Četvrtak, 11.09.2008.

01:37

SRS: Bitka za odbore

U opštinskim odborima Srpske radikalne stranke nastavljeno je izjašnjavanje o tome da li su uz Vojislava Šešelja ili uz Tomislava Nikolića

Izvor: B92

SRS: Bitka za odbore IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 15 godina

Coveculjak rece:
"Mi smo opozicioni blok i u stanju smo da smenimo aktuelnu vlast zemlje, ali ja ne vidim mogućnost da nastavim saradnju sa onima sa kojima smo se sada razišli"

Ma vi ne mozete ni svoje unutarstranacke probleme da resite, a vec smenjujete vlast neke zemlje.

Pateticno....

Dajte odlucite se vec jednom izmedju Tome/ Seselja / Vucka / covekasabradomkomenikonezna ime / Vjerice Vjestice ...

Slobodan Stojanovic

pre 15 godina

Ovo oko SRS-a me toliko raduje i uliva jos energije za radom i stvaranjem da jedino ulazak Zvezde u Ligu Sampiona moze s tim da se poredi...
SRS se podelio ne one koji su ukapirali da se stvari menjaju , tj.one koji prihvataju evoluciju kao prirodan tok , i na one koji su okoreli u tvrdoglavosti i glupostima. E pa zbogom ovim drugima...

VLADO I BELI RENAULT

pre 15 godina

"Želeli smo sinoć da održimo sastanak opštinskog odbora kako bi se ljudi izjasnili o dešavanjima u stranci, ali je grupa članova stranke koji podržavaju Vojislava Šešelja pokušala najpre verbalno, a potom i fizički da spreči održavanje sastanka..."
Srbijo... dobrodosla u 19-om veku...

sasa

pre 15 godina

Secate se pop grupe "Take that"iz 90-ih godina? Robi Vilijams je bio prateci vokal tada. Nakon pocetka solo karijere svi su mu predvidjali propast. Robi Vilijams je sa svojom solo karijerom pretekao bivse clanove grupe vec sledece godine. 3-4 godine nakon razlaska "Take that" se ugasio a Robi i dalje zari i pali na svim meridijanima. Jeste da nema veze sa politikom ali ima veze kao paralela sa ovim sto Nikolic radi. "Hleba i igara narodu uvek dajte" kazu stari Rimljani. Ko to daje-nije bitno, samo dajte. Sve ostalo ce narod pozlatiti.

Sasha

pre 15 godina

Todoric i ekipa svakom izjavom i potezom samo pokazuju kakvi su likovi.
Sa druge strane Toma se drzi dostojanstveno mada ume da odvali po koju kao ovo da ce glasati za sve zakone za koje se prihvate njegovi amandmani.
Naravno to ce kod obicnog Srbina proci neopazeno i takav smireni Toma ce biti mnogo popularniji od "znamo vec kakvog Seselja".
Medjutim upravo to je velika opasnost jer kao sto Maja Gojkovic kaze radikali bi imali i predsednika i premijera da nije bilo Seselja. Tomi sada niko ne stoji na putu.

radikal

pre 15 godina

"Vise od 100 odbora..." - ako uopste jeste tacno, znaci samo jedno - da postoji vise od 100 predsednika odbora koji su spremni da u ime svih clanova potpisu poruku podrske. Neka iznesu podatak koliko je odbora uopste glasalo o podrsci - to bi bilo vrlo zanimljivo cuti...

Bilo ko

pre 15 godina

Ne sumnjam da ce Vucic dobro promisliti, jer bi u slucaju da njegova struja propadne morao konacno da nadje sebi prvo radno mesto, a da nije u stranci...

Gro0

pre 15 godina

NE TREBA forsirati pricu o "dobrom Tomi" i zlom Seselju. Naprotiv, obojica su rusili ovu jadnu Srbiju godinama. "Vuk dlaku menja..." govori sve.
Brine me mogucnost da Toma sa svojom "Proevropskom" politikom odvuce deo neopredeljenih glasaca koji su "za Evropu", te su glasali DS i RADIKALNI DSS (deda moje drugarice glasao za njih jer su "DEMOKRATSKA" stranka Srbije).
Sama mogucnost da veliki "postenjacina" odvuce glasace od demokrata, kvazi-demokrata i "nesvrstanih" ledi mi krv u zilama!

Ovo je sve obicna sarada koja ima za cilj veci broj glasova na sledecim izborima.
zamislite koaliciju: Vadikali + Radikali + DSS + "cacanski Tarzan + "nesvrstani" glasaci = +50%

Razmisljajte o tome...
Bog neka nam je u pomoci ako se ovo ostvari...

Vladan

pre 15 godina

Jednom je omiljena RUSKA VOJNA MUZIKA, DRUGI VOLI PREAMBULE, TREĆI DA SKLAPA UGOVORE KOJI JEDINO NJEMU DONOSE DOBRO !!!!Sve u svemu neverovatna kombinacija koja će ovom narodu doneti ono što i hoće IZOLACIJU !!!!

antiLEGIJAlista

pre 15 godina

Vidi se lepo u poruci Tome grobara koliko je on proreformski i proevropejski orijentisan kada poziva na saradnju Voju dr.Kostunicu i njegovu dvorsku ludu iz Cacka.Ovi prethodno pomenuti su najzasluzniji za Tomin i srs-ov ogroman napredak na politickoj sceni Srbije,jer su svojim (ne)cinjenjem doveli ga maltene do izbora za predsednika Republike Serbske Gubernije.Sva sreca narod Srbije ih je provalio,pa plan nije uspeo.Ne bi bilo lose da se ove proruske sluge i najvece rusofilske partije,u nas,sto vise pocepaju medj sobom i nestanu jednom za svagda sa politicke scene Srbije.

Milos

pre 15 godina

Dok nije najavio saradnju sa Kostunicom bio je pravi demokrata medju radikalima i sve demokrate na forumu su ga dizale u nebo (procitati komentare na prethodne vesti), a sada je ponovo najgori.

iluzije o nevernom tomi

pre 15 godina

Bravo spo, to mislim i ja i vecina gradjana srbije kojima ovih dana pokusavaju tomu da predstave kao "proevropsko" krilo radikala, sto je ne moguce. To bi bilo kao da su 50 preziveli nacisti u nemackoj, pa da se formiralo jedno krilo za koje bi se tvrdilo da se zalazu za ljudska prava jevreja. Toma i co uostalom i isticu da oni ostaju radikali, predznak radikalna ostaje i za novu stranku.

negacija negacije

pre 15 godina

Jos ce i Seselj ispasti dosledniji i posteniji od Tome, jer po kom principu Toma hoce da saradjuje sa DSS-om koji nije hteo da potpise SSP, a separatise se od Seljeljevih radikala bas zato sto je insistirao da se SSP potpise?

Lun

pre 15 godina

Nikolic nije nista demokraticniji Seselja, a politika koje podrzavaju su podjednako stetne za gradjane. Ovi koji sada beze su najverovatnije namirisali da se sprema zabrana stranke, pa beze dok je vreme. Pokusace da se predstave kao umerena desnica, ali to je samo iluzija, jer su podjednako ekstremni kao stranka iz koje sada beze. Ove tuce koje se desavaju po odborima uopste ne cude kada se ima u vidu kakve clanove ima ta stranka. Ove Nikoliceve siledzije po agresivnosti nimalo ne zaostaju za Seseljevima batinasima. Treba ih pustiti da se medjusobno obracunaju, a nakon toga ih strpati u zatvor. Izjava Nikolica da ce rado da saradjuje sa prostim Ilicem i poludelim Kostunicom uopste ne iznenadjuje, jer i on sam nije ni manje prost ni manje lud od ove dvojice.

Gavra

pre 15 godina

Pošto je prvi zadatak za slabljenje SRS koliko-toliko uspešno završio, izgleda da je gdin Nikolić dobio novi zadatak - da posvađa DSS i NS i da potpuno razjedini opoziciju.

sasa jokic

pre 15 godina

kad se udruze Toma, Vucic, Kostunica, i Velja, ima da pravimo stari SRS od blata!Sama pomisao na tu koaliciju mi ledi krv u zilama! Ja ovo vidim kao pregrupisavanje politicara stvorenih od strane sluzbi, kako bi se spasilo sto se spasiti moze. nkon proslih izbora, bilo je jasno da sve tri stranke idu u zaborav, jedna po jedna!

