Petak, 13.02.2009.

14:19

Vlada Srbije osudila Ilićevu izjavu

Vlada Srbije je najoštrije osudila jučerašnju izjavu Velimira Ilića u Skupštini, kojom je uvredio ministra za rad Rasima Ljajića, saopšteno je sa sednice Vlade.

Izvor: B92

Vlada Srbije osudila Iliæevu izjavu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

Aca Znalac

pre 15 godina

Nekim personama ne da nije mesto u politickom zivotu zemlje nego im je mesto iza resetaka. Biti politicar u Srbiji je blago receno vise nego biti Bog, tako to dozivljavaju ne samo pojedinci nego vecina u nasoj narodnoj skupstini. Takvi sebi daju za pravo da govore, a da rade sta hoce to se vec transparentno vidi na svakom mestu i u svakoj prilici. Tako i gore pomenuti moze da govori sta hoce i da misli da smo svi mi budakle i kreteni. Pa g-dine nije bas tako i to se vidi posle vasih reci sledila je, a nadam se i sledi veca i opsirnija rasprava o vasim pravima. Narode ne cutite vise.

Vladan Vuckovic

pre 15 godina

Gospodin Rasim Ljajic je primer politicara koji radi svoj posao. Bilo bi lep da ima vise takvih.
Meni nije jasno da li Velimiru Ilicu smeta sto neko ko nije Srbin poziva na proslavu ili sto poziv nije dosao sa najviseg mesta (Tadic? Cvetkovic?)?
Nadam se da nije ovo prvo.

dule

pre 15 godina

srbin sam, i to onaj koji je osetio sva zla proslog rata, izgubio drage ljude, izgubio kucu i koji je od muslimana prezivio i dozivio sve najgore...ali.. ovo sto Ilic radi je sramota.
Ljajic je jedan od retkih umerenih, sirenih, stalozenih i pametnih politicara u ovoj zemlji i zasluzuje samo pohvale za svoj rad.
Dosta vise primitivizma !

Ljuba

pre 15 godina

Ja nisam cuo izjavu Velje Ilica ali citajuci vesti i znajuci doticnog sta je sve u stanju da kaze i uradi, nisam iznenadjen i verujem da doticni nije imao nikakvu dobru nameru i da su ga javnost i kolege politicari procitali.
Medjutim mislim da kao i uvek u Srbiji niko nece uraditi svoj deo posla da bi se pokazalo i dokazalo da smo civilizovani i da se zna sta je red!
Prvo gospoda iz administrativnog odbora srbijanskog parlamenta se nece sastati da bi istog tog Ilica lisili poslanickog imuniteta da bi odgovarao za pocinjeno krivicno delo jer javni tuzioce, ili kako se vec zove, nece ni uputiti takav zahtev odboru. Drugo i da ga uputi, sto prevazilazi sveru naucne fantastike, nece svoji na svoga bez obzira kojem bratstvu pripadaju! E zbog toga je Srbija jos u mraku i bice jos dugo, daleko smo od Evrope iako ni ta Evropa nije idealna kako to iz srbijanske perspektive izgleda...naprotiv!

Srbin iz EU

pre 15 godina

... U Italiji gde ja zivim deca stranaca idu u posebna odeljenja u skolama odvojena od onih u koje idu deca Italijana,a cuti od senatora da bi sve strance "con calci nel culo" sto bi doslovno znacilo "nogom u d..." je postala najnormalnija stvar na koju vise niko i ne obraca paznju.Ne da nema prava nego ne smes ni da razmisljas o tome jer te odmah sacekaju sa -idi odakle si dosao! Pozdrav iz EU

Soko

pre 15 godina

Diglo se kuso i repato da odreaguje na izjavu. Sve mi se čini da je poenta da se skrene pažnja sa mnoooooogo bitnijih stvari koje nam se ovih dana dešavaju. Što se toliko nisu bavili gasnom krizom tj. brukom, prodajom NIS-a, inflacijom, sunovratom dinara, aferom u RIK-u, Kosovom,...

moje ime

pre 15 godina

Rasim se naradio ovih godina. Taj čovek je obišao sve ustanove za decu sa posebnim potrebama, po celoj Srbiji.
Da li je ovaj čovek birao koje su ova deca veroispovesti?
Ali Velimir, momče sa bazenom u kući može da nekažnjeno radi šta god hoće, pa i da ovog čoveka vređa na ovaj način.

Ukidanje imuniteta, suđenje i presuda koja zabranjuje dalje bavljenje javnim poslovima.

Zorana

pre 15 godina

Pa briga me šta je rekao Velja Ilić. Nemam vremena niti da slušam njegove izjave, a ni izvinjenje. Svi imamo mnogo pametnijeg posla. Treba preživeti i platiti sve račune.
Sunflower

predsednice, podpresednice

pre 15 godina

Da je ovo stvarno prava drzava, predsednik B.Tadic i podpredsednik M.Cvetkovic sazvali bi POD HITNO SDNICU vladu, da sto prije rese ovaj problem,odnosno da Velju razrese poslnickog mandata.ako se ne uradi tako, za sve one koji su polu srbini i ne Srbi u ovoj drzavi ce biti uskoro dosta tesko ziveti. Ilic takvu izjavu NIJE SMEO dati ni na jednom mestu, kad ono u Skupstini daje izjave, a poslanici cute a neki ga i brane, sto znaci da i oni isto misle.
Predsednice kako to da u jednoj demkratskoj drzavi dozvoljavate ovakve govore mrznjei kako i sta da rade oni gradjani koji NISU CISTI SRBI

Milan

pre 15 godina

Pa sta ste od Velje drugo ocekivali? I novinara je opalio pa se izvinuo a posle hvalio kako ga je zveknuo da se samo prevrnuo.
Zakon normalno vazi za sve ali jednom pravom politicaru nisu potrebni zakoni da mu kazu kako da se ponasa to bi trebao da zna ali Veljo to nikada nece hteti da zna. Nazalost kod nas takvi jos uvek neke pale i smatraju da su slicni njemu najlafovi, a ne vide koliko takvi cine citavu drzavi i narod smesnim i banalnim. Normalno da Veljo ima i malo karaktera trebao je do sada vec 100 puta da otkaz na sve politicke funkcije ali nema te supstance u njegovom recniku.

Aleksandar

pre 15 godina

Nase gore list Rodja Blagojevic je smenjen, A obicni poslanik Velimir Ilic ne moze da bude ni taknut,cak i posle zavrsetka mandata, je ima poslanicki imunitet!

Velibor

pre 15 godina

Ovome se mora stati na put, odmah i sad, posle ce biti kasno!! Fasizam je ponovo digao glavu i niko normalan ne sme da cuti, moramo svi dignuti svoj glas. Tacno je mislio to sto je rekao, jer mi ne lici na nekog ko ne prica ono sto misli.

Djuro P.

pre 15 godina

Sibicarska posla,pogodite ispod koje kutijice je uvreda,nema sanse da pogodite,sibicarenje je vesto izvedeno.Svaka skola se placa,a dobro je kad jeftino prodjemo...

Mirko

pre 15 godina

Pre neki dan g-din Zukorlic se zalio SAD i Nemackoj na diskriminaciju bosnjaka u Srbiji. Danas svojom izjavom potrudi se da to potvrdi ministar Ilic. Pitam se samo za koga radi taj "patrijota" i ko ga je instalirao u skupstinu Srbije.

free shipping

pre 15 godina

Niko ne sme nista da prigovori Ilicu, jer Ilic tacno zna za sve krive radnje koje politicari iz vladajucih partija rade. Procice on bez kazne, jer ih sve drzi u saci.

velja

pre 15 godina

A u tom njegovom "resornom" kontekstu sta znaci "hriscanski praznik" - mislio sam da se radi o danu drzavnosti drzave koja nije samo hriscanska. Poruka da drugi nisu drzavljani ili pravi drzavljani - da se otcepe mozda oni koji nisu jer ovo implicira da ovo nije njihova drzava. Je li to Velja priziva?

Srba

pre 15 godina

Ja sam Srbin.

Ako iko ikada misli da pozove albance ili bilo koga drugog da bude deo Srbije, ovaj mora da se odmah politicki razaluje, uhapsi i da mu se sudi. Kosovo ne moze da bude Srbija dok su ovakvi u Skupstini (a takvih je otprilike pola).

alen

pre 15 godina

nije on uvredio g-dina ljajica, on je uvredio zemlju u kojoj mi zivimo, a sve vise sam siguran da je alisa zivela tu sve skupa sa carobnjakom iz oza. u momentu kada jedna amerika izabira crnog predsednika u srpskoj skupstini izlazi za govornicu ilic i izgovara reci zbog kojih stotine hiljada ljudi nikada vise nece biti ono sto je bilo nekada. budimo sigurni da sve sto nam se desava smo i zasluzili a mozda i gore. siguran sam da ce doticni na sledecem gostovanju na pinku objasniti kako njega niko nije razumeo pa cak ni onaj novinar sto je oplodjavao njegovo stado ovaca dok je on odgovorno vodio ovu zemlju u jos vecu sramotu i bedu.

Mira

pre 15 godina

Tacno ovakvi govori su nas i doveli na DNO.

Tadicu, tuzilastvo, postujte zakon i osudite nacionalizam, fasizam i govor mrznje koji ce nas jos jednom dovesti do rata ako se ne reaguje!

slly

pre 15 godina

Zalud briga dragi moji prijatelji, nije Velja ni nacionalista ni sovinista a jos manje fasista tesko da zna sta to sve znaci. Jedno je sigurno da voli novac i moc, naravno da ce sve pokusati da se toga docepa bar jos jedan put. elem klinika nije gotova, valjalo bi zavrsiti zapocete, sto rece Velimir, kako ce pred slavne pretke........

jestira

pre 15 godina

lepo, osuda vlade, ali hajde malo da se pozabavimo slucajem sa pravne tacke gledista. to sto je ilic uradio je u srbiji ZABRANJENO, tako da mu treba ukinuti imunitet, uhapsiti, odrediti pritvor i suditi za izazivanje mrznje. sto se imuniteta tice, u srbiji se on pogresno shvata: u normalnim zemljama imunitet sluzi da kad si ministar, komsija ne moze da te tuzi da je tvoja koza obrstila njegov grm; ali itekako moze da te tuzi ako si ozbiljan prestupnik, kao sto je velimir ilic ozbiljan prestupnik. u bajbok!

