Četvrtak, 31.01.2008.

14:05

Đelić: Vlada će opstati

U DS-u kažu da će Vlada Srbije opstati bez obzira na <a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&amp;mm=01&amp;dd=30&amp;nav_category=418&amp;nav_id=282730" class="text-link" target= "_blank">izostanak podrške </a>koalicionih partnera njihovom kandidatu Borisu Tadiću.

Izvor: B92

Ðeliæ: Vlada æe opstati IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Rade

pre 16 godina

Neka mi se oprosti na slobodnoj proceni Vuka Jeremića :nadobudni mladi političar koji je iznenada postao "važna " funkcija. Kad on počne da govori zajapureno o svim političkim sredstvima, ipak mi se čini da misli na rat iako ga ne pomomje. Stvarno kao da smo svi mi juče rođeni. Koja politička sredstva? da neće da uvede sankcije Americi, italiji, Francuskoj...embargo Kosovu je embargo Srbiji jer naši ljudi će izgubiti posao .Stomak me zaboli, slušajući ga. A Đelić ? kaže da će vlada da funcioniše. Pa naravno da će da funkcioniše dokle god on i Tadić rade po diktatu Koštunice.

Miki

pre 16 godina

Ne znam cemu toliki napad na Djelica. Sasvim je na mestu da je stabilnost drzave Srbije na prvom mestu, i on je ozbiljan drzavnik. Svaka mu cast.

S.J.

pre 16 godina

Ne verujem, cak i uz namere potpredsednika vlade, da ce stvari nakon izbora biti iste! Predsednik koji ce biti izabran kao covek broj 1 u Srbiji davace glavni ton politici koja ce se nadalje voditi. Bez obzira sto on nema neke velike ingerencije, ali on nosi veliki politicki znacaj, na neki nacin je on reprezent Srbije, kako u inostranstvu tako i u zemlji. Tako da u svakom slucaju nece vise biti isto. I u najboljem slucaju, vlada ce morati da se izjasni oko dokumenta koji nam je EU ponudila, tako da ce i to biti veliki izazov. Ali lik predsednika ce biti jako vazan, jer je on za sve u svetu prosecan Srbin, citace se njegov CV, sta je do sada radio i to ce obeleziti politiku narednih godina, ne samo spoljnu vec i unutrasnju...

DIKI

pre 16 godina

Ovim si mi samo pomogao.Glasaću za jedinog proevropski i prosvetski orijentisanog kandidata i to pod bojem 3. za Novaka Đokovića.

kimins

pre 16 godina

Zasto bi posle ovakvog ,neprihvatljivog i iracionalnog ponasanja V.Kostunice,DS odrazavala vladu sa DSS !?
Trebali bi odmah da istupe iz Vlade i raspisu vanredne parlamentarne izbore.
Mislim da bi to bio pocetak kraja politicke karijere V.Kostunice ?
On vec dugo profitira sedeci na klackalici SRS-DS ,i cim DS uradi nesto sto mu nije po volji ,on pocne da mase sa radikalima.
Svojim ponasanjem i nepodrzavanjem B.Tadica,srusio je mit o sebi ,kao o "postenom" politicaru.
Prevario je prvo Tomu Nikolica ( kod izbora za predsednika Skupstine ),prevario je Velju Ilica ( kod neiskrene podrske u prvom krugu ) i sada Borisa Tadica ( pogazio koalicioni sporazum ).
Svoje nepodrzavanje Tadica na izborima je objasnio time,da Tadic nece da potpise aneks koalicionog sporazuma po kome bi Srbija trebalo da odbije svaki razgovor sa EU ako ova posalje misiju na Kosovo !?
To je totalna budalstina i zabijanje prsta u oko svakom iole normalnom coveku u Srbiji.
Pa nama je ta misija potrebinja nego njima !
Ko bi to odrazavo kakav -takav red na Kosovu kad nebi bilo medjunarodnih snaga i ko bi to placao ?
Mozda Sormaz,Aligrudic,A.Mladenovic,Mihajlov i ostali DSS "junaci" !?
Pa njima kad bi dao dve nacrtane ovce da cuvaju jedna bi im sigurno pobegla !!!
Mislim da se,posle ovakvog ponasanja,politicka karijera V.Kostunice opasno priblizava kraju i da bi bilo najbolje za sve da dobrovoljno napusti politiku.
Nisam clan ,niti pristalica ,nijedne politicke opcije u Srbiji,mada sam do sad najvise uvazavao Kostunicu kao politicara sa integritetom.
Ovo je samo moj licni stav ,kao objektivnog posmatraca

Pip

pre 16 godina

Licno neverujem da ce vlada opstati,mada neznam zbog cega je gospodin Djelic ovo odvalio,bas pred izbore.
U nedelju cu svakako izaci i glasati za Tadica,iako sam u prvom krugu glasao za Jovanovica, jer mi se jezi koza od same pomisli na pobedu Nikolica.
Stoga vas molim sve da se dozovete pameti i da se uozbiljite i izadjete na izbore.

Samo polako!

pre 16 godina

Đelić je lepo rekao: "Onaj koji ne da podršku danas će morati to da objasni i sutra. Očekujem veliku pobedu Borisa Tadića 3. februara, a već 4. februara imaćemo i određene diskusije u samoj vladajućoj koaliciji". Meni je sve jasno - prva i osnovna stvar koju Tadić nakon što pobedi mora da uradi je da se zahvali premijeru na saradnji i raspiše izbore gde će njega i njegovu minornu stranku zbrisati. Bilo koji ozbiljan političar ne može preći preko toga da mu koalicioni partner ne daje podršku u ovako važnom trenutku. DS na čelu sa Tadićem bi bio više nego glup da zadnjeg dana kampanje kaže da će da rastura vladu i da pravi gužvu! Zato samo mirno i svi u nedelju na izbore da zbrišemo sve ono što i malo podseća na pokojnog SM i njegov režim (ubrajam tu i Koštunjavog, naravno). A ako DS ne uradi ono što svi očekuju, proći će isto kao i koštunjavi ljubitelj lika i dela SM. Mi ćemo im presuditi, kao što smo svima njima do sada i presuđivali. Uz uslov da izađemo i glasamo!

Da osvojimo Evropu zajedno!

pre 16 godina

Tačno, ako pobedi Tadić vlada će opstati. Ali sumnjam da je tako u slučaju pobede Nikolića. To je ono što Koštunica čeka - da vidi kome narod više veruje i da se njemu prikloni. Moje mišljenje je da ako Nikolić pobedi Voja će otkazati podršku Vladi i napraviti novu Vladu sa radikalima (naravno, uz uslov da ostane Premijer). Naravno, ne priželjkujem ovakav scenario, ali ako se ovo desi nadam se da će poslužiti narodu da jedanput za svagda vidi ko je levo, a ko desno, ko je za napred, a ko je za sebe, ko voli Srbiju i ko voli vlast...Ne u devedesete! Urazumite se!

