Ponedeljak, 17.03.2008.

07:21

Od danas potrošački bojkot

Zbog najava poskupljenja hleba i mesa, Udruženje potrošača poziva građane na desetodnevni bojkot, tj. "minimalnu kupovinu".

Izvor: B92

Od danas potrošaèki bojkot IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 16 godina

Vidim neki kukaju kako ne mogu da bojkotuju jer ce toboze da ostani gladni,ljubi ih majka...a kako su mogli 90tih godina da gladuju i to bez bojkota. Onda im nista nije falilo 10 godina.
Ja vec od petka kupujem samo osnovno. Hleb,mleko i neke konzervirane sitnice.
Ako treba ukinucu sebi i mleko,a kasnije i hleb. ;)
Neki red mora da se zavede.

Dragan

pre 16 godina

Neznam sta ce vrediti bojkot!? Ako bojkotirate prodavnice oni ce imati manjka u kasi. Sto znaci da ce i druge stvari da poskupe. A kako ce neko hleb da bojkutuje?

Poskupljenje ce uvek biti - pa zato stalno na bojkot? Mislim da to ne vodi nigde. A mi hocemo u EU? Pa tek onda ce se ovaj narod, ako se zna uopste naviknuti, gledati kako se cene menjaju.

Dejan S.

pre 16 godina

Ovo neće uspeti!
U Srbiji još od 93. godine preko 70 % stanovništva bojkotuje sve proizvode koji im nisu neophodni da prežive. Na ovo ih nije naterala visoka svest, već prazni novčanici. Treba organizovati bojkot vlasti koja umesto hleba nudi kvazipatriotizam.

Dejan

pre 16 godina

Bojkot u monopolistickom i veoma zatvorenom trzistu nema smisla, cak je i kontraproduktivan, jer ukoliko se i dogodi bojkot i trgovcima se lako kvarljiva roba pokvari, pa oni ce podici cjene da nadoknade svoje gubitke. I sta onda ? Mislim da je prava adresa vlada, a ne trgovina...

MileKontraš

pre 16 godina

Ovde bre ne moze da prodje jedna takva zapadnjacka ujudurma, kao sto je bojkot proizvoda, zato sto se ovde narod biva zamajavan drugim stvarima... Kosovo, Kosovska Mitrovica, izbori, Hag itd. itd...

dule

pre 16 godina

Po meni bojkot bi trebalo usmeriti na proizvode i usluge državnog aparata i velikih monopolističkih državnih firmi. Da pojasnim: Po litri benzina država uzme više akciza i poreza nego što taj litar košta u rafineriji. Putarine su mnogo visoke. Za loš kvalitet struje (160-190V)plaćamo visoku cenu. Svako ko ima fiskalnu kasu mesečno plaća 236,00 dinara Telekomu za imaginarnu uslugu bežičnog prenosa signala. O TV preplati se već dosta pisalo. Školarine su visoke. Porezi na plate takodje. Takse po opštinama strašne. Po sudovima isto tako.... Kad se sve ovo razmotri ispada da nam država najdublje tura ruku u džep.
Razmislimo svi...

lakomisleni

pre 16 godina

Kako ujediniti Srbe oko jedne ideje, pa bila ona i ovako dobra kao što je bojkot kupovine nepotrebnih količina namirnica?

slavica

pre 16 godina

Monopol na tržištu.
Kurs evra nerealan.
Velike, ogromne socijalne razlike - ko ima ima, ko nema, baš nema, a mnogo je onih koji baš nemaju.
Cene se formiraju na osnovu procene koliko su parajlije spremne da plate za neki proizvod, uslugu, onako, odokativnom metodom se drmne cena. Cilj je da se očuvaju što veće margine zarade, pa ko šta mazne, mazne, sad je prilika.
Mislim da je rast cena u velikoj vezi sa kursom evra.
Uspostavljanje realne vrednosti evra bi izazvao lom, ali i držanje evra na ovom nivou izaziva i potencira ionako duboko protivrečnu i konfuznu situaciju u ekonomiji.Baš smo se zapleli, a patuljci u vladi pojma nemaju.
Akcije potrošača mogu da poprave manje nepravilnosti na nekom uredjenom tržištu, u uredjenoj državi, a ovde, u Srbiji, u ovom haosu, ne mogu baš ništa.
Ali, sam za akciju, bilo kakvu.
Da se talasa!Da se ova žabokrečina bar malo uznemiri.
Od nečega se mora poći.
Mora se, bar na neki način, izraziti nemirenje sa situacijom.Mora se pažnja javnosti fokusirati na prave probleme ove države.
Mi tapkamo u začaranom krugu.Opasno nam se vrti u glavi.
Presecanje ovog suludog kružnog toka,ako hoćemo napred,ne može da se izvede bez potresa.Što duže čekamo, potresi će biti veći.