Srdjan

pre 15 godina

Ova koalicija Nikolica, Velje, Kostunice, Mihajlova, Vucica, Pelevica mi se uopste ne svidja. Kombinacija prostakluka, ekstremizma, demagogije. Bice jos gori i ekstremniji od Seseljevog SRS. Pogledajte samo ta imena, kombinacija najgorih mogucih likova srpske politicke scene. Treba ih sada politicki gaziti dok su jos sirovi. Ne treba forsirati pricu koja se izokola provlaci kroz medije, da je Nikolic "dobar momak" SRS-a, koji eto nije mogao da dodje do izrazaja od Seselja, a to je trajalo ni manje ni vise 18 godina. I sve to samo zato sto se stice utisak da eto on kao rusi SRS. Cak i ako rusi, nova stranka koju stvara nece biti manje zlo od stranke koju je stvarao 18 godina. Setite se sta je pricao pred Djindjicevo ubistvo.

ubiparip

pre 15 godina

Meni je potpuno ne razumljivo kako funkcioneri SRSa koji su ostali uz Šešelja mogu na taj način da diskvalifikuju čoveka sa kojim su do juče sedeli i delili isti politički program, kojeg su predložili i kandidovali Srbiji za pretsednika. Ako je do pre nekoliko meseci Toma bio dobar da bude ispred SRSa kandidat za pretsednika Srbije, ako su ubeđivali celu zemlju da je najbolji, kako sad odjednom ne valja.
Užas, slepilo... Ovo će opredeliti većinu glasača SRS. Kakvo razočarenje..., koji su to nezreli ljudi, poslušnici, krpe.

Miloš

pre 15 godina

Nadam se da je ovo pocetak kraja celokupne politike i ideologije stranke koja predstavlja relikviju uzasnih 90-tih godina Toma, Vucic, Mircic, narikace...sve je to isto jato, ne budimo naivni. Zbog toga sto sad imamo pobunu protiv Seselja i njihove licne sukobe, niko ne bi trebao da bude blagonaklon prema ljudima cija najveca dostignuca su Zakon o informisanju i bratoubilacka politika. Razlog za optimizam i veru u svetlu buducnost Srbije je sto je konacno razbijena cuvena sloga unutar ultranacionalista. Seselj je ucinio prvu korisnu stvar u svom zivotu - unistio je SRS.

Раде

pre 15 godina

Старо правило је "Како Брисел и Вашингтон кажу и науме". Све остало је залуђивање и про форме. А то је у ствари и добро за Србију и њену политичку сцену.

Katica

pre 15 godina

Podmenute vesti koje treba da stvaraju privid da se eto i u Srbiji nešto događa. Da se u Srbiji zbilja nešto dogodilo onda bi SRS (kompletan) zajedno sa SRS i JULom bio LUSTRIRAN, bio bi stavljeni van politčke arene najmanje 10 godina zbog KATASTREOFE koju su stvorili u zemlji POKREĆUĆI 4 RATA. A tek uvlačenje zemlje od 7 miliona u rat sa NATO je ravno SAMOUBISTVU i VELEIZDAJI zemlje i NIKOM NIŠTA. Patriote i dalje vode zemlju samo da li su to: „komunističke partiote“(SRS, Jul) , „patriote u rukavicama“(SRS, DSS) ili „pragmatične patriote“(DS) učinci su im isti – UNIŠTILI SU ono bez čega ne može da bude CIVILIZOVANE DRŽAVE a to je SREDNJA GRAĐANSKA KLASA! Već za 10 godina postaće svima jasno da se Srbija kreće u suprotnom smeru od svih drugih zemalja u Evropi samo će onda biti kasno srbi će u Evropi biti ono što su indijanci u Americi, egzotični REZERVAT naroda koji nije bio sposoban da živi u duhu vremena!

djokista

pre 15 godina

Čisto sumnjam da se u ovoj "lepoj" glavi nešto promenilo. To je i dalje topuz, a što se tiče nove retorike i nove stranke postoji ona stara izreka: vuk dlaku menja... Jedino je dobro što je svoje "saborce" prepolovio i osakatio do neprepoznatljivosti.

Goran

pre 15 godina

Ime ove stranke treba da bude Stranka SLOBODNIH srpskih radikala - skraceno SSSR :)))
To ime bi bilo i najlogicnije ako se zna da je vodja one druge u pritvoru.

Zemunac

pre 15 godina

Nisam pristalica Radikala ni sada a ni u vreme dominacije g-dina Haškog optuženika, ali jedno bih porucio Tomislavu Nikolicu:Tomo, ako si pametan, (a izgleda da jesi)nemoj praviti jos jednu politicku partiju koja ce se samo drugacije zvati a sustinski ostati ista kao tvoja bivsa. Nauci se necemu iz svoje bogate (rekao si 18 godina) politicke karijere. Ako zelis da uspes oslobodi se nasledja bilo čega sto ima veze sa Vojislavom Šešeljom. Na kraju krajeva, nemoj da se uzbudjavaš (kao sto kaze Šojić)sto hoce da te iskljuce iz stranke. Pa ja bih bio ponosan da me iskljuce iz drustva u kome se kune i proklinje i u kome glavnu rec vode baba-vračare. A sta će jadne, nije ni njima lako. Kad dodju kuci iz skupstine nemaju skuvani rucak kao ti. Niti ih cekaju unuci jer su bile posvecene drzvanim interesima pa nisu stigle da ih imaju. Ostatku radikala bih porucio da ne mesto Nikolica i ostalih koji su napustili poslanicki klub pozovu Kleopatru, Vidovitu Zorku, Ljubisu Trgovcevica i Baba Vangu. Mozda oni svojim mocima ucine da im se lider sto pre vrati iz Haga i preuzme vodljenje strankom.

nesmajnik

pre 15 godina

Neka se pocepaju na dvesta frakcija, sto se vise cepaju, to je bolje za buducnost Srbije. Nikolic nije zasluzio nase razumevanje - on se od Radete & Co razlikuje samo u nijansi. To sto Gojkoviceva raskol koristi za promociju sebe i svoje navodno meke ravnicarske prirode, to je tek drsko. Svi su oni na gomili jednako ljupki i bezocni.

B

pre 15 godina

S jedne strane dobro je sto se radikali raspadaju i dele, a sa druge strane brine me eventualna mogucnost da se u buducnosti Toma udruzi sa DSS. Eto nama ponovo Kostunice.

avionac

pre 15 godina

Nadao sam se da će Vučić ostati u SRS, da neće ići sa Tomom, i tako zajedno sa radikalima nestati sa političke scene, ali on glupe poteze vuče samo po pitanju Srbije, za sebe je uvek dovoljno pametan i promućuran. Nastaviće da nas muči svojim prisustvom.

ns

pre 15 godina

Za ime Bozije, NE!!!!!!!! ne poslanicki klub radikala u Vojvodini, jedva smo docekali da ode Maja, da se raspadnu,,, kukulele... sta smo to Bogu zgresili, nemojte me sada kritikovati, kako se BG protivio da Vucic bude gradonacelnik, jer se zna kako oni vode gradove, politiku, sasma opravdano protivljenje Unistili su kikindsku opstinu, razorise Novi Sad,biznismeni poceli da ruse Perovaradinsku tvrdjavu ufff...a u Vojvodini toliko raznolikog naroda, radikali "puni tolerancije i dobre komsije"

David

pre 15 godina

Interesantno je to sto su radikali tako zapanjeni toboznjom Tominom odlukom da se glasa za SSP kad su i Todorovic i mnogi drugi pre skandala potvrdili da ce glasati za isti, usto sto je to i odobrio sam Seselj... Radikali treba da objasne javnosti zasto lazu. Pvde se vidi koliko je ta stranka diktatorska i puna poltrona koji samo slepo slede, tu interesa Srbije i naroda nema. SRS je instrumentza licne upotrebe dusevno obolelog egomanijaka, cesto zvanog Vojvoda.

Sima V

pre 15 godina

Uhvatio Toma zlatnu ribicu i pozeleo:
- Da Seselj ostane u Hagu sto duze.
- Da se Vucic opredeli sto brze
- Da izdajnika u SRS bude jos vise

Bata Markovic

pre 15 godina

Mnogo profitabilnije je oformiti politicku stranku nego otvoriti sopstvenu firmu. Zato se i otimaju za formiranje stranaka , koje se izdrzavaju iz budzeta i mnogih zakulisanih radnji koje im donose dopunska sredstva. Najgore je sto su svi isti.Pripadnici svih partija ocekuju uclanjenjem da dodju do licne koristi. Cast izuzetcima koji naivno veruju u nasminkane statute i ideologiju stranacku.

