Utorak, 24.06.2008.

00:59

Skupština bez odluke o predsedniku

Sednicu Skupštine Srbije, na kojoj je trebalo da bude izabran predsednik parlamenta, obeležile su tvrdnje poslanika DSS-NS i SRS-a da je sednica sazvana nepropisno.

Izvor: B92

Skupština bez odluke o predsedniku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

113 Komentari

Sortiraj po:

Cile

pre 15 godina

Dosta vise ozbiljnih tema. Kad ce se preci, po recima Velje Selje, na otvaranje Dacicevog "kofera"? Narodu treba i zabave. Zasluzio je kad ih vec sve placa iz poreza.

jablan

pre 15 godina

Danas su poslanici SRS i DSS-NS, pokazali kakva bi nam demokratija bila uvedena, da su oni dosli na vlast. ono sto se danas zbivalo u skupstini Srbije od pojedinih poslanika i poslanica iz SRS,DSS,nemoc ,jad i bedu pristojnog ponasanja i kulture istih poslanika i poslanica. Njima, pojedincima i pojedinkama Iz SRS, nije mesto u skupstinskim klupama, vec im je mesto na smetilistu istorije.

tuarn

pre 15 godina

Sve jedni te isti samo menjaju nazive partija i stolice na koima sede. Svi bili komunisti pa njhova deca isto .Onda svi bili socijalisti pa sada neko DS a neki penzioneri . Ali u sustini nista se ne menja samo se u krugu okrece. Opet su socialisti sa soci(j)alistima i komunistima na vlasti. Ako neko misli da je ovde neko demokrata grdno se vara . Moze se samo Cedomir Jovanovic i jos par nekih malih stanaka nazvati demokratam.

Dragan

pre 15 godina

Neverovatno, ali istinito, LDP je poslednja linija odbrane nase slobode. Naravno da hocemo da se ratifikuje SPP, i naravno da necemo da nam SPS kroji sudbinu. Kao sto su nam je krojili od 1987. do 2000. Hvala, ne treba vise.

aleksandar

pre 15 godina

premijera treba birati po sposobnosti, a ne po stranackoj pripadnosti, jedino logicno resenje je Mladjan Dinkic bez obzira sto nije iz DS za koga sam ja inace glasao.

Boris

pre 15 godina

LDP je poslednji bastion otpora i razuma, na srecu, ali na zalost jedini i usamljen na politickoj sceni.
Cenu ovakvih kriminalnih dogovora oko vlasti (a jedini motiv je upravo sirova vlast, bez zelje da se pomogne svojoj zemlji) ce naravno opet platiti obican narod, koji ocigledno zasluzuje ono sta mu se desava jer konstantno naseda na prazne price.

vlada

pre 15 godina

slava mocnom DS-u koji nas je spasao 90-ih tako sto je doveo SPS na vlast! ovo ce da pukne vec za par meseci a onda ce SPS da nestane a DS ce da ima skoro upola manje glasova.

Moma

pre 15 godina

Sta, DS treba jos da se trudi da bi dovela socijaliste na celo Skupstine??? Strasno! A Ceda koji "samo daje podrsku" se ponasa bolje? Smesno! Ovu lakrdiju treba prekinuti pre nego sto stignu prave posledice, nacin je jedan - izbori!!!

bezimena

pre 15 godina

Nema frke, ovakva Vlada neće opstati duže od godinu dana, ali kako je očigledno ovo bio jedini način da se trajno eliminišu nazadnjaci "2 u 1" tj. "3 u 1", pregrmećemo i tu krastavu žabetinu.

sve se menja

pre 15 godina

Upravo gledam skupstinu i cekam momenat kada ce DS+ podici ruke za SPS. To ce biti istorijski momenat. Posle toga DS vise nece moci:
- da prica o mracnoj proslosti
- da nas plasi devedesetim
- da govori o povratku u Milosevicevo doba
- da kazu da su oni buducnost
- da se ikad "operu" od ove koalicije sa SPS-om.
Cedi svaka cast, on je sad onaj pravi DS, koji smo cenili u ona teska vremena.

debil

pre 15 godina

Najzad sam shvatio - svejedno za koga glasam i da li uopste izlazim na izbore - nadrod ce i dalje biti pljackan i morace jos i da finansira neophodnu administraciju (vlast) da to se sprovece. Unapred se zahvaljujem na svim buducim pozivima za izlazak na izbore i slicne manifestacije !

Jura

pre 15 godina

Stari socijalisti na čelu Skupštine, mladi socijalisti (Jeremić) na čelu Vlade i sad vidite ko je dobio izbore.
Još malo pa će Tadić utopiti DS u SPS. Pa šta, svi smo mi pomalo socijalisti, zar ne?

Bitic

pre 15 godina

Ovaj konglomerat okupljen oko DS treba da se krunise izborom Vuka Draskovica za Predsednika Vlade.
Covek koji na proslim izborima nije dobio ni 5% glasova sada se prikljucio DS, te obezbdeio jedno poslanicko mesto a mozda i ministarskog, ko zna? Predsednik Vlade i ne treba da bude mnogo pametan. On ima za svaki resor savetnike. Predsednik Vlade treba da bude dobar orator i po malo da izbegava istinu i slusa Solanina naredjenja. Vuk Draskovic ispunjava sva tri uslova. Ko zna mozda ce to pomoci Srbiji da u narednih nekliko godina da postane bar kandidat za clana u EU.

Srki

pre 15 godina

Najbolje bi bilo da je premijer Boris Tadic. valjda Boris veruje Borisu. Boris nije vise sposoban od Borisa i Boris u buducnosti nece da pomisli da moze da zameni Borisa.

Tvrtko

pre 15 godina

Srbijom je nekada vladao Milosevic ali Srbijom nakon njegovom smaknuca vlada Miloseviceva politika. Nekada u liku Kostunice danas otvoreno sa socijalistima na vlasti….i neka se onda neko cudi kako to da mi u suusjedstvu nemamo povjerenja…Cuj Miloseviceva stranka na vlasti I 15 godina nakon Srebrenice, skrivanja Mladica, Karadzica, hladnjaca sa lesevima I ruganja zrtvama genocida…pa zar Srbija zasita nema nista bolje od Milosevica evo vec punih 20 godina. Mislim kako vi u Srbiji zamisljate dobrosusjedske odnose, a u vlasti imate stranku koja podrzava skrivanje ratnih zlocinaca odgovornih za genocid nad susjednim narodom?!? Molim objasnjenje.

Kabdarak

pre 15 godina

Sve je ovo divna vest da se konacno nesto pokrenulo u Srbiji posle pada vlade, ali me je razbesneo zurnal kako je prenela "Deutsche Welle" da je "Slobodanova" partija ponovo na vlasti u Srbiji pomenuvsi proevropski blok onako pride.
JEREMIC ZA PREMIJERA! Tu nema dileme!Da im konacno zapusimo usta i da ne prenose vise na zapadu da smo najgori.Pa i sa SPS-om u vladi da dokazemo da nismo onakvi kakvima zele da nas predstave.

Bob Sent Kler

pre 15 godina

Ja da sam Ministar spoljnih poslova, nikad se ne bi smejao, vec bi bio snuzden, ozbiljan i zabrinut prema obavezama koje treba da ispunimo, imidza koji treba da izgradimo i puta kojim treba da idemo. Dok je Vuku sve to smesno. On se ubi od smeha kad daje intervjue. Znam ja americka skola, puno optimizma i entuzijazma, ali nama prodavci magle ne trebaju. Hoce li i dalje da napusta svaki sastanak na kome predstavnik Kosova dobije rec? Ja sam zbrinut jer ukoliko ne ostaje do kraja nece moci da cuje zakljucke sa sastanka, pa cemo mi u Srbiji ponovo da propustamo integracije i inovacije.
Tadicu ostavi nas Srbe na miru, daj tvom decku neku ministarsku fotelju da kontaktira sa EU i stavi nekog ko se nasim problemima ne smeje, neko je zabrinut za njih, pristupa im ozbiljno i ima dovoljno znanja da ih resi. Meni licno je ovaj decko smesan! Ja sam za mladost ali ne i za ludost. Drzni se ako nemas kadar u stranci i izvuci nestranacku licnost, nekog skolovanog, iskusnog, mahera. Dugorocno ces imati samo koristi. Demantuj price da na mesto premijera zelis slabijeg od sebe. Budi veliki covek i stavi najjaceg pa nek je i intelektualni dzin spram tebe! A ne ovo...ovo...!

Senka Zivanovic

pre 15 godina

Sta drugo ocekivati od coveka koji je rehabilitovao Slobodana Milosevica i u istoj recenici ga po doprinosu Srbiji i po zrtvi izjednacio sa Zoranom Djindjicem. Tadic je opasan autokrata, za koga sam na zalost trcala u nasu ambasadu u Londonu da glasam, sve da radikali ne dodju na vlast. nisam ni pretpostavila da glasam za Milosevica.
Nikad vise!

goran

pre 15 godina

Katastrofa!
Paznja javnosti je usmerena na buduce premijersko mesto, ali BT planira da dovede jos neke bezvezne likove na vise znacajnih ministarskih fotelja. Npr. za ministra finansija predlozice Guzijana anemicnog tridesetogodisnjeg anonimusa, a za B.Djelica naravno nema mesta.
Buduca vlada sa jednim Dacicem, Guzijanom, Mrkonjicem i Jeremicem bice predmet sprdnje.

Mira

pre 15 godina

Boris Tadić je celo vreme pričao da su iznenadjenja moguća. Da li je moguće da u Vladi nema mesta za Božidara Đelića? Božidar Đelić je verovatno konkurencija BT. U toj stranci nema mesta ni za Zorana Živkovića i mnogih drugih članova lojalnijih DS-u, ali ima mesta za anemičnog Mirka Cvetkovića i unučeta porodice Pozderac, mladjanog Vuka Jeremića bivšeg člana SPS-a.
Profesore Tadiću, da ste ovako radili sa sredjoškolcima žestoko bi se pobunili protiv Vas.

Mnogo je kume

pre 15 godina

Što se gospoje Djukić tiče tačno je rekao sve Čeda Jovanović!
Ja sam Kragujevčanin i sećam se kada smo 2000 godine hiljade nas išli da je iznesemo iz Kliničkog centra sa mesta direktorke. Bivša Slobina ministarka, pa njegova potpredsednica, sada nam se preporučuje u obliku vrhunskog ervopejca i žene koja treba da bude simbol jednog demokratskog doma moderne Srbije!
Borise, znam da moraš da ideš sa SPS-om ali nemoj da nas još i ponižavaš, da nas teraš da se da se radujemo, smejemo i podvriskujemo . Mnogo je brate!

vladimir

pre 15 godina

Jovanović je rekao da LDP zato ne može da pristane na "žrtvovanje parlamenta i vređanje onih građana Srbije koji su bili žrtve Miloševićevog režima".
Cedo smesan si !

Marko

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da Djelic nije premijer. A sto je jos gore, nema ga ni na jednoj drugoj poziciji. Najsposobniji... Izgleda da mu je to i najveca "mana".

Tiho Crnogorac

pre 15 godina

Koliko znam mandatar bi trebalo da bira ministre i tako formira vladu.U Srbiji sve suprotno ,ministarska mjesta podijeljena a mandatar se jos i ne zna.Mnogo ovo sve smrdi da ne kazem mirise na jednoumlje.Izgleda da jedan covjek-Tadic -hoce da drzi sve u svojim rukama. Zato ce biti kaznjen na sljedecim izborima i on i kompletna ova neprirodna koalicija penzionera polupismenih i birokrata kojima je vlast jedino vazna i zbog koje bi se udruzili i sa crnim djavolom.Dobro rece Baki Andjelkovic jutros da se nije promjenio SPS vec DS sto je izgleda i puka istina na zalost.U DS Djindjicevih ljudi vise i nema .Izgleda da nam dolazi ponovo jednopartijski sistem,ako ne mislis kao Tadic nema te na politickoj sceni.

drago

pre 15 godina

Kostunici i Nikolicu vise odgovara da premijer bude Jeremic, zato sto ce sa njim na celu to biti karikatura od vlade.
Jeremic je nekad bi clan SPS-a, ima radno"iskustvo" od pola godine, pola godine nije pricao o nicemu drugom osim o Kosovu, nema bukvalno nikakve kvalitete osim sto ne moze da ugrozi Tadica. Sve to daje puno materijala opoziciji za napad na vladu, a sa druge strane takva vlada ne bi bila u stanju da uradi nista pozitivno.
"Anonimnog" Cvetkovica njegova sabraca po "anonimnosti" napadaju po forumima da je krao u toku privatizacije, ali ne nude nikakve dokaze, a kao sto znamo niko nije duzan da dokazuje svoju nevinost, vec oni koji tuze moraju da dokazu neciju krivicu.
Ukoliko bi Tadic predlozio Djelica za premijera, on bi mogao jednog dana da postane njegov rival u borbi za vrh DS-a, tako da su njegove sanse male, ali su ipak iznenadjenja moguca.

Novosadjan

pre 15 godina

Ne bi mi smetalo ni da je DS sa SRS napravio vladu, ali posto u ovoj vladi ocigledno nece biti Boze Djelica koji je jedini strucnjak medju svim ovim nabedjenim velicinama, ja ne vidim da ce nam ova vlada nesto doneti sto sada nismo imali, osim SPS-a. Ako ima tamo u DS-u jos ikog pri svesti, Djelica za premijera ili nekog potpredsednika za evropske integracije!

Boza

pre 15 godina

Da li je neko cuo da ce Bozidar Djelic uopste ucestvovati u novoj vladi? Koliko se ja secam on se nije pojavljivao u zadnjoj kampanji...

Elijah Knot

pre 15 godina

Vec neko vreme razmisljam o najavi da ce Cvetkovic da bude premijer. Prva misao koja mi je pala na pamet je da Tadic zeli da pocisti mogucu konkurenciju unutar svoje stranke pa predlaze neubedljivog poslusnika za premijersko mesto. Umesto da daje krila potencijalu kojega je DS puna, on ih kreshe ovim potezima. Ova najava da je i Jeremic, koji je slican Cvetkovicu, u igri za premijersko mesto samo potvrdjuje tu moju teoriju.
Ako se to ispostavi da je istina, onda ima jako puno razloga za brigu. Ovo je jako los leadership. Tadic izgleda zeli da se polako nametne kao 'mesija' koji je uspeo da Srbiju izvede iz propasti i uvede u EU. Polako se ponovo pokazuju znaci diktature i ako bude proslo dovoljno vremena i Tadic ima da nas maltretira kao sto su to radili Kostunica i Milosevic. Zoran se okruzivao jakim ljudima zarad Srbije dok Tadic jake likove gura u drugi plan radi sebe. Hm... nadam se da nisam u pravu.

vanzemaljac

pre 15 godina

Da mi je neko pricao da ce u prvoj dekadi XXI veka ideoloski naslednici Slobe, Djindjica i Arkana biti najbolje resenje za Srbiju - pomislio bih da sam zalutao u prostoru i vremenu !?