Nenad, NS

pre 15 godina

i Velja za ovo dobija platu?!?!?!

od kakve koristi za drzavu on moze biti?! pa apsurdno je da se bavi politikom uopste!

samo je stetu doneo!

bulat92

pre 15 godina

Ilić nije osramotio skupštinu, on je inkarnacija te i takve skupštine, njen vrh. Oni, u skupštini i oko skuptine imaju najmanje razloga da se zgražavaju nad izjavama ovog siledžije. Toliko je do sada dao povoda da se reaguje, pa ništa. Kao, naš Velja opet preterao.
U skupštini koja je sinonim neznanja i bezobrazluka on je na svom, domaćem terenu. U igri sa preostalih 249 poslanika.

noname

pre 15 godina

Zbog takvih govora pojedini politicari se sad nalaze u Hagu.
Ja ne vidim razliku izmedju govora Vojislava Seselja devedesetih i ovih sada Velimira magistra Ilica!
Osim sto su oni prvi izazvali rat, a ovi ce tek da ih izazovu ako tako nastave...

pejaNS

pre 15 godina

a zašto ga sad lepo ne uhapsite, osudite i zatvorite, umesto što tu palamudite?
pa zato što bi o'ma išla kontra jer svi imate putera na glavi
zavaravate ovaj narod, sram vas bilo, i njega, i vas

Igor

pre 15 godina

Kad Velja kaze da nije tako mislio, znaci da je i on svestan sta je rekao!!
Samo ne znam kako ce da objasni da je to uvreda za Karadjordja...
Dokle ce taj ”intelektualac” da nas bruka na svim nivoima i samo pokazuje svoju nevaspitanost i neukost. Ne znam sta vise taj covek treba da uradi, pa da zauvek nestane iz politickog i svakog javnog zivota.

Aleksandar

pre 15 godina

Rasim Ljajic je jedini koji nesto radi u ovoj zemlji. U stvari pokusava da radi pored ovakvih dzabalebarosa, neradnika, koji direktno i indirektno sprecavaju da uradi nesto za ovu zemlju.
Svaka cast coveku.

A Velja Ilic je covek koji je odavno pokazao da, od kada je na sceni, jedine stvari koje ume su: da psuje, da bije onoga ko mu ne odgovara ili ne odgovara nejgovim principima, dzabalebari, da vredja bez ikakve osnove, da mulja i jos mnogo toga sto vidjamo javno. A ono sto ne vidjamo ne smem ni da pomislim.
Zasto je taj covek jos uvek u politici?

skandi

pre 15 godina

Ovo se dalo ocekivati od njega. Ali, Veljo, dosta nam je vise sovinistickog podvajanja gradjana nase zemlje!!! I budali je jasno da ti kriterijumi vode u slepu ulicu.

I jos, ne mogu da verujem koliko cinizma ima u onome "moj prijatelj" Rasim Ljajic. Moj Veljo, PRIJATELJI se tretiraju sa MNOGO vise postovanja, a da nam je bar polovina politicara kao Ljajic, gde bi nam bio kraj!! Stidi se! Nadam se da ovo nece proci nekaznjeno.

Puko si Veljo i ti i tvoj Kostunica koji preko Mladenovica pokusava da te odbrani. jasan si bio kao dan

pre 15 godina

Puko si Veljo i ti i tvoj Kostunica koji preko Mladenovica pokusava da te odbrani. Jasan si bio kao dan, kao Rasim mi je prijatelj ali... Nisi pomenuo funkciju koja je trebala, po tebi, da potpisepozivnicu. sram e bilo i tebe i onog neobavestenog. Samo se nadam da ce ovaj narod u medjuvremenu da progleda i da vas obojicu sa sve majom kazni na sledecim izborima.

Milan

pre 15 godina

Podrska za g. Ljajica. Vrlo je jednostavno: politicari se dele na one koji puno pricaju i one koji puno rade. G-din Ljajic spada u one koji puno rade. Pozdrav za njega i postovanje.

bezobrazluk

pre 15 godina

Cuj,molim te - Vlada osudila Ilicevu izjavu.To je nedovoljno, treba ga izbaciti iz Skupstine. Danas Ilic prica nesto sasvim drugo, kao da su gradjani Srbije juce bili gluvi i glupi pa nisu razumeli sta je rekao. On vredja Srbiju, narod, gradjane, i,sad,puj pike-ne vazi. Zamerke svima koji ga pravdaju, sto znaci da odobravaju njegov bezobrazluk.

neon

pre 15 godina

To vam je ona balkanska malograđanska logika "On je stvarno dobar čovek iako je Bošnjak". Oni koji to izjavljuju ne vide ništa loše u tome; šta više, misle da su iskazali ljubav i toleranciju. Tako je to u zemlji međ' šljivama. Nije za utehu što ni u susedstvu nije bolje.

Jeremija

pre 15 godina

e, eto je 2025 godina a prva vest na b92 je Ilic koji ispoljava govor mrznje, opet, po milioniti put. Njegov komentar "pa nisam tako mislio". A ja pitam dokle ce vise vise ovaj lik da bude bilo ko ili bilo sta u srpskoj politici?

Djordje

pre 15 godina

Sta drugo ocekivati od licemera zvanog Velja osim da bruka i kompromituje ceo srpski soj, prestani vise Veljo da se bavis tim glupostima i razmisli malo o penziji, dosta si se nafatrirao za dva zivota !

sofi

pre 15 godina

I kako da se neko ko nije srpske nacionalnosti, ali je drzavljanin Srbije, oseti dobro u svojoj zemlji, kad slusa ovakve kao Ilic? Pa da se jos plasimo da ne ispadnemo separatisti?!?!?!

Po toj logici, Ilic, koji nije iz Beograda, nema pravo da bude poslanik u skupstini i ne bi smeo da izadje iz Cacka!

Kaznjavajte ovakve dok nije kasno!!!!

edberg

pre 15 godina

Ako nije tako mislio onda može one koji su digli glas protiv da tuži za kletvu i naravno nešto i zaradi, verujem da bi imao šansu s obzirom na stanje sudstva.

Giappe

pre 15 godina

Ovo je izvanredna prilika da drzava pokaze da je sa '90 godinama zavrseno... Taj izgrednik koji šutira, psuje, kune i vredja treba da nestane sa političke scene i zapocne karijeru kao stolar, recimo, ali u zatvoru... makar na kratko! Neka posluzi kao primer za ono sto se ne sme. Dosta nam je sudbina zavisila od takvih...

Velizar

pre 15 godina

Velimir Ilić je, između ostalog, rekao - citiram: "To je uvreda za sve što je srpsko." Blago li je vama koji verujete njegovom današnjem obrazloženju, ili ne verujete - ali se s ovom citiranom rečenicom slažete...

A sad zazmurite i recite mi sta vidite!

pre 15 godina

Ljudi, a da li je nekom palo na pamet da radi obavljanja duznosti poslanika u Skupstini, ili Vladi, ili nekom vaznom telu, osoba koja obavlja taj posao mora da bude zdrava? Mislim na to kao kod obavljanja nekih posebno zahtevnih poslova - rad na visini i slicno. Za takve poslove se ide na posebne preglede. Posto je posao poslanika u Skupstini zaista vrlo odgovoran posao - ti ljudi odlucuju o sudbinama miliona - trebalo bi mozda jednom ili dva puta godisnje da idu na neki pregled. Ono sto je vazno za ovaj posao je zdrav razum - dakle, psihijatrijski pregled. Takodje, postoje bolesti koje mogu kao posledicu fizickog poremecaja imati i psihicke poremecaje. Strucnjaci bi morali da utvrde da li ljudi koji sede u Skupstini, odnosno obavljaju ostale izuzetno odgovorne poslove vlasti, ispunjavaju uslove koji im dozvoljavaju zdravo rasudjivanje. Ali, posto je kod nas korupcija i previse ozbiljan poremecaj trebalo bi nekako naci nezavisne strucnjake - ne znam kako, ali mora da ima resenje.

Zaista, nisam sarkastican, niti zelim da budem zloban, ali moguce je da su neki ljudi potpuno neuracunljivi, jer imaju neke zdravstvene poremecaje i jednostavno i pored krajnje dobre namere nisu u stanju da rasudjuju i ponasaju se zdravorazumski. Nemam nikakav stav po ovom pitanju u vezi V. Ilica, ali nekako mi cudno deluje pomisao da su svi ljudi koji sede u Skupstini i koji rade, sta vec sve rade, potpuno pri zdravoj pameti.

Takodje, mozda bi trebalo da u Skupstini sedi neki lekar ili neko iz te profesije ko bi proveravao, ako treba jednog po jednog poslanika, pre pocetka zasedanja Skupstine, da nisu pod uticajem alkohola ili nekih droga. Svasta je moguce i prosto je zabrinjavajuce da zaista moze da dodje do takvih situacija i da takvi ljudi odlucuju o nasim sudbinama, a da nisu bili uracunljivi...

pazarac

pre 15 godina

Ilić napada Ljajića, Omerović Ilića a svi zajedno na vlasti u koaliciji u Novom Pazaru, Sjenici i Prijepolju.

E hajde sad da vidimo...

Pokojni Toza

pre 15 godina

Možda bi trebalo zabraniti Gospodinu Velji Iliću da dolazi u Beograd, nije Beograđanin. Dokle ćemo se deliti na VAS i NAS. Svuda u svetu je normalno da ako imaš državljanstvo jedne zemlje njen si državljanin, a to koje si veroispovesti uopšte nije bitno. I posle ko je za to da se delimo, umesto da smo svi jedinstveni. Neko je uspeo za kratko vreme da nas sve ujedini, a Vi radite totalno suprotno, sram Vas bilo.

hajka!!!!

pre 15 godina

Mediji ne vrse nikakvu hajku protiv Ilica, jer je Ilic na JAVNOM mestu u Skupstini dao takvu izjavu, isto tako ne cudi me podrska od strane SNS-a i njihovog predsednika Nikolica, jer sa takvim izjavma a potom i delima sa radikalima je unistio sve Srbe na celoj teritoriji bivse YU, a posleice su i danas vidljive.
Ocekujem kao gradjanin ove drzave/ne apsolutni Srbin/ da se Ilic zakonski kazni, kao i da nema vise prava stati za skupstinsku govornicu, kako bi sirio sve oblike mrznje.

Role

pre 15 godina

Ocigledno je da se pokusava izazvati vestacka hiterija u javnosti. Ilic ni jednom recju nije spomenuo niti nagovestio veru niti nacionalnost Rasima Ljajica niti je na njih ukazao kao na problem.

Jerotije Milosevic

pre 15 godina

Srbin sam 100%, no, ne mogu a da ne primetim da je gospodin Rasim Ljajic, vise Srbin od vecine nas. Odgovornost koju preuzima vec duze vreme, rezultati koje postize, uvek odmeren i razlozan, spreman da podmetne ledja i pod tovare koji su cisto srpski (prica o Hagu), problemi sa kojima se srece, i izdaje koje ga snalaze - dovoljan su razlog da tog coveka izuzetno postujem i cenim. Komentar licnog cirkuzanta 'velikog' neobavestenog maga, sve i da je bio uperen protiv organizacijskih pitanja, morao je biti drugacije intoniran, a ne ovako, da izazove svojom dvosmislenoscu efekte kakve je izazvao. Ako bih bio u prilici da ocenjujem rezultate rada Cirkuzanta i Rasima - jasno je da bih se morao baviti samo Ljajicevim rezultatima. Ilic osim skandala raznih, od koncesija, tajnih ugovora, neprincipijelnih izjava, tuce novinara, pa do sisatih pevacica i ideje o 'sagnavanju' koleginicama u Parlamentu (a protiv jedne od njih je i bager palio i rusio njime po Beogradu).
Nadam se da ce gopodin Ljajic, ovom prilikom 'nanisanjen' saznati sta mi, Srbi, o njemu mislimo i koliko ga cenimo. I nadam se da ce velja ilic, pronaci uskoro sebi bericetniju sferu delatnosti, i malo sici sa javne scene.

