Utorak, 14.10.2008.

15:51

Niš: Napad huligana na odbojkašice

16-godišnjoj učenici iz Niša polomljene su obe ruke kada su huligani s palicama upali na trening odbojkašica kluba "Stampedo" u Osnovnoj školi "Mika Mladenović"

Izvor: B92

Niš: Napad huligana na odbojkašice IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

137 Komentari

Sortiraj po:

Baki

pre 15 godina

Vandalizam koji mora da se kazni na najstrozi moguci nacin.Tom teroru nad neduznim devojkama mora se stati na putu.Ne znam da li jos postoji prinudni rad na Sibiru ili Golom Otoku ali ovim vandalima je tamo mesto!Oni ne zasluzuje da budu deo civilizacije!

Draža

pre 15 godina

Muka mi je više od komentara koji u svemu nalaze razloge zašto se ovo ili ono dogodilo! Stvar je jednostavna, imamo delo i počinioca! Primeniti zakon i adekvatno kazniti. Baš me briga da li je neko imao teško detinjstvo, rastao bez ljubavi, ili je genetska greška. Dosta više sa traženjem "pravde" za šljam! Šta je sa pravdom za žrtve?! Alo narode dozovimo se pameti, pa ne daj Bože da mi roditelji krenemo da ovo rešavamo, bilo bi tek to zlo! Naravno, reakcija je emotivna, reći će neko, ali zar vi gospodo niste emotivni kada su vaš deca u pitanju?! Mislite o tome!!!

ILIJA Drakulic, Toronto

pre 15 godina

Ovo je dokaz da su stvari u Srbiji zaista otisle predaleko. Saosecam sa napadnutim devojkama i njihovim trenerom, i potpuno razumem reakcije gradjana. Ali, ako Vam je stalo do stvarnog funkcionisanja pravnog sistema, koji je, pre svega, tu da stiti gradjane, morate da usvojite princip da niko nije kriv dok se to na sudu ne dokaze. Zbog toga mislim da je ovde vrlo velika odgovornost medija u davanju odgovarajuceg publiciteta sudjenju ovim nesrecnicima. Pogotovo ce biti vazno da se zna na kojim fakultetima su glavni akteri (sudija, javni tuzilac i advokati optuzenih) stekli svoja zvanja pravnika, na kojim su procesima do sada ucestvovali i sa kakvim uspehom. Ovo je pre svega vrlo vazan ispit za Srbiju kao pravnu drzavu. Vise ne vazi: "Ako Srbija stane...", dosli smo do tacke gde sapucemo: "ako Srbija (na ovom ispitu) padne..."

Pravednik

pre 15 godina

Za napad na maloletno lice 7g.+ pokusaj dvostrukog ubistva sa predumisljajem 2X17g.+unistavanje skolske imovine 2g.+dusevni bol ostalih devojcica (za svaku devojku novcana nadoknada od min 1.000.000,00 din.)=43g. robije, pa da izadje sa otprilike 60g. starosti. (cisto za opomenu drugim herojima).

volleyball coach

pre 15 godina

najmanje 10 godina... eee ovo je pokusaj ubistva!!
koji su to mozgovi da upadnu na trening odbojkasICA i da ih premlate.. Da su to, ne daj Boze, uradili u mojoj sali, sva petorica bi sada imala polomljene ruke i noge.. gde su njihovi roditelji sad?
ja bih se odrekla te "dece"...

PFC-ratnik

pre 15 godina

Zgranut sam i nemam reci da opisem koliko sam besan! Pokusavam da se saberem i razmisljam ko je vaspitavao te momke?Ko su im roditelji i sta ti manijaci izigravaju???
Pa kaznio bi ih duplo vise, nego onog kretena, koji je napao na srpskog zandarma!
U zatvor , pa neka kopaju kanale do kraja zivota!!!

Homo Gibanikus

pre 15 godina

Pravi "Srbski junaci" dostojni gusala i deseterca. Udarile junacine na 16-god. devojke, ljubi ih majka "hrabre". Verovatno su ovi momci pristalice "pokreta navijaca".

Jelena

pre 15 godina

Kukavice josh i otishle po pojachanje!!! Lako je udariti na slabije i nezasticene, i to na decu koja se bave sportom sto te vucibatine sigurno nikada u zivotu nisu radile! Neka ih zatvore tamo gde ce oni biti slabiji! Ako ih ne osude na mnogo godina, odrichem se ovog sveta i odoh u manastir, ovo je previse!

Jegulja

pre 15 godina

Znaci kazna zbog toga sto su uopste krenuli da biju nekog ili vise njih, pa onda na to robija sto su krenuli da biju decu koja se bave necim sto je za svaku pohvalu i na kraju robija na sve to sto su onoj jadnoj devojcici polomili obe ruke. Znaci bez 10 god nista ali ne samo da bleje u zatvoru i uce zanat od kolega vec rad preko celog dana (autoput, poljoprivreda, krcanje kamena...) da kad se vrate u celuju pozele samo da spavaju i nista vise. I slike i imena lepo svi da vide te "junake".

Branislav

pre 15 godina

Ja bih voleo da upoznam njihove roditelje.Da vidim sto ovde kazu od koje su "fele".Da li ti njihovi roditelji znaju da imaju decu?Gde su i sta rade,cime se bave?Sve krece od kuce ,od kucnog praga.Kazniti te bitange ali izvesti pred lice javnosti i roditelje tih bitangi.
Nislija.

kana

pre 15 godina

Strasno je sta je uradjeno devojcici. Koliko su deca sigurna u osnovnim skolama?? Kako je huliganima uopste dozvoljeno da udju u salu u osnovnoj skoli? Nasa deca su ugrozena, ako smo postali visoko rizicno drustvo onda nesto treba uraditi i za bezbednost dece kada su na TRENINIGU ili CASU U SKOLI. Nije posao trenera da se obracunava sa bandom podivljalih razbojnika. Krajnje je vreme da SISTEMSKI pocne da se osigurava deci BAR BEZBEDAN TRENING ili NASTAVA.

Sale

pre 15 godina

Uzasno je sta se dogodilo ovoj deci, jadna devojcica. Nadam se da ce s obzirom na mladost sve zarasti kako treba i da devojcica nece imati traume zbog ovih debila kojima je palo na pamet da urade nesto ovako. Samo da potsetim javnost da je bas u Niskom sudu oslobodjen onaj raspop Pahomije, valjda se nece desiti nesto slicno i u ovom slucaju. Evo i ja molim nash B92 da nas informise o tome dokle je stigla stvar oko kaznjavanja ovih. Povredjenoj devojcici zelim brz i uspesan oporavak.

Jovan - Beograd

pre 15 godina

Baš me zanima da li će "gospođa ministarka" za Sport da se oglasi i kakvu će poruku dati i učesnicima i građanima. Da li je nju uopšte briga za bilo šta van Beograda i Pekinga? Koliko i da li se brine za omladinu po Srbiji? Hajde "baš" da vidimo.
A sramota je i to što je vest neprimećeno prošla, da je to bilo u Beogradu, bilo bi udarno u svim terminima. Bojim se da televizije "nacionalne frekvencije" ne zanima ništa van Beograda (možda ponekad Vojvodina) i da nisu dorasli da rade to što rade.
Jednostavno, baš i briga, narod ne treba da zna. Sramota za naciju!!!

огорчени

pre 15 godina

Ово је страшно и језиво. Закон о спречавању нереда на спортским теренима морао би ПОД ХИТНО да доживи драстичне промене, а сви који и помисле да праве глупости буду санкционисани доживотном забраном присустбва свим спортским догажајима без права жалбе

Brane

pre 15 godina

U ovoj Zemlji su preblagi Zakoni!! Zato nam se i desavaju ovakve stvari...Citamo po novinama svakodnevno kako divljaci (ne mislim na kriminalce koji se medjusobno ubijaju-i treba da se poubijaju medjusobno svi) po nekoliko puta prete, biju, maltretiraju citave porodice, i na kraju izvrse masakr, a onda saznamo iz saopstenja da su se zrtve i ranije zalile na nasilnicko ponasanje, medjutim policija ili nije nista preduzimala, ili su sudovi izricali opomene ili novcane ili uslovne kazne.
Danas covek pretuce coveka na pravdi Boga i dobije prekrsajnu prijavu i novcanu kaznu ako mu je to prvi put !!! Ej bre ljudi...Treba ukunuti prekrsaj kao delo za bilo koji vid nasilja, cak i za verbalni. Kako tuca u kafani moze biti prekrsaj? Ili na ulici.... sve to kvalifikovati kao krivicno delo protiv zdravlja, zivota i dostojanstva coveka i odrezati takve kazne da se i publika cese po glavi!!!
Apsolutno podrzavam 10 godina zatvora za onog huligana koji je napao zandarma, i isto tako trazim da i ovi dobiju svi po 10 godina! I svaki buduci slican slucaj da se isto tako kazni. Cemu kazna od-do?? Samo fiksne kazne uvesti, kao jedine moguce. Za samar 1 godina, za pesnicu 2 ,ako ima povreda, za svaku povredu po 5 godina. Garantujem da za 2-3 godine ne bi bilo ni jedne tuce godisnje u Srbiji!
ZASTO ovako blagi zakoni za nasilje? Kome to odgovara?
Da je mom detetu polomio ruke, ja bih mu licno presudio!!!!!

INDIJANAC

pre 15 godina

Najmanje 10 godina zatvora...I obavezno da se kazu njihova imena i prezimena i da se objave slike...Pa onda neka opet tuku devojcice.

KAMENOLOM

pre 15 godina

Malo je 10 godina! Za ove "heroje" je doživotna robija sa teškim prinudnim radom u kamenolomu i rudniku. A roditelji da plaćaju doživotno otštetu devojci koja je povređena.

Danilo

pre 15 godina

I ja sam bio huligan, al u moje vreme nisu se tukle devojcice, da sam cuo da je neko od ortaka tako nesto uradio sam bih ga naucio pameti.

Nikola

pre 15 godina

Iskoristiti ovu sirovu snagu bez kontrole za poslove po Srbiji - puteve da kopaju krampovima, ne bagerima; svaka voćka da bude obrana i okopana; svaki kanal, potok, rečica oćišćen...dokle više da nas čovekoliki maltretiraju?!

Ogorčena

pre 15 godina

Ne bih se ponavljala, jer je sasvim dovoljno rečeno u prethodnim komentarima... Samo se pitam kao buduća majka, šta me očekuje za 10-15 godina u ovoj zemlji?! I zanima me da li će nekada promeniti zakon pa da policija reaguje kod potencijalnih napada umesto što odgovaraju "Dok ne bude fizičkog napada mi ne možemo ništa..." i zalupe slušalicu ili vam ljubazno otvore vrata da odete kući, a nakon napada da puste ološ da se i dalje šeta po ulicama?!

Saki

pre 15 godina

Kazna mora biti drastična,inače ministre pravde ostavka... a i ministarka sporta iz moralnih razloga! Svaki veći grad u Srbiji ima svoje "hulose", kad bi ih lepo okupili na jednom mestu u Skeli te da se druže do mile volje i do kraja života... Srbija će biti čistija i bezbednija...

goran

pre 15 godina

pa evo ko ce nama da pravi puteve po srbiji,puni energije,doduse destruktivne i pogresno usmerene,ali sve ce to lopata i dzakovi da dovedu u red.

majka

pre 15 godina

Sve dok se ne pooštre zakoni(Dušanov zakonik iz srednjeg veka bi bio sasvim odgovarajući-oko za oko)dotle će se gomilati huligani i mulj ovog društva.

Appel Hill

pre 15 godina

ja zivim blizu te skole i znam nekoliko ucesnika tog napada i mislim da bi trebalo da im se objave slike i imena da svi znaju ko su...a znam i da im to nisu prvi prekrsaji i da ih je policija i ranije privodila i pustala iako je imala dosta dokaza...mediji bi trebali od ovoga da naprave frku pa da vidim dal ce onda da ih policija pusta na slobodu da nastavljaju sa takvim stvarima....znaci sramota me je sto ih poznajem

Rade

pre 15 godina

Невероватно шта се све дешава у овој земљи. Девојчицу ударити даском са ексерима...
Иако сам против насиља, оваквима треба поломити и руке и ноге, па правац у затвор. Можда им онда нешто допре до мозга, ако га имају.

devojcica

pre 15 godina

Imam 19 godina, zivim sama u beogradu, kako bez straha da odem na casove, na vezbe, na ples... Kada i mladji od mene vitlaju bejzbol palicama svuda okolo, kada mi "blejaci" iz blokova dobacuju na ulici i maltretiraju me u gspu... hocu Pravdu za MENE, hocu nazad svoju slobodu kretanja

evita

pre 15 godina

postoji jedna lepa rec na engleskom: "vigilante" i za one koji je ne znaju, prema Oxfordskom recniku znaci "clan samoproklamovane grupe koja sprovodi zakon ali bez legalnog authoriteta". Takvi trebaju u ovoj zemlji, na nasu zalost. Kakav sud, kakva policija ili zatvor. Samo od takvih ce se ovakvi monstrumi mozda uplasiti.

Aleksandar

pre 15 godina

O Boze!!!!!Sta reci!!!Zao mi je celog odbojkaskog tima sto je doziveo ovako nesto!!!!Bas bih voleo da cujem sta je tim HRABRIM IDIOTIMA bilo u glavi kada su tako postupili!!!!Jednostavno ne postoje kazne za ovako nesto...kako god da ih kazne nije dovoljno!!!

GMan

pre 15 godina

Oni MORAJU biti kaznjeni istom silinom kao i onaj "navijac" sa stadiona kome nikako ne mogu da se setim imena, a bas mi nesto zao.
Drago mi je da su ih odmah uhvatili. Ako budu osudjeni uslovno to ce biti VELIKA sramota za Srbiju i ujedno ce pljunuti u lice ovim mladim devojkama koje niti su bile na tribinama, niti provocirale, vec se samo bavile necim nevinim i plemenitim. Ako se izvuku ujedno ce dokazati i da je presuda onom "navijacu", kome nikako da se setim imena, bila motivisana i progurana zbog policije.
Znaci sudstvo, sada pokazi da ste nezavisni i da sudite podjednako svima. Za ovo se ide barem na godinu dana u zatvor. NE USLOVNA! Ocigledno vas se jos uvek ne plase iako ste jednoga vec poslali u mardelju na 10 godina. Izgleda da treba jos.

Bole

pre 15 godina

Ovo je za RTS, koji svi dobro placamo, bila neka vest tamo u drugom delu. Ma bre za ovakve stvari treba potrositi pola dnevnika. Vazno je da su raspravljali o CG kako je priznala Kosovo. Nadam se samo da ce nas B92 blagovremeno informisati o ovom slucaju. Ne mogu da verujem da ni inicijali jos nisu izneseni.

