Od srede novi računi za Infostan

Beograd -- Beograđani će od srede dobiti nove račune za infostan, u kojima će biti detaljno obavešteni o svim dugovanjima, kaže za B92 član beogradske vlade Goran Aleksić.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. pratite ovaj link za objasnjenja
  [link]
  (Srdjan, 12. april 2009 11:33)

  # Link komentara

 2. Ako ima odgovornosti u vlasti, celnici Infostana ce biti smenjeni.
  Ako ima odgovornosti u nama, kaznicemo na sledecim izborima one koji pokusavaju da nas prevare.
  Tako se ponasa Evropa.
  (pametan, 31. mart 2009 13:19)

  # Link komentara

 3. Jos pre nekoliko godina su Beogradske Elektrane MORALE (zakon ih obavezuje) da posalju svima racun za utrosenu toplotnu energiju (posto su u medjuvremenu ugradili merace u podstanice u svim zgradama), i da izvrse korekciju cene grejanja za sve gradjane kod kojih cena grejanja odstupa od one fiksne (po kvadratu). Pa se nista nije desilo. Ovo vam je NAJVECA STAVKA na svim InfoStan priznanicama !!!
  (Pera, 31. mart 2009 13:16)

  # Link komentara

 4. i u KG su isto probali prosle godine, doduse samo sa toplanom.
  Koji grad je na redu?
  (rasirena pojava, 31. mart 2009 12:31)

  # Link komentara

 5. Bože, ko li savetuje ove političare? Postoji samo jedan način da izađu sa što manje štete iz ove situacije: da daju građanima mogućnost da plate sva svoja dugovanja za poslednjih godinu dana ( ne samo za infostan), otpišu sva dugovanja ranije, nasiromašnijima daju mogućnost da ih isplate na rate i idemo iz početka, ali ovaj put stvarno po principima savremenog društva. Naravno uz poštoanje humanitarnog minimuma, npr, za struju, kao što je to u civilizovanim zemljama EU.Tako imamo priliku da naplatimo moguće, počnemo da gradimo pravnu državu u kojoj se zakon i obaveze poštuju, a političari bi popravili nešto svoj imidž koji su na osnovu glupih poteza i ideja dobro poljuljali. Naravno da sada nijedna agencija ne radi merenje rejtinga političara. DSS već ide sa svojim aktivistima od vrata do vrata.
  (Dea, 31. mart 2009 10:44)

  # Link komentara

 6. Dužnost gradonačalnika Đilasa je da sa rukovodstvom INFOSTANA postupi isto kao sa Mikljom. Rukovodstvo reba da se pridržava zakona i da naplati sve račune koji nisu plaćeni u zakonskom roku. Za sve zastarele račune koji nisu navreme naplaćeni treba da odgovara INFOSTAN. Gospodine gradonačalniče pokažite da ste za pravnu državu.
  (Stojan, 31. mart 2009 10:34)

  # Link komentara

 7. Neka Infostan pokaze zavrsne racune iz prethodnih godina i stavku prikazanog duga pre nego sto korisnicima otmu novac zbog svog dugogodisnjeg javasluka i nerada na zalost,po grbaci gradjana.
  (sone, 31. mart 2009 09:37)

  # Link komentara

 8. E pa gospodo, malo ste se preracunali... Ne znam kako ce se ovaj gaf reflektovati u buducnosti!
  (Kasno ste se setili, 31. mart 2009 09:03)

  # Link komentara

 9. Jos jednom, iako sam pravnik nije mi jasnije kako gradonacelnik jednog grada moze bilo kome da oprasta "postojece" troskove sudskog postupka???
  Dakle, zakljucak je da postupci na osnovu predloga za izvrsenje nisu ni postojali! Samim tim nikakve zastarele racune ne treba ni placati!!!!
  (dushan, 31. mart 2009 09:01)

  # Link komentara

 10. ali ne starije dugove od 5 god, mislim da je to njihova briga i bruka sto su spavali i nisu na vreme obavestavali o dugovima. po pravilu bi trebalo vec sledeceg meseca da postavljaju potrosacev problem neplacanja i sa time opomenu( ili sudsko trazenje) a ne tamo jos iz 1990 god. se setili da ima jos koji racuncic
  (taraba, 31. mart 2009 08:47)

