Subota, 28.02.2009.

00:55

Obraz "ne primećuje" neonacizam

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava tražilo je zabranu organizacije Obraz i tužilaštvu podnelo inicijativu da ispita ustavnost i zakonitost njihovog rada.

Izvor: B92

Obraz "ne primeæuje" neonacizam IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

shone

pre 15 godina

Nije neobicno sto postoje neonacisti. U svakoj drzavi sveta imaju maloumne siledzije. Problem je sto se drzava pravi da ne postoje, i time sama pljuje na svoj ustav. Mislim da je glavna maksima svih politicara: "ne talasaj". Jesmo Mrtvo more :(

Zoran Rilak

pre 15 godina

Што'но рече Семјуел Џонсон: „патриотизам је последње уточиште бараба”.

kimi

pre 15 godina

za ovog momka se tacno vidi da ga je neko maltretirao ko klinca pa sad leci komplekse tako sto oko sebe pravi neku satro vojsku, ovaj momak je cini mi se totalno van pameti, smesno, ali bas SMESNO, a strasno je da oni imaju ikakav glas, mislim ovakim tipovima su se otimale pare za rucak na vreme velikog odmora

Sunny

pre 15 godina

Razočaran sam promocijom Obraza u ovoj emisiji.

Takođe, smatram da Obraz nije periferna i beznačajna organizacija, već naprotiv, pogotovo zato što uživa podršku dobrog dela stranaka, SPC i DB. Njihova namena je pacifikovanje nepodobnih, pogotovo se može očekivati njihovo aktiviranje u Vojvodini na temu autonomije, tačnije, protiv nje i njenih pobornika, gde bi oni bili prikazani kao narod koji se buni protiv autonomije.

Vrlo lako se može desiti da se medijska i politička podrška pretvore u njihovu snagu i da oni počnu da kontrolišu situaciju.

veggen

pre 15 godina

Licemernost ovakvih organizacija je fantasticna. Kao svoje neprijatelje navode kriminalce, a vecih kriminalaca od njih tesko da ima.

U kavez s njima!

pre 15 godina

Kako to da nisu vec zabranjeni?! I nacionalni stroj! Kako se to u ovom drustvu desavaju neki cudni, misteriozni, somnambulni propusti?! Ili se vlast pravi blesava? Ili nas neko pravi blesavima?!

Petar

pre 15 godina

obraz je smesan, mala organizacija, sa potpuno nelogicnim stavovima i idejama. problem je sto ga neke stranke koriste za obracunavanje sa drugim strankama i tako mu daju na znacaju.

GuC

pre 15 godina

Ne mogu da verujem, pa konačno tračak nade da smo ostali normalni ljudi!!!
Šta je sprečavalo vlast da OČIGLEDNE fašističke i necivilizovane nastupe i akcije Obraza prepozna dobrim zatvorskim kaznama...na žalost, izgleda da je svaka naša vlast, čak i ova "demokratska", mislila slično, ili ih je bar ostavljala na miru kako bi ih mogla koristiti po potrebi (Kosovo, patike, džamije, novinari, Peščanik i sl...)
Podrška ministarstvu, samo da čuveni profesionalac Radovanović opet ne stane u zaštitu Obraza!

Slavko

pre 15 godina

Ovakve i slične "organizacije", nisu ništa novo ni kod nas ni u svetu. Kod nas, na žalost, mlad čovek nema za šta da se veže, nema gde da se identifikuje, stalno ga bombardujemo politikom, šundom u muzici i kulturi uopšte... Da se da drastično veći akcenat na sport, nauku, školstvo, da se setimo sekcija, klubova tehnike, pa i izviđača, folklornih grupa...ovakve "organizacije" bi se istopile ko sneg na kiši. E jadna li smo država.

martin

pre 15 godina

oni sa svojom inteligencijom ne bi primetili neonacizam cak i kad bi se skinuo go, izasao na ulicu i poceo da vice "ja sam neonacizam, ja sam neonacizam"...

Milan

pre 15 godina

"Na istom sajtu stoji i program nacionalnog vaspitanja, pa tako pripadnici ove organizcije savetuju majkama da deci puštaju, kako piše, srpske pesme još u kolevci.
Pevanje, kako kažu "obrazovci", detetu će doneti prvi duševni uzdah i duhovni jecaj koji moraju biti srpski".

Iskreno, prosto mi je neverovatno sta sam sad procitao,ova organizacija razmislja na nivou XVIII ili XIX veka. Ne znam da li je vise smesna ili zastrsujuca ova izjava.

zastitite nas

pre 15 godina

Ma svaka zemlja u svetu ima svoj Obraz, nismo mi specijalni. Jedino sto nama treba je da nas drzava zastiti, tacnije da mozemo racunati na policiju kad treba. I naravno, ne treba im (Obrazovcima i ostalim ekstremistima) davati toliko prostora u medijima. Ipak je to sacica napaljenih klinaca.

Pasha-Hill

pre 15 godina

Obraz, Dveri, Pokret 1389, Nacionalni stroj..., su proizvod stanja nacije, koje, nazalost, kreiraju neki politicari,svestena lica i kvazi intelektualci, kao i pojedini mediji.
Setite se prekida Tribine u Novom Sadu, sprecavanja promocija Pescanika, onog nesrecnika koji je hteo da Rome u Topoli ogradi bodljikavom zicom, vladika koji blagosiljaju zlocince, ko je vodio rulju koja je sprecila gej paradu u Beogradu, parola "noz, zica, Srebrenica", "ubi, zakolji da Siptar ne postoji", anti semitskih ispada itd.
Koliko smo neosetljivi dokazuje i pokusaj samoubistva mladica na Brankovom mostu, gde je masa navijala da se ubije sto pre a bilo je i nedolicnog slikanja tog cina.
I pri tome se svi pozivaju na patriotizam, nebeski narod, pravoslavlje, istinske vrednosti. Dok su Mladic, Legija i ostali zlocinci "heroji", tesko je ocekivati promene u svesti nasih gradjana. Gledajte prenose iz Skupstine, i videcete model ponasanja koji je identican Obrazu i slicnima.
Mozemo doneti sve evropske zakone, ali nikada necemo biti pravi evropljani dok ne promenimo sistem vrednosti i kodeks ponasanja.
Krajnje je vreme da se ovakav tip klero-nacionalno-fasistickih organizacija ZABRANI. Dokle ce ubedljiva manjina da terorise vecinu i stvara o nama ruznu sliku!?

Манасија

pre 15 godina

Моје мишљење је да "Образ" и њима сличне организације, које се непрестано позивају на православне вредности - не разумеју (или неће да разумеју) добро њихов смисао. Оне свој агресивни национализам стављају под плашт православља и суштину наше вере свакодневно извитоперују. Као верник волео бих да Црква преузме иницијативу у акцији којом би се објаснило тим људима колико су безбожне, неморалне и противзаконите бројне пароле које сваки дан срећемо свуда око нас, (а о кокетирању са фашизмом, безбожничком идеологијом која је човечанству донела само зло - да и не говорим). Тако би све те организације изгубиле ослонац на који се неоправдано позивају. Често говоре да бране Цркву од некога или нечега - али ја никад нисам чуо да је Црква то од њих тражила, или им дала благослов за тако нешто.
Нисам противник здравог националног става, нити национализма у његовој суштини - међутим, нисам још приметио иједног националисту (који себе тако с поносом декларише) да није шовиниста. Та два појма нису иста, али их људи јако тешко разликују у животној пракси - што има велике последице.
Ако на свет око себе погледамо са љубављу и смирењем - на које нас православље увек подсећа, осетићемо колико је тај наш поглед далеко од визије коју нам нуде ове организације.

