Subota, 26.07.2008.

15:42

SRS: Svesrpski sabor

Radikali za utorak 29. jula u Beogradu najavili Svesrpski sabor protiv "izdajničkog i diktatorskog režima" predsednika Srbije Borisa Tadića.

Izvor: B92

SRS: Svesrpski sabor IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Jova

pre 15 godina

Ne treba zabranjivati skup i tv prenos jer ce onda oni nas optuzivati da smo isti kao Milosevic. Treba ih pustiti da se izduvaju ovako i izvicu, pa ce polako da se zaboravi na ovo. Medjutim, ako bude problema, onda ih treba sankcionisati.

ST

pre 15 godina

Elektronski mediji snose prilicnu odgovornost za popularisanje SRS uposlednje 4 godine V.K.vladavine.Niste mogli da ukljucite program,a da na nekom od njih nisu radikali.Potpuni bojkot je jedino sta oni zasluzuju.To su svojevremeno striktno sprovodili na Studiu B i B 92.Treba to ponovo uciniti.Ne zelim da ono sto sam dozivljavala ja i moja deca,sada pocnu to isto da dozivljavaju i moje unuke. Zelim da one nikada ne osete 90-te i vladavinu V.Kostunice.Nadam se da vecina nas roditelja i baka i deka misli isto tako.

zabrinut

pre 15 godina

Pobogu, zasto nas vise ne pustite da zivimo? Prekinite ta s*anja ako vam je imalo stalo do srpskog naroda. Zivot je previse kratak da bih isao na vasa mitingovanja i sranja. Da se razumemo, nisam clan niti simpatizer nijedne politicke stranke u Srbiji i sire, glasao sam za DS ali samo zato sto ih smatram najmanjim a vas najvecim zlom koje nas je posle silnih ratova moglo i jeste zadesilo.

veggen

pre 15 godina

Siroti McDonalds :(
Radikali su izgleda resili da ako Beograd nisu uzeli oni, nece nikom drugom ostaviti ista za uzimanje.
Dokle vise s tim "izdajnicima"?! Kada ce ti ljudi shvatiti da su u manjini, a demokratija sluzi volji vecine.
Protesti mozda jesu tekovina demokratije ali smo radikalske proteste i njihovu demokraticnost vec videli na delu. Izdajnicki izlozi ce opet dobiti svoje. Ako MUP ni ovaj put ne reaguje...

Igor

pre 15 godina

A mladi gospodin Andrija Mladenovic bi mogao prvo da pita svog velikog vodju i izumitelja demokratije u Srba - Vojislava Kostunicu sta on misli od protestnim setnjama, narocito o onim iz 1996-97 kada je bio jedini vodja opozicije koji je tvrdio da protest na ulici nije resenje i da se sve mora resavati u okviru sistema. Samo tada je imao realnih 2-3% na izborima. Ali nema veze doci ce opet sve na svoje.

Predsednik kucnog saveta

pre 15 godina

Predlog za trasu ove protestne setnje. Povorka sa Tomom Nikolicem na celu trebalo bi prvo da krene sa Terazija preko Brankovog mosta na N. Beograd. Onda da nastavi na auto put prema Novom Sadu. Odatle da produze na Horgos pa u Madjarsku. Onda da nastave u Ukrajinu, posle cega bi presli u Rusiju i onda dalje na istok do Mongolije. Niko ih nece dirati na tom svom protestnom putu. Idite i ne vracajte se dok se ne opametite.

Miroslav I

pre 15 godina

Niti je ovaj sabor nesto sto treba tolerisati, jer, i to je demokratija kada nesto destruktivno i mracno bude zabranjeno, niti je DSS ta partija koja moze da se poziva na tekovine demokratije. Obe ove partije ne smeju da zloupotrebljavaju demokratiju istovremeno preteci aktuelnim politicarima likvidacijom i nazivajuci ih najgorim pogrdnim imenima. Tekovina demokratije je i kada se ovim likovima zabrani okupljanje i mitingovanje. To je jedini jezik koji oni mogu da razumeju.

Jablan

pre 15 godina

Bas lepo videcemo na okupu "ozaloscenu"porodicu SRS, DSS, NS i njihovi trojanski konji odnosno profasisticka skalamerija, jos im fali samo jedan neuropsihijatar, cini mi se da se zove "g-din. Dabic".

Vesna

pre 15 godina

Samo ne znam dokle ce moji sunarodnici patriotizam i nacionalnu pripadnost izjednacavati sa zlocinima, nemirima, rusenjem... Zar nisu logicniji protesti protiv oslobadjajucih presuda Haradinaju ili Naseru Oricu... Pa zar nismo toliko puta svojim ocima videli sta se u Srebrenici sve dogodilo? Boze dragi, zar takav zlocin nema krivih...a onda se organizuju protesti i opet deca protiv dece idu, zlo mi je od one Vjerice Radete, decenijskog poslanika sa dobrom drzavnom platom, ciju decu ona zove za 29.jul? I koga sad treba napasti? Sramota

veca

pre 15 godina

Ljudi, al' od svega ovoga najlepsa je cinjenica da radikakli nisu uposte imali informacija o tome da ce biti hapsenja! Nema vise laufera !!!!

BGD

pre 15 godina

Mene samo zanima sta hoce SRS i DSS? Zakon o saradnji sa Hagom postoji. Je li oni to pozivaju gradjane pa i sve ostale politicare ukljucujuci i predsednika da krse zakon? Ovo bi bila smejurija da nije tragedija. Da li to radikali hocete gradjanski rat u Srbiji? Obzirom kako su branili srpske interese drugo ne mogu ni da ocekujem a da su nas neprijatelji branili, bolje bi bilo.

Dragan

pre 15 godina

"slobodoumnih ljudi"

Pa ovo prosto vredja.
Oni koji su nas prebijali 90-tih sad su slobodoumni ?
I jos DSS sa njima. Proklet da je dan kad su u DOS-u odlucili da stave za svog kandidata Kostunicu.

pop

pre 15 godina

Pa hajde da vidimo koliko ce te "svesrba" uspeti da dovucete na "sabor". A da ako kojim slucajem omanete, znam vadicete se na godisnje odmore.

