Anketa: Da li je Kosovo izgubljeno

Beograd -- Prema istraživanju agencije "Stratedžik marketing", više od 60 odsto građana Srbije smatra da je Srbija izgubila Kosovo.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. I Kosovo i Srbija su izgubljen slucaj, definitivno.
  (Ivana, 19. februar 2009 17:16)

  # Link komentara

 2. Srbija nije i nece izgubiti Kosovo i Metohiju sve dok ga sama ne bude priznala kao nezavisnu drzavu.
  I komunisti su posle drugog svetskog rata nacionalizovali imovinu mnogim gradjanima ali i pored toliko godina oni kojima je oduzata imovina nikada nece odustati od zahteva za njen povracaj.
  (Dejan, 19. februar 2009 09:09)

  # Link komentara

 3. "Zašto pitanje nije bilo: Da li ste za to da izgubimo Kosovo? 80 posto ispitanika reklo bi: NE." A ja kazem: Zasto pitanje ne bi bilo" Da li biste zeleli da se vrati Jugoslavija 60-setih? Ili, da budemo vodeca nacija ove planete? 90% ispitanika bi reklo "DA"! Da ga pitaju, ni curan ne bi na svadbu. Pa je ipak 'glavni' na trpezi. Gluposti. Zelje su jedno a stvarnost drugo. Tu Srbi (oni koji su 'protiv') tapkaju u mraku.
  (Dekonspirator, 18. februar 2009 23:59)

  # Link komentara

 4. Ako se ja razumijem u matematiku, po ovoj anketi ispada da samo 22$ ukupnog srpskiog stanovnista je da se sacuva Kosovo u okviru Srbije, dok ostali, pa i oni neutralni, precutno su priznali da je Kosovo za Srbiju izgubljeno.
  (zeman, 18. februar 2009 22:37)

  # Link komentara

 5. Samo putovanje poslanika Srbije juce u Zvecan je jos JASNIJE od ove ankete pokazalo da ni sami poslanici ne veruju u to da se Kosovo moze zadrzati u Srbiji ! Zasto bi inace "potvdjivali" rezoluciju o ponistenju nezavisnosti Kosova koja postoji jos od prosle godine kao i Ustav Srbije koji jasno govori da je Kosovo neotudjivi deo Srbije ? Priznavanjem nezavisnog Kosova 50% stranaka Srbije, gubi svaki smisao postojanja kao i birace koje drzi jedino temom Kosovo na svojoj Strani !
  (Bucko razmisljam, 18. februar 2009 22:12)

  # Link komentara

 6. Voleo bih kada bi rezultat ove ankete mogle da potvrde i neke druge agencije. Ovako, kada se god pojavi bilo kakvo istrazivanje doticne agencije, ja se setim njihovih istrazivanja pred predsednicke izbore od pre nekoliko godina i parole "Labus vodi!" koja nije imala nikakvo uporiste u realnosti.
  (Djole, 18. februar 2009 21:46)

  # Link komentara

 7. PredUslov za smrt Druga Tita je da narod poveruje da je drug Tito umro. Mediji se uveliko bave da postignu taj efekat. Stratedžik marketing će tu ovom akcijom svakako mnogo doprineti. Zašto pitanje nije bilo: Da li ste za to da drug Tito umre? 80 posto ispitanika reklo bi: NE.
  (Druze Tito, 18. februar 2009 21:18)

  # Link komentara

 8. Ko je radio anketu cudo da nije i 90%....
  (Martin,Pirot, 18. februar 2009 20:37)

  # Link komentara

 9. Zar se to ne vidi i u ovim komentarima u B92 na svim vestima u vezi Kosova. Nije ni trebala nikakva druga anketa nego da se dobro analiziraju ovi komentari i dolazi se do zakljucka da je gradjanima Srbije Kosova preko glave i da je ono izgubljeno za Srbiju. Posebno dok je vode ovi danasnji politicari koji zele Kosovo samo kao zemlju bez albanaca.
  (ex-Jugo, 18. februar 2009 20:32)

  # Link komentara

 10. Zavisi da li je anketa narucena, ali ako anketirani su iz razlicitih gradova Srbije ili po najvise iz Beograda, onda ima dosta realnosti u tome. To dokazuje da grdjani u Srbiji prednjace politicarima u procenjivanju realnog polozaja Srbije prema Kosovu. Na ovakvo deklarisanje anketiranih utice i ekonomsko stanje u zemlji i realno materijlno stanje statisticke porodice u zemlji. Materijalno stanje utice gradjana nadvladuje politicko opredeljenje prema nesto sto ne utice u poboljsane ekonomskog polozaja obicnog gradjanina. Dok politicka elita bas u kriznim materijalnim i fincijskim situacijam, bavi se nekakvim ,,mitovima,, kao sto je Kosovo, da ako se povrati u politicki i pravni sistem Srbije sve nedace biti resene. A to je poznata metoda opstanka na vlasti i borba za vlast.
  (david, 18. februar 2009 20:29)

  # Link komentara

 11. Srpsko javno mnjenje je kao maslacak na vetru. Sutra li dune iz drugog pravca ima 80% da budu za bilo sta.
  Kada se kroz medije promovise malodusnost onda su ljudi i malodusni, kada se promovise ratobornost onda su ratoborni, kada se promovise prostakluk, onda su prosti....
  (Naravno, 18. februar 2009 20:11)

  # Link komentara

 12. Da americka nova vlada medju prvima na razgovore poziva albanske politicare, nije li time sve receno: Da Kosovo ostaje primarni elemenat americke spoljne politike, cime je ono za nas zauvek izgubljeno. Verovanje u mit o Davidu i Golijatu mene ne moze umiriti. Ali, ko u mitologiju veruje nek pravi pracke i skuplja kamenje, nije zabranjeno.
  (Prevodilac, 18. februar 2009 20:05)

  # Link komentara

 13. PredUslov za gubitak Kosova je da narod poveruje da je Kosovo izgubljeno. Mediji se uveliko bave da postignu taj efekat. Stratedžik marketing će tu ovom akcijom svakako mnogo doprineti. Zašto pitanje nije bilo: Da li ste za to da izgubimo Ksosovo? 80 posto ispitanika reklo bi: NE.
  (soulfood, 18. februar 2009 19:53)

  # Link komentara

 14. Sumnjam u anketu. To je nemoguce, jer, "izgubljenost KiM" opredeljuje upravo broj onih koji u to veruju. Dakle, neko sracunato zeli da prikaze da se narod sa time "pomirio". Kome to ide u prilog?
  (Aleksandar, 18. februar 2009 19:07)

  # Link komentara

 15. Dokaz da Narod kaze uvek istinu,
  (Bremen, 18. februar 2009 18:53)

  # Link komentara