da to nije posao predsednika drzave. Ali jeste predsednika stranke. Dok Tadic ne bude sklonio sve iz DS-a za koje je javna tajna sta su i sa kim radili i koliko su se nakrali necu glasati za njih.

gogi

pre 14 godina

Na muci se poznaju junaci. Ovo je katastrofa. Najljigavija izjava Tadića još od one o tuzi stranaka (DS i SPS) zbog gubitka svojih predsednika. Ne želim da me ovaj čovek više predstavlja. On ne zastupa ni moje ekonomske interese ni moje vrednosti. Radi za svoju stranku i za tajkune. Radi na tome da umrtvi svako realno nezadovoljstvo i da nas sve pretvori u neku bledu masu koja teži da zauzme najniži moguči položaj. Pravi Srbiju po svom liku, a sad, kad su maske pale ... Nadam se da će Srbija još jednom izaći na ulice.

Marko

pre 14 godina

Kada je nova americka administracija preuzela vlast u Beloj Kuci odmah je krenula da resava nagomilane ekonomske probleme. Predsednik USA, Barak Obama, licno je insistirao da se rese problemi vezani za finansijske malverzacije u gigantima kao sto su AIG, GM, FORD ... Da li su to obaveze jednog predsednika ili nisu ? Zasto u Americi Barak Obama vodi racuna o nacionalnim interesima koji su iznad pojedinacnih, pa makar to bili i giganti ? U Juznoj Koreji bivsi politicar iz vrha vlasti je izvrsio samoubistvo zbog sumnji da je bio povezan sa korupcijom. U mnogim drugim zemljma na zapadu postoji politicka odgovornost prema naciji koja je uvek iznad pojedinacnih interesa. Zasto je kod nas sve drugacije nego u normalnim zemljama ? !!!

partibrejker

pre 14 godina

Ispravno.
Posao Predsednika je da lepo izgleda, i da daje lepe izjave koje zvuče bombastično i narodu privlačno... Ili bar On tako misli...

keza

pre 14 godina

Koliko ja vidim predsednik sto vise prica izaziva sve vise i vise nezadovoljstva i protivnika. Mozda bas zbog toga se i Sloba nije mnogo obracao narodu, mozda je bolje i Tadicu.

MILICA

pre 14 godina

Pa dobro šta ovaj čovek radi i priča? Ima li neko ko njega razume? Pa zar nije obećao Olji Bećković? BORO brate ispunjavaj obećanja!!!!!!!

N I K A D V I S E !!!!

pre 14 godina

N I K A D V I S E necu da glasam !!!

Ako izadjem na izbore, ikada vise, izaci cu da prezvrljam papir i prvom prilikom odoh u beli svet da mi makar ne vredjaju inteligenciju lopovi, politicari, mafijasi i ostali skorojevici !!!

M U K A mi je od vas vise !!!

Goran Panic

pre 14 godina

Ne zanima me da li je neko ukrao milijardu ili stotinak miliona evra, bitno mi je da je taj ukrao i to mnogo. Oni što ga brane, očigledno imaju neku korist od toga.

Svetozar

pre 14 godina

Pobogu, sta prica Predsednik???? Pa kakve veze ima ekonomska kriza koja se desila ove godine sa muckama Miskovica i svim organima vlasti koji su mu pomogli da lokacije dobije po smesnim ciframa I TO TRAJE GODINAMA kada su cene nekretnina bile povoljne za prodaju???
Istina je da za to nikad i niko nece odgovarati, steta nece biti nadoknadjena gradjanima Srbije i Beograda, Miskovic i ovako finansira i opoziciju ako za njih mislite da glasate, a da stvorite nove stranke necete moci jer po novom zakonu treba 10.000 potpisa!!!
Kao sto rece James Joyce: "Irska je krmaca koja prozdire svoje prasice."
Srpski politicari i tajkuni su kanibali.

T.

pre 14 godina

Ako sam dobro razumeo gospodu iz DS-a, najveci problem je u tome sto je B92 pogresno procenio koliko para je grad izgubio zbog toga sto je zemljiste poklonjeno?

Dragan Loncar

pre 14 godina

Predsednikov posao, pored toga da ohrabri, je i da izgrdi. I to ne one koji ukazuju na lose tekovine drustva, nego one koji ih stvaraju. Svetska ekonomska kriza koja traje manje od godinu dana nema nikakve veze sa nelegitimnim privatizacijama koje se obavljaju vec godinama.

Borise Tadicu, hvala ti sto si mi pomogao da razjasnim ono malo dileme koju sam imao po pitanju tvoje korektnosti. Konacno si otkrio svoje pravo lice.

Zovem pod hitno prijatelja u SAD da me odvuce tamo kako zna i ume. Voleo bih da svi gradjani Srbije imaju nekoga ko to moze da ucini za njih.

Hvala na paznji i prijatan program!

bezimena

pre 14 godina

"Tadić je rekao da nije na predsedniku zemlje da se time bavi i da je on lično ohrabrio insititucije kao što su ministratsva policije i finansija i inspekcije da otkriju pravu istinu".

G-dine Tadiću, ako Vaš posao nije da se bavite malverzacijama i korupcijom u državi, zašto onda o tome uopšte pričate i zašto je potrebno da OHRABRUJETE državne institucije DA RADE SVOJ POSAO!? Da li to znači (a ZNAČI) ako ih NE ohrabrujete, da one to neće raditi!?

Ono što je svakako Vaš posao kao predsednika DS-a, je da najpre očistite svoju stranku, jer poznato Vam je, da bi vadili trnje iz tudjeg oka, najpre morate da izvadite balvan ih svog!

Spiridon

pre 14 godina

Tacno je da nije posao Predsednika da se bavi pojedinacnim projektima, ali se ovde radi o cinjenici da drzava, umesto da kazni zloupotrebu polozaja, pomaze i poklanja monopolistima nase resurse, a to vec treba da interesuje Predsednika. Ne smeju Predsednik i Gradonacelnik da budu glasnogovornici firmi koje su nastale na ratovima, bedi i nesreci i koje sprecavaju Srbiju da udje u EU zarad odrzanja svojih monopola. Svaka cast za B92, Cini mi se da je Djilas ipak malo meksi i da ce popustiti za malo vise sekundi reklama na vasoj televiziji i radiju, samo ga gadjajte u zicu, malo je osetljiv na nepravdu za razliku od Tadica.

sad sve jasno

pre 14 godina

Na zalost moram da vam kazem obojici da ste lepo sada priznali da stitite ove tajkune koji su dosli prevarom do atraktivnih lokacija. Nije problem ni u tome koja je vrednost zemljista nego da uopste nije bilo nikakve licitacije i fer takmicenja. E TU je kvaka gospodo.

ma da

pre 14 godina

Sve što smo prodali u gradu je mnogo manje od toga, ali, bez obzira što je manje, to vredi stotine miliona i mi se za to borimo na sudu.

