Ponedeljak, 31.03.2008.

08:01

Samardžić: Nisam govorio o podeli

Ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić odbacio je optužbe da predlaže podelu Pokrajine.

Izvor: FoNet

Samardžiæ: Nisam govorio o podeli IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

presretač

pre 16 godina

Ovaj se ministar ponaša kao da je predsednik . Kako i s kojim pravom razgovara tako sa legalno izabranim predsednokom Tadićem .Ko kome treba da polaze račune.treba ovde da radi jedna dobra metla . Sve ove samostalne jeftine lazove treba vratiti pri nekoj lokalnoj mesnoj zajednici.Takve priče ne prolaze ni na balvanu ispred prodavnice uz pivo. Borise očisti skupštinu od ovakvih samostalnih naratora zato smo te izabrali.

PROFESOR

pre 16 godina

Niko od DSS političara ne pominje nikada albanski narod, kao da ne postoje u ogromnoj većini na tom istom Kosovu koga se nikada nećemo odreći. Sada se polako odriču i određenog dela Srba, koji nisu za politiku podele i konfrontacija. Šta će na kraju predstavljati "borba za Kosovo " - borba za ljude koji tamo žive ili borba za travu, cveće, drveće, planine, manastire, a za ljude - koga briga.

Jak-Ova.

pre 16 godina

Kosovo ce imati po ministru Samardzicu dve uprave;jednu u Pristini,a jednu u Beogradu.Znaci to nije podela;nije sija nego vrat.Bogati ministre,mislis li da ce ti ta upaliti.I ako je od Samardzica,previse je.

Dekonspirator

pre 16 godina

Ne razumem kako vam nije jasno. Naravno da gosn. Ministar nije govorio o podeli. Podela nikako ne odgovara Srbiji. Njome bi se do duse uzelo nesto teritorije (nekih 15%) ali bi se za uzvrat, direktno ili idirektno – to je manje vazno, priznao gubitak mnogo veceg ostatka. A to naravno nije ono sto mi hocemo. Mi hocemo citavo Kosovo – kad tad. E, posto za sada citavo Kosovo nije moguce, ono sto je moguce je da se ‘ankerisemo’, ili ti da se usidrimo na Kosovu. Cvrsto, sto je cvrsce moguce, zariti krake sidra u mekano tkivo ‘lazne’ drzave Kosovo… Kako vreme bude prolazilo, te krake valja jacati i sve dublje zarivati u plen… Sve dok plen ne popusti. Naci ce se i po neka hijena sa strane da potpomogne obaranju plena. E sad, ovi nasi Srbi na Kosovu, koji po Akcionom planu i prema planu koji je gosn. Ministar za KIM lansirao, sa Kosovom kao lazno drzavom ne bi imali nista osim suste geografije, bili bi u jednoj zibidus vezi sa Srbskom drzavom. Bili bi nesto poput utvrdjenja Srpske drzave na Kosovskom ‘divljem zapadu’, tako nesto. Albanci mu dodju nesto kao Americki Indijanci koji bi povremeno mogli samo da im ‘pljunu’ pod visoke zidine, i to je sve. E sad, za sve ovo, nam treba ‘predlog za resenje …’ koji treba da bude prihvacen od MZ, tj. od UNMIK-a kao jedinog legitimnog predstavnika MZ na Kosovu koje bi u medju vremenu i dalje ostala ‘lazna drzava’, jerboa po rezoluciji mi imamo intergritetet i suverenitet... Zato mi toliko insistiramo na legitimnost UNMIK-a… Samo da UNMIK (i ‘lazna drzava Kosovo’, na kraju njih i necemo pitati), proguta mamac i odobri sve ovo … Jesmo pametni, ha … tra la la...

Zgb

pre 16 godina

"...16. marta predao PREDLOG o funkcionalnoj podeli između Srba i Albanaca koja je na Kosovu na DELU već OSAM, DEVET godina."
Kakva drasticna uvreda zdravog razuma.

Sladja

pre 16 godina

Gospode,Šta ti ovaj srpski narod tolko skrivi pa mu nedade većeg neprijatelja, nego što je sam sebi.Teško ovom narodu sa Kosova, nude im neke plate, neke nadognade, pa zar im nije žao ovih ljudi. S kojim pravom trguju njihovom dušom.Kako ih nije sramota da onako uglancani odu na Kosovo i provedu nekih pola sata sa milion obećanja i opet nazad za BG. Pa bre neka se ovi Ministri za Kosovo i svi koji obilaze taj naš napaćeni narod presele tamo. I to ne na sever Kosova, šta će tamo.Tamo naši Srbi žive solidno.Znam neke koji žive na tom severnom delu, puni su para. Ministre, njihove porodice,savetnike u Gračanicu,Dobrotin,Šilovo, Pasjane,Gotovušu,Štrpce,Babin most, Brnjicu, Plemetinu,Ugljare,,ona sela oko Peći što su namenjena povratnicima, itd. da na svojoj koži osete kako se tamo živi. Ja sam bila kod prijateljice prošle godine u Lapljem selu(okolina Gračanice). Nisam mogla da verujem koliko Srba živi na centralnom Kosovu i u ovim mestima-selima koje sam nabrojala. Mnogo više nego na ovom severnom delu, gde su fakulteti, diskoteke, voze se lepi automobili, okreću se velike pare. Žene su im extra sredjene. A ovo južnije je mnogo, mnogo tužnije.Neobilazite ih na pola sata, njima je dosta da ih obilaze već 20 god. kao neku atrakciju. Živite sa njima,tako ćete dokazati da stvarno mislite na njih . Ako izdržite mesec dana da tamo živite(ako se to zove život) onda imate pravo da tim ljudim obećavate pravo na život, ubedite ih u istrajnost i opstanak na Kosovu! Oprosti im Bože, ne znaju šta rade!