Zika

pre 15 godina

Tuzno, eto sta smo doziveli, ko se pre 8 godina nakon petog oktobra nadao da ce DS, SPO, Canak i ostali uci u Vladu sa SPS, arkanovcima i penzionerima (citaj SK YU)? Ovo nece dugo trajati, mozda godinu, dok DS ne ucvrsti vlast.

ivana

pre 15 godina

Sramota me da pomislim da neko moze da poredi Cvetkovica i Jeremica. Gde je nestala Demokratska stranka? Predsednik vodi pregovore, predsednik ce odluciti o koaliciji, predsednik ce odrediti ko ce biti u vladi? Pa cemu sluzi stranka, ako on moze sve sam? Jasno je da ne moze i da ne bi bio tu gde jeste, da pre 4 godine nije neko odradio pricu za njega, a sad tako. Oni koji su mu pomogli u okviru stranke, nisu vise bitni, jer, Boze moj, oni su konkurencija i jesu DS! A, dobrodosli su i zasluzuju velike funkcije i priznanja svi koji bezpogovorno slusaju. Pa zar da opet imamo premijera koji ce da prica samo o Kosovu? Setimo da se da je Jeremic samo o tome pricao. A, setimo se i da je u kampanji Tadic pricao da je najvaznija ekonomija, radna mesta, zaposljavanje, strane investicije. Zar je u tome bolji Jeremic od Cvetkovica?

velimir

pre 15 godina

Ovo se zove kradja glasova, a ne ono 2000.godine.Dacic i Tadic su nam ukrali glasove na izborima 11.maja.Dacic tako sto je u kampanji bio za nacionalnu vladu i time izdao Srbiju,a Tadic time sto je satanizovao SPS a sad sa njima napravio vladu, a da se gradjani o tome nisu pitali.Tako je i on izdao Srbiju.Sve sto je zasnovano na lazima kratkog je veka. Gradjani se spremaju za izbore,Vranjska Banja

Mr Realan

pre 15 godina

Bozidar Djelic ne moze da bude premijer jer bi tako zasenio velikog Borisa Tadica! Pa pogledajte kampanju za parlamentarne izbore. Samo se BT pojavljivao na reklamama i bilbordima. Zbog toga ce premijer biti neka bezlicna marioneta poput Cvetkovica ili Jeremica...DS=BT...Tuzno.

Nele

pre 15 godina

Pa ko bi bio mandatar ako ne Jeremic! Covek je prihvatljiv SPS-u 100%. Zasto? Vrlo jednostavno - covek je bio mladi socijalista, odnosno jos sa svojih dvadesetak godina jednostavno je predosecao da ce Srbiji biti potrebna socijalno odgovorna Vlada, kad tad. U DS je i presao tek kada je DS napravio zaokret ka levici. Dok smo mi ostali gubili vreme u tadasnjoj opoziciji on je, poducen iskustvima svog oca (jednog od direktora NIS -a), bio mudar i cekao, pa zasto bi se kacio tad sa socijalistim i JUL-om kao mi, kako rekoh, covek je jos tad imao viziju Srbije pomirenja, nije bio bio zadrt i zelen kao ostali njegovih godina. Jeste da mu zbog boravka u SPS-u i dalje izleti po neka nacionalisticka izjava, ali kako su on njegov profesor Boris oprostili, oprosticemo i mi njemu, vreme je da mi konacno nesto naucimo.

Boban

pre 15 godina

A da im ne bude mnogo - sa 12 poslanika dobijaju predsednika skupštine, policiju, infrastrukturu, energetiku i obrazovanje. Dovoljno bi im bilo i ministarstvo za socijalnu pravdu, napravljeno specijalno za njih.

Dejan

pre 15 godina

"...da krenemo od životnih problema Albanaca", rekao je Halimi. A mozda i životnih problema Srba i drugih naroda u Presevskoj dolini? A? Ne bi bilo lose.

Nenad

pre 15 godina

Podseticu samo da je g-din Vuk Jeremic bio clan SPS-a, zato je i tako prihvatljiv novoj koaliciji. Dok se njegova generacija borila za promene, on je bio na drugoj strani, a sad - ispalo je da je on u pravu a da smo mi koji smo hteli i izborili promene obicne budale. To je Srbijica!

milan

pre 15 godina

Potpuna katastrofa!
Jedini kvalitet Jeremica: Tadićevo ljubimče! Bruka i sramota! Mozda hoce da ga progura jer je nekad bio clan SPS-a pa ce sa Dacicem bolje da sardjuje.

mira

pre 15 godina

Ja se jos uvek pitam da li je moguce ponavljanje izbora???
Znam sve argumente protiv, ali ovo.... Ovo prosto ne ide. DS se opekao jednom kohabitirajuci sa DSS i nije nista naucio. SPS dobija predimenzioniran pristup vlasti, mnogo veci nego sto je proporcionalno podrzan u narodu i savrseno znamo da ce je koristiti da na svaki nacin tera svoju politiku koje se nikada nisu odrekli. A DS ce fakticki biti odgovoran za sve promasene poteze!!!!! Jer SPS nije nikad snosio odgovornost ni za 10 godina kad su sami i neograniceno vladali.

bivsi socijalista

pre 15 godina

Nakon ovoga SPS nece nikada preci cenzuz,sem ako ne postane vecita DS-ova prisipetlja sa par obecanih mandata u parlamentu.Ovo je kraj SPS-a.To su hteli i neki u Glavnom Odboru a i sam DS. Sada se vise nece zaliti kako im drugi otimaju biracko telo kada ga vise i nemaju. Nikako da shvate da politicki prezivljavaju zahvaljujuci liku i delu Slobodana Milosevica. Steta sto to ne umeju da posuju i cene.

Marko

pre 15 godina

Sramota, da nam socijalisti nešto odlučuju Dačić najljigaviji političar.Mali sloba je postavio cifru koju su demokrate prihvatile STRAŠNO, ova vlada ne može mnogo da opstane.

vojvodjanin

pre 15 godina

Eto,Ivica dobio "Maricu" , bajka je pocela sa sretnim pocetkom, a kakav ce biti kraj? Svejedno, ionako ce Nemacka biti prvak Evrope...

Slavko Savic

pre 15 godina

Cvetkovic je postepeno napredovao u drzavnoj hijerarhiji od zamenika ministra u Djindjicevoj vladi do sada. Pa zar neko misli da je to slucajno. Verujem tom coveku i Tadicu.

Aleksandra

pre 15 godina

Tako bih volela da DS iznenadi sve i stavi Djelica za premijera. On to u svakom pogledu zasluzuje, a i Tadic mu to duguje s obzirom na proslogodisnje izbore.
Ali pre svega, to je covek sa sposobnostima za takvu poziciju.

Moravc

pre 15 godina

Nije valjda Vuk Jeremić ozbiljno u kombinaciji za premijera?! Mene bilo stid da ga gledam u društvu onih sedih glava sa bogatim političkim i diplomatskim karijerama, kao on će njima nešto da objasni? A sad još i premijer! Jedini kvalitet: Tadićevo ljubimče! Bruka i sramota!
(Djelić, Dinkić i Vlahović su moji favoriti)

Deltic

pre 15 godina

Na pitanje novinara da li bi prihvatio mesto premijera, Cvetkovic je rekao: Sacekajmo da vidimo... nije ni postao premijer, a vec se pricaju vicevi o njemu.

Metamorfoza

pre 15 godina

Djelic, Pajtic, Sutanovac, pa i marginalizovani Zivkovic, svi su clanovi DS-a i svi su mnogo bolja resenja od Cvetkovica i Jeremica. Tadicu, ako ovako nastavis, licices na autokratu, a ne demokratu.

Sever Bachke

pre 15 godina

Veoma mi je žao što u Vladi nema mesta za dvojicu najboljih iz DS-a, Pajtića i Đelića. Dokle više sa politikom poslušnih!??!

Тodorović Radivoj

pre 15 godina

Hvala bogu kada su se dogovorili Leks specijalis i Bodrum end Solun. Premijer neka bude onaj koji je uvideo da moramo do septembra nešto krupnije prodati da bi budžet funkcionisao. Kreditne linije čekaju ako ne bude više prodaje jer treba stići Mađarsku čiji je spoljni dug 80 milijardi dolara a naš svega 27. Sa ovakvim sklopom
intelegencije devedesetih i dvehiljaditih uopšte nije bitno ko će biti predsednik vlade. Tadić ili Dačić, danas se ispostavlja kako jedan drugoga hvale i da su jedno, je svejedno. Tako za sledeće izbore će biti veoma teško demokratski izabrati demokratu Dačića ili nekog iz Ds, naprimer Mićunovića od 80 leta. Samo Čeda da ne bude jer nije na njemu budućnost. On nije za odbranu Kosova na rečima kao oni, a i protiv je njihovih tajkuna. Naša budućnost su Borke Vučić, Krkobabići, Palme i Dačići. Demokratija je konačno pobedila i ujedinila "krvne političke neprijatelje". Samo su građani posvađani i opljačkani ali su čvrsto za svoje ljubimce pa makar i kofere sa sto hiljada evra progutali. Kada smo gutali Bodrume i akcije od desetine miliona evra šta bi nam falilo da Dačić bude i premijer i vlada. Narod tako hoće. Sa 12 poslanika i Palma sa tri, Krkobabić ako dočeka novo zasedanje sa 5 i celi dvadeset neka drma Srbijom. Sutra nas čeka novi dan. Hvala ti bože za sve. Kako ih lepo složi.
Šabac

novosađanin

pre 15 godina

Nisam ni mislio da će Beograđanin Boris Tadić, predsednik beogradske Demokratske stranke, na čijem vrhu dominiraju Beograđani, imati hrabrosti da za premijera predloži nekoga ko iz Beograda nije. Glasine o Bojanu Pajtiću kao mandataru izleda da su samo poslužile za 2. krug pokrajinskih izbora. Beograd nastavlja da opterećuje svojim zagrljajem sve one koji su mu u blizini. Pa zar mora baš sve da bude u Beogradu ili iz Beograda? Baš bih Vam poželeo malo radikale na vlasti. To bi bila šansa za razvoj ostatka Srbije. Ovako, za 4 godine Beograd će imati 5 miliona stanovnika i svi srbi neće biti u jednoj državi, ali će skoro svi prelaziti preko jedne Gazele. Beograđani, možda bi Vam koristilo da čujete još nečiji glas, nekoga ko Vas posmatra pomalo sa strane. Čak je i Ilija Čvorović bio svestan da "sebe ne može da vidi sa strane".

tz

pre 15 godina

U svemu ovome vidim dobro sto je Kostunjavi definitivno ispao iz igre i sto su Radikali ostali tamo gdje su i bili a utakmica sa EU tek pocinje sa timom gdje je SPS NA MJESTU CENTARFORA I GOLMANA

Navrdeda

pre 15 godina

Uh, ne valja, mada je bolja varijanta od one destruktivne. Ne valja zato sto cemo se ponovo deliti na cetnike i partizane. Reformisani komunisti i prevaspitane demokrate, sto nije losa kombinacija ako zaboravimo proslost, a sa druge strane konzervativna desnica cija snaga nije za potcenjivanje, moze dovesti do velikih turbulencija u srpskom drustvu ukoliko se pod hitno ne poboljsa standard gradjana, mada smo upravo i poceli ratove kada je standard u Srbiji bio prilicno visok, tako da su ovde u Srbiji sva tri znaka moguca.

sloba

pre 15 godina

A sta je sa Beogradom. Ja u Beograd ne racunam Mladenovac, Lazarevac, Surcin i jos nekoliko mesta koji su se zarad "boljeg zivota" i vece kese prikljucili Beogradu. Po toj logici i Arandjelovac i Cacak i cela Srbija mogu da budu Beograd. I zato smo dosli u situaciju da gradjani koji su stvarno Beograd i glasali za evropski Beograd ne mogu da ostvare vlast koju zele i koju su birali. Ruralne sredine zna se za koga su glasale nadajuci se "promenama" u nadi da ce dobiti i trolejbuski i tramvajski saobracaj i siroke bulevae i kanalizaciju (Kaludjerica je gradjena tako da je svako gradio kucu gde mu se svidelo bez ikakve infrastrukture)...

Goran

pre 15 godina

Ajde malo da o'ladimo sa histerijom opsesivno-posesivnog opterecenja 90-im godinama.
Sto rece Djilas: "Za one koji jos ne znaju - Milosevic je umro".
E svaka mu je Njegoseva.

Jel SPS zabranjena stranka ?

Nije, jel tako. Pa onda ima sa njima da se ulazi u vladu pa ce sve da se trci, ako je jedino tako moguce formirati vladu.

Jel mogu DS i LDP da formiraju vladu ?
NE MOGU BREEEEEEEEEEEE !
A jel bi smo voleli ?
Naravno da bi smo voleli.

Pa onda bre o'ladite i cekajte da se vlada formira kako jedino moze a da u njoj ne budu SRS i DSS.

Inace, kad smo vec kod bednih 90-ih, mene licno, u ovom trenutku, na njih asocira samo savez DSS-SRS. Zato sam bio ko lud onog dana kada je formirana koalicija za Beograd. Ali, sredicemo to. Polako bre, sto ste nervozni ?

Boza Varvarin-ac

pre 15 godina

Tadic je pocistio sve Djindjiceve ljude...zar ne?
Tadic MNOGO voli vlast...zar ne?
Zakljucio sam ja to jos pre oko 12 meseci na jednom Glavnom odboru.... Nikad vise ne glasam za DS.

Katakomba

pre 15 godina

Nova vlada ce prvi veliki izazov imati negde u septembru, jer tada ce u evropskom parlamentu u Briselu biti pokrenuto pitanje "ugnjetavanih" manjina u Srbiji. Razmestanje evropskih posmatraca na jugu i severu nase zemlje je sledeci zahtev koji moramo ispuniti za prijem u EU. Posle toga dolaze "opravdani zahtevi" za teritorijalnom autonomijom i scenario smanjenja nase drzavne teritorije se ponavlja. Oprostite mi na pesimizmu ali mislim da nas nece ostaviti na miru iako je ova vlada (protiv koje nemam nista) po ukusu "medjunarodne zajednice".

Morton

pre 15 godina

Tadic i Dacic su konacno uspeli da ponovo ujedine Komunisticku Partiju koja se raspala nakon 8 sednice. Crveni opet dolaze, ojacani nekim laznim Cetnicima. Neka nam je Bog na pomoci.

Dejan

pre 15 godina

he he he... "mesto premijera pripada DS-u"... pa Vuk Jeremic je bio clan SPS u pocetku (kao veoma mlad). Dakle, izvorni SPS dobija mesto predsednika Vlade. Ipak je to bolja opcija nego stari komunista Mirko Cvetkovic ili ne daj Boze likovi kao sto su Dinkic, Djelic, Labus i sl. Ipak, juce je Kostunica zaista pokazao da je najgori i da je izgubio svaku vezu sa realnoscu. Kakvu glupost je taj covek odvalio: "neprirodna koalicija". Dva ogranka Saveza Komunista koji se posle 20 godina "formalno" okupljaju su prirodna koalicija. Strasno da je takav lik bio toliko godina premijer. Umesto manjeg, stalno dobijamo sve vece i vece zlo na vlasti.

demokrata

pre 15 godina

Ljudi sve je dobro bilo ko je dobar samo kad strasni zli vuk Kostunica nije premijer, jer on je nacionalista i sa njim zivota i EVROPE nema!!! Pocujte NEMA EVROPE. A Sutanovac ili Dulic bi bili genijalan izbor ni svjesni nismo kakve su to intelektualne velicine.
Jos da pruzim podrsku GOSPODINU Canku zato sto je najpametniji GOSPODIN.
I da naglasim da je GOSPODIN Canak pametan.