Miloš

pre 16 godina

Konačno i u Srbiji da se opameti masa u borbi sa monopolistima. Ako država ne može da se izbori sa njima, što je očito, postoji neka jača institucija, a to su potrošači. Maksimalna podrška i minimalna kupovina narednih 10 dana!

mile

pre 16 godina

U ovoj zemlji sindikat je vodjen preko državne bezbednosti zadnjh 60 godina tako da je drugi odlučivao o nekim štrajkovima i bojkotima samo radi očuvanja vlasti.Zato danas nije izvodljiva ideja o zaštiti potrošača jer je narod neorganizovan, neobavešten i inertan.Vodje naroda ne postoje. Ako treba da poskupi,neka poskupi. Ako treba penzije da se smanje, neka se smanje.ako treba da se ratuje , neka se ratuje. Ako treba da se ruši, neka se ruši.Ne postoji bunt naroda. Samo se malo gundja i zato dželati sprovode šta god im padne na pamet.
Ideja o bojkotu je sjajna samo nema ko da je pokrene i reklamira da bi se sprovela.

mmf

pre 16 godina

ne znam kako ce nasi potrosaci smanjiti na minimalno kupovinu,kad vec tako i kupuju.Mnogi nemaju para ni za osnovno,tako da kupuju ispod minimalnog.Oni koji kupuju vise nego sto im treba,pa cak i bacaju hleb ili meso,u ovoj zemlji su malobrojni i njih mnogo ne potresaju poskupljenja.Ovakva akcija moze uroditi plodom u nekoj drugoj zemlji,kod nas ne.S druge strane,u nedelju neki slave uskrs,tako da su to trebali da uzmu u obzir ovi iz udruzenja.

Aba-bg

pre 16 godina

Kada ce ovaj narod shvatiti da moze nekom svojom akcijom da menja stanje u svom zivotu, dokle ce zahtevati da im sve cine politichari.
Ajde bre pokrenite se malo, ucinite nesto za sebe i svoju decu!

Pera

pre 16 godina

U Udruzenju ne samo da nisu dobro pripremljeni, nego su izgleda i potpuno neobavesteni, pa nisu primetili da se ove nedelje slavi Uskrs po Gregorijanskom kalendaru. Znaci za praznike ce ljudi sigurno kupovati vise hrane, i tako propade bojkot u mestima gde zive manjine.

Petar

pre 16 godina

Ja sam ZA! Podržavam bojkot. Ješćemo 'leba i masti i aleve paprike i šećera.Mi možemo sve ali treba ljude obavestiti i one uljuljkane razbuduti. Pa bar u ovome treba da budemo istomišljenici, ili pak ne... mi smo Srbi? Bojkot!!!
PetarPan

dark poet

pre 16 godina

Excellent!
Nadam se da ce akcija imati puno veci odziv nego shto se ochekuje. Josh jednom bravo za organizatore i veliki cmok iz Pariza!

Sale

pre 16 godina

"Udruženje za zaštitu potrošača Srbije" - po svemu sudeci ne znaju da rade svoj posao!!
Za ovo retko ko zna,pa evo i ja sto sve vreme visim po netu tek sada videh ovu vest!
Njima ko da je cilj da ova akcija propadne!
A kad smo se kod njih zalili da urade ensto protiv oligopola sto su napravili mobilni operateri samo su nas uputili na nadlezno ministarstvo!

Prikljucujem se protestu, ali tesko ce ovo uspeti!

Pedja

pre 16 godina

A nase trziste ce se otvoriti za sve proizvodjace tek kada udjemo u EU. Izolacija odgovara samo domacim monopolistima i tajkunima.