Sonja

pre 15 godina

svi nacionalisticki ispadi se moraju adekvatno kazniti, ako hocemo prospreritet!

Ilic jos uvek zivi u devedesetim, a njegovo javno istupanje stetno je po drustvo, po ugled i sto je najgore, daje los primer mladima koji to gledaju. njegovo ponasanje uopste nije primereno javnoj licnosti, ponajmanje poslaniku!

goran

pre 15 godina

nacionalisti kao sto je Ilic su nas i doveli do besmislenih ratova, ideja "krvi i tla" i NEOPHODNO je zabraniti njegovo javno istupanje, a kamoli politicko dejstvo!!!

gradjanin srbije

pre 15 godina

da li velja misli da u srbiji zive samo srbi?! ili to zeli?!
sa ovakvim politicarima, srbija ce ostati siromasna i postati etnicki cista, sto na zalost vec velikim delom jeste!
politicari kao sto je velja oterace i vojvodinu i sve nesrbe iz zemlje.
ako je to ono sto se zeli, vojvodina odmah moze da postane samostalna drzava!

bajic

pre 15 godina

Sramota da ovako sta g. Ilic izjavi u Skupstini. Stvarno mu tamo vise nije mesto.
G. Ljajica ne poznajem ali od kada se prihvatio da saradjuje sa Hagom kada jedan veliki patriota u liku g. Draskovica to nije hteo ili nije smeo da radi a to mu je bila duznost obzirom na funkciju koju je obavljao, otada veoma cenim g.Ljajica.
Kamo srece da vise takvih ministara imamo verovatno bi i ovoj zemlji bolje bilo.
Hvala Vam g. Ljajicu za posao koga radite i kako ga radite.

lija

pre 15 godina

Bolje da ima još Rasima Ljajića, koji više brine o interesima i ugledu Srbije i svih njenim građana nego Velja Ilić. Kada će napokon da se nađe neko ko će naterati Velju da zacuti, prestane da šutira i bruka nas!!

edberg

pre 15 godina

To što je uradio Ilić je našminkani fašizam, a pošto smo još zatrovani nacionalizmom možda i može nekoga da uveri da je mislio drugačije. Za mene je ovo samo potvrda onoga što sam pretpostavljao da se krije iza njarodnjačke koalicije.

vlade

pre 15 godina

Nije niko ni osudio sta je Ilic mislio, nego ono sto je rekao. Misliti svasta o bilo cemu nije zabranjeno, ali jeste zabranjeno govoriti stvari koje krse ustav.

Majmun sa grane

pre 15 godina

On nije mislio baš tako kako su ga SVI protumačili, a ceo narod su ustvari majmuni sa grane??? E' moj Veljo, e' moj Tadiću, e' moja Srbijo !!! Šta li smo mi Bogu sgrešili pa nas ovako kažnjava?

milam

pre 15 godina

Kakva farsa! Svako ko je u celini gledao njegovo izlaganje zdravorazumski je mogao zakljuciti da je rec o govoru mrznje. Ilic je rekao da je "sramota da se ide Karadjordju u pohode sa pozivnicama potpisanim imenom Rasima Ljajica". On je hteo da kaze da se Kradjodje borio protiv Tuaraka, a sada, eto, neko ko se zove Rasim Ljajic uzima sebi za pravo da stavi svoje ime na pozivnicu kojom se slave Karadjordjeve pobede. On ni u jednom trenutku nije pominjao predsednika, niti premijera kao nedlezene za organizovanje proslave. Da je gospodin Ilic mislio da jedan ministar nije prikladna licnost da salje pozivnice, onda on ne bi u nekoliko navrata naglasavao bosnjacko ime tog ministra, bilo bi dovoljno da je samo rekao da ministri ne mogu organizovati tu proslavu, vec da to mora da ucini neko ko ima znacajniju funkciju (predsednik ili premijer). Pri tom je gospodin Ilic iskazao i nevidjeno licemerje, kao Rasim je njegov drugar i prijatelj, ali kako taj Rasim sme da se usudi da se oseca ravnopravnim gradjaninom Srbije i da slavi srpske praznike kad nije Srbin i da svojim bosnjackim poreklom vredja Karadjordja!? To je bila sustina izlaganja Velimira Ilica, sve ostalo je laz. Neka reaguje tuzilasstvo, zakon postoji, treba ga samo primeniti!

nebojsa

pre 15 godina

Mladenovicu procitaj obavestenje Ministarstva Rada i socijalne politike. "Ilic je prosle godine prisustvovao ovom skupu na poziv ovog ministarstva na cijem celu je i tada bio Gospodin Rasim Ljajic". Sram te bilo Mladenovicu kao sto treba da bude sram sve Vas u DSS-u i NS-u.Za Ilica nemam sta da kazem osim da je on licno sramota ove nase drzave. Gospodin Ljajic je jos jednom pokazao da je Gospodin covek.

Shogolj

pre 15 godina

Evo zbog cega ja Srbiju necu nikada smatrati svojom domovinom (izmedju ostalog). Pa bolje bi bilo da otvoreno kazu svi srpski nacionalisti da bi najradije pobili 'turke' da znamo na cemu smo a ne kao'to je trebao da potpise premijer a ne ministar', jeste, to je Ilic mislio kad je rekao 'kako cete pred Karadjordja', da to nije slucajno zbog toga sto je Rasim 'turcin'?...

bezimena

pre 15 godina

Ilić je rekao tačno ono što je mislio, tužilaštvo je na potezu!

Ta individua odavno ne zaslužuje da bude ni čuvar parka oko Skupštine a kamoli poslanik!

dobro cujem

pre 15 godina

Da li Ilic i njegovi savetodavci razmisljaju pre nego sto objasnjavaju sta su mislili, da narod nije gluv, ni lud, a ni glup. Jasno je sta je rekao i kojim je tonom rekao. Ono sto zabrinjava jeste sto se malo stranaka oglasilo povodom toga. Za normalan svet, ovo bi bilo zadnje Ilicevo javno pokazivanje, vise nikad na funkcijama, niti poslanicki mandat. Nema smisla!

kopernik

pre 15 godina

Ne, ne. Upravo si tako mislio, samo ti je muka što si to izustio. Sad kojekakvim dosadnim novinarčićima moraš da se pravdaš da nisi rasista i šovinista kakvim te mnogi u Srbiji smatraju. Verujem da tvojim glasačima više smetaju tvoji izgovori nego to što si rekao. E, to je žalosno.

bosiljka živković

pre 15 godina

Ne radi se o šovinističkom, već fašističkom ispadu. Budemo li zatvorili oči sad, sutra će zasmetati i nečije plave oči, a onda nema povratka.Moramo nešto uraditi, ljudi pa dokle da se ćuti, treba energično tražiti od onih koji nas zastupaju u Skupštini, da se zabrani svako javno delovanje onoga ko je juče demonstrirao svoju fašističku politiku. Ukoliko to ne učine preostaje nam samo ulica. Ulica ljudi!

dragan

pre 15 godina

E, moj Mladenovicu, mislis li da smo zaista toliko glupi? Ko god je cuo izjavu tog nesrecnika Velje, bilo mu je jasno na sta aludira. Danas se dosetio da pokusa da se vadi. Sramota ste svi vi za Srbiju i ti i taj Velja i vas mentor Kostunica.

dragan

pre 15 godina

E, moj Mladenovicu, mislis li da smo zaista toliko glupi? Ko god je cuo izjavu tog nesrecnika Velje, bilo mu je jasno na sta aludira. Danas se dosetio da pokusa da se vadi. Sramota ste svi vi za Srbiju i ti i taj Velja i vas mentor Kostunica.

Jerotije Milosevic

pre 15 godina

Srbin sam 100%, no, ne mogu a da ne primetim da je gospodin Rasim Ljajic, vise Srbin od vecine nas. Odgovornost koju preuzima vec duze vreme, rezultati koje postize, uvek odmeren i razlozan, spreman da podmetne ledja i pod tovare koji su cisto srpski (prica o Hagu), problemi sa kojima se srece, i izdaje koje ga snalaze - dovoljan su razlog da tog coveka izuzetno postujem i cenim. Komentar licnog cirkuzanta 'velikog' neobavestenog maga, sve i da je bio uperen protiv organizacijskih pitanja, morao je biti drugacije intoniran, a ne ovako, da izazove svojom dvosmislenoscu efekte kakve je izazvao. Ako bih bio u prilici da ocenjujem rezultate rada Cirkuzanta i Rasima - jasno je da bih se morao baviti samo Ljajicevim rezultatima. Ilic osim skandala raznih, od koncesija, tajnih ugovora, neprincipijelnih izjava, tuce novinara, pa do sisatih pevacica i ideje o 'sagnavanju' koleginicama u Parlamentu (a protiv jedne od njih je i bager palio i rusio njime po Beogradu).
Nadam se da ce gopodin Ljajic, ovom prilikom 'nanisanjen' saznati sta mi, Srbi, o njemu mislimo i koliko ga cenimo. I nadam se da ce velja ilic, pronaci uskoro sebi bericetniju sferu delatnosti, i malo sici sa javne scene.

bosiljka živković

pre 15 godina

Ne radi se o šovinističkom, već fašističkom ispadu. Budemo li zatvorili oči sad, sutra će zasmetati i nečije plave oči, a onda nema povratka.Moramo nešto uraditi, ljudi pa dokle da se ćuti, treba energično tražiti od onih koji nas zastupaju u Skupštini, da se zabrani svako javno delovanje onoga ko je juče demonstrirao svoju fašističku politiku. Ukoliko to ne učine preostaje nam samo ulica. Ulica ljudi!

milam

pre 15 godina

Kakva farsa! Svako ko je u celini gledao njegovo izlaganje zdravorazumski je mogao zakljuciti da je rec o govoru mrznje. Ilic je rekao da je "sramota da se ide Karadjordju u pohode sa pozivnicama potpisanim imenom Rasima Ljajica". On je hteo da kaze da se Kradjodje borio protiv Tuaraka, a sada, eto, neko ko se zove Rasim Ljajic uzima sebi za pravo da stavi svoje ime na pozivnicu kojom se slave Karadjordjeve pobede. On ni u jednom trenutku nije pominjao predsednika, niti premijera kao nedlezene za organizovanje proslave. Da je gospodin Ilic mislio da jedan ministar nije prikladna licnost da salje pozivnice, onda on ne bi u nekoliko navrata naglasavao bosnjacko ime tog ministra, bilo bi dovoljno da je samo rekao da ministri ne mogu organizovati tu proslavu, vec da to mora da ucini neko ko ima znacajniju funkciju (predsednik ili premijer). Pri tom je gospodin Ilic iskazao i nevidjeno licemerje, kao Rasim je njegov drugar i prijatelj, ali kako taj Rasim sme da se usudi da se oseca ravnopravnim gradjaninom Srbije i da slavi srpske praznike kad nije Srbin i da svojim bosnjackim poreklom vredja Karadjordja!? To je bila sustina izlaganja Velimira Ilica, sve ostalo je laz. Neka reaguje tuzilasstvo, zakon postoji, treba ga samo primeniti!

dobro cujem

pre 15 godina

Da li Ilic i njegovi savetodavci razmisljaju pre nego sto objasnjavaju sta su mislili, da narod nije gluv, ni lud, a ni glup. Jasno je sta je rekao i kojim je tonom rekao. Ono sto zabrinjava jeste sto se malo stranaka oglasilo povodom toga. Za normalan svet, ovo bi bilo zadnje Ilicevo javno pokazivanje, vise nikad na funkcijama, niti poslanicki mandat. Nema smisla!