Premijer

pre 15 godina

Ma dajte ljudi, nemojte se brukati, kakav Jeremić Premijer??
Lično nemam ništa protiv čoveka, ali u svetu političara on je "dete". Govorm zbog godina. Pa pogledajte premijere ostalih država, koliko godina i iskustva treba da imaš za to, on sa toliko godina ne može biti autoritet ministrima, niti može biti shvatan ozbiljno od drugih stranih političara. Za 5-10 godina... i ajde... ali sad... stvarno pravimo smehoteku od države

Sara

pre 15 godina

Najbolju recenicu koju sam cula izgovorio je Zoran Andjelkovic Baki u Kaziprstu: nismo se mi (SPS) promenili, vec se promenila Demokratska stranka!

duh koji hoda

pre 15 godina

onaj kostunica mi toliko ide na zivce da mi je i koalicija sa sps relativno prihvatljiva..
ali jeremic ( sa nikakvim radnim iskustvom, osim u politici) ili neverovatno namazani i prilicno sumnjivi cvetkovic???
suludo! sta bi sa pajticem, npr? a sta bi sa zivkovicem, gde je on? sklonio ga tadic! zasto???
covek je extra napredovao za par godina!

neko-iz-mase

pre 15 godina

SVAKI premijer (iz DS-a) je bolji od prethodnog! Vazno je, da se sada sigurno necemo baviti "srcima" i ostalim organima i zanemarivati buducnost zemlje, vec cemo ici napred.
Jedva cekam.

DEMOKRATA

pre 15 godina

BT je pochistio Djelica. DS nikako nije masinovodja u lokomotivi demokratije. Sve je marketing i sminka i to ce se vrlo brzo videti. Na sceni je partokratija, nepotizam, negativna selekcija... Ko se divi liku i delu BT taj ce uspeti i u stranci i u drzavi. Mislim da je g.predsednik totalno zastranio i bice kaznjen na sledecim izborima. SPS ce oboriti vladu cim krenu problemi oko KiM...

Dule Momirov

pre 15 godina

najzad!
Ako izuzmemo principijelne pregovore vreme za koje je SPS vodio sa SRSDSSNS i koje bi onda moglo da se računa kao prazan hod, ovo formiranje vlade bi onda moglo da se računa kao ekspresno. To može da znači da postoji ogromna volja i sinergija da se napravi dobra i stabilna vlada. Želim im, a i nama kao "korisnicima njihovih usluga", svaku sreću i uspeh!

maja

pre 15 godina

Ako se vec sve unapred znalo, zasto su nas ovoliko mucili? Pa zar im nije jasno da je nama dosta zapleta i raspleta kao u spanskim serijama?

Perry

pre 15 godina

Saradnja Demokrata sa SPS-om ce biti kontraproduktivna.. na zalost vreme radi za Radikale koji ce na sledecim izborime /za godinu i li dvije/ zajedno sa Kostunicom vladati serbijom.... Ivica Dacic ili predstavnik SPS-a za predsednika Skupstine Srbije nije nista manje nego vracanje unazad.... tesko, veoma tesko....

Živorad

pre 15 godina

Kadrovska rešenja?
E, tu smo kao država veoma, veoma tanki..
Još se ne zna koliko će ministarstava imati nova Vlada. Imaće ih onoliko koliko je gladnih usta. Da bi svi bili siti o čas posla će izmisliti par novih ministarstava. Onako, efikasno, evropski..

Mica

pre 15 godina

SVI politicari, i SVE politike u Srbiji su ISTE! Sa ovakvom vladom, nije moguca borba protiv kriminala i korupcije. Nije moguca saradnja sa Hagom. Nije moguce priblizavanje Srbije Evropi. Politicari i tajkuni ce i dalje biti sve bogatiji a narod sve siromasniji. Nema mesta iluziji da su se socijalisti promenili. Mnogi njhovi istaknuti kadrovi su jos od vremena Milosevica duboko u kriminalnim vodama. ZUTO-CRVENA koalicija ce biti najgora vlada postmilosevicevskog pereioda. Naravno ni PLAVO-CRVENA koalicija ne bi bila nista bolja. Nas OBICNE ljude ocekuje 6 oktobar kad tad!!! Samo narod na trgovima i ulicama moze promeniti Srbiju i zivot u njoj!

zg

pre 15 godina

Vaša vlada je vaš izbor i vaše pravo. Ipak, razmišljam kako bi to izgledalo da je Konrad Adenauer (za one mlađe, prvi kancelar SR Njemačke) ponudio koaliciju i ministarstvo policije Rudolfu Hessu (opet za one mlađe, Hitlerov zamjenik) i nacionalsocijalistima. Adenauer je znao da tako ne ide. Za dobro svih, jer zemljopis se promijeniti ne da, nadam se da će i Srbija jednom pronaći svog Adenauera

Waters

pre 15 godina

Ko bi prije 8 godina mogao sanjati da će se za ovako malo vremena karte ovako izmiješati: DSS se zbratimio sa SRS, a DS ima za partnere socijaliste. Čim je Koštunica postao predsjednik SRJ i počeo da vuče čudne poteze (ostavio Radeta Markovića npr.) možda se već moglo naslutiti da je njemu DS veći politički protivnik od SPS i SRS.
Za očekivati je porast popularnosti SPS kad uđu u vladu i promjena stanja snaga kod biračkog tijela. Sanjam taj dan kad će DSS zbog politike koju zadnjih godina vodi imati glasačku podršku koju sad ima SPO.

JUPITER

pre 15 godina

Mi smo doneli odluku za Srbiju i Socijalisticku partiju Srbije. Kakva izjava. Pa ljudi ovom Bob Roku je bitnija stranka od ljudskih zivota.

Branislav Zekic Zeka

pre 15 godina

MENE BRINU OVI KOJI DOLAZE
Pustimo Kostunicu da u samoci malo opere svoju politicku boigrafiju. Doduse ne svojom zaslugom. Nece ga niko. Ni Milosevicevi socijalisti, ni arkanovci a i penzioneri i radikali zaziru od njega. Olaksavajuca okolnost, mora se priznati. Nego da vidimo sta se dogadja sa izbornom voljom gradjana bez obzira za koga su glasali. Jesu li zadovoljni ovom postizbornom trgovinom stranke kojoj su dali svoj glas? Nisu, ali niko ih i ne pita. Jesu li zadovoljni glasaci DSS? Razocarani su. Jesu li zadovoljni glasaci SPS-a? Ne. Znam ja njih! A glasaci radikala? Sigurno da nisu. LDP-a? Niposto. Ali neka oni vode svoju brigu. Mene interesuje sta je sa nama koji smo svoj glas dali koaliciji Za evropsku Srbiju. Sa nama koji ni u snu svoj glas ne bi dali socijalistima i arkanovcima. Sa nama koji smo se na bilo koji nacin suprostavljali zlocinackoj politici crveno-crne koalicije? Sa nama koji smo glasali za evropsku Srbiju? Kojima je pred izbore svecano obecano da se necemo vracati u devedesete? Ma koje bre devedesete, ovo mnogo lici na cetrdeset i petu! Jesmo li mi i cime zasluzili da nam se socijalisti i arkanovci na velika vrata vracaju na vlast? Da nam se iritirajuci pompezno setaju , sepure i keze sa malih ekrana TV prijemnika? A otmicari nase izborne volje, sta se to sa njima dogadja? Jesu li zaboravili ili su spremni da pogaze 9. mart, studentske proteste, Vidovdanski sabor, tromesecne proteste 1996/97, kontra miting, Brankov most, Ibarsku magistralu, Budvu, Peti oktobar, Dadu Vujasinovic, Curuviju, Stambolica, Djindjica i sve ostale zrtve drzavnog terora... Pa zar posle svega da nam Ivica Dacic bude ministar policije? A sta je sa takozvanim i samozvanim intelektualcima? Ili cute ili kazu - tako treba! Zasto vec mesec dana cute agencije za ispitivanje javnog mnjenja? Sto ne izmere koliko je ogorcenje gradjana Srbije? Nije li sve malo cudno? Jeste. Posle izbora narod je masovno poceo da se krsti i levom i desnom rukom!

vladimirrr

pre 15 godina

nadam se da ce G17 ostati dosledna i da nece bez beograda stupiti u savez sa socijalistima!!!! LDP je za sada sasvim korektna i vidi se nihova evropska orjentacija......

Vladimir Jovanović

pre 15 godina

Sramota što nisu pozvali Đelića kao jednog od najsposobnijih ljudi ove zemlje. Svi predlozi za premijera su do sada bili katastrofalni, kao da se namerno biraju najveći partijski poslušnici, a ne ljudi sa iskustvom.

VladaR_NS

pre 15 godina

Jeremic za premijera!
Energicniji, mladji, bez pudera na glavi i obrazu... Uz to, Cvetkovic onako usporen suvise podseca na Kostunicu (da ne gresim dusu, radi drugacije, ali i podsecanje mi je mnogo!)!
Beograd u paketu! Ako SPS nesto uslovi (DSS i slicno), u Vojvodini im ne treba dati da upravljaju ni sa jednom trafikom, je nisu presli cenzus!
LDP-u svaka cast. Progutali su zabe i Tadic i Dacic, pa i Ceda malo manju..., ali rezultat najbolji u ovom momentu: DSS i SRS izvan vlasti (u Republici i u svim znacajnijim gradovima), sto znaci da ce na sledecim izborima biti MARGINA!
Ostaje da se dobro radi i da se za 4 godine nadjemo bez viza, bez haskih problema i sa jacim standardom i privredom pred vratima EU!

Petar

pre 15 godina

Postujem ja DS i glasam za njih, i cenim njihove ljude i njihove izbore, ali zar je moguce da je Vuk Jeremic (koga inace jako cenim, itd) da je bolji od Djelica (na prvom mestu), pa onda Djilasa, pa Dinkica cak, Sutanovca, itd ?

Dragan

pre 15 godina

O pa da li je moguce da Tadic razmislja izmedju Jeremica i Cvetkovica za premijera?? Pa da li je mogao da pronadje vise neupadljivog i jos vise poslusnijeg koji nikako nece zaseniti njegov lik i delo?

Sara

pre 15 godina

Najbolju recenicu koju sam cula izgovorio je Zoran Andjelkovic Baki u Kaziprstu: nismo se mi (SPS) promenili, vec se promenila Demokratska stranka!

Vladimir Jovanović

pre 15 godina

Sramota što nisu pozvali Đelića kao jednog od najsposobnijih ljudi ove zemlje. Svi predlozi za premijera su do sada bili katastrofalni, kao da se namerno biraju najveći partijski poslušnici, a ne ljudi sa iskustvom.

Branislav Zekic Zeka

pre 15 godina

MENE BRINU OVI KOJI DOLAZE
Pustimo Kostunicu da u samoci malo opere svoju politicku boigrafiju. Doduse ne svojom zaslugom. Nece ga niko. Ni Milosevicevi socijalisti, ni arkanovci a i penzioneri i radikali zaziru od njega. Olaksavajuca okolnost, mora se priznati. Nego da vidimo sta se dogadja sa izbornom voljom gradjana bez obzira za koga su glasali. Jesu li zadovoljni ovom postizbornom trgovinom stranke kojoj su dali svoj glas? Nisu, ali niko ih i ne pita. Jesu li zadovoljni glasaci DSS? Razocarani su. Jesu li zadovoljni glasaci SPS-a? Ne. Znam ja njih! A glasaci radikala? Sigurno da nisu. LDP-a? Niposto. Ali neka oni vode svoju brigu. Mene interesuje sta je sa nama koji smo svoj glas dali koaliciji Za evropsku Srbiju. Sa nama koji ni u snu svoj glas ne bi dali socijalistima i arkanovcima. Sa nama koji smo se na bilo koji nacin suprostavljali zlocinackoj politici crveno-crne koalicije? Sa nama koji smo glasali za evropsku Srbiju? Kojima je pred izbore svecano obecano da se necemo vracati u devedesete? Ma koje bre devedesete, ovo mnogo lici na cetrdeset i petu! Jesmo li mi i cime zasluzili da nam se socijalisti i arkanovci na velika vrata vracaju na vlast? Da nam se iritirajuci pompezno setaju , sepure i keze sa malih ekrana TV prijemnika? A otmicari nase izborne volje, sta se to sa njima dogadja? Jesu li zaboravili ili su spremni da pogaze 9. mart, studentske proteste, Vidovdanski sabor, tromesecne proteste 1996/97, kontra miting, Brankov most, Ibarsku magistralu, Budvu, Peti oktobar, Dadu Vujasinovic, Curuviju, Stambolica, Djindjica i sve ostale zrtve drzavnog terora... Pa zar posle svega da nam Ivica Dacic bude ministar policije? A sta je sa takozvanim i samozvanim intelektualcima? Ili cute ili kazu - tako treba! Zasto vec mesec dana cute agencije za ispitivanje javnog mnjenja? Sto ne izmere koliko je ogorcenje gradjana Srbije? Nije li sve malo cudno? Jeste. Posle izbora narod je masovno poceo da se krsti i levom i desnom rukom!

DEMOKRATA

pre 15 godina

BT je pochistio Djelica. DS nikako nije masinovodja u lokomotivi demokratije. Sve je marketing i sminka i to ce se vrlo brzo videti. Na sceni je partokratija, nepotizam, negativna selekcija... Ko se divi liku i delu BT taj ce uspeti i u stranci i u drzavi. Mislim da je g.predsednik totalno zastranio i bice kaznjen na sledecim izborima. SPS ce oboriti vladu cim krenu problemi oko KiM...

Dragan

pre 15 godina

O pa da li je moguce da Tadic razmislja izmedju Jeremica i Cvetkovica za premijera?? Pa da li je mogao da pronadje vise neupadljivog i jos vise poslusnijeg koji nikako nece zaseniti njegov lik i delo?

Petar

pre 15 godina

Postujem ja DS i glasam za njih, i cenim njihove ljude i njihove izbore, ali zar je moguce da je Vuk Jeremic (koga inace jako cenim, itd) da je bolji od Djelica (na prvom mestu), pa onda Djilasa, pa Dinkica cak, Sutanovca, itd ?

Morton

pre 15 godina

Tadic i Dacic su konacno uspeli da ponovo ujedine Komunisticku Partiju koja se raspala nakon 8 sednice. Crveni opet dolaze, ojacani nekim laznim Cetnicima. Neka nam je Bog na pomoci.

Boza Varvarin-ac

pre 15 godina

Tadic je pocistio sve Djindjiceve ljude...zar ne?
Tadic MNOGO voli vlast...zar ne?
Zakljucio sam ja to jos pre oko 12 meseci na jednom Glavnom odboru.... Nikad vise ne glasam za DS.