Olivera

pre 16 godina

U demokratskoj drzavi je duznost, obaveza, i privilegija svakog gradjanina da glasa! U antickoj demokratskoj Atini su osobu koja je "nezainteresovana" i ne ispunjava svoje gradjanske obaveze zvali "idiotes" --bukvalan prevod, "beskorisna osoba". Izjava gospodina Kostunice da nema nameru da glasa je u najmanju ruku skandalozna, a svakako neodgovorna, prava slika njegove "privrzenosti" demokratiji, i samar svim glasacima Srbije koji su mu ukazali ogromno poverenje i postavili ga na odgovorno politicko mesto na kome se nalazi. Gospodin Kostunica ima moralnu obavezu da glasa, kao covek, gradjanin, politicar, i Srbin. Njegova "glasacka" cutnja takodje ima svoju veliku tezinu--takva vrsta "cutanja" je gromoglasna, gotovo zaglusujuca, javna podrska Nikolicu i Radikalima.

zoig

pre 16 godina

Ovaj komentar mi djeluje kao zatisje pred buru. "Omogucavamo da vlada formalno djeluje". Malo su stidljive recenice, kao da hoce reci: scekajte da prodju izbori pa cete vidjeti sta imamo da ponudimo.

nxc

pre 16 godina

mislim da je ovo takticki potez demokrata, da bi privukli jos vise glasova narodnjaka.. ipak ako oni misle da ce vlada opstati, glasace za njega. A, sa druge strane, sigurno veruju u ostroumnost LDP-a da ovo shvati, zapusi nos, i glasa... Siguran sam, ako Tadic pobedi, da ce se vlada ili rasformirati ili rekonstruisati.

sasa jokic

pre 16 godina

Spremao sam se psihicki ovih dana, da po preporuci-ideji Miljenka Derete zapusim nos i glasam za Tadica, ali danas posle ove konstatacije da ce Vlada sa Premijerom koji krije ratne zlocince, cini sve da nas odalji od Evrope, ponizava tog istog Tadica raznim antievropskim rezolucijama, ucenama, opstati?! Sto je mnogo, mnogo je, ovo ni pas ne bi polizao,uzas, bljak! U Nedelj unecu glasati, a verujem i svi Oni glasaci, koji imalo drza do digniteta! Ovoliko auto golova skoro nisam video! Borise, Borise, sta si bre toliko zabrljao, pa nemas ni trunke samostalnosti?!

Djorgo

pre 16 godina

Vojislav Kostunica je vodio prilicno dslednu politiku, barem od 1989. godine i zato je izbaran za predsednika 2000. godine i dobrim delom je i sada zbog toga V. Kostunica premijer. Svidjalo se to nekima ili ne (ukljucujuci i mene)! Ovi predsednicki izbori, iskreno se nadam i duboko verujem, su i PRAVI pocetak kraja njegove politicke karijere. Goodbye V. K.! Sto pre ode bolje i za nas i za njega.

Mashinovodja

pre 16 godina

Eh, Božo, Božo, koji autogol... Kako sad izaći i glasati za Tadića kad DS-ov potpredsednik vlade izjavljuje da to što koalacioni partneri ne podržavaju kandidata iz stranke s kojom su u koaliciji ne znači baš ništa i sve je u najboljem redu u najboljem od mogućih svetova? Šta to znači? Da se posle predsedničkih izbora ništa ne menja, sve ostaje po starom, a Koštunica i dalje pravi štetu i neometano se ponaša kao slepi i pijani slon u staklarskoj radnji?
Posle vam je Čeda kriv što gubite glasače. Da ga nema, morali biste da ga izmislite...

ivan

pre 16 godina

Kod nas je upolitickom zivotu isplivao samo sljam. Ja licno sam apsolutno protiv radikala, ali nisam video da su i ovi demokrate ista korisno uradili. Zemlju sam napustio 4 godine posle smene Milosevica kad sam shvatio da su svi isti. Jedini razlog zasto treba glasiti za tadica je da se izbegne totalna izolacija, jer bi to bilo pogubno. Licno ne mislim da ce nesto u ekonomskom smislu biti bolje u skorije vreme ne zbog spoljasnjeg nego upravo unutrasnjeg faktora. Mnogo se bre krade dole.

Zoran

pre 16 godina

Hm, pa vi DS-ovci ste stvarno postali mazohisti. Sto vas vise Kostunica gazi, to mu vi vecu podrsku dajete. Stvarno ne shvatam cemu takve izjave pred izbore, samo cete izgubiti glasove...

dare

pre 16 godina

Pa zbog toga i necu da glasam. Sta treba da se dogodi da bi vi srusili Kostunicu? Sve vise sam ubedjen da je potrebna totalna revolucija.

nenad

pre 16 godina

ono sto su svi zaboravili jeste da je ds raspisao izbore bez podrske dss, samouvereno i bahato...niko ih nije tukao po usima da to urade, i ovo je bio jedini pravi odgovor, i za mene ocekivan.

Rudolf

pre 16 godina

Ova izjava B. Đelića mi je pomogla da prelomim i donesem konačnu odluku posle nekoliko dana premišljanja. Da vas podsetim,gospodo iz DS, da je upravo sramotno pregažen onaj razlog zbog kojeg ste glasovima svojih birača omogućili Koštunici da bude premijer. Vi ste jedna velika sramota ove zemlje jer ne postoji ono što ne biste rekli i ono što ne biste učinili da ZADRŽITE SVOJE FOTELJE I DA VAM KAPLJE U PREPUNE DŽEPOVE. Boris Tadić moj glas videti neće!

srdjan

pre 16 godina

Mnogo ste me razocarali. Boza bolje da je cutao. Do sad sam bio na balansu, hocu-necu, sad malo vise tezim ka necu. Necu bre da glasam za nesposobne!

zt

pre 16 godina

ZASTO??!!!
E pa Tadicu od mene ga vise dobiti neces! Kad samo pomislim da sam se svadjao s drugima i jos koliko jutros na blogu nagovarao ljude da glasaju za Tadica...

sasa

pre 16 godina

Ovakvi truli kompromisi su razlog za bolesno, neizvjesno stanje koje traje godinama. Ceska, Hrvatska, Madjarska su imale vise hrabrosti i odlucnosti za promjene.

Djelic i DS nemaju mandat za savez sa DSS-om i Novom Srbijom. Ako nastave ovako bojim se da ce proci kao i njihovi "koalicioni partneri".

Sto vise oni budu surovali sa DSS-om, to ce se narod sve vise okretati LDP-u i Cedomiru Jovanovicu, kao jedinoj mogucoj alternativi. Meni licno nece trebati mnogo da promijenim dres.

mmm

pre 16 godina

Ne razumem šta je loše u rečima da će DS očuvati stabilnost Vlade i države? Tadić MORA pobediti u nedelju, inače sve je gotovo, sigurno. Da li se mi možemo u svemu slagati sa Tadićem? Ja mogu i moram danas, ja ne glasam protiv Nikolića nego za Tadića jer biram, ja dopuštam greške (i sam ih pravim na svom mikroplanu), ljudi greše, zlotvori vode u katastrofu, namernu i plansku katastrofu, katastrofu smo videli, da li nam je potrebno podsećanje ili je dovoljno reći reč o hororu devedesetih? Koštunica je najveća greška i to uptavo pok. Premijera Đinđića, pogrešna procena, pa šta sada? Da se zbog toga prepustimo zlotvorima i zlodusima iz prošlosti, da se kolektivno samoubijemo apstinencijom na izborima? Ko pobedi sa jednim glasom ide na mesto predsednika, ovaj drugi je moralni pobednik. Za mene je jedino dovoljno i potrebno da u nedelju Tadić postane Predsednik, ne zato što je najbolji već što mu se jedinom pružila mogućnost da se suprotstavi zlu u izvornom obliku. Možda bi i neko drugi ubio aždahu ali je Đorđe bio tu i obavio posao. Ovde je Đorđe ustvari Tadić. Olovke u šake i na izbore a posle da se nadmudrujemo. Setimo se Francuza, Lepena, Širaka i te priče!

duh koji hoda

pre 16 godina

pa ti si covece gori od kostunice!!!
svi predsednikovi ljudi djelic, djilas, milosavljevic i dr. su najveci krivci za ovakav uspeh tome nikolica.
naravno, ne bih tu trebalo zaobici ni tzv. treci esalon, tj. lokalnu samoupravu, koja je bar sto se beograda tice neverovatno korumpirana.
ovako vise ne ide, ali ne ide ni sa seseljom.
sta je resenje?