Rade

pre 16 godina

Samardžić radi nešto što nije dogovoreno u vladi Srbije. Da u Srbiji postoji ozbiljan političar i da je pritom u vlasti, ovaj čin bi nazvao veleizdajom i pokrenuo bi miliciski i sudski aparat da se reši taj problem.Avaj...u Srbiji ne postoji već duže vremena ni sudstvo ni milicija ni država. Zaista smo došli u situaciju da se ne zna ko pije a ko plaća.Zbog politike koju vodi ta užasno mala manjina, slutim da će Srbije nestati potpuno. To što rade ti "narodnjaci" je tragično i komično. Svet nam se smeje.

mirsad

pre 16 godina

Pa mislim da je vise kriv Riker nego Samardjic za sva zadnja desavanja .Kad god ovaj nazovi ministar dodje na Kosovo uvek nastane neka frka jer se sastaje samo sa clanovima DSS kao da mu je to obicna prcija .Sledeci dolazak njegov Riker bi morao spreciti na svaki nacin ukoliko zeli da izbegne konfrontaciju izmedju kfora i militantnih predstavnika na celu sa Jaksicem i Milanom Ivanovicem.Nikome nije stalo do nereda sem Samardjicu, Jaksicu,M.Ivanovicu inace clanovima DSS.
Samo se nadam da ce oni posle izbora predstavljati samo sebe i nikog drugog na buducu srecu i Srba i Albanaca koji tamo zive.
Samardjic samo prodaje maglu njegovim simpatizantima ali se nadam da ce njegovo delovanje uskoro prestati i da ca Kostunica i njegovi sateliti nestati sa politicke scene.
Mirsad

Novi Sad

pre 16 godina

Ovaj Samardzic je kao andjeo smrti, posle svake njegove "posete" Kosovu budu ili neredi ili provokacije ili protesti ili... Strasno!

Jicak

pre 16 godina

Huskanje naroda i samo huskanje, nista vise. Nije uspeo prosli put da izazove reakciju Albanaca, a nece ni sada, ili vece sukobe Srba sa KFOR-om, (sto je verovatni cilj Samardjica i njegovih poltrona) cime bi bio izazvan jos jedan ekzodus neduznog srpskog naroda. E onda bi celom svetu tvrdili da su pogresili sto su priznali nezavisnost Kosova. Ili, pak misle da bi sprecili dalja prznavanja.

Мина

pre 16 godina

Увек кад чујем да је овај несташни министар отишао доле, најежим се...питајући се шта ли ће бити следећа његова "креативна импровизација". Да би некако преживела до следећих избора после којих ће, надају се, моћи да неког уцењују - ДС или СРС, свеједно - ДСС се попут дављеника ухватила за Косово...

Sasa sa Vracara

pre 16 godina

Samardzic je otisao na Kosovo u posetu nasem narodu. Koji zivi u svojoj zemlji, ali na zalost u rezervatima. To je najmanje sto moze da uradi.
Ministar za Kosovo nije smesna titula, u Britaniji vec decenijama postoji ministar za Severnu Irsku i gomilu drugih oblasti.

Iceman

pre 16 godina

Moguce je da posle ove posete mozemo ocekivati nove nerede na Kosovu iscenirane i isplanirane iz Beograda od strane DSS-a i njihovih partnera. A najava investicija i izgradnje je smesna. Gde su svi bili poslednjih 50 godina i zasto se cekalo da Kosovo postane samostalna drzava da bi se pocelo sa ulaganjima. Smesna smo mi zemlja sa jos smesnijim politicarima.

Marko

pre 16 godina

Jednog dana, kad u ovoj drzavi budu postojali zakoni, ovaj chovek ce odgovarati shto je i u ovoj prilici koristio ove ljude dole za predizbornu kampanju. A njegov premijer i za krupnije stvari.

Maja

pre 16 godina

Predizborna kampanja. Sad ce ponovo policajcima, carinicima i drugima koji rade u kos institucijama da obeca kako ce Srbija da brine o njima i sedne u dzip i vrati se u Bg. A ljudi bez plate vec dva meseca.

Reporter

pre 16 godina

Vidite, ja sam kao novinar više puta od 1999. do sada išao na Kosovo, naravno bez ičijeg obezbedjenja. Sada, jedan ministar jedne propale Vlade, kome je resor izmišljen (zamislite sada da imamo i ministre za Sandžak, Vojvodinu, Beograd, Kraljevo itd)odlazi na Kosovo, uz pratnju KFOR-a, da podbunjuje narod, da ih indoktrinira, tera na izazivanje incidenata.
Baš u tom Prilužju bio sam početkom marta ove godine. Moja ekipa i ja sa KV tablicama stigli smo tamo potpuno bezbedno. Čak smo, pošto smo iz Južne Mitrovice pogrešili put, pitali prolaznike, Albance, kuda do Prilužja. Niko nas nije zasuo kamenicama ili, ne daj Bože, bombama.
Jasno mi je da se ovaj izmišljeni ministar mora tamo obezbedjivati. Istovremeno mi nije jasno ko ga uopšte pušta da tamo dolazi i da, po Koštiničinom nalogu, huška narod.

