Ponedeljak, 28.01.2008.

14:09

Marija Šerifović pisala Tadiću

Marija Šerifović uputila je otvoreno pismo Borisu Tadiću u kome mu se zahvaljuje što je brani "isceniranih napada EK".

Izvor: Beta

Marija Šerifoviæ pisala Tadiæu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Boba

pre 16 godina

Ne znam kakva je to promena misljenja nastala kod Marije. Trebalo bi u arhivi RTS naci snimak emisije Avalski toranj, odmah posle skandala sa Flamingosima. Tada je Marija rekla da je za nju najznamenitija licnost Srbije Zoran Djindjic.

Pera Zdera

pre 16 godina

Pa dobro, bre, ljudi, sta ste napali na devojku? Nije ona ubedila milion i sesto hiljada Srba da glasaju za TN!
A kada se reziser Nemanja tri puta ljubi sa Kostunjavim i promovise njegovu politiku na svojim seoskim festivalima koje mi placamo, onda je to u redu. BUDIMO PARLAMENTARNI!

Kragujevchanka

pre 16 godina

Marija, trebalo je da svoja dushebriznichka i rodoljubiva osecanja dokazujes onima koji su te proglasili ambasadorom. Ako ne shvatas da je Tadic u ovoj prici na tvojoj strani, a da te radikali ukopavaju, onda zaista treba da se drzis samo pevanja, a politiku prepusti nama politichki obrazovanima...

GoranNS

pre 16 godina

...pitam se da li gradjani ove drzave znaju razliku izmedju premijera i predsednika i koji se od njih bavi unutrasnjim pitanjima i problemima...

GORAN DELIC

pre 16 godina

Moje duboko uvjerenje je da je Tadic nesto najbolje sto se moze desiti Srbiji u ovome trenutku. Tuzno je to sto si mlada Marija dozvoljava da bude povezana sa bilo kojom strankom a kamoli usko povezana sa strankom koja nosi negativan imidz i bice htjela ona to ili nehtjela ocijenjivana na toj osnovi.Mozda ... bi joj trebalo oprostiti kao mladoj osobi koja nema dovoljno iskustva ali joj sigurno treba reci "MARIJA, MARIJA STO TO RADIS!!!"

ivn

pre 16 godina

Sta ima ona ustvari da se pita, sta ima ona sa precednikom da diskutuje, ili da prebacuje nesto Dinkicu? Nisam DS-ovac. To sto je ona pobednik evrovizije, ne znaci nista, nit na muzickoj sceni, a pogotovu na planu politike, nagrada se deli po kljucu, nije dobio joksimovic, pa je dobila ona, da nema bivsih Yu republika ne bi ni sakupila dosta bodova, glasanje je cista farsa bilo ko da pobedi, to ne znaci nista...A u politiku nek se ne mesa, neka peva tu pesmicu radikalima i nek cuti. Ima ona jos neku pesmu uopste?

dusan

pre 16 godina

po meni nije sporno sto marija podrzava nikolica. i tadica podrzavaju neki drugi "umetnici". jedina je razlika u tome kakve izjave daju, koliko su pametni i koliko znaju da misle svojom glavom. doticna gospodjica me ni ranije nije odusevljavala, pa mogu da kazem da bas lepo ide uz sve ono sto srs predstavlja.
ako misli da je tadic zvao nekoga iz ec da bi izdali ono saopstenje, onda je to vrhunac srs paranoje.
samo ti i dalje pevaj, ali se ogranici na to. uzimaj lepo i evre koji se tako zovu jer poticu iz evrope, koju ti neces, i ostani u srednjem veku gde je mesto ideologiji koju zastupas. dokle god je tebe i takvih koje podrzavas, bice i publike za par pesama koje imas. mi drugi bi da se pridruzimo toj evropi u kojoj odrzavas koncerte, sirom koje putujes u cijoj si evro pesmi pobedila i ciji novac zdusno uzimas.

strahinja

pre 16 godina

Gospodine Tadicu,

Zelim da verujem (a tesko mi je) da vas je, ako ne bezbroj zbivanja pre toga, a ono barem pismo Marije Serifovic, suocilo sa stvarnoscu.

Zelim da verujem (a sve mi je teze), da zaista jeste na boljoj strani Srbije, koliko god ona bila u manjini.

Kolaboracijom sa laznim legalistima, kvazipatriotama, primitivnim populistima, magistrima sa Gucha university, nazovinovinarima, nazovianaliticarima, nazoviistoricarima – doprineli ste moralnom posrtanju Srbije, - u kojoj se zlo ponovo oseca jacim od dobra.
I u kojoj se neko sa estrade obraca predsedniku na taj nacin.

Poslednji je trenutak da se vi obratite, pa makar I manjinskoj, ali lepsoj, prosvecenijoj, boljoj I (sigurno) jacoj strani Srbije.
Da od nje zatrazite pomoc – ili je se odreknete.

Kao sto se pevacica odrekla vas.

S postovanjem,

Strahinja Vlajovic

Jabuka

pre 16 godina

Tijanic je u pravu.Sta hoce ta Serifovicka da vedri i oblaci po Srbiji.Nece moci.Devojko nisi ti sama otisla u Helsinki poslali smo te mi,nasim glasovima.Vreme je da se spustis na zemlju

Konektor

pre 16 godina

Marija je grdno pogrešila, jer je valjda umislila da je toliko moćna da je "razbila" Evropu svojim pevanjem. Nadam se da će shvatiti da je iskorišćavaju.

A to što je putovala po evropskim zemljama nakon pobede, ne znači da je videla više sveta nego mi ostali. Videla je mnogo više koncertnih dvorana, restorana i kafana po inostranstvu, to je tačno. Ali nije živela tamo i ponašala se onako kako se Evropljani ponašaju. Ne, ona izađe iz aviona, održi koncert, onda se malo prošeta/provoza po gradu, prođe butike i prodavnice, pa nazad u hotel i onda opet na aerodrom. To nije način da se putuje svetom.

Osim toga, ja sam putovao Evropom sa 20 godina i u tom dobu mi nije bilo bitno ništa osim da se dobro provedem. Tek sam kasnije shvatio zašto su "tamo preko" fasade čiste i ulice ravne, dok je kod nas sve išarano i puno rupa.

hrvat

pre 16 godina

ne tribam ni govorit koliko mi iz hrvatska volimo radikale, ali ne vidin zašto je problem da bilo ko, pa i marija šerifović podržava bilo koju parlamentarnu stranku, jer je kao ta stranka ovakva ili onakva i kriva za ovo ili ono...pa ta vam je stranka pojedinačno najača u zemlji a ne neka stranka na društvenoj margini, dakle vaše društvo se jasno odredilo prema njenoj prošlosti i sadašnjosti, a to što se vama vaše društvo ne sviđa, pa nemojte se iskaljivat na mladoj mariji...

ArizonaOrtodox

pre 16 godina

Ne zelim nikoga da omalovazavam, ali kad vidim koja "elita" podrzava radikale, sve mi je jasno.Ali nazalost to je ogledalo vecine koja zeli Srbiju sa radikalima na vlasti.I takvoj Srbiji neka i bude tako.Neka radikalima vlast,neka dobiju 55-60% glasova, ja sam za, ustalom demokrata sam, a po definiciji demokratija je vladavina vecine . Verujte mi, na sledecim izborima ne bi dobili vise od 15% glasova, jer bi pokazali koliko su "sposobni". Kao vecita opozicija oni su navikli samo da laju i pljuju po drugima, a nista konkretno oni nisu u stanju da urade. Nesposobni su, znam ih iz doba Miloseviceve SPS-SRS vlade, korumpirani su, secam ih se iz doba Zemuna. Pa setite se kako su u Zemunu prosli na sledecim lokalnim izborima, samo 4 godine posto su bili preuzeli vlast- bili su do nogu potuceni. Zato, dajte im vlast, pa da vidimo sta to oni umeju, nesposobna i destruktivna energijo Seseljizma. Volim Srbiju i volim svoj narod.Ali braco Srbi, uglavnom vas ne razumem i ne shvatam. A ti Marija, razmisli o svom ponasanju, mama ti je prava gospodja i dama, misli i na nju, nemoj da je brukas ovakvim izjavama.

sherif

pre 16 godina

Svidjalo se to nekome ili ne, devojka ima legitimno pravo na svoj izbor. Zar je demokratski i evropski osudjivati nekoga zbog njegovog politickog razmisljanja i stava?
Bojim se da sve vise prepoznajem dogmatizam i populizam kod onih kod kojih sam to najmanje ocekivao-evropskih struktura.

Dimitrije

pre 16 godina

ne mogu da verujem da je Marija Sarifovic napravila tako nepromisljenu odluku i otvoreno se naklonila nekom od kandidata za predsednicke izbore. Ona ako je umetnik, a je smatram jednim, treba da bude totalno iznad toga. Ne treba to njoj, nije to njen posao! E Marija, Marija...bas si me razocarala sada! I da otvoreno podrzi Tadica opet bi ovako reagovao. Ali to govori puno o nama, mi smo za sve pametni i najpametniji. Umesto svako da radi svoj posao i daje svoj maksimum mi cemo da se svuda uguramo i da budemo "najbolji" politicari, fudbalski treneri i komentatori itd. To su odlike prostih naroda!

Marija na ovaj nacin ne pokazuje svoje rodoljublje. Ono se na sasvim drugi nacin pokazuje. Ona kao idol velikom broju mladih treba da da primer a ne da podklekne uticaju i sredini u kojoj se nalazi. Bas steta za nju, stvarno sam se cenio u jednom trenutku.

Pozdrav iz SAD-a...

MilosP.

pre 16 godina

Hajde da odvojimo zvanje Ambasadora za Interkulturni dijalog od politike. I da cak izuzmemo predsednika iz svega.

Mislite li da neko ko govori sledece http://www.youtube.com/watch?v=Nloaz9ju_h8
treba da bude u istoj recenici sa interkluturnim dijalogom?

Nenad

pre 16 godina

Ha ha ha,drago mi je sto od samog pocetka nisam podrzavao nju.Debilno je sve to i to takmicenje i sve u vezi njega.Cudim se otkud u Srbiji toliko nenormalnih,iskreno mi je bilo muka u jednom kaficu kad sam izasao,a uzivo je isla ta sprdnja od takmicenja.Masa navija za naseg laneta,a meni muka.Tad sam se iznervirao,takodje sad kad vidim koliko su se svi primili na nju.Zalim sto su i neki cestitali kojima to nije trebali,takodje zalim sto zbog svakog glasa moraju da se ponizavaju i nesto se kao njoj i njenim obozavateljima ulizuju.Ja da sam kandidat,po cenu da ne budem predsenik nikad,bas nikad ne bi se osvrnuo na nju i na to smesno i glupo takmicenje.Ko normalan uopste slusa i gleda to?

Nespavac

pre 16 godina

Serifovicku zloupotrebljavaju radikali i to je zalosno... Joksimovic je primer politickog lesinara koji na zalost nije usamljen...

Marko_O

pre 16 godina

Ja bih zamolio Mariju Serifovic da nas obicne gradjane zastiti od njenih radikala koji su uvek bili bliski kriminalcima.Odakle ti hrabrost da se angazujes politicki i to na stranu ultra nacionalista i to glasovima stecenim sirom Evrope koje si dobila na Evroviziji ,a za partiju koja je protiv Evrope?

jozica

pre 16 godina

Kao prvo, niko nema pravo da blati Mariju zarad njenih politickih ubedjenja. Da li je ona postala losiji pevac odkako je podrzala radikale? Kao sto se moze postaviti pitanje da li su Zoran Cvijanovic, Nada Arneric i ostali glumci koji podrzavaju DS jos veci glumci od onoga kakvi su bili pre podrske? I da li je Ivana Zigon izgubila svoj talenat sto je recitovala na Milosevicevoj sahrani? I da li bi Novak Djokovic bio nikakav teniser ukoliko bi pruzio podrsku Nikolicu?
Dajte ljudi, svako ima pravo na svoj izbor (pa zar to nije osnovni postulat demokratije), kao sto svaki gradjanin ove zemlje ima pravo da napise pismo predsedniku svoje drzave.
I zar ne mislite da pljuvanjem po pesmi, pevanju i pobedi Marije na Evroviziji, ustvari pljujete po Srbiji i samim sebima ...

