Bogdanović: Razumevanje UNMIK-a

Priština -- UNMIK ima razumevanje za probleme srpske zajednice na Kosovu, ocenio ministar Goran Bogdanović posle sastanka sa šefom UNMIK-a.

Izvor: Beta, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Похвале за новог министра који ће данас отићи у Приштину. Сетимо се да је његов претходник десну страну Ибра видео само у Краљеву.
  (аналитичар аматер, 30. jul 2008 11:25)

  # Link komentara

 2. Bogdanovicu, Zanijer tacno zna sta i kada treba da uradi. Za svoj rad on odgovara generalnom sekretaru Ban ki Munu od koga dobija platu. Zato ne verujem da ste vi sa njim na istom zadatku. On od danas sprovodi svoj zadatak prenosenja ovlascenja sa UNMIK-a na EULEX, a vi?
  (Nijazi Kuqi, 30. jul 2008 12:36)

  # Link komentara

 3. Do kraja godine UNMIK ide kuci i ja ne znam sta se postize time sto se neke stvari odugovlace bez potrebe. Kada UNMIK ode kuci onda i srbi koji sluze u Kosovsku policiju morace da budu pod komandom MUP-a Kosova bez obzira da li rade na severu ili jug Kosova. To isto vazi i za sudije. Oni morace da postuju zakone Kosova i dobice platu od ministarstva pravde Kosova. Svako drugo resenje je nerealno i jednostavno UNMIK nema mandat da sprovede niti moze zaobilaziti Kosovske institucije. Zadnja sednica Saveta Bezbednosti posvecena Kosovu pokazuje da UNMIK jednostavno izgubio moc i nema vise nikakvu izvrsnu vlast pa je poceo proces prenosa nadleznosti na EULEKS i Kosovske institucije. Drugim recima poceo proces koji eufemisticki se zove rekonfiguracija a prakticno znaci odlazak UNMIK misije s Kosova. To znaci da u 2009 na Kosovo ostaju EULEKS i KFOR kao medjunarodne misije i naravno Kosovske institucije. Sve drugo je ilegalno i nece moci da funksionise.
  (fadil_h, 30. jul 2008 17:15)

  # Link komentara

 4. Tači smatra da šef UNMIK-a može da razgovara sa zvaničnim Beogradom samo o tehničkim pitanjima.

  Tačija kao neko nešto pita. Pogotovo na sjeveru Kosova. Zna i sam da mu je vlast do onog mosta.

  To da će se UNMIK tek tako povući nije realno. Na Kosovu je problem mnogo veći nego što je bio u BiH a tamo je UN preko OHR-a još uvijek prisutan.
  (Goran, 31. jul 2008 00:23)

  # Link komentara