Sandy

pre 15 godina

Za svaku osobu nad kome je naneo telesne povrede treba svaki huligan dobiti 10 godina zatvora. Oni moraju biti primer da huligani i kriminalci ne mogu da vladaju inace ce drzava postati smesna. A ne mogu da verujem da moze neko dati batine sa palicom jednoj djevojcici od 16 god...Sramota!

Vujadin

pre 15 godina

Da se ne lazemo, slicnih stvari je bilo i pre 30 godina, samo nije bilo u novinama. A i kruska ne pada ispod jabuke...
Naravno, sud ce da ih blago kazni, jer kad lik iz Novog Beograda za ubistvo 2 policajca i ranjavanje jos jednog dobije 15 godina, ovi momci ce da dobiju po godinu, zivi bili pa videli. Kakvi su sudovi, morace gradjani da uzmu zakon u svoje ruke.

ukinite huligane

pre 15 godina

Sve to osuditi na 10-15 godina robije uz tezak prinudni rad. Uz sve to jos da isplate ostecenima nekoliko stotina hiljada evra odstete. Ako nemaju onda njima ili njihovim roditeljima pleniti imovinu.
I polomljene klupe da im se naplate takodje.

Onomatopeja

pre 15 godina

Kako mogu da pomognem Aleksandri? I moja kcerka trenira odbojku i voli je najvise na svetu. Ovo je strasno sta nam se desava i ja sam najiskrenije preplasena! I to u skoli! Gde je Predsednik da reaguje i pomogne preplasenim devojcicama i njihovim roditeljima - pa on je psiholog, zar ne? Drzava mora pod hitno da obezbedi najbolje lecenje za Aleksandru! Verujem da ce ministar zdravlja to i uraditi. Sta je sa tuziocem?! Koja je lokalna vlast u Nisu? Koshmar!

bez milosti

pre 15 godina

...
Iako je u slucaju "Misic" napadnuto sluzbeno lice, pa je i kazna preventivna, u Nisu su napadnuta deca koja se jos i bave sportom pa bi kazna morala da bude veca.
Nadam se da nece proraditi necije veze po sudovima pa da budu kaznjeni uslovno .A ovde je sve moguce. Podsetio bih sugradjane iz Nisa da je pre par godina lik od 19 godina na paliluskoj rampi ubio coveka. Poenta price je da je taj lik imao do tada 96 krivicnih i prekrsajnih prijava , a da je ipak bio na slobodi. Nadam se da organi drzave sada nece biti popustljivi i da ce konacno biti "nemilosrdni".
P.S. Pitajte Misica da li bi sada ponovo napao policajca ili bilo koga

CoA

pre 15 godina

Bilo bi odlično kada bi mediji pratili u budućnosti ovaj slučaj i tako pritiskom javnosti onemoguće neke "smešne" presude ovim divljacima. Zaslužili su najstrože kazne! I sve manje od 10 godina značilo bi da je pokušaj ubistva dece od 16 godina prihvatljiviji od pokušaja ubistva policajca na severu! Pri tom je policajac bio u "divljačkom gnezdu" a ovde su divljaci došli na trening što bi trebalo da bude nepovoljnije po njih!

Aco

pre 15 godina

Kakva glupost, da obustave treninge! Treba huligane u zatvor a treninge nastaviti. Pa necemo valjda da budemo u strahu od huligana 24h!? Medjutim problem je u sustini mnogo veci i polazi iz porodice. Porodica kao jedinica sistematski se razbija vec duze vreme kroz razne "slobodne" pokrete, "slobodno" ponasanje itd. i to sad daje rezultate. Sloboda podrazumeva odgovornost. Sloboda bez odgovornosti je anarhija. A roditelji i drzava su pali na ispitu vaspitanja dece.

Igor St. Gallen, CH

pre 15 godina

Da su napali policajca sigurno bi dobili po 10 godina zatvora. A posto su ovog puta u pitanju devojcice tj. sportisti - verovarno ce se protiv napadaca podneti samo prekrsajna prijava.

Bozji poslusnik i izvrsitelj-Trajan Krecu-Tigar

pre 15 godina

Zato sto ovaj svet postaje sve mracnji i mracnji, zato se ovo desava ! Bog je doveo poplavu na zemlju sa vodom, i spasio se samo Noje,njegova zena , njihova 3 sina i 3 snajke, od .......covecanstva ! Optimista sam kao osoba, ali ovakve stvari se nisu dogodile pre 30,40,50 godine, jer su se ljudi mnogo vise cenili i postovali ! Zelim svim napadnutima sve najbolje, i dobro sto je ova devojka mlada, brzo ce joj kost zarasti ! Pozdrav !

ivan

pre 15 godina

Wow, kakvi junaci! Pitam se da li ce posle nedelju dana kad ih ova nasa jadna bespravna drzava oslobodi otici u obdaniste i prebiti decu! Dozivotne sudija!

milosica

pre 15 godina

Ne treba govoriti sta je ispravno uciniti sa ovim ostecenim mladim ljudima...Pre se treba zapitati sta raditi sa sistemom, politickom situacijom, obrazovanjem, roditeljima, saosecenjem,..spisak je poduzi, sta Srbija treba da pokupi kada krene u nabavku sastojaka za jedan zdravi obrok zdravoj drzavi.Jos puno togo treba uziniti i to na duge staze.Odavno je trebalo poceti, ali...kasnite.Zato molim gospodu sa "vrha" drzave, da prestanu da prikupljaju politicke poene slikajuci se uz zrtve, srusene kuce, napacene neduznike, jer nikoga to ne zanima vise.Radite na tome da vama bude bolje(ne citaj novac) pa ce biti i nama.U zdravoj sredini je sve lepse i lakse.Dug je put pred nama.Drzim palceve svima. A ti devojcice... uz tebe smo

pepe

pre 15 godina

Pa sta je ovo pobogu, ima li uopste kakvog reda u drzavi. pa to je prosto nevjerojatno..Usred bijela dana potuku buduce sportiste i reprezentativce. Da ne povjerujes!!

STATUS

pre 15 godina

Strasne stvari se iz dana u dan desavaju u ovoj zemlji a ovo sto sam sada procitao me je sokiralo. Donekle, ali ni tada ne mogu da razumem da se tuku momci medjusobno, ali upasti u skolu, na trening devojcica, udariti trenara i nasrnuti na decu, to je strasno... ali strasno.. Ima li pravde u ovoj zemlji.... ? Samo molim Boga da to nece biti neki mamini i tatini sinovi koji ce se tek tako izvuci. Zatvorska kazna od godinu dana bi najvise odgovarala ovim "zverima" , a sta da se ne daj Boze ovo zavrsilo smrcu neke od tih devojvica.. dovoljno je da je neko uradi nezgodno po glavi tom daskom i da dobije izliv krvi na mozak ili ne daj Boze nezgodno padne i slomi kicmu.....ej ljudi, ne mogu da verujem sta se sve desava..... DRZAVA je kriva... sve ove huligane treba u zatvor !
od para koje pokradose od poreza, bolje da grade zatvore i tamo strpaju svu olos da bi posteni i slobodni ljudi mogli mirno da setaju....

juzznjak

pre 15 godina

Kao otac dvojice mladica iz ovoga grada ne pitajte me sta sada mislim kada stariji ide na trening... Nema ko da stiti nasu decu jer oni koji su nadlezni kazu "mi intelektualci moramo da se razumemo.." Te sedose svi zajedno i plavi i zuti i crveni da dele pazar od poreskih obveznika, a nasa deca... koga briga...

Darko Maksimović

pre 15 godina

Momentalna izolacija iz društva (zatvor). Roditelji neka se pitaju šta su radili i kako su ih vaspitali poslednjih 20 godina.

Psiholog

pre 15 godina

Ovo su samo posledice ispiranja mozga i generisanja mržnje preko medija devedesetih. Ovi degenerici su spoznavali svet preko Dnevnikovog dodatka, njihovi prvi "učitelji" i "vaspitači" su bili Komrakov, Milanovićka, Spomenka Jović i ostali novinarski "titani" iz tog perioda!

To je izgubljena generacija i zato treba polagati nadu u one koji su se rodili i vaspitavali posle 2000. godine-

disco

pre 15 godina

Pa zasto se uopste neko cudi kada se ovakve stvari dese?
U zemlji (u kojoj i mediji i politicari i razni analiticari i eksperti) imaju razumevanja (da ne kazem velicaju) siledziju kakav je Miladin Kovacevic, gde svakog dana 20ak ljudi blokira saobracaj u Beogradu kako bi protestvovali zbog izrucenja osobe optuzene za ratne zlocine i genocid (a koji nije cak ni drzavljanin nase zemlje, ne znam sto ne idu na Pale ili u Banja Luku da se bune), gde sportisti nose majice sa natpisima pravda za ne koga ko je na najstrasniji nacin pokusao da ubije (zivog zapali) coveka (nije vazno da li policajca ili kako sto je to rekao mislio je da je to samo navijac Partizana (i to je kao ok???)), u zemlji gde se vec nedeljama (bolje reci mesecima i godinama) odigrava pravi cirkus u Skupstini...

Pa sta je tu cudno???

Зоран

pre 15 godina

Златна је Америка. мање бринем за дете овде у САД, него да сам у Србији. Почев од дроге до оваквих ствари. Кад је неко од полицајаца дошао у школу да прича деци о штетности дроге? Овде у Америци долазе. И нема полиције у школама, као по Србији. Мање бринем и кад оде на екскурзију.

Dusan.K.

pre 15 godina

Sala/skola treba biti zakljucana nakon sto pocne skola. Tako je bar u skoli u kojoj ja sluzim civilnu vojsku. Do sada niko nije pokusao nasilno da udje, u tom slucaju se zove policija. Trener ne moze jer je u sali, mora biti jedan bar jedan vojnik koji ce to da ucini. Skolama je skupo da placaju profi obezbedjene ali im zato potpuno besplatno da zatraze civilne vojnike koji bi tu bili uvece u vreme trajanja treninga i zakljucavali skolu/salu.

Nimrod

pre 15 godina

Toliko iznenadjenja.....ovakvo ponasanje i kolicina nasilja nije nista novo, ja sam odrastao pre 15 godina u istoj atmosferi, desavale su se ovakve i gore stvari, i ne vidim sto se sad svi iznenadjuju - niko nista ne radi, ljudi se zanimaju Kosovom i ne vidim zasto bi iko ocekivao bilo kakve promene u drustvu.

Otac

pre 15 godina

Totalno sam šokiran, i prepun osvetničkog besa (što doduše nije hrišćanski, proći će me).

I decu i njihove roditelje/staratelje u zatvor da se hlade više meseci i analiziraju propuste u vastpitanju.

barac

pre 15 godina

bezobrazno i razmazeno drustvo dovelo je do ovoga...aveoma prosto... za huligane 2 godine prisilnog rada bez prava smanjenja kazne... red, rad i disciplina menja sve pa i njih..

Nenad

pre 15 godina

Treba lepo napraviti radne kampove za takvu problematicnu omladinu koja ima previse vremena i energije. Drobi kamenje, tegli dzakove itd. Mozda cak i neki vojni kamp da se malo prevaspitaju.

Dragan

pre 15 godina

Ovakve stvari i jos gora nasilja sa nozevima se svakodnevno desavaju ovde u Londonu . Bojim se da Srbija poprimljuje ono najgore sa zapada. Zalostno !

Marko R.

pre 15 godina

Sve preko 18 za Skelu, parcela br. 2: crni luk.
Kad provedu po godinu dve na lukcu zapitace se pre nego sto sledici put naprave s...

Zgrozen

pre 15 godina

Strasno. Maksimalna kazna je samo deo resenja. Policija u svim gradovima zna za problematicni i nasilni olos i nista ne preduzima. Tek kada neko bude ubijen saznamo da je bio "poznat policiji" i to je to. Uzrast ne sme da utice na odmeravanje kazne, jer toj 16 godisnjoj devojci zaista nista ne znaci koliko godina ima napadac.

zelgeko

pre 15 godina

Sta je bre ovo... Kakva je ovo zemlja, kakav narod?!!Zar smo svi u kolektivnom lobotomiziranom ludilu?!! Grupa zivotinja, upada i palicama lomi ruke devojcici od 16 godina...pa ima li to i u Mogadisu...ne verujem!!! Mislio sam da nista vise ne moze da me iznenadi...sta li je sledece?!! I nama je glavna tema prokleto Kosovo, ne znam sta smo bogu zgresili da pravi od nas izopacenu naciju...I nama je neko kriv za nesto? Daj da se pogledamo najzad u ogledalu...ovakvih slucajeva nema ni u Bronksu. Izvinjavam se zbog afektivnog istupa...ali jace je od mene!!!

Zlatko

pre 15 godina

Sasvim slučajno sam dosao na sajt,sa ciljem da procitam sportske vesti, kad ova vest na naslovnoj. I onda se svi bunite protiv reda i zakona? Hajmo svi u glas "Uros je jedan od nas". Naravno, salim se, nije, niti ce ikad biti. I ti mangupi bi trebalo da dobiju minimum tri godine, bez sudjenja i ostalih "prava", po kratkom postupku. Smeta im trener sto je skolovan covek? Smetaju im devojke sto treniraju a ne piju pivo sa njima po parkovima? Treba i njih za primer drugima.

Milan

pre 15 godina

Ovakvom ljudskom otpadu treba suditi kao zlocinackom udruzenju i kao pokusaju ubistva.

Hajde barem jednom, Vi, sudije u Nisu, pokazite se hrabrim i presudite im strogo i pravedno. 3-5 godina je minimum minimuma.

A riditeljima ove nesrecne dece koja su dobila prelome i otoke, preporucio bih da bez razmisljanja tuze skolu.

Vuk Samotnjak

pre 15 godina

Hrabri su, nema sta... motkama na DEVOJCICE!
Ove idiote drzava MORA da udalji u vaspitnu ustanovu na duze vreme. Tamo da kopaju krompir dok povredjenoj devojcici ne isplate ogromnu sumu naime stete koju su joj pocinili. Ko zna, mozda je ovaj cin spreci da bude najbolja odbojkasica na svetu...
A devojci zelim srecan i brz oporavak.

Aster Blistok

pre 15 godina

Znate sto? Ovakve individue zasluzuju da budu kaznjene onako kako su to turci radili onomad, da ne ulazim u detalje, ... 10 godina zatvora, pa onda neka razmisljaju o svojoj buducnosti.

