Utorak, 16.12.2008.

01:05

Policija pretukla studenta?

Policija podnela prekršajnu prijavu protiv mladića koji tvrdi da ga je brutalno pretukla. Ministar Dačić traži da se ispita da li je bilo prekoračenja sile.

Izvor: B92

Policija pretukla studenta? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

d

pre 15 godina

Hej zakuni se da je onaj nalaz pisan rukom :-)
salu na stranu
eee 21i vek, kompjuteri ne postoje, primitivci biju ljude kako ko hoce, politicari lazu i rade sta hoce, a 21i je vek eeeeeeeeee

Posmatrac

pre 15 godina

Ne sme se skretati tema sa srzi price. To da li je on bio pijan, da li nije stao, to sve nije bitno. NJEGA JE PRETUKLA POLICIJA O CEMU POSTOJE SVEDOCI. NJEGA SU TERALI DA KLECI I BILI GA. Neko i dalje brani policiju?

bok

pre 15 godina

Treba tražiti ostavku Načelnika I svih koji su bili na dužnosti taj dan.Podsećanja radi Načelnik je kriv zato što je takve ljude postavio na dužnost i zato što ih nije dobro procenio da nisu sposobni da rade po zakonu,znači nije sposoban da obavlja svoju dužnost i netreba dozvoliti da nesposobni oficiri policije sutra odu na odgovornije položaje u MUP-u kad nisu sposobni da rukovode sa nekoliko policajaca....OSTAVKA ODMAH!!!!....uopšte nije bitno dali je taj momak prošao kroz crvrno svetlo ili dali je bio pijan...jednostavno nedamo da nas biju!!!

DeKOb

pre 15 godina

Da li smo toliki likovi, da nismo u stanju da kao drzava razresimo ovakav slucaj? Policija je davno potrosila poverenje gradjana. Ne mozete tuci nikoga, jer je to protivzakonito, pogotovu ako ste od drzave placeni da zakon sprovodite.

jedan od mnogih

pre 15 godina

Siledzijama u uniformama policije adekvatne kazne za pokusaj ubistva!
A nesavesnom vozacu, za voznju pod dejstvom alkohola, oduzeti vozacku dozvolu na neko vreme!
Bez istinske pravde, uvek cemo se samo igrati zakona i drzave. A takva drzava je neozbiljna i ne zasluzuje da postoji!

Q

pre 15 godina

pa sta i da je vozio u alkoholisanom stanju i nije stao na zaustavljanje strumfova , nisu imali pravo da ga pretuku .
Stop policijskoj drzavi!

NoviSad

pre 15 godina

OK, hajde sada da probamo da hladnije glave sagledamo šta smo ovde imali:
a) vozača koji se napio, pa bez blama seo za volan. Da je "overio" putnike koji na stanici čekaju autobus, danas bismo pljuvali po policiji koja ne radi svoj posao;
b) vozača koji je prošao pored patrole i "nije video" da ga zaustavljaju... Govoriću u svoje ime: vozim dvadesetak godina, moje mišljenje o saobraćajnoj policiji je u ovom momentu nebitno, ali NIKADA nisam prošao pored patrole, a da nisam bio 300% siguran da li me zaustavljaju ili ne. Nisi ih video? Sorry, Nemanja, ali ne verujem ti. Sam si mi dao povod da sumnjam da te je 0.84 promila okuražilo da dodaš gas i skreneš u slepu ulicu;
c)vozača za koga postoji vrlo realna mogućnost da je pokušao da izbegne patrolu bekstvom. Iz istih 0.84 promila razloga, slutim da postoji mogućnost da Nemanja nije baš bio cvećka. Da je bio 100% trezan, bio bih 3000% na njegovoj strani;
d) policiju za koju postoji realna mogućnost da je prekoračila ovlašćenja. Po ovom pitanju, simpatije su mi apsolutno na leđima na kojima se slomio pendrek, uz opasku da verovatno ne postoji nijedna država na planeti u kojoj panduri ne bi ubili boga u svakome ko pokuša da beži od patrole.

Uglavnom... Ako su povrede zaista ozbiljne (superveštačenje... recimo na VMA?), policajce bi, naravno, trebalo kazniti po najkraćem mogućem postupku. Mlađanom Nemanji bi, međutim, bez obzira na to što je dobio batine, trebalo zabraniti vožnju do kraja ovog života i u tri sledeće reinkarnacije, za primer svim ostalim pametnjakovićima koji misle da je skroz OK popiti pa sesti za volan, makar i u relaciji od dve ulice. Ako se pride utvrdi (rekonstrukcija, recimo) i da je morao da vidi patrolu i uprkos tome pokušao da pobegne, dodati mu na gomilu i maksimalnu kaznu po osnovu bekstva od službenog lica.

Buca

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da neko jos moze da brani postupke ovih policajaca! Pa ako je i neko izgubio drago bice zbog neke pijane budale, to ne znaci da moze, da SME da se izivljava na drugoj osobi!!!!Grcka se danima ne smiruje zbog divljackog postupka policije a kod nas...svi cute jer se plase. Niko ne sme da pisne, e Srbijo dokle si stigla?! Da oni koji treba da te stite (policija, lekari) se ponasaju kao bogovi i maltretiraju kako koga stignu zbog svojih frustracija i kompleksa! Veliki su to "junaci". Naoruzani i sestorica protiv jednog! Boze, u sta se ova zemlja pretvori!

*bane*

pre 15 godina

* Ako je ova vest od pre nekoliko dana desilo se u međuvremenu još bar 100 takvih slučajeva, a da niko ne zna i ne sme da zna , jer bo . . . .

Biljana

pre 15 godina

Protiv sam svakog nasilja naravno i strashno je ako je ovo tacno. Ali jos nisu svi detalji utvrdjeni, a takodje me iritira kada se brze bolje zeli prikazati kako je sve isto kao u 90-im i slicna prica. Ovde dosta stvari jos nisu jasne, i trebalo bi pazljivo izvestavati.

Serafina

pre 15 godina

Ovo je sramota za ovu Srbiju. Očigledno je dokaz da nikada nismo ni izlazili iz 90-tih, čim nam policajci kojima se usladila moć, koja im navodno pruža uniforma dele pravdu. Naši bi morali pod hitno da se uče od zapada i da se pre primanja osoba na posao radi test ličnosti, jer očigledno to su sve isfrustirane osobe. Nikada ne bi doživeli od policajca Skotland Jarda ovakvo manijakalno ponašanje prema omladini. Ministar treba da podnese ostavku, a ti policajci da se otkriju i osude na 10 godina...

Lazar

pre 15 godina

Najgore od svega ovoga je to sto se oni izivljavaju na nesposobnima a ignorisu one prema kojima treba tako da se ponasaju. Ovo malo narko dilera i slicnih kriminalaca sto ima po Arandjelovcu i Mladenovcu policija ne sme da dira, oni rade sta im je volja dok obicne gradjane rado maltretiraju.

A jos zanimljivije je da su ti ispadi ucestaliji od kako su dosli brojni pripadnici MUPa sa Kosova posle povlacenja '99.

Miki

pre 15 godina

'Alo bre ljudi, ko od Vas moze da veruje u pricu nekoga ko je seo za volan sa izmerenih 0.84 promila alkohola u krvi, dva sata nakon incidenta!?!? Da li Vi shvatate da ovde nije bio u pitanju mali saobracajni prekrsaj, nego tezak prekrsaj. Da li Vi verujete da su policajci poceli da se okupljaju specijalno da bi tukli alkoholicara ispred njegove kuce, i onda se razbezali kad mu se pojavi otac?
Ponovicu jos jednom, posto vidim da vecina to lagano preskace, imao je 0.84 promila alkohola u krvi skoro dva sata nakon incidenta, sto znaci da je u vreme incidenta imao sasvim sigurno dobro preko 1.
Nema opravdanja ako je bilo koji od policajaca prekoracio ovlascenja u ovom slucaju i zapoceo tucu, ali ako je alkoholisan vozac odbio da stane (kao sto jeste), ubrzao voznju da bi stigao do kuce, i verovatno usao u obracun sa nekim od policajaca, onda mi je u potpunosti jasno zasto je izvukao u toj tuci deblji kraj.
Imam jako losa iskustva sa policijom. Bio sam nekoliko puta pretucen, prvi put 9-og marta. Ali... Ali mi nikada nije palo na pamet da sednem za volan mrtav pijan, izazovem incident, i onda zovem medije da bih skrenuo paznju sa pocetnog problema.
JA sam potpuno ubedjen da je lik odbio da stane, kada je kontrola pokusavala da ga zaustavi. Da je ubrzao kako bi stigao do kuce i zastite oca, koji eto i iz teksta vidimo ima kontakte sa "budzama" a Vi i dalje verujete da se on, u potpuno pijanom stanju, ponasao kako kaze da se ponasao...

Bojan

pre 15 godina

Ma da, totalno slucajno je pretucen.. Nesmatram sebe agresivnim, ali ono sto cu reci ce me demantovati, toliko puta sam vozeci auto, imao zelju da i ja premlatim "jadnog studenta", koji ne staje na stop znak, crveno svetlo, pesacki prelaz, ne daje migavce i ostalo, a na kraju te opsuje kada mu signaliziras na njegovu bahatost. Toliko.

vlada

pre 15 godina

Policija kod nas izgleda zeli da izazove nerede kao u Grckoj. Koliko ja znam policija za 2 minuta moze da sazna ko je sve tukao tog decka. U svakoj polic. stanici postoji evidencija ko je dezuran kad i koliko. Tako da je zasnati ko je ucesnik veoma lako uraditi.
Ali izgleda nama trebaju neredi kao u Grackoj. Treba pitiai njihovog ministra sa misli o takvim neredima.

Vladeta

pre 15 godina

Шта год да је урадио, не може да постоји оправдање за линч. Такав полицајац мора добити отказ па на робију, симпле ас тхат.

Norman

pre 15 godina

Strasno, meni se nesto slicno desilo pre jedno desetak godina ... na srecu sa manje batina ali mnogo verbalnih brutalnosti ... "by the way" to se desilo u Zrenjaninu. Moja jedina "greska" je bila to sto mi se Yugo pokvario bas ispred zgrade SUP-a. Tada je iz zgrade izasao veoma pijani dezurni policajac i maltretirao me dobrih sat vremena. To je bilo ono ludo ratno vreme pa bi tuzba protiv policije bila prilicno besmislena mada potpuno opravdana a njihovo bahato ponasanje nije bilo nista nenormalno.
Problem nase policije je to sto oni ne shvataju da su se vremena promenila i da je njihova jedina svrha da sluze gradjane - pa cak i kad pijani sednu za volan. Policajac je tu da te iskljuci iz saobracaja za tvoje dobro i to sve uz osmeh. Sila koja se eventualno primenjuje mora biti minimalna moguca i veoma kontrolisana tako da ne povredi uhapsenog.
Imao sam prilike nedavno da neformalno razgovaram sa nekim policajcima i bio sam veoma neprijatno iznenadjen njihovom bahatoscu. Oni sve te brutalnosti pravdaju time sto navodno "nemogu u napred znati" ko je taj koga zaustavljaju ... pa ga onda za svaki slucaj prebiju a onda razgovaraju ...
Bas zato sto su policajci i zato sto su placeni da nas cuvaju (nasim novcem) treba ih tako strogo kazniti tako da kad neki policajac sledeci put izvuce pendrek da nekog udari prvo mora da se preslisa 20 puta dali je sve po "PS"-u, proba da nadje neko drugo resenje pa tek onda ako su sve druge opcije iscrpljenje da ga upotrebi.

mickos

pre 15 godina

Samo... Skupicemo i mi pare da kupimo uniforme za NASU policiju, kad se setimo da formiramo drzavu, ako nas uopste ima, tj.ako je neko od nas zasluzuje!!!

Dragan

pre 15 godina

Javnost je prestala da postavlja pitanje ko je ubio Ranka Panica? Jedna smrt je prebrzo zaboravljena, dok je tako ovakve stvari ce se ponavljati

ns posmatrac

pre 15 godina

Sto se tice prebijanja - decko treba da odogovara kod sudije za prekrsanje zato sto je vozio u pijanom stanju.
A "gospoda Policiajci" treba leo suspendovati pa sa krivicnom prijavom kod sudije. Pa kada im se utvrdi krivica - otkaz i zatvor.

Građanin

pre 15 godina

Pa i da nije stao na znak STOP i sve i da nije stao na njihovo zaustavljenje otkuda im pravo da to rade???? Da li je to za očekivati ako ne staneš na znaku predviđenom za stajanje da te izmlate do potresa mozga. Sramota, sve ih treba pohapsiti.

goran

pre 15 godina

Vrlo jednostavno kakav narod takva i vlast. Kad se povampirio Dačić i SPS samo pokazuje da nije sve rešeno 5. oktobra a ovo vam je samo dodatak. Pa milicija samo radi svoj posao kao i devedesetih. I samo još jedan dodatak nemislim da je "jadno dete" nevino jer ako je mogao da gura baklju bilo kome u usta nebitno dali je policajac u pitanju onda treba da bude i kažnjen a slažem se da takav isti aršin treba da važi za sve pa bi se vrlo brzo stvari dovele u red.

joj

pre 15 godina

nacvrckani momak je osornim pandurima nesto bezobrazno rekao, mozda i jako bezobrazno, a mozda i nije, mozda i nije rekao nista.
tako da su ga isprebijali.
ako nije rekao nista, onda je to strasno.
ako je rekao nesto jako bezobrazno, onda je to isto strasno. nije manje strasno.
policija je organ reda, ne licne osvete. oni bi trebalo da su obuceni da ostanu mirni i pribrani. da ne shvataju licno. da privedu izgrednika, obezbede bezbednost...