Dusan,Beograd

pre 16 godina

Ako ikad posecuje sajt B92 voleo bih da Marija procita komentare.Ako je Srbiji donela pobedu na evrosongu,gradjani Srbije nisu budale niti su njeni taoci,niti njenih sukoba sa Tijanicem i kompleksa.Time sto kao pobednica pokazuje veliki patriotizam nista ne znaci.Mnogo vece zvezde i pametnije od nje su isto to pa se ne bucaju u prsa.Pocela je toliko da preteruje pocev od podrske radikalima,raznih izjava do ovog nesuvislog pisma Tadicu.Kao ona je velika licnost i poslala je opominjuce pismo Tadicu.Ma daj molim te.Pazi revolucionarke : ).E sad,premda mi je bilo veoma drago sto je pobedila,od ovog trenutka je pala na dno moje liste vrednosti.Cak sta vise ne zelim ni da cujem za nju.
Marija Marija ovo politicko skretanje ti nista nije trebalo!

Bitic

pre 16 godina

Demokratski nego sta!!! Evropska komisija ce kaznjavati pobednicu pesme Evrovizzije, jer ona podrzava kaandidata SRS!!! O TEMPORO O MORES, gde mi zivimo? Evropa je puna demokracije, ali demokracije po diktatu. Ovako otvoreno mesanje u slobodu misljenje i podrzavanja u izborima, nije se smelo ni u komunizmu.
Ja javno glasam protiv Evropske komisije!!!

Sale Atina

pre 16 godina

Pa, odlicno. Ako joj pobedi Toma, sledece godin moze da peva i na kosovosong-u. A sto se Evrope tice, ako joj se ne svidja Evropa neka sedi u Beogradu a ne ovde u Grckoj.

Tanja

pre 16 godina

To što se Marija opredelila za radikale joj nije trebalo i uopšte me ne čudi zašto EU preispituje njen položaj ambasadora dobre volje jer je ona po opredeljenju ambasador zle volje...

gemini

pre 16 godina

Obren Joksimovic? Iz kog vica on ispade?J a sam iz istocne Srbije i poznata mi je cinjenica koliko su ga "voleli" u rodnom mu Petrovcu na Mlavi. Koliko je Srbin spreman nisko da padne zarad parceta politicke moci. Strahujem za ishod ovih izbora. LJUDI, RAZUVERITE ME. U NEDELJU: T A D I C!

Dean Mita M.

pre 16 godina

Marija je trabala da bude malo pametnija i da ukapira da je njena pobeda na Evroviziji i uloga ambasadora interkulturalnog dijaloga stavila u poziciju da bude Srpska koheziona i reprezentativna figura i kao takva nikada nije trebala da se bavi politikom. Vrhunac svega je njen ne-interkulturalni odgovor Predsedniku. Dobila je Evroviziju zahvaljujuci glasovima dijaspore. Sam sam vise nego 40 puta sms-ovao za nasu i njenu pobedu.
Posle svega, Marija nemoj da nam dolazis na koncerte. Nisi nam dobrodosla. Dijaspora za kulturu i interkulturalni dijalog!!!

Dennis CH

pre 16 godina

Da li ova devojka ima pojma da nije pobedila jer ima najbolju pesmu nego sto su nasi ljudi po Evropi glasali po 20 puta za nju. Moj poznanik se zalio da je dobio veliki telefonski racunda i da su njegova zena i deca glasali 39 puta za Mariju. A znam x broj ljudi gde je ista prica. Znaci ti ljudi dovedose Euroson u BG a ne ti .... da ne komentarisem.

Maka

pre 16 godina

Otkud tebi pravo da se obracas na takav nacin predsedniku Tadicu!!! Treba da te bude sramota, nastavi karijeru ali samo pevajuci Nikolicu.

Pedja-Novi Sad

pre 16 godina

Stvarno me ne interesuje da li ce ili nece pevati na otvaranju Evrovizije...Tijanic je pokazao da ne poznaje neka osnovna moralna nacela, i to ne samo ona koje je propisao covek vec i ona koja su delo samoga Boga, ali ko zna sta je tu posredi...A uostalom ni Marija Serifovic se ne razlikuje mnogo od Tijanica...Ona da bude ''ambasador za intelektualni dijalog'' bilo bi stvarno sramotno...Cime je ono to zasluzila? Mozda time sto je podrzala najvece zlotvore koji su se pojavili ikada na ovim prostorima...Mislim da Tadic uopste nije trebao da reaguje po tom pitanju...Vise je nego ocigledno da je to organizovana kampanja "Srpke" radikalne stranke protiv DS-a...

Ikan

pre 16 godina

Zbog ovakvih stvari u normalnim zemljama propada karijera:
http://www.youtube.com/watch?v=Nloaz9ju_h8
A kod nas, predsednik se jos i zalaze da se ovom isfrustriranom, polupismenom i arogantnom trash-pop balavcu ostavi neka titula ambasadora...haos...

File

pre 16 godina

Ma koga bre uopste zabole za tu Evroviziju? Mene licno bas zabole i za prvo mesto...koga to jos intersuje...i kome to prvo mesto daje za pravo da se ovako ponasa??? Da mi jedna pevaljka drzi predavanja i prica o demokratiji i lepom ponasanju...NECE MOCI!

Igor

pre 16 godina

Sad pozelim i da nismo osvojili Eurosong, ne treba mi ako je od Marije Serifovic. Iskreno sam se radovao, ali mi sada ne treba. Ako budem isao u Beograd na Eurosong da uzivam u muzici, sigurno necu aplaudirati kada ona bude pevala. Svaka joj cast na uspehu, ali joj ovo nije trebalo da se bruka.

Marija

pre 16 godina

Marija, prestani da pricas na politickim skupovima i nastavi da pevas. To makar odlicno radis. Nisi ni svesna koliko samoj sebi stetis. Mlada si, buducnost je pred tobom!

kihrik

pre 16 godina

zar ova marija nema pametnija posla nego da se dopisuje sa tadicem? marija, ovo nije tvoj posao, sto ces u politici? potpuno bezveze sa stvoje strane.

Sale

pre 16 godina

A da li je nekome palo na pamet da je ona videla vise sveta nego mi za ceo svoj zivot, i da je mozda u stanju da proceni i da mozda ima pravo da proceni koga ce da podrzi ili ne podrzi? Sta bi sa Ustavom zagarantovanim pravom na politicko misljenje? Svi smo je gotivili kad se ime nase zemlje culo zahvaljujuci njoj, a sada? BAs bih voleo da vidim sta biste pisali da kojim slucajem Novak Djokovic podrzi radikale. Da li bi i on bio budala koja ne zna da proceni?

Bata Djora Sr.

pre 16 godina

Muzicki festival na kojem je jedino ABBA napravila svetsku karijeru, dovoljno govori o njegovom znacaju. Jedna obicna trivijalna zabava sa nevidjeno glupavim kompozicijama, ali uzmajuci kakav je dominatan muzicki obrazac na ovim prostorima poslednjih 20 godina ne cudi me sto je pobeda Serifovceve docekana kao svojevrsno cudo. Potuno mi je besmiselno da se tolika rasprava vodi oko nje i njenog angazmana. Ukoliko je vec izabrana za ambasadora sigurno postoje neka pravila ponasanja, koja sa prijemom titule i automastski prihvatas. Medjutim, znacajnije je da u ovom trenutku nacinjen presudni korak u predsdnickim izborima. Obren se konacno odlucio. Sada je sve jasnije i zna se gde ce da ode pet glasova. Jel neko zna jos nekog clana stranke osim njega. U svakom slucaju imamo priliku da vidimo veliki povratak gospodina Joskimovica na politicku scenu. Danas, posle ovog dogadjaja vise nista nece biti isto.

Aleksandra CH

pre 16 godina

Marija je pobedila na Eurosongu zahvaljujuci nama iz dijaspore, pa cak posle svega rece da je apoliticna, kad ne lezi vraze....e Marija, Marija, da sam ovo znala, znas kad bi ti dobila moj glas....

100%

pre 16 godina

Marija je jos jedan primer mladosti koja je izmanipulisana od strane radikala. Dokle? Setite se Jelene Dokic? Da nisu mozda nameracili i na Novaka Djokovica? Toj bagri se jednom za sva vremena treba stati na kraj.

Darko, Kanada

pre 16 godina

Kako te nije sramota? Sta ti znas ko je Tomislav Nikolic a ko Boris Tadic? Sta ti uopste znas sta je zivot? Neznas ni nos da obrises a trpas se gde ti nije mesto. Cuti di si jer za disi nisi. Bolje bih ti bilo da pevas jer to jedino znas da radis.

Milan Dukic

pre 16 godina

Neznam zasto se g. Tadic uopste upetljao u probleme koje ova g. pravi? Treba je pustiti neka se sama petlja sa radikalima i svim onim sto radikali i jesu.

Daniel

pre 16 godina

Ovo joj nije trebalo... Ako zeli samo da bude voljena od onog necivilizovanog dela stanovnista, onda uspeva u tome i iz dana u dan joj sve bolje ide...

batke

pre 16 godina

Sramota. Podrzati Nikolica to je akt uperen protiv sopstvenog naroda!!! Pa zar Srbijom treba da se rukovodi iz Haskog zatvora?? Svasta! Izuzetno je glupo sto se javne licnosti mesaju u politiku. Ja sam protiv toga pa cak i ako bi sada, recimo, Djokovic, podrzao Tadica. Ne treba da se manipulise tim mladim ljudima.

Milos_NL

pre 16 godina

Vazno je da si se ti setila koga da podrzis i ko ce odvesti tebe i sve nas u bolju buducnost. Vazno je da ti znas da napises otvoreno pismo i da otpevas pesmu na radikalskom mitingu. Ali sto je jos vaznije je da si ovim postupcima preuzela odgovornost za sve ono sto je politicka opcija koju podrzavas uradila svom i okolnim narodima. A kao takva ne samo da nisi dostojna da budes ambasador EU nego si dostojna taman onoliko postovanja koliko zasluzi bilo koji drugi podrzavalac zlocinacke politike.

GRRRR

pre 16 godina

Kad se samo setim koliko smo se svi radovali toj pobedi na Evroviziji, kako smo se okupili po trgovima, pevali, slavili... Kako smo je sutradan dočekali ispred gradske skupštine... Dođe mi da sad pljunem sam sebi u lice što sam učestvovao u svim tim okupljanjima. Jednostavno, nisam mogao da pretpostavim kakva je to osoba. Bliži se Beovizija. Prema protokolu, čini mi se, na njoj svake godine nastupa prošlogodišnji pobednik sa pobedničkom pesmom. Bila bi mi neviđena satisfakcija, da čim Marija izađe na binu pred prepunim Sava Centrom, publika krene tako da joj zviždi i da glasno negoduje, tako da joj jednostavno ne dozvoli da otpeva pesmu. Mislim da bi joj to bila najadekvatnija kazna za ovu bruku i sramotu koju nam je priredila svojim angažmanom u radikalskoj kampanji.

Vlade

pre 16 godina

Kao prvo svaka joj cast za pevanje i sto je dovela Eurosong u Srbiju ALI vrlo lako moze da se desi ako pobedi Nikolic i pocne sa anti Evropskom politikom, da nam oduzmu pravo kao domacini i daju drugoplasiranoj drzavi!
Kao drugo, sta joj je trebalo to da se petlja u politiku, pa to samo najgluplji moze sebi da dozvoli a da se bavi estradom. Ona je izgubila pola svojih obozavalaca a sta to znaci osetice narednih godina i cesace se po glavi.
Dakle, jos jedna Zorica Brunclik na politickoj sceni Srbije a znamo kako je na kraju prosla.