Nikola

pre 16 godina

Dabome, opet je otišao da rovari. Eto nama opet,za par dana, materijala za Tijanićev Dnevnik. Šta li je sad pametno ova blistavi um smislio?!

Rade

pre 16 godina

Jadan je taj narod kome DSS
daje savete. Nekad je SPS i SRS srpskom narodu ispirao
mozak, od cega se jos i danas
nisu oporavili. Radi buducnosti srpskog naroda na
Kosovu najbolje da to zlo (Samardzica) sto pre proteraju sa njihovog tla.

Grdelička klisura

pre 16 godina

Lepo se pripremio Samardžić za susrete sa Ivanovićem Milanom (ovo zato da bi ga razlikovali od Olivera) i Jakšićem. Izgleda da više niko iz vlade Srbije ne želi sastanke sa Radom i Momčilom, kao ni sa poslanicima u kosovskoj skupštini. Sa "IZDAJNICIMA" se institucije Srbije neće dogovarati o ničemu, a kamoli da im se prenose detalji akcionog plana. Odmah će otići medju narod da im saopšte delove istog.

Pirocanac

pre 16 godina

Da nash ministar ima bar malo pameti, diplomatske zrelosti, i politicke hrabrosti, otishao bi da razgovara sa predsednikom i premijerom Kosova. Ali ne, on ide medju svoje, da im se izjada, i da cuje njihovu muku... I tako opet, i opet, i opet... A rezultat - ko i uvek - nikakav.

fadil_h

pre 16 godina

Ja ne znam sta dobro donosi ovaj covek. Jednostavno posle njegovog dolaska nastaju jedino tenzije i konfrontacije a kome to ide u prilog samo on zna. Zapravo znamo i mi da to ne ide u prilog ni u kom slucaju srbima na Kosovo pa ni albancima jer u sadasnjoj situaciji tenzije i konfrontacije nikome ne odgovaraju odnosno odgovaraju samo Samardzicu i njegovoj stranci zbog glasova na izborima. Ljudima na Kosovo ne treba nikakva podela ili apartheid kako zagovara Samardzic vec jedinstvo i zajednicki zivot svih nacija.

Violeta

pre 16 godina

Sta kog vraga igraju sa narodom?! Da mozda ovim potezom Samardzic ne zeli prikupiti politicke poene.
On je sad mirotvorac a ? Cemu posete kad je do juce pozivao na razdor. Sta je bilo bilo je i vise nema povratka i dosta vise ovakvih politickih poseta. Samardzicu dosta je bilo !!! Karta Kosova je ispala iz ruku. Partija pokera je zavrsena.
Violeta

Nele

pre 16 godina

Alo ministre, kampanja se radi u Srbiji a ne na Kosovu. Ne znam zasto je Samardzic razgovarao sa Milanom Ivanovicem i Markom Jaksicem kad su oni (kao umrezeni u istoj firmi) stalno na vezi. Mogao bi malo da porazgovara, ali po mogucstvu pred kamerama, sa gospodjom Radom Trajkovic, g. Oliverom Ivanovicem i g. Momcilom Trajkovicem, ili mozda smatra da su oni manje vazni za Srbe na Kosovu.

Reporter

pre 16 godina

Vidite, ja sam kao novinar više puta od 1999. do sada išao na Kosovo, naravno bez ičijeg obezbedjenja. Sada, jedan ministar jedne propale Vlade, kome je resor izmišljen (zamislite sada da imamo i ministre za Sandžak, Vojvodinu, Beograd, Kraljevo itd)odlazi na Kosovo, uz pratnju KFOR-a, da podbunjuje narod, da ih indoktrinira, tera na izazivanje incidenata.
Baš u tom Prilužju bio sam početkom marta ove godine. Moja ekipa i ja sa KV tablicama stigli smo tamo potpuno bezbedno. Čak smo, pošto smo iz Južne Mitrovice pogrešili put, pitali prolaznike, Albance, kuda do Prilužja. Niko nas nije zasuo kamenicama ili, ne daj Bože, bombama.
Jasno mi je da se ovaj izmišljeni ministar mora tamo obezbedjivati. Istovremeno mi nije jasno ko ga uopšte pušta da tamo dolazi i da, po Koštiničinom nalogu, huška narod.

Pirocanac

pre 16 godina

Da nash ministar ima bar malo pameti, diplomatske zrelosti, i politicke hrabrosti, otishao bi da razgovara sa predsednikom i premijerom Kosova. Ali ne, on ide medju svoje, da im se izjada, i da cuje njihovu muku... I tako opet, i opet, i opet... A rezultat - ko i uvek - nikakav.