Sonja

pre 15 godina

svi nacionalisticki ispadi se moraju adekvatno kazniti, ako hocemo prospreritet!

Ilic jos uvek zivi u devedesetim, a njegovo javno istupanje stetno je po drustvo, po ugled i sto je najgore, daje los primer mladima koji to gledaju. njegovo ponasanje uopste nije primereno javnoj licnosti, ponajmanje poslaniku!

nebojsa

pre 15 godina

Mladenovicu procitaj obavestenje Ministarstva Rada i socijalne politike. "Ilic je prosle godine prisustvovao ovom skupu na poziv ovog ministarstva na cijem celu je i tada bio Gospodin Rasim Ljajic". Sram te bilo Mladenovicu kao sto treba da bude sram sve Vas u DSS-u i NS-u.Za Ilica nemam sta da kazem osim da je on licno sramota ove nase drzave. Gospodin Ljajic je jos jednom pokazao da je Gospodin covek.

bezimena

pre 15 godina

Ilić je rekao tačno ono što je mislio, tužilaštvo je na potezu!

Ta individua odavno ne zaslužuje da bude ni čuvar parka oko Skupštine a kamoli poslanik!

goran

pre 15 godina

nacionalisti kao sto je Ilic su nas i doveli do besmislenih ratova, ideja "krvi i tla" i NEOPHODNO je zabraniti njegovo javno istupanje, a kamoli politicko dejstvo!!!

kopernik

pre 15 godina

Ne, ne. Upravo si tako mislio, samo ti je muka što si to izustio. Sad kojekakvim dosadnim novinarčićima moraš da se pravdaš da nisi rasista i šovinista kakvim te mnogi u Srbiji smatraju. Verujem da tvojim glasačima više smetaju tvoji izgovori nego to što si rekao. E, to je žalosno.

bajic

pre 15 godina

Sramota da ovako sta g. Ilic izjavi u Skupstini. Stvarno mu tamo vise nije mesto.
G. Ljajica ne poznajem ali od kada se prihvatio da saradjuje sa Hagom kada jedan veliki patriota u liku g. Draskovica to nije hteo ili nije smeo da radi a to mu je bila duznost obzirom na funkciju koju je obavljao, otada veoma cenim g.Ljajica.
Kamo srece da vise takvih ministara imamo verovatno bi i ovoj zemlji bolje bilo.
Hvala Vam g. Ljajicu za posao koga radite i kako ga radite.

Shogolj

pre 15 godina

Evo zbog cega ja Srbiju necu nikada smatrati svojom domovinom (izmedju ostalog). Pa bolje bi bilo da otvoreno kazu svi srpski nacionalisti da bi najradije pobili 'turke' da znamo na cemu smo a ne kao'to je trebao da potpise premijer a ne ministar', jeste, to je Ilic mislio kad je rekao 'kako cete pred Karadjordja', da to nije slucajno zbog toga sto je Rasim 'turcin'?...

gradjanin srbije

pre 15 godina

da li velja misli da u srbiji zive samo srbi?! ili to zeli?!
sa ovakvim politicarima, srbija ce ostati siromasna i postati etnicki cista, sto na zalost vec velikim delom jeste!
politicari kao sto je velja oterace i vojvodinu i sve nesrbe iz zemlje.
ako je to ono sto se zeli, vojvodina odmah moze da postane samostalna drzava!

edberg

pre 15 godina

To što je uradio Ilić je našminkani fašizam, a pošto smo još zatrovani nacionalizmom možda i može nekoga da uveri da je mislio drugačije. Za mene je ovo samo potvrda onoga što sam pretpostavljao da se krije iza njarodnjačke koalicije.

vlade

pre 15 godina

Nije niko ni osudio sta je Ilic mislio, nego ono sto je rekao. Misliti svasta o bilo cemu nije zabranjeno, ali jeste zabranjeno govoriti stvari koje krse ustav.

neon

pre 15 godina

To vam je ona balkanska malograđanska logika "On je stvarno dobar čovek iako je Bošnjak". Oni koji to izjavljuju ne vide ništa loše u tome; šta više, misle da su iskazali ljubav i toleranciju. Tako je to u zemlji međ' šljivama. Nije za utehu što ni u susedstvu nije bolje.

Majmun sa grane

pre 15 godina

On nije mislio baš tako kako su ga SVI protumačili, a ceo narod su ustvari majmuni sa grane??? E' moj Veljo, e' moj Tadiću, e' moja Srbijo !!! Šta li smo mi Bogu sgrešili pa nas ovako kažnjava?

lija

pre 15 godina

Bolje da ima još Rasima Ljajića, koji više brine o interesima i ugledu Srbije i svih njenim građana nego Velja Ilić. Kada će napokon da se nađe neko ko će naterati Velju da zacuti, prestane da šutira i bruka nas!!

hajka!!!!

pre 15 godina

Mediji ne vrse nikakvu hajku protiv Ilica, jer je Ilic na JAVNOM mestu u Skupstini dao takvu izjavu, isto tako ne cudi me podrska od strane SNS-a i njihovog predsednika Nikolica, jer sa takvim izjavma a potom i delima sa radikalima je unistio sve Srbe na celoj teritoriji bivse YU, a posleice su i danas vidljive.
Ocekujem kao gradjanin ove drzave/ne apsolutni Srbin/ da se Ilic zakonski kazni, kao i da nema vise prava stati za skupstinsku govornicu, kako bi sirio sve oblike mrznje.

Srba

pre 15 godina

Ja sam Srbin.

Ako iko ikada misli da pozove albance ili bilo koga drugog da bude deo Srbije, ovaj mora da se odmah politicki razaluje, uhapsi i da mu se sudi. Kosovo ne moze da bude Srbija dok su ovakvi u Skupstini (a takvih je otprilike pola).

skandi

pre 15 godina

Ovo se dalo ocekivati od njega. Ali, Veljo, dosta nam je vise sovinistickog podvajanja gradjana nase zemlje!!! I budali je jasno da ti kriterijumi vode u slepu ulicu.

I jos, ne mogu da verujem koliko cinizma ima u onome "moj prijatelj" Rasim Ljajic. Moj Veljo, PRIJATELJI se tretiraju sa MNOGO vise postovanja, a da nam je bar polovina politicara kao Ljajic, gde bi nam bio kraj!! Stidi se! Nadam se da ovo nece proci nekaznjeno.

bezobrazluk

pre 15 godina

Cuj,molim te - Vlada osudila Ilicevu izjavu.To je nedovoljno, treba ga izbaciti iz Skupstine. Danas Ilic prica nesto sasvim drugo, kao da su gradjani Srbije juce bili gluvi i glupi pa nisu razumeli sta je rekao. On vredja Srbiju, narod, gradjane, i,sad,puj pike-ne vazi. Zamerke svima koji ga pravdaju, sto znaci da odobravaju njegov bezobrazluk.

noname

pre 15 godina

Zbog takvih govora pojedini politicari se sad nalaze u Hagu.
Ja ne vidim razliku izmedju govora Vojislava Seselja devedesetih i ovih sada Velimira magistra Ilica!
Osim sto su oni prvi izazvali rat, a ovi ce tek da ih izazovu ako tako nastave...

Mira

pre 15 godina

Tacno ovakvi govori su nas i doveli na DNO.

Tadicu, tuzilastvo, postujte zakon i osudite nacionalizam, fasizam i govor mrznje koji ce nas jos jednom dovesti do rata ako se ne reaguje!

Mirko

pre 15 godina

Pre neki dan g-din Zukorlic se zalio SAD i Nemackoj na diskriminaciju bosnjaka u Srbiji. Danas svojom izjavom potrudi se da to potvrdi ministar Ilic. Pitam se samo za koga radi taj "patrijota" i ko ga je instalirao u skupstinu Srbije.

bulat92

pre 15 godina

Ilić nije osramotio skupštinu, on je inkarnacija te i takve skupštine, njen vrh. Oni, u skupštini i oko skuptine imaju najmanje razloga da se zgražavaju nad izjavama ovog siledžije. Toliko je do sada dao povoda da se reaguje, pa ništa. Kao, naš Velja opet preterao.
U skupštini koja je sinonim neznanja i bezobrazluka on je na svom, domaćem terenu. U igri sa preostalih 249 poslanika.

Aleksandar

pre 15 godina

Rasim Ljajic je jedini koji nesto radi u ovoj zemlji. U stvari pokusava da radi pored ovakvih dzabalebarosa, neradnika, koji direktno i indirektno sprecavaju da uradi nesto za ovu zemlju.
Svaka cast coveku.

A Velja Ilic je covek koji je odavno pokazao da, od kada je na sceni, jedine stvari koje ume su: da psuje, da bije onoga ko mu ne odgovara ili ne odgovara nejgovim principima, dzabalebari, da vredja bez ikakve osnove, da mulja i jos mnogo toga sto vidjamo javno. A ono sto ne vidjamo ne smem ni da pomislim.
Zasto je taj covek jos uvek u politici?

alen

pre 15 godina

nije on uvredio g-dina ljajica, on je uvredio zemlju u kojoj mi zivimo, a sve vise sam siguran da je alisa zivela tu sve skupa sa carobnjakom iz oza. u momentu kada jedna amerika izabira crnog predsednika u srpskoj skupstini izlazi za govornicu ilic i izgovara reci zbog kojih stotine hiljada ljudi nikada vise nece biti ono sto je bilo nekada. budimo sigurni da sve sto nam se desava smo i zasluzili a mozda i gore. siguran sam da ce doticni na sledecem gostovanju na pinku objasniti kako njega niko nije razumeo pa cak ni onaj novinar sto je oplodjavao njegovo stado ovaca dok je on odgovorno vodio ovu zemlju u jos vecu sramotu i bedu.