Obican gradjanin

pre 16 godina

Drskost i bezobraznost Marije nema mere. Odavno se ocekivalo ovakvo reakovanje Evropske komisije, jer je Marija otvoreni mrzitelj evropske unije i evropski vrednosti. Narod zna da je pobedila zahvaljujuci glasovima dijaspore i o tome se vodila rasprava u zamljama EU zbog cega treba da se menje nacin glasanja za Euro song. Tadic je pokazao demokraticnost i kulturu i uzeo pod zastitu svakog gradjanina Srbije pa i one koji mu ne zele dobro.

mladen

pre 16 godina

Moram da primetim nesto veoma zanimljivo. Da su radikali kojim slucajem ostali na vlasti Marija Serifovic nikad ne bi pobedila na Eurosongu jer Srbija ne bi ni ucestvovala, kao sto nije imala predstavnika ni 1999. i 2000. god dok je SRS bio na vlasti.

Marija

pre 16 godina

A zasto se ceo svet bavi Marijom i njenim politickim opredeljenjem? Zasto se niko nije bavvio US i UK pevacima koji su podrzavali Busha ili Blera koji su unistili Irak?

Kica

pre 16 godina

Marija ce vremenom ukapirati da je zrtva manipulacije...sa toliko malo godina, mozda bi i moglo da joj se oprosti.
Nadam se da ce je kroz bar godina biti jako sramota svega ovoga.
Ne bi me cudilo da je ovo Vucic pisao...

sramota...

pre 16 godina

meni je muka kada danas znam da je zemlja u kojoj sam rođen a to je hrvatska dala 12 bodova mariji šerifovic. tada mi je bilo drago jer sam smatrao da je to dobro radi obostrane klime u društvima ali danas mi se kosa dize kad vidim koju stranku gospođica podupire...nikako da shvatim...pa umjetnici bih se uvijek trebali boriti protiv onih koji zagovaraju mrznju prema drugima !!!

Marko Srk

pre 16 godina

Kada se setim koliko sam se radovao njenoj pobedi... Sada se osecam se kao da mi je neko opalio samar, kada citam njena izlaganja i gledam slike pored onog T.N. ...

Alome

pre 16 godina

Steta je da se tako mlada bavis tako teskim temama i da te tako mladu iskoristavaju u prljavoj propagandi. Mislim da je za tebe najbolje da se nastavis baviti pjevanjem jer to ocito najbolje znas a da te prljave teme prepustis Vucicu njemu i tako ne smeta jer je naucio...

tatjana

pre 16 godina

u srbiji uvek od viska samopuzdanja uvek pate oni koji za to imaju najmanje pokrica pa tako i nasa mlada marija misli da je u najmanju ruku osvojila nobelovu nagradu. njeno pismo je pretenciozno i drsko bas kao i predstavnici stranke koju podrzava.
eto koliko ona moze biti predstavnik u nekom dijalogu a kamoli u interkulturnom

Boro Miranovic

pre 16 godina

Draga Marija, zar ti nije pametnije da odpevas svoju pesmu i na taj nacin da korstis svojih "pet minuta" koju si dobila od Evrovizije pa da nam ostajes u lepom secanju. Izgleda da je za to sada kasno.

Milorad

pre 16 godina

Vojislav Seselj: "Nisam ja zaboravio Obrene Joksimovicu da sledi tvoja smena u narodnoj skupstini i da ko god pokrene tvoju smenu imace glas radikala". A vidi sta sad radi covek. Ludilo.

Miki Stojadinović

pre 16 godina

Pre svega hvala za prvo mesto na Eurosongu.Ali bih podsetio mladu damu da zahvaljujući njenom Šešelju i Nikoliću,
Srbija i C.G.nisu učestvovale na Eurosongu 12 godina.Možda bi još neko osvojio prvo mesto,ali zbog njenih "ljubimaca" nije mogao.Verovatno nas to čeka opet,ako njeni pobede.

maja

pre 16 godina

Ja sam licno misljenja da umetnici ne treba da se mesaju u politiku sem ako nije u pitanju prekid rata ili diktatura. Sto se tice Marije mislim da je ona najvise izgubila ovim ispadima.

Marija

pre 16 godina

E sada sam stvarno u soku! Nije mi jasno kako je samo nije sramota. Boris Tadic je najpristojnije branio njena prava i pravo na misljenje, a ona ovako, primitivno, cinicno, retorikom radikala odgovara. MARIJA SRAM TE BILO!!!

bucka

pre 16 godina

Ovo dete nije najbolje shvatilo da je Tadic branio njeno pravo na licno politicko opredeljenje, a radikali koji su joj ovo napisali ne shvataju da sami sebi seku granu na kojoj sede ovakvim potezima...Doza cinizma kod ove mlade devojke nije primerena njenim godinama,a njeni sugradjani znaju da je u pitanju sjajna pevacica ,ali sam sigurna da znaju i to da nema sanse da je sve ovo sama srocila...

mirko

pre 16 godina

Evropska Komisija je u pravu da pokrene pitanje da li je predstavnik Srbije u inerkulturnom dijalogu stvarno dobar predstavnik.

Zasto?

Zato sto podrzava stranku koja je delom krivac za ratove na balkanu koji su odnemli u unistili stotine hiljada zivota.

Sta je tu cudno?

A evo ja se prvi odricem Marije Serifovic.

MarinaM

pre 16 godina

Dosta vise sa M. Serifovic. Zabranite evroviziju,muka mi je i od serifovicke i od Tijanica. Ima valjda neki veci problem u ovoj drzavi u ovom trenutku kojim bi "ministar" Jeremic mogao da se bavi? Mislim, kad je vec ministar

srdjan

pre 16 godina

Ej Marija, Marija...imaš samo 20 godina...šta ti znaš ko je šešelj,nikolić,vučić...Kad pomislim da si ti imala samo 10-11 godina kad je vučić bio ministar informisanja,šešelj i nikolić podpredsednici vlada, da si imala 6-7 godina kad je šešelj potezao oružje na studente, da ne govorim o stanju u državi dok su radikali vladali ili podržavali vladu sps-a (sankcije,ratovi i zločini, izbeglice, bombardovanje, ekonomsko propadanje,ratni profiteri, arkanovci,...)... Ma sve ti je oprošteno. Nastavi da lepo pevaš.

GuC

pre 16 godina

ja ne verujem da je ona pisala pismo i to 6 dana pre odlucujucih izbora...umesto Tadicu, trebalo je da se obrati onom ko joj je , greskom, urucio to zvanje ambasadora.
Onom ko sada preispituje svoju gresku. Da je pokazala zelju da zadrzi to zvanje, da je NJIMA objasnila "otvorenim pismom" da se zalaze za te vrednosti zbog kojih je postala amabasadorom... ona to nije ucinila, tako da je ovo mucno, odvratno, cak i za radikalski nivo!
Slazem se u jednom, Tadic nije smeo da se petlja...

Pera Malajac

pre 16 godina

Zanima me zasto, ako joj toliko smeta Evropa, do juce tezgarila po svim vecim evropskim gradovima. Dosta je meni takvih patriota sa diplomatskim pasosima koji se gade na sve evropsko sem na evre. Najbolje bi im bilo da ucute i ostave vise ovaj napaceni narod sa njihovim "patriotskim idejama"

Mirko

pre 16 godina

Šerifovićevu su svi podržavali i radovali se pobedi na Eurosongu.
Pogrešila je što direktno učestvuje u kampanji jedne strane, koja je uglavnom nastupala antievropski i često anticivilizacijski u svim ranijim godinamo, pa tako zbunjuje ljude birače.

Ali, jasno je, sve je to biznis i to fantastično plaćen biznis iz nevidljivih fondova.

lily

pre 16 godina

Draga Marija, predsednik Tadic brani osnovno demokratsko pravo na drugacije misljenje. To smo svi culi, i to je sasvim u redu.U cemu je tvoj problem?

Vladimir

pre 16 godina

Mislim da je Marija Serifovic vec pogubila kompas. Da li joj je slava udarila u glavu, ili je inace u pitanju njena vec odavno zapazena arogancija, svejedno je. Treba joj zahvaliti sto je donela Eurosong u Beograd, a onda joj i zahvaliti na svim daljim uslugama i zaboraviti na nju. Uostalom, postoji i ono one hit wonder.

dejan

pre 16 godina

ovako bi srbija izgledala kad bi radikali dosli na vlast...sve je jasno. ja se nadam da ce nam oduzeti pravo da ove godine organizujemo evroviziju.

mirko

pre 16 godina

Evropska Komisija je u pravu da pokrene pitanje da li je predstavnik Srbije u inerkulturnom dijalogu stvarno dobar predstavnik.

Zasto?

Zato sto podrzava stranku koja je delom krivac za ratove na balkanu koji su odnemli u unistili stotine hiljada zivota.

Sta je tu cudno?

A evo ja se prvi odricem Marije Serifovic.

srdjan

pre 16 godina

Ej Marija, Marija...imaš samo 20 godina...šta ti znaš ko je šešelj,nikolić,vučić...Kad pomislim da si ti imala samo 10-11 godina kad je vučić bio ministar informisanja,šešelj i nikolić podpredsednici vlada, da si imala 6-7 godina kad je šešelj potezao oružje na studente, da ne govorim o stanju u državi dok su radikali vladali ili podržavali vladu sps-a (sankcije,ratovi i zločini, izbeglice, bombardovanje, ekonomsko propadanje,ratni profiteri, arkanovci,...)... Ma sve ti je oprošteno. Nastavi da lepo pevaš.

lily

pre 16 godina

Draga Marija, predsednik Tadic brani osnovno demokratsko pravo na drugacije misljenje. To smo svi culi, i to je sasvim u redu.U cemu je tvoj problem?

Pera Malajac

pre 16 godina

Zanima me zasto, ako joj toliko smeta Evropa, do juce tezgarila po svim vecim evropskim gradovima. Dosta je meni takvih patriota sa diplomatskim pasosima koji se gade na sve evropsko sem na evre. Najbolje bi im bilo da ucute i ostave vise ovaj napaceni narod sa njihovim "patriotskim idejama"

Miki Stojadinović

pre 16 godina

Pre svega hvala za prvo mesto na Eurosongu.Ali bih podsetio mladu damu da zahvaljujući njenom Šešelju i Nikoliću,
Srbija i C.G.nisu učestvovale na Eurosongu 12 godina.Možda bi još neko osvojio prvo mesto,ali zbog njenih "ljubimaca" nije mogao.Verovatno nas to čeka opet,ako njeni pobede.

Marija

pre 16 godina

E sada sam stvarno u soku! Nije mi jasno kako je samo nije sramota. Boris Tadic je najpristojnije branio njena prava i pravo na misljenje, a ona ovako, primitivno, cinicno, retorikom radikala odgovara. MARIJA SRAM TE BILO!!!

sramota...

pre 16 godina

meni je muka kada danas znam da je zemlja u kojoj sam rođen a to je hrvatska dala 12 bodova mariji šerifovic. tada mi je bilo drago jer sam smatrao da je to dobro radi obostrane klime u društvima ali danas mi se kosa dize kad vidim koju stranku gospođica podupire...nikako da shvatim...pa umjetnici bih se uvijek trebali boriti protiv onih koji zagovaraju mrznju prema drugima !!!

MarinaM

pre 16 godina

Dosta vise sa M. Serifovic. Zabranite evroviziju,muka mi je i od serifovicke i od Tijanica. Ima valjda neki veci problem u ovoj drzavi u ovom trenutku kojim bi "ministar" Jeremic mogao da se bavi? Mislim, kad je vec ministar

Vladimir

pre 16 godina

Mislim da je Marija Serifovic vec pogubila kompas. Da li joj je slava udarila u glavu, ili je inace u pitanju njena vec odavno zapazena arogancija, svejedno je. Treba joj zahvaliti sto je donela Eurosong u Beograd, a onda joj i zahvaliti na svim daljim uslugama i zaboraviti na nju. Uostalom, postoji i ono one hit wonder.

bucka

pre 16 godina

Ovo dete nije najbolje shvatilo da je Tadic branio njeno pravo na licno politicko opredeljenje, a radikali koji su joj ovo napisali ne shvataju da sami sebi seku granu na kojoj sede ovakvim potezima...Doza cinizma kod ove mlade devojke nije primerena njenim godinama,a njeni sugradjani znaju da je u pitanju sjajna pevacica ,ali sam sigurna da znaju i to da nema sanse da je sve ovo sama srocila...

dejan

pre 16 godina

ovako bi srbija izgledala kad bi radikali dosli na vlast...sve je jasno. ja se nadam da ce nam oduzeti pravo da ove godine organizujemo evroviziju.

