Visoke zatvorske kazne "zemuncima"

Beograd -- Četvorica pripadnika zemunskog klana osuđeni su na 40 godina zatvora, a ukupno izrečena kazna na suđenju je preko 460 godina.

Izvor: B92, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. U Americi kada nekog osude na 3 dozivotne, i onda npr osudjenik umre sa 80 godina sahranjuje se na zatvorskom groblju. Medjutim najblizi ne mogu da podignu kosti jos 160 godina. U Kini po izvrsenju smrtne kazne drzava ispostavlja racun porodici osudjenog za troskove izvrsenja npr za metak. Ovde se ne sabiraju kazne, vec koliko god napravili najtezih krivicnih dela maximum je 40 godina. Tako pobio sto ljudi ili jednog vazi se kao isto. Mnogo glupo.
  (marsenije, 19. januar 2008 07:51)

  # Link komentara

 2. Aferim! Ipak ima pravde, kakve takve! I ostale kriminalce slicno. Sve neprijatelje ljudskog zivota i svojine po zakonu strogo i po mogucstvu EFIKASNIJE.
  (Serdar Rade, 18. januar 2008 22:55)

  # Link komentara

 3. Ostaje jos samo da vidimo da li ce svi oni odsluziti i 10% od kazni koje su dobili???!!! Ne zaboravite da su se svi skoro predali bez borbe da ne pominjemo legijinu predaju koji se predao Kostunici sam i nicim izazvan...zaista je tesko poverovati da ga je Kostunica za takvu predaju nagradio sa po tri puta maximalnom kaznom!!!! Ostali su u bekstvu ili bolje reci rade na slobodi i izvrsavaju naredbe od sefova koji komanduju iz zatvora jer tamo su najsigurniji a mogu da izadju na vikend kad god hoce...Setite se samo da je Al Kapone komandovao mafijom iz zatvora veoma dug vremenski period! Sve je ovo kao i sve u Srbiji veoma sumnjivo ali sta cemo tako nam je kako nam je...."samo da rata ne bude....." ostalo cemo valjda preziveti!
  (realni, 18. januar 2008 21:21)

  # Link komentara

 4. ja mislim da bi maximum kazna trebalo povecati sa 40 god. na stvarno dozivotnu kaznu ili simbolicno 100 godina...
  (dejan, 18. januar 2008 19:41)

  # Link komentara

 5. Ja sam srecan kao kuce. Mislio da ce kostunica sve da ih pusti, al evo izgleda da mu to samo sa Mladicem uspeva. Nemojte da zaboravite, nisu samo osudjeni zbog ubistva premijera, nego i sve ranije sto su radili kad je to Milosvic njima dozvoljavao. Sudovi me ovih dana bas prijatno iznenadjuju, od vrhovnog sa ponistenjem odluke RIK-a, pa sad i ovo. Bas lepo!
  (Zadovoljni, 18. januar 2008 17:03)

  # Link komentara

 6. Ne mogu da verujem da su pustili nejveceg narko dilera u Vojvodini!!! Nenada Opačica i to zbog pazi ovo "zastarelosti"!!! Halo bre, koja pravna drzava!! Nema pohvale, jer ako vas budemo hvalili opusticete se!!! Sta ocekuje pravosudje na ga hvalimo sto je eto osudilo one koje nisu mogli nikako da ne osude!!! Osloboditi Nenada Opacica je najveci propust u ovom slucaju!!! Zbogom pameti!! A ja se taman ponadao da ce od ovog sudjenja biti nesto - bez problema!
  (Srdjan, Ceska, 18. januar 2008 16:54)

  # Link komentara

 7. ne sabiraju se kazne :(
  a cudno sto dss ne podnese zahtev za nadoknadu stete za bacenu bombu na njihove prostorije?
  (DejanNS, 18. januar 2008 16:10)

  # Link komentara

 8. Ovo je sramota za pravosudni organ republike Srbije. Sramota je da zastari slucaj za Nenada Opacica i Ninoslava Konstantinovica... Da svedoci saradnici prodju nekaznjeno, cak ni minimalne kazne... I da se ne govori o tome gde je Mladjan Micic zvani Pacov, i zasto se njegovo ime ne spominje od kako je uhapsen... Ako bi se proverilo njegovo nepojavljivanje, doslo bi se do interesantnih informacija. KAZNA ZA SVE!!!
  (pravednik, 18. januar 2008 16:10)

  # Link komentara

 9. Ja mislim da su dobili sto su zasluzili ali sam razocaran sto su neki od njih izbegli pravdu sa obzirom na zlo koje su naneli siroj grupi ljudi. Zadovoljan sam novcanom kaznom ali smatram da su duzni da plate i odsetu svakoj porodici koju su zavili u crnom. Steta sto im se nije sudilo SAD tamo bi dobili kaznu koju su zasluzili.
  (mare, 18. januar 2008 16:08)

  # Link komentara

 10. Nema te kazne,za ovako surove kriminalce, koja bi zadovoljila pravdu.
  (Predrag_Negotin, 18. januar 2008 15:33)

  # Link komentara

 11. Steta sto nema sabiranja kazni. Ovako Legija moze da bude osudjen na 100x40 godina, robijace samo 40. Ili se varam?
  (anica, 18. januar 2008 15:29)

  # Link komentara

 12. Prijatno sam iznenadjen odlukom da su optuzeni duzni da vrate barem dio novca/krvavog plijena koji su stekli kriminalom. Pitam se samo kako je optuzeni policajac dobio tako malu kaznu. Po mom misljenju on bi morao imati strozi tretman zbog posla koji obavlja.
  (Breka, 18. januar 2008 15:25)

  # Link komentara

 13. Napokon se izricu presude, verujem da su ovo teski momenti za VK-a. No, moram reci da sam zgrozen cinjenicom da "[z]bog zastarelosti krivičnog dela, optužbe su oslobođeni Nenad Opačić i Aleksandar Zdravković, kao i Ninoslav Konstantinović i Dejan Ranđelović, koji su u bekstvu." Pa boze moj, kakva smo mi to drzava, ili bolje receno, kakav smo mi to pokusaj od drzave? Kako je moguce da optuzba za ubistvo premijera jedne drzave uopste moze zastariti? I dan danas kada uhvate nekadasnje clanove KKK-a u USA sudi im se za zlodela u kojima su ucestvovali pre 50 godina, a ovde 5 godina i "puj pike ne vazi vise".

  Adjeu
  (Milan Rakic, 18. januar 2008 14:23)

  # Link komentara