Utorak, 31.03.2009.

00:27

Najveći tržni centar na Balkanu

U Beogradu je otvoren najveći tržni centar na Balkanu, Šoping centar Ušće, ukupne površine 130.000 kvadratnih metara, koji će zaposliti 1.200 ljudi.

Izvor: B92

Najveæi tržni centar na Balkanu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Vladan

pre 15 godina

Usce nije najveci soping centar na Balkanu. Veci od njega je soping centar u Istanbulu: Cevahir Mall sa 420 000 kvadratnih metara. Bio sam, i uverio sam se u to:

http://en.wikipedia.org/wiki/Cevahir_Mall

Predvidjanje

pre 15 godina

Zaposlili su 1200 ljudi, a za 6 meseci otpustice polovinu i pozatvarati polovinu prostora. Do Nove godine nece imati ni za struju, a Infostan ce da dodje da im popisuje inventar u martu sledece godine. Bolje da ga nisu ni otvarali.

Vojvodjan-

pre 15 godina

ovako nesto nam treba jer je jedini nacin da vecina vidi sveta, tj vecina beogradjana, problem je sto ovakvih "reprezentativnih" objekata nigde sem u bg nema. gradnja trgovinskih centara ne iskljucuje ulaganja u proizvodnju, a to sto tih ulaganja nema, nema nikakve veze sa ovom vescu. ps ovo nije najveci trgovinski centar na balkanu, samim tim sto se i ne nalazi na balkanu, nego par stotina metara od mesta gde je pocela Srednja Evropa, bar geografski. to je gradivo osnovne skole

Jututunski kontrasti

pre 15 godina

Gradimo najvece soping molove na Balkanu (u Beogradu naravno), a pola seoskih skola u Srbiji nema sanitarne cvorove. Ovo moze da se vidi i dozivi samo kod nas!

miroslav

pre 15 godina

ta velika americka banka je napravila jedan deo haosa na trzistu u USA, u velikoj je buli, najveci deo njenih akcija je otkupila Bank of america (koja je sada trenutno nakon finansijskih injekcija skoro u potpunosti u drzavnom vlasnistvu). Lep nacin za pranje para o cemu se juce govorilo na konferenciji na kojoj su bili i premijer Cvetkovic i ministar Dacic koji su sve uveravali da kod nas nece biti pranja para organizovanog kriminala.

Dragana

pre 15 godina

Ne razumem. Da li nam je uopste bio potreban taj centar? Vreme je za apsolutnu stednju i zar nije bilo bolje da smo dobili bolnicu? Lep je centar, nema sta da se tu kaze, lepo ga je i imati, ali u ovim vremenima mislim da nam uopste nije bio potreban i mislim da je promasena investicija. Mnogo zalim za zelelnom povrsinom koja je unistena.

redbandit

pre 15 godina

Najviše mi se sviđaju ovi koji bi privatnim investitorima da određuju kako da troše svoje pare: te dajte mostove i puteve, te treba proizvodnja a ne šoping molovi, te to će sve da propadne...
Ili: da mi je znati ko će tu da kupuje...
Gospodo, zašto direktno ne posavetujete malo dotične zabludele investitore kako da ulažu, ili još bolje, sami uložite pare u proizvodju ili visokoprofitabine infrastrukturne objekte npr. puteve ili mostove?
Ako kritikujete državu, kakve tek ona ima veze sa ovim šoping molom?
Mis'im stvarno...

Ovde se komunizam mnogo ozbiljnie ukorenio nego što bi bilo ko mogao da pomisli...

MIlan

pre 15 godina

KOliko je skocila cena stanova u oklini? Jer za po jedno 300-400 evra po kvadratu? :)
Kao kada su zavrsili Arenu pa cene stanova okolo otisle u nebesa...kao stan pored Arene! Woow Ozbiljno? A sta da radim ja sa Arenom za par stotina vecu cenu kvadrata?

Bole

pre 15 godina

Ljudi ovde jos uvek zive u komunizmu - sta vas briga kako ce neko da investira svoje pare? Da li ce to da bude shopping mall ili ta famozna Kardeljeva proizvodnja, to je stvar onog ko ima pare i ulaze ih. Eno vam IMT, Livnica, Minel i Zmaj u sred Novog Beograda, pa kome nedostaju fabrike neka se napaja na tim izvorima smoga i buke nasukanim u sred stambenih blokova.
Proizvodnjom se dicila i samoupravna ekonomija SFRJ pa smo imali prilike da vidimo kako su zavrsili giganti socijalistickog rada - dicili smo se tonama proizvedene robe ali je to sto su oni proizvodili neko je trebalo i da kupi a konkurencija ne spava. Danas, sa ubrzanom globalizacijom, i ekonomskom krizom situacija po proizvodnju je jos i gora.
Sve u svemu, drugovi, stigao je KAPITALIZAM: svako trosi pare koliko moze i kako hoce. Neko gradi shopping mallove, neko drugi ce tamo otvarati prodavnice, a neko treci kupovati.
A neko ce uloziti SVOJ novac u proizvodnju, ili poljoprivredu. Ili usluge, na primer. Nije fabrika jedino sto pravi profit i zaposljava ljude.

Natalija

pre 15 godina

Pa kao što reče Krkobabić tačno, parafraziram, „otvaramo tržni centar ali ovde narod neće moći da kupuje to je samo za bogat svet“. I kao što je to rekla drugarica MIra „oćete kapitalizam imaćete ga ali ćemo mi biti ti kapitalisti“! Pa eto to je tržni centar za njih, ne za nas obićnu raju. A čak i da raja ima para za taj tržni centar kako bi do njega stizala kad je Beograd praktično grad bez mostova i ulica (koji je potreban za 2 000 000 grad). Ali važno je reći da je „najveći na balkanu“. Da Beograd je najveći LEGO (kockice) grad. Tu i tamo neki normalni objekat a između ZAKRŽLJALA infrastruktura – bez ikakve mogućnosti da se to popravi jer je neplanski građen! Sa IMITACIOM gradskog prevoza odkako postoji.

Geger

pre 15 godina

Sta ste se okomili na coveka? Otvorio mol, a ne proizvodnju, pa sta? Ako pukne, vas nista nece da kosta. Nego je valjda trebao da na Uscu otvori fabriku traktora ili farmu priplodnih bikova? Eto vi otvorite proizvodnju, ko vam brani? Svako ume da kritikuje nekoga ko nesto konkretno uradi, malo ko ume da sam bilo sta uradi. Osim da kuka i da bude zloban i zavidljiv.

zlatan janjic

pre 15 godina

USCE SHOPING CENTAR ja bih ga nazvao LEGO CENTAR velika metalna sarena kocka izgleda kao da se tu prodaju samo LEGO kockice, zar nisu Ameri mogli nesto lepse da ostave nasem gradu Beogradu ili je ovo maksimum lepog ....

marko andric

pre 15 godina

Da li postoji drugi deo grada osim Novog Beograda?
Da li mi sa NBG mozemo da zivimo normalno i u miru?
U krugu od par km od mog stana je buvljak, DC, Rodic, Idea, Kinezi...i ceo grad tu dolazi. Covek ne moze normalno da se proseta, a kamoli da predje most.
Izgradite soping molove u starom delu grada, a NBG vratite Novobeogradjanima.

experiment srbija

pre 15 godina

Za jedno nedelju-dve ce biti novost: Otvorena najveca stamparija novca u Evropi da bi najveci Shoping centar na Balkanu imao profit. Ili cemo da pazarimo od one 3 milijarde, dok sve ne potrosimo? Posle cemo da prodajemo bubrege kao donori,pa cemo opet malo da kupujemo...a za to vreme proizvodimo 10 punta godisnje...Zovite Bernara Madoff-a da vam resi krizu!

Samo Nam To Fali

pre 15 godina

Ne znam sta je smesnije, cinjenica da je suinvestitor jedna od prvih banki koja je u nedavnom kolapsu prsla i tako najavila svetsku krizu ili cinjenica da nam prodaju 'investiciju' od 150 miliona evra kada recimo primera radi najveci planirani istrazivacki centar za fuziju u evropi ima budzet od 12 miliona evra. Kao da su od zlata pravili trzni centar (po danashnjim cenama otpr. sedam i po tona zlata moze da se kupi za te pare). Jos jedna sarena laza da se ovcice igraju dok se drzavni novcanik preliva na privatne racune. Tuga

Najveci!

pre 15 godina

Stvarno smo opsednuti time da je kod nas sve najvece, najbolje...To mogu da prodaju samo onima koji nigde nisu putovali, ali nema veze. Ono sto mene brine su dve stvari:
1. Unakazili su Usce.
2. Svi veliki trzni centri se nalaze na Novom Beogradu do koga je sve teze stici zbog Gazele koja se raspada.Na primer: koliko trznih centara ima na Cukarici - ni jedan.