Marko Srk

pre 16 godina

Kada se setim koliko sam se radovao njenoj pobedi... Sada se osecam se kao da mi je neko opalio samar, kada citam njena izlaganja i gledam slike pored onog T.N. ...

mladen

pre 16 godina

Moram da primetim nesto veoma zanimljivo. Da su radikali kojim slucajem ostali na vlasti Marija Serifovic nikad ne bi pobedila na Eurosongu jer Srbija ne bi ni ucestvovala, kao sto nije imala predstavnika ni 1999. i 2000. god dok je SRS bio na vlasti.

Mirko

pre 16 godina

Šerifovićevu su svi podržavali i radovali se pobedi na Eurosongu.
Pogrešila je što direktno učestvuje u kampanji jedne strane, koja je uglavnom nastupala antievropski i često anticivilizacijski u svim ranijim godinamo, pa tako zbunjuje ljude birače.

Ali, jasno je, sve je to biznis i to fantastično plaćen biznis iz nevidljivih fondova.

Milorad

pre 16 godina

Vojislav Seselj: "Nisam ja zaboravio Obrene Joksimovicu da sledi tvoja smena u narodnoj skupstini i da ko god pokrene tvoju smenu imace glas radikala". A vidi sta sad radi covek. Ludilo.

GuC

pre 16 godina

ja ne verujem da je ona pisala pismo i to 6 dana pre odlucujucih izbora...umesto Tadicu, trebalo je da se obrati onom ko joj je , greskom, urucio to zvanje ambasadora.
Onom ko sada preispituje svoju gresku. Da je pokazala zelju da zadrzi to zvanje, da je NJIMA objasnila "otvorenim pismom" da se zalaze za te vrednosti zbog kojih je postala amabasadorom... ona to nije ucinila, tako da je ovo mucno, odvratno, cak i za radikalski nivo!
Slazem se u jednom, Tadic nije smeo da se petlja...

tatjana

pre 16 godina

u srbiji uvek od viska samopuzdanja uvek pate oni koji za to imaju najmanje pokrica pa tako i nasa mlada marija misli da je u najmanju ruku osvojila nobelovu nagradu. njeno pismo je pretenciozno i drsko bas kao i predstavnici stranke koju podrzava.
eto koliko ona moze biti predstavnik u nekom dijalogu a kamoli u interkulturnom

GRRRR

pre 16 godina

Kad se samo setim koliko smo se svi radovali toj pobedi na Evroviziji, kako smo se okupili po trgovima, pevali, slavili... Kako smo je sutradan dočekali ispred gradske skupštine... Dođe mi da sad pljunem sam sebi u lice što sam učestvovao u svim tim okupljanjima. Jednostavno, nisam mogao da pretpostavim kakva je to osoba. Bliži se Beovizija. Prema protokolu, čini mi se, na njoj svake godine nastupa prošlogodišnji pobednik sa pobedničkom pesmom. Bila bi mi neviđena satisfakcija, da čim Marija izađe na binu pred prepunim Sava Centrom, publika krene tako da joj zviždi i da glasno negoduje, tako da joj jednostavno ne dozvoli da otpeva pesmu. Mislim da bi joj to bila najadekvatnija kazna za ovu bruku i sramotu koju nam je priredila svojim angažmanom u radikalskoj kampanji.

Marija

pre 16 godina

A zasto se ceo svet bavi Marijom i njenim politickim opredeljenjem? Zasto se niko nije bavvio US i UK pevacima koji su podrzavali Busha ili Blera koji su unistili Irak?

maja

pre 16 godina

Ja sam licno misljenja da umetnici ne treba da se mesaju u politiku sem ako nije u pitanju prekid rata ili diktatura. Sto se tice Marije mislim da je ona najvise izgubila ovim ispadima.

Ikan

pre 16 godina

Zbog ovakvih stvari u normalnim zemljama propada karijera:
http://www.youtube.com/watch?v=Nloaz9ju_h8
A kod nas, predsednik se jos i zalaze da se ovom isfrustriranom, polupismenom i arogantnom trash-pop balavcu ostavi neka titula ambasadora...haos...

Aleksandra CH

pre 16 godina

Marija je pobedila na Eurosongu zahvaljujuci nama iz dijaspore, pa cak posle svega rece da je apoliticna, kad ne lezi vraze....e Marija, Marija, da sam ovo znala, znas kad bi ti dobila moj glas....

Milos_NL

pre 16 godina

Vazno je da si se ti setila koga da podrzis i ko ce odvesti tebe i sve nas u bolju buducnost. Vazno je da ti znas da napises otvoreno pismo i da otpevas pesmu na radikalskom mitingu. Ali sto je jos vaznije je da si ovim postupcima preuzela odgovornost za sve ono sto je politicka opcija koju podrzavas uradila svom i okolnim narodima. A kao takva ne samo da nisi dostojna da budes ambasador EU nego si dostojna taman onoliko postovanja koliko zasluzi bilo koji drugi podrzavalac zlocinacke politike.

Kica

pre 16 godina

Marija ce vremenom ukapirati da je zrtva manipulacije...sa toliko malo godina, mozda bi i moglo da joj se oprosti.
Nadam se da ce je kroz bar godina biti jako sramota svega ovoga.
Ne bi me cudilo da je ovo Vucic pisao...

100%

pre 16 godina

Marija je jos jedan primer mladosti koja je izmanipulisana od strane radikala. Dokle? Setite se Jelene Dokic? Da nisu mozda nameracili i na Novaka Djokovica? Toj bagri se jednom za sva vremena treba stati na kraj.

Obican gradjanin

pre 16 godina

Drskost i bezobraznost Marije nema mere. Odavno se ocekivalo ovakvo reakovanje Evropske komisije, jer je Marija otvoreni mrzitelj evropske unije i evropski vrednosti. Narod zna da je pobedila zahvaljujuci glasovima dijaspore i o tome se vodila rasprava u zamljama EU zbog cega treba da se menje nacin glasanja za Euro song. Tadic je pokazao demokraticnost i kulturu i uzeo pod zastitu svakog gradjanina Srbije pa i one koji mu ne zele dobro.

Boro Miranovic

pre 16 godina

Draga Marija, zar ti nije pametnije da odpevas svoju pesmu i na taj nacin da korstis svojih "pet minuta" koju si dobila od Evrovizije pa da nam ostajes u lepom secanju. Izgleda da je za to sada kasno.

Alome

pre 16 godina

Steta je da se tako mlada bavis tako teskim temama i da te tako mladu iskoristavaju u prljavoj propagandi. Mislim da je za tebe najbolje da se nastavis baviti pjevanjem jer to ocito najbolje znas a da te prljave teme prepustis Vucicu njemu i tako ne smeta jer je naucio...

Vlade

pre 16 godina

Kao prvo svaka joj cast za pevanje i sto je dovela Eurosong u Srbiju ALI vrlo lako moze da se desi ako pobedi Nikolic i pocne sa anti Evropskom politikom, da nam oduzmu pravo kao domacini i daju drugoplasiranoj drzavi!
Kao drugo, sta joj je trebalo to da se petlja u politiku, pa to samo najgluplji moze sebi da dozvoli a da se bavi estradom. Ona je izgubila pola svojih obozavalaca a sta to znaci osetice narednih godina i cesace se po glavi.
Dakle, jos jedna Zorica Brunclik na politickoj sceni Srbije a znamo kako je na kraju prosla.

Darko, Kanada

pre 16 godina

Kako te nije sramota? Sta ti znas ko je Tomislav Nikolic a ko Boris Tadic? Sta ti uopste znas sta je zivot? Neznas ni nos da obrises a trpas se gde ti nije mesto. Cuti di si jer za disi nisi. Bolje bih ti bilo da pevas jer to jedino znas da radis.

File

pre 16 godina

Ma koga bre uopste zabole za tu Evroviziju? Mene licno bas zabole i za prvo mesto...koga to jos intersuje...i kome to prvo mesto daje za pravo da se ovako ponasa??? Da mi jedna pevaljka drzi predavanja i prica o demokratiji i lepom ponasanju...NECE MOCI!

Sale Atina

pre 16 godina

Pa, odlicno. Ako joj pobedi Toma, sledece godin moze da peva i na kosovosong-u. A sto se Evrope tice, ako joj se ne svidja Evropa neka sedi u Beogradu a ne ovde u Grckoj.

Maka

pre 16 godina

Otkud tebi pravo da se obracas na takav nacin predsedniku Tadicu!!! Treba da te bude sramota, nastavi karijeru ali samo pevajuci Nikolicu.

gemini

pre 16 godina

Obren Joksimovic? Iz kog vica on ispade?J a sam iz istocne Srbije i poznata mi je cinjenica koliko su ga "voleli" u rodnom mu Petrovcu na Mlavi. Koliko je Srbin spreman nisko da padne zarad parceta politicke moci. Strahujem za ishod ovih izbora. LJUDI, RAZUVERITE ME. U NEDELJU: T A D I C!

Sale

pre 16 godina

A da li je nekome palo na pamet da je ona videla vise sveta nego mi za ceo svoj zivot, i da je mozda u stanju da proceni i da mozda ima pravo da proceni koga ce da podrzi ili ne podrzi? Sta bi sa Ustavom zagarantovanim pravom na politicko misljenje? Svi smo je gotivili kad se ime nase zemlje culo zahvaljujuci njoj, a sada? BAs bih voleo da vidim sta biste pisali da kojim slucajem Novak Djokovic podrzi radikale. Da li bi i on bio budala koja ne zna da proceni?

Dennis CH

pre 16 godina

Da li ova devojka ima pojma da nije pobedila jer ima najbolju pesmu nego sto su nasi ljudi po Evropi glasali po 20 puta za nju. Moj poznanik se zalio da je dobio veliki telefonski racunda i da su njegova zena i deca glasali 39 puta za Mariju. A znam x broj ljudi gde je ista prica. Znaci ti ljudi dovedose Euroson u BG a ne ti .... da ne komentarisem.

Milan Dukic

pre 16 godina

Neznam zasto se g. Tadic uopste upetljao u probleme koje ova g. pravi? Treba je pustiti neka se sama petlja sa radikalima i svim onim sto radikali i jesu.

batke

pre 16 godina

Sramota. Podrzati Nikolica to je akt uperen protiv sopstvenog naroda!!! Pa zar Srbijom treba da se rukovodi iz Haskog zatvora?? Svasta! Izuzetno je glupo sto se javne licnosti mesaju u politiku. Ja sam protiv toga pa cak i ako bi sada, recimo, Djokovic, podrzao Tadica. Ne treba da se manipulise tim mladim ljudima.

Dean Mita M.

pre 16 godina

Marija je trabala da bude malo pametnija i da ukapira da je njena pobeda na Evroviziji i uloga ambasadora interkulturalnog dijaloga stavila u poziciju da bude Srpska koheziona i reprezentativna figura i kao takva nikada nije trebala da se bavi politikom. Vrhunac svega je njen ne-interkulturalni odgovor Predsedniku. Dobila je Evroviziju zahvaljujuci glasovima dijaspore. Sam sam vise nego 40 puta sms-ovao za nasu i njenu pobedu.
Posle svega, Marija nemoj da nam dolazis na koncerte. Nisi nam dobrodosla. Dijaspora za kulturu i interkulturalni dijalog!!!

kihrik

pre 16 godina

zar ova marija nema pametnija posla nego da se dopisuje sa tadicem? marija, ovo nije tvoj posao, sto ces u politici? potpuno bezveze sa stvoje strane.