Puko si Veljo i ti i tvoj Kostunica koji preko Mladenovica pokusava da te odbrani. jasan si bio kao dan

pre 15 godina

Puko si Veljo i ti i tvoj Kostunica koji preko Mladenovica pokusava da te odbrani. Jasan si bio kao dan, kao Rasim mi je prijatelj ali... Nisi pomenuo funkciju koja je trebala, po tebi, da potpisepozivnicu. sram e bilo i tebe i onog neobavestenog. Samo se nadam da ce ovaj narod u medjuvremenu da progleda i da vas obojicu sa sve majom kazni na sledecim izborima.

pejaNS

pre 15 godina

a zašto ga sad lepo ne uhapsite, osudite i zatvorite, umesto što tu palamudite?
pa zato što bi o'ma išla kontra jer svi imate putera na glavi
zavaravate ovaj narod, sram vas bilo, i njega, i vas

Nenad, NS

pre 15 godina

i Velja za ovo dobija platu?!?!?!

od kakve koristi za drzavu on moze biti?! pa apsurdno je da se bavi politikom uopste!

samo je stetu doneo!

sofi

pre 15 godina

I kako da se neko ko nije srpske nacionalnosti, ali je drzavljanin Srbije, oseti dobro u svojoj zemlji, kad slusa ovakve kao Ilic? Pa da se jos plasimo da ne ispadnemo separatisti?!?!?!

Po toj logici, Ilic, koji nije iz Beograda, nema pravo da bude poslanik u skupstini i ne bi smeo da izadje iz Cacka!

Kaznjavajte ovakve dok nije kasno!!!!

Giappe

pre 15 godina

Ovo je izvanredna prilika da drzava pokaze da je sa '90 godinama zavrseno... Taj izgrednik koji šutira, psuje, kune i vredja treba da nestane sa političke scene i zapocne karijeru kao stolar, recimo, ali u zatvoru... makar na kratko! Neka posluzi kao primer za ono sto se ne sme. Dosta nam je sudbina zavisila od takvih...

Jeremija

pre 15 godina

e, eto je 2025 godina a prva vest na b92 je Ilic koji ispoljava govor mrznje, opet, po milioniti put. Njegov komentar "pa nisam tako mislio". A ja pitam dokle ce vise vise ovaj lik da bude bilo ko ili bilo sta u srpskoj politici?

A sad zazmurite i recite mi sta vidite!

pre 15 godina

Ljudi, a da li je nekom palo na pamet da radi obavljanja duznosti poslanika u Skupstini, ili Vladi, ili nekom vaznom telu, osoba koja obavlja taj posao mora da bude zdrava? Mislim na to kao kod obavljanja nekih posebno zahtevnih poslova - rad na visini i slicno. Za takve poslove se ide na posebne preglede. Posto je posao poslanika u Skupstini zaista vrlo odgovoran posao - ti ljudi odlucuju o sudbinama miliona - trebalo bi mozda jednom ili dva puta godisnje da idu na neki pregled. Ono sto je vazno za ovaj posao je zdrav razum - dakle, psihijatrijski pregled. Takodje, postoje bolesti koje mogu kao posledicu fizickog poremecaja imati i psihicke poremecaje. Strucnjaci bi morali da utvrde da li ljudi koji sede u Skupstini, odnosno obavljaju ostale izuzetno odgovorne poslove vlasti, ispunjavaju uslove koji im dozvoljavaju zdravo rasudjivanje. Ali, posto je kod nas korupcija i previse ozbiljan poremecaj trebalo bi nekako naci nezavisne strucnjake - ne znam kako, ali mora da ima resenje.

Zaista, nisam sarkastican, niti zelim da budem zloban, ali moguce je da su neki ljudi potpuno neuracunljivi, jer imaju neke zdravstvene poremecaje i jednostavno i pored krajnje dobre namere nisu u stanju da rasudjuju i ponasaju se zdravorazumski. Nemam nikakav stav po ovom pitanju u vezi V. Ilica, ali nekako mi cudno deluje pomisao da su svi ljudi koji sede u Skupstini i koji rade, sta vec sve rade, potpuno pri zdravoj pameti.

Takodje, mozda bi trebalo da u Skupstini sedi neki lekar ili neko iz te profesije ko bi proveravao, ako treba jednog po jednog poslanika, pre pocetka zasedanja Skupstine, da nisu pod uticajem alkohola ili nekih droga. Svasta je moguce i prosto je zabrinjavajuce da zaista moze da dodje do takvih situacija i da takvi ljudi odlucuju o nasim sudbinama, a da nisu bili uracunljivi...

Igor

pre 15 godina

Kad Velja kaze da nije tako mislio, znaci da je i on svestan sta je rekao!!
Samo ne znam kako ce da objasni da je to uvreda za Karadjordja...
Dokle ce taj ”intelektualac” da nas bruka na svim nivoima i samo pokazuje svoju nevaspitanost i neukost. Ne znam sta vise taj covek treba da uradi, pa da zauvek nestane iz politickog i svakog javnog zivota.

velja

pre 15 godina

A u tom njegovom "resornom" kontekstu sta znaci "hriscanski praznik" - mislio sam da se radi o danu drzavnosti drzave koja nije samo hriscanska. Poruka da drugi nisu drzavljani ili pravi drzavljani - da se otcepe mozda oni koji nisu jer ovo implicira da ovo nije njihova drzava. Je li to Velja priziva?

Pokojni Toza

pre 15 godina

Možda bi trebalo zabraniti Gospodinu Velji Iliću da dolazi u Beograd, nije Beograđanin. Dokle ćemo se deliti na VAS i NAS. Svuda u svetu je normalno da ako imaš državljanstvo jedne zemlje njen si državljanin, a to koje si veroispovesti uopšte nije bitno. I posle ko je za to da se delimo, umesto da smo svi jedinstveni. Neko je uspeo za kratko vreme da nas sve ujedini, a Vi radite totalno suprotno, sram Vas bilo.

Role

pre 15 godina

Ocigledno je da se pokusava izazvati vestacka hiterija u javnosti. Ilic ni jednom recju nije spomenuo niti nagovestio veru niti nacionalnost Rasima Ljajica niti je na njih ukazao kao na problem.

Milan

pre 15 godina

Podrska za g. Ljajica. Vrlo je jednostavno: politicari se dele na one koji puno pricaju i one koji puno rade. G-din Ljajic spada u one koji puno rade. Pozdrav za njega i postovanje.

Velizar

pre 15 godina

Velimir Ilić je, između ostalog, rekao - citiram: "To je uvreda za sve što je srpsko." Blago li je vama koji verujete njegovom današnjem obrazloženju, ili ne verujete - ali se s ovom citiranom rečenicom slažete...

Djordje

pre 15 godina

Sta drugo ocekivati od licemera zvanog Velja osim da bruka i kompromituje ceo srpski soj, prestani vise Veljo da se bavis tim glupostima i razmisli malo o penziji, dosta si se nafatrirao za dva zivota !

Velibor

pre 15 godina

Ovome se mora stati na put, odmah i sad, posle ce biti kasno!! Fasizam je ponovo digao glavu i niko normalan ne sme da cuti, moramo svi dignuti svoj glas. Tacno je mislio to sto je rekao, jer mi ne lici na nekog ko ne prica ono sto misli.

slly

pre 15 godina

Zalud briga dragi moji prijatelji, nije Velja ni nacionalista ni sovinista a jos manje fasista tesko da zna sta to sve znaci. Jedno je sigurno da voli novac i moc, naravno da ce sve pokusati da se toga docepa bar jos jedan put. elem klinika nije gotova, valjalo bi zavrsiti zapocete, sto rece Velimir, kako ce pred slavne pretke........

pazarac

pre 15 godina

Ilić napada Ljajića, Omerović Ilića a svi zajedno na vlasti u koaliciji u Novom Pazaru, Sjenici i Prijepolju.

E hajde sad da vidimo...

jestira

pre 15 godina

lepo, osuda vlade, ali hajde malo da se pozabavimo slucajem sa pravne tacke gledista. to sto je ilic uradio je u srbiji ZABRANJENO, tako da mu treba ukinuti imunitet, uhapsiti, odrediti pritvor i suditi za izazivanje mrznje. sto se imuniteta tice, u srbiji se on pogresno shvata: u normalnim zemljama imunitet sluzi da kad si ministar, komsija ne moze da te tuzi da je tvoja koza obrstila njegov grm; ali itekako moze da te tuzi ako si ozbiljan prestupnik, kao sto je velimir ilic ozbiljan prestupnik. u bajbok!

Aleksandar

pre 15 godina

Nase gore list Rodja Blagojevic je smenjen, A obicni poslanik Velimir Ilic ne moze da bude ni taknut,cak i posle zavrsetka mandata, je ima poslanicki imunitet!

edberg

pre 15 godina

Ako nije tako mislio onda može one koji su digli glas protiv da tuži za kletvu i naravno nešto i zaradi, verujem da bi imao šansu s obzirom na stanje sudstva.

moje ime

pre 15 godina

Rasim se naradio ovih godina. Taj čovek je obišao sve ustanove za decu sa posebnim potrebama, po celoj Srbiji.
Da li je ovaj čovek birao koje su ova deca veroispovesti?
Ali Velimir, momče sa bazenom u kući može da nekažnjeno radi šta god hoće, pa i da ovog čoveka vređa na ovaj način.

Ukidanje imuniteta, suđenje i presuda koja zabranjuje dalje bavljenje javnim poslovima.

predsednice, podpresednice

pre 15 godina

Da je ovo stvarno prava drzava, predsednik B.Tadic i podpredsednik M.Cvetkovic sazvali bi POD HITNO SDNICU vladu, da sto prije rese ovaj problem,odnosno da Velju razrese poslnickog mandata.ako se ne uradi tako, za sve one koji su polu srbini i ne Srbi u ovoj drzavi ce biti uskoro dosta tesko ziveti. Ilic takvu izjavu NIJE SMEO dati ni na jednom mestu, kad ono u Skupstini daje izjave, a poslanici cute a neki ga i brane, sto znaci da i oni isto misle.
Predsednice kako to da u jednoj demkratskoj drzavi dozvoljavate ovakve govore mrznjei kako i sta da rade oni gradjani koji NISU CISTI SRBI

Milan

pre 15 godina

Pa sta ste od Velje drugo ocekivali? I novinara je opalio pa se izvinuo a posle hvalio kako ga je zveknuo da se samo prevrnuo.
Zakon normalno vazi za sve ali jednom pravom politicaru nisu potrebni zakoni da mu kazu kako da se ponasa to bi trebao da zna ali Veljo to nikada nece hteti da zna. Nazalost kod nas takvi jos uvek neke pale i smatraju da su slicni njemu najlafovi, a ne vide koliko takvi cine citavu drzavi i narod smesnim i banalnim. Normalno da Veljo ima i malo karaktera trebao je do sada vec 100 puta da otkaz na sve politicke funkcije ali nema te supstance u njegovom recniku.

Soko

pre 15 godina

Diglo se kuso i repato da odreaguje na izjavu. Sve mi se čini da je poenta da se skrene pažnja sa mnoooooogo bitnijih stvari koje nam se ovih dana dešavaju. Što se toliko nisu bavili gasnom krizom tj. brukom, prodajom NIS-a, inflacijom, sunovratom dinara, aferom u RIK-u, Kosovom,...

free shipping

pre 15 godina

Niko ne sme nista da prigovori Ilicu, jer Ilic tacno zna za sve krive radnje koje politicari iz vladajucih partija rade. Procice on bez kazne, jer ih sve drzi u saci.

