"Dešavanja rukovođena iz Beograda"

Beograd -- Dragan Šutanovac je rekao da ono što se dešavalo u Beogradu i na Kosovu povodom proglašenja nezavisnosti Kosova nije slučajno.

Izvor: B92, Beta, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Lepo je to gospodin Sutanovac ustanovio i ako je to istina treba izneti dokaze.Medjutim ako se izjasnio za Srbe sa Kosova trebao je da se izjasni i za Albance i ko je njima dirigovao citavu ovu ujudurmu?Mozda Sutanovac zeli da kaze da su za celu situaciju i krizu krivi Srbi sa Kosova? Vidi se da je predizborna kampanja,pljuvacina jedni na druge i naravno opet suplja obecanja EU.
  (nemanja, 31. mart 2008 08:33)

  # Link komentara

 2. I ptice na grani znaju da je sve to organizovao DSS, ali zašto vi iz DS ništa niste preduzeli da se to NE desi?
  Zato što ste podržavali koalicione partnere?
  Zato što se bojite Koštunice, jer treba sa njim ponovo u vlast?
  Ili zato što ste nesposobni?
  Ili je ovo samo predizborna kampanja ???
  (Bojan, 31. mart 2008 08:35)

  # Link komentara

 3. Pitanje: Ima li Šutanovac za ovo što govori podršku u svojoj stranci? Ima li za ovo što govori podršku Tadića?
  Nešto ne verujem. Zato ne mogu da glasam za DS. DS je jedna neprofilisana stranka u kojoj svako priča šta hoće. Unutarpartijska demokratija je OK, ali o nekim pitanjim svaka stranka treba da ima stav. DS ga nema. On varira od ministra do ministra.
  (ns, 31. mart 2008 08:42)

  # Link komentara

 4. Šutanovac je rekao da je Koštunica "u suštini svog bića antievropejac, čovek koji bi bez ikakvog problema zakočio Srbiju i od nje napravio Kubu".

  Koliko vam je trebalo da ovo shvatite?
  (Brzokapirajuci, 31. mart 2008 09:07)

  # Link komentara

 5. Pa kakvi ste vi profesionalci i politicari kada ste planove koji odlucuju o buducnosti drzave "mogli samo da prelistate"?! I da se time ne bavite profesionalno barem bi zbog moralnih obaveza morali da tome posvetite vecu paznju.

  I onda vam nije jasno sto vas Ceda nije podrzao na predsednickim izborima?! Pa ova recenica najbolje govori kako ste vi sa Kostunjavim radili.... niko vas nista nije ni pitao, ali ste to vi lepo unovcili.
  (saint, 31. mart 2008 09:14)

  # Link komentara

 6. Ovakve izjave Sutanovca samo stete predizbornoj kampanji DS-a i proevropskih snaga.
  (Marko, 31. mart 2008 09:16)

  # Link komentara

 7. Naravno da NATO nije neprijatelj Srbije, barem zasada. Ali ako se nastavi ovakva politika Srbije prema Kosovu i NATO trupa, stvari ce se promeniti. Najbolja stvar je to sto imate odgovornog coveka na mestu ministra odbrane. Kao da DSS ne znaju da ako dodje do sukoba na Kosovu, to nece biti Srbi protiv Albanaca, vec Srbi protiv NATOa.
  A sta to znaci, nazalost znamo svi. Nadam se da ovog puta nece cela Srbija da plati za glupost nekih neodgovornih i "neobavestenih".
  (Brus Vilis, 31. mart 2008 09:20)

  # Link komentara

 8. Sad mi je jasan pojaam "državotvorna " stranka. To znači upravljaš državom ne iz skupštine ili vlade već iz stranačkih prostotija DSS, NS, DS. ...
  (Duša, 31. mart 2008 09:22)

  # Link komentara

 9. Kada Kostunica kaze da cemo na evropu cekati mnogo,mnogo godina covek prica istinu jer je realan za razliku od politickih demagoga poput vas gospodine Sutanovac.
  (djape, 31. mart 2008 09:27)

  # Link komentara

 10. A ja sve mislio da nam se opet desava narod, koji ovaj put, istina, pali ambasade i lomi ulicnu rasvetu. Pa, zar je moguce da se to nije desilo spontano!
  (Jovica, 31. mart 2008 09:30)

  # Link komentara

 11. Najzad neko da da pravu sliku V.K. Samo mi nije jasno da li je sve to g-din V.K. sada postao, ili je to bilo poznato i ranije? Ako je bilo poznato od ranije, pa što mu gospoda iz DS-a dadoše još jednu šansu? Valjda posle svega sinoć izrečenog ( da ne kažem nalupanog ), narečeni g-din neće više imati prilike da se šlepa uz demokrate! Eto mu radikala, pa neka se slika sa njima, a nama neka je bog u pomoći ako bude tako!
  (raja babeja, 31. mart 2008 09:31)

  # Link komentara

 12. Sve što g.Šutanovac kaže o suluduoj i promašenoj politici g.Koštunice potpuno je tačno i tu nema ničeg što bih dodao ili oduzeo. Samo pitam zašto to g.Šutanovac (a pretpostavljam i ostali deo rukovodstva DS) TEK SADA vidi i shvata? Nije valjda da ja i mnogi drugi u Srbiji imamo takav dar vidovitosti da smo sve to videli i shvatili još kad je formirana ta nakaradna kolacija-kohabitacija DS-DSS?
  Kad smo stavljali primedbu da "od toj g... pita ne biva" i da je Koštunica mahniti autokrata kome je jedini cilj vlast i samo vlast, bez obzira na cenu, govorili su nam da mi nemamo pojma "kako radi politika" i da "je tako najbolje jer će inače Koštunica otići radikalima". I šta sad?
  (Mashinovodja, 31. mart 2008 09:36)

  # Link komentara

 13. Pa naravno da je sve to sto se dogadjalo deo (paklenog) akcionog plana koji su smislili DSS-ovci. S obzirom da je sve to bilo ustvari davanje autogolova, DS je morao (ili mora, jos nije kasno) da se distancira od DSS & Co.
  (Nele, 31. mart 2008 09:37)

  # Link komentara

 14. Da li su ove pljuvacinje ono sto mi trebamo da slusamo narednih mesec i po samo da bi se skupljali jeftini politicki poeni?

  Eto kakva smo mi drzava i kakvu vladu imamo...umesto da se drzimo zajedno i gledamo kako da, ukoliko mozemo, nesto ucinimo oko tog Kosova i budemo jednistveni na tom frontu, nasa vlada samo gleda kako da spusti svoje koalicione partnere...