Bg boy

pre 15 godina

Svima vama je mesto u jednoj stranci.Stranka dozivotnih robijasa.Nemojte se cepati molim vas nego svi se kolektivno uclanite u gore pomenutu a nas pustite da pokusamo da se iskobeljamo iz ovog gliba u kojem smo najvise zahvaljujuci vama.

sremac

pre 15 godina

Umerena stranka u kojoj su Prelevic (bivsi Arkanov covek od poverenja) i T.Nikolic (koji je sve zive izvredjao i ispljuvao) glavni ljudi... dajte ljudi! Dobro je sto su se mejusobno posvadjali (pitanje je da li i ovo sve nije iscenirano) i sto ce na kraju te dve stranke biti minorne a samim tim nebitne u nasim zivotima, sve ostalo nije bitno ...

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

Radikali i sami sebi postaju izdajnici. Iscrpeli su sve ostale resurse. Sada su svi u Srbiji izdajnici. Zavladalo je jednoumlje.

mrgud

pre 15 godina

Stranka ce verovatno imati isto ime kao Tomina stranka pre ujedinjenja sa Seseljevom strankom u SRS. Svako iz braka iznosi ono sto je u njega uneo. Mislim da se partija zvala Narodna Radikalna Stranka. Ili zamislite da bude demokratska radikalna stranka ili cak liberalno demokratska radikalna stranka :)))
To bi vec bio sou!

Pavle

pre 15 godina

Meni je potpuno ne razumljivo kako funkcioneri SRSa koji su ostali uz Šešelja mogu na taj način da diskvalifikuju čoveka sa kojim su do juče sedeli i delili isti politički program, kojeg su predložili i kandidovali Srbiji za pretsednika. Ako je do pre nekoliko meseci Toma bio dobar da bude ispred SRSa kandidat za pretsednika Srbije, ako su ubeđivali celu zemlju da je najbolji, kako sad odjednom ne valja.
Užas, slepilo... Ovo će opredeliti većinu glasača SRS. Kakvo razočarenje..., koji su to nezreli ljudi, poslušnici, krpe.

Spasoje

pre 15 godina

Na političkoj sceni Srbije, ravnoteže radi, potrebna je ozbiljna radikalna stranka. E, sad Toma da bude njen lider? Šta da kažem nego: "Dobrodošao kad ga je već đavo doneo"!

James Dean

pre 15 godina

Umesto jedne nevolje i opstrukcije u parlamentu, dobili smo dve. Dva poslanička kluba SRS i duplo vreme da nas dave i zamajavaju dok ne pobelimo. Ko misli da će Toma umesto bedža sa likom Šešelja na reveru nositi bedž sa zastavom EU, taj je pao ne sa Marsa nego sa Neptuna.

Aleksandar

pre 15 godina

Njegov izbor. Sto bi se neko zbog toga uzbudjivao. Moja ce se zvati, kada odlucim da formiram stranku(ime je zasticeno) POKRET ZA MIR,RAD I LJUBAV.

Nostradamus

pre 15 godina

Clanstvo ce biti ono "staro" vec svima poznato, ali ime mozda "Radikali", "Vadikali" ili "Voodookali"?. Mozda ne bi bilo lose da dodaju i prefiks "posteni" u naziv.

Hrvatica

pre 15 godina

Zelim im da svi odu sa nase politicke scene, jer su sramota ovoga "naroda". Navodnici stoje jer je ta fraza previse dugo zloupotrebljavana. Tokom devedesetih sam u Beogradu, gradu ukom sam rodjena i zivim dozivela najgnusnije uvrede i neprijatnosti od strane Tominih radikala, jer sam hrvatskog porekla. Do dana danasnjeg me ne iznenadjuje kada osetim neku uzdrzanost u odnosu na mene zbog te cinjenice. Oni, radikali su bili i ostali, naravno samo direktni eksponenti te sovinisticke linije u politici i zivotu, ali, bez obzira na to, volela bih da APSOLUTNO nestanu sa politicke scene i jedino me, moram priznati RADUJE svo ovo pilicarenje oko njihove velike politicke stranke (i DOSLEDNOSTI u idejama i patriotizmu).

j o k e r

pre 15 godina

ok.!ne bi bilo lose da srbija dobije jednu ozbiljnu savremenu,radikalnu partiju pa makar njen kum"i stvaraoc bio i nikolic...medjutim znajuci ko je ,kao i ko moze da mu se pridruzi,a secajuci se njihovog stava, recnika, stila ui nacina u doba dok su bili deo ove partije kada im je gazda bio seselj...vuk dlaku menja-cvud nikada!!!to bi morali da budu neki novi, mladi, skolovani, ozbiljnii naravno savremeni ljudi!!!nema vajde...dok nazalost kompletna ekipa titovih pionirfa i omladinaca ne napusti srpsku politicku scenu-nema mira i boljitka u wsrbiji!!!bili zivi pa videli!

Nenad

pre 15 godina

Toma - izdajnik srpskog naroda!
Kako li sada zvuči ova izjava kada je osetite na svojoj koži gosn. Nikoliću? Cepkajte se još malo, molim vas, za našu budućnost je vaš raspad imperativ!

Djole

pre 15 godina

Tomo Judo! :)))
Nema prastanja coveku koji je za Zorana rekao najstrasnije stvari. Neka mu je na casti sto je izasao iz ove zle partije ali ce, po svemu sudeci formirati skoro pa istu takvu... Ja tumacim to kao dva zla, u kome je Tomislav Nikolic ipak za nijansu manje zlo od ostalig seseljavaca (namerno malim)...

radikal

pre 15 godina

Da, samo kada bi izjave od cetvrtka, u kojima se podrzava SSP uz amandman, izrecene od strane rukovodstva mogle da nestanu odjednom. Ovo je obracun sa Nikolicem licno, samo dimenzije koje je poprimio nisu mogli da predvide. Svakom novom izjavom samo potvrdjuju ovaj utisak.

Milan

pre 15 godina

Eto tako se u Srbiji prave stranke. Niko ne pomislja da se povuce iz javnog zivota, da se posveti nekom nepolitickom poslu. Svima njima je jako lepo da budu u drzavnom i politickom vrhu u Srbiji: odgovornost nikakva, a beneficije ogromne.Ne bi me zacudilo da i Vucic osnuje svoju sopstvenu stranku.

Pavle

pre 15 godina

Meni je potpuno ne razumljivo kako funkcioneri SRSa koji su ostali uz Šešelja mogu na taj način da diskvalifikuju čoveka sa kojim su do juče sedeli i delili isti politički program, kojeg su predložili i kandidovali Srbiji za pretsednika. Ako je do pre nekoliko meseci Toma bio dobar da bude ispred SRSa kandidat za pretsednika Srbije, ako su ubeđivali celu zemlju da je najbolji, kako sad odjednom ne valja.
Užas, slepilo... Ovo će opredeliti većinu glasača SRS. Kakvo razočarenje..., koji su to nezreli ljudi, poslušnici, krpe.

Djole

pre 15 godina

Tomo Judo! :)))
Nema prastanja coveku koji je za Zorana rekao najstrasnije stvari. Neka mu je na casti sto je izasao iz ove zle partije ali ce, po svemu sudeci formirati skoro pa istu takvu... Ja tumacim to kao dva zla, u kome je Tomislav Nikolic ipak za nijansu manje zlo od ostalig seseljavaca (namerno malim)...

Milan

pre 15 godina

Eto tako se u Srbiji prave stranke. Niko ne pomislja da se povuce iz javnog zivota, da se posveti nekom nepolitickom poslu. Svima njima je jako lepo da budu u drzavnom i politickom vrhu u Srbiji: odgovornost nikakva, a beneficije ogromne.Ne bi me zacudilo da i Vucic osnuje svoju sopstvenu stranku.

Nenad

pre 15 godina

Toma - izdajnik srpskog naroda!
Kako li sada zvuči ova izjava kada je osetite na svojoj koži gosn. Nikoliću? Cepkajte se još malo, molim vas, za našu budućnost je vaš raspad imperativ!

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

Radikali i sami sebi postaju izdajnici. Iscrpeli su sve ostale resurse. Sada su svi u Srbiji izdajnici. Zavladalo je jednoumlje.