Igor

pre 16 godina

Sad pozelim i da nismo osvojili Eurosong, ne treba mi ako je od Marije Serifovic. Iskreno sam se radovao, ali mi sada ne treba. Ako budem isao u Beograd na Eurosong da uzivam u muzici, sigurno necu aplaudirati kada ona bude pevala. Svaka joj cast na uspehu, ali joj ovo nije trebalo da se bruka.

Bata Djora Sr.

pre 16 godina

Muzicki festival na kojem je jedino ABBA napravila svetsku karijeru, dovoljno govori o njegovom znacaju. Jedna obicna trivijalna zabava sa nevidjeno glupavim kompozicijama, ali uzmajuci kakav je dominatan muzicki obrazac na ovim prostorima poslednjih 20 godina ne cudi me sto je pobeda Serifovceve docekana kao svojevrsno cudo. Potuno mi je besmiselno da se tolika rasprava vodi oko nje i njenog angazmana. Ukoliko je vec izabrana za ambasadora sigurno postoje neka pravila ponasanja, koja sa prijemom titule i automastski prihvatas. Medjutim, znacajnije je da u ovom trenutku nacinjen presudni korak u predsdnickim izborima. Obren se konacno odlucio. Sada je sve jasnije i zna se gde ce da ode pet glasova. Jel neko zna jos nekog clana stranke osim njega. U svakom slucaju imamo priliku da vidimo veliki povratak gospodina Joskimovica na politicku scenu. Danas, posle ovog dogadjaja vise nista nece biti isto.

Daniel

pre 16 godina

Ovo joj nije trebalo... Ako zeli samo da bude voljena od onog necivilizovanog dela stanovnista, onda uspeva u tome i iz dana u dan joj sve bolje ide...

Tanja

pre 16 godina

To što se Marija opredelila za radikale joj nije trebalo i uopšte me ne čudi zašto EU preispituje njen položaj ambasadora dobre volje jer je ona po opredeljenju ambasador zle volje...

Marija

pre 16 godina

Marija, prestani da pricas na politickim skupovima i nastavi da pevas. To makar odlicno radis. Nisi ni svesna koliko samoj sebi stetis. Mlada si, buducnost je pred tobom!

Pedja-Novi Sad

pre 16 godina

Stvarno me ne interesuje da li ce ili nece pevati na otvaranju Evrovizije...Tijanic je pokazao da ne poznaje neka osnovna moralna nacela, i to ne samo ona koje je propisao covek vec i ona koja su delo samoga Boga, ali ko zna sta je tu posredi...A uostalom ni Marija Serifovic se ne razlikuje mnogo od Tijanica...Ona da bude ''ambasador za intelektualni dijalog'' bilo bi stvarno sramotno...Cime je ono to zasluzila? Mozda time sto je podrzala najvece zlotvore koji su se pojavili ikada na ovim prostorima...Mislim da Tadic uopste nije trebao da reaguje po tom pitanju...Vise je nego ocigledno da je to organizovana kampanja "Srpke" radikalne stranke protiv DS-a...

Dusan,Beograd

pre 16 godina

Ako ikad posecuje sajt B92 voleo bih da Marija procita komentare.Ako je Srbiji donela pobedu na evrosongu,gradjani Srbije nisu budale niti su njeni taoci,niti njenih sukoba sa Tijanicem i kompleksa.Time sto kao pobednica pokazuje veliki patriotizam nista ne znaci.Mnogo vece zvezde i pametnije od nje su isto to pa se ne bucaju u prsa.Pocela je toliko da preteruje pocev od podrske radikalima,raznih izjava do ovog nesuvislog pisma Tadicu.Kao ona je velika licnost i poslala je opominjuce pismo Tadicu.Ma daj molim te.Pazi revolucionarke : ).E sad,premda mi je bilo veoma drago sto je pobedila,od ovog trenutka je pala na dno moje liste vrednosti.Cak sta vise ne zelim ni da cujem za nju.
Marija Marija ovo politicko skretanje ti nista nije trebalo!

Bitic

pre 16 godina

Demokratski nego sta!!! Evropska komisija ce kaznjavati pobednicu pesme Evrovizzije, jer ona podrzava kaandidata SRS!!! O TEMPORO O MORES, gde mi zivimo? Evropa je puna demokracije, ali demokracije po diktatu. Ovako otvoreno mesanje u slobodu misljenje i podrzavanja u izborima, nije se smelo ni u komunizmu.
Ja javno glasam protiv Evropske komisije!!!

Marko_O

pre 16 godina

Ja bih zamolio Mariju Serifovic da nas obicne gradjane zastiti od njenih radikala koji su uvek bili bliski kriminalcima.Odakle ti hrabrost da se angazujes politicki i to na stranu ultra nacionalista i to glasovima stecenim sirom Evrope koje si dobila na Evroviziji ,a za partiju koja je protiv Evrope?

jozica

pre 16 godina

Kao prvo, niko nema pravo da blati Mariju zarad njenih politickih ubedjenja. Da li je ona postala losiji pevac odkako je podrzala radikale? Kao sto se moze postaviti pitanje da li su Zoran Cvijanovic, Nada Arneric i ostali glumci koji podrzavaju DS jos veci glumci od onoga kakvi su bili pre podrske? I da li je Ivana Zigon izgubila svoj talenat sto je recitovala na Milosevicevoj sahrani? I da li bi Novak Djokovic bio nikakav teniser ukoliko bi pruzio podrsku Nikolicu?
Dajte ljudi, svako ima pravo na svoj izbor (pa zar to nije osnovni postulat demokratije), kao sto svaki gradjanin ove zemlje ima pravo da napise pismo predsedniku svoje drzave.
I zar ne mislite da pljuvanjem po pesmi, pevanju i pobedi Marije na Evroviziji, ustvari pljujete po Srbiji i samim sebima ...

Nenad

pre 16 godina

Ha ha ha,drago mi je sto od samog pocetka nisam podrzavao nju.Debilno je sve to i to takmicenje i sve u vezi njega.Cudim se otkud u Srbiji toliko nenormalnih,iskreno mi je bilo muka u jednom kaficu kad sam izasao,a uzivo je isla ta sprdnja od takmicenja.Masa navija za naseg laneta,a meni muka.Tad sam se iznervirao,takodje sad kad vidim koliko su se svi primili na nju.Zalim sto su i neki cestitali kojima to nije trebali,takodje zalim sto zbog svakog glasa moraju da se ponizavaju i nesto se kao njoj i njenim obozavateljima ulizuju.Ja da sam kandidat,po cenu da ne budem predsenik nikad,bas nikad ne bi se osvrnuo na nju i na to smesno i glupo takmicenje.Ko normalan uopste slusa i gleda to?

Nespavac

pre 16 godina

Serifovicku zloupotrebljavaju radikali i to je zalosno... Joksimovic je primer politickog lesinara koji na zalost nije usamljen...

strahinja

pre 16 godina

Gospodine Tadicu,

Zelim da verujem (a tesko mi je) da vas je, ako ne bezbroj zbivanja pre toga, a ono barem pismo Marije Serifovic, suocilo sa stvarnoscu.

Zelim da verujem (a sve mi je teze), da zaista jeste na boljoj strani Srbije, koliko god ona bila u manjini.

Kolaboracijom sa laznim legalistima, kvazipatriotama, primitivnim populistima, magistrima sa Gucha university, nazovinovinarima, nazovianaliticarima, nazoviistoricarima – doprineli ste moralnom posrtanju Srbije, - u kojoj se zlo ponovo oseca jacim od dobra.
I u kojoj se neko sa estrade obraca predsedniku na taj nacin.

Poslednji je trenutak da se vi obratite, pa makar I manjinskoj, ali lepsoj, prosvecenijoj, boljoj I (sigurno) jacoj strani Srbije.
Da od nje zatrazite pomoc – ili je se odreknete.

Kao sto se pevacica odrekla vas.

S postovanjem,

Strahinja Vlajovic

ArizonaOrtodox

pre 16 godina

Ne zelim nikoga da omalovazavam, ali kad vidim koja "elita" podrzava radikale, sve mi je jasno.Ali nazalost to je ogledalo vecine koja zeli Srbiju sa radikalima na vlasti.I takvoj Srbiji neka i bude tako.Neka radikalima vlast,neka dobiju 55-60% glasova, ja sam za, ustalom demokrata sam, a po definiciji demokratija je vladavina vecine . Verujte mi, na sledecim izborima ne bi dobili vise od 15% glasova, jer bi pokazali koliko su "sposobni". Kao vecita opozicija oni su navikli samo da laju i pljuju po drugima, a nista konkretno oni nisu u stanju da urade. Nesposobni su, znam ih iz doba Miloseviceve SPS-SRS vlade, korumpirani su, secam ih se iz doba Zemuna. Pa setite se kako su u Zemunu prosli na sledecim lokalnim izborima, samo 4 godine posto su bili preuzeli vlast- bili su do nogu potuceni. Zato, dajte im vlast, pa da vidimo sta to oni umeju, nesposobna i destruktivna energijo Seseljizma. Volim Srbiju i volim svoj narod.Ali braco Srbi, uglavnom vas ne razumem i ne shvatam. A ti Marija, razmisli o svom ponasanju, mama ti je prava gospodja i dama, misli i na nju, nemoj da je brukas ovakvim izjavama.

Konektor

pre 16 godina

Marija je grdno pogrešila, jer je valjda umislila da je toliko moćna da je "razbila" Evropu svojim pevanjem. Nadam se da će shvatiti da je iskorišćavaju.

A to što je putovala po evropskim zemljama nakon pobede, ne znači da je videla više sveta nego mi ostali. Videla je mnogo više koncertnih dvorana, restorana i kafana po inostranstvu, to je tačno. Ali nije živela tamo i ponašala se onako kako se Evropljani ponašaju. Ne, ona izađe iz aviona, održi koncert, onda se malo prošeta/provoza po gradu, prođe butike i prodavnice, pa nazad u hotel i onda opet na aerodrom. To nije način da se putuje svetom.

Osim toga, ja sam putovao Evropom sa 20 godina i u tom dobu mi nije bilo bitno ništa osim da se dobro provedem. Tek sam kasnije shvatio zašto su "tamo preko" fasade čiste i ulice ravne, dok je kod nas sve išarano i puno rupa.

MilosP.

pre 16 godina

Hajde da odvojimo zvanje Ambasadora za Interkulturni dijalog od politike. I da cak izuzmemo predsednika iz svega.

Mislite li da neko ko govori sledece http://www.youtube.com/watch?v=Nloaz9ju_h8
treba da bude u istoj recenici sa interkluturnim dijalogom?

ivn

pre 16 godina

Sta ima ona ustvari da se pita, sta ima ona sa precednikom da diskutuje, ili da prebacuje nesto Dinkicu? Nisam DS-ovac. To sto je ona pobednik evrovizije, ne znaci nista, nit na muzickoj sceni, a pogotovu na planu politike, nagrada se deli po kljucu, nije dobio joksimovic, pa je dobila ona, da nema bivsih Yu republika ne bi ni sakupila dosta bodova, glasanje je cista farsa bilo ko da pobedi, to ne znaci nista...A u politiku nek se ne mesa, neka peva tu pesmicu radikalima i nek cuti. Ima ona jos neku pesmu uopste?

sherif

pre 16 godina

Svidjalo se to nekome ili ne, devojka ima legitimno pravo na svoj izbor. Zar je demokratski i evropski osudjivati nekoga zbog njegovog politickog razmisljanja i stava?
Bojim se da sve vise prepoznajem dogmatizam i populizam kod onih kod kojih sam to najmanje ocekivao-evropskih struktura.

hrvat

pre 16 godina

ne tribam ni govorit koliko mi iz hrvatska volimo radikale, ali ne vidin zašto je problem da bilo ko, pa i marija šerifović podržava bilo koju parlamentarnu stranku, jer je kao ta stranka ovakva ili onakva i kriva za ovo ili ono...pa ta vam je stranka pojedinačno najača u zemlji a ne neka stranka na društvenoj margini, dakle vaše društvo se jasno odredilo prema njenoj prošlosti i sadašnjosti, a to što se vama vaše društvo ne sviđa, pa nemojte se iskaljivat na mladoj mariji...

dusan

pre 16 godina

po meni nije sporno sto marija podrzava nikolica. i tadica podrzavaju neki drugi "umetnici". jedina je razlika u tome kakve izjave daju, koliko su pametni i koliko znaju da misle svojom glavom. doticna gospodjica me ni ranije nije odusevljavala, pa mogu da kazem da bas lepo ide uz sve ono sto srs predstavlja.
ako misli da je tadic zvao nekoga iz ec da bi izdali ono saopstenje, onda je to vrhunac srs paranoje.
samo ti i dalje pevaj, ali se ogranici na to. uzimaj lepo i evre koji se tako zovu jer poticu iz evrope, koju ti neces, i ostani u srednjem veku gde je mesto ideologiji koju zastupas. dokle god je tebe i takvih koje podrzavas, bice i publike za par pesama koje imas. mi drugi bi da se pridruzimo toj evropi u kojoj odrzavas koncerte, sirom koje putujes u cijoj si evro pesmi pobedila i ciji novac zdusno uzimas.