Sasa, Banja Luka

pre 15 godina

U neka stara vremena se nije moglo ni pomisliti da bi se desilo nesto ovakvo! Nije sve bilo dobro tada, daleko od toga... Ali, ovakve stvari su bile sankcionisane u korijenu! Pokojni komandir policije u jednoj velikoj beogradskoj opstini, je ujutro kad dodje na posao dobijao izvjestaj sta se sve dogodilo u vremenu od kada je otisao sa posla do tog momenta. E, po citanju izvjestaja za svako krivicno djelo, je tacno znao minimum desetak osoba koje su to mogle uciniti! A onda je sve zvao na informativni razgovor i naravno u 100% slucajeva otkrivao pocinioce... a onda su dosle video kasete sa zapada, pa takozvana "demokratija"...

ivona

pre 15 godina

Gospode Boze, ni manje zemlje ni vise ludaka u njoj!!! Citajuci Vase vesti iz dan u dan sve vise verujem da je vecina Srba poludela! Pa tamo masakr za masakrom, ubistva, silovanja, incesti... neka je Bog upomoc svakom ko zivi u Srbiji!

justicia

pre 15 godina

Ne radi se ovde samo o fizickim povredama, u pitanju je i psiholoska trauma devojaka koje su napadnute ni krive ni duzne. Kakvi su to junaci i heroji koji lome ruke pripadnicama neznijeg pola koje treniraju sport kakav je odbojka (nenasilan)? Bilo bi lepo da dobiju maksimalne kazne koje se svakako mere godinama, posto takav copor pobesnelih pasa sigurno nije za ulicu. Pa da vidimo koji ce sledeci junak da gura baklju u usta coveku ili da napada sa palicama devojke...Boze........

Nenad

pre 15 godina

Ne mogu da verujem... Pa bezbol palicom na devojcicu. Nema te kazene koja bi bila prikladna za ovakvo divljastvo... Sta je u glavama tih ludaka? Sta ih tera na tako nesto? Uzas!

minimum 10

pre 15 godina

Osuditi ih za primer na maksimalnu moguću kaznu za pokušaj višestrukog ubistva i nanošenje teških telesnih povreda, nelegalnog upada u školski objekat i pravac zatvor! Bez 10 godina robije ni jedan od njih ne sme da prođe kada je već onaj zvezdin navijač dobio toliko.

tijana

pre 15 godina

Najveci problem nije u mladima, vec u okruženju u kojem rastu.
Da ne zaboravimo, mladi su naš odraz u ogledalu. Ne krivi ogledalo ako ti je lice iskrivljeno.

Vladimir

pre 15 godina

Znaci, negde mi ne dopuste da udjem, i ja zbog toga udjem s motkom i krenem da lomim kosti? I to gde su devojke oko 16 godina na treningu?!?! Pa ti likovi ne mogu da se rehabilituju, i ne mogu ikada postati korisni clanovi drustva. Da se ja pitam, dao bi im dozivotnu, ali svi znamo da ce dobiti po uslovnu i nikom nista. Da se ovo desilo u Americi, pa robijali bi minimum 20 godina. Izem ti i zemlju i sudstvo...

Bojan

pre 15 godina

Verujem da samo je jedino resenje nasilja medju mladima, tandem velike novcane i zatvorske kazne.

Ja stvarno ne mogu da verujem koliko su sudske presude smesne.
Onaj lik Uros je dobio premalo.
Ja bih za pokusaj ubistva, dao bar 30 godina, pa bih ga posle pustio kada bude imao 50, ali bi morao na neki drustveno koristan rad.

mali vrag

pre 15 godina

hoce li drzava vise da reaguje i spreci sve vece divljanje huligana u ovoj zemlji?!!!! hoce li policija raditi svoj posao konacno?!!!!

dokle vise da grupa siledzija maltretira ljude, gradove, drzavu!

nenad73

pre 15 godina

Pa kakvo je ovo ludilo? Tek kada se ovako nesto desi ljudi trebaju da shvate koliko je vazna ostra i beskompromisna borba protiv huligana gde god da se pojave a ne da se klubovi ukljucuju u podrsku ovakvim kriminalcima.

Nespavac

pre 15 godina

Ovo je strasno. Nasilje se uvuklo svuda. Mogu li mirni gradjani biti zasticeni od napasnika i huligana?! Nasilje je prisutno svuda i u svim oblicima...Strasno...

vlayceh

pre 15 godina

E sad zakažite počiniocima suđenje za pola godine, onda ih sudite dve godine i osudite na uslovne kazne. Kada bi svi ovi momci dobili po barem pet godina, da im najlepše godine prođu u zatvoru, Niš bi bio lepše mesto za normalne ljude. Ali to se neće desiti.

Boze pomozi

pre 15 godina

kuda ide ova zemlja?
kada ce ministarstvo prosvete postati prioritet za vladu, a ne fotelja za zasluzne clanove raznih partija? zar ne vide kuda to vodi?
o ministarstvu i ministarki za omladinu i sport da i ne pocinjem...

Neko

pre 15 godina

Pun mi je kofer tih ^hrabrih zestokih momaka^ sto su hrabri samo u grupi iliti coporu, a kada su sami najveci su misevi. Sram ih bilo, na devojcice skocili. Po deset godina robije i neka cvile.

Zift

pre 15 godina

Sudija koji je osudio Urosa Misica je pokazao putokaz za ovakve idiote. Najmanje deset godina zatvora za svu petoricu plus odsteta koju bi placali tako sto bi radili u zatvoru.
Ako ova drzava hoce da stane na kraj huliganima ovo je jedini nacin.

Nele

pre 15 godina

Vuce Jeremicu zajedno sa ostalom kompanijom od Kostunice preko Velje Ilica do Tome Nikolica jel vidite sta se dogadja u Srbiji? Dok se vi bavite prikupljanjem politickih poena preko Kosova nasi junaci (nisu ni Crnogorci ni Makedonci) batinaju decu na treningu. Koga cete za ovo da oznacite kao krivca? Informisite se pod hitno sta se to u Nisu dogodilo i iznesite puna imena sa imenima roditelja tih baraba koji su se usudili da maltretiraju decu koja se bave necim normalnim. Nama definitivno ne trebaju neprijatelji, tako sam besan da ne znam sta bih uradio tom olosu.

Mina

pre 15 godina

I ovima po deset godina zatvora + prinudni rad, i to one najteze poslove za koje se tesko nalazi radna snaga... A u slucaju protesta ili incidenata na postojecu kaznu dodavati im po nekoliko meseci zatvora. Pa da vidimo...

Dejan

pre 15 godina

Strasno me zanima da li ce drustvo i drzava nad ovim dripcima drakonski pokazati odnos prema huliganima.

Strasno je da se ovo dogodi deci koja vole sport i daju sebe i svoje vreme da postanu bolji. Mora se ovo iskoristiti da se posalje poruka da se nikad vise ne dogodi.

Na mogu da opisem koliko sam nesrecan zbog ovoga i nadam se da ce se svi oporaviti i biti jos bolji i jaci jer nam takvi najvise trebaju.

Razocarani demokrata

pre 15 godina

Kakva zemlja Boze. Zemlja u kojoj dvadesetogodisnjaci upadaju sa palicama na trening ODBOJKASICA. Ne odbojkasa, vec odbojkasica. Jadno ovo dete sto su mu slomljene dve ruke. Ovo je stvarno za smrtnu kaznu. Bas steta sto su je ukinuli. Sramota. Kakvo drustvo.

Vladimir

pre 15 godina

pa zar umesto da pokazu da ce zastititi normalne ljude boljim obezbedjenjem, oni se povlace pred huliganima kaznjavajuci decu ukidanjem treninga????? svasta ...

Milos

pre 15 godina

Hajdemo lepo 7x10 godina, pa neka se medjusobno mlate u zatvoru do mile volje. Samo zestokom kaznenom politikom se tim stvorenjima moze stati na put.

Darko

pre 15 godina

Ostra kazna? Svakako! Ali da li su samo kazne resenje problema ocajnog stanja omladine i nadolazecih generacija? Hajde malo da se zapitamo sta rade roditelji, prosvetni radnici, i celo drustvo uopste????

i ja jako volim odbojku

pre 15 godina

Zaštoooooooooooo!?
Dete od 16 godina!
Obe ruke prelomjene.
Zaštoooooooooooo!?
Zaštoooooooooooo!?
Zaštoooooooooooo!?

Krivokapic

pre 15 godina

Ovo je odvratno. Kukavice napadaju sensetogodisnje devojcice i to sa palicama. Drustvo je totalno puklo. Bas me interesuje kakve ce kazne ovi divljaci da dobiju. Stvarno je neophodna jedna mini "sablja" da se uvede red u skole, stadione, parkove itd. Ljudi vise ne mogu normalno da zive od budala i divljaka.

Ljubisa D.Savic

pre 15 godina

Vec krajem 70 tih secam se komsije kada mi rece " Imam osjecaj da roditelji kada dodju sa posla istjeraju djecu ispred zgrade" Istih godina bjese lijepa pjesmica
" Tata druzi se samnom " Pored toga sirom Balkana degradiran je status ucitelja
od djela bahatnih roditelja koji stasase u tranziciji.
Pom.kapetan u penziji

Ceda

pre 15 godina

Neki pametnjakovic ce reci kako se to desava i u svetu, i da su mladi inace sve vise nasilni.Ljudi, mi smo u mraku i dalje. I propadamo, ali ni to nije najveci problem. Najveci problem je sto nema dna.

Sodoma i Gomora

pre 15 godina

'Zla krv' akumulirana u drustvo vec odavno, trazi da izbije na povrsinu ... Drustvo je izgubilo kompas u rangiranju vrednosti a dobro i zlo se skoro ne razaznaju... Mlada generacija koja se podize u jednom takvom okruzenju, luta u jednom miljeu opsteg moralnog razvrata, bez motiva i nade u nesto bolje ... Energija je ipak prisutna, i ona se manifestuje najblizom asocijacom - krajnjom destrukcijom. "Polomi, razbij, zapali, unisti, mrzi, razvali ..." su sinonimi zivota danas u Srbiji. Pesak je iscurio. Hoce li se u ovoj zemlji naci neko sposoban da okrene pescanik?

minimum 10

pre 15 godina

Osuditi ih za primer na maksimalnu moguću kaznu za pokušaj višestrukog ubistva i nanošenje teških telesnih povreda, nelegalnog upada u školski objekat i pravac zatvor! Bez 10 godina robije ni jedan od njih ne sme da prođe kada je već onaj zvezdin navijač dobio toliko.

Neko

pre 15 godina

Pun mi je kofer tih ^hrabrih zestokih momaka^ sto su hrabri samo u grupi iliti coporu, a kada su sami najveci su misevi. Sram ih bilo, na devojcice skocili. Po deset godina robije i neka cvile.

Nele

pre 15 godina

Vuce Jeremicu zajedno sa ostalom kompanijom od Kostunice preko Velje Ilica do Tome Nikolica jel vidite sta se dogadja u Srbiji? Dok se vi bavite prikupljanjem politickih poena preko Kosova nasi junaci (nisu ni Crnogorci ni Makedonci) batinaju decu na treningu. Koga cete za ovo da oznacite kao krivca? Informisite se pod hitno sta se to u Nisu dogodilo i iznesite puna imena sa imenima roditelja tih baraba koji su se usudili da maltretiraju decu koja se bave necim normalnim. Nama definitivno ne trebaju neprijatelji, tako sam besan da ne znam sta bih uradio tom olosu.

Nenad

pre 15 godina

Ne mogu da verujem... Pa bezbol palicom na devojcicu. Nema te kazene koja bi bila prikladna za ovakvo divljastvo... Sta je u glavama tih ludaka? Sta ih tera na tako nesto? Uzas!

Krivokapic

pre 15 godina

Ovo je odvratno. Kukavice napadaju sensetogodisnje devojcice i to sa palicama. Drustvo je totalno puklo. Bas me interesuje kakve ce kazne ovi divljaci da dobiju. Stvarno je neophodna jedna mini "sablja" da se uvede red u skole, stadione, parkove itd. Ljudi vise ne mogu normalno da zive od budala i divljaka.

disco

pre 15 godina

Pa zasto se uopste neko cudi kada se ovakve stvari dese?
U zemlji (u kojoj i mediji i politicari i razni analiticari i eksperti) imaju razumevanja (da ne kazem velicaju) siledziju kakav je Miladin Kovacevic, gde svakog dana 20ak ljudi blokira saobracaj u Beogradu kako bi protestvovali zbog izrucenja osobe optuzene za ratne zlocine i genocid (a koji nije cak ni drzavljanin nase zemlje, ne znam sto ne idu na Pale ili u Banja Luku da se bune), gde sportisti nose majice sa natpisima pravda za ne koga ko je na najstrasniji nacin pokusao da ubije (zivog zapali) coveka (nije vazno da li policajca ili kako sto je to rekao mislio je da je to samo navijac Partizana (i to je kao ok???)), u zemlji gde se vec nedeljama (bolje reci mesecima i godinama) odigrava pravi cirkus u Skupstini...

Pa sta je tu cudno???

Vladimir

pre 15 godina

Znaci, negde mi ne dopuste da udjem, i ja zbog toga udjem s motkom i krenem da lomim kosti? I to gde su devojke oko 16 godina na treningu?!?! Pa ti likovi ne mogu da se rehabilituju, i ne mogu ikada postati korisni clanovi drustva. Da se ja pitam, dao bi im dozivotnu, ali svi znamo da ce dobiti po uslovnu i nikom nista. Da se ovo desilo u Americi, pa robijali bi minimum 20 godina. Izem ti i zemlju i sudstvo...

Ceda

pre 15 godina

Neki pametnjakovic ce reci kako se to desava i u svetu, i da su mladi inace sve vise nasilni.Ljudi, mi smo u mraku i dalje. I propadamo, ali ni to nije najveci problem. Najveci problem je sto nema dna.

Aster Blistok

pre 15 godina

Znate sto? Ovakve individue zasluzuju da budu kaznjene onako kako su to turci radili onomad, da ne ulazim u detalje, ... 10 godina zatvora, pa onda neka razmisljaju o svojoj buducnosti.

Mina

pre 15 godina

I ovima po deset godina zatvora + prinudni rad, i to one najteze poslove za koje se tesko nalazi radna snaga... A u slucaju protesta ili incidenata na postojecu kaznu dodavati im po nekoliko meseci zatvora. Pa da vidimo...

Vuk Samotnjak

pre 15 godina

Hrabri su, nema sta... motkama na DEVOJCICE!
Ove idiote drzava MORA da udalji u vaspitnu ustanovu na duze vreme. Tamo da kopaju krompir dok povredjenoj devojcici ne isplate ogromnu sumu naime stete koju su joj pocinili. Ko zna, mozda je ovaj cin spreci da bude najbolja odbojkasica na svetu...
A devojci zelim srecan i brz oporavak.