Milos Ristic

pre 15 godina

Upravo sam obrisao preveliki tekst za ovaj komentar. Medjutim, toliko toga ima da se kaze o svim vidovima brutalnosti nase policije, narocito o slucajevima prevencije kriminala.
Ovaj momak je najverovatnije stradao iz dva moguca razloga: 1.Bili su nekulturni i on im je odgovorio (realno posto je i on bio pijan) 2.Pomislili su da je neko drugi i odmah krenuli da ga mlate kako bi završio u bolnici gde bi mu kasnije potvrdili identitet DNK analizom

Ko radi taj gresi, ali deluje da nasa policija samo to i radi. Licno bih voleo da vidim da i oni mogu da stradaju za namerne greske na svom poslu.
Dinkic je uveo telefon za prijavljivanje PDV neplatisa. Zasto ne bismo mogli da uvedemo telefon za prijavljivanje nesavesnih policajaca.

Milos

pre 15 godina

Bilo bi korisno da novinari B92 istraze fenomen laznih policajaca koji krstare Beogradom i Srbijom i koji pokusavaju da upadnu gradjanima u stanove i da ih opljackaju. Ako Vam se neko predstavi kao policajac obavezno zahtevajte da Vam pokaze znacku, broj znacke, sliku i sluzbenu legitimaciju. Nikoga ne pustajte u stan bez naloga. Ako Vam se bilo sta ucini sumnjivo odmah zovite stanicu policije u Vasem mestu, ili na Vasoj opstini, i prijavite da su lazni policajci pokusali da Vam upadnu u stan. Ti lazni policajci obicno operisu u civilu i imaju obicaj da gradjanima masu ispred nosa nekakvim laznim plasticnim karticama. Naravno,nece Vam dozvoliti da vidite sta na tim laznjacima pise, vec ce Vam samo njima mahati ispred nosa. Tako da ako naletite na takve razbojnike odmah zovite policiju!

Aleksadnar

pre 15 godina

Decko je pretucen i tu prestaje svaka prica. Ako ga nije pretukla policija onda se mora reci ko je? Inace kada sam u istu policijsku stanicu u Aranđelovcu otišao da prijavim da mi je obijen auto i tamo zatekao jos 5 ljudi sa istim problemom receno mi je da oni ne mogu da urade nista ukoliko je šteta ispod 150 evra ???? Ali zato da prebiju nekoga mogu bez problema.
I te gluposti "ako se utvrdi" sta tu ima da se utvrđuje. Rečeno je da su tu bila 2 ili 3 automobila policije. Policijska stanica u Aranđelovcu ima 6-7 automobila, videcemo koliko ce im vremena trebati da identifikuju koja tri od tih 7 su bili tu to vece.

Sima Kosmos

pre 15 godina

Čudna priča. Pijanog vozača zaustavlja nekoliko par policajaca, onda stiže pojačanje od njih - koliko? 6? - i kreće da ga bije bez ikakvog povoda i razloga? Ali se uplaše kad mu naiđe otac? I sve to rade misleći da priča neće izaći u javnost? Jedno je kad policijac, ili par njih, maltretira nekoga. Drugo je kad se navodno skupljaju u rulju i biju. Nelogično.

milica

pre 15 godina

Nemanju znam licno i ne mogu da verujem da je on bilo koga isprovocirao a kamoli policiju... sta je tako strasno uradio da su oni morali tako da reaguju. To ne lici na njega. U nasoj policiji se sve zna samo sto svi cute jer je ovo mali grad.
ARANDJELOVCANKA

studentnijezapaliozito

pre 15 godina

Svi pokazatelji "veselih devedesetih" su tu:
silan patriJotizam,
"Veliko" rusko-srpsko prijateljstvo,
pojedini sugradjani nikad bogatiji i bahatiji,
obracuni podzemlja,
dinar koji je stabilan(a svaki dan nove novcanice),
materijalne privilegije tzv. poslovnih lidera u drzavnim firmama, koje niko niti hoce niti moze kontrolisati,
korupcija na extremnom nivou,
SPS ponovo na vlasti u Beogradu,
policija koja stiti krimose i bije studente!

Sta josh?!
Jedino niko da kaze- DOSTA!

Milan

pre 15 godina

Eh, kad bi B92 mogao sve ove slucajeve ovako da istice na vestima! Ne dozvolite da ova vest zastari, molim vas. Ponavljajte je iz dana u dan i brukajte MUP dok ne utuve u glavu da ne smeju ovakve stvari da se desavaju jer ce posledice biti za sve njih! Ti policajci su mislili da mogu da izubijaju covek i da se nista nece desiti. Da su znali da ce se dici prasina nikad ne bi smeli to da urade. Taj nivo treba da dostignemo i sve ce biti u redu.

protoss

pre 15 godina

Zastrasujuce je sto nasa policija ima dil sa kriminalcima, a tretiraju obicne gradjane kao najgore kriminalce. Pa svi smo videli izraz lica i retoriku nacelnika policije. Covek umesto da podnese ostavku prica kako nema saznanja. Njega prvog treba proveriti, sta vozi, sta ima od imovine, sta mu deca voze i gde letuje. Nismo mi grci, da imamo dovoljno samosvesti da se ujedinjeni obracunamo sa tim batinasima i njihovim sefovima. Svi problemi koje ova napacena zemlja ima krecu iz drzavnih institucija.

KOME SE ZALITI?

pre 15 godina

Mene je pre 4 meseca u bulevaru revolucije, gde inace i zivim, fizicki izmaltretirao neki policajac u civilu sa raskopcanom kosuljom i zlatnim lancem zato sto sam dao licnu kartu ali ne i vozacku dozvolu. Na kraju mi je oteo torbicu, sve pobaco iz nje i sam uzeo vozacku. Jedino sto ja uopste nisam ni bio u saobracaju! Bio sam obican pesak pored svojih uredno parkiranih i zakljucanih kola, na dozvoljenom parking mestu. Lik me je bukvalno bacio na kola, davio itd. E sad, ja nisam ni znao kome mogu da se zalim a nisam ni imao neke vidljive povrede, pa sam zakljucio da bi sve bilo uzaludno. Bilo bi dobro da ljudi znaju koja su im prava u takvim situacijama, nadoknade i tome slicno. Pa kad pocnu da ostaju bez posla ili kad drzava zbog njih pocne da placa odstete, da vidimo kako ce se ponasati.

srx

pre 15 godina

Ovakve stvari se desavaju u cijelom svijetu. Policajci su reagovali protivzakonito. Ipak, prije nego sto se odmah povuce pitanje crvenih Beretki razmislite da su i oni ljudi koji su izlozeni grubostima ulice svakodnevno. Mozda je policajac koji je udario momka izgubio nekoga u saobracajnoj nesreci prouzrokovanoj od nekoga ko je imao 0,8 promila?

Mozda je policajac poludio zato sto je mlad momak koji mrtav pijan umjesto da proseta kuci(u tako malom gradu) uzme auto mrtav hladan i prosisa pored policijske kontrole! Mozda! Pogledajte reakcije policije sirom svijeta kad neki pijani momak igorise kontrolu i ima 0,8 u krvi!!! Dodajte malo Balkana i imate slucaj koji komentarisemo. Momak mora u zatvor pod hitno!!! Takodje se policajci moraju suspendovati pod hitno!!! Nazalost.

Boris

pre 15 godina

Ovde su dve stvari zastrašujuće.
Ono što svi gledaju jeste da je policija prebila studenta, što je nedopustivo i to je već rečeno u svim komentarima.
A šta ćemo što je student bio pijan za volanom? Šta da je pregazio i ubio nekoga u takvom stanju? Izgleda da ni žrtva nije baš jagnje. Treba policajci da odgovaraju, to je sigurno, ali i student zbog voženje u pijanom stanju. Ne sme se ništa zaboraviti!

Voja

pre 15 godina

Ove godine se desila saobracajna nesreca u jednom od problematicnih pariskih predgradja gde su se policijska kola sudarila sa nekom decom na skuteru. Deca su izginula a istog momenta su skocili i gradjani i gradonacelnik tog predgradja. Cak su i sami obezbedjivali mesto nesrece dok nisu dosli novinari da sve snime da policija kasnije ne bi manipulisala polozajem vozila, tragovima kocenja... Sve je bilo propraceno i neredima jer se tim ljudima smucilo policijsko izivljavanje.
A u Srbiji policija ima "licence to kill". Niko se vise ne pita kako je smrtno prebijen onaj radikal, ko je tukao ljude u klubu "BIGZ", sta je bilo sa onim likom sto je naredio bacanje zvezdinih navijaca sa tribina u "Pioniru"... Devedesete & policija u Srbiji su naravno zbornik zla i brutalnosti pa ne bih sad o tome. Makar studenti treba da se mobilisu i da pokazu da makar neko ima gradjanske svesti.

Dejan4you

pre 15 godina

Pitanje je sta se krije iza ovoga. Lichno sumnjam da je pretuchen zbog alkohola. Svi Policajci moraju biti strogo kaznjeni a nacelnik u slucaju da se taj dogadjaj ne rasvetli mora biti suspendovan. Boze pravde

Miroslav Đukić

pre 15 godina

Batinaše, ako je ovo tačno, odmah van iz policije! Onda neka krivično odgovaraju, pa neka odleže malo kaznu. Posle, treba da idu da mlate žito, za drugi posao nisu.

zora dowty

pre 15 godina

Ovo sto se deshava u Srbiji nije uopste nelogicno.Bahatost vlasti koja traje godinama ubila je u gradjanima svaki pokusaj otpora. U Beogradu sam bila prisutna kad je trolebus po cichi zimi jednostavno proshao stanicu a da nije stao, a narod je samo nemo posmatrao... mladi nasilnik sedi u vozilu rashirenih nogu i niko ne mozhe da prodje, ali ipak svi cute i niko ga ne opominje. Na ovim banalnim primerima vidimo koliko su gradjani samo postali nemi posmatrachi nepravdi i demonstracija sile na svakom koraku. Alo, narode , gde vam je gradjanska svest???? Kako ste mogli da gledate kako mladica tuku i da se ne meshate??!! Zivela sam dugo na zapadu i naucila da se covek postuje, da je policija tu da stiti gradjane i da se svaka nepravda mora prijaviti nadleznima koji je ispravljaju jer im je to posao...avaj, narode, stoko (sto rek'o pok. Zoran Radmilovic) probudite se i dignite glave.
PS: Dragi Nemanja, drzi se ! Srdacan pozdrav tebi i tvojim roditeljima i zelja da uspete u borbi za pravdu.

Nix

pre 15 godina

Nisu ni u Novom Sadu mnogo bolji. Uhvatili su lopova koji je obijao kola i ubili boga u njemu, moj otac bio očevidac, sa još dosta komšija. Ne kažem da lopovi treba da se šetkaju i da im se persira, ali ovaj je već bio vezan lisicama, pa su se na njemu izređali njih 4-ca.

Što se tiče studenta, pa, u Atini su se sad skoro digli neki studenti na proteste, ako se ne varam...

MIRKO

pre 15 godina

Sta je tu nejasno? SPS je ponovo preuzeo policiju. Opet cemo imati policiju koja stiti vlast i bije narod. Samo jos malo dok se SPS dobro ucvrsti na vlasti i u policiji.

shone

pre 15 godina

na sajtu studenata FON-a www.puskice.org je organizovana peticija, koju ce studenti FON-a uputiti ministru policije... Da se suspenduju i gone ovi policajci, kao i da se smeni nacelnik arandjelovacke policije...

Miloš

pre 15 godina

Izgleda da ovakvi slučajevi postaju svakodevnica. Mediji su jako bitni u ovakvim situacijama jer ne ostavljaju vremena da se namontira neka priča po kojoj bi ispalo da je "pijani huligan" napao policiju i sl. Daleko smo mi od sveta i vremena izgleda...

The Blue

pre 15 godina

Eh,
tipična taktika neinformisanosti, dok se pod pritiskom javnog mnjenja ne utvrde identiteti siledžija sakrivenih iza policijskih znački. Takvi razbojnici u uniformama iz unutrašnjosti su tokom demokratskih protesta opozicije dopremani autobusima u Beograd.
Reforma, čišćenje Policije od takvih i primena zakona su jedino rešenje!