Vendetta

pre 15 godina

Drzava bi trenala da sankcionise otvaranje trznih centara, tako sto bi uvela ogromne poreze na ovu delatnost. Na taj nacin budzet nebi morao da se puni iz dzepova gradjana koji imaju platu preko 12000. Nasuprot tome, treba uvesti olaksice kada je u pitanju razvoj poljoprivrede. Treba nasim seljacima pokloniti sredstva za rad, modernizovati njihova gazdinstva, uloziti u proizvodnju ciste i bioloski ispravne hrane. Da smo to uradili na vreme, sada bi mogli da hranimo celu krizom zahvacenu evropu. Umesto toga, plodna zemlja zvrji prazna, dok molovi rastu ko pecurke posle kise!

Mashinovodja

pre 15 godina

Vreme i kupci će pokazati koliko nam ovaj "shoping mall" treba. Lično mislim da ne treba, ali o tome neka misli onaj koji je pukao 150 miliona evra u objekat.
Međutim, siguran sam da zgrada nije baš morala da bude onako očajno ružna. Onaj bivši CK su koliko-toliko upristojili (mada je i tu ona odvratna skalamerija sa antenama na krovu mogla da se zameni nečim pristojnijim), ali ovo...
Ne znam koliko je funkcionalno i lepo unutra, ali od spolja izaziva samo žalostan uzdah.

Venana

pre 15 godina

Pa lepo sto je otvoren jos jedan trzni centar samo dokle cemo otvarati trzne centre a ne neku naj naj vecu fabriku da se u ovoj zemlji i nesto proizvodi bilo bi drugacije ali to izgleda nekome ne odgovara.

Don Vito Corleone

pre 15 godina

E, samo nam je falio najveći tržni centar u regionu. Kako li smo živeli, uopšte, bez toga do sada. Malo nam je Rodića, Tempa, Merkatora, Delta Sitija, Metroa...treba nama veće, mi smo ozbiljna i bogata država - mora da postoji dosta mesta gde će se prodavati sva ona, bez carine uvežena, roba iz EU.

pera koyote

pre 15 godina

Ako...ako dok svi u svetu gledaju da ustede na lovi i otvaraju online prodavnice vi trosite novac i vreme na nesto sto ljudima u Beogradu netreba....
ako...negde mora da se pere novac.

Сободан Милоше вић

pre 15 godina

Наслов ове вести ме подсетио на сцену из култ филма Мише Радивојевића "Дечко који обећава", са Александром Берчеком у насловној улози. Елем, "дечко" покупи стоперку из Швице и из свог новог "голфа" јој показује знаменитости белог града. У једном тренутку наиђу на "Београћанку" коју "дечко", на свом тарзанском енглеском, окарактерише као "највећу зграду на Балкану", што је његова шармантна сапутница прокоментарисала да је зграда много више подсећа на нешто друго највеће на Балакну. Ето, изгледа да се полако враћамо у веселе осамдесете. BTW, да ли се сећате имена и презимена главног лика из овог филма?

Giant

pre 15 godina

Oh, još jedna veličanstvena investicija Slobinih prijatelja - Matić Pera, from Knin! Pri tome, zarad ove investicije promenjen je detaljni plan regulacije ovog bloka, kako su mediji već informisali (došlo je do odstupanja u prvobitnom odobrenju za gradnju)..Nema šta - divan tranzicioni poklon pučanstvu izgladnelom i obespravljenom!

dovla

pre 15 godina

Nije najveci na Balkani, jer je "The Mall" u Atini veci (50000 m2 vs. 58000 m2 "retail" prostora), ali su mi smesni komentari ovih kompleksasa: taj Tower u Rijeci prema podacima sa sajta ima 62000m2 ukupne povrsine (Usce 1300000 m2).

Duchesse

pre 15 godina

Humanističke opaske po strani, samo da primetim da je Delta City sve prazniji i prazniji. Kud nestadoše silni kupci, da nisu otišli u MPC? :)))

STEVAN MATIC

pre 15 godina

Dobro je graditi, to je uvek dobro. Medjutim zasto ovako ruglo na najlepsem mestu u Beogradu-Spoljni izgled jeftino gradjen,sistem "sareni papagaj" sa svim jarkim bojama, nista atraktivno, nista sto bi obelezilo takvo divno mesto na Uscu, fasada od jeftinog lima koji ce vremenom posiveti i biti klasicna rugoba Beograda, steta bila je tu sansa da se napravi nesto " sa stilom" ovako jeftina sarena konzerva zvana "papagaj" -Unutrasnju organizaciju prostora nisam video ali ce vreme pokazati da li je unutrasnja organizacija adekvatna tako sto ce, oni koji su ipak najvazniji -korisnici kupci ili pojaviti na spratovima i dugackim hodnicima ili jednostavno komercialno ugasiti odredjene nepregledne uglove odnosno spratove a to je mnogim Shoping Cetrima u svetu izazvalo finansiski kolaps i napustanje retijera zakupljenih a ne posecenih radnji, u svakom slucaju puno srece i uspeha svima.

najveci

pre 15 godina

jos jedna monumentalna gradjevina u srba!..najveci stadion, najveca hala, najveca opstina, najvisa zgrada, a sada i soping centar..verovatno bi gos'n Frojd imao stosta da kaze na ovu temu

Nenad

pre 15 godina

Koliko se secam, mene su ucili da su granice Balkana Sava i Dunav. No, to je manje bitno. Bitno je sto nije pokrenuta proizvodnja vec, nazovi, novih 1200 radnih mesta koje pruzaju usluge. Pitam se samo koliko je radnika samo transferovano, a koliko zaista novih zaposleno?

rodjeni beogradjanin

pre 15 godina

Iskreno bih se obradovao da su se te pare ulozile u izgradnju mosta, a ne u bezbroj trznih centara koje vise deluju sablasno - pogotovu u centru grada. Uostalom, visak dvojih para nakon podmirenja svih obaveza, najradije potrosim na Kalenicu. Mene ta zdanja nece videti ni kao 'turistu' !

Vlada

pre 15 godina

1300 parking mesta za 150 radnji.

Znaci oko 8.7 (da kazemo 9) mesta po radnji.

U sadasnjoj nemastini to je vise nego dovoljno. Ako ikad izadjemo iz nje onda je smesno....

I da....

Ura Peconi - UA MISKOVIC.... Sjasi kurta da uzjase murta...

Milos

pre 15 godina

Ovaj prvi komentar govori sve. Ajmo jos veci i ni slucajno neku proizvodnju da otvorite.
Ja stvarno ne znam vise dokle ce vise ovo da ide. Otvarati shoping centar sa pregrst butika obuce i odece i supermarketa prerasta je pre svega smesno. Kao da citam neki Alan Ford. Ko vise kupuje te silne patike i jakne da mi je znati. Ajde svi da radimo za tih 12 000 dinara i onda cim ih dobijemo da odemo u te butike i pokupujemo po par patika i tako svakog meseca.
Ima li iole mozga u ovoj drzavi i da se neko seti da pokrene neku proizvodnju, da uposli par hiljada ljudi pa za par godina kad ljudi budu imali para onda otvarajte shoping centre, uvozite, radite sta hocete.
Jos kad mi Djelic krene sa pricom kako je otvaranje shoping centara super dodje mi da mu pocepam diplomuy koju ima. Alo covece, sta je tu tebi dobro.

Giaccosa

pre 15 godina

Pa jeste, nekome nameti od 6% od plate jer je kriza, nekome trzni centar jer je zarada! A da nije mozda kriza upravo zbog ovakvih centara??? Pa mi to placamo malo, ili je mozda kriza jer su potrosene pare za Univerzijadu pa treba narod malo da placa. Kriza je samo ako to oni tako odluce, inace nema krize kod nas. Bas me interesuje kako objasniti MMF-u i ostalim zajmodavcima tesku situaciju u kojoj se nalazimo a pritom za 150 miliona evra postoje ljudi koji investiraju. Nije bre nama tako lose, mi to samo kukamo na krizu da ne budemo partibrejkeri zapadu.

bezimena

pre 15 godina

"...treba poželeti uspeh svima koji nešto pokreću. Dobro je da ovaj šoping mol uspe”, rekao je potpredsednik Vlade..."

