Borba protiv neonacista

Beograd -- Ustavni Sud Srbije primio je predlog Republičkog tužilaštva da zabrani delovanje organizacije Nacionalni stroj, potvrđeno je za B92 u tom sudu.

Izvor: B92, Beta, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Ako bi se zabranio svaki skup u kome se širi i propagira mržnja ili netrpeljivost prema osobama drugačijeg političkog opredeljenja, kako predlaže LSV, predizborna kampanja u Srbiji bi prestala da postoji.
  Možda to i nije loša ideja...
  (Srki, 15. oktobar 2008 10:54)

  # Link komentara

 2. ma sve bre na prinudni rad! lopate u ruke pa nek nam kopaju tunel to mora!
  (nenad, 15. oktobar 2008 11:22)

  # Link komentara

 3. Treba se organizovati sa antifasistickim aktivima u skolama na univerzitetima i u mesnim zajednicama.
  Naciste i klerofasiste treba drzati pod prismotrom. Njihove aktivnosti treba sto pre zabraniti i okupljanja prijaviti policiji za preuzimanje mera krivicne odgovornosti u ime naroda
  (Glas razum@, 15. oktobar 2008 13:34)

  # Link komentara

 4. Javno oznaciti njihova uporista u vlasti, ideologiji...svi zanmo KO ih je izrodio (milosevic i markovic, SANU, DB), svi znamo ko ih je sacuvao I ZLOUPOTREBLJAVAO(BIA, VBA, Kostunica, Jocic, Ljusic, Antonic, Vukadinovic, SPC...).
  Neonacisticke, prorasisticke organizacije moramo OBAVEZNO zabraniti, to jeste demokratski nacin da se zastiti demokratija, ustanoviti cvrsta pravila sta je u ovom drustvu kaznjivo.
  Opsta reakcija drustva je najbitnija, od vrtica, skola, fakulteta, medija...da ih se vec jednom oslobodimo.
  (GuC, 15. oktobar 2008 13:49)

  # Link komentara

 5. Zabrana bez obrazlozenja i mukotrpnog i permanentnog rada je gasenje vatre benzinom!Oni malo stariji treba da se sete pricanja svojih dedova o popularnosti KPJ koja je bujala bas posle zabrane kralja Aleksandra.Takodje znaju iz prica ili iz licnog iskustva koliko su neki akademici i kojekakve nabedjene velicine bile popularne dok ih je marsla drzao na ledu.
  Sledeci skup,ukoliko ne budemo radili,necemo moci zabraniti jer nas zbog svog velikog broja nece slusati,kao sto nisu ni sad ni oni koji drze do drzavnosti i zakonitosti,a kamoli mala fasisticka zajednica u Srbiji.
  ((Vlast)a, 15. oktobar 2008 15:08)

  # Link komentara

 6. "...podršku u državnom aparatu", juče je isti čovek tvrdio da imaju podršku vlasti, vlast se promenila sada nešto drugo... čista demagogija i zamajavanje.
  Nije Srbija jedina država sa sličnim problemom, ali bez odlučnog stava ni ovaj kao ni mnogi drugi problemi neće biti rešen. Srbiji fali malo odlučnosti i jedinstva zarad opšteg dobra.
  (Satir, 15. oktobar 2008 15:37)

  # Link komentara

 7. Kad god spomenu naciste, klero i ostale fasiste, setim se partijskih sastanaka i spominjanja anarhista, liberala, nacionalista i ostalih nazadnih elemenata u drustvu. E, sad ti nazadni elementi prosperiraju (duga), a oprobani komunisti i njihov podmladak i dalje pljuju li pljuju...
  (jedan, 15. oktobar 2008 18:51)

  # Link komentara

 8. Nacionalni Stroj nije jedina neonacisticka grupacija. treba isto zabraniti delovanje i druge neonacisticke organizacje zvane Obraz, koja isto siri neonacisticku propagandu i seje mrznju na ovim prostorima.
  (astro, 15. oktobar 2008 21:39)

  # Link komentara

 9. eh, ako cemo da zabranimo naciste zbog sirena mrznje, sta onda sa onima sa koji mrze naciste? Ako se zabrani extremna desnica, da li ce biti zabranjena i extremna levica? Jako puno govora mrznje i netolerancije prema drugacijim stavovima mozete da cujete na sve strane, i to od nekih ljudi koji tvrde da se bore protiv toga, tako da sumnjam u pozitivne efekte takvih zabrana, sve ce se zavrsiti starim dobrim lovom na vestice...
  (iii, 15. oktobar 2008 22:22)

  # Link komentara

 10. Nema od tog posla ništa!

  Naprasna "borba" protiv neonacista, i još ponešto, je sračunato da bi se skrenula pažnja sa svakodnevnih finansijskih problema, strašnih poskupljenja, korupcije i sl.
  (bezimena, 15. oktobar 2008 22:38)

  # Link komentara