  Opet se pokazalo da Samo Sloga Srbine Spasava...A posto kod nas ni jedno od ovog S nije prisutno, zato nam ovako ide po svim pitanjima...
  (Ana, 31. mart 2008 09:42)

  # Link komentara

 15. Djelicu svaka cast kao strucnjaku, ali nama treba premijer u novoj Vladi koji ima politicki kredibilitet i odlucnost da realizuje evropsko opredeljenje gradjana Srbije.
  I zato gospodine Sutanovac, imate moj glas!
  (Jovan Ristic, 31. mart 2008 09:44)

  # Link komentara

 16. Okej su kritike, ali ipak je vazno da ove stvari neko vec jednom kaze, i zato cestitke Draganu Sutanovcu.
  (Nidza, 31. mart 2008 09:49)

  # Link komentara

 17. Srbi sa Kosova svakako nose deo krivice za ono što im se dešava. podržavali su Miloševića u njegovom ludilu. Sada podržavaju narodnjake i radikale u njihovom. Znate, glupost možda može da ima opravdanje, ali je neoprostiva u kritičnim momentima i kada se radi o glavi - a naročito ako je ta glupost "u povratu".
  (@ Nemanja, 31. mart 2008 09:49)

  # Link komentara

 18. bravo sutanovac.
  upravo si rekao ono sto i vrapci znaju, ono sto su svi posetioci ovog sajta odavno pisali i sami zakljucili.
  naravno da je sve ovo u sklopu predizborne kampanje i naravno da nikada nijedan dokaz necete izneti.
  vas i nas predsednik rece pre neki dan da nema pripadnika mup-a srbije dole; nisam bas sasvim siguran...
  gde ste vi iz ds bili do sada? sto se ranije niste suprotstavili vk?
  da li bi mozda vama palo na pamet da uskratite podrsku premijeru? verovatno su fotelje i mogucnosti nove koalicije sa dss vaznije od prave istine i sopstvenog stava (ako ga uopste imate).
  da nije vk rasformirao vladu, ona bi i dan, danas trajala.
  velika je steta za srbiju sto moramo da se uzdamo u vas i koaliciju koju predvodite.
  nazalost ni ldp, za koji sada glasam, nije bas 100% po mom ukusu, ali je najpriblizniji vrednostima koje je nekad promovisao ds na celu sa zoranom djindjicem.
  (dusan, 31. mart 2008 09:50)

  # Link komentara

 19. Da li to g.Sutanovac skida odgovornost sa ministara iz DS za ono sto na Kosovu cini ministar te iste vlade? Ta izjava me veoma brine, jer oni u buducoj vladi takodje predvidjaju siroku koaliciju koja ce verovatno opet funkcionisati kao ova i u svakom momentu ce onaj kome to odgovara moci da bude neobavesten ili da krivicu jednostavno prebaci na "one druge". O tome kakav je partner u vladi treba misliti kada se sklapa koalicioni sporazum, ali u predizbornoj kampanji je svima jedino vazno da se namakne sto vise glasova, a posle formiranja vlade,ponovo sve ispocetka...
  (Realista, 31. mart 2008 09:57)

  # Link komentara

 20. Ako je Koštunica u suštini svog bića antievropejac, čovek koji bi bez ikakvog problema zakočio Srbiju i od nje napravio Kubu, šta ste onda sa njim tražili u Vladi?
  Da ta Vlada nije formirana kako je ustvari i trebalo da bude, Koštunica se danas ne bi šepurio sa premijerske pozicije i pljuvao vama.
  (The Blue, 31. mart 2008 10:05)

  # Link komentara

 21. Bizarno je prava reč za sva dešavanja u proteklih 20 godina.Mogu napisati da sam čak siguran da kada bi došlo do veće krize gospodin Šutanovac nikako ne bi imao vlast nad vojnim strukturama.Što se tiče Premijera njegovi stavovi su u skladu sa radom i drilom službi koje su radile za Slobodana Miloševića.Lustracija u ovoj zemlji nije urađena i zato ne vredi kukati.Sami berete plodove svojeg taljenja sa bivšim strukturama.Samo što to sve ide preko leđa nas običnih ljudi.
  (Vladan, 31. mart 2008 10:09)

  # Link komentara

 22. Pa ako Srbija ima problema i nema nikakvo poznavanje i/u rukovodjenje drzavnim aparatom kako moze da stalno krivi druge umesto da prizna svoje greske i pocinje iznova da stvara prijatelje i bolju buducnost za sve gradjane.Ja sam ubedjen da narod Srbije ne misli kao politicke stranke ali i nema dovoljno snage da stopira te iste ,vreme je da se radja neka nova politicka stranka koja ce imati jedini fokus "buducnost" zemle.
  (kosovska,mitrovica, 31. mart 2008 10:15)

  # Link komentara

 23. Ja sam tu na Kosovu i kao posmatrač mogu da se složim da je Šutanovac u pravu ali uz opasku da Šutanovac i ne zna šta se u stvari na Kosovu događa ovog momenta već pokušava samo da profitira na lošoj situaciji. DS nema nikakvu kontrolu na severu Kosova najviše jer tu nema svojih lidera, i pošto nema svoje glasačko telo ni podršku onda je nevažno koliko štetna ova izjava može biti na širem planu. Paradoks je da Galuči nudi ostavku zbog prekomerene upoterbe sile 17. marta a Šutanovac optužuje Srbe za nemire, ja sam u namanju ruku zbunjen pa sve sam bliže mišljenju da nam je Galuči i Co. veći prijatelj od DS-a.
  Ima još jedna stranka koja vodi sličnu politiku na severu Kosova bez stvarnog prisustva na terenu a to je Srpska Radikalna Stranka, koja takođe nema svojih lidera i centralistički vodi svoju politiku na Kosovu.
  Sa vama takvima i sa onima sa kojima kojima nas ostavljate, CRNO NAM SE PIŠE.
  (Umpah-Pah, 31. mart 2008 10:19)

  # Link komentara

 24. U izjavi je ispustio da okarakterise desavanja kojima se dirigovalo iz Beograda kao cistu manipulaciju nacionalnim osjecajima kao i Srbima na Kosovu, namjenjenu samo i iskljucivo unutrasnjo-politickoj sceni.

  Takodje, radi se o desavanjima koja su duboko protiv interesa Srbije i koja su urusila diplomatske pokusaje da se svijetu predstavi i neka druga strana medalje.
  (Rale, 31. mart 2008 10:31)

  # Link komentara

 25. Kostunica od sestog ujutru, neumorno radi na tome, da nam Evropa bude jako, jako daleko.
  Od najpopularnije zemlje sveta (2000.), polako postajemo srpski Avganistan. A Talibane vec imamo...
  Zamenom teza, dodjemo do toga da je VK u pravu, povodom ne -ulaska u Evropu. To mu dodje kao vremenska nepogoda, ne moze da se spreci. A NIJE TAKO!
  VK pravi stetu vec osmu godinu i NEMA OPOZICIJE, NEMA NIKOG da nam na to ukaze ili bar pokusa da spreci.
  Zasto VK uvek uspeva, da progura, svoje sumanute ideje?
  Osim sto je ruski privezak, nepogresivo koristi surovu cinjenicu da 99 odsto Srba (politicara) moze da se kupi. Samo je pitanje CENA. Nema te ideje, koju ne bi prodali za KES. Naravno, pomazu i ucenjivanja, preko Udbe.
  Posto je nasao i sponzore (ruske tajkune), predvidjam mu dugu i blistavu politicku karijeru?!?
  (Maja_V, 31. mart 2008 10:31)

  # Link komentara

 26. Samo Evolucija Srbina Spasava.
  (Sale, 31. mart 2008 10:34)

  # Link komentara

 27. Mislim da treba raskrinkati mit SSSS. Citavu deceniju je vecina Srba glasala za SM i evo dokle smo dosli.
  Sabornost u ludilu, moze dovesti samo do samounistenja.
  Sledeci mit - DSS-u je stalo do Kosova. Samo deklarativno.
  Setite se kako je izgledalo tromesecno "FOMIRANJE" vlade dok je "gorelo Kosovo".
  Odgovor na svaku nedoumicu, u vezi (skoro) svih srpskih politicara je vrlo jednostavan - fotelje, fotelje, fotelje...
  (Gradjancica, 31. mart 2008 10:40)

  # Link komentara

 28. Samardzic je umislio da je lik iz nekog akcionog filma koji ce svojim super mocima uz pomoc tajnih dokumenata koje strogo cuva od svakoga kome se ne moze verovati dojahati i spasiti dan. Jedini je problem sto je realnost ipak nesto drugacija od akcionih filmova. Bilo bi bolje smestiti ga u neki zabavni park gde nema pravog oruzja, tamo bi cak bio i koristan.
  (LenaNS, 31. mart 2008 10:43)

  # Link komentara

 29. Sutanovac i Riker imaju potpuno isti stav o situaciji na Kosovu. Zanimljivo!
  (BB, 31. mart 2008 10:45)

  # Link komentara

 30. Prelistao planove koji odredjuju sudbinu zemlje i kvalitet zivota gradjana? Toliko o velikoj odgovornosti i profesionalizmu i velikih demokrata... Zuri se stalno negde, nema se vremena? Gde se to toliko zuri, da se otvore nova gradilista? Sastanci? Koji? Nedorasli potpuno, sta drugo reci...
  (Dr Jackyll, 31. mart 2008 10:47)

  # Link komentara

 31. Bravo, i ovaj je izgleda neobavešten:

  "Dragan Šutanovac je rekao da ono što se dešavalo u Beogradu i na Kosovu povodom proglašenja nezavisnosti Kosova nije slučajno."