Nenad

pre 15 godina

Podseticu samo da je g-din Vuk Jeremic bio clan SPS-a, zato je i tako prihvatljiv novoj koaliciji. Dok se njegova generacija borila za promene, on je bio na drugoj strani, a sad - ispalo je da je on u pravu a da smo mi koji smo hteli i izborili promene obicne budale. To je Srbijica!

vladimirrr

pre 15 godina

nadam se da ce G17 ostati dosledna i da nece bez beograda stupiti u savez sa socijalistima!!!! LDP je za sada sasvim korektna i vidi se nihova evropska orjentacija......

Premijer

pre 15 godina

Ma dajte ljudi, nemojte se brukati, kakav Jeremić Premijer??
Lično nemam ništa protiv čoveka, ali u svetu političara on je "dete". Govorm zbog godina. Pa pogledajte premijere ostalih država, koliko godina i iskustva treba da imaš za to, on sa toliko godina ne može biti autoritet ministrima, niti može biti shvatan ozbiljno od drugih stranih političara. Za 5-10 godina... i ajde... ali sad... stvarno pravimo smehoteku od države

Goran

pre 15 godina

Ajde malo da o'ladimo sa histerijom opsesivno-posesivnog opterecenja 90-im godinama.
Sto rece Djilas: "Za one koji jos ne znaju - Milosevic je umro".
E svaka mu je Njegoseva.

Jel SPS zabranjena stranka ?

Nije, jel tako. Pa onda ima sa njima da se ulazi u vladu pa ce sve da se trci, ako je jedino tako moguce formirati vladu.

Jel mogu DS i LDP da formiraju vladu ?
NE MOGU BREEEEEEEEEEEE !
A jel bi smo voleli ?
Naravno da bi smo voleli.

Pa onda bre o'ladite i cekajte da se vlada formira kako jedino moze a da u njoj ne budu SRS i DSS.

Inace, kad smo vec kod bednih 90-ih, mene licno, u ovom trenutku, na njih asocira samo savez DSS-SRS. Zato sam bio ko lud onog dana kada je formirana koalicija za Beograd. Ali, sredicemo to. Polako bre, sto ste nervozni ?

novosađanin

pre 15 godina

Nisam ni mislio da će Beograđanin Boris Tadić, predsednik beogradske Demokratske stranke, na čijem vrhu dominiraju Beograđani, imati hrabrosti da za premijera predloži nekoga ko iz Beograda nije. Glasine o Bojanu Pajtiću kao mandataru izleda da su samo poslužile za 2. krug pokrajinskih izbora. Beograd nastavlja da opterećuje svojim zagrljajem sve one koji su mu u blizini. Pa zar mora baš sve da bude u Beogradu ili iz Beograda? Baš bih Vam poželeo malo radikale na vlasti. To bi bila šansa za razvoj ostatka Srbije. Ovako, za 4 godine Beograd će imati 5 miliona stanovnika i svi srbi neće biti u jednoj državi, ali će skoro svi prelaziti preko jedne Gazele. Beograđani, možda bi Vam koristilo da čujete još nečiji glas, nekoga ko Vas posmatra pomalo sa strane. Čak je i Ilija Čvorović bio svestan da "sebe ne može da vidi sa strane".

zg

pre 15 godina

Vaša vlada je vaš izbor i vaše pravo. Ipak, razmišljam kako bi to izgledalo da je Konrad Adenauer (za one mlađe, prvi kancelar SR Njemačke) ponudio koaliciju i ministarstvo policije Rudolfu Hessu (opet za one mlađe, Hitlerov zamjenik) i nacionalsocijalistima. Adenauer je znao da tako ne ide. Za dobro svih, jer zemljopis se promijeniti ne da, nadam se da će i Srbija jednom pronaći svog Adenauera

Mr Realan

pre 15 godina

Bozidar Djelic ne moze da bude premijer jer bi tako zasenio velikog Borisa Tadica! Pa pogledajte kampanju za parlamentarne izbore. Samo se BT pojavljivao na reklamama i bilbordima. Zbog toga ce premijer biti neka bezlicna marioneta poput Cvetkovica ili Jeremica...DS=BT...Tuzno.

Mnogo je kume

pre 15 godina

Što se gospoje Djukić tiče tačno je rekao sve Čeda Jovanović!
Ja sam Kragujevčanin i sećam se kada smo 2000 godine hiljade nas išli da je iznesemo iz Kliničkog centra sa mesta direktorke. Bivša Slobina ministarka, pa njegova potpredsednica, sada nam se preporučuje u obliku vrhunskog ervopejca i žene koja treba da bude simbol jednog demokratskog doma moderne Srbije!
Borise, znam da moraš da ideš sa SPS-om ali nemoj da nas još i ponižavaš, da nas teraš da se da se radujemo, smejemo i podvriskujemo . Mnogo je brate!

milan

pre 15 godina

Potpuna katastrofa!
Jedini kvalitet Jeremica: Tadićevo ljubimče! Bruka i sramota! Mozda hoce da ga progura jer je nekad bio clan SPS-a pa ce sa Dacicem bolje da sardjuje.

sve se menja

pre 15 godina

Upravo gledam skupstinu i cekam momenat kada ce DS+ podici ruke za SPS. To ce biti istorijski momenat. Posle toga DS vise nece moci:
- da prica o mracnoj proslosti
- da nas plasi devedesetim
- da govori o povratku u Milosevicevo doba
- da kazu da su oni buducnost
- da se ikad "operu" od ove koalicije sa SPS-om.
Cedi svaka cast, on je sad onaj pravi DS, koji smo cenili u ona teska vremena.

Moravc

pre 15 godina

Nije valjda Vuk Jeremić ozbiljno u kombinaciji za premijera?! Mene bilo stid da ga gledam u društvu onih sedih glava sa bogatim političkim i diplomatskim karijerama, kao on će njima nešto da objasni? A sad još i premijer! Jedini kvalitet: Tadićevo ljubimče! Bruka i sramota!
(Djelić, Dinkić i Vlahović su moji favoriti)

Srki

pre 15 godina

Najbolje bi bilo da je premijer Boris Tadic. valjda Boris veruje Borisu. Boris nije vise sposoban od Borisa i Boris u buducnosti nece da pomisli da moze da zameni Borisa.

Metamorfoza

pre 15 godina

Djelic, Pajtic, Sutanovac, pa i marginalizovani Zivkovic, svi su clanovi DS-a i svi su mnogo bolja resenja od Cvetkovica i Jeremica. Tadicu, ako ovako nastavis, licices na autokratu, a ne demokratu.

VladaR_NS

pre 15 godina

Jeremic za premijera!
Energicniji, mladji, bez pudera na glavi i obrazu... Uz to, Cvetkovic onako usporen suvise podseca na Kostunicu (da ne gresim dusu, radi drugacije, ali i podsecanje mi je mnogo!)!
Beograd u paketu! Ako SPS nesto uslovi (DSS i slicno), u Vojvodini im ne treba dati da upravljaju ni sa jednom trafikom, je nisu presli cenzus!
LDP-u svaka cast. Progutali su zabe i Tadic i Dacic, pa i Ceda malo manju..., ali rezultat najbolji u ovom momentu: DSS i SRS izvan vlasti (u Republici i u svim znacajnijim gradovima), sto znaci da ce na sledecim izborima biti MARGINA!
Ostaje da se dobro radi i da se za 4 godine nadjemo bez viza, bez haskih problema i sa jacim standardom i privredom pred vratima EU!

Sever Bachke

pre 15 godina

Veoma mi je žao što u Vladi nema mesta za dvojicu najboljih iz DS-a, Pajtića i Đelića. Dokle više sa politikom poslušnih!??!

Mica

pre 15 godina

SVI politicari, i SVE politike u Srbiji su ISTE! Sa ovakvom vladom, nije moguca borba protiv kriminala i korupcije. Nije moguca saradnja sa Hagom. Nije moguce priblizavanje Srbije Evropi. Politicari i tajkuni ce i dalje biti sve bogatiji a narod sve siromasniji. Nema mesta iluziji da su se socijalisti promenili. Mnogi njhovi istaknuti kadrovi su jos od vremena Milosevica duboko u kriminalnim vodama. ZUTO-CRVENA koalicija ce biti najgora vlada postmilosevicevskog pereioda. Naravno ni PLAVO-CRVENA koalicija ne bi bila nista bolja. Nas OBICNE ljude ocekuje 6 oktobar kad tad!!! Samo narod na trgovima i ulicama moze promeniti Srbiju i zivot u njoj!

demokrata

pre 15 godina

Ljudi sve je dobro bilo ko je dobar samo kad strasni zli vuk Kostunica nije premijer, jer on je nacionalista i sa njim zivota i EVROPE nema!!! Pocujte NEMA EVROPE. A Sutanovac ili Dulic bi bili genijalan izbor ni svjesni nismo kakve su to intelektualne velicine.
Jos da pruzim podrsku GOSPODINU Canku zato sto je najpametniji GOSPODIN.
I da naglasim da je GOSPODIN Canak pametan.

duh koji hoda

pre 15 godina

onaj kostunica mi toliko ide na zivce da mi je i koalicija sa sps relativno prihvatljiva..
ali jeremic ( sa nikakvim radnim iskustvom, osim u politici) ili neverovatno namazani i prilicno sumnjivi cvetkovic???
suludo! sta bi sa pajticem, npr? a sta bi sa zivkovicem, gde je on? sklonio ga tadic! zasto???
covek je extra napredovao za par godina!

JUPITER

pre 15 godina

Mi smo doneli odluku za Srbiju i Socijalisticku partiju Srbije. Kakva izjava. Pa ljudi ovom Bob Roku je bitnija stranka od ljudskih zivota.

Dejan

pre 15 godina

he he he... "mesto premijera pripada DS-u"... pa Vuk Jeremic je bio clan SPS u pocetku (kao veoma mlad). Dakle, izvorni SPS dobija mesto predsednika Vlade. Ipak je to bolja opcija nego stari komunista Mirko Cvetkovic ili ne daj Boze likovi kao sto su Dinkic, Djelic, Labus i sl. Ipak, juce je Kostunica zaista pokazao da je najgori i da je izgubio svaku vezu sa realnoscu. Kakvu glupost je taj covek odvalio: "neprirodna koalicija". Dva ogranka Saveza Komunista koji se posle 20 godina "formalno" okupljaju su prirodna koalicija. Strasno da je takav lik bio toliko godina premijer. Umesto manjeg, stalno dobijamo sve vece i vece zlo na vlasti.

vanzemaljac

pre 15 godina

Da mi je neko pricao da ce u prvoj dekadi XXI veka ideoloski naslednici Slobe, Djindjica i Arkana biti najbolje resenje za Srbiju - pomislio bih da sam zalutao u prostoru i vremenu !?

Mira

pre 15 godina

Boris Tadić je celo vreme pričao da su iznenadjenja moguća. Da li je moguće da u Vladi nema mesta za Božidara Đelića? Božidar Đelić je verovatno konkurencija BT. U toj stranci nema mesta ni za Zorana Živkovića i mnogih drugih članova lojalnijih DS-u, ali ima mesta za anemičnog Mirka Cvetkovića i unučeta porodice Pozderac, mladjanog Vuka Jeremića bivšeg člana SPS-a.
Profesore Tadiću, da ste ovako radili sa sredjoškolcima žestoko bi se pobunili protiv Vas.

Perry

pre 15 godina

Saradnja Demokrata sa SPS-om ce biti kontraproduktivna.. na zalost vreme radi za Radikale koji ce na sledecim izborime /za godinu i li dvije/ zajedno sa Kostunicom vladati serbijom.... Ivica Dacic ili predstavnik SPS-a za predsednika Skupstine Srbije nije nista manje nego vracanje unazad.... tesko, veoma tesko....

debil

pre 15 godina

Najzad sam shvatio - svejedno za koga glasam i da li uopste izlazim na izbore - nadrod ce i dalje biti pljackan i morace jos i da finansira neophodnu administraciju (vlast) da to se sprovece. Unapred se zahvaljujem na svim buducim pozivima za izlazak na izbore i slicne manifestacije !

ivana

pre 15 godina

Sramota me da pomislim da neko moze da poredi Cvetkovica i Jeremica. Gde je nestala Demokratska stranka? Predsednik vodi pregovore, predsednik ce odluciti o koaliciji, predsednik ce odrediti ko ce biti u vladi? Pa cemu sluzi stranka, ako on moze sve sam? Jasno je da ne moze i da ne bi bio tu gde jeste, da pre 4 godine nije neko odradio pricu za njega, a sad tako. Oni koji su mu pomogli u okviru stranke, nisu vise bitni, jer, Boze moj, oni su konkurencija i jesu DS! A, dobrodosli su i zasluzuju velike funkcije i priznanja svi koji bezpogovorno slusaju. Pa zar da opet imamo premijera koji ce da prica samo o Kosovu? Setimo da se da je Jeremic samo o tome pricao. A, setimo se i da je u kampanji Tadic pricao da je najvaznija ekonomija, radna mesta, zaposljavanje, strane investicije. Zar je u tome bolji Jeremic od Cvetkovica?

Nele

pre 15 godina

Pa ko bi bio mandatar ako ne Jeremic! Covek je prihvatljiv SPS-u 100%. Zasto? Vrlo jednostavno - covek je bio mladi socijalista, odnosno jos sa svojih dvadesetak godina jednostavno je predosecao da ce Srbiji biti potrebna socijalno odgovorna Vlada, kad tad. U DS je i presao tek kada je DS napravio zaokret ka levici. Dok smo mi ostali gubili vreme u tadasnjoj opoziciji on je, poducen iskustvima svog oca (jednog od direktora NIS -a), bio mudar i cekao, pa zasto bi se kacio tad sa socijalistim i JUL-om kao mi, kako rekoh, covek je jos tad imao viziju Srbije pomirenja, nije bio bio zadrt i zelen kao ostali njegovih godina. Jeste da mu zbog boravka u SPS-u i dalje izleti po neka nacionalisticka izjava, ali kako su on njegov profesor Boris oprostili, oprosticemo i mi njemu, vreme je da mi konacno nesto naucimo.

Senka Zivanovic

pre 15 godina

Sta drugo ocekivati od coveka koji je rehabilitovao Slobodana Milosevica i u istoj recenici ga po doprinosu Srbiji i po zrtvi izjednacio sa Zoranom Djindjicem. Tadic je opasan autokrata, za koga sam na zalost trcala u nasu ambasadu u Londonu da glasam, sve da radikali ne dodju na vlast. nisam ni pretpostavila da glasam za Milosevica.
Nikad vise!

Navrdeda

pre 15 godina

Uh, ne valja, mada je bolja varijanta od one destruktivne. Ne valja zato sto cemo se ponovo deliti na cetnike i partizane. Reformisani komunisti i prevaspitane demokrate, sto nije losa kombinacija ako zaboravimo proslost, a sa druge strane konzervativna desnica cija snaga nije za potcenjivanje, moze dovesti do velikih turbulencija u srpskom drustvu ukoliko se pod hitno ne poboljsa standard gradjana, mada smo upravo i poceli ratove kada je standard u Srbiji bio prilicno visok, tako da su ovde u Srbiji sva tri znaka moguca.

