Dulić: Zabraniti rad "Heliosu"

Ljubljana, Beograd -- Ministar životne sredine Oliver Dulić izjavio je da je Ministarstvo tražilo od Privrednog suda da zabrani rad preduzeća "Zvezda -Helios" u Gornjem Milanovcu.

Izvor: B92, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Ma nije valjda, nisu pojma imali, a kako se niko nije zapitao sta se desava sa otpadom iz proizvodnje? valjda su imali neku proceduru? Znaci oni dve godine ne odlazu otpad iz proizvodnje, i niko se ne pita gde je? Pa ko normalan moze da proguta ovu pricu?
  (Prospero, 26. februar 2009 14:45)
 2. Odvaliti im kazne, što zatvorske, što novčane, naplatiti čišćenje terena, pa neka se distanciraju. Neće nam valjda reći da dve godine niko nije proveravao kako se skladišti opasan otpad, nego su "verovali na reč"?
  (S, 26. februar 2009 14:53)
 3. Sad bi valjda trebalo da usledi akcija na kontroli svih proizvođača boja i lakova u Srbiji, da vidimo ko kako odlaže otpad, pogotovo oni što imaju proizvodnju u garaži. Prevelika je slučajnost da se ovakva izjava poklopi sa tekstom na naslovnoj strani Politike protiv Duge, gde je opet vlasnik Helios. Pitam da li treba zatvoriti ruski NIS zbog zagađivanja Pančeva? Ovo je još jedan slučaj Miladin Kovačević gde vlada za nečiji račun vodi kampanju protiv jedne kompanije.
  (Milan Jovanović, 26. februar 2009 18:22)
 4. Vec duze vreme nadlezne sluzbe nazivamo "sluzbama za zastitu zagadjivaca zivotne sredine". Zalosno je u kojoj je meri sve posluzilo za medijsku promociju nadleznih koji ce sada eto da budu rigorozni umesto da kazu zasto su do sada o ZH i hiljadama drugih slucajeva cutali i dalje cute. I nameravaju da cute a da ZH spale kao vesticu i opet zamazu narodu oci. I sta, zatvorice ZH i ostavice bez posla par stotina ljudi. Kako bi bilo da sebe ostave bez posla koji ionako ne rade. Provozajte se malo po Srbiji i videcete hiljade Zvezda-Heliosa. Svaki most preko reke je lokalni otpad. E moj Dulicu, opet je rejting najvazniji.

  Da, " menadzer zastite zivotne sredine" ima sva ovlascenja i odgovornosti. Krivce kaznite, od ZH naplatite odstetu i troskove sanacije, obavezite ih na sanaciju ali da udarate u tamabase kako cete na fabriku staviti tacku . . . patetican politicki marketing kao konstanta naseg drustva!
  (Cacak, 27. februar 2009 11:04)
 5. Pa ta fabrika Zvezda postoji od 1954. god. u Gor. Milanovcu... gde je do 2007. odlagan odpad??? Zasto od 2007. nisu nastavili da ga deponuju tamo??? Ili su mozda nastavili??? Zasto je zamenik sudije odbio prvu prijavu??? Da sudstvo nije kojim slucajem korumpirano??? Jadna si moja Srbijo...sve vise mi licis na zemlju treceg sveta!! Pored puta kese...prazne flase...plasticne staklene. U potocima i pored potoka ... skoljke od starih auta... maa uzaaaaas!! Pitam se samo sta ekoloski strucnjaci rade???
  (Ana, 27. februar 2009 21:58)
 6. Da se ovako nesto desilo u Sloveniji, glave bi do sada vec letele na sve strane. Posto je u pitanju Srbija, nasa zapadna braca se vode logikom "ako prodje, prodje"...
  (Borko, 28. februar 2009 12:05)