Jabuka

pre 16 godina

Tijanic je u pravu.Sta hoce ta Serifovicka da vedri i oblaci po Srbiji.Nece moci.Devojko nisi ti sama otisla u Helsinki poslali smo te mi,nasim glasovima.Vreme je da se spustis na zemlju

Boba

pre 16 godina

Ne znam kakva je to promena misljenja nastala kod Marije. Trebalo bi u arhivi RTS naci snimak emisije Avalski toranj, odmah posle skandala sa Flamingosima. Tada je Marija rekla da je za nju najznamenitija licnost Srbije Zoran Djindjic.

Dimitrije

pre 16 godina

ne mogu da verujem da je Marija Sarifovic napravila tako nepromisljenu odluku i otvoreno se naklonila nekom od kandidata za predsednicke izbore. Ona ako je umetnik, a je smatram jednim, treba da bude totalno iznad toga. Ne treba to njoj, nije to njen posao! E Marija, Marija...bas si me razocarala sada! I da otvoreno podrzi Tadica opet bi ovako reagovao. Ali to govori puno o nama, mi smo za sve pametni i najpametniji. Umesto svako da radi svoj posao i daje svoj maksimum mi cemo da se svuda uguramo i da budemo "najbolji" politicari, fudbalski treneri i komentatori itd. To su odlike prostih naroda!

Marija na ovaj nacin ne pokazuje svoje rodoljublje. Ono se na sasvim drugi nacin pokazuje. Ona kao idol velikom broju mladih treba da da primer a ne da podklekne uticaju i sredini u kojoj se nalazi. Bas steta za nju, stvarno sam se cenio u jednom trenutku.

Pozdrav iz SAD-a...

GORAN DELIC

pre 16 godina

Moje duboko uvjerenje je da je Tadic nesto najbolje sto se moze desiti Srbiji u ovome trenutku. Tuzno je to sto si mlada Marija dozvoljava da bude povezana sa bilo kojom strankom a kamoli usko povezana sa strankom koja nosi negativan imidz i bice htjela ona to ili nehtjela ocijenjivana na toj osnovi.Mozda ... bi joj trebalo oprostiti kao mladoj osobi koja nema dovoljno iskustva ali joj sigurno treba reci "MARIJA, MARIJA STO TO RADIS!!!"

GoranNS

pre 16 godina

...pitam se da li gradjani ove drzave znaju razliku izmedju premijera i predsednika i koji se od njih bavi unutrasnjim pitanjima i problemima...

Kragujevchanka

pre 16 godina

Marija, trebalo je da svoja dushebriznichka i rodoljubiva osecanja dokazujes onima koji su te proglasili ambasadorom. Ako ne shvatas da je Tadic u ovoj prici na tvojoj strani, a da te radikali ukopavaju, onda zaista treba da se drzis samo pevanja, a politiku prepusti nama politichki obrazovanima...

Pera Zdera

pre 16 godina

Pa dobro, bre, ljudi, sta ste napali na devojku? Nije ona ubedila milion i sesto hiljada Srba da glasaju za TN!
A kada se reziser Nemanja tri puta ljubi sa Kostunjavim i promovise njegovu politiku na svojim seoskim festivalima koje mi placamo, onda je to u redu. BUDIMO PARLAMENTARNI!

mirko

pre 16 godina

Evropska Komisija je u pravu da pokrene pitanje da li je predstavnik Srbije u inerkulturnom dijalogu stvarno dobar predstavnik.

Zasto?

Zato sto podrzava stranku koja je delom krivac za ratove na balkanu koji su odnemli u unistili stotine hiljada zivota.

Sta je tu cudno?

A evo ja se prvi odricem Marije Serifovic.

srdjan

pre 16 godina

Ej Marija, Marija...imaš samo 20 godina...šta ti znaš ko je šešelj,nikolić,vučić...Kad pomislim da si ti imala samo 10-11 godina kad je vučić bio ministar informisanja,šešelj i nikolić podpredsednici vlada, da si imala 6-7 godina kad je šešelj potezao oružje na studente, da ne govorim o stanju u državi dok su radikali vladali ili podržavali vladu sps-a (sankcije,ratovi i zločini, izbeglice, bombardovanje, ekonomsko propadanje,ratni profiteri, arkanovci,...)... Ma sve ti je oprošteno. Nastavi da lepo pevaš.

Sale

pre 16 godina

A da li je nekome palo na pamet da je ona videla vise sveta nego mi za ceo svoj zivot, i da je mozda u stanju da proceni i da mozda ima pravo da proceni koga ce da podrzi ili ne podrzi? Sta bi sa Ustavom zagarantovanim pravom na politicko misljenje? Svi smo je gotivili kad se ime nase zemlje culo zahvaljujuci njoj, a sada? BAs bih voleo da vidim sta biste pisali da kojim slucajem Novak Djokovic podrzi radikale. Da li bi i on bio budala koja ne zna da proceni?

lily

pre 16 godina

Draga Marija, predsednik Tadic brani osnovno demokratsko pravo na drugacije misljenje. To smo svi culi, i to je sasvim u redu.U cemu je tvoj problem?

Marija

pre 16 godina

A zasto se ceo svet bavi Marijom i njenim politickim opredeljenjem? Zasto se niko nije bavvio US i UK pevacima koji su podrzavali Busha ili Blera koji su unistili Irak?

MarinaM

pre 16 godina

Dosta vise sa M. Serifovic. Zabranite evroviziju,muka mi je i od serifovicke i od Tijanica. Ima valjda neki veci problem u ovoj drzavi u ovom trenutku kojim bi "ministar" Jeremic mogao da se bavi? Mislim, kad je vec ministar

Vladimir

pre 16 godina

Mislim da je Marija Serifovic vec pogubila kompas. Da li joj je slava udarila u glavu, ili je inace u pitanju njena vec odavno zapazena arogancija, svejedno je. Treba joj zahvaliti sto je donela Eurosong u Beograd, a onda joj i zahvaliti na svim daljim uslugama i zaboraviti na nju. Uostalom, postoji i ono one hit wonder.

Marija

pre 16 godina

E sada sam stvarno u soku! Nije mi jasno kako je samo nije sramota. Boris Tadic je najpristojnije branio njena prava i pravo na misljenje, a ona ovako, primitivno, cinicno, retorikom radikala odgovara. MARIJA SRAM TE BILO!!!

sramota...

pre 16 godina

meni je muka kada danas znam da je zemlja u kojoj sam rođen a to je hrvatska dala 12 bodova mariji šerifovic. tada mi je bilo drago jer sam smatrao da je to dobro radi obostrane klime u društvima ali danas mi se kosa dize kad vidim koju stranku gospođica podupire...nikako da shvatim...pa umjetnici bih se uvijek trebali boriti protiv onih koji zagovaraju mrznju prema drugima !!!

Pera Malajac

pre 16 godina

Zanima me zasto, ako joj toliko smeta Evropa, do juce tezgarila po svim vecim evropskim gradovima. Dosta je meni takvih patriota sa diplomatskim pasosima koji se gade na sve evropsko sem na evre. Najbolje bi im bilo da ucute i ostave vise ovaj napaceni narod sa njihovim "patriotskim idejama"

dejan

pre 16 godina

ovako bi srbija izgledala kad bi radikali dosli na vlast...sve je jasno. ja se nadam da ce nam oduzeti pravo da ove godine organizujemo evroviziju.

Bitic

pre 16 godina

Demokratski nego sta!!! Evropska komisija ce kaznjavati pobednicu pesme Evrovizzije, jer ona podrzava kaandidata SRS!!! O TEMPORO O MORES, gde mi zivimo? Evropa je puna demokracije, ali demokracije po diktatu. Ovako otvoreno mesanje u slobodu misljenje i podrzavanja u izborima, nije se smelo ni u komunizmu.
Ja javno glasam protiv Evropske komisije!!!

GuC

pre 16 godina

ja ne verujem da je ona pisala pismo i to 6 dana pre odlucujucih izbora...umesto Tadicu, trebalo je da se obrati onom ko joj je , greskom, urucio to zvanje ambasadora.
Onom ko sada preispituje svoju gresku. Da je pokazala zelju da zadrzi to zvanje, da je NJIMA objasnila "otvorenim pismom" da se zalaze za te vrednosti zbog kojih je postala amabasadorom... ona to nije ucinila, tako da je ovo mucno, odvratno, cak i za radikalski nivo!
Slazem se u jednom, Tadic nije smeo da se petlja...

Mirko

pre 16 godina

Šerifovićevu su svi podržavali i radovali se pobedi na Eurosongu.
Pogrešila je što direktno učestvuje u kampanji jedne strane, koja je uglavnom nastupala antievropski i često anticivilizacijski u svim ranijim godinamo, pa tako zbunjuje ljude birače.

Ali, jasno je, sve je to biznis i to fantastično plaćen biznis iz nevidljivih fondova.

Boro Miranovic

pre 16 godina

Draga Marija, zar ti nije pametnije da odpevas svoju pesmu i na taj nacin da korstis svojih "pet minuta" koju si dobila od Evrovizije pa da nam ostajes u lepom secanju. Izgleda da je za to sada kasno.

tatjana

pre 16 godina

u srbiji uvek od viska samopuzdanja uvek pate oni koji za to imaju najmanje pokrica pa tako i nasa mlada marija misli da je u najmanju ruku osvojila nobelovu nagradu. njeno pismo je pretenciozno i drsko bas kao i predstavnici stranke koju podrzava.
eto koliko ona moze biti predstavnik u nekom dijalogu a kamoli u interkulturnom

Miki Stojadinović

pre 16 godina

Pre svega hvala za prvo mesto na Eurosongu.Ali bih podsetio mladu damu da zahvaljujući njenom Šešelju i Nikoliću,
Srbija i C.G.nisu učestvovale na Eurosongu 12 godina.Možda bi još neko osvojio prvo mesto,ali zbog njenih "ljubimaca" nije mogao.Verovatno nas to čeka opet,ako njeni pobede.

100%

pre 16 godina

Marija je jos jedan primer mladosti koja je izmanipulisana od strane radikala. Dokle? Setite se Jelene Dokic? Da nisu mozda nameracili i na Novaka Djokovica? Toj bagri se jednom za sva vremena treba stati na kraj.

Marko Srk

pre 16 godina

Kada se setim koliko sam se radovao njenoj pobedi... Sada se osecam se kao da mi je neko opalio samar, kada citam njena izlaganja i gledam slike pored onog T.N. ...