Srbin iz EU

pre 15 godina

... U Italiji gde ja zivim deca stranaca idu u posebna odeljenja u skolama odvojena od onih u koje idu deca Italijana,a cuti od senatora da bi sve strance "con calci nel culo" sto bi doslovno znacilo "nogom u d..." je postala najnormalnija stvar na koju vise niko i ne obraca paznju.Ne da nema prava nego ne smes ni da razmisljas o tome jer te odmah sacekaju sa -idi odakle si dosao! Pozdrav iz EU

dule

pre 15 godina

srbin sam, i to onaj koji je osetio sva zla proslog rata, izgubio drage ljude, izgubio kucu i koji je od muslimana prezivio i dozivio sve najgore...ali.. ovo sto Ilic radi je sramota.
Ljajic je jedan od retkih umerenih, sirenih, stalozenih i pametnih politicara u ovoj zemlji i zasluzuje samo pohvale za svoj rad.
Dosta vise primitivizma !

Zorana

pre 15 godina

Pa briga me šta je rekao Velja Ilić. Nemam vremena niti da slušam njegove izjave, a ni izvinjenje. Svi imamo mnogo pametnijeg posla. Treba preživeti i platiti sve račune.
Sunflower

Ljuba

pre 15 godina

Ja nisam cuo izjavu Velje Ilica ali citajuci vesti i znajuci doticnog sta je sve u stanju da kaze i uradi, nisam iznenadjen i verujem da doticni nije imao nikakvu dobru nameru i da su ga javnost i kolege politicari procitali.
Medjutim mislim da kao i uvek u Srbiji niko nece uraditi svoj deo posla da bi se pokazalo i dokazalo da smo civilizovani i da se zna sta je red!
Prvo gospoda iz administrativnog odbora srbijanskog parlamenta se nece sastati da bi istog tog Ilica lisili poslanickog imuniteta da bi odgovarao za pocinjeno krivicno delo jer javni tuzioce, ili kako se vec zove, nece ni uputiti takav zahtev odboru. Drugo i da ga uputi, sto prevazilazi sveru naucne fantastike, nece svoji na svoga bez obzira kojem bratstvu pripadaju! E zbog toga je Srbija jos u mraku i bice jos dugo, daleko smo od Evrope iako ni ta Evropa nije idealna kako to iz srbijanske perspektive izgleda...naprotiv!

Djuro P.

pre 15 godina

Sibicarska posla,pogodite ispod koje kutijice je uvreda,nema sanse da pogodite,sibicarenje je vesto izvedeno.Svaka skola se placa,a dobro je kad jeftino prodjemo...

Vladan Vuckovic

pre 15 godina

Gospodin Rasim Ljajic je primer politicara koji radi svoj posao. Bilo bi lep da ima vise takvih.
Meni nije jasno da li Velimiru Ilicu smeta sto neko ko nije Srbin poziva na proslavu ili sto poziv nije dosao sa najviseg mesta (Tadic? Cvetkovic?)?
Nadam se da nije ovo prvo.

Aca Znalac

pre 15 godina

Nekim personama ne da nije mesto u politickom zivotu zemlje nego im je mesto iza resetaka. Biti politicar u Srbiji je blago receno vise nego biti Bog, tako to dozivljavaju ne samo pojedinci nego vecina u nasoj narodnoj skupstini. Takvi sebi daju za pravo da govore, a da rade sta hoce to se vec transparentno vidi na svakom mestu i u svakoj prilici. Tako i gore pomenuti moze da govori sta hoce i da misli da smo svi mi budakle i kreteni. Pa g-dine nije bas tako i to se vidi posle vasih reci sledila je, a nadam se i sledi veca i opsirnija rasprava o vasim pravima. Narode ne cutite vise.

Role

pre 15 godina

Ocigledno je da se pokusava izazvati vestacka hiterija u javnosti. Ilic ni jednom recju nije spomenuo niti nagovestio veru niti nacionalnost Rasima Ljajica niti je na njih ukazao kao na problem.

bosiljka živković

pre 15 godina

Ne radi se o šovinističkom, već fašističkom ispadu. Budemo li zatvorili oči sad, sutra će zasmetati i nečije plave oči, a onda nema povratka.Moramo nešto uraditi, ljudi pa dokle da se ćuti, treba energično tražiti od onih koji nas zastupaju u Skupštini, da se zabrani svako javno delovanje onoga ko je juče demonstrirao svoju fašističku politiku. Ukoliko to ne učine preostaje nam samo ulica. Ulica ljudi!

dragan

pre 15 godina

E, moj Mladenovicu, mislis li da smo zaista toliko glupi? Ko god je cuo izjavu tog nesrecnika Velje, bilo mu je jasno na sta aludira. Danas se dosetio da pokusa da se vadi. Sramota ste svi vi za Srbiju i ti i taj Velja i vas mentor Kostunica.

Shogolj

pre 15 godina

Evo zbog cega ja Srbiju necu nikada smatrati svojom domovinom (izmedju ostalog). Pa bolje bi bilo da otvoreno kazu svi srpski nacionalisti da bi najradije pobili 'turke' da znamo na cemu smo a ne kao'to je trebao da potpise premijer a ne ministar', jeste, to je Ilic mislio kad je rekao 'kako cete pred Karadjordja', da to nije slucajno zbog toga sto je Rasim 'turcin'?...

Soko

pre 15 godina

Diglo se kuso i repato da odreaguje na izjavu. Sve mi se čini da je poenta da se skrene pažnja sa mnoooooogo bitnijih stvari koje nam se ovih dana dešavaju. Što se toliko nisu bavili gasnom krizom tj. brukom, prodajom NIS-a, inflacijom, sunovratom dinara, aferom u RIK-u, Kosovom,...

Sonja

pre 15 godina

svi nacionalisticki ispadi se moraju adekvatno kazniti, ako hocemo prospreritet!

Ilic jos uvek zivi u devedesetim, a njegovo javno istupanje stetno je po drustvo, po ugled i sto je najgore, daje los primer mladima koji to gledaju. njegovo ponasanje uopste nije primereno javnoj licnosti, ponajmanje poslaniku!

Srbin iz EU

pre 15 godina

... U Italiji gde ja zivim deca stranaca idu u posebna odeljenja u skolama odvojena od onih u koje idu deca Italijana,a cuti od senatora da bi sve strance "con calci nel culo" sto bi doslovno znacilo "nogom u d..." je postala najnormalnija stvar na koju vise niko i ne obraca paznju.Ne da nema prava nego ne smes ni da razmisljas o tome jer te odmah sacekaju sa -idi odakle si dosao! Pozdrav iz EU

dobro cujem

pre 15 godina

Da li Ilic i njegovi savetodavci razmisljaju pre nego sto objasnjavaju sta su mislili, da narod nije gluv, ni lud, a ni glup. Jasno je sta je rekao i kojim je tonom rekao. Ono sto zabrinjava jeste sto se malo stranaka oglasilo povodom toga. Za normalan svet, ovo bi bilo zadnje Ilicevo javno pokazivanje, vise nikad na funkcijama, niti poslanicki mandat. Nema smisla!

Zorana

pre 15 godina

Pa briga me šta je rekao Velja Ilić. Nemam vremena niti da slušam njegove izjave, a ni izvinjenje. Svi imamo mnogo pametnijeg posla. Treba preživeti i platiti sve račune.
Sunflower

goran

pre 15 godina

nacionalisti kao sto je Ilic su nas i doveli do besmislenih ratova, ideja "krvi i tla" i NEOPHODNO je zabraniti njegovo javno istupanje, a kamoli politicko dejstvo!!!

milam

pre 15 godina

Kakva farsa! Svako ko je u celini gledao njegovo izlaganje zdravorazumski je mogao zakljuciti da je rec o govoru mrznje. Ilic je rekao da je "sramota da se ide Karadjordju u pohode sa pozivnicama potpisanim imenom Rasima Ljajica". On je hteo da kaze da se Kradjodje borio protiv Tuaraka, a sada, eto, neko ko se zove Rasim Ljajic uzima sebi za pravo da stavi svoje ime na pozivnicu kojom se slave Karadjordjeve pobede. On ni u jednom trenutku nije pominjao predsednika, niti premijera kao nedlezene za organizovanje proslave. Da je gospodin Ilic mislio da jedan ministar nije prikladna licnost da salje pozivnice, onda on ne bi u nekoliko navrata naglasavao bosnjacko ime tog ministra, bilo bi dovoljno da je samo rekao da ministri ne mogu organizovati tu proslavu, vec da to mora da ucini neko ko ima znacajniju funkciju (predsednik ili premijer). Pri tom je gospodin Ilic iskazao i nevidjeno licemerje, kao Rasim je njegov drugar i prijatelj, ali kako taj Rasim sme da se usudi da se oseca ravnopravnim gradjaninom Srbije i da slavi srpske praznike kad nije Srbin i da svojim bosnjackim poreklom vredja Karadjordja!? To je bila sustina izlaganja Velimira Ilica, sve ostalo je laz. Neka reaguje tuzilasstvo, zakon postoji, treba ga samo primeniti!

gradjanin srbije

pre 15 godina

da li velja misli da u srbiji zive samo srbi?! ili to zeli?!
sa ovakvim politicarima, srbija ce ostati siromasna i postati etnicki cista, sto na zalost vec velikim delom jeste!
politicari kao sto je velja oterace i vojvodinu i sve nesrbe iz zemlje.
ako je to ono sto se zeli, vojvodina odmah moze da postane samostalna drzava!

Jerotije Milosevic

pre 15 godina

Srbin sam 100%, no, ne mogu a da ne primetim da je gospodin Rasim Ljajic, vise Srbin od vecine nas. Odgovornost koju preuzima vec duze vreme, rezultati koje postize, uvek odmeren i razlozan, spreman da podmetne ledja i pod tovare koji su cisto srpski (prica o Hagu), problemi sa kojima se srece, i izdaje koje ga snalaze - dovoljan su razlog da tog coveka izuzetno postujem i cenim. Komentar licnog cirkuzanta 'velikog' neobavestenog maga, sve i da je bio uperen protiv organizacijskih pitanja, morao je biti drugacije intoniran, a ne ovako, da izazove svojom dvosmislenoscu efekte kakve je izazvao. Ako bih bio u prilici da ocenjujem rezultate rada Cirkuzanta i Rasima - jasno je da bih se morao baviti samo Ljajicevim rezultatima. Ilic osim skandala raznih, od koncesija, tajnih ugovora, neprincipijelnih izjava, tuce novinara, pa do sisatih pevacica i ideje o 'sagnavanju' koleginicama u Parlamentu (a protiv jedne od njih je i bager palio i rusio njime po Beogradu).
Nadam se da ce gopodin Ljajic, ovom prilikom 'nanisanjen' saznati sta mi, Srbi, o njemu mislimo i koliko ga cenimo. I nadam se da ce velja ilic, pronaci uskoro sebi bericetniju sferu delatnosti, i malo sici sa javne scene.

bezimena

pre 15 godina

Ilić je rekao tačno ono što je mislio, tužilaštvo je na potezu!

