Petak, 22.08.2008.

01:21

Puškin i Jesenjin na Olimpijadi

Iako sagovornici B92 kažu da su nekorektni komentari Duška Koraća, reportera RTS-a sa OI, nema najave da će on biti kažnjen.

Izvor: B92

Puškin i Jesenjin na Olimpijadi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

lulu

pre 15 godina

Svi mi smo godinama placali Koraceva putovanja po svetu na sportska takmicenja. Neverovatno koliko je covek ostao uzak i koliko ga kosmopolitizam nije dotakao. Tuga.

Suzy

pre 15 godina

Korac je zreo za penziju!Viskovicu svaka cast!!!Covek je hodajuca enciklopedija.Kakva je to uredjivacka politika,Korac u Pekingu,a Aca Stojanovic u studiju RTS-a?!E direktore...:(Kao i uvek u Srbiji nesposobni rusofili imaju prednost!Najgore od svega je sto je covek (Korac) rasista!!!Belci su svi lepi i ko iz ruske poezije,a tamnoputi "greska prirodne selekcije"?!MONSTRUOZNO!!!

Vladimir

pre 15 godina

Panticev naslednik

Mozda se secate, a ne bi bilo naodmet, Panticevog zagrcnutog komnentara "Zvezdinog" osvajanja Kupa sampiona na (tada) RTV Beograd,a iz "gradica Barija" (uzgred-milionskog, luckog grada). Korac, i ne samo on, i ne samo u domenu sporta, djaci su te iste medijske lupetatorske skole.

hibiskus

pre 15 godina

Ako se ne varam, zar nije Ivan Miljkovic insistirao da sklone Koraca sa mesta komentatora odbojkaskih utakmica? Zar tako nesto nije dovoljno da daju coveku stop kompjuter i puste ga da do penzije lektorise pise izvestaje ili nesto slicno?
Nije samo problem u Koracu. Setite se komentatora odbojkasa (ne znam kako se zove), znaci covek BEELEE VEEZEE nema sa odbojkom.
Mislim da je Nebojsa Viskovic trenutno najbolji komentator, odavno je prestigao Aca Stojanovica koji od kako ne radi na BK sve slabije i dosadnije prenosi dogadjaje.
Ovom prilikom bi hteo da spomenem i pohvalim komentatore koji su nekad prenosili americki fudbal (mislim da su sad na kablovskom Sport Klubu), kao i dvojicu momaka koji prenose americko rvanje na foksu(ova dvojica me uvek nasmeju do suza)

Sto se RTS-a tice vrlo kratak komentar:
DRZAVNA FIRMA (sve vam je jasno zar ne)

ds

pre 15 godina

Ja sam student zurnalistike, i dok su druga deca sanjala da postanu piloti, ja sam ODUVEK SANJAO da postanem sportski komentator... GARANTUJEM vam da o sportu, a pogotovo fudbalu znam 300 puta vise od svih nasih komentatora zajedno... Naravno, ne znam kako su se upoznali roditelji Frenka Lamparda i sta mu dodje Dzejmi Rednap, niti mislim da ima potrebe da iko to prica u TV prenosu, ali znam zasto se igrac ponasa na terenu kako se ponasa, zasto se ekipa krece kako se krece, zasto se vrse izmene, koji sistem kako funkcionise... Ali ocigledno je da to uopste nije bitno, bitno je da pricam o vudu magiji ili o devojci K. Ronalda... Pitam se kako da ja koji sam posvetio BUKVALNO 10 godina proucavanju sporta, pogotovo fudbala, koji sam 12 godina trenirao fudbal i odigrao 3 profesionalne sezone samo da bi se sto bolje ukljucio u desavanja i da bi se sto bolje upoznao sa sportom iz ugla sportiste, nadjem posao posle studija novinarstva, kada nam ovakvi i slicni rade u medijima po 20 godina... A verujte mi, to je TV, u stampanim medijima, situacija je 500 puta gora.... PROVERENO!!!

Pozdrav za veselo drustvo sa RTS-a...

Marjanac

pre 15 godina

Nemojte da dirate Koraca. Korac je legenda i dobar novinar, a kao takav treba da koristi sve instrumente kako bi gledaocima bilo zanimljivije. Zato ga podrzavam u njegovim opisima koji kad kad znaju da budu i malo smesni.

Rade J.

pre 15 godina

Čudo jedno koliko taj čovek ubija u pojam...
Sreća pa postoji i kablovska pa je tu EUROSPORT ili HTV.
Sportski novinari su čist primer negativne selekcije u RTS-u, naravno, uz izuzetke tipa Memedović, Stojanović, Šarenac, Višković i još po neko...

Milica

pre 15 godina

Samo bih dodala kako je taj komentator flaster (bandazer) preko kolena i kvadricepsa jedne takmicarke iz Jamajke prokomentarisao kao vudu magiju!!! Umrla sam od smeha jer je objasnjenje trajalo 5 minuta i, navodno, osim odbijanja zlih sila sportiskinja je time zelela i "da se zastiti od Tornada koji nailazi trenutno preko Kube i Jamajke"

vasilije knezevic

pre 15 godina

Prenos sa olimpiskih igara i drugih vaznijih sportskih festivala postali su prema americkim "kulturnin" trendovima
"big shows" i aranziraju se za prosjecnog nacionalistu koji malo poznaje sport ali zato zeli da vidi sportiste koji, poslije pobjede, trce oko stadiona zavijeni u nacionalnu zastavu.Boze sacuvaj da to izostane; najvjerovatnije bile bi uskracene finansiske dotacije. To je mozda najruznija slika svjetskog sporta danas. Izgleda da je ta kultura nesportskog u sportu zahvatila i Srbiju pa su komentari takvi kakvi su. Izgleda da "raja" prati svjetsku sportsku televiziju pa ocekuje slicno ponasanje od strane komentatora na racun sportista, bilo to nacionalisticko, ljubomorno-zavidno ili jednostavno dio "nove" komike. Godinama je americka televizija ismijavala bradate sportistkinje istocnoevropskih, tada komunistickih zemalja, specificno Rusije ili Istocne Njemacke. Uvodjenjem muskih sportova u zenske katogorije kao sto su futbal, bezbol, vaterpolo, dizanje tegova, rvanje, na scenu su se pojavile prave americke "bombe" koje ne samo izgledaju kao muskarci nego se tako i ponasaju. Nema nikakvih komentara na njihov izgled ali se jos uvijek pominju Tamara i Irina Press ili kasnije Kornelija Ender jer su bile bile dio sistema koji se zapadu nije svidjao. Srbija je postala ili postaje dio tog novog kulturnog miljea sa "demokratskim" lebelima koji ukljucuju i komentare na racun nekoga ko nije zasticen. Sportisti moraju ostati cisti da bi divljenje prema njima imalo smisla. Ukoliko se ukljuce u licne ili politicke igre za novac ili nacionalni prestiz onda njihova dostignuca zasluzuju ismijavanje ili blaze receno zasluzenu komiku.

Arkadije

pre 15 godina

Ne dirajte mi Koraća!!!
On bi umeo da zanimljiivom učini trku puževa na 10km, a kamoli atletiku.
Ne vidim da se iko od dušebrižnika uzbudio ili ovako reagovao što na RTSu nema dečjeg i obrazovnog programa i nego nam deca moraju gledati prenose skupštine i suđenja Šešelju, a mi ima još plaćamo pretplatu da bi nam trovali decu.

marc'o

pre 15 godina

ok, covek stvarno prica mnogo gluposti i ponekada se to moze shvatiti i uvredljivo (setimo se ep u vaterpolu u pesti), ali bitno je da korac zaista voli sport i da, pored sopstvenih impresija, kaze i gomile interesantnih podataka vezanih za atletiku ili vaterpolo. uostalom, nije mi jasno zasto se opet dize frka oko toga, covek lepo prica, niko nije uvredjen, vecina se nasmeje na njegove komentare i u cemu je problem?

marc'o

pre 15 godina

i jos nesto, zasto vecina odmah poteze teorije politicke pripadnosti koraca i ostale gluposti o tome da je korac reflekcija stanja u nasem drustvu? covek je, uz acu stojanovica i viskovica, jedini komentator koji se zaista uzivljava u prenose. zar je bolje da slusamo omlitavele komentare, koji zvuce kao da prenose 50-togodisnjicu mature srednje ugostiteljske?

Draza-LA

pre 15 godina

... stvarno je nebulozno slusati Koraca i ekipu kako pljuju po sportistima bez obzira iz koje zemlje dolaze i vreme je da se oni pociste. Ne zbog nas koji smo odrasli i nemozemo da slusamo takve prenose nego zbog mladjih generacija, jer oni isto tako slusaju komentare i sutra ce pomisliti da je uredu tako komentarisati druge ljude uz objasnjenje "culi smo na RTS-u". Samo bih dodao da ni u Americi ne prenose sve dodele medalja, jedino u slucaju da je takmicenje vazno za Amerikance (sprint na primer) i ako su medalje osvojili Amerikanci ili Kinezi, u ostalim slucajevima veoma retko. Olimpijada je uvek bilo mesto jacanje patriotizma i to se odnosi na sve zemlje sveta.

hm

pre 15 godina

Viskovic je ubedljivo najbolji komentator. Koji god sport da prenosi zanimljivo je. Statistike taman koliko treba, dikcija... ostali mu nisu ni blizu.

pekinske patke i blamovi

pre 15 godina

Okej za Koraca, to znamo; a sta je sa Sarencem i Memedovicem koji su onako katastrofalno vodili otvaranje? Sprdali su se vrlo neumesno na racun sportista koji poticu iz malih drzava... Sarenac dobacuje Memedovicu (ili obratno):"...molim te pomozi mi - STA JE OVO I ODAKLE SU OVI - Solomonska Ostrva?"(sledi obostran smeh).i takvo neko "zezanje", koje je trajalo satima,kakva pahatost i sirovost! Zato sam i prebacio kanal i vise nisam pratio olimpijadu na RTS. Nakon sto smo crveneli zbog onakve zurke o trosku poreskih obveznika kada je "i kuso i repato" otislo o drzavnom,tj o trosku nas,poreskih obveznika na Olimpijadu u atini 2004-mislim da je vreme da se neke stvari rasciste.Ko ce to da uradi? I kada? PREMOTAJTE OTVARANJE.KAKVA SRAMOTA. SRECA DA POSTOJI EUROSPORT 1, TAKO DA MOZEMO NA MIRU PRATITI IGRE U PEKINGU I TO UZ MAKSIMUM PROFESIONALIZMA.

Пензионер из ЕУ

pre 15 godina

Хвала свим коментаторима, јер како не могу да пратим РТС - не бих се никад овако слатко насмејао да нису изнели мноштво "бисера" Тијановићеве ТВ "громаде".
Чак и да се само ово што је изнето сакупи и штампа - књига би имала добру прођу! Постоји ли још увек "Весело вече" Радио Београда?

Petar Srdanovic

pre 15 godina

Ma nije samo Korac, vec citav RTS. Primer - utorak uvece, repriza finala gimnastickih takmicenja. Kad ide himna, iskljucuju ton. I TO SVAKI PUT. Zasto? jes da su USA uzeli nekoliko medalja, ali su i Kinezi, prijatelji.

Sosa BRE

pre 15 godina

OK, ponekad zazvuci onako malo... drugacije i zabavno (ko se nije nasmejao citatima iz prethodnih komentara:), nisu dobri ni oni "statisticari" ali uglavnom njegovi "pesnicki uzleti" i budalastine imaju politicku pozadinu... Da nije on u nekakvom srodstvu sa mirom markovic?
Njemu i ostalim Rusofilima preporucujem malo duzi odmor u majcici Rusiji. Da mi ostali malo odmorimo:)

Plavuša

pre 15 godina

U svim segmentima društva u Srbiji, pa i u svim medijima, pa i u svim sportskim redakcijama sede ljudi kao Korać i to od 1989 godine, i šta je tu čudno? To je kontinuitet POGREŠNE I ŠTETOČINSKE IDEOLOGIJE (koja je potpuno uništila zemlju!), koja se uglavnom vezuje samo za SRS, a ona je u stvari DOMINANTNA poluga vladanja Srbijom! Mediji u zemlji su isti (ako ne i gori) nego dok su na vlasti (zvanično bili Mira, Sloba i Šešelj!), to su mediji čiji je jedinio zadatak da ŠIRE ANTIZAPADNU (i PRORUSKU!) ideologiju. I to ne samo u redakcijama „vesti“, „spoljne politike“ nego i u redakcijama „sporta“, „kulture“, „zabave“, „muzike“, „filma“ i tako redom! Zato pitam ko zapravo vlada Srbijom (?) ako ne SRS i JUL, jer njihova IDEOLOGIJA VLADA medijima evo i 2008 godine!

Dejon

pre 15 godina

Ma, iskulirajte, nije uopšte toliko loš. Uostalom, nije gori od prosjeka u zemlji. Pa zar imamo vrhunske profesionalce u bilo kojoj javnoj službi? Kakva zemlja, takvi novinari. A to o Amerima, čovjek priča što prosječan Srbin i misli.

Yoske

pre 15 godina

Hahah...kakav lik...Teorija zavere,agenti u publici...hahh... Koja je ovo komedija... Mada ako izuzmemo te njegove bisere on je sasvim OK komentator,mislim poznaje materiju i zna o cemu prica sto je veoma bitno za komentatora,a sto nedostaje nekima (npr.ne znam kako se zove lik ali je prenosio takmicenje u streljastvu-LIK NE ZNA STA PRICA!!! Ne ume imena takmicarki da procita kako treba, pa mu je cas jedna takmicarka uzela bronzu, cas druga,itd...meni je to vise tragicno nego ovo sa Koracem)

tanasije

pre 15 godina

Bilo bi dobro da poslednjih par dana olimpijade proteknu bez Duska Koraca. Dok sam bio mladji zeljno sam iscekivao ovakve sportske dogadjaje i uzivao uz Vladanka Stojakovica, Dragana Nikitovica i druge komentatore iz bivse Jugoslavije ( Mladena Delica , Borisa Mutica). Moglo se tu dosta nauciti uz potrebnu dozu dramatike , patriotizma (silovan i unisten izraz) ali i neophodne mere i kulture. Zatim je doslo vreme Dobrosava Gajica i nejasnog pojma zasto je taj covek uopste poslat na neko sportsko takmicenje ( a mogao je biti majstor, kad toliko voli ). Dusko Korac je mojoj posrnuloj motivaciji za slusanje sportskih komentara pucao u potiljak. Upravo je on doprineo da trazim spas na satelitskim kanalima i televizijama susednih drzava. Da ne mogu da pratim takmicenje na sopstvenom jeziku. Analiza sadrzaja i komentara g. Koraca daje porazavajuce rezultate i delom odslikava kataklizmu vrednosti u nasoj zemlji. Kombinacija termina iz svih njemu, povrsno, dostupnih jezika (neodoljivo podsecajuci na Del Boja), na pogresnom mestu u pogresno vreme i pred milion gledalaca, licna zapazanja (koja nikoga ne interesuju), doskocice, posalice, lascivnosti i potpuno atrofiran osecaj za meru a narocito za humor, ukazuju na potrebu za konsultaciju sa strucnjakom za mentalno zdravlje. I to, kako njega licno, tako i urednika, direktora i svih onih koji ga po ko zna koji put salju za mikrofon da u svakom coveku koji je barem jednom obuo patike ili drzao loptu u rukama ubije volju za zivotom a ne za sportom.
Sreca pa na RTS-u postoji i nekoliko mladjih, komentatora koji imaju energiju, vedrinu ali i potrebno znanje, jezicku i opstu kulturu.
ps. Pustati reklame u pauzama setova odbojkaskog cetvrtfinala i propustanje poena radi epp-a( sto se ne desava prvi put) je SRAMOTA za RTS.
zalosno...