Viktor

pre 15 godina

Milicija je odveka volela da prebija koga stigne po Srbiji. Koliko samo puta su batine dobili gazde lokala, gosti lokala, ljudi koji igrom slucaja nisu imali ID sa sobom, demonstranti itd. Razlog ovakok ponasanja milicije je jednostavan. Narod cuti, niko se ne buni. Da se ovako nesto desilo u Grckoj ili naprimer Francuskoj vec bi se vodile ulicne borbe sa doticnima. Onda ne verujem da ne bi odgovarali za svoje postupke divljastva. Druga stvar za koju se niko ne pita je korumpiranost milicije. U njoj su, barem kod mene u gradu, provereni dileri narkotika, dileri kradenim kolima, svakim danom ih vidjamo kako sede sa lokalnim mafijasiama, neretko i u uniformama. Drze ilegalni prevoz ljudi mini busevima itd. Ceo grad to zna, vidi, gleda, niko ne reaguje. Najveci problem Srbije i jesu razne sluzbe DB-a, milicija i kriminal. Normalno, u svemu tome ucestvuju i politicari, oni su glavni krivci za ovako ponasanje. Za ove policajce treba odrezati kaznu zatvora od po 5 godina i jednostavno resiti problem svakog sledeceg kome padne na pamet slicno, a bez razloga. Ali kod nas jos ne odgovaraju ni oni koji su brutalno pretukli coveka jer je bio na demonstracijama nakon cega je preminuo.

sju

pre 15 godina

Zastrasujuce! Sasvim je ocigledo, cak i kroz ovaj primer brutalnosti, da reforme i demokratija u Srbiji posustaju. Da li ce se ovo zavrsiti samo na nasim komentarima? Samo na medijskim osudama? Samo na lekarskom izvestaju? Samo na izjavi da "ne postoje saznanja"? Uveren sam da bi demokratska i kriticka javnost neke zapadne zemlje izasla na ulice i trazila polaganje racuna za ovu brutalnost!

neverovatnimiki

pre 15 godina

Mislim da je ovo sramota sta radi policija.Ovo je trend koji u s
Srbiji traje vekovima. Mislim da bi jedna od tekovina 21.veka trebalo da bude da se nasilje izivljavanje policije zaustavi.

Kraja

pre 15 godina

“Mi nemamo saznanja da su službenici ove policijske stanice primenili upotrebu sile..."
...inace uvek prijave lepo kad nekog izubijaju na ulici PO SLUZBENOJ DUZNOSTI..sve sa brojevima znacki..

veggen

pre 15 godina

Kada banda navijaca lupa izloge i gadja policiju kamenjem, niko ni pendrek da potegne, ali zato nemaju problema da se istresu na neko nesrecno dete... Nadam se da ce roditelji uspeti da isteraju slucaj na videlo i da ce odgovorni platiti barem duplo nego sto su zasluzili.

Miro

pre 15 godina

I meni se nešto slično desilo ali nisam ništa preduzeo i sada se kajem i kajaču se celog života što nisam tužio policajca koji me je udario samo zato što nisam imao ličnu kartu kod sebe.

I zato savetujem Nemanji da bude uporan i da tuži policajce koji su ga pretukli ne samo zbog sebe već i zbog drugih koji će možda proći još i gore od njega.

Nisam protiv policije i smatram da većina časno i požrtvovano radi svoj posao ali da im ugled kvare pojedinci koji su u policiji samo zato da se iživljavju.

Apelujem i i na časne policajce da ne štite te huligane u uniformi kako im ne bi sramotili i blatili njihovu profesiju.

montoja

pre 15 godina

Ovo se desava svuda u svetu ali samo u pravdoljubivoj i nebeskoj Srbiji nema reakcije, nema solidarnosti i na kraju nema kazne za krivce. Nema pravde, samo pravo jacega i nasilje.

zika grujic

pre 15 godina

nije moguce da sest [6] policajaca biju po Arandjelovcu a da u policiji ne znaju da su se oni pojavili u tom gradu, a jos su tu bila i dva vozila sa tablicama policije. Ko u to moze da poveruje, a pritom odmah znaju ko vozi malo pripit. U redu da ga fizicki savladaju, ali kada je vec na kolenima onda je to licno i osvetoljubivo ni malo profesionalno. Meni deluje da su svi bili pijani.

Gradjanin

pre 15 godina

More odmah otkaz nacelniku Arandjelovacke policije pod hitnooo! Onda reci hocete li se sami prijaviti ko je pa da se udalje iz sluzbe i krivicno gone svi ucesnici. Momak povredjeni neka tuzi drzavu Srbiju i dobije korektnu odstetu. To je najblazi scenarijo kako bi trebalo bar da bude.

Nenad

pre 15 godina

U Šumadiji se nešto opasno kuva. Za očekivati je da ovakvih događaja bude, na žalost, i više. Zašto? Zato jer policija tamo očigledno ne radi svoj posao, što je dokazano kod promocije Peščanika u Aranđelovcu. Kakva policija, takvi i građani, po Topoli i Aranđelovcu po saobraćajniim znacima su često kukasti krstovi, mladi ljudi idu da brane Mladićevog "školskog", i tu policija nema potrebe da reaguje, ali zato mora da se zavede strah običnim građanima. Izgleda da u tom delu Srbije jedino ako se učlanite u "Naše" Vladimira Vladimiroviča, za vas nema problema, onda možete šta hoćete i pravila ne važe.

rajko

pre 15 godina

Ajde sada komentari "boze kakva drzava... samo u srbiji" i tako dalje...

aman desavaju se ovakve stvari i ovde u NY-u gde sam ja.

RAZLIKA JE DA SE O TOME NAPRAVI VELIKA FRKA I SV MEDIJE NE DAJU MIRA NACELNIKU POLICIJE DOK NEKO NE BUDE ODGOVARAN!!!!

Jasno otkrivenje slucaja i kazen ili ostavka nacelnika policije!

tamo daleko

pre 15 godina

Ovo je jedna od posledica cinjenice da za hiljade slicnih slucajeva koji su se ranije dogodili niko iz policije nije na odogovarajuci nacin odgovarao (setite se sta se desilo Vuku Draskovicu i njegovoj zeni kada su bili uhapseni, sta se dogodilo momku koji je nosio lutku Milosevica u zatvorskoj uniformi, setite se sta smo govoril kada se milicija izivljavala nad pojedinim demonstrantima krajem devedesetih, a da ne govorim o nebrojanim licnim iskustvim i anegdotama ljudi koji nisu nikad ni dospeli u javnost).
Sto je vrlo vazno i interesantno, danas ce ljudi iz policije vise da se nerviraju sto je ovaj slucaj dosao u medije nego sto se on uopste i dogodio. Pa ce se javiti pitanja: Da li je to stvaro bila milicija, da li novinar preteruje, da li je momak ipak bio kriv za nesto a o organizaciji i odgovornosti policije, radu utrasnjih sluzbi kontrole, politickih Vs strucnih prelamanja, malo ce biti reci unutar prostorija MUP-a, a jos manje dela.

Југослав

pre 15 godina

У земљи Србији,ако се нешто и мења полако-полиција остаје иста! Част ретким изузецима али већина полицајаца користи службену значку,униформу и пендрек за бестијално иживљавање над грађанима! Погледајте само шта се десило овом момку?Био пијан,возио аутомобил,није стао... у реду.Лисице,трежњење,казна,забрана управљања возилом три месеца и то је то.Зашто пребијати момка,па да ли су они нормални?! Очигледно да нису.Необразовани,некултурни а при томе и садисти.Сетите се пребијања људи на демонстрацијама,пребијања студената,навијача,мистериозних случајева умирања у станицама на информативним разговорима...
Јел неко некад одговарао?Наравно да није!Врана врани очи не вади.
Срамно је то каква структура људи нас "чува" и сраман је начин на који то обављају!

Gagi

pre 15 godina

Ko su ti ljudi koji treba da nas štite ? Ja se odavno ne osećam bezbedno. Šta da očekuješ kad se policija iživljava na slučajnim prolaznicima. Nikad ovde neće biti bolje.

Miroslav

pre 15 godina

Ovako više ne sme!
Višak alkohola u krvi ne može da bude razlog da policija brutalno pretuče mladića. Lokalni šef policije se ponaša zastrašujuće. Čovek nema saznanja!!? Policajce koji su učestvovali u prebijanju treba suspendovati a odgovorne smeniti. Policija nije utočište za krvopije!

bezimena

pre 15 godina

Strašno je ponovo videti policiju da se iživljava kao u "najslavnije" doba crveno-crne koalicije! Vinovnike ovog teškog povredjivanja treba kazniti posebno strogo!

Djordje

pre 15 godina

Posto je pokrenuta samo "unutrasnja istraga," treba ocekivati da se pociniocima nece dogoditi nista. Ili mozda bude i neki orden od Ivice, ko u Slobino doba? Ako ih se sete za dan bezbednosti -- sete....

Bata Lule

pre 15 godina

Da smo mi sad pametni, trebali bi da organizujemo proteste sirom Srbije, u znak podrske kolegi studentu. Da studenti izadju i naprave jedan miran veliki protest, i da pokazemo nasem ministru, kako nam je dosta bilo da nas policija(a posebno pod komandom SPS-a) prebija! Studentski protest! Ko se slaze, neka preporuci!

mozes me zvati kako god hoces

pre 15 godina

Ovo je vec neko pitao, ali nije lose da se pitanje ponovi?
Na koliko godina treba osuditi ove policajce, na 10? Kao i onoga malog huligana?
Jel za njih vazne isti arsini?
Pijanog vozaca da tuce njih nekoliko? Je li to manji zlocin nego tesko ozledjivanje policajca na tribinama? Ko je njih snimao?
Ajde sada, delite pravdu kao sto ste delili onom detetu.

Bata Lule

pre 15 godina

Da smo mi sad pametni, trebali bi da organizujemo proteste sirom Srbije, u znak podrske kolegi studentu. Da studenti izadju i naprave jedan miran veliki protest, i da pokazemo nasem ministru, kako nam je dosta bilo da nas policija(a posebno pod komandom SPS-a) prebija! Studentski protest! Ko se slaze, neka preporuci!

mozes me zvati kako god hoces

pre 15 godina

Ovo je vec neko pitao, ali nije lose da se pitanje ponovi?
Na koliko godina treba osuditi ove policajce, na 10? Kao i onoga malog huligana?
Jel za njih vazne isti arsini?
Pijanog vozaca da tuce njih nekoliko? Je li to manji zlocin nego tesko ozledjivanje policajca na tribinama? Ko je njih snimao?
Ajde sada, delite pravdu kao sto ste delili onom detetu.

Miroslav

pre 15 godina

Ovako više ne sme!
Višak alkohola u krvi ne može da bude razlog da policija brutalno pretuče mladića. Lokalni šef policije se ponaša zastrašujuće. Čovek nema saznanja!!? Policajce koji su učestvovali u prebijanju treba suspendovati a odgovorne smeniti. Policija nije utočište za krvopije!

rajko

pre 15 godina

Ajde sada komentari "boze kakva drzava... samo u srbiji" i tako dalje...

aman desavaju se ovakve stvari i ovde u NY-u gde sam ja.

RAZLIKA JE DA SE O TOME NAPRAVI VELIKA FRKA I SV MEDIJE NE DAJU MIRA NACELNIKU POLICIJE DOK NEKO NE BUDE ODGOVARAN!!!!

Jasno otkrivenje slucaja i kazen ili ostavka nacelnika policije!

Miro

pre 15 godina

I meni se nešto slično desilo ali nisam ništa preduzeo i sada se kajem i kajaču se celog života što nisam tužio policajca koji me je udario samo zato što nisam imao ličnu kartu kod sebe.

I zato savetujem Nemanji da bude uporan i da tuži policajce koji su ga pretukli ne samo zbog sebe već i zbog drugih koji će možda proći još i gore od njega.

Nisam protiv policije i smatram da većina časno i požrtvovano radi svoj posao ali da im ugled kvare pojedinci koji su u policiji samo zato da se iživljavju.

Apelujem i i na časne policajce da ne štite te huligane u uniformi kako im ne bi sramotili i blatili njihovu profesiju.

Gradjanin

pre 15 godina

More odmah otkaz nacelniku Arandjelovacke policije pod hitnooo! Onda reci hocete li se sami prijaviti ko je pa da se udalje iz sluzbe i krivicno gone svi ucesnici. Momak povredjeni neka tuzi drzavu Srbiju i dobije korektnu odstetu. To je najblazi scenarijo kako bi trebalo bar da bude.

Југослав

pre 15 godina

У земљи Србији,ако се нешто и мења полако-полиција остаје иста! Част ретким изузецима али већина полицајаца користи службену значку,униформу и пендрек за бестијално иживљавање над грађанима! Погледајте само шта се десило овом момку?Био пијан,возио аутомобил,није стао... у реду.Лисице,трежњење,казна,забрана управљања возилом три месеца и то је то.Зашто пребијати момка,па да ли су они нормални?! Очигледно да нису.Необразовани,некултурни а при томе и садисти.Сетите се пребијања људи на демонстрацијама,пребијања студената,навијача,мистериозних случајева умирања у станицама на информативним разговорима...
Јел неко некад одговарао?Наравно да није!Врана врани очи не вади.
Срамно је то каква структура људи нас "чува" и сраман је начин на који то обављају!