Violeta

pre 16 godina

Sta kog vraga igraju sa narodom?! Da mozda ovim potezom Samardzic ne zeli prikupiti politicke poene.
On je sad mirotvorac a ? Cemu posete kad je do juce pozivao na razdor. Sta je bilo bilo je i vise nema povratka i dosta vise ovakvih politickih poseta. Samardzicu dosta je bilo !!! Karta Kosova je ispala iz ruku. Partija pokera je zavrsena.
Violeta

fadil_h

pre 16 godina

Ja ne znam sta dobro donosi ovaj covek. Jednostavno posle njegovog dolaska nastaju jedino tenzije i konfrontacije a kome to ide u prilog samo on zna. Zapravo znamo i mi da to ne ide u prilog ni u kom slucaju srbima na Kosovo pa ni albancima jer u sadasnjoj situaciji tenzije i konfrontacije nikome ne odgovaraju odnosno odgovaraju samo Samardzicu i njegovoj stranci zbog glasova na izborima. Ljudima na Kosovo ne treba nikakva podela ili apartheid kako zagovara Samardzic vec jedinstvo i zajednicki zivot svih nacija.

Rade

pre 16 godina

Jadan je taj narod kome DSS
daje savete. Nekad je SPS i SRS srpskom narodu ispirao
mozak, od cega se jos i danas
nisu oporavili. Radi buducnosti srpskog naroda na
Kosovu najbolje da to zlo (Samardzica) sto pre proteraju sa njihovog tla.

Nele

pre 16 godina

Alo ministre, kampanja se radi u Srbiji a ne na Kosovu. Ne znam zasto je Samardzic razgovarao sa Milanom Ivanovicem i Markom Jaksicem kad su oni (kao umrezeni u istoj firmi) stalno na vezi. Mogao bi malo da porazgovara, ali po mogucstvu pred kamerama, sa gospodjom Radom Trajkovic, g. Oliverom Ivanovicem i g. Momcilom Trajkovicem, ili mozda smatra da su oni manje vazni za Srbe na Kosovu.

Grdelička klisura

pre 16 godina

Lepo se pripremio Samardžić za susrete sa Ivanovićem Milanom (ovo zato da bi ga razlikovali od Olivera) i Jakšićem. Izgleda da više niko iz vlade Srbije ne želi sastanke sa Radom i Momčilom, kao ni sa poslanicima u kosovskoj skupštini. Sa "IZDAJNICIMA" se institucije Srbije neće dogovarati o ničemu, a kamoli da im se prenose detalji akcionog plana. Odmah će otići medju narod da im saopšte delove istog.

Nikola

pre 16 godina

Dabome, opet je otišao da rovari. Eto nama opet,za par dana, materijala za Tijanićev Dnevnik. Šta li je sad pametno ova blistavi um smislio?!

Iceman

pre 16 godina

Moguce je da posle ove posete mozemo ocekivati nove nerede na Kosovu iscenirane i isplanirane iz Beograda od strane DSS-a i njihovih partnera. A najava investicija i izgradnje je smesna. Gde su svi bili poslednjih 50 godina i zasto se cekalo da Kosovo postane samostalna drzava da bi se pocelo sa ulaganjima. Smesna smo mi zemlja sa jos smesnijim politicarima.

Novi Sad

pre 16 godina

Ovaj Samardzic je kao andjeo smrti, posle svake njegove "posete" Kosovu budu ili neredi ili provokacije ili protesti ili... Strasno!

Maja

pre 16 godina

Predizborna kampanja. Sad ce ponovo policajcima, carinicima i drugima koji rade u kos institucijama da obeca kako ce Srbija da brine o njima i sedne u dzip i vrati se u Bg. A ljudi bez plate vec dva meseca.

Marko

pre 16 godina

Jednog dana, kad u ovoj drzavi budu postojali zakoni, ovaj chovek ce odgovarati shto je i u ovoj prilici koristio ove ljude dole za predizbornu kampanju. A njegov premijer i za krupnije stvari.

Jicak

pre 16 godina

Huskanje naroda i samo huskanje, nista vise. Nije uspeo prosli put da izazove reakciju Albanaca, a nece ni sada, ili vece sukobe Srba sa KFOR-om, (sto je verovatni cilj Samardjica i njegovih poltrona) cime bi bio izazvan jos jedan ekzodus neduznog srpskog naroda. E onda bi celom svetu tvrdili da su pogresili sto su priznali nezavisnost Kosova. Ili, pak misle da bi sprecili dalja prznavanja.

Zgb

pre 16 godina

"...16. marta predao PREDLOG o funkcionalnoj podeli između Srba i Albanaca koja je na Kosovu na DELU već OSAM, DEVET godina."
Kakva drasticna uvreda zdravog razuma.

mirsad

pre 16 godina

Pa mislim da je vise kriv Riker nego Samardjic za sva zadnja desavanja .Kad god ovaj nazovi ministar dodje na Kosovo uvek nastane neka frka jer se sastaje samo sa clanovima DSS kao da mu je to obicna prcija .Sledeci dolazak njegov Riker bi morao spreciti na svaki nacin ukoliko zeli da izbegne konfrontaciju izmedju kfora i militantnih predstavnika na celu sa Jaksicem i Milanom Ivanovicem.Nikome nije stalo do nereda sem Samardjicu, Jaksicu,M.Ivanovicu inace clanovima DSS.
Samo se nadam da ce oni posle izbora predstavljati samo sebe i nikog drugog na buducu srecu i Srba i Albanaca koji tamo zive.
Samardjic samo prodaje maglu njegovim simpatizantima ali se nadam da ce njegovo delovanje uskoro prestati i da ca Kostunica i njegovi sateliti nestati sa politicke scene.
Mirsad

Sasa sa Vracara

pre 16 godina

Samardzic je otisao na Kosovo u posetu nasem narodu. Koji zivi u svojoj zemlji, ali na zalost u rezervatima. To je najmanje sto moze da uradi.
Ministar za Kosovo nije smesna titula, u Britaniji vec decenijama postoji ministar za Severnu Irsku i gomilu drugih oblasti.