Gari

pre 15 godina

Dusko Korac je komentator koji vredja. Svojevremeno sam zvao RTS i zalio se(u vreme odbojke u Sidneju 2000) na njegove komentare jer vise nisam mogao da izdrzim. Menjati pod hitno. Sto se tice ostalih komentatora Aca Stojanovic se, sasvim sigurno, razume u fudbal, ali ne zna da prenosi. Sve vreme prosipa neke statisticke podatke, te devojka od Rooneya ovo, te ono.Uz to i stalno me iritira sa aj aj aj aj aj. Razlog za to je sto su svi ovi mladi komentatori retko imali priliku(dok su ucili zanat) da izvestavaju sa stadiona, pa tako sad i kad prenose sa stadiona zvuce kao da su u studiju. Kolega Pantic je bio sjajan, ali u smislu komedije. Andrijasevic je dosadan, Stefanovic jos dosadniji, Mihajlovski nebulozan, za Kovinjala nemam komentar(budala) Trenutno najbolji (meni) je Viskovic. A najbolji komentatori su oni iz SFRJ krajem sedamdesetih i pocetkom osamdesetih. Dozivljaj i dinamiku sa stadiona su unosili u domove...

kesa

pre 15 godina

Sto me ovakvi ljudi ne cude u Srbiji??? To je nas mentalitet... Sad bi trebalo napasti njegovog sefa sto ga je uopste poveo tamo kad se zna kakav je i sta je uradio posle svega ovoga. Koliko vidim, nista do sad...
Kolika mu je plata?

N.S

pre 15 godina

Kao što neko gore reče Korać je samo perjanica te ekipe.
Svoj izveštaj sa otvaranja OI je novinarka RTS počela ovako (očigledno se pripremala): "Peking je večeras svet. Planetarni svet."
Ugasio sam TV od sramote.

Pavle

pre 15 godina

Pa mislim da gospodin Korac nije jedini,ko je imao prilike da gleda HRT2 mogao je da se naslusa slicnih gluposti,no naravno to nije opravdanje za Koraca.Da li je moguce da zbog ovakvih komentatora(a Korac nije jedini takav na RTS-u) ne mogu do izrazaja da dodju neki mladji i bolji...Za primer cu uzeti po meni najboljeg sportskog komentatora u srbiji ALEKSANDRA STOJANOVICA,ne mogu da se ne zapitam zasto on nije bio u Pekingu da pokaze kako se to radi. Aleksandre znam da i ti citas ove komentare bezi sa RTS-a uropastice te!!!Ostani i dalje najbolji da Korac i slicni njemu imaju na koga da se ugledaju!!!

Luka

pre 15 godina

Duško Korać je očito nepopraviv slučaj.Nije mu dosta što je bio suspendovan 2006. nakon atletskog mitnga, nego i dalje nastavlja sa neumesnim i paranoičnim komentarima. Kod njega važi ono čvorovićevsko pravilo:"SVE JE SUPROTNO OD ONOGA ŠTO IZGLEDA DA JESTE."

Pro_Srpski

pre 15 godina

Hvala bogu da se neko iz medija setio da se pozabavi "bravurama" ovog... Najjadnije je sto gradjani Srbije placaju to svoje mucenje!! Izvinjenje RTS-a bi bilo najmanje sto mogu da urade!!!

Gaga

pre 15 godina

Mnogima se nece svideti moj komentar,ali to je Srbija.
Provela sam dosta vremena van nasih granica i nigde ne srecete direktnost kao kod nasih ljudi.Ovde je dozvoljeno da svako bude u svacijem zivotu od onih gluposti "jao sto si ovo kupio, pa to nikada ja ne bih uradila kao ti,bolje ovako nemoj ovo itd...pa sve do onih krupnijih stvari kako uloziti novac itd...Svi su najpametniji, a zaborave ono pravilo da je "cutanje zlato".A da ne pricam o drugarskoj komunikaciji gde se eto iz sale spominje majka, otac ili se iz drugarstva kaze "gde si seljak,kreten" itd...
Voditelj preteruje mnogo, ali opet ponavljam,odraz je vecine u Srbiji.

Marko

pre 15 godina

Volim sport, volim da gledam svoju zemlju kada se takmici, i sigurno da mi smeta kada me takve osobe (bez obzira na dobronamernost)iziritiraju, da uopste ne mogu pratim utakmicu. Vaterpolo sam cak gledao i na madjarskim televizijama zbog Koraca. Inace ne prenosi ga vise jer mu je Aca Sapic malo pripretio da pripazi na ponasanje, a ovaj se iz protesta povukao ("eto vam ga, sad crknite bez mene... "). Za penziju odavno. Kao i Milojko Pantic koji nas je zaduzio nezaboravnim komentarima, ali je na kraju i on pukao ("...i dva Dejana su na terenu... Dejan Stankovic i Jovan Stankovic...")

Sima V

pre 15 godina

Cim cujem glas ovog komentatora, ili jos nekih njegovih kolega, potrazim isti prenos na drugim kanalima. Pitam se zasto i dalje placam pretplatu za javni servis kad se uopste ne pitam u celoj prici?

Zoks

pre 15 godina

U svetu ima dosta anti-zapadnjastva (U Rusiji, Kini, muslimanskom svetu i Srbiji), ali anti-zapadnjastvo kombinovano sa rusofilijom - e, to je jedinstveno za ovu zemlju Srbiju.
I nigde na svetu se ne kuje toliko teorija zavere kao u Srbiji, a to je opet posledica toga sto prosecni Srbin nema osecaj da ima kontrolu nad svojim zivotom, pa onda zakljucuje da ni drugi to nemaju.

Mirjana Comor

pre 15 godina

Ne mogu da izdrzim da se ne prikljucim ostalim komentatorima ovog "komentatora"! Njegov teror traje i traje- najmanje tri olimpijade i bilo je ozbiljnih gafova. Slao je on odbojkase kuci i uzimao im platu da bi oni na kraju uzeli zlato (Sidnej ako se ne varam).
U svakom slucaju on je zasluzan sto vecinom gledamo prenose na Eurosportu (odlicni sportski komentari) ili na HRT-u. E sad, mozda je u RTS-u opisu radnog mesta sportskog novinara da zasmejava i sokira javnost, to treba proveriti. Nadam se da mu je penzija blizu jer izgleda da ce ga samo to skloniti sa "naseg javnog servisa".
U svakom slucaju, pozdravljam i podrzavam vasu akciju.

Novosadjanin

pre 15 godina

A ja mislio da sam jedini poludeo od ovog lika, pa gledam ili HRT ili Eurosport. Posalju ekipu novinara koji se za nase pare i dnevnice nalivaju viskijem, pa se late mikrofona. Setite se Milojka sa kopackom Sinise Mihajlovica kako nam objasnjava cime je Sinisa sutnuo loptu...
Tijaniceve price o dizanju kvaliteta RTSa su pile vodu samo za informativni program i to je stalo pre tri godine. Sport, film, deciji, naucni, zabavni, sve ostalo na Slobinom "nivou". Cudno, bas se nekako poklopilo sa uvodjenjem poreza za TV (to nije pretplata, nego porez, cisto da pravilno nazivamo stvari). Ozbiljne promene u RTSu su vise nego potrebne!

Cera

pre 15 godina

OK je kada komentator povremeno na neki nacin "otkaci", bude zanimljivije, smesno, zezanje... ali ovaj covek je pomahnitao. Dajte gosn Dusko, sredite se bar elementarno pristojno, ne vredjate ljude na takav nacin, ovo stvarno ne lici ni na sta. Secam se pokojnog Valdanka Stojakovica, imao je bisere da ti pamet stane i od svake utakmice pravio dozivljaj, ali ne bas na ovakav nacin.
Sa druge strane, nikako ne volim ni one 1000% precizne smarace sa citavim bazama suvoparnih podataka...

Liman

pre 15 godina

RTS ima dugu i plodnu istoriju "uspesnih" sportskih komentatora ali se mora priznati da je Korac prava zvezda.
Tesko je shvatiti da taj covek prima platu za to sto izgovori, a jos teze da ostaje na tom radnom mestu tolike godine. Interesuje me kako ce se sve zavrsiti ovog puta ali verujem da ce cak i biti nagradjen nekim urednickim mestom. Moram priznati da, u retkim trenucima, Koracevi komentari u meni izazivaju nestrpljenje. Ne samo da pratim sportske dogadjaje nego iscekujem sta ce sledece odvaliti. Zasluzio je da se njegove reci i pamte kako bi se svi smejali barem jos jednom.
U Geteborgu je, na atletskom prvenstvu, briljirao. "Pa, pogledajte ovu devojčicu, ona bi mogla i drugim zanimanjima da se bavi" "Čistoća sportiskinje se ogleda u čistoći njenog lica. Vanelina bi mogla da posećuje kozmetičarke. Uporedite lica Belgijanke i Bugarke". "Zapamtite ovo lice i ovo telo"
"Pogledajte koliko duge noge ima ova Jamajčanka...I dugonoga Jamajčanka je vrlo dobro skočila, što nije ni čudo kako je gradjena i na dužinu nogu!"
"...a ne. Ipak je zakačila letvicu najlepšim delom ženskog tela".
Ipak, njegovo mentalno stanje najbolje odlikavaju komentari koje je uputio bas na racun ovog foruma u stampanim medijima: "Sve te forumaše i dalje tretiram kao skup frustriranih osoba. Definitivno! I Ne čitam taj sajt... Odreagovao sam kako sam odreagovao, a onda sam sebi rekao - Duško, sad si zasro".
Bez daljnjeg komentara.

electric_mojo

pre 15 godina

"Samo Puškin i Jesenjin mogu opisati lepotu i znanje Jelene Išinbajeve, sa bojom očiju poput ruskih breza u prolećnom lišću, sada okupane njenim suzama", komentarisao je Korać pobedu ruske atletičarke.

Nemam mogucnosti da pratim RTS, i na ovo mogu samo da kazem LOLcina

zlatko

pre 15 godina

Takve ljude treba skloniti sa televizije. I televiziju treba procistiti i izbaciti "crvljivo" kao i kod drugih drzavnih institucija.

Zoran ZR

pre 15 godina

Cisto da se zna da nije jedini - u sredu rukomet cetvrtfinalna utakmica Hrvatska i nesecamseko, komentator na HRT2 kaze: "Ovaj traktor je bas odneo Ivana Balica"...

draganzr

pre 15 godina

dok je tijanic na celu rts-a nema nam druge nego da slusamo ovakve gluposti. smenite tijanica, dovedite obrazovano i stucno lice na njegovo mesto i sve ce se promenuti na bolje.

NSt

pre 15 godina

Pa dobro, jel sam reko pre neki dan da ovde treba, u najmanju ruku, klinika Anlave, da pomogne ili njemu ili nama koji moramo da ga slušamo ako hoćemo da gledamo atletiku.

Pesic Nebojsa

pre 15 godina

do sada sam cuo za ovo:
1) pred dodelu medalja za održanu trku na 100 metara:
”Evo čoveka koji je prvi u istoriji ovu stazu na 100 metara trčao ispod devet MINUTA i sedamdeset SEKUNDI - iz 13 koraka !”
2) “da, eto, možda Čavić nije stigao drugi, ali kako to dokazati u ovo doba TELEŠOPA”
3)”... kada je postavila i danas važeći svetski rekord i jedan od najboljih rezultata svih vremena”
4) Korać komentariše nosioca zastave USA na otvaranju igara (pomenuti atletičar je dobio USA državljanstvo):
“... on je sad njihov citizenship... ”
itd...

komentator

pre 15 godina

Ne iznenadjuje me komentarisanje Koraca,on je odraz sveukupnog stanja u nasoj drzavi,pocev od stranackih lidera, poslanika, pojedinih ministra, direktoa RTS-a, pojedinih voditelja TV programa, "poslovnih"ljudi...

Banacanin

pre 15 godina

Pomenuti lik je odavno zaslužio da ga najure sa RTS-a i hitno pošalju na lečenje.Kao da nam nije dovoljno što Kovinjalu nikako da kažu da se Van Persie ne čita Fan Persie, nego nam treba ovaj koji nas maltretira svojim nebuloznim opservacijama.Kada već plaćamo predplatu onda neka nam skinu sa vrata tog tipa koji je za svakoga normalnog odavo spreman za hospitalizaciju. Mene o ovoj zemlji više ništa ne može da iznenadi ali uvek može da me nanovo zgrozi.Ja zaista ne znam kakav psihološki problem ima taj samonabeđeni rus ali neko ovde mora reagovati.I ko još uostalom drži onog Tijanića na mestu direktora javnog servisa.Zar nije došlo do promene vlasti?!Zar ne bi trebalo po toj logici smenuti prvo njega?! Svojim ušima sam čuo kada se Korać oprostio posle vaterpolo utakmice Hrvatska - Crna Gora.Pitam se samo da li su iza njega stajali jaki momci u belom sa mrežom u rukama?Nadam se da jesu.

dragana

pre 15 godina

Jos na pocetku Olimpijskih igara sam se prebacivala na Eurosport cim bih na RTSu cula Koracev glas (najcesce imaju potpuno identican prenos). ALi, desilo se jednom da sam morala da pratim bas prenos koji je komentarisao Korac. SUtradan sam poslala pristojan komentar na sajt RTSa koji moderator nije objavio. Kada sam to ispricala kolegama u firmi, i oni su ucinili isto. Nijedan od komentara nije objavljen! Zakljucili ssmo da Korac ili ima snaznu podrsku ili u RTSu misle da on dobro obavlja svoj posao. Napominjem da su komentari bili pristojni i argumentovani.