Dejan

pre 15 godina

Strasno me zanima da li ce drustvo i drzava nad ovim dripcima drakonski pokazati odnos prema huliganima.

Strasno je da se ovo dogodi deci koja vole sport i daju sebe i svoje vreme da postanu bolji. Mora se ovo iskoristiti da se posalje poruka da se nikad vise ne dogodi.

Na mogu da opisem koliko sam nesrecan zbog ovoga i nadam se da ce se svi oporaviti i biti jos bolji i jaci jer nam takvi najvise trebaju.

Zgrozen

pre 15 godina

Strasno. Maksimalna kazna je samo deo resenja. Policija u svim gradovima zna za problematicni i nasilni olos i nista ne preduzima. Tek kada neko bude ubijen saznamo da je bio "poznat policiji" i to je to. Uzrast ne sme da utice na odmeravanje kazne, jer toj 16 godisnjoj devojci zaista nista ne znaci koliko godina ima napadac.

Milan

pre 15 godina

Ovakvom ljudskom otpadu treba suditi kao zlocinackom udruzenju i kao pokusaju ubistva.

Hajde barem jednom, Vi, sudije u Nisu, pokazite se hrabrim i presudite im strogo i pravedno. 3-5 godina je minimum minimuma.

A riditeljima ove nesrecne dece koja su dobila prelome i otoke, preporucio bih da bez razmisljanja tuze skolu.

Sodoma i Gomora

pre 15 godina

'Zla krv' akumulirana u drustvo vec odavno, trazi da izbije na povrsinu ... Drustvo je izgubilo kompas u rangiranju vrednosti a dobro i zlo se skoro ne razaznaju... Mlada generacija koja se podize u jednom takvom okruzenju, luta u jednom miljeu opsteg moralnog razvrata, bez motiva i nade u nesto bolje ... Energija je ipak prisutna, i ona se manifestuje najblizom asocijacom - krajnjom destrukcijom. "Polomi, razbij, zapali, unisti, mrzi, razvali ..." su sinonimi zivota danas u Srbiji. Pesak je iscurio. Hoce li se u ovoj zemlji naci neko sposoban da okrene pescanik?

Zift

pre 15 godina

Sudija koji je osudio Urosa Misica je pokazao putokaz za ovakve idiote. Najmanje deset godina zatvora za svu petoricu plus odsteta koju bi placali tako sto bi radili u zatvoru.
Ako ova drzava hoce da stane na kraj huliganima ovo je jedini nacin.

nenad73

pre 15 godina

Pa kakvo je ovo ludilo? Tek kada se ovako nesto desi ljudi trebaju da shvate koliko je vazna ostra i beskompromisna borba protiv huligana gde god da se pojave a ne da se klubovi ukljucuju u podrsku ovakvim kriminalcima.

ivona

pre 15 godina

Gospode Boze, ni manje zemlje ni vise ludaka u njoj!!! Citajuci Vase vesti iz dan u dan sve vise verujem da je vecina Srba poludela! Pa tamo masakr za masakrom, ubistva, silovanja, incesti... neka je Bog upomoc svakom ko zivi u Srbiji!

bez milosti

pre 15 godina

...
Iako je u slucaju "Misic" napadnuto sluzbeno lice, pa je i kazna preventivna, u Nisu su napadnuta deca koja se jos i bave sportom pa bi kazna morala da bude veca.
Nadam se da nece proraditi necije veze po sudovima pa da budu kaznjeni uslovno .A ovde je sve moguce. Podsetio bih sugradjane iz Nisa da je pre par godina lik od 19 godina na paliluskoj rampi ubio coveka. Poenta price je da je taj lik imao do tada 96 krivicnih i prekrsajnih prijava , a da je ipak bio na slobodi. Nadam se da organi drzave sada nece biti popustljivi i da ce konacno biti "nemilosrdni".
P.S. Pitajte Misica da li bi sada ponovo napao policajca ili bilo koga

devojcica

pre 15 godina

Imam 19 godina, zivim sama u beogradu, kako bez straha da odem na casove, na vezbe, na ples... Kada i mladji od mene vitlaju bejzbol palicama svuda okolo, kada mi "blejaci" iz blokova dobacuju na ulici i maltretiraju me u gspu... hocu Pravdu za MENE, hocu nazad svoju slobodu kretanja

justicia

pre 15 godina

Ne radi se ovde samo o fizickim povredama, u pitanju je i psiholoska trauma devojaka koje su napadnute ni krive ni duzne. Kakvi su to junaci i heroji koji lome ruke pripadnicama neznijeg pola koje treniraju sport kakav je odbojka (nenasilan)? Bilo bi lepo da dobiju maksimalne kazne koje se svakako mere godinama, posto takav copor pobesnelih pasa sigurno nije za ulicu. Pa da vidimo koji ce sledeci junak da gura baklju u usta coveku ili da napada sa palicama devojke...Boze........

Appel Hill

pre 15 godina

ja zivim blizu te skole i znam nekoliko ucesnika tog napada i mislim da bi trebalo da im se objave slike i imena da svi znaju ko su...a znam i da im to nisu prvi prekrsaji i da ih je policija i ranije privodila i pustala iako je imala dosta dokaza...mediji bi trebali od ovoga da naprave frku pa da vidim dal ce onda da ih policija pusta na slobodu da nastavljaju sa takvim stvarima....znaci sramota me je sto ih poznajem

tijana

pre 15 godina

Najveci problem nije u mladima, vec u okruženju u kojem rastu.
Da ne zaboravimo, mladi su naš odraz u ogledalu. Ne krivi ogledalo ako ti je lice iskrivljeno.

zelgeko

pre 15 godina

Sta je bre ovo... Kakva je ovo zemlja, kakav narod?!!Zar smo svi u kolektivnom lobotomiziranom ludilu?!! Grupa zivotinja, upada i palicama lomi ruke devojcici od 16 godina...pa ima li to i u Mogadisu...ne verujem!!! Mislio sam da nista vise ne moze da me iznenadi...sta li je sledece?!! I nama je glavna tema prokleto Kosovo, ne znam sta smo bogu zgresili da pravi od nas izopacenu naciju...I nama je neko kriv za nesto? Daj da se pogledamo najzad u ogledalu...ovakvih slucajeva nema ni u Bronksu. Izvinjavam se zbog afektivnog istupa...ali jace je od mene!!!

Ljubisa D.Savic

pre 15 godina

Vec krajem 70 tih secam se komsije kada mi rece " Imam osjecaj da roditelji kada dodju sa posla istjeraju djecu ispred zgrade" Istih godina bjese lijepa pjesmica
" Tata druzi se samnom " Pored toga sirom Balkana degradiran je status ucitelja
od djela bahatnih roditelja koji stasase u tranziciji.
Pom.kapetan u penziji

vlayceh

pre 15 godina

E sad zakažite počiniocima suđenje za pola godine, onda ih sudite dve godine i osudite na uslovne kazne. Kada bi svi ovi momci dobili po barem pet godina, da im najlepše godine prođu u zatvoru, Niš bi bio lepše mesto za normalne ljude. Ali to se neće desiti.

Marko R.

pre 15 godina

Sve preko 18 za Skelu, parcela br. 2: crni luk.
Kad provedu po godinu dve na lukcu zapitace se pre nego sto sledici put naprave s...

ukinite huligane

pre 15 godina

Sve to osuditi na 10-15 godina robije uz tezak prinudni rad. Uz sve to jos da isplate ostecenima nekoliko stotina hiljada evra odstete. Ako nemaju onda njima ili njihovim roditeljima pleniti imovinu.
I polomljene klupe da im se naplate takodje.

ivan

pre 15 godina

Wow, kakvi junaci! Pitam se da li ce posle nedelju dana kad ih ova nasa jadna bespravna drzava oslobodi otici u obdaniste i prebiti decu! Dozivotne sudija!

Sasa, Banja Luka

pre 15 godina

U neka stara vremena se nije moglo ni pomisliti da bi se desilo nesto ovakvo! Nije sve bilo dobro tada, daleko od toga... Ali, ovakve stvari su bile sankcionisane u korijenu! Pokojni komandir policije u jednoj velikoj beogradskoj opstini, je ujutro kad dodje na posao dobijao izvjestaj sta se sve dogodilo u vremenu od kada je otisao sa posla do tog momenta. E, po citanju izvjestaja za svako krivicno djelo, je tacno znao minimum desetak osoba koje su to mogle uciniti! A onda je sve zvao na informativni razgovor i naravno u 100% slucajeva otkrivao pocinioce... a onda su dosle video kasete sa zapada, pa takozvana "demokratija"...

Aco

pre 15 godina

Kakva glupost, da obustave treninge! Treba huligane u zatvor a treninge nastaviti. Pa necemo valjda da budemo u strahu od huligana 24h!? Medjutim problem je u sustini mnogo veci i polazi iz porodice. Porodica kao jedinica sistematski se razbija vec duze vreme kroz razne "slobodne" pokrete, "slobodno" ponasanje itd. i to sad daje rezultate. Sloboda podrazumeva odgovornost. Sloboda bez odgovornosti je anarhija. A roditelji i drzava su pali na ispitu vaspitanja dece.

Vladimir

pre 15 godina

pa zar umesto da pokazu da ce zastititi normalne ljude boljim obezbedjenjem, oni se povlace pred huliganima kaznjavajuci decu ukidanjem treninga????? svasta ...

Razocarani demokrata

pre 15 godina

Kakva zemlja Boze. Zemlja u kojoj dvadesetogodisnjaci upadaju sa palicama na trening ODBOJKASICA. Ne odbojkasa, vec odbojkasica. Jadno ovo dete sto su mu slomljene dve ruke. Ovo je stvarno za smrtnu kaznu. Bas steta sto su je ukinuli. Sramota. Kakvo drustvo.

i ja jako volim odbojku

pre 15 godina

Zaštoooooooooooo!?
Dete od 16 godina!
Obe ruke prelomjene.
Zaštoooooooooooo!?
Zaštoooooooooooo!?
Zaštoooooooooooo!?

Otac

pre 15 godina

Totalno sam šokiran, i prepun osvetničkog besa (što doduše nije hrišćanski, proći će me).

I decu i njihove roditelje/staratelje u zatvor da se hlade više meseci i analiziraju propuste u vastpitanju.

CoA

pre 15 godina

Bilo bi odlično kada bi mediji pratili u budućnosti ovaj slučaj i tako pritiskom javnosti onemoguće neke "smešne" presude ovim divljacima. Zaslužili su najstrože kazne! I sve manje od 10 godina značilo bi da je pokušaj ubistva dece od 16 godina prihvatljiviji od pokušaja ubistva policajca na severu! Pri tom je policajac bio u "divljačkom gnezdu" a ovde su divljaci došli na trening što bi trebalo da bude nepovoljnije po njih!

Milos

pre 15 godina

Hajdemo lepo 7x10 godina, pa neka se medjusobno mlate u zatvoru do mile volje. Samo zestokom kaznenom politikom se tim stvorenjima moze stati na put.

Psiholog

pre 15 godina

Ovo su samo posledice ispiranja mozga i generisanja mržnje preko medija devedesetih. Ovi degenerici su spoznavali svet preko Dnevnikovog dodatka, njihovi prvi "učitelji" i "vaspitači" su bili Komrakov, Milanovićka, Spomenka Jović i ostali novinarski "titani" iz tog perioda!

To je izgubljena generacija i zato treba polagati nadu u one koji su se rodili i vaspitavali posle 2000. godine-

Зоран

pre 15 godina

Златна је Америка. мање бринем за дете овде у САД, него да сам у Србији. Почев од дроге до оваквих ствари. Кад је неко од полицајаца дошао у школу да прича деци о штетности дроге? Овде у Америци долазе. И нема полиције у школама, као по Србији. Мање бринем и кад оде на екскурзију.

Nespavac

pre 15 godina

Ovo je strasno. Nasilje se uvuklo svuda. Mogu li mirni gradjani biti zasticeni od napasnika i huligana?! Nasilje je prisutno svuda i u svim oblicima...Strasno...

Dusan.K.

pre 15 godina

Sala/skola treba biti zakljucana nakon sto pocne skola. Tako je bar u skoli u kojoj ja sluzim civilnu vojsku. Do sada niko nije pokusao nasilno da udje, u tom slucaju se zove policija. Trener ne moze jer je u sali, mora biti jedan bar jedan vojnik koji ce to da ucini. Skolama je skupo da placaju profi obezbedjene ali im zato potpuno besplatno da zatraze civilne vojnike koji bi tu bili uvece u vreme trajanja treninga i zakljucavali skolu/salu.

Bojan

pre 15 godina

Verujem da samo je jedino resenje nasilja medju mladima, tandem velike novcane i zatvorske kazne.

Ja stvarno ne mogu da verujem koliko su sudske presude smesne.
Onaj lik Uros je dobio premalo.
Ja bih za pokusaj ubistva, dao bar 30 godina, pa bih ga posle pustio kada bude imao 50, ali bi morao na neki drustveno koristan rad.

Nenad

pre 15 godina

Treba lepo napraviti radne kampove za takvu problematicnu omladinu koja ima previse vremena i energije. Drobi kamenje, tegli dzakove itd. Mozda cak i neki vojni kamp da se malo prevaspitaju.

Zlatko

pre 15 godina

Sasvim slučajno sam dosao na sajt,sa ciljem da procitam sportske vesti, kad ova vest na naslovnoj. I onda se svi bunite protiv reda i zakona? Hajmo svi u glas "Uros je jedan od nas". Naravno, salim se, nije, niti ce ikad biti. I ti mangupi bi trebalo da dobiju minimum tri godine, bez sudjenja i ostalih "prava", po kratkom postupku. Smeta im trener sto je skolovan covek? Smetaju im devojke sto treniraju a ne piju pivo sa njima po parkovima? Treba i njih za primer drugima.

Onomatopeja

pre 15 godina

Kako mogu da pomognem Aleksandri? I moja kcerka trenira odbojku i voli je najvise na svetu. Ovo je strasno sta nam se desava i ja sam najiskrenije preplasena! I to u skoli! Gde je Predsednik da reaguje i pomogne preplasenim devojcicama i njihovim roditeljima - pa on je psiholog, zar ne? Drzava mora pod hitno da obezbedi najbolje lecenje za Aleksandru! Verujem da ce ministar zdravlja to i uraditi. Sta je sa tuziocem?! Koja je lokalna vlast u Nisu? Koshmar!

juzznjak

pre 15 godina

Kao otac dvojice mladica iz ovoga grada ne pitajte me sta sada mislim kada stariji ide na trening... Nema ko da stiti nasu decu jer oni koji su nadlezni kazu "mi intelektualci moramo da se razumemo.." Te sedose svi zajedno i plavi i zuti i crveni da dele pazar od poreskih obveznika, a nasa deca... koga briga...

mali vrag

pre 15 godina

hoce li drzava vise da reaguje i spreci sve vece divljanje huligana u ovoj zemlji?!!!! hoce li policija raditi svoj posao konacno?!!!!

dokle vise da grupa siledzija maltretira ljude, gradove, drzavu!

