Utorak, 24.06.2008.

01:42

Koštunica: Neprirodna koalicija

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica ocenio je u razgovoru za Večernje novosti da su SPS i DS stupili u "neprirodnu" koaliciju koja neće moći uspešno da vodi zemlju.

Izvor: Beta

Koštunica: Neprirodna koalicija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

VB

pre 15 godina

Kad presvetli i nepogresivi mag iz Belanovice pravi kopernikanske obrte,uziva u vladanju tajnim sluzbama,sa bivsim rezimom,sa crkvom koja treba da je odvojena od drzave,onda je to bas kako treba,za to smo se borili,o tome smo sanjali,a najsrecniji smo kad nam rade sta hoce i kazu da je to nasa volja.Dakle,niko ne kaze da je ovo sjajno, naprotiv, ovo je grozna zaba koju treba progutati,ali ako smo preziveli vas,valjda cemo nekako i ovo.Mozda se,za razliku od vas, socijalisti i uljude.Mozda...ali sve je bolje nego tonuce u zivo blato bez zakona ,ideja, vlasti, prava, pravde, drzave, institucija...

sinisa

pre 15 godina

A kada cete se najodlucnije poceti boriti za ekonomski prosperitet ove zemlje i njenih napacenih gradjana a ne samo za svoju poziciju aaaa kostunjavi!!???

vatroslav mimica

pre 15 godina

"Kiselo grožđe".
Klasičan primer, takoreći školski.
Čestitam. Bar će još jedna nezrela politička struktura, formirana oko "nepogrešivog" lidera, kao njegov klub obožavalaca, nestati sa scene u omogućiti uslove da Srbija postane ozbiljna i politički zrela zemlja.

Momčilo Vasić

pre 15 godina

Provereno:
1. u matičnim knjigama rođenih niti u jednoj državi na Blakanu NEMA prezimena Koštunica,
2. nema ni u mat. knj. umrlih,
3. nema ni u poreskim ili imovinskim knjigama!
4. nema u školskim knjigama!
- Svuda ima nemušto ime Vojislav Damjanović.., a srednje ime nema, ima samo jedno slovo...
Elem, i Srbi imadoše svog "Lažnog cara Šćepana malog"! Čovek obdaren ogromnim, nemerljivim egoizmom, bio je "na ovim prostorima", upeo se čak na pozornicu istorije... ali, najzad - silazi tamo gde je i bio pre Điđićeve greške: u prosečnost, sposobnost za neke neartikulisane pokliče - koji nikoga ni na šta ne obavezuju!
Ostaje samo da pronađe starog ili stvori novog Milorada Jovanovića (ako sam upamtio to beznačajno ime) i ponovo na moped - da "stvara istoriju Srbije".
Amen!

Malisha

pre 15 godina

Ja se izvinjavam gospodine kalimero, ali svaka drzava na svetu moze da zameri nesto medjunarodnoj zajednici. Od gubitka teritorije mnogo je gore ostaviti svoj narod u siromastvu, neznanju, neobrazovanju i kljukati ga sa novim kompleksima. I niste u pravu gospodine Kostunica, sve ima svoju cenu, sve.

Miroslav I

pre 15 godina

Pa, kada vec Kostunica prica o necemu sto je neprirodno, neka prvo pod hitno ukloni iz imena njegove partije rec "demokratska". DSS i demoratija, sta je to?

plavanjac

pre 15 godina

Dragi moj kostunica, nemozes ni da zamislis koliko cu biti sretan sto nece vise biti tvojih neprirodnih izjava, od kojih se vecina jezi, uvek iste izjave isti kalup, samo tapkanje u mestu, pa izvini narod hoce napred, hvala ti i za ovo malo sto si ucinio za nas, iskreno receno to je moje misljenje ti nisi sposoban da vodis politiku. Nadji sebi neki poso koji mozes da radis ostavi se politike, nije to za svakoga.

veza

pre 15 godina

Kostunici sada nije prirodno da DS i SPS vode drzavu, a bilo bi mu prirodno da on to radi sa Seseljem koji odgovara za zlocine u Hagu. Je li to prirodnije od ove nove vlade. On sada moze da se pozdravi da ce vise vladati Srbijom ,j er je narod konacno uvideo ko je Kostunica. Nije on nimalo bolji od njegovog koalicionog partnera Seselja. Isti su oni samo sto nijesu fizicki zajedno. Ko zna mozda i budu jednog dana.

bezimena

pre 15 godina

LegiIJalista je, kada je započeo "vladavinu", OBEĆAO GRADJANIMA decentralizaciju zemlje, očuvanje državne zajednice SRS i očuvanje KIM. Kako ni u čemu nije uspeo, najbolje bi bilo da svoju stranku "2 u 1" potrpa u kombi i pravac, malo u Podgoricu malo u Prištinu, da se na licu mesta bori za povraćaj onoga što je izgubio!

Boban

pre 15 godina

Svi moraju u prirodne koalicije jedino Dss moze skim hoce (misli pretocena u dela "velikog" V.K.) Ako je koalicija Sps -Dss-Srs prirodna, otkud nam V.K. u koaliciji sa Ds u odlazecoj vladi. Naravno Dss moze sa svakim i sve je to prirodno za njih a sta mi biraci mislimo o tome pokazali su rezultati na izborima...