Nema razloga za čestitke od strane Potpredsednika Vlade (možda B.Djelića privatno), jer šta je to pokrenuto (proizvodnja nije) i kakav značaj za gradjane Srbije (osim za vlasnika lično) ima otvaranje "najvećeg" tržnog centra!?

Ivan San Diego

pre 15 godina

Od Srbije pravite Ameriku. Bravooo. Kamo srece da nam je i privreda tako dobra pa da mozemo da trosimo pare. Umesto proizvodnje i turizma mi smo poceli da uvozimo potrosacko drustvo!!!!! Sramotaa!!! Kamo srece da ste nesto pametnije izgradili, ne znam samo od tolikih trznih centara i molova, kako ce poslovati mala preduzeca i privatni porodicni biznisi?!!! Samo napred Srbijo i to je demokratija..... :(

sremac

pre 15 godina

Shopping mall-ovi su u savremenom svetu neophodni radi ustede u prostoru i vremenu, ustede u prostoru za prodavce jer se na mnogo manjoj povrsini izgradi mnogo veci broj lokala, parking prostora i zajednickih povrsina (hodnika, food courtova, wc-a). Za kupca u savremenom svetu shopping mall je idealno resenje, parking, gomila prodavnica i veliki supermarket sve na istom mestu - sve to se moze obaviti za mnogo manje vremena nego da su te prodavnice i supermarket razbacani - idealno jer vreme je novac.

Ovo je deo koji se odnosi na naseg "kanadjanina"- U Torontu sem Eaton centra i nema nesto velikih mallova, no razbacani su po dalekoj periferiji i daleko je od price da su 2-3 puta veci od beogradskih mall-ova. Vancouver je tek grad shopping mall-ova, jeste da postoji Robson street ali na njemu ima tek 10-tak ozbiljnih prodavnica i 2 velika shopping mall-a u Downtownu - Sears&HBC i Pacific Mall, ujedno drugi mall po velicini u Canadi, Metropolis nalazi se na periferiji - Vancouver je tek grad shopping mall-ova, ima ih 15-tak na 2.2 miliona stanovnika.

Milan

pre 15 godina

Sta Djelic trazi na ovom otvaranju. U njegovim resorima (evropske integracije i nauka) stanje je katastrofalno. Svaki posten ministar bi koristio svaki minut svog profesionalnog vremena da se bavi svojim resorima.

Pozovi ambasade Djelicu !!! Pogledaj zasto po ambasadama jos uvek izdaju stare pasose.

Isto to pitnaje postavi i policijskim stanicama.


Da li se ljudi secate da je ceo decembar 2008-me bio blokiran zbog jednog glasanja - da se produzi rok starim pasosima. Ulazimo u april. Sta je od decembra uradjeno? Ja mogu danas da se kladim da ce ponovo biti produzenja vazenja starih pasosa.


To je bio i posao i odgovornost Djelica, a ne samo-promocija po kojekakvim molovima.


PS. Do kraja ove nedelje garantovano Djelic izlazi sa jos jednim saoptenjem - Beli sengen do kraja godine, a ugovor o pridruzenju sa EU - do maja 2010 - garantovano.

Milan

pre 15 godina

Moze li tu negde neka fabrika da nikne?Ne moze,a?
fabrika ne moz' da se izadaje,pa da se zivi od kirije i da se nista ne radi,nego mora da se radi...jes' majku mu.

Aca

pre 15 godina

Zivim u Torontu poslednjih godina, odkako napustih Beograd. Nista gluplje na Zapadu nisam video od soping molova, a vi bas to da preuzmete?!? U Kanadi je to ipak na neki nacin nuzno zlo, jer ne mozete setati ulicom na -25C i ulaziti natrontani u zagrejane radnje (a i radnje bi bilo potesko zagrejati). Zato udjem lepo u soping mol, ubacim jaknu u kasetu (nema sanse ni od parkinga do ulaza da se stigne bez jakne) i krenem po 2-3-4 puta vecim molovima od tog beogradskog, dok me hvata laka nesvestica... Ne od cena, vec od idiotskog okruzenja koje samo potrosacki um bez ijedne druge vijuge moze osmisliti.
Kada sam prosle godine boravio sluzbeno u Vankuveru shvatio sam sta cini taj grad izuzetnim: mogucnost da pravo sa ulice udjete u radnju, pa kad izadjete osetite se normalno, kao covek a ne kao potrosac, pre negoli (da, da...) udjete u sledecu radnju, a mozda i samo prosetate...
Samo napred, vazno je, sto rece Djelic, da se nesto pokrece. Nije vazno kuda vodi.

ja

pre 15 godina

Lepo. Ne znam samo ko ce ici da troskari pare koje nema da baca na luksuz, ali neka im je sa srecom, ako ce to znaciti vecu konkurenciju i manje cene.

Alfa

pre 15 godina

"U izgradnju ovog tržnog centra, uloženo je 150 miliona evra, a kupcima se nudi kupovina i zabava."

Kako su ovo pametno ulozene pare, pa to je cudo jedno! To je upravo ono sto narodu treba - hleba i igara- a ne tamo neka proizvodnja, izgradnja puteva, fabrika, skolovanje i lecenje dece i sl.

Cini mi se da cu morati opet, po stare dane na ulice pa 'ajmo jovo nanovo!

vuk

pre 15 godina

Uzasna gradjevian izgradjena na zelenoj povrsini.
Tako je ruzna, uskoro ce na kalemegdanu da grade. Dajte ostavite zelenilo sirite grad malo ka periferiji.

D.Savic,Paris

pre 15 godina

Necu da kritikujem,i treba da se otvori,samo,zasto ne dozvolite zdravu konkurenciju sto se tice prehrambenih proizvoda u Srbiji,zasto stitite Miskovica a kao posledica je to da ja iz Pariza kad dodjem-hrana kosta skuplje nego ovde?

vuk

pre 15 godina

Uzasna gradjevian izgradjena na zelenoj povrsini.
Tako je ruzna, uskoro ce na kalemegdanu da grade. Dajte ostavite zelenilo sirite grad malo ka periferiji.

Aca

pre 15 godina

Zivim u Torontu poslednjih godina, odkako napustih Beograd. Nista gluplje na Zapadu nisam video od soping molova, a vi bas to da preuzmete?!? U Kanadi je to ipak na neki nacin nuzno zlo, jer ne mozete setati ulicom na -25C i ulaziti natrontani u zagrejane radnje (a i radnje bi bilo potesko zagrejati). Zato udjem lepo u soping mol, ubacim jaknu u kasetu (nema sanse ni od parkinga do ulaza da se stigne bez jakne) i krenem po 2-3-4 puta vecim molovima od tog beogradskog, dok me hvata laka nesvestica... Ne od cena, vec od idiotskog okruzenja koje samo potrosacki um bez ijedne druge vijuge moze osmisliti.
Kada sam prosle godine boravio sluzbeno u Vankuveru shvatio sam sta cini taj grad izuzetnim: mogucnost da pravo sa ulice udjete u radnju, pa kad izadjete osetite se normalno, kao covek a ne kao potrosac, pre negoli (da, da...) udjete u sledecu radnju, a mozda i samo prosetate...
Samo napred, vazno je, sto rece Djelic, da se nesto pokrece. Nije vazno kuda vodi.

Alfa

pre 15 godina

"U izgradnju ovog tržnog centra, uloženo je 150 miliona evra, a kupcima se nudi kupovina i zabava."

Kako su ovo pametno ulozene pare, pa to je cudo jedno! To je upravo ono sto narodu treba - hleba i igara- a ne tamo neka proizvodnja, izgradnja puteva, fabrika, skolovanje i lecenje dece i sl.

Cini mi se da cu morati opet, po stare dane na ulice pa 'ajmo jovo nanovo!

D.Savic,Paris

pre 15 godina

Necu da kritikujem,i treba da se otvori,samo,zasto ne dozvolite zdravu konkurenciju sto se tice prehrambenih proizvoda u Srbiji,zasto stitite Miskovica a kao posledica je to da ja iz Pariza kad dodjem-hrana kosta skuplje nego ovde?

najveci

pre 15 godina

jos jedna monumentalna gradjevina u srba!..najveci stadion, najveca hala, najveca opstina, najvisa zgrada, a sada i soping centar..verovatno bi gos'n Frojd imao stosta da kaze na ovu temu

Milan

pre 15 godina

Sta Djelic trazi na ovom otvaranju. U njegovim resorima (evropske integracije i nauka) stanje je katastrofalno. Svaki posten ministar bi koristio svaki minut svog profesionalnog vremena da se bavi svojim resorima.