Душан

pre 15 godina

Како то "свесрпски" сабор? Ја сам Србин, а нећу бити тамо, и знам да барем још 6 милиона Срба не жели да има везе с тим вашим скупом...
Ови комплексаши никад неће схватити да нису они Србија...

Nikola

pre 15 godina

Ukinite radikale! Sad sam se čuo sa drugaricom iz Francuske, uživa... Sad je u Briselu, sutra u Monaku. A mi od svojih mladih života imamo sankcije, inflaciju, ratove, bombardovanje, mučenje za vreme studiranja, jedva par puta (ili nikad) smo videli inostranstvo, bez svojih stanova, automobila... Ne interesuju me Karadžić i Mladić, sve ih pohapsite i pustite nas mlade da živimo!

pobeda

pre 15 godina

Tadicu, Dacicu ne ispustajte ovaj trenutak za preporod nase zemlje (vi znate sta to sve podrazumeva). Unesite mira, sigurnost i slobodu medju nase zivote. Narod Srbije ce vam vecno biti zahvalan.

domaci izdajnik i strani placenik

pre 15 godina

U Turskoj ustavni sud razmatra zabranu vladajuce stranke zbog narusavanja sekularizma, a kod nas funkcioneri najvece opozicione stranke otvoreno pozivaju na ubistvo predsednika republike i ostalih srzavnih funkcionera i nikom nista. Sramota. Mislim da je krajnje vreme da se SRS zabrani delovanje, sta vise treba da se desi...

Mita

pre 15 godina

Cudni su ovi radikali. Svoga vodju i "heroja" su ispratili u Hag sa trubacima i veseljem.
Mislili su da ce moci na tom sudu da se divlja kao u skupstini Srbije. Uverili su se da to nije moguce.
Sada su "zabrinuti i ozlojedzeni" zbog hapsenja Radovana Karadzica.
U stvari su duboko iskomplesirani zbog njihovog stalnog politickog gubitka.
Tesko im je da shvate da politika za koju se bore pripada proslosti, da su bili na vlasti kada je dovedeno do najvece patnje naroda Srbije.
Mozete voleti vlast gospodo radikali koliko hocete, ali na vlast nikada necete doci sa politikom koju vodite.

Ceca

pre 15 godina

Akademici, politicari, umetnici, narod, patriotizam, odbrana,..istina, oruzje!!!!. Ko se cudi ima kratko pamcenje a i nstavlja da osporava realnost-pocelo je tako davne 1986 kada se normalnom coveku dizala kosa na glavi od mitinga 'istine', ikonografije i pretnji svima i svakome a nema ko nije bio neprijatelj. znamo sta se posle dogadjalo pretnje sa mitinga su bila priprema nacije da se one i ostvare na terenu. A sa takvom ideologijom, praksom, recima i delima koje su usledile nikada se nije raskrstilo. Oni opet jasu...

ILIJA Drakulic, Toronto

pre 15 godina

Ma koliko da Vam se gadili ovi nesrecnici, morate ih razumeti. Oni pate od iluzije da ce, kada se skupe na gomilu, uspeti da bukom koju budu pravili ispune svoju duhovnu pustosh. A kada se, na kraju, razidju i vrate u svoje rupe i nivo adrenalina im se vrati na normalu, svest o sopstvenoj praznini ce ih boleti jos vise. Nesrecnicima je citavog zivota nametano da se identifikuju sa nekim drugim: Titom, Lenjinom, car-Ovim-ili-svetim-Onim, Dzajom, Prajom, Piksetom, ili nekim "junakom" najnovije srpske istorije stvarane u redakcijama "Politike" i RTS, a nikako sa samima sobom i svojim najblizima. U njihovom slucaju dragucije i ne moze da bude. Medjutim, zato postoji drzava i njeni organi da drustvo zastite od onih koji ni sebe ni druge ne mogu da zastite od sopstvene nistavnosti. Zato, na kraju, toliko i brine cinjenica da policija nije intervenisala kada je nekoliko huligana sutiralo novinara, iako se to odigravalo pred njihovim nosevima. Mozda to i nije bio samo incident nego narocito upakovana poruka za "nekog" ili "neke".

Analiticar

pre 15 godina

Ne secam se da su u hrvatskoj i Bosni politicari, umetnici, akademija, narod, sve ono sto predstavlja politku (cak i opozicionu) imale ovakve proteste kada su se njihovi predavali ili hapsili. razlika za analizu...

Milica Bg

pre 15 godina

Ja bih pre rekla Svesrpska Katastrofa i nadam se da ce nekako uspeti da se 'lociraju' ti huligani. MUP bi ovoga puta morao da bude spreman da ako vec ne smeju da ih zabrane (sto mi bas i nije normalno s obzirom na ideje koje sire) ono makar da posle ne bude 'nismo znali da ce biti nereda'. Bilo bi apsolutno nedopustivo da dodje do 'propusta' koji ce omoguciti jos ugrozenih zivota i jos rusenja naseg divnog grada. Apelujem na prave slobodoljupce, neka se tome stane na put!!!

Shpiro

pre 15 godina

Učešće DSS-a na ovom "protestu" je urnebesno, zato što je DSS UČESTVOVAO U PRAVLJENJU I IZGLASAVANJU ZAKONA O SARADNJI SA HAŠKIM TRIBUNALOM! To što ga posle nisu poštovali i pozivali na dobrovoljne predaje, druga je priča.

Aleksandar

pre 15 godina

Svi koji nisu iskoristili priliku, pravo i lopovsku obavezu da obnove svoju odecu i obucu, mogu to uciniti sledecom prilikom 29. jula na modnom skupu: Radovan za patike!
Buticima i restoranima brze hrane u centru toplo preporucujem da odu na prevremeni kolektivni godisnji odmor, robu da vrate u magacine a prostorije da opletu kamerama.