Smorena Duškovim komentarima

pre 15 godina

Ovaj članak čitam i ne mogu da verujem zašto neko ne preduzme drastičnije mere osim pisanja.Pa,taj čovek nam je zagorčao praćenje Olimpijade. Često, dok gledamo, isključimo ton, ali onda užitak nije potpun. Toliko je preterao, ali godinama, da zaslužuje čak i otkaz. Sve suspenzije, opomene ne pomažu. Čovek je poslednji bastion Slobodana M i njegove politike.To više nema veze sa sportom. Ako mu ne daju otkaz, bar neka mu daju kancelarijski zadatak, pa neka nešto žvrlja. Da li je moguće da nemamo mladih komentatora koji bi mogli profesionalnije da obavljaju posao.Dok ovo pišem, pomislila sam na bar 3, tako da znam da ih ima.Pitam se ko štiti bezobraznog Duška Koraća!!!!

ukinuti RTS!

pre 15 godina

Jezivo je sta sve ovaj covek kaze i ostane ziv (i zaposlen)! Ali, ako, ako... RTS je nase pravo da znamo sve... jel tako? Muka mi je kad samo pomislim da dobija platu od mojih para. Na svu srecu ne gledam TV, ali kad god cujem nesto o "javnom servisu" zgrozim se i uzasnem da sam i ja saucesnik sto im placam njihovu (nicim zasluzenu) pretplatu.

Vladan

pre 15 godina

Hehe, zaboravili ste da pomenete "Britansku Imperiju" i "podanike kraljice Elizabete", kako naziva sportiste koje dolaze iz zemalja Komonvelta. A vi ste naravno "Šifrovana TV", a ako niste znali CNN naravno kuje zaveru protiv Ptičjeg Gnezda jer je koštalo 300 miliona $. A objašnjenje kako je Bolt onako brz je u nekim travuljinama koje jede na Jamajci, pa sad u mišićima ima neku materiju koja je 100% prirodna i koja mu pomaže da leti po stazi. Dok Amerikanci zbog svojih materija nose proteze umesto zuba kao Karl Luis 32. godini.
I još mnogo veselja uz dragog nam Duška

Taz

pre 15 godina

Baš bih voleo da vidim kako bi to Tijanić osudio komentare Duška Koraća. Koraćevi komentari su tako bezazleni u odnosu na bezbroj ispada koje sam Tijanić ima na dnevnom nivou. Ovo svakako nije opravdanje za Koraća. Ja bih mogao da razumem da RTS mora da koristi usluge Koraća i sličnih mu, kada bih bio ubeđen da nema boljih komentatora, ali ja znam da postoje ljudi koji poznaju sport i koji svoj posao rade profesionalno.
U vreme kada sam ja gledao RTS znam da je Šarenac bio jako dobar. Čovek koji je komentarisao košarku, razumeo je košarku i znao kako to da prenese publici bez ubacivanja suvišnih komentara. Ne znam gde je on sada i da li je na spisku komentatora. Sećam se vremena kada je njemu šef bio Dobrosav Gajić koji je uvek delovao zbunjeno i bio prepun bisera. Jednom je Čovića nazvao "Druže predsedniče" i u istom razgovoru rekao da je on predsednik FMP-a - Fabrike Metalnih Odlivaka. Koraćeve bisere ne pamtim, ali znam da su me ostavljali bez teksta. Nemam ništa protiv duhovitih komentatora, ali ismevanje nečijeg izgleda je neukusno. Ne bih da budem prestrog, ali meni se čini da sam par prenosa gledao koje je Korać radio u prilično pripitom stanju.

Dragoljub

pre 15 godina

Komentari su mu nekad smesni, nekad simpaticni a nekad su taman da se covek zapita "sta bre ovoga boli uvo kako ovaj izgleda" tj uvredljivi.
Iskreno, nakon saznanja cinjenice da se amerikanci ne dopinguju jer garantuje njihova vlada za njih, stvarno mi ne smeta da ih neko "maze" s obzirom da su narusili jednakost svih na Olimpijadi. A sto se tice Rusa, neka svrati usputno u Gruziju pa nek im pomogne u borbi i nek ostane tamo :)

Bata Djora Sr.

pre 15 godina

Neverovatno bi bilo da su izvestaji i prenosi sportskih manifestacija iz Pekinga bili dobri i zanimljivi. Ovako, RTS se samo potrudio da se nista ne promeni i da kojim slucajem prijatno ne iznenadi gledaoce koji su prisiljeni da gledaju i pri tom i da placaju ovo prvoklasno maltretiranje.
Jedino sto bi moglo da se navede kao gore i od ovoga, mada bi neko pomislio da je tako nesto nemoguce, jeste ono 3K Radovanje, cija svrha do danas nije utvrdjena. Ali putovanja na tudj racun uvek su lepa, a jos kad su o trosku gradjana, uzitak se dodatno pojacava.
Program koji nam prezentuju gospoda sa RTS-a, deluje kao da ga je sklepalo deset prezaposlenih ljudi, a ne celih 38 koliko ih je zavrsilo u Pekingu. Pitanje je i da li cemo saznati imenom i prezimenom ko je tamo otisao i za sta je bio zaduzen. Ako nesto placamo, valjda imamo pravo da znamo i kako se trose nase pare, ili je vazno da samo placamo. Spotsko novinarstvo bilo pisano ili televizijsko je na veoma niskim granama, tako pojava osoba kao sto je Korac ili njemu slicnih, ni ne cudi one koji prate sport. Poznati su njegovi ispadi sa EP u vaterpolu koje se igralo u Budimpesti, kao i sa EP za odbojkasice igranom u Istambulu, gde mu nije smetalo da nase odbojaksice koje su pri tom bile otrovane hotelskom hranom, otvoreno vredja. Pri tom covek se u sportove koje prenosi ni malo ne razume. Ali to je slucaj, sa komentatorima na skoro svim kanalima. Aca Stojanovic je malo razbio monotoniju fudbalskih prenosa i moze se navesti kao jedino osvezenje. Pri tom kod nas svi prenose sve, umesto da se specijalizuju za odredjeni sport, ali bi tada to bilo neuporedivo skuplje sa sportske redakcije.
I na kraju ostaje nejasna jedna stvar. Kao i vecina ljudi u Beogradu imam kablovsku televiziju, pri cemu je HRT 2 uredno skremblovan tokom celog dana, cak i onda kada nema prenosa iz Pekinga, vec kada se vrte neke emisije koje su ili kratki izvestaji iz Kine, ili su u pitanju analize dnevnih dogadjaja. I ne bi tu bilo problema, da prenosi ne idu i na Eurosportu, kao i na TV Espanji, a neke sam video i na Rai Due. Zbog cega nam je HRT zabranjen, to verovatno necemo saznati. Mozda da ne bi imali prilike da vidimo kako prenosi mogu i pristojno da se odrade.
Btw, da li je Cukic vidjen na balkonu prilikom doceka Cavica, ili je nekim cudom izostao.

oliver

pre 15 godina

Eto jos jednog razloga da se ne placa pretplata. Ali mora se priznati, iako je skandalozno, urnebesno smesno. Ja gledam atletiku samo da bih se smejao.

petko200

pre 15 godina

Nista nije cudno. Populizam je dobar nacin da se nastavi devastiranje naseg naroda. Posle petog oktobra pojavile su se emisije tipa "nije tesko biti fin" ali onima koji su posle dosli na vlast to nije odgovaralo. Suvisno je pitanje zasto?

bubbleofsin.blogspot.com

pre 15 godina

Pošto je nova vlada vrlo vredno otpočela svoj mandat, mislim da je sjajan trenutak da na red konačno dođe i "čišćenje" RTS-a od persona kao što je gospodin Korać i njegov šef Aleksandar Tijanić.

S obzirom da smo svi već prinuđeni da finansiramo tu nesrećnu državnu televiziju, hajde neka bar njen kvalitet i profesionalnost budu blizu onome koje nudi, recimo, BBC.

Milutin

pre 15 godina

Da je samo Korać...
Jeste on perjanica idiotluka i malogradjanštine na Javnom servisu, ali se ni drugi nisu proslavili. Prenos otvaranja Olimpijskih igara je nevidjena bruka zbog koje bi cela Sporstka redakcija (najmanje) trebala da se lepo spakuje i ode na pecanje. Takav globalni svetski dogadjaj na kome prisustvuju najveći sportisti i državnici sveta prenosila su "dva vesela drugara iz lokalnog bircuza". Sramota jedna. Nažalost, Sportska redakcija RTSa je tragikomična grupa veseljaka. Nisu oni krivi. Krivi su oni koji ima dozvoljavaju da lupetaju. Taj nivo (ne)kulture ne može biti identitet jedne ozbiljne medijske kuće.
Da pohvalim: "Šesti krug" je (barem ono što sam ja video) bila ozbiljna i lepo osmišljena i vodjena emisija

Srki

pre 15 godina

Čovek je biser neviđeni. Njegove izjave i komentari su za "verovali ili ne". Sećam ga se kao mladog novinara, bio je mnogo sabraniji. Čini se da je zreo za penziju. A to što mi plaćamo da slušamo ovakve i slične RTS sportske bisere (ima ih podosta, ali ne bih o imenima) je tema za posebnu analizu. Ako RTS nema bolje komentatore, nek ih pozajmi sa nekih njima omraženih televizija.
P.S. Za istu Išinbajevu je jednom, pre par godina, pored erupcije oduševljenja izgledom (ok, stvarno izgleda!) rekao: "Ovo samo majka Ruskinja može da rodi!"
Voli čovek...

SaSh!!!

pre 15 godina

I sta posle ovoga covek da kaze .... Ako zeli da bude "alla" Delic, Nikitovic, Stojakovic, morace da se potrudi ... Na kraju, barem bi sport trebao da bude van politke (ali izgleda nije) ... Trebalo bi cuti i sta sam komentator kaze u svoju odbranu ...

Srki

pre 15 godina

Čovek je biser neviđeni. Njegove izjave i komentari su za "verovali ili ne". Sećam ga se kao mladog novinara, bio je mnogo sabraniji. Čini se da je zreo za penziju. A to što mi plaćamo da slušamo ovakve i slične RTS sportske bisere (ima ih podosta, ali ne bih o imenima) je tema za posebnu analizu. Ako RTS nema bolje komentatore, nek ih pozajmi sa nekih njima omraženih televizija.
P.S. Za istu Išinbajevu je jednom, pre par godina, pored erupcije oduševljenja izgledom (ok, stvarno izgleda!) rekao: "Ovo samo majka Ruskinja može da rodi!"
Voli čovek...

Liman

pre 15 godina

RTS ima dugu i plodnu istoriju "uspesnih" sportskih komentatora ali se mora priznati da je Korac prava zvezda.
Tesko je shvatiti da taj covek prima platu za to sto izgovori, a jos teze da ostaje na tom radnom mestu tolike godine. Interesuje me kako ce se sve zavrsiti ovog puta ali verujem da ce cak i biti nagradjen nekim urednickim mestom. Moram priznati da, u retkim trenucima, Koracevi komentari u meni izazivaju nestrpljenje. Ne samo da pratim sportske dogadjaje nego iscekujem sta ce sledece odvaliti. Zasluzio je da se njegove reci i pamte kako bi se svi smejali barem jos jednom.
U Geteborgu je, na atletskom prvenstvu, briljirao. "Pa, pogledajte ovu devojčicu, ona bi mogla i drugim zanimanjima da se bavi" "Čistoća sportiskinje se ogleda u čistoći njenog lica. Vanelina bi mogla da posećuje kozmetičarke. Uporedite lica Belgijanke i Bugarke". "Zapamtite ovo lice i ovo telo"
"Pogledajte koliko duge noge ima ova Jamajčanka...I dugonoga Jamajčanka je vrlo dobro skočila, što nije ni čudo kako je gradjena i na dužinu nogu!"
"...a ne. Ipak je zakačila letvicu najlepšim delom ženskog tela".
Ipak, njegovo mentalno stanje najbolje odlikavaju komentari koje je uputio bas na racun ovog foruma u stampanim medijima: "Sve te forumaše i dalje tretiram kao skup frustriranih osoba. Definitivno! I Ne čitam taj sajt... Odreagovao sam kako sam odreagovao, a onda sam sebi rekao - Duško, sad si zasro".
Bez daljnjeg komentara.

Arkadije

pre 15 godina

Ne dirajte mi Koraća!!!
On bi umeo da zanimljiivom učini trku puževa na 10km, a kamoli atletiku.
Ne vidim da se iko od dušebrižnika uzbudio ili ovako reagovao što na RTSu nema dečjeg i obrazovnog programa i nego nam deca moraju gledati prenose skupštine i suđenja Šešelju, a mi ima još plaćamo pretplatu da bi nam trovali decu.

dragana

pre 15 godina

Jos na pocetku Olimpijskih igara sam se prebacivala na Eurosport cim bih na RTSu cula Koracev glas (najcesce imaju potpuno identican prenos). ALi, desilo se jednom da sam morala da pratim bas prenos koji je komentarisao Korac. SUtradan sam poslala pristojan komentar na sajt RTSa koji moderator nije objavio. Kada sam to ispricala kolegama u firmi, i oni su ucinili isto. Nijedan od komentara nije objavljen! Zakljucili ssmo da Korac ili ima snaznu podrsku ili u RTSu misle da on dobro obavlja svoj posao. Napominjem da su komentari bili pristojni i argumentovani.

tanasije

pre 15 godina

Bilo bi dobro da poslednjih par dana olimpijade proteknu bez Duska Koraca. Dok sam bio mladji zeljno sam iscekivao ovakve sportske dogadjaje i uzivao uz Vladanka Stojakovica, Dragana Nikitovica i druge komentatore iz bivse Jugoslavije ( Mladena Delica , Borisa Mutica). Moglo se tu dosta nauciti uz potrebnu dozu dramatike , patriotizma (silovan i unisten izraz) ali i neophodne mere i kulture. Zatim je doslo vreme Dobrosava Gajica i nejasnog pojma zasto je taj covek uopste poslat na neko sportsko takmicenje ( a mogao je biti majstor, kad toliko voli ). Dusko Korac je mojoj posrnuloj motivaciji za slusanje sportskih komentara pucao u potiljak. Upravo je on doprineo da trazim spas na satelitskim kanalima i televizijama susednih drzava. Da ne mogu da pratim takmicenje na sopstvenom jeziku. Analiza sadrzaja i komentara g. Koraca daje porazavajuce rezultate i delom odslikava kataklizmu vrednosti u nasoj zemlji. Kombinacija termina iz svih njemu, povrsno, dostupnih jezika (neodoljivo podsecajuci na Del Boja), na pogresnom mestu u pogresno vreme i pred milion gledalaca, licna zapazanja (koja nikoga ne interesuju), doskocice, posalice, lascivnosti i potpuno atrofiran osecaj za meru a narocito za humor, ukazuju na potrebu za konsultaciju sa strucnjakom za mentalno zdravlje. I to, kako njega licno, tako i urednika, direktora i svih onih koji ga po ko zna koji put salju za mikrofon da u svakom coveku koji je barem jednom obuo patike ili drzao loptu u rukama ubije volju za zivotom a ne za sportom.
Sreca pa na RTS-u postoji i nekoliko mladjih, komentatora koji imaju energiju, vedrinu ali i potrebno znanje, jezicku i opstu kulturu.
ps. Pustati reklame u pauzama setova odbojkaskog cetvrtfinala i propustanje poena radi epp-a( sto se ne desava prvi put) je SRAMOTA za RTS.
zalosno...