Vojislav

pre 16 godina

Građani Srbije počnite sami da rešavate svoje životne probleme ali u tome iskažite jedinstvo. U ovoj akciji je interes svih nas protiv zelenaša i izrabljivača.

milena

pre 16 godina

Zasto je kod nas tako tesko organizovati ljude da urade nesto sto bi im bilo od koristi? Uvek gledamo kako Italijani, Francuzi, Grci potpuno paralisu drzavu kada su u pitanju kvaliteti njihovih zivota, a kod nas...

vojvodjanka

pre 16 godina

mislim da je ideja dobra, ali da je izvedba losa: pored boljeg oglasavanja nije uzeto u obzir da se u ovih 10 dana nalazi i katolicki uskrs, tako da veliki broj domacinstava u vojvodini nece moci da se pridruzi bojkotu kupovine.

slobodan

pre 16 godina

Na žalost, ni ovaj bojkot neće uspeti, iz više razloga: nedovoljno razvijeno civilno društvo (pojedinac ne veruje u svoju moć da se nešto promeni), nezainteresovanost države da poboljša standard građana(ništa se ne preduzima protiv monopolista, kartela i sl., čak se podržavaju (Đelić na otvaranju Delta City-ja) a u obavezi su da štite građane jer ih mi zapošljavamo i plaćamo i na kraju, ne i najmanje važno zatvorenost tržišta, mada je to već sadržano u monopolima.

sanja

pre 16 godina

Dragi moji,u Italiji nije doslo do snizenja , vec samo do poskupljenja testenine. Kakav bojkot,Italijani kupuju kao i uvek,cene idu gore i to je globalni trend.Ne zanosite se sa tim bojkotima, ima vaznijih stvari na koje treba obratiti paznju i bojkotovati ih!pozdrav sa granice slo-it!

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Stanovnici Velike Britanije su vec sto godina pravi velemajstori u bojkotu pojedinih proizvoda zbog povecanja cena ili neodgovarajuceg kvaliteta. Pre ulazenja u bojkot moramo dobro da se pripremimo da ne ispadnemo smesni. Bojkot nema nikakvu svrhu, ako ga organizuje samo Internet izdanje B92, a ne dobije veliku podrsku iz TV-B92 i iz ostalih elektronskih i stampanih medija. Za pocetak, izabrati samo 2-3 proizvoda, koji se cesto kupuju, ali nisu bas neophodni u svakodnevnoj ishrani.
Poci od lako kvarljivih proizvoda, kao sto su sir, jabuke i juzno voce. Objaviti titlove na svakih pola sata za bojkotovanje tih proizvoda, po mogucnosti na svim televizijama, zalepiti po 10-ak plakata pored svake pijace i velike prodavnice u Srbiji, objaviti to u svim stampanim medijima i cekati rezultat. Posle toga organizovati bojkot svih vrsta mesa i ribe, a na kraju bojkot mleka i hleba. Tek, kada proizvodjaci i preprodavci uvide da sa narodom vise nema sale. Ako se podje prvo sa bojkotom hleba, to je u startu osudjeno na propast. Isto bi prosli i kada bi bojkotovali disanje i pijenje vode.

Peđa

pre 16 godina

Kako da ne kupujem proizvode koji su poskupeli kada ne znam koja im je cena bila pre? Nemam naviku da pamtim cene, tako da ne znam kako da prepoznam prozivode koji imaju višu cenu. U tom smislu ni ne treba da uđem u Maxi jer su tamo cene najviše. U moru skupih proizvoda treba bojkotovati onaj koji je skuplji za 1%. Ne vidim smisao.

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Stanovnici Velike Britanije su vec sto godina pravi velemajstori u bojkotu pojedinih proizvoda zbog povecanja cena ili neodgovarajuceg kvaliteta. Pre ulazenja u bojkot moramo dobro da se pripremimo da ne ispadnemo smesni. Bojkot nema nikakvu svrhu, ako ga organizuje samo Internet izdanje B92, a ne dobije veliku podrsku iz TV-B92 i iz ostalih elektronskih i stampanih medija. Za pocetak, izabrati samo 2-3 proizvoda, koji se cesto kupuju, ali nisu bas neophodni u svakodnevnoj ishrani.
Poci od lako kvarljivih proizvoda, kao sto su sir, jabuke i juzno voce. Objaviti titlove na svakih pola sata za bojkotovanje tih proizvoda, po mogucnosti na svim televizijama, zalepiti po 10-ak plakata pored svake pijace i velike prodavnice u Srbiji, objaviti to u svim stampanim medijima i cekati rezultat. Posle toga organizovati bojkot svih vrsta mesa i ribe, a na kraju bojkot mleka i hleba. Tek, kada proizvodjaci i preprodavci uvide da sa narodom vise nema sale. Ako se podje prvo sa bojkotom hleba, to je u startu osudjeno na propast. Isto bi prosli i kada bi bojkotovali disanje i pijenje vode.