Bata

pre 15 godina

U evropskoj uniji to bi bilo krsenje ljudskih prava. Hiljade takvih organizacija postoje i mogu nesmetano da rade sve dok fizicki nekoga ne ugroze....

John Holmes

pre 15 godina

Nikada se nisam slagao sa pozivima na nasilje,ali... Ko moze da kaze da ja ili mi moramo da se slozimo sa svime sto dolazi sa zapada. Zar smo mi glupi pa nam treba neko da nam kaze koje su to civilizacijske norme koje treba da postujemo. Izvinjavam se ljubiteljima amerike i eu, ali ako je tamo nesto prihvaceno kao "normalno" to ne znaci da svi moramo da se tome priklonimo.

Kondukter

pre 15 godina

Nema potrebe da dajete ni negativan publicitet fasistickoj organizaciji, oni su sama margina srpskog drustva. Vise nisu potrebni ni sluzbi koja ih je stvorila. Nadam se da ce zbog sirenja sveopste mrznje i pozivanja na ubijanje grdjana koji su drugaciji od njihove "cistote" u sto skorije vreme biti zabranjeni, a svi koji budu promovisali u delo ideje zlocina iz mrznje strogo zakonski kaznjavani. Ako se to ne ucini drzava Srbija se ne moze zvati ozbiljnom drzavom, nego samo hordom divljaka u srcu Evrope. A pogotovo ne sme da se zanemari zloupotreba celnika Obrza i 1389 u manipulaciji sa maloletnicima, takodje treba da se do detalja ispitaju okolnosti i predradnje oko paljenja ambasada.

patriota

pre 15 godina

Slusaj gospodine Obradovicu, nisam ja radjala decu u Srbiji da mi ih ti vaspitavas, niti sam ih sa mukom gajila da ih slicni tebi uce mrznji i fasizmu. Nisam studirala da bi mi polusvet kreirao zivot, niti sam putovala po svetu da bi na kraju shvatila da od Srbije nema gore zemlje, a to sve zbog nekih Obradovica i njima slicnih! Strasno! Prosto mi je zao sto sam ovde. Steta, tako mlad covek, a ne trosi vreme na lepse stvari, vec na kreaciju zla. Za to imaju dijagnoze, pre zakona i utvrdjivanja treba li da postoje tako opasne organizacije.

...

pre 15 godina

dokle ignorisati? ne samo da su njihove akcije, ideologija i parole u "neskladu sa ustavom" nego su direktno krsenje odredjenih normi ustava! a u ustavu i pise koje su sankcije za krsenje, tako da... na kraju, sama organizacija se moze pravdati da postoji zbog srpstva, a zapravo mu je potpuno suprotna... to sto oni rade nije duh srpstva i to je njihova najveca kazna.

milan

pre 15 godina

problem je što ga ne primećuje ni država, a i kako bi kada ta ista država drži sliku Nedića u vladi, rehabilituje Dražu Mihajlovića.....

bora

pre 15 godina

Kad god pogledam unazad, od kada je sveta i veka, ljudi pokusavaju da proture ideje od kojih ce ziveti (bukvalno), imate progresivne osobe i, naravno, destruktivne! Ovu prva grupa teze nalazi istomisljenike, jer zivimo u potpunom haosu, dok je ovoj drugoj mnogo lakse, jer se sve svodi na buku i bes, usotalom, to je nivo svesti...i jedini "spas" je u uzdizanju kolektivne svesti nacije, a to jedino mozemo obrazovanjem pojedinaca i kaznjavanjem ovih drugih. Ne mora to biti samo zatvor, mogle bi vodje Obraza da idu malo u rudnike da rade ili na polja da sade ili da beru jabuke ili da kopaju krompir, pa neka pevaju do mile volje koje god hoce pesma, uz rad je lepse i pevati i uz pesmu je lakse raditi i tako ce nam svima pomoci, ali i sebi samima...

EU Citizen

pre 15 godina

Ovde se uistinu i ne radi ni o kakvom "neonacizmu", i ne treba zamenjivati teze, što pripadnici nevladinih organizacija inače često rade, i na taj način kompromituju borbu protiv fašizma u Srbiji barem isto toliko koliko i razni neokomunisti i anarhisti koji zloupotrebljavaju "antifašizam" za propagiranje svojih političkih ideja. "Obraz" je prosto klasična klerofašistička organizacija, ali to ne znači da ne bi trebalo da bude zabranjen, a mnogi njegovi pripadnici davno iza rešetaka.

neshonni

pre 15 godina

Žalosno je videti mlade ljude toliko zadojene mržnjom da su izgubili osećaj za vrednosti koje čoveka čine čovekom a ne iskompleksiranom osobom koja je sebi utuvila u glavu da je bogom dan da odlučuje ko je zaslužio da živi a ko ne te da se svet okreće oko njega i da je za sve ostalo on pozvan da sredjuje svojim nakaznim fašističkim metodama. Da su malo više radili na svom duhovnom i intelektualnom uzdizanju nikada im ne bi palo na pamet da prosipaju takve baljezgarije od kojih se uravnoteženom čoveku javlja neizmerni osećaj gadjenja. Ovi ljudi su na žalost očito zalutali u mračnim hodnicima istorije ne znajući ili ne želeći učiti iz dosadašnjeg ljudskog iskustva iz kojeg je svaki pametan i čovek dobre volje do sada već shvatio koliko zla i nevolja je čovečanstvu doneo takav ekstremizam i fašizam. Ako ne znaju šta rade treba im oprostiti i uputiti ih a ako znaju i svesno šire negativnu energiju onda im je obraz zaista debeo kao djon te su im potrebne vaspitne mere da ne nanesu ljudima patnju i bol kao što su to činili njihovi prethodnici istog defektnog kova!

milan

pre 15 godina

Da se ne pravimo ludi, "Obraz" je izraz nacionalizma kao vladajuće ideologije kod nas. Direktno ga podržavaju DSS,NS, SRS,SNP, a DS toleriše. Evidentno je takođe da veliki broj medija i dalje istrajava na promovisanju nacionalizma. Ovu organizaciju direktno podržava i SPC, kao i mnoge javne ličnosti, profesori, akademici, knjževnici itd.Sve je to pokazatelj da smo ozbiljno bolesno društvo. Samo budalama može da se prodaje teza o nacionalizmu Svetog Save jer u njegovo vreme nije ni bilo nacija ni nacionalizma.