Pesic Nebojsa

pre 15 godina

do sada sam cuo za ovo:
1) pred dodelu medalja za održanu trku na 100 metara:
”Evo čoveka koji je prvi u istoriji ovu stazu na 100 metara trčao ispod devet MINUTA i sedamdeset SEKUNDI - iz 13 koraka !”
2) “da, eto, možda Čavić nije stigao drugi, ali kako to dokazati u ovo doba TELEŠOPA”
3)”... kada je postavila i danas važeći svetski rekord i jedan od najboljih rezultata svih vremena”
4) Korać komentariše nosioca zastave USA na otvaranju igara (pomenuti atletičar je dobio USA državljanstvo):
“... on je sad njihov citizenship... ”
itd...

Gaga

pre 15 godina

Mnogima se nece svideti moj komentar,ali to je Srbija.
Provela sam dosta vremena van nasih granica i nigde ne srecete direktnost kao kod nasih ljudi.Ovde je dozvoljeno da svako bude u svacijem zivotu od onih gluposti "jao sto si ovo kupio, pa to nikada ja ne bih uradila kao ti,bolje ovako nemoj ovo itd...pa sve do onih krupnijih stvari kako uloziti novac itd...Svi su najpametniji, a zaborave ono pravilo da je "cutanje zlato".A da ne pricam o drugarskoj komunikaciji gde se eto iz sale spominje majka, otac ili se iz drugarstva kaze "gde si seljak,kreten" itd...
Voditelj preteruje mnogo, ali opet ponavljam,odraz je vecine u Srbiji.

Vladan

pre 15 godina

Hehe, zaboravili ste da pomenete "Britansku Imperiju" i "podanike kraljice Elizabete", kako naziva sportiste koje dolaze iz zemalja Komonvelta. A vi ste naravno "Šifrovana TV", a ako niste znali CNN naravno kuje zaveru protiv Ptičjeg Gnezda jer je koštalo 300 miliona $. A objašnjenje kako je Bolt onako brz je u nekim travuljinama koje jede na Jamajci, pa sad u mišićima ima neku materiju koja je 100% prirodna i koja mu pomaže da leti po stazi. Dok Amerikanci zbog svojih materija nose proteze umesto zuba kao Karl Luis 32. godini.
I još mnogo veselja uz dragog nam Duška

Milutin

pre 15 godina

Da je samo Korać...
Jeste on perjanica idiotluka i malogradjanštine na Javnom servisu, ali se ni drugi nisu proslavili. Prenos otvaranja Olimpijskih igara je nevidjena bruka zbog koje bi cela Sporstka redakcija (najmanje) trebala da se lepo spakuje i ode na pecanje. Takav globalni svetski dogadjaj na kome prisustvuju najveći sportisti i državnici sveta prenosila su "dva vesela drugara iz lokalnog bircuza". Sramota jedna. Nažalost, Sportska redakcija RTSa je tragikomična grupa veseljaka. Nisu oni krivi. Krivi su oni koji ima dozvoljavaju da lupetaju. Taj nivo (ne)kulture ne može biti identitet jedne ozbiljne medijske kuće.
Da pohvalim: "Šesti krug" je (barem ono što sam ja video) bila ozbiljna i lepo osmišljena i vodjena emisija

bubbleofsin.blogspot.com

pre 15 godina

Pošto je nova vlada vrlo vredno otpočela svoj mandat, mislim da je sjajan trenutak da na red konačno dođe i "čišćenje" RTS-a od persona kao što je gospodin Korać i njegov šef Aleksandar Tijanić.

S obzirom da smo svi već prinuđeni da finansiramo tu nesrećnu državnu televiziju, hajde neka bar njen kvalitet i profesionalnost budu blizu onome koje nudi, recimo, BBC.

petko200

pre 15 godina

Nista nije cudno. Populizam je dobar nacin da se nastavi devastiranje naseg naroda. Posle petog oktobra pojavile su se emisije tipa "nije tesko biti fin" ali onima koji su posle dosli na vlast to nije odgovaralo. Suvisno je pitanje zasto?

Zoran ZR

pre 15 godina

Cisto da se zna da nije jedini - u sredu rukomet cetvrtfinalna utakmica Hrvatska i nesecamseko, komentator na HRT2 kaze: "Ovaj traktor je bas odneo Ivana Balica"...

Zoks

pre 15 godina

U svetu ima dosta anti-zapadnjastva (U Rusiji, Kini, muslimanskom svetu i Srbiji), ali anti-zapadnjastvo kombinovano sa rusofilijom - e, to je jedinstveno za ovu zemlju Srbiju.
I nigde na svetu se ne kuje toliko teorija zavere kao u Srbiji, a to je opet posledica toga sto prosecni Srbin nema osecaj da ima kontrolu nad svojim zivotom, pa onda zakljucuje da ni drugi to nemaju.

draganzr

pre 15 godina

dok je tijanic na celu rts-a nema nam druge nego da slusamo ovakve gluposti. smenite tijanica, dovedite obrazovano i stucno lice na njegovo mesto i sve ce se promenuti na bolje.

N.S

pre 15 godina

Kao što neko gore reče Korać je samo perjanica te ekipe.
Svoj izveštaj sa otvaranja OI je novinarka RTS počela ovako (očigledno se pripremala): "Peking je večeras svet. Planetarni svet."
Ugasio sam TV od sramote.

Bata Djora Sr.

pre 15 godina

Neverovatno bi bilo da su izvestaji i prenosi sportskih manifestacija iz Pekinga bili dobri i zanimljivi. Ovako, RTS se samo potrudio da se nista ne promeni i da kojim slucajem prijatno ne iznenadi gledaoce koji su prisiljeni da gledaju i pri tom i da placaju ovo prvoklasno maltretiranje.
Jedino sto bi moglo da se navede kao gore i od ovoga, mada bi neko pomislio da je tako nesto nemoguce, jeste ono 3K Radovanje, cija svrha do danas nije utvrdjena. Ali putovanja na tudj racun uvek su lepa, a jos kad su o trosku gradjana, uzitak se dodatno pojacava.
Program koji nam prezentuju gospoda sa RTS-a, deluje kao da ga je sklepalo deset prezaposlenih ljudi, a ne celih 38 koliko ih je zavrsilo u Pekingu. Pitanje je i da li cemo saznati imenom i prezimenom ko je tamo otisao i za sta je bio zaduzen. Ako nesto placamo, valjda imamo pravo da znamo i kako se trose nase pare, ili je vazno da samo placamo. Spotsko novinarstvo bilo pisano ili televizijsko je na veoma niskim granama, tako pojava osoba kao sto je Korac ili njemu slicnih, ni ne cudi one koji prate sport. Poznati su njegovi ispadi sa EP u vaterpolu koje se igralo u Budimpesti, kao i sa EP za odbojkasice igranom u Istambulu, gde mu nije smetalo da nase odbojaksice koje su pri tom bile otrovane hotelskom hranom, otvoreno vredja. Pri tom covek se u sportove koje prenosi ni malo ne razume. Ali to je slucaj, sa komentatorima na skoro svim kanalima. Aca Stojanovic je malo razbio monotoniju fudbalskih prenosa i moze se navesti kao jedino osvezenje. Pri tom kod nas svi prenose sve, umesto da se specijalizuju za odredjeni sport, ali bi tada to bilo neuporedivo skuplje sa sportske redakcije.
I na kraju ostaje nejasna jedna stvar. Kao i vecina ljudi u Beogradu imam kablovsku televiziju, pri cemu je HRT 2 uredno skremblovan tokom celog dana, cak i onda kada nema prenosa iz Pekinga, vec kada se vrte neke emisije koje su ili kratki izvestaji iz Kine, ili su u pitanju analize dnevnih dogadjaja. I ne bi tu bilo problema, da prenosi ne idu i na Eurosportu, kao i na TV Espanji, a neke sam video i na Rai Due. Zbog cega nam je HRT zabranjen, to verovatno necemo saznati. Mozda da ne bi imali prilike da vidimo kako prenosi mogu i pristojno da se odrade.
Btw, da li je Cukic vidjen na balkonu prilikom doceka Cavica, ili je nekim cudom izostao.

pekinske patke i blamovi

pre 15 godina

Okej za Koraca, to znamo; a sta je sa Sarencem i Memedovicem koji su onako katastrofalno vodili otvaranje? Sprdali su se vrlo neumesno na racun sportista koji poticu iz malih drzava... Sarenac dobacuje Memedovicu (ili obratno):"...molim te pomozi mi - STA JE OVO I ODAKLE SU OVI - Solomonska Ostrva?"(sledi obostran smeh).i takvo neko "zezanje", koje je trajalo satima,kakva pahatost i sirovost! Zato sam i prebacio kanal i vise nisam pratio olimpijadu na RTS. Nakon sto smo crveneli zbog onakve zurke o trosku poreskih obveznika kada je "i kuso i repato" otislo o drzavnom,tj o trosku nas,poreskih obveznika na Olimpijadu u atini 2004-mislim da je vreme da se neke stvari rasciste.Ko ce to da uradi? I kada? PREMOTAJTE OTVARANJE.KAKVA SRAMOTA. SRECA DA POSTOJI EUROSPORT 1, TAKO DA MOZEMO NA MIRU PRATITI IGRE U PEKINGU I TO UZ MAKSIMUM PROFESIONALIZMA.

Dragoljub

pre 15 godina

Komentari su mu nekad smesni, nekad simpaticni a nekad su taman da se covek zapita "sta bre ovoga boli uvo kako ovaj izgleda" tj uvredljivi.
Iskreno, nakon saznanja cinjenice da se amerikanci ne dopinguju jer garantuje njihova vlada za njih, stvarno mi ne smeta da ih neko "maze" s obzirom da su narusili jednakost svih na Olimpijadi. A sto se tice Rusa, neka svrati usputno u Gruziju pa nek im pomogne u borbi i nek ostane tamo :)

ukinuti RTS!

pre 15 godina

Jezivo je sta sve ovaj covek kaze i ostane ziv (i zaposlen)! Ali, ako, ako... RTS je nase pravo da znamo sve... jel tako? Muka mi je kad samo pomislim da dobija platu od mojih para. Na svu srecu ne gledam TV, ali kad god cujem nesto o "javnom servisu" zgrozim se i uzasnem da sam i ja saucesnik sto im placam njihovu (nicim zasluzenu) pretplatu.

Mirjana Comor

pre 15 godina

Ne mogu da izdrzim da se ne prikljucim ostalim komentatorima ovog "komentatora"! Njegov teror traje i traje- najmanje tri olimpijade i bilo je ozbiljnih gafova. Slao je on odbojkase kuci i uzimao im platu da bi oni na kraju uzeli zlato (Sidnej ako se ne varam).
U svakom slucaju on je zasluzan sto vecinom gledamo prenose na Eurosportu (odlicni sportski komentari) ili na HRT-u. E sad, mozda je u RTS-u opisu radnog mesta sportskog novinara da zasmejava i sokira javnost, to treba proveriti. Nadam se da mu je penzija blizu jer izgleda da ce ga samo to skloniti sa "naseg javnog servisa".
U svakom slucaju, pozdravljam i podrzavam vasu akciju.

marc'o

pre 15 godina

i jos nesto, zasto vecina odmah poteze teorije politicke pripadnosti koraca i ostale gluposti o tome da je korac reflekcija stanja u nasem drustvu? covek je, uz acu stojanovica i viskovica, jedini komentator koji se zaista uzivljava u prenose. zar je bolje da slusamo omlitavele komentare, koji zvuce kao da prenose 50-togodisnjicu mature srednje ugostiteljske?

Smorena Duškovim komentarima

pre 15 godina

Ovaj članak čitam i ne mogu da verujem zašto neko ne preduzme drastičnije mere osim pisanja.Pa,taj čovek nam je zagorčao praćenje Olimpijade. Često, dok gledamo, isključimo ton, ali onda užitak nije potpun. Toliko je preterao, ali godinama, da zaslužuje čak i otkaz. Sve suspenzije, opomene ne pomažu. Čovek je poslednji bastion Slobodana M i njegove politike.To više nema veze sa sportom. Ako mu ne daju otkaz, bar neka mu daju kancelarijski zadatak, pa neka nešto žvrlja. Da li je moguće da nemamo mladih komentatora koji bi mogli profesionalnije da obavljaju posao.Dok ovo pišem, pomislila sam na bar 3, tako da znam da ih ima.Pitam se ko štiti bezobraznog Duška Koraća!!!!

komentator

pre 15 godina

Ne iznenadjuje me komentarisanje Koraca,on je odraz sveukupnog stanja u nasoj drzavi,pocev od stranackih lidera, poslanika, pojedinih ministra, direktoa RTS-a, pojedinih voditelja TV programa, "poslovnih"ljudi...

Banacanin

pre 15 godina

Pomenuti lik je odavno zaslužio da ga najure sa RTS-a i hitno pošalju na lečenje.Kao da nam nije dovoljno što Kovinjalu nikako da kažu da se Van Persie ne čita Fan Persie, nego nam treba ovaj koji nas maltretira svojim nebuloznim opservacijama.Kada već plaćamo predplatu onda neka nam skinu sa vrata tog tipa koji je za svakoga normalnog odavo spreman za hospitalizaciju. Mene o ovoj zemlji više ništa ne može da iznenadi ali uvek može da me nanovo zgrozi.Ja zaista ne znam kakav psihološki problem ima taj samonabeđeni rus ali neko ovde mora reagovati.I ko još uostalom drži onog Tijanića na mestu direktora javnog servisa.Zar nije došlo do promene vlasti?!Zar ne bi trebalo po toj logici smenuti prvo njega?! Svojim ušima sam čuo kada se Korać oprostio posle vaterpolo utakmice Hrvatska - Crna Gora.Pitam se samo da li su iza njega stajali jaki momci u belom sa mrežom u rukama?Nadam se da jesu.

