LSV: Ne vraćati Statut u Skupštinu

Novi Sad -- Liga socijaldemokrata Vojvodine ne može prihvatiti bilo kakvo vraćanje statuta na raspravu u Skupštinu Vojvodine, rekao je predsednik LSV-a Nenad Čanak.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Vladu Srbije ne treba rušiti zbog njenih proevropskih težnji, već zbog toga što ništa ne čini da te *težnje* sprovede u delo. Naprotiv. Od 2000. godine nismo nikad bili ozbiljnije u raskoraku sa Evropom, a ako se ovako traljavo nastavi teško da ćemo i ući u Uniju.
  A, gospodin Čanak nema zašto da umiruje Vladu, nije on nikakva opasnost po nju. Videli smo to kad nam je podignuta cena gasa za 60%, pretio Nenad, pretio, i ?
  Ništa.
  (nesha, 28. februar 2009 19:37)
 2. Vratice se statut nazad u skupstinu, nece biti usvojen, nece biti nista od autonomije Vojvodine i opet Canak nista povodom toga nece uraditi nego ce kao i uvek poslusno slediti Tadiceva naredjenja. Vec se ogradio da zbog toga nece rusiti proevropsku vladu. Ova vlada je inace proevropska taman koliko sam ja Madonna i to Canak vrlo dobro zna ali mu se veoma isplati da u njoj ucestvuje. Cankov manir je da se uvek izrazava glasno, vecito negodujuci i nista konkretno ne uradi. On autonomiju Vojvodine koristi samo kao adut u dnevnopolitickim sicarenjima taman koliko mu je to korisno. Vojvodjani skloni autonomiji odavno ne prepoznaju Canka kao borca za Vojvodinu nego iskljucivo kao oportunistu koji se ovom nama inace veoma bolnom temom bavi iskljucivo deklarativno zarad licne koristi a bez pravog interesa za gradjane Vojvodine. Na kraju uvek poslusno pristane na sve sto mu se iz Beograda naredi. Bukom i galamom nas vise ne moze ubediti da mu je do Vojvodine istinski stalo. Ako predje na dela mozda nas razuveri.
  (Lala, 28. februar 2009 20:07)
 3. Ustav jedne drzave moze se menjati ako postoji kvalfikovana vecina pa ne vidim razlog zasto ne bi mogao da se promeni nacrt jos uvek ne usvojenog Statuta.
  Misljenja sam da je centralnu Srbiju i Vojvodinu trebalo podeliti na regione i onda uraditi Statut za regione.
  (Dejan, 28. februar 2009 20:38)
 4. Dokle ce se Nenad Canak lazno predstavljati kao borac za autonomiju Vojvodine? Ako je neko ucinio medvedju uslugu autonomistickom pokretu u Vojvodini, to je upravo Nenad Canak i njegova nazovi autonomaska partija koja je zarad mrvica vlasti spremna da proda ideju autonomije Vojvodine centralistickoj oligarhiji u Beogradu!
  (NS, 28. februar 2009 23:17)