Hrvatica

pre 15 godina

Zelim im da svi odu sa nase politicke scene, jer su sramota ovoga "naroda". Navodnici stoje jer je ta fraza previse dugo zloupotrebljavana. Tokom devedesetih sam u Beogradu, gradu ukom sam rodjena i zivim dozivela najgnusnije uvrede i neprijatnosti od strane Tominih radikala, jer sam hrvatskog porekla. Do dana danasnjeg me ne iznenadjuje kada osetim neku uzdrzanost u odnosu na mene zbog te cinjenice. Oni, radikali su bili i ostali, naravno samo direktni eksponenti te sovinisticke linije u politici i zivotu, ali, bez obzira na to, volela bih da APSOLUTNO nestanu sa politicke scene i jedino me, moram priznati RADUJE svo ovo pilicarenje oko njihove velike politicke stranke (i DOSLEDNOSTI u idejama i patriotizmu).

nesmajnik

pre 15 godina

Neka se pocepaju na dvesta frakcija, sto se vise cepaju, to je bolje za buducnost Srbije. Nikolic nije zasluzio nase razumevanje - on se od Radete & Co razlikuje samo u nijansi. To sto Gojkoviceva raskol koristi za promociju sebe i svoje navodno meke ravnicarske prirode, to je tek drsko. Svi su oni na gomili jednako ljupki i bezocni.

radikal

pre 15 godina

Da, samo kada bi izjave od cetvrtka, u kojima se podrzava SSP uz amandman, izrecene od strane rukovodstva mogle da nestanu odjednom. Ovo je obracun sa Nikolicem licno, samo dimenzije koje je poprimio nisu mogli da predvide. Svakom novom izjavom samo potvrdjuju ovaj utisak.

David

pre 15 godina

Interesantno je to sto su radikali tako zapanjeni toboznjom Tominom odlukom da se glasa za SSP kad su i Todorovic i mnogi drugi pre skandala potvrdili da ce glasati za isti, usto sto je to i odobrio sam Seselj... Radikali treba da objasne javnosti zasto lazu. Pvde se vidi koliko je ta stranka diktatorska i puna poltrona koji samo slepo slede, tu interesa Srbije i naroda nema. SRS je instrumentza licne upotrebe dusevno obolelog egomanijaka, cesto zvanog Vojvoda.

avionac

pre 15 godina

Nadao sam se da će Vučić ostati u SRS, da neće ići sa Tomom, i tako zajedno sa radikalima nestati sa političke scene, ali on glupe poteze vuče samo po pitanju Srbije, za sebe je uvek dovoljno pametan i promućuran. Nastaviće da nas muči svojim prisustvom.

James Dean

pre 15 godina

Umesto jedne nevolje i opstrukcije u parlamentu, dobili smo dve. Dva poslanička kluba SRS i duplo vreme da nas dave i zamajavaju dok ne pobelimo. Ko misli da će Toma umesto bedža sa likom Šešelja na reveru nositi bedž sa zastavom EU, taj je pao ne sa Marsa nego sa Neptuna.

Srdjan

pre 15 godina

Ova koalicija Nikolica, Velje, Kostunice, Mihajlova, Vucica, Pelevica mi se uopste ne svidja. Kombinacija prostakluka, ekstremizma, demagogije. Bice jos gori i ekstremniji od Seseljevog SRS. Pogledajte samo ta imena, kombinacija najgorih mogucih likova srpske politicke scene. Treba ih sada politicki gaziti dok su jos sirovi. Ne treba forsirati pricu koja se izokola provlaci kroz medije, da je Nikolic "dobar momak" SRS-a, koji eto nije mogao da dodje do izrazaja od Seselja, a to je trajalo ni manje ni vise 18 godina. I sve to samo zato sto se stice utisak da eto on kao rusi SRS. Cak i ako rusi, nova stranka koju stvara nece biti manje zlo od stranke koju je stvarao 18 godina. Setite se sta je pricao pred Djindjicevo ubistvo.

Katica

pre 15 godina

Podmenute vesti koje treba da stvaraju privid da se eto i u Srbiji nešto događa. Da se u Srbiji zbilja nešto dogodilo onda bi SRS (kompletan) zajedno sa SRS i JULom bio LUSTRIRAN, bio bi stavljeni van politčke arene najmanje 10 godina zbog KATASTREOFE koju su stvorili u zemlji POKREĆUĆI 4 RATA. A tek uvlačenje zemlje od 7 miliona u rat sa NATO je ravno SAMOUBISTVU i VELEIZDAJI zemlje i NIKOM NIŠTA. Patriote i dalje vode zemlju samo da li su to: „komunističke partiote“(SRS, Jul) , „patriote u rukavicama“(SRS, DSS) ili „pragmatične patriote“(DS) učinci su im isti – UNIŠTILI SU ono bez čega ne može da bude CIVILIZOVANE DRŽAVE a to je SREDNJA GRAĐANSKA KLASA! Već za 10 godina postaće svima jasno da se Srbija kreće u suprotnom smeru od svih drugih zemalja u Evropi samo će onda biti kasno srbi će u Evropi biti ono što su indijanci u Americi, egzotični REZERVAT naroda koji nije bio sposoban da živi u duhu vremena!

Bg boy

pre 15 godina

Svima vama je mesto u jednoj stranci.Stranka dozivotnih robijasa.Nemojte se cepati molim vas nego svi se kolektivno uclanite u gore pomenutu a nas pustite da pokusamo da se iskobeljamo iz ovog gliba u kojem smo najvise zahvaljujuci vama.

Sima V

pre 15 godina

Uhvatio Toma zlatnu ribicu i pozeleo:
- Da Seselj ostane u Hagu sto duze.
- Da se Vucic opredeli sto brze
- Da izdajnika u SRS bude jos vise

Gro0

pre 15 godina

NE TREBA forsirati pricu o "dobrom Tomi" i zlom Seselju. Naprotiv, obojica su rusili ovu jadnu Srbiju godinama. "Vuk dlaku menja..." govori sve.
Brine me mogucnost da Toma sa svojom "Proevropskom" politikom odvuce deo neopredeljenih glasaca koji su "za Evropu", te su glasali DS i RADIKALNI DSS (deda moje drugarice glasao za njih jer su "DEMOKRATSKA" stranka Srbije).
Sama mogucnost da veliki "postenjacina" odvuce glasace od demokrata, kvazi-demokrata i "nesvrstanih" ledi mi krv u zilama!

Ovo je sve obicna sarada koja ima za cilj veci broj glasova na sledecim izborima.
zamislite koaliciju: Vadikali + Radikali + DSS + "cacanski Tarzan + "nesvrstani" glasaci = +50%

Razmisljajte o tome...
Bog neka nam je u pomoci ako se ovo ostvari...

Lun

pre 15 godina

Nikolic nije nista demokraticniji Seselja, a politika koje podrzavaju su podjednako stetne za gradjane. Ovi koji sada beze su najverovatnije namirisali da se sprema zabrana stranke, pa beze dok je vreme. Pokusace da se predstave kao umerena desnica, ali to je samo iluzija, jer su podjednako ekstremni kao stranka iz koje sada beze. Ove tuce koje se desavaju po odborima uopste ne cude kada se ima u vidu kakve clanove ima ta stranka. Ove Nikoliceve siledzije po agresivnosti nimalo ne zaostaju za Seseljevima batinasima. Treba ih pustiti da se medjusobno obracunaju, a nakon toga ih strpati u zatvor. Izjava Nikolica da ce rado da saradjuje sa prostim Ilicem i poludelim Kostunicom uopste ne iznenadjuje, jer i on sam nije ni manje prost ni manje lud od ove dvojice.

sremac

pre 15 godina

Umerena stranka u kojoj su Prelevic (bivsi Arkanov covek od poverenja) i T.Nikolic (koji je sve zive izvredjao i ispljuvao) glavni ljudi... dajte ljudi! Dobro je sto su se mejusobno posvadjali (pitanje je da li i ovo sve nije iscenirano) i sto ce na kraju te dve stranke biti minorne a samim tim nebitne u nasim zivotima, sve ostalo nije bitno ...

sasa jokic

pre 15 godina

kad se udruze Toma, Vucic, Kostunica, i Velja, ima da pravimo stari SRS od blata!Sama pomisao na tu koaliciju mi ledi krv u zilama! Ja ovo vidim kao pregrupisavanje politicara stvorenih od strane sluzbi, kako bi se spasilo sto se spasiti moze. nkon proslih izbora, bilo je jasno da sve tri stranke idu u zaborav, jedna po jedna!

j o k e r

pre 15 godina

ok.!ne bi bilo lose da srbija dobije jednu ozbiljnu savremenu,radikalnu partiju pa makar njen kum"i stvaraoc bio i nikolic...medjutim znajuci ko je ,kao i ko moze da mu se pridruzi,a secajuci se njihovog stava, recnika, stila ui nacina u doba dok su bili deo ove partije kada im je gazda bio seselj...vuk dlaku menja-cvud nikada!!!to bi morali da budu neki novi, mladi, skolovani, ozbiljnii naravno savremeni ljudi!!!nema vajde...dok nazalost kompletna ekipa titovih pionirfa i omladinaca ne napusti srpsku politicku scenu-nema mira i boljitka u wsrbiji!!!bili zivi pa videli!