Bobi

pre 15 godina

Pa covece svi tvoji uzori su propovedali ljubav i mir. To sto ti pricas nema nikakve veze ni sa Svetim Savom ni sa Njegosem ni sa pravoslavljem. Naravno da treba vise postovati Srbiju i tradiciju, ali bez mrznje prema bilo kome.

024lokalpatriota

pre 15 godina

Obraz je sramota za Srbiju i mora se zaustaviti jos od kolevke kako bi se drustvo Srbije duhovno prosvetilo ili kako vec to treba reci ... bolje da idu u skolu i doprinesu razvoju zemlje a ne da pune glave ljudima temama iz proslosti Srbije

Nenad

pre 15 godina

Ovakvi stavovi obraza su identicni ideologiji nacististicke partije 20tih godina proslog veka! Znamo sta je posle bilo. I nikakve razlike tu nema. Zato zabranjujte Obraz pod hitno jer posle moze biti kasno!

Nenad

pre 15 godina

Nema dijaloga sa ovim ljudima! Sve organizacije koje propagiraju nasilje nad osobama koje su drugačije nacionalnosti ili praktikuju drugačiji način života od ovih "junaka" treba zabraniti - bez priče i špekulacija!

Na TV-u su mirni k'o bubice kada im to odgovara i kada im treba malo dizanja rejtinga, ali posle jednog piva biju novinare na ulici bez p'o muke...

micking

pre 15 godina

Svaka cast da neko pita ovog fasistu prava pitanja, da otkrije njegovo pravo lice, a ne da nam on prica sta je srpstvo i da hvata poene na jeftinom hitlerovskom nacionalizmu! I hvala bogu da drzavni cinovnik napokon brani manjine i razlicitosti u Srbiji!!!
Ziveo Remark!!!

Mare007

pre 15 godina

Obraz je organizacija koja propagira mrznju i u potpunosti se slazem sa svim onim sto je rekao Marko Karadzic u emisiji "Stanje nacije".

MaxBunker

pre 15 godina

Ja imam samo jedno pitanje: kako vas, neonaciste, nije sramota onih petsto hiljada iskasapljenih Srba, ovdje iz Jasenovca, ako vas vec nije sramota nas zivih Srba i civilizovanog svijeta, i minimuma morala, i tih hriscanskih vrijednosti za koje se, kao, zalazete?

mokgab

pre 15 godina

Obraz "ne primećuje" neonacizam... To je skroz normalno!!! Ni ja ne primećujem sebe!!!! Sve dok ne stanem pred ogledalo... Pošto oni očigledno nemaju ljudsko ogledalo (dušu) oni ni ne primećuje sebe, tj. neonacizam...

Jednom sam već napisao jedan komentar, nešto u vezi nacizma i tako, kako su lažni ti koji se pozivaju na demokratiju i šire rasno-versko-seksualnu netoleranciju! Demokratija je vladavina naroda, vladavina većine. I ako većina kaže da su obraz (namerno malim slovima) i slične klero-fašističke grupe nepoželjne, one treba da se zabrane! I tu nema nikakvog "režima" ili čega već. To je demokratija!!!

I da, još nešto: Iako nisam pravoslavac, ali sam hrišćanin, i verujemo u istog Boga (kao i ovi iz obraz-a) i ja se ne sećam da negde piše da čovek treba da je Srbin, da je pravoslavac, itd.

Čovek treba da ostane ČOVEK!!!

Pozdrav svima koji kada se pogledaju u ogledalo vide čoveka!

Vladimirijus

pre 15 godina

...Ne smeju javno da priznaju da su fašisti tom rečju, već lepe plakate gde se deklarišu kao "Anti-antifa" što svakom normalnom čoveku znači fašizam (tj. anti-antifašizam što dođe na isto). Misle da mogu da se sakriju iza igre rečima. Još su te reči dizajnirane na plakatu tako što se reč "anti" piše Nemačkim gotičkim fontom svojstvenim za fašističke naslove iz II Svetskog Rata, a "antifa" kao nekim anarho-komunističkim.

Gde će vam više dokaza da je reč o pravim fašistima, šljamu koji nikada u Srbiji nije postojao?

Zabrana, potom zatvor!

Pravoslavac

pre 15 godina

Šta reći... Meni je žao što iskreni pravoslavci uz vas takve bivaju prikazani u lošem svetlu. A iskreni pravoslavci ne mrze, samo što je pored vas to jako teško dokazati. No, pokušaću da budem slikovit: veliki pravoslavac jeste i dobar Srbin, a veliki Srbin uopšte ne mora da bude i dobar pravoslavac. Prema tome, kada o Nacionalnom stroju kažeš to što kažeš, razmisli o žrtvama nacista koji su spaljivani u pravoslavnim hramovima. Koliko god smatrao da je homoseksualizam neprirodan, je na mogu niti da mrzim te ljude, niti da ih uopšte poredim sa onima koji su spaljivali ljude druge vere u pećima. Ne huli na Svetog Savu, jer on je sve što je doneo našem narodu, doneo mirom, a ne silom.

patriota

pre 15 godina

Slusaj gospodine Obradovicu, nisam ja radjala decu u Srbiji da mi ih ti vaspitavas, niti sam ih sa mukom gajila da ih slicni tebi uce mrznji i fasizmu. Nisam studirala da bi mi polusvet kreirao zivot, niti sam putovala po svetu da bi na kraju shvatila da od Srbije nema gore zemlje, a to sve zbog nekih Obradovica i njima slicnih! Strasno! Prosto mi je zao sto sam ovde. Steta, tako mlad covek, a ne trosi vreme na lepse stvari, vec na kreaciju zla. Za to imaju dijagnoze, pre zakona i utvrdjivanja treba li da postoje tako opasne organizacije.

milan

pre 15 godina

Da se ne pravimo ludi, "Obraz" je izraz nacionalizma kao vladajuće ideologije kod nas. Direktno ga podržavaju DSS,NS, SRS,SNP, a DS toleriše. Evidentno je takođe da veliki broj medija i dalje istrajava na promovisanju nacionalizma. Ovu organizaciju direktno podržava i SPC, kao i mnoge javne ličnosti, profesori, akademici, knjževnici itd.Sve je to pokazatelj da smo ozbiljno bolesno društvo. Samo budalama može da se prodaje teza o nacionalizmu Svetog Save jer u njegovo vreme nije ni bilo nacija ni nacionalizma.

MaxBunker

pre 15 godina

Ja imam samo jedno pitanje: kako vas, neonaciste, nije sramota onih petsto hiljada iskasapljenih Srba, ovdje iz Jasenovca, ako vas vec nije sramota nas zivih Srba i civilizovanog svijeta, i minimuma morala, i tih hriscanskih vrijednosti za koje se, kao, zalazete?

Vladimirijus

pre 15 godina

...Ne smeju javno da priznaju da su fašisti tom rečju, već lepe plakate gde se deklarišu kao "Anti-antifa" što svakom normalnom čoveku znači fašizam (tj. anti-antifašizam što dođe na isto). Misle da mogu da se sakriju iza igre rečima. Još su te reči dizajnirane na plakatu tako što se reč "anti" piše Nemačkim gotičkim fontom svojstvenim za fašističke naslove iz II Svetskog Rata, a "antifa" kao nekim anarho-komunističkim.