Rade

pre 16 godina

Samardžić radi nešto što nije dogovoreno u vladi Srbije. Da u Srbiji postoji ozbiljan političar i da je pritom u vlasti, ovaj čin bi nazvao veleizdajom i pokrenuo bi miliciski i sudski aparat da se reši taj problem.Avaj...u Srbiji ne postoji već duže vremena ni sudstvo ni milicija ni država. Zaista smo došli u situaciju da se ne zna ko pije a ko plaća.Zbog politike koju vodi ta užasno mala manjina, slutim da će Srbije nestati potpuno. To što rade ti "narodnjaci" je tragično i komično. Svet nam se smeje.

Мина

pre 16 godina

Увек кад чујем да је овај несташни министар отишао доле, најежим се...питајући се шта ли ће бити следећа његова "креативна импровизација". Да би некако преживела до следећих избора после којих ће, надају се, моћи да неког уцењују - ДС или СРС, свеједно - ДСС се попут дављеника ухватила за Косово...

Sladja

pre 16 godina

Gospode,Šta ti ovaj srpski narod tolko skrivi pa mu nedade većeg neprijatelja, nego što je sam sebi.Teško ovom narodu sa Kosova, nude im neke plate, neke nadognade, pa zar im nije žao ovih ljudi. S kojim pravom trguju njihovom dušom.Kako ih nije sramota da onako uglancani odu na Kosovo i provedu nekih pola sata sa milion obećanja i opet nazad za BG. Pa bre neka se ovi Ministri za Kosovo i svi koji obilaze taj naš napaćeni narod presele tamo. I to ne na sever Kosova, šta će tamo.Tamo naši Srbi žive solidno.Znam neke koji žive na tom severnom delu, puni su para. Ministre, njihove porodice,savetnike u Gračanicu,Dobrotin,Šilovo, Pasjane,Gotovušu,Štrpce,Babin most, Brnjicu, Plemetinu,Ugljare,,ona sela oko Peći što su namenjena povratnicima, itd. da na svojoj koži osete kako se tamo živi. Ja sam bila kod prijateljice prošle godine u Lapljem selu(okolina Gračanice). Nisam mogla da verujem koliko Srba živi na centralnom Kosovu i u ovim mestima-selima koje sam nabrojala. Mnogo više nego na ovom severnom delu, gde su fakulteti, diskoteke, voze se lepi automobili, okreću se velike pare. Žene su im extra sredjene. A ovo južnije je mnogo, mnogo tužnije.Neobilazite ih na pola sata, njima je dosta da ih obilaze već 20 god. kao neku atrakciju. Živite sa njima,tako ćete dokazati da stvarno mislite na njih . Ako izdržite mesec dana da tamo živite(ako se to zove život) onda imate pravo da tim ljudim obećavate pravo na život, ubedite ih u istrajnost i opstanak na Kosovu! Oprosti im Bože, ne znaju šta rade!

Jak-Ova.

pre 16 godina

Kosovo ce imati po ministru Samardzicu dve uprave;jednu u Pristini,a jednu u Beogradu.Znaci to nije podela;nije sija nego vrat.Bogati ministre,mislis li da ce ti ta upaliti.I ako je od Samardzica,previse je.

presretač

pre 16 godina

Ovaj se ministar ponaša kao da je predsednik . Kako i s kojim pravom razgovara tako sa legalno izabranim predsednokom Tadićem .Ko kome treba da polaze račune.treba ovde da radi jedna dobra metla . Sve ove samostalne jeftine lazove treba vratiti pri nekoj lokalnoj mesnoj zajednici.Takve priče ne prolaze ni na balvanu ispred prodavnice uz pivo. Borise očisti skupštinu od ovakvih samostalnih naratora zato smo te izabrali.

PROFESOR

pre 16 godina

Niko od DSS političara ne pominje nikada albanski narod, kao da ne postoje u ogromnoj većini na tom istom Kosovu koga se nikada nećemo odreći. Sada se polako odriču i određenog dela Srba, koji nisu za politiku podele i konfrontacija. Šta će na kraju predstavljati "borba za Kosovo " - borba za ljude koji tamo žive ili borba za travu, cveće, drveće, planine, manastire, a za ljude - koga briga.