Zemunac

pre 15 godina

Nisam pristalica Radikala ni sada a ni u vreme dominacije g-dina Haškog optuženika, ali jedno bih porucio Tomislavu Nikolicu:Tomo, ako si pametan, (a izgleda da jesi)nemoj praviti jos jednu politicku partiju koja ce se samo drugacije zvati a sustinski ostati ista kao tvoja bivsa. Nauci se necemu iz svoje bogate (rekao si 18 godina) politicke karijere. Ako zelis da uspes oslobodi se nasledja bilo čega sto ima veze sa Vojislavom Šešeljom. Na kraju krajeva, nemoj da se uzbudjavaš (kao sto kaze Šojić)sto hoce da te iskljuce iz stranke. Pa ja bih bio ponosan da me iskljuce iz drustva u kome se kune i proklinje i u kome glavnu rec vode baba-vračare. A sta će jadne, nije ni njima lako. Kad dodju kuci iz skupstine nemaju skuvani rucak kao ti. Niti ih cekaju unuci jer su bile posvecene drzvanim interesima pa nisu stigle da ih imaju. Ostatku radikala bih porucio da ne mesto Nikolica i ostalih koji su napustili poslanicki klub pozovu Kleopatru, Vidovitu Zorku, Ljubisu Trgovcevica i Baba Vangu. Mozda oni svojim mocima ucine da im se lider sto pre vrati iz Haga i preuzme vodljenje strankom.

Aleksandar

pre 15 godina

Njegov izbor. Sto bi se neko zbog toga uzbudjivao. Moja ce se zvati, kada odlucim da formiram stranku(ime je zasticeno) POKRET ZA MIR,RAD I LJUBAV.

antiLEGIJAlista

pre 15 godina

Vidi se lepo u poruci Tome grobara koliko je on proreformski i proevropejski orijentisan kada poziva na saradnju Voju dr.Kostunicu i njegovu dvorsku ludu iz Cacka.Ovi prethodno pomenuti su najzasluzniji za Tomin i srs-ov ogroman napredak na politickoj sceni Srbije,jer su svojim (ne)cinjenjem doveli ga maltene do izbora za predsednika Republike Serbske Gubernije.Sva sreca narod Srbije ih je provalio,pa plan nije uspeo.Ne bi bilo lose da se ove proruske sluge i najvece rusofilske partije,u nas,sto vise pocepaju medj sobom i nestanu jednom za svagda sa politicke scene Srbije.

Bata Markovic

pre 15 godina

Mnogo profitabilnije je oformiti politicku stranku nego otvoriti sopstvenu firmu. Zato se i otimaju za formiranje stranaka , koje se izdrzavaju iz budzeta i mnogih zakulisanih radnji koje im donose dopunska sredstva. Najgore je sto su svi isti.Pripadnici svih partija ocekuju uclanjenjem da dodju do licne koristi. Cast izuzetcima koji naivno veruju u nasminkane statute i ideologiju stranacku.

negacija negacije

pre 15 godina

Jos ce i Seselj ispasti dosledniji i posteniji od Tome, jer po kom principu Toma hoce da saradjuje sa DSS-om koji nije hteo da potpise SSP, a separatise se od Seljeljevih radikala bas zato sto je insistirao da se SSP potpise?

Goran

pre 15 godina

Ime ove stranke treba da bude Stranka SLOBODNIH srpskih radikala - skraceno SSSR :)))
To ime bi bilo i najlogicnije ako se zna da je vodja one druge u pritvoru.

mrgud

pre 15 godina

Stranka ce verovatno imati isto ime kao Tomina stranka pre ujedinjenja sa Seseljevom strankom u SRS. Svako iz braka iznosi ono sto je u njega uneo. Mislim da se partija zvala Narodna Radikalna Stranka. Ili zamislite da bude demokratska radikalna stranka ili cak liberalno demokratska radikalna stranka :)))
To bi vec bio sou!

ns

pre 15 godina

Za ime Bozije, NE!!!!!!!! ne poslanicki klub radikala u Vojvodini, jedva smo docekali da ode Maja, da se raspadnu,,, kukulele... sta smo to Bogu zgresili, nemojte me sada kritikovati, kako se BG protivio da Vucic bude gradonacelnik, jer se zna kako oni vode gradove, politiku, sasma opravdano protivljenje Unistili su kikindsku opstinu, razorise Novi Sad,biznismeni poceli da ruse Perovaradinsku tvrdjavu ufff...a u Vojvodini toliko raznolikog naroda, radikali "puni tolerancije i dobre komsije"

iluzije o nevernom tomi

pre 15 godina

Bravo spo, to mislim i ja i vecina gradjana srbije kojima ovih dana pokusavaju tomu da predstave kao "proevropsko" krilo radikala, sto je ne moguce. To bi bilo kao da su 50 preziveli nacisti u nemackoj, pa da se formiralo jedno krilo za koje bi se tvrdilo da se zalazu za ljudska prava jevreja. Toma i co uostalom i isticu da oni ostaju radikali, predznak radikalna ostaje i za novu stranku.

Bilo ko

pre 15 godina

Ne sumnjam da ce Vucic dobro promisliti, jer bi u slucaju da njegova struja propadne morao konacno da nadje sebi prvo radno mesto, a da nije u stranci...

Vladan

pre 15 godina

Jednom je omiljena RUSKA VOJNA MUZIKA, DRUGI VOLI PREAMBULE, TREĆI DA SKLAPA UGOVORE KOJI JEDINO NJEMU DONOSE DOBRO !!!!Sve u svemu neverovatna kombinacija koja će ovom narodu doneti ono što i hoće IZOLACIJU !!!!

B

pre 15 godina

S jedne strane dobro je sto se radikali raspadaju i dele, a sa druge strane brine me eventualna mogucnost da se u buducnosti Toma udruzi sa DSS. Eto nama ponovo Kostunice.

Nostradamus

pre 15 godina

Clanstvo ce biti ono "staro" vec svima poznato, ali ime mozda "Radikali", "Vadikali" ili "Voodookali"?. Mozda ne bi bilo lose da dodaju i prefiks "posteni" u naziv.

Milos

pre 15 godina

Dok nije najavio saradnju sa Kostunicom bio je pravi demokrata medju radikalima i sve demokrate na forumu su ga dizale u nebo (procitati komentare na prethodne vesti), a sada je ponovo najgori.

Miloš

pre 15 godina

Nadam se da je ovo pocetak kraja celokupne politike i ideologije stranke koja predstavlja relikviju uzasnih 90-tih godina Toma, Vucic, Mircic, narikace...sve je to isto jato, ne budimo naivni. Zbog toga sto sad imamo pobunu protiv Seselja i njihove licne sukobe, niko ne bi trebao da bude blagonaklon prema ljudima cija najveca dostignuca su Zakon o informisanju i bratoubilacka politika. Razlog za optimizam i veru u svetlu buducnost Srbije je sto je konacno razbijena cuvena sloga unutar ultranacionalista. Seselj je ucinio prvu korisnu stvar u svom zivotu - unistio je SRS.

ubiparip

pre 15 godina

Meni je potpuno ne razumljivo kako funkcioneri SRSa koji su ostali uz Šešelja mogu na taj način da diskvalifikuju čoveka sa kojim su do juče sedeli i delili isti politički program, kojeg su predložili i kandidovali Srbiji za pretsednika. Ako je do pre nekoliko meseci Toma bio dobar da bude ispred SRSa kandidat za pretsednika Srbije, ako su ubeđivali celu zemlju da je najbolji, kako sad odjednom ne valja.
Užas, slepilo... Ovo će opredeliti većinu glasača SRS. Kakvo razočarenje..., koji su to nezreli ljudi, poslušnici, krpe.

djokista

pre 15 godina

Čisto sumnjam da se u ovoj "lepoj" glavi nešto promenilo. To je i dalje topuz, a što se tiče nove retorike i nove stranke postoji ona stara izreka: vuk dlaku menja... Jedino je dobro što je svoje "saborce" prepolovio i osakatio do neprepoznatljivosti.

Spasoje

pre 15 godina

Na političkoj sceni Srbije, ravnoteže radi, potrebna je ozbiljna radikalna stranka. E, sad Toma da bude njen lider? Šta da kažem nego: "Dobrodošao kad ga je već đavo doneo"!

Gavra

pre 15 godina

Pošto je prvi zadatak za slabljenje SRS koliko-toliko uspešno završio, izgleda da je gdin Nikolić dobio novi zadatak - da posvađa DSS i NS i da potpuno razjedini opoziciju.

sasa

pre 15 godina

Secate se pop grupe "Take that"iz 90-ih godina? Robi Vilijams je bio prateci vokal tada. Nakon pocetka solo karijere svi su mu predvidjali propast. Robi Vilijams je sa svojom solo karijerom pretekao bivse clanove grupe vec sledece godine. 3-4 godine nakon razlaska "Take that" se ugasio a Robi i dalje zari i pali na svim meridijanima. Jeste da nema veze sa politikom ali ima veze kao paralela sa ovim sto Nikolic radi. "Hleba i igara narodu uvek dajte" kazu stari Rimljani. Ko to daje-nije bitno, samo dajte. Sve ostalo ce narod pozlatiti.