Тodorović Radivoj

pre 15 godina

Hvala bogu kada su se dogovorili Leks specijalis i Bodrum end Solun. Premijer neka bude onaj koji je uvideo da moramo do septembra nešto krupnije prodati da bi budžet funkcionisao. Kreditne linije čekaju ako ne bude više prodaje jer treba stići Mađarsku čiji je spoljni dug 80 milijardi dolara a naš svega 27. Sa ovakvim sklopom
intelegencije devedesetih i dvehiljaditih uopšte nije bitno ko će biti predsednik vlade. Tadić ili Dačić, danas se ispostavlja kako jedan drugoga hvale i da su jedno, je svejedno. Tako za sledeće izbore će biti veoma teško demokratski izabrati demokratu Dačića ili nekog iz Ds, naprimer Mićunovića od 80 leta. Samo Čeda da ne bude jer nije na njemu budućnost. On nije za odbranu Kosova na rečima kao oni, a i protiv je njihovih tajkuna. Naša budućnost su Borke Vučić, Krkobabići, Palme i Dačići. Demokratija je konačno pobedila i ujedinila "krvne političke neprijatelje". Samo su građani posvađani i opljačkani ali su čvrsto za svoje ljubimce pa makar i kofere sa sto hiljada evra progutali. Kada smo gutali Bodrume i akcije od desetine miliona evra šta bi nam falilo da Dačić bude i premijer i vlada. Narod tako hoće. Sa 12 poslanika i Palma sa tri, Krkobabić ako dočeka novo zasedanje sa 5 i celi dvadeset neka drma Srbijom. Sutra nas čeka novi dan. Hvala ti bože za sve. Kako ih lepo složi.
Šabac

Deltic

pre 15 godina

Na pitanje novinara da li bi prihvatio mesto premijera, Cvetkovic je rekao: Sacekajmo da vidimo... nije ni postao premijer, a vec se pricaju vicevi o njemu.

Katakomba

pre 15 godina

Nova vlada ce prvi veliki izazov imati negde u septembru, jer tada ce u evropskom parlamentu u Briselu biti pokrenuto pitanje "ugnjetavanih" manjina u Srbiji. Razmestanje evropskih posmatraca na jugu i severu nase zemlje je sledeci zahtev koji moramo ispuniti za prijem u EU. Posle toga dolaze "opravdani zahtevi" za teritorijalnom autonomijom i scenario smanjenja nase drzavne teritorije se ponavlja. Oprostite mi na pesimizmu ali mislim da nas nece ostaviti na miru iako je ova vlada (protiv koje nemam nista) po ukusu "medjunarodne zajednice".

Jura

pre 15 godina

Stari socijalisti na čelu Skupštine, mladi socijalisti (Jeremić) na čelu Vlade i sad vidite ko je dobio izbore.
Još malo pa će Tadić utopiti DS u SPS. Pa šta, svi smo mi pomalo socijalisti, zar ne?

velimir

pre 15 godina

Ovo se zove kradja glasova, a ne ono 2000.godine.Dacic i Tadic su nam ukrali glasove na izborima 11.maja.Dacic tako sto je u kampanji bio za nacionalnu vladu i time izdao Srbiju,a Tadic time sto je satanizovao SPS a sad sa njima napravio vladu, a da se gradjani o tome nisu pitali.Tako je i on izdao Srbiju.Sve sto je zasnovano na lazima kratkog je veka. Gradjani se spremaju za izbore,Vranjska Banja

drago

pre 15 godina

Kostunici i Nikolicu vise odgovara da premijer bude Jeremic, zato sto ce sa njim na celu to biti karikatura od vlade.
Jeremic je nekad bi clan SPS-a, ima radno"iskustvo" od pola godine, pola godine nije pricao o nicemu drugom osim o Kosovu, nema bukvalno nikakve kvalitete osim sto ne moze da ugrozi Tadica. Sve to daje puno materijala opoziciji za napad na vladu, a sa druge strane takva vlada ne bi bila u stanju da uradi nista pozitivno.
"Anonimnog" Cvetkovica njegova sabraca po "anonimnosti" napadaju po forumima da je krao u toku privatizacije, ali ne nude nikakve dokaze, a kao sto znamo niko nije duzan da dokazuje svoju nevinost, vec oni koji tuze moraju da dokazu neciju krivicu.
Ukoliko bi Tadic predlozio Djelica za premijera, on bi mogao jednog dana da postane njegov rival u borbi za vrh DS-a, tako da su njegove sanse male, ali su ipak iznenadjenja moguca.

Elijah Knot

pre 15 godina

Vec neko vreme razmisljam o najavi da ce Cvetkovic da bude premijer. Prva misao koja mi je pala na pamet je da Tadic zeli da pocisti mogucu konkurenciju unutar svoje stranke pa predlaze neubedljivog poslusnika za premijersko mesto. Umesto da daje krila potencijalu kojega je DS puna, on ih kreshe ovim potezima. Ova najava da je i Jeremic, koji je slican Cvetkovicu, u igri za premijersko mesto samo potvrdjuje tu moju teoriju.
Ako se to ispostavi da je istina, onda ima jako puno razloga za brigu. Ovo je jako los leadership. Tadic izgleda zeli da se polako nametne kao 'mesija' koji je uspeo da Srbiju izvede iz propasti i uvede u EU. Polako se ponovo pokazuju znaci diktature i ako bude proslo dovoljno vremena i Tadic ima da nas maltretira kao sto su to radili Kostunica i Milosevic. Zoran se okruzivao jakim ljudima zarad Srbije dok Tadic jake likove gura u drugi plan radi sebe. Hm... nadam se da nisam u pravu.

Tiho Crnogorac

pre 15 godina

Koliko znam mandatar bi trebalo da bira ministre i tako formira vladu.U Srbiji sve suprotno ,ministarska mjesta podijeljena a mandatar se jos i ne zna.Mnogo ovo sve smrdi da ne kazem mirise na jednoumlje.Izgleda da jedan covjek-Tadic -hoce da drzi sve u svojim rukama. Zato ce biti kaznjen na sljedecim izborima i on i kompletna ova neprirodna koalicija penzionera polupismenih i birokrata kojima je vlast jedino vazna i zbog koje bi se udruzili i sa crnim djavolom.Dobro rece Baki Andjelkovic jutros da se nije promjenio SPS vec DS sto je izgleda i puka istina na zalost.U DS Djindjicevih ljudi vise i nema .Izgleda da nam dolazi ponovo jednopartijski sistem,ako ne mislis kao Tadic nema te na politickoj sceni.

Marko

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da Djelic nije premijer. A sto je jos gore, nema ga ni na jednoj drugoj poziciji. Najsposobniji... Izgleda da mu je to i najveca "mana".

Bob Sent Kler

pre 15 godina

Ja da sam Ministar spoljnih poslova, nikad se ne bi smejao, vec bi bio snuzden, ozbiljan i zabrinut prema obavezama koje treba da ispunimo, imidza koji treba da izgradimo i puta kojim treba da idemo. Dok je Vuku sve to smesno. On se ubi od smeha kad daje intervjue. Znam ja americka skola, puno optimizma i entuzijazma, ali nama prodavci magle ne trebaju. Hoce li i dalje da napusta svaki sastanak na kome predstavnik Kosova dobije rec? Ja sam zbrinut jer ukoliko ne ostaje do kraja nece moci da cuje zakljucke sa sastanka, pa cemo mi u Srbiji ponovo da propustamo integracije i inovacije.
Tadicu ostavi nas Srbe na miru, daj tvom decku neku ministarsku fotelju da kontaktira sa EU i stavi nekog ko se nasim problemima ne smeje, neko je zabrinut za njih, pristupa im ozbiljno i ima dovoljno znanja da ih resi. Meni licno je ovaj decko smesan! Ja sam za mladost ali ne i za ludost. Drzni se ako nemas kadar u stranci i izvuci nestranacku licnost, nekog skolovanog, iskusnog, mahera. Dugorocno ces imati samo koristi. Demantuj price da na mesto premijera zelis slabijeg od sebe. Budi veliki covek i stavi najjaceg pa nek je i intelektualni dzin spram tebe! A ne ovo...ovo...!

Živorad

pre 15 godina

Kadrovska rešenja?
E, tu smo kao država veoma, veoma tanki..
Još se ne zna koliko će ministarstava imati nova Vlada. Imaće ih onoliko koliko je gladnih usta. Da bi svi bili siti o čas posla će izmisliti par novih ministarstava. Onako, efikasno, evropski..

goran

pre 15 godina

Katastrofa!
Paznja javnosti je usmerena na buduce premijersko mesto, ali BT planira da dovede jos neke bezvezne likove na vise znacajnih ministarskih fotelja. Npr. za ministra finansija predlozice Guzijana anemicnog tridesetogodisnjeg anonimusa, a za B.Djelica naravno nema mesta.
Buduca vlada sa jednim Dacicem, Guzijanom, Mrkonjicem i Jeremicem bice predmet sprdnje.

vlada

pre 15 godina

slava mocnom DS-u koji nas je spasao 90-ih tako sto je doveo SPS na vlast! ovo ce da pukne vec za par meseci a onda ce SPS da nestane a DS ce da ima skoro upola manje glasova.

Novosadjan

pre 15 godina

Ne bi mi smetalo ni da je DS sa SRS napravio vladu, ali posto u ovoj vladi ocigledno nece biti Boze Djelica koji je jedini strucnjak medju svim ovim nabedjenim velicinama, ja ne vidim da ce nam ova vlada nesto doneti sto sada nismo imali, osim SPS-a. Ako ima tamo u DS-u jos ikog pri svesti, Djelica za premijera ili nekog potpredsednika za evropske integracije!

Dejan

pre 15 godina

"...da krenemo od životnih problema Albanaca", rekao je Halimi. A mozda i životnih problema Srba i drugih naroda u Presevskoj dolini? A? Ne bi bilo lose.

Dule Momirov

pre 15 godina

najzad!
Ako izuzmemo principijelne pregovore vreme za koje je SPS vodio sa SRSDSSNS i koje bi onda moglo da se računa kao prazan hod, ovo formiranje vlade bi onda moglo da se računa kao ekspresno. To može da znači da postoji ogromna volja i sinergija da se napravi dobra i stabilna vlada. Želim im, a i nama kao "korisnicima njihovih usluga", svaku sreću i uspeh!

Boris

pre 15 godina

LDP je poslednji bastion otpora i razuma, na srecu, ali na zalost jedini i usamljen na politickoj sceni.
Cenu ovakvih kriminalnih dogovora oko vlasti (a jedini motiv je upravo sirova vlast, bez zelje da se pomogne svojoj zemlji) ce naravno opet platiti obican narod, koji ocigledno zasluzuje ono sta mu se desava jer konstantno naseda na prazne price.

sloba

pre 15 godina

A sta je sa Beogradom. Ja u Beograd ne racunam Mladenovac, Lazarevac, Surcin i jos nekoliko mesta koji su se zarad "boljeg zivota" i vece kese prikljucili Beogradu. Po toj logici i Arandjelovac i Cacak i cela Srbija mogu da budu Beograd. I zato smo dosli u situaciju da gradjani koji su stvarno Beograd i glasali za evropski Beograd ne mogu da ostvare vlast koju zele i koju su birali. Ruralne sredine zna se za koga su glasale nadajuci se "promenama" u nadi da ce dobiti i trolejbuski i tramvajski saobracaj i siroke bulevae i kanalizaciju (Kaludjerica je gradjena tako da je svako gradio kucu gde mu se svidelo bez ikakve infrastrukture)...

Bitic

pre 15 godina

Ovaj konglomerat okupljen oko DS treba da se krunise izborom Vuka Draskovica za Predsednika Vlade.
Covek koji na proslim izborima nije dobio ni 5% glasova sada se prikljucio DS, te obezbdeio jedno poslanicko mesto a mozda i ministarskog, ko zna? Predsednik Vlade i ne treba da bude mnogo pametan. On ima za svaki resor savetnike. Predsednik Vlade treba da bude dobar orator i po malo da izbegava istinu i slusa Solanina naredjenja. Vuk Draskovic ispunjava sva tri uslova. Ko zna mozda ce to pomoci Srbiji da u narednih nekliko godina da postane bar kandidat za clana u EU.

Aleksandra

pre 15 godina

Tako bih volela da DS iznenadi sve i stavi Djelica za premijera. On to u svakom pogledu zasluzuje, a i Tadic mu to duguje s obzirom na proslogodisnje izbore.
Ali pre svega, to je covek sa sposobnostima za takvu poziciju.

Waters

pre 15 godina

Ko bi prije 8 godina mogao sanjati da će se za ovako malo vremena karte ovako izmiješati: DSS se zbratimio sa SRS, a DS ima za partnere socijaliste. Čim je Koštunica postao predsjednik SRJ i počeo da vuče čudne poteze (ostavio Radeta Markovića npr.) možda se već moglo naslutiti da je njemu DS veći politički protivnik od SPS i SRS.
Za očekivati je porast popularnosti SPS kad uđu u vladu i promjena stanja snaga kod biračkog tijela. Sanjam taj dan kad će DSS zbog politike koju zadnjih godina vodi imati glasačku podršku koju sad ima SPO.

neko-iz-mase

pre 15 godina

SVAKI premijer (iz DS-a) je bolji od prethodnog! Vazno je, da se sada sigurno necemo baviti "srcima" i ostalim organima i zanemarivati buducnost zemlje, vec cemo ici napred.
Jedva cekam.

Boza

pre 15 godina

Da li je neko cuo da ce Bozidar Djelic uopste ucestvovati u novoj vladi? Koliko se ja secam on se nije pojavljivao u zadnjoj kampanji...

mira

pre 15 godina

Ja se jos uvek pitam da li je moguce ponavljanje izbora???
Znam sve argumente protiv, ali ovo.... Ovo prosto ne ide. DS se opekao jednom kohabitirajuci sa DSS i nije nista naucio. SPS dobija predimenzioniran pristup vlasti, mnogo veci nego sto je proporcionalno podrzan u narodu i savrseno znamo da ce je koristiti da na svaki nacin tera svoju politiku koje se nikada nisu odrekli. A DS ce fakticki biti odgovoran za sve promasene poteze!!!!! Jer SPS nije nikad snosio odgovornost ni za 10 godina kad su sami i neograniceno vladali.

bivsi socijalista

pre 15 godina

Nakon ovoga SPS nece nikada preci cenzuz,sem ako ne postane vecita DS-ova prisipetlja sa par obecanih mandata u parlamentu.Ovo je kraj SPS-a.To su hteli i neki u Glavnom Odboru a i sam DS. Sada se vise nece zaliti kako im drugi otimaju biracko telo kada ga vise i nemaju. Nikako da shvate da politicki prezivljavaju zahvaljujuci liku i delu Slobodana Milosevica. Steta sto to ne umeju da posuju i cene.

Tvrtko

pre 15 godina

Srbijom je nekada vladao Milosevic ali Srbijom nakon njegovom smaknuca vlada Miloseviceva politika. Nekada u liku Kostunice danas otvoreno sa socijalistima na vlasti….i neka se onda neko cudi kako to da mi u suusjedstvu nemamo povjerenja…Cuj Miloseviceva stranka na vlasti I 15 godina nakon Srebrenice, skrivanja Mladica, Karadzica, hladnjaca sa lesevima I ruganja zrtvama genocida…pa zar Srbija zasita nema nista bolje od Milosevica evo vec punih 20 godina. Mislim kako vi u Srbiji zamisljate dobrosusjedske odnose, a u vlasti imate stranku koja podrzava skrivanje ratnih zlocinaca odgovornih za genocid nad susjednim narodom?!? Molim objasnjenje.