Gde će vam više dokaza da je reč o pravim fašistima, šljamu koji nikada u Srbiji nije postojao?

Zabrana, potom zatvor!

Milan

pre 15 godina

"Na istom sajtu stoji i program nacionalnog vaspitanja, pa tako pripadnici ove organizcije savetuju majkama da deci puštaju, kako piše, srpske pesme još u kolevci.
Pevanje, kako kažu "obrazovci", detetu će doneti prvi duševni uzdah i duhovni jecaj koji moraju biti srpski".

Iskreno, prosto mi je neverovatno sta sam sad procitao,ova organizacija razmislja na nivou XVIII ili XIX veka. Ne znam da li je vise smesna ili zastrsujuca ova izjava.

mokgab

pre 15 godina

Obraz "ne primećuje" neonacizam... To je skroz normalno!!! Ni ja ne primećujem sebe!!!! Sve dok ne stanem pred ogledalo... Pošto oni očigledno nemaju ljudsko ogledalo (dušu) oni ni ne primećuje sebe, tj. neonacizam...

Jednom sam već napisao jedan komentar, nešto u vezi nacizma i tako, kako su lažni ti koji se pozivaju na demokratiju i šire rasno-versko-seksualnu netoleranciju! Demokratija je vladavina naroda, vladavina većine. I ako većina kaže da su obraz (namerno malim slovima) i slične klero-fašističke grupe nepoželjne, one treba da se zabrane! I tu nema nikakvog "režima" ili čega već. To je demokratija!!!

I da, još nešto: Iako nisam pravoslavac, ali sam hrišćanin, i verujemo u istog Boga (kao i ovi iz obraz-a) i ja se ne sećam da negde piše da čovek treba da je Srbin, da je pravoslavac, itd.

Čovek treba da ostane ČOVEK!!!

Pozdrav svima koji kada se pogledaju u ogledalo vide čoveka!

Bobi

pre 15 godina

Pa covece svi tvoji uzori su propovedali ljubav i mir. To sto ti pricas nema nikakve veze ni sa Svetim Savom ni sa Njegosem ni sa pravoslavljem. Naravno da treba vise postovati Srbiju i tradiciju, ali bez mrznje prema bilo kome.

Pravoslavac

pre 15 godina

Šta reći... Meni je žao što iskreni pravoslavci uz vas takve bivaju prikazani u lošem svetlu. A iskreni pravoslavci ne mrze, samo što je pored vas to jako teško dokazati. No, pokušaću da budem slikovit: veliki pravoslavac jeste i dobar Srbin, a veliki Srbin uopšte ne mora da bude i dobar pravoslavac. Prema tome, kada o Nacionalnom stroju kažeš to što kažeš, razmisli o žrtvama nacista koji su spaljivani u pravoslavnim hramovima. Koliko god smatrao da je homoseksualizam neprirodan, je na mogu niti da mrzim te ljude, niti da ih uopšte poredim sa onima koji su spaljivali ljude druge vere u pećima. Ne huli na Svetog Savu, jer on je sve što je doneo našem narodu, doneo mirom, a ne silom.

Nenad

pre 15 godina

Ovakvi stavovi obraza su identicni ideologiji nacististicke partije 20tih godina proslog veka! Znamo sta je posle bilo. I nikakve razlike tu nema. Zato zabranjujte Obraz pod hitno jer posle moze biti kasno!

Pasha-Hill

pre 15 godina

Obraz, Dveri, Pokret 1389, Nacionalni stroj..., su proizvod stanja nacije, koje, nazalost, kreiraju neki politicari,svestena lica i kvazi intelektualci, kao i pojedini mediji.
Setite se prekida Tribine u Novom Sadu, sprecavanja promocija Pescanika, onog nesrecnika koji je hteo da Rome u Topoli ogradi bodljikavom zicom, vladika koji blagosiljaju zlocince, ko je vodio rulju koja je sprecila gej paradu u Beogradu, parola "noz, zica, Srebrenica", "ubi, zakolji da Siptar ne postoji", anti semitskih ispada itd.
Koliko smo neosetljivi dokazuje i pokusaj samoubistva mladica na Brankovom mostu, gde je masa navijala da se ubije sto pre a bilo je i nedolicnog slikanja tog cina.
I pri tome se svi pozivaju na patriotizam, nebeski narod, pravoslavlje, istinske vrednosti. Dok su Mladic, Legija i ostali zlocinci "heroji", tesko je ocekivati promene u svesti nasih gradjana. Gledajte prenose iz Skupstine, i videcete model ponasanja koji je identican Obrazu i slicnima.
Mozemo doneti sve evropske zakone, ali nikada necemo biti pravi evropljani dok ne promenimo sistem vrednosti i kodeks ponasanja.
Krajnje je vreme da se ovakav tip klero-nacionalno-fasistickih organizacija ZABRANI. Dokle ce ubedljiva manjina da terorise vecinu i stvara o nama ruznu sliku!?

Mare007

pre 15 godina

Obraz je organizacija koja propagira mrznju i u potpunosti se slazem sa svim onim sto je rekao Marko Karadzic u emisiji "Stanje nacije".

micking

pre 15 godina

Svaka cast da neko pita ovog fasistu prava pitanja, da otkrije njegovo pravo lice, a ne da nam on prica sta je srpstvo i da hvata poene na jeftinom hitlerovskom nacionalizmu! I hvala bogu da drzavni cinovnik napokon brani manjine i razlicitosti u Srbiji!!!
Ziveo Remark!!!

Nenad

pre 15 godina

Nema dijaloga sa ovim ljudima! Sve organizacije koje propagiraju nasilje nad osobama koje su drugačije nacionalnosti ili praktikuju drugačiji način života od ovih "junaka" treba zabraniti - bez priče i špekulacija!

Na TV-u su mirni k'o bubice kada im to odgovara i kada im treba malo dizanja rejtinga, ali posle jednog piva biju novinare na ulici bez p'o muke...

EU Citizen

pre 15 godina

Ovde se uistinu i ne radi ni o kakvom "neonacizmu", i ne treba zamenjivati teze, što pripadnici nevladinih organizacija inače često rade, i na taj način kompromituju borbu protiv fašizma u Srbiji barem isto toliko koliko i razni neokomunisti i anarhisti koji zloupotrebljavaju "antifašizam" za propagiranje svojih političkih ideja. "Obraz" je prosto klasična klerofašistička organizacija, ali to ne znači da ne bi trebalo da bude zabranjen, a mnogi njegovi pripadnici davno iza rešetaka.

neshonni

pre 15 godina

Žalosno je videti mlade ljude toliko zadojene mržnjom da su izgubili osećaj za vrednosti koje čoveka čine čovekom a ne iskompleksiranom osobom koja je sebi utuvila u glavu da je bogom dan da odlučuje ko je zaslužio da živi a ko ne te da se svet okreće oko njega i da je za sve ostalo on pozvan da sredjuje svojim nakaznim fašističkim metodama. Da su malo više radili na svom duhovnom i intelektualnom uzdizanju nikada im ne bi palo na pamet da prosipaju takve baljezgarije od kojih se uravnoteženom čoveku javlja neizmerni osećaj gadjenja. Ovi ljudi su na žalost očito zalutali u mračnim hodnicima istorije ne znajući ili ne želeći učiti iz dosadašnjeg ljudskog iskustva iz kojeg je svaki pametan i čovek dobre volje do sada već shvatio koliko zla i nevolja je čovečanstvu doneo takav ekstremizam i fašizam. Ako ne znaju šta rade treba im oprostiti i uputiti ih a ako znaju i svesno šire negativnu energiju onda im je obraz zaista debeo kao djon te su im potrebne vaspitne mere da ne nanesu ljudima patnju i bol kao što su to činili njihovi prethodnici istog defektnog kova!

milan

pre 15 godina

problem je što ga ne primećuje ni država, a i kako bi kada ta ista država drži sliku Nedića u vladi, rehabilituje Dražu Mihajlovića.....