Rad oslobadja

pre 15 godina

Vidi ovako, Vojislave dr Kostunico, u ovoj zemlji se mnogo toga brzo zaboravlja.
Zaboravlja se kako si napustio DS i formirao DSS, i kako si rasturio DEPOS pred same izbore, i kako si skinuo Djindjica sa mesta gradonacelnika Beograda, i kako si se predomisljao da li da budes kandidat na izborima za predednika SRJ, i kako si posle tih izbora imao tajne sastanke sa Milosevicem, sa Pavkovicem, sa Radetom Markovicem, koje si drzao na tim funkcijama iz samo tebi znanih razloga, i kako si hteo da srusis vladu Djindjica, i kako si podrzao strajk Crvenih Beretki (Svako ima pravo na strajk u radnoj odeci), i kako si odmah po ubistvu Djindjica trazio da formiras nacionalnu vladu...
Ali zato se ipak svi u ovoj zemlji secaju kako si prosle godine zamajavao narod mesecima kada su trajali pregovori o formiranju koalicije sa DS, pa si cak namestio i Tomu Nikolica da ispadne politicka budala postavsi predsednik skupstine na 48 sati (jos malo pa kao na RTS 'Svadba za 48 sati').
A onda si ove godine raspustio vladu, raspisao izbore verujujuci da ce ti Kosovski sindrom doneti apsolutnu politicku vecinu. A ti si posle propalih za tebe izbora pokusavao da formiras cisto matematicku vladu sto si mogao da uradis i bez izbora.
Vojislave dr Kostunico, zreo si za penziju i politicku i zivotnu, idi tamo u te tvoje Kostunice, postavice te i to aklamacijom za predednika sela!
A nas zaboravi, sami cemo da se snadjemo u zivotu...

Dule Momirov

pre 15 godina

dosta više Koštunice i njegovih komentara. Po meni, njegov komentar je značajan upravo koliko i komentar Milana Milutinovića ili Nikole šainovića.

Neko je ovde pisao o njegovom egu i spremnosti da zarad njega uništi sopstvenu partiju. Slažem se u potpunosti sa komentarom i dodajem: a kakva je to partija, tj od kakvih je ona članova sačinjena kada jedan ovakav lik može sam da ih gurne u propast? Verovatno i nisu neki kvalitet i to i zaslužuju.

shojka

pre 15 godina

Kostunica je demokrata i valjda toliko zna da ne postoje prirodne i neprirodne koalicije vec postoji samo dogovor. Po cemu bi koalicija dss-a i sps-a bila prirodnija?!
Kostunica, kao nedavno i Milosevic, su odlicni primeri cemu vodi ogromna tvrdoglavost. Vodi u kompletnu propast. Kao i u zivotu, tako i u politici, nema idealnog. Postoje trenuci kada se mora popustiti, bez obzira koliko si u pravu. Velika tvrdoglavost je uvek vodila u veliku propast. Ljudi koji imaju ambicije da vode drzavu morali bi to da znaju. Na kraju krajeva i crkva ponos smatra smrtnim grehom...

Мина

pre 15 godina

Нешто сад мислим, да је Коштуница у време бомбардовања био на Милошевићевом месту, не би био склопљен Кумановски споразум нити било шта у том смислу...јер би се он борио до последњег живог човека ове земље! Срећа наша да га је историја склонила са места где може одлучивати о рату и миру...А са интересовањем ћу пратити његов по власт корективни рад и стваралачки опозициони допринос.

dusan

pre 15 godina

Koalicija DS i SPS je "neprirodna" a koalicija DSS sa radikalnom strankom je "prirodna". Zar vi doktore ne nadjoste neko "prirodnije" objasnjenje zasto VI niste pravili prirodnu koaliciju sa DS? Sa glasovima koje ste dobili na izborima bi se svako postideo, a vi neumorno vodite kampanju protiv DS. Dokle to? Zar vi mislite da je narod glup, da ne zna da misli, nego cete Vi da narodu otvarate oci. Vi vredjate nase rodoljublje, poreklo i pamet. Jedino pametno od VAS bilo bi : PENZIJA.

Mashinovodja

pre 15 godina

Neka, neka, Koki. Posle tvog izuzetno uspešnog vođenja zemlje u koaliciji s tim istim DS-om, vreme je da neko bude malo i neuspešan.
A tebi srećno bilo u opoziciji, gde ti želim veoma duuuuuug boravak. I samo nastavi da se tako lavovski boriš za Kosovo. Mi ostali imamo preča i pametnija posla.

Idriz

pre 15 godina

To je isto govorio i o nekadasnjoj koaliciji SPS - SRS! A kakva bi tek prirodna koalicija bila kada bi se toj nekadsnjoj pridruzio i DSS!!!???

Mister Monster

pre 15 godina

Koštunica bi umesto neprirodne koalicije - natprirodnu koaliciju. To je kad niko ne glasa za tebe, a ti i dalje budeš premijer.

SaleKostolac

pre 15 godina

Vecernje novosti pisu kako je ON srusio Milosevica. Niti je on srusio Milosevica (sam), niti je pretplacen na vecno upravljanje Srbijom .Sto se mene tice, sretan ti put Vojislave, mozda se uskoro i probudis!

vladimirrr

pre 15 godina

ocigledno da su dss i radikali prirodna koalicija, kao jedno!!!!!! a sto se tice vodjenja zemlje, ta posle njega moze biti samo bolje!!!! kostunica je upropastio gotovo sve sto je uradio pokojni zoran... nadam se da se kostunica nece vise nikada desiti srbiji......

raja babeja

pre 15 godina

Ovom čoveku stvarno još nije jasno da je njegovo vreme, HVALA BOGU, prošlo. A o njegovim (ne)prirodnim i (ne)principijelnim koalicajama i da ne govorim. Vojo, laku noć! Tebi i tvojima je ostao samo sanak pusti (jasno, o vlasti, jer vi ni očemu niste ni sanjali osim osim o vlasti!).