Igor St. Gallen, CH

pre 15 godina

Da su napali policajca sigurno bi dobili po 10 godina zatvora. A posto su ovog puta u pitanju devojcice tj. sportisti - verovarno ce se protiv napadaca podneti samo prekrsajna prijava.

Bole

pre 15 godina

Ovo je za RTS, koji svi dobro placamo, bila neka vest tamo u drugom delu. Ma bre za ovakve stvari treba potrositi pola dnevnika. Vazno je da su raspravljali o CG kako je priznala Kosovo. Nadam se samo da ce nas B92 blagovremeno informisati o ovom slucaju. Ne mogu da verujem da ni inicijali jos nisu izneseni.

Brane

pre 15 godina

U ovoj Zemlji su preblagi Zakoni!! Zato nam se i desavaju ovakve stvari...Citamo po novinama svakodnevno kako divljaci (ne mislim na kriminalce koji se medjusobno ubijaju-i treba da se poubijaju medjusobno svi) po nekoliko puta prete, biju, maltretiraju citave porodice, i na kraju izvrse masakr, a onda saznamo iz saopstenja da su se zrtve i ranije zalile na nasilnicko ponasanje, medjutim policija ili nije nista preduzimala, ili su sudovi izricali opomene ili novcane ili uslovne kazne.
Danas covek pretuce coveka na pravdi Boga i dobije prekrsajnu prijavu i novcanu kaznu ako mu je to prvi put !!! Ej bre ljudi...Treba ukunuti prekrsaj kao delo za bilo koji vid nasilja, cak i za verbalni. Kako tuca u kafani moze biti prekrsaj? Ili na ulici.... sve to kvalifikovati kao krivicno delo protiv zdravlja, zivota i dostojanstva coveka i odrezati takve kazne da se i publika cese po glavi!!!
Apsolutno podrzavam 10 godina zatvora za onog huligana koji je napao zandarma, i isto tako trazim da i ovi dobiju svi po 10 godina! I svaki buduci slican slucaj da se isto tako kazni. Cemu kazna od-do?? Samo fiksne kazne uvesti, kao jedine moguce. Za samar 1 godina, za pesnicu 2 ,ako ima povreda, za svaku povredu po 5 godina. Garantujem da za 2-3 godine ne bi bilo ni jedne tuce godisnje u Srbiji!
ZASTO ovako blagi zakoni za nasilje? Kome to odgovara?
Da je mom detetu polomio ruke, ja bih mu licno presudio!!!!!

Darko

pre 15 godina

Ostra kazna? Svakako! Ali da li su samo kazne resenje problema ocajnog stanja omladine i nadolazecih generacija? Hajde malo da se zapitamo sta rade roditelji, prosvetni radnici, i celo drustvo uopste????

goran

pre 15 godina

pa evo ko ce nama da pravi puteve po srbiji,puni energije,doduse destruktivne i pogresno usmerene,ali sve ce to lopata i dzakovi da dovedu u red.

evita

pre 15 godina

postoji jedna lepa rec na engleskom: "vigilante" i za one koji je ne znaju, prema Oxfordskom recniku znaci "clan samoproklamovane grupe koja sprovodi zakon ali bez legalnog authoriteta". Takvi trebaju u ovoj zemlji, na nasu zalost. Kakav sud, kakva policija ili zatvor. Samo od takvih ce se ovakvi monstrumi mozda uplasiti.

Darko Maksimović

pre 15 godina

Momentalna izolacija iz društva (zatvor). Roditelji neka se pitaju šta su radili i kako su ih vaspitali poslednjih 20 godina.

Branislav

pre 15 godina

Ja bih voleo da upoznam njihove roditelje.Da vidim sto ovde kazu od koje su "fele".Da li ti njihovi roditelji znaju da imaju decu?Gde su i sta rade,cime se bave?Sve krece od kuce ,od kucnog praga.Kazniti te bitange ali izvesti pred lice javnosti i roditelje tih bitangi.
Nislija.

Dragan

pre 15 godina

Ovakve stvari i jos gora nasilja sa nozevima se svakodnevno desavaju ovde u Londonu . Bojim se da Srbija poprimljuje ono najgore sa zapada. Zalostno !

Draža

pre 15 godina

Muka mi je više od komentara koji u svemu nalaze razloge zašto se ovo ili ono dogodilo! Stvar je jednostavna, imamo delo i počinioca! Primeniti zakon i adekvatno kazniti. Baš me briga da li je neko imao teško detinjstvo, rastao bez ljubavi, ili je genetska greška. Dosta više sa traženjem "pravde" za šljam! Šta je sa pravdom za žrtve?! Alo narode dozovimo se pameti, pa ne daj Bože da mi roditelji krenemo da ovo rešavamo, bilo bi tek to zlo! Naravno, reakcija je emotivna, reći će neko, ali zar vi gospodo niste emotivni kada su vaš deca u pitanju?! Mislite o tome!!!

Vujadin

pre 15 godina

Da se ne lazemo, slicnih stvari je bilo i pre 30 godina, samo nije bilo u novinama. A i kruska ne pada ispod jabuke...
Naravno, sud ce da ih blago kazni, jer kad lik iz Novog Beograda za ubistvo 2 policajca i ranjavanje jos jednog dobije 15 godina, ovi momci ce da dobiju po godinu, zivi bili pa videli. Kakvi su sudovi, morace gradjani da uzmu zakon u svoje ruke.

GMan

pre 15 godina

Oni MORAJU biti kaznjeni istom silinom kao i onaj "navijac" sa stadiona kome nikako ne mogu da se setim imena, a bas mi nesto zao.
Drago mi je da su ih odmah uhvatili. Ako budu osudjeni uslovno to ce biti VELIKA sramota za Srbiju i ujedno ce pljunuti u lice ovim mladim devojkama koje niti su bile na tribinama, niti provocirale, vec se samo bavile necim nevinim i plemenitim. Ako se izvuku ujedno ce dokazati i da je presuda onom "navijacu", kome nikako da se setim imena, bila motivisana i progurana zbog policije.
Znaci sudstvo, sada pokazi da ste nezavisni i da sudite podjednako svima. Za ovo se ide barem na godinu dana u zatvor. NE USLOVNA! Ocigledno vas se jos uvek ne plase iako ste jednoga vec poslali u mardelju na 10 godina. Izgleda da treba jos.

Boze pomozi

pre 15 godina

kuda ide ova zemlja?
kada ce ministarstvo prosvete postati prioritet za vladu, a ne fotelja za zasluzne clanove raznih partija? zar ne vide kuda to vodi?
o ministarstvu i ministarki za omladinu i sport da i ne pocinjem...

Nimrod

pre 15 godina

Toliko iznenadjenja.....ovakvo ponasanje i kolicina nasilja nije nista novo, ja sam odrastao pre 15 godina u istoj atmosferi, desavale su se ovakve i gore stvari, i ne vidim sto se sad svi iznenadjuju - niko nista ne radi, ljudi se zanimaju Kosovom i ne vidim zasto bi iko ocekivao bilo kakve promene u drustvu.

Danilo

pre 15 godina

I ja sam bio huligan, al u moje vreme nisu se tukle devojcice, da sam cuo da je neko od ortaka tako nesto uradio sam bih ga naucio pameti.

Nikola

pre 15 godina

Iskoristiti ovu sirovu snagu bez kontrole za poslove po Srbiji - puteve da kopaju krampovima, ne bagerima; svaka voćka da bude obrana i okopana; svaki kanal, potok, rečica oćišćen...dokle više da nas čovekoliki maltretiraju?!

INDIJANAC

pre 15 godina

Najmanje 10 godina zatvora...I obavezno da se kazu njihova imena i prezimena i da se objave slike...Pa onda neka opet tuku devojcice.

Jegulja

pre 15 godina

Znaci kazna zbog toga sto su uopste krenuli da biju nekog ili vise njih, pa onda na to robija sto su krenuli da biju decu koja se bave necim sto je za svaku pohvalu i na kraju robija na sve to sto su onoj jadnoj devojcici polomili obe ruke. Znaci bez 10 god nista ali ne samo da bleje u zatvoru i uce zanat od kolega vec rad preko celog dana (autoput, poljoprivreda, krcanje kamena...) da kad se vrate u celuju pozele samo da spavaju i nista vise. I slike i imena lepo svi da vide te "junake".

Sandy

pre 15 godina

Za svaku osobu nad kome je naneo telesne povrede treba svaki huligan dobiti 10 godina zatvora. Oni moraju biti primer da huligani i kriminalci ne mogu da vladaju inace ce drzava postati smesna. A ne mogu da verujem da moze neko dati batine sa palicom jednoj djevojcici od 16 god...Sramota!

Rade

pre 15 godina

Невероватно шта се све дешава у овој земљи. Девојчицу ударити даском са ексерима...
Иако сам против насиља, оваквима треба поломити и руке и ноге, па правац у затвор. Можда им онда нешто допре до мозга, ако га имају.

Jovan - Beograd

pre 15 godina

Baš me zanima da li će "gospođa ministarka" za Sport da se oglasi i kakvu će poruku dati i učesnicima i građanima. Da li je nju uopšte briga za bilo šta van Beograda i Pekinga? Koliko i da li se brine za omladinu po Srbiji? Hajde "baš" da vidimo.
A sramota je i to što je vest neprimećeno prošla, da je to bilo u Beogradu, bilo bi udarno u svim terminima. Bojim se da televizije "nacionalne frekvencije" ne zanima ništa van Beograda (možda ponekad Vojvodina) i da nisu dorasli da rade to što rade.
Jednostavno, baš i briga, narod ne treba da zna. Sramota za naciju!!!

KAMENOLOM

pre 15 godina

Malo je 10 godina! Za ove "heroje" je doživotna robija sa teškim prinudnim radom u kamenolomu i rudniku. A roditelji da plaćaju doživotno otštetu devojci koja je povređena.

pepe

pre 15 godina

Pa sta je ovo pobogu, ima li uopste kakvog reda u drzavi. pa to je prosto nevjerojatno..Usred bijela dana potuku buduce sportiste i reprezentativce. Da ne povjerujes!!

STATUS

pre 15 godina

Strasne stvari se iz dana u dan desavaju u ovoj zemlji a ovo sto sam sada procitao me je sokiralo. Donekle, ali ni tada ne mogu da razumem da se tuku momci medjusobno, ali upasti u skolu, na trening devojcica, udariti trenara i nasrnuti na decu, to je strasno... ali strasno.. Ima li pravde u ovoj zemlji.... ? Samo molim Boga da to nece biti neki mamini i tatini sinovi koji ce se tek tako izvuci. Zatvorska kazna od godinu dana bi najvise odgovarala ovim "zverima" , a sta da se ne daj Boze ovo zavrsilo smrcu neke od tih devojvica.. dovoljno je da je neko uradi nezgodno po glavi tom daskom i da dobije izliv krvi na mozak ili ne daj Boze nezgodno padne i slomi kicmu.....ej ljudi, ne mogu da verujem sta se sve desava..... DRZAVA je kriva... sve ove huligane treba u zatvor !
od para koje pokradose od poreza, bolje da grade zatvore i tamo strpaju svu olos da bi posteni i slobodni ljudi mogli mirno da setaju....

majka

pre 15 godina

Sve dok se ne pooštre zakoni(Dušanov zakonik iz srednjeg veka bi bio sasvim odgovarajući-oko za oko)dotle će se gomilati huligani i mulj ovog društva.

milosica

pre 15 godina

Ne treba govoriti sta je ispravno uciniti sa ovim ostecenim mladim ljudima...Pre se treba zapitati sta raditi sa sistemom, politickom situacijom, obrazovanjem, roditeljima, saosecenjem,..spisak je poduzi, sta Srbija treba da pokupi kada krene u nabavku sastojaka za jedan zdravi obrok zdravoj drzavi.Jos puno togo treba uziniti i to na duge staze.Odavno je trebalo poceti, ali...kasnite.Zato molim gospodu sa "vrha" drzave, da prestanu da prikupljaju politicke poene slikajuci se uz zrtve, srusene kuce, napacene neduznike, jer nikoga to ne zanima vise.Radite na tome da vama bude bolje(ne citaj novac) pa ce biti i nama.U zdravoj sredini je sve lepse i lakse.Dug je put pred nama.Drzim palceve svima. A ti devojcice... uz tebe smo

Aleksandar

pre 15 godina

O Boze!!!!!Sta reci!!!Zao mi je celog odbojkaskog tima sto je doziveo ovako nesto!!!!Bas bih voleo da cujem sta je tim HRABRIM IDIOTIMA bilo u glavi kada su tako postupili!!!!Jednostavno ne postoje kazne za ovako nesto...kako god da ih kazne nije dovoljno!!!

Ogorčena

pre 15 godina

Ne bih se ponavljala, jer je sasvim dovoljno rečeno u prethodnim komentarima... Samo se pitam kao buduća majka, šta me očekuje za 10-15 godina u ovoj zemlji?! I zanima me da li će nekada promeniti zakon pa da policija reaguje kod potencijalnih napada umesto što odgovaraju "Dok ne bude fizičkog napada mi ne možemo ništa..." i zalupe slušalicu ili vam ljubazno otvore vrata da odete kući, a nakon napada da puste ološ da se i dalje šeta po ulicama?!

Sale

pre 15 godina

Uzasno je sta se dogodilo ovoj deci, jadna devojcica. Nadam se da ce s obzirom na mladost sve zarasti kako treba i da devojcica nece imati traume zbog ovih debila kojima je palo na pamet da urade nesto ovako. Samo da potsetim javnost da je bas u Niskom sudu oslobodjen onaj raspop Pahomije, valjda se nece desiti nesto slicno i u ovom slucaju. Evo i ja molim nash B92 da nas informise o tome dokle je stigla stvar oko kaznjavanja ovih. Povredjenoj devojcici zelim brz i uspesan oporavak.

Homo Gibanikus

pre 15 godina

Pravi "Srbski junaci" dostojni gusala i deseterca. Udarile junacine na 16-god. devojke, ljubi ih majka "hrabre". Verovatno su ovi momci pristalice "pokreta navijaca".