  NE, nego desilo se NAMERNO. Genijalno!

  Ni grom ne udara slučajno, a kamoli su društvena dešavanja slučajna. Ministar za diku.
  (b@nem, 31. mart 2008 10:49)

  # Link komentara

 32. Kostunica hoce ne samo da Srbija ne ide u EU,vec i uvek da ima omcu oko vrata,samo da bi on opstao na vlast.
  (Perparim, 31. mart 2008 10:53)

  # Link komentara

 33. Sule majstore, izdrzi napade onih kojima smetas kao niko, oni bi da tebe nema da se late oruzja i da ratuju.Da ponovo ginu i stradaju naivni i neduzni.Neko od njih nema dece, nekome su deca u inostranstvu na racun drzave, tako da u sopstvenom ludilu njih boli cinjenica ministra vojnog koji je od formiranja vlade uvek jasno ukazivao na neslaganje sa V.K.Samo napred Sule!!!!
  (milan, 31. mart 2008 11:08)

  # Link komentara

 34. Ajde da pokusamo da idemo redom:
  1. Ko je ukinuo autonomiju Kosovu i Vojvodini? DS !
  2. Ko nije hteo nikakve kompromise sa Hrvatskom, Slovenijom, Bosnom i Makedonijom i poceo ratove? DS!
  3. Ko je napravio najvecu inflaaciju u istoriji ljudskog roda? DS !
  4.Ko je pravio nepregledne redove za secer, ulje, benzin, kafu, lekove itd? DS!
  5. Ko je odbio ( Plan Rambue )da na Kosovu ostane srpska policija, vojska, sudstvo, da Siptari dobiju sustinsku autonomiju itd ? DS!
  6.Ko je poveo ratove sa citavim svetom? DS !
  7. Ko je podpisao kapitulaciju u Kumanovu? DS!
  8.Ko je opljackao zemlju i ostavio prazne kase, osim sto je u trezoru nadjeno 600kg.heroina? DS!
  Znaci g-ne Sutanovac ( da ne nabrajam vise ) Vi iz Demokratske stranke ste glavni krivci za nastalu situaciju u Srbiji ! Osvedocene patriote SPS, SRS, DSS, godinama se trude i ulazu vanljudske napore da od Srbije naprave El-DORADO, ali Vi ste, ciji je zadatak bio i ostao da unistite Srbiju i Srpstvo bili jaci !Naravno sve to uz pomoc stranih placenika ! A onda ce strani plcenici naseliti Srbiju svojim narodima, da bi mogli Vi iz DS da vladate, jer sa SRBENDAMA nije lako vladati, niste Vi Turci !A, ko Vam je davao novce? Patriote SPS,SRS,JUL, su pokusavli da mukotrpnim radom u tri smene ( stamparija na Topcideru )stampaju( NE ZBOG LICNE KORISTI NEGO ZA KORIST GRADJANA SRBIJE ) dinare samo da se odupru Vasim zlim namerama ! Nisu htele Patriote da mole i da se zadovolje mrvicama iz inostranstva, mucili se i sami stampali koliko im treba !? Ne mozete Vi g-ne Sutanovac da prevarite glasace u Srbiji, zna narod istinu i zna sta hoce!!!???.
  Ta Vasa zla namera da zbog 150,000 Srba na Kosovu strada 7 miliona Srba u Srbiji ne ce Vam uspeti. Za to ce se pobrinuti Patriote poput Nikolica,Kostunice, Samardzica, Ilica, Vucica itd. Blago zemlji koja ima ovakve patriote !Ostace zapamceni za vek vekova!
  (viktorija, 31. mart 2008 11:09)

  # Link komentara

 35. Ovom ministru "odbrane" je 15% teritorije pod stranom okupacijom. I jedini odgovor mu je sitno politikanstvo i svaljivanje krivice na sopstveni narod.
  Nadam se da cemo posle 11. maja imati ministra odbrane koji se mesa u svoj posao.
  (Sasa sa Vracara, 31. mart 2008 11:12)

  # Link komentara

 36. Manje vise svima je jasno da je ovo sto Sutanovac govori istina. Mene samo interesuje taj fenomen naknadne pameti u DS. G-din TAdic posle nekoliko meseci iznenada sazna da Neda Arneric nije bila na famoznoj sedici skupštine (Bodrum), sada im posle nekoliko nedelja postane jasno da je DSS umesio celu papazjaniju po Beogradu i Kosovu. Kako to ne saznaju u trenutku kada mogu nesto da poprave?
  (Saint-Just, 31. mart 2008 11:13)

  # Link komentara

 37. A da li ste se toga sada sami setili,ili samo ponavljate reci vaseg mentora,jer to isto su rekli i unmikovi rukovodioci pre neki dan?
  Da li to onda znaci da postoje i ti famozni centri mupa srbije na Kosovu,koji su to koordinisali ,ili ne postoje ,kao sto rece juce vas predsednik Tadic?
  Ako je tacno sto ne podnesete krivicnu prijavioprotiv Samardzica i Kostunice,za ugrozavanje reda i mira.A kada Kostunica kaze da do 2012 nema ni razgovora o prikljucenju srbije EU,sta tu nije tacno?Pa evo danas vidimo kakav je spisak preduslova za srbiju "samo" za dalje ukidanje viza,pa ni to necemo dobiti pre 2009.
  Sa tim pricama ste mogli da prodjete prvih godina posle 2000,ali posle 8 godina,te price o blagostanju sa DS,i sirenjem straha kod naroda od vlade bez DS,samo odmazu i postaju smesne.Tako ste pricali i za Vladu pre ove sada,i da li je srbija postala Kuba ??
  (kiki, 31. mart 2008 11:20)

  # Link komentara

 38. Kakav je ovo cinizam!
  Sutanovac kao ministar vojni nije umeo ranije da izadje i kaze sta se stvarno desavalo a ne sad kada im je potrebna podrska gradjana.
  Ako iko treba da zna sat se te veceri desavslo to je Sutanovac, prvo polupasmo one ambasade pa onda dolaze Hameri da se malo provozaju po ulicama i da kao uplase one huligane.
  Ipak smo mi Banana republika u pravom smislu te reci.
  (Voki, 31. mart 2008 11:25)

  # Link komentara

 39. ne nego je sve spontano...od 1984 na Kosovu pa preko hrvatske Bosne i Kosova 1999...otkrice Amerike. Kao da su gomili autista vazni ljudi sudbine i njihovi zivoti....imaju oni "vise ciljeve" za koje treba patiti (uvek necija druga koza) ...i sve to je jasno ko hoce da shvati. Sasmo nije jasno zasto mi to ne shvatamo vec 20 godina.
  (Mirko, 31. mart 2008 11:27)