Bata Djora Sr.

pre 15 godina

Sve ovo rece covek koji je zbog sujete resio da ugasi sopstvenu partiju.
I bilo bi prirodno da je SPS napravio koaliciju sa DSS-om i SRS-om, ali to je vec neprirodno ako radi sa koalicijom oko DS-a. Toma Niklic ide toliko daleko da vec zna da je to koalicija protiv Srbije. DO juce taj isti SPS je bio kredibilan pregovarac sa tim istim radikalima, ali kad se okrenuo na drugu stranu, onda je protiv Srbije.
Moze se cuti od celnika DSS-a da je SPS obmanuo birace, jer bi daleko losije prosao na izborima da je biracima obznanio da namerava da ide sa DS-om u koaliciju. Isto tako lose bi prosao i DSS da je imao hrabrosti da objavi da ce savez praviti sa radikalima, vec su se krili iza nemustog objasnjenja da ne prave predizborne koalicije vec samo one koje nastaju posle. A vec u samoj izboronoj noci kada je shvatio da je doziveo debakl Kostunica je podmuklo, kakav mu je inace i manir, zvao Tomu da bi ugovorili i te kako principijelnu koaliciju stranaka ciji se programi poklapaju u jotu, sa samo jednim ciljem - da Kostunica zadrzi premijersko mesto. Ali kao i mnogo puta do sad Kostunjavi je pokazao vrhunsku nesposobnost, i zato ce u bliskoj politickoj buducnosti i zavrsiti tamo gde mu je i mesto - van parlamenta. Naravno, ako do tada njegova stranka bude postojala.
Koliko je njegov ego najbitniji govori i zabrana pravljenja koalicije u Beogradu. Moze se svasta zameriti toj koaliciji, ali iapk za osam godina Beograd je poceo da lici na nesto. Sigurno je potrebno jos osam da bi se usminkao onako kako treba. Ali izgleda da DSS nece u tome ucestvovati, jer je samovolja jednog coveka okruzenog ulizicama i braniocima svojih pozcija takva, da izgleda niko misleci, ako tako nesto uopste i postoji u toj stranci, ne sme da digne glas protiv ovih politcki samoubilackih poteza.
Inace, postaje tacno ono sto se sve vreme pricalo posle parlamentarnih izbora : da je kolacija DS-a i SPS-a dogovorena jos za vreme drugog kruga predsednickih izbora, a da su ovi pregovori bili samo zabava za narod, a izgleda i lazna nada za bivseg premijera.
Mozda ce mnogi biti nezadovoljni sto ce u Vladi biti SPS. Sansa za njihov nestanak je ispustena posle petog oktobra. Danas je skoro nemoguce vratiti to vreme. To naravno ne amnestira SPS od svog cinjenja u ne tako dalekoj proslosti, ali krivica je na ovim tzv. demokratskim politicarima sto neke od tih stvari nisu isterali na cistac. S druge strane, svaki korak koji Srbiju priblizva EU je veliki. Ako je on moguc i sa SPS, zazmuricu na jedno oko, ali cu ih dobro posmatratiti ovim drugim. Ukoliko bi ova Vlada uspela da u svom mandatu prebaci Srbiju na belu sengesnku listu i uspe u naporima da Srbija postane zvanican kandidat za clanstvo u EU, tesko da bi ko sta mogao da zameri, a posle toga mogu i novi izbori.

ne vredi

pre 15 godina

Kostunica je potpuno u pravu. Ova napredno-nazadna koalicija je cudan hibrid. Samo naivni veruju da ces, ako ukrstis ribu i devojku, dobiti sirenu.

Rad oslobadja

pre 15 godina

Vidi ovako, Vojislave dr Kostunico, u ovoj zemlji se mnogo toga brzo zaboravlja.
Zaboravlja se kako si napustio DS i formirao DSS, i kako si rasturio DEPOS pred same izbore, i kako si skinuo Djindjica sa mesta gradonacelnika Beograda, i kako si se predomisljao da li da budes kandidat na izborima za predednika SRJ, i kako si posle tih izbora imao tajne sastanke sa Milosevicem, sa Pavkovicem, sa Radetom Markovicem, koje si drzao na tim funkcijama iz samo tebi znanih razloga, i kako si hteo da srusis vladu Djindjica, i kako si podrzao strajk Crvenih Beretki (Svako ima pravo na strajk u radnoj odeci), i kako si odmah po ubistvu Djindjica trazio da formiras nacionalnu vladu...
Ali zato se ipak svi u ovoj zemlji secaju kako si prosle godine zamajavao narod mesecima kada su trajali pregovori o formiranju koalicije sa DS, pa si cak namestio i Tomu Nikolica da ispadne politicka budala postavsi predsednik skupstine na 48 sati (jos malo pa kao na RTS 'Svadba za 48 sati').
A onda si ove godine raspustio vladu, raspisao izbore verujujuci da ce ti Kosovski sindrom doneti apsolutnu politicku vecinu. A ti si posle propalih za tebe izbora pokusavao da formiras cisto matematicku vladu sto si mogao da uradis i bez izbora.
Vojislave dr Kostunico, zreo si za penziju i politicku i zivotnu, idi tamo u te tvoje Kostunice, postavice te i to aklamacijom za predednika sela!
A nas zaboravi, sami cemo da se snadjemo u zivotu...