Pozovi ambasade Djelicu !!! Pogledaj zasto po ambasadama jos uvek izdaju stare pasose.

Isto to pitnaje postavi i policijskim stanicama.


Da li se ljudi secate da je ceo decembar 2008-me bio blokiran zbog jednog glasanja - da se produzi rok starim pasosima. Ulazimo u april. Sta je od decembra uradjeno? Ja mogu danas da se kladim da ce ponovo biti produzenja vazenja starih pasosa.


To je bio i posao i odgovornost Djelica, a ne samo-promocija po kojekakvim molovima.


PS. Do kraja ove nedelje garantovano Djelic izlazi sa jos jednim saoptenjem - Beli sengen do kraja godine, a ugovor o pridruzenju sa EU - do maja 2010 - garantovano.

ja

pre 15 godina

Lepo. Ne znam samo ko ce ici da troskari pare koje nema da baca na luksuz, ali neka im je sa srecom, ako ce to znaciti vecu konkurenciju i manje cene.

Milan

pre 15 godina

Moze li tu negde neka fabrika da nikne?Ne moze,a?
fabrika ne moz' da se izadaje,pa da se zivi od kirije i da se nista ne radi,nego mora da se radi...jes' majku mu.

Vlada

pre 15 godina

1300 parking mesta za 150 radnji.

Znaci oko 8.7 (da kazemo 9) mesta po radnji.

U sadasnjoj nemastini to je vise nego dovoljno. Ako ikad izadjemo iz nje onda je smesno....

I da....

Ura Peconi - UA MISKOVIC.... Sjasi kurta da uzjase murta...

Milos

pre 15 godina

Ovaj prvi komentar govori sve. Ajmo jos veci i ni slucajno neku proizvodnju da otvorite.
Ja stvarno ne znam vise dokle ce vise ovo da ide. Otvarati shoping centar sa pregrst butika obuce i odece i supermarketa prerasta je pre svega smesno. Kao da citam neki Alan Ford. Ko vise kupuje te silne patike i jakne da mi je znati. Ajde svi da radimo za tih 12 000 dinara i onda cim ih dobijemo da odemo u te butike i pokupujemo po par patika i tako svakog meseca.
Ima li iole mozga u ovoj drzavi i da se neko seti da pokrene neku proizvodnju, da uposli par hiljada ljudi pa za par godina kad ljudi budu imali para onda otvarajte shoping centre, uvozite, radite sta hocete.
Jos kad mi Djelic krene sa pricom kako je otvaranje shoping centara super dodje mi da mu pocepam diplomuy koju ima. Alo covece, sta je tu tebi dobro.

bezimena

pre 15 godina

"...treba poželeti uspeh svima koji nešto pokreću. Dobro je da ovaj šoping mol uspe”, rekao je potpredsednik Vlade..."

Nema razloga za čestitke od strane Potpredsednika Vlade (možda B.Djelića privatno), jer šta je to pokrenuto (proizvodnja nije) i kakav značaj za gradjane Srbije (osim za vlasnika lično) ima otvaranje "najvećeg" tržnog centra!?

Duchesse

pre 15 godina

Humanističke opaske po strani, samo da primetim da je Delta City sve prazniji i prazniji. Kud nestadoše silni kupci, da nisu otišli u MPC? :)))

sremac

pre 15 godina

Shopping mall-ovi su u savremenom svetu neophodni radi ustede u prostoru i vremenu, ustede u prostoru za prodavce jer se na mnogo manjoj povrsini izgradi mnogo veci broj lokala, parking prostora i zajednickih povrsina (hodnika, food courtova, wc-a). Za kupca u savremenom svetu shopping mall je idealno resenje, parking, gomila prodavnica i veliki supermarket sve na istom mestu - sve to se moze obaviti za mnogo manje vremena nego da su te prodavnice i supermarket razbacani - idealno jer vreme je novac.

Ovo je deo koji se odnosi na naseg "kanadjanina"- U Torontu sem Eaton centra i nema nesto velikih mallova, no razbacani su po dalekoj periferiji i daleko je od price da su 2-3 puta veci od beogradskih mall-ova. Vancouver je tek grad shopping mall-ova, jeste da postoji Robson street ali na njemu ima tek 10-tak ozbiljnih prodavnica i 2 velika shopping mall-a u Downtownu - Sears&HBC i Pacific Mall, ujedno drugi mall po velicini u Canadi, Metropolis nalazi se na periferiji - Vancouver je tek grad shopping mall-ova, ima ih 15-tak na 2.2 miliona stanovnika.

Giant

pre 15 godina

Oh, još jedna veličanstvena investicija Slobinih prijatelja - Matić Pera, from Knin! Pri tome, zarad ove investicije promenjen je detaljni plan regulacije ovog bloka, kako su mediji već informisali (došlo je do odstupanja u prvobitnom odobrenju za gradnju)..Nema šta - divan tranzicioni poklon pučanstvu izgladnelom i obespravljenom!

STEVAN MATIC

pre 15 godina

Dobro je graditi, to je uvek dobro. Medjutim zasto ovako ruglo na najlepsem mestu u Beogradu-Spoljni izgled jeftino gradjen,sistem "sareni papagaj" sa svim jarkim bojama, nista atraktivno, nista sto bi obelezilo takvo divno mesto na Uscu, fasada od jeftinog lima koji ce vremenom posiveti i biti klasicna rugoba Beograda, steta bila je tu sansa da se napravi nesto " sa stilom" ovako jeftina sarena konzerva zvana "papagaj" -Unutrasnju organizaciju prostora nisam video ali ce vreme pokazati da li je unutrasnja organizacija adekvatna tako sto ce, oni koji su ipak najvazniji -korisnici kupci ili pojaviti na spratovima i dugackim hodnicima ili jednostavno komercialno ugasiti odredjene nepregledne uglove odnosno spratove a to je mnogim Shoping Cetrima u svetu izazvalo finansiski kolaps i napustanje retijera zakupljenih a ne posecenih radnji, u svakom slucaju puno srece i uspeha svima.

Najveci!

pre 15 godina

Stvarno smo opsednuti time da je kod nas sve najvece, najbolje...To mogu da prodaju samo onima koji nigde nisu putovali, ali nema veze. Ono sto mene brine su dve stvari:
1. Unakazili su Usce.
2. Svi veliki trzni centri se nalaze na Novom Beogradu do koga je sve teze stici zbog Gazele koja se raspada.Na primer: koliko trznih centara ima na Cukarici - ni jedan.

rodjeni beogradjanin

pre 15 godina

Iskreno bih se obradovao da su se te pare ulozile u izgradnju mosta, a ne u bezbroj trznih centara koje vise deluju sablasno - pogotovu u centru grada. Uostalom, visak dvojih para nakon podmirenja svih obaveza, najradije potrosim na Kalenicu. Mene ta zdanja nece videti ni kao 'turistu' !

dovla

pre 15 godina

Nije najveci na Balkani, jer je "The Mall" u Atini veci (50000 m2 vs. 58000 m2 "retail" prostora), ali su mi smesni komentari ovih kompleksasa: taj Tower u Rijeci prema podacima sa sajta ima 62000m2 ukupne povrsine (Usce 1300000 m2).

pera koyote

pre 15 godina

Ako...ako dok svi u svetu gledaju da ustede na lovi i otvaraju online prodavnice vi trosite novac i vreme na nesto sto ljudima u Beogradu netreba....
ako...negde mora da se pere novac.

Nenad

pre 15 godina

Koliko se secam, mene su ucili da su granice Balkana Sava i Dunav. No, to je manje bitno. Bitno je sto nije pokrenuta proizvodnja vec, nazovi, novih 1200 radnih mesta koje pruzaju usluge. Pitam se samo koliko je radnika samo transferovano, a koliko zaista novih zaposleno?