Nema tog zaštićenog čoveka u Beogradu koji može da se izvuče ako radi nešto što nije u korist Beograda", rekao je Đilas.

Sve mu verujem, ma sve. Kako da ne pa gde bi ste vi znali za tako nesto 2 milijarde stette!? Otkud to kod nas!!!

Bane

pre 14 godina

Reakcija Predsednika Srbije je meni lično očekivana. Nikada ga i nisam video kao ličnost koja je spremna da se uhvati u koštac sa problemom korupcije u Srbiji. Umesto toga, mora da gasi požar i da zaštiti one koji finansiraju njega, njegovu političku opciji kao i mnoge druge političke stranke u Srbiji. Očekujem da se Predsedniku Srbije pridruže i drugi političari koji će nas ubeđivati da je sve urađeno po zakonu i u opštem interesu. A mi ćemo verovatno platiti odštetu onim nesretnicima kojima je imovina bespravno oduzeta i koji imaju sva prava na povrat iste.

realni optimista

pre 14 godina

Po meni pare jesu velike i ar jeste onoliko koliko ste vi rekli, ali samo dok se na koriscenje daje samo mala povrsina. Onog trenutka kada bi se na koriscenje dala velika povrsina cena bi pala. Razlog - nema dovoljno investitora koji su spremni da udju u Srbiju i Beograd sa velikim novcem. Znaci ovde govorimo o fiktivnim milijardama. Ono sto je nesumnjivo je da se mora ispitati kako je to zemljiste poklonjeno i zasto je prodata Luka Beograd. Takodje, ako je Djilas pravi inzenjer izvuci ce korist i za Beograd. A to je spustanje grada na reku, dogovor da investitor finansira infrastrukturu na toj lokaciji i odredjena novcana kompenzacija (koja moze da bude dovoljna za recimo jedan most).

MZ

pre 14 godina

Djilas ne govori istinu, a ne B92. Pa Direkcija za gradjevinsko zemljiste je pod njegovom ingerencijom. Neka se malo umesa u svoj posao!
medjutim, nazalost i on je preko svoje marketinske firme na platnom spisku dvojice od 4 dahije, koji hoce da otmu narodu zemlju u luci Beograd.
Bojim se da ovaj ispit ni Beograd, ni Srbija nece poloziti.

demokrata od 1990. - ma neću da se družim!

pre 14 godina

A šta Vam rade drugari g. Predsedniče?
Jel` to moj posao?

(kada kažem drugari mislim na:
1. bivšeg Gradskog arhitektu: Da li kada ste na glasu da ste "vrhunski" ahitekta to automatski podrazumeva da ste u vrhu gradske "urbanističke" vlasti, pa je onda prirodno da se volite sa predstavnicima krupnog kapitala,
2. člana Političkog saveta DS, a trenutno predsednika SD CZ: učestvuje li u obaranju cene Stadiona, kao političar i kao bivši predsednik, omiljene Vam, Revizorske kuće,
3. Anđelko Trpković: hoće da podigne srpsku privredu privatizacijom beogradskog Sajma - da li je to baš samo njegova ideja?
4. Čija je "Monterra"?

itd., itd. ...

barba

pre 14 godina

Stvari su potpuno ocigledne. Ako sada zemljiste nema dobru vrednost onda ga nije trebalo sada prodavati. Dakle, neko je debelo odgovoran za ogromne gubitke Beograda, a samim tim i cele Srbije. A Tadica i Djilasa treba da je sramota sto se prave ludi. Nikada vise necu glasati za takve licemere.

bezimena

pre 14 godina

"Tadić je rekao da nije na predsedniku zemlje da se time bavi i da je on lično ohrabrio insititucije kao što su ministratsva policije i finansija i inspekcije da otkriju pravu istinu".

G-dine Tadiću, ako Vaš posao nije da se bavite malverzacijama i korupcijom u državi, zašto onda o tome uopšte pričate i zašto je potrebno da OHRABRUJETE državne institucije DA RADE SVOJ POSAO!? Da li to znači (a ZNAČI) ako ih NE ohrabrujete, da one to neće raditi!?

Ono što je svakako Vaš posao kao predsednika DS-a, je da najpre očistite svoju stranku, jer poznato Vam je, da bi vadili trnje iz tudjeg oka, najpre morate da izvadite balvan ih svog!

sad sve jasno

pre 14 godina

Na zalost moram da vam kazem obojici da ste lepo sada priznali da stitite ove tajkune koji su dosli prevarom do atraktivnih lokacija. Nije problem ni u tome koja je vrednost zemljista nego da uopste nije bilo nikakve licitacije i fer takmicenja. E TU je kvaka gospodo.

Spiridon

pre 14 godina

Tacno je da nije posao Predsednika da se bavi pojedinacnim projektima, ali se ovde radi o cinjenici da drzava, umesto da kazni zloupotrebu polozaja, pomaze i poklanja monopolistima nase resurse, a to vec treba da interesuje Predsednika. Ne smeju Predsednik i Gradonacelnik da budu glasnogovornici firmi koje su nastale na ratovima, bedi i nesreci i koje sprecavaju Srbiju da udje u EU zarad odrzanja svojih monopola. Svaka cast za B92, Cini mi se da je Djilas ipak malo meksi i da ce popustiti za malo vise sekundi reklama na vasoj televiziji i radiju, samo ga gadjajte u zicu, malo je osetljiv na nepravdu za razliku od Tadica.

barba

pre 14 godina

Stvari su potpuno ocigledne. Ako sada zemljiste nema dobru vrednost onda ga nije trebalo sada prodavati. Dakle, neko je debelo odgovoran za ogromne gubitke Beograda, a samim tim i cele Srbije. A Tadica i Djilasa treba da je sramota sto se prave ludi. Nikada vise necu glasati za takve licemere.

Dragan Loncar

pre 14 godina

Predsednikov posao, pored toga da ohrabri, je i da izgrdi. I to ne one koji ukazuju na lose tekovine drustva, nego one koji ih stvaraju. Svetska ekonomska kriza koja traje manje od godinu dana nema nikakve veze sa nelegitimnim privatizacijama koje se obavljaju vec godinama.

Borise Tadicu, hvala ti sto si mi pomogao da razjasnim ono malo dileme koju sam imao po pitanju tvoje korektnosti. Konacno si otkrio svoje pravo lice.

