Ptičiji grip ponovo u Nigeriji

Abudža -- Smrtonosni virus ptičjeg gripa H5N1 pojavio se na dve pijace živine u Nigeriji, saopštilo je nigerijsko ministarstvo poljoprvrede.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Poslednjih pet godina postojanja ptičijeg gripa pokazalo je da neme opravdanja masovnoj histeriji i strahu koji u nas usađuju kompetentni autoriteti. Bez namere da minmiziram problem, mislim da imamo daleko ozbiljnije pošasti i u svetu i kod nas. Dnevno od malarije u africi umire 3000 ljudi, dvostruko više dece od gladi, od AIDS-a je bolesno 20 miliona ljudi a isto toliko je već umrlo, u Srbiji svake godine ima 400 novih bolesnika od TBC itd. Treba da se bavimo prioritetima a ne problemom koji je u sveri naučne fantastike, tipa: šta ako virus mutira, ili šta ako ne...?
  (Mirko, 2. avgust 2008 06:46)

  # Link komentara

 2. Da, problem malarije je veliki, medjutim ako bi se razvio visoko patogeni virus mutacijama ovog sadasnjeg je mnogo veca potencijalna opasnost i neke procjene idu do polovine svjetske populacije, dakle 3 milijarde da bi bilo unisteno. Dok najveca potencijalna opasnost za malariju je do 3 miliona godisnje sto je daleko manje i zbog toga zabrinutost WHO zbog ovog problema nego zbog malarije iako su oba problema nedvosmisleno velika.
  (vim, 2. avgust 2008 17:41)

  # Link komentara

 3. Ispituje li neko kod nas potencijalna zarista pticijeg gripa, ispituje li mrtve ptice i slicno?
  (civijas, 1. septembar 2008 08:52)

  # Link komentara