Ivan San Diego

pre 15 godina

Od Srbije pravite Ameriku. Bravooo. Kamo srece da nam je i privreda tako dobra pa da mozemo da trosimo pare. Umesto proizvodnje i turizma mi smo poceli da uvozimo potrosacko drustvo!!!!! Sramotaa!!! Kamo srece da ste nesto pametnije izgradili, ne znam samo od tolikih trznih centara i molova, kako ce poslovati mala preduzeca i privatni porodicni biznisi?!!! Samo napred Srbijo i to je demokratija..... :(

Geger

pre 15 godina

Sta ste se okomili na coveka? Otvorio mol, a ne proizvodnju, pa sta? Ako pukne, vas nista nece da kosta. Nego je valjda trebao da na Uscu otvori fabriku traktora ili farmu priplodnih bikova? Eto vi otvorite proizvodnju, ko vam brani? Svako ume da kritikuje nekoga ko nesto konkretno uradi, malo ko ume da sam bilo sta uradi. Osim da kuka i da bude zloban i zavidljiv.

redbandit

pre 15 godina

Najviše mi se sviđaju ovi koji bi privatnim investitorima da određuju kako da troše svoje pare: te dajte mostove i puteve, te treba proizvodnja a ne šoping molovi, te to će sve da propadne...
Ili: da mi je znati ko će tu da kupuje...
Gospodo, zašto direktno ne posavetujete malo dotične zabludele investitore kako da ulažu, ili još bolje, sami uložite pare u proizvodju ili visokoprofitabine infrastrukturne objekte npr. puteve ili mostove?
Ako kritikujete državu, kakve tek ona ima veze sa ovim šoping molom?
Mis'im stvarno...

Ovde se komunizam mnogo ozbiljnie ukorenio nego što bi bilo ko mogao da pomisli...

Don Vito Corleone

pre 15 godina

E, samo nam je falio najveći tržni centar u regionu. Kako li smo živeli, uopšte, bez toga do sada. Malo nam je Rodića, Tempa, Merkatora, Delta Sitija, Metroa...treba nama veće, mi smo ozbiljna i bogata država - mora da postoji dosta mesta gde će se prodavati sva ona, bez carine uvežena, roba iz EU.

Bole

pre 15 godina

Ljudi ovde jos uvek zive u komunizmu - sta vas briga kako ce neko da investira svoje pare? Da li ce to da bude shopping mall ili ta famozna Kardeljeva proizvodnja, to je stvar onog ko ima pare i ulaze ih. Eno vam IMT, Livnica, Minel i Zmaj u sred Novog Beograda, pa kome nedostaju fabrike neka se napaja na tim izvorima smoga i buke nasukanim u sred stambenih blokova.
Proizvodnjom se dicila i samoupravna ekonomija SFRJ pa smo imali prilike da vidimo kako su zavrsili giganti socijalistickog rada - dicili smo se tonama proizvedene robe ali je to sto su oni proizvodili neko je trebalo i da kupi a konkurencija ne spava. Danas, sa ubrzanom globalizacijom, i ekonomskom krizom situacija po proizvodnju je jos i gora.
Sve u svemu, drugovi, stigao je KAPITALIZAM: svako trosi pare koliko moze i kako hoce. Neko gradi shopping mallove, neko drugi ce tamo otvarati prodavnice, a neko treci kupovati.
A neko ce uloziti SVOJ novac u proizvodnju, ili poljoprivredu. Ili usluge, na primer. Nije fabrika jedino sto pravi profit i zaposljava ljude.

Сободан Милоше вић

pre 15 godina

Наслов ове вести ме подсетио на сцену из култ филма Мише Радивојевића "Дечко који обећава", са Александром Берчеком у насловној улози. Елем, "дечко" покупи стоперку из Швице и из свог новог "голфа" јој показује знаменитости белог града. У једном тренутку наиђу на "Београћанку" коју "дечко", на свом тарзанском енглеском, окарактерише као "највећу зграду на Балкану", што је његова шармантна сапутница прокоментарисала да је зграда много више подсећа на нешто друго највеће на Балакну. Ето, изгледа да се полако враћамо у веселе осамдесете. BTW, да ли се сећате имена и презимена главног лика из овог филма?

Vendetta

pre 15 godina

Drzava bi trenala da sankcionise otvaranje trznih centara, tako sto bi uvela ogromne poreze na ovu delatnost. Na taj nacin budzet nebi morao da se puni iz dzepova gradjana koji imaju platu preko 12000. Nasuprot tome, treba uvesti olaksice kada je u pitanju razvoj poljoprivrede. Treba nasim seljacima pokloniti sredstva za rad, modernizovati njihova gazdinstva, uloziti u proizvodnju ciste i bioloski ispravne hrane. Da smo to uradili na vreme, sada bi mogli da hranimo celu krizom zahvacenu evropu. Umesto toga, plodna zemlja zvrji prazna, dok molovi rastu ko pecurke posle kise!

Mashinovodja

pre 15 godina

Vreme i kupci će pokazati koliko nam ovaj "shoping mall" treba. Lično mislim da ne treba, ali o tome neka misli onaj koji je pukao 150 miliona evra u objekat.
Međutim, siguran sam da zgrada nije baš morala da bude onako očajno ružna. Onaj bivši CK su koliko-toliko upristojili (mada je i tu ona odvratna skalamerija sa antenama na krovu mogla da se zameni nečim pristojnijim), ali ovo...
Ne znam koliko je funkcionalno i lepo unutra, ali od spolja izaziva samo žalostan uzdah.

experiment srbija

pre 15 godina

Za jedno nedelju-dve ce biti novost: Otvorena najveca stamparija novca u Evropi da bi najveci Shoping centar na Balkanu imao profit. Ili cemo da pazarimo od one 3 milijarde, dok sve ne potrosimo? Posle cemo da prodajemo bubrege kao donori,pa cemo opet malo da kupujemo...a za to vreme proizvodimo 10 punta godisnje...Zovite Bernara Madoff-a da vam resi krizu!

Samo Nam To Fali

pre 15 godina

Ne znam sta je smesnije, cinjenica da je suinvestitor jedna od prvih banki koja je u nedavnom kolapsu prsla i tako najavila svetsku krizu ili cinjenica da nam prodaju 'investiciju' od 150 miliona evra kada recimo primera radi najveci planirani istrazivacki centar za fuziju u evropi ima budzet od 12 miliona evra. Kao da su od zlata pravili trzni centar (po danashnjim cenama otpr. sedam i po tona zlata moze da se kupi za te pare). Jos jedna sarena laza da se ovcice igraju dok se drzavni novcanik preliva na privatne racune. Tuga

marko andric

pre 15 godina

Da li postoji drugi deo grada osim Novog Beograda?
Da li mi sa NBG mozemo da zivimo normalno i u miru?
U krugu od par km od mog stana je buvljak, DC, Rodic, Idea, Kinezi...i ceo grad tu dolazi. Covek ne moze normalno da se proseta, a kamoli da predje most.
Izgradite soping molove u starom delu grada, a NBG vratite Novobeogradjanima.

Natalija

pre 15 godina

Pa kao što reče Krkobabić tačno, parafraziram, „otvaramo tržni centar ali ovde narod neće moći da kupuje to je samo za bogat svet“. I kao što je to rekla drugarica MIra „oćete kapitalizam imaćete ga ali ćemo mi biti ti kapitalisti“! Pa eto to je tržni centar za njih, ne za nas obićnu raju. A čak i da raja ima para za taj tržni centar kako bi do njega stizala kad je Beograd praktično grad bez mostova i ulica (koji je potreban za 2 000 000 grad). Ali važno je reći da je „najveći na balkanu“. Da Beograd je najveći LEGO (kockice) grad. Tu i tamo neki normalni objekat a između ZAKRŽLJALA infrastruktura – bez ikakve mogućnosti da se to popravi jer je neplanski građen! Sa IMITACIOM gradskog prevoza odkako postoji.

MIlan

pre 15 godina

KOliko je skocila cena stanova u oklini? Jer za po jedno 300-400 evra po kvadratu? :)
Kao kada su zavrsili Arenu pa cene stanova okolo otisle u nebesa...kao stan pored Arene! Woow Ozbiljno? A sta da radim ja sa Arenom za par stotina vecu cenu kvadrata?

Giaccosa

pre 15 godina

Pa jeste, nekome nameti od 6% od plate jer je kriza, nekome trzni centar jer je zarada! A da nije mozda kriza upravo zbog ovakvih centara??? Pa mi to placamo malo, ili je mozda kriza jer su potrosene pare za Univerzijadu pa treba narod malo da placa. Kriza je samo ako to oni tako odluce, inace nema krize kod nas. Bas me interesuje kako objasniti MMF-u i ostalim zajmodavcima tesku situaciju u kojoj se nalazimo a pritom za 150 miliona evra postoje ljudi koji investiraju. Nije bre nama tako lose, mi to samo kukamo na krizu da ne budemo partibrejkeri zapadu.

zlatan janjic

pre 15 godina

USCE SHOPING CENTAR ja bih ga nazvao LEGO CENTAR velika metalna sarena kocka izgleda kao da se tu prodaju samo LEGO kockice, zar nisu Ameri mogli nesto lepse da ostave nasem gradu Beogradu ili je ovo maksimum lepog ....