Djordje

pre 16 godina

"Kostunica garant demokratije"??????Gdine Djelicu,uz svo duzno postovanje,pocinjete da licite na prosecnog politicara iz Srbije.Nazovite stvari pravim imenom!Da nije bilo dr.Djindjica,ne bi bilo ni njega,kao ni DSS-a.On je sada glavni kocnicar demokratije u Srbiji!!!A Vi sedite pored njega na sednicama vlade.

kalish

pre 16 godina

Pocepajte Tomu na izborima, ako DS pobedi, mislim da moraju da budu ostriji u odnosima sa DSS-om.Jednom mora da se stavi tacka na ucenjivanje, pa kud puklo da puklo...Moj glas jos jednom ide Tadicu, ali poslednji put ako nastavi da kohabitira sa DSS-om.Realan sam i znam da je to trenutna opcija, ali mislim da na sledecim parlamentarnim izborima mora doci do podela na dva bloka-DS-LDP-G17+ i ostali.Srbiji se zaista zuri a i meni licno-stigle 30-te a ja i dalje zivim od danas do sutra!!!!

Peka

pre 16 godina

Božo, bolje da ništa nisi rekao. DS posle izbora ima šansu da preuzme inicijativu, bez obzira na njihov ishod:
1. Ako Boris pobedi, tražiti ultimativno da se Vlada restruktuira i da DS-u pripadne predsedničko mesto, dok bi DSS i NS mogli da figurišu kao mlađi partneri. U suprotnom izbori.
2. Ako, ne daj Bože, izgubi, onda već sutradan napustiti Vladu i raspisati nove parlamentarne izbore. Na tim izborima, biraće se između DS i SRS, a doći će kraj sitnim ucenjivačima Voji i Velji, koji će udariti glavom u prag od 5%.
Dolazak SRS na vlast značiće i završetak tužne kosovske priče, Kosovo će svojim putem u nezavisnost... i nažalost još hiljade izbeglica sa tog istog Kosova, kraj srpskih enklava, a veliko je pitanje i šta će biti sa severom Kosova.

jos ovaj put

pre 16 godina

Ukoliko Tadic pobedi, a u vladajucoj koaliciji bude sve isto kao i pre predsednickih izbora, DS vise nikada nece dobiti moj glas.
Minimum koji treba da se desi(pored jednog dobrog ribanja) je:
1 Preuzimanje BIA i temeljna reforma iste-proterivsnje svih koji ne znaju ili ne zele da pronadju Haske optuzenike.
2 Nedvosmisleno izjasnjavanje DS-a za integracione procese(EU,NATO), bez obzira sta se desilo sa Kosovom.

SaleBG

pre 16 godina

Bozo, seti se kampanje " Srbija na dobrom putu". Ti sedis, Zoran govori, puna sala. I kaze Zoran u jednom trenutku, kako on za razliku od Mirka Marjanovica koji nista nije znao i pored sebe stavljao samo gluplje od sebe da ga ne bi ugrozili, kako dakle Zoran uzima samo pametne u vladu. I onda doda: "Evo vam Boza Djelic, on je pametniji od mene"! U sali smeh, radost, divljenje... A ti se zacrveneo, neprijatno ti od miline...
A sada? Sedis pored tog truta i zlobnika koji je zauzeo Zoranovo mesto. I sve je super. I sesti princip i antievropsko delovanje i to sto vas sve tu pravi budalama kad stigne. Jel` ti bar malo neprijatno kad gledas dnevnik a ide ona slika koja pokriva vest o sednicama vlade: Mihajlov, Voja, Ti, Velja, a iza viri Balinovac?

BG

pre 16 godina

E upravo zbog ovakvog stava DS-a - da ce sve progutati samo da bi im Kostunica dozvilio da pokupe mrvice vlasti ispod njegovog stola, Tadic ce izgubiti izbore. Ne zato sto Kostunicini nece glasati za njega vec zato sto demokratski opredljeni gradjani nece glasati za njega. Ko s Kostunicom tikve sadi obicemu se o glavu kad tad.

Miloš

pre 16 godina

Samo neka čuvaju stabilnost vlade, a zbog toga čuvanja stabilnosti vlade Tadić će izgubiti izbore. Bolje da promene naziv i umesto Demokratska stranka nazovu se Mazohistička stranka!

LDPGlasac

pre 16 godina

Covece svaki dan me uveravaju da ipak ne treba da im dam glas cak i kad je protiv T. Nikolica. Bio sam odlucio da glasam sa BT ali sada sam opet na mukama. Ne znam sta je gore ova izjava ili bledo izdanje BT u duelu. Damn.....

H.K.Andersen

pre 16 godina

Svasta!Pa ako ce vlada opstati cemu glasanje za Tadica?Da bi i dalje Kostunica radio sta hoce?Kakva je u tom slucaju razlika izmedju toga hoce li predsjednik biti Tadic ili Nikolic ili bilo ko drugi?Ako ovo nije direktna podrska Nikolicu onda sam ja najveci ludak koji je poslao ovde bilo kakav komentar.U svakom slucaju bice "veselo" nakon izbora bez obzira kako zavrshe.Nazdravlje.

Mila

pre 16 godina

Da sam ja na Tadićevom mestu i da 3. februara pobedim na izborima za predsednika, raspustila bih skupštinu i raspisala nove parlamentarne izbore. Međutim, Tadić to neće uraditi, a ja nikada neću biti političar :)

SaleBG

pre 16 godina

Bozo, seti se kampanje " Srbija na dobrom putu". Ti sedis, Zoran govori, puna sala. I kaze Zoran u jednom trenutku, kako on za razliku od Mirka Marjanovica koji nista nije znao i pored sebe stavljao samo gluplje od sebe da ga ne bi ugrozili, kako dakle Zoran uzima samo pametne u vladu. I onda doda: "Evo vam Boza Djelic, on je pametniji od mene"! U sali smeh, radost, divljenje... A ti se zacrveneo, neprijatno ti od miline...
A sada? Sedis pored tog truta i zlobnika koji je zauzeo Zoranovo mesto. I sve je super. I sesti princip i antievropsko delovanje i to sto vas sve tu pravi budalama kad stigne. Jel` ti bar malo neprijatno kad gledas dnevnik a ide ona slika koja pokriva vest o sednicama vlade: Mihajlov, Voja, Ti, Velja, a iza viri Balinovac?

Peka

pre 16 godina

Božo, bolje da ništa nisi rekao. DS posle izbora ima šansu da preuzme inicijativu, bez obzira na njihov ishod:
1. Ako Boris pobedi, tražiti ultimativno da se Vlada restruktuira i da DS-u pripadne predsedničko mesto, dok bi DSS i NS mogli da figurišu kao mlađi partneri. U suprotnom izbori.
2. Ako, ne daj Bože, izgubi, onda već sutradan napustiti Vladu i raspisati nove parlamentarne izbore. Na tim izborima, biraće se između DS i SRS, a doći će kraj sitnim ucenjivačima Voji i Velji, koji će udariti glavom u prag od 5%.
Dolazak SRS na vlast značiće i završetak tužne kosovske priče, Kosovo će svojim putem u nezavisnost... i nažalost još hiljade izbeglica sa tog istog Kosova, kraj srpskih enklava, a veliko je pitanje i šta će biti sa severom Kosova.

LDPGlasac

pre 16 godina

Covece svaki dan me uveravaju da ipak ne treba da im dam glas cak i kad je protiv T. Nikolica. Bio sam odlucio da glasam sa BT ali sada sam opet na mukama. Ne znam sta je gore ova izjava ili bledo izdanje BT u duelu. Damn.....