Pravednik

pre 15 godina

Za napad na maloletno lice 7g.+ pokusaj dvostrukog ubistva sa predumisljajem 2X17g.+unistavanje skolske imovine 2g.+dusevni bol ostalih devojcica (za svaku devojku novcana nadoknada od min 1.000.000,00 din.)=43g. robije, pa da izadje sa otprilike 60g. starosti. (cisto za opomenu drugim herojima).

Saki

pre 15 godina

Kazna mora biti drastična,inače ministre pravde ostavka... a i ministarka sporta iz moralnih razloga! Svaki veći grad u Srbiji ima svoje "hulose", kad bi ih lepo okupili na jednom mestu u Skeli te da se druže do mile volje i do kraja života... Srbija će biti čistija i bezbednija...

barac

pre 15 godina

bezobrazno i razmazeno drustvo dovelo je do ovoga...aveoma prosto... za huligane 2 godine prisilnog rada bez prava smanjenja kazne... red, rad i disciplina menja sve pa i njih..

Bozji poslusnik i izvrsitelj-Trajan Krecu-Tigar

pre 15 godina

Zato sto ovaj svet postaje sve mracnji i mracnji, zato se ovo desava ! Bog je doveo poplavu na zemlju sa vodom, i spasio se samo Noje,njegova zena , njihova 3 sina i 3 snajke, od .......covecanstva ! Optimista sam kao osoba, ali ovakve stvari se nisu dogodile pre 30,40,50 godine, jer su se ljudi mnogo vise cenili i postovali ! Zelim svim napadnutima sve najbolje, i dobro sto je ova devojka mlada, brzo ce joj kost zarasti ! Pozdrav !

PFC-ratnik

pre 15 godina

Zgranut sam i nemam reci da opisem koliko sam besan! Pokusavam da se saberem i razmisljam ko je vaspitavao te momke?Ko su im roditelji i sta ti manijaci izigravaju???
Pa kaznio bi ih duplo vise, nego onog kretena, koji je napao na srpskog zandarma!
U zatvor , pa neka kopaju kanale do kraja zivota!!!

огорчени

pre 15 godina

Ово је страшно и језиво. Закон о спречавању нереда на спортским теренима морао би ПОД ХИТНО да доживи драстичне промене, а сви који и помисле да праве глупости буду санкционисани доживотном забраном присустбва свим спортским догажајима без права жалбе

Jelena

pre 15 godina

Kukavice josh i otishle po pojachanje!!! Lako je udariti na slabije i nezasticene, i to na decu koja se bave sportom sto te vucibatine sigurno nikada u zivotu nisu radile! Neka ih zatvore tamo gde ce oni biti slabiji! Ako ih ne osude na mnogo godina, odrichem se ovog sveta i odoh u manastir, ovo je previse!

volleyball coach

pre 15 godina

najmanje 10 godina... eee ovo je pokusaj ubistva!!
koji su to mozgovi da upadnu na trening odbojkasICA i da ih premlate.. Da su to, ne daj Boze, uradili u mojoj sali, sva petorica bi sada imala polomljene ruke i noge.. gde su njihovi roditelji sad?
ja bih se odrekla te "dece"...

ILIJA Drakulic, Toronto

pre 15 godina

Ovo je dokaz da su stvari u Srbiji zaista otisle predaleko. Saosecam sa napadnutim devojkama i njihovim trenerom, i potpuno razumem reakcije gradjana. Ali, ako Vam je stalo do stvarnog funkcionisanja pravnog sistema, koji je, pre svega, tu da stiti gradjane, morate da usvojite princip da niko nije kriv dok se to na sudu ne dokaze. Zbog toga mislim da je ovde vrlo velika odgovornost medija u davanju odgovarajuceg publiciteta sudjenju ovim nesrecnicima. Pogotovo ce biti vazno da se zna na kojim fakultetima su glavni akteri (sudija, javni tuzilac i advokati optuzenih) stekli svoja zvanja pravnika, na kojim su procesima do sada ucestvovali i sa kakvim uspehom. Ovo je pre svega vrlo vazan ispit za Srbiju kao pravnu drzavu. Vise ne vazi: "Ako Srbija stane...", dosli smo do tacke gde sapucemo: "ako Srbija (na ovom ispitu) padne..."

kana

pre 15 godina

Strasno je sta je uradjeno devojcici. Koliko su deca sigurna u osnovnim skolama?? Kako je huliganima uopste dozvoljeno da udju u salu u osnovnoj skoli? Nasa deca su ugrozena, ako smo postali visoko rizicno drustvo onda nesto treba uraditi i za bezbednost dece kada su na TRENINIGU ili CASU U SKOLI. Nije posao trenera da se obracunava sa bandom podivljalih razbojnika. Krajnje je vreme da SISTEMSKI pocne da se osigurava deci BAR BEZBEDAN TRENING ili NASTAVA.

Baki

pre 15 godina

Vandalizam koji mora da se kazni na najstrozi moguci nacin.Tom teroru nad neduznim devojkama mora se stati na putu.Ne znam da li jos postoji prinudni rad na Sibiru ili Golom Otoku ali ovim vandalima je tamo mesto!Oni ne zasluzuje da budu deo civilizacije!

Nele

pre 15 godina

Vuce Jeremicu zajedno sa ostalom kompanijom od Kostunice preko Velje Ilica do Tome Nikolica jel vidite sta se dogadja u Srbiji? Dok se vi bavite prikupljanjem politickih poena preko Kosova nasi junaci (nisu ni Crnogorci ni Makedonci) batinaju decu na treningu. Koga cete za ovo da oznacite kao krivca? Informisite se pod hitno sta se to u Nisu dogodilo i iznesite puna imena sa imenima roditelja tih baraba koji su se usudili da maltretiraju decu koja se bave necim normalnim. Nama definitivno ne trebaju neprijatelji, tako sam besan da ne znam sta bih uradio tom olosu.

tijana

pre 15 godina

Najveci problem nije u mladima, vec u okruženju u kojem rastu.
Da ne zaboravimo, mladi su naš odraz u ogledalu. Ne krivi ogledalo ako ti je lice iskrivljeno.

Dragan

pre 15 godina

Ovakve stvari i jos gora nasilja sa nozevima se svakodnevno desavaju ovde u Londonu . Bojim se da Srbija poprimljuje ono najgore sa zapada. Zalostno !

Зоран

pre 15 godina

Златна је Америка. мање бринем за дете овде у САД, него да сам у Србији. Почев од дроге до оваквих ствари. Кад је неко од полицајаца дошао у школу да прича деци о штетности дроге? Овде у Америци долазе. И нема полиције у школама, као по Србији. Мање бринем и кад оде на екскурзију.

minimum 10

pre 15 godina

Osuditi ih za primer na maksimalnu moguću kaznu za pokušaj višestrukog ubistva i nanošenje teških telesnih povreda, nelegalnog upada u školski objekat i pravac zatvor! Bez 10 godina robije ni jedan od njih ne sme da prođe kada je već onaj zvezdin navijač dobio toliko.

disco

pre 15 godina

Pa zasto se uopste neko cudi kada se ovakve stvari dese?
U zemlji (u kojoj i mediji i politicari i razni analiticari i eksperti) imaju razumevanja (da ne kazem velicaju) siledziju kakav je Miladin Kovacevic, gde svakog dana 20ak ljudi blokira saobracaj u Beogradu kako bi protestvovali zbog izrucenja osobe optuzene za ratne zlocine i genocid (a koji nije cak ni drzavljanin nase zemlje, ne znam sto ne idu na Pale ili u Banja Luku da se bune), gde sportisti nose majice sa natpisima pravda za ne koga ko je na najstrasniji nacin pokusao da ubije (zivog zapali) coveka (nije vazno da li policajca ili kako sto je to rekao mislio je da je to samo navijac Partizana (i to je kao ok???)), u zemlji gde se vec nedeljama (bolje reci mesecima i godinama) odigrava pravi cirkus u Skupstini...

Pa sta je tu cudno???

Psiholog

pre 15 godina

Ovo su samo posledice ispiranja mozga i generisanja mržnje preko medija devedesetih. Ovi degenerici su spoznavali svet preko Dnevnikovog dodatka, njihovi prvi "učitelji" i "vaspitači" su bili Komrakov, Milanovićka, Spomenka Jović i ostali novinarski "titani" iz tog perioda!

To je izgubljena generacija i zato treba polagati nadu u one koji su se rodili i vaspitavali posle 2000. godine-

Ceda

pre 15 godina

Neki pametnjakovic ce reci kako se to desava i u svetu, i da su mladi inace sve vise nasilni.Ljudi, mi smo u mraku i dalje. I propadamo, ali ni to nije najveci problem. Najveci problem je sto nema dna.

ivona

pre 15 godina

Gospode Boze, ni manje zemlje ni vise ludaka u njoj!!! Citajuci Vase vesti iz dan u dan sve vise verujem da je vecina Srba poludela! Pa tamo masakr za masakrom, ubistva, silovanja, incesti... neka je Bog upomoc svakom ko zivi u Srbiji!

Danilo

pre 15 godina

I ja sam bio huligan, al u moje vreme nisu se tukle devojcice, da sam cuo da je neko od ortaka tako nesto uradio sam bih ga naucio pameti.

Nenad

pre 15 godina

Ne mogu da verujem... Pa bezbol palicom na devojcicu. Nema te kazene koja bi bila prikladna za ovakvo divljastvo... Sta je u glavama tih ludaka? Sta ih tera na tako nesto? Uzas!

Neko

pre 15 godina

Pun mi je kofer tih ^hrabrih zestokih momaka^ sto su hrabri samo u grupi iliti coporu, a kada su sami najveci su misevi. Sram ih bilo, na devojcice skocili. Po deset godina robije i neka cvile.

Aster Blistok

pre 15 godina

Znate sto? Ovakve individue zasluzuju da budu kaznjene onako kako su to turci radili onomad, da ne ulazim u detalje, ... 10 godina zatvora, pa onda neka razmisljaju o svojoj buducnosti.

Nimrod

pre 15 godina

Toliko iznenadjenja.....ovakvo ponasanje i kolicina nasilja nije nista novo, ja sam odrastao pre 15 godina u istoj atmosferi, desavale su se ovakve i gore stvari, i ne vidim sto se sad svi iznenadjuju - niko nista ne radi, ljudi se zanimaju Kosovom i ne vidim zasto bi iko ocekivao bilo kakve promene u drustvu.

Sodoma i Gomora

pre 15 godina

'Zla krv' akumulirana u drustvo vec odavno, trazi da izbije na povrsinu ... Drustvo je izgubilo kompas u rangiranju vrednosti a dobro i zlo se skoro ne razaznaju... Mlada generacija koja se podize u jednom takvom okruzenju, luta u jednom miljeu opsteg moralnog razvrata, bez motiva i nade u nesto bolje ... Energija je ipak prisutna, i ona se manifestuje najblizom asocijacom - krajnjom destrukcijom. "Polomi, razbij, zapali, unisti, mrzi, razvali ..." su sinonimi zivota danas u Srbiji. Pesak je iscurio. Hoce li se u ovoj zemlji naci neko sposoban da okrene pescanik?

Vladimir

pre 15 godina

Znaci, negde mi ne dopuste da udjem, i ja zbog toga udjem s motkom i krenem da lomim kosti? I to gde su devojke oko 16 godina na treningu?!?! Pa ti likovi ne mogu da se rehabilituju, i ne mogu ikada postati korisni clanovi drustva. Da se ja pitam, dao bi im dozivotnu, ali svi znamo da ce dobiti po uslovnu i nikom nista. Da se ovo desilo u Americi, pa robijali bi minimum 20 godina. Izem ti i zemlju i sudstvo...

i ja jako volim odbojku

pre 15 godina

Zaštoooooooooooo!?
Dete od 16 godina!
Obe ruke prelomjene.
Zaštoooooooooooo!?
Zaštoooooooooooo!?
Zaštoooooooooooo!?

Bozji poslusnik i izvrsitelj-Trajan Krecu-Tigar

pre 15 godina

Zato sto ovaj svet postaje sve mracnji i mracnji, zato se ovo desava ! Bog je doveo poplavu na zemlju sa vodom, i spasio se samo Noje,njegova zena , njihova 3 sina i 3 snajke, od .......covecanstva ! Optimista sam kao osoba, ali ovakve stvari se nisu dogodile pre 30,40,50 godine, jer su se ljudi mnogo vise cenili i postovali ! Zelim svim napadnutima sve najbolje, i dobro sto je ova devojka mlada, brzo ce joj kost zarasti ! Pozdrav !

Igor St. Gallen, CH

pre 15 godina

Da su napali policajca sigurno bi dobili po 10 godina zatvora. A posto su ovog puta u pitanju devojcice tj. sportisti - verovarno ce se protiv napadaca podneti samo prekrsajna prijava.

Pravednik

pre 15 godina

Za napad na maloletno lice 7g.+ pokusaj dvostrukog ubistva sa predumisljajem 2X17g.+unistavanje skolske imovine 2g.+dusevni bol ostalih devojcica (za svaku devojku novcana nadoknada od min 1.000.000,00 din.)=43g. robije, pa da izadje sa otprilike 60g. starosti. (cisto za opomenu drugim herojima).

ILIJA Drakulic, Toronto

pre 15 godina

Ovo je dokaz da su stvari u Srbiji zaista otisle predaleko. Saosecam sa napadnutim devojkama i njihovim trenerom, i potpuno razumem reakcije gradjana. Ali, ako Vam je stalo do stvarnog funkcionisanja pravnog sistema, koji je, pre svega, tu da stiti gradjane, morate da usvojite princip da niko nije kriv dok se to na sudu ne dokaze. Zbog toga mislim da je ovde vrlo velika odgovornost medija u davanju odgovarajuceg publiciteta sudjenju ovim nesrecnicima. Pogotovo ce biti vazno da se zna na kojim fakultetima su glavni akteri (sudija, javni tuzilac i advokati optuzenih) stekli svoja zvanja pravnika, na kojim su procesima do sada ucestvovali i sa kakvim uspehom. Ovo je pre svega vrlo vazan ispit za Srbiju kao pravnu drzavu. Vise ne vazi: "Ako Srbija stane...", dosli smo do tacke gde sapucemo: "ako Srbija (na ovom ispitu) padne..."

Dejan

pre 15 godina

Strasno me zanima da li ce drustvo i drzava nad ovim dripcima drakonski pokazati odnos prema huliganima.

Strasno je da se ovo dogodi deci koja vole sport i daju sebe i svoje vreme da postanu bolji. Mora se ovo iskoristiti da se posalje poruka da se nikad vise ne dogodi.