KOME SE ZALITI?

pre 15 godina

Mene je pre 4 meseca u bulevaru revolucije, gde inace i zivim, fizicki izmaltretirao neki policajac u civilu sa raskopcanom kosuljom i zlatnim lancem zato sto sam dao licnu kartu ali ne i vozacku dozvolu. Na kraju mi je oteo torbicu, sve pobaco iz nje i sam uzeo vozacku. Jedino sto ja uopste nisam ni bio u saobracaju! Bio sam obican pesak pored svojih uredno parkiranih i zakljucanih kola, na dozvoljenom parking mestu. Lik me je bukvalno bacio na kola, davio itd. E sad, ja nisam ni znao kome mogu da se zalim a nisam ni imao neke vidljive povrede, pa sam zakljucio da bi sve bilo uzaludno. Bilo bi dobro da ljudi znaju koja su im prava u takvim situacijama, nadoknade i tome slicno. Pa kad pocnu da ostaju bez posla ili kad drzava zbog njih pocne da placa odstete, da vidimo kako ce se ponasati.

veggen

pre 15 godina

Kada banda navijaca lupa izloge i gadja policiju kamenjem, niko ni pendrek da potegne, ali zato nemaju problema da se istresu na neko nesrecno dete... Nadam se da ce roditelji uspeti da isteraju slucaj na videlo i da ce odgovorni platiti barem duplo nego sto su zasluzili.

tamo daleko

pre 15 godina

Ovo je jedna od posledica cinjenice da za hiljade slicnih slucajeva koji su se ranije dogodili niko iz policije nije na odogovarajuci nacin odgovarao (setite se sta se desilo Vuku Draskovicu i njegovoj zeni kada su bili uhapseni, sta se dogodilo momku koji je nosio lutku Milosevica u zatvorskoj uniformi, setite se sta smo govoril kada se milicija izivljavala nad pojedinim demonstrantima krajem devedesetih, a da ne govorim o nebrojanim licnim iskustvim i anegdotama ljudi koji nisu nikad ni dospeli u javnost).
Sto je vrlo vazno i interesantno, danas ce ljudi iz policije vise da se nerviraju sto je ovaj slucaj dosao u medije nego sto se on uopste i dogodio. Pa ce se javiti pitanja: Da li je to stvaro bila milicija, da li novinar preteruje, da li je momak ipak bio kriv za nesto a o organizaciji i odgovornosti policije, radu utrasnjih sluzbi kontrole, politickih Vs strucnih prelamanja, malo ce biti reci unutar prostorija MUP-a, a jos manje dela.

zika grujic

pre 15 godina

nije moguce da sest [6] policajaca biju po Arandjelovcu a da u policiji ne znaju da su se oni pojavili u tom gradu, a jos su tu bila i dva vozila sa tablicama policije. Ko u to moze da poveruje, a pritom odmah znaju ko vozi malo pripit. U redu da ga fizicki savladaju, ali kada je vec na kolenima onda je to licno i osvetoljubivo ni malo profesionalno. Meni deluje da su svi bili pijani.

Kraja

pre 15 godina

“Mi nemamo saznanja da su službenici ove policijske stanice primenili upotrebu sile..."
...inace uvek prijave lepo kad nekog izubijaju na ulici PO SLUZBENOJ DUZNOSTI..sve sa brojevima znacki..

Djordje

pre 15 godina

Posto je pokrenuta samo "unutrasnja istraga," treba ocekivati da se pociniocima nece dogoditi nista. Ili mozda bude i neki orden od Ivice, ko u Slobino doba? Ako ih se sete za dan bezbednosti -- sete....

Boris

pre 15 godina

Ovde su dve stvari zastrašujuće.
Ono što svi gledaju jeste da je policija prebila studenta, što je nedopustivo i to je već rečeno u svim komentarima.
A šta ćemo što je student bio pijan za volanom? Šta da je pregazio i ubio nekoga u takvom stanju? Izgleda da ni žrtva nije baš jagnje. Treba policajci da odgovaraju, to je sigurno, ali i student zbog voženje u pijanom stanju. Ne sme se ništa zaboraviti!

bezimena

pre 15 godina

Strašno je ponovo videti policiju da se iživljava kao u "najslavnije" doba crveno-crne koalicije! Vinovnike ovog teškog povredjivanja treba kazniti posebno strogo!

Nenad

pre 15 godina

U Šumadiji se nešto opasno kuva. Za očekivati je da ovakvih događaja bude, na žalost, i više. Zašto? Zato jer policija tamo očigledno ne radi svoj posao, što je dokazano kod promocije Peščanika u Aranđelovcu. Kakva policija, takvi i građani, po Topoli i Aranđelovcu po saobraćajniim znacima su često kukasti krstovi, mladi ljudi idu da brane Mladićevog "školskog", i tu policija nema potrebe da reaguje, ali zato mora da se zavede strah običnim građanima. Izgleda da u tom delu Srbije jedino ako se učlanite u "Naše" Vladimira Vladimiroviča, za vas nema problema, onda možete šta hoćete i pravila ne važe.

Gagi

pre 15 godina

Ko su ti ljudi koji treba da nas štite ? Ja se odavno ne osećam bezbedno. Šta da očekuješ kad se policija iživljava na slučajnim prolaznicima. Nikad ovde neće biti bolje.

Viktor

pre 15 godina

Milicija je odveka volela da prebija koga stigne po Srbiji. Koliko samo puta su batine dobili gazde lokala, gosti lokala, ljudi koji igrom slucaja nisu imali ID sa sobom, demonstranti itd. Razlog ovakok ponasanja milicije je jednostavan. Narod cuti, niko se ne buni. Da se ovako nesto desilo u Grckoj ili naprimer Francuskoj vec bi se vodile ulicne borbe sa doticnima. Onda ne verujem da ne bi odgovarali za svoje postupke divljastva. Druga stvar za koju se niko ne pita je korumpiranost milicije. U njoj su, barem kod mene u gradu, provereni dileri narkotika, dileri kradenim kolima, svakim danom ih vidjamo kako sede sa lokalnim mafijasiama, neretko i u uniformama. Drze ilegalni prevoz ljudi mini busevima itd. Ceo grad to zna, vidi, gleda, niko ne reaguje. Najveci problem Srbije i jesu razne sluzbe DB-a, milicija i kriminal. Normalno, u svemu tome ucestvuju i politicari, oni su glavni krivci za ovako ponasanje. Za ove policajce treba odrezati kaznu zatvora od po 5 godina i jednostavno resiti problem svakog sledeceg kome padne na pamet slicno, a bez razloga. Ali kod nas jos ne odgovaraju ni oni koji su brutalno pretukli coveka jer je bio na demonstracijama nakon cega je preminuo.

montoja

pre 15 godina

Ovo se desava svuda u svetu ali samo u pravdoljubivoj i nebeskoj Srbiji nema reakcije, nema solidarnosti i na kraju nema kazne za krivce. Nema pravde, samo pravo jacega i nasilje.

shone

pre 15 godina

na sajtu studenata FON-a www.puskice.org je organizovana peticija, koju ce studenti FON-a uputiti ministru policije... Da se suspenduju i gone ovi policajci, kao i da se smeni nacelnik arandjelovacke policije...

Miki

pre 15 godina

'Alo bre ljudi, ko od Vas moze da veruje u pricu nekoga ko je seo za volan sa izmerenih 0.84 promila alkohola u krvi, dva sata nakon incidenta!?!? Da li Vi shvatate da ovde nije bio u pitanju mali saobracajni prekrsaj, nego tezak prekrsaj. Da li Vi verujete da su policajci poceli da se okupljaju specijalno da bi tukli alkoholicara ispred njegove kuce, i onda se razbezali kad mu se pojavi otac?
Ponovicu jos jednom, posto vidim da vecina to lagano preskace, imao je 0.84 promila alkohola u krvi skoro dva sata nakon incidenta, sto znaci da je u vreme incidenta imao sasvim sigurno dobro preko 1.
Nema opravdanja ako je bilo koji od policajaca prekoracio ovlascenja u ovom slucaju i zapoceo tucu, ali ako je alkoholisan vozac odbio da stane (kao sto jeste), ubrzao voznju da bi stigao do kuce, i verovatno usao u obracun sa nekim od policajaca, onda mi je u potpunosti jasno zasto je izvukao u toj tuci deblji kraj.
Imam jako losa iskustva sa policijom. Bio sam nekoliko puta pretucen, prvi put 9-og marta. Ali... Ali mi nikada nije palo na pamet da sednem za volan mrtav pijan, izazovem incident, i onda zovem medije da bih skrenuo paznju sa pocetnog problema.
JA sam potpuno ubedjen da je lik odbio da stane, kada je kontrola pokusavala da ga zaustavi. Da je ubrzao kako bi stigao do kuce i zastite oca, koji eto i iz teksta vidimo ima kontakte sa "budzama" a Vi i dalje verujete da se on, u potpuno pijanom stanju, ponasao kako kaze da se ponasao...

srx

pre 15 godina

Ovakve stvari se desavaju u cijelom svijetu. Policajci su reagovali protivzakonito. Ipak, prije nego sto se odmah povuce pitanje crvenih Beretki razmislite da su i oni ljudi koji su izlozeni grubostima ulice svakodnevno. Mozda je policajac koji je udario momka izgubio nekoga u saobracajnoj nesreci prouzrokovanoj od nekoga ko je imao 0,8 promila?

Mozda je policajac poludio zato sto je mlad momak koji mrtav pijan umjesto da proseta kuci(u tako malom gradu) uzme auto mrtav hladan i prosisa pored policijske kontrole! Mozda! Pogledajte reakcije policije sirom svijeta kad neki pijani momak igorise kontrolu i ima 0,8 u krvi!!! Dodajte malo Balkana i imate slucaj koji komentarisemo. Momak mora u zatvor pod hitno!!! Takodje se policajci moraju suspendovati pod hitno!!! Nazalost.

MIRKO

pre 15 godina

Sta je tu nejasno? SPS je ponovo preuzeo policiju. Opet cemo imati policiju koja stiti vlast i bije narod. Samo jos malo dok se SPS dobro ucvrsti na vlasti i u policiji.

Voja

pre 15 godina

Ove godine se desila saobracajna nesreca u jednom od problematicnih pariskih predgradja gde su se policijska kola sudarila sa nekom decom na skuteru. Deca su izginula a istog momenta su skocili i gradjani i gradonacelnik tog predgradja. Cak su i sami obezbedjivali mesto nesrece dok nisu dosli novinari da sve snime da policija kasnije ne bi manipulisala polozajem vozila, tragovima kocenja... Sve je bilo propraceno i neredima jer se tim ljudima smucilo policijsko izivljavanje.
A u Srbiji policija ima "licence to kill". Niko se vise ne pita kako je smrtno prebijen onaj radikal, ko je tukao ljude u klubu "BIGZ", sta je bilo sa onim likom sto je naredio bacanje zvezdinih navijaca sa tribina u "Pioniru"... Devedesete & policija u Srbiji su naravno zbornik zla i brutalnosti pa ne bih sad o tome. Makar studenti treba da se mobilisu i da pokazu da makar neko ima gradjanske svesti.

Nix

pre 15 godina

Nisu ni u Novom Sadu mnogo bolji. Uhvatili su lopova koji je obijao kola i ubili boga u njemu, moj otac bio očevidac, sa još dosta komšija. Ne kažem da lopovi treba da se šetkaju i da im se persira, ali ovaj je već bio vezan lisicama, pa su se na njemu izređali njih 4-ca.

Što se tiče studenta, pa, u Atini su se sad skoro digli neki studenti na proteste, ako se ne varam...

The Blue

pre 15 godina

Eh,
tipična taktika neinformisanosti, dok se pod pritiskom javnog mnjenja ne utvrde identiteti siledžija sakrivenih iza policijskih znački. Takvi razbojnici u uniformama iz unutrašnjosti su tokom demokratskih protesta opozicije dopremani autobusima u Beograd.
Reforma, čišćenje Policije od takvih i primena zakona su jedino rešenje!

Dejan4you

pre 15 godina

Pitanje je sta se krije iza ovoga. Lichno sumnjam da je pretuchen zbog alkohola. Svi Policajci moraju biti strogo kaznjeni a nacelnik u slucaju da se taj dogadjaj ne rasvetli mora biti suspendovan. Boze pravde

NoviSad

pre 15 godina

OK, hajde sada da probamo da hladnije glave sagledamo šta smo ovde imali:
a) vozača koji se napio, pa bez blama seo za volan. Da je "overio" putnike koji na stanici čekaju autobus, danas bismo pljuvali po policiji koja ne radi svoj posao;
b) vozača koji je prošao pored patrole i "nije video" da ga zaustavljaju... Govoriću u svoje ime: vozim dvadesetak godina, moje mišljenje o saobraćajnoj policiji je u ovom momentu nebitno, ali NIKADA nisam prošao pored patrole, a da nisam bio 300% siguran da li me zaustavljaju ili ne. Nisi ih video? Sorry, Nemanja, ali ne verujem ti. Sam si mi dao povod da sumnjam da te je 0.84 promila okuražilo da dodaš gas i skreneš u slepu ulicu;
c)vozača za koga postoji vrlo realna mogućnost da je pokušao da izbegne patrolu bekstvom. Iz istih 0.84 promila razloga, slutim da postoji mogućnost da Nemanja nije baš bio cvećka. Da je bio 100% trezan, bio bih 3000% na njegovoj strani;
d) policiju za koju postoji realna mogućnost da je prekoračila ovlašćenja. Po ovom pitanju, simpatije su mi apsolutno na leđima na kojima se slomio pendrek, uz opasku da verovatno ne postoji nijedna država na planeti u kojoj panduri ne bi ubili boga u svakome ko pokuša da beži od patrole.