Aba-bg

pre 16 godina

Kada ce ovaj narod shvatiti da moze nekom svojom akcijom da menja stanje u svom zivotu, dokle ce zahtevati da im sve cine politichari.
Ajde bre pokrenite se malo, ucinite nesto za sebe i svoju decu!

mile

pre 16 godina

U ovoj zemlji sindikat je vodjen preko državne bezbednosti zadnjh 60 godina tako da je drugi odlučivao o nekim štrajkovima i bojkotima samo radi očuvanja vlasti.Zato danas nije izvodljiva ideja o zaštiti potrošača jer je narod neorganizovan, neobavešten i inertan.Vodje naroda ne postoje. Ako treba da poskupi,neka poskupi. Ako treba penzije da se smanje, neka se smanje.ako treba da se ratuje , neka se ratuje. Ako treba da se ruši, neka se ruši.Ne postoji bunt naroda. Samo se malo gundja i zato dželati sprovode šta god im padne na pamet.
Ideja o bojkotu je sjajna samo nema ko da je pokrene i reklamira da bi se sprovela.

slavica

pre 16 godina

Monopol na tržištu.
Kurs evra nerealan.
Velike, ogromne socijalne razlike - ko ima ima, ko nema, baš nema, a mnogo je onih koji baš nemaju.
Cene se formiraju na osnovu procene koliko su parajlije spremne da plate za neki proizvod, uslugu, onako, odokativnom metodom se drmne cena. Cilj je da se očuvaju što veće margine zarade, pa ko šta mazne, mazne, sad je prilika.
Mislim da je rast cena u velikoj vezi sa kursom evra.
Uspostavljanje realne vrednosti evra bi izazvao lom, ali i držanje evra na ovom nivou izaziva i potencira ionako duboko protivrečnu i konfuznu situaciju u ekonomiji.Baš smo se zapleli, a patuljci u vladi pojma nemaju.
Akcije potrošača mogu da poprave manje nepravilnosti na nekom uredjenom tržištu, u uredjenoj državi, a ovde, u Srbiji, u ovom haosu, ne mogu baš ništa.
Ali, sam za akciju, bilo kakvu.
Da se talasa!Da se ova žabokrečina bar malo uznemiri.
Od nečega se mora poći.
Mora se, bar na neki način, izraziti nemirenje sa situacijom.Mora se pažnja javnosti fokusirati na prave probleme ove države.
Mi tapkamo u začaranom krugu.Opasno nam se vrti u glavi.
Presecanje ovog suludog kružnog toka,ako hoćemo napred,ne može da se izvede bez potresa.Što duže čekamo, potresi će biti veći.

dule

pre 16 godina

Po meni bojkot bi trebalo usmeriti na proizvode i usluge državnog aparata i velikih monopolističkih državnih firmi. Da pojasnim: Po litri benzina država uzme više akciza i poreza nego što taj litar košta u rafineriji. Putarine su mnogo visoke. Za loš kvalitet struje (160-190V)plaćamo visoku cenu. Svako ko ima fiskalnu kasu mesečno plaća 236,00 dinara Telekomu za imaginarnu uslugu bežičnog prenosa signala. O TV preplati se već dosta pisalo. Školarine su visoke. Porezi na plate takodje. Takse po opštinama strašne. Po sudovima isto tako.... Kad se sve ovo razmotri ispada da nam država najdublje tura ruku u džep.
Razmislimo svi...

MileKontraš

pre 16 godina

Ovde bre ne moze da prodje jedna takva zapadnjacka ujudurma, kao sto je bojkot proizvoda, zato sto se ovde narod biva zamajavan drugim stvarima... Kosovo, Kosovska Mitrovica, izbori, Hag itd. itd...

slobodan

pre 16 godina

Na žalost, ni ovaj bojkot neće uspeti, iz više razloga: nedovoljno razvijeno civilno društvo (pojedinac ne veruje u svoju moć da se nešto promeni), nezainteresovanost države da poboljša standard građana(ništa se ne preduzima protiv monopolista, kartela i sl., čak se podržavaju (Đelić na otvaranju Delta City-ja) a u obavezi su da štite građane jer ih mi zapošljavamo i plaćamo i na kraju, ne i najmanje važno zatvorenost tržišta, mada je to već sadržano u monopolima.