024lokalpatriota

pre 15 godina

Obraz je sramota za Srbiju i mora se zaustaviti jos od kolevke kako bi se drustvo Srbije duhovno prosvetilo ili kako vec to treba reci ... bolje da idu u skolu i doprinesu razvoju zemlje a ne da pune glave ljudima temama iz proslosti Srbije

John Holmes

pre 15 godina

Nikada se nisam slagao sa pozivima na nasilje,ali... Ko moze da kaze da ja ili mi moramo da se slozimo sa svime sto dolazi sa zapada. Zar smo mi glupi pa nam treba neko da nam kaze koje su to civilizacijske norme koje treba da postujemo. Izvinjavam se ljubiteljima amerike i eu, ali ako je tamo nesto prihvaceno kao "normalno" to ne znaci da svi moramo da se tome priklonimo.

Bata

pre 15 godina

U evropskoj uniji to bi bilo krsenje ljudskih prava. Hiljade takvih organizacija postoje i mogu nesmetano da rade sve dok fizicki nekoga ne ugroze....

Sunny

pre 15 godina

Razočaran sam promocijom Obraza u ovoj emisiji.

Takođe, smatram da Obraz nije periferna i beznačajna organizacija, već naprotiv, pogotovo zato što uživa podršku dobrog dela stranaka, SPC i DB. Njihova namena je pacifikovanje nepodobnih, pogotovo se može očekivati njihovo aktiviranje u Vojvodini na temu autonomije, tačnije, protiv nje i njenih pobornika, gde bi oni bili prikazani kao narod koji se buni protiv autonomije.

Vrlo lako se može desiti da se medijska i politička podrška pretvore u njihovu snagu i da oni počnu da kontrolišu situaciju.

Манасија

pre 15 godina

Моје мишљење је да "Образ" и њима сличне организације, које се непрестано позивају на православне вредности - не разумеју (или неће да разумеју) добро њихов смисао. Оне свој агресивни национализам стављају под плашт православља и суштину наше вере свакодневно извитоперују. Као верник волео бих да Црква преузме иницијативу у акцији којом би се објаснило тим људима колико су безбожне, неморалне и противзаконите бројне пароле које сваки дан срећемо свуда око нас, (а о кокетирању са фашизмом, безбожничком идеологијом која је човечанству донела само зло - да и не говорим). Тако би све те организације изгубиле ослонац на који се неоправдано позивају. Често говоре да бране Цркву од некога или нечега - али ја никад нисам чуо да је Црква то од њих тражила, или им дала благослов за тако нешто.
Нисам противник здравог националног става, нити национализма у његовој суштини - међутим, нисам још приметио иједног националисту (који себе тако с поносом декларише) да није шовиниста. Та два појма нису иста, али их људи јако тешко разликују у животној пракси - што има велике последице.
Ако на свет око себе погледамо са љубављу и смирењем - на које нас православље увек подсећа, осетићемо колико је тај наш поглед далеко од визије коју нам нуде ове организације.

U kavez s njima!

pre 15 godina

Kako to da nisu vec zabranjeni?! I nacionalni stroj! Kako se to u ovom drustvu desavaju neki cudni, misteriozni, somnambulni propusti?! Ili se vlast pravi blesava? Ili nas neko pravi blesavima?!

Kondukter

pre 15 godina

Nema potrebe da dajete ni negativan publicitet fasistickoj organizaciji, oni su sama margina srpskog drustva. Vise nisu potrebni ni sluzbi koja ih je stvorila. Nadam se da ce zbog sirenja sveopste mrznje i pozivanja na ubijanje grdjana koji su drugaciji od njihove "cistote" u sto skorije vreme biti zabranjeni, a svi koji budu promovisali u delo ideje zlocina iz mrznje strogo zakonski kaznjavani. Ako se to ne ucini drzava Srbija se ne moze zvati ozbiljnom drzavom, nego samo hordom divljaka u srcu Evrope. A pogotovo ne sme da se zanemari zloupotreba celnika Obrza i 1389 u manipulaciji sa maloletnicima, takodje treba da se do detalja ispitaju okolnosti i predradnje oko paljenja ambasada.

martin

pre 15 godina

oni sa svojom inteligencijom ne bi primetili neonacizam cak i kad bi se skinuo go, izasao na ulicu i poceo da vice "ja sam neonacizam, ja sam neonacizam"...

veggen

pre 15 godina

Licemernost ovakvih organizacija je fantasticna. Kao svoje neprijatelje navode kriminalce, a vecih kriminalaca od njih tesko da ima.

Slavko

pre 15 godina

Ovakve i slične "organizacije", nisu ništa novo ni kod nas ni u svetu. Kod nas, na žalost, mlad čovek nema za šta da se veže, nema gde da se identifikuje, stalno ga bombardujemo politikom, šundom u muzici i kulturi uopšte... Da se da drastično veći akcenat na sport, nauku, školstvo, da se setimo sekcija, klubova tehnike, pa i izviđača, folklornih grupa...ovakve "organizacije" bi se istopile ko sneg na kiši. E jadna li smo država.

GuC

pre 15 godina

Ne mogu da verujem, pa konačno tračak nade da smo ostali normalni ljudi!!!
Šta je sprečavalo vlast da OČIGLEDNE fašističke i necivilizovane nastupe i akcije Obraza prepozna dobrim zatvorskim kaznama...na žalost, izgleda da je svaka naša vlast, čak i ova "demokratska", mislila slično, ili ih je bar ostavljala na miru kako bi ih mogla koristiti po potrebi (Kosovo, patike, džamije, novinari, Peščanik i sl...)
Podrška ministarstvu, samo da čuveni profesionalac Radovanović opet ne stane u zaštitu Obraza!

zastitite nas

pre 15 godina

Ma svaka zemlja u svetu ima svoj Obraz, nismo mi specijalni. Jedino sto nama treba je da nas drzava zastiti, tacnije da mozemo racunati na policiju kad treba. I naravno, ne treba im (Obrazovcima i ostalim ekstremistima) davati toliko prostora u medijima. Ipak je to sacica napaljenih klinaca.