Na mogu da opisem koliko sam nesrecan zbog ovoga i nadam se da ce se svi oporaviti i biti jos bolji i jaci jer nam takvi najvise trebaju.

nenad73

pre 15 godina

Pa kakvo je ovo ludilo? Tek kada se ovako nesto desi ljudi trebaju da shvate koliko je vazna ostra i beskompromisna borba protiv huligana gde god da se pojave a ne da se klubovi ukljucuju u podrsku ovakvim kriminalcima.

Krivokapic

pre 15 godina

Ovo je odvratno. Kukavice napadaju sensetogodisnje devojcice i to sa palicama. Drustvo je totalno puklo. Bas me interesuje kakve ce kazne ovi divljaci da dobiju. Stvarno je neophodna jedna mini "sablja" da se uvede red u skole, stadione, parkove itd. Ljudi vise ne mogu normalno da zive od budala i divljaka.

Nespavac

pre 15 godina

Ovo je strasno. Nasilje se uvuklo svuda. Mogu li mirni gradjani biti zasticeni od napasnika i huligana?! Nasilje je prisutno svuda i u svim oblicima...Strasno...

Marko R.

pre 15 godina

Sve preko 18 za Skelu, parcela br. 2: crni luk.
Kad provedu po godinu dve na lukcu zapitace se pre nego sto sledici put naprave s...

Zgrozen

pre 15 godina

Strasno. Maksimalna kazna je samo deo resenja. Policija u svim gradovima zna za problematicni i nasilni olos i nista ne preduzima. Tek kada neko bude ubijen saznamo da je bio "poznat policiji" i to je to. Uzrast ne sme da utice na odmeravanje kazne, jer toj 16 godisnjoj devojci zaista nista ne znaci koliko godina ima napadac.

Mina

pre 15 godina

I ovima po deset godina zatvora + prinudni rad, i to one najteze poslove za koje se tesko nalazi radna snaga... A u slucaju protesta ili incidenata na postojecu kaznu dodavati im po nekoliko meseci zatvora. Pa da vidimo...

Sasa, Banja Luka

pre 15 godina

U neka stara vremena se nije moglo ni pomisliti da bi se desilo nesto ovakvo! Nije sve bilo dobro tada, daleko od toga... Ali, ovakve stvari su bile sankcionisane u korijenu! Pokojni komandir policije u jednoj velikoj beogradskoj opstini, je ujutro kad dodje na posao dobijao izvjestaj sta se sve dogodilo u vremenu od kada je otisao sa posla do tog momenta. E, po citanju izvjestaja za svako krivicno djelo, je tacno znao minimum desetak osoba koje su to mogle uciniti! A onda je sve zvao na informativni razgovor i naravno u 100% slucajeva otkrivao pocinioce... a onda su dosle video kasete sa zapada, pa takozvana "demokratija"...

Milan

pre 15 godina

Ovakvom ljudskom otpadu treba suditi kao zlocinackom udruzenju i kao pokusaju ubistva.

Hajde barem jednom, Vi, sudije u Nisu, pokazite se hrabrim i presudite im strogo i pravedno. 3-5 godina je minimum minimuma.

A riditeljima ove nesrecne dece koja su dobila prelome i otoke, preporucio bih da bez razmisljanja tuze skolu.

vlayceh

pre 15 godina

E sad zakažite počiniocima suđenje za pola godine, onda ih sudite dve godine i osudite na uslovne kazne. Kada bi svi ovi momci dobili po barem pet godina, da im najlepše godine prođu u zatvoru, Niš bi bio lepše mesto za normalne ljude. Ali to se neće desiti.

Vuk Samotnjak

pre 15 godina

Hrabri su, nema sta... motkama na DEVOJCICE!
Ove idiote drzava MORA da udalji u vaspitnu ustanovu na duze vreme. Tamo da kopaju krompir dok povredjenoj devojcici ne isplate ogromnu sumu naime stete koju su joj pocinili. Ko zna, mozda je ovaj cin spreci da bude najbolja odbojkasica na svetu...
A devojci zelim srecan i brz oporavak.

Ljubisa D.Savic

pre 15 godina

Vec krajem 70 tih secam se komsije kada mi rece " Imam osjecaj da roditelji kada dodju sa posla istjeraju djecu ispred zgrade" Istih godina bjese lijepa pjesmica
" Tata druzi se samnom " Pored toga sirom Balkana degradiran je status ucitelja
od djela bahatnih roditelja koji stasase u tranziciji.
Pom.kapetan u penziji

mali vrag

pre 15 godina

hoce li drzava vise da reaguje i spreci sve vece divljanje huligana u ovoj zemlji?!!!! hoce li policija raditi svoj posao konacno?!!!!

dokle vise da grupa siledzija maltretira ljude, gradove, drzavu!

Zlatko

pre 15 godina

Sasvim slučajno sam dosao na sajt,sa ciljem da procitam sportske vesti, kad ova vest na naslovnoj. I onda se svi bunite protiv reda i zakona? Hajmo svi u glas "Uros je jedan od nas". Naravno, salim se, nije, niti ce ikad biti. I ti mangupi bi trebalo da dobiju minimum tri godine, bez sudjenja i ostalih "prava", po kratkom postupku. Smeta im trener sto je skolovan covek? Smetaju im devojke sto treniraju a ne piju pivo sa njima po parkovima? Treba i njih za primer drugima.

Vladimir

pre 15 godina

pa zar umesto da pokazu da ce zastititi normalne ljude boljim obezbedjenjem, oni se povlace pred huliganima kaznjavajuci decu ukidanjem treninga????? svasta ...

zelgeko

pre 15 godina

Sta je bre ovo... Kakva je ovo zemlja, kakav narod?!!Zar smo svi u kolektivnom lobotomiziranom ludilu?!! Grupa zivotinja, upada i palicama lomi ruke devojcici od 16 godina...pa ima li to i u Mogadisu...ne verujem!!! Mislio sam da nista vise ne moze da me iznenadi...sta li je sledece?!! I nama je glavna tema prokleto Kosovo, ne znam sta smo bogu zgresili da pravi od nas izopacenu naciju...I nama je neko kriv za nesto? Daj da se pogledamo najzad u ogledalu...ovakvih slucajeva nema ni u Bronksu. Izvinjavam se zbog afektivnog istupa...ali jace je od mene!!!

Razocarani demokrata

pre 15 godina

Kakva zemlja Boze. Zemlja u kojoj dvadesetogodisnjaci upadaju sa palicama na trening ODBOJKASICA. Ne odbojkasa, vec odbojkasica. Jadno ovo dete sto su mu slomljene dve ruke. Ovo je stvarno za smrtnu kaznu. Bas steta sto su je ukinuli. Sramota. Kakvo drustvo.

Bojan

pre 15 godina

Verujem da samo je jedino resenje nasilja medju mladima, tandem velike novcane i zatvorske kazne.

Ja stvarno ne mogu da verujem koliko su sudske presude smesne.
Onaj lik Uros je dobio premalo.
Ja bih za pokusaj ubistva, dao bar 30 godina, pa bih ga posle pustio kada bude imao 50, ali bi morao na neki drustveno koristan rad.

Milos

pre 15 godina

Hajdemo lepo 7x10 godina, pa neka se medjusobno mlate u zatvoru do mile volje. Samo zestokom kaznenom politikom se tim stvorenjima moze stati na put.

Zift

pre 15 godina

Sudija koji je osudio Urosa Misica je pokazao putokaz za ovakve idiote. Najmanje deset godina zatvora za svu petoricu plus odsteta koju bi placali tako sto bi radili u zatvoru.
Ako ova drzava hoce da stane na kraj huliganima ovo je jedini nacin.

Darko

pre 15 godina

Ostra kazna? Svakako! Ali da li su samo kazne resenje problema ocajnog stanja omladine i nadolazecih generacija? Hajde malo da se zapitamo sta rade roditelji, prosvetni radnici, i celo drustvo uopste????

Boze pomozi

pre 15 godina

kuda ide ova zemlja?
kada ce ministarstvo prosvete postati prioritet za vladu, a ne fotelja za zasluzne clanove raznih partija? zar ne vide kuda to vodi?
o ministarstvu i ministarki za omladinu i sport da i ne pocinjem...

justicia

pre 15 godina

Ne radi se ovde samo o fizickim povredama, u pitanju je i psiholoska trauma devojaka koje su napadnute ni krive ni duzne. Kakvi su to junaci i heroji koji lome ruke pripadnicama neznijeg pola koje treniraju sport kakav je odbojka (nenasilan)? Bilo bi lepo da dobiju maksimalne kazne koje se svakako mere godinama, posto takav copor pobesnelih pasa sigurno nije za ulicu. Pa da vidimo koji ce sledeci junak da gura baklju u usta coveku ili da napada sa palicama devojke...Boze........

Otac

pre 15 godina

Totalno sam šokiran, i prepun osvetničkog besa (što doduše nije hrišćanski, proći će me).

I decu i njihove roditelje/staratelje u zatvor da se hlade više meseci i analiziraju propuste u vastpitanju.

Dusan.K.

pre 15 godina

Sala/skola treba biti zakljucana nakon sto pocne skola. Tako je bar u skoli u kojoj ja sluzim civilnu vojsku. Do sada niko nije pokusao nasilno da udje, u tom slucaju se zove policija. Trener ne moze jer je u sali, mora biti jedan bar jedan vojnik koji ce to da ucini. Skolama je skupo da placaju profi obezbedjene ali im zato potpuno besplatno da zatraze civilne vojnike koji bi tu bili uvece u vreme trajanja treninga i zakljucavali skolu/salu.

Nenad

pre 15 godina

Treba lepo napraviti radne kampove za takvu problematicnu omladinu koja ima previse vremena i energije. Drobi kamenje, tegli dzakove itd. Mozda cak i neki vojni kamp da se malo prevaspitaju.

Darko Maksimović

pre 15 godina

Momentalna izolacija iz društva (zatvor). Roditelji neka se pitaju šta su radili i kako su ih vaspitali poslednjih 20 godina.

barac

pre 15 godina

bezobrazno i razmazeno drustvo dovelo je do ovoga...aveoma prosto... za huligane 2 godine prisilnog rada bez prava smanjenja kazne... red, rad i disciplina menja sve pa i njih..

bez milosti

pre 15 godina

...
Iako je u slucaju "Misic" napadnuto sluzbeno lice, pa je i kazna preventivna, u Nisu su napadnuta deca koja se jos i bave sportom pa bi kazna morala da bude veca.
Nadam se da nece proraditi necije veze po sudovima pa da budu kaznjeni uslovno .A ovde je sve moguce. Podsetio bih sugradjane iz Nisa da je pre par godina lik od 19 godina na paliluskoj rampi ubio coveka. Poenta price je da je taj lik imao do tada 96 krivicnih i prekrsajnih prijava , a da je ipak bio na slobodi. Nadam se da organi drzave sada nece biti popustljivi i da ce konacno biti "nemilosrdni".
P.S. Pitajte Misica da li bi sada ponovo napao policajca ili bilo koga

ivan

pre 15 godina

Wow, kakvi junaci! Pitam se da li ce posle nedelju dana kad ih ova nasa jadna bespravna drzava oslobodi otici u obdaniste i prebiti decu! Dozivotne sudija!

milosica

pre 15 godina

Ne treba govoriti sta je ispravno uciniti sa ovim ostecenim mladim ljudima...Pre se treba zapitati sta raditi sa sistemom, politickom situacijom, obrazovanjem, roditeljima, saosecenjem,..spisak je poduzi, sta Srbija treba da pokupi kada krene u nabavku sastojaka za jedan zdravi obrok zdravoj drzavi.Jos puno togo treba uziniti i to na duge staze.Odavno je trebalo poceti, ali...kasnite.Zato molim gospodu sa "vrha" drzave, da prestanu da prikupljaju politicke poene slikajuci se uz zrtve, srusene kuce, napacene neduznike, jer nikoga to ne zanima vise.Radite na tome da vama bude bolje(ne citaj novac) pa ce biti i nama.U zdravoj sredini je sve lepse i lakse.Dug je put pred nama.Drzim palceve svima. A ti devojcice... uz tebe smo

CoA

pre 15 godina

Bilo bi odlično kada bi mediji pratili u budućnosti ovaj slučaj i tako pritiskom javnosti onemoguće neke "smešne" presude ovim divljacima. Zaslužili su najstrože kazne! I sve manje od 10 godina značilo bi da je pokušaj ubistva dece od 16 godina prihvatljiviji od pokušaja ubistva policajca na severu! Pri tom je policajac bio u "divljačkom gnezdu" a ovde su divljaci došli na trening što bi trebalo da bude nepovoljnije po njih!

pepe

pre 15 godina

Pa sta je ovo pobogu, ima li uopste kakvog reda u drzavi. pa to je prosto nevjerojatno..Usred bijela dana potuku buduce sportiste i reprezentativce. Da ne povjerujes!!

STATUS

pre 15 godina

Strasne stvari se iz dana u dan desavaju u ovoj zemlji a ovo sto sam sada procitao me je sokiralo. Donekle, ali ni tada ne mogu da razumem da se tuku momci medjusobno, ali upasti u skolu, na trening devojcica, udariti trenara i nasrnuti na decu, to je strasno... ali strasno.. Ima li pravde u ovoj zemlji.... ? Samo molim Boga da to nece biti neki mamini i tatini sinovi koji ce se tek tako izvuci. Zatvorska kazna od godinu dana bi najvise odgovarala ovim "zverima" , a sta da se ne daj Boze ovo zavrsilo smrcu neke od tih devojvica.. dovoljno je da je neko uradi nezgodno po glavi tom daskom i da dobije izliv krvi na mozak ili ne daj Boze nezgodno padne i slomi kicmu.....ej ljudi, ne mogu da verujem sta se sve desava..... DRZAVA je kriva... sve ove huligane treba u zatvor !
od para koje pokradose od poreza, bolje da grade zatvore i tamo strpaju svu olos da bi posteni i slobodni ljudi mogli mirno da setaju....

Onomatopeja

pre 15 godina

Kako mogu da pomognem Aleksandri? I moja kcerka trenira odbojku i voli je najvise na svetu. Ovo je strasno sta nam se desava i ja sam najiskrenije preplasena! I to u skoli! Gde je Predsednik da reaguje i pomogne preplasenim devojcicama i njihovim roditeljima - pa on je psiholog, zar ne? Drzava mora pod hitno da obezbedi najbolje lecenje za Aleksandru! Verujem da ce ministar zdravlja to i uraditi. Sta je sa tuziocem?! Koja je lokalna vlast u Nisu? Koshmar!

juzznjak

pre 15 godina

Kao otac dvojice mladica iz ovoga grada ne pitajte me sta sada mislim kada stariji ide na trening... Nema ko da stiti nasu decu jer oni koji su nadlezni kazu "mi intelektualci moramo da se razumemo.." Te sedose svi zajedno i plavi i zuti i crveni da dele pazar od poreskih obveznika, a nasa deca... koga briga...