  # Link komentara

 40. Jako je neodgovorno voditi politiku Vlade na nacin na koji to radi Premijer ali je i neodgovoran stav stranacke vojske malih stranaka koje pokusavaju da dodju do nekog glasa pljuvacinom i neodgovornom analizom situacije. Da, DS je bio u koaliciji sa DSS da bi sprecio ono sto ce spreciti i 11. maja a to je da Srbiju vode snage devedesetih. Zato su neodgovorne kritike upucene i gospodinu Sutanovcu i gospodinu Tadicu.
  (miki, 31. mart 2008 11:48)

  # Link komentara

 41. Strasno je videti kako funcioneri DSSa sa radikalima daju izjave podrske nasilju.Istina nije toliko neocikivano,ali je opet,strasno.
  Moja apsolutna podrska evropskom bloku.
  (Niki, 31. mart 2008 11:55)

  # Link komentara

 42. Posto je Kostunica, blago receno,diskutabilna licnost moguce je da ministri iz DS i G17 nisu znali za taj "Samardzicev" plan. Ili su pak znali o tome ali se cutalo o tome zarad mira u kuci.
  (Cuvar osmeha, 31. mart 2008 11:56)

  # Link komentara

 43. cak i da je istina da je to rukovodjeno iz beograda (mada ne znam kako i sta) g. Sutanovac ne bi smeo da daje materijala bilo kome za nove napadae i pritiske na srbiju i sansu da se opravda albanski ekstremizam i sovinizam.
  ali g. sutanovcu je izgleda vaznije da oblati pol. proitvnike nego da se suzdrzi zarad opstih interesa. ne vidim sta je dodatno postigao osim da oblati svoje pol. protivnike, koje inace moze da oblati sa milion drugim argumenata, jos ubitacnijih.
  (mladen, 31. mart 2008 12:00)

  # Link komentara

 44. Pa ne mogu da citam ove izjave nasih politicara jer se samo kriju iza potrosenih fraza EU pa usla je poljska,slovacka pre skoro 10 godina pa ih sada ima ovde u UK 5 miliona rade za minimalac .NEGO VI POLITICARI PROEVROPSKI smanjite korupciju,ali pocnite od vas prvih prestanite da se borite za fotelju nego za srbiju(ovaj sto smo procitali je upravo jedan protiv srbije)pa ce vas i eu postovati vise bice i investicija kad bude posteno ovako pola nece jer nece da placaju harac vama iz vlasti,pa kad budemo prava drzava onda na referendum za eu a ne ovako na vrat na nos radi skupljanja pol poena kazite narodu da ulazak nece osetiti gradjani ekonomski bar 5 god ,budite posteni radite za srb ne eu i samo uradite pola od onog sto obecate pa ce biti bolje u roku od 2 god.DOSTA MAGLE
  (o cemu vi, 31. mart 2008 12:05)

  # Link komentara

 45. Gospodin Sutanovac je mogao i da izanalizira izjavu predsednika Tadica da "moramo u EU sto pre da udjemo kako bismo sprecili integraciju Kosova u EU", na sta Dimitrij Rupel odgovara kako ce novodolazece zemlje morati da potpisu i jos jedan sporazum "da nece sprecavati ulazak nijedne nove zemlje u EU". Sa jedne strane autisti, sa druge demagozi, sa trece apsolutisti.. Sto je dobra ova demokratija ..

  A sto je najgore od svega, da se narod sada/pre/sutra pita, cini mi se da bi svi glasali za podelu Kosova. Na kraju krajeva narod i kreira ustav..
  (Predrag, 31. mart 2008 12:07)

  # Link komentara

 46. Naravno da su svi u DS znali ko je i šta je Koštunica i ranije - uostalom taj čovek je ucenjivao i Djindjića i 1996-te i 2000-te godine.
  Nevolja je što je na prošlim parlamentarnim izborima DS osvojila oko 23% glasova, a LDP jedva prošla cenzus. Matematika je jednostavna nauka u ovom slučaju - većinu je davao Koštunica, svidelo se to nekome ili ne.

  Ono što je dobro je da je DS strahovito ojačala tokom ovih poslednjih godinu dana, pa će sada (daj Bože) biti moguća koalicija bez DSS.
  (Dušan, 31. mart 2008 12:14)

  # Link komentara

 47. Drago mi je sto je pala vlada i nadam se da ce na narednim izborima narod Srbije pokazati da zeli u Evropsku uniju i samim tim da zeli bolji i lepsi zivot..Za tu misiju nam nisu potrebni kocnicari vec sposobni politicari koji su uvek obavesteni i koji u svakom trenutku znaju sta hoce..a to je jaka Srbija u EU,koja ce uticati i na odluke o Kosovu..Delim misljenje sa ministrom Sutanovcem kada su u pitanju neredi u Beogradu..Ljudi koji su dozvolili rusenje i haos ne zasluzuju ni gradsku,a ne smem ni da zamislim gde bi odveli Srbiju kad bi imali i parlamentarnu vlast.
  (Jovan, 31. mart 2008 12:15)

  # Link komentara

 48. Kao dokaz za tacnost izjave ministra Sutanovca, moze posluziti izjava koju ja rado citiram, gospodina Nikolica da se politika DSSa priblizila politici SRSa, sama ta izjava govori dovoljno sama za sebe. I naravno da su neredi na KiM rukovodjeni iz Beograda, kao i neredi u Beogradu za koje ja cvrsto verujem da su organizovani od strane samog premijera i njegovih novopecenih koalicionih partnera.
  (mistress, 31. mart 2008 12:28)

  # Link komentara

 49. alo ljudi Šule je rekao ono što svi znamo i mislimo al niko o tome javno ne priča a posle kao sve šatro nismo znali... svi znaju ko je odgovoran za kosovo a kome nije jasno slobodno nek glasa za radikale i dss...
  (Tazz DOZ, 31. mart 2008 12:28)

  # Link komentara

 50. Ja sam stari glasac DS koji je razocaran sto Boris nije odlucan ali u poslednje vreme Sutanovac pokazuje da je odlucan i pravi politicar i nadam se da ce biti predsednik Ds...
  (evropljanin, 31. mart 2008 12:29)

  # Link komentara

 51. A kad vam je LDP govorio da ne idete sa njim jer je zlo, jer je antievropejac, jer je saučesnik vi niste slušali... Sad vam ne valja. OK. Prihvatam da ste se sada opametili, ali ne kapiram zašto i dalje furate njegove principe bez suštine.
  Sad vam LDP nije dobar zbog politike oko Kosova, a dobar vam je Čanak iako ima isti stav kao LDP.
  Ili vam LDP nije dobar jer vas nije podržao u drugom krugu izbora iako su nudili razgovor o podršci, a dobar vam je Drašković koji je podržao drugog kandidata i nije ni pričao s Tadićem o podršci niti ga je podržao.
  E sad, a po vama idemo u EU samo sa Kosovom, a u isto vreme idemo u EU da sprečimo ulazak Kosova tamo.
  I kao vrhunac - DSS je ponovo moguć koalicioni partner.
  (Evropejac, 31. mart 2008 12:43)

  # Link komentara

 52. Prvi put da se neko iz vlasti oglasi povod organizovanog nasilja i terora nad nama beogradjanima posle proglasenja nezavisnosti Kosova . Nravno da svi vec znaju iz cijeg je kabineta potekao taj plan, ali jedno je
  kad se to prica na ulici a drugo je kad to kaze ministar u vladi. Zato svaka cast gospodinu Sutanovcu zbog toga.
  Ono sto treba da sledi posle ove izjavi, da ona ne bi bila samo predizborna kampanja, je pokretanje pitanja oodgovornosti i organizatora "molebana", ali i ljudi iz MUP-a koji su izdali neredjenja policiji da se povlaci pred olosem i da ih puste da uniste ambasde Hrvatske i SAD.
  Nadam se da ova izjava znaci i definitivni rascep izmedju DS i DSS. Dosta nam je vise i Kostunice i njegovih sveznajucih savetnika. Ako taj lik opet bude premijer ili bilo ko iz njegove stranke udje u vladu ja cu majkemi da napustim ovu zemlju!!
  (Aljosa, 31. mart 2008 12:44)