Zovem pod hitno prijatelja u SAD da me odvuce tamo kako zna i ume. Voleo bih da svi gradjani Srbije imaju nekoga ko to moze da ucini za njih.

Hvala na paznji i prijatan program!

T.

pre 14 godina

Ako sam dobro razumeo gospodu iz DS-a, najveci problem je u tome sto je B92 pogresno procenio koliko para je grad izgubio zbog toga sto je zemljiste poklonjeno?

demokrata od 1990. - ma neću da se družim!

pre 14 godina

A šta Vam rade drugari g. Predsedniče?
Jel` to moj posao?

(kada kažem drugari mislim na:
1. bivšeg Gradskog arhitektu: Da li kada ste na glasu da ste "vrhunski" ahitekta to automatski podrazumeva da ste u vrhu gradske "urbanističke" vlasti, pa je onda prirodno da se volite sa predstavnicima krupnog kapitala,
2. člana Političkog saveta DS, a trenutno predsednika SD CZ: učestvuje li u obaranju cene Stadiona, kao političar i kao bivši predsednik, omiljene Vam, Revizorske kuće,
3. Anđelko Trpković: hoće da podigne srpsku privredu privatizacijom beogradskog Sajma - da li je to baš samo njegova ideja?
4. Čija je "Monterra"?

itd., itd. ...

Svetozar

pre 14 godina

Pobogu, sta prica Predsednik???? Pa kakve veze ima ekonomska kriza koja se desila ove godine sa muckama Miskovica i svim organima vlasti koji su mu pomogli da lokacije dobije po smesnim ciframa I TO TRAJE GODINAMA kada su cene nekretnina bile povoljne za prodaju???
Istina je da za to nikad i niko nece odgovarati, steta nece biti nadoknadjena gradjanima Srbije i Beograda, Miskovic i ovako finansira i opoziciju ako za njih mislite da glasate, a da stvorite nove stranke necete moci jer po novom zakonu treba 10.000 potpisa!!!
Kao sto rece James Joyce: "Irska je krmaca koja prozdire svoje prasice."
Srpski politicari i tajkuni su kanibali.

N I K A D V I S E !!!!

pre 14 godina

N I K A D V I S E necu da glasam !!!

Ako izadjem na izbore, ikada vise, izaci cu da prezvrljam papir i prvom prilikom odoh u beli svet da mi makar ne vredjaju inteligenciju lopovi, politicari, mafijasi i ostali skorojevici !!!

M U K A mi je od vas vise !!!

MZ

pre 14 godina

Djilas ne govori istinu, a ne B92. Pa Direkcija za gradjevinsko zemljiste je pod njegovom ingerencijom. Neka se malo umesa u svoj posao!
medjutim, nazalost i on je preko svoje marketinske firme na platnom spisku dvojice od 4 dahije, koji hoce da otmu narodu zemlju u luci Beograd.
Bojim se da ovaj ispit ni Beograd, ni Srbija nece poloziti.

Goran Panic

pre 14 godina

Ne zanima me da li je neko ukrao milijardu ili stotinak miliona evra, bitno mi je da je taj ukrao i to mnogo. Oni što ga brane, očigledno imaju neku korist od toga.

gogi

pre 14 godina

Na muci se poznaju junaci. Ovo je katastrofa. Najljigavija izjava Tadića još od one o tuzi stranaka (DS i SPS) zbog gubitka svojih predsednika. Ne želim da me ovaj čovek više predstavlja. On ne zastupa ni moje ekonomske interese ni moje vrednosti. Radi za svoju stranku i za tajkune. Radi na tome da umrtvi svako realno nezadovoljstvo i da nas sve pretvori u neku bledu masu koja teži da zauzme najniži moguči položaj. Pravi Srbiju po svom liku, a sad, kad su maske pale ... Nadam se da će Srbija još jednom izaći na ulice.

partibrejker

pre 14 godina

Ispravno.
Posao Predsednika je da lepo izgleda, i da daje lepe izjave koje zvuče bombastično i narodu privlačno... Ili bar On tako misli...

Bane

pre 14 godina

Reakcija Predsednika Srbije je meni lično očekivana. Nikada ga i nisam video kao ličnost koja je spremna da se uhvati u koštac sa problemom korupcije u Srbiji. Umesto toga, mora da gasi požar i da zaštiti one koji finansiraju njega, njegovu političku opciji kao i mnoge druge političke stranke u Srbiji. Očekujem da se Predsedniku Srbije pridruže i drugi političari koji će nas ubeđivati da je sve urađeno po zakonu i u opštem interesu. A mi ćemo verovatno platiti odštetu onim nesretnicima kojima je imovina bespravno oduzeta i koji imaju sva prava na povrat iste.

rub pameti

pre 14 godina

Da, da. Posao predsednika je da tumara po drugorazrednim sportskim priredbama, pa onda da se kaze kako je prezauzet vaznijim pitanjima!

keza

pre 14 godina

Koliko ja vidim predsednik sto vise prica izaziva sve vise i vise nezadovoljstva i protivnika. Mozda bas zbog toga se i Sloba nije mnogo obracao narodu, mozda je bolje i Tadicu.

J

pre 14 godina

Volim predsednika koji OHRABRUJE Ministarstva da rade svoj posao.
Sretna sam sto mi je predsednik objasnio da je cena zemljistu pala zbog SEKE te, prema tome, NISAM OPLJACKANA.
Radujem se sto imam tako pametnog i briznog predsednika.

Marko

pre 14 godina

Kada je nova americka administracija preuzela vlast u Beloj Kuci odmah je krenula da resava nagomilane ekonomske probleme. Predsednik USA, Barak Obama, licno je insistirao da se rese problemi vezani za finansijske malverzacije u gigantima kao sto su AIG, GM, FORD ... Da li su to obaveze jednog predsednika ili nisu ? Zasto u Americi Barak Obama vodi racuna o nacionalnim interesima koji su iznad pojedinacnih, pa makar to bili i giganti ? U Juznoj Koreji bivsi politicar iz vrha vlasti je izvrsio samoubistvo zbog sumnji da je bio povezan sa korupcijom. U mnogim drugim zemljma na zapadu postoji politicka odgovornost prema naciji koja je uvek iznad pojedinacnih interesa. Zasto je kod nas sve drugacije nego u normalnim zemljama ? !!!

ma da

pre 14 godina

Sve što smo prodali u gradu je mnogo manje od toga, ali, bez obzira što je manje, to vredi stotine miliona i mi se za to borimo na sudu.