Mister Monster

pre 15 godina

Koštunica bi umesto neprirodne koalicije - natprirodnu koaliciju. To je kad niko ne glasa za tebe, a ti i dalje budeš premijer.

Bata Djora Sr.

pre 15 godina

Sve ovo rece covek koji je zbog sujete resio da ugasi sopstvenu partiju.
I bilo bi prirodno da je SPS napravio koaliciju sa DSS-om i SRS-om, ali to je vec neprirodno ako radi sa koalicijom oko DS-a. Toma Niklic ide toliko daleko da vec zna da je to koalicija protiv Srbije. DO juce taj isti SPS je bio kredibilan pregovarac sa tim istim radikalima, ali kad se okrenuo na drugu stranu, onda je protiv Srbije.
Moze se cuti od celnika DSS-a da je SPS obmanuo birace, jer bi daleko losije prosao na izborima da je biracima obznanio da namerava da ide sa DS-om u koaliciju. Isto tako lose bi prosao i DSS da je imao hrabrosti da objavi da ce savez praviti sa radikalima, vec su se krili iza nemustog objasnjenja da ne prave predizborne koalicije vec samo one koje nastaju posle. A vec u samoj izboronoj noci kada je shvatio da je doziveo debakl Kostunica je podmuklo, kakav mu je inace i manir, zvao Tomu da bi ugovorili i te kako principijelnu koaliciju stranaka ciji se programi poklapaju u jotu, sa samo jednim ciljem - da Kostunica zadrzi premijersko mesto. Ali kao i mnogo puta do sad Kostunjavi je pokazao vrhunsku nesposobnost, i zato ce u bliskoj politickoj buducnosti i zavrsiti tamo gde mu je i mesto - van parlamenta. Naravno, ako do tada njegova stranka bude postojala.
Koliko je njegov ego najbitniji govori i zabrana pravljenja koalicije u Beogradu. Moze se svasta zameriti toj koaliciji, ali iapk za osam godina Beograd je poceo da lici na nesto. Sigurno je potrebno jos osam da bi se usminkao onako kako treba. Ali izgleda da DSS nece u tome ucestvovati, jer je samovolja jednog coveka okruzenog ulizicama i braniocima svojih pozcija takva, da izgleda niko misleci, ako tako nesto uopste i postoji u toj stranci, ne sme da digne glas protiv ovih politcki samoubilackih poteza.
Inace, postaje tacno ono sto se sve vreme pricalo posle parlamentarnih izbora : da je kolacija DS-a i SPS-a dogovorena jos za vreme drugog kruga predsednickih izbora, a da su ovi pregovori bili samo zabava za narod, a izgleda i lazna nada za bivseg premijera.
Mozda ce mnogi biti nezadovoljni sto ce u Vladi biti SPS. Sansa za njihov nestanak je ispustena posle petog oktobra. Danas je skoro nemoguce vratiti to vreme. To naravno ne amnestira SPS od svog cinjenja u ne tako dalekoj proslosti, ali krivica je na ovim tzv. demokratskim politicarima sto neke od tih stvari nisu isterali na cistac. S druge strane, svaki korak koji Srbiju priblizva EU je veliki. Ako je on moguc i sa SPS, zazmuricu na jedno oko, ali cu ih dobro posmatratiti ovim drugim. Ukoliko bi ova Vlada uspela da u svom mandatu prebaci Srbiju na belu sengesnku listu i uspe u naporima da Srbija postane zvanican kandidat za clanstvo u EU, tesko da bi ko sta mogao da zameri, a posle toga mogu i novi izbori.

SaleKostolac

pre 15 godina

Vecernje novosti pisu kako je ON srusio Milosevica. Niti je on srusio Milosevica (sam), niti je pretplacen na vecno upravljanje Srbijom .Sto se mene tice, sretan ti put Vojislave, mozda se uskoro i probudis!

ne vredi

pre 15 godina

Kostunica je potpuno u pravu. Ova napredno-nazadna koalicija je cudan hibrid. Samo naivni veruju da ces, ako ukrstis ribu i devojku, dobiti sirenu.

raja babeja

pre 15 godina

Ovom čoveku stvarno još nije jasno da je njegovo vreme, HVALA BOGU, prošlo. A o njegovim (ne)prirodnim i (ne)principijelnim koalicajama i da ne govorim. Vojo, laku noć! Tebi i tvojima je ostao samo sanak pusti (jasno, o vlasti, jer vi ni očemu niste ni sanjali osim osim o vlasti!).

vladimirrr

pre 15 godina

ocigledno da su dss i radikali prirodna koalicija, kao jedno!!!!!! a sto se tice vodjenja zemlje, ta posle njega moze biti samo bolje!!!! kostunica je upropastio gotovo sve sto je uradio pokojni zoran... nadam se da se kostunica nece vise nikada desiti srbiji......

Malisha

pre 15 godina

Ja se izvinjavam gospodine kalimero, ali svaka drzava na svetu moze da zameri nesto medjunarodnoj zajednici. Od gubitka teritorije mnogo je gore ostaviti svoj narod u siromastvu, neznanju, neobrazovanju i kljukati ga sa novim kompleksima. I niste u pravu gospodine Kostunica, sve ima svoju cenu, sve.

Dule Momirov

pre 15 godina

dosta više Koštunice i njegovih komentara. Po meni, njegov komentar je značajan upravo koliko i komentar Milana Milutinovića ili Nikole šainovića.