Alome

pre 16 godina

Steta je da se tako mlada bavis tako teskim temama i da te tako mladu iskoristavaju u prljavoj propagandi. Mislim da je za tebe najbolje da se nastavis baviti pjevanjem jer to ocito najbolje znas a da te prljave teme prepustis Vucicu njemu i tako ne smeta jer je naucio...

bucka

pre 16 godina

Ovo dete nije najbolje shvatilo da je Tadic branio njeno pravo na licno politicko opredeljenje, a radikali koji su joj ovo napisali ne shvataju da sami sebi seku granu na kojoj sede ovakvim potezima...Doza cinizma kod ove mlade devojke nije primerena njenim godinama,a njeni sugradjani znaju da je u pitanju sjajna pevacica ,ali sam sigurna da znaju i to da nema sanse da je sve ovo sama srocila...

jozica

pre 16 godina

Kao prvo, niko nema pravo da blati Mariju zarad njenih politickih ubedjenja. Da li je ona postala losiji pevac odkako je podrzala radikale? Kao sto se moze postaviti pitanje da li su Zoran Cvijanovic, Nada Arneric i ostali glumci koji podrzavaju DS jos veci glumci od onoga kakvi su bili pre podrske? I da li je Ivana Zigon izgubila svoj talenat sto je recitovala na Milosevicevoj sahrani? I da li bi Novak Djokovic bio nikakav teniser ukoliko bi pruzio podrsku Nikolicu?
Dajte ljudi, svako ima pravo na svoj izbor (pa zar to nije osnovni postulat demokratije), kao sto svaki gradjanin ove zemlje ima pravo da napise pismo predsedniku svoje drzave.
I zar ne mislite da pljuvanjem po pesmi, pevanju i pobedi Marije na Evroviziji, ustvari pljujete po Srbiji i samim sebima ...

Kica

pre 16 godina

Marija ce vremenom ukapirati da je zrtva manipulacije...sa toliko malo godina, mozda bi i moglo da joj se oprosti.
Nadam se da ce je kroz bar godina biti jako sramota svega ovoga.
Ne bi me cudilo da je ovo Vucic pisao...

Obican gradjanin

pre 16 godina

Drskost i bezobraznost Marije nema mere. Odavno se ocekivalo ovakvo reakovanje Evropske komisije, jer je Marija otvoreni mrzitelj evropske unije i evropski vrednosti. Narod zna da je pobedila zahvaljujuci glasovima dijaspore i o tome se vodila rasprava u zamljama EU zbog cega treba da se menje nacin glasanja za Euro song. Tadic je pokazao demokraticnost i kulturu i uzeo pod zastitu svakog gradjanina Srbije pa i one koji mu ne zele dobro.

maja

pre 16 godina

Ja sam licno misljenja da umetnici ne treba da se mesaju u politiku sem ako nije u pitanju prekid rata ili diktatura. Sto se tice Marije mislim da je ona najvise izgubila ovim ispadima.

Darko, Kanada

pre 16 godina

Kako te nije sramota? Sta ti znas ko je Tomislav Nikolic a ko Boris Tadic? Sta ti uopste znas sta je zivot? Neznas ni nos da obrises a trpas se gde ti nije mesto. Cuti di si jer za disi nisi. Bolje bih ti bilo da pevas jer to jedino znas da radis.

Vlade

pre 16 godina

Kao prvo svaka joj cast za pevanje i sto je dovela Eurosong u Srbiju ALI vrlo lako moze da se desi ako pobedi Nikolic i pocne sa anti Evropskom politikom, da nam oduzmu pravo kao domacini i daju drugoplasiranoj drzavi!
Kao drugo, sta joj je trebalo to da se petlja u politiku, pa to samo najgluplji moze sebi da dozvoli a da se bavi estradom. Ona je izgubila pola svojih obozavalaca a sta to znaci osetice narednih godina i cesace se po glavi.
Dakle, jos jedna Zorica Brunclik na politickoj sceni Srbije a znamo kako je na kraju prosla.

mladen

pre 16 godina

Moram da primetim nesto veoma zanimljivo. Da su radikali kojim slucajem ostali na vlasti Marija Serifovic nikad ne bi pobedila na Eurosongu jer Srbija ne bi ni ucestvovala, kao sto nije imala predstavnika ni 1999. i 2000. god dok je SRS bio na vlasti.

GRRRR

pre 16 godina

Kad se samo setim koliko smo se svi radovali toj pobedi na Evroviziji, kako smo se okupili po trgovima, pevali, slavili... Kako smo je sutradan dočekali ispred gradske skupštine... Dođe mi da sad pljunem sam sebi u lice što sam učestvovao u svim tim okupljanjima. Jednostavno, nisam mogao da pretpostavim kakva je to osoba. Bliži se Beovizija. Prema protokolu, čini mi se, na njoj svake godine nastupa prošlogodišnji pobednik sa pobedničkom pesmom. Bila bi mi neviđena satisfakcija, da čim Marija izađe na binu pred prepunim Sava Centrom, publika krene tako da joj zviždi i da glasno negoduje, tako da joj jednostavno ne dozvoli da otpeva pesmu. Mislim da bi joj to bila najadekvatnija kazna za ovu bruku i sramotu koju nam je priredila svojim angažmanom u radikalskoj kampanji.

Igor

pre 16 godina

Sad pozelim i da nismo osvojili Eurosong, ne treba mi ako je od Marije Serifovic. Iskreno sam se radovao, ali mi sada ne treba. Ako budem isao u Beograd na Eurosong da uzivam u muzici, sigurno necu aplaudirati kada ona bude pevala. Svaka joj cast na uspehu, ali joj ovo nije trebalo da se bruka.

Milorad

pre 16 godina

Vojislav Seselj: "Nisam ja zaboravio Obrene Joksimovicu da sledi tvoja smena u narodnoj skupstini i da ko god pokrene tvoju smenu imace glas radikala". A vidi sta sad radi covek. Ludilo.

Milos_NL

pre 16 godina

Vazno je da si se ti setila koga da podrzis i ko ce odvesti tebe i sve nas u bolju buducnost. Vazno je da ti znas da napises otvoreno pismo i da otpevas pesmu na radikalskom mitingu. Ali sto je jos vaznije je da si ovim postupcima preuzela odgovornost za sve ono sto je politicka opcija koju podrzavas uradila svom i okolnim narodima. A kao takva ne samo da nisi dostojna da budes ambasador EU nego si dostojna taman onoliko postovanja koliko zasluzi bilo koji drugi podrzavalac zlocinacke politike.

batke

pre 16 godina

Sramota. Podrzati Nikolica to je akt uperen protiv sopstvenog naroda!!! Pa zar Srbijom treba da se rukovodi iz Haskog zatvora?? Svasta! Izuzetno je glupo sto se javne licnosti mesaju u politiku. Ja sam protiv toga pa cak i ako bi sada, recimo, Djokovic, podrzao Tadica. Ne treba da se manipulise tim mladim ljudima.

Daniel

pre 16 godina

Ovo joj nije trebalo... Ako zeli samo da bude voljena od onog necivilizovanog dela stanovnista, onda uspeva u tome i iz dana u dan joj sve bolje ide...

Aleksandra CH

pre 16 godina

Marija je pobedila na Eurosongu zahvaljujuci nama iz dijaspore, pa cak posle svega rece da je apoliticna, kad ne lezi vraze....e Marija, Marija, da sam ovo znala, znas kad bi ti dobila moj glas....

Maka

pre 16 godina

Otkud tebi pravo da se obracas na takav nacin predsedniku Tadicu!!! Treba da te bude sramota, nastavi karijeru ali samo pevajuci Nikolicu.

Sale Atina

pre 16 godina

Pa, odlicno. Ako joj pobedi Toma, sledece godin moze da peva i na kosovosong-u. A sto se Evrope tice, ako joj se ne svidja Evropa neka sedi u Beogradu a ne ovde u Grckoj.

kihrik

pre 16 godina

zar ova marija nema pametnija posla nego da se dopisuje sa tadicem? marija, ovo nije tvoj posao, sto ces u politici? potpuno bezveze sa stvoje strane.

Dean Mita M.

pre 16 godina

Marija je trabala da bude malo pametnija i da ukapira da je njena pobeda na Evroviziji i uloga ambasadora interkulturalnog dijaloga stavila u poziciju da bude Srpska koheziona i reprezentativna figura i kao takva nikada nije trebala da se bavi politikom. Vrhunac svega je njen ne-interkulturalni odgovor Predsedniku. Dobila je Evroviziju zahvaljujuci glasovima dijaspore. Sam sam vise nego 40 puta sms-ovao za nasu i njenu pobedu.
Posle svega, Marija nemoj da nam dolazis na koncerte. Nisi nam dobrodosla. Dijaspora za kulturu i interkulturalni dijalog!!!

Milan Dukic

pre 16 godina

Neznam zasto se g. Tadic uopste upetljao u probleme koje ova g. pravi? Treba je pustiti neka se sama petlja sa radikalima i svim onim sto radikali i jesu.

Marija

pre 16 godina

Marija, prestani da pricas na politickim skupovima i nastavi da pevas. To makar odlicno radis. Nisi ni svesna koliko samoj sebi stetis. Mlada si, buducnost je pred tobom!

Ikan

pre 16 godina

Zbog ovakvih stvari u normalnim zemljama propada karijera:
http://www.youtube.com/watch?v=Nloaz9ju_h8
A kod nas, predsednik se jos i zalaze da se ovom isfrustriranom, polupismenom i arogantnom trash-pop balavcu ostavi neka titula ambasadora...haos...

File

pre 16 godina

Ma koga bre uopste zabole za tu Evroviziju? Mene licno bas zabole i za prvo mesto...koga to jos intersuje...i kome to prvo mesto daje za pravo da se ovako ponasa??? Da mi jedna pevaljka drzi predavanja i prica o demokratiji i lepom ponasanju...NECE MOCI!

gemini

pre 16 godina

Obren Joksimovic? Iz kog vica on ispade?J a sam iz istocne Srbije i poznata mi je cinjenica koliko su ga "voleli" u rodnom mu Petrovcu na Mlavi. Koliko je Srbin spreman nisko da padne zarad parceta politicke moci. Strahujem za ishod ovih izbora. LJUDI, RAZUVERITE ME. U NEDELJU: T A D I C!

Pedja-Novi Sad

pre 16 godina

Stvarno me ne interesuje da li ce ili nece pevati na otvaranju Evrovizije...Tijanic je pokazao da ne poznaje neka osnovna moralna nacela, i to ne samo ona koje je propisao covek vec i ona koja su delo samoga Boga, ali ko zna sta je tu posredi...A uostalom ni Marija Serifovic se ne razlikuje mnogo od Tijanica...Ona da bude ''ambasador za intelektualni dijalog'' bilo bi stvarno sramotno...Cime je ono to zasluzila? Mozda time sto je podrzala najvece zlotvore koji su se pojavili ikada na ovim prostorima...Mislim da Tadic uopste nije trebao da reaguje po tom pitanju...Vise je nego ocigledno da je to organizovana kampanja "Srpke" radikalne stranke protiv DS-a...

Jabuka

pre 16 godina

Tijanic je u pravu.Sta hoce ta Serifovicka da vedri i oblaci po Srbiji.Nece moci.Devojko nisi ti sama otisla u Helsinki poslali smo te mi,nasim glasovima.Vreme je da se spustis na zemlju

Bata Djora Sr.

pre 16 godina

Muzicki festival na kojem je jedino ABBA napravila svetsku karijeru, dovoljno govori o njegovom znacaju. Jedna obicna trivijalna zabava sa nevidjeno glupavim kompozicijama, ali uzmajuci kakav je dominatan muzicki obrazac na ovim prostorima poslednjih 20 godina ne cudi me sto je pobeda Serifovceve docekana kao svojevrsno cudo. Potuno mi je besmiselno da se tolika rasprava vodi oko nje i njenog angazmana. Ukoliko je vec izabrana za ambasadora sigurno postoje neka pravila ponasanja, koja sa prijemom titule i automastski prihvatas. Medjutim, znacajnije je da u ovom trenutku nacinjen presudni korak u predsdnickim izborima. Obren se konacno odlucio. Sada je sve jasnije i zna se gde ce da ode pet glasova. Jel neko zna jos nekog clana stranke osim njega. U svakom slucaju imamo priliku da vidimo veliki povratak gospodina Joskimovica na politicku scenu. Danas, posle ovog dogadjaja vise nista nece biti isto.

Konektor

pre 16 godina

Marija je grdno pogrešila, jer je valjda umislila da je toliko moćna da je "razbila" Evropu svojim pevanjem. Nadam se da će shvatiti da je iskorišćavaju.