BG

pre 16 godina

E upravo zbog ovakvog stava DS-a - da ce sve progutati samo da bi im Kostunica dozvilio da pokupe mrvice vlasti ispod njegovog stola, Tadic ce izgubiti izbore. Ne zato sto Kostunicini nece glasati za njega vec zato sto demokratski opredljeni gradjani nece glasati za njega. Ko s Kostunicom tikve sadi obicemu se o glavu kad tad.

Miloš

pre 16 godina

Samo neka čuvaju stabilnost vlade, a zbog toga čuvanja stabilnosti vlade Tadić će izgubiti izbore. Bolje da promene naziv i umesto Demokratska stranka nazovu se Mazohistička stranka!

H.K.Andersen

pre 16 godina

Svasta!Pa ako ce vlada opstati cemu glasanje za Tadica?Da bi i dalje Kostunica radio sta hoce?Kakva je u tom slucaju razlika izmedju toga hoce li predsjednik biti Tadic ili Nikolic ili bilo ko drugi?Ako ovo nije direktna podrska Nikolicu onda sam ja najveci ludak koji je poslao ovde bilo kakav komentar.U svakom slucaju bice "veselo" nakon izbora bez obzira kako zavrshe.Nazdravlje.

Mila

pre 16 godina

Da sam ja na Tadićevom mestu i da 3. februara pobedim na izborima za predsednika, raspustila bih skupštinu i raspisala nove parlamentarne izbore. Međutim, Tadić to neće uraditi, a ja nikada neću biti političar :)

Rudolf

pre 16 godina

Ova izjava B. Đelića mi je pomogla da prelomim i donesem konačnu odluku posle nekoliko dana premišljanja. Da vas podsetim,gospodo iz DS, da je upravo sramotno pregažen onaj razlog zbog kojeg ste glasovima svojih birača omogućili Koštunici da bude premijer. Vi ste jedna velika sramota ove zemlje jer ne postoji ono što ne biste rekli i ono što ne biste učinili da ZADRŽITE SVOJE FOTELJE I DA VAM KAPLJE U PREPUNE DŽEPOVE. Boris Tadić moj glas videti neće!

Djordje

pre 16 godina

"Kostunica garant demokratije"??????Gdine Djelicu,uz svo duzno postovanje,pocinjete da licite na prosecnog politicara iz Srbije.Nazovite stvari pravim imenom!Da nije bilo dr.Djindjica,ne bi bilo ni njega,kao ni DSS-a.On je sada glavni kocnicar demokratije u Srbiji!!!A Vi sedite pored njega na sednicama vlade.

duh koji hoda

pre 16 godina

pa ti si covece gori od kostunice!!!
svi predsednikovi ljudi djelic, djilas, milosavljevic i dr. su najveci krivci za ovakav uspeh tome nikolica.
naravno, ne bih tu trebalo zaobici ni tzv. treci esalon, tj. lokalnu samoupravu, koja je bar sto se beograda tice neverovatno korumpirana.
ovako vise ne ide, ali ne ide ni sa seseljom.
sta je resenje?

jos ovaj put

pre 16 godina

Ukoliko Tadic pobedi, a u vladajucoj koaliciji bude sve isto kao i pre predsednickih izbora, DS vise nikada nece dobiti moj glas.
Minimum koji treba da se desi(pored jednog dobrog ribanja) je:
1 Preuzimanje BIA i temeljna reforma iste-proterivsnje svih koji ne znaju ili ne zele da pronadju Haske optuzenike.
2 Nedvosmisleno izjasnjavanje DS-a za integracione procese(EU,NATO), bez obzira sta se desilo sa Kosovom.

zt

pre 16 godina

ZASTO??!!!
E pa Tadicu od mene ga vise dobiti neces! Kad samo pomislim da sam se svadjao s drugima i jos koliko jutros na blogu nagovarao ljude da glasaju za Tadica...

sasa

pre 16 godina

Ovakvi truli kompromisi su razlog za bolesno, neizvjesno stanje koje traje godinama. Ceska, Hrvatska, Madjarska su imale vise hrabrosti i odlucnosti za promjene.

Djelic i DS nemaju mandat za savez sa DSS-om i Novom Srbijom. Ako nastave ovako bojim se da ce proci kao i njihovi "koalicioni partneri".

Sto vise oni budu surovali sa DSS-om, to ce se narod sve vise okretati LDP-u i Cedomiru Jovanovicu, kao jedinoj mogucoj alternativi. Meni licno nece trebati mnogo da promijenim dres.

kalish

pre 16 godina

Pocepajte Tomu na izborima, ako DS pobedi, mislim da moraju da budu ostriji u odnosima sa DSS-om.Jednom mora da se stavi tacka na ucenjivanje, pa kud puklo da puklo...Moj glas jos jednom ide Tadicu, ali poslednji put ako nastavi da kohabitira sa DSS-om.Realan sam i znam da je to trenutna opcija, ali mislim da na sledecim parlamentarnim izborima mora doci do podela na dva bloka-DS-LDP-G17+ i ostali.Srbiji se zaista zuri a i meni licno-stigle 30-te a ja i dalje zivim od danas do sutra!!!!

srdjan

pre 16 godina

Mnogo ste me razocarali. Boza bolje da je cutao. Do sad sam bio na balansu, hocu-necu, sad malo vise tezim ka necu. Necu bre da glasam za nesposobne!

dare

pre 16 godina

Pa zbog toga i necu da glasam. Sta treba da se dogodi da bi vi srusili Kostunicu? Sve vise sam ubedjen da je potrebna totalna revolucija.

Mashinovodja

pre 16 godina

Eh, Božo, Božo, koji autogol... Kako sad izaći i glasati za Tadića kad DS-ov potpredsednik vlade izjavljuje da to što koalacioni partneri ne podržavaju kandidata iz stranke s kojom su u koaliciji ne znači baš ništa i sve je u najboljem redu u najboljem od mogućih svetova? Šta to znači? Da se posle predsedničkih izbora ništa ne menja, sve ostaje po starom, a Koštunica i dalje pravi štetu i neometano se ponaša kao slepi i pijani slon u staklarskoj radnji?
Posle vam je Čeda kriv što gubite glasače. Da ga nema, morali biste da ga izmislite...

mmm

pre 16 godina

Ne razumem šta je loše u rečima da će DS očuvati stabilnost Vlade i države? Tadić MORA pobediti u nedelju, inače sve je gotovo, sigurno. Da li se mi možemo u svemu slagati sa Tadićem? Ja mogu i moram danas, ja ne glasam protiv Nikolića nego za Tadića jer biram, ja dopuštam greške (i sam ih pravim na svom mikroplanu), ljudi greše, zlotvori vode u katastrofu, namernu i plansku katastrofu, katastrofu smo videli, da li nam je potrebno podsećanje ili je dovoljno reći reč o hororu devedesetih? Koštunica je najveća greška i to uptavo pok. Premijera Đinđića, pogrešna procena, pa šta sada? Da se zbog toga prepustimo zlotvorima i zlodusima iz prošlosti, da se kolektivno samoubijemo apstinencijom na izborima? Ko pobedi sa jednim glasom ide na mesto predsednika, ovaj drugi je moralni pobednik. Za mene je jedino dovoljno i potrebno da u nedelju Tadić postane Predsednik, ne zato što je najbolji već što mu se jedinom pružila mogućnost da se suprotstavi zlu u izvornom obliku. Možda bi i neko drugi ubio aždahu ali je Đorđe bio tu i obavio posao. Ovde je Đorđe ustvari Tadić. Olovke u šake i na izbore a posle da se nadmudrujemo. Setimo se Francuza, Lepena, Širaka i te priče!

sasa jokic

pre 16 godina

Spremao sam se psihicki ovih dana, da po preporuci-ideji Miljenka Derete zapusim nos i glasam za Tadica, ali danas posle ove konstatacije da ce Vlada sa Premijerom koji krije ratne zlocince, cini sve da nas odalji od Evrope, ponizava tog istog Tadica raznim antievropskim rezolucijama, ucenama, opstati?! Sto je mnogo, mnogo je, ovo ni pas ne bi polizao,uzas, bljak! U Nedelj unecu glasati, a verujem i svi Oni glasaci, koji imalo drza do digniteta! Ovoliko auto golova skoro nisam video! Borise, Borise, sta si bre toliko zabrljao, pa nemas ni trunke samostalnosti?!

