Korupcija u Crnoj Gori brine Brisel

Podgorica -- Portparolka evropskog komesara za proširenje Kristina Nađ izjavila je za podgorički list Dan da crnogorska mafija zabrinjava Brisel.

Izvor: FoNet, Dan
Pošaljite komentar
 1. Politika je kao i santa leda, veći deo je pod vodom i ne vidi se.
  (Dako, 31. januar 2009 16:59)

  # Link komentara

 2. I to je demokratija, imati mogućnost za davanje intervjua Danu... Bez obzira da li se radi o Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj ili kome drugom, ali je primetna velika, čak zabrinjavajuća arogancija i često obezvredjujući odnos u izjavama visokih, pa i manje visokih funkcionera Evropske unije. Nažalost, po nekada se takva ponašanja graniče sa insistiranjem na bezpogovornoj poniznosti. Veliko je pitanje koliko je politički, a i na svaki drugi način, korektno iznositi zvanične stavove u nezvaničnoj formi i na problematičnom nivou. Ne verujem da bi bilo dobro shvaćeno obrnuto ponašanje, da neko sa Balkana u Briselu paušalno govori o nedovoljnim ili pogrešnim aktivnostima organa Unije. I da pritom izabere sagovornika koji budućnost Evrope ne vidi u udruživanju. S vremena na vreme su zvaničnici EU upitno dobronamerni, pitanje je da li neoprezno ili ciljano i smišljeno.
  (Milan, 31. januar 2009 17:32)

  # Link komentara

 3. Kad god se glasno zakuka na korupciju, mafiju i nespremnost vlasti za borbu protiv njih, u pozadini je neki veliki interes. Srbija je do skoro žestoko bila na tapetu, i spolja i iznutra, no bez obzira na insistiranja na "većem stepenu zakonitosti i transparentnosti" Naftna industrija je prodata Rusima, pa je naglo popustio i pritisak legalista. U Crnoj Gori je sada raspisana dokapitalizacija sa mogućnošću kupovine Elektroprivrede, i ponovo isti tonovi, korupcija na svim nivoima, neefikasna država...Izgleda da će ponovo Rusi...
  (Eskim, 31. januar 2009 19:29)

  # Link komentara