Milan

pre 15 godina

Predlazem da se u ponedeljak ambasadori SAD-a, Holandije, Hrvatske, Albanije, Nemacke i Velike Britanije privremeno isele iz grada.
Takodje predlazem da B92 pojaca obezbedjenje oko svoje zgrade.

Poslednji put kad je SRS uz podrsku DSS-a organizovao "mirne" proteste, svi smo videli sta se desilo, stoga sada mozemo svrishodno da postupimo.


RADOVAN ZA PATIKE

charlie

pre 15 godina

Ovi "slobodoumni ljudi" protestuju jer je uhapsen masovni ubica. Ha, pa svaki kriminalac koji robija u zatvoru je isti, ako ne i veci postovalac slobode. Trebalo bi ih sve osloboditi jer su slobodoljubivi i Srbi. Zasto samo baba vracaru dr Dabu?

Vojvodina

pre 15 godina

Molim vas kakav je to svesrpski sabor pod kojim se krije lazni radikalski i dss-ovski patriotizam!!!! Jos im fali samo moleban za Karadzica pa da ludilo bude kompletno. Ako Karadzic nije kriv, sto se nije dobrovoljno predao i dokazao svoju nevinost?!!! Trebao je da se ugleda na gospođu Plavsic, koja se sama predala da sude njoj a ne njenom narodu. Ona znaci nije heroj dok ovaj beli mag koji se krio 13 godina on je srpska junacina?!!! Izvinte me, ali je to stvarno ne mogu da razumem.

Vladimir

pre 15 godina

Sramota je koliko ovi ljudi stete Srbiji i nasem ugledu u inostranstvu. Oni nisu za glavni grad Srbije. Jedino im nered prija. Ovo je veoma deprimirajuce...

(Vlast)a

pre 15 godina

Ako ima imalo mozga i pameti, ovo treba zabraniti zbog opste bezbednosti ali i zato sto je ista grupa organizatora i "mirotvoraca"napravila haos i sramotu ovom gradu braneci Kosovo, a stetu placamo mi a ne oni.
Nije problem da li cemo izgubiti od ove besne i besprizorne ordije, ali ne zelim da placam racune koje oni nekaznjeno prave. U svakom slucaju i Karadzica i advokata mu, poslati najkasnije u sledeca dva dana u Hag.To nece umanjiti njihov gnev, ali ce nama biti bar jedan teret manje.

Nada

pre 15 godina

Prvo: "sabor" kao i TACNU, KONKRETNU TRASU (setnje?)organizator (SRS) MORA da prijavi, odnosno da TRAZI DOZVOLU, a MUP Beograda ODLUCUJE da li ce je dati i na kojoj lokaciji. Drugo: Za SAV vendalizam MORA da bude odgovoran ORGANIZATOR i da za to SNOSI SVE TROSKOVE (o nedaj Boze povredjenima, ne zelim ni da mislim). Trece, meni najvaznije (izvinite za moj egoizam): BOZE POMOZI (ili MUP-e) DA SE OVAJ CIRKUS (setnje, sabori, mitinzi,...) zavrse do kraja sledece nedelje, jer tada dolazim u MOJ grad i zelim da uzivam u njemu. Inace ja sebe smatram PATRIOTOM, jer volim svoju zemlju, iako se u njoj desvaju stvari od kojih mi se dize kosa na glavi.

bezimena

pre 15 godina

Ako do utorka ne bude zabranjen rad SRS treba ih onemogućiti, kao i sve druge, da bilo kakvo okupljanje prave u centru grada, šetnje takodje, jer se time ometa saobraćaj, koji je od vitalnog značaja za grad od 2 mil. ljudi, i ugrožava bezbednost gradjana Beograda, i ne samo njih, što smo već videli u februaru o.g.

Neka ih MUP obezbedjuje na Ušću ili Avali, pa neka tamo mitinguju do mile volje!

pedja

pre 15 godina

Da li vi gospodine Sarovicu mislite da su vise od 50% glasaca vladajuce vecine plus glasaca LDP-a izdajnici? Ako tako mislite, a vase misljenje se bas i ne ceni u Srbiji, onda ste u gadnom problemu

Milan

pre 15 godina

Predlazem da se u ponedeljak ambasadori SAD-a, Holandije, Hrvatske, Albanije, Nemacke i Velike Britanije privremeno isele iz grada.
Takodje predlazem da B92 pojaca obezbedjenje oko svoje zgrade.

Poslednji put kad je SRS uz podrsku DSS-a organizovao "mirne" proteste, svi smo videli sta se desilo, stoga sada mozemo svrishodno da postupimo.


RADOVAN ZA PATIKE

Nada

pre 15 godina

Prvo: "sabor" kao i TACNU, KONKRETNU TRASU (setnje?)organizator (SRS) MORA da prijavi, odnosno da TRAZI DOZVOLU, a MUP Beograda ODLUCUJE da li ce je dati i na kojoj lokaciji. Drugo: Za SAV vendalizam MORA da bude odgovoran ORGANIZATOR i da za to SNOSI SVE TROSKOVE (o nedaj Boze povredjenima, ne zelim ni da mislim). Trece, meni najvaznije (izvinite za moj egoizam): BOZE POMOZI (ili MUP-e) DA SE OVAJ CIRKUS (setnje, sabori, mitinzi,...) zavrse do kraja sledece nedelje, jer tada dolazim u MOJ grad i zelim da uzivam u njemu. Inace ja sebe smatram PATRIOTOM, jer volim svoju zemlju, iako se u njoj desvaju stvari od kojih mi se dize kosa na glavi.