Zoran

pre 16 godina

Hm, pa vi DS-ovci ste stvarno postali mazohisti. Sto vas vise Kostunica gazi, to mu vi vecu podrsku dajete. Stvarno ne shvatam cemu takve izjave pred izbore, samo cete izgubiti glasove...

ivan

pre 16 godina

Kod nas je upolitickom zivotu isplivao samo sljam. Ja licno sam apsolutno protiv radikala, ali nisam video da su i ovi demokrate ista korisno uradili. Zemlju sam napustio 4 godine posle smene Milosevica kad sam shvatio da su svi isti. Jedini razlog zasto treba glasiti za tadica je da se izbegne totalna izolacija, jer bi to bilo pogubno. Licno ne mislim da ce nesto u ekonomskom smislu biti bolje u skorije vreme ne zbog spoljasnjeg nego upravo unutrasnjeg faktora. Mnogo se bre krade dole.

nxc

pre 16 godina

mislim da je ovo takticki potez demokrata, da bi privukli jos vise glasova narodnjaka.. ipak ako oni misle da ce vlada opstati, glasace za njega. A, sa druge strane, sigurno veruju u ostroumnost LDP-a da ovo shvati, zapusi nos, i glasa... Siguran sam, ako Tadic pobedi, da ce se vlada ili rasformirati ili rekonstruisati.

Samo polako!

pre 16 godina

Đelić je lepo rekao: "Onaj koji ne da podršku danas će morati to da objasni i sutra. Očekujem veliku pobedu Borisa Tadića 3. februara, a već 4. februara imaćemo i određene diskusije u samoj vladajućoj koaliciji". Meni je sve jasno - prva i osnovna stvar koju Tadić nakon što pobedi mora da uradi je da se zahvali premijeru na saradnji i raspiše izbore gde će njega i njegovu minornu stranku zbrisati. Bilo koji ozbiljan političar ne može preći preko toga da mu koalicioni partner ne daje podršku u ovako važnom trenutku. DS na čelu sa Tadićem bi bio više nego glup da zadnjeg dana kampanje kaže da će da rastura vladu i da pravi gužvu! Zato samo mirno i svi u nedelju na izbore da zbrišemo sve ono što i malo podseća na pokojnog SM i njegov režim (ubrajam tu i Koštunjavog, naravno). A ako DS ne uradi ono što svi očekuju, proći će isto kao i koštunjavi ljubitelj lika i dela SM. Mi ćemo im presuditi, kao što smo svima njima do sada i presuđivali. Uz uslov da izađemo i glasamo!

Olivera

pre 16 godina

U demokratskoj drzavi je duznost, obaveza, i privilegija svakog gradjanina da glasa! U antickoj demokratskoj Atini su osobu koja je "nezainteresovana" i ne ispunjava svoje gradjanske obaveze zvali "idiotes" --bukvalan prevod, "beskorisna osoba". Izjava gospodina Kostunice da nema nameru da glasa je u najmanju ruku skandalozna, a svakako neodgovorna, prava slika njegove "privrzenosti" demokratiji, i samar svim glasacima Srbije koji su mu ukazali ogromno poverenje i postavili ga na odgovorno politicko mesto na kome se nalazi. Gospodin Kostunica ima moralnu obavezu da glasa, kao covek, gradjanin, politicar, i Srbin. Njegova "glasacka" cutnja takodje ima svoju veliku tezinu--takva vrsta "cutanja" je gromoglasna, gotovo zaglusujuca, javna podrska Nikolicu i Radikalima.

Djorgo

pre 16 godina

Vojislav Kostunica je vodio prilicno dslednu politiku, barem od 1989. godine i zato je izbaran za predsednika 2000. godine i dobrim delom je i sada zbog toga V. Kostunica premijer. Svidjalo se to nekima ili ne (ukljucujuci i mene)! Ovi predsednicki izbori, iskreno se nadam i duboko verujem, su i PRAVI pocetak kraja njegove politicke karijere. Goodbye V. K.! Sto pre ode bolje i za nas i za njega.

nenad

pre 16 godina

ono sto su svi zaboravili jeste da je ds raspisao izbore bez podrske dss, samouvereno i bahato...niko ih nije tukao po usima da to urade, i ovo je bio jedini pravi odgovor, i za mene ocekivan.

zoig

pre 16 godina

Ovaj komentar mi djeluje kao zatisje pred buru. "Omogucavamo da vlada formalno djeluje". Malo su stidljive recenice, kao da hoce reci: scekajte da prodju izbori pa cete vidjeti sta imamo da ponudimo.

Da osvojimo Evropu zajedno!

pre 16 godina

Tačno, ako pobedi Tadić vlada će opstati. Ali sumnjam da je tako u slučaju pobede Nikolića. To je ono što Koštunica čeka - da vidi kome narod više veruje i da se njemu prikloni. Moje mišljenje je da ako Nikolić pobedi Voja će otkazati podršku Vladi i napraviti novu Vladu sa radikalima (naravno, uz uslov da ostane Premijer). Naravno, ne priželjkujem ovakav scenario, ali ako se ovo desi nadam se da će poslužiti narodu da jedanput za svagda vidi ko je levo, a ko desno, ko je za napred, a ko je za sebe, ko voli Srbiju i ko voli vlast...Ne u devedesete! Urazumite se!

Pip

pre 16 godina

Licno neverujem da ce vlada opstati,mada neznam zbog cega je gospodin Djelic ovo odvalio,bas pred izbore.
U nedelju cu svakako izaci i glasati za Tadica,iako sam u prvom krugu glasao za Jovanovica, jer mi se jezi koza od same pomisli na pobedu Nikolica.
Stoga vas molim sve da se dozovete pameti i da se uozbiljite i izadjete na izbore.

DIKI

pre 16 godina

Ovim si mi samo pomogao.Glasaću za jedinog proevropski i prosvetski orijentisanog kandidata i to pod bojem 3. za Novaka Đokovića.

Miki

pre 16 godina

Ne znam cemu toliki napad na Djelica. Sasvim je na mestu da je stabilnost drzave Srbije na prvom mestu, i on je ozbiljan drzavnik. Svaka mu cast.