Nema tog zaštićenog čoveka u Beogradu koji može da se izvuče ako radi nešto što nije u korist Beograda", rekao je Đilas.

Sve mu verujem, ma sve. Kako da ne pa gde bi ste vi znali za tako nesto 2 milijarde stette!? Otkud to kod nas!!!

Claudio

pre 14 godina

Da, možda zemljište nije posao predsednika Srbije Borisa Tadića (iako se on bavi svime u ovoj zemlji, ali izgleda da ne želi ovime), ALI bi zemljište trebalo da bude posao predsednika DS-a Borisa Tadića. Ja sam izašao na gradske izbore 2004 i glasao za listu DS-Boris Tadić. Mislio sam da gradska vlada koja je poklanjala zemljište ima veze sa DS i njenim predsednikom Borisom Tadićem, ali izgleda da sam pogrešio...

cinik

pre 14 godina

par dana posle izjava na GO o borbi protiv kriminala i korupcije sada predsednik govori da trichave sitnice tipa 200 hektara najboljeg zemljista u bg koje je njegov pozivar na veceru skoro pa dobio za sitne novce nije njegov posao kao predsednika. Na zalost svi mi znamo da je on i predsednik i premijer i ministar i predsednik partije ali nije pravi lider hrabar i borben nego lik sa mnogo fraza i bombasticnih izjava. Setimo se kako je"otvorio" izgradnju koridora 10 pre par nedelja. posel toga tamo vise ni nema masina a Mrki je min istar a Dacic je ministar. OVo je potpuno ludilo, laze i paralaze. DENACIONALIZACIJA ODMAH!

pop

pre 14 godina

Svi smo imali odredenu nadu da ce se stvari u ovoj zemlji napokon poceti da pomeraju nabolje, da to ide brze, da smo pred zakonom svi jednaki. Medutim kako vreme prolazi,a i posle ovakvih izjava nasih voda potpuno je jasno da ova zemlja ide stranputicom. Od 1990 god.stalno zivim u nekoj nadi u bolje sutra--daj da prode rat pa ce biti bolje, i bi bolje ali odmah dode bombardovanje i vrati nas nazad jos vise, daj da dodu promene i demokrate na vlast i dodose demokrate ,ali evo vec 9 god.a nama nije bolje. Za to vreme POJEDINCI su postali vlasnici cele drzave i nas samih ,a gospodin Predsednik drzave nam danas kaze da nije cena ara bas tolika - treba uzeti u obzir svetsku krizu. Posle ovoga ocekujem da se izade sa podatkom da je drzava nasim parama (iz budeta), pomogla DELTI da uspesno prebrodi ovu krizu, kako bi radnici sacuvali svoja radna mesta.
Sva moja nadanja i ocekivanja si izneverio gos.Tadicu, pocevsi od samog formiranja vlade sa socijalistima, koje si rehabilitovao od svake odgovornosti, pa nam opet kao u doba Milosevica Mrkonjic pravi puteve, sva vazna ministarstva vode oni, a gos.Dacica necu ni da komentarisem jer je on izgleda pravi vladar ove nase drzave.
PS. Mislim ida je posle svega recenog jasno da demokrate vise nikad nece imati moj glas-siguran glas od 1990.

evita

pre 14 godina

Slazem se da to nije posao predsednika drzave. Ali jeste predsednika stranke. Dok Tadic ne bude sklonio sve iz DS-a za koje je javna tajna sta su i sa kim radili i koliko su se nakrali necu glasati za njih.

blaž

pre 14 godina

poštovani susjedi, na veliku našu i vašu žalost, i jedni i drugi vlastodršci kod nas i kod vas NE mogu, ne žele i neće shvatiti da nije bitna količina novaca, nego jedino davanje u zakup ili što već BEZ JAVNOG natječaja ... sve ostalo je priča iz komiteta ...

Tri Zo Ne

pre 14 godina

Ja sam tužan!
Da li bi iko ostao u ovoj i ovakvoj državi da kojim slučajem imamo mogućnost da odemo iz nje?
A ja druge države nemam!!!

MILICA

pre 14 godina

Pa dobro šta ovaj čovek radi i priča? Ima li neko ko njega razume? Pa zar nije obećao Olji Bećković? BORO brate ispunjavaj obećanja!!!!!!!

Nenad

pre 14 godina

Zašto jednostavno nisu ćutali, pa i jedan evro da je uzet od grada prevarom to je sramota, a ne da trošimo vreme da li je SEKA pojela 15% ili 20% od tih 2.5 milijarde evra!!!!

realni optimista

pre 14 godina

Po meni pare jesu velike i ar jeste onoliko koliko ste vi rekli, ali samo dok se na koriscenje daje samo mala povrsina. Onog trenutka kada bi se na koriscenje dala velika povrsina cena bi pala. Razlog - nema dovoljno investitora koji su spremni da udju u Srbiju i Beograd sa velikim novcem. Znaci ovde govorimo o fiktivnim milijardama. Ono sto je nesumnjivo je da se mora ispitati kako je to zemljiste poklonjeno i zasto je prodata Luka Beograd. Takodje, ako je Djilas pravi inzenjer izvuci ce korist i za Beograd. A to je spustanje grada na reku, dogovor da investitor finansira infrastrukturu na toj lokaciji i odredjena novcana kompenzacija (koja moze da bude dovoljna za recimo jedan most).

Prevodilac

pre 14 godina

Gospodo, Predsednik Tadic je predsednik drzave. Ali, mnogi bi hteli da ga vide sa pendrekom, slemom na glavi do zuba naoruzanog kako patrolira kroz Vladine kabinete, Parlament, ulice gradova, sela itd. To bi, zar ne, bila karikatura i Predsednika i drzave. Njegovo je da inicira i pokrece teme, ukazuje na lose i dobro, da komunicira s javnoscu, i da pored svih poteskoca zraci optimizam i prenosi ga na narod. I on to, dobro, do sada radi. Ostali neka rade svoj posao kao on, i eto leka. Karikirano gledano, po shvatanju nekih, Tadic je odgovoran za svako, u zemlji, ukradeno i jaje i koku. Banalno i profano ostaje uvek na ivici zivota, i nije problem cak ni jednog casnog i misleceg coveka da se takvim stvarima bavi, a kamo li jednog predsednika drzave.

svi (ni)su isti

pre 14 godina

U velikoj sam dilemi: ne znam da li da kao komentar napisem: "Vas ne sme niko da ... pljacka!" ili ono "Ma, sta znaju deca sta je ... 200 hektara!".

