Suđenje bivšim zvaničnicima SAD?

Madrid -- Španski advokat koji je optužio šest zvaničnika Bušove administracije zbog mučenja zatvorenika u Gvantanamu, traži da optuženi dođu na suđenje u Španiju.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
  1. Krajnje je vreme da španski parlament i vlada porade na tome da se ukine ova sprdnja sa ekstrateritorijalnom jurisdikcijom, mada ja imam daleko bolju ideju: dok je na vlasti vlada kripto-komuniste Sapatera, koja pušta Garsona i ostale crvene španske sudije da divljaju i prave diplomatske skandale, o podršci raznim belosvetskim diktatorima i potezima poput skorašnjeg povlačenja trupa s Kosova da i ne govorimo, da Španija pod hitno bude udaljena iz NATO i malo sedi na "klupi za rezerve", pošto takav "saveznik" apsolutno nikome nije potreban, pa kad dobro razmisli šta je njena prava politička orijentacija, i čijem društvu želi da bude, SAD ili Kube i Ekvadora, pošto sedeti na dve stolice nije moguće, može eventualno da zamoli za ponovni prijem.
    (EU Citizen, 30. mart 2009 17:43)
  2. Da je pravde na ovom svetu, mnogi bivshi USA predsednici bi trebalo da odgovaraju za brojne zlocine pocev od vijetnama, preko bliskog istoka, pa do balkana.
    (zok, 30. mart 2009 18:58)