Dekonspirator

pre 16 godina

Ne razumem kako vam nije jasno. Naravno da gosn. Ministar nije govorio o podeli. Podela nikako ne odgovara Srbiji. Njome bi se do duse uzelo nesto teritorije (nekih 15%) ali bi se za uzvrat, direktno ili idirektno – to je manje vazno, priznao gubitak mnogo veceg ostatka. A to naravno nije ono sto mi hocemo. Mi hocemo citavo Kosovo – kad tad. E, posto za sada citavo Kosovo nije moguce, ono sto je moguce je da se ‘ankerisemo’, ili ti da se usidrimo na Kosovu. Cvrsto, sto je cvrsce moguce, zariti krake sidra u mekano tkivo ‘lazne’ drzave Kosovo… Kako vreme bude prolazilo, te krake valja jacati i sve dublje zarivati u plen… Sve dok plen ne popusti. Naci ce se i po neka hijena sa strane da potpomogne obaranju plena. E sad, ovi nasi Srbi na Kosovu, koji po Akcionom planu i prema planu koji je gosn. Ministar za KIM lansirao, sa Kosovom kao lazno drzavom ne bi imali nista osim suste geografije, bili bi u jednoj zibidus vezi sa Srbskom drzavom. Bili bi nesto poput utvrdjenja Srpske drzave na Kosovskom ‘divljem zapadu’, tako nesto. Albanci mu dodju nesto kao Americki Indijanci koji bi povremeno mogli samo da im ‘pljunu’ pod visoke zidine, i to je sve. E sad, za sve ovo, nam treba ‘predlog za resenje …’ koji treba da bude prihvacen od MZ, tj. od UNMIK-a kao jedinog legitimnog predstavnika MZ na Kosovu koje bi u medju vremenu i dalje ostala ‘lazna drzava’, jerboa po rezoluciji mi imamo intergritetet i suverenitet... Zato mi toliko insistiramo na legitimnost UNMIK-a… Samo da UNMIK (i ‘lazna drzava Kosovo’, na kraju njih i necemo pitati), proguta mamac i odobri sve ovo … Jesmo pametni, ha … tra la la...

Sasa sa Vracara

pre 16 godina

Samardzic je otisao na Kosovo u posetu nasem narodu. Koji zivi u svojoj zemlji, ali na zalost u rezervatima. To je najmanje sto moze da uradi.
Ministar za Kosovo nije smesna titula, u Britaniji vec decenijama postoji ministar za Severnu Irsku i gomilu drugih oblasti.

Pirocanac

pre 16 godina

Da nash ministar ima bar malo pameti, diplomatske zrelosti, i politicke hrabrosti, otishao bi da razgovara sa predsednikom i premijerom Kosova. Ali ne, on ide medju svoje, da im se izjada, i da cuje njihovu muku... I tako opet, i opet, i opet... A rezultat - ko i uvek - nikakav.

Reporter

pre 16 godina

Vidite, ja sam kao novinar više puta od 1999. do sada išao na Kosovo, naravno bez ičijeg obezbedjenja. Sada, jedan ministar jedne propale Vlade, kome je resor izmišljen (zamislite sada da imamo i ministre za Sandžak, Vojvodinu, Beograd, Kraljevo itd)odlazi na Kosovo, uz pratnju KFOR-a, da podbunjuje narod, da ih indoktrinira, tera na izazivanje incidenata.
Baš u tom Prilužju bio sam početkom marta ove godine. Moja ekipa i ja sa KV tablicama stigli smo tamo potpuno bezbedno. Čak smo, pošto smo iz Južne Mitrovice pogrešili put, pitali prolaznike, Albance, kuda do Prilužja. Niko nas nije zasuo kamenicama ili, ne daj Bože, bombama.
Jasno mi je da se ovaj izmišljeni ministar mora tamo obezbedjivati. Istovremeno mi nije jasno ko ga uopšte pušta da tamo dolazi i da, po Koštiničinom nalogu, huška narod.

fadil_h

pre 16 godina

Ja ne znam sta dobro donosi ovaj covek. Jednostavno posle njegovog dolaska nastaju jedino tenzije i konfrontacije a kome to ide u prilog samo on zna. Zapravo znamo i mi da to ne ide u prilog ni u kom slucaju srbima na Kosovo pa ni albancima jer u sadasnjoj situaciji tenzije i konfrontacije nikome ne odgovaraju odnosno odgovaraju samo Samardzicu i njegovoj stranci zbog glasova na izborima. Ljudima na Kosovo ne treba nikakva podela ili apartheid kako zagovara Samardzic vec jedinstvo i zajednicki zivot svih nacija.

Violeta

pre 16 godina

Sta kog vraga igraju sa narodom?! Da mozda ovim potezom Samardzic ne zeli prikupiti politicke poene.
On je sad mirotvorac a ? Cemu posete kad je do juce pozivao na razdor. Sta je bilo bilo je i vise nema povratka i dosta vise ovakvih politickih poseta. Samardzicu dosta je bilo !!! Karta Kosova je ispala iz ruku. Partija pokera je zavrsena.
Violeta

Nele

pre 16 godina

Alo ministre, kampanja se radi u Srbiji a ne na Kosovu. Ne znam zasto je Samardzic razgovarao sa Milanom Ivanovicem i Markom Jaksicem kad su oni (kao umrezeni u istoj firmi) stalno na vezi. Mogao bi malo da porazgovara, ali po mogucstvu pred kamerama, sa gospodjom Radom Trajkovic, g. Oliverom Ivanovicem i g. Momcilom Trajkovicem, ili mozda smatra da su oni manje vazni za Srbe na Kosovu.