Razocarani

pre 14 godina

Eh, tesko da bih mogao da Vam objasnim koliko me je sramota sto sam glasao za ovoga coveka, i njegovu stranku, i radovao se njegovim, njihovim, pobedama na izborima.

Bata Djora Sr.

pre 14 godina

Znaci, osim Knezevica iz Zrenjanina, nema drugih slucajeva korupcije. Ja nisam ni bio svestan da u tako uredjenoj zemlji zivim. Neka Bog pozivi ovog naseg odlucnog predsednika, da smogne snage i rasciti javasluk u tom Zrenjaninu. Ne ide da jedan gradic kvari idilu ove drzave. A kad se to klupko korupcije razmrsi, nagrnuce investitori, narocito strani, Kinezi ce da grade most, bice i skola i obdanista, gradice se i neki preskupi most koji ce sigurno biti tema nekog novog Inasajdera, a cela Srbija ce imati sest regiona : Miskovicev, Bekov, Maticev, Zivnaciev, Jankovicev i Drakulicev. Bice to zivot kao iz bajke, na pocetku malo tezak, ali kasnije ni Svajcarska nam nece biti ravna. Samo napred predsednice, pitajte se za sve kada vam to odgovara i ne pitajte ni za sta cak i onda kada bi imali punu podrsku svih gradjana, ne samo Beograda, vec i Srbije.

Naivcina

pre 14 godina

Kad Predsednik izjavi nesto ovako:“Kada u nekom mediju bude prezentovano da je Beograd zbog toga što sad nema licitacije izgubio dve milijarde evra, s projektovanim cenama iz ko zna koje godine, a da se ne uzima pritom u obzir svetska finansijska kriza koja je oborila cene građevinskog zemljišta svugde u svetu, pa cene i u izgradnji, onda to nije u redu”, onda ja pomislim da on nesto hoce da sakrije. Ali ako nije 2,5 nego 2 onda je to OK. Mediji ne treba nista da objave dok ne zavrse kompletnu istragu i izvedu dokaze, a kad to urade nek zamole Predsednika da zamoli tuzioca da to pogleda!

Prekogorkih

pre 14 godina

Ne slazem se sa shvatanjem da Predsednik drzave postane i njen vodeci Sherlock Holmes. Drzava je jedan ogromni sistem-mehanizam, i svako u njoj mora raditi svoj posao, od beraca kukuruza, do suzbijaca korupcije. Tadic je predsednik.

ksenija

pre 14 godina

Zanima me gde je mislo da se nalazi to zemljiste, u Zanzibaru ili u Srbiji. U Zanzibaru ne bi trebalo da ga zanima, ali zato ovde da. Zato je izabran, a vidiecete po rezultatima na Vozdovcu i Zemunu, kako ce ds. zbog takve, mogu reci, njegove politike proci. Nisam od onih koji stalno kukaju da nece izaci na izbore, izaci cu na svaki, ma menjacu sa svojim glasom do god mogu da zaokruzujem, ali iako clan od 1991.g.ds, za vas i vasu politiku sa zmurenjem na jedno oko, a drugo sa gledanjem gde se uvaliti nakom mandata, nikad vise.

Dejan

pre 14 godina

Belgrade for sale !!!
vise nikada necete dobiti moj glas mada je sada verovatno vec kasno. vise vam nista nije potrebno. dobili ste sve.

belami

pre 14 godina

Veoma je bitna uspešna tranformacija funkcije po potrebi. Ovog puta u izjavi predsednik je nestranačka ličnost a u svim ostalim poslovima stranka i vlast su mu na prvom mestu. Puno toga je rečeno u prethodnim komentarima, ja bih samo jedno. Posle toliko godina predsednik se konačno setio šta bi trebao raditi. Po svim pitanjima je mnogo obećavao i na kraju zaključio da je ovako puno lakše kad za ništa nije odgovoran. Uostalom njegov Ustav mu to sasvim lagodno obezbedjuje. Ovo je srpska tranzicija i demokratija u kojoj se sve moguće, a najlepše je kad se ne poštuje zakon i silne uredbe.

Milos

pre 14 godina

Pa kada je sve tako kao sto kazu predstavnici DS, a.zasto se ne denacionalizuje imovine oteta posle 45g? Zasto Gospodo Demokrate ne ucinite gest pravde? Mi potomci znamo istinu kako su se nasi preci i rodeitelji obogatili i stvarali, a to mora i da interesuje demokratsku vlast. Medju nasim dedovima i ocevima bili su i vidjeni clanovi predratne demokratske stranke, samo da znate.

neki

pre 14 godina

da, da.. zemljiste nije u njegovoj nadleznosti.. hm..

Prekljuce izjavljuje "stop korupciji i veliku borbu protiv korupcije, posle toga toga ova izjava..
Verovatno ce sutra opet izjaviti nesto tipa "zestoka borba protiv korupcije" i tako u nedogled...

Tuga..

Dejan

pre 14 godina

I bas danas kada je izasao placeni oglas MPC-a u novinama, krece i Predsednik i Gradonacelnik u marketinsku ofanzivu. Kakva koincidencija.

Dejan

pre 14 godina

ako je nesto sto kosta 2 milijarde placeno 100 miliona,
ostaje 1 milijarda i 900 miliona da se drugari namire. mnogo para, mnogo. vise nego dovoljno.

Prevodilac

pre 14 godina

Gospodo, Predsednik Tadic je predsednik drzave. Ali, mnogi bi hteli da ga vide sa pendrekom, slemom na glavi do zuba naoruzanog kako patrolira kroz Vladine kabinete, Parlament, ulice gradova, sela itd. To bi, zar ne, bila karikatura i Predsednika i drzave. Njegovo je da inicira i pokrece teme, ukazuje na lose i dobro, da komunicira s javnoscu, i da pored svih poteskoca zraci optimizam i prenosi ga na narod. I on to, dobro, do sada radi. Ostali neka rade svoj posao kao on, i eto leka. Karikirano gledano, po shvatanju nekih, Tadic je odgovoran za svako, u zemlji, ukradeno i jaje i koku. Banalno i profano ostaje uvek na ivici zivota, i nije problem cak ni jednog casnog i misleceg coveka da se takvim stvarima bavi, a kamo li jednog predsednika drzave.

realni optimista

pre 14 godina

Po meni pare jesu velike i ar jeste onoliko koliko ste vi rekli, ali samo dok se na koriscenje daje samo mala povrsina. Onog trenutka kada bi se na koriscenje dala velika povrsina cena bi pala. Razlog - nema dovoljno investitora koji su spremni da udju u Srbiju i Beograd sa velikim novcem. Znaci ovde govorimo o fiktivnim milijardama. Ono sto je nesumnjivo je da se mora ispitati kako je to zemljiste poklonjeno i zasto je prodata Luka Beograd. Takodje, ako je Djilas pravi inzenjer izvuci ce korist i za Beograd. A to je spustanje grada na reku, dogovor da investitor finansira infrastrukturu na toj lokaciji i odredjena novcana kompenzacija (koja moze da bude dovoljna za recimo jedan most).