  # Link komentara

 11. Predlažem da direktor i rukovodstvo Infotstana odgovaraju za nesavesno poslovanje u privredi zbog toga što nisu blagovemeno pokrenuli prinudnu naplatu dugova nas građana.Na taj način su oštetili sva komunalna preduzeća u gradu.Verujem da tužilaštvo neće ovom prilikom ćutati.
  (nebojsa, 31. mart 2009 08:19)

  # Link komentara

 12. Alo ljudi, kakva crna dugovanja iz 1999. godine? "Račun za komunalne usluge mora da se naplati u roku od godinu dana, inače zastareva u skladu sa članom 378 Zakona o obligacionim odnosima" - citat Sase Radulovica. Ne placajte nista, prevarantima iz Infostana osim dugova iz poslednjih godinu dana. To sto se oni do sada nisu setili starih dugova, njihov je problem, koji sada hoce da prevale na vas.
  (antap, 31. mart 2009 08:17)

  # Link komentara

 13. Predlažem da direktor i rukovodstvo Infotstana odgovaraju za nesavesno poslovanje u privredi zbog toga što nisu blagovemeno pokrenuli naprinudnu naplatu dugova nas građana.Na taj način su oštetili sva komunalna preduzeća u gradu.
  (nebojsa, 31. mart 2009 08:17)

  # Link komentara

 14. Bilo bi dobro da i poreznici obavestavaju gradjane o dugu. Oni to urade na 10 godina i ako ne proveravate stanje sami, racunaju vam kamate i opet ista prica. Ne znam u cemu je problem poslati obavestenje o dugu u eri kompjutera?
  (Tijana, 31. mart 2009 08:10)

  # Link komentara

 15. Bez dokaza o utuženju, "Infostan" ne može da traži naplatu ni za jedan jedini račun stariji od godinu dana. Nevidjen je bezobrazluk reći gradjanima da ZABORAVE prethodno ispostavljena potraživanja, u fazonu puj pike ne važi, sada će da pošalju "tačna"!

  Gradska vlast se pokazala izuzetno bahatom prema gradjanima, umesto da SMENI DIRKETORA JP i članove UP i IZVINI SE gradjanima, ona se igra Djure (oprostiće gradjanima kamate i sudske troškove kojih NIJE NI BILO) pa ako prodje prodje.

  E pa neće proći!

  Evidentan je javašluk u "Infostanu", bilo bi krajnje vreme da se preispita ne samo rad, već i opravdanost postojanja tog JP, koje godinama služi samo za udomljavanje stranačkih poslušnika i njihovih rodjaka, kumova, ljubavnica i sl.
  (bezimena, 31. mart 2009 07:46)

  # Link komentara

 16. Vodite računa o tome da posle tri godine zastarevaju potraživanja za građevinsko zemljište i ekološku zaštitu a posle godinu dana za sve ostalo.

  Na sajtu Peščanika postoje dva formulara za odgovor i odbijanje da se plati - jedan za Infostan, drugi za sud.

  Ključno je da već niste tuženi, a niste ako niste na ruke dobili sudski poziv i da ne potpisujete nikakve ugovore za reprogramiranje dugova.

  Ovaj put idemo do kraja, od mene će jedine pare dobiti tako što će doći kod mene na gajbu i iznositi nameštaj.
  (Miloš, 31. mart 2009 06:22)

  # Link komentara

 17. Bilo bi dobro da nam gospoda iz Infostana preciziraju koliko desetina godina unazad bi trebalo da čuvamo svoje uplatnice.
  PS (pretpostavljam da za njihovu prethodnu aljkavost i nemar niko neće odgovarati)
  (Bijek, 31. mart 2009 03:16)

  # Link komentara

 18. pa oni su u tu cifru već uračunali kamatu na neki fantomski dug, pa sad kao otpisuju kamatu na kamatu koja se po zakonu i ne može naplatiti. ako ovi (ne)pravnici u infoastanu znaju šta pričaju evo...dok god vam ne kažu za koji mesec dugujete i koliki iznos ne plaćajte ništa! jer tada ćete videti da su već uračunlai kamatu na osnovni dug za koji vam prvo obračunaju duplu kamatu pa posle vam je velikodušno otpišu.
  (opet oni, 31. mart 2009 01:48)

  # Link komentara