Petar

pre 15 godina

obraz je smesan, mala organizacija, sa potpuno nelogicnim stavovima i idejama. problem je sto ga neke stranke koriste za obracunavanje sa drugim strankama i tako mu daju na znacaju.

bora

pre 15 godina

Kad god pogledam unazad, od kada je sveta i veka, ljudi pokusavaju da proture ideje od kojih ce ziveti (bukvalno), imate progresivne osobe i, naravno, destruktivne! Ovu prva grupa teze nalazi istomisljenike, jer zivimo u potpunom haosu, dok je ovoj drugoj mnogo lakse, jer se sve svodi na buku i bes, usotalom, to je nivo svesti...i jedini "spas" je u uzdizanju kolektivne svesti nacije, a to jedino mozemo obrazovanjem pojedinaca i kaznjavanjem ovih drugih. Ne mora to biti samo zatvor, mogle bi vodje Obraza da idu malo u rudnike da rade ili na polja da sade ili da beru jabuke ili da kopaju krompir, pa neka pevaju do mile volje koje god hoce pesma, uz rad je lepse i pevati i uz pesmu je lakse raditi i tako ce nam svima pomoci, ali i sebi samima...

...

pre 15 godina

dokle ignorisati? ne samo da su njihove akcije, ideologija i parole u "neskladu sa ustavom" nego su direktno krsenje odredjenih normi ustava! a u ustavu i pise koje su sankcije za krsenje, tako da... na kraju, sama organizacija se moze pravdati da postoji zbog srpstva, a zapravo mu je potpuno suprotna... to sto oni rade nije duh srpstva i to je njihova najveca kazna.

Zoran Rilak

pre 15 godina

Што'но рече Семјуел Џонсон: „патриотизам је последње уточиште бараба”.

kimi

pre 15 godina

za ovog momka se tacno vidi da ga je neko maltretirao ko klinca pa sad leci komplekse tako sto oko sebe pravi neku satro vojsku, ovaj momak je cini mi se totalno van pameti, smesno, ali bas SMESNO, a strasno je da oni imaju ikakav glas, mislim ovakim tipovima su se otimale pare za rucak na vreme velikog odmora

shone

pre 15 godina

Nije neobicno sto postoje neonacisti. U svakoj drzavi sveta imaju maloumne siledzije. Problem je sto se drzava pravi da ne postoje, i time sama pljuje na svoj ustav. Mislim da je glavna maksima svih politicara: "ne talasaj". Jesmo Mrtvo more :(

John Holmes

pre 15 godina

Nikada se nisam slagao sa pozivima na nasilje,ali... Ko moze da kaze da ja ili mi moramo da se slozimo sa svime sto dolazi sa zapada. Zar smo mi glupi pa nam treba neko da nam kaze koje su to civilizacijske norme koje treba da postujemo. Izvinjavam se ljubiteljima amerike i eu, ali ako je tamo nesto prihvaceno kao "normalno" to ne znaci da svi moramo da se tome priklonimo.

Bata

pre 15 godina

U evropskoj uniji to bi bilo krsenje ljudskih prava. Hiljade takvih organizacija postoje i mogu nesmetano da rade sve dok fizicki nekoga ne ugroze....

patriota

pre 15 godina

Slusaj gospodine Obradovicu, nisam ja radjala decu u Srbiji da mi ih ti vaspitavas, niti sam ih sa mukom gajila da ih slicni tebi uce mrznji i fasizmu. Nisam studirala da bi mi polusvet kreirao zivot, niti sam putovala po svetu da bi na kraju shvatila da od Srbije nema gore zemlje, a to sve zbog nekih Obradovica i njima slicnih! Strasno! Prosto mi je zao sto sam ovde. Steta, tako mlad covek, a ne trosi vreme na lepse stvari, vec na kreaciju zla. Za to imaju dijagnoze, pre zakona i utvrdjivanja treba li da postoje tako opasne organizacije.

milan

pre 15 godina

Da se ne pravimo ludi, "Obraz" je izraz nacionalizma kao vladajuće ideologije kod nas. Direktno ga podržavaju DSS,NS, SRS,SNP, a DS toleriše. Evidentno je takođe da veliki broj medija i dalje istrajava na promovisanju nacionalizma. Ovu organizaciju direktno podržava i SPC, kao i mnoge javne ličnosti, profesori, akademici, knjževnici itd.Sve je to pokazatelj da smo ozbiljno bolesno društvo. Samo budalama može da se prodaje teza o nacionalizmu Svetog Save jer u njegovo vreme nije ni bilo nacija ni nacionalizma.

Mare007

pre 15 godina

Obraz je organizacija koja propagira mrznju i u potpunosti se slazem sa svim onim sto je rekao Marko Karadzic u emisiji "Stanje nacije".

milan

pre 15 godina

problem je što ga ne primećuje ni država, a i kako bi kada ta ista država drži sliku Nedića u vladi, rehabilituje Dražu Mihajlovića.....

Nenad

pre 15 godina

Nema dijaloga sa ovim ljudima! Sve organizacije koje propagiraju nasilje nad osobama koje su drugačije nacionalnosti ili praktikuju drugačiji način života od ovih "junaka" treba zabraniti - bez priče i špekulacija!

Na TV-u su mirni k'o bubice kada im to odgovara i kada im treba malo dizanja rejtinga, ali posle jednog piva biju novinare na ulici bez p'o muke...

Nenad

pre 15 godina

Ovakvi stavovi obraza su identicni ideologiji nacististicke partije 20tih godina proslog veka! Znamo sta je posle bilo. I nikakve razlike tu nema. Zato zabranjujte Obraz pod hitno jer posle moze biti kasno!

Vladimirijus

pre 15 godina

...Ne smeju javno da priznaju da su fašisti tom rečju, već lepe plakate gde se deklarišu kao "Anti-antifa" što svakom normalnom čoveku znači fašizam (tj. anti-antifašizam što dođe na isto). Misle da mogu da se sakriju iza igre rečima. Još su te reči dizajnirane na plakatu tako što se reč "anti" piše Nemačkim gotičkim fontom svojstvenim za fašističke naslove iz II Svetskog Rata, a "antifa" kao nekim anarho-komunističkim.

Gde će vam više dokaza da je reč o pravim fašistima, šljamu koji nikada u Srbiji nije postojao?

Zabrana, potom zatvor!

micking

pre 15 godina

Svaka cast da neko pita ovog fasistu prava pitanja, da otkrije njegovo pravo lice, a ne da nam on prica sta je srpstvo i da hvata poene na jeftinom hitlerovskom nacionalizmu! I hvala bogu da drzavni cinovnik napokon brani manjine i razlicitosti u Srbiji!!!
Ziveo Remark!!!

MaxBunker

pre 15 godina

Ja imam samo jedno pitanje: kako vas, neonaciste, nije sramota onih petsto hiljada iskasapljenih Srba, ovdje iz Jasenovca, ako vas vec nije sramota nas zivih Srba i civilizovanog svijeta, i minimuma morala, i tih hriscanskih vrijednosti za koje se, kao, zalazete?