Iceman

pre 16 godina

Moguce je da posle ove posete mozemo ocekivati nove nerede na Kosovu iscenirane i isplanirane iz Beograda od strane DSS-a i njihovih partnera. A najava investicija i izgradnje je smesna. Gde su svi bili poslednjih 50 godina i zasto se cekalo da Kosovo postane samostalna drzava da bi se pocelo sa ulaganjima. Smesna smo mi zemlja sa jos smesnijim politicarima.

mirsad

pre 16 godina

Pa mislim da je vise kriv Riker nego Samardjic za sva zadnja desavanja .Kad god ovaj nazovi ministar dodje na Kosovo uvek nastane neka frka jer se sastaje samo sa clanovima DSS kao da mu je to obicna prcija .Sledeci dolazak njegov Riker bi morao spreciti na svaki nacin ukoliko zeli da izbegne konfrontaciju izmedju kfora i militantnih predstavnika na celu sa Jaksicem i Milanom Ivanovicem.Nikome nije stalo do nereda sem Samardjicu, Jaksicu,M.Ivanovicu inace clanovima DSS.
Samo se nadam da ce oni posle izbora predstavljati samo sebe i nikog drugog na buducu srecu i Srba i Albanaca koji tamo zive.
Samardjic samo prodaje maglu njegovim simpatizantima ali se nadam da ce njegovo delovanje uskoro prestati i da ca Kostunica i njegovi sateliti nestati sa politicke scene.
Mirsad

Maja

pre 16 godina

Predizborna kampanja. Sad ce ponovo policajcima, carinicima i drugima koji rade u kos institucijama da obeca kako ce Srbija da brine o njima i sedne u dzip i vrati se u Bg. A ljudi bez plate vec dva meseca.

Grdelička klisura

pre 16 godina

Lepo se pripremio Samardžić za susrete sa Ivanovićem Milanom (ovo zato da bi ga razlikovali od Olivera) i Jakšićem. Izgleda da više niko iz vlade Srbije ne želi sastanke sa Radom i Momčilom, kao ni sa poslanicima u kosovskoj skupštini. Sa "IZDAJNICIMA" se institucije Srbije neće dogovarati o ničemu, a kamoli da im se prenose detalji akcionog plana. Odmah će otići medju narod da im saopšte delove istog.

Rade

pre 16 godina

Jadan je taj narod kome DSS
daje savete. Nekad je SPS i SRS srpskom narodu ispirao
mozak, od cega se jos i danas
nisu oporavili. Radi buducnosti srpskog naroda na
Kosovu najbolje da to zlo (Samardzica) sto pre proteraju sa njihovog tla.

Marko

pre 16 godina

Jednog dana, kad u ovoj drzavi budu postojali zakoni, ovaj chovek ce odgovarati shto je i u ovoj prilici koristio ove ljude dole za predizbornu kampanju. A njegov premijer i za krupnije stvari.

presretač

pre 16 godina

Ovaj se ministar ponaša kao da je predsednik . Kako i s kojim pravom razgovara tako sa legalno izabranim predsednokom Tadićem .Ko kome treba da polaze račune.treba ovde da radi jedna dobra metla . Sve ove samostalne jeftine lazove treba vratiti pri nekoj lokalnoj mesnoj zajednici.Takve priče ne prolaze ni na balvanu ispred prodavnice uz pivo. Borise očisti skupštinu od ovakvih samostalnih naratora zato smo te izabrali.

Мина

pre 16 godina

Увек кад чујем да је овај несташни министар отишао доле, најежим се...питајући се шта ли ће бити следећа његова "креативна импровизација". Да би некако преживела до следећих избора после којих ће, надају се, моћи да неког уцењују - ДС или СРС, свеједно - ДСС се попут дављеника ухватила за Косово...

Novi Sad

pre 16 godina

Ovaj Samardzic je kao andjeo smrti, posle svake njegove "posete" Kosovu budu ili neredi ili provokacije ili protesti ili... Strasno!

Jicak

pre 16 godina

Huskanje naroda i samo huskanje, nista vise. Nije uspeo prosli put da izazove reakciju Albanaca, a nece ni sada, ili vece sukobe Srba sa KFOR-om, (sto je verovatni cilj Samardjica i njegovih poltrona) cime bi bio izazvan jos jedan ekzodus neduznog srpskog naroda. E onda bi celom svetu tvrdili da su pogresili sto su priznali nezavisnost Kosova. Ili, pak misle da bi sprecili dalja prznavanja.