  # Link komentara

 53. Konacno da se i ovde neko opameti, i shvati da je rec o nasim zivotima... imam 19 godina i hocu da zivim zivot,hocu da studiram na priztnatim fakultetima, hocu da slobodno setam Beogradom... Hocu zivot kakav zasluzujem!!!
  (Tamara, 31. mart 2008 12:47)

  # Link komentara

 54. Konacno jedan ministar kome funkcionishe logika,ali verovatno sa zakashnjenjem.Shto se Voje tice on je pametan ,ne zeli u EU,jer zna da shto je narod siromashniji sa njim se lakshe manipulishe i ostaje na vlasti,a to je cilj zar ne.
  (SH, 31. mart 2008 12:48)

  # Link komentara

 55. "Kostunica je u suštini svog bića antievropejac, čovek koji bi bez ikakvog problema zakočio Srbiju i od nje napravio Kubu".
  (Istina, 31. mart 2008 12:49)

  # Link komentara

 56. Najzad se neko setio!!! Svaka cast, napokon je neko uzeo strvar u svoje ruke i rekao sta misli! Kostunica je licimer i to treba reci javno!! Zelim da zivim u EVROPSKOJ SRBIJI, NE ZELIM DA ME SUTRA U SVETU POPREKO GLEDAJU! Zelim svu slobodu.... Mlada sam i imam pravo na to!!!!
  (Tana, 31. mart 2008 12:51)

  # Link komentara

 57. Toliko je postala smesna Kostunicina politika da vise nije vredna komentara. To prepucavanje sa Tadicem je klasicno muljanje zarad politickih poena. On jako dobro zna sta hoce, a lose mu je krenula realizacija tih planova pa pribegava raznoraznim radikalskim metodama da bi ih ostvario, pri tom pokazujuci svoje pravo lice. Hvala mu sto je pokazao ko je i tako se stopio u Srpsku radikalnu stranku. Sad bar znamo na cemu smo i znamo, nazalost kasno, kakav je on u stvari politicar i covek.
  (Tara, 31. mart 2008 12:53)

  # Link komentara

 58. Ko god da je to sve organizovao, treba da ga bude sramota jer je Srbiju reprezentovao kao zemlju divljaka,huligana i nasilnika !!! Srbija se moze i mora braniti samo diplomatskim i mirnim putem. Samo jaka Srbija, koja je ukljucena u sve svetske i evropske tokove moze da brani svoje interese !!!
  (Kengur, 31. mart 2008 12:53)

  # Link komentara

 59. Devedesete se ponavljaju, Slobina politika se ponavlja, jedina nasa sreca je sto postoje ministri kao sto je Sutanovac koji su u stanju da stanu na put tome!
  (surcinac, 31. mart 2008 12:53)

  # Link komentara

 60. "Organizovano", molim vas nemojte preterivati!!! Jesu to Samaradzic ili Kostuna uzeli imenik, pa zvali demostrante ali im rekli da to nikom nekazu, i onda je Kostunica jos i rekao "znam di ima jedna bomba, pa je mozete bacit" a Samardzic prikupljo kamenice. Ovo je izjava bez ijednog dokaza koja bi u normalnom svetu bila odma vidjena za ono sto jeste; apsolutnu laz. Gospodine mene niste ubedili, iako ne podnosim Kostunicu, a i sebe ste predstavili u jako losem svetlu.
  (Goran, 31. mart 2008 12:54)

  # Link komentara

 61. Nece Srbija u EU mnogo godina!
  Kostunica je potpuno skrenuo sa bilo kakvog Evropskog puta i tu vise skrivanja nema i to je gospodin Sutanovac lepo rekao. Srbija ce u Evropu, ali bez vas gospodine "tehnicki" premijeru i to brze nego sto vi mozete da zamislite jer za vas je brzina pojam, vi i dalje zivite u 1389.
  (Ivan, 31. mart 2008 12:55)

  # Link komentara

 62. Bravo za ministra vojnog koji
  je vjerovatno jedini ministar na bijelom svijetu čija vojska
  nije opredijeljena da brani državu već će to činiti ministri iz svojih fotelja po receptu koji im odredi veliki brat.
  Lazar Špalaver
  (Lazar Špalaver, Nikšić, 31. mart 2008 12:55)

  # Link komentara

 63. To je vrlo ocigledno, setimo se samo desavanja posle mitinga, danima unazad su razbijana predstavnistva i firme zemalja koje su priznale Kosovo ili su to najavljivale, a onda dodje miting, nekoliko stotina hiljada ljudi, a od policije ni traga ni glasa, a svi znamo ko nju kontrolise!
  (Branislav, 31. mart 2008 12:56)

  # Link komentara

 64. Najbolje da ce Toma da nas vodi u svet!!! Da li je neko od ove Gospode ikada u svom zivotu izasao van granica Srbije? Da li ste ikada videli kako ljudi u svetu ZIVE ??? !!! Sramota je sto stariji sputavaju nas mlade! Zbog njih, jednog dana kad zavsim fakultet necu imati dobar posao i necu biti adekvatno placena!! EVROPA NEMA ALTERNATIVU
  (Tana i Tamara, 31. mart 2008 12:57)

  # Link komentara

 65. ...Treba se samo postavljati pitanje zasto policija nije postavila svoje snage pre pocetka mitinga na tacke po gradu koje su u opasnosti da budu napadnute od strane izgrednika!Miting za Kosovo je trebao da posalje sliku u svet da su Srbi duhovno vezani za Kosovo!!!Slika koja je poslata je dovoljno okarakterisala politiku mrznje koju zastupaju SRS I DSS.Zar takvi ljudi treba da vode ovaj narod ka boljem zivotu???
  (Filipini, 31. mart 2008 13:01)

  # Link komentara

 66. Ovaj ministar odbrane je nevidjena spoljnopoliticka blamaza Srbije, ne samo za DS. Dobra vest za Kostunicu pred izbore losa za Srbiju. Svojevremeno je g. Sutanovac pompezno izjavio povodom akcionog plana da njegovo ministarstvo nema sta da planira. Pa naravno da vam nista onda nisu dostavili. Da su nesto hteli da dostavljaju NATO-u poslali bi sekretarici Shefera a ne vama.
  (Travis Bickle, 31. mart 2008 13:07)

  # Link komentara

 67. E najzad jedan "normalan" funkcioner u Srbiji kojemu je jasno ko je Kostunica i ko je Samardjic.Pa ljudi, ovo "desavanje.."je toliko prozirno da nema komentara,cak i mala deca na Kosovu znaju ko sta kuva.A i ovaj brak DSS-SRS je vec u svom pocetku osudjen na propast.
  Postovane komsije Srbi,drzite se svojih komsija Albanaca jer samo u nezavisnoj drzavi Kosovo izborit cete se za sva vasa nacionalna i druga prava.Ovo sto vam kuva osovina Kostunica-Putin to vas vodi samo u propast i zaostavstinu!!
  (gazebo, 31. mart 2008 13:08)

  # Link komentara

 68. Joj Vuce Draskovicu kako da glasam za listu na kojoj i zet Miroslava Ilica!
  Ne mogu Vuce, moracu kao Canak da zapusim nos dok budem glasao.
  Kakvi su nam ovo koalicioni partneri, demagozi. Bolje i sami da idemo nego sa njima. Nista oni nisu bolji od Velje i Kostunice. Isti su!
  Ilija Bakic!
  (ilija bakic, 31. mart 2008 13:09)