Vojislav

pre 16 godina

Građani Srbije počnite sami da rešavate svoje životne probleme ali u tome iskažite jedinstvo. U ovoj akciji je interes svih nas protiv zelenaša i izrabljivača.

milena

pre 16 godina

Zasto je kod nas tako tesko organizovati ljude da urade nesto sto bi im bilo od koristi? Uvek gledamo kako Italijani, Francuzi, Grci potpuno paralisu drzavu kada su u pitanju kvaliteti njihovih zivota, a kod nas...

dark poet

pre 16 godina

Excellent!
Nadam se da ce akcija imati puno veci odziv nego shto se ochekuje. Josh jednom bravo za organizatore i veliki cmok iz Pariza!

Sale

pre 16 godina

"Udruženje za zaštitu potrošača Srbije" - po svemu sudeci ne znaju da rade svoj posao!!
Za ovo retko ko zna,pa evo i ja sto sve vreme visim po netu tek sada videh ovu vest!
Njima ko da je cilj da ova akcija propadne!
A kad smo se kod njih zalili da urade ensto protiv oligopola sto su napravili mobilni operateri samo su nas uputili na nadlezno ministarstvo!

Prikljucujem se protestu, ali tesko ce ovo uspeti!

vojvodjanka

pre 16 godina

mislim da je ideja dobra, ali da je izvedba losa: pored boljeg oglasavanja nije uzeto u obzir da se u ovih 10 dana nalazi i katolicki uskrs, tako da veliki broj domacinstava u vojvodini nece moci da se pridruzi bojkotu kupovine.

Pedja

pre 16 godina

A nase trziste ce se otvoriti za sve proizvodjace tek kada udjemo u EU. Izolacija odgovara samo domacim monopolistima i tajkunima.

Pera

pre 16 godina

U Udruzenju ne samo da nisu dobro pripremljeni, nego su izgleda i potpuno neobavesteni, pa nisu primetili da se ove nedelje slavi Uskrs po Gregorijanskom kalendaru. Znaci za praznike ce ljudi sigurno kupovati vise hrane, i tako propade bojkot u mestima gde zive manjine.

lakomisleni

pre 16 godina

Kako ujediniti Srbe oko jedne ideje, pa bila ona i ovako dobra kao što je bojkot kupovine nepotrebnih količina namirnica?

mmf

pre 16 godina

ne znam kako ce nasi potrosaci smanjiti na minimalno kupovinu,kad vec tako i kupuju.Mnogi nemaju para ni za osnovno,tako da kupuju ispod minimalnog.Oni koji kupuju vise nego sto im treba,pa cak i bacaju hleb ili meso,u ovoj zemlji su malobrojni i njih mnogo ne potresaju poskupljenja.Ovakva akcija moze uroditi plodom u nekoj drugoj zemlji,kod nas ne.S druge strane,u nedelju neki slave uskrs,tako da su to trebali da uzmu u obzir ovi iz udruzenja.

Dejan

pre 16 godina

Bojkot u monopolistickom i veoma zatvorenom trzistu nema smisla, cak je i kontraproduktivan, jer ukoliko se i dogodi bojkot i trgovcima se lako kvarljiva roba pokvari, pa oni ce podici cjene da nadoknade svoje gubitke. I sta onda ? Mislim da je prava adresa vlada, a ne trgovina...

Dejan S.

pre 16 godina

Ovo neće uspeti!
U Srbiji još od 93. godine preko 70 % stanovništva bojkotuje sve proizvode koji im nisu neophodni da prežive. Na ovo ih nije naterala visoka svest, već prazni novčanici. Treba organizovati bojkot vlasti koja umesto hleba nudi kvazipatriotizam.

Peđa

pre 16 godina

Kako da ne kupujem proizvode koji su poskupeli kada ne znam koja im je cena bila pre? Nemam naviku da pamtim cene, tako da ne znam kako da prepoznam prozivode koji imaju višu cenu. U tom smislu ni ne treba da uđem u Maxi jer su tamo cene najviše. U moru skupih proizvoda treba bojkotovati onaj koji je skuplji za 1%. Ne vidim smisao.