Venana

pre 15 godina

Pa lepo sto je otvoren jos jedan trzni centar samo dokle cemo otvarati trzne centre a ne neku naj naj vecu fabriku da se u ovoj zemlji i nesto proizvodi bilo bi drugacije ali to izgleda nekome ne odgovara.

Jututunski kontrasti

pre 15 godina

Gradimo najvece soping molove na Balkanu (u Beogradu naravno), a pola seoskih skola u Srbiji nema sanitarne cvorove. Ovo moze da se vidi i dozivi samo kod nas!

Predvidjanje

pre 15 godina

Zaposlili su 1200 ljudi, a za 6 meseci otpustice polovinu i pozatvarati polovinu prostora. Do Nove godine nece imati ni za struju, a Infostan ce da dodje da im popisuje inventar u martu sledece godine. Bolje da ga nisu ni otvarali.

Vladan

pre 15 godina

Usce nije najveci soping centar na Balkanu. Veci od njega je soping centar u Istanbulu: Cevahir Mall sa 420 000 kvadratnih metara. Bio sam, i uverio sam se u to:

http://en.wikipedia.org/wiki/Cevahir_Mall

Vojvodjan-

pre 15 godina

ovako nesto nam treba jer je jedini nacin da vecina vidi sveta, tj vecina beogradjana, problem je sto ovakvih "reprezentativnih" objekata nigde sem u bg nema. gradnja trgovinskih centara ne iskljucuje ulaganja u proizvodnju, a to sto tih ulaganja nema, nema nikakve veze sa ovom vescu. ps ovo nije najveci trgovinski centar na balkanu, samim tim sto se i ne nalazi na balkanu, nego par stotina metara od mesta gde je pocela Srednja Evropa, bar geografski. to je gradivo osnovne skole

Dragana

pre 15 godina

Ne razumem. Da li nam je uopste bio potreban taj centar? Vreme je za apsolutnu stednju i zar nije bilo bolje da smo dobili bolnicu? Lep je centar, nema sta da se tu kaze, lepo ga je i imati, ali u ovim vremenima mislim da nam uopste nije bio potreban i mislim da je promasena investicija. Mnogo zalim za zelelnom povrsinom koja je unistena.

miroslav

pre 15 godina

ta velika americka banka je napravila jedan deo haosa na trzistu u USA, u velikoj je buli, najveci deo njenih akcija je otkupila Bank of america (koja je sada trenutno nakon finansijskih injekcija skoro u potpunosti u drzavnom vlasnistvu). Lep nacin za pranje para o cemu se juce govorilo na konferenciji na kojoj su bili i premijer Cvetkovic i ministar Dacic koji su sve uveravali da kod nas nece biti pranja para organizovanog kriminala.

Aca

pre 15 godina

Zivim u Torontu poslednjih godina, odkako napustih Beograd. Nista gluplje na Zapadu nisam video od soping molova, a vi bas to da preuzmete?!? U Kanadi je to ipak na neki nacin nuzno zlo, jer ne mozete setati ulicom na -25C i ulaziti natrontani u zagrejane radnje (a i radnje bi bilo potesko zagrejati). Zato udjem lepo u soping mol, ubacim jaknu u kasetu (nema sanse ni od parkinga do ulaza da se stigne bez jakne) i krenem po 2-3-4 puta vecim molovima od tog beogradskog, dok me hvata laka nesvestica... Ne od cena, vec od idiotskog okruzenja koje samo potrosacki um bez ijedne druge vijuge moze osmisliti.
Kada sam prosle godine boravio sluzbeno u Vankuveru shvatio sam sta cini taj grad izuzetnim: mogucnost da pravo sa ulice udjete u radnju, pa kad izadjete osetite se normalno, kao covek a ne kao potrosac, pre negoli (da, da...) udjete u sledecu radnju, a mozda i samo prosetate...
Samo napred, vazno je, sto rece Djelic, da se nesto pokrece. Nije vazno kuda vodi.

vuk

pre 15 godina

Uzasna gradjevian izgradjena na zelenoj povrsini.
Tako je ruzna, uskoro ce na kalemegdanu da grade. Dajte ostavite zelenilo sirite grad malo ka periferiji.

sremac

pre 15 godina

Shopping mall-ovi su u savremenom svetu neophodni radi ustede u prostoru i vremenu, ustede u prostoru za prodavce jer se na mnogo manjoj povrsini izgradi mnogo veci broj lokala, parking prostora i zajednickih povrsina (hodnika, food courtova, wc-a). Za kupca u savremenom svetu shopping mall je idealno resenje, parking, gomila prodavnica i veliki supermarket sve na istom mestu - sve to se moze obaviti za mnogo manje vremena nego da su te prodavnice i supermarket razbacani - idealno jer vreme je novac.

Ovo je deo koji se odnosi na naseg "kanadjanina"- U Torontu sem Eaton centra i nema nesto velikih mallova, no razbacani su po dalekoj periferiji i daleko je od price da su 2-3 puta veci od beogradskih mall-ova. Vancouver je tek grad shopping mall-ova, jeste da postoji Robson street ali na njemu ima tek 10-tak ozbiljnih prodavnica i 2 velika shopping mall-a u Downtownu - Sears&HBC i Pacific Mall, ujedno drugi mall po velicini u Canadi, Metropolis nalazi se na periferiji - Vancouver je tek grad shopping mall-ova, ima ih 15-tak na 2.2 miliona stanovnika.

Alfa

pre 15 godina

"U izgradnju ovog tržnog centra, uloženo je 150 miliona evra, a kupcima se nudi kupovina i zabava."

Kako su ovo pametno ulozene pare, pa to je cudo jedno! To je upravo ono sto narodu treba - hleba i igara- a ne tamo neka proizvodnja, izgradnja puteva, fabrika, skolovanje i lecenje dece i sl.

Cini mi se da cu morati opet, po stare dane na ulice pa 'ajmo jovo nanovo!

Ivan San Diego

pre 15 godina

Od Srbije pravite Ameriku. Bravooo. Kamo srece da nam je i privreda tako dobra pa da mozemo da trosimo pare. Umesto proizvodnje i turizma mi smo poceli da uvozimo potrosacko drustvo!!!!! Sramotaa!!! Kamo srece da ste nesto pametnije izgradili, ne znam samo od tolikih trznih centara i molova, kako ce poslovati mala preduzeca i privatni porodicni biznisi?!!! Samo napred Srbijo i to je demokratija..... :(

Geger

pre 15 godina

Sta ste se okomili na coveka? Otvorio mol, a ne proizvodnju, pa sta? Ako pukne, vas nista nece da kosta. Nego je valjda trebao da na Uscu otvori fabriku traktora ili farmu priplodnih bikova? Eto vi otvorite proizvodnju, ko vam brani? Svako ume da kritikuje nekoga ko nesto konkretno uradi, malo ko ume da sam bilo sta uradi. Osim da kuka i da bude zloban i zavidljiv.

Nenad

pre 15 godina

Koliko se secam, mene su ucili da su granice Balkana Sava i Dunav. No, to je manje bitno. Bitno je sto nije pokrenuta proizvodnja vec, nazovi, novih 1200 radnih mesta koje pruzaju usluge. Pitam se samo koliko je radnika samo transferovano, a koliko zaista novih zaposleno?

ja

pre 15 godina

Lepo. Ne znam samo ko ce ici da troskari pare koje nema da baca na luksuz, ali neka im je sa srecom, ako ce to znaciti vecu konkurenciju i manje cene.

Vlada

pre 15 godina

1300 parking mesta za 150 radnji.

Znaci oko 8.7 (da kazemo 9) mesta po radnji.

U sadasnjoj nemastini to je vise nego dovoljno. Ako ikad izadjemo iz nje onda je smesno....

I da....

Ura Peconi - UA MISKOVIC.... Sjasi kurta da uzjase murta...

rodjeni beogradjanin

pre 15 godina

Iskreno bih se obradovao da su se te pare ulozile u izgradnju mosta, a ne u bezbroj trznih centara koje vise deluju sablasno - pogotovu u centru grada. Uostalom, visak dvojih para nakon podmirenja svih obaveza, najradije potrosim na Kalenicu. Mene ta zdanja nece videti ni kao 'turistu' !