  # Link komentara

 69. Nije nego, a kao niste znali sve to ranije. DS je napravio glup dogovor sa glupim ljudima i napravio jos glupljim svoje glasace. DSS je odavno CAO, sad i DS, jedino normalno resenje za ovu zemlju ostaje LDP. Nadamo se da ce se koliko toliko bar neko u ovoj zemlji urazumiti.
  (Ivan, 31. mart 2008 13:10)

  # Link komentara

 70. Zahvaljujući gospodi okupljnoj oko našeg dragog premijera možemo se diviti bilbordima i CRVENO belim majcama, sa jasnom i uočljivom prukom, samo je pitanje da li Srbija u ovom trenutku može krvarit zarad nečijih fotelja, svim srcem?
  (gost, 31. mart 2008 13:11)

  # Link komentara

 71. Zaista nema dileme da su svi nemiri i neredi, a vezano za takozvano proglašenje nezavisnosti Kosova i na Kosovu i u Beogradu orkestrirani, iz ja ću biti još konkretniji DSS-a,NS-a mislim da je i premijer i njegov ministar za Kosovo i "kapitalac" izjavama da i nije neki problem po neka spaljena ambasada i polomljeno staklo podstrekivali na rušenje i vandalstvo Beograda kako bi se na najperfidniji način kvalifikovali za neku buduću koaliciju sa radikalima...Mislim da su to građani Srbije shvatili...
  (seltic, 31. mart 2008 13:13)

  # Link komentara

 72. Mislim da retrogaradne političke snage oličene u liku i delu Vojislava Koštunice,Samardzića i njima sličnim zaista posle 11.maja više neće biti u prilici da se "brinu"za Srbiju i srbe...A što se tiče nereda po K.Mitrovici pogledajte samo transparente i biće Vam sve jasno ko stoji iza toga...Jedno je sigurno da na te skupove ne dolaze oni iz odsečenih enklava po Kosovu već oni koji primaju pozamašne "lekarske plate" na teret naravno poreskih obveznika iz Srbije,a za uzvrat aplaudiraju paljenju slike predsednika svih građana te iste Srbije.Sramota!
  (mladex, 31. mart 2008 13:29)

  # Link komentara

 73. Ovo je prava katastrofa!Pa ovom narodu je previse svadje,prepucavanja i prica politicara za unutrasnju upotrebu.Gospodo politicari,pa mi smo sve culi vec milion puta iste price,dajte okrenite se pa pricajte to svetu "MI BI OVAKO,PA ONAKO,PA ONI NE VALJAJU MI SMO SUPER..."Nama ne trebaju neprijatelji,sami smo sebi dovoljni.U ovakvoj zemlji gubimo volju za rad kada se moze blebetati, koliko ko i kad zeli bez ikakvih posledica.Volim Evropu jer je tamo red i rad a ne prazne price.Radim u stranoj firmi i sramota me je da uvek objasnjavam vlasniku sta se ovde dogadja.Svake nedelje "NOVOSTI".Sramota me je kad vidim ko se sve bavi polikom.Jednopartijski sistem jos nismo prevazisli,a o demokratiju mnogi vulgarizuju pa je kod nas ANARHIJA...
  (DRAGAN, 31. mart 2008 13:33)

  # Link komentara

 74. Slazem se sa ministrom Sutanovcem da su sva dogadjanja rukovodjena iz Beograda.Ali,svaki takav neodgovoran gest steti i drzavi Srbiji i pre svega srbima u enklavama.Zato 11.maja moramo sve te neodgovorne politicare da posaljemo u penziju i da se za sve nase interese borimo diplomatskim i civilizovanim sredstvima.
  (Aleksandar, 31. mart 2008 13:35)

  # Link komentara

 75. Dokle god postoji neko ko ce kociti zamisao i viziju koju je utemeljio DS, i dokle god ce postojati nesaglasnosti, sebicnosti i povrsnosti u saradnji medju nekim ''koalicionim partnerima'',sve dok postoji neko ko ce se neslagati sa evropskim nacinom zivota i razvoja, Srbija nece moci ni da nastavi kako treba, to jest svojim putem u EU gde i treba da bude!
  (u evropu, 31. mart 2008 13:39)

  # Link komentara

 76. To sto govori Sutanovic i kako govori zvuci kudikamo realnije, verodostojnije nego sto Kostunica i Samardzic od sebe daju. Za one koji jos postavlajaju pitanje ko je sta rekao i ko je palio, pa trebali ste da pratite izjave Ilica neposredno posle dogadjaja u Beogradu dva dana posle i nedelju dana posle paaljevine i divljanja. Pa dalje ako jos nije dosta izjave DSS-ovih sledbenika sa Kosova koji su prozivali i trazili direktno ukljucivanje armije i da ne govorimo o izjavama Samardzica koji je pozivao srbe na osvetu. To je ono sto misli Sutanovac da samo DSS i NS odgovara (sto se vlade tice) da na Kosovu gori i da nas udaljavaju od evrope. Jedan dobar deo nasih politicara pokusava stalno, i nazalost delimicno sa uspehom, da nam predoci kako je evropa nas neprijatelj. Jedini nas neprijatelj smo mi sami da niko drugi ne naziva vise od 50% posto gradjana Srbije izdajicama nego samo oni koji pale onaj druge protiv svojih sugradjana. Nemojmo da dozvolimo da bilo ko u ovoj zemlji samo zato sto neko ima drugo misljenje stvara razdor medju narodom. Molim vas ako ima dokaza da je neko mutio bez obzira na polozaj i partiju, dokaze na sto i pred sud. Sve ostalo je nepostena borba za vlast, to treba da bude svakom jasno.
  Kosovo je nasa svetinja ali kada vam jedno dete strada netreba da zanemarujete drugo nego jos vise njemu da se posvetite a ne da citavu familiju zbog toga ispasta. Kada bi Kosovo bilo bice ono bi nam zelelo napredak a ne da dozivotno krvarimo zbog bjega.
  Poslao bi jednu poruku i nasim zemljacima na Kosovu, vi ste ti koji su do sada najvise patili znate kako je i sigurno ne zelite vasoj Srbiji i njenim gradjanima isto, znate da samo jedna ekonomski jaka Srbija i politicki stabilna Srbija moze da bude korisno uz vas nego ona koja se netrpi sa citavim svetom. Razmislite dobro o tome.
  (Milan, 31. mart 2008 13:41)

  # Link komentara

 77. Dragan Sutanovac je najbolji ministar koga je Srbija ikad imala.Srpski,pro-evropski,svetski,jednostavno receno-NAJBOLJI.Marija
  (Marija, 31. mart 2008 13:45)

  # Link komentara

 78. Srbiji nije potreban nepriatelj. Ni losa propaganda. Srpski politicari ukopavaju spostvenu zemlju sami. Svi bez razlike. Samo da se docepaju vlasti ili da je zadrze.
  (dada, 31. mart 2008 13:46)

  # Link komentara

 79. Pa to je od prvog trenutka bilo toliko jasno... Sramota je kako se pojedini, sada već bivši ministri na čelu sa Koštunicom Doktorom Vojislavom neodgovorno ponašaju! Koristiti narodnu muku i bedu kakva je zadesila narod na Kosovu ali i u kakvoj živi većina građana u Srbiji, zarad uskih stranačkih interesa i dizanja rejtinga stranke, prosto je nedopustivo! To je politika koja nas zasigurno vodi u propast i u izolaciju. Hajde malo u Srbiji da se bavimo pitanjima kao što su nezaposlenost, bolji životni standard a ne da se bavimo samo pukim politikanstvom i propagandom! HOĆU BOLJI ŽIVOT!!!!
  (Vladimir 9, 31. mart 2008 13:54)