Neko je ovde pisao o njegovom egu i spremnosti da zarad njega uništi sopstvenu partiju. Slažem se u potpunosti sa komentarom i dodajem: a kakva je to partija, tj od kakvih je ona članova sačinjena kada jedan ovakav lik može sam da ih gurne u propast? Verovatno i nisu neki kvalitet i to i zaslužuju.

Мина

pre 15 godina

Нешто сад мислим, да је Коштуница у време бомбардовања био на Милошевићевом месту, не би био склопљен Кумановски споразум нити било шта у том смислу...јер би се он борио до последњег живог човека ове земље! Срећа наша да га је историја склонила са места где може одлучивати о рату и миру...А са интересовањем ћу пратити његов по власт корективни рад и стваралачки опозициони допринос.

dusan

pre 15 godina

Koalicija DS i SPS je "neprirodna" a koalicija DSS sa radikalnom strankom je "prirodna". Zar vi doktore ne nadjoste neko "prirodnije" objasnjenje zasto VI niste pravili prirodnu koaliciju sa DS? Sa glasovima koje ste dobili na izborima bi se svako postideo, a vi neumorno vodite kampanju protiv DS. Dokle to? Zar vi mislite da je narod glup, da ne zna da misli, nego cete Vi da narodu otvarate oci. Vi vredjate nase rodoljublje, poreklo i pamet. Jedino pametno od VAS bilo bi : PENZIJA.

bezimena

pre 15 godina

LegiIJalista je, kada je započeo "vladavinu", OBEĆAO GRADJANIMA decentralizaciju zemlje, očuvanje državne zajednice SRS i očuvanje KIM. Kako ni u čemu nije uspeo, najbolje bi bilo da svoju stranku "2 u 1" potrpa u kombi i pravac, malo u Podgoricu malo u Prištinu, da se na licu mesta bori za povraćaj onoga što je izgubio!

plavanjac

pre 15 godina

Dragi moj kostunica, nemozes ni da zamislis koliko cu biti sretan sto nece vise biti tvojih neprirodnih izjava, od kojih se vecina jezi, uvek iste izjave isti kalup, samo tapkanje u mestu, pa izvini narod hoce napred, hvala ti i za ovo malo sto si ucinio za nas, iskreno receno to je moje misljenje ti nisi sposoban da vodis politiku. Nadji sebi neki poso koji mozes da radis ostavi se politike, nije to za svakoga.

Mashinovodja

pre 15 godina

Neka, neka, Koki. Posle tvog izuzetno uspešnog vođenja zemlje u koaliciji s tim istim DS-om, vreme je da neko bude malo i neuspešan.
A tebi srećno bilo u opoziciji, gde ti želim veoma duuuuuug boravak. I samo nastavi da se tako lavovski boriš za Kosovo. Mi ostali imamo preča i pametnija posla.

shojka

pre 15 godina

Kostunica je demokrata i valjda toliko zna da ne postoje prirodne i neprirodne koalicije vec postoji samo dogovor. Po cemu bi koalicija dss-a i sps-a bila prirodnija?!
Kostunica, kao nedavno i Milosevic, su odlicni primeri cemu vodi ogromna tvrdoglavost. Vodi u kompletnu propast. Kao i u zivotu, tako i u politici, nema idealnog. Postoje trenuci kada se mora popustiti, bez obzira koliko si u pravu. Velika tvrdoglavost je uvek vodila u veliku propast. Ljudi koji imaju ambicije da vode drzavu morali bi to da znaju. Na kraju krajeva i crkva ponos smatra smrtnim grehom...

VB

pre 15 godina

Kad presvetli i nepogresivi mag iz Belanovice pravi kopernikanske obrte,uziva u vladanju tajnim sluzbama,sa bivsim rezimom,sa crkvom koja treba da je odvojena od drzave,onda je to bas kako treba,za to smo se borili,o tome smo sanjali,a najsrecniji smo kad nam rade sta hoce i kazu da je to nasa volja.Dakle,niko ne kaze da je ovo sjajno, naprotiv, ovo je grozna zaba koju treba progutati,ali ako smo preziveli vas,valjda cemo nekako i ovo.Mozda se,za razliku od vas, socijalisti i uljude.Mozda...ali sve je bolje nego tonuce u zivo blato bez zakona ,ideja, vlasti, prava, pravde, drzave, institucija...

Miroslav I

pre 15 godina

Pa, kada vec Kostunica prica o necemu sto je neprirodno, neka prvo pod hitno ukloni iz imena njegove partije rec "demokratska". DSS i demoratija, sta je to?

Momčilo Vasić

pre 15 godina

Provereno:
1. u matičnim knjigama rođenih niti u jednoj državi na Blakanu NEMA prezimena Koštunica,
2. nema ni u mat. knj. umrlih,
3. nema ni u poreskim ili imovinskim knjigama!
4. nema u školskim knjigama!
- Svuda ima nemušto ime Vojislav Damjanović.., a srednje ime nema, ima samo jedno slovo...
Elem, i Srbi imadoše svog "Lažnog cara Šćepana malog"! Čovek obdaren ogromnim, nemerljivim egoizmom, bio je "na ovim prostorima", upeo se čak na pozornicu istorije... ali, najzad - silazi tamo gde je i bio pre Điđićeve greške: u prosečnost, sposobnost za neke neartikulisane pokliče - koji nikoga ni na šta ne obavezuju!
Ostaje samo da pronađe starog ili stvori novog Milorada Jovanovića (ako sam upamtio to beznačajno ime) i ponovo na moped - da "stvara istoriju Srbije".
Amen!

sinisa

pre 15 godina

A kada cete se najodlucnije poceti boriti za ekonomski prosperitet ove zemlje i njenih napacenih gradjana a ne samo za svoju poziciju aaaa kostunjavi!!???