Ta individua odavno ne zaslužuje da bude ni čuvar parka oko Skupštine a kamoli poslanik!

bajic

pre 15 godina

Sramota da ovako sta g. Ilic izjavi u Skupstini. Stvarno mu tamo vise nije mesto.
G. Ljajica ne poznajem ali od kada se prihvatio da saradjuje sa Hagom kada jedan veliki patriota u liku g. Draskovica to nije hteo ili nije smeo da radi a to mu je bila duznost obzirom na funkciju koju je obavljao, otada veoma cenim g.Ljajica.
Kamo srece da vise takvih ministara imamo verovatno bi i ovoj zemlji bolje bilo.
Hvala Vam g. Ljajicu za posao koga radite i kako ga radite.

nebojsa

pre 15 godina

Mladenovicu procitaj obavestenje Ministarstva Rada i socijalne politike. "Ilic je prosle godine prisustvovao ovom skupu na poziv ovog ministarstva na cijem celu je i tada bio Gospodin Rasim Ljajic". Sram te bilo Mladenovicu kao sto treba da bude sram sve Vas u DSS-u i NS-u.Za Ilica nemam sta da kazem osim da je on licno sramota ove nase drzave. Gospodin Ljajic je jos jednom pokazao da je Gospodin covek.

kopernik

pre 15 godina

Ne, ne. Upravo si tako mislio, samo ti je muka što si to izustio. Sad kojekakvim dosadnim novinarčićima moraš da se pravdaš da nisi rasista i šovinista kakvim te mnogi u Srbiji smatraju. Verujem da tvojim glasačima više smetaju tvoji izgovori nego to što si rekao. E, to je žalosno.

Majmun sa grane

pre 15 godina

On nije mislio baš tako kako su ga SVI protumačili, a ceo narod su ustvari majmuni sa grane??? E' moj Veljo, e' moj Tadiću, e' moja Srbijo !!! Šta li smo mi Bogu sgrešili pa nas ovako kažnjava?

vlade

pre 15 godina

Nije niko ni osudio sta je Ilic mislio, nego ono sto je rekao. Misliti svasta o bilo cemu nije zabranjeno, ali jeste zabranjeno govoriti stvari koje krse ustav.

edberg

pre 15 godina

To što je uradio Ilić je našminkani fašizam, a pošto smo još zatrovani nacionalizmom možda i može nekoga da uveri da je mislio drugačije. Za mene je ovo samo potvrda onoga što sam pretpostavljao da se krije iza njarodnjačke koalicije.

Milan

pre 15 godina

Podrska za g. Ljajica. Vrlo je jednostavno: politicari se dele na one koji puno pricaju i one koji puno rade. G-din Ljajic spada u one koji puno rade. Pozdrav za njega i postovanje.

Djuro P.

pre 15 godina

Sibicarska posla,pogodite ispod koje kutijice je uvreda,nema sanse da pogodite,sibicarenje je vesto izvedeno.Svaka skola se placa,a dobro je kad jeftino prodjemo...

Mirko

pre 15 godina

Pre neki dan g-din Zukorlic se zalio SAD i Nemackoj na diskriminaciju bosnjaka u Srbiji. Danas svojom izjavom potrudi se da to potvrdi ministar Ilic. Pitam se samo za koga radi taj "patrijota" i ko ga je instalirao u skupstinu Srbije.

free shipping

pre 15 godina

Niko ne sme nista da prigovori Ilicu, jer Ilic tacno zna za sve krive radnje koje politicari iz vladajucih partija rade. Procice on bez kazne, jer ih sve drzi u saci.

hajka!!!!

pre 15 godina

Mediji ne vrse nikakvu hajku protiv Ilica, jer je Ilic na JAVNOM mestu u Skupstini dao takvu izjavu, isto tako ne cudi me podrska od strane SNS-a i njihovog predsednika Nikolica, jer sa takvim izjavma a potom i delima sa radikalima je unistio sve Srbe na celoj teritoriji bivse YU, a posleice su i danas vidljive.
Ocekujem kao gradjanin ove drzave/ne apsolutni Srbin/ da se Ilic zakonski kazni, kao i da nema vise prava stati za skupstinsku govornicu, kako bi sirio sve oblike mrznje.

alen

pre 15 godina

nije on uvredio g-dina ljajica, on je uvredio zemlju u kojoj mi zivimo, a sve vise sam siguran da je alisa zivela tu sve skupa sa carobnjakom iz oza. u momentu kada jedna amerika izabira crnog predsednika u srpskoj skupstini izlazi za govornicu ilic i izgovara reci zbog kojih stotine hiljada ljudi nikada vise nece biti ono sto je bilo nekada. budimo sigurni da sve sto nam se desava smo i zasluzili a mozda i gore. siguran sam da ce doticni na sledecem gostovanju na pinku objasniti kako njega niko nije razumeo pa cak ni onaj novinar sto je oplodjavao njegovo stado ovaca dok je on odgovorno vodio ovu zemlju u jos vecu sramotu i bedu.

Mira

pre 15 godina

Tacno ovakvi govori su nas i doveli na DNO.

Tadicu, tuzilastvo, postujte zakon i osudite nacionalizam, fasizam i govor mrznje koji ce nas jos jednom dovesti do rata ako se ne reaguje!

Srba

pre 15 godina

Ja sam Srbin.

Ako iko ikada misli da pozove albance ili bilo koga drugog da bude deo Srbije, ovaj mora da se odmah politicki razaluje, uhapsi i da mu se sudi. Kosovo ne moze da bude Srbija dok su ovakvi u Skupstini (a takvih je otprilike pola).

noname

pre 15 godina

Zbog takvih govora pojedini politicari se sad nalaze u Hagu.
Ja ne vidim razliku izmedju govora Vojislava Seselja devedesetih i ovih sada Velimira magistra Ilica!
Osim sto su oni prvi izazvali rat, a ovi ce tek da ih izazovu ako tako nastave...

sofi

pre 15 godina

I kako da se neko ko nije srpske nacionalnosti, ali je drzavljanin Srbije, oseti dobro u svojoj zemlji, kad slusa ovakve kao Ilic? Pa da se jos plasimo da ne ispadnemo separatisti?!?!?!

Po toj logici, Ilic, koji nije iz Beograda, nema pravo da bude poslanik u skupstini i ne bi smeo da izadje iz Cacka!

Kaznjavajte ovakve dok nije kasno!!!!

velja

pre 15 godina

A u tom njegovom "resornom" kontekstu sta znaci "hriscanski praznik" - mislio sam da se radi o danu drzavnosti drzave koja nije samo hriscanska. Poruka da drugi nisu drzavljani ili pravi drzavljani - da se otcepe mozda oni koji nisu jer ovo implicira da ovo nije njihova drzava. Je li to Velja priziva?

Velibor

pre 15 godina

Ovome se mora stati na put, odmah i sad, posle ce biti kasno!! Fasizam je ponovo digao glavu i niko normalan ne sme da cuti, moramo svi dignuti svoj glas. Tacno je mislio to sto je rekao, jer mi ne lici na nekog ko ne prica ono sto misli.

Aleksandar

pre 15 godina

Nase gore list Rodja Blagojevic je smenjen, A obicni poslanik Velimir Ilic ne moze da bude ni taknut,cak i posle zavrsetka mandata, je ima poslanicki imunitet!

Milan

pre 15 godina

Pa sta ste od Velje drugo ocekivali? I novinara je opalio pa se izvinuo a posle hvalio kako ga je zveknuo da se samo prevrnuo.
Zakon normalno vazi za sve ali jednom pravom politicaru nisu potrebni zakoni da mu kazu kako da se ponasa to bi trebao da zna ali Veljo to nikada nece hteti da zna. Nazalost kod nas takvi jos uvek neke pale i smatraju da su slicni njemu najlafovi, a ne vide koliko takvi cine citavu drzavi i narod smesnim i banalnim. Normalno da Veljo ima i malo karaktera trebao je do sada vec 100 puta da otkaz na sve politicke funkcije ali nema te supstance u njegovom recniku.

Velizar

pre 15 godina

Velimir Ilić je, između ostalog, rekao - citiram: "To je uvreda za sve što je srpsko." Blago li je vama koji verujete njegovom današnjem obrazloženju, ili ne verujete - ali se s ovom citiranom rečenicom slažete...

Aleksandar

pre 15 godina

Rasim Ljajic je jedini koji nesto radi u ovoj zemlji. U stvari pokusava da radi pored ovakvih dzabalebarosa, neradnika, koji direktno i indirektno sprecavaju da uradi nesto za ovu zemlju.
Svaka cast coveku.

A Velja Ilic je covek koji je odavno pokazao da, od kada je na sceni, jedine stvari koje ume su: da psuje, da bije onoga ko mu ne odgovara ili ne odgovara nejgovim principima, dzabalebari, da vredja bez ikakve osnove, da mulja i jos mnogo toga sto vidjamo javno. A ono sto ne vidjamo ne smem ni da pomislim.
Zasto je taj covek jos uvek u politici?

jestira

pre 15 godina

lepo, osuda vlade, ali hajde malo da se pozabavimo slucajem sa pravne tacke gledista. to sto je ilic uradio je u srbiji ZABRANJENO, tako da mu treba ukinuti imunitet, uhapsiti, odrediti pritvor i suditi za izazivanje mrznje. sto se imuniteta tice, u srbiji se on pogresno shvata: u normalnim zemljama imunitet sluzi da kad si ministar, komsija ne moze da te tuzi da je tvoja koza obrstila njegov grm; ali itekako moze da te tuzi ako si ozbiljan prestupnik, kao sto je velimir ilic ozbiljan prestupnik. u bajbok!

Nenad, NS

pre 15 godina

i Velja za ovo dobija platu?!?!?!

od kakve koristi za drzavu on moze biti?! pa apsurdno je da se bavi politikom uopste!

samo je stetu doneo!

moje ime

pre 15 godina

Rasim se naradio ovih godina. Taj čovek je obišao sve ustanove za decu sa posebnim potrebama, po celoj Srbiji.
Da li je ovaj čovek birao koje su ova deca veroispovesti?
Ali Velimir, momče sa bazenom u kući može da nekažnjeno radi šta god hoće, pa i da ovog čoveka vređa na ovaj način.

Ukidanje imuniteta, suđenje i presuda koja zabranjuje dalje bavljenje javnim poslovima.

lija

pre 15 godina

Bolje da ima još Rasima Ljajića, koji više brine o interesima i ugledu Srbije i svih njenim građana nego Velja Ilić. Kada će napokon da se nađe neko ko će naterati Velju da zacuti, prestane da šutira i bruka nas!!

edberg

pre 15 godina

Ako nije tako mislio onda može one koji su digli glas protiv da tuži za kletvu i naravno nešto i zaradi, verujem da bi imao šansu s obzirom na stanje sudstva.