Dejon

pre 15 godina

Ma, iskulirajte, nije uopšte toliko loš. Uostalom, nije gori od prosjeka u zemlji. Pa zar imamo vrhunske profesionalce u bilo kojoj javnoj službi? Kakva zemlja, takvi novinari. A to o Amerima, čovjek priča što prosječan Srbin i misli.

Plavuša

pre 15 godina

U svim segmentima društva u Srbiji, pa i u svim medijima, pa i u svim sportskim redakcijama sede ljudi kao Korać i to od 1989 godine, i šta je tu čudno? To je kontinuitet POGREŠNE I ŠTETOČINSKE IDEOLOGIJE (koja je potpuno uništila zemlju!), koja se uglavnom vezuje samo za SRS, a ona je u stvari DOMINANTNA poluga vladanja Srbijom! Mediji u zemlji su isti (ako ne i gori) nego dok su na vlasti (zvanično bili Mira, Sloba i Šešelj!), to su mediji čiji je jedinio zadatak da ŠIRE ANTIZAPADNU (i PRORUSKU!) ideologiju. I to ne samo u redakcijama „vesti“, „spoljne politike“ nego i u redakcijama „sporta“, „kulture“, „zabave“, „muzike“, „filma“ i tako redom! Zato pitam ko zapravo vlada Srbijom (?) ako ne SRS i JUL, jer njihova IDEOLOGIJA VLADA medijima evo i 2008 godine!

oliver

pre 15 godina

Eto jos jednog razloga da se ne placa pretplata. Ali mora se priznati, iako je skandalozno, urnebesno smesno. Ja gledam atletiku samo da bih se smejao.

Gari

pre 15 godina

Dusko Korac je komentator koji vredja. Svojevremeno sam zvao RTS i zalio se(u vreme odbojke u Sidneju 2000) na njegove komentare jer vise nisam mogao da izdrzim. Menjati pod hitno. Sto se tice ostalih komentatora Aca Stojanovic se, sasvim sigurno, razume u fudbal, ali ne zna da prenosi. Sve vreme prosipa neke statisticke podatke, te devojka od Rooneya ovo, te ono.Uz to i stalno me iritira sa aj aj aj aj aj. Razlog za to je sto su svi ovi mladi komentatori retko imali priliku(dok su ucili zanat) da izvestavaju sa stadiona, pa tako sad i kad prenose sa stadiona zvuce kao da su u studiju. Kolega Pantic je bio sjajan, ali u smislu komedije. Andrijasevic je dosadan, Stefanovic jos dosadniji, Mihajlovski nebulozan, za Kovinjala nemam komentar(budala) Trenutno najbolji (meni) je Viskovic. A najbolji komentatori su oni iz SFRJ krajem sedamdesetih i pocetkom osamdesetih. Dozivljaj i dinamiku sa stadiona su unosili u domove...

marc'o

pre 15 godina

ok, covek stvarno prica mnogo gluposti i ponekada se to moze shvatiti i uvredljivo (setimo se ep u vaterpolu u pesti), ali bitno je da korac zaista voli sport i da, pored sopstvenih impresija, kaze i gomile interesantnih podataka vezanih za atletiku ili vaterpolo. uostalom, nije mi jasno zasto se opet dize frka oko toga, covek lepo prica, niko nije uvredjen, vecina se nasmeje na njegove komentare i u cemu je problem?

Taz

pre 15 godina

Baš bih voleo da vidim kako bi to Tijanić osudio komentare Duška Koraća. Koraćevi komentari su tako bezazleni u odnosu na bezbroj ispada koje sam Tijanić ima na dnevnom nivou. Ovo svakako nije opravdanje za Koraća. Ja bih mogao da razumem da RTS mora da koristi usluge Koraća i sličnih mu, kada bih bio ubeđen da nema boljih komentatora, ali ja znam da postoje ljudi koji poznaju sport i koji svoj posao rade profesionalno.
U vreme kada sam ja gledao RTS znam da je Šarenac bio jako dobar. Čovek koji je komentarisao košarku, razumeo je košarku i znao kako to da prenese publici bez ubacivanja suvišnih komentara. Ne znam gde je on sada i da li je na spisku komentatora. Sećam se vremena kada je njemu šef bio Dobrosav Gajić koji je uvek delovao zbunjeno i bio prepun bisera. Jednom je Čovića nazvao "Druže predsedniče" i u istom razgovoru rekao da je on predsednik FMP-a - Fabrike Metalnih Odlivaka. Koraćeve bisere ne pamtim, ali znam da su me ostavljali bez teksta. Nemam ništa protiv duhovitih komentatora, ali ismevanje nečijeg izgleda je neukusno. Ne bih da budem prestrog, ali meni se čini da sam par prenosa gledao koje je Korać radio u prilično pripitom stanju.

NSt

pre 15 godina

Pa dobro, jel sam reko pre neki dan da ovde treba, u najmanju ruku, klinika Anlave, da pomogne ili njemu ili nama koji moramo da ga slušamo ako hoćemo da gledamo atletiku.

Novosadjanin

pre 15 godina

A ja mislio da sam jedini poludeo od ovog lika, pa gledam ili HRT ili Eurosport. Posalju ekipu novinara koji se za nase pare i dnevnice nalivaju viskijem, pa se late mikrofona. Setite se Milojka sa kopackom Sinise Mihajlovica kako nam objasnjava cime je Sinisa sutnuo loptu...
Tijaniceve price o dizanju kvaliteta RTSa su pile vodu samo za informativni program i to je stalo pre tri godine. Sport, film, deciji, naucni, zabavni, sve ostalo na Slobinom "nivou". Cudno, bas se nekako poklopilo sa uvodjenjem poreza za TV (to nije pretplata, nego porez, cisto da pravilno nazivamo stvari). Ozbiljne promene u RTSu su vise nego potrebne!

Milica

pre 15 godina

Samo bih dodala kako je taj komentator flaster (bandazer) preko kolena i kvadricepsa jedne takmicarke iz Jamajke prokomentarisao kao vudu magiju!!! Umrla sam od smeha jer je objasnjenje trajalo 5 minuta i, navodno, osim odbijanja zlih sila sportiskinja je time zelela i "da se zastiti od Tornada koji nailazi trenutno preko Kube i Jamajke"

Marjanac

pre 15 godina

Nemojte da dirate Koraca. Korac je legenda i dobar novinar, a kao takav treba da koristi sve instrumente kako bi gledaocima bilo zanimljivije. Zato ga podrzavam u njegovim opisima koji kad kad znaju da budu i malo smesni.

electric_mojo

pre 15 godina

"Samo Puškin i Jesenjin mogu opisati lepotu i znanje Jelene Išinbajeve, sa bojom očiju poput ruskih breza u prolećnom lišću, sada okupane njenim suzama", komentarisao je Korać pobedu ruske atletičarke.

Nemam mogucnosti da pratim RTS, i na ovo mogu samo da kazem LOLcina

Cera

pre 15 godina

OK je kada komentator povremeno na neki nacin "otkaci", bude zanimljivije, smesno, zezanje... ali ovaj covek je pomahnitao. Dajte gosn Dusko, sredite se bar elementarno pristojno, ne vredjate ljude na takav nacin, ovo stvarno ne lici ni na sta. Secam se pokojnog Valdanka Stojakovica, imao je bisere da ti pamet stane i od svake utakmice pravio dozivljaj, ali ne bas na ovakav nacin.
Sa druge strane, nikako ne volim ni one 1000% precizne smarace sa citavim bazama suvoparnih podataka...

ds

pre 15 godina

Ja sam student zurnalistike, i dok su druga deca sanjala da postanu piloti, ja sam ODUVEK SANJAO da postanem sportski komentator... GARANTUJEM vam da o sportu, a pogotovo fudbalu znam 300 puta vise od svih nasih komentatora zajedno... Naravno, ne znam kako su se upoznali roditelji Frenka Lamparda i sta mu dodje Dzejmi Rednap, niti mislim da ima potrebe da iko to prica u TV prenosu, ali znam zasto se igrac ponasa na terenu kako se ponasa, zasto se ekipa krece kako se krece, zasto se vrse izmene, koji sistem kako funkcionise... Ali ocigledno je da to uopste nije bitno, bitno je da pricam o vudu magiji ili o devojci K. Ronalda... Pitam se kako da ja koji sam posvetio BUKVALNO 10 godina proucavanju sporta, pogotovo fudbala, koji sam 12 godina trenirao fudbal i odigrao 3 profesionalne sezone samo da bi se sto bolje ukljucio u desavanja i da bi se sto bolje upoznao sa sportom iz ugla sportiste, nadjem posao posle studija novinarstva, kada nam ovakvi i slicni rade u medijima po 20 godina... A verujte mi, to je TV, u stampanim medijima, situacija je 500 puta gora.... PROVERENO!!!

Pozdrav za veselo drustvo sa RTS-a...

Marko

pre 15 godina

Volim sport, volim da gledam svoju zemlju kada se takmici, i sigurno da mi smeta kada me takve osobe (bez obzira na dobronamernost)iziritiraju, da uopste ne mogu pratim utakmicu. Vaterpolo sam cak gledao i na madjarskim televizijama zbog Koraca. Inace ne prenosi ga vise jer mu je Aca Sapic malo pripretio da pripazi na ponasanje, a ovaj se iz protesta povukao ("eto vam ga, sad crknite bez mene... "). Za penziju odavno. Kao i Milojko Pantic koji nas je zaduzio nezaboravnim komentarima, ali je na kraju i on pukao ("...i dva Dejana su na terenu... Dejan Stankovic i Jovan Stankovic...")

Pro_Srpski

pre 15 godina

Hvala bogu da se neko iz medija setio da se pozabavi "bravurama" ovog... Najjadnije je sto gradjani Srbije placaju to svoje mucenje!! Izvinjenje RTS-a bi bilo najmanje sto mogu da urade!!!

zlatko

pre 15 godina

Takve ljude treba skloniti sa televizije. I televiziju treba procistiti i izbaciti "crvljivo" kao i kod drugih drzavnih institucija.

Sima V

pre 15 godina

Cim cujem glas ovog komentatora, ili jos nekih njegovih kolega, potrazim isti prenos na drugim kanalima. Pitam se zasto i dalje placam pretplatu za javni servis kad se uopste ne pitam u celoj prici?

vasilije knezevic

pre 15 godina

Prenos sa olimpiskih igara i drugih vaznijih sportskih festivala postali su prema americkim "kulturnin" trendovima
"big shows" i aranziraju se za prosjecnog nacionalistu koji malo poznaje sport ali zato zeli da vidi sportiste koji, poslije pobjede, trce oko stadiona zavijeni u nacionalnu zastavu.Boze sacuvaj da to izostane; najvjerovatnije bile bi uskracene finansiske dotacije. To je mozda najruznija slika svjetskog sporta danas. Izgleda da je ta kultura nesportskog u sportu zahvatila i Srbiju pa su komentari takvi kakvi su. Izgleda da "raja" prati svjetsku sportsku televiziju pa ocekuje slicno ponasanje od strane komentatora na racun sportista, bilo to nacionalisticko, ljubomorno-zavidno ili jednostavno dio "nove" komike. Godinama je americka televizija ismijavala bradate sportistkinje istocnoevropskih, tada komunistickih zemalja, specificno Rusije ili Istocne Njemacke. Uvodjenjem muskih sportova u zenske katogorije kao sto su futbal, bezbol, vaterpolo, dizanje tegova, rvanje, na scenu su se pojavile prave americke "bombe" koje ne samo izgledaju kao muskarci nego se tako i ponasaju. Nema nikakvih komentara na njihov izgled ali se jos uvijek pominju Tamara i Irina Press ili kasnije Kornelija Ender jer su bile bile dio sistema koji se zapadu nije svidjao. Srbija je postala ili postaje dio tog novog kulturnog miljea sa "demokratskim" lebelima koji ukljucuju i komentare na racun nekoga ko nije zasticen. Sportisti moraju ostati cisti da bi divljenje prema njima imalo smisla. Ukoliko se ukljuce u licne ili politicke igre za novac ili nacionalni prestiz onda njihova dostignuca zasluzuju ismijavanje ili blaze receno zasluzenu komiku.

Sosa BRE

pre 15 godina

OK, ponekad zazvuci onako malo... drugacije i zabavno (ko se nije nasmejao citatima iz prethodnih komentara:), nisu dobri ni oni "statisticari" ali uglavnom njegovi "pesnicki uzleti" i budalastine imaju politicku pozadinu... Da nije on u nekakvom srodstvu sa mirom markovic?
Njemu i ostalim Rusofilima preporucujem malo duzi odmor u majcici Rusiji. Da mi ostali malo odmorimo:)

Petar Srdanovic

pre 15 godina

Ma nije samo Korac, vec citav RTS. Primer - utorak uvece, repriza finala gimnastickih takmicenja. Kad ide himna, iskljucuju ton. I TO SVAKI PUT. Zasto? jes da su USA uzeli nekoliko medalja, ali su i Kinezi, prijatelji.

Пензионер из ЕУ

pre 15 godina

Хвала свим коментаторима, јер како не могу да пратим РТС - не бих се никад овако слатко насмејао да нису изнели мноштво "бисера" Тијановићеве ТВ "громаде".
Чак и да се само ово што је изнето сакупи и штампа - књига би имала добру прођу! Постоји ли још увек "Весело вече" Радио Београда?

hm

pre 15 godina

Viskovic je ubedljivo najbolji komentator. Koji god sport da prenosi zanimljivo je. Statistike taman koliko treba, dikcija... ostali mu nisu ni blizu.

Yoske

pre 15 godina

Hahah...kakav lik...Teorija zavere,agenti u publici...hahh... Koja je ovo komedija... Mada ako izuzmemo te njegove bisere on je sasvim OK komentator,mislim poznaje materiju i zna o cemu prica sto je veoma bitno za komentatora,a sto nedostaje nekima (npr.ne znam kako se zove lik ali je prenosio takmicenje u streljastvu-LIK NE ZNA STA PRICA!!! Ne ume imena takmicarki da procita kako treba, pa mu je cas jedna takmicarka uzela bronzu, cas druga,itd...meni je to vise tragicno nego ovo sa Koracem)

SaSh!!!

pre 15 godina

I sta posle ovoga covek da kaze .... Ako zeli da bude "alla" Delic, Nikitovic, Stojakovic, morace da se potrudi ... Na kraju, barem bi sport trebao da bude van politke (ali izgleda nije) ... Trebalo bi cuti i sta sam komentator kaze u svoju odbranu ...