Uglavnom... Ako su povrede zaista ozbiljne (superveštačenje... recimo na VMA?), policajce bi, naravno, trebalo kazniti po najkraćem mogućem postupku. Mlađanom Nemanji bi, međutim, bez obzira na to što je dobio batine, trebalo zabraniti vožnju do kraja ovog života i u tri sledeće reinkarnacije, za primer svim ostalim pametnjakovićima koji misle da je skroz OK popiti pa sesti za volan, makar i u relaciji od dve ulice. Ako se pride utvrdi (rekonstrukcija, recimo) i da je morao da vidi patrolu i uprkos tome pokušao da pobegne, dodati mu na gomilu i maksimalnu kaznu po osnovu bekstva od službenog lica.

sju

pre 15 godina

Zastrasujuce! Sasvim je ocigledo, cak i kroz ovaj primer brutalnosti, da reforme i demokratija u Srbiji posustaju. Da li ce se ovo zavrsiti samo na nasim komentarima? Samo na medijskim osudama? Samo na lekarskom izvestaju? Samo na izjavi da "ne postoje saznanja"? Uveren sam da bi demokratska i kriticka javnost neke zapadne zemlje izasla na ulice i trazila polaganje racuna za ovu brutalnost!

Miloš

pre 15 godina

Izgleda da ovakvi slučajevi postaju svakodevnica. Mediji su jako bitni u ovakvim situacijama jer ne ostavljaju vremena da se namontira neka priča po kojoj bi ispalo da je "pijani huligan" napao policiju i sl. Daleko smo mi od sveta i vremena izgleda...

Milan

pre 15 godina

Eh, kad bi B92 mogao sve ove slucajeve ovako da istice na vestima! Ne dozvolite da ova vest zastari, molim vas. Ponavljajte je iz dana u dan i brukajte MUP dok ne utuve u glavu da ne smeju ovakve stvari da se desavaju jer ce posledice biti za sve njih! Ti policajci su mislili da mogu da izubijaju covek i da se nista nece desiti. Da su znali da ce se dici prasina nikad ne bi smeli to da urade. Taj nivo treba da dostignemo i sve ce biti u redu.

Bojan

pre 15 godina

Ma da, totalno slucajno je pretucen.. Nesmatram sebe agresivnim, ali ono sto cu reci ce me demantovati, toliko puta sam vozeci auto, imao zelju da i ja premlatim "jadnog studenta", koji ne staje na stop znak, crveno svetlo, pesacki prelaz, ne daje migavce i ostalo, a na kraju te opsuje kada mu signaliziras na njegovu bahatost. Toliko.

studentnijezapaliozito

pre 15 godina

Svi pokazatelji "veselih devedesetih" su tu:
silan patriJotizam,
"Veliko" rusko-srpsko prijateljstvo,
pojedini sugradjani nikad bogatiji i bahatiji,
obracuni podzemlja,
dinar koji je stabilan(a svaki dan nove novcanice),
materijalne privilegije tzv. poslovnih lidera u drzavnim firmama, koje niko niti hoce niti moze kontrolisati,
korupcija na extremnom nivou,
SPS ponovo na vlasti u Beogradu,
policija koja stiti krimose i bije studente!

Sta josh?!
Jedino niko da kaze- DOSTA!

Građanin

pre 15 godina

Pa i da nije stao na znak STOP i sve i da nije stao na njihovo zaustavljenje otkuda im pravo da to rade???? Da li je to za očekivati ako ne staneš na znaku predviđenom za stajanje da te izmlate do potresa mozga. Sramota, sve ih treba pohapsiti.

protoss

pre 15 godina

Zastrasujuce je sto nasa policija ima dil sa kriminalcima, a tretiraju obicne gradjane kao najgore kriminalce. Pa svi smo videli izraz lica i retoriku nacelnika policije. Covek umesto da podnese ostavku prica kako nema saznanja. Njega prvog treba proveriti, sta vozi, sta ima od imovine, sta mu deca voze i gde letuje. Nismo mi grci, da imamo dovoljno samosvesti da se ujedinjeni obracunamo sa tim batinasima i njihovim sefovima. Svi problemi koje ova napacena zemlja ima krecu iz drzavnih institucija.

milica

pre 15 godina

Nemanju znam licno i ne mogu da verujem da je on bilo koga isprovocirao a kamoli policiju... sta je tako strasno uradio da su oni morali tako da reaguju. To ne lici na njega. U nasoj policiji se sve zna samo sto svi cute jer je ovo mali grad.
ARANDJELOVCANKA

zora dowty

pre 15 godina

Ovo sto se deshava u Srbiji nije uopste nelogicno.Bahatost vlasti koja traje godinama ubila je u gradjanima svaki pokusaj otpora. U Beogradu sam bila prisutna kad je trolebus po cichi zimi jednostavno proshao stanicu a da nije stao, a narod je samo nemo posmatrao... mladi nasilnik sedi u vozilu rashirenih nogu i niko ne mozhe da prodje, ali ipak svi cute i niko ga ne opominje. Na ovim banalnim primerima vidimo koliko su gradjani samo postali nemi posmatrachi nepravdi i demonstracija sile na svakom koraku. Alo, narode , gde vam je gradjanska svest???? Kako ste mogli da gledate kako mladica tuku i da se ne meshate??!! Zivela sam dugo na zapadu i naucila da se covek postuje, da je policija tu da stiti gradjane i da se svaka nepravda mora prijaviti nadleznima koji je ispravljaju jer im je to posao...avaj, narode, stoko (sto rek'o pok. Zoran Radmilovic) probudite se i dignite glave.
PS: Dragi Nemanja, drzi se ! Srdacan pozdrav tebi i tvojim roditeljima i zelja da uspete u borbi za pravdu.

Miroslav Đukić

pre 15 godina

Batinaše, ako je ovo tačno, odmah van iz policije! Onda neka krivično odgovaraju, pa neka odleže malo kaznu. Posle, treba da idu da mlate žito, za drugi posao nisu.

ns posmatrac

pre 15 godina

Sto se tice prebijanja - decko treba da odogovara kod sudije za prekrsanje zato sto je vozio u pijanom stanju.
A "gospoda Policiajci" treba leo suspendovati pa sa krivicnom prijavom kod sudije. Pa kada im se utvrdi krivica - otkaz i zatvor.

Sima Kosmos

pre 15 godina

Čudna priča. Pijanog vozača zaustavlja nekoliko par policajaca, onda stiže pojačanje od njih - koliko? 6? - i kreće da ga bije bez ikakvog povoda i razloga? Ali se uplaše kad mu naiđe otac? I sve to rade misleći da priča neće izaći u javnost? Jedno je kad policijac, ili par njih, maltretira nekoga. Drugo je kad se navodno skupljaju u rulju i biju. Nelogično.

vlada

pre 15 godina

Policija kod nas izgleda zeli da izazove nerede kao u Grckoj. Koliko ja znam policija za 2 minuta moze da sazna ko je sve tukao tog decka. U svakoj polic. stanici postoji evidencija ko je dezuran kad i koliko. Tako da je zasnati ko je ucesnik veoma lako uraditi.
Ali izgleda nama trebaju neredi kao u Grackoj. Treba pitiai njihovog ministra sa misli o takvim neredima.

neverovatnimiki

pre 15 godina

Mislim da je ovo sramota sta radi policija.Ovo je trend koji u s
Srbiji traje vekovima. Mislim da bi jedna od tekovina 21.veka trebalo da bude da se nasilje izivljavanje policije zaustavi.

Norman

pre 15 godina

Strasno, meni se nesto slicno desilo pre jedno desetak godina ... na srecu sa manje batina ali mnogo verbalnih brutalnosti ... "by the way" to se desilo u Zrenjaninu. Moja jedina "greska" je bila to sto mi se Yugo pokvario bas ispred zgrade SUP-a. Tada je iz zgrade izasao veoma pijani dezurni policajac i maltretirao me dobrih sat vremena. To je bilo ono ludo ratno vreme pa bi tuzba protiv policije bila prilicno besmislena mada potpuno opravdana a njihovo bahato ponasanje nije bilo nista nenormalno.
Problem nase policije je to sto oni ne shvataju da su se vremena promenila i da je njihova jedina svrha da sluze gradjane - pa cak i kad pijani sednu za volan. Policajac je tu da te iskljuci iz saobracaja za tvoje dobro i to sve uz osmeh. Sila koja se eventualno primenjuje mora biti minimalna moguca i veoma kontrolisana tako da ne povredi uhapsenog.
Imao sam prilike nedavno da neformalno razgovaram sa nekim policajcima i bio sam veoma neprijatno iznenadjen njihovom bahatoscu. Oni sve te brutalnosti pravdaju time sto navodno "nemogu u napred znati" ko je taj koga zaustavljaju ... pa ga onda za svaki slucaj prebiju a onda razgovaraju ...
Bas zato sto su policajci i zato sto su placeni da nas cuvaju (nasim novcem) treba ih tako strogo kazniti tako da kad neki policajac sledeci put izvuce pendrek da nekog udari prvo mora da se preslisa 20 puta dali je sve po "PS"-u, proba da nadje neko drugo resenje pa tek onda ako su sve druge opcije iscrpljenje da ga upotrebi.

Aleksadnar

pre 15 godina

Decko je pretucen i tu prestaje svaka prica. Ako ga nije pretukla policija onda se mora reci ko je? Inace kada sam u istu policijsku stanicu u Aranđelovcu otišao da prijavim da mi je obijen auto i tamo zatekao jos 5 ljudi sa istim problemom receno mi je da oni ne mogu da urade nista ukoliko je šteta ispod 150 evra ???? Ali zato da prebiju nekoga mogu bez problema.
I te gluposti "ako se utvrdi" sta tu ima da se utvrđuje. Rečeno je da su tu bila 2 ili 3 automobila policije. Policijska stanica u Aranđelovcu ima 6-7 automobila, videcemo koliko ce im vremena trebati da identifikuju koja tri od tih 7 su bili tu to vece.

Milos Ristic

pre 15 godina

Upravo sam obrisao preveliki tekst za ovaj komentar. Medjutim, toliko toga ima da se kaze o svim vidovima brutalnosti nase policije, narocito o slucajevima prevencije kriminala.
Ovaj momak je najverovatnije stradao iz dva moguca razloga: 1.Bili su nekulturni i on im je odgovorio (realno posto je i on bio pijan) 2.Pomislili su da je neko drugi i odmah krenuli da ga mlate kako bi završio u bolnici gde bi mu kasnije potvrdili identitet DNK analizom

Ko radi taj gresi, ali deluje da nasa policija samo to i radi. Licno bih voleo da vidim da i oni mogu da stradaju za namerne greske na svom poslu.
Dinkic je uveo telefon za prijavljivanje PDV neplatisa. Zasto ne bismo mogli da uvedemo telefon za prijavljivanje nesavesnih policajaca.

Milos

pre 15 godina

Bilo bi korisno da novinari B92 istraze fenomen laznih policajaca koji krstare Beogradom i Srbijom i koji pokusavaju da upadnu gradjanima u stanove i da ih opljackaju. Ako Vam se neko predstavi kao policajac obavezno zahtevajte da Vam pokaze znacku, broj znacke, sliku i sluzbenu legitimaciju. Nikoga ne pustajte u stan bez naloga. Ako Vam se bilo sta ucini sumnjivo odmah zovite stanicu policije u Vasem mestu, ili na Vasoj opstini, i prijavite da su lazni policajci pokusali da Vam upadnu u stan. Ti lazni policajci obicno operisu u civilu i imaju obicaj da gradjanima masu ispred nosa nekakvim laznim plasticnim karticama. Naravno,nece Vam dozvoliti da vidite sta na tim laznjacima pise, vec ce Vam samo njima mahati ispred nosa. Tako da ako naletite na takve razbojnike odmah zovite policiju!

joj

pre 15 godina

nacvrckani momak je osornim pandurima nesto bezobrazno rekao, mozda i jako bezobrazno, a mozda i nije, mozda i nije rekao nista.
tako da su ga isprebijali.
ako nije rekao nista, onda je to strasno.
ako je rekao nesto jako bezobrazno, onda je to isto strasno. nije manje strasno.
policija je organ reda, ne licne osvete. oni bi trebalo da su obuceni da ostanu mirni i pribrani. da ne shvataju licno. da privedu izgrednika, obezbede bezbednost...

Lazar

pre 15 godina

Najgore od svega ovoga je to sto se oni izivljavaju na nesposobnima a ignorisu one prema kojima treba tako da se ponasaju. Ovo malo narko dilera i slicnih kriminalaca sto ima po Arandjelovcu i Mladenovcu policija ne sme da dira, oni rade sta im je volja dok obicne gradjane rado maltretiraju.

A jos zanimljivije je da su ti ispadi ucestaliji od kako su dosli brojni pripadnici MUPa sa Kosova posle povlacenja '99.

Vladeta

pre 15 godina

Шта год да је урадио, не може да постоји оправдање за линч. Такав полицајац мора добити отказ па на робију, симпле ас тхат.

Dragan

pre 15 godina

Javnost je prestala da postavlja pitanje ko je ubio Ranka Panica? Jedna smrt je prebrzo zaboravljena, dok je tako ovakve stvari ce se ponavljati

Biljana

pre 15 godina

Protiv sam svakog nasilja naravno i strashno je ako je ovo tacno. Ali jos nisu svi detalji utvrdjeni, a takodje me iritira kada se brze bolje zeli prikazati kako je sve isto kao u 90-im i slicna prica. Ovde dosta stvari jos nisu jasne, i trebalo bi pazljivo izvestavati.