Aleksandar

pre 15 godina

Svi koji nisu iskoristili priliku, pravo i lopovsku obavezu da obnove svoju odecu i obucu, mogu to uciniti sledecom prilikom 29. jula na modnom skupu: Radovan za patike!
Buticima i restoranima brze hrane u centru toplo preporucujem da odu na prevremeni kolektivni godisnji odmor, robu da vrate u magacine a prostorije da opletu kamerama.

bezimena

pre 15 godina

Ako do utorka ne bude zabranjen rad SRS treba ih onemogućiti, kao i sve druge, da bilo kakvo okupljanje prave u centru grada, šetnje takodje, jer se time ometa saobraćaj, koji je od vitalnog značaja za grad od 2 mil. ljudi, i ugrožava bezbednost gradjana Beograda, i ne samo njih, što smo već videli u februaru o.g.

Neka ih MUP obezbedjuje na Ušću ili Avali, pa neka tamo mitinguju do mile volje!

pedja

pre 15 godina

Da li vi gospodine Sarovicu mislite da su vise od 50% glasaca vladajuce vecine plus glasaca LDP-a izdajnici? Ako tako mislite, a vase misljenje se bas i ne ceni u Srbiji, onda ste u gadnom problemu

Vojvodina

pre 15 godina

Molim vas kakav je to svesrpski sabor pod kojim se krije lazni radikalski i dss-ovski patriotizam!!!! Jos im fali samo moleban za Karadzica pa da ludilo bude kompletno. Ako Karadzic nije kriv, sto se nije dobrovoljno predao i dokazao svoju nevinost?!!! Trebao je da se ugleda na gospođu Plavsic, koja se sama predala da sude njoj a ne njenom narodu. Ona znaci nije heroj dok ovaj beli mag koji se krio 13 godina on je srpska junacina?!!! Izvinte me, ali je to stvarno ne mogu da razumem.

Mita

pre 15 godina

Cudni su ovi radikali. Svoga vodju i "heroja" su ispratili u Hag sa trubacima i veseljem.
Mislili su da ce moci na tom sudu da se divlja kao u skupstini Srbije. Uverili su se da to nije moguce.
Sada su "zabrinuti i ozlojedzeni" zbog hapsenja Radovana Karadzica.
U stvari su duboko iskomplesirani zbog njihovog stalnog politickog gubitka.
Tesko im je da shvate da politika za koju se bore pripada proslosti, da su bili na vlasti kada je dovedeno do najvece patnje naroda Srbije.
Mozete voleti vlast gospodo radikali koliko hocete, ali na vlast nikada necete doci sa politikom koju vodite.

Shpiro

pre 15 godina

Učešće DSS-a na ovom "protestu" je urnebesno, zato što je DSS UČESTVOVAO U PRAVLJENJU I IZGLASAVANJU ZAKONA O SARADNJI SA HAŠKIM TRIBUNALOM! To što ga posle nisu poštovali i pozivali na dobrovoljne predaje, druga je priča.

domaci izdajnik i strani placenik

pre 15 godina

U Turskoj ustavni sud razmatra zabranu vladajuce stranke zbog narusavanja sekularizma, a kod nas funkcioneri najvece opozicione stranke otvoreno pozivaju na ubistvo predsednika republike i ostalih srzavnih funkcionera i nikom nista. Sramota. Mislim da je krajnje vreme da se SRS zabrani delovanje, sta vise treba da se desi...

ILIJA Drakulic, Toronto

pre 15 godina

Ma koliko da Vam se gadili ovi nesrecnici, morate ih razumeti. Oni pate od iluzije da ce, kada se skupe na gomilu, uspeti da bukom koju budu pravili ispune svoju duhovnu pustosh. A kada se, na kraju, razidju i vrate u svoje rupe i nivo adrenalina im se vrati na normalu, svest o sopstvenoj praznini ce ih boleti jos vise. Nesrecnicima je citavog zivota nametano da se identifikuju sa nekim drugim: Titom, Lenjinom, car-Ovim-ili-svetim-Onim, Dzajom, Prajom, Piksetom, ili nekim "junakom" najnovije srpske istorije stvarane u redakcijama "Politike" i RTS, a nikako sa samima sobom i svojim najblizima. U njihovom slucaju dragucije i ne moze da bude. Medjutim, zato postoji drzava i njeni organi da drustvo zastite od onih koji ni sebe ni druge ne mogu da zastite od sopstvene nistavnosti. Zato, na kraju, toliko i brine cinjenica da policija nije intervenisala kada je nekoliko huligana sutiralo novinara, iako se to odigravalo pred njihovim nosevima. Mozda to i nije bio samo incident nego narocito upakovana poruka za "nekog" ili "neke".

(Vlast)a

pre 15 godina

Ako ima imalo mozga i pameti, ovo treba zabraniti zbog opste bezbednosti ali i zato sto je ista grupa organizatora i "mirotvoraca"napravila haos i sramotu ovom gradu braneci Kosovo, a stetu placamo mi a ne oni.
Nije problem da li cemo izgubiti od ove besne i besprizorne ordije, ali ne zelim da placam racune koje oni nekaznjeno prave. U svakom slucaju i Karadzica i advokata mu, poslati najkasnije u sledeca dva dana u Hag.To nece umanjiti njihov gnev, ali ce nama biti bar jedan teret manje.

charlie

pre 15 godina

Ovi "slobodoumni ljudi" protestuju jer je uhapsen masovni ubica. Ha, pa svaki kriminalac koji robija u zatvoru je isti, ako ne i veci postovalac slobode. Trebalo bi ih sve osloboditi jer su slobodoljubivi i Srbi. Zasto samo baba vracaru dr Dabu?

Predsednik kucnog saveta

pre 15 godina

Predlog za trasu ove protestne setnje. Povorka sa Tomom Nikolicem na celu trebalo bi prvo da krene sa Terazija preko Brankovog mosta na N. Beograd. Onda da nastavi na auto put prema Novom Sadu. Odatle da produze na Horgos pa u Madjarsku. Onda da nastave u Ukrajinu, posle cega bi presli u Rusiju i onda dalje na istok do Mongolije. Niko ih nece dirati na tom svom protestnom putu. Idite i ne vracajte se dok se ne opametite.