Boban

pre 15 godina

A da im ne bude mnogo - sa 12 poslanika dobijaju predsednika skupštine, policiju, infrastrukturu, energetiku i obrazovanje. Dovoljno bi im bilo i ministarstvo za socijalnu pravdu, napravljeno specijalno za njih.

Zika

pre 15 godina

Tuzno, eto sta smo doziveli, ko se pre 8 godina nakon petog oktobra nadao da ce DS, SPO, Canak i ostali uci u Vladu sa SPS, arkanovcima i penzionerima (citaj SK YU)? Ovo nece dugo trajati, mozda godinu, dok DS ne ucvrsti vlast.

Marko

pre 15 godina

Sramota, da nam socijalisti nešto odlučuju Dačić najljigaviji političar.Mali sloba je postavio cifru koju su demokrate prihvatile STRAŠNO, ova vlada ne može mnogo da opstane.

Moma

pre 15 godina

Sta, DS treba jos da se trudi da bi dovela socijaliste na celo Skupstine??? Strasno! A Ceda koji "samo daje podrsku" se ponasa bolje? Smesno! Ovu lakrdiju treba prekinuti pre nego sto stignu prave posledice, nacin je jedan - izbori!!!

vojvodjanin

pre 15 godina

Eto,Ivica dobio "Maricu" , bajka je pocela sa sretnim pocetkom, a kakav ce biti kraj? Svejedno, ionako ce Nemacka biti prvak Evrope...

vladimir

pre 15 godina

Jovanović je rekao da LDP zato ne može da pristane na "žrtvovanje parlamenta i vređanje onih građana Srbije koji su bili žrtve Miloševićevog režima".
Cedo smesan si !

tuarn

pre 15 godina

Sve jedni te isti samo menjaju nazive partija i stolice na koima sede. Svi bili komunisti pa njhova deca isto .Onda svi bili socijalisti pa sada neko DS a neki penzioneri . Ali u sustini nista se ne menja samo se u krugu okrece. Opet su socialisti sa soci(j)alistima i komunistima na vlasti. Ako neko misli da je ovde neko demokrata grdno se vara . Moze se samo Cedomir Jovanovic i jos par nekih malih stanaka nazvati demokratam.

Dragan

pre 15 godina

Neverovatno, ali istinito, LDP je poslednja linija odbrane nase slobode. Naravno da hocemo da se ratifikuje SPP, i naravno da necemo da nam SPS kroji sudbinu. Kao sto su nam je krojili od 1987. do 2000. Hvala, ne treba vise.

tz

pre 15 godina

U svemu ovome vidim dobro sto je Kostunjavi definitivno ispao iz igre i sto su Radikali ostali tamo gdje su i bili a utakmica sa EU tek pocinje sa timom gdje je SPS NA MJESTU CENTARFORA I GOLMANA

jablan

pre 15 godina

Danas su poslanici SRS i DSS-NS, pokazali kakva bi nam demokratija bila uvedena, da su oni dosli na vlast. ono sto se danas zbivalo u skupstini Srbije od pojedinih poslanika i poslanica iz SRS,DSS,nemoc ,jad i bedu pristojnog ponasanja i kulture istih poslanika i poslanica. Njima, pojedincima i pojedinkama Iz SRS, nije mesto u skupstinskim klupama, vec im je mesto na smetilistu istorije.

maja

pre 15 godina

Ako se vec sve unapred znalo, zasto su nas ovoliko mucili? Pa zar im nije jasno da je nama dosta zapleta i raspleta kao u spanskim serijama?

aleksandar

pre 15 godina

premijera treba birati po sposobnosti, a ne po stranackoj pripadnosti, jedino logicno resenje je Mladjan Dinkic bez obzira sto nije iz DS za koga sam ja inace glasao.

Slavko Savic

pre 15 godina

Cvetkovic je postepeno napredovao u drzavnoj hijerarhiji od zamenika ministra u Djindjicevoj vladi do sada. Pa zar neko misli da je to slucajno. Verujem tom coveku i Tadicu.

Kabdarak

pre 15 godina

Sve je ovo divna vest da se konacno nesto pokrenulo u Srbiji posle pada vlade, ali me je razbesneo zurnal kako je prenela "Deutsche Welle" da je "Slobodanova" partija ponovo na vlasti u Srbiji pomenuvsi proevropski blok onako pride.
JEREMIC ZA PREMIJERA! Tu nema dileme!Da im konacno zapusimo usta i da ne prenose vise na zapadu da smo najgori.Pa i sa SPS-om u vladi da dokazemo da nismo onakvi kakvima zele da nas predstave.

bezimena

pre 15 godina

Nema frke, ovakva Vlada neće opstati duže od godinu dana, ali kako je očigledno ovo bio jedini način da se trajno eliminišu nazadnjaci "2 u 1" tj. "3 u 1", pregrmećemo i tu krastavu žabetinu.

Cile

pre 15 godina

Dosta vise ozbiljnih tema. Kad ce se preci, po recima Velje Selje, na otvaranje Dacicevog "kofera"? Narodu treba i zabave. Zasluzio je kad ih vec sve placa iz poreza.

VladaR_NS

pre 15 godina

Jeremic za premijera!
Energicniji, mladji, bez pudera na glavi i obrazu... Uz to, Cvetkovic onako usporen suvise podseca na Kostunicu (da ne gresim dusu, radi drugacije, ali i podsecanje mi je mnogo!)!
Beograd u paketu! Ako SPS nesto uslovi (DSS i slicno), u Vojvodini im ne treba dati da upravljaju ni sa jednom trafikom, je nisu presli cenzus!
LDP-u svaka cast. Progutali su zabe i Tadic i Dacic, pa i Ceda malo manju..., ali rezultat najbolji u ovom momentu: DSS i SRS izvan vlasti (u Republici i u svim znacajnijim gradovima), sto znaci da ce na sledecim izborima biti MARGINA!
Ostaje da se dobro radi i da se za 4 godine nadjemo bez viza, bez haskih problema i sa jacim standardom i privredom pred vratima EU!

Branislav Zekic Zeka

pre 15 godina

MENE BRINU OVI KOJI DOLAZE
Pustimo Kostunicu da u samoci malo opere svoju politicku boigrafiju. Doduse ne svojom zaslugom. Nece ga niko. Ni Milosevicevi socijalisti, ni arkanovci a i penzioneri i radikali zaziru od njega. Olaksavajuca okolnost, mora se priznati. Nego da vidimo sta se dogadja sa izbornom voljom gradjana bez obzira za koga su glasali. Jesu li zadovoljni ovom postizbornom trgovinom stranke kojoj su dali svoj glas? Nisu, ali niko ih i ne pita. Jesu li zadovoljni glasaci DSS? Razocarani su. Jesu li zadovoljni glasaci SPS-a? Ne. Znam ja njih! A glasaci radikala? Sigurno da nisu. LDP-a? Niposto. Ali neka oni vode svoju brigu. Mene interesuje sta je sa nama koji smo svoj glas dali koaliciji Za evropsku Srbiju. Sa nama koji ni u snu svoj glas ne bi dali socijalistima i arkanovcima. Sa nama koji smo se na bilo koji nacin suprostavljali zlocinackoj politici crveno-crne koalicije? Sa nama koji smo glasali za evropsku Srbiju? Kojima je pred izbore svecano obecano da se necemo vracati u devedesete? Ma koje bre devedesete, ovo mnogo lici na cetrdeset i petu! Jesmo li mi i cime zasluzili da nam se socijalisti i arkanovci na velika vrata vracaju na vlast? Da nam se iritirajuci pompezno setaju , sepure i keze sa malih ekrana TV prijemnika? A otmicari nase izborne volje, sta se to sa njima dogadja? Jesu li zaboravili ili su spremni da pogaze 9. mart, studentske proteste, Vidovdanski sabor, tromesecne proteste 1996/97, kontra miting, Brankov most, Ibarsku magistralu, Budvu, Peti oktobar, Dadu Vujasinovic, Curuviju, Stambolica, Djindjica i sve ostale zrtve drzavnog terora... Pa zar posle svega da nam Ivica Dacic bude ministar policije? A sta je sa takozvanim i samozvanim intelektualcima? Ili cute ili kazu - tako treba! Zasto vec mesec dana cute agencije za ispitivanje javnog mnjenja? Sto ne izmere koliko je ogorcenje gradjana Srbije? Nije li sve malo cudno? Jeste. Posle izbora narod je masovno poceo da se krsti i levom i desnom rukom!

Goran

pre 15 godina

Ajde malo da o'ladimo sa histerijom opsesivno-posesivnog opterecenja 90-im godinama.
Sto rece Djilas: "Za one koji jos ne znaju - Milosevic je umro".
E svaka mu je Njegoseva.

Jel SPS zabranjena stranka ?

Nije, jel tako. Pa onda ima sa njima da se ulazi u vladu pa ce sve da se trci, ako je jedino tako moguce formirati vladu.

Jel mogu DS i LDP da formiraju vladu ?
NE MOGU BREEEEEEEEEEEE !
A jel bi smo voleli ?
Naravno da bi smo voleli.

Pa onda bre o'ladite i cekajte da se vlada formira kako jedino moze a da u njoj ne budu SRS i DSS.

Inace, kad smo vec kod bednih 90-ih, mene licno, u ovom trenutku, na njih asocira samo savez DSS-SRS. Zato sam bio ko lud onog dana kada je formirana koalicija za Beograd. Ali, sredicemo to. Polako bre, sto ste nervozni ?

zg

pre 15 godina

Vaša vlada je vaš izbor i vaše pravo. Ipak, razmišljam kako bi to izgledalo da je Konrad Adenauer (za one mlađe, prvi kancelar SR Njemačke) ponudio koaliciju i ministarstvo policije Rudolfu Hessu (opet za one mlađe, Hitlerov zamjenik) i nacionalsocijalistima. Adenauer je znao da tako ne ide. Za dobro svih, jer zemljopis se promijeniti ne da, nadam se da će i Srbija jednom pronaći svog Adenauera

Kabdarak

pre 15 godina

Sve je ovo divna vest da se konacno nesto pokrenulo u Srbiji posle pada vlade, ali me je razbesneo zurnal kako je prenela "Deutsche Welle" da je "Slobodanova" partija ponovo na vlasti u Srbiji pomenuvsi proevropski blok onako pride.
JEREMIC ZA PREMIJERA! Tu nema dileme!Da im konacno zapusimo usta i da ne prenose vise na zapadu da smo najgori.Pa i sa SPS-om u vladi da dokazemo da nismo onakvi kakvima zele da nas predstave.

demokrata

pre 15 godina

Ljudi sve je dobro bilo ko je dobar samo kad strasni zli vuk Kostunica nije premijer, jer on je nacionalista i sa njim zivota i EVROPE nema!!! Pocujte NEMA EVROPE. A Sutanovac ili Dulic bi bili genijalan izbor ni svjesni nismo kakve su to intelektualne velicine.
Jos da pruzim podrsku GOSPODINU Canku zato sto je najpametniji GOSPODIN.
I da naglasim da je GOSPODIN Canak pametan.

Petar

pre 15 godina

Postujem ja DS i glasam za njih, i cenim njihove ljude i njihove izbore, ali zar je moguce da je Vuk Jeremic (koga inace jako cenim, itd) da je bolji od Djelica (na prvom mestu), pa onda Djilasa, pa Dinkica cak, Sutanovca, itd ?

Morton

pre 15 godina

Tadic i Dacic su konacno uspeli da ponovo ujedine Komunisticku Partiju koja se raspala nakon 8 sednice. Crveni opet dolaze, ojacani nekim laznim Cetnicima. Neka nam je Bog na pomoci.

vladimir

pre 15 godina

Jovanović je rekao da LDP zato ne može da pristane na "žrtvovanje parlamenta i vređanje onih građana Srbije koji su bili žrtve Miloševićevog režima".
Cedo smesan si !

Vladimir Jovanović

pre 15 godina

Sramota što nisu pozvali Đelića kao jednog od najsposobnijih ljudi ove zemlje. Svi predlozi za premijera su do sada bili katastrofalni, kao da se namerno biraju najveći partijski poslušnici, a ne ljudi sa iskustvom.

Тodorović Radivoj

pre 15 godina

Hvala bogu kada su se dogovorili Leks specijalis i Bodrum end Solun. Premijer neka bude onaj koji je uvideo da moramo do septembra nešto krupnije prodati da bi budžet funkcionisao. Kreditne linije čekaju ako ne bude više prodaje jer treba stići Mađarsku čiji je spoljni dug 80 milijardi dolara a naš svega 27. Sa ovakvim sklopom
intelegencije devedesetih i dvehiljaditih uopšte nije bitno ko će biti predsednik vlade. Tadić ili Dačić, danas se ispostavlja kako jedan drugoga hvale i da su jedno, je svejedno. Tako za sledeće izbore će biti veoma teško demokratski izabrati demokratu Dačića ili nekog iz Ds, naprimer Mićunovića od 80 leta. Samo Čeda da ne bude jer nije na njemu budućnost. On nije za odbranu Kosova na rečima kao oni, a i protiv je njihovih tajkuna. Naša budućnost su Borke Vučić, Krkobabići, Palme i Dačići. Demokratija je konačno pobedila i ujedinila "krvne političke neprijatelje". Samo su građani posvađani i opljačkani ali su čvrsto za svoje ljubimce pa makar i kofere sa sto hiljada evra progutali. Kada smo gutali Bodrume i akcije od desetine miliona evra šta bi nam falilo da Dačić bude i premijer i vlada. Narod tako hoće. Sa 12 poslanika i Palma sa tri, Krkobabić ako dočeka novo zasedanje sa 5 i celi dvadeset neka drma Srbijom. Sutra nas čeka novi dan. Hvala ti bože za sve. Kako ih lepo složi.
Šabac

Boza Varvarin-ac

pre 15 godina

Tadic je pocistio sve Djindjiceve ljude...zar ne?
Tadic MNOGO voli vlast...zar ne?
Zakljucio sam ja to jos pre oko 12 meseci na jednom Glavnom odboru.... Nikad vise ne glasam za DS.

sloba

pre 15 godina

A sta je sa Beogradom. Ja u Beograd ne racunam Mladenovac, Lazarevac, Surcin i jos nekoliko mesta koji su se zarad "boljeg zivota" i vece kese prikljucili Beogradu. Po toj logici i Arandjelovac i Cacak i cela Srbija mogu da budu Beograd. I zato smo dosli u situaciju da gradjani koji su stvarno Beograd i glasali za evropski Beograd ne mogu da ostvare vlast koju zele i koju su birali. Ruralne sredine zna se za koga su glasale nadajuci se "promenama" u nadi da ce dobiti i trolejbuski i tramvajski saobracaj i siroke bulevae i kanalizaciju (Kaludjerica je gradjena tako da je svako gradio kucu gde mu se svidelo bez ikakve infrastrukture)...

Slavko Savic

pre 15 godina

Cvetkovic je postepeno napredovao u drzavnoj hijerarhiji od zamenika ministra u Djindjicevoj vladi do sada. Pa zar neko misli da je to slucajno. Verujem tom coveku i Tadicu.