Buca

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da neko jos moze da brani postupke ovih policajaca! Pa ako je i neko izgubio drago bice zbog neke pijane budale, to ne znaci da moze, da SME da se izivljava na drugoj osobi!!!!Grcka se danima ne smiruje zbog divljackog postupka policije a kod nas...svi cute jer se plase. Niko ne sme da pisne, e Srbijo dokle si stigla?! Da oni koji treba da te stite (policija, lekari) se ponasaju kao bogovi i maltretiraju kako koga stignu zbog svojih frustracija i kompleksa! Veliki su to "junaci". Naoruzani i sestorica protiv jednog! Boze, u sta se ova zemlja pretvori!

Q

pre 15 godina

pa sta i da je vozio u alkoholisanom stanju i nije stao na zaustavljanje strumfova , nisu imali pravo da ga pretuku .
Stop policijskoj drzavi!

Posmatrac

pre 15 godina

Ne sme se skretati tema sa srzi price. To da li je on bio pijan, da li nije stao, to sve nije bitno. NJEGA JE PRETUKLA POLICIJA O CEMU POSTOJE SVEDOCI. NJEGA SU TERALI DA KLECI I BILI GA. Neko i dalje brani policiju?

jedan od mnogih

pre 15 godina

Siledzijama u uniformama policije adekvatne kazne za pokusaj ubistva!
A nesavesnom vozacu, za voznju pod dejstvom alkohola, oduzeti vozacku dozvolu na neko vreme!
Bez istinske pravde, uvek cemo se samo igrati zakona i drzave. A takva drzava je neozbiljna i ne zasluzuje da postoji!

Serafina

pre 15 godina

Ovo je sramota za ovu Srbiju. Očigledno je dokaz da nikada nismo ni izlazili iz 90-tih, čim nam policajci kojima se usladila moć, koja im navodno pruža uniforma dele pravdu. Naši bi morali pod hitno da se uče od zapada i da se pre primanja osoba na posao radi test ličnosti, jer očigledno to su sve isfrustirane osobe. Nikada ne bi doživeli od policajca Skotland Jarda ovakvo manijakalno ponašanje prema omladini. Ministar treba da podnese ostavku, a ti policajci da se otkriju i osude na 10 godina...

DeKOb

pre 15 godina

Da li smo toliki likovi, da nismo u stanju da kao drzava razresimo ovakav slucaj? Policija je davno potrosila poverenje gradjana. Ne mozete tuci nikoga, jer je to protivzakonito, pogotovu ako ste od drzave placeni da zakon sprovodite.

goran

pre 15 godina

Vrlo jednostavno kakav narod takva i vlast. Kad se povampirio Dačić i SPS samo pokazuje da nije sve rešeno 5. oktobra a ovo vam je samo dodatak. Pa milicija samo radi svoj posao kao i devedesetih. I samo još jedan dodatak nemislim da je "jadno dete" nevino jer ako je mogao da gura baklju bilo kome u usta nebitno dali je policajac u pitanju onda treba da bude i kažnjen a slažem se da takav isti aršin treba da važi za sve pa bi se vrlo brzo stvari dovele u red.

bok

pre 15 godina

Treba tražiti ostavku Načelnika I svih koji su bili na dužnosti taj dan.Podsećanja radi Načelnik je kriv zato što je takve ljude postavio na dužnost i zato što ih nije dobro procenio da nisu sposobni da rade po zakonu,znači nije sposoban da obavlja svoju dužnost i netreba dozvoliti da nesposobni oficiri policije sutra odu na odgovornije položaje u MUP-u kad nisu sposobni da rukovode sa nekoliko policajaca....OSTAVKA ODMAH!!!!....uopšte nije bitno dali je taj momak prošao kroz crvrno svetlo ili dali je bio pijan...jednostavno nedamo da nas biju!!!

mickos

pre 15 godina

Samo... Skupicemo i mi pare da kupimo uniforme za NASU policiju, kad se setimo da formiramo drzavu, ako nas uopste ima, tj.ako je neko od nas zasluzuje!!!

*bane*

pre 15 godina

* Ako je ova vest od pre nekoliko dana desilo se u međuvremenu još bar 100 takvih slučajeva, a da niko ne zna i ne sme da zna , jer bo . . . .

d

pre 15 godina

Hej zakuni se da je onaj nalaz pisan rukom :-)
salu na stranu
eee 21i vek, kompjuteri ne postoje, primitivci biju ljude kako ko hoce, politicari lazu i rade sta hoce, a 21i je vek eeeeeeeeee

srx

pre 15 godina

Ovakve stvari se desavaju u cijelom svijetu. Policajci su reagovali protivzakonito. Ipak, prije nego sto se odmah povuce pitanje crvenih Beretki razmislite da su i oni ljudi koji su izlozeni grubostima ulice svakodnevno. Mozda je policajac koji je udario momka izgubio nekoga u saobracajnoj nesreci prouzrokovanoj od nekoga ko je imao 0,8 promila?

Mozda je policajac poludio zato sto je mlad momak koji mrtav pijan umjesto da proseta kuci(u tako malom gradu) uzme auto mrtav hladan i prosisa pored policijske kontrole! Mozda! Pogledajte reakcije policije sirom svijeta kad neki pijani momak igorise kontrolu i ima 0,8 u krvi!!! Dodajte malo Balkana i imate slucaj koji komentarisemo. Momak mora u zatvor pod hitno!!! Takodje se policajci moraju suspendovati pod hitno!!! Nazalost.

Bata Lule

pre 15 godina

Da smo mi sad pametni, trebali bi da organizujemo proteste sirom Srbije, u znak podrske kolegi studentu. Da studenti izadju i naprave jedan miran veliki protest, i da pokazemo nasem ministru, kako nam je dosta bilo da nas policija(a posebno pod komandom SPS-a) prebija! Studentski protest! Ko se slaze, neka preporuci!

mozes me zvati kako god hoces

pre 15 godina

Ovo je vec neko pitao, ali nije lose da se pitanje ponovi?
Na koliko godina treba osuditi ove policajce, na 10? Kao i onoga malog huligana?
Jel za njih vazne isti arsini?
Pijanog vozaca da tuce njih nekoliko? Je li to manji zlocin nego tesko ozledjivanje policajca na tribinama? Ko je njih snimao?
Ajde sada, delite pravdu kao sto ste delili onom detetu.

Boris

pre 15 godina

Ovde su dve stvari zastrašujuće.
Ono što svi gledaju jeste da je policija prebila studenta, što je nedopustivo i to je već rečeno u svim komentarima.
A šta ćemo što je student bio pijan za volanom? Šta da je pregazio i ubio nekoga u takvom stanju? Izgleda da ni žrtva nije baš jagnje. Treba policajci da odgovaraju, to je sigurno, ali i student zbog voženje u pijanom stanju. Ne sme se ništa zaboraviti!

neverovatnimiki

pre 15 godina

Mislim da je ovo sramota sta radi policija.Ovo je trend koji u s
Srbiji traje vekovima. Mislim da bi jedna od tekovina 21.veka trebalo da bude da se nasilje izivljavanje policije zaustavi.

Nix

pre 15 godina

Nisu ni u Novom Sadu mnogo bolji. Uhvatili su lopova koji je obijao kola i ubili boga u njemu, moj otac bio očevidac, sa još dosta komšija. Ne kažem da lopovi treba da se šetkaju i da im se persira, ali ovaj je već bio vezan lisicama, pa su se na njemu izređali njih 4-ca.

Što se tiče studenta, pa, u Atini su se sad skoro digli neki studenti na proteste, ako se ne varam...

Miroslav

pre 15 godina

Ovako više ne sme!
Višak alkohola u krvi ne može da bude razlog da policija brutalno pretuče mladića. Lokalni šef policije se ponaša zastrašujuće. Čovek nema saznanja!!? Policajce koji su učestvovali u prebijanju treba suspendovati a odgovorne smeniti. Policija nije utočište za krvopije!

Miki

pre 15 godina

'Alo bre ljudi, ko od Vas moze da veruje u pricu nekoga ko je seo za volan sa izmerenih 0.84 promila alkohola u krvi, dva sata nakon incidenta!?!? Da li Vi shvatate da ovde nije bio u pitanju mali saobracajni prekrsaj, nego tezak prekrsaj. Da li Vi verujete da su policajci poceli da se okupljaju specijalno da bi tukli alkoholicara ispred njegove kuce, i onda se razbezali kad mu se pojavi otac?
Ponovicu jos jednom, posto vidim da vecina to lagano preskace, imao je 0.84 promila alkohola u krvi skoro dva sata nakon incidenta, sto znaci da je u vreme incidenta imao sasvim sigurno dobro preko 1.
Nema opravdanja ako je bilo koji od policajaca prekoracio ovlascenja u ovom slucaju i zapoceo tucu, ali ako je alkoholisan vozac odbio da stane (kao sto jeste), ubrzao voznju da bi stigao do kuce, i verovatno usao u obracun sa nekim od policajaca, onda mi je u potpunosti jasno zasto je izvukao u toj tuci deblji kraj.
Imam jako losa iskustva sa policijom. Bio sam nekoliko puta pretucen, prvi put 9-og marta. Ali... Ali mi nikada nije palo na pamet da sednem za volan mrtav pijan, izazovem incident, i onda zovem medije da bih skrenuo paznju sa pocetnog problema.
JA sam potpuno ubedjen da je lik odbio da stane, kada je kontrola pokusavala da ga zaustavi. Da je ubrzao kako bi stigao do kuce i zastite oca, koji eto i iz teksta vidimo ima kontakte sa "budzama" a Vi i dalje verujete da se on, u potpuno pijanom stanju, ponasao kako kaze da se ponasao...

Nenad

pre 15 godina

U Šumadiji se nešto opasno kuva. Za očekivati je da ovakvih događaja bude, na žalost, i više. Zašto? Zato jer policija tamo očigledno ne radi svoj posao, što je dokazano kod promocije Peščanika u Aranđelovcu. Kakva policija, takvi i građani, po Topoli i Aranđelovcu po saobraćajniim znacima su često kukasti krstovi, mladi ljudi idu da brane Mladićevog "školskog", i tu policija nema potrebe da reaguje, ali zato mora da se zavede strah običnim građanima. Izgleda da u tom delu Srbije jedino ako se učlanite u "Naše" Vladimira Vladimiroviča, za vas nema problema, onda možete šta hoćete i pravila ne važe.

rajko

pre 15 godina

Ajde sada komentari "boze kakva drzava... samo u srbiji" i tako dalje...

aman desavaju se ovakve stvari i ovde u NY-u gde sam ja.

RAZLIKA JE DA SE O TOME NAPRAVI VELIKA FRKA I SV MEDIJE NE DAJU MIRA NACELNIKU POLICIJE DOK NEKO NE BUDE ODGOVARAN!!!!

Jasno otkrivenje slucaja i kazen ili ostavka nacelnika policije!

veggen

pre 15 godina

Kada banda navijaca lupa izloge i gadja policiju kamenjem, niko ni pendrek da potegne, ali zato nemaju problema da se istresu na neko nesrecno dete... Nadam se da ce roditelji uspeti da isteraju slucaj na videlo i da ce odgovorni platiti barem duplo nego sto su zasluzili.

Q

pre 15 godina

pa sta i da je vozio u alkoholisanom stanju i nije stao na zaustavljanje strumfova , nisu imali pravo da ga pretuku .
Stop policijskoj drzavi!

MIRKO

pre 15 godina

Sta je tu nejasno? SPS je ponovo preuzeo policiju. Opet cemo imati policiju koja stiti vlast i bije narod. Samo jos malo dok se SPS dobro ucvrsti na vlasti i u policiji.

Sima Kosmos

pre 15 godina

Čudna priča. Pijanog vozača zaustavlja nekoliko par policajaca, onda stiže pojačanje od njih - koliko? 6? - i kreće da ga bije bez ikakvog povoda i razloga? Ali se uplaše kad mu naiđe otac? I sve to rade misleći da priča neće izaći u javnost? Jedno je kad policijac, ili par njih, maltretira nekoga. Drugo je kad se navodno skupljaju u rulju i biju. Nelogično.

NoviSad

pre 15 godina

OK, hajde sada da probamo da hladnije glave sagledamo šta smo ovde imali:
a) vozača koji se napio, pa bez blama seo za volan. Da je "overio" putnike koji na stanici čekaju autobus, danas bismo pljuvali po policiji koja ne radi svoj posao;
b) vozača koji je prošao pored patrole i "nije video" da ga zaustavljaju... Govoriću u svoje ime: vozim dvadesetak godina, moje mišljenje o saobraćajnoj policiji je u ovom momentu nebitno, ali NIKADA nisam prošao pored patrole, a da nisam bio 300% siguran da li me zaustavljaju ili ne. Nisi ih video? Sorry, Nemanja, ali ne verujem ti. Sam si mi dao povod da sumnjam da te je 0.84 promila okuražilo da dodaš gas i skreneš u slepu ulicu;
c)vozača za koga postoji vrlo realna mogućnost da je pokušao da izbegne patrolu bekstvom. Iz istih 0.84 promila razloga, slutim da postoji mogućnost da Nemanja nije baš bio cvećka. Da je bio 100% trezan, bio bih 3000% na njegovoj strani;
d) policiju za koju postoji realna mogućnost da je prekoračila ovlašćenja. Po ovom pitanju, simpatije su mi apsolutno na leđima na kojima se slomio pendrek, uz opasku da verovatno ne postoji nijedna država na planeti u kojoj panduri ne bi ubili boga u svakome ko pokuša da beži od patrole.