Dekonspirator

pre 16 godina

Ne razumem kako vam nije jasno. Naravno da gosn. Ministar nije govorio o podeli. Podela nikako ne odgovara Srbiji. Njome bi se do duse uzelo nesto teritorije (nekih 15%) ali bi se za uzvrat, direktno ili idirektno – to je manje vazno, priznao gubitak mnogo veceg ostatka. A to naravno nije ono sto mi hocemo. Mi hocemo citavo Kosovo – kad tad. E, posto za sada citavo Kosovo nije moguce, ono sto je moguce je da se ‘ankerisemo’, ili ti da se usidrimo na Kosovu. Cvrsto, sto je cvrsce moguce, zariti krake sidra u mekano tkivo ‘lazne’ drzave Kosovo… Kako vreme bude prolazilo, te krake valja jacati i sve dublje zarivati u plen… Sve dok plen ne popusti. Naci ce se i po neka hijena sa strane da potpomogne obaranju plena. E sad, ovi nasi Srbi na Kosovu, koji po Akcionom planu i prema planu koji je gosn. Ministar za KIM lansirao, sa Kosovom kao lazno drzavom ne bi imali nista osim suste geografije, bili bi u jednoj zibidus vezi sa Srbskom drzavom. Bili bi nesto poput utvrdjenja Srpske drzave na Kosovskom ‘divljem zapadu’, tako nesto. Albanci mu dodju nesto kao Americki Indijanci koji bi povremeno mogli samo da im ‘pljunu’ pod visoke zidine, i to je sve. E sad, za sve ovo, nam treba ‘predlog za resenje …’ koji treba da bude prihvacen od MZ, tj. od UNMIK-a kao jedinog legitimnog predstavnika MZ na Kosovu koje bi u medju vremenu i dalje ostala ‘lazna drzava’, jerboa po rezoluciji mi imamo intergritetet i suverenitet... Zato mi toliko insistiramo na legitimnost UNMIK-a… Samo da UNMIK (i ‘lazna drzava Kosovo’, na kraju njih i necemo pitati), proguta mamac i odobri sve ovo … Jesmo pametni, ha … tra la la...

Nikola

pre 16 godina

Dabome, opet je otišao da rovari. Eto nama opet,za par dana, materijala za Tijanićev Dnevnik. Šta li je sad pametno ova blistavi um smislio?!

Zgb

pre 16 godina

"...16. marta predao PREDLOG o funkcionalnoj podeli između Srba i Albanaca koja je na Kosovu na DELU već OSAM, DEVET godina."
Kakva drasticna uvreda zdravog razuma.

Jak-Ova.

pre 16 godina

Kosovo ce imati po ministru Samardzicu dve uprave;jednu u Pristini,a jednu u Beogradu.Znaci to nije podela;nije sija nego vrat.Bogati ministre,mislis li da ce ti ta upaliti.I ako je od Samardzica,previse je.

Rade

pre 16 godina

Samardžić radi nešto što nije dogovoreno u vladi Srbije. Da u Srbiji postoji ozbiljan političar i da je pritom u vlasti, ovaj čin bi nazvao veleizdajom i pokrenuo bi miliciski i sudski aparat da se reši taj problem.Avaj...u Srbiji ne postoji već duže vremena ni sudstvo ni milicija ni država. Zaista smo došli u situaciju da se ne zna ko pije a ko plaća.Zbog politike koju vodi ta užasno mala manjina, slutim da će Srbije nestati potpuno. To što rade ti "narodnjaci" je tragično i komično. Svet nam se smeje.

Sladja

pre 16 godina

Gospode,Šta ti ovaj srpski narod tolko skrivi pa mu nedade većeg neprijatelja, nego što je sam sebi.Teško ovom narodu sa Kosova, nude im neke plate, neke nadognade, pa zar im nije žao ovih ljudi. S kojim pravom trguju njihovom dušom.Kako ih nije sramota da onako uglancani odu na Kosovo i provedu nekih pola sata sa milion obećanja i opet nazad za BG. Pa bre neka se ovi Ministri za Kosovo i svi koji obilaze taj naš napaćeni narod presele tamo. I to ne na sever Kosova, šta će tamo.Tamo naši Srbi žive solidno.Znam neke koji žive na tom severnom delu, puni su para. Ministre, njihove porodice,savetnike u Gračanicu,Dobrotin,Šilovo, Pasjane,Gotovušu,Štrpce,Babin most, Brnjicu, Plemetinu,Ugljare,,ona sela oko Peći što su namenjena povratnicima, itd. da na svojoj koži osete kako se tamo živi. Ja sam bila kod prijateljice prošle godine u Lapljem selu(okolina Gračanice). Nisam mogla da verujem koliko Srba živi na centralnom Kosovu i u ovim mestima-selima koje sam nabrojala. Mnogo više nego na ovom severnom delu, gde su fakulteti, diskoteke, voze se lepi automobili, okreću se velike pare. Žene su im extra sredjene. A ovo južnije je mnogo, mnogo tužnije.Neobilazite ih na pola sata, njima je dosta da ih obilaze već 20 god. kao neku atrakciju. Živite sa njima,tako ćete dokazati da stvarno mislite na njih . Ako izdržite mesec dana da tamo živite(ako se to zove život) onda imate pravo da tim ljudim obećavate pravo na život, ubedite ih u istrajnost i opstanak na Kosovu! Oprosti im Bože, ne znaju šta rade!

PROFESOR

pre 16 godina

Niko od DSS političara ne pominje nikada albanski narod, kao da ne postoje u ogromnoj većini na tom istom Kosovu koga se nikada nećemo odreći. Sada se polako odriču i određenog dela Srba, koji nisu za politiku podele i konfrontacija. Šta će na kraju predstavljati "borba za Kosovo " - borba za ljude koji tamo žive ili borba za travu, cveće, drveće, planine, manastire, a za ljude - koga briga.