Luka

pre 15 godina

Duško Korać je očito nepopraviv slučaj.Nije mu dosta što je bio suspendovan 2006. nakon atletskog mitnga, nego i dalje nastavlja sa neumesnim i paranoičnim komentarima. Kod njega važi ono čvorovićevsko pravilo:"SVE JE SUPROTNO OD ONOGA ŠTO IZGLEDA DA JESTE."

kesa

pre 15 godina

Sto me ovakvi ljudi ne cude u Srbiji??? To je nas mentalitet... Sad bi trebalo napasti njegovog sefa sto ga je uopste poveo tamo kad se zna kakav je i sta je uradio posle svega ovoga. Koliko vidim, nista do sad...
Kolika mu je plata?

Vladimir

pre 15 godina

Panticev naslednik

Mozda se secate, a ne bi bilo naodmet, Panticevog zagrcnutog komnentara "Zvezdinog" osvajanja Kupa sampiona na (tada) RTV Beograd,a iz "gradica Barija" (uzgred-milionskog, luckog grada). Korac, i ne samo on, i ne samo u domenu sporta, djaci su te iste medijske lupetatorske skole.

Pavle

pre 15 godina

Pa mislim da gospodin Korac nije jedini,ko je imao prilike da gleda HRT2 mogao je da se naslusa slicnih gluposti,no naravno to nije opravdanje za Koraca.Da li je moguce da zbog ovakvih komentatora(a Korac nije jedini takav na RTS-u) ne mogu do izrazaja da dodju neki mladji i bolji...Za primer cu uzeti po meni najboljeg sportskog komentatora u srbiji ALEKSANDRA STOJANOVICA,ne mogu da se ne zapitam zasto on nije bio u Pekingu da pokaze kako se to radi. Aleksandre znam da i ti citas ove komentare bezi sa RTS-a uropastice te!!!Ostani i dalje najbolji da Korac i slicni njemu imaju na koga da se ugledaju!!!

Draza-LA

pre 15 godina

... stvarno je nebulozno slusati Koraca i ekipu kako pljuju po sportistima bez obzira iz koje zemlje dolaze i vreme je da se oni pociste. Ne zbog nas koji smo odrasli i nemozemo da slusamo takve prenose nego zbog mladjih generacija, jer oni isto tako slusaju komentare i sutra ce pomisliti da je uredu tako komentarisati druge ljude uz objasnjenje "culi smo na RTS-u". Samo bih dodao da ni u Americi ne prenose sve dodele medalja, jedino u slucaju da je takmicenje vazno za Amerikance (sprint na primer) i ako su medalje osvojili Amerikanci ili Kinezi, u ostalim slucajevima veoma retko. Olimpijada je uvek bilo mesto jacanje patriotizma i to se odnosi na sve zemlje sveta.

hibiskus

pre 15 godina

Ako se ne varam, zar nije Ivan Miljkovic insistirao da sklone Koraca sa mesta komentatora odbojkaskih utakmica? Zar tako nesto nije dovoljno da daju coveku stop kompjuter i puste ga da do penzije lektorise pise izvestaje ili nesto slicno?
Nije samo problem u Koracu. Setite se komentatora odbojkasa (ne znam kako se zove), znaci covek BEELEE VEEZEE nema sa odbojkom.
Mislim da je Nebojsa Viskovic trenutno najbolji komentator, odavno je prestigao Aca Stojanovica koji od kako ne radi na BK sve slabije i dosadnije prenosi dogadjaje.
Ovom prilikom bi hteo da spomenem i pohvalim komentatore koji su nekad prenosili americki fudbal (mislim da su sad na kablovskom Sport Klubu), kao i dvojicu momaka koji prenose americko rvanje na foksu(ova dvojica me uvek nasmeju do suza)

Sto se RTS-a tice vrlo kratak komentar:
DRZAVNA FIRMA (sve vam je jasno zar ne)

Suzy

pre 15 godina

Korac je zreo za penziju!Viskovicu svaka cast!!!Covek je hodajuca enciklopedija.Kakva je to uredjivacka politika,Korac u Pekingu,a Aca Stojanovic u studiju RTS-a?!E direktore...:(Kao i uvek u Srbiji nesposobni rusofili imaju prednost!Najgore od svega je sto je covek (Korac) rasista!!!Belci su svi lepi i ko iz ruske poezije,a tamnoputi "greska prirodne selekcije"?!MONSTRUOZNO!!!

Rade J.

pre 15 godina

Čudo jedno koliko taj čovek ubija u pojam...
Sreća pa postoji i kablovska pa je tu EUROSPORT ili HTV.
Sportski novinari su čist primer negativne selekcije u RTS-u, naravno, uz izuzetke tipa Memedović, Stojanović, Šarenac, Višković i još po neko...

lulu

pre 15 godina

Svi mi smo godinama placali Koraceva putovanja po svetu na sportska takmicenja. Neverovatno koliko je covek ostao uzak i koliko ga kosmopolitizam nije dotakao. Tuga.

lulu

pre 15 godina

Svi mi smo godinama placali Koraceva putovanja po svetu na sportska takmicenja. Neverovatno koliko je covek ostao uzak i koliko ga kosmopolitizam nije dotakao. Tuga.

dragana

pre 15 godina

Jos na pocetku Olimpijskih igara sam se prebacivala na Eurosport cim bih na RTSu cula Koracev glas (najcesce imaju potpuno identican prenos). ALi, desilo se jednom da sam morala da pratim bas prenos koji je komentarisao Korac. SUtradan sam poslala pristojan komentar na sajt RTSa koji moderator nije objavio. Kada sam to ispricala kolegama u firmi, i oni su ucinili isto. Nijedan od komentara nije objavljen! Zakljucili ssmo da Korac ili ima snaznu podrsku ili u RTSu misle da on dobro obavlja svoj posao. Napominjem da su komentari bili pristojni i argumentovani.

Srki

pre 15 godina

Čovek je biser neviđeni. Njegove izjave i komentari su za "verovali ili ne". Sećam ga se kao mladog novinara, bio je mnogo sabraniji. Čini se da je zreo za penziju. A to što mi plaćamo da slušamo ovakve i slične RTS sportske bisere (ima ih podosta, ali ne bih o imenima) je tema za posebnu analizu. Ako RTS nema bolje komentatore, nek ih pozajmi sa nekih njima omraženih televizija.
P.S. Za istu Išinbajevu je jednom, pre par godina, pored erupcije oduševljenja izgledom (ok, stvarno izgleda!) rekao: "Ovo samo majka Ruskinja može da rodi!"
Voli čovek...

Milutin

pre 15 godina

Da je samo Korać...
Jeste on perjanica idiotluka i malogradjanštine na Javnom servisu, ali se ni drugi nisu proslavili. Prenos otvaranja Olimpijskih igara je nevidjena bruka zbog koje bi cela Sporstka redakcija (najmanje) trebala da se lepo spakuje i ode na pecanje. Takav globalni svetski dogadjaj na kome prisustvuju najveći sportisti i državnici sveta prenosila su "dva vesela drugara iz lokalnog bircuza". Sramota jedna. Nažalost, Sportska redakcija RTSa je tragikomična grupa veseljaka. Nisu oni krivi. Krivi su oni koji ima dozvoljavaju da lupetaju. Taj nivo (ne)kulture ne može biti identitet jedne ozbiljne medijske kuće.
Da pohvalim: "Šesti krug" je (barem ono što sam ja video) bila ozbiljna i lepo osmišljena i vodjena emisija

Suzy

pre 15 godina

Korac je zreo za penziju!Viskovicu svaka cast!!!Covek je hodajuca enciklopedija.Kakva je to uredjivacka politika,Korac u Pekingu,a Aca Stojanovic u studiju RTS-a?!E direktore...:(Kao i uvek u Srbiji nesposobni rusofili imaju prednost!Najgore od svega je sto je covek (Korac) rasista!!!Belci su svi lepi i ko iz ruske poezije,a tamnoputi "greska prirodne selekcije"?!MONSTRUOZNO!!!

SaSh!!!

pre 15 godina

I sta posle ovoga covek da kaze .... Ako zeli da bude "alla" Delic, Nikitovic, Stojakovic, morace da se potrudi ... Na kraju, barem bi sport trebao da bude van politke (ali izgleda nije) ... Trebalo bi cuti i sta sam komentator kaze u svoju odbranu ...

Dejon

pre 15 godina

Ma, iskulirajte, nije uopšte toliko loš. Uostalom, nije gori od prosjeka u zemlji. Pa zar imamo vrhunske profesionalce u bilo kojoj javnoj službi? Kakva zemlja, takvi novinari. A to o Amerima, čovjek priča što prosječan Srbin i misli.

petko200

pre 15 godina

Nista nije cudno. Populizam je dobar nacin da se nastavi devastiranje naseg naroda. Posle petog oktobra pojavile su se emisije tipa "nije tesko biti fin" ali onima koji su posle dosli na vlast to nije odgovaralo. Suvisno je pitanje zasto?

bubbleofsin.blogspot.com

pre 15 godina

Pošto je nova vlada vrlo vredno otpočela svoj mandat, mislim da je sjajan trenutak da na red konačno dođe i "čišćenje" RTS-a od persona kao što je gospodin Korać i njegov šef Aleksandar Tijanić.

S obzirom da smo svi već prinuđeni da finansiramo tu nesrećnu državnu televiziju, hajde neka bar njen kvalitet i profesionalnost budu blizu onome koje nudi, recimo, BBC.

komentator

pre 15 godina

Ne iznenadjuje me komentarisanje Koraca,on je odraz sveukupnog stanja u nasoj drzavi,pocev od stranackih lidera, poslanika, pojedinih ministra, direktoa RTS-a, pojedinih voditelja TV programa, "poslovnih"ljudi...

hibiskus

pre 15 godina

Ako se ne varam, zar nije Ivan Miljkovic insistirao da sklone Koraca sa mesta komentatora odbojkaskih utakmica? Zar tako nesto nije dovoljno da daju coveku stop kompjuter i puste ga da do penzije lektorise pise izvestaje ili nesto slicno?
Nije samo problem u Koracu. Setite se komentatora odbojkasa (ne znam kako se zove), znaci covek BEELEE VEEZEE nema sa odbojkom.
Mislim da je Nebojsa Viskovic trenutno najbolji komentator, odavno je prestigao Aca Stojanovica koji od kako ne radi na BK sve slabije i dosadnije prenosi dogadjaje.
Ovom prilikom bi hteo da spomenem i pohvalim komentatore koji su nekad prenosili americki fudbal (mislim da su sad na kablovskom Sport Klubu), kao i dvojicu momaka koji prenose americko rvanje na foksu(ova dvojica me uvek nasmeju do suza)

Sto se RTS-a tice vrlo kratak komentar:
DRZAVNA FIRMA (sve vam je jasno zar ne)

Bata Djora Sr.

pre 15 godina

Neverovatno bi bilo da su izvestaji i prenosi sportskih manifestacija iz Pekinga bili dobri i zanimljivi. Ovako, RTS se samo potrudio da se nista ne promeni i da kojim slucajem prijatno ne iznenadi gledaoce koji su prisiljeni da gledaju i pri tom i da placaju ovo prvoklasno maltretiranje.
Jedino sto bi moglo da se navede kao gore i od ovoga, mada bi neko pomislio da je tako nesto nemoguce, jeste ono 3K Radovanje, cija svrha do danas nije utvrdjena. Ali putovanja na tudj racun uvek su lepa, a jos kad su o trosku gradjana, uzitak se dodatno pojacava.
Program koji nam prezentuju gospoda sa RTS-a, deluje kao da ga je sklepalo deset prezaposlenih ljudi, a ne celih 38 koliko ih je zavrsilo u Pekingu. Pitanje je i da li cemo saznati imenom i prezimenom ko je tamo otisao i za sta je bio zaduzen. Ako nesto placamo, valjda imamo pravo da znamo i kako se trose nase pare, ili je vazno da samo placamo. Spotsko novinarstvo bilo pisano ili televizijsko je na veoma niskim granama, tako pojava osoba kao sto je Korac ili njemu slicnih, ni ne cudi one koji prate sport. Poznati su njegovi ispadi sa EP u vaterpolu koje se igralo u Budimpesti, kao i sa EP za odbojkasice igranom u Istambulu, gde mu nije smetalo da nase odbojaksice koje su pri tom bile otrovane hotelskom hranom, otvoreno vredja. Pri tom covek se u sportove koje prenosi ni malo ne razume. Ali to je slucaj, sa komentatorima na skoro svim kanalima. Aca Stojanovic je malo razbio monotoniju fudbalskih prenosa i moze se navesti kao jedino osvezenje. Pri tom kod nas svi prenose sve, umesto da se specijalizuju za odredjeni sport, ali bi tada to bilo neuporedivo skuplje sa sportske redakcije.
I na kraju ostaje nejasna jedna stvar. Kao i vecina ljudi u Beogradu imam kablovsku televiziju, pri cemu je HRT 2 uredno skremblovan tokom celog dana, cak i onda kada nema prenosa iz Pekinga, vec kada se vrte neke emisije koje su ili kratki izvestaji iz Kine, ili su u pitanju analize dnevnih dogadjaja. I ne bi tu bilo problema, da prenosi ne idu i na Eurosportu, kao i na TV Espanji, a neke sam video i na Rai Due. Zbog cega nam je HRT zabranjen, to verovatno necemo saznati. Mozda da ne bi imali prilike da vidimo kako prenosi mogu i pristojno da se odrade.
Btw, da li je Cukic vidjen na balkonu prilikom doceka Cavica, ili je nekim cudom izostao.

Smorena Duškovim komentarima

pre 15 godina

Ovaj članak čitam i ne mogu da verujem zašto neko ne preduzme drastičnije mere osim pisanja.Pa,taj čovek nam je zagorčao praćenje Olimpijade. Često, dok gledamo, isključimo ton, ali onda užitak nije potpun. Toliko je preterao, ali godinama, da zaslužuje čak i otkaz. Sve suspenzije, opomene ne pomažu. Čovek je poslednji bastion Slobodana M i njegove politike.To više nema veze sa sportom. Ako mu ne daju otkaz, bar neka mu daju kancelarijski zadatak, pa neka nešto žvrlja. Da li je moguće da nemamo mladih komentatora koji bi mogli profesionalnije da obavljaju posao.Dok ovo pišem, pomislila sam na bar 3, tako da znam da ih ima.Pitam se ko štiti bezobraznog Duška Koraća!!!!