kimins

pre 16 godina

Zasto bi posle ovakvog ,neprihvatljivog i iracionalnog ponasanja V.Kostunice,DS odrazavala vladu sa DSS !?
Trebali bi odmah da istupe iz Vlade i raspisu vanredne parlamentarne izbore.
Mislim da bi to bio pocetak kraja politicke karijere V.Kostunice ?
On vec dugo profitira sedeci na klackalici SRS-DS ,i cim DS uradi nesto sto mu nije po volji ,on pocne da mase sa radikalima.
Svojim ponasanjem i nepodrzavanjem B.Tadica,srusio je mit o sebi ,kao o "postenom" politicaru.
Prevario je prvo Tomu Nikolica ( kod izbora za predsednika Skupstine ),prevario je Velju Ilica ( kod neiskrene podrske u prvom krugu ) i sada Borisa Tadica ( pogazio koalicioni sporazum ).
Svoje nepodrzavanje Tadica na izborima je objasnio time,da Tadic nece da potpise aneks koalicionog sporazuma po kome bi Srbija trebalo da odbije svaki razgovor sa EU ako ova posalje misiju na Kosovo !?
To je totalna budalstina i zabijanje prsta u oko svakom iole normalnom coveku u Srbiji.
Pa nama je ta misija potrebinja nego njima !
Ko bi to odrazavo kakav -takav red na Kosovu kad nebi bilo medjunarodnih snaga i ko bi to placao ?
Mozda Sormaz,Aligrudic,A.Mladenovic,Mihajlov i ostali DSS "junaci" !?
Pa njima kad bi dao dve nacrtane ovce da cuvaju jedna bi im sigurno pobegla !!!
Mislim da se,posle ovakvog ponasanja,politicka karijera V.Kostunice opasno priblizava kraju i da bi bilo najbolje za sve da dobrovoljno napusti politiku.
Nisam clan ,niti pristalica ,nijedne politicke opcije u Srbiji,mada sam do sad najvise uvazavao Kostunicu kao politicara sa integritetom.
Ovo je samo moj licni stav ,kao objektivnog posmatraca

S.J.

pre 16 godina

Ne verujem, cak i uz namere potpredsednika vlade, da ce stvari nakon izbora biti iste! Predsednik koji ce biti izabran kao covek broj 1 u Srbiji davace glavni ton politici koja ce se nadalje voditi. Bez obzira sto on nema neke velike ingerencije, ali on nosi veliki politicki znacaj, na neki nacin je on reprezent Srbije, kako u inostranstvu tako i u zemlji. Tako da u svakom slucaju nece vise biti isto. I u najboljem slucaju, vlada ce morati da se izjasni oko dokumenta koji nam je EU ponudila, tako da ce i to biti veliki izazov. Ali lik predsednika ce biti jako vazan, jer je on za sve u svetu prosecan Srbin, citace se njegov CV, sta je do sada radio i to ce obeleziti politiku narednih godina, ne samo spoljnu vec i unutrasnju...

Rade

pre 16 godina

Neka mi se oprosti na slobodnoj proceni Vuka Jeremića :nadobudni mladi političar koji je iznenada postao "važna " funkcija. Kad on počne da govori zajapureno o svim političkim sredstvima, ipak mi se čini da misli na rat iako ga ne pomomje. Stvarno kao da smo svi mi juče rođeni. Koja politička sredstva? da neće da uvede sankcije Americi, italiji, Francuskoj...embargo Kosovu je embargo Srbiji jer naši ljudi će izgubiti posao .Stomak me zaboli, slušajući ga. A Đelić ? kaže da će vlada da funcioniše. Pa naravno da će da funkcioniše dokle god on i Tadić rade po diktatu Koštunice.

Rudolf

pre 16 godina

Ova izjava B. Đelića mi je pomogla da prelomim i donesem konačnu odluku posle nekoliko dana premišljanja. Da vas podsetim,gospodo iz DS, da je upravo sramotno pregažen onaj razlog zbog kojeg ste glasovima svojih birača omogućili Koštunici da bude premijer. Vi ste jedna velika sramota ove zemlje jer ne postoji ono što ne biste rekli i ono što ne biste učinili da ZADRŽITE SVOJE FOTELJE I DA VAM KAPLJE U PREPUNE DŽEPOVE. Boris Tadić moj glas videti neće!

mmm

pre 16 godina

Ne razumem šta je loše u rečima da će DS očuvati stabilnost Vlade i države? Tadić MORA pobediti u nedelju, inače sve je gotovo, sigurno. Da li se mi možemo u svemu slagati sa Tadićem? Ja mogu i moram danas, ja ne glasam protiv Nikolića nego za Tadića jer biram, ja dopuštam greške (i sam ih pravim na svom mikroplanu), ljudi greše, zlotvori vode u katastrofu, namernu i plansku katastrofu, katastrofu smo videli, da li nam je potrebno podsećanje ili je dovoljno reći reč o hororu devedesetih? Koštunica je najveća greška i to uptavo pok. Premijera Đinđića, pogrešna procena, pa šta sada? Da se zbog toga prepustimo zlotvorima i zlodusima iz prošlosti, da se kolektivno samoubijemo apstinencijom na izborima? Ko pobedi sa jednim glasom ide na mesto predsednika, ovaj drugi je moralni pobednik. Za mene je jedino dovoljno i potrebno da u nedelju Tadić postane Predsednik, ne zato što je najbolji već što mu se jedinom pružila mogućnost da se suprotstavi zlu u izvornom obliku. Možda bi i neko drugi ubio aždahu ali je Đorđe bio tu i obavio posao. Ovde je Đorđe ustvari Tadić. Olovke u šake i na izbore a posle da se nadmudrujemo. Setimo se Francuza, Lepena, Širaka i te priče!

LDPGlasac

pre 16 godina

Covece svaki dan me uveravaju da ipak ne treba da im dam glas cak i kad je protiv T. Nikolica. Bio sam odlucio da glasam sa BT ali sada sam opet na mukama. Ne znam sta je gore ova izjava ili bledo izdanje BT u duelu. Damn.....

SaleBG

pre 16 godina

Bozo, seti se kampanje " Srbija na dobrom putu". Ti sedis, Zoran govori, puna sala. I kaze Zoran u jednom trenutku, kako on za razliku od Mirka Marjanovica koji nista nije znao i pored sebe stavljao samo gluplje od sebe da ga ne bi ugrozili, kako dakle Zoran uzima samo pametne u vladu. I onda doda: "Evo vam Boza Djelic, on je pametniji od mene"! U sali smeh, radost, divljenje... A ti se zacrveneo, neprijatno ti od miline...
A sada? Sedis pored tog truta i zlobnika koji je zauzeo Zoranovo mesto. I sve je super. I sesti princip i antievropsko delovanje i to sto vas sve tu pravi budalama kad stigne. Jel` ti bar malo neprijatno kad gledas dnevnik a ide ona slika koja pokriva vest o sednicama vlade: Mihajlov, Voja, Ti, Velja, a iza viri Balinovac?

nenad

pre 16 godina

ono sto su svi zaboravili jeste da je ds raspisao izbore bez podrske dss, samouvereno i bahato...niko ih nije tukao po usima da to urade, i ovo je bio jedini pravi odgovor, i za mene ocekivan.

sasa jokic

pre 16 godina

Spremao sam se psihicki ovih dana, da po preporuci-ideji Miljenka Derete zapusim nos i glasam za Tadica, ali danas posle ove konstatacije da ce Vlada sa Premijerom koji krije ratne zlocince, cini sve da nas odalji od Evrope, ponizava tog istog Tadica raznim antievropskim rezolucijama, ucenama, opstati?! Sto je mnogo, mnogo je, ovo ni pas ne bi polizao,uzas, bljak! U Nedelj unecu glasati, a verujem i svi Oni glasaci, koji imalo drza do digniteta! Ovoliko auto golova skoro nisam video! Borise, Borise, sta si bre toliko zabrljao, pa nemas ni trunke samostalnosti?!