A to što je putovala po evropskim zemljama nakon pobede, ne znači da je videla više sveta nego mi ostali. Videla je mnogo više koncertnih dvorana, restorana i kafana po inostranstvu, to je tačno. Ali nije živela tamo i ponašala se onako kako se Evropljani ponašaju. Ne, ona izađe iz aviona, održi koncert, onda se malo prošeta/provoza po gradu, prođe butike i prodavnice, pa nazad u hotel i onda opet na aerodrom. To nije način da se putuje svetom.

Osim toga, ja sam putovao Evropom sa 20 godina i u tom dobu mi nije bilo bitno ništa osim da se dobro provedem. Tek sam kasnije shvatio zašto su "tamo preko" fasade čiste i ulice ravne, dok je kod nas sve išarano i puno rupa.

Tanja

pre 16 godina

To što se Marija opredelila za radikale joj nije trebalo i uopšte me ne čudi zašto EU preispituje njen položaj ambasadora dobre volje jer je ona po opredeljenju ambasador zle volje...

Dusan,Beograd

pre 16 godina

Ako ikad posecuje sajt B92 voleo bih da Marija procita komentare.Ako je Srbiji donela pobedu na evrosongu,gradjani Srbije nisu budale niti su njeni taoci,niti njenih sukoba sa Tijanicem i kompleksa.Time sto kao pobednica pokazuje veliki patriotizam nista ne znaci.Mnogo vece zvezde i pametnije od nje su isto to pa se ne bucaju u prsa.Pocela je toliko da preteruje pocev od podrske radikalima,raznih izjava do ovog nesuvislog pisma Tadicu.Kao ona je velika licnost i poslala je opominjuce pismo Tadicu.Ma daj molim te.Pazi revolucionarke : ).E sad,premda mi je bilo veoma drago sto je pobedila,od ovog trenutka je pala na dno moje liste vrednosti.Cak sta vise ne zelim ni da cujem za nju.
Marija Marija ovo politicko skretanje ti nista nije trebalo!

sherif

pre 16 godina

Svidjalo se to nekome ili ne, devojka ima legitimno pravo na svoj izbor. Zar je demokratski i evropski osudjivati nekoga zbog njegovog politickog razmisljanja i stava?
Bojim se da sve vise prepoznajem dogmatizam i populizam kod onih kod kojih sam to najmanje ocekivao-evropskih struktura.

strahinja

pre 16 godina

Gospodine Tadicu,

Zelim da verujem (a tesko mi je) da vas je, ako ne bezbroj zbivanja pre toga, a ono barem pismo Marije Serifovic, suocilo sa stvarnoscu.

Zelim da verujem (a sve mi je teze), da zaista jeste na boljoj strani Srbije, koliko god ona bila u manjini.

Kolaboracijom sa laznim legalistima, kvazipatriotama, primitivnim populistima, magistrima sa Gucha university, nazovinovinarima, nazovianaliticarima, nazoviistoricarima – doprineli ste moralnom posrtanju Srbije, - u kojoj se zlo ponovo oseca jacim od dobra.
I u kojoj se neko sa estrade obraca predsedniku na taj nacin.

Poslednji je trenutak da se vi obratite, pa makar I manjinskoj, ali lepsoj, prosvecenijoj, boljoj I (sigurno) jacoj strani Srbije.
Da od nje zatrazite pomoc – ili je se odreknete.

Kao sto se pevacica odrekla vas.

S postovanjem,

Strahinja Vlajovic

Dennis CH

pre 16 godina

Da li ova devojka ima pojma da nije pobedila jer ima najbolju pesmu nego sto su nasi ljudi po Evropi glasali po 20 puta za nju. Moj poznanik se zalio da je dobio veliki telefonski racunda i da su njegova zena i deca glasali 39 puta za Mariju. A znam x broj ljudi gde je ista prica. Znaci ti ljudi dovedose Euroson u BG a ne ti .... da ne komentarisem.

Nespavac

pre 16 godina

Serifovicku zloupotrebljavaju radikali i to je zalosno... Joksimovic je primer politickog lesinara koji na zalost nije usamljen...

Nenad

pre 16 godina

Ha ha ha,drago mi je sto od samog pocetka nisam podrzavao nju.Debilno je sve to i to takmicenje i sve u vezi njega.Cudim se otkud u Srbiji toliko nenormalnih,iskreno mi je bilo muka u jednom kaficu kad sam izasao,a uzivo je isla ta sprdnja od takmicenja.Masa navija za naseg laneta,a meni muka.Tad sam se iznervirao,takodje sad kad vidim koliko su se svi primili na nju.Zalim sto su i neki cestitali kojima to nije trebali,takodje zalim sto zbog svakog glasa moraju da se ponizavaju i nesto se kao njoj i njenim obozavateljima ulizuju.Ja da sam kandidat,po cenu da ne budem predsenik nikad,bas nikad ne bi se osvrnuo na nju i na to smesno i glupo takmicenje.Ko normalan uopste slusa i gleda to?

Dimitrije

pre 16 godina

ne mogu da verujem da je Marija Sarifovic napravila tako nepromisljenu odluku i otvoreno se naklonila nekom od kandidata za predsednicke izbore. Ona ako je umetnik, a je smatram jednim, treba da bude totalno iznad toga. Ne treba to njoj, nije to njen posao! E Marija, Marija...bas si me razocarala sada! I da otvoreno podrzi Tadica opet bi ovako reagovao. Ali to govori puno o nama, mi smo za sve pametni i najpametniji. Umesto svako da radi svoj posao i daje svoj maksimum mi cemo da se svuda uguramo i da budemo "najbolji" politicari, fudbalski treneri i komentatori itd. To su odlike prostih naroda!

Marija na ovaj nacin ne pokazuje svoje rodoljublje. Ono se na sasvim drugi nacin pokazuje. Ona kao idol velikom broju mladih treba da da primer a ne da podklekne uticaju i sredini u kojoj se nalazi. Bas steta za nju, stvarno sam se cenio u jednom trenutku.

Pozdrav iz SAD-a...

hrvat

pre 16 godina

ne tribam ni govorit koliko mi iz hrvatska volimo radikale, ali ne vidin zašto je problem da bilo ko, pa i marija šerifović podržava bilo koju parlamentarnu stranku, jer je kao ta stranka ovakva ili onakva i kriva za ovo ili ono...pa ta vam je stranka pojedinačno najača u zemlji a ne neka stranka na društvenoj margini, dakle vaše društvo se jasno odredilo prema njenoj prošlosti i sadašnjosti, a to što se vama vaše društvo ne sviđa, pa nemojte se iskaljivat na mladoj mariji...

Marko_O

pre 16 godina

Ja bih zamolio Mariju Serifovic da nas obicne gradjane zastiti od njenih radikala koji su uvek bili bliski kriminalcima.Odakle ti hrabrost da se angazujes politicki i to na stranu ultra nacionalista i to glasovima stecenim sirom Evrope koje si dobila na Evroviziji ,a za partiju koja je protiv Evrope?

dusan

pre 16 godina

po meni nije sporno sto marija podrzava nikolica. i tadica podrzavaju neki drugi "umetnici". jedina je razlika u tome kakve izjave daju, koliko su pametni i koliko znaju da misle svojom glavom. doticna gospodjica me ni ranije nije odusevljavala, pa mogu da kazem da bas lepo ide uz sve ono sto srs predstavlja.
ako misli da je tadic zvao nekoga iz ec da bi izdali ono saopstenje, onda je to vrhunac srs paranoje.
samo ti i dalje pevaj, ali se ogranici na to. uzimaj lepo i evre koji se tako zovu jer poticu iz evrope, koju ti neces, i ostani u srednjem veku gde je mesto ideologiji koju zastupas. dokle god je tebe i takvih koje podrzavas, bice i publike za par pesama koje imas. mi drugi bi da se pridruzimo toj evropi u kojoj odrzavas koncerte, sirom koje putujes u cijoj si evro pesmi pobedila i ciji novac zdusno uzimas.

ivn

pre 16 godina

Sta ima ona ustvari da se pita, sta ima ona sa precednikom da diskutuje, ili da prebacuje nesto Dinkicu? Nisam DS-ovac. To sto je ona pobednik evrovizije, ne znaci nista, nit na muzickoj sceni, a pogotovu na planu politike, nagrada se deli po kljucu, nije dobio joksimovic, pa je dobila ona, da nema bivsih Yu republika ne bi ni sakupila dosta bodova, glasanje je cista farsa bilo ko da pobedi, to ne znaci nista...A u politiku nek se ne mesa, neka peva tu pesmicu radikalima i nek cuti. Ima ona jos neku pesmu uopste?

Pera Zdera

pre 16 godina

Pa dobro, bre, ljudi, sta ste napali na devojku? Nije ona ubedila milion i sesto hiljada Srba da glasaju za TN!
A kada se reziser Nemanja tri puta ljubi sa Kostunjavim i promovise njegovu politiku na svojim seoskim festivalima koje mi placamo, onda je to u redu. BUDIMO PARLAMENTARNI!

MilosP.

pre 16 godina

Hajde da odvojimo zvanje Ambasadora za Interkulturni dijalog od politike. I da cak izuzmemo predsednika iz svega.

Mislite li da neko ko govori sledece http://www.youtube.com/watch?v=Nloaz9ju_h8
treba da bude u istoj recenici sa interkluturnim dijalogom?

ArizonaOrtodox

pre 16 godina

Ne zelim nikoga da omalovazavam, ali kad vidim koja "elita" podrzava radikale, sve mi je jasno.Ali nazalost to je ogledalo vecine koja zeli Srbiju sa radikalima na vlasti.I takvoj Srbiji neka i bude tako.Neka radikalima vlast,neka dobiju 55-60% glasova, ja sam za, ustalom demokrata sam, a po definiciji demokratija je vladavina vecine . Verujte mi, na sledecim izborima ne bi dobili vise od 15% glasova, jer bi pokazali koliko su "sposobni". Kao vecita opozicija oni su navikli samo da laju i pljuju po drugima, a nista konkretno oni nisu u stanju da urade. Nesposobni su, znam ih iz doba Miloseviceve SPS-SRS vlade, korumpirani su, secam ih se iz doba Zemuna. Pa setite se kako su u Zemunu prosli na sledecim lokalnim izborima, samo 4 godine posto su bili preuzeli vlast- bili su do nogu potuceni. Zato, dajte im vlast, pa da vidimo sta to oni umeju, nesposobna i destruktivna energijo Seseljizma. Volim Srbiju i volim svoj narod.Ali braco Srbi, uglavnom vas ne razumem i ne shvatam. A ti Marija, razmisli o svom ponasanju, mama ti je prava gospodja i dama, misli i na nju, nemoj da je brukas ovakvim izjavama.

GORAN DELIC

pre 16 godina

Moje duboko uvjerenje je da je Tadic nesto najbolje sto se moze desiti Srbiji u ovome trenutku. Tuzno je to sto si mlada Marija dozvoljava da bude povezana sa bilo kojom strankom a kamoli usko povezana sa strankom koja nosi negativan imidz i bice htjela ona to ili nehtjela ocijenjivana na toj osnovi.Mozda ... bi joj trebalo oprostiti kao mladoj osobi koja nema dovoljno iskustva ali joj sigurno treba reci "MARIJA, MARIJA STO TO RADIS!!!"

GoranNS

pre 16 godina

...pitam se da li gradjani ove drzave znaju razliku izmedju premijera i predsednika i koji se od njih bavi unutrasnjim pitanjima i problemima...

Kragujevchanka

pre 16 godina

Marija, trebalo je da svoja dushebriznichka i rodoljubiva osecanja dokazujes onima koji su te proglasili ambasadorom. Ako ne shvatas da je Tadic u ovoj prici na tvojoj strani, a da te radikali ukopavaju, onda zaista treba da se drzis samo pevanja, a politiku prepusti nama politichki obrazovanima...

Boba

pre 16 godina

Ne znam kakva je to promena misljenja nastala kod Marije. Trebalo bi u arhivi RTS naci snimak emisije Avalski toranj, odmah posle skandala sa Flamingosima. Tada je Marija rekla da je za nju najznamenitija licnost Srbije Zoran Djindjic.