Pasha-Hill

pre 15 godina

Obraz, Dveri, Pokret 1389, Nacionalni stroj..., su proizvod stanja nacije, koje, nazalost, kreiraju neki politicari,svestena lica i kvazi intelektualci, kao i pojedini mediji.
Setite se prekida Tribine u Novom Sadu, sprecavanja promocija Pescanika, onog nesrecnika koji je hteo da Rome u Topoli ogradi bodljikavom zicom, vladika koji blagosiljaju zlocince, ko je vodio rulju koja je sprecila gej paradu u Beogradu, parola "noz, zica, Srebrenica", "ubi, zakolji da Siptar ne postoji", anti semitskih ispada itd.
Koliko smo neosetljivi dokazuje i pokusaj samoubistva mladica na Brankovom mostu, gde je masa navijala da se ubije sto pre a bilo je i nedolicnog slikanja tog cina.
I pri tome se svi pozivaju na patriotizam, nebeski narod, pravoslavlje, istinske vrednosti. Dok su Mladic, Legija i ostali zlocinci "heroji", tesko je ocekivati promene u svesti nasih gradjana. Gledajte prenose iz Skupstine, i videcete model ponasanja koji je identican Obrazu i slicnima.
Mozemo doneti sve evropske zakone, ali nikada necemo biti pravi evropljani dok ne promenimo sistem vrednosti i kodeks ponasanja.
Krajnje je vreme da se ovakav tip klero-nacionalno-fasistickih organizacija ZABRANI. Dokle ce ubedljiva manjina da terorise vecinu i stvara o nama ruznu sliku!?

Milan

pre 15 godina

"Na istom sajtu stoji i program nacionalnog vaspitanja, pa tako pripadnici ove organizcije savetuju majkama da deci puštaju, kako piše, srpske pesme još u kolevci.
Pevanje, kako kažu "obrazovci", detetu će doneti prvi duševni uzdah i duhovni jecaj koji moraju biti srpski".

Iskreno, prosto mi je neverovatno sta sam sad procitao,ova organizacija razmislja na nivou XVIII ili XIX veka. Ne znam da li je vise smesna ili zastrsujuca ova izjava.

GuC

pre 15 godina

Ne mogu da verujem, pa konačno tračak nade da smo ostali normalni ljudi!!!
Šta je sprečavalo vlast da OČIGLEDNE fašističke i necivilizovane nastupe i akcije Obraza prepozna dobrim zatvorskim kaznama...na žalost, izgleda da je svaka naša vlast, čak i ova "demokratska", mislila slično, ili ih je bar ostavljala na miru kako bi ih mogla koristiti po potrebi (Kosovo, patike, džamije, novinari, Peščanik i sl...)
Podrška ministarstvu, samo da čuveni profesionalac Radovanović opet ne stane u zaštitu Obraza!

EU Citizen

pre 15 godina

Ovde se uistinu i ne radi ni o kakvom "neonacizmu", i ne treba zamenjivati teze, što pripadnici nevladinih organizacija inače često rade, i na taj način kompromituju borbu protiv fašizma u Srbiji barem isto toliko koliko i razni neokomunisti i anarhisti koji zloupotrebljavaju "antifašizam" za propagiranje svojih političkih ideja. "Obraz" je prosto klasična klerofašistička organizacija, ali to ne znači da ne bi trebalo da bude zabranjen, a mnogi njegovi pripadnici davno iza rešetaka.

Pravoslavac

pre 15 godina

Šta reći... Meni je žao što iskreni pravoslavci uz vas takve bivaju prikazani u lošem svetlu. A iskreni pravoslavci ne mrze, samo što je pored vas to jako teško dokazati. No, pokušaću da budem slikovit: veliki pravoslavac jeste i dobar Srbin, a veliki Srbin uopšte ne mora da bude i dobar pravoslavac. Prema tome, kada o Nacionalnom stroju kažeš to što kažeš, razmisli o žrtvama nacista koji su spaljivani u pravoslavnim hramovima. Koliko god smatrao da je homoseksualizam neprirodan, je na mogu niti da mrzim te ljude, niti da ih uopšte poredim sa onima koji su spaljivali ljude druge vere u pećima. Ne huli na Svetog Savu, jer on je sve što je doneo našem narodu, doneo mirom, a ne silom.

024lokalpatriota

pre 15 godina

Obraz je sramota za Srbiju i mora se zaustaviti jos od kolevke kako bi se drustvo Srbije duhovno prosvetilo ili kako vec to treba reci ... bolje da idu u skolu i doprinesu razvoju zemlje a ne da pune glave ljudima temama iz proslosti Srbije

zastitite nas

pre 15 godina

Ma svaka zemlja u svetu ima svoj Obraz, nismo mi specijalni. Jedino sto nama treba je da nas drzava zastiti, tacnije da mozemo racunati na policiju kad treba. I naravno, ne treba im (Obrazovcima i ostalim ekstremistima) davati toliko prostora u medijima. Ipak je to sacica napaljenih klinaca.

U kavez s njima!

pre 15 godina

Kako to da nisu vec zabranjeni?! I nacionalni stroj! Kako se to u ovom drustvu desavaju neki cudni, misteriozni, somnambulni propusti?! Ili se vlast pravi blesava? Ili nas neko pravi blesavima?!

neshonni

pre 15 godina

Žalosno je videti mlade ljude toliko zadojene mržnjom da su izgubili osećaj za vrednosti koje čoveka čine čovekom a ne iskompleksiranom osobom koja je sebi utuvila u glavu da je bogom dan da odlučuje ko je zaslužio da živi a ko ne te da se svet okreće oko njega i da je za sve ostalo on pozvan da sredjuje svojim nakaznim fašističkim metodama. Da su malo više radili na svom duhovnom i intelektualnom uzdizanju nikada im ne bi palo na pamet da prosipaju takve baljezgarije od kojih se uravnoteženom čoveku javlja neizmerni osećaj gadjenja. Ovi ljudi su na žalost očito zalutali u mračnim hodnicima istorije ne znajući ili ne želeći učiti iz dosadašnjeg ljudskog iskustva iz kojeg je svaki pametan i čovek dobre volje do sada već shvatio koliko zla i nevolja je čovečanstvu doneo takav ekstremizam i fašizam. Ako ne znaju šta rade treba im oprostiti i uputiti ih a ako znaju i svesno šire negativnu energiju onda im je obraz zaista debeo kao djon te su im potrebne vaspitne mere da ne nanesu ljudima patnju i bol kao što su to činili njihovi prethodnici istog defektnog kova!

martin

pre 15 godina

oni sa svojom inteligencijom ne bi primetili neonacizam cak i kad bi se skinuo go, izasao na ulicu i poceo da vice "ja sam neonacizam, ja sam neonacizam"...