Prekogorkih

pre 14 godina

Ne slazem se sa shvatanjem da Predsednik drzave postane i njen vodeci Sherlock Holmes. Drzava je jedan ogromni sistem-mehanizam, i svako u njoj mora raditi svoj posao, od beraca kukuruza, do suzbijaca korupcije. Tadic je predsednik.

N I K A D V I S E !!!!

pre 14 godina

N I K A D V I S E necu da glasam !!!

Ako izadjem na izbore, ikada vise, izaci cu da prezvrljam papir i prvom prilikom odoh u beli svet da mi makar ne vredjaju inteligenciju lopovi, politicari, mafijasi i ostali skorojevici !!!

M U K A mi je od vas vise !!!

Dragan Loncar

pre 14 godina

Predsednikov posao, pored toga da ohrabri, je i da izgrdi. I to ne one koji ukazuju na lose tekovine drustva, nego one koji ih stvaraju. Svetska ekonomska kriza koja traje manje od godinu dana nema nikakve veze sa nelegitimnim privatizacijama koje se obavljaju vec godinama.

Borise Tadicu, hvala ti sto si mi pomogao da razjasnim ono malo dileme koju sam imao po pitanju tvoje korektnosti. Konacno si otkrio svoje pravo lice.

Zovem pod hitno prijatelja u SAD da me odvuce tamo kako zna i ume. Voleo bih da svi gradjani Srbije imaju nekoga ko to moze da ucini za njih.

Hvala na paznji i prijatan program!

bezimena

pre 14 godina

"Tadić je rekao da nije na predsedniku zemlje da se time bavi i da je on lično ohrabrio insititucije kao što su ministratsva policije i finansija i inspekcije da otkriju pravu istinu".

G-dine Tadiću, ako Vaš posao nije da se bavite malverzacijama i korupcijom u državi, zašto onda o tome uopšte pričate i zašto je potrebno da OHRABRUJETE državne institucije DA RADE SVOJ POSAO!? Da li to znači (a ZNAČI) ako ih NE ohrabrujete, da one to neće raditi!?

Ono što je svakako Vaš posao kao predsednika DS-a, je da najpre očistite svoju stranku, jer poznato Vam je, da bi vadili trnje iz tudjeg oka, najpre morate da izvadite balvan ih svog!

barba

pre 14 godina

Stvari su potpuno ocigledne. Ako sada zemljiste nema dobru vrednost onda ga nije trebalo sada prodavati. Dakle, neko je debelo odgovoran za ogromne gubitke Beograda, a samim tim i cele Srbije. A Tadica i Djilasa treba da je sramota sto se prave ludi. Nikada vise necu glasati za takve licemere.

sad sve jasno

pre 14 godina

Na zalost moram da vam kazem obojici da ste lepo sada priznali da stitite ove tajkune koji su dosli prevarom do atraktivnih lokacija. Nije problem ni u tome koja je vrednost zemljista nego da uopste nije bilo nikakve licitacije i fer takmicenja. E TU je kvaka gospodo.

Spiridon

pre 14 godina

Tacno je da nije posao Predsednika da se bavi pojedinacnim projektima, ali se ovde radi o cinjenici da drzava, umesto da kazni zloupotrebu polozaja, pomaze i poklanja monopolistima nase resurse, a to vec treba da interesuje Predsednika. Ne smeju Predsednik i Gradonacelnik da budu glasnogovornici firmi koje su nastale na ratovima, bedi i nesreci i koje sprecavaju Srbiju da udje u EU zarad odrzanja svojih monopola. Svaka cast za B92, Cini mi se da je Djilas ipak malo meksi i da ce popustiti za malo vise sekundi reklama na vasoj televiziji i radiju, samo ga gadjajte u zicu, malo je osetljiv na nepravdu za razliku od Tadica.

MZ

pre 14 godina

Djilas ne govori istinu, a ne B92. Pa Direkcija za gradjevinsko zemljiste je pod njegovom ingerencijom. Neka se malo umesa u svoj posao!
medjutim, nazalost i on je preko svoje marketinske firme na platnom spisku dvojice od 4 dahije, koji hoce da otmu narodu zemlju u luci Beograd.
Bojim se da ovaj ispit ni Beograd, ni Srbija nece poloziti.

evita

pre 14 godina

Slazem se da to nije posao predsednika drzave. Ali jeste predsednika stranke. Dok Tadic ne bude sklonio sve iz DS-a za koje je javna tajna sta su i sa kim radili i koliko su se nakrali necu glasati za njih.

Marko

pre 14 godina

Kada je nova americka administracija preuzela vlast u Beloj Kuci odmah je krenula da resava nagomilane ekonomske probleme. Predsednik USA, Barak Obama, licno je insistirao da se rese problemi vezani za finansijske malverzacije u gigantima kao sto su AIG, GM, FORD ... Da li su to obaveze jednog predsednika ili nisu ? Zasto u Americi Barak Obama vodi racuna o nacionalnim interesima koji su iznad pojedinacnih, pa makar to bili i giganti ? U Juznoj Koreji bivsi politicar iz vrha vlasti je izvrsio samoubistvo zbog sumnji da je bio povezan sa korupcijom. U mnogim drugim zemljma na zapadu postoji politicka odgovornost prema naciji koja je uvek iznad pojedinacnih interesa. Zasto je kod nas sve drugacije nego u normalnim zemljama ? !!!

J

pre 14 godina

Volim predsednika koji OHRABRUJE Ministarstva da rade svoj posao.
Sretna sam sto mi je predsednik objasnio da je cena zemljistu pala zbog SEKE te, prema tome, NISAM OPLJACKANA.
Radujem se sto imam tako pametnog i briznog predsednika.

Tri Zo Ne

pre 14 godina

Ja sam tužan!
Da li bi iko ostao u ovoj i ovakvoj državi da kojim slučajem imamo mogućnost da odemo iz nje?
A ja druge države nemam!!!

ma da

pre 14 godina

Sve što smo prodali u gradu je mnogo manje od toga, ali, bez obzira što je manje, to vredi stotine miliona i mi se za to borimo na sudu.

Nema tog zaštićenog čoveka u Beogradu koji može da se izvuče ako radi nešto što nije u korist Beograda", rekao je Đilas.