Vladimir

pre 15 godina

Sramota je koliko ovi ljudi stete Srbiji i nasem ugledu u inostranstvu. Oni nisu za glavni grad Srbije. Jedino im nered prija. Ovo je veoma deprimirajuce...

Nikola

pre 15 godina

Ukinite radikale! Sad sam se čuo sa drugaricom iz Francuske, uživa... Sad je u Briselu, sutra u Monaku. A mi od svojih mladih života imamo sankcije, inflaciju, ratove, bombardovanje, mučenje za vreme studiranja, jedva par puta (ili nikad) smo videli inostranstvo, bez svojih stanova, automobila... Ne interesuju me Karadžić i Mladić, sve ih pohapsite i pustite nas mlade da živimo!

pobeda

pre 15 godina

Tadicu, Dacicu ne ispustajte ovaj trenutak za preporod nase zemlje (vi znate sta to sve podrazumeva). Unesite mira, sigurnost i slobodu medju nase zivote. Narod Srbije ce vam vecno biti zahvalan.

Milica Bg

pre 15 godina

Ja bih pre rekla Svesrpska Katastrofa i nadam se da ce nekako uspeti da se 'lociraju' ti huligani. MUP bi ovoga puta morao da bude spreman da ako vec ne smeju da ih zabrane (sto mi bas i nije normalno s obzirom na ideje koje sire) ono makar da posle ne bude 'nismo znali da ce biti nereda'. Bilo bi apsolutno nedopustivo da dodje do 'propusta' koji ce omoguciti jos ugrozenih zivota i jos rusenja naseg divnog grada. Apelujem na prave slobodoljupce, neka se tome stane na put!!!

Душан

pre 15 godina

Како то "свесрпски" сабор? Ја сам Србин, а нећу бити тамо, и знам да барем још 6 милиона Срба не жели да има везе с тим вашим скупом...
Ови комплексаши никад неће схватити да нису они Србија...

veca

pre 15 godina

Ljudi, al' od svega ovoga najlepsa je cinjenica da radikakli nisu uposte imali informacija o tome da ce biti hapsenja! Nema vise laufera !!!!

Ceca

pre 15 godina

Akademici, politicari, umetnici, narod, patriotizam, odbrana,..istina, oruzje!!!!. Ko se cudi ima kratko pamcenje a i nstavlja da osporava realnost-pocelo je tako davne 1986 kada se normalnom coveku dizala kosa na glavi od mitinga 'istine', ikonografije i pretnji svima i svakome a nema ko nije bio neprijatelj. znamo sta se posle dogadjalo pretnje sa mitinga su bila priprema nacije da se one i ostvare na terenu. A sa takvom ideologijom, praksom, recima i delima koje su usledile nikada se nije raskrstilo. Oni opet jasu...

Analiticar

pre 15 godina

Ne secam se da su u hrvatskoj i Bosni politicari, umetnici, akademija, narod, sve ono sto predstavlja politku (cak i opozicionu) imale ovakve proteste kada su se njihovi predavali ili hapsili. razlika za analizu...

Vesna

pre 15 godina

Samo ne znam dokle ce moji sunarodnici patriotizam i nacionalnu pripadnost izjednacavati sa zlocinima, nemirima, rusenjem... Zar nisu logicniji protesti protiv oslobadjajucih presuda Haradinaju ili Naseru Oricu... Pa zar nismo toliko puta svojim ocima videli sta se u Srebrenici sve dogodilo? Boze dragi, zar takav zlocin nema krivih...a onda se organizuju protesti i opet deca protiv dece idu, zlo mi je od one Vjerice Radete, decenijskog poslanika sa dobrom drzavnom platom, ciju decu ona zove za 29.jul? I koga sad treba napasti? Sramota

Jablan

pre 15 godina

Bas lepo videcemo na okupu "ozaloscenu"porodicu SRS, DSS, NS i njihovi trojanski konji odnosno profasisticka skalamerija, jos im fali samo jedan neuropsihijatar, cini mi se da se zove "g-din. Dabic".

Igor

pre 15 godina

A mladi gospodin Andrija Mladenovic bi mogao prvo da pita svog velikog vodju i izumitelja demokratije u Srba - Vojislava Kostunicu sta on misli od protestnim setnjama, narocito o onim iz 1996-97 kada je bio jedini vodja opozicije koji je tvrdio da protest na ulici nije resenje i da se sve mora resavati u okviru sistema. Samo tada je imao realnih 2-3% na izborima. Ali nema veze doci ce opet sve na svoje.

pop

pre 15 godina

Pa hajde da vidimo koliko ce te "svesrba" uspeti da dovucete na "sabor". A da ako kojim slucajem omanete, znam vadicete se na godisnje odmore.

BGD

pre 15 godina

Mene samo zanima sta hoce SRS i DSS? Zakon o saradnji sa Hagom postoji. Je li oni to pozivaju gradjane pa i sve ostale politicare ukljucujuci i predsednika da krse zakon? Ovo bi bila smejurija da nije tragedija. Da li to radikali hocete gradjanski rat u Srbiji? Obzirom kako su branili srpske interese drugo ne mogu ni da ocekujem a da su nas neprijatelji branili, bolje bi bilo.

Dragan

pre 15 godina

"slobodoumnih ljudi"

Pa ovo prosto vredja.
Oni koji su nas prebijali 90-tih sad su slobodoumni ?
I jos DSS sa njima. Proklet da je dan kad su u DOS-u odlucili da stave za svog kandidata Kostunicu.

veggen

pre 15 godina

Siroti McDonalds :(
Radikali su izgleda resili da ako Beograd nisu uzeli oni, nece nikom drugom ostaviti ista za uzimanje.
Dokle vise s tim "izdajnicima"?! Kada ce ti ljudi shvatiti da su u manjini, a demokratija sluzi volji vecine.
Protesti mozda jesu tekovina demokratije ali smo radikalske proteste i njihovu demokraticnost vec videli na delu. Izdajnicki izlozi ce opet dobiti svoje. Ako MUP ni ovaj put ne reaguje...

