Srbi ne napuštaju KPS

Priština -- Komandant stanice KPS-a u severnoj Kosovskoj Mitrovici Milija Milošević odbacio tvrdnje nekih medija da će srpski pripadnici napustiti KPS.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Oni do sada su odlicno sluzili svojoj zemlji, a ovim potvrdjuju da ce nastaviti i dalje da joj sluze, stim Kosovo pokazace da je multi etnicka zemlja i da sve manjine uzivaju maksimalna prava.
  (Naim PR., 24. februar 2008 12:02)

  # Link komentara

 2. Gospodine Koštunica, ja doduše razumem da ljudi reaguju emotivno na gubitak dela teritorije, čak i ako su ga Srbi manje-više sami napustili u sedamnaestom veku, ponovo dobili u ratu pre samo stotinak godina i sasvim zasluženo izgubili zbog vlastite gluposti i divljaštva, ali sa racionalne tačke gledišta, nezavisnost Kosova je najbolja stvar koja se desila Srbiji za poslednjih nekoliko decenija. Stoga mislim da je jedino što bi trebalo da se pod hitno poništi uticaj vama sličnih demagoga u srpskoj politici koji, umesto da objašnjavaju narodu šta je u njihovom najboljem interesu, pokušavaju da potpiruju mržnju i frustracije stanovništva zbog svojih ličnih kriminalnih ciljeva i interesa svojih ruskih poslodavaca na Balkanu i da državu vode u izolaciju i ekonomski sunovrat. I vi i Kosovo ste za Srbiju već samo deo istorije, jedino što vam, to izgleda još nije stiglo do mozga. Srećno putujte, zajedno sa svojim arhaičnim istomišljenicima i biračima, tamo gde i kolege dinosaurusi, među fosile i zaborav.
  (EU Citizen, 24. februar 2008 12:19)

  # Link komentara

 3. Kako su to umeli da kazu razni eksperti: "Realna situacija na terenu" govori da je jedino resenje podela...
  (NS, 24. februar 2008 12:24)

  # Link komentara

 4. Ipak neko postuje hierarhiju, dobra vest u svakom slucaju!
  (Next door komshija, 24. februar 2008 12:44)

  # Link komentara

 5. Policajci se povlace iz bezbedonosnih razloga!!? Sta je sledece, vatrogasci se povukli zbog pozara?
  (Markoni, 24. februar 2008 12:47)

  # Link komentara

 6. Dok svi pricaju o svemu i svacemu,mi Srbi u Orahovcu nemozemo normalno ni svoje vinograde da obradjujemo od cega neki zive.Na samo pedeset metara od poslednje srpske kuce na periferiji grada,a samo deset-dvadeset metara od vinograda gde su ljudi(Srbi) krojili svoje vinograde eksplodirala je eksplozivna naprava(najverovatnije pesadijska bomba).Vidim i citam sve i svasta al o tome niko ni rec da napise nesto.
  (Orahovac, 24. februar 2008 12:53)

  # Link komentara

 7. Sto je moj pokojni otac rekao, jos davne 1959 godine,"sine ti se cuvaj, kad-tad sve ce ovo da "pukne"..."
  (Michel, 24. februar 2008 13:41)

  # Link komentara

 8. Jedino realisticno resenje je podela. Policajci srpske nacionalnosti i ne treba da napustaju sluzbu, lako ce se preobuci uniforme kad bude trebalo. Juzno od Ibra moze da vazi Ahtisarijev plan a na severu to prosto niti je realno niti je moguce da se metodama okupacije jedan narod drzi u pokornosti. Mi jedno vreme necemo priznati da se Kosovo odvojilo od Srbije a Albanci s Kosova nece priznavati da se sever odvojio. Na duge staze ne treba nam 2 milona Albanaca u birackom telu Srbije. Treba zastititi nase svetinje u Metohiji, a Beograd zauzvrat ne treba da uvodi nikakve blokade Albancima. Nazalost, to je jedino moguce, realisticno resenje.
  (Aleksandar Stankovic, 24. februar 2008 15:29)