Marjanac

pre 15 godina

Nemojte da dirate Koraca. Korac je legenda i dobar novinar, a kao takav treba da koristi sve instrumente kako bi gledaocima bilo zanimljivije. Zato ga podrzavam u njegovim opisima koji kad kad znaju da budu i malo smesni.

Dragoljub

pre 15 godina

Komentari su mu nekad smesni, nekad simpaticni a nekad su taman da se covek zapita "sta bre ovoga boli uvo kako ovaj izgleda" tj uvredljivi.
Iskreno, nakon saznanja cinjenice da se amerikanci ne dopinguju jer garantuje njihova vlada za njih, stvarno mi ne smeta da ih neko "maze" s obzirom da su narusili jednakost svih na Olimpijadi. A sto se tice Rusa, neka svrati usputno u Gruziju pa nek im pomogne u borbi i nek ostane tamo :)

zlatko

pre 15 godina

Takve ljude treba skloniti sa televizije. I televiziju treba procistiti i izbaciti "crvljivo" kao i kod drugih drzavnih institucija.

draganzr

pre 15 godina

dok je tijanic na celu rts-a nema nam druge nego da slusamo ovakve gluposti. smenite tijanica, dovedite obrazovano i stucno lice na njegovo mesto i sve ce se promenuti na bolje.

Liman

pre 15 godina

RTS ima dugu i plodnu istoriju "uspesnih" sportskih komentatora ali se mora priznati da je Korac prava zvezda.
Tesko je shvatiti da taj covek prima platu za to sto izgovori, a jos teze da ostaje na tom radnom mestu tolike godine. Interesuje me kako ce se sve zavrsiti ovog puta ali verujem da ce cak i biti nagradjen nekim urednickim mestom. Moram priznati da, u retkim trenucima, Koracevi komentari u meni izazivaju nestrpljenje. Ne samo da pratim sportske dogadjaje nego iscekujem sta ce sledece odvaliti. Zasluzio je da se njegove reci i pamte kako bi se svi smejali barem jos jednom.
U Geteborgu je, na atletskom prvenstvu, briljirao. "Pa, pogledajte ovu devojčicu, ona bi mogla i drugim zanimanjima da se bavi" "Čistoća sportiskinje se ogleda u čistoći njenog lica. Vanelina bi mogla da posećuje kozmetičarke. Uporedite lica Belgijanke i Bugarke". "Zapamtite ovo lice i ovo telo"
"Pogledajte koliko duge noge ima ova Jamajčanka...I dugonoga Jamajčanka je vrlo dobro skočila, što nije ni čudo kako je gradjena i na dužinu nogu!"
"...a ne. Ipak je zakačila letvicu najlepšim delom ženskog tela".
Ipak, njegovo mentalno stanje najbolje odlikavaju komentari koje je uputio bas na racun ovog foruma u stampanim medijima: "Sve te forumaše i dalje tretiram kao skup frustriranih osoba. Definitivno! I Ne čitam taj sajt... Odreagovao sam kako sam odreagovao, a onda sam sebi rekao - Duško, sad si zasro".
Bez daljnjeg komentara.

Mirjana Comor

pre 15 godina

Ne mogu da izdrzim da se ne prikljucim ostalim komentatorima ovog "komentatora"! Njegov teror traje i traje- najmanje tri olimpijade i bilo je ozbiljnih gafova. Slao je on odbojkase kuci i uzimao im platu da bi oni na kraju uzeli zlato (Sidnej ako se ne varam).
U svakom slucaju on je zasluzan sto vecinom gledamo prenose na Eurosportu (odlicni sportski komentari) ili na HRT-u. E sad, mozda je u RTS-u opisu radnog mesta sportskog novinara da zasmejava i sokira javnost, to treba proveriti. Nadam se da mu je penzija blizu jer izgleda da ce ga samo to skloniti sa "naseg javnog servisa".
U svakom slucaju, pozdravljam i podrzavam vasu akciju.

Pavle

pre 15 godina

Pa mislim da gospodin Korac nije jedini,ko je imao prilike da gleda HRT2 mogao je da se naslusa slicnih gluposti,no naravno to nije opravdanje za Koraca.Da li je moguce da zbog ovakvih komentatora(a Korac nije jedini takav na RTS-u) ne mogu do izrazaja da dodju neki mladji i bolji...Za primer cu uzeti po meni najboljeg sportskog komentatora u srbiji ALEKSANDRA STOJANOVICA,ne mogu da se ne zapitam zasto on nije bio u Pekingu da pokaze kako se to radi. Aleksandre znam da i ti citas ove komentare bezi sa RTS-a uropastice te!!!Ostani i dalje najbolji da Korac i slicni njemu imaju na koga da se ugledaju!!!

tanasije

pre 15 godina

Bilo bi dobro da poslednjih par dana olimpijade proteknu bez Duska Koraca. Dok sam bio mladji zeljno sam iscekivao ovakve sportske dogadjaje i uzivao uz Vladanka Stojakovica, Dragana Nikitovica i druge komentatore iz bivse Jugoslavije ( Mladena Delica , Borisa Mutica). Moglo se tu dosta nauciti uz potrebnu dozu dramatike , patriotizma (silovan i unisten izraz) ali i neophodne mere i kulture. Zatim je doslo vreme Dobrosava Gajica i nejasnog pojma zasto je taj covek uopste poslat na neko sportsko takmicenje ( a mogao je biti majstor, kad toliko voli ). Dusko Korac je mojoj posrnuloj motivaciji za slusanje sportskih komentara pucao u potiljak. Upravo je on doprineo da trazim spas na satelitskim kanalima i televizijama susednih drzava. Da ne mogu da pratim takmicenje na sopstvenom jeziku. Analiza sadrzaja i komentara g. Koraca daje porazavajuce rezultate i delom odslikava kataklizmu vrednosti u nasoj zemlji. Kombinacija termina iz svih njemu, povrsno, dostupnih jezika (neodoljivo podsecajuci na Del Boja), na pogresnom mestu u pogresno vreme i pred milion gledalaca, licna zapazanja (koja nikoga ne interesuju), doskocice, posalice, lascivnosti i potpuno atrofiran osecaj za meru a narocito za humor, ukazuju na potrebu za konsultaciju sa strucnjakom za mentalno zdravlje. I to, kako njega licno, tako i urednika, direktora i svih onih koji ga po ko zna koji put salju za mikrofon da u svakom coveku koji je barem jednom obuo patike ili drzao loptu u rukama ubije volju za zivotom a ne za sportom.
Sreca pa na RTS-u postoji i nekoliko mladjih, komentatora koji imaju energiju, vedrinu ali i potrebno znanje, jezicku i opstu kulturu.
ps. Pustati reklame u pauzama setova odbojkaskog cetvrtfinala i propustanje poena radi epp-a( sto se ne desava prvi put) je SRAMOTA za RTS.
zalosno...

Plavuša

pre 15 godina

U svim segmentima društva u Srbiji, pa i u svim medijima, pa i u svim sportskim redakcijama sede ljudi kao Korać i to od 1989 godine, i šta je tu čudno? To je kontinuitet POGREŠNE I ŠTETOČINSKE IDEOLOGIJE (koja je potpuno uništila zemlju!), koja se uglavnom vezuje samo za SRS, a ona je u stvari DOMINANTNA poluga vladanja Srbijom! Mediji u zemlji su isti (ako ne i gori) nego dok su na vlasti (zvanično bili Mira, Sloba i Šešelj!), to su mediji čiji je jedinio zadatak da ŠIRE ANTIZAPADNU (i PRORUSKU!) ideologiju. I to ne samo u redakcijama „vesti“, „spoljne politike“ nego i u redakcijama „sporta“, „kulture“, „zabave“, „muzike“, „filma“ i tako redom! Zato pitam ko zapravo vlada Srbijom (?) ako ne SRS i JUL, jer njihova IDEOLOGIJA VLADA medijima evo i 2008 godine!

Sosa BRE

pre 15 godina

OK, ponekad zazvuci onako malo... drugacije i zabavno (ko se nije nasmejao citatima iz prethodnih komentara:), nisu dobri ni oni "statisticari" ali uglavnom njegovi "pesnicki uzleti" i budalastine imaju politicku pozadinu... Da nije on u nekakvom srodstvu sa mirom markovic?
Njemu i ostalim Rusofilima preporucujem malo duzi odmor u majcici Rusiji. Da mi ostali malo odmorimo:)

pekinske patke i blamovi

pre 15 godina

Okej za Koraca, to znamo; a sta je sa Sarencem i Memedovicem koji su onako katastrofalno vodili otvaranje? Sprdali su se vrlo neumesno na racun sportista koji poticu iz malih drzava... Sarenac dobacuje Memedovicu (ili obratno):"...molim te pomozi mi - STA JE OVO I ODAKLE SU OVI - Solomonska Ostrva?"(sledi obostran smeh).i takvo neko "zezanje", koje je trajalo satima,kakva pahatost i sirovost! Zato sam i prebacio kanal i vise nisam pratio olimpijadu na RTS. Nakon sto smo crveneli zbog onakve zurke o trosku poreskih obveznika kada je "i kuso i repato" otislo o drzavnom,tj o trosku nas,poreskih obveznika na Olimpijadu u atini 2004-mislim da je vreme da se neke stvari rasciste.Ko ce to da uradi? I kada? PREMOTAJTE OTVARANJE.KAKVA SRAMOTA. SRECA DA POSTOJI EUROSPORT 1, TAKO DA MOZEMO NA MIRU PRATITI IGRE U PEKINGU I TO UZ MAKSIMUM PROFESIONALIZMA.

hm

pre 15 godina

Viskovic je ubedljivo najbolji komentator. Koji god sport da prenosi zanimljivo je. Statistike taman koliko treba, dikcija... ostali mu nisu ni blizu.

ds

pre 15 godina

Ja sam student zurnalistike, i dok su druga deca sanjala da postanu piloti, ja sam ODUVEK SANJAO da postanem sportski komentator... GARANTUJEM vam da o sportu, a pogotovo fudbalu znam 300 puta vise od svih nasih komentatora zajedno... Naravno, ne znam kako su se upoznali roditelji Frenka Lamparda i sta mu dodje Dzejmi Rednap, niti mislim da ima potrebe da iko to prica u TV prenosu, ali znam zasto se igrac ponasa na terenu kako se ponasa, zasto se ekipa krece kako se krece, zasto se vrse izmene, koji sistem kako funkcionise... Ali ocigledno je da to uopste nije bitno, bitno je da pricam o vudu magiji ili o devojci K. Ronalda... Pitam se kako da ja koji sam posvetio BUKVALNO 10 godina proucavanju sporta, pogotovo fudbala, koji sam 12 godina trenirao fudbal i odigrao 3 profesionalne sezone samo da bi se sto bolje ukljucio u desavanja i da bi se sto bolje upoznao sa sportom iz ugla sportiste, nadjem posao posle studija novinarstva, kada nam ovakvi i slicni rade u medijima po 20 godina... A verujte mi, to je TV, u stampanim medijima, situacija je 500 puta gora.... PROVERENO!!!

Pozdrav za veselo drustvo sa RTS-a...

Vladimir

pre 15 godina

Panticev naslednik

Mozda se secate, a ne bi bilo naodmet, Panticevog zagrcnutog komnentara "Zvezdinog" osvajanja Kupa sampiona na (tada) RTV Beograd,a iz "gradica Barija" (uzgred-milionskog, luckog grada). Korac, i ne samo on, i ne samo u domenu sporta, djaci su te iste medijske lupetatorske skole.

oliver

pre 15 godina

Eto jos jednog razloga da se ne placa pretplata. Ali mora se priznati, iako je skandalozno, urnebesno smesno. Ja gledam atletiku samo da bih se smejao.

Vladan

pre 15 godina

Hehe, zaboravili ste da pomenete "Britansku Imperiju" i "podanike kraljice Elizabete", kako naziva sportiste koje dolaze iz zemalja Komonvelta. A vi ste naravno "Šifrovana TV", a ako niste znali CNN naravno kuje zaveru protiv Ptičjeg Gnezda jer je koštalo 300 miliona $. A objašnjenje kako je Bolt onako brz je u nekim travuljinama koje jede na Jamajci, pa sad u mišićima ima neku materiju koja je 100% prirodna i koja mu pomaže da leti po stazi. Dok Amerikanci zbog svojih materija nose proteze umesto zuba kao Karl Luis 32. godini.
I još mnogo veselja uz dragog nam Duška

ukinuti RTS!

pre 15 godina

Jezivo je sta sve ovaj covek kaze i ostane ziv (i zaposlen)! Ali, ako, ako... RTS je nase pravo da znamo sve... jel tako? Muka mi je kad samo pomislim da dobija platu od mojih para. Na svu srecu ne gledam TV, ali kad god cujem nesto o "javnom servisu" zgrozim se i uzasnem da sam i ja saucesnik sto im placam njihovu (nicim zasluzenu) pretplatu.

Sima V

pre 15 godina

Cim cujem glas ovog komentatora, ili jos nekih njegovih kolega, potrazim isti prenos na drugim kanalima. Pitam se zasto i dalje placam pretplatu za javni servis kad se uopste ne pitam u celoj prici?

Zoks

pre 15 godina

U svetu ima dosta anti-zapadnjastva (U Rusiji, Kini, muslimanskom svetu i Srbiji), ali anti-zapadnjastvo kombinovano sa rusofilijom - e, to je jedinstveno za ovu zemlju Srbiju.
I nigde na svetu se ne kuje toliko teorija zavere kao u Srbiji, a to je opet posledica toga sto prosecni Srbin nema osecaj da ima kontrolu nad svojim zivotom, pa onda zakljucuje da ni drugi to nemaju.

Gaga

pre 15 godina

Mnogima se nece svideti moj komentar,ali to je Srbija.
Provela sam dosta vremena van nasih granica i nigde ne srecete direktnost kao kod nasih ljudi.Ovde je dozvoljeno da svako bude u svacijem zivotu od onih gluposti "jao sto si ovo kupio, pa to nikada ja ne bih uradila kao ti,bolje ovako nemoj ovo itd...pa sve do onih krupnijih stvari kako uloziti novac itd...Svi su najpametniji, a zaborave ono pravilo da je "cutanje zlato".A da ne pricam o drugarskoj komunikaciji gde se eto iz sale spominje majka, otac ili se iz drugarstva kaze "gde si seljak,kreten" itd...
Voditelj preteruje mnogo, ali opet ponavljam,odraz je vecine u Srbiji.

Luka

pre 15 godina

Duško Korać je očito nepopraviv slučaj.Nije mu dosta što je bio suspendovan 2006. nakon atletskog mitnga, nego i dalje nastavlja sa neumesnim i paranoičnim komentarima. Kod njega važi ono čvorovićevsko pravilo:"SVE JE SUPROTNO OD ONOGA ŠTO IZGLEDA DA JESTE."