Uglavnom... Ako su povrede zaista ozbiljne (superveštačenje... recimo na VMA?), policajce bi, naravno, trebalo kazniti po najkraćem mogućem postupku. Mlađanom Nemanji bi, međutim, bez obzira na to što je dobio batine, trebalo zabraniti vožnju do kraja ovog života i u tri sledeće reinkarnacije, za primer svim ostalim pametnjakovićima koji misle da je skroz OK popiti pa sesti za volan, makar i u relaciji od dve ulice. Ako se pride utvrdi (rekonstrukcija, recimo) i da je morao da vidi patrolu i uprkos tome pokušao da pobegne, dodati mu na gomilu i maksimalnu kaznu po osnovu bekstva od službenog lica.

studentnijezapaliozito

pre 15 godina

Svi pokazatelji "veselih devedesetih" su tu:
silan patriJotizam,
"Veliko" rusko-srpsko prijateljstvo,
pojedini sugradjani nikad bogatiji i bahatiji,
obracuni podzemlja,
dinar koji je stabilan(a svaki dan nove novcanice),
materijalne privilegije tzv. poslovnih lidera u drzavnim firmama, koje niko niti hoce niti moze kontrolisati,
korupcija na extremnom nivou,
SPS ponovo na vlasti u Beogradu,
policija koja stiti krimose i bije studente!

Sta josh?!
Jedino niko da kaze- DOSTA!

Bojan

pre 15 godina

Ma da, totalno slucajno je pretucen.. Nesmatram sebe agresivnim, ali ono sto cu reci ce me demantovati, toliko puta sam vozeci auto, imao zelju da i ja premlatim "jadnog studenta", koji ne staje na stop znak, crveno svetlo, pesacki prelaz, ne daje migavce i ostalo, a na kraju te opsuje kada mu signaliziras na njegovu bahatost. Toliko.

zika grujic

pre 15 godina

nije moguce da sest [6] policajaca biju po Arandjelovcu a da u policiji ne znaju da su se oni pojavili u tom gradu, a jos su tu bila i dva vozila sa tablicama policije. Ko u to moze da poveruje, a pritom odmah znaju ko vozi malo pripit. U redu da ga fizicki savladaju, ali kada je vec na kolenima onda je to licno i osvetoljubivo ni malo profesionalno. Meni deluje da su svi bili pijani.

zora dowty

pre 15 godina

Ovo sto se deshava u Srbiji nije uopste nelogicno.Bahatost vlasti koja traje godinama ubila je u gradjanima svaki pokusaj otpora. U Beogradu sam bila prisutna kad je trolebus po cichi zimi jednostavno proshao stanicu a da nije stao, a narod je samo nemo posmatrao... mladi nasilnik sedi u vozilu rashirenih nogu i niko ne mozhe da prodje, ali ipak svi cute i niko ga ne opominje. Na ovim banalnim primerima vidimo koliko su gradjani samo postali nemi posmatrachi nepravdi i demonstracija sile na svakom koraku. Alo, narode , gde vam je gradjanska svest???? Kako ste mogli da gledate kako mladica tuku i da se ne meshate??!! Zivela sam dugo na zapadu i naucila da se covek postuje, da je policija tu da stiti gradjane i da se svaka nepravda mora prijaviti nadleznima koji je ispravljaju jer im je to posao...avaj, narode, stoko (sto rek'o pok. Zoran Radmilovic) probudite se i dignite glave.
PS: Dragi Nemanja, drzi se ! Srdacan pozdrav tebi i tvojim roditeljima i zelja da uspete u borbi za pravdu.

Milos

pre 15 godina

Bilo bi korisno da novinari B92 istraze fenomen laznih policajaca koji krstare Beogradom i Srbijom i koji pokusavaju da upadnu gradjanima u stanove i da ih opljackaju. Ako Vam se neko predstavi kao policajac obavezno zahtevajte da Vam pokaze znacku, broj znacke, sliku i sluzbenu legitimaciju. Nikoga ne pustajte u stan bez naloga. Ako Vam se bilo sta ucini sumnjivo odmah zovite stanicu policije u Vasem mestu, ili na Vasoj opstini, i prijavite da su lazni policajci pokusali da Vam upadnu u stan. Ti lazni policajci obicno operisu u civilu i imaju obicaj da gradjanima masu ispred nosa nekakvim laznim plasticnim karticama. Naravno,nece Vam dozvoliti da vidite sta na tim laznjacima pise, vec ce Vam samo njima mahati ispred nosa. Tako da ako naletite na takve razbojnike odmah zovite policiju!

Југослав

pre 15 godina

У земљи Србији,ако се нешто и мења полако-полиција остаје иста! Част ретким изузецима али већина полицајаца користи службену значку,униформу и пендрек за бестијално иживљавање над грађанима! Погледајте само шта се десило овом момку?Био пијан,возио аутомобил,није стао... у реду.Лисице,трежњење,казна,забрана управљања возилом три месеца и то је то.Зашто пребијати момка,па да ли су они нормални?! Очигледно да нису.Необразовани,некултурни а при томе и садисти.Сетите се пребијања људи на демонстрацијама,пребијања студената,навијача,мистериозних случајева умирања у станицама на информативним разговорима...
Јел неко некад одговарао?Наравно да није!Врана врани очи не вади.
Срамно је то каква структура људи нас "чува" и сраман је начин на који то обављају!

montoja

pre 15 godina

Ovo se desava svuda u svetu ali samo u pravdoljubivoj i nebeskoj Srbiji nema reakcije, nema solidarnosti i na kraju nema kazne za krivce. Nema pravde, samo pravo jacega i nasilje.

Voja

pre 15 godina

Ove godine se desila saobracajna nesreca u jednom od problematicnih pariskih predgradja gde su se policijska kola sudarila sa nekom decom na skuteru. Deca su izginula a istog momenta su skocili i gradjani i gradonacelnik tog predgradja. Cak su i sami obezbedjivali mesto nesrece dok nisu dosli novinari da sve snime da policija kasnije ne bi manipulisala polozajem vozila, tragovima kocenja... Sve je bilo propraceno i neredima jer se tim ljudima smucilo policijsko izivljavanje.
A u Srbiji policija ima "licence to kill". Niko se vise ne pita kako je smrtno prebijen onaj radikal, ko je tukao ljude u klubu "BIGZ", sta je bilo sa onim likom sto je naredio bacanje zvezdinih navijaca sa tribina u "Pioniru"... Devedesete & policija u Srbiji su naravno zbornik zla i brutalnosti pa ne bih sad o tome. Makar studenti treba da se mobilisu i da pokazu da makar neko ima gradjanske svesti.

Gagi

pre 15 godina

Ko su ti ljudi koji treba da nas štite ? Ja se odavno ne osećam bezbedno. Šta da očekuješ kad se policija iživljava na slučajnim prolaznicima. Nikad ovde neće biti bolje.

Gradjanin

pre 15 godina

More odmah otkaz nacelniku Arandjelovacke policije pod hitnooo! Onda reci hocete li se sami prijaviti ko je pa da se udalje iz sluzbe i krivicno gone svi ucesnici. Momak povredjeni neka tuzi drzavu Srbiju i dobije korektnu odstetu. To je najblazi scenarijo kako bi trebalo bar da bude.

bezimena

pre 15 godina

Strašno je ponovo videti policiju da se iživljava kao u "najslavnije" doba crveno-crne koalicije! Vinovnike ovog teškog povredjivanja treba kazniti posebno strogo!

sju

pre 15 godina

Zastrasujuce! Sasvim je ocigledo, cak i kroz ovaj primer brutalnosti, da reforme i demokratija u Srbiji posustaju. Da li ce se ovo zavrsiti samo na nasim komentarima? Samo na medijskim osudama? Samo na lekarskom izvestaju? Samo na izjavi da "ne postoje saznanja"? Uveren sam da bi demokratska i kriticka javnost neke zapadne zemlje izasla na ulice i trazila polaganje racuna za ovu brutalnost!

Lazar

pre 15 godina

Najgore od svega ovoga je to sto se oni izivljavaju na nesposobnima a ignorisu one prema kojima treba tako da se ponasaju. Ovo malo narko dilera i slicnih kriminalaca sto ima po Arandjelovcu i Mladenovcu policija ne sme da dira, oni rade sta im je volja dok obicne gradjane rado maltretiraju.

A jos zanimljivije je da su ti ispadi ucestaliji od kako su dosli brojni pripadnici MUPa sa Kosova posle povlacenja '99.

Buca

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da neko jos moze da brani postupke ovih policajaca! Pa ako je i neko izgubio drago bice zbog neke pijane budale, to ne znaci da moze, da SME da se izivljava na drugoj osobi!!!!Grcka se danima ne smiruje zbog divljackog postupka policije a kod nas...svi cute jer se plase. Niko ne sme da pisne, e Srbijo dokle si stigla?! Da oni koji treba da te stite (policija, lekari) se ponasaju kao bogovi i maltretiraju kako koga stignu zbog svojih frustracija i kompleksa! Veliki su to "junaci". Naoruzani i sestorica protiv jednog! Boze, u sta se ova zemlja pretvori!

KOME SE ZALITI?

pre 15 godina

Mene je pre 4 meseca u bulevaru revolucije, gde inace i zivim, fizicki izmaltretirao neki policajac u civilu sa raskopcanom kosuljom i zlatnim lancem zato sto sam dao licnu kartu ali ne i vozacku dozvolu. Na kraju mi je oteo torbicu, sve pobaco iz nje i sam uzeo vozacku. Jedino sto ja uopste nisam ni bio u saobracaju! Bio sam obican pesak pored svojih uredno parkiranih i zakljucanih kola, na dozvoljenom parking mestu. Lik me je bukvalno bacio na kola, davio itd. E sad, ja nisam ni znao kome mogu da se zalim a nisam ni imao neke vidljive povrede, pa sam zakljucio da bi sve bilo uzaludno. Bilo bi dobro da ljudi znaju koja su im prava u takvim situacijama, nadoknade i tome slicno. Pa kad pocnu da ostaju bez posla ili kad drzava zbog njih pocne da placa odstete, da vidimo kako ce se ponasati.

Aleksadnar

pre 15 godina

Decko je pretucen i tu prestaje svaka prica. Ako ga nije pretukla policija onda se mora reci ko je? Inace kada sam u istu policijsku stanicu u Aranđelovcu otišao da prijavim da mi je obijen auto i tamo zatekao jos 5 ljudi sa istim problemom receno mi je da oni ne mogu da urade nista ukoliko je šteta ispod 150 evra ???? Ali zato da prebiju nekoga mogu bez problema.
I te gluposti "ako se utvrdi" sta tu ima da se utvrđuje. Rečeno je da su tu bila 2 ili 3 automobila policije. Policijska stanica u Aranđelovcu ima 6-7 automobila, videcemo koliko ce im vremena trebati da identifikuju koja tri od tih 7 su bili tu to vece.

Serafina

pre 15 godina

Ovo je sramota za ovu Srbiju. Očigledno je dokaz da nikada nismo ni izlazili iz 90-tih, čim nam policajci kojima se usladila moć, koja im navodno pruža uniforma dele pravdu. Naši bi morali pod hitno da se uče od zapada i da se pre primanja osoba na posao radi test ličnosti, jer očigledno to su sve isfrustirane osobe. Nikada ne bi doživeli od policajca Skotland Jarda ovakvo manijakalno ponašanje prema omladini. Ministar treba da podnese ostavku, a ti policajci da se otkriju i osude na 10 godina...

Miro

pre 15 godina

I meni se nešto slično desilo ali nisam ništa preduzeo i sada se kajem i kajaču se celog života što nisam tužio policajca koji me je udario samo zato što nisam imao ličnu kartu kod sebe.

I zato savetujem Nemanji da bude uporan i da tuži policajce koji su ga pretukli ne samo zbog sebe već i zbog drugih koji će možda proći još i gore od njega.

Nisam protiv policije i smatram da većina časno i požrtvovano radi svoj posao ali da im ugled kvare pojedinci koji su u policiji samo zato da se iživljavju.

Apelujem i i na časne policajce da ne štite te huligane u uniformi kako im ne bi sramotili i blatili njihovu profesiju.

Djordje

pre 15 godina

Posto je pokrenuta samo "unutrasnja istraga," treba ocekivati da se pociniocima nece dogoditi nista. Ili mozda bude i neki orden od Ivice, ko u Slobino doba? Ako ih se sete za dan bezbednosti -- sete....

tamo daleko

pre 15 godina

Ovo je jedna od posledica cinjenice da za hiljade slicnih slucajeva koji su se ranije dogodili niko iz policije nije na odogovarajuci nacin odgovarao (setite se sta se desilo Vuku Draskovicu i njegovoj zeni kada su bili uhapseni, sta se dogodilo momku koji je nosio lutku Milosevica u zatvorskoj uniformi, setite se sta smo govoril kada se milicija izivljavala nad pojedinim demonstrantima krajem devedesetih, a da ne govorim o nebrojanim licnim iskustvim i anegdotama ljudi koji nisu nikad ni dospeli u javnost).
Sto je vrlo vazno i interesantno, danas ce ljudi iz policije vise da se nerviraju sto je ovaj slucaj dosao u medije nego sto se on uopste i dogodio. Pa ce se javiti pitanja: Da li je to stvaro bila milicija, da li novinar preteruje, da li je momak ipak bio kriv za nesto a o organizaciji i odgovornosti policije, radu utrasnjih sluzbi kontrole, politickih Vs strucnih prelamanja, malo ce biti reci unutar prostorija MUP-a, a jos manje dela.