Bole

pre 15 godina

Ljudi ovde jos uvek zive u komunizmu - sta vas briga kako ce neko da investira svoje pare? Da li ce to da bude shopping mall ili ta famozna Kardeljeva proizvodnja, to je stvar onog ko ima pare i ulaze ih. Eno vam IMT, Livnica, Minel i Zmaj u sred Novog Beograda, pa kome nedostaju fabrike neka se napaja na tim izvorima smoga i buke nasukanim u sred stambenih blokova.
Proizvodnjom se dicila i samoupravna ekonomija SFRJ pa smo imali prilike da vidimo kako su zavrsili giganti socijalistickog rada - dicili smo se tonama proizvedene robe ali je to sto su oni proizvodili neko je trebalo i da kupi a konkurencija ne spava. Danas, sa ubrzanom globalizacijom, i ekonomskom krizom situacija po proizvodnju je jos i gora.
Sve u svemu, drugovi, stigao je KAPITALIZAM: svako trosi pare koliko moze i kako hoce. Neko gradi shopping mallove, neko drugi ce tamo otvarati prodavnice, a neko treci kupovati.
A neko ce uloziti SVOJ novac u proizvodnju, ili poljoprivredu. Ili usluge, na primer. Nije fabrika jedino sto pravi profit i zaposljava ljude.

marko andric

pre 15 godina

Da li postoji drugi deo grada osim Novog Beograda?
Da li mi sa NBG mozemo da zivimo normalno i u miru?
U krugu od par km od mog stana je buvljak, DC, Rodic, Idea, Kinezi...i ceo grad tu dolazi. Covek ne moze normalno da se proseta, a kamoli da predje most.
Izgradite soping molove u starom delu grada, a NBG vratite Novobeogradjanima.

Duchesse

pre 15 godina

Humanističke opaske po strani, samo da primetim da je Delta City sve prazniji i prazniji. Kud nestadoše silni kupci, da nisu otišli u MPC? :)))

D.Savic,Paris

pre 15 godina

Necu da kritikujem,i treba da se otvori,samo,zasto ne dozvolite zdravu konkurenciju sto se tice prehrambenih proizvoda u Srbiji,zasto stitite Miskovica a kao posledica je to da ja iz Pariza kad dodjem-hrana kosta skuplje nego ovde?

Milos

pre 15 godina

Ovaj prvi komentar govori sve. Ajmo jos veci i ni slucajno neku proizvodnju da otvorite.
Ja stvarno ne znam vise dokle ce vise ovo da ide. Otvarati shoping centar sa pregrst butika obuce i odece i supermarketa prerasta je pre svega smesno. Kao da citam neki Alan Ford. Ko vise kupuje te silne patike i jakne da mi je znati. Ajde svi da radimo za tih 12 000 dinara i onda cim ih dobijemo da odemo u te butike i pokupujemo po par patika i tako svakog meseca.
Ima li iole mozga u ovoj drzavi i da se neko seti da pokrene neku proizvodnju, da uposli par hiljada ljudi pa za par godina kad ljudi budu imali para onda otvarajte shoping centre, uvozite, radite sta hocete.
Jos kad mi Djelic krene sa pricom kako je otvaranje shoping centara super dodje mi da mu pocepam diplomuy koju ima. Alo covece, sta je tu tebi dobro.

Milan

pre 15 godina

Sta Djelic trazi na ovom otvaranju. U njegovim resorima (evropske integracije i nauka) stanje je katastrofalno. Svaki posten ministar bi koristio svaki minut svog profesionalnog vremena da se bavi svojim resorima.

Pozovi ambasade Djelicu !!! Pogledaj zasto po ambasadama jos uvek izdaju stare pasose.

Isto to pitnaje postavi i policijskim stanicama.


Da li se ljudi secate da je ceo decembar 2008-me bio blokiran zbog jednog glasanja - da se produzi rok starim pasosima. Ulazimo u april. Sta je od decembra uradjeno? Ja mogu danas da se kladim da ce ponovo biti produzenja vazenja starih pasosa.


To je bio i posao i odgovornost Djelica, a ne samo-promocija po kojekakvim molovima.


PS. Do kraja ove nedelje garantovano Djelic izlazi sa jos jednim saoptenjem - Beli sengen do kraja godine, a ugovor o pridruzenju sa EU - do maja 2010 - garantovano.

dovla

pre 15 godina

Nije najveci na Balkani, jer je "The Mall" u Atini veci (50000 m2 vs. 58000 m2 "retail" prostora), ali su mi smesni komentari ovih kompleksasa: taj Tower u Rijeci prema podacima sa sajta ima 62000m2 ukupne povrsine (Usce 1300000 m2).

redbandit

pre 15 godina

Najviše mi se sviđaju ovi koji bi privatnim investitorima da određuju kako da troše svoje pare: te dajte mostove i puteve, te treba proizvodnja a ne šoping molovi, te to će sve da propadne...
Ili: da mi je znati ko će tu da kupuje...
Gospodo, zašto direktno ne posavetujete malo dotične zabludele investitore kako da ulažu, ili još bolje, sami uložite pare u proizvodju ili visokoprofitabine infrastrukturne objekte npr. puteve ili mostove?
Ako kritikujete državu, kakve tek ona ima veze sa ovim šoping molom?
Mis'im stvarno...

Ovde se komunizam mnogo ozbiljnie ukorenio nego što bi bilo ko mogao da pomisli...

Milan

pre 15 godina

Moze li tu negde neka fabrika da nikne?Ne moze,a?
fabrika ne moz' da se izadaje,pa da se zivi od kirije i da se nista ne radi,nego mora da se radi...jes' majku mu.

najveci

pre 15 godina

jos jedna monumentalna gradjevina u srba!..najveci stadion, najveca hala, najveca opstina, najvisa zgrada, a sada i soping centar..verovatno bi gos'n Frojd imao stosta da kaze na ovu temu

Giant

pre 15 godina

Oh, još jedna veličanstvena investicija Slobinih prijatelja - Matić Pera, from Knin! Pri tome, zarad ove investicije promenjen je detaljni plan regulacije ovog bloka, kako su mediji već informisali (došlo je do odstupanja u prvobitnom odobrenju za gradnju)..Nema šta - divan tranzicioni poklon pučanstvu izgladnelom i obespravljenom!

Predvidjanje

pre 15 godina

Zaposlili su 1200 ljudi, a za 6 meseci otpustice polovinu i pozatvarati polovinu prostora. Do Nove godine nece imati ni za struju, a Infostan ce da dodje da im popisuje inventar u martu sledece godine. Bolje da ga nisu ni otvarali.

Vladan

pre 15 godina

Usce nije najveci soping centar na Balkanu. Veci od njega je soping centar u Istanbulu: Cevahir Mall sa 420 000 kvadratnih metara. Bio sam, i uverio sam se u to:

http://en.wikipedia.org/wiki/Cevahir_Mall

Vendetta

pre 15 godina

Drzava bi trenala da sankcionise otvaranje trznih centara, tako sto bi uvela ogromne poreze na ovu delatnost. Na taj nacin budzet nebi morao da se puni iz dzepova gradjana koji imaju platu preko 12000. Nasuprot tome, treba uvesti olaksice kada je u pitanju razvoj poljoprivrede. Treba nasim seljacima pokloniti sredstva za rad, modernizovati njihova gazdinstva, uloziti u proizvodnju ciste i bioloski ispravne hrane. Da smo to uradili na vreme, sada bi mogli da hranimo celu krizom zahvacenu evropu. Umesto toga, plodna zemlja zvrji prazna, dok molovi rastu ko pecurke posle kise!

Сободан Милоше вић

pre 15 godina

Наслов ове вести ме подсетио на сцену из култ филма Мише Радивојевића "Дечко који обећава", са Александром Берчеком у насловној улози. Елем, "дечко" покупи стоперку из Швице и из свог новог "голфа" јој показује знаменитости белог града. У једном тренутку наиђу на "Београћанку" коју "дечко", на свом тарзанском енглеском, окарактерише као "највећу зграду на Балкану", што је његова шармантна сапутница прокоментарисала да је зграда много више подсећа на нешто друго највеће на Балакну. Ето, изгледа да се полако враћамо у веселе осамдесете. BTW, да ли се сећате имена и презимена главног лика из овог филма?

