Fejt: Novi talas priznavanja Kosova

Priština, Skoplje -- Šef Međunarodne civilne kancelarije na Kosovu Piter Fejt izjavio je da vrlo brzo očekuje novi talas priznavanja Kosova.

Izvor: Tanjug, Rima
Pošaljite komentar
 1. ...ali mogu reći da sam uveren da će se ona rukovoditi nacionalnim i državnim interesima naše zemlje i raspoloženjem većine zemalja članica EU i NATO, jer je Makedonija kandidat za članstvo u ovim strukturama"

  znaci, priznace ih.
  od svih zemalja, ovo priznanje mi je najsmesnije.

  posle ce biti, jao i mi imamo isti problem, zar nas ne razumete?!
  (veki, 18. jul 2008 03:26)
 2. Kosovo sto se mene licno tice mogu priznati sve zemlje. Ja ga licno, a verujem i drzava Srbija, nikada necu priznati. Niti cu priznati da je zivot danas lepsi nego 80tih kada usa nije dominirala.
  (ab, 18. jul 2008 05:00)
 3. To znači da će Makedonija priznati Kosovo. Svako gleda svoj interes. Briga nekog za Srbiju! Ovi naši nazovi političari, nikako da shvate šta je interes Srbije. Što je Srbija bliže Evropi, Kosovo će biti bliže Srbiji. Što je Srbija dalje od Evrope, Kosovo će biti dalje od Srbije. Samo priznavanje Kosova od strane Srbije, donosi boljitak i Srbiji i Kosovu. To je JEDINI put ka boljem zivotu Srba i Albanaca na ovim prostorima. Sve drugo je samo laž, i obmana, ovog napaćenog naroda. I sakupljanje političkih poena na bolnoj rani patriotskih osećanja.
  (Mića, 18. jul 2008 08:32)
 4. Kao što se u recimo košarci, ne pravi ista taktika za Rusiju i za Maltu, tako isto i u diplomatiji ne može Srbija isti reagovati na poteze SAD i Makedonije. Mislim da bi u ovakvim slučajevima (Makedonija, Hrvatska, Slovenija...) Srbija trebala u potpunosti da prekine diplomatske odnose i blokira ekonomsku saradnju sa tim državama (Agrokor, Merkator, Gorenje i Kolinska bi se i te kako zapitali u tom slučaju šta će i kako sa odlukama njihovih vlada).
  (МarkoSi, 18. jul 2008 08:43)
 5. Када дипломата хоће да каже да ће нешто сигурно урадити, то онда управо овако звучи. И Црногорци ће исто тако да ураде...Признаће их када се сви буду бавили нечим другим.
  (Nelle, 18. jul 2008 09:45)
 6. Фејт вероватно не најављује напамет. Зна добро да ће се Америка потрудити да до генералне скупштине УН што више држава призна независност. То сигурно подразумева Македонију и Црну Гору, а највероватније и многобројне државе Карипског мора и Океаније. Са друге стране, с обзиром да смо изабрали владу која је најавила да ће КиМ бранити уласком у ЕУ, очекујем и да ће однос Србије према државама које признају независност бивати блажи.
  (аналитичар аматер, 18. jul 2008 10:06)
 7. Ne priznaju se zemlje iz necije ljubavi ili iz inata. Zemlje se priznaju onog trenutka kada se zato ukazuje potreba i prilika. Svaka zemlja donosi suverenu odluku o priznavanju druge zemlje. Pretnje i ucene mogu biti prepreka ali nikako ne i presudne. Novi talas priznavanja nezavisnog Kosova se s pravom nagovestava i ocekuje, jer je ova zemlja uverila svet da zeli i ima demokratske kapacitete da razvija unutrasnje i spoljne odnose vodjena najboljim poznatim primerima u svetu.
  (Nijazi Kuqi, 18. jul 2008 10:22)
 8. A zasto Fejt ne reaguje na na problem u Djakovici? Ili je njegov mandat samo da govori o tome koliko ce drzava da prizna Kosovo?
  (Ima nesto trulo..., 18. jul 2008 10:29)
 9. Status Quosova.
  (Maksimalno orao pozitivno, 18. jul 2008 10:34)
 10. "jer je ova zemlja uverila svet da zeli i ima demokratske kapacitete da razvija unutrasnje i spoljne odnose "

  Zemlja u kojoj ne smes da izadjes van dvorista ogradjenog bodljikavom zicom , nije demokratska.
  (Dragan, 18. jul 2008 11:12)
 11. "jer je ova zemlja uverila svet da zeli i ima demokratske kapacitete da razvija unutrasnje i spoljne odnose "

  ovo ko 1. Dnevnik iz Slobinog vremena :). Lepo zvuci, ali je problem sto nema veze sa realnoscu
  (Nenad, 18. jul 2008 12:40)
 12. " ", , . "" , "" - . … . … .
  (frodo, 18. jul 2008 13:54)
 13. Srbija bi manje štete imala da su joj uzeli Beograd nego Kosovo, posto je to najveći srpski resurs. EU mi liči na lopova koji vam je uzueo novćanik pa posle toga hoće da bude prijatelj sa vama
  (isplati se biti pametan, 18. jul 2008 13:55)
 14. Niko ne razmislja u Evropi sta ce se desiti ako jednog dana se desi isti scenario sa Republikom Srpskom, koju bi priznali sateliti Rusije, Kine, Indije i Brazila.Sve ovo u vezi Kosova je dosta neozbiljno i samo ce dodatno destabilizovati ovaj region, koji ja ne vidim da moze uci sa neresenim problemom Kosova i RS u EU.Vi mozete plombirati zub sa karijesom, mada je samo pitanje dokle tako nesto moze izdrzati.
  (Alex, 20. jul 2008 11:17)