Miroslav I

pre 15 godina

Niti je ovaj sabor nesto sto treba tolerisati, jer, i to je demokratija kada nesto destruktivno i mracno bude zabranjeno, niti je DSS ta partija koja moze da se poziva na tekovine demokratije. Obe ove partije ne smeju da zloupotrebljavaju demokratiju istovremeno preteci aktuelnim politicarima likvidacijom i nazivajuci ih najgorim pogrdnim imenima. Tekovina demokratije je i kada se ovim likovima zabrani okupljanje i mitingovanje. To je jedini jezik koji oni mogu da razumeju.

Jova

pre 15 godina

Ne treba zabranjivati skup i tv prenos jer ce onda oni nas optuzivati da smo isti kao Milosevic. Treba ih pustiti da se izduvaju ovako i izvicu, pa ce polako da se zaboravi na ovo. Medjutim, ako bude problema, onda ih treba sankcionisati.

zabrinut

pre 15 godina

Pobogu, zasto nas vise ne pustite da zivimo? Prekinite ta s*anja ako vam je imalo stalo do srpskog naroda. Zivot je previse kratak da bih isao na vasa mitingovanja i sranja. Da se razumemo, nisam clan niti simpatizer nijedne politicke stranke u Srbiji i sire, glasao sam za DS ali samo zato sto ih smatram najmanjim a vas najvecim zlom koje nas je posle silnih ratova moglo i jeste zadesilo.

ST

pre 15 godina

Elektronski mediji snose prilicnu odgovornost za popularisanje SRS uposlednje 4 godine V.K.vladavine.Niste mogli da ukljucite program,a da na nekom od njih nisu radikali.Potpuni bojkot je jedino sta oni zasluzuju.To su svojevremeno striktno sprovodili na Studiu B i B 92.Treba to ponovo uciniti.Ne zelim da ono sto sam dozivljavala ja i moja deca,sada pocnu to isto da dozivljavaju i moje unuke. Zelim da one nikada ne osete 90-te i vladavinu V.Kostunice.Nadam se da vecina nas roditelja i baka i deka misli isto tako.

bezimena

pre 15 godina

Ako do utorka ne bude zabranjen rad SRS treba ih onemogućiti, kao i sve druge, da bilo kakvo okupljanje prave u centru grada, šetnje takodje, jer se time ometa saobraćaj, koji je od vitalnog značaja za grad od 2 mil. ljudi, i ugrožava bezbednost gradjana Beograda, i ne samo njih, što smo već videli u februaru o.g.

Neka ih MUP obezbedjuje na Ušću ili Avali, pa neka tamo mitinguju do mile volje!

Milan

pre 15 godina

Predlazem da se u ponedeljak ambasadori SAD-a, Holandije, Hrvatske, Albanije, Nemacke i Velike Britanije privremeno isele iz grada.
Takodje predlazem da B92 pojaca obezbedjenje oko svoje zgrade.

Poslednji put kad je SRS uz podrsku DSS-a organizovao "mirne" proteste, svi smo videli sta se desilo, stoga sada mozemo svrishodno da postupimo.


RADOVAN ZA PATIKE

pedja

pre 15 godina

Da li vi gospodine Sarovicu mislite da su vise od 50% glasaca vladajuce vecine plus glasaca LDP-a izdajnici? Ako tako mislite, a vase misljenje se bas i ne ceni u Srbiji, onda ste u gadnom problemu

Nada

pre 15 godina

Prvo: "sabor" kao i TACNU, KONKRETNU TRASU (setnje?)organizator (SRS) MORA da prijavi, odnosno da TRAZI DOZVOLU, a MUP Beograda ODLUCUJE da li ce je dati i na kojoj lokaciji. Drugo: Za SAV vendalizam MORA da bude odgovoran ORGANIZATOR i da za to SNOSI SVE TROSKOVE (o nedaj Boze povredjenima, ne zelim ni da mislim). Trece, meni najvaznije (izvinite za moj egoizam): BOZE POMOZI (ili MUP-e) DA SE OVAJ CIRKUS (setnje, sabori, mitinzi,...) zavrse do kraja sledece nedelje, jer tada dolazim u MOJ grad i zelim da uzivam u njemu. Inace ja sebe smatram PATRIOTOM, jer volim svoju zemlju, iako se u njoj desvaju stvari od kojih mi se dize kosa na glavi.

Vladimir

pre 15 godina

Sramota je koliko ovi ljudi stete Srbiji i nasem ugledu u inostranstvu. Oni nisu za glavni grad Srbije. Jedino im nered prija. Ovo je veoma deprimirajuce...

(Vlast)a

pre 15 godina

Ako ima imalo mozga i pameti, ovo treba zabraniti zbog opste bezbednosti ali i zato sto je ista grupa organizatora i "mirotvoraca"napravila haos i sramotu ovom gradu braneci Kosovo, a stetu placamo mi a ne oni.
Nije problem da li cemo izgubiti od ove besne i besprizorne ordije, ali ne zelim da placam racune koje oni nekaznjeno prave. U svakom slucaju i Karadzica i advokata mu, poslati najkasnije u sledeca dva dana u Hag.To nece umanjiti njihov gnev, ali ce nama biti bar jedan teret manje.

Vojvodina

pre 15 godina

Molim vas kakav je to svesrpski sabor pod kojim se krije lazni radikalski i dss-ovski patriotizam!!!! Jos im fali samo moleban za Karadzica pa da ludilo bude kompletno. Ako Karadzic nije kriv, sto se nije dobrovoljno predao i dokazao svoju nevinost?!!! Trebao je da se ugleda na gospođu Plavsic, koja se sama predala da sude njoj a ne njenom narodu. Ona znaci nije heroj dok ovaj beli mag koji se krio 13 godina on je srpska junacina?!!! Izvinte me, ali je to stvarno ne mogu da razumem.

charlie

pre 15 godina

Ovi "slobodoumni ljudi" protestuju jer je uhapsen masovni ubica. Ha, pa svaki kriminalac koji robija u zatvoru je isti, ako ne i veci postovalac slobode. Trebalo bi ih sve osloboditi jer su slobodoljubivi i Srbi. Zasto samo baba vracaru dr Dabu?