  # Link komentara

 80. Ово је један, у најмању руку, огаван начин прикупљања гласова пред изборе. Као сада су за све криви само једни из коалиције, ми смо ето морали да их слушамо (зашто, то нико нема појма) и сада видите какви су они. Па ово си исто могао и пре месец дана да кажеш, министре, зашто тек сада? Ваљда је и овима из ДС јасно да не може више прича и Космет и Европа. Само једно, министре, одлучите шта је приоритет. А у складу са тим за шта се одлучите, ћете и проћи на изборима. Молим вас само да не потежете причу и једно и друго јер то више НЕ МОЖЕ.
  (Peter Tosh, 31. mart 2008 13:59)

  # Link komentara

 81. Koštunica je gori od Slobe i sve će učiniti samo da se zadrži na vlasti. DS ili SRS, EU ili izolacija, gospodinu je svejedno, a kako bi neki rekli svi su noi isti... Recite mi ko je toliko veliki licemer kao Koštunica!? Zato nije svejedno, Šutanovac zna šta priča...
  (Mandara, 31. mart 2008 13:59)

  # Link komentara

 82. DS, ne samo da je odbila da da legitimitet rušilačkom mitingu, već je i Šutanovac lično zaštitio B92 od kriminalaca koji su se spremali da zapale tu televiziju.
  Molim sve iz LDP da suzbiju svoju netrpeljivost prema DS, jer je to jedina stranka koja može da posle 11.maja napravi proevropsku vladu. Ako nastavite ovako, izgubićete moj glas.
  (Student iz Kragujevca, 31. mart 2008 14:01)

  # Link komentara

 83. Vreme je za konkretnije i sigurnije poteze. Jasno je da nam ne odgovara politika Kostunice, nista nije organizovano kako treba, zato napred Sutanovac uzdam se u tvoju logiku. Dosta je bilo konflikta sa celim svetom, vodicemo politiku mira uz pomoc kako on navodi ''saveznika sa istoka i zapada''...
  (budjenje, 31. mart 2008 14:14)

  # Link komentara

 84. Ako DSS politicki prezivi ove izbore SRBIJA NECE!
  (Zaostao, 31. mart 2008 14:16)

  # Link komentara

 85. Kostunica i svi njegovi kompanjoni pokazali su kakvu politiku vode,kakvu buducnost zeli za Srbiju tj. buducnost za sebe u kojoj je ona samo biti kljuc do ostvarenja svojih zelja.
  (silva, 31. mart 2008 14:32)

  # Link komentara

 86. Vise mi je muka od Kostunice i njegove okupljene "organizacij! Sve ovo sto radi i prica je zbog njegovih licnih interesa! Iskoriscava patnju i probudjeni nacionalizam i patriotizam kod napacenih ljudi Srbije. Koji bi bezuslovno bolji zivot! Radi iskljucivo SAMO za svoje JEDNOVLASCE! Dokle vise tako! Ne kazem da treba odustati od KiM, ali kontrom i izolacijom ga sigurno necemo sacuvati!
  (shonyc, 31. mart 2008 14:40)

  # Link komentara

 87. Napoko neko ko je smogao snage da kaze ko je zapravo taj LICEMER-KOSTUNICA DR VOJISLAV!
  Dovesce Srbiju do samoga dna i svi zajedno treba da stanemo iza izjave Ministra Sutanovca i da pokazemo nasem narodu ko je zapravo najveci izdajnik zemlje! Da li su to oni kojima on ne veruje jer nam zele bolje ili je to ON (kostunica) ko je upropastio nasu zemlju za ovih 8 godina vise nego Milosevic za svojih 15.
  Bravo Ministre, ja bih Vas za premijera.
  (DOB!, 31. mart 2008 14:44)

  # Link komentara

 88. Kostunica hoce koaliciju u kojoj se samo on pita! Ne sumnjam da je njegov "patriotizam" Izgradjen na planu da se osvoji sto vise glasova iu jeos jedan mandat u fotelji! Samo se nadam da vecina ljudi nece pasti na njegove sarene laze! Jer posle izbora ce biti kasno! Poslednjih 2 parlamentarnih izbora su bili zbog njega! Ako ne moze da prihvati i druga misljenja, ne treba vise da ulazi u nju! A ne da je obara kad god mu se cefne i povredi sujeta!
  (almashi, 31. mart 2008 14:46)

  # Link komentara

 89. Naravno da je sve sto se desavalo posle proglasenja nezavisnosti Kosova orkestrirano iz Vlade Srbije.Sve je uglavnom bila privatna politika Vojislava Kostunice.Ali to ne oslobadja DS odgovornosti jer joj je DSS koalicioni partner.Van pameti je da Sutanovac nista ne zna o Akcionom planu Vlade koji se sprovodi na Kosovu.Za sve kohabitacije i povladjivanja Kostunici odgovoran je Boris Tadic.Pranje ruku DS-a vec odavno nema smisla.Biraci im vise ne veruju.
  (Mirjana, 31. mart 2008 15:07)

  # Link komentara

 90. Sve ako je i tacno sto je rekao Sutanovac, morao je o tome da prica ranije ne mestima gde je to trebalo pricati. Pricati ovako nesto u javnosti je jako neodgovorno i verovatno stetno po nasu drzavu.

  Svojim izjavama Sutanovac me tera da dobro razmislim za koga cu glasati, a narocito sto njega pominju kao kandidata za premijera.
  (Pera, 31. mart 2008 15:44)

  # Link komentara

 91. Ocigledno da ostrije izrazavanje oznacava pocetak predizborne kampanje,ali sustina je ispravna i treba nagasiti da se Voja Kostunica ,sa manje od 10% podrske osmelio da rukovodi raznim planovima,tajnim i javnim,od kojih nema nama normalnog zivota,a Kosova u Srbiji jos manje
  (andrej, 31. mart 2008 16:01)

  # Link komentara

 92. Dobro jutro Kolumbo, pa to se radi i radilo se mimo Vlade, to je njihov nacin (DSS,SRS SPS,JUL i NS...) setimo se samo kako nismo ucestvovali u oruzanim sukobima u Bosni i Hrvatskoj i kako je ubijen Djindjic, uvek isti scenario!
  (zoran, 31. mart 2008 16:05)

  # Link komentara

 93. Mislim da bi sledeci put ministar Sutanovac trebalo da uzme papir i olovku i "nacrta" i na taj nacin objasni gradjanima ko je zapravo Vojislav Kostunica - nista drugo do Slobin "naslednik" a vrlo brzo ce ga i nadmasiti po broju glupo povucenih poteza i vodjenju zemlje u pogresnom smeru ( sve dalje i dalje od Evrope ).
  (Ana, 31. mart 2008 16:08)

  # Link komentara

 94. Kako je DS i Sutanovac mogao da spreci ono sto se desilo pre dve nedelje na Kosovu?
  Da posalje vojsku? Svi u DSu dobro znaju ko je Kostunica. Pre formiranju vlade se bas Sutanovac
  sa DSSom najvise jarcao. Da nije DS sa Radikalima pravio vladu onda bi Kostunica pravio
  Vladu sa Radikalima ko sto ce sad da uradi posle 11oga maja.
  Vlada je do pre mesec dana bila na evropskom kursu i to je dirigovala DS. Cim je Kostunica
  okrenuo curak, pala je vlada.
  Koalicija DS sa LDPom je nepozeljna, jer Ceda hoce da prizna nezavisnu drzavu Kosovo. Ja
  zaista ne mogu da zamislim Srpsku vladu koja ce to da uradi.
  (rade, 31. mart 2008 16:20)

  # Link komentara

 95. Gospodin Ministar Sutanovac je pravi primer svesnog demokrate!! Podrzavam svako suprotstavljanje antievropskom delovanju i licemernom patriotizmu!