Sve mu verujem, ma sve. Kako da ne pa gde bi ste vi znali za tako nesto 2 milijarde stette!? Otkud to kod nas!!!

Svetozar

pre 14 godina

Pobogu, sta prica Predsednik???? Pa kakve veze ima ekonomska kriza koja se desila ove godine sa muckama Miskovica i svim organima vlasti koji su mu pomogli da lokacije dobije po smesnim ciframa I TO TRAJE GODINAMA kada su cene nekretnina bile povoljne za prodaju???
Istina je da za to nikad i niko nece odgovarati, steta nece biti nadoknadjena gradjanima Srbije i Beograda, Miskovic i ovako finansira i opoziciju ako za njih mislite da glasate, a da stvorite nove stranke necete moci jer po novom zakonu treba 10.000 potpisa!!!
Kao sto rece James Joyce: "Irska je krmaca koja prozdire svoje prasice."
Srpski politicari i tajkuni su kanibali.

cinik

pre 14 godina

par dana posle izjava na GO o borbi protiv kriminala i korupcije sada predsednik govori da trichave sitnice tipa 200 hektara najboljeg zemljista u bg koje je njegov pozivar na veceru skoro pa dobio za sitne novce nije njegov posao kao predsednika. Na zalost svi mi znamo da je on i predsednik i premijer i ministar i predsednik partije ali nije pravi lider hrabar i borben nego lik sa mnogo fraza i bombasticnih izjava. Setimo se kako je"otvorio" izgradnju koridora 10 pre par nedelja. posel toga tamo vise ni nema masina a Mrki je min istar a Dacic je ministar. OVo je potpuno ludilo, laze i paralaze. DENACIONALIZACIJA ODMAH!

rub pameti

pre 14 godina

Da, da. Posao predsednika je da tumara po drugorazrednim sportskim priredbama, pa onda da se kaze kako je prezauzet vaznijim pitanjima!

blaž

pre 14 godina

poštovani susjedi, na veliku našu i vašu žalost, i jedni i drugi vlastodršci kod nas i kod vas NE mogu, ne žele i neće shvatiti da nije bitna količina novaca, nego jedino davanje u zakup ili što već BEZ JAVNOG natječaja ... sve ostalo je priča iz komiteta ...

pop

pre 14 godina

Svi smo imali odredenu nadu da ce se stvari u ovoj zemlji napokon poceti da pomeraju nabolje, da to ide brze, da smo pred zakonom svi jednaki. Medutim kako vreme prolazi,a i posle ovakvih izjava nasih voda potpuno je jasno da ova zemlja ide stranputicom. Od 1990 god.stalno zivim u nekoj nadi u bolje sutra--daj da prode rat pa ce biti bolje, i bi bolje ali odmah dode bombardovanje i vrati nas nazad jos vise, daj da dodu promene i demokrate na vlast i dodose demokrate ,ali evo vec 9 god.a nama nije bolje. Za to vreme POJEDINCI su postali vlasnici cele drzave i nas samih ,a gospodin Predsednik drzave nam danas kaze da nije cena ara bas tolika - treba uzeti u obzir svetsku krizu. Posle ovoga ocekujem da se izade sa podatkom da je drzava nasim parama (iz budeta), pomogla DELTI da uspesno prebrodi ovu krizu, kako bi radnici sacuvali svoja radna mesta.
Sva moja nadanja i ocekivanja si izneverio gos.Tadicu, pocevsi od samog formiranja vlade sa socijalistima, koje si rehabilitovao od svake odgovornosti, pa nam opet kao u doba Milosevica Mrkonjic pravi puteve, sva vazna ministarstva vode oni, a gos.Dacica necu ni da komentarisem jer je on izgleda pravi vladar ove nase drzave.
PS. Mislim ida je posle svega recenog jasno da demokrate vise nikad nece imati moj glas-siguran glas od 1990.

partibrejker

pre 14 godina

Ispravno.
Posao Predsednika je da lepo izgleda, i da daje lepe izjave koje zvuče bombastično i narodu privlačno... Ili bar On tako misli...

belami

pre 14 godina

Veoma je bitna uspešna tranformacija funkcije po potrebi. Ovog puta u izjavi predsednik je nestranačka ličnost a u svim ostalim poslovima stranka i vlast su mu na prvom mestu. Puno toga je rečeno u prethodnim komentarima, ja bih samo jedno. Posle toliko godina predsednik se konačno setio šta bi trebao raditi. Po svim pitanjima je mnogo obećavao i na kraju zaključio da je ovako puno lakše kad za ništa nije odgovoran. Uostalom njegov Ustav mu to sasvim lagodno obezbedjuje. Ovo je srpska tranzicija i demokratija u kojoj se sve moguće, a najlepše je kad se ne poštuje zakon i silne uredbe.

Razocarani

pre 14 godina

Eh, tesko da bih mogao da Vam objasnim koliko me je sramota sto sam glasao za ovoga coveka, i njegovu stranku, i radovao se njegovim, njihovim, pobedama na izborima.

Naivcina

pre 14 godina

Kad Predsednik izjavi nesto ovako:“Kada u nekom mediju bude prezentovano da je Beograd zbog toga što sad nema licitacije izgubio dve milijarde evra, s projektovanim cenama iz ko zna koje godine, a da se ne uzima pritom u obzir svetska finansijska kriza koja je oborila cene građevinskog zemljišta svugde u svetu, pa cene i u izgradnji, onda to nije u redu”, onda ja pomislim da on nesto hoce da sakrije. Ali ako nije 2,5 nego 2 onda je to OK. Mediji ne treba nista da objave dok ne zavrse kompletnu istragu i izvedu dokaze, a kad to urade nek zamole Predsednika da zamoli tuzioca da to pogleda!

ksenija

pre 14 godina

Zanima me gde je mislo da se nalazi to zemljiste, u Zanzibaru ili u Srbiji. U Zanzibaru ne bi trebalo da ga zanima, ali zato ovde da. Zato je izabran, a vidiecete po rezultatima na Vozdovcu i Zemunu, kako ce ds. zbog takve, mogu reci, njegove politike proci. Nisam od onih koji stalno kukaju da nece izaci na izbore, izaci cu na svaki, ma menjacu sa svojim glasom do god mogu da zaokruzujem, ali iako clan od 1991.g.ds, za vas i vasu politiku sa zmurenjem na jedno oko, a drugo sa gledanjem gde se uvaliti nakom mandata, nikad vise.