Idriz

pre 15 godina

To je isto govorio i o nekadasnjoj koaliciji SPS - SRS! A kakva bi tek prirodna koalicija bila kada bi se toj nekadsnjoj pridruzio i DSS!!!???

veza

pre 15 godina

Kostunici sada nije prirodno da DS i SPS vode drzavu, a bilo bi mu prirodno da on to radi sa Seseljem koji odgovara za zlocine u Hagu. Je li to prirodnije od ove nove vlade. On sada moze da se pozdravi da ce vise vladati Srbijom ,j er je narod konacno uvideo ko je Kostunica. Nije on nimalo bolji od njegovog koalicionog partnera Seselja. Isti su oni samo sto nijesu fizicki zajedno. Ko zna mozda i budu jednog dana.

Boban

pre 15 godina

Svi moraju u prirodne koalicije jedino Dss moze skim hoce (misli pretocena u dela "velikog" V.K.) Ako je koalicija Sps -Dss-Srs prirodna, otkud nam V.K. u koaliciji sa Ds u odlazecoj vladi. Naravno Dss moze sa svakim i sve je to prirodno za njih a sta mi biraci mislimo o tome pokazali su rezultati na izborima...

vatroslav mimica

pre 15 godina

"Kiselo grožđe".
Klasičan primer, takoreći školski.
Čestitam. Bar će još jedna nezrela politička struktura, formirana oko "nepogrešivog" lidera, kao njegov klub obožavalaca, nestati sa scene u omogućiti uslove da Srbija postane ozbiljna i politički zrela zemlja.

ne vredi

pre 15 godina

Kostunica je potpuno u pravu. Ova napredno-nazadna koalicija je cudan hibrid. Samo naivni veruju da ces, ako ukrstis ribu i devojku, dobiti sirenu.

Мина

pre 15 godina

Нешто сад мислим, да је Коштуница у време бомбардовања био на Милошевићевом месту, не би био склопљен Кумановски споразум нити било шта у том смислу...јер би се он борио до последњег живог човека ове земље! Срећа наша да га је историја склонила са места где може одлучивати о рату и миру...А са интересовањем ћу пратити његов по власт корективни рад и стваралачки опозициони допринос.

Bata Djora Sr.

pre 15 godina

Sve ovo rece covek koji je zbog sujete resio da ugasi sopstvenu partiju.
I bilo bi prirodno da je SPS napravio koaliciju sa DSS-om i SRS-om, ali to je vec neprirodno ako radi sa koalicijom oko DS-a. Toma Niklic ide toliko daleko da vec zna da je to koalicija protiv Srbije. DO juce taj isti SPS je bio kredibilan pregovarac sa tim istim radikalima, ali kad se okrenuo na drugu stranu, onda je protiv Srbije.
Moze se cuti od celnika DSS-a da je SPS obmanuo birace, jer bi daleko losije prosao na izborima da je biracima obznanio da namerava da ide sa DS-om u koaliciju. Isto tako lose bi prosao i DSS da je imao hrabrosti da objavi da ce savez praviti sa radikalima, vec su se krili iza nemustog objasnjenja da ne prave predizborne koalicije vec samo one koje nastaju posle. A vec u samoj izboronoj noci kada je shvatio da je doziveo debakl Kostunica je podmuklo, kakav mu je inace i manir, zvao Tomu da bi ugovorili i te kako principijelnu koaliciju stranaka ciji se programi poklapaju u jotu, sa samo jednim ciljem - da Kostunica zadrzi premijersko mesto. Ali kao i mnogo puta do sad Kostunjavi je pokazao vrhunsku nesposobnost, i zato ce u bliskoj politickoj buducnosti i zavrsiti tamo gde mu je i mesto - van parlamenta. Naravno, ako do tada njegova stranka bude postojala.
Koliko je njegov ego najbitniji govori i zabrana pravljenja koalicije u Beogradu. Moze se svasta zameriti toj koaliciji, ali iapk za osam godina Beograd je poceo da lici na nesto. Sigurno je potrebno jos osam da bi se usminkao onako kako treba. Ali izgleda da DSS nece u tome ucestvovati, jer je samovolja jednog coveka okruzenog ulizicama i braniocima svojih pozcija takva, da izgleda niko misleci, ako tako nesto uopste i postoji u toj stranci, ne sme da digne glas protiv ovih politcki samoubilackih poteza.
Inace, postaje tacno ono sto se sve vreme pricalo posle parlamentarnih izbora : da je kolacija DS-a i SPS-a dogovorena jos za vreme drugog kruga predsednickih izbora, a da su ovi pregovori bili samo zabava za narod, a izgleda i lazna nada za bivseg premijera.
Mozda ce mnogi biti nezadovoljni sto ce u Vladi biti SPS. Sansa za njihov nestanak je ispustena posle petog oktobra. Danas je skoro nemoguce vratiti to vreme. To naravno ne amnestira SPS od svog cinjenja u ne tako dalekoj proslosti, ali krivica je na ovim tzv. demokratskim politicarima sto neke od tih stvari nisu isterali na cistac. S druge strane, svaki korak koji Srbiju priblizva EU je veliki. Ako je on moguc i sa SPS, zazmuricu na jedno oko, ali cu ih dobro posmatratiti ovim drugim. Ukoliko bi ova Vlada uspela da u svom mandatu prebaci Srbiju na belu sengesnku listu i uspe u naporima da Srbija postane zvanican kandidat za clanstvo u EU, tesko da bi ko sta mogao da zameri, a posle toga mogu i novi izbori.