Kraja

pre 15 godina

“Mi nemamo saznanja da su službenici ove policijske stanice primenili upotrebu sile..."
...inace uvek prijave lepo kad nekog izubijaju na ulici PO SLUZBENOJ DUZNOSTI..sve sa brojevima znacki..

shone

pre 15 godina

na sajtu studenata FON-a www.puskice.org je organizovana peticija, koju ce studenti FON-a uputiti ministru policije... Da se suspenduju i gone ovi policajci, kao i da se smeni nacelnik arandjelovacke policije...

Milos Ristic

pre 15 godina

Upravo sam obrisao preveliki tekst za ovaj komentar. Medjutim, toliko toga ima da se kaze o svim vidovima brutalnosti nase policije, narocito o slucajevima prevencije kriminala.
Ovaj momak je najverovatnije stradao iz dva moguca razloga: 1.Bili su nekulturni i on im je odgovorio (realno posto je i on bio pijan) 2.Pomislili su da je neko drugi i odmah krenuli da ga mlate kako bi završio u bolnici gde bi mu kasnije potvrdili identitet DNK analizom

Ko radi taj gresi, ali deluje da nasa policija samo to i radi. Licno bih voleo da vidim da i oni mogu da stradaju za namerne greske na svom poslu.
Dinkic je uveo telefon za prijavljivanje PDV neplatisa. Zasto ne bismo mogli da uvedemo telefon za prijavljivanje nesavesnih policajaca.

mickos

pre 15 godina

Samo... Skupicemo i mi pare da kupimo uniforme za NASU policiju, kad se setimo da formiramo drzavu, ako nas uopste ima, tj.ako je neko od nas zasluzuje!!!

Biljana

pre 15 godina

Protiv sam svakog nasilja naravno i strashno je ako je ovo tacno. Ali jos nisu svi detalji utvrdjeni, a takodje me iritira kada se brze bolje zeli prikazati kako je sve isto kao u 90-im i slicna prica. Ovde dosta stvari jos nisu jasne, i trebalo bi pazljivo izvestavati.

*bane*

pre 15 godina

* Ako je ova vest od pre nekoliko dana desilo se u međuvremenu još bar 100 takvih slučajeva, a da niko ne zna i ne sme da zna , jer bo . . . .

jedan od mnogih

pre 15 godina

Siledzijama u uniformama policije adekvatne kazne za pokusaj ubistva!
A nesavesnom vozacu, za voznju pod dejstvom alkohola, oduzeti vozacku dozvolu na neko vreme!
Bez istinske pravde, uvek cemo se samo igrati zakona i drzave. A takva drzava je neozbiljna i ne zasluzuje da postoji!

DeKOb

pre 15 godina

Da li smo toliki likovi, da nismo u stanju da kao drzava razresimo ovakav slucaj? Policija je davno potrosila poverenje gradjana. Ne mozete tuci nikoga, jer je to protivzakonito, pogotovu ako ste od drzave placeni da zakon sprovodite.

Miloš

pre 15 godina

Izgleda da ovakvi slučajevi postaju svakodevnica. Mediji su jako bitni u ovakvim situacijama jer ne ostavljaju vremena da se namontira neka priča po kojoj bi ispalo da je "pijani huligan" napao policiju i sl. Daleko smo mi od sveta i vremena izgleda...

Dejan4you

pre 15 godina

Pitanje je sta se krije iza ovoga. Lichno sumnjam da je pretuchen zbog alkohola. Svi Policajci moraju biti strogo kaznjeni a nacelnik u slucaju da se taj dogadjaj ne rasvetli mora biti suspendovan. Boze pravde

Miroslav Đukić

pre 15 godina

Batinaše, ako je ovo tačno, odmah van iz policije! Onda neka krivično odgovaraju, pa neka odleže malo kaznu. Posle, treba da idu da mlate žito, za drugi posao nisu.

Milan

pre 15 godina

Eh, kad bi B92 mogao sve ove slucajeve ovako da istice na vestima! Ne dozvolite da ova vest zastari, molim vas. Ponavljajte je iz dana u dan i brukajte MUP dok ne utuve u glavu da ne smeju ovakve stvari da se desavaju jer ce posledice biti za sve njih! Ti policajci su mislili da mogu da izubijaju covek i da se nista nece desiti. Da su znali da ce se dici prasina nikad ne bi smeli to da urade. Taj nivo treba da dostignemo i sve ce biti u redu.

Vladeta

pre 15 godina

Шта год да је урадио, не може да постоји оправдање за линч. Такав полицајац мора добити отказ па на робију, симпле ас тхат.

vlada

pre 15 godina

Policija kod nas izgleda zeli da izazove nerede kao u Grckoj. Koliko ja znam policija za 2 minuta moze da sazna ko je sve tukao tog decka. U svakoj polic. stanici postoji evidencija ko je dezuran kad i koliko. Tako da je zasnati ko je ucesnik veoma lako uraditi.
Ali izgleda nama trebaju neredi kao u Grackoj. Treba pitiai njihovog ministra sa misli o takvim neredima.

bok

pre 15 godina

Treba tražiti ostavku Načelnika I svih koji su bili na dužnosti taj dan.Podsećanja radi Načelnik je kriv zato što je takve ljude postavio na dužnost i zato što ih nije dobro procenio da nisu sposobni da rade po zakonu,znači nije sposoban da obavlja svoju dužnost i netreba dozvoliti da nesposobni oficiri policije sutra odu na odgovornije položaje u MUP-u kad nisu sposobni da rukovode sa nekoliko policajaca....OSTAVKA ODMAH!!!!....uopšte nije bitno dali je taj momak prošao kroz crvrno svetlo ili dali je bio pijan...jednostavno nedamo da nas biju!!!

The Blue

pre 15 godina

Eh,
tipična taktika neinformisanosti, dok se pod pritiskom javnog mnjenja ne utvrde identiteti siledžija sakrivenih iza policijskih znački. Takvi razbojnici u uniformama iz unutrašnjosti su tokom demokratskih protesta opozicije dopremani autobusima u Beograd.
Reforma, čišćenje Policije od takvih i primena zakona su jedino rešenje!

Viktor

pre 15 godina

Milicija je odveka volela da prebija koga stigne po Srbiji. Koliko samo puta su batine dobili gazde lokala, gosti lokala, ljudi koji igrom slucaja nisu imali ID sa sobom, demonstranti itd. Razlog ovakok ponasanja milicije je jednostavan. Narod cuti, niko se ne buni. Da se ovako nesto desilo u Grckoj ili naprimer Francuskoj vec bi se vodile ulicne borbe sa doticnima. Onda ne verujem da ne bi odgovarali za svoje postupke divljastva. Druga stvar za koju se niko ne pita je korumpiranost milicije. U njoj su, barem kod mene u gradu, provereni dileri narkotika, dileri kradenim kolima, svakim danom ih vidjamo kako sede sa lokalnim mafijasiama, neretko i u uniformama. Drze ilegalni prevoz ljudi mini busevima itd. Ceo grad to zna, vidi, gleda, niko ne reaguje. Najveci problem Srbije i jesu razne sluzbe DB-a, milicija i kriminal. Normalno, u svemu tome ucestvuju i politicari, oni su glavni krivci za ovako ponasanje. Za ove policajce treba odrezati kaznu zatvora od po 5 godina i jednostavno resiti problem svakog sledeceg kome padne na pamet slicno, a bez razloga. Ali kod nas jos ne odgovaraju ni oni koji su brutalno pretukli coveka jer je bio na demonstracijama nakon cega je preminuo.

protoss

pre 15 godina

Zastrasujuce je sto nasa policija ima dil sa kriminalcima, a tretiraju obicne gradjane kao najgore kriminalce. Pa svi smo videli izraz lica i retoriku nacelnika policije. Covek umesto da podnese ostavku prica kako nema saznanja. Njega prvog treba proveriti, sta vozi, sta ima od imovine, sta mu deca voze i gde letuje. Nismo mi grci, da imamo dovoljno samosvesti da se ujedinjeni obracunamo sa tim batinasima i njihovim sefovima. Svi problemi koje ova napacena zemlja ima krecu iz drzavnih institucija.

milica

pre 15 godina

Nemanju znam licno i ne mogu da verujem da je on bilo koga isprovocirao a kamoli policiju... sta je tako strasno uradio da su oni morali tako da reaguju. To ne lici na njega. U nasoj policiji se sve zna samo sto svi cute jer je ovo mali grad.
ARANDJELOVCANKA

Dragan

pre 15 godina

Javnost je prestala da postavlja pitanje ko je ubio Ranka Panica? Jedna smrt je prebrzo zaboravljena, dok je tako ovakve stvari ce se ponavljati

Građanin

pre 15 godina

Pa i da nije stao na znak STOP i sve i da nije stao na njihovo zaustavljenje otkuda im pravo da to rade???? Da li je to za očekivati ako ne staneš na znaku predviđenom za stajanje da te izmlate do potresa mozga. Sramota, sve ih treba pohapsiti.

Norman

pre 15 godina

Strasno, meni se nesto slicno desilo pre jedno desetak godina ... na srecu sa manje batina ali mnogo verbalnih brutalnosti ... "by the way" to se desilo u Zrenjaninu. Moja jedina "greska" je bila to sto mi se Yugo pokvario bas ispred zgrade SUP-a. Tada je iz zgrade izasao veoma pijani dezurni policajac i maltretirao me dobrih sat vremena. To je bilo ono ludo ratno vreme pa bi tuzba protiv policije bila prilicno besmislena mada potpuno opravdana a njihovo bahato ponasanje nije bilo nista nenormalno.
Problem nase policije je to sto oni ne shvataju da su se vremena promenila i da je njihova jedina svrha da sluze gradjane - pa cak i kad pijani sednu za volan. Policajac je tu da te iskljuci iz saobracaja za tvoje dobro i to sve uz osmeh. Sila koja se eventualno primenjuje mora biti minimalna moguca i veoma kontrolisana tako da ne povredi uhapsenog.
Imao sam prilike nedavno da neformalno razgovaram sa nekim policajcima i bio sam veoma neprijatno iznenadjen njihovom bahatoscu. Oni sve te brutalnosti pravdaju time sto navodno "nemogu u napred znati" ko je taj koga zaustavljaju ... pa ga onda za svaki slucaj prebiju a onda razgovaraju ...
Bas zato sto su policajci i zato sto su placeni da nas cuvaju (nasim novcem) treba ih tako strogo kazniti tako da kad neki policajac sledeci put izvuce pendrek da nekog udari prvo mora da se preslisa 20 puta dali je sve po "PS"-u, proba da nadje neko drugo resenje pa tek onda ako su sve druge opcije iscrpljenje da ga upotrebi.

Posmatrac

pre 15 godina

Ne sme se skretati tema sa srzi price. To da li je on bio pijan, da li nije stao, to sve nije bitno. NJEGA JE PRETUKLA POLICIJA O CEMU POSTOJE SVEDOCI. NJEGA SU TERALI DA KLECI I BILI GA. Neko i dalje brani policiju?

goran

pre 15 godina

Vrlo jednostavno kakav narod takva i vlast. Kad se povampirio Dačić i SPS samo pokazuje da nije sve rešeno 5. oktobra a ovo vam je samo dodatak. Pa milicija samo radi svoj posao kao i devedesetih. I samo još jedan dodatak nemislim da je "jadno dete" nevino jer ako je mogao da gura baklju bilo kome u usta nebitno dali je policajac u pitanju onda treba da bude i kažnjen a slažem se da takav isti aršin treba da važi za sve pa bi se vrlo brzo stvari dovele u red.

joj

pre 15 godina

nacvrckani momak je osornim pandurima nesto bezobrazno rekao, mozda i jako bezobrazno, a mozda i nije, mozda i nije rekao nista.
tako da su ga isprebijali.
ako nije rekao nista, onda je to strasno.
ako je rekao nesto jako bezobrazno, onda je to isto strasno. nije manje strasno.
policija je organ reda, ne licne osvete. oni bi trebalo da su obuceni da ostanu mirni i pribrani. da ne shvataju licno. da privedu izgrednika, obezbede bezbednost...

ns posmatrac

pre 15 godina

Sto se tice prebijanja - decko treba da odogovara kod sudije za prekrsanje zato sto je vozio u pijanom stanju.
A "gospoda Policiajci" treba leo suspendovati pa sa krivicnom prijavom kod sudije. Pa kada im se utvrdi krivica - otkaz i zatvor.

d

pre 15 godina

Hej zakuni se da je onaj nalaz pisan rukom :-)
salu na stranu
eee 21i vek, kompjuteri ne postoje, primitivci biju ljude kako ko hoce, politicari lazu i rade sta hoce, a 21i je vek eeeeeeeeee