Sasha

pre 15 godina

Todoric i ekipa svakom izjavom i potezom samo pokazuju kakvi su likovi.
Sa druge strane Toma se drzi dostojanstveno mada ume da odvali po koju kao ovo da ce glasati za sve zakone za koje se prihvate njegovi amandmani.
Naravno to ce kod obicnog Srbina proci neopazeno i takav smireni Toma ce biti mnogo popularniji od "znamo vec kakvog Seselja".
Medjutim upravo to je velika opasnost jer kao sto Maja Gojkovic kaze radikali bi imali i predsednika i premijera da nije bilo Seselja. Tomi sada niko ne stoji na putu.

VLADO I BELI RENAULT

pre 15 godina

"Želeli smo sinoć da održimo sastanak opštinskog odbora kako bi se ljudi izjasnili o dešavanjima u stranci, ali je grupa članova stranke koji podržavaju Vojislava Šešelja pokušala najpre verbalno, a potom i fizički da spreči održavanje sastanka..."
Srbijo... dobrodosla u 19-om veku...

radikal

pre 15 godina

"Vise od 100 odbora..." - ako uopste jeste tacno, znaci samo jedno - da postoji vise od 100 predsednika odbora koji su spremni da u ime svih clanova potpisu poruku podrske. Neka iznesu podatak koliko je odbora uopste glasalo o podrsci - to bi bilo vrlo zanimljivo cuti...

Раде

pre 15 godina

Старо правило је "Како Брисел и Вашингтон кажу и науме". Све остало је залуђивање и про форме. А то је у ствари и добро за Србију и њену политичку сцену.

Slobodan Stojanovic

pre 15 godina

Ovo oko SRS-a me toliko raduje i uliva jos energije za radom i stvaranjem da jedino ulazak Zvezde u Ligu Sampiona moze s tim da se poredi...
SRS se podelio ne one koji su ukapirali da se stvari menjaju , tj.one koji prihvataju evoluciju kao prirodan tok , i na one koji su okoreli u tvrdoglavosti i glupostima. E pa zbogom ovim drugima...

Aleksandar

pre 15 godina

Coveculjak rece:
"Mi smo opozicioni blok i u stanju smo da smenimo aktuelnu vlast zemlje, ali ja ne vidim mogućnost da nastavim saradnju sa onima sa kojima smo se sada razišli"

Ma vi ne mozete ni svoje unutarstranacke probleme da resite, a vec smenjujete vlast neke zemlje.

Pateticno....

Dajte odlucite se vec jednom izmedju Tome/ Seselja / Vucka / covekasabradomkomenikonezna ime / Vjerice Vjestice ...

Djole

pre 15 godina

Tomo Judo! :)))
Nema prastanja coveku koji je za Zorana rekao najstrasnije stvari. Neka mu je na casti sto je izasao iz ove zle partije ali ce, po svemu sudeci formirati skoro pa istu takvu... Ja tumacim to kao dva zla, u kome je Tomislav Nikolic ipak za nijansu manje zlo od ostalig seseljavaca (namerno malim)...

Nenad

pre 15 godina

Toma - izdajnik srpskog naroda!
Kako li sada zvuči ova izjava kada je osetite na svojoj koži gosn. Nikoliću? Cepkajte se još malo, molim vas, za našu budućnost je vaš raspad imperativ!

Milan

pre 15 godina

Eto tako se u Srbiji prave stranke. Niko ne pomislja da se povuce iz javnog zivota, da se posveti nekom nepolitickom poslu. Svima njima je jako lepo da budu u drzavnom i politickom vrhu u Srbiji: odgovornost nikakva, a beneficije ogromne.Ne bi me zacudilo da i Vucic osnuje svoju sopstvenu stranku.

Hrvatica

pre 15 godina

Zelim im da svi odu sa nase politicke scene, jer su sramota ovoga "naroda". Navodnici stoje jer je ta fraza previse dugo zloupotrebljavana. Tokom devedesetih sam u Beogradu, gradu ukom sam rodjena i zivim dozivela najgnusnije uvrede i neprijatnosti od strane Tominih radikala, jer sam hrvatskog porekla. Do dana danasnjeg me ne iznenadjuje kada osetim neku uzdrzanost u odnosu na mene zbog te cinjenice. Oni, radikali su bili i ostali, naravno samo direktni eksponenti te sovinisticke linije u politici i zivotu, ali, bez obzira na to, volela bih da APSOLUTNO nestanu sa politicke scene i jedino me, moram priznati RADUJE svo ovo pilicarenje oko njihove velike politicke stranke (i DOSLEDNOSTI u idejama i patriotizmu).

nesmajnik

pre 15 godina

Neka se pocepaju na dvesta frakcija, sto se vise cepaju, to je bolje za buducnost Srbije. Nikolic nije zasluzio nase razumevanje - on se od Radete & Co razlikuje samo u nijansi. To sto Gojkoviceva raskol koristi za promociju sebe i svoje navodno meke ravnicarske prirode, to je tek drsko. Svi su oni na gomili jednako ljupki i bezocni.

Katica

pre 15 godina

Podmenute vesti koje treba da stvaraju privid da se eto i u Srbiji nešto događa. Da se u Srbiji zbilja nešto dogodilo onda bi SRS (kompletan) zajedno sa SRS i JULom bio LUSTRIRAN, bio bi stavljeni van politčke arene najmanje 10 godina zbog KATASTREOFE koju su stvorili u zemlji POKREĆUĆI 4 RATA. A tek uvlačenje zemlje od 7 miliona u rat sa NATO je ravno SAMOUBISTVU i VELEIZDAJI zemlje i NIKOM NIŠTA. Patriote i dalje vode zemlju samo da li su to: „komunističke partiote“(SRS, Jul) , „patriote u rukavicama“(SRS, DSS) ili „pragmatične patriote“(DS) učinci su im isti – UNIŠTILI SU ono bez čega ne može da bude CIVILIZOVANE DRŽAVE a to je SREDNJA GRAĐANSKA KLASA! Već za 10 godina postaće svima jasno da se Srbija kreće u suprotnom smeru od svih drugih zemalja u Evropi samo će onda biti kasno srbi će u Evropi biti ono što su indijanci u Americi, egzotični REZERVAT naroda koji nije bio sposoban da živi u duhu vremena!

j o k e r

pre 15 godina

ok.!ne bi bilo lose da srbija dobije jednu ozbiljnu savremenu,radikalnu partiju pa makar njen kum"i stvaraoc bio i nikolic...medjutim znajuci ko je ,kao i ko moze da mu se pridruzi,a secajuci se njihovog stava, recnika, stila ui nacina u doba dok su bili deo ove partije kada im je gazda bio seselj...vuk dlaku menja-cvud nikada!!!to bi morali da budu neki novi, mladi, skolovani, ozbiljnii naravno savremeni ljudi!!!nema vajde...dok nazalost kompletna ekipa titovih pionirfa i omladinaca ne napusti srpsku politicku scenu-nema mira i boljitka u wsrbiji!!!bili zivi pa videli!

Nostradamus

pre 15 godina

Clanstvo ce biti ono "staro" vec svima poznato, ali ime mozda "Radikali", "Vadikali" ili "Voodookali"?. Mozda ne bi bilo lose da dodaju i prefiks "posteni" u naziv.

Spasoje

pre 15 godina

Na političkoj sceni Srbije, ravnoteže radi, potrebna je ozbiljna radikalna stranka. E, sad Toma da bude njen lider? Šta da kažem nego: "Dobrodošao kad ga je već đavo doneo"!

sremac

pre 15 godina

Umerena stranka u kojoj su Prelevic (bivsi Arkanov covek od poverenja) i T.Nikolic (koji je sve zive izvredjao i ispljuvao) glavni ljudi... dajte ljudi! Dobro je sto su se mejusobno posvadjali (pitanje je da li i ovo sve nije iscenirano) i sto ce na kraju te dve stranke biti minorne a samim tim nebitne u nasim zivotima, sve ostalo nije bitno ...

