Pridruživanje NATO-u u aprilu

Zagreb -- Hrvatska i Albanija u NATO-u će kao punopravne članice učestvovati u radu samita te alijanse početkom aprila.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Koje poredjenje... 3 milijuna eura na godinu bas i nisu neki novac... dobit je sigurno kudikamo veca... odlicna stvar... jos samo EU za godinu-dvije i to je to...
  (martin70, 31. mart 2009 13:48)
 2. Ova opaska o troskovima je smesna, 3 miliona je zanemarljiva budzetska stavka. I nije mi jasno sta ima mi da brinemo o tome kolike troskove ima Hrvatska, umesto da razmisljamo o tome koliko smo godina mi u zaostatku za njima i ko je kriv za to...
  (iii, 31. mart 2009 14:10)
 3. Mene ne interesuje koliko treba drzava da plati za clanarinu u NATO-u, taman i kada bi dobijali 100 miliona evra godisnje kao clanovi na poklon. Ako Srbija ikada pristupi ovoj, u sustini ratom zadojenom, organizacijom, sigurno se odricem srpskog drzavljanstva!
  (Mirko, 31. mart 2009 17:14)
 4. Tri miliona za celu državu?! Smešno! Pa naša država samo za Miladina Kovačevića daje ladno milionče.
  (Maki, 31. mart 2009 19:09)
 5. U svakom slučaju je to dobra vest i za nas. Mnogo je bolje da su naši susedi pod kišobranom, nego da nisu, zbog dobrosusedskih odnosa. Obezbedjenje se svuda dobro plaća, i što pre i mi to budemo plaćali bićemo zaštićeniji od ničim izazvanih medjukomšijskih sukoba, a i kasnijih disciplinskih mera. Istina, zauzvrat ćemo morati malo više da poštujemo ono što nam se kaže. Obezbedjenje je posao budućnosti, a i način da se preživi.
  (Aaa-a, 31. mart 2009 19:30)
 6. ... Hrvatska unatoč plaćanju ove "članarine" za NATO financijski izvrsno prolazi. Naime,odvajanja u budžetu za ministarstvo obrane već ove godine su drastično smanjuju, doslovno su prepolovljuju i daleko nadmašuje ovaj iznos članarine. K tome vjerojatno vam je poznato da u Hrvatskoj više nema obvezatnog vojnog roka nego samo profesionalne vojske (ko hoće) a novi posao, dobiven prošli mjesec, šivanje uniforme za NATO postrojbe je veliki posao, zatim transfer tehnologije i znanja. O sigurnosti i samim time manjem riziku za strano investiranje u državu ne treba ni naglašavati.
  (jan, 31. mart 2009 21:04)