Puko si Veljo i ti i tvoj Kostunica koji preko Mladenovica pokusava da te odbrani. jasan si bio kao dan

pre 15 godina

Puko si Veljo i ti i tvoj Kostunica koji preko Mladenovica pokusava da te odbrani. Jasan si bio kao dan, kao Rasim mi je prijatelj ali... Nisi pomenuo funkciju koja je trebala, po tebi, da potpisepozivnicu. sram e bilo i tebe i onog neobavestenog. Samo se nadam da ce ovaj narod u medjuvremenu da progleda i da vas obojicu sa sve majom kazni na sledecim izborima.

Igor

pre 15 godina

Kad Velja kaze da nije tako mislio, znaci da je i on svestan sta je rekao!!
Samo ne znam kako ce da objasni da je to uvreda za Karadjordja...
Dokle ce taj ”intelektualac” da nas bruka na svim nivoima i samo pokazuje svoju nevaspitanost i neukost. Ne znam sta vise taj covek treba da uradi, pa da zauvek nestane iz politickog i svakog javnog zivota.

Giappe

pre 15 godina

Ovo je izvanredna prilika da drzava pokaze da je sa '90 godinama zavrseno... Taj izgrednik koji šutira, psuje, kune i vredja treba da nestane sa političke scene i zapocne karijeru kao stolar, recimo, ali u zatvoru... makar na kratko! Neka posluzi kao primer za ono sto se ne sme. Dosta nam je sudbina zavisila od takvih...

skandi

pre 15 godina

Ovo se dalo ocekivati od njega. Ali, Veljo, dosta nam je vise sovinistickog podvajanja gradjana nase zemlje!!! I budali je jasno da ti kriterijumi vode u slepu ulicu.

I jos, ne mogu da verujem koliko cinizma ima u onome "moj prijatelj" Rasim Ljajic. Moj Veljo, PRIJATELJI se tretiraju sa MNOGO vise postovanja, a da nam je bar polovina politicara kao Ljajic, gde bi nam bio kraj!! Stidi se! Nadam se da ovo nece proci nekaznjeno.

Pokojni Toza

pre 15 godina

Možda bi trebalo zabraniti Gospodinu Velji Iliću da dolazi u Beograd, nije Beograđanin. Dokle ćemo se deliti na VAS i NAS. Svuda u svetu je normalno da ako imaš državljanstvo jedne zemlje njen si državljanin, a to koje si veroispovesti uopšte nije bitno. I posle ko je za to da se delimo, umesto da smo svi jedinstveni. Neko je uspeo za kratko vreme da nas sve ujedini, a Vi radite totalno suprotno, sram Vas bilo.

slly

pre 15 godina

Zalud briga dragi moji prijatelji, nije Velja ni nacionalista ni sovinista a jos manje fasista tesko da zna sta to sve znaci. Jedno je sigurno da voli novac i moc, naravno da ce sve pokusati da se toga docepa bar jos jedan put. elem klinika nije gotova, valjalo bi zavrsiti zapocete, sto rece Velimir, kako ce pred slavne pretke........

bulat92

pre 15 godina

Ilić nije osramotio skupštinu, on je inkarnacija te i takve skupštine, njen vrh. Oni, u skupštini i oko skuptine imaju najmanje razloga da se zgražavaju nad izjavama ovog siledžije. Toliko je do sada dao povoda da se reaguje, pa ništa. Kao, naš Velja opet preterao.
U skupštini koja je sinonim neznanja i bezobrazluka on je na svom, domaćem terenu. U igri sa preostalih 249 poslanika.

bezobrazluk

pre 15 godina

Cuj,molim te - Vlada osudila Ilicevu izjavu.To je nedovoljno, treba ga izbaciti iz Skupstine. Danas Ilic prica nesto sasvim drugo, kao da su gradjani Srbije juce bili gluvi i glupi pa nisu razumeli sta je rekao. On vredja Srbiju, narod, gradjane, i,sad,puj pike-ne vazi. Zamerke svima koji ga pravdaju, sto znaci da odobravaju njegov bezobrazluk.

Jeremija

pre 15 godina

e, eto je 2025 godina a prva vest na b92 je Ilic koji ispoljava govor mrznje, opet, po milioniti put. Njegov komentar "pa nisam tako mislio". A ja pitam dokle ce vise vise ovaj lik da bude bilo ko ili bilo sta u srpskoj politici?

Djordje

pre 15 godina

Sta drugo ocekivati od licemera zvanog Velja osim da bruka i kompromituje ceo srpski soj, prestani vise Veljo da se bavis tim glupostima i razmisli malo o penziji, dosta si se nafatrirao za dva zivota !

neon

pre 15 godina

To vam je ona balkanska malograđanska logika "On je stvarno dobar čovek iako je Bošnjak". Oni koji to izjavljuju ne vide ništa loše u tome; šta više, misle da su iskazali ljubav i toleranciju. Tako je to u zemlji međ' šljivama. Nije za utehu što ni u susedstvu nije bolje.

A sad zazmurite i recite mi sta vidite!

pre 15 godina

Ljudi, a da li je nekom palo na pamet da radi obavljanja duznosti poslanika u Skupstini, ili Vladi, ili nekom vaznom telu, osoba koja obavlja taj posao mora da bude zdrava? Mislim na to kao kod obavljanja nekih posebno zahtevnih poslova - rad na visini i slicno. Za takve poslove se ide na posebne preglede. Posto je posao poslanika u Skupstini zaista vrlo odgovoran posao - ti ljudi odlucuju o sudbinama miliona - trebalo bi mozda jednom ili dva puta godisnje da idu na neki pregled. Ono sto je vazno za ovaj posao je zdrav razum - dakle, psihijatrijski pregled. Takodje, postoje bolesti koje mogu kao posledicu fizickog poremecaja imati i psihicke poremecaje. Strucnjaci bi morali da utvrde da li ljudi koji sede u Skupstini, odnosno obavljaju ostale izuzetno odgovorne poslove vlasti, ispunjavaju uslove koji im dozvoljavaju zdravo rasudjivanje. Ali, posto je kod nas korupcija i previse ozbiljan poremecaj trebalo bi nekako naci nezavisne strucnjake - ne znam kako, ali mora da ima resenje.

Zaista, nisam sarkastican, niti zelim da budem zloban, ali moguce je da su neki ljudi potpuno neuracunljivi, jer imaju neke zdravstvene poremecaje i jednostavno i pored krajnje dobre namere nisu u stanju da rasudjuju i ponasaju se zdravorazumski. Nemam nikakav stav po ovom pitanju u vezi V. Ilica, ali nekako mi cudno deluje pomisao da su svi ljudi koji sede u Skupstini i koji rade, sta vec sve rade, potpuno pri zdravoj pameti.

Takodje, mozda bi trebalo da u Skupstini sedi neki lekar ili neko iz te profesije ko bi proveravao, ako treba jednog po jednog poslanika, pre pocetka zasedanja Skupstine, da nisu pod uticajem alkohola ili nekih droga. Svasta je moguce i prosto je zabrinjavajuce da zaista moze da dodje do takvih situacija i da takvi ljudi odlucuju o nasim sudbinama, a da nisu bili uracunljivi...

pazarac

pre 15 godina

Ilić napada Ljajića, Omerović Ilića a svi zajedno na vlasti u koaliciji u Novom Pazaru, Sjenici i Prijepolju.

E hajde sad da vidimo...

predsednice, podpresednice

pre 15 godina

Da je ovo stvarno prava drzava, predsednik B.Tadic i podpredsednik M.Cvetkovic sazvali bi POD HITNO SDNICU vladu, da sto prije rese ovaj problem,odnosno da Velju razrese poslnickog mandata.ako se ne uradi tako, za sve one koji su polu srbini i ne Srbi u ovoj drzavi ce biti uskoro dosta tesko ziveti. Ilic takvu izjavu NIJE SMEO dati ni na jednom mestu, kad ono u Skupstini daje izjave, a poslanici cute a neki ga i brane, sto znaci da i oni isto misle.
Predsednice kako to da u jednoj demkratskoj drzavi dozvoljavate ovakve govore mrznjei kako i sta da rade oni gradjani koji NISU CISTI SRBI

pejaNS

pre 15 godina

a zašto ga sad lepo ne uhapsite, osudite i zatvorite, umesto što tu palamudite?
pa zato što bi o'ma išla kontra jer svi imate putera na glavi
zavaravate ovaj narod, sram vas bilo, i njega, i vas

dule

pre 15 godina

srbin sam, i to onaj koji je osetio sva zla proslog rata, izgubio drage ljude, izgubio kucu i koji je od muslimana prezivio i dozivio sve najgore...ali.. ovo sto Ilic radi je sramota.
Ljajic je jedan od retkih umerenih, sirenih, stalozenih i pametnih politicara u ovoj zemlji i zasluzuje samo pohvale za svoj rad.
Dosta vise primitivizma !

Vladan Vuckovic

pre 15 godina

Gospodin Rasim Ljajic je primer politicara koji radi svoj posao. Bilo bi lep da ima vise takvih.
Meni nije jasno da li Velimiru Ilicu smeta sto neko ko nije Srbin poziva na proslavu ili sto poziv nije dosao sa najviseg mesta (Tadic? Cvetkovic?)?
Nadam se da nije ovo prvo.

Ljuba

pre 15 godina

Ja nisam cuo izjavu Velje Ilica ali citajuci vesti i znajuci doticnog sta je sve u stanju da kaze i uradi, nisam iznenadjen i verujem da doticni nije imao nikakvu dobru nameru i da su ga javnost i kolege politicari procitali.
Medjutim mislim da kao i uvek u Srbiji niko nece uraditi svoj deo posla da bi se pokazalo i dokazalo da smo civilizovani i da se zna sta je red!
Prvo gospoda iz administrativnog odbora srbijanskog parlamenta se nece sastati da bi istog tog Ilica lisili poslanickog imuniteta da bi odgovarao za pocinjeno krivicno delo jer javni tuzioce, ili kako se vec zove, nece ni uputiti takav zahtev odboru. Drugo i da ga uputi, sto prevazilazi sveru naucne fantastike, nece svoji na svoga bez obzira kojem bratstvu pripadaju! E zbog toga je Srbija jos u mraku i bice jos dugo, daleko smo od Evrope iako ni ta Evropa nije idealna kako to iz srbijanske perspektive izgleda...naprotiv!

Aca Znalac

pre 15 godina

Nekim personama ne da nije mesto u politickom zivotu zemlje nego im je mesto iza resetaka. Biti politicar u Srbiji je blago receno vise nego biti Bog, tako to dozivljavaju ne samo pojedinci nego vecina u nasoj narodnoj skupstini. Takvi sebi daju za pravo da govore, a da rade sta hoce to se vec transparentno vidi na svakom mestu i u svakoj prilici. Tako i gore pomenuti moze da govori sta hoce i da misli da smo svi mi budakle i kreteni. Pa g-dine nije bas tako i to se vidi posle vasih reci sledila je, a nadam se i sledi veca i opsirnija rasprava o vasim pravima. Narode ne cutite vise.