Waters

pre 15 godina

Ko bi prije 8 godina mogao sanjati da će se za ovako malo vremena karte ovako izmiješati: DSS se zbratimio sa SRS, a DS ima za partnere socijaliste. Čim je Koštunica postao predsjednik SRJ i počeo da vuče čudne poteze (ostavio Radeta Markovića npr.) možda se već moglo naslutiti da je njemu DS veći politički protivnik od SPS i SRS.
Za očekivati je porast popularnosti SPS kad uđu u vladu i promjena stanja snaga kod biračkog tijela. Sanjam taj dan kad će DSS zbog politike koju zadnjih godina vodi imati glasačku podršku koju sad ima SPO.

neko-iz-mase

pre 15 godina

SVAKI premijer (iz DS-a) je bolji od prethodnog! Vazno je, da se sada sigurno necemo baviti "srcima" i ostalim organima i zanemarivati buducnost zemlje, vec cemo ici napred.
Jedva cekam.

tz

pre 15 godina

U svemu ovome vidim dobro sto je Kostunjavi definitivno ispao iz igre i sto su Radikali ostali tamo gdje su i bili a utakmica sa EU tek pocinje sa timom gdje je SPS NA MJESTU CENTARFORA I GOLMANA

Bob Sent Kler

pre 15 godina

Ja da sam Ministar spoljnih poslova, nikad se ne bi smejao, vec bi bio snuzden, ozbiljan i zabrinut prema obavezama koje treba da ispunimo, imidza koji treba da izgradimo i puta kojim treba da idemo. Dok je Vuku sve to smesno. On se ubi od smeha kad daje intervjue. Znam ja americka skola, puno optimizma i entuzijazma, ali nama prodavci magle ne trebaju. Hoce li i dalje da napusta svaki sastanak na kome predstavnik Kosova dobije rec? Ja sam zbrinut jer ukoliko ne ostaje do kraja nece moci da cuje zakljucke sa sastanka, pa cemo mi u Srbiji ponovo da propustamo integracije i inovacije.
Tadicu ostavi nas Srbe na miru, daj tvom decku neku ministarsku fotelju da kontaktira sa EU i stavi nekog ko se nasim problemima ne smeje, neko je zabrinut za njih, pristupa im ozbiljno i ima dovoljno znanja da ih resi. Meni licno je ovaj decko smesan! Ja sam za mladost ali ne i za ludost. Drzni se ako nemas kadar u stranci i izvuci nestranacku licnost, nekog skolovanog, iskusnog, mahera. Dugorocno ces imati samo koristi. Demantuj price da na mesto premijera zelis slabijeg od sebe. Budi veliki covek i stavi najjaceg pa nek je i intelektualni dzin spram tebe! A ne ovo...ovo...!

Tvrtko

pre 15 godina

Srbijom je nekada vladao Milosevic ali Srbijom nakon njegovom smaknuca vlada Miloseviceva politika. Nekada u liku Kostunice danas otvoreno sa socijalistima na vlasti….i neka se onda neko cudi kako to da mi u suusjedstvu nemamo povjerenja…Cuj Miloseviceva stranka na vlasti I 15 godina nakon Srebrenice, skrivanja Mladica, Karadzica, hladnjaca sa lesevima I ruganja zrtvama genocida…pa zar Srbija zasita nema nista bolje od Milosevica evo vec punih 20 godina. Mislim kako vi u Srbiji zamisljate dobrosusjedske odnose, a u vlasti imate stranku koja podrzava skrivanje ratnih zlocinaca odgovornih za genocid nad susjednim narodom?!? Molim objasnjenje.

vladimirrr

pre 15 godina

nadam se da ce G17 ostati dosledna i da nece bez beograda stupiti u savez sa socijalistima!!!! LDP je za sada sasvim korektna i vidi se nihova evropska orjentacija......

DEMOKRATA

pre 15 godina

BT je pochistio Djelica. DS nikako nije masinovodja u lokomotivi demokratije. Sve je marketing i sminka i to ce se vrlo brzo videti. Na sceni je partokratija, nepotizam, negativna selekcija... Ko se divi liku i delu BT taj ce uspeti i u stranci i u drzavi. Mislim da je g.predsednik totalno zastranio i bice kaznjen na sledecim izborima. SPS ce oboriti vladu cim krenu problemi oko KiM...

Perry

pre 15 godina

Saradnja Demokrata sa SPS-om ce biti kontraproduktivna.. na zalost vreme radi za Radikale koji ce na sledecim izborime /za godinu i li dvije/ zajedno sa Kostunicom vladati serbijom.... Ivica Dacic ili predstavnik SPS-a za predsednika Skupstine Srbije nije nista manje nego vracanje unazad.... tesko, veoma tesko....

duh koji hoda

pre 15 godina

onaj kostunica mi toliko ide na zivce da mi je i koalicija sa sps relativno prihvatljiva..
ali jeremic ( sa nikakvim radnim iskustvom, osim u politici) ili neverovatno namazani i prilicno sumnjivi cvetkovic???
suludo! sta bi sa pajticem, npr? a sta bi sa zivkovicem, gde je on? sklonio ga tadic! zasto???
covek je extra napredovao za par godina!

Katakomba

pre 15 godina

Nova vlada ce prvi veliki izazov imati negde u septembru, jer tada ce u evropskom parlamentu u Briselu biti pokrenuto pitanje "ugnjetavanih" manjina u Srbiji. Razmestanje evropskih posmatraca na jugu i severu nase zemlje je sledeci zahtev koji moramo ispuniti za prijem u EU. Posle toga dolaze "opravdani zahtevi" za teritorijalnom autonomijom i scenario smanjenja nase drzavne teritorije se ponavlja. Oprostite mi na pesimizmu ali mislim da nas nece ostaviti na miru iako je ova vlada (protiv koje nemam nista) po ukusu "medjunarodne zajednice".

Dejan

pre 15 godina

he he he... "mesto premijera pripada DS-u"... pa Vuk Jeremic je bio clan SPS u pocetku (kao veoma mlad). Dakle, izvorni SPS dobija mesto predsednika Vlade. Ipak je to bolja opcija nego stari komunista Mirko Cvetkovic ili ne daj Boze likovi kao sto su Dinkic, Djelic, Labus i sl. Ipak, juce je Kostunica zaista pokazao da je najgori i da je izgubio svaku vezu sa realnoscu. Kakvu glupost je taj covek odvalio: "neprirodna koalicija". Dva ogranka Saveza Komunista koji se posle 20 godina "formalno" okupljaju su prirodna koalicija. Strasno da je takav lik bio toliko godina premijer. Umesto manjeg, stalno dobijamo sve vece i vece zlo na vlasti.

novosađanin

pre 15 godina

Nisam ni mislio da će Beograđanin Boris Tadić, predsednik beogradske Demokratske stranke, na čijem vrhu dominiraju Beograđani, imati hrabrosti da za premijera predloži nekoga ko iz Beograda nije. Glasine o Bojanu Pajtiću kao mandataru izleda da su samo poslužile za 2. krug pokrajinskih izbora. Beograd nastavlja da opterećuje svojim zagrljajem sve one koji su mu u blizini. Pa zar mora baš sve da bude u Beogradu ili iz Beograda? Baš bih Vam poželeo malo radikale na vlasti. To bi bila šansa za razvoj ostatka Srbije. Ovako, za 4 godine Beograd će imati 5 miliona stanovnika i svi srbi neće biti u jednoj državi, ali će skoro svi prelaziti preko jedne Gazele. Beograđani, možda bi Vam koristilo da čujete još nečiji glas, nekoga ko Vas posmatra pomalo sa strane. Čak je i Ilija Čvorović bio svestan da "sebe ne može da vidi sa strane".

Metamorfoza

pre 15 godina

Djelic, Pajtic, Sutanovac, pa i marginalizovani Zivkovic, svi su clanovi DS-a i svi su mnogo bolja resenja od Cvetkovica i Jeremica. Tadicu, ako ovako nastavis, licices na autokratu, a ne demokratu.

Aleksandra

pre 15 godina

Tako bih volela da DS iznenadi sve i stavi Djelica za premijera. On to u svakom pogledu zasluzuje, a i Tadic mu to duguje s obzirom na proslogodisnje izbore.
Ali pre svega, to je covek sa sposobnostima za takvu poziciju.

vanzemaljac

pre 15 godina

Da mi je neko pricao da ce u prvoj dekadi XXI veka ideoloski naslednici Slobe, Djindjica i Arkana biti najbolje resenje za Srbiju - pomislio bih da sam zalutao u prostoru i vremenu !?

Marko

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da Djelic nije premijer. A sto je jos gore, nema ga ni na jednoj drugoj poziciji. Najsposobniji... Izgleda da mu je to i najveca "mana".

Mnogo je kume

pre 15 godina

Što se gospoje Djukić tiče tačno je rekao sve Čeda Jovanović!
Ja sam Kragujevčanin i sećam se kada smo 2000 godine hiljade nas išli da je iznesemo iz Kliničkog centra sa mesta direktorke. Bivša Slobina ministarka, pa njegova potpredsednica, sada nam se preporučuje u obliku vrhunskog ervopejca i žene koja treba da bude simbol jednog demokratskog doma moderne Srbije!
Borise, znam da moraš da ideš sa SPS-om ali nemoj da nas još i ponižavaš, da nas teraš da se da se radujemo, smejemo i podvriskujemo . Mnogo je brate!

sve se menja

pre 15 godina

Upravo gledam skupstinu i cekam momenat kada ce DS+ podici ruke za SPS. To ce biti istorijski momenat. Posle toga DS vise nece moci:
- da prica o mracnoj proslosti
- da nas plasi devedesetim
- da govori o povratku u Milosevicevo doba
- da kazu da su oni buducnost
- da se ikad "operu" od ove koalicije sa SPS-om.
Cedi svaka cast, on je sad onaj pravi DS, koji smo cenili u ona teska vremena.

Dragan

pre 15 godina

O pa da li je moguce da Tadic razmislja izmedju Jeremica i Cvetkovica za premijera?? Pa da li je mogao da pronadje vise neupadljivog i jos vise poslusnijeg koji nikako nece zaseniti njegov lik i delo?

Mica

pre 15 godina

SVI politicari, i SVE politike u Srbiji su ISTE! Sa ovakvom vladom, nije moguca borba protiv kriminala i korupcije. Nije moguca saradnja sa Hagom. Nije moguce priblizavanje Srbije Evropi. Politicari i tajkuni ce i dalje biti sve bogatiji a narod sve siromasniji. Nema mesta iluziji da su se socijalisti promenili. Mnogi njhovi istaknuti kadrovi su jos od vremena Milosevica duboko u kriminalnim vodama. ZUTO-CRVENA koalicija ce biti najgora vlada postmilosevicevskog pereioda. Naravno ni PLAVO-CRVENA koalicija ne bi bila nista bolja. Nas OBICNE ljude ocekuje 6 oktobar kad tad!!! Samo narod na trgovima i ulicama moze promeniti Srbiju i zivot u njoj!

Dule Momirov

pre 15 godina

najzad!
Ako izuzmemo principijelne pregovore vreme za koje je SPS vodio sa SRSDSSNS i koje bi onda moglo da se računa kao prazan hod, ovo formiranje vlade bi onda moglo da se računa kao ekspresno. To može da znači da postoji ogromna volja i sinergija da se napravi dobra i stabilna vlada. Želim im, a i nama kao "korisnicima njihovih usluga", svaku sreću i uspeh!

Sara

pre 15 godina

Najbolju recenicu koju sam cula izgovorio je Zoran Andjelkovic Baki u Kaziprstu: nismo se mi (SPS) promenili, vec se promenila Demokratska stranka!

Deltic

pre 15 godina

Na pitanje novinara da li bi prihvatio mesto premijera, Cvetkovic je rekao: Sacekajmo da vidimo... nije ni postao premijer, a vec se pricaju vicevi o njemu.

Sever Bachke

pre 15 godina

Veoma mi je žao što u Vladi nema mesta za dvojicu najboljih iz DS-a, Pajtića i Đelića. Dokle više sa politikom poslušnih!??!

Moravc

pre 15 godina

Nije valjda Vuk Jeremić ozbiljno u kombinaciji za premijera?! Mene bilo stid da ga gledam u društvu onih sedih glava sa bogatim političkim i diplomatskim karijerama, kao on će njima nešto da objasni? A sad još i premijer! Jedini kvalitet: Tadićevo ljubimče! Bruka i sramota!
(Djelić, Dinkić i Vlahović su moji favoriti)

Dejan

pre 15 godina

"...da krenemo od životnih problema Albanaca", rekao je Halimi. A mozda i životnih problema Srba i drugih naroda u Presevskoj dolini? A? Ne bi bilo lose.

Mr Realan

pre 15 godina

Bozidar Djelic ne moze da bude premijer jer bi tako zasenio velikog Borisa Tadica! Pa pogledajte kampanju za parlamentarne izbore. Samo se BT pojavljivao na reklamama i bilbordima. Zbog toga ce premijer biti neka bezlicna marioneta poput Cvetkovica ili Jeremica...DS=BT...Tuzno.

milan

pre 15 godina

Potpuna katastrofa!
Jedini kvalitet Jeremica: Tadićevo ljubimče! Bruka i sramota! Mozda hoce da ga progura jer je nekad bio clan SPS-a pa ce sa Dacicem bolje da sardjuje.

Srki

pre 15 godina

Najbolje bi bilo da je premijer Boris Tadic. valjda Boris veruje Borisu. Boris nije vise sposoban od Borisa i Boris u buducnosti nece da pomisli da moze da zameni Borisa.

Bitic

pre 15 godina

Ovaj konglomerat okupljen oko DS treba da se krunise izborom Vuka Draskovica za Predsednika Vlade.
Covek koji na proslim izborima nije dobio ni 5% glasova sada se prikljucio DS, te obezbdeio jedno poslanicko mesto a mozda i ministarskog, ko zna? Predsednik Vlade i ne treba da bude mnogo pametan. On ima za svaki resor savetnike. Predsednik Vlade treba da bude dobar orator i po malo da izbegava istinu i slusa Solanina naredjenja. Vuk Draskovic ispunjava sva tri uslova. Ko zna mozda ce to pomoci Srbiji da u narednih nekliko godina da postane bar kandidat za clana u EU.

jablan

pre 15 godina

Danas su poslanici SRS i DSS-NS, pokazali kakva bi nam demokratija bila uvedena, da su oni dosli na vlast. ono sto se danas zbivalo u skupstini Srbije od pojedinih poslanika i poslanica iz SRS,DSS,nemoc ,jad i bedu pristojnog ponasanja i kulture istih poslanika i poslanica. Njima, pojedincima i pojedinkama Iz SRS, nije mesto u skupstinskim klupama, vec im je mesto na smetilistu istorije.

