Rimske terme u Prokuplju

Beograd -- U centru Prokuplja arheolozi su otkrili rimske terme monumentalnih razmera.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. da se ovo desava u nekoj normalnoj zemlji napravio bi se plan na osnovu kojeg bi Prokuplje moglo da zaradjuje solidan prihod od turizma.

  Medjutim, kad Zajecar i cela istocna Srbija ne mogu da ostvare korist od postojanja Romulijane, cisto sumnjam da ce ovo otkrice pomoci Prokuplju.

  Hoce li vec jednom u vladu nase zemlje doci neki normalni ljudi koji ce pomoci jugu Srbije da se razvije.

  Obisao sam ceo jug i istok Srbije poslednjih nekoliko godina i zakljucio da taj region ima ogroman potencijal.
  (beogradjanin, 20. jul 2008 17:02)

  # Link komentara

 2. Nadam se samo da nece zavrsiti na isti nacin kao rimske iskopine u Pirotu,otkrivene pre par godina kada su se kopali temelji za Maxi discont ...:(
  (Martin,Pirot, 20. jul 2008 13:12)

  # Link komentara

 3. Nadam se samo da ce neki shvatiti da su Rimske terme vaznije od parohijskog doma i da ce cele da ih otkopaju,premestivsi,ako treba,taj put sto prolazi blizu.Mozda ce Prokuplje ubuduce moci da zivi od ovog otkrica ?Sa druge strane ne zaboravite,gde su terme tu je i topla voda koja nije mogla za 2000godina da nestane,pronadjite je i ozivite terme!Svuda gde je bilo rimsko kupatilo ili turski hamam bilo je izvora tople vode.
  (D.Savic,Paris, 20. jul 2008 13:10)

  # Link komentara

 4. Sto volim sto sam iz Prokuplje! Izvozimo bureci na zapad, a na stari Rimljani sto su gi zivci otisli u crveno ce uvedemo banju ili kako ga oni zovu terme. Bizmis cveta zimiti! Prokuplje Republic!
  (Prokupcanin, 20. jul 2008 12:48)

  # Link komentara

 5. Voleo bih kada bismo imali malo vise razumevanja za istoriju ovih krajeva. Srbija ne pocinje sa Sv. Savom, vec ima mnogo bogatije nasledje koje se prostire daleko ispred nas Slovena na ovim prostorima. Ovakva nalazista su blago koje, ako smo iole pametni, mozemo da iskoristimo i popravimo i svoj imidz u svetu, ali i stanje spostvenog novcanika. Samo ako odolimo porivu da ovakve stvari zalijemo betonom i povrh njih napravimo rugobe i kic od stakla i betona. Ovaj test zrelosti nacije do sada nismo bas uspesno prolazili.
  (VladimirNI, 20. jul 2008 09:08)

  # Link komentara

 6. Sjajna vest! Srbija ili Rimska Mezija krije jos mnogo ovakvih stvari, bitno je samo virnuti ispod "tepiha" i naravno, objasniti onima odozgo da to moze, uz malo dobre organizacije i institucionalizacije, doneti fineeee novceee.
  (Money talks, 20. jul 2008 02:12)

  # Link komentara