  Dragi Ministre odbrane, buduci Premijeru, KORMILO U VASE RUKE I PRAVAC EVROPA!!!
  (andjelija, 31. mart 2008 16:36)

  # Link komentara

 96. Hvala Bogu da je već jednom rečena u javnosti prava istina o koalicionim partnerima(DSS,NS),koji navodno nemaju poverenja u DS, kritikujući ih da vode prljavu kampanju, a oni su ti koji sve rade iza leđa onima koje optužuju i koriste ovaj težak za sve nas emotivni trenutak da dobiju još neki glas.Pa to je takva sramota!Ali narod zna da je u interesu DSS-a i NS-a samo vlast i lični interesi koji se suprostavljaju svakoj volji građana.Ja želim u Evropu i to što se brže može,a ne da čekam još mnogo,mnogo godina!Nema više čekanja,samo kao članica EU možemo da branimo i Kosovo i svaki svoj interes.Hoću da država u kojoj živim bude kroz nekoliko godina prava razvijena,moderna evropska država,jer je evropskom narodu kakav smo mi mesto u Evropi!Ministar Šutanovac je u pravu i za NATO,pa treba da sarađujemo i da na taj način obezbedimo sopstveni mir.Sreća je naša što imamo ovakvog ministra odbrane koji nas povezuje sa svetom a ne vodi ka izolaciji.
  (Brzo u Evropu, 31. mart 2008 16:42)

  # Link komentara

 97. Pa ljudi, zar treba da nas do ovakve situacije dovede i naj obicniji gradjenin a kamoli "premijer" pa da tek onda reagujemo?! Do kada vise da budemo taoci necije sebicnosti, pohlepe, zaslepljenosti svojom ulogom u istoriji ove jadne drzave koja, kako je pocelo, nema izvesnu buducnost?! Pa zar jos neki nisu naucili da je Marko Kraljevic bio turski vazal i da je ubijao Srbe zarad Turaka?! Do kada vise da zivimo od mitova proslosti?! Do kada vise da nas neko unazadjuje, a "sve za nase dobro i dobro po Srbiju"?!
  Ostavite Srbiju na miru, DOZVOLITE SRBIMA DA BOLJE ZIVE!!!
  (dragan-ARILJE, 31. mart 2008 17:10)

  # Link komentara

 98. Bravo!!! Sutanovac je rekao ono sto mi svi znamo, da je Kostunica antievropejac ali ne samo to vec i licimer koji samo gleda svoj polozaj i sposoban je da zbog toga ugrozava napredak i dobrobit svoje zemlje sto je pokazao kada je postao premijer i izjavom da cemo za mnogo godina uci u evropsku uniju.
  (Bane, 31. mart 2008 18:44)

  # Link komentara

 99. Prvi put da cujem i da citam nesto relno bez lazi iz Srbije, izgleda da je naj treznji covek i politicar kod vas je Ministar Sutanovac,
  (malesori, 31. mart 2008 19:06)

  # Link komentara

 100. Neko će reći: Pa šta? I u Italiji se vlade menjaju svakih pola godine! Da, ali Italija nije banana-država kao Srbija gde sa svakom novom vladom postoji mogućnost totalnog zaokreta u unutrašnjoj i spoljnoj politici, strateškim državnim ciljevima, ekonomiji, socijalnim pitanjima, ...

  Evo jedan ilustrativan primer. Velja na mitingu u Areni reče kako su one akcije javnih preduzeća šarena laža. On bi tako isto mogao da kaže i za štedne uloge građana u inostranim bankama (već smo imali slična iskustva početkom 90-ih) i za bilo šta drugo. I, stvarno: ko nam garantuje da nova vlada neće odlučiti da uopšte i ne proda javna preduzeća, čime će građani još jednom biti nasamareni, ko i za one štedne uloge, zajam za Srbiju i ko zna šta sve ne?

  Drugi primer su stambeni krediti, koji su već bili stopirani, ili obični krediti kojima sada vrtoglavo rastu kamate, ...
  (Husnija Hafner, 31. mart 2008 19:26)

  # Link komentara

 101. ...mnogo mnogo godina uci u evropsku uniju...
  ... a mi cemo jos mnogo mnogo godina da budemo na vlasti...
  (SilverShark, 31. mart 2008 19:34)

  # Link komentara

 102. Sutanovac je u pravu, ovo je sve bilo dirigovano. sklanjanje policije u kljucnim trenutcima, sa kljucnih lokacija, onda kada su pak pusteni na mesto dogadjaja posle pola sata, zabraniti im da rasteraju divlje horde na nacin kako dolikuje svakoj policiji i sve da pohapse, vec samo da odguraju huligane, sve ovo ukazuje na to da je sve to koordinisao neko sa vrha. a glavni za policiju je niko drugi nego DSS. takodje je i Samardzic iz DSSa. a plus sto su lideri DSS-a, Nove Srbije i naravno nezaobilazne SRS-e u nekoliko navrata javno pravdali huliganstvo i svrstavali ga u red sasvim uobicajenih dnevnih aktivnosti, pokazuje kuda bi nam oni vodili zemlju! sve odgovorne za te dogadjaje, pa makar ih bilo i 10000, treba redom pohapsiti i osuditi na dozivotnu!
  (nemanja, 31. mart 2008 19:39)

  # Link komentara

 103. Politika dss-a od 2001. godine se stalno i vrtoglavo pogoršava. "Trutovi" koji su uradili toliko loših stvari za našu zemlju i isto toliko stopirali dobrih polako ali sigurno gube pristalice jer se hvataju za još lošiju- radikalsku slamku ne shvatajući da im tako dolazi kraj. Svi prethodni izbori na kojima im tako lepo opada biračko telo će sada kulminirati jer posle ovih sigurno nikada više neće biti na vlasti. Mogu napraviti postizbornu koaliciju sa onima koji podržavaju huliganstvo i nerede ali im to sigurno neće pomoći. Antievopejci ne mogu više varati ljude. Građani su shvatili koja je jedina prava demokratska opcija, ona koja želi u Evropu odnosno ona koja Srbiji želi dobro. A to je jedino Demokratska stranka i one koje se sa njom slože i poštuju njene principe- koji su bez pogovora najbolji za napredak ove zemlje.
  Gospodin Šutanovac je pravilno zaključio a ja smatram da o gospodi trutovima ne treba trošiti reči. Njihova politika definitivno ide u zaborav.
  Oni koji imaju jasne planove, oni koji su od Beograda napravili grad budućnosti jugoistočne Evrope, oni koji žele da rade nastavljaju sami bez ometača.

  Gradjanin Z
  (Gradjanin Z, 31. mart 2008 21:46)

  # Link komentara

 104. Ja mislim da je najveci problem u Srbiji to sto postoji marginalna razlika u nivou obrazovanih/informisanih/realnih ljudi i onih koji su vice-versa (u suprotnosti).

  Kada se ta razlika poveca, i bude 70%+ umesto 50-55% kao sto je sada ... onda ce nacionalisti, radikali, i ostale ekstremne grupe biti u ogromnoj manjini pa kad bi izasli na izbore ljudi bi im se smejali.

  Kao u svim EU drzavama, kao u SAD, kao u Kanadi, kao u ... ITD..ITD..
  (DabogDa, 1. april 2008 08:40)

  # Link komentara

 105. Nista nam novo nije rekao!
  (lala, 1. april 2008 13:17)

  # Link komentara