Miloš

pre 16 godina

Samo neka čuvaju stabilnost vlade, a zbog toga čuvanja stabilnosti vlade Tadić će izgubiti izbore. Bolje da promene naziv i umesto Demokratska stranka nazovu se Mazohistička stranka!

kalish

pre 16 godina

Pocepajte Tomu na izborima, ako DS pobedi, mislim da moraju da budu ostriji u odnosima sa DSS-om.Jednom mora da se stavi tacka na ucenjivanje, pa kud puklo da puklo...Moj glas jos jednom ide Tadicu, ali poslednji put ako nastavi da kohabitira sa DSS-om.Realan sam i znam da je to trenutna opcija, ali mislim da na sledecim parlamentarnim izborima mora doci do podela na dva bloka-DS-LDP-G17+ i ostali.Srbiji se zaista zuri a i meni licno-stigle 30-te a ja i dalje zivim od danas do sutra!!!!

srdjan

pre 16 godina

Mnogo ste me razocarali. Boza bolje da je cutao. Do sad sam bio na balansu, hocu-necu, sad malo vise tezim ka necu. Necu bre da glasam za nesposobne!

zt

pre 16 godina

ZASTO??!!!
E pa Tadicu od mene ga vise dobiti neces! Kad samo pomislim da sam se svadjao s drugima i jos koliko jutros na blogu nagovarao ljude da glasaju za Tadica...

dare

pre 16 godina

Pa zbog toga i necu da glasam. Sta treba da se dogodi da bi vi srusili Kostunicu? Sve vise sam ubedjen da je potrebna totalna revolucija.

sasa

pre 16 godina

Ovakvi truli kompromisi su razlog za bolesno, neizvjesno stanje koje traje godinama. Ceska, Hrvatska, Madjarska su imale vise hrabrosti i odlucnosti za promjene.

Djelic i DS nemaju mandat za savez sa DSS-om i Novom Srbijom. Ako nastave ovako bojim se da ce proci kao i njihovi "koalicioni partneri".

Sto vise oni budu surovali sa DSS-om, to ce se narod sve vise okretati LDP-u i Cedomiru Jovanovicu, kao jedinoj mogucoj alternativi. Meni licno nece trebati mnogo da promijenim dres.

Mashinovodja

pre 16 godina

Eh, Božo, Božo, koji autogol... Kako sad izaći i glasati za Tadića kad DS-ov potpredsednik vlade izjavljuje da to što koalacioni partneri ne podržavaju kandidata iz stranke s kojom su u koaliciji ne znači baš ništa i sve je u najboljem redu u najboljem od mogućih svetova? Šta to znači? Da se posle predsedničkih izbora ništa ne menja, sve ostaje po starom, a Koštunica i dalje pravi štetu i neometano se ponaša kao slepi i pijani slon u staklarskoj radnji?
Posle vam je Čeda kriv što gubite glasače. Da ga nema, morali biste da ga izmislite...

Olivera

pre 16 godina

U demokratskoj drzavi je duznost, obaveza, i privilegija svakog gradjanina da glasa! U antickoj demokratskoj Atini su osobu koja je "nezainteresovana" i ne ispunjava svoje gradjanske obaveze zvali "idiotes" --bukvalan prevod, "beskorisna osoba". Izjava gospodina Kostunice da nema nameru da glasa je u najmanju ruku skandalozna, a svakako neodgovorna, prava slika njegove "privrzenosti" demokratiji, i samar svim glasacima Srbije koji su mu ukazali ogromno poverenje i postavili ga na odgovorno politicko mesto na kome se nalazi. Gospodin Kostunica ima moralnu obavezu da glasa, kao covek, gradjanin, politicar, i Srbin. Njegova "glasacka" cutnja takodje ima svoju veliku tezinu--takva vrsta "cutanja" je gromoglasna, gotovo zaglusujuca, javna podrska Nikolicu i Radikalima.

Mila

pre 16 godina

Da sam ja na Tadićevom mestu i da 3. februara pobedim na izborima za predsednika, raspustila bih skupštinu i raspisala nove parlamentarne izbore. Međutim, Tadić to neće uraditi, a ja nikada neću biti političar :)

jos ovaj put

pre 16 godina

Ukoliko Tadic pobedi, a u vladajucoj koaliciji bude sve isto kao i pre predsednickih izbora, DS vise nikada nece dobiti moj glas.
Minimum koji treba da se desi(pored jednog dobrog ribanja) je:
1 Preuzimanje BIA i temeljna reforma iste-proterivsnje svih koji ne znaju ili ne zele da pronadju Haske optuzenike.
2 Nedvosmisleno izjasnjavanje DS-a za integracione procese(EU,NATO), bez obzira sta se desilo sa Kosovom.

Djordje

pre 16 godina

"Kostunica garant demokratije"??????Gdine Djelicu,uz svo duzno postovanje,pocinjete da licite na prosecnog politicara iz Srbije.Nazovite stvari pravim imenom!Da nije bilo dr.Djindjica,ne bi bilo ni njega,kao ni DSS-a.On je sada glavni kocnicar demokratije u Srbiji!!!A Vi sedite pored njega na sednicama vlade.

duh koji hoda

pre 16 godina

pa ti si covece gori od kostunice!!!
svi predsednikovi ljudi djelic, djilas, milosavljevic i dr. su najveci krivci za ovakav uspeh tome nikolica.
naravno, ne bih tu trebalo zaobici ni tzv. treci esalon, tj. lokalnu samoupravu, koja je bar sto se beograda tice neverovatno korumpirana.
ovako vise ne ide, ali ne ide ni sa seseljom.
sta je resenje?

nxc

pre 16 godina

mislim da je ovo takticki potez demokrata, da bi privukli jos vise glasova narodnjaka.. ipak ako oni misle da ce vlada opstati, glasace za njega. A, sa druge strane, sigurno veruju u ostroumnost LDP-a da ovo shvati, zapusi nos, i glasa... Siguran sam, ako Tadic pobedi, da ce se vlada ili rasformirati ili rekonstruisati.

Pip

pre 16 godina

Licno neverujem da ce vlada opstati,mada neznam zbog cega je gospodin Djelic ovo odvalio,bas pred izbore.
U nedelju cu svakako izaci i glasati za Tadica,iako sam u prvom krugu glasao za Jovanovica, jer mi se jezi koza od same pomisli na pobedu Nikolica.
Stoga vas molim sve da se dozovete pameti i da se uozbiljite i izadjete na izbore.

H.K.Andersen

pre 16 godina

Svasta!Pa ako ce vlada opstati cemu glasanje za Tadica?Da bi i dalje Kostunica radio sta hoce?Kakva je u tom slucaju razlika izmedju toga hoce li predsjednik biti Tadic ili Nikolic ili bilo ko drugi?Ako ovo nije direktna podrska Nikolicu onda sam ja najveci ludak koji je poslao ovde bilo kakav komentar.U svakom slucaju bice "veselo" nakon izbora bez obzira kako zavrshe.Nazdravlje.

ivan

pre 16 godina

Kod nas je upolitickom zivotu isplivao samo sljam. Ja licno sam apsolutno protiv radikala, ali nisam video da su i ovi demokrate ista korisno uradili. Zemlju sam napustio 4 godine posle smene Milosevica kad sam shvatio da su svi isti. Jedini razlog zasto treba glasiti za tadica je da se izbegne totalna izolacija, jer bi to bilo pogubno. Licno ne mislim da ce nesto u ekonomskom smislu biti bolje u skorije vreme ne zbog spoljasnjeg nego upravo unutrasnjeg faktora. Mnogo se bre krade dole.

Zoran

pre 16 godina

Hm, pa vi DS-ovci ste stvarno postali mazohisti. Sto vas vise Kostunica gazi, to mu vi vecu podrsku dajete. Stvarno ne shvatam cemu takve izjave pred izbore, samo cete izgubiti glasove...

zoig

pre 16 godina

Ovaj komentar mi djeluje kao zatisje pred buru. "Omogucavamo da vlada formalno djeluje". Malo su stidljive recenice, kao da hoce reci: scekajte da prodju izbori pa cete vidjeti sta imamo da ponudimo.