Pavle

pre 15 godina

Meni je potpuno ne razumljivo kako funkcioneri SRSa koji su ostali uz Šešelja mogu na taj način da diskvalifikuju čoveka sa kojim su do juče sedeli i delili isti politički program, kojeg su predložili i kandidovali Srbiji za pretsednika. Ako je do pre nekoliko meseci Toma bio dobar da bude ispred SRSa kandidat za pretsednika Srbije, ako su ubeđivali celu zemlju da je najbolji, kako sad odjednom ne valja.
Užas, slepilo... Ovo će opredeliti većinu glasača SRS. Kakvo razočarenje..., koji su to nezreli ljudi, poslušnici, krpe.

avionac

pre 15 godina

Nadao sam se da će Vučić ostati u SRS, da neće ići sa Tomom, i tako zajedno sa radikalima nestati sa političke scene, ali on glupe poteze vuče samo po pitanju Srbije, za sebe je uvek dovoljno pametan i promućuran. Nastaviće da nas muči svojim prisustvom.

Bg boy

pre 15 godina

Svima vama je mesto u jednoj stranci.Stranka dozivotnih robijasa.Nemojte se cepati molim vas nego svi se kolektivno uclanite u gore pomenutu a nas pustite da pokusamo da se iskobeljamo iz ovog gliba u kojem smo najvise zahvaljujuci vama.

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

Radikali i sami sebi postaju izdajnici. Iscrpeli su sve ostale resurse. Sada su svi u Srbiji izdajnici. Zavladalo je jednoumlje.

Zemunac

pre 15 godina

Nisam pristalica Radikala ni sada a ni u vreme dominacije g-dina Haškog optuženika, ali jedno bih porucio Tomislavu Nikolicu:Tomo, ako si pametan, (a izgleda da jesi)nemoj praviti jos jednu politicku partiju koja ce se samo drugacije zvati a sustinski ostati ista kao tvoja bivsa. Nauci se necemu iz svoje bogate (rekao si 18 godina) politicke karijere. Ako zelis da uspes oslobodi se nasledja bilo čega sto ima veze sa Vojislavom Šešeljom. Na kraju krajeva, nemoj da se uzbudjavaš (kao sto kaze Šojić)sto hoce da te iskljuce iz stranke. Pa ja bih bio ponosan da me iskljuce iz drustva u kome se kune i proklinje i u kome glavnu rec vode baba-vračare. A sta će jadne, nije ni njima lako. Kad dodju kuci iz skupstine nemaju skuvani rucak kao ti. Niti ih cekaju unuci jer su bile posvecene drzvanim interesima pa nisu stigle da ih imaju. Ostatku radikala bih porucio da ne mesto Nikolica i ostalih koji su napustili poslanicki klub pozovu Kleopatru, Vidovitu Zorku, Ljubisu Trgovcevica i Baba Vangu. Mozda oni svojim mocima ucine da im se lider sto pre vrati iz Haga i preuzme vodljenje strankom.

ns

pre 15 godina

Za ime Bozije, NE!!!!!!!! ne poslanicki klub radikala u Vojvodini, jedva smo docekali da ode Maja, da se raspadnu,,, kukulele... sta smo to Bogu zgresili, nemojte me sada kritikovati, kako se BG protivio da Vucic bude gradonacelnik, jer se zna kako oni vode gradove, politiku, sasma opravdano protivljenje Unistili su kikindsku opstinu, razorise Novi Sad,biznismeni poceli da ruse Perovaradinsku tvrdjavu ufff...a u Vojvodini toliko raznolikog naroda, radikali "puni tolerancije i dobre komsije"

Milos

pre 15 godina

Dok nije najavio saradnju sa Kostunicom bio je pravi demokrata medju radikalima i sve demokrate na forumu su ga dizale u nebo (procitati komentare na prethodne vesti), a sada je ponovo najgori.

James Dean

pre 15 godina

Umesto jedne nevolje i opstrukcije u parlamentu, dobili smo dve. Dva poslanička kluba SRS i duplo vreme da nas dave i zamajavaju dok ne pobelimo. Ko misli da će Toma umesto bedža sa likom Šešelja na reveru nositi bedž sa zastavom EU, taj je pao ne sa Marsa nego sa Neptuna.

Goran

pre 15 godina

Ime ove stranke treba da bude Stranka SLOBODNIH srpskih radikala - skraceno SSSR :)))
To ime bi bilo i najlogicnije ako se zna da je vodja one druge u pritvoru.

Sima V

pre 15 godina

Uhvatio Toma zlatnu ribicu i pozeleo:
- Da Seselj ostane u Hagu sto duze.
- Da se Vucic opredeli sto brze
- Da izdajnika u SRS bude jos vise

Раде

pre 15 godina

Старо правило је "Како Брисел и Вашингтон кажу и науме". Све остало је залуђивање и про форме. А то је у ствари и добро за Србију и њену политичку сцену.

negacija negacije

pre 15 godina

Jos ce i Seselj ispasti dosledniji i posteniji od Tome, jer po kom principu Toma hoce da saradjuje sa DSS-om koji nije hteo da potpise SSP, a separatise se od Seljeljevih radikala bas zato sto je insistirao da se SSP potpise?

Aleksandar

pre 15 godina

Njegov izbor. Sto bi se neko zbog toga uzbudjivao. Moja ce se zvati, kada odlucim da formiram stranku(ime je zasticeno) POKRET ZA MIR,RAD I LJUBAV.

David

pre 15 godina

Interesantno je to sto su radikali tako zapanjeni toboznjom Tominom odlukom da se glasa za SSP kad su i Todorovic i mnogi drugi pre skandala potvrdili da ce glasati za isti, usto sto je to i odobrio sam Seselj... Radikali treba da objasne javnosti zasto lazu. Pvde se vidi koliko je ta stranka diktatorska i puna poltrona koji samo slepo slede, tu interesa Srbije i naroda nema. SRS je instrumentza licne upotrebe dusevno obolelog egomanijaka, cesto zvanog Vojvoda.

djokista

pre 15 godina

Čisto sumnjam da se u ovoj "lepoj" glavi nešto promenilo. To je i dalje topuz, a što se tiče nove retorike i nove stranke postoji ona stara izreka: vuk dlaku menja... Jedino je dobro što je svoje "saborce" prepolovio i osakatio do neprepoznatljivosti.

Miloš

pre 15 godina

Nadam se da je ovo pocetak kraja celokupne politike i ideologije stranke koja predstavlja relikviju uzasnih 90-tih godina Toma, Vucic, Mircic, narikace...sve je to isto jato, ne budimo naivni. Zbog toga sto sad imamo pobunu protiv Seselja i njihove licne sukobe, niko ne bi trebao da bude blagonaklon prema ljudima cija najveca dostignuca su Zakon o informisanju i bratoubilacka politika. Razlog za optimizam i veru u svetlu buducnost Srbije je sto je konacno razbijena cuvena sloga unutar ultranacionalista. Seselj je ucinio prvu korisnu stvar u svom zivotu - unistio je SRS.

iluzije o nevernom tomi

pre 15 godina

Bravo spo, to mislim i ja i vecina gradjana srbije kojima ovih dana pokusavaju tomu da predstave kao "proevropsko" krilo radikala, sto je ne moguce. To bi bilo kao da su 50 preziveli nacisti u nemackoj, pa da se formiralo jedno krilo za koje bi se tvrdilo da se zalazu za ljudska prava jevreja. Toma i co uostalom i isticu da oni ostaju radikali, predznak radikalna ostaje i za novu stranku.

Srdjan

pre 15 godina

Ova koalicija Nikolica, Velje, Kostunice, Mihajlova, Vucica, Pelevica mi se uopste ne svidja. Kombinacija prostakluka, ekstremizma, demagogije. Bice jos gori i ekstremniji od Seseljevog SRS. Pogledajte samo ta imena, kombinacija najgorih mogucih likova srpske politicke scene. Treba ih sada politicki gaziti dok su jos sirovi. Ne treba forsirati pricu koja se izokola provlaci kroz medije, da je Nikolic "dobar momak" SRS-a, koji eto nije mogao da dodje do izrazaja od Seselja, a to je trajalo ni manje ni vise 18 godina. I sve to samo zato sto se stice utisak da eto on kao rusi SRS. Cak i ako rusi, nova stranka koju stvara nece biti manje zlo od stranke koju je stvarao 18 godina. Setite se sta je pricao pred Djindjicevo ubistvo.

Gro0

pre 15 godina

NE TREBA forsirati pricu o "dobrom Tomi" i zlom Seselju. Naprotiv, obojica su rusili ovu jadnu Srbiju godinama. "Vuk dlaku menja..." govori sve.
Brine me mogucnost da Toma sa svojom "Proevropskom" politikom odvuce deo neopredeljenih glasaca koji su "za Evropu", te su glasali DS i RADIKALNI DSS (deda moje drugarice glasao za njih jer su "DEMOKRATSKA" stranka Srbije).
Sama mogucnost da veliki "postenjacina" odvuce glasace od demokrata, kvazi-demokrata i "nesvrstanih" ledi mi krv u zilama!