Slavko

pre 15 godina

Ovakve i slične "organizacije", nisu ništa novo ni kod nas ni u svetu. Kod nas, na žalost, mlad čovek nema za šta da se veže, nema gde da se identifikuje, stalno ga bombardujemo politikom, šundom u muzici i kulturi uopšte... Da se da drastično veći akcenat na sport, nauku, školstvo, da se setimo sekcija, klubova tehnike, pa i izviđača, folklornih grupa...ovakve "organizacije" bi se istopile ko sneg na kiši. E jadna li smo država.

veggen

pre 15 godina

Licemernost ovakvih organizacija je fantasticna. Kao svoje neprijatelje navode kriminalce, a vecih kriminalaca od njih tesko da ima.

Sunny

pre 15 godina

Razočaran sam promocijom Obraza u ovoj emisiji.

Takođe, smatram da Obraz nije periferna i beznačajna organizacija, već naprotiv, pogotovo zato što uživa podršku dobrog dela stranaka, SPC i DB. Njihova namena je pacifikovanje nepodobnih, pogotovo se može očekivati njihovo aktiviranje u Vojvodini na temu autonomije, tačnije, protiv nje i njenih pobornika, gde bi oni bili prikazani kao narod koji se buni protiv autonomije.

Vrlo lako se može desiti da se medijska i politička podrška pretvore u njihovu snagu i da oni počnu da kontrolišu situaciju.

mokgab

pre 15 godina

Obraz "ne primećuje" neonacizam... To je skroz normalno!!! Ni ja ne primećujem sebe!!!! Sve dok ne stanem pred ogledalo... Pošto oni očigledno nemaju ljudsko ogledalo (dušu) oni ni ne primećuje sebe, tj. neonacizam...

Jednom sam već napisao jedan komentar, nešto u vezi nacizma i tako, kako su lažni ti koji se pozivaju na demokratiju i šire rasno-versko-seksualnu netoleranciju! Demokratija je vladavina naroda, vladavina većine. I ako većina kaže da su obraz (namerno malim slovima) i slične klero-fašističke grupe nepoželjne, one treba da se zabrane! I tu nema nikakvog "režima" ili čega već. To je demokratija!!!

I da, još nešto: Iako nisam pravoslavac, ali sam hrišćanin, i verujemo u istog Boga (kao i ovi iz obraz-a) i ja se ne sećam da negde piše da čovek treba da je Srbin, da je pravoslavac, itd.

Čovek treba da ostane ČOVEK!!!

Pozdrav svima koji kada se pogledaju u ogledalo vide čoveka!

...

pre 15 godina

dokle ignorisati? ne samo da su njihove akcije, ideologija i parole u "neskladu sa ustavom" nego su direktno krsenje odredjenih normi ustava! a u ustavu i pise koje su sankcije za krsenje, tako da... na kraju, sama organizacija se moze pravdati da postoji zbog srpstva, a zapravo mu je potpuno suprotna... to sto oni rade nije duh srpstva i to je njihova najveca kazna.

bora

pre 15 godina

Kad god pogledam unazad, od kada je sveta i veka, ljudi pokusavaju da proture ideje od kojih ce ziveti (bukvalno), imate progresivne osobe i, naravno, destruktivne! Ovu prva grupa teze nalazi istomisljenike, jer zivimo u potpunom haosu, dok je ovoj drugoj mnogo lakse, jer se sve svodi na buku i bes, usotalom, to je nivo svesti...i jedini "spas" je u uzdizanju kolektivne svesti nacije, a to jedino mozemo obrazovanjem pojedinaca i kaznjavanjem ovih drugih. Ne mora to biti samo zatvor, mogle bi vodje Obraza da idu malo u rudnike da rade ili na polja da sade ili da beru jabuke ili da kopaju krompir, pa neka pevaju do mile volje koje god hoce pesma, uz rad je lepse i pevati i uz pesmu je lakse raditi i tako ce nam svima pomoci, ali i sebi samima...

Kondukter

pre 15 godina

Nema potrebe da dajete ni negativan publicitet fasistickoj organizaciji, oni su sama margina srpskog drustva. Vise nisu potrebni ni sluzbi koja ih je stvorila. Nadam se da ce zbog sirenja sveopste mrznje i pozivanja na ubijanje grdjana koji su drugaciji od njihove "cistote" u sto skorije vreme biti zabranjeni, a svi koji budu promovisali u delo ideje zlocina iz mrznje strogo zakonski kaznjavani. Ako se to ne ucini drzava Srbija se ne moze zvati ozbiljnom drzavom, nego samo hordom divljaka u srcu Evrope. A pogotovo ne sme da se zanemari zloupotreba celnika Obrza i 1389 u manipulaciji sa maloletnicima, takodje treba da se do detalja ispitaju okolnosti i predradnje oko paljenja ambasada.

Манасија

pre 15 godina

Моје мишљење је да "Образ" и њима сличне организације, које се непрестано позивају на православне вредности - не разумеју (или неће да разумеју) добро њихов смисао. Оне свој агресивни национализам стављају под плашт православља и суштину наше вере свакодневно извитоперују. Као верник волео бих да Црква преузме иницијативу у акцији којом би се објаснило тим људима колико су безбожне, неморалне и противзаконите бројне пароле које сваки дан срећемо свуда око нас, (а о кокетирању са фашизмом, безбожничком идеологијом која је човечанству донела само зло - да и не говорим). Тако би све те организације изгубиле ослонац на који се неоправдано позивају. Често говоре да бране Цркву од некога или нечега - али ја никад нисам чуо да је Црква то од њих тражила, или им дала благослов за тако нешто.
Нисам противник здравог националног става, нити национализма у његовој суштини - међутим, нисам још приметио иједног националисту (који себе тако с поносом декларише) да није шовиниста. Та два појма нису иста, али их људи јако тешко разликују у животној пракси - што има велике последице.
Ако на свет око себе погледамо са љубављу и смирењем - на које нас православље увек подсећа, осетићемо колико је тај наш поглед далеко од визије коју нам нуде ове организације.

Bobi

pre 15 godina

Pa covece svi tvoji uzori su propovedali ljubav i mir. To sto ti pricas nema nikakve veze ni sa Svetim Savom ni sa Njegosem ni sa pravoslavljem. Naravno da treba vise postovati Srbiju i tradiciju, ali bez mrznje prema bilo kome.

Petar

pre 15 godina

obraz je smesan, mala organizacija, sa potpuno nelogicnim stavovima i idejama. problem je sto ga neke stranke koriste za obracunavanje sa drugim strankama i tako mu daju na znacaju.

Zoran Rilak

pre 15 godina

Што'но рече Семјуел Џонсон: „патриотизам је последње уточиште бараба”.

kimi

pre 15 godina

za ovog momka se tacno vidi da ga je neko maltretirao ko klinca pa sad leci komplekse tako sto oko sebe pravi neku satro vojsku, ovaj momak je cini mi se totalno van pameti, smesno, ali bas SMESNO, a strasno je da oni imaju ikakav glas, mislim ovakim tipovima su se otimale pare za rucak na vreme velikog odmora

shone

pre 15 godina

Nije neobicno sto postoje neonacisti. U svakoj drzavi sveta imaju maloumne siledzije. Problem je sto se drzava pravi da ne postoje, i time sama pljuje na svoj ustav. Mislim da je glavna maksima svih politicara: "ne talasaj". Jesmo Mrtvo more :(