Nenad

pre 14 godina

Zašto jednostavno nisu ćutali, pa i jedan evro da je uzet od grada prevarom to je sramota, a ne da trošimo vreme da li je SEKA pojela 15% ili 20% od tih 2.5 milijarde evra!!!!

svi (ni)su isti

pre 14 godina

U velikoj sam dilemi: ne znam da li da kao komentar napisem: "Vas ne sme niko da ... pljacka!" ili ono "Ma, sta znaju deca sta je ... 200 hektara!".

demokrata od 1990. - ma neću da se družim!

pre 14 godina

A šta Vam rade drugari g. Predsedniče?
Jel` to moj posao?

(kada kažem drugari mislim na:
1. bivšeg Gradskog arhitektu: Da li kada ste na glasu da ste "vrhunski" ahitekta to automatski podrazumeva da ste u vrhu gradske "urbanističke" vlasti, pa je onda prirodno da se volite sa predstavnicima krupnog kapitala,
2. člana Političkog saveta DS, a trenutno predsednika SD CZ: učestvuje li u obaranju cene Stadiona, kao političar i kao bivši predsednik, omiljene Vam, Revizorske kuće,
3. Anđelko Trpković: hoće da podigne srpsku privredu privatizacijom beogradskog Sajma - da li je to baš samo njegova ideja?
4. Čija je "Monterra"?

itd., itd. ...

T.

pre 14 godina

Ako sam dobro razumeo gospodu iz DS-a, najveci problem je u tome sto je B92 pogresno procenio koliko para je grad izgubio zbog toga sto je zemljiste poklonjeno?

Goran Panic

pre 14 godina

Ne zanima me da li je neko ukrao milijardu ili stotinak miliona evra, bitno mi je da je taj ukrao i to mnogo. Oni što ga brane, očigledno imaju neku korist od toga.

Bane

pre 14 godina

Reakcija Predsednika Srbije je meni lično očekivana. Nikada ga i nisam video kao ličnost koja je spremna da se uhvati u koštac sa problemom korupcije u Srbiji. Umesto toga, mora da gasi požar i da zaštiti one koji finansiraju njega, njegovu političku opciji kao i mnoge druge političke stranke u Srbiji. Očekujem da se Predsedniku Srbije pridruže i drugi političari koji će nas ubeđivati da je sve urađeno po zakonu i u opštem interesu. A mi ćemo verovatno platiti odštetu onim nesretnicima kojima je imovina bespravno oduzeta i koji imaju sva prava na povrat iste.

keza

pre 14 godina

Koliko ja vidim predsednik sto vise prica izaziva sve vise i vise nezadovoljstva i protivnika. Mozda bas zbog toga se i Sloba nije mnogo obracao narodu, mozda je bolje i Tadicu.

MILICA

pre 14 godina

Pa dobro šta ovaj čovek radi i priča? Ima li neko ko njega razume? Pa zar nije obećao Olji Bećković? BORO brate ispunjavaj obećanja!!!!!!!

gogi

pre 14 godina

Na muci se poznaju junaci. Ovo je katastrofa. Najljigavija izjava Tadića još od one o tuzi stranaka (DS i SPS) zbog gubitka svojih predsednika. Ne želim da me ovaj čovek više predstavlja. On ne zastupa ni moje ekonomske interese ni moje vrednosti. Radi za svoju stranku i za tajkune. Radi na tome da umrtvi svako realno nezadovoljstvo i da nas sve pretvori u neku bledu masu koja teži da zauzme najniži moguči položaj. Pravi Srbiju po svom liku, a sad, kad su maske pale ... Nadam se da će Srbija još jednom izaći na ulice.

Claudio

pre 14 godina

Da, možda zemljište nije posao predsednika Srbije Borisa Tadića (iako se on bavi svime u ovoj zemlji, ali izgleda da ne želi ovime), ALI bi zemljište trebalo da bude posao predsednika DS-a Borisa Tadića. Ja sam izašao na gradske izbore 2004 i glasao za listu DS-Boris Tadić. Mislio sam da gradska vlada koja je poklanjala zemljište ima veze sa DS i njenim predsednikom Borisom Tadićem, ali izgleda da sam pogrešio...

Milos

pre 14 godina

Pa kada je sve tako kao sto kazu predstavnici DS, a.zasto se ne denacionalizuje imovine oteta posle 45g? Zasto Gospodo Demokrate ne ucinite gest pravde? Mi potomci znamo istinu kako su se nasi preci i rodeitelji obogatili i stvarali, a to mora i da interesuje demokratsku vlast. Medju nasim dedovima i ocevima bili su i vidjeni clanovi predratne demokratske stranke, samo da znate.

Bata Djora Sr.

pre 14 godina

Znaci, osim Knezevica iz Zrenjanina, nema drugih slucajeva korupcije. Ja nisam ni bio svestan da u tako uredjenoj zemlji zivim. Neka Bog pozivi ovog naseg odlucnog predsednika, da smogne snage i rasciti javasluk u tom Zrenjaninu. Ne ide da jedan gradic kvari idilu ove drzave. A kad se to klupko korupcije razmrsi, nagrnuce investitori, narocito strani, Kinezi ce da grade most, bice i skola i obdanista, gradice se i neki preskupi most koji ce sigurno biti tema nekog novog Inasajdera, a cela Srbija ce imati sest regiona : Miskovicev, Bekov, Maticev, Zivnaciev, Jankovicev i Drakulicev. Bice to zivot kao iz bajke, na pocetku malo tezak, ali kasnije ni Svajcarska nam nece biti ravna. Samo napred predsednice, pitajte se za sve kada vam to odgovara i ne pitajte ni za sta cak i onda kada bi imali punu podrsku svih gradjana, ne samo Beograda, vec i Srbije.

neki

pre 14 godina

da, da.. zemljiste nije u njegovoj nadleznosti.. hm..

Prekljuce izjavljuje "stop korupciji i veliku borbu protiv korupcije, posle toga toga ova izjava..
Verovatno ce sutra opet izjaviti nesto tipa "zestoka borba protiv korupcije" i tako u nedogled...

Tuga..

Dejan

pre 14 godina

Belgrade for sale !!!
vise nikada necete dobiti moj glas mada je sada verovatno vec kasno. vise vam nista nije potrebno. dobili ste sve.

Dejan

pre 14 godina

I bas danas kada je izasao placeni oglas MPC-a u novinama, krece i Predsednik i Gradonacelnik u marketinsku ofanzivu. Kakva koincidencija.

Dejan

pre 14 godina

ako je nesto sto kosta 2 milijarde placeno 100 miliona,
ostaje 1 milijarda i 900 miliona da se drugari namire. mnogo para, mnogo. vise nego dovoljno.