Ovo je sve obicna sarada koja ima za cilj veci broj glasova na sledecim izborima.
zamislite koaliciju: Vadikali + Radikali + DSS + "cacanski Tarzan + "nesvrstani" glasaci = +50%

Razmisljajte o tome...
Bog neka nam je u pomoci ako se ovo ostvari...

Sasha

pre 15 godina

Todoric i ekipa svakom izjavom i potezom samo pokazuju kakvi su likovi.
Sa druge strane Toma se drzi dostojanstveno mada ume da odvali po koju kao ovo da ce glasati za sve zakone za koje se prihvate njegovi amandmani.
Naravno to ce kod obicnog Srbina proci neopazeno i takav smireni Toma ce biti mnogo popularniji od "znamo vec kakvog Seselja".
Medjutim upravo to je velika opasnost jer kao sto Maja Gojkovic kaze radikali bi imali i predsednika i premijera da nije bilo Seselja. Tomi sada niko ne stoji na putu.

radikal

pre 15 godina

Da, samo kada bi izjave od cetvrtka, u kojima se podrzava SSP uz amandman, izrecene od strane rukovodstva mogle da nestanu odjednom. Ovo je obracun sa Nikolicem licno, samo dimenzije koje je poprimio nisu mogli da predvide. Svakom novom izjavom samo potvrdjuju ovaj utisak.

Bata Markovic

pre 15 godina

Mnogo profitabilnije je oformiti politicku stranku nego otvoriti sopstvenu firmu. Zato se i otimaju za formiranje stranaka , koje se izdrzavaju iz budzeta i mnogih zakulisanih radnji koje im donose dopunska sredstva. Najgore je sto su svi isti.Pripadnici svih partija ocekuju uclanjenjem da dodju do licne koristi. Cast izuzetcima koji naivno veruju u nasminkane statute i ideologiju stranacku.

mrgud

pre 15 godina

Stranka ce verovatno imati isto ime kao Tomina stranka pre ujedinjenja sa Seseljevom strankom u SRS. Svako iz braka iznosi ono sto je u njega uneo. Mislim da se partija zvala Narodna Radikalna Stranka. Ili zamislite da bude demokratska radikalna stranka ili cak liberalno demokratska radikalna stranka :)))
To bi vec bio sou!

B

pre 15 godina

S jedne strane dobro je sto se radikali raspadaju i dele, a sa druge strane brine me eventualna mogucnost da se u buducnosti Toma udruzi sa DSS. Eto nama ponovo Kostunice.

ubiparip

pre 15 godina

Meni je potpuno ne razumljivo kako funkcioneri SRSa koji su ostali uz Šešelja mogu na taj način da diskvalifikuju čoveka sa kojim su do juče sedeli i delili isti politički program, kojeg su predložili i kandidovali Srbiji za pretsednika. Ako je do pre nekoliko meseci Toma bio dobar da bude ispred SRSa kandidat za pretsednika Srbije, ako su ubeđivali celu zemlju da je najbolji, kako sad odjednom ne valja.
Užas, slepilo... Ovo će opredeliti većinu glasača SRS. Kakvo razočarenje..., koji su to nezreli ljudi, poslušnici, krpe.

Gavra

pre 15 godina

Pošto je prvi zadatak za slabljenje SRS koliko-toliko uspešno završio, izgleda da je gdin Nikolić dobio novi zadatak - da posvađa DSS i NS i da potpuno razjedini opoziciju.

sasa jokic

pre 15 godina

kad se udruze Toma, Vucic, Kostunica, i Velja, ima da pravimo stari SRS od blata!Sama pomisao na tu koaliciju mi ledi krv u zilama! Ja ovo vidim kao pregrupisavanje politicara stvorenih od strane sluzbi, kako bi se spasilo sto se spasiti moze. nkon proslih izbora, bilo je jasno da sve tri stranke idu u zaborav, jedna po jedna!

Lun

pre 15 godina

Nikolic nije nista demokraticniji Seselja, a politika koje podrzavaju su podjednako stetne za gradjane. Ovi koji sada beze su najverovatnije namirisali da se sprema zabrana stranke, pa beze dok je vreme. Pokusace da se predstave kao umerena desnica, ali to je samo iluzija, jer su podjednako ekstremni kao stranka iz koje sada beze. Ove tuce koje se desavaju po odborima uopste ne cude kada se ima u vidu kakve clanove ima ta stranka. Ove Nikoliceve siledzije po agresivnosti nimalo ne zaostaju za Seseljevima batinasima. Treba ih pustiti da se medjusobno obracunaju, a nakon toga ih strpati u zatvor. Izjava Nikolica da ce rado da saradjuje sa prostim Ilicem i poludelim Kostunicom uopste ne iznenadjuje, jer i on sam nije ni manje prost ni manje lud od ove dvojice.

antiLEGIJAlista

pre 15 godina

Vidi se lepo u poruci Tome grobara koliko je on proreformski i proevropejski orijentisan kada poziva na saradnju Voju dr.Kostunicu i njegovu dvorsku ludu iz Cacka.Ovi prethodno pomenuti su najzasluzniji za Tomin i srs-ov ogroman napredak na politickoj sceni Srbije,jer su svojim (ne)cinjenjem doveli ga maltene do izbora za predsednika Republike Serbske Gubernije.Sva sreca narod Srbije ih je provalio,pa plan nije uspeo.Ne bi bilo lose da se ove proruske sluge i najvece rusofilske partije,u nas,sto vise pocepaju medj sobom i nestanu jednom za svagda sa politicke scene Srbije.

Vladan

pre 15 godina

Jednom je omiljena RUSKA VOJNA MUZIKA, DRUGI VOLI PREAMBULE, TREĆI DA SKLAPA UGOVORE KOJI JEDINO NJEMU DONOSE DOBRO !!!!Sve u svemu neverovatna kombinacija koja će ovom narodu doneti ono što i hoće IZOLACIJU !!!!

Bilo ko

pre 15 godina

Ne sumnjam da ce Vucic dobro promisliti, jer bi u slucaju da njegova struja propadne morao konacno da nadje sebi prvo radno mesto, a da nije u stranci...

radikal

pre 15 godina

"Vise od 100 odbora..." - ako uopste jeste tacno, znaci samo jedno - da postoji vise od 100 predsednika odbora koji su spremni da u ime svih clanova potpisu poruku podrske. Neka iznesu podatak koliko je odbora uopste glasalo o podrsci - to bi bilo vrlo zanimljivo cuti...

sasa

pre 15 godina

Secate se pop grupe "Take that"iz 90-ih godina? Robi Vilijams je bio prateci vokal tada. Nakon pocetka solo karijere svi su mu predvidjali propast. Robi Vilijams je sa svojom solo karijerom pretekao bivse clanove grupe vec sledece godine. 3-4 godine nakon razlaska "Take that" se ugasio a Robi i dalje zari i pali na svim meridijanima. Jeste da nema veze sa politikom ali ima veze kao paralela sa ovim sto Nikolic radi. "Hleba i igara narodu uvek dajte" kazu stari Rimljani. Ko to daje-nije bitno, samo dajte. Sve ostalo ce narod pozlatiti.

VLADO I BELI RENAULT

pre 15 godina

"Želeli smo sinoć da održimo sastanak opštinskog odbora kako bi se ljudi izjasnili o dešavanjima u stranci, ali je grupa članova stranke koji podržavaju Vojislava Šešelja pokušala najpre verbalno, a potom i fizički da spreči održavanje sastanka..."
Srbijo... dobrodosla u 19-om veku...

Slobodan Stojanovic

pre 15 godina

Ovo oko SRS-a me toliko raduje i uliva jos energije za radom i stvaranjem da jedino ulazak Zvezde u Ligu Sampiona moze s tim da se poredi...
SRS se podelio ne one koji su ukapirali da se stvari menjaju , tj.one koji prihvataju evoluciju kao prirodan tok , i na one koji su okoreli u tvrdoglavosti i glupostima. E pa zbogom ovim drugima...

Aleksandar

pre 15 godina

Coveculjak rece:
"Mi smo opozicioni blok i u stanju smo da smenimo aktuelnu vlast zemlje, ali ja ne vidim mogućnost da nastavim saradnju sa onima sa kojima smo se sada razišli"

Ma vi ne mozete ni svoje unutarstranacke probleme da resite, a vec smenjujete vlast neke zemlje.

Pateticno....

Dajte odlucite se vec jednom izmedju Tome/ Seselja / Vucka / covekasabradomkomenikonezna ime / Vjerice Vjestice ...