Shpiro

pre 15 godina

Učešće DSS-a na ovom "protestu" je urnebesno, zato što je DSS UČESTVOVAO U PRAVLJENJU I IZGLASAVANJU ZAKONA O SARADNJI SA HAŠKIM TRIBUNALOM! To što ga posle nisu poštovali i pozivali na dobrovoljne predaje, druga je priča.

Aleksandar

pre 15 godina

Svi koji nisu iskoristili priliku, pravo i lopovsku obavezu da obnove svoju odecu i obucu, mogu to uciniti sledecom prilikom 29. jula na modnom skupu: Radovan za patike!
Buticima i restoranima brze hrane u centru toplo preporucujem da odu na prevremeni kolektivni godisnji odmor, robu da vrate u magacine a prostorije da opletu kamerama.

domaci izdajnik i strani placenik

pre 15 godina

U Turskoj ustavni sud razmatra zabranu vladajuce stranke zbog narusavanja sekularizma, a kod nas funkcioneri najvece opozicione stranke otvoreno pozivaju na ubistvo predsednika republike i ostalih srzavnih funkcionera i nikom nista. Sramota. Mislim da je krajnje vreme da se SRS zabrani delovanje, sta vise treba da se desi...

Ceca

pre 15 godina

Akademici, politicari, umetnici, narod, patriotizam, odbrana,..istina, oruzje!!!!. Ko se cudi ima kratko pamcenje a i nstavlja da osporava realnost-pocelo je tako davne 1986 kada se normalnom coveku dizala kosa na glavi od mitinga 'istine', ikonografije i pretnji svima i svakome a nema ko nije bio neprijatelj. znamo sta se posle dogadjalo pretnje sa mitinga su bila priprema nacije da se one i ostvare na terenu. A sa takvom ideologijom, praksom, recima i delima koje su usledile nikada se nije raskrstilo. Oni opet jasu...

Analiticar

pre 15 godina

Ne secam se da su u hrvatskoj i Bosni politicari, umetnici, akademija, narod, sve ono sto predstavlja politku (cak i opozicionu) imale ovakve proteste kada su se njihovi predavali ili hapsili. razlika za analizu...

Milica Bg

pre 15 godina

Ja bih pre rekla Svesrpska Katastrofa i nadam se da ce nekako uspeti da se 'lociraju' ti huligani. MUP bi ovoga puta morao da bude spreman da ako vec ne smeju da ih zabrane (sto mi bas i nije normalno s obzirom na ideje koje sire) ono makar da posle ne bude 'nismo znali da ce biti nereda'. Bilo bi apsolutno nedopustivo da dodje do 'propusta' koji ce omoguciti jos ugrozenih zivota i jos rusenja naseg divnog grada. Apelujem na prave slobodoljupce, neka se tome stane na put!!!

ILIJA Drakulic, Toronto

pre 15 godina

Ma koliko da Vam se gadili ovi nesrecnici, morate ih razumeti. Oni pate od iluzije da ce, kada se skupe na gomilu, uspeti da bukom koju budu pravili ispune svoju duhovnu pustosh. A kada se, na kraju, razidju i vrate u svoje rupe i nivo adrenalina im se vrati na normalu, svest o sopstvenoj praznini ce ih boleti jos vise. Nesrecnicima je citavog zivota nametano da se identifikuju sa nekim drugim: Titom, Lenjinom, car-Ovim-ili-svetim-Onim, Dzajom, Prajom, Piksetom, ili nekim "junakom" najnovije srpske istorije stvarane u redakcijama "Politike" i RTS, a nikako sa samima sobom i svojim najblizima. U njihovom slucaju dragucije i ne moze da bude. Medjutim, zato postoji drzava i njeni organi da drustvo zastite od onih koji ni sebe ni druge ne mogu da zastite od sopstvene nistavnosti. Zato, na kraju, toliko i brine cinjenica da policija nije intervenisala kada je nekoliko huligana sutiralo novinara, iako se to odigravalo pred njihovim nosevima. Mozda to i nije bio samo incident nego narocito upakovana poruka za "nekog" ili "neke".

Mita

pre 15 godina

Cudni su ovi radikali. Svoga vodju i "heroja" su ispratili u Hag sa trubacima i veseljem.
Mislili su da ce moci na tom sudu da se divlja kao u skupstini Srbije. Uverili su se da to nije moguce.
Sada su "zabrinuti i ozlojedzeni" zbog hapsenja Radovana Karadzica.
U stvari su duboko iskomplesirani zbog njihovog stalnog politickog gubitka.
Tesko im je da shvate da politika za koju se bore pripada proslosti, da su bili na vlasti kada je dovedeno do najvece patnje naroda Srbije.
Mozete voleti vlast gospodo radikali koliko hocete, ali na vlast nikada necete doci sa politikom koju vodite.

pobeda

pre 15 godina

Tadicu, Dacicu ne ispustajte ovaj trenutak za preporod nase zemlje (vi znate sta to sve podrazumeva). Unesite mira, sigurnost i slobodu medju nase zivote. Narod Srbije ce vam vecno biti zahvalan.

Душан

pre 15 godina

Како то "свесрпски" сабор? Ја сам Србин, а нећу бити тамо, и знам да барем још 6 милиона Срба не жели да има везе с тим вашим скупом...
Ови комплексаши никад неће схватити да нису они Србија...

Nikola

pre 15 godina

Ukinite radikale! Sad sam se čuo sa drugaricom iz Francuske, uživa... Sad je u Briselu, sutra u Monaku. A mi od svojih mladih života imamo sankcije, inflaciju, ratove, bombardovanje, mučenje za vreme studiranja, jedva par puta (ili nikad) smo videli inostranstvo, bez svojih stanova, automobila... Ne interesuju me Karadžić i Mladić, sve ih pohapsite i pustite nas mlade da živimo!

pop

pre 15 godina

Pa hajde da vidimo koliko ce te "svesrba" uspeti da dovucete na "sabor". A da ako kojim slucajem omanete, znam vadicete se na godisnje odmore.