dusan

pre 15 godina

Koalicija DS i SPS je "neprirodna" a koalicija DSS sa radikalnom strankom je "prirodna". Zar vi doktore ne nadjoste neko "prirodnije" objasnjenje zasto VI niste pravili prirodnu koaliciju sa DS? Sa glasovima koje ste dobili na izborima bi se svako postideo, a vi neumorno vodite kampanju protiv DS. Dokle to? Zar vi mislite da je narod glup, da ne zna da misli, nego cete Vi da narodu otvarate oci. Vi vredjate nase rodoljublje, poreklo i pamet. Jedino pametno od VAS bilo bi : PENZIJA.

Rad oslobadja

pre 15 godina

Vidi ovako, Vojislave dr Kostunico, u ovoj zemlji se mnogo toga brzo zaboravlja.
Zaboravlja se kako si napustio DS i formirao DSS, i kako si rasturio DEPOS pred same izbore, i kako si skinuo Djindjica sa mesta gradonacelnika Beograda, i kako si se predomisljao da li da budes kandidat na izborima za predednika SRJ, i kako si posle tih izbora imao tajne sastanke sa Milosevicem, sa Pavkovicem, sa Radetom Markovicem, koje si drzao na tim funkcijama iz samo tebi znanih razloga, i kako si hteo da srusis vladu Djindjica, i kako si podrzao strajk Crvenih Beretki (Svako ima pravo na strajk u radnoj odeci), i kako si odmah po ubistvu Djindjica trazio da formiras nacionalnu vladu...
Ali zato se ipak svi u ovoj zemlji secaju kako si prosle godine zamajavao narod mesecima kada su trajali pregovori o formiranju koalicije sa DS, pa si cak namestio i Tomu Nikolica da ispadne politicka budala postavsi predsednik skupstine na 48 sati (jos malo pa kao na RTS 'Svadba za 48 sati').
A onda si ove godine raspustio vladu, raspisao izbore verujujuci da ce ti Kosovski sindrom doneti apsolutnu politicku vecinu. A ti si posle propalih za tebe izbora pokusavao da formiras cisto matematicku vladu sto si mogao da uradis i bez izbora.
Vojislave dr Kostunico, zreo si za penziju i politicku i zivotnu, idi tamo u te tvoje Kostunice, postavice te i to aklamacijom za predednika sela!
A nas zaboravi, sami cemo da se snadjemo u zivotu...

Dule Momirov

pre 15 godina

dosta više Koštunice i njegovih komentara. Po meni, njegov komentar je značajan upravo koliko i komentar Milana Milutinovića ili Nikole šainovića.

Neko je ovde pisao o njegovom egu i spremnosti da zarad njega uništi sopstvenu partiju. Slažem se u potpunosti sa komentarom i dodajem: a kakva je to partija, tj od kakvih je ona članova sačinjena kada jedan ovakav lik može sam da ih gurne u propast? Verovatno i nisu neki kvalitet i to i zaslužuju.

vladimirrr

pre 15 godina

ocigledno da su dss i radikali prirodna koalicija, kao jedno!!!!!! a sto se tice vodjenja zemlje, ta posle njega moze biti samo bolje!!!! kostunica je upropastio gotovo sve sto je uradio pokojni zoran... nadam se da se kostunica nece vise nikada desiti srbiji......

SaleKostolac

pre 15 godina

Vecernje novosti pisu kako je ON srusio Milosevica. Niti je on srusio Milosevica (sam), niti je pretplacen na vecno upravljanje Srbijom .Sto se mene tice, sretan ti put Vojislave, mozda se uskoro i probudis!

Idriz

pre 15 godina

To je isto govorio i o nekadasnjoj koaliciji SPS - SRS! A kakva bi tek prirodna koalicija bila kada bi se toj nekadsnjoj pridruzio i DSS!!!???

Mashinovodja

pre 15 godina

Neka, neka, Koki. Posle tvog izuzetno uspešnog vođenja zemlje u koaliciji s tim istim DS-om, vreme je da neko bude malo i neuspešan.
A tebi srećno bilo u opoziciji, gde ti želim veoma duuuuuug boravak. I samo nastavi da se tako lavovski boriš za Kosovo. Mi ostali imamo preča i pametnija posla.

shojka

pre 15 godina

Kostunica je demokrata i valjda toliko zna da ne postoje prirodne i neprirodne koalicije vec postoji samo dogovor. Po cemu bi koalicija dss-a i sps-a bila prirodnija?!
Kostunica, kao nedavno i Milosevic, su odlicni primeri cemu vodi ogromna tvrdoglavost. Vodi u kompletnu propast. Kao i u zivotu, tako i u politici, nema idealnog. Postoje trenuci kada se mora popustiti, bez obzira koliko si u pravu. Velika tvrdoglavost je uvek vodila u veliku propast. Ljudi koji imaju ambicije da vode drzavu morali bi to da znaju. Na kraju krajeva i crkva ponos smatra smrtnim grehom...