Da osvojimo Evropu zajedno!

pre 16 godina

Tačno, ako pobedi Tadić vlada će opstati. Ali sumnjam da je tako u slučaju pobede Nikolića. To je ono što Koštunica čeka - da vidi kome narod više veruje i da se njemu prikloni. Moje mišljenje je da ako Nikolić pobedi Voja će otkazati podršku Vladi i napraviti novu Vladu sa radikalima (naravno, uz uslov da ostane Premijer). Naravno, ne priželjkujem ovakav scenario, ali ako se ovo desi nadam se da će poslužiti narodu da jedanput za svagda vidi ko je levo, a ko desno, ko je za napred, a ko je za sebe, ko voli Srbiju i ko voli vlast...Ne u devedesete! Urazumite se!

BG

pre 16 godina

E upravo zbog ovakvog stava DS-a - da ce sve progutati samo da bi im Kostunica dozvilio da pokupe mrvice vlasti ispod njegovog stola, Tadic ce izgubiti izbore. Ne zato sto Kostunicini nece glasati za njega vec zato sto demokratski opredljeni gradjani nece glasati za njega. Ko s Kostunicom tikve sadi obicemu se o glavu kad tad.

Djorgo

pre 16 godina

Vojislav Kostunica je vodio prilicno dslednu politiku, barem od 1989. godine i zato je izbaran za predsednika 2000. godine i dobrim delom je i sada zbog toga V. Kostunica premijer. Svidjalo se to nekima ili ne (ukljucujuci i mene)! Ovi predsednicki izbori, iskreno se nadam i duboko verujem, su i PRAVI pocetak kraja njegove politicke karijere. Goodbye V. K.! Sto pre ode bolje i za nas i za njega.

Peka

pre 16 godina

Božo, bolje da ništa nisi rekao. DS posle izbora ima šansu da preuzme inicijativu, bez obzira na njihov ishod:
1. Ako Boris pobedi, tražiti ultimativno da se Vlada restruktuira i da DS-u pripadne predsedničko mesto, dok bi DSS i NS mogli da figurišu kao mlađi partneri. U suprotnom izbori.
2. Ako, ne daj Bože, izgubi, onda već sutradan napustiti Vladu i raspisati nove parlamentarne izbore. Na tim izborima, biraće se između DS i SRS, a doći će kraj sitnim ucenjivačima Voji i Velji, koji će udariti glavom u prag od 5%.
Dolazak SRS na vlast značiće i završetak tužne kosovske priče, Kosovo će svojim putem u nezavisnost... i nažalost još hiljade izbeglica sa tog istog Kosova, kraj srpskih enklava, a veliko je pitanje i šta će biti sa severom Kosova.

Samo polako!

pre 16 godina

Đelić je lepo rekao: "Onaj koji ne da podršku danas će morati to da objasni i sutra. Očekujem veliku pobedu Borisa Tadića 3. februara, a već 4. februara imaćemo i određene diskusije u samoj vladajućoj koaliciji". Meni je sve jasno - prva i osnovna stvar koju Tadić nakon što pobedi mora da uradi je da se zahvali premijeru na saradnji i raspiše izbore gde će njega i njegovu minornu stranku zbrisati. Bilo koji ozbiljan političar ne može preći preko toga da mu koalicioni partner ne daje podršku u ovako važnom trenutku. DS na čelu sa Tadićem bi bio više nego glup da zadnjeg dana kampanje kaže da će da rastura vladu i da pravi gužvu! Zato samo mirno i svi u nedelju na izbore da zbrišemo sve ono što i malo podseća na pokojnog SM i njegov režim (ubrajam tu i Koštunjavog, naravno). A ako DS ne uradi ono što svi očekuju, proći će isto kao i koštunjavi ljubitelj lika i dela SM. Mi ćemo im presuditi, kao što smo svima njima do sada i presuđivali. Uz uslov da izađemo i glasamo!

Miki

pre 16 godina

Ne znam cemu toliki napad na Djelica. Sasvim je na mestu da je stabilnost drzave Srbije na prvom mestu, i on je ozbiljan drzavnik. Svaka mu cast.

kimins

pre 16 godina

Zasto bi posle ovakvog ,neprihvatljivog i iracionalnog ponasanja V.Kostunice,DS odrazavala vladu sa DSS !?
Trebali bi odmah da istupe iz Vlade i raspisu vanredne parlamentarne izbore.
Mislim da bi to bio pocetak kraja politicke karijere V.Kostunice ?
On vec dugo profitira sedeci na klackalici SRS-DS ,i cim DS uradi nesto sto mu nije po volji ,on pocne da mase sa radikalima.
Svojim ponasanjem i nepodrzavanjem B.Tadica,srusio je mit o sebi ,kao o "postenom" politicaru.
Prevario je prvo Tomu Nikolica ( kod izbora za predsednika Skupstine ),prevario je Velju Ilica ( kod neiskrene podrske u prvom krugu ) i sada Borisa Tadica ( pogazio koalicioni sporazum ).
Svoje nepodrzavanje Tadica na izborima je objasnio time,da Tadic nece da potpise aneks koalicionog sporazuma po kome bi Srbija trebalo da odbije svaki razgovor sa EU ako ova posalje misiju na Kosovo !?
To je totalna budalstina i zabijanje prsta u oko svakom iole normalnom coveku u Srbiji.
Pa nama je ta misija potrebinja nego njima !
Ko bi to odrazavo kakav -takav red na Kosovu kad nebi bilo medjunarodnih snaga i ko bi to placao ?
Mozda Sormaz,Aligrudic,A.Mladenovic,Mihajlov i ostali DSS "junaci" !?
Pa njima kad bi dao dve nacrtane ovce da cuvaju jedna bi im sigurno pobegla !!!
Mislim da se,posle ovakvog ponasanja,politicka karijera V.Kostunice opasno priblizava kraju i da bi bilo najbolje za sve da dobrovoljno napusti politiku.
Nisam clan ,niti pristalica ,nijedne politicke opcije u Srbiji,mada sam do sad najvise uvazavao Kostunicu kao politicara sa integritetom.
Ovo je samo moj licni stav ,kao objektivnog posmatraca

DIKI

pre 16 godina

Ovim si mi samo pomogao.Glasaću za jedinog proevropski i prosvetski orijentisanog kandidata i to pod bojem 3. za Novaka Đokovića.

S.J.

pre 16 godina

Ne verujem, cak i uz namere potpredsednika vlade, da ce stvari nakon izbora biti iste! Predsednik koji ce biti izabran kao covek broj 1 u Srbiji davace glavni ton politici koja ce se nadalje voditi. Bez obzira sto on nema neke velike ingerencije, ali on nosi veliki politicki znacaj, na neki nacin je on reprezent Srbije, kako u inostranstvu tako i u zemlji. Tako da u svakom slucaju nece vise biti isto. I u najboljem slucaju, vlada ce morati da se izjasni oko dokumenta koji nam je EU ponudila, tako da ce i to biti veliki izazov. Ali lik predsednika ce biti jako vazan, jer je on za sve u svetu prosecan Srbin, citace se njegov CV, sta je do sada radio i to ce obeleziti politiku narednih godina, ne samo spoljnu vec i unutrasnju...

Rade

pre 16 godina

Neka mi se oprosti na slobodnoj proceni Vuka Jeremića :nadobudni mladi političar koji je iznenada postao "važna " funkcija. Kad on počne da govori zajapureno o svim političkim sredstvima, ipak mi se čini da misli na rat iako ga ne pomomje. Stvarno kao da smo svi mi juče rođeni. Koja politička sredstva? da neće da uvede sankcije Americi, italiji, Francuskoj...embargo Kosovu je embargo Srbiji jer naši ljudi će izgubiti posao .Stomak me zaboli, slušajući ga. A Đelić ? kaže da će vlada da funcioniše. Pa naravno da će da funkcioniše dokle god on i Tadić rade po diktatu Koštunice.