Mashinovodja

pre 15 godina

Vreme i kupci će pokazati koliko nam ovaj "shoping mall" treba. Lično mislim da ne treba, ali o tome neka misli onaj koji je pukao 150 miliona evra u objekat.
Međutim, siguran sam da zgrada nije baš morala da bude onako očajno ružna. Onaj bivši CK su koliko-toliko upristojili (mada je i tu ona odvratna skalamerija sa antenama na krovu mogla da se zameni nečim pristojnijim), ali ovo...
Ne znam koliko je funkcionalno i lepo unutra, ali od spolja izaziva samo žalostan uzdah.

pera koyote

pre 15 godina

Ako...ako dok svi u svetu gledaju da ustede na lovi i otvaraju online prodavnice vi trosite novac i vreme na nesto sto ljudima u Beogradu netreba....
ako...negde mora da se pere novac.

zlatan janjic

pre 15 godina

USCE SHOPING CENTAR ja bih ga nazvao LEGO CENTAR velika metalna sarena kocka izgleda kao da se tu prodaju samo LEGO kockice, zar nisu Ameri mogli nesto lepse da ostave nasem gradu Beogradu ili je ovo maksimum lepog ....

Dragana

pre 15 godina

Ne razumem. Da li nam je uopste bio potreban taj centar? Vreme je za apsolutnu stednju i zar nije bilo bolje da smo dobili bolnicu? Lep je centar, nema sta da se tu kaze, lepo ga je i imati, ali u ovim vremenima mislim da nam uopste nije bio potreban i mislim da je promasena investicija. Mnogo zalim za zelelnom povrsinom koja je unistena.

Giaccosa

pre 15 godina

Pa jeste, nekome nameti od 6% od plate jer je kriza, nekome trzni centar jer je zarada! A da nije mozda kriza upravo zbog ovakvih centara??? Pa mi to placamo malo, ili je mozda kriza jer su potrosene pare za Univerzijadu pa treba narod malo da placa. Kriza je samo ako to oni tako odluce, inace nema krize kod nas. Bas me interesuje kako objasniti MMF-u i ostalim zajmodavcima tesku situaciju u kojoj se nalazimo a pritom za 150 miliona evra postoje ljudi koji investiraju. Nije bre nama tako lose, mi to samo kukamo na krizu da ne budemo partibrejkeri zapadu.

bezimena

pre 15 godina

"...treba poželeti uspeh svima koji nešto pokreću. Dobro je da ovaj šoping mol uspe”, rekao je potpredsednik Vlade..."

Nema razloga za čestitke od strane Potpredsednika Vlade (možda B.Djelića privatno), jer šta je to pokrenuto (proizvodnja nije) i kakav značaj za gradjane Srbije (osim za vlasnika lično) ima otvaranje "najvećeg" tržnog centra!?

Don Vito Corleone

pre 15 godina

E, samo nam je falio najveći tržni centar u regionu. Kako li smo živeli, uopšte, bez toga do sada. Malo nam je Rodića, Tempa, Merkatora, Delta Sitija, Metroa...treba nama veće, mi smo ozbiljna i bogata država - mora da postoji dosta mesta gde će se prodavati sva ona, bez carine uvežena, roba iz EU.

Najveci!

pre 15 godina

Stvarno smo opsednuti time da je kod nas sve najvece, najbolje...To mogu da prodaju samo onima koji nigde nisu putovali, ali nema veze. Ono sto mene brine su dve stvari:
1. Unakazili su Usce.
2. Svi veliki trzni centri se nalaze na Novom Beogradu do koga je sve teze stici zbog Gazele koja se raspada.Na primer: koliko trznih centara ima na Cukarici - ni jedan.

Jututunski kontrasti

pre 15 godina

Gradimo najvece soping molove na Balkanu (u Beogradu naravno), a pola seoskih skola u Srbiji nema sanitarne cvorove. Ovo moze da se vidi i dozivi samo kod nas!

STEVAN MATIC

pre 15 godina

Dobro je graditi, to je uvek dobro. Medjutim zasto ovako ruglo na najlepsem mestu u Beogradu-Spoljni izgled jeftino gradjen,sistem "sareni papagaj" sa svim jarkim bojama, nista atraktivno, nista sto bi obelezilo takvo divno mesto na Uscu, fasada od jeftinog lima koji ce vremenom posiveti i biti klasicna rugoba Beograda, steta bila je tu sansa da se napravi nesto " sa stilom" ovako jeftina sarena konzerva zvana "papagaj" -Unutrasnju organizaciju prostora nisam video ali ce vreme pokazati da li je unutrasnja organizacija adekvatna tako sto ce, oni koji su ipak najvazniji -korisnici kupci ili pojaviti na spratovima i dugackim hodnicima ili jednostavno komercialno ugasiti odredjene nepregledne uglove odnosno spratove a to je mnogim Shoping Cetrima u svetu izazvalo finansiski kolaps i napustanje retijera zakupljenih a ne posecenih radnji, u svakom slucaju puno srece i uspeha svima.

Vojvodjan-

pre 15 godina

ovako nesto nam treba jer je jedini nacin da vecina vidi sveta, tj vecina beogradjana, problem je sto ovakvih "reprezentativnih" objekata nigde sem u bg nema. gradnja trgovinskih centara ne iskljucuje ulaganja u proizvodnju, a to sto tih ulaganja nema, nema nikakve veze sa ovom vescu. ps ovo nije najveci trgovinski centar na balkanu, samim tim sto se i ne nalazi na balkanu, nego par stotina metara od mesta gde je pocela Srednja Evropa, bar geografski. to je gradivo osnovne skole

Venana

pre 15 godina

Pa lepo sto je otvoren jos jedan trzni centar samo dokle cemo otvarati trzne centre a ne neku naj naj vecu fabriku da se u ovoj zemlji i nesto proizvodi bilo bi drugacije ali to izgleda nekome ne odgovara.

Samo Nam To Fali

pre 15 godina

Ne znam sta je smesnije, cinjenica da je suinvestitor jedna od prvih banki koja je u nedavnom kolapsu prsla i tako najavila svetsku krizu ili cinjenica da nam prodaju 'investiciju' od 150 miliona evra kada recimo primera radi najveci planirani istrazivacki centar za fuziju u evropi ima budzet od 12 miliona evra. Kao da su od zlata pravili trzni centar (po danashnjim cenama otpr. sedam i po tona zlata moze da se kupi za te pare). Jos jedna sarena laza da se ovcice igraju dok se drzavni novcanik preliva na privatne racune. Tuga

Natalija

pre 15 godina

Pa kao što reče Krkobabić tačno, parafraziram, „otvaramo tržni centar ali ovde narod neće moći da kupuje to je samo za bogat svet“. I kao što je to rekla drugarica MIra „oćete kapitalizam imaćete ga ali ćemo mi biti ti kapitalisti“! Pa eto to je tržni centar za njih, ne za nas obićnu raju. A čak i da raja ima para za taj tržni centar kako bi do njega stizala kad je Beograd praktično grad bez mostova i ulica (koji je potreban za 2 000 000 grad). Ali važno je reći da je „najveći na balkanu“. Da Beograd je najveći LEGO (kockice) grad. Tu i tamo neki normalni objekat a između ZAKRŽLJALA infrastruktura – bez ikakve mogućnosti da se to popravi jer je neplanski građen! Sa IMITACIOM gradskog prevoza odkako postoji.

miroslav

pre 15 godina

ta velika americka banka je napravila jedan deo haosa na trzistu u USA, u velikoj je buli, najveci deo njenih akcija je otkupila Bank of america (koja je sada trenutno nakon finansijskih injekcija skoro u potpunosti u drzavnom vlasnistvu). Lep nacin za pranje para o cemu se juce govorilo na konferenciji na kojoj su bili i premijer Cvetkovic i ministar Dacic koji su sve uveravali da kod nas nece biti pranja para organizovanog kriminala.

experiment srbija

pre 15 godina

Za jedno nedelju-dve ce biti novost: Otvorena najveca stamparija novca u Evropi da bi najveci Shoping centar na Balkanu imao profit. Ili cemo da pazarimo od one 3 milijarde, dok sve ne potrosimo? Posle cemo da prodajemo bubrege kao donori,pa cemo opet malo da kupujemo...a za to vreme proizvodimo 10 punta godisnje...Zovite Bernara Madoff-a da vam resi krizu!

MIlan

pre 15 godina

KOliko je skocila cena stanova u oklini? Jer za po jedno 300-400 evra po kvadratu? :)
Kao kada su zavrsili Arenu pa cene stanova okolo otisle u nebesa...kao stan pored Arene! Woow Ozbiljno? A sta da radim ja sa Arenom za par stotina vecu cenu kvadrata?