Boban

pre 15 godina

Svi moraju u prirodne koalicije jedino Dss moze skim hoce (misli pretocena u dela "velikog" V.K.) Ako je koalicija Sps -Dss-Srs prirodna, otkud nam V.K. u koaliciji sa Ds u odlazecoj vladi. Naravno Dss moze sa svakim i sve je to prirodno za njih a sta mi biraci mislimo o tome pokazali su rezultati na izborima...

Miroslav I

pre 15 godina

Pa, kada vec Kostunica prica o necemu sto je neprirodno, neka prvo pod hitno ukloni iz imena njegove partije rec "demokratska". DSS i demoratija, sta je to?

raja babeja

pre 15 godina

Ovom čoveku stvarno još nije jasno da je njegovo vreme, HVALA BOGU, prošlo. A o njegovim (ne)prirodnim i (ne)principijelnim koalicajama i da ne govorim. Vojo, laku noć! Tebi i tvojima je ostao samo sanak pusti (jasno, o vlasti, jer vi ni očemu niste ni sanjali osim osim o vlasti!).

Mister Monster

pre 15 godina

Koštunica bi umesto neprirodne koalicije - natprirodnu koaliciju. To je kad niko ne glasa za tebe, a ti i dalje budeš premijer.

veza

pre 15 godina

Kostunici sada nije prirodno da DS i SPS vode drzavu, a bilo bi mu prirodno da on to radi sa Seseljem koji odgovara za zlocine u Hagu. Je li to prirodnije od ove nove vlade. On sada moze da se pozdravi da ce vise vladati Srbijom ,j er je narod konacno uvideo ko je Kostunica. Nije on nimalo bolji od njegovog koalicionog partnera Seselja. Isti su oni samo sto nijesu fizicki zajedno. Ko zna mozda i budu jednog dana.

bezimena

pre 15 godina

LegiIJalista je, kada je započeo "vladavinu", OBEĆAO GRADJANIMA decentralizaciju zemlje, očuvanje državne zajednice SRS i očuvanje KIM. Kako ni u čemu nije uspeo, najbolje bi bilo da svoju stranku "2 u 1" potrpa u kombi i pravac, malo u Podgoricu malo u Prištinu, da se na licu mesta bori za povraćaj onoga što je izgubio!

Malisha

pre 15 godina

Ja se izvinjavam gospodine kalimero, ali svaka drzava na svetu moze da zameri nesto medjunarodnoj zajednici. Od gubitka teritorije mnogo je gore ostaviti svoj narod u siromastvu, neznanju, neobrazovanju i kljukati ga sa novim kompleksima. I niste u pravu gospodine Kostunica, sve ima svoju cenu, sve.

plavanjac

pre 15 godina

Dragi moj kostunica, nemozes ni da zamislis koliko cu biti sretan sto nece vise biti tvojih neprirodnih izjava, od kojih se vecina jezi, uvek iste izjave isti kalup, samo tapkanje u mestu, pa izvini narod hoce napred, hvala ti i za ovo malo sto si ucinio za nas, iskreno receno to je moje misljenje ti nisi sposoban da vodis politiku. Nadji sebi neki poso koji mozes da radis ostavi se politike, nije to za svakoga.

vatroslav mimica

pre 15 godina

"Kiselo grožđe".
Klasičan primer, takoreći školski.
Čestitam. Bar će još jedna nezrela politička struktura, formirana oko "nepogrešivog" lidera, kao njegov klub obožavalaca, nestati sa scene u omogućiti uslove da Srbija postane ozbiljna i politički zrela zemlja.

sinisa

pre 15 godina

A kada cete se najodlucnije poceti boriti za ekonomski prosperitet ove zemlje i njenih napacenih gradjana a ne samo za svoju poziciju aaaa kostunjavi!!???

VB

pre 15 godina

Kad presvetli i nepogresivi mag iz Belanovice pravi kopernikanske obrte,uziva u vladanju tajnim sluzbama,sa bivsim rezimom,sa crkvom koja treba da je odvojena od drzave,onda je to bas kako treba,za to smo se borili,o tome smo sanjali,a najsrecniji smo kad nam rade sta hoce i kazu da je to nasa volja.Dakle,niko ne kaze da je ovo sjajno, naprotiv, ovo je grozna zaba koju treba progutati,ali ako smo preziveli vas,valjda cemo nekako i ovo.Mozda se,za razliku od vas, socijalisti i uljude.Mozda...ali sve je bolje nego tonuce u zivo blato bez zakona ,ideja, vlasti, prava, pravde, drzave, institucija...

Momčilo Vasić

pre 15 godina

Provereno:
1. u matičnim knjigama rođenih niti u jednoj državi na Blakanu NEMA prezimena Koštunica,
2. nema ni u mat. knj. umrlih,
3. nema ni u poreskim ili imovinskim knjigama!
4. nema u školskim knjigama!
- Svuda ima nemušto ime Vojislav Damjanović.., a srednje ime nema, ima samo jedno slovo...
Elem, i Srbi imadoše svog "Lažnog cara Šćepana malog"! Čovek obdaren ogromnim, nemerljivim egoizmom, bio je "na ovim prostorima", upeo se čak na pozornicu istorije... ali, najzad - silazi tamo gde je i bio pre Điđićeve greške: u prosečnost, sposobnost za neke neartikulisane pokliče - koji nikoga ni na šta ne obavezuju!
Ostaje samo da pronađe starog ili stvori novog Milorada Jovanovića (ako sam upamtio to beznačajno ime) i ponovo na moped - da "stvara istoriju Srbije".
Amen!