BGD

pre 15 godina

Mene samo zanima sta hoce SRS i DSS? Zakon o saradnji sa Hagom postoji. Je li oni to pozivaju gradjane pa i sve ostale politicare ukljucujuci i predsednika da krse zakon? Ovo bi bila smejurija da nije tragedija. Da li to radikali hocete gradjanski rat u Srbiji? Obzirom kako su branili srpske interese drugo ne mogu ni da ocekujem a da su nas neprijatelji branili, bolje bi bilo.

Dragan

pre 15 godina

"slobodoumnih ljudi"

Pa ovo prosto vredja.
Oni koji su nas prebijali 90-tih sad su slobodoumni ?
I jos DSS sa njima. Proklet da je dan kad su u DOS-u odlucili da stave za svog kandidata Kostunicu.

veca

pre 15 godina

Ljudi, al' od svega ovoga najlepsa je cinjenica da radikakli nisu uposte imali informacija o tome da ce biti hapsenja! Nema vise laufera !!!!

Jablan

pre 15 godina

Bas lepo videcemo na okupu "ozaloscenu"porodicu SRS, DSS, NS i njihovi trojanski konji odnosno profasisticka skalamerija, jos im fali samo jedan neuropsihijatar, cini mi se da se zove "g-din. Dabic".

Vesna

pre 15 godina

Samo ne znam dokle ce moji sunarodnici patriotizam i nacionalnu pripadnost izjednacavati sa zlocinima, nemirima, rusenjem... Zar nisu logicniji protesti protiv oslobadjajucih presuda Haradinaju ili Naseru Oricu... Pa zar nismo toliko puta svojim ocima videli sta se u Srebrenici sve dogodilo? Boze dragi, zar takav zlocin nema krivih...a onda se organizuju protesti i opet deca protiv dece idu, zlo mi je od one Vjerice Radete, decenijskog poslanika sa dobrom drzavnom platom, ciju decu ona zove za 29.jul? I koga sad treba napasti? Sramota

Predsednik kucnog saveta

pre 15 godina

Predlog za trasu ove protestne setnje. Povorka sa Tomom Nikolicem na celu trebalo bi prvo da krene sa Terazija preko Brankovog mosta na N. Beograd. Onda da nastavi na auto put prema Novom Sadu. Odatle da produze na Horgos pa u Madjarsku. Onda da nastave u Ukrajinu, posle cega bi presli u Rusiju i onda dalje na istok do Mongolije. Niko ih nece dirati na tom svom protestnom putu. Idite i ne vracajte se dok se ne opametite.

Miroslav I

pre 15 godina

Niti je ovaj sabor nesto sto treba tolerisati, jer, i to je demokratija kada nesto destruktivno i mracno bude zabranjeno, niti je DSS ta partija koja moze da se poziva na tekovine demokratije. Obe ove partije ne smeju da zloupotrebljavaju demokratiju istovremeno preteci aktuelnim politicarima likvidacijom i nazivajuci ih najgorim pogrdnim imenima. Tekovina demokratije je i kada se ovim likovima zabrani okupljanje i mitingovanje. To je jedini jezik koji oni mogu da razumeju.

Igor

pre 15 godina

A mladi gospodin Andrija Mladenovic bi mogao prvo da pita svog velikog vodju i izumitelja demokratije u Srba - Vojislava Kostunicu sta on misli od protestnim setnjama, narocito o onim iz 1996-97 kada je bio jedini vodja opozicije koji je tvrdio da protest na ulici nije resenje i da se sve mora resavati u okviru sistema. Samo tada je imao realnih 2-3% na izborima. Ali nema veze doci ce opet sve na svoje.

veggen

pre 15 godina

Siroti McDonalds :(
Radikali su izgleda resili da ako Beograd nisu uzeli oni, nece nikom drugom ostaviti ista za uzimanje.
Dokle vise s tim "izdajnicima"?! Kada ce ti ljudi shvatiti da su u manjini, a demokratija sluzi volji vecine.
Protesti mozda jesu tekovina demokratije ali smo radikalske proteste i njihovu demokraticnost vec videli na delu. Izdajnicki izlozi ce opet dobiti svoje. Ako MUP ni ovaj put ne reaguje...

zabrinut

pre 15 godina

Pobogu, zasto nas vise ne pustite da zivimo? Prekinite ta s*anja ako vam je imalo stalo do srpskog naroda. Zivot je previse kratak da bih isao na vasa mitingovanja i sranja. Da se razumemo, nisam clan niti simpatizer nijedne politicke stranke u Srbiji i sire, glasao sam za DS ali samo zato sto ih smatram najmanjim a vas najvecim zlom koje nas je posle silnih ratova moglo i jeste zadesilo.

ST

pre 15 godina

Elektronski mediji snose prilicnu odgovornost za popularisanje SRS uposlednje 4 godine V.K.vladavine.Niste mogli da ukljucite program,a da na nekom od njih nisu radikali.Potpuni bojkot je jedino sta oni zasluzuju.To su svojevremeno striktno sprovodili na Studiu B i B 92.Treba to ponovo uciniti.Ne zelim da ono sto sam dozivljavala ja i moja deca,sada pocnu to isto da dozivljavaju i moje unuke. Zelim da one nikada ne osete 90-te i vladavinu V.Kostunice.Nadam se da vecina nas roditelja i baka i deka misli isto tako.

Jova

pre 15 godina

Ne treba zabranjivati skup i tv prenos jer ce onda oni nas optuzivati da smo isti kao Milosevic. Treba ih pustiti da se izduvaju ovako i izvicu, pa ce polako da se zaboravi na ovo. Medjutim, ako bude problema, onda ih treba sankcionisati.