Pro_Srpski

pre 15 godina

Hvala bogu da se neko iz medija setio da se pozabavi "bravurama" ovog... Najjadnije je sto gradjani Srbije placaju to svoje mucenje!! Izvinjenje RTS-a bi bilo najmanje sto mogu da urade!!!

kesa

pre 15 godina

Sto me ovakvi ljudi ne cude u Srbiji??? To je nas mentalitet... Sad bi trebalo napasti njegovog sefa sto ga je uopste poveo tamo kad se zna kakav je i sta je uradio posle svega ovoga. Koliko vidim, nista do sad...
Kolika mu je plata?

N.S

pre 15 godina

Kao što neko gore reče Korać je samo perjanica te ekipe.
Svoj izveštaj sa otvaranja OI je novinarka RTS počela ovako (očigledno se pripremala): "Peking je večeras svet. Planetarni svet."
Ugasio sam TV od sramote.

Gari

pre 15 godina

Dusko Korac je komentator koji vredja. Svojevremeno sam zvao RTS i zalio se(u vreme odbojke u Sidneju 2000) na njegove komentare jer vise nisam mogao da izdrzim. Menjati pod hitno. Sto se tice ostalih komentatora Aca Stojanovic se, sasvim sigurno, razume u fudbal, ali ne zna da prenosi. Sve vreme prosipa neke statisticke podatke, te devojka od Rooneya ovo, te ono.Uz to i stalno me iritira sa aj aj aj aj aj. Razlog za to je sto su svi ovi mladi komentatori retko imali priliku(dok su ucili zanat) da izvestavaju sa stadiona, pa tako sad i kad prenose sa stadiona zvuce kao da su u studiju. Kolega Pantic je bio sjajan, ali u smislu komedije. Andrijasevic je dosadan, Stefanovic jos dosadniji, Mihajlovski nebulozan, za Kovinjala nemam komentar(budala) Trenutno najbolji (meni) je Viskovic. A najbolji komentatori su oni iz SFRJ krajem sedamdesetih i pocetkom osamdesetih. Dozivljaj i dinamiku sa stadiona su unosili u domove...

Пензионер из ЕУ

pre 15 godina

Хвала свим коментаторима, јер како не могу да пратим РТС - не бих се никад овако слатко насмејао да нису изнели мноштво "бисера" Тијановићеве ТВ "громаде".
Чак и да се само ово што је изнето сакупи и штампа - књига би имала добру прођу! Постоји ли још увек "Весело вече" Радио Београда?

Draza-LA

pre 15 godina

... stvarno je nebulozno slusati Koraca i ekipu kako pljuju po sportistima bez obzira iz koje zemlje dolaze i vreme je da se oni pociste. Ne zbog nas koji smo odrasli i nemozemo da slusamo takve prenose nego zbog mladjih generacija, jer oni isto tako slusaju komentare i sutra ce pomisliti da je uredu tako komentarisati druge ljude uz objasnjenje "culi smo na RTS-u". Samo bih dodao da ni u Americi ne prenose sve dodele medalja, jedino u slucaju da je takmicenje vazno za Amerikance (sprint na primer) i ako su medalje osvojili Amerikanci ili Kinezi, u ostalim slucajevima veoma retko. Olimpijada je uvek bilo mesto jacanje patriotizma i to se odnosi na sve zemlje sveta.

Pesic Nebojsa

pre 15 godina

do sada sam cuo za ovo:
1) pred dodelu medalja za održanu trku na 100 metara:
”Evo čoveka koji je prvi u istoriji ovu stazu na 100 metara trčao ispod devet MINUTA i sedamdeset SEKUNDI - iz 13 koraka !”
2) “da, eto, možda Čavić nije stigao drugi, ali kako to dokazati u ovo doba TELEŠOPA”
3)”... kada je postavila i danas važeći svetski rekord i jedan od najboljih rezultata svih vremena”
4) Korać komentariše nosioca zastave USA na otvaranju igara (pomenuti atletičar je dobio USA državljanstvo):
“... on je sad njihov citizenship... ”
itd...

Banacanin

pre 15 godina

Pomenuti lik je odavno zaslužio da ga najure sa RTS-a i hitno pošalju na lečenje.Kao da nam nije dovoljno što Kovinjalu nikako da kažu da se Van Persie ne čita Fan Persie, nego nam treba ovaj koji nas maltretira svojim nebuloznim opservacijama.Kada već plaćamo predplatu onda neka nam skinu sa vrata tog tipa koji je za svakoga normalnog odavo spreman za hospitalizaciju. Mene o ovoj zemlji više ništa ne može da iznenadi ali uvek može da me nanovo zgrozi.Ja zaista ne znam kakav psihološki problem ima taj samonabeđeni rus ali neko ovde mora reagovati.I ko još uostalom drži onog Tijanića na mestu direktora javnog servisa.Zar nije došlo do promene vlasti?!Zar ne bi trebalo po toj logici smenuti prvo njega?! Svojim ušima sam čuo kada se Korać oprostio posle vaterpolo utakmice Hrvatska - Crna Gora.Pitam se samo da li su iza njega stajali jaki momci u belom sa mrežom u rukama?Nadam se da jesu.

NSt

pre 15 godina

Pa dobro, jel sam reko pre neki dan da ovde treba, u najmanju ruku, klinika Anlave, da pomogne ili njemu ili nama koji moramo da ga slušamo ako hoćemo da gledamo atletiku.

electric_mojo

pre 15 godina

"Samo Puškin i Jesenjin mogu opisati lepotu i znanje Jelene Išinbajeve, sa bojom očiju poput ruskih breza u prolećnom lišću, sada okupane njenim suzama", komentarisao je Korać pobedu ruske atletičarke.

Nemam mogucnosti da pratim RTS, i na ovo mogu samo da kazem LOLcina

Marko

pre 15 godina

Volim sport, volim da gledam svoju zemlju kada se takmici, i sigurno da mi smeta kada me takve osobe (bez obzira na dobronamernost)iziritiraju, da uopste ne mogu pratim utakmicu. Vaterpolo sam cak gledao i na madjarskim televizijama zbog Koraca. Inace ne prenosi ga vise jer mu je Aca Sapic malo pripretio da pripazi na ponasanje, a ovaj se iz protesta povukao ("eto vam ga, sad crknite bez mene... "). Za penziju odavno. Kao i Milojko Pantic koji nas je zaduzio nezaboravnim komentarima, ali je na kraju i on pukao ("...i dva Dejana su na terenu... Dejan Stankovic i Jovan Stankovic...")

Rade J.

pre 15 godina

Čudo jedno koliko taj čovek ubija u pojam...
Sreća pa postoji i kablovska pa je tu EUROSPORT ili HTV.
Sportski novinari su čist primer negativne selekcije u RTS-u, naravno, uz izuzetke tipa Memedović, Stojanović, Šarenac, Višković i još po neko...

Taz

pre 15 godina

Baš bih voleo da vidim kako bi to Tijanić osudio komentare Duška Koraća. Koraćevi komentari su tako bezazleni u odnosu na bezbroj ispada koje sam Tijanić ima na dnevnom nivou. Ovo svakako nije opravdanje za Koraća. Ja bih mogao da razumem da RTS mora da koristi usluge Koraća i sličnih mu, kada bih bio ubeđen da nema boljih komentatora, ali ja znam da postoje ljudi koji poznaju sport i koji svoj posao rade profesionalno.
U vreme kada sam ja gledao RTS znam da je Šarenac bio jako dobar. Čovek koji je komentarisao košarku, razumeo je košarku i znao kako to da prenese publici bez ubacivanja suvišnih komentara. Ne znam gde je on sada i da li je na spisku komentatora. Sećam se vremena kada je njemu šef bio Dobrosav Gajić koji je uvek delovao zbunjeno i bio prepun bisera. Jednom je Čovića nazvao "Druže predsedniče" i u istom razgovoru rekao da je on predsednik FMP-a - Fabrike Metalnih Odlivaka. Koraćeve bisere ne pamtim, ali znam da su me ostavljali bez teksta. Nemam ništa protiv duhovitih komentatora, ali ismevanje nečijeg izgleda je neukusno. Ne bih da budem prestrog, ali meni se čini da sam par prenosa gledao koje je Korać radio u prilično pripitom stanju.

Zoran ZR

pre 15 godina

Cisto da se zna da nije jedini - u sredu rukomet cetvrtfinalna utakmica Hrvatska i nesecamseko, komentator na HRT2 kaze: "Ovaj traktor je bas odneo Ivana Balica"...

Cera

pre 15 godina

OK je kada komentator povremeno na neki nacin "otkaci", bude zanimljivije, smesno, zezanje... ali ovaj covek je pomahnitao. Dajte gosn Dusko, sredite se bar elementarno pristojno, ne vredjate ljude na takav nacin, ovo stvarno ne lici ni na sta. Secam se pokojnog Valdanka Stojakovica, imao je bisere da ti pamet stane i od svake utakmice pravio dozivljaj, ali ne bas na ovakav nacin.
Sa druge strane, nikako ne volim ni one 1000% precizne smarace sa citavim bazama suvoparnih podataka...

Yoske

pre 15 godina

Hahah...kakav lik...Teorija zavere,agenti u publici...hahh... Koja je ovo komedija... Mada ako izuzmemo te njegove bisere on je sasvim OK komentator,mislim poznaje materiju i zna o cemu prica sto je veoma bitno za komentatora,a sto nedostaje nekima (npr.ne znam kako se zove lik ali je prenosio takmicenje u streljastvu-LIK NE ZNA STA PRICA!!! Ne ume imena takmicarki da procita kako treba, pa mu je cas jedna takmicarka uzela bronzu, cas druga,itd...meni je to vise tragicno nego ovo sa Koracem)

marc'o

pre 15 godina

ok, covek stvarno prica mnogo gluposti i ponekada se to moze shvatiti i uvredljivo (setimo se ep u vaterpolu u pesti), ali bitno je da korac zaista voli sport i da, pored sopstvenih impresija, kaze i gomile interesantnih podataka vezanih za atletiku ili vaterpolo. uostalom, nije mi jasno zasto se opet dize frka oko toga, covek lepo prica, niko nije uvredjen, vecina se nasmeje na njegove komentare i u cemu je problem?

marc'o

pre 15 godina

i jos nesto, zasto vecina odmah poteze teorije politicke pripadnosti koraca i ostale gluposti o tome da je korac reflekcija stanja u nasem drustvu? covek je, uz acu stojanovica i viskovica, jedini komentator koji se zaista uzivljava u prenose. zar je bolje da slusamo omlitavele komentare, koji zvuce kao da prenose 50-togodisnjicu mature srednje ugostiteljske?

Arkadije

pre 15 godina

Ne dirajte mi Koraća!!!
On bi umeo da zanimljiivom učini trku puževa na 10km, a kamoli atletiku.
Ne vidim da se iko od dušebrižnika uzbudio ili ovako reagovao što na RTSu nema dečjeg i obrazovnog programa i nego nam deca moraju gledati prenose skupštine i suđenja Šešelju, a mi ima još plaćamo pretplatu da bi nam trovali decu.

Novosadjanin

pre 15 godina

A ja mislio da sam jedini poludeo od ovog lika, pa gledam ili HRT ili Eurosport. Posalju ekipu novinara koji se za nase pare i dnevnice nalivaju viskijem, pa se late mikrofona. Setite se Milojka sa kopackom Sinise Mihajlovica kako nam objasnjava cime je Sinisa sutnuo loptu...
Tijaniceve price o dizanju kvaliteta RTSa su pile vodu samo za informativni program i to je stalo pre tri godine. Sport, film, deciji, naucni, zabavni, sve ostalo na Slobinom "nivou". Cudno, bas se nekako poklopilo sa uvodjenjem poreza za TV (to nije pretplata, nego porez, cisto da pravilno nazivamo stvari). Ozbiljne promene u RTSu su vise nego potrebne!

Petar Srdanovic

pre 15 godina

Ma nije samo Korac, vec citav RTS. Primer - utorak uvece, repriza finala gimnastickih takmicenja. Kad ide himna, iskljucuju ton. I TO SVAKI PUT. Zasto? jes da su USA uzeli nekoliko medalja, ali su i Kinezi, prijatelji.

Milica

pre 15 godina

Samo bih dodala kako je taj komentator flaster (bandazer) preko kolena i kvadricepsa jedne takmicarke iz Jamajke prokomentarisao kao vudu magiju!!! Umrla sam od smeha jer je objasnjenje trajalo 5 minuta i, navodno, osim odbijanja zlih sila sportiskinja je time zelela i "da se zastiti od Tornada koji nailazi trenutno preko Kube i Jamajke"

vasilije knezevic

pre 15 godina

Prenos sa olimpiskih igara i drugih vaznijih sportskih festivala postali su prema americkim "kulturnin" trendovima
"big shows" i aranziraju se za prosjecnog nacionalistu koji malo poznaje sport ali zato zeli da vidi sportiste koji, poslije pobjede, trce oko stadiona zavijeni u nacionalnu zastavu.Boze sacuvaj da to izostane; najvjerovatnije bile bi uskracene finansiske dotacije. To je mozda najruznija slika svjetskog sporta danas. Izgleda da je ta kultura nesportskog u sportu zahvatila i Srbiju pa su komentari takvi kakvi su. Izgleda da "raja" prati svjetsku sportsku televiziju pa ocekuje slicno ponasanje od strane komentatora na racun sportista, bilo to nacionalisticko, ljubomorno-zavidno ili jednostavno dio "nove" komike. Godinama je americka televizija ismijavala bradate sportistkinje istocnoevropskih, tada komunistickih zemalja, specificno Rusije ili Istocne Njemacke. Uvodjenjem muskih sportova u zenske katogorije kao sto su futbal, bezbol, vaterpolo, dizanje tegova, rvanje, na scenu su se pojavile prave americke "bombe" koje ne samo izgledaju kao muskarci nego se tako i ponasaju. Nema nikakvih komentara na njihov izgled ali se jos uvijek pominju Tamara i Irina Press ili kasnije Kornelija Ender jer su bile bile dio sistema koji se zapadu nije svidjao. Srbija je postala ili postaje dio tog novog kulturnog miljea sa "demokratskim" lebelima koji ukljucuju i komentare na racun nekoga ko nije zasticen. Sportisti moraju ostati cisti da bi divljenje prema njima imalo smisla. Ukoliko se ukljuce u licne ili politicke igre za novac ili nacionalni prestiz onda njihova dostignuca zasluzuju ismijavanje ili blaze receno zasluzenu komiku.