Petar

pre 16 godina

Ja sam ZA! Podržavam bojkot. Ješćemo 'leba i masti i aleve paprike i šećera.Mi možemo sve ali treba ljude obavestiti i one uljuljkane razbuduti. Pa bar u ovome treba da budemo istomišljenici, ili pak ne... mi smo Srbi? Bojkot!!!
PetarPan

Miloš

pre 16 godina

Konačno i u Srbiji da se opameti masa u borbi sa monopolistima. Ako država ne može da se izbori sa njima, što je očito, postoji neka jača institucija, a to su potrošači. Maksimalna podrška i minimalna kupovina narednih 10 dana!

sanja

pre 16 godina

Dragi moji,u Italiji nije doslo do snizenja , vec samo do poskupljenja testenine. Kakav bojkot,Italijani kupuju kao i uvek,cene idu gore i to je globalni trend.Ne zanosite se sa tim bojkotima, ima vaznijih stvari na koje treba obratiti paznju i bojkotovati ih!pozdrav sa granice slo-it!

Milan

pre 16 godina

Vidim neki kukaju kako ne mogu da bojkotuju jer ce toboze da ostani gladni,ljubi ih majka...a kako su mogli 90tih godina da gladuju i to bez bojkota. Onda im nista nije falilo 10 godina.
Ja vec od petka kupujem samo osnovno. Hleb,mleko i neke konzervirane sitnice.
Ako treba ukinucu sebi i mleko,a kasnije i hleb. ;)
Neki red mora da se zavede.

Dragan

pre 16 godina

Neznam sta ce vrediti bojkot!? Ako bojkotirate prodavnice oni ce imati manjka u kasi. Sto znaci da ce i druge stvari da poskupe. A kako ce neko hleb da bojkutuje?

Poskupljenje ce uvek biti - pa zato stalno na bojkot? Mislim da to ne vodi nigde. A mi hocemo u EU? Pa tek onda ce se ovaj narod, ako se zna uopste naviknuti, gledati kako se cene menjaju.

sanja

pre 16 godina

Dragi moji,u Italiji nije doslo do snizenja , vec samo do poskupljenja testenine. Kakav bojkot,Italijani kupuju kao i uvek,cene idu gore i to je globalni trend.Ne zanosite se sa tim bojkotima, ima vaznijih stvari na koje treba obratiti paznju i bojkotovati ih!pozdrav sa granice slo-it!

Peđa

pre 16 godina

Kako da ne kupujem proizvode koji su poskupeli kada ne znam koja im je cena bila pre? Nemam naviku da pamtim cene, tako da ne znam kako da prepoznam prozivode koji imaju višu cenu. U tom smislu ni ne treba da uđem u Maxi jer su tamo cene najviše. U moru skupih proizvoda treba bojkotovati onaj koji je skuplji za 1%. Ne vidim smisao.

Boza Bogdanovic

pre 16 godina

Stanovnici Velike Britanije su vec sto godina pravi velemajstori u bojkotu pojedinih proizvoda zbog povecanja cena ili neodgovarajuceg kvaliteta. Pre ulazenja u bojkot moramo dobro da se pripremimo da ne ispadnemo smesni. Bojkot nema nikakvu svrhu, ako ga organizuje samo Internet izdanje B92, a ne dobije veliku podrsku iz TV-B92 i iz ostalih elektronskih i stampanih medija. Za pocetak, izabrati samo 2-3 proizvoda, koji se cesto kupuju, ali nisu bas neophodni u svakodnevnoj ishrani.
Poci od lako kvarljivih proizvoda, kao sto su sir, jabuke i juzno voce. Objaviti titlove na svakih pola sata za bojkotovanje tih proizvoda, po mogucnosti na svim televizijama, zalepiti po 10-ak plakata pored svake pijace i velike prodavnice u Srbiji, objaviti to u svim stampanim medijima i cekati rezultat. Posle toga organizovati bojkot svih vrsta mesa i ribe, a na kraju bojkot mleka i hleba. Tek, kada proizvodjaci i preprodavci uvide da sa narodom vise nema sale. Ako se podje prvo sa bojkotom hleba, to je u startu osudjeno na propast. Isto bi prosli i kada bi bojkotovali disanje i pijenje vode.

Vojislav

pre 16 godina

Građani Srbije počnite sami da rešavate svoje životne probleme ali u tome iskažite jedinstvo. U ovoj akciji je interes svih nas protiv zelenaša i izrabljivača.

milena

pre 16 godina

Zasto je kod nas tako tesko organizovati ljude da urade nesto sto bi im bilo od koristi? Uvek gledamo kako Italijani, Francuzi, Grci potpuno paralisu drzavu kada su u pitanju kvaliteti njihovih zivota, a kod nas...

vojvodjanka

pre 16 godina

mislim da je ideja dobra, ali da je izvedba losa: pored boljeg oglasavanja nije uzeto u obzir da se u ovih 10 dana nalazi i katolicki uskrs, tako da veliki broj domacinstava u vojvodini nece moci da se pridruzi bojkotu kupovine.