Aco

pre 15 godina

Kakva glupost, da obustave treninge! Treba huligane u zatvor a treninge nastaviti. Pa necemo valjda da budemo u strahu od huligana 24h!? Medjutim problem je u sustini mnogo veci i polazi iz porodice. Porodica kao jedinica sistematski se razbija vec duze vreme kroz razne "slobodne" pokrete, "slobodno" ponasanje itd. i to sad daje rezultate. Sloboda podrazumeva odgovornost. Sloboda bez odgovornosti je anarhija. A roditelji i drzava su pali na ispitu vaspitanja dece.

ukinite huligane

pre 15 godina

Sve to osuditi na 10-15 godina robije uz tezak prinudni rad. Uz sve to jos da isplate ostecenima nekoliko stotina hiljada evra odstete. Ako nemaju onda njima ili njihovim roditeljima pleniti imovinu.
I polomljene klupe da im se naplate takodje.

Sandy

pre 15 godina

Za svaku osobu nad kome je naneo telesne povrede treba svaki huligan dobiti 10 godina zatvora. Oni moraju biti primer da huligani i kriminalci ne mogu da vladaju inace ce drzava postati smesna. A ne mogu da verujem da moze neko dati batine sa palicom jednoj djevojcici od 16 god...Sramota!

Vujadin

pre 15 godina

Da se ne lazemo, slicnih stvari je bilo i pre 30 godina, samo nije bilo u novinama. A i kruska ne pada ispod jabuke...
Naravno, sud ce da ih blago kazni, jer kad lik iz Novog Beograda za ubistvo 2 policajca i ranjavanje jos jednog dobije 15 godina, ovi momci ce da dobiju po godinu, zivi bili pa videli. Kakvi su sudovi, morace gradjani da uzmu zakon u svoje ruke.

goran

pre 15 godina

pa evo ko ce nama da pravi puteve po srbiji,puni energije,doduse destruktivne i pogresno usmerene,ali sve ce to lopata i dzakovi da dovedu u red.

GMan

pre 15 godina

Oni MORAJU biti kaznjeni istom silinom kao i onaj "navijac" sa stadiona kome nikako ne mogu da se setim imena, a bas mi nesto zao.
Drago mi je da su ih odmah uhvatili. Ako budu osudjeni uslovno to ce biti VELIKA sramota za Srbiju i ujedno ce pljunuti u lice ovim mladim devojkama koje niti su bile na tribinama, niti provocirale, vec se samo bavile necim nevinim i plemenitim. Ako se izvuku ujedno ce dokazati i da je presuda onom "navijacu", kome nikako da se setim imena, bila motivisana i progurana zbog policije.
Znaci sudstvo, sada pokazi da ste nezavisni i da sudite podjednako svima. Za ovo se ide barem na godinu dana u zatvor. NE USLOVNA! Ocigledno vas se jos uvek ne plase iako ste jednoga vec poslali u mardelju na 10 godina. Izgleda da treba jos.

Rade

pre 15 godina

Невероватно шта се све дешава у овој земљи. Девојчицу ударити даском са ексерима...
Иако сам против насиља, оваквима треба поломити и руке и ноге, па правац у затвор. Можда им онда нешто допре до мозга, ако га имају.

Bole

pre 15 godina

Ovo je za RTS, koji svi dobro placamo, bila neka vest tamo u drugom delu. Ma bre za ovakve stvari treba potrositi pola dnevnika. Vazno je da su raspravljali o CG kako je priznala Kosovo. Nadam se samo da ce nas B92 blagovremeno informisati o ovom slucaju. Ne mogu da verujem da ni inicijali jos nisu izneseni.

Aleksandar

pre 15 godina

O Boze!!!!!Sta reci!!!Zao mi je celog odbojkaskog tima sto je doziveo ovako nesto!!!!Bas bih voleo da cujem sta je tim HRABRIM IDIOTIMA bilo u glavi kada su tako postupili!!!!Jednostavno ne postoje kazne za ovako nesto...kako god da ih kazne nije dovoljno!!!

majka

pre 15 godina

Sve dok se ne pooštre zakoni(Dušanov zakonik iz srednjeg veka bi bio sasvim odgovarajući-oko za oko)dotle će se gomilati huligani i mulj ovog društva.

evita

pre 15 godina

postoji jedna lepa rec na engleskom: "vigilante" i za one koji je ne znaju, prema Oxfordskom recniku znaci "clan samoproklamovane grupe koja sprovodi zakon ali bez legalnog authoriteta". Takvi trebaju u ovoj zemlji, na nasu zalost. Kakav sud, kakva policija ili zatvor. Samo od takvih ce se ovakvi monstrumi mozda uplasiti.

Appel Hill

pre 15 godina

ja zivim blizu te skole i znam nekoliko ucesnika tog napada i mislim da bi trebalo da im se objave slike i imena da svi znaju ko su...a znam i da im to nisu prvi prekrsaji i da ih je policija i ranije privodila i pustala iako je imala dosta dokaza...mediji bi trebali od ovoga da naprave frku pa da vidim dal ce onda da ih policija pusta na slobodu da nastavljaju sa takvim stvarima....znaci sramota me je sto ih poznajem

devojcica

pre 15 godina

Imam 19 godina, zivim sama u beogradu, kako bez straha da odem na casove, na vezbe, na ples... Kada i mladji od mene vitlaju bejzbol palicama svuda okolo, kada mi "blejaci" iz blokova dobacuju na ulici i maltretiraju me u gspu... hocu Pravdu za MENE, hocu nazad svoju slobodu kretanja

INDIJANAC

pre 15 godina

Najmanje 10 godina zatvora...I obavezno da se kazu njihova imena i prezimena i da se objave slike...Pa onda neka opet tuku devojcice.

Ogorčena

pre 15 godina

Ne bih se ponavljala, jer je sasvim dovoljno rečeno u prethodnim komentarima... Samo se pitam kao buduća majka, šta me očekuje za 10-15 godina u ovoj zemlji?! I zanima me da li će nekada promeniti zakon pa da policija reaguje kod potencijalnih napada umesto što odgovaraju "Dok ne bude fizičkog napada mi ne možemo ništa..." i zalupe slušalicu ili vam ljubazno otvore vrata da odete kući, a nakon napada da puste ološ da se i dalje šeta po ulicama?!

Saki

pre 15 godina

Kazna mora biti drastična,inače ministre pravde ostavka... a i ministarka sporta iz moralnih razloga! Svaki veći grad u Srbiji ima svoje "hulose", kad bi ih lepo okupili na jednom mestu u Skeli te da se druže do mile volje i do kraja života... Srbija će biti čistija i bezbednija...

Nikola

pre 15 godina

Iskoristiti ovu sirovu snagu bez kontrole za poslove po Srbiji - puteve da kopaju krampovima, ne bagerima; svaka voćka da bude obrana i okopana; svaki kanal, potok, rečica oćišćen...dokle više da nas čovekoliki maltretiraju?!

Brane

pre 15 godina

U ovoj Zemlji su preblagi Zakoni!! Zato nam se i desavaju ovakve stvari...Citamo po novinama svakodnevno kako divljaci (ne mislim na kriminalce koji se medjusobno ubijaju-i treba da se poubijaju medjusobno svi) po nekoliko puta prete, biju, maltretiraju citave porodice, i na kraju izvrse masakr, a onda saznamo iz saopstenja da su se zrtve i ranije zalile na nasilnicko ponasanje, medjutim policija ili nije nista preduzimala, ili su sudovi izricali opomene ili novcane ili uslovne kazne.
Danas covek pretuce coveka na pravdi Boga i dobije prekrsajnu prijavu i novcanu kaznu ako mu je to prvi put !!! Ej bre ljudi...Treba ukunuti prekrsaj kao delo za bilo koji vid nasilja, cak i za verbalni. Kako tuca u kafani moze biti prekrsaj? Ili na ulici.... sve to kvalifikovati kao krivicno delo protiv zdravlja, zivota i dostojanstva coveka i odrezati takve kazne da se i publika cese po glavi!!!
Apsolutno podrzavam 10 godina zatvora za onog huligana koji je napao zandarma, i isto tako trazim da i ovi dobiju svi po 10 godina! I svaki buduci slican slucaj da se isto tako kazni. Cemu kazna od-do?? Samo fiksne kazne uvesti, kao jedine moguce. Za samar 1 godina, za pesnicu 2 ,ako ima povreda, za svaku povredu po 5 godina. Garantujem da za 2-3 godine ne bi bilo ni jedne tuce godisnje u Srbiji!
ZASTO ovako blagi zakoni za nasilje? Kome to odgovara?
Da je mom detetu polomio ruke, ja bih mu licno presudio!!!!!

KAMENOLOM

pre 15 godina

Malo je 10 godina! Za ove "heroje" je doživotna robija sa teškim prinudnim radom u kamenolomu i rudniku. A roditelji da plaćaju doživotno otštetu devojci koja je povređena.

Branislav

pre 15 godina

Ja bih voleo da upoznam njihove roditelje.Da vidim sto ovde kazu od koje su "fele".Da li ti njihovi roditelji znaju da imaju decu?Gde su i sta rade,cime se bave?Sve krece od kuce ,od kucnog praga.Kazniti te bitange ali izvesti pred lice javnosti i roditelje tih bitangi.
Nislija.

огорчени

pre 15 godina

Ово је страшно и језиво. Закон о спречавању нереда на спортским теренима морао би ПОД ХИТНО да доживи драстичне промене, а сви који и помисле да праве глупости буду санкционисани доживотном забраном присустбва свим спортским догажајима без права жалбе

kana

pre 15 godina

Strasno je sta je uradjeno devojcici. Koliko su deca sigurna u osnovnim skolama?? Kako je huliganima uopste dozvoljeno da udju u salu u osnovnoj skoli? Nasa deca su ugrozena, ako smo postali visoko rizicno drustvo onda nesto treba uraditi i za bezbednost dece kada su na TRENINIGU ili CASU U SKOLI. Nije posao trenera da se obracunava sa bandom podivljalih razbojnika. Krajnje je vreme da SISTEMSKI pocne da se osigurava deci BAR BEZBEDAN TRENING ili NASTAVA.

Sale

pre 15 godina

Uzasno je sta se dogodilo ovoj deci, jadna devojcica. Nadam se da ce s obzirom na mladost sve zarasti kako treba i da devojcica nece imati traume zbog ovih debila kojima je palo na pamet da urade nesto ovako. Samo da potsetim javnost da je bas u Niskom sudu oslobodjen onaj raspop Pahomije, valjda se nece desiti nesto slicno i u ovom slucaju. Evo i ja molim nash B92 da nas informise o tome dokle je stigla stvar oko kaznjavanja ovih. Povredjenoj devojcici zelim brz i uspesan oporavak.

Jovan - Beograd

pre 15 godina

Baš me zanima da li će "gospođa ministarka" za Sport da se oglasi i kakvu će poruku dati i učesnicima i građanima. Da li je nju uopšte briga za bilo šta van Beograda i Pekinga? Koliko i da li se brine za omladinu po Srbiji? Hajde "baš" da vidimo.
A sramota je i to što je vest neprimećeno prošla, da je to bilo u Beogradu, bilo bi udarno u svim terminima. Bojim se da televizije "nacionalne frekvencije" ne zanima ništa van Beograda (možda ponekad Vojvodina) i da nisu dorasli da rade to što rade.
Jednostavno, baš i briga, narod ne treba da zna. Sramota za naciju!!!

Jegulja

pre 15 godina

Znaci kazna zbog toga sto su uopste krenuli da biju nekog ili vise njih, pa onda na to robija sto su krenuli da biju decu koja se bave necim sto je za svaku pohvalu i na kraju robija na sve to sto su onoj jadnoj devojcici polomili obe ruke. Znaci bez 10 god nista ali ne samo da bleje u zatvoru i uce zanat od kolega vec rad preko celog dana (autoput, poljoprivreda, krcanje kamena...) da kad se vrate u celuju pozele samo da spavaju i nista vise. I slike i imena lepo svi da vide te "junake".

PFC-ratnik

pre 15 godina

Zgranut sam i nemam reci da opisem koliko sam besan! Pokusavam da se saberem i razmisljam ko je vaspitavao te momke?Ko su im roditelji i sta ti manijaci izigravaju???
Pa kaznio bi ih duplo vise, nego onog kretena, koji je napao na srpskog zandarma!
U zatvor , pa neka kopaju kanale do kraja zivota!!!

Homo Gibanikus

pre 15 godina

Pravi "Srbski junaci" dostojni gusala i deseterca. Udarile junacine na 16-god. devojke, ljubi ih majka "hrabre". Verovatno su ovi momci pristalice "pokreta navijaca".

Jelena

pre 15 godina

Kukavice josh i otishle po pojachanje!!! Lako je udariti na slabije i nezasticene, i to na decu koja se bave sportom sto te vucibatine sigurno nikada u zivotu nisu radile! Neka ih zatvore tamo gde ce oni biti slabiji! Ako ih ne osude na mnogo godina, odrichem se ovog sveta i odoh u manastir, ovo je previse!

volleyball coach

pre 15 godina

najmanje 10 godina... eee ovo je pokusaj ubistva!!
koji su to mozgovi da upadnu na trening odbojkasICA i da ih premlate.. Da su to, ne daj Boze, uradili u mojoj sali, sva petorica bi sada imala polomljene ruke i noge.. gde su njihovi roditelji sad?
ja bih se odrekla te "dece"...

Draža

pre 15 godina

Muka mi je više od komentara koji u svemu nalaze razloge zašto se ovo ili ono dogodilo! Stvar je jednostavna, imamo delo i počinioca! Primeniti zakon i adekvatno kazniti. Baš me briga da li je neko imao teško detinjstvo, rastao bez ljubavi, ili je genetska greška. Dosta više sa traženjem "pravde" za šljam! Šta je sa pravdom za žrtve?! Alo narode dozovimo se pameti, pa ne daj Bože da mi roditelji krenemo da ovo rešavamo, bilo bi tek to zlo! Naravno, reakcija je emotivna, reći će neko, ali zar vi gospodo niste emotivni kada su vaš deca u pitanju?! Mislite o tome!!!

Baki

pre 15 godina

Vandalizam koji mora da se kazni na najstrozi moguci nacin.Tom teroru nad neduznim devojkama mora se stati na putu.Ne znam da li jos postoji prinudni rad na Sibiru ili Golom Otoku ali ovim vandalima je tamo mesto!Oni ne zasluzuje da budu deo civilizacije!