JUPITER

pre 15 godina

Mi smo doneli odluku za Srbiju i Socijalisticku partiju Srbije. Kakva izjava. Pa ljudi ovom Bob Roku je bitnija stranka od ljudskih zivota.

maja

pre 15 godina

Ako se vec sve unapred znalo, zasto su nas ovoliko mucili? Pa zar im nije jasno da je nama dosta zapleta i raspleta kao u spanskim serijama?

bivsi socijalista

pre 15 godina

Nakon ovoga SPS nece nikada preci cenzuz,sem ako ne postane vecita DS-ova prisipetlja sa par obecanih mandata u parlamentu.Ovo je kraj SPS-a.To su hteli i neki u Glavnom Odboru a i sam DS. Sada se vise nece zaliti kako im drugi otimaju biracko telo kada ga vise i nemaju. Nikako da shvate da politicki prezivljavaju zahvaljujuci liku i delu Slobodana Milosevica. Steta sto to ne umeju da posuju i cene.

velimir

pre 15 godina

Ovo se zove kradja glasova, a ne ono 2000.godine.Dacic i Tadic su nam ukrali glasove na izborima 11.maja.Dacic tako sto je u kampanji bio za nacionalnu vladu i time izdao Srbiju,a Tadic time sto je satanizovao SPS a sad sa njima napravio vladu, a da se gradjani o tome nisu pitali.Tako je i on izdao Srbiju.Sve sto je zasnovano na lazima kratkog je veka. Gradjani se spremaju za izbore,Vranjska Banja

Nele

pre 15 godina

Pa ko bi bio mandatar ako ne Jeremic! Covek je prihvatljiv SPS-u 100%. Zasto? Vrlo jednostavno - covek je bio mladi socijalista, odnosno jos sa svojih dvadesetak godina jednostavno je predosecao da ce Srbiji biti potrebna socijalno odgovorna Vlada, kad tad. U DS je i presao tek kada je DS napravio zaokret ka levici. Dok smo mi ostali gubili vreme u tadasnjoj opoziciji on je, poducen iskustvima svog oca (jednog od direktora NIS -a), bio mudar i cekao, pa zasto bi se kacio tad sa socijalistim i JUL-om kao mi, kako rekoh, covek je jos tad imao viziju Srbije pomirenja, nije bio bio zadrt i zelen kao ostali njegovih godina. Jeste da mu zbog boravka u SPS-u i dalje izleti po neka nacionalisticka izjava, ali kako su on njegov profesor Boris oprostili, oprosticemo i mi njemu, vreme je da mi konacno nesto naucimo.

Novosadjan

pre 15 godina

Ne bi mi smetalo ni da je DS sa SRS napravio vladu, ali posto u ovoj vladi ocigledno nece biti Boze Djelica koji je jedini strucnjak medju svim ovim nabedjenim velicinama, ja ne vidim da ce nam ova vlada nesto doneti sto sada nismo imali, osim SPS-a. Ako ima tamo u DS-u jos ikog pri svesti, Djelica za premijera ili nekog potpredsednika za evropske integracije!

Boza

pre 15 godina

Da li je neko cuo da ce Bozidar Djelic uopste ucestvovati u novoj vladi? Koliko se ja secam on se nije pojavljivao u zadnjoj kampanji...

Mira

pre 15 godina

Boris Tadić je celo vreme pričao da su iznenadjenja moguća. Da li je moguće da u Vladi nema mesta za Božidara Đelića? Božidar Đelić je verovatno konkurencija BT. U toj stranci nema mesta ni za Zorana Živkovića i mnogih drugih članova lojalnijih DS-u, ali ima mesta za anemičnog Mirka Cvetkovića i unučeta porodice Pozderac, mladjanog Vuka Jeremića bivšeg člana SPS-a.
Profesore Tadiću, da ste ovako radili sa sredjoškolcima žestoko bi se pobunili protiv Vas.

Jura

pre 15 godina

Stari socijalisti na čelu Skupštine, mladi socijalisti (Jeremić) na čelu Vlade i sad vidite ko je dobio izbore.
Još malo pa će Tadić utopiti DS u SPS. Pa šta, svi smo mi pomalo socijalisti, zar ne?

Živorad

pre 15 godina

Kadrovska rešenja?
E, tu smo kao država veoma, veoma tanki..
Još se ne zna koliko će ministarstava imati nova Vlada. Imaće ih onoliko koliko je gladnih usta. Da bi svi bili siti o čas posla će izmisliti par novih ministarstava. Onako, efikasno, evropski..

Premijer

pre 15 godina

Ma dajte ljudi, nemojte se brukati, kakav Jeremić Premijer??
Lično nemam ništa protiv čoveka, ali u svetu političara on je "dete". Govorm zbog godina. Pa pogledajte premijere ostalih država, koliko godina i iskustva treba da imaš za to, on sa toliko godina ne može biti autoritet ministrima, niti može biti shvatan ozbiljno od drugih stranih političara. Za 5-10 godina... i ajde... ali sad... stvarno pravimo smehoteku od države

Navrdeda

pre 15 godina

Uh, ne valja, mada je bolja varijanta od one destruktivne. Ne valja zato sto cemo se ponovo deliti na cetnike i partizane. Reformisani komunisti i prevaspitane demokrate, sto nije losa kombinacija ako zaboravimo proslost, a sa druge strane konzervativna desnica cija snaga nije za potcenjivanje, moze dovesti do velikih turbulencija u srpskom drustvu ukoliko se pod hitno ne poboljsa standard gradjana, mada smo upravo i poceli ratove kada je standard u Srbiji bio prilicno visok, tako da su ovde u Srbiji sva tri znaka moguca.

mira

pre 15 godina

Ja se jos uvek pitam da li je moguce ponavljanje izbora???
Znam sve argumente protiv, ali ovo.... Ovo prosto ne ide. DS se opekao jednom kohabitirajuci sa DSS i nije nista naucio. SPS dobija predimenzioniran pristup vlasti, mnogo veci nego sto je proporcionalno podrzan u narodu i savrseno znamo da ce je koristiti da na svaki nacin tera svoju politiku koje se nikada nisu odrekli. A DS ce fakticki biti odgovoran za sve promasene poteze!!!!! Jer SPS nije nikad snosio odgovornost ni za 10 godina kad su sami i neograniceno vladali.

Marko

pre 15 godina

Sramota, da nam socijalisti nešto odlučuju Dačić najljigaviji političar.Mali sloba je postavio cifru koju su demokrate prihvatile STRAŠNO, ova vlada ne može mnogo da opstane.

ivana

pre 15 godina

Sramota me da pomislim da neko moze da poredi Cvetkovica i Jeremica. Gde je nestala Demokratska stranka? Predsednik vodi pregovore, predsednik ce odluciti o koaliciji, predsednik ce odrediti ko ce biti u vladi? Pa cemu sluzi stranka, ako on moze sve sam? Jasno je da ne moze i da ne bi bio tu gde jeste, da pre 4 godine nije neko odradio pricu za njega, a sad tako. Oni koji su mu pomogli u okviru stranke, nisu vise bitni, jer, Boze moj, oni su konkurencija i jesu DS! A, dobrodosli su i zasluzuju velike funkcije i priznanja svi koji bezpogovorno slusaju. Pa zar da opet imamo premijera koji ce da prica samo o Kosovu? Setimo da se da je Jeremic samo o tome pricao. A, setimo se i da je u kampanji Tadic pricao da je najvaznija ekonomija, radna mesta, zaposljavanje, strane investicije. Zar je u tome bolji Jeremic od Cvetkovica?

vojvodjanin

pre 15 godina

Eto,Ivica dobio "Maricu" , bajka je pocela sa sretnim pocetkom, a kakav ce biti kraj? Svejedno, ionako ce Nemacka biti prvak Evrope...

Boban

pre 15 godina

A da im ne bude mnogo - sa 12 poslanika dobijaju predsednika skupštine, policiju, infrastrukturu, energetiku i obrazovanje. Dovoljno bi im bilo i ministarstvo za socijalnu pravdu, napravljeno specijalno za njih.

Nenad

pre 15 godina

Podseticu samo da je g-din Vuk Jeremic bio clan SPS-a, zato je i tako prihvatljiv novoj koaliciji. Dok se njegova generacija borila za promene, on je bio na drugoj strani, a sad - ispalo je da je on u pravu a da smo mi koji smo hteli i izborili promene obicne budale. To je Srbijica!

drago

pre 15 godina

Kostunici i Nikolicu vise odgovara da premijer bude Jeremic, zato sto ce sa njim na celu to biti karikatura od vlade.
Jeremic je nekad bi clan SPS-a, ima radno"iskustvo" od pola godine, pola godine nije pricao o nicemu drugom osim o Kosovu, nema bukvalno nikakve kvalitete osim sto ne moze da ugrozi Tadica. Sve to daje puno materijala opoziciji za napad na vladu, a sa druge strane takva vlada ne bi bila u stanju da uradi nista pozitivno.
"Anonimnog" Cvetkovica njegova sabraca po "anonimnosti" napadaju po forumima da je krao u toku privatizacije, ali ne nude nikakve dokaze, a kao sto znamo niko nije duzan da dokazuje svoju nevinost, vec oni koji tuze moraju da dokazu neciju krivicu.
Ukoliko bi Tadic predlozio Djelica za premijera, on bi mogao jednog dana da postane njegov rival u borbi za vrh DS-a, tako da su njegove sanse male, ali su ipak iznenadjenja moguca.

Elijah Knot

pre 15 godina

Vec neko vreme razmisljam o najavi da ce Cvetkovic da bude premijer. Prva misao koja mi je pala na pamet je da Tadic zeli da pocisti mogucu konkurenciju unutar svoje stranke pa predlaze neubedljivog poslusnika za premijersko mesto. Umesto da daje krila potencijalu kojega je DS puna, on ih kreshe ovim potezima. Ova najava da je i Jeremic, koji je slican Cvetkovicu, u igri za premijersko mesto samo potvrdjuje tu moju teoriju.
Ako se to ispostavi da je istina, onda ima jako puno razloga za brigu. Ovo je jako los leadership. Tadic izgleda zeli da se polako nametne kao 'mesija' koji je uspeo da Srbiju izvede iz propasti i uvede u EU. Polako se ponovo pokazuju znaci diktature i ako bude proslo dovoljno vremena i Tadic ima da nas maltretira kao sto su to radili Kostunica i Milosevic. Zoran se okruzivao jakim ljudima zarad Srbije dok Tadic jake likove gura u drugi plan radi sebe. Hm... nadam se da nisam u pravu.

Tiho Crnogorac

pre 15 godina

Koliko znam mandatar bi trebalo da bira ministre i tako formira vladu.U Srbiji sve suprotno ,ministarska mjesta podijeljena a mandatar se jos i ne zna.Mnogo ovo sve smrdi da ne kazem mirise na jednoumlje.Izgleda da jedan covjek-Tadic -hoce da drzi sve u svojim rukama. Zato ce biti kaznjen na sljedecim izborima i on i kompletna ova neprirodna koalicija penzionera polupismenih i birokrata kojima je vlast jedino vazna i zbog koje bi se udruzili i sa crnim djavolom.Dobro rece Baki Andjelkovic jutros da se nije promjenio SPS vec DS sto je izgleda i puka istina na zalost.U DS Djindjicevih ljudi vise i nema .Izgleda da nam dolazi ponovo jednopartijski sistem,ako ne mislis kao Tadic nema te na politickoj sceni.

Zika

pre 15 godina

Tuzno, eto sta smo doziveli, ko se pre 8 godina nakon petog oktobra nadao da ce DS, SPO, Canak i ostali uci u Vladu sa SPS, arkanovcima i penzionerima (citaj SK YU)? Ovo nece dugo trajati, mozda godinu, dok DS ne ucvrsti vlast.

Senka Zivanovic

pre 15 godina

Sta drugo ocekivati od coveka koji je rehabilitovao Slobodana Milosevica i u istoj recenici ga po doprinosu Srbiji i po zrtvi izjednacio sa Zoranom Djindjicem. Tadic je opasan autokrata, za koga sam na zalost trcala u nasu ambasadu u Londonu da glasam, sve da radikali ne dodju na vlast. nisam ni pretpostavila da glasam za Milosevica.
Nikad vise!

goran

pre 15 godina

Katastrofa!
Paznja javnosti je usmerena na buduce premijersko mesto, ali BT planira da dovede jos neke bezvezne likove na vise znacajnih ministarskih fotelja. Npr. za ministra finansija predlozice Guzijana anemicnog tridesetogodisnjeg anonimusa, a za B.Djelica naravno nema mesta.
Buduca vlada sa jednim Dacicem, Guzijanom, Mrkonjicem i Jeremicem bice predmet sprdnje.

bezimena

pre 15 godina

Nema frke, ovakva Vlada neće opstati duže od godinu dana, ali kako je očigledno ovo bio jedini način da se trajno eliminišu nazadnjaci "2 u 1" tj. "3 u 1", pregrmećemo i tu krastavu žabetinu.

debil

pre 15 godina

Najzad sam shvatio - svejedno za koga glasam i da li uopste izlazim na izbore - nadrod ce i dalje biti pljackan i morace jos i da finansira neophodnu administraciju (vlast) da to se sprovece. Unapred se zahvaljujem na svim buducim pozivima za izlazak na izbore i slicne manifestacije !

Moma

pre 15 godina

Sta, DS treba jos da se trudi da bi dovela socijaliste na celo Skupstine??? Strasno! A Ceda koji "samo daje podrsku" se ponasa bolje? Smesno! Ovu lakrdiju treba prekinuti pre nego sto stignu prave posledice, nacin je jedan - izbori!!!

vlada

pre 15 godina

slava mocnom DS-u koji nas je spasao 90-ih tako sto je doveo SPS na vlast! ovo ce da pukne vec za par meseci a onda ce SPS da nestane a DS ce da ima skoro upola manje glasova.

Boris

pre 15 godina

LDP je poslednji bastion otpora i razuma, na srecu, ali na zalost jedini i usamljen na politickoj sceni.
Cenu ovakvih kriminalnih dogovora oko vlasti (a jedini motiv je upravo sirova vlast, bez zelje da se pomogne svojoj zemlji) ce naravno opet platiti obican narod, koji ocigledno zasluzuje ono sta mu se desava jer konstantno naseda na prazne price.

aleksandar

pre 15 godina

premijera treba birati po sposobnosti, a ne po stranackoj pripadnosti, jedino logicno resenje je Mladjan Dinkic bez obzira sto nije iz DS za koga sam ja inace glasao.

tuarn

pre 15 godina

Sve jedni te isti samo menjaju nazive partija i stolice na koima sede. Svi bili komunisti pa njhova deca isto .Onda svi bili socijalisti pa sada neko DS a neki penzioneri . Ali u sustini nista se ne menja samo se u krugu okrece. Opet su socialisti sa soci(j)alistima i komunistima na vlasti. Ako neko misli da je ovde neko demokrata grdno se vara . Moze se samo Cedomir Jovanovic i jos par nekih malih stanaka nazvati demokratam.

Dragan

pre 15 godina

Neverovatno, ali istinito, LDP je poslednja linija odbrane nase slobode. Naravno da hocemo da se ratifikuje SPP, i naravno da necemo da nam SPS kroji sudbinu. Kao sto su nam je krojili od 1987. do 2000. Hvala, ne treba vise.

Cile

pre 15 godina

Dosta vise ozbiljnih tema. Kad ce se preci, po recima Velje Selje, na otvaranje Dacicevog "kofera"? Narodu treba i zabave. Zasluzio je kad ih vec sve placa iz poreza.