slobodan

pre 16 godina

Na žalost, ni ovaj bojkot neće uspeti, iz više razloga: nedovoljno razvijeno civilno društvo (pojedinac ne veruje u svoju moć da se nešto promeni), nezainteresovanost države da poboljša standard građana(ništa se ne preduzima protiv monopolista, kartela i sl., čak se podržavaju (Đelić na otvaranju Delta City-ja) a u obavezi su da štite građane jer ih mi zapošljavamo i plaćamo i na kraju, ne i najmanje važno zatvorenost tržišta, mada je to već sadržano u monopolima.

dark poet

pre 16 godina

Excellent!
Nadam se da ce akcija imati puno veci odziv nego shto se ochekuje. Josh jednom bravo za organizatore i veliki cmok iz Pariza!

Sale

pre 16 godina

"Udruženje za zaštitu potrošača Srbije" - po svemu sudeci ne znaju da rade svoj posao!!
Za ovo retko ko zna,pa evo i ja sto sve vreme visim po netu tek sada videh ovu vest!
Njima ko da je cilj da ova akcija propadne!
A kad smo se kod njih zalili da urade ensto protiv oligopola sto su napravili mobilni operateri samo su nas uputili na nadlezno ministarstvo!

Prikljucujem se protestu, ali tesko ce ovo uspeti!

Pedja

pre 16 godina

A nase trziste ce se otvoriti za sve proizvodjace tek kada udjemo u EU. Izolacija odgovara samo domacim monopolistima i tajkunima.

Petar

pre 16 godina

Ja sam ZA! Podržavam bojkot. Ješćemo 'leba i masti i aleve paprike i šećera.Mi možemo sve ali treba ljude obavestiti i one uljuljkane razbuduti. Pa bar u ovome treba da budemo istomišljenici, ili pak ne... mi smo Srbi? Bojkot!!!
PetarPan

Aba-bg

pre 16 godina

Kada ce ovaj narod shvatiti da moze nekom svojom akcijom da menja stanje u svom zivotu, dokle ce zahtevati da im sve cine politichari.
Ajde bre pokrenite se malo, ucinite nesto za sebe i svoju decu!

mile

pre 16 godina

U ovoj zemlji sindikat je vodjen preko državne bezbednosti zadnjh 60 godina tako da je drugi odlučivao o nekim štrajkovima i bojkotima samo radi očuvanja vlasti.Zato danas nije izvodljiva ideja o zaštiti potrošača jer je narod neorganizovan, neobavešten i inertan.Vodje naroda ne postoje. Ako treba da poskupi,neka poskupi. Ako treba penzije da se smanje, neka se smanje.ako treba da se ratuje , neka se ratuje. Ako treba da se ruši, neka se ruši.Ne postoji bunt naroda. Samo se malo gundja i zato dželati sprovode šta god im padne na pamet.
Ideja o bojkotu je sjajna samo nema ko da je pokrene i reklamira da bi se sprovela.

Pera

pre 16 godina

U Udruzenju ne samo da nisu dobro pripremljeni, nego su izgleda i potpuno neobavesteni, pa nisu primetili da se ove nedelje slavi Uskrs po Gregorijanskom kalendaru. Znaci za praznike ce ljudi sigurno kupovati vise hrane, i tako propade bojkot u mestima gde zive manjine.

Miloš

pre 16 godina

Konačno i u Srbiji da se opameti masa u borbi sa monopolistima. Ako država ne može da se izbori sa njima, što je očito, postoji neka jača institucija, a to su potrošači. Maksimalna podrška i minimalna kupovina narednih 10 dana!

mmf

pre 16 godina

ne znam kako ce nasi potrosaci smanjiti na minimalno kupovinu,kad vec tako i kupuju.Mnogi nemaju para ni za osnovno,tako da kupuju ispod minimalnog.Oni koji kupuju vise nego sto im treba,pa cak i bacaju hleb ili meso,u ovoj zemlji su malobrojni i njih mnogo ne potresaju poskupljenja.Ovakva akcija moze uroditi plodom u nekoj drugoj zemlji,kod nas ne.S druge strane,u nedelju neki slave uskrs,tako da su to trebali da uzmu u obzir ovi iz udruzenja.