  # Link komentara

 9. Po svemu se po ko zna koji put vidi da niko od političara nije mario za ljude tamo. Ni za policajce. Kad se sve sabere - čak ni za teritoriju. Samo za mit i emociju koja je lokalno servirana radi sopstvene političke promocije.
  (BoKi, 24. februar 2008 15:38)

  # Link komentara

 10. Sad jos samo i da se Srbi vrate na sva svoja radna mesta, i u svoje kuce, pa da zboravimo da je i postojala nekakva kriza. Sad da vidimo moc kosovskih institucija, i dostignute standarde.
  (Ognjen, 24. februar 2008 18:14)

  # Link komentara

 11. Jos je 2006 na Sajmu knjiga izasao roman Terra interior, u kojem je lepo predvidjeno sve sta ce se desiti - ukljucujuci i podelu.
  (Ivona, 24. februar 2008 18:36)

  # Link komentara

 12. S obzirom da nisu pod kontrolom Prištine to samo pokazuje da se podjela od juna 1999. realizuje.
  (NenadV, 24. februar 2008 20:43)

  # Link komentara

 13. Srbi u KPS-u kao i vecina momaka u KPS su odlicni momci koji sluze svakom gradjaninu Kosova. Mozda je vlada Srbije trebala da pozove KPS da odrzi mir u Beogradu tokom mitinga i sigurno se ne bi desilo to sto se desilo i bar bi sacuvali obraz Srbije.
  (Butrint, 24. februar 2008 20:59)

  # Link komentara

 14. molim da me ne censurisete.samo bi nekoliko reci za sve gradjane RAHOVECA (Orahovca)bez obzira nacije i vere.dragi sugradjani srpske nacije,nemoj da ste tako urovljeni od strane srpski politicara.ja imam 36 god. i reodjen sa u RAHOVEC (Orahovac)zadnje dve godine niko vas ni prstom nije dirnuo od strane nas albanaca.vi se vrlo slobodno krecete kroz grad RAHOVEC (Orahovac)i nikom ne falise dlkaka sa glave.tako da nama je drago da imate vase vinograde i da ih obradjate,nije istina da ne smete da radite na poljima.koliko mi znamo od 99 god, na ovamo stalno ste obradjivali vase vinograde cak ste i nosli grozde u fabrici za obradu vina i rakije koja je u gradu RAHOVEC (Orahovac)stari podrum,i u BRNJACI novi podrum i niko vas nije smetao da taj vinograd tamo nosite.imam mnogo slucajeva gradi sugradjani da je posle rata zajedno pecena rakija od komsija albanaca i srba.a sto se tice one rucne bombe,nek ne zaboravi moj sugradjanin da je tom delu grada gde se vi nalazite tokom zadnjeg rata bilo stacionirano vise od 2 hiljada srpski vojnika i policajaca.tako da ta bomba ako je istina da je nadjena na tom delu grada budi ubedjen da je ona ostala od rata i to od strane srpski policajaca ili vojnika.
  (RAHOVEC(Orahovac), 24. februar 2008 20:59)

  # Link komentara

 15. Svi predlozi posle 17.02.08 nemaju nikakvog smisla. Kosovo je nezavisna po Ahtisarijem planu i priznata kao takva. Svaka cast Policajcima KPS iz svih nacionalnosti, oni su gradjani Kosova i kosovo njihova drzava.
  (sala, 24. februar 2008 21:10)

  # Link komentara

 16. Podele nece biti, zato sto to bi uticale na zahtev albanca koji zive u Presevo i u Bujanovac da se prikljuci Kosovu, a isto ce traziti i vise od pola miliona albance u Makedoniju.
  (edis, 24. februar 2008 21:29)

  # Link komentara