Podela resora u Beogradu

Beograd -- Nova većina DS-a, G17 plus, SPS i LDP-a u Beogradu je već podelila sekretarijate i javna gradska preduzeća, ali se imena ne saopštavaju.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Imajući u vidu sve probleme u funkcionisanju jednog velikog grada od 2 miliona stanovnika, pitam se koji je interes pojedinaca da rukovode odredjenim službama u tom gradu. To znači 4 godine nespavanja, crnačkog dirinčenja, gubitka zdravlja i nerava, jednom rečju svega što nikom živom ne predstavlja sladak zalogaj. Izuzev, naravno ako nema mnogo odgovornosti kako se posao obavlja i ako donosi značajnu ličnu korist. Po svemu sudeći ovo poslednje je u pitanju.
  (Lazar Špalaver, Nikšić, 21. avgust 2008 16:10)

  # Link komentara

 2. Pa gospodo, nisam siguran da pamćenje služi baš sve učesnike ove debate, pa bih zato da podsetim: LDP je osmislio, predložio, insistirao na tome da na funkcije dođu nestranačke ličnosti i na kraju je pregovorima i uspeo to da izdejstvuje. A sada vas molim za jedan eksperiment: stavite prst na čelo, duboko se zamislite i recite mi šta bi to falilo da postoji neko i u vladi Republike Srbije ko bi uradio isti taj posao. Zamislite sada da je umesto prošlog premijera Boža Đelić imao vetar u leđa LDP-a i pustite me one priče da je Čeda narkoman... to nije tačno , a još manje je važno jer nikada niko nije mogao da čuje Čedu da promoviše drogu tj da mu je to politički stav. Pa ako za trnutak ostavimo po strani Nebo, Cara Lazara, Obilića i ostale radikalsko-d ss ovske stavove i principe, ispade da je moglo da bude mnogo bolje samo da je većina malo mislila svojom glavom a ne televizorom.
  (Alexa, 21. avgust 2008 14:48)

  # Link komentara

 3. Posle Semafor koalicije na republickom nivou formirana je ova Bućkuriš koalicija u Beogradu. Zadnji koji su me razocarali, a mislio sam da nece, su ovi iz LDP koji su se ipak upecali na Dacica i SPS.
  Nema vise nevinih, svi su isti!
  (Branislav Zekic Zeka, 21. avgust 2008 14:37)

  # Link komentara

 4. Beograd je na vrlo visokom mestu na novoj tabli "Monopola",
  nadam se da će tako ostati samo u ovoj društvenoj igri...
  (Dragan, 21. avgust 2008 14:09)

  # Link komentara

 5. U poslednjih mesec dana 21 blok na Novom Beogradu je prakticno renoviran. Potpuno je sredjen, ne moz verovati, i to pricam o javnim povrsinama. I gle cuda sediste Delte je na 15 metara od 21-og bloka, i gle jos jednog cuda, lokalni C-market koji se raspadao preko noci postade MAXI sa ultra niskim cenama.
  E, ako ce Beograd da se gradi i unapredjuje kako gazda Misko peva, i ne samo on, onda izes ti takvu vlast.
  (miki, 21. avgust 2008 13:23)

  # Link komentara

 6. Navod: "svi spremni da daju doprinos, i nadam se da će svi naći neku oblast za koju su stručni" čini da mogu samo da zamislim kakvu to "stručnost" imaju partijski kandidati za mesta gde se traže stručnjaci. Užas i sramota! Rekoše i nije ih sramota.
  (SVD, 21. avgust 2008 11:40)

  # Link komentara

 7. sacuvaj me boze SPS-a
  GSP-ovac
  (sofercina, 21. avgust 2008 10:01)

  # Link komentara

 8. Stigli su do najvaznije tacke dnevnog reda ---- PODELA RESORA..Posle ovoga ce sve biti kao i pre jer ko ima interesa da uradi bilo sta za gradjane kada ce se nalaziti maximalno 4 godine na funkciji.Jedva da ce stici i sebe da "udome" za tako kratak period...
  Nasi politicari imaju jednu jedinu devizu kojom se rukovode u zivotu "Posle mene potop"
  (Igor, 21. avgust 2008 09:38)