slavica

pre 16 godina

Monopol na tržištu.
Kurs evra nerealan.
Velike, ogromne socijalne razlike - ko ima ima, ko nema, baš nema, a mnogo je onih koji baš nemaju.
Cene se formiraju na osnovu procene koliko su parajlije spremne da plate za neki proizvod, uslugu, onako, odokativnom metodom se drmne cena. Cilj je da se očuvaju što veće margine zarade, pa ko šta mazne, mazne, sad je prilika.
Mislim da je rast cena u velikoj vezi sa kursom evra.
Uspostavljanje realne vrednosti evra bi izazvao lom, ali i držanje evra na ovom nivou izaziva i potencira ionako duboko protivrečnu i konfuznu situaciju u ekonomiji.Baš smo se zapleli, a patuljci u vladi pojma nemaju.
Akcije potrošača mogu da poprave manje nepravilnosti na nekom uredjenom tržištu, u uredjenoj državi, a ovde, u Srbiji, u ovom haosu, ne mogu baš ništa.
Ali, sam za akciju, bilo kakvu.
Da se talasa!Da se ova žabokrečina bar malo uznemiri.
Od nečega se mora poći.
Mora se, bar na neki način, izraziti nemirenje sa situacijom.Mora se pažnja javnosti fokusirati na prave probleme ove države.
Mi tapkamo u začaranom krugu.Opasno nam se vrti u glavi.
Presecanje ovog suludog kružnog toka,ako hoćemo napred,ne može da se izvede bez potresa.Što duže čekamo, potresi će biti veći.

MileKontraš

pre 16 godina

Ovde bre ne moze da prodje jedna takva zapadnjacka ujudurma, kao sto je bojkot proizvoda, zato sto se ovde narod biva zamajavan drugim stvarima... Kosovo, Kosovska Mitrovica, izbori, Hag itd. itd...

dule

pre 16 godina

Po meni bojkot bi trebalo usmeriti na proizvode i usluge državnog aparata i velikih monopolističkih državnih firmi. Da pojasnim: Po litri benzina država uzme više akciza i poreza nego što taj litar košta u rafineriji. Putarine su mnogo visoke. Za loš kvalitet struje (160-190V)plaćamo visoku cenu. Svako ko ima fiskalnu kasu mesečno plaća 236,00 dinara Telekomu za imaginarnu uslugu bežičnog prenosa signala. O TV preplati se već dosta pisalo. Školarine su visoke. Porezi na plate takodje. Takse po opštinama strašne. Po sudovima isto tako.... Kad se sve ovo razmotri ispada da nam država najdublje tura ruku u džep.
Razmislimo svi...

lakomisleni

pre 16 godina

Kako ujediniti Srbe oko jedne ideje, pa bila ona i ovako dobra kao što je bojkot kupovine nepotrebnih količina namirnica?

Dejan

pre 16 godina

Bojkot u monopolistickom i veoma zatvorenom trzistu nema smisla, cak je i kontraproduktivan, jer ukoliko se i dogodi bojkot i trgovcima se lako kvarljiva roba pokvari, pa oni ce podici cjene da nadoknade svoje gubitke. I sta onda ? Mislim da je prava adresa vlada, a ne trgovina...

Dejan S.

pre 16 godina

Ovo neće uspeti!
U Srbiji još od 93. godine preko 70 % stanovništva bojkotuje sve proizvode koji im nisu neophodni da prežive. Na ovo ih nije naterala visoka svest, već prazni novčanici. Treba organizovati bojkot vlasti koja umesto hleba nudi kvazipatriotizam.

Dragan

pre 16 godina

Neznam sta ce vrediti bojkot!? Ako bojkotirate prodavnice oni ce imati manjka u kasi. Sto znaci da ce i druge stvari da poskupe. A kako ce neko hleb da bojkutuje?

Poskupljenje ce uvek biti - pa zato stalno na bojkot? Mislim da to ne vodi nigde. A mi hocemo u EU? Pa tek onda ce se ovaj narod, ako se zna uopste naviknuti, gledati kako se cene menjaju.

Milan

pre 16 godina

Vidim neki kukaju kako ne mogu da bojkotuju jer ce toboze da ostani gladni,ljubi ih majka...a kako su mogli 90tih godina da gladuju i to bez bojkota. Onda im nista nije falilo 10 godina.
Ja vec od petka kupujem samo osnovno. Hleb,mleko i neke konzervirane sitnice.
Ako treba ukinucu sebi i mleko,a kasnije i hleb. ;)
Neki red mora da se zavede.