  # Link komentara

 9. Ne znam sta treba ocekivati od iste vlasti? Novca ima vec godinama, ali gde on zavrsava?
  (Mislite o tome, 21. avgust 2008 09:38)

  # Link komentara

 10. U filmu :"Tajne veličanstvenog uma" glumac Rasel Krou kaže : "nisam valjda toliko pošten da se to graniči sa ludošću"?Ovo bi bila moja poruka za sve čistunce kojih je sudeći po svemu što se da videti i pročitati mnogo!Beograđani vi imate vlast koja će vas voditi napred !!!Šta mi POŽAREVLJANI DA RADIMO?Nas vode SRS - DSS I NAMERNO ĆU IZOSTAVITI SPS JER SE NADAM DA ĆE USKORO SHVATITI DA SU POGREŠILI!!!BLAGO VAMA BEOGRAĐANI!!!!ISKRENO!!!
  (Vladan, 21. avgust 2008 09:15)

  # Link komentara

 11. Prvo - provera porekla imovine prvog čoveka grada, pa onda svih ostalih u vlasti - da sve bude transparentno, pa posle toga - borba protiv korupcije, izgradnja obdaništa, bolnica ...
  Plašim se da ništa od toga Beograđani videti neće.
  (aca, 21. avgust 2008 09:11)

  # Link komentara

 12. Njihovi resori, naše pare, odgovornost samo stranci. Blago nama kad smo takvi da pred izbore svi nasedamo na priče o stručnosti, moralu, prinsipima,..
  (krava muzara, 21. avgust 2008 08:56)

  # Link komentara

 13. Kao sto je rekao novi gradonacelnik prioret treba da bude borba protiv korupcije i kriminala. Nadamo se samo da se to nece zavrsiti hapsenjem nekog salterskog sluzbenika koji je uzeo 100 evra da ubrza neki proces...
  (Petar, 21. avgust 2008 08:55)

  # Link komentara

 14. "Liberalno-demokratska partija će na javnim konkursima, za ona mesta za koja smo, ako tako mogu da se izrazim, izborili pravo da predložimo određena rešenja, podstavićemo te ljude da učestvuju na javnim konkursima", kaže on.

  "Ukoliko se pojave rešenja koja su bolja, kvalitetnija, to će biti na čast i nama i svim Beograđanima da takvi ljudi zauzmu te pozicije", kaže on.

  Nije šija neg je vrat! Bas me interesuje ko će "kadrovima" izaći na crtu. Ali za utehu, ima i većih gradova od Beograda i još su živi, pa ćemo valjda i mi sve ovo preživeti.
  (Cile, 21. avgust 2008 08:49)

  # Link komentara

 15. Upravljati Beogradom je izuzetno težak i odgovoran posao.Zato po meni jedini kriterijum za one koji će upravljati velikim sistemima od kojih zavisi normalan život gradjana Beograda,treba da bude stručnost i iskustvo.Po prirodi stvari tu nema mesta nikakvoj politici.Izborom nove vlasti politika je rekla svoje,sada sledi rad i samo rad i naravno rezultati.Svaki vid ostrukcije u izvršvanju gradskih funkcija direktno pogadja svakog gradjana i o tome moraju da voide računa ne samo političke stranke već i sami gradjaniBeograda,bez obzira na njihovu političku pripadnost.Čini mi se da o tim stvarima mnogi ne vode računa.A to može da bude pogubno za život u ovako velikom gradu kakav je Beograd.
  (Nenad, 21. avgust 2008 05:42)

  # Link komentara

 16. Ziveli..imaju siguran posao,dobre plate,nikakvu odgovornost.Dogovorise se oko jednog-da nama koji se dogovarasmo bude bolje.
  (Zoran, 21. avgust 2008 03:45)

  # Link komentara

 17. -" neće svesti na deobu plena među strankama"
  Da vidim i to za sve ove godine (silom prilika) praćenja politike u nas.
  -"SPS" u GSP. Da li će im i dalje smetati plavo-žuta kombinacija autobusa kao pre par godina?
  -Potrebni su mostovi, obdaništa, škole...
  Mnogo očekivanja i nada da će ova vlast raditi dosta brže i bolje nego prethodne. A nada otud što nema više usporenog DSS-a.
  Vreme će reći.
  